Log in

View Full Version : Πρόβλημα με TCP/IP (;)

chris_boss
18-02-2005, 15:45
Χθες βράδυ έκανα φορμάτ(γιατί είχα γαμήσει τα registries και δε γινοταν τπτ για να το γλυτώσω :P).Αφού εγκατέστησα τα XP, πήγα να εγκαταστήσω το μόντεμ και μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε εγκατάσταση γιατί "δεν υπάρχουν settings για LAN ή δεν είναι εγκατεστημένο το TCP/IP". Κάτι τέτοιο, δε θυμάμαι ακριβώς- δεν είμαι στο πισί μου :? .
Όταν είχα πάρει πριν 3 μήνες το πισί μετά την εγκατάσταση των XP, μου εμφάνισε το ίδιο πρόβλημα. Είχα όρεξη κι έκανα δεύτερο φορμάτ και όλα λειτούργησαν μια χαρά. Επειδή όμως τώρα δεν έχω την ίδια όρεξη, μήπως έχει κανείς να προτείνει τπτ;

ΥΓ. Έχω προσπαθήσει να εγκαταστήσω το πρωτόκολλο αλλά δε βρίσκω το "σωστό" αρχείο στο inf dir.

Phoebus
18-02-2005, 17:29
Μμμ δεν πολυκατάλαβα αλλά θα σου πω τα βασικά.

Για να εγκαταστήσεις το modem πρέπει πρώτα να δουλεύει σωστά το ethernet με την κάρτα δικτύου σου. Πρέπει να βάλεις drivers για την κάρτα δικτύου, και αφού δουλέψει μια χαρά να εγκαταστήσεις και το TCP/IP το οποίο λογικά θα εγκατασταθεί αυτόματα στα XP. Έπειτα, πρέπει η κάρτα δικτύου να πάρει τέτοια IP και να είναι σε τέτοιο subnet ώστε να μπορείς αφού συνδέσεις το modem στη κάρτα δικτύου σου να βλέπει το ένα το άλλο. Δηλαδή έστω ότι η IP που έχει από την μάνα του το modem σου είναι η 192.168.1.1 σε subnet 255.255.255.0 τότε η κάρτα δικτύου σου πρέπει να έχει IP 192.168.1.x (x από 2 μέχρι 255), subnet 255.255.255.0 και gateway 192.168.1.1.

Έπειτα μπορείς να μπεις στο web interface του modem σου ανοίγοντας έναν browser και βάζεις την IP του modem, βάζεις τα στοιχεία της σύνδεσής σου στο WAN interface, δηλώνεις και τους DNS του ISP σου και λογικά θα σου παίζει. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως...