Dark-Avenger
26-03-2005, 13:36
Ας κάνω αυτό το thread αν κάποιοι θέλετε να βρείτε παλιά καλά παιχνίδια και βαριέστε...
Καταρχήν χρειάζεστε τον UAE που είναι ο emulator και καλό είναι να βάλετε και το AIAB(Amiga In A Box) που είναι ένα πολύ όμορφο και εύχρηστο GUI για τον UAE.
Και τα 2 θα τα βρείτε εδώ (http://aiab.emuunlim.com/) στα downloads. Εκεί θα βρείτε και αρκετά ROMs από παλιά κλασσικά παιχνίδια. Νομίζω είναι όλα εκδόσεις με installation στον εικονικό σκληρό δίσκο ώστε να μπορείτε να τα παίζετε από το AIAB.
{ nerfed by Deggial: όχι links σε sites που δίνουν παιχνίδια χωρίς την άδεια του δημιουργού }
ΕDIT: Για παιχνίδια, ανοίχτε ένα google και δώστε "amiga games" και κατεβάστε.
Επίσης αν έχετε παλιά παιχνίδια σε κανα CDROM(από κανά αγγλικό περιοδικό shareware ή demos πχ) μπορείτε με copy/paste στον εικονικό δίσκο του ΑΙΑΒ να τα δείτε. Τέλος(δεν το έχω δοκιμάσει) μπορείτε λογικά έτσι να δείτε πράγματα που κατεβάζετε από κανά aminet κλπ.
Μερικά από αυτά που επιβάλλεται να δείτε είναι τα:
Sport: Sensible Soccer(όλα), Kick off 2
RPG: Eye of the Beholder(1+2), Dungeon Master(το 1 μόνο)
Pinballs: Pinball Dreams/Fantasies/Illusions, Slamtilt
Platforms: Gods, Brian the Lion, Rodland, Chuck Rock(1+2), Toki, Zool, άπειρα ακόμα
Αdventures που ανέφερα σε άλλο thread
Beat em ups: Mortal Kombat(1+2), Shadow Fighter
Strategy: North and South, Defender of the Crown, Megalomania
Racing: Bump n Run, Skidmarks, τα Lotus
...βαριέμαι να σκεφτώ άλλα τώρα στη δουλειά.
PS: Δυστυχώς νομίζω δεν υποστηρίζει AGA chipset :(
PPS: Σε κάποια παλιά παιχνίδια στον UAE δώστε ως ρυθμίσεις 68000 για CPU με OCS για γραφικά και 512 ΚΒ RAM.
PPPS: To MUI έκανε, κάνει και θα κάνει έρωτα σε οποιοδήποτε άλλο GUI οπιουδήποτε άλλου λειτουργικού συστήματος.
Καταρχήν χρειάζεστε τον UAE που είναι ο emulator και καλό είναι να βάλετε και το AIAB(Amiga In A Box) που είναι ένα πολύ όμορφο και εύχρηστο GUI για τον UAE.
Και τα 2 θα τα βρείτε εδώ (http://aiab.emuunlim.com/) στα downloads. Εκεί θα βρείτε και αρκετά ROMs από παλιά κλασσικά παιχνίδια. Νομίζω είναι όλα εκδόσεις με installation στον εικονικό σκληρό δίσκο ώστε να μπορείτε να τα παίζετε από το AIAB.
{ nerfed by Deggial: όχι links σε sites που δίνουν παιχνίδια χωρίς την άδεια του δημιουργού }
ΕDIT: Για παιχνίδια, ανοίχτε ένα google και δώστε "amiga games" και κατεβάστε.
Επίσης αν έχετε παλιά παιχνίδια σε κανα CDROM(από κανά αγγλικό περιοδικό shareware ή demos πχ) μπορείτε με copy/paste στον εικονικό δίσκο του ΑΙΑΒ να τα δείτε. Τέλος(δεν το έχω δοκιμάσει) μπορείτε λογικά έτσι να δείτε πράγματα που κατεβάζετε από κανά aminet κλπ.
Μερικά από αυτά που επιβάλλεται να δείτε είναι τα:
Sport: Sensible Soccer(όλα), Kick off 2
RPG: Eye of the Beholder(1+2), Dungeon Master(το 1 μόνο)
Pinballs: Pinball Dreams/Fantasies/Illusions, Slamtilt
Platforms: Gods, Brian the Lion, Rodland, Chuck Rock(1+2), Toki, Zool, άπειρα ακόμα
Αdventures που ανέφερα σε άλλο thread
Beat em ups: Mortal Kombat(1+2), Shadow Fighter
Strategy: North and South, Defender of the Crown, Megalomania
Racing: Bump n Run, Skidmarks, τα Lotus
...βαριέμαι να σκεφτώ άλλα τώρα στη δουλειά.
PS: Δυστυχώς νομίζω δεν υποστηρίζει AGA chipset :(
PPS: Σε κάποια παλιά παιχνίδια στον UAE δώστε ως ρυθμίσεις 68000 για CPU με OCS για γραφικά και 512 ΚΒ RAM.
PPPS: To MUI έκανε, κάνει και θα κάνει έρωτα σε οποιοδήποτε άλλο GUI οπιουδήποτε άλλου λειτουργικού συστήματος.