View Full Version : Opeth live
Ok kano ena thread gia tis eperxomenes synaylies tou group gia na mh gamhsoume ayto tou DVD.
Sxetika me ena gig pou akougetai oti tha ginei sthn Ellada kai malista sth Thessalonikh (akousa gia 15 Noemvrh sto Mylo), ego prosopika to vrisko entelos apithano.
Ligo dyskolo na erthoun genikotera sthn Ellada (poso mallon MONO sth Thessalonikh), kathos meta thn eyropaikh tour eixan kanonisei gia amerikh kai aystralia.
Sygkekrimena 15-18 Noemvrh paizoun sth Notia Amerikh kai h tour sthn Aystralia ksekinaei 9 Dekemvrh kai teleionei stis 15 tou idiou mhna. Tora an mas volepsoun kapou ekei endiamesa.. tha deiksei. Apla mallon xlomo.
Epaniltha me nea :) Phre to ayti mou kati gia Athina KAI Thessalonikh stis 31/1 kai 1/2. Ante na doume (an kai dystyxos mallon de tha eimai Ellada... snif)
The Butcher
30-10-2003, 16:55
to'xa akousei k egw ayto gia thessaloniki. xthes imoun sto opeth.com omws k eida tis tour dates gia tin periodo ayti opote apokleietai. MAKARI na einai alitheia ayto gia arxes flevari, prwti fora to akouw!
After Dark
31-10-2003, 02:58
Exei ena meros alhtheias ;)
uhm.. den ksero kata poso alitheyei.. alla eniosa ypoxreomenos na enhmeroso:
http://www.rocking.gr/modules.php?name= ... age&pid=79 (http://www.rocking.gr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=79)
5/3 Opeth Θεσσαλονίκη Μύλος Club
6/3 Opeth Αθήνα Ρόδον
Einai pleon epishmo. Perissoteres plhrofories sto epishmo site tous:
http://www.opeth.com
Pali tha katevo noris kai tha xaso mathima re pousth.
The Butcher
10-01-2004, 03:29
OPETH RE AIDOIAAAAAAAAAAAAAA!!!
Chopped In Half
10-01-2004, 13:16
Θα είμαστε εκεί βεβαίως βεβαίως.
spacedyevest83
13-01-2004, 03:55
YEAH! Ennoeitai mesa! Proti fora tha tous do,elpizo se 2plo set opos sto dvd 8)
Ego elpizo se Damnation set me Face of Melinda, To Bid You Farewell, Benighted kai Soldier of Fortune opos sthn amerikh. Einai to monadiko setlist pou exo xasei apo to 2001 KAI PREPEI NA DO EPITELOUS AYTO TO GAMHDI TO FACE OF MELINDA.
Tha kanonisoume kana meeting kets na goustaroume. Proseyxitheite mono na mhn exo tpt shmantiko kai prepei na eimai UK.
dyingfreedom
14-01-2004, 00:14
OPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEETH :twisted:
kati asxeto: Poies diaskebes exoun peksei live oi Opeth?? Na elpizoume se kanena master of puppets??? :lol:
Oses fores tous exo dei den exoun paiksei oute mia. Epaizan kaaaaaaaapote (de thymamai kommatia). Kai sthn amerikh epishs gia to damnation tour epaizan to soldier of fortune. Makari :)
spacedyevest83
19-01-2004, 03:58
Episis o Akerfeldt exei tragoudisei mazi me tous porcupine tree to tragoudi tous "a smart kid" alla ok auto egine mia fora mono ap oti ksero.:(
{NightStalker}
24-01-2004, 00:41
Epishs o Wilson apo tous Porcupine Tree ekane tin paragwgh tou Damnation kai tragoudaei se ena song(backing) an den kanw lathos..Anyway to simantiko einai oti erxontai oi THEOI :headbang: Elpizw na pate na tous deite Thessalonikh.Pantws tha goustara live Opeth+PT me ta ''xalara'' tous kommatia.
Buddy Lackey
24-01-2004, 02:12
eutixws gia tous opeth pou sinantisane ton wilson giati alliws ...
The Butcher
24-01-2004, 05:51
siga.
kat'eme oi opeth grafan anekathen kommatares. k de xreiazontousan kanenan wilson na tous kanei sygrotima opws isws polloi na theloun na nomizoun!
oxi oti to konne vevaia tous ekane kako e! :D
Buddy Lackey
24-01-2004, 05:58
gia ta konne
kai gia to mpoukoma me 70s
aftos tous souloupose
etsi kai alliws to mono opeth pou goustarw einai to morningrise , so ..
The Butcher
24-01-2004, 06:06
xairomai pou t'akouw! to morningrise einai to agapimeno mou opeth album.
k tote den eixan gnwrisei ton wilson. to damnation einai mpoukwmeno me 70s, ta proigoumena sigoura oxi e!
imo oi opeth "souloupwthikan" (in a way) sto still life. k opoios de thewrei oti toulaxiston ayto k to epomeno (blackwater park) einai masterpieces, tha eprepe na ta ksanaakousei me pio anoixto myalo!
