View Full Version : Ένοχες Απολαύσεις
Silverwing
24-02-2005, 17:14
Ένοχες Απολαύσεις(Guilty Pleasures) της Laurell K. Hamilton, εκδόσεις Οξύ.
Στο μέλλον σε ένα αρκετά σκοτεινό κόσμο οπου άνθρωποι και Vampires συμβιώνουν υπό το καθεστώς του νόμου, η Ανίτα Μπλέικ είναι η Εκτελέστρια, μια διαβόητη νεκρομάντις και κυνηγός vampires ταυτόχρονα.Αδίστακτη αλλά δίκαιη, είναι επιφορτισμένη με την τιμωρία των vamps που παραβιάζουν το νόμο.
Λοιπόν πρόκειται για το πρώτο από τα 10 μυθιστορήματα με πρωταγωνίστρια την μικρόσωμη αλλά θανατηφόρα Ανίτα Μπλέικ.Το συγκεκριμένο όπως και όλα της σειράς συνδυάζουν το αφηγηματικό ύφος του κλασικού σκληρού Noir και το μεταφυσικό, παρανοικό κόσμο της λογοτεχνίας τρόμου.Για την ακρίβεια, ο κόσμος που περιγράφει η Hamilton, μοιάζει πολύ με αυτόν της Whitewolf, για όσους ξέρουν.Υπάρχουν αρκετά μυθολογικά όντα ακτός από τα Vampires, όπως Werewolves, zombies κ.α. Το βιβλίο εκτός από σκοτεινό και spooky, έχει μαγάλες δόσεις κυνισμού και καυστικού/έξυπνου humor.Είναι το ιδανικό πάντρεμα του Noir και της ασταμάτητης σχεδόν δράσης.Σε καθηλώνει και σε παρασέρνει περισσότερο με κάθε σελίδα.
Επενδύστε.
symposium_lexotanil
24-02-2005, 17:22
exeis diavasei pote kapoio vivlio ektos apo fantasy/horror/ktl
?
The Nerd
24-02-2005, 17:41
O Tiramolas metraei?
Silverwing
24-02-2005, 18:25
exeis diavasei pote kapoio vivlio ektos apo fantasy/horror/ktl
?
Ναι κοινωνικά και ιστορικά, αλλά fantasy/horror είναι τα αγαπημένα μου.Γιατί????
xm...
ta "koinwnika" ti einai akribws?
Silverwing
24-02-2005, 18:37
xm...
ta "koinwnika" ti einai akribws?
Π.χ Rosamunde Pilcher:Ο γυρισμός, η μέρα της καταιγίδας κλπ.
malista......den katalaba, alla den peirazei.
Silverwing
24-02-2005, 18:54
malista......den katalaba, alla den peirazei.
Ena prama san tsi koinwnikes tainies....Se kalypsa???
tha hthela na pw kati gia thn orologia, alla exoyme fygei off topic.
Raven Lord
24-02-2005, 19:23
tha hthela na pw kati gia thn orologia
χμμμ ναι... ούτε 'γω συμφωνώ (με την ορολογία)
pitchfork
27-02-2005, 13:18
ε ναι
ξεκολλάτε
βγήκε πρόσφατα και το επόμενο με την Ανίτα Μπλέηκ
Μόνο το πρώτο έχω διαβάσει και δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε
Mitsmann
08-03-2005, 09:54
Αμα βγει τιποτα καινουριο με Anita Blond και Αnita Dark ενημερωστε.
Harbinger of Death
08-03-2005, 15:43
@Mits
Μουχαχαχαχαχαχα :twisted:
Νομίζω ότι υπάρχει και μια Blake. :roll:
Ένοχες Απολαύσεις(Guilty Pleasures) της Laurell K. Hamilton, εκδόσεις Οξύ.
Στο μέλλον σε ένα αρκετά σκοτεινό κόσμο οπου άνθρωποι και Vampires συμβιώνουν υπό το καθεστώς του νόμου, η Ανίτα Μπλέικ είναι η Εκτελέστρια, μια διαβόητη νεκρομάντις και κυνηγός vampires ταυτόχρονα.Αδίστακτη αλλά δίκαιη, είναι επιφορτισμένη με την τιμωρία των vamps που παραβιάζουν το νόμο.
Λοιπόν πρόκειται για το πρώτο από τα 10 μυθιστορήματα με πρωταγωνίστρια την μικρόσωμη αλλά θανατηφόρα Ανίτα Μπλέικ.Το συγκεκριμένο όπως και όλα της σειράς συνδυάζουν το αφηγηματικό ύφος του κλασικού σκληρού Noir και το μεταφυσικό, παρανοικό κόσμο της λογοτεχνίας τρόμου.Για την ακρίβεια, ο κόσμος που περιγράφει η Hamilton, μοιάζει πολύ με αυτόν της Whitewolf, για όσους ξέρουν.Υπάρχουν αρκετά μυθολογικά όντα ακτός από τα Vampires, όπως Werewolves, zombies κ.α. Το βιβλίο εκτός από σκοτεινό και spooky, έχει μαγάλες δόσεις κυνισμού και καυστικού/έξυπνου humor.Είναι το ιδανικό πάντρεμα του Noir και της ασταμάτητης σχεδόν δράσης.Σε καθηλώνει και σε παρασέρνει περισσότερο με κάθε σελίδα.
Επενδύστε.
moy akoygetai poy wraio kai mallon 8a to parw, giati trelainomai gia vampire filologia...
The Nerd
08-03-2005, 20:03
Αμα βγει τιποτα καινουριο με Anita Blond και Αnita Dark ενημερωστε.
3ereis apo mpala file ...
William Blake exei diabasei kaneis? (asxeto).
BlackMetal
09-03-2005, 15:34
mpa den exei ftasei akoma stin ellada i xari tou
Έχω διαβάσει τα 4 πρώτα από τα 11 (ή μήπως βγήκε και 12ο) βιβλία της σειράς.
Τα δύο πρώτα ήταν απολαυστικότατα. Η κεντρική ιδέα ήταν πάρα πολύ δυνατή (τα τέρατα είναι πολίτες και κυκλοφορούν ανοιχτά) και η πλοκή καθόλου άσχημη. Στα δύο επόμενα βιβλία η ποιότητα έπεσε λίγο όμως. Όχι τραγικά, απλά βιβλίο με το βιβλίο η έξυπνη ιδέα χανόταν. (και από ότι έχω ακούσει η συνέχεια καταντά εντελώς gothic άρλεκιν, αλλά δεν έχω διαβάσει ως εκει)