Log in

View Full Version : Electrelane - The power out (Too Pure 2004)

Kveldssanger
26-12-2004, 00:02
http://www.electrelane.com/site2/gfx/cd_thepowerout.jpg

1. Gone Under Sea
2. On Parade
3. The Valleys
4. Birds
5. Take The Bit Between Your Teeth
6. Oh Sombra!
7. Enter Laughing
8. This Deed
9. Love Builds Up
10. Only One Thing Is Needed
11. You Make Me Weak At the Knees

Οι Electrelane προέρχονται από το Brighton και αυτός εδώ είναι ο δεύτερος δίσκος τους. Το απότελούμενο από τις Emma Gaze, Ros Murray, Mia Clarke (επίσης συντάκτης στο Wire) και Verity Susman παρουσιάζει ένα αρκετά ενδιαφέρον μουσικό μίγμα. Αν και αυτό είναι μόλις το δεύτερο album τους και ηλικιακά είναι αρκετά μικρές (η Clarke είναι 21 χρονών), υπάρχουν από το 1998.
Δεν είναι και ότι πιο εύκολο να περιγράψεις τη μουσική τους. Αρκετές επιρροές από Sonic Youth και κατ' επέκταση και από Neu!, μια ιδιαιτέρως pop προσέγγιση σε σημεία, κάποια blues ψήγματα και ακόμα και ένα πανέμορφο χωροδιακό μέρος στο Valley. Τα κομμάτια άλλοτε θυμίζουν 70s, άλλοτε 80s, αλλά το σύνολο ακούγεται αρκετά σύγχρονο. Φυσικά και βασίζονται περισσότερο στις μελωδίες και γενικά υπάρχουν λίγα πιο up-tempo μέρη, πράγμα που κάνει το album να ακούγεται πολύ χαλαρό. Την παραγωγή έχει κάνει ο Steve Albini, οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για άψογο αποτέλεσμα.
Γενικά δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι και το αριστούργημα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη μουσική αλλά έχει μερικά καταπληκτικά κομμάτια (The Valleys, Birds, This Deed) και ως σύνολο ακούγεται πολύ ευχάριστα. Για πιο indie φάσεις είναι μάλλον ό,τι πρέπει.

www.electrelane.com (http://www.electrelane.com)
www.toopure.com (http://www.toopure.com)

nothingman
26-12-2004, 02:33
δεν είναι άσχημο συγκρότημα, ή μάλλον για να μην είμαι άδικος, είναι ένα καλό συγκρότημα αλλά τπτ παραπάνω imo...το "Rock it to the moon" μου άρεσε περισσότερο, ήταν πιο κοντά στους Spiritualised, σε αντίθεση με αυτό που τουλάχιστον σε μένα θυμίζει Lamb (και σε ένα γνωστό μου St. Germain, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα)

... συντάκτης στο Wire...
χμ, ενδιαφέρον, δεν το ήξερα
και μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχουν πολυ-διαφημιστεί από "συναδέλφους" τους

regularpaul
26-12-2004, 02:39
To Rock it to the Moon μου αρεσε πολυ, το ιδιο και το live τους στο Gagarin (και στο 1ο ειχα παει στο Αν αλλα ηταν sold out :shock: ), αυτο εδω ομως ουτε καν γνωριζα οτι ειχε κυκλοφορησει.

slsk, here I come :?

Kveldssanger
26-12-2004, 03:02
Lamb δε μπορώ να πω ότι μου θυμίζει ιδιαίτερα. Οι Electrelane είναι κατά βάση rock συγκρότημα σε αντίθεση με τους "ηλεκτρονικούς" Lamb. Αφού άκουσα και το πρώτο μπορώ να πω ότι εκείνο μου φαίνεται και εμένα πιο ενδιαφέρον. Σε αυτό εδώ έχουν δώσει περισσότερη βάση στο να γράψουν τραγούδια και το αποτέλεσμα είναι πιο "μαζεμένο".

nothingman
26-12-2004, 03:12
Διαβάζω τώρα μια κριτική (http://www.aversion.com/bands/reviews.cfm?f_id=1727) στην οποία αναφέρονται ως "...Almost an organic version of bands such as Air..."... εντάξει, άκρη δε θα βρεις έτσι, μλκ μου που δεν εξήγησα ότι δεν εννοούσα ότι μου θυμίζουν Lamb στο είδος της μουσικής, αλλά στο τρόπο που δομούν τα τραγούδια τους...γμτ, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, ενδεχομένως να είναι και χαζή η σκέψη μου
τες πα, ακούστε Spiritualised :P

ααααααααααα...και είναι electrAlane

cloud
26-12-2004, 03:15
τες πα, ακούστε Spiritualised :P

όχι το Amazing Grace όμως. :P

Kveldssanger
26-12-2004, 03:17
Ναι, ψιλοκατάλαβα τι θες να πεις. Δε το χα προσέξει τόσο πολυ να σου πω. Και οι Spiritualized έχουν βγάλει δισκάρες (αν και το τελευταίο μετά τις περιγραφές που έλεγαν για garage δε το χω τσεκάρει. Garage μακριά από εμάς). Αλλά το Ladies and gentlemen ήταν αριστούργημα.

Kveldssanger
26-12-2004, 03:19
ααααααααααα...και είναι electrAlane

Ε το site τους Electrelane λέει..

nothingman
26-12-2004, 03:24
:?
πάω να ψηφίσω στο "αν ποστάρετε πιωμένοι"...
ήμουν σίγουρος, το είδα μετά και στο aversion.com...
ζητώ ταπεινά συγνώμη, θα πανακούσω Blind Guardian για να εξιλεωθώ

Kveldssanger
26-12-2004, 03:26
Τουλάχιστον βάλε το Tales from the twilight world που γαμάει.