Chopped In Half
24-01-2004, 11:29
Γιε το Morningrise είναι χαλαρά το καλύτερό τους. Btw o Wilson είχε συμμετάσχει και στην παραγωγή του Blackwater Park κάνοντας επίσης το θεϊκό σόλο στο Bleak και κάποια φωνητικά.
Den einai katholou xalara to kalytero tous. Ki an koitaksete ligo to official Opeth forum tha deite oti o kathenas exei to diko tou agaphmeno. Den yparxei kapoio pou ksexorizei me diafora.
Oso gia to Morningrise, exei apisteytes idees mesa indeed. Alla einai pragmatika san na eixan 100 riffs kai na ta kollhsan metaksy tous opos na nai. Apo ta 2 prota (ta opoia moiazoun arketa) protimo Orchid, pou den peftei se ayth thn pagida. Epishs den eixan Lopez tote sta drums kai to drumming tou kyriou Nordin, an kai den einai toso symvatiko, pleon (meta apo paaaaaara polles akroaseis) me psilokourazei. To To Bid You Farewell einai ymnos nonetheless.
Genikotera ksexorizo ta My Arms, Your Hearse kai Still Life. Ta theoro oti kalytero kai orimo exei grapsei h mpanta mexri stigmhs (xoris th symmetoxh tou Wilson.. kai malista sto MAYH htan 3 atoma.. o Mikael egrafe/epaize kai mpasso).
O Wilson exei voithisei (kanontas deytera fonhtika, paizontas piano kai 1-2 kitharistika solo) kai exei kanei thn paragogh sta 3 teleytaia. De mporo na po oti me exei enthousiasei kai tha protimousa na ksekopsoun kapoia stigmh :P
Oi 60s-70s epirroes yparxoun diaxytes se ola ta albums, eksallou einai h mousikh pou goustarei o kyrios syntheths tous. To Damnation DEN htan idea tou Wilson.
Γιε το Morningrise είναι χαλαρά το καλύτερό τους. Btw o Wilson είχε συμμετάσχει και στην παραγωγή του Blackwater Park κάνοντας επίσης το θεϊκό σόλο στο Bleak και κάποια φωνητικά.
Kai piano sto telos tou Leper Affinity ;P
Chopped In Half
24-01-2004, 14:24
[zER]Den einai katholou xalara to kalytero tous.
iix εμένα αυτό μαρέσει περισσότερο. :twisted:
Buddy Lackey
24-01-2004, 16:32
Blitz , akous tpt apo 60s/70s (eidika apo ta groups pou exoyn ephreasei ton aker blab la) ?
an nai ok
an oxi tote pws anagnorizeis tis epirroes pou hsan anekathen diaxytes (opws les) kai sta albums pro tis gnwrimias me wilson ?
aytos tous estrose i repeat
Den "akouo", alla exo akousei diafora kommatakia apo do ki apo kei. Kai anyway de nomizo oti prepei na eisai fan ths epoxhs gia na katalaveis oti gia tetoio hxo prokeitai. Eidika sta pio hrema kommatia tous (To Bid You Farewell, Credence, Face Of Melinda) kanei mpam.
Buddy Lackey
24-01-2004, 17:26
sigoura gia na anagnwriseis tis 60s/70s epirroes enos sygkrotimatos poy kyriws i mousiki tou vasizetai se death metal formes, prepei na akous ta sygkekrimena sygkrotimata twn epirrown
alliws aplws to diavases se mia interview kai to pipilas
Ego akouo pio polla 70s stoixeia sth mousikh tous para death (pera apo ta fonhtika)...
Buddy Lackey
24-01-2004, 18:51
nai ta riffs ala morbid angel einai vgalmena apo ta 70s
kai gia ta pro blackwater park , oute logos ...
Kai ta Morbid riffs einai meros ths mousikhs tous, ayto de shmainei oti menoun apokleistika se ayta, oute oti mono ayta tous xarakthrizoun. Stous Opeth mporeis na akouseis apo black/death mexri jazz, psyxedeleia kai klassika progressive perasmata.
The Butcher
24-01-2004, 19:07
aytos tous estrose i repeat
ante pali.
re buddy, otan emena mou aresoun oi opeth tis pro-wilson, na to thesw etsi, periodou perissotero apo aytous tis meta-wilson, einai logiko na symfwnisw oti "aytos tous estrose"? oti k na les loipon... :P
thema goustou einai kathara
k gia tis 70s epirroes egw pisteyw oti vasika apo to blackwater park k meta einai pou emfanizontai kapws "organwmena". ta akoustika meri klp den ta onomazw aparaitita 70s epirroes. opote nai, isws na mporei kaneis na pei, kanontas k kapoious "logikous" syneirmous vevaia, oti o wilson einai aytos pou evale se taksi tis mi metal epirroes twn opeth. ayto omws den simainei oti kserw gw perimenan ayton gia na ginoun sygrotima i otidipote tetoio e! :wink:
Chopped In Half
24-01-2004, 19:14
Χύνω με post Mpoutser.
alliws aplws to diavases se mia interview kai to pipilas
Ah tora to eida ayto. Dld an to diavasa se synenteyksh kai irtha edo na sas paikso ton kserola, den isxyei e? Leei malakies o Mikael stis synenteykseis gia na kanei entyposh? H h olh arnhtikh stash einai gia na anakalypsoume epitelous an milao epeidh akouo h epeidh diavazo? Pf..
Plhroforiaka, katalavaino tis epirroes tous perissotero psaxnontas ta kommatia tous sthn kithara, para akougontas ola ayta ta groups pou akouei o Mikael. An kai teleytaia prospatho na ta psakso ki ayta kai exo anakalypsei merika koryfaia kommatakia (Camel px).
Buddy Lackey
24-01-2004, 19:39
otan lew "tous estrose" ennow:
tous ekane pio gnwstous
pio psagmenous me mh death metal katastaseis
paragwgh
kai ton hxo pio poikilo
ara butcher to idio prama leme
k gia tis 70s epirroes egw pisteyw oti vasika apo to blackwater park k meta einai pou emfanizontai kapws "organwmena". ta akoustika meri klp den ta onomazw aparaitita 70s epirroes. opote nai, isws na mporei kaneis na pei, kanontas k kapoious "logikous" syneirmous vevaia, oti o wilson einai aytos pou evale se taksi tis mi metal epirroes twn opeth.
{NightStalker}
24-01-2004, 22:12
Ouf..Tha paei na tous dei kaneis thessalonikh?
De vlepeis oti plakonomaste? Ksenerote!
Ego an pao tha pao athina pantos (an eimai ellada). An htan 2h mera salonica, pithano na phgaina ki ekei alla den..
{NightStalker}
25-01-2004, 20:47
Ntai tote :twisted: Btw vrika pendant Opeth :headbang: Tha to parw kai tha eimai akoma pio trou opados.
Kingryche
26-01-2004, 03:13
Asxeto alla sta teleftaia live twn Opeth stis USA sta drums oi Opeth exoun ton Gene Hoglan...Nai ton gnosto...Kati provlimata pou den thimamai exei o drummer (psixologika,panikou i kati tetoio) kai girise Souidia...
Sovara milas??????? AAAAA.. thelo na do Hoglan!!! A re Lopez THEE!
{NightStalker}
27-01-2004, 18:54
A re mplitzer ti mas kaneis me to avatar sou..Goustarw Hoglan na pezei Face of Melinda klp..:headbang:
White Cluster! Kai na kanei ta dika tou.. pssssss.. ayta einai!
Stormrider
19-02-2004, 13:34
o lopez tha erhtei athina???????? :!: :!:
Logika tha einai h tetrada tous (+ton Per an telika paiksoun kai mellow kommatia).
Stormrider
19-02-2004, 17:56
re kati pou miolis skeftika(nai to kanw kai afto..)
se aftes tis xwres poupexane to playlist pou ipate...ixan kaneiperiodia gia deliverance?
giati polli agrio playlist vlepw...damnation periodia ekanan?
( to isitirio mou exei arithmo 374...den xerw an sas leei kati afto...alla mallon den tha gemisei..:(
progvamp
20-02-2004, 10:27
to isitirio mou exei arithmo 374...den xerw an sas leei kati afto...alla mallon den tha gemisei..:(
Perimenoume to telos toy mhna na plirothoyme re giayto... :yoyo:
Ego den to vrisko katholou agrio to setlist. Isa-isa pou einai moirasmeno, an skefteis oti se kathe live epaizan ena mellow tragoudi mono.
Deliverance tour ekanan sxedon pantou (perasan kai apo ellada). Damnation dystyxos mono amerikh (an den apatomai). Makari na paiksoun mono mellow..
Stormrider
25-02-2004, 18:36
ama se mamisw...agrio na pexoun re flore :P
Paides gamisan oi theoi!
To setlist kalypte ola ta album tous ektos apo to prwto.
Anaferw endeiktika merika kommatia:
Master's apprentices
Deliverance
The moor
Blackwater park
Demon of the fall
Windowpane
To rid the disease
Perito na pw oti kai autoi ta paiksane mazi mas. To club itan gemato kai oloi goustarame apisteuta. Meta tis ixografiseis tou kainouriou album o mikael eipe na tous ksanaperimenoume...
Stay heavy! :twisted:
Asxeto alla mias kai anefere kapoios to thema me ton Hoglan....
Ton eixan kalesei gia 1-2 sinaylies stin Ameriki omws aytos iksere mono to the drappery falls ( apo ena cd tou Devin Townsend ) ws apotelesma ta pio polla kommatia ta emathe teleytaies meres kai malista to Demon Of The Fall to akouge 1i fora sta backstage me akoustika prin vgoun oi Opeth kai otan epaize to support tous. Meta otan arxise i sinaylia vgike kai to epaikse kanonika olo :shock: :shock: Alla gamise ta pio polla tragoudia tou damnation... :D