View Full Version : [Cinema] La mala educación (2004)
Solo Carriera
11-12-2004, 01:32
χμου, η τελευταία ταινία του almodovar.
πολύ πολύ όμορφη ταινία, ωραιές ερμηνείες, πολλές ανατροπές...
...και το avatar μου που είναι πανέμορφο.
δείτε την, δεν έχω κάτι άλλο να γράψω.
http://www.imdb.com/title/tt0275491/
The_Painless
11-12-2004, 10:15
Okei, kseroume ti 8a doume.
Gael :pink:
Edit: koitazw athinorama.gr alla den paizetai kapou. Poso kainouria einai?
freak brother
11-12-2004, 15:27
mono egw exw varethei to panomoiotupo motivo soles tis tainies tou almodovar?
daydreamer
11-12-2004, 20:05
Πολύ καλή ταινία. Όσο περνάει ο καιρός οι ταίνίες του Αλμοδοβάρ μου αρέσουν περισσότερο. Όμως το θέμα της ταινίας με φρίκαρε αρκετά... Σίγουρα όχι για ομοφοβικούς.
Eric Theodore Cartman
11-12-2004, 20:20
Exei kai meshlikous trevesti? :?
marianna2525
13-12-2004, 13:25
Συνήθως ο Αλμοντοβάρ επικεντρώνει στους γυναικείους χαρακτήρες.
Στην "κακή εκπαίδευση" επικεντρώνει στους αντρικούς χαρακτήρες (με την ευρεία έννοια...)
Εδώ υπάρχουν πολλά αυτοβιογραφικά του στοιχεία (και ο σκηνοθέτης συνέχισε να κάνει ταινίες μετά μανίας).
Μου άρεσε πολύ και αυτή η ταινία, δεν νομίζω πως είναι ίδια με κάποια άλλη.
atom_smasher
13-12-2004, 18:41
dden 3erw an mou arese.polu dunath tainia.alla den 3erw kata poson htan kalh.an kai auto den exei shmasia.den 3erw an mou arese.
Raven Lord
13-12-2004, 18:45
mono egw exw varethei to panomoiotupo motivo soles tis tainies tou almodovar?
χαχα, συζητούσα με μια φίλη μου πριν ακόμη μάθω ότι υπήρχε η εν λόγω ταινία. τη ρωτάω λοιπόν, σε ποια ταινία πήγε και μου λέει "κακή εκπαίδευση"... ρωτάω τι παίζει με την ταινία και μου λέει ότι είναι μυστήρια με κάτι γκέι κτλ. οπότε πετάω για πλάκα "του αλμοδοβαρ είναι?" και απαντάει "πού το κατάλαβες? πρέπει να είσαι πολύ ψαγμένος..." :lol:
tamagothi
07-06-2008, 18:30
λοιπόν, το είδα χθες αυτό.
πολύ όμορφη ταινία ιντιντ. τον τελευταίο καιρό ή έχω γίνει υπερβολικά περίεργη ή τυχαίνει να πέφτω συνέχεια σε ταινίες και βιβλία με αδιάφορους ή, έστω, μη επαρκώς σκιαγραφημένους χαρακτήρες. κι αυτό είναι κάτι που με εκνευρίζει τρομερά. εδώ, όχι μόνο οι χαρακτήρες έχουν τρομερό ενδιαφέρον, αλλά
[spoiler:1rok2g23]μας δίνει και χμ κάτι σαν διπλή προσέγγιση κάθε χαρακτήρα, μια φορά στην ιστορία και μια στην "πραγματικότητα".[/spoiler:1rok2g23]η πλοκή g, η σκηνοθεσία σφιχτή, ο μπερνάλ κούκλα και η ερμηνεία του OMG.
άνετα απ' τις καλύτερες (που έχω δει) του κυρίου.
όσο για τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα του, εγώ δεν πιστεύω πως ο αλμοδοβαρ επαναλαμβάνεται. δε νομίζω πως μπορούμε να πούμε πως επαναλαμβάνεται βασιζόμενοι μόνο στο ότι εμφανίζονται συχνά στις ταινίες του πούστηδες κλπ, όπως δε θα λέγαμε πως επαναλαμβάνεται ένας οποιοσδήποτε σκηνοθέτης απλώς επειδή στις ιστορίες του έχει π.χ. όλο στρέιτ. εντάξει, αν κάποιος ακούσει για κάποια ταινία με ένα κάρο γκέι/ακραία σκηνικά, είναι πιθανό να σκεφτεί πως ίσως είναι αλμοδοβαρ, λόγω θεματολογίας, αλλά υπάρχουν τόσα πράγματα να πει κανείς μέσα ή κοντά σε αυτή τη θεματολογία, που δεν πιστεύω πως αυτό λειτουργεί κατά της ποικιλίας. αντιθέτως, εμένα μου φαίνεται πως ο αλμοδοβαρ κάνει μεγάλες αλλαγές από ταινία σε ταινία, τόσο από πλευράς αισθητικής, όσο και θεματολογίας και προσέγγισης των χαρακτήρων.
FaithFails
09-06-2008, 14:57
πφφφφ χάλια, την είδα πριν χρόνια.
Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει από τη στιγμή που δείχνει ο ΣΚΑΙ πιο ακραίες και real life νεραντζούλες/τρανς.
freezing_moon
09-06-2008, 15:35
η αλήθεια είναι πως από τότε που βγήκε το big brother ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχει νόημα το σινεμά!
απλώς δεν ξέρω αν το 2004 είχε γυριστεί αυτό του ΣΚΑΪ. μάλλον αυτό θα συμβαίνει.
FaithFails
09-06-2008, 15:54
δίκιο έχεις, δεν τα είχα σκεφτεί αυτά.
MaX Payne
11-06-2008, 23:11
όσο για τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα του, εγώ δεν πιστεύω πως ο αλμοδοβαρ επαναλαμβάνεται. δε νομίζω πως μπορούμε να πούμε πως επαναλαμβάνεται βασιζόμενοι μόνο στο ότι εμφανίζονται συχνά στις ταινίες του πούστηδες κλπ, όπως δε θα λέγαμε πως επαναλαμβάνεται ένας οποιοσδήποτε σκηνοθέτης απλώς επειδή στις ιστορίες του έχει π.χ. όλο στρέιτ. εντάξει, αν κάποιος ακούσει για κάποια ταινία με ένα κάρο γκέι/ακραία σκηνικά, είναι πιθανό να σκεφτεί πως ίσως είναι αλμοδοβαρ, λόγω θεματολογίας, αλλά υπάρχουν τόσα πράγματα να πει κανείς μέσα ή κοντά σε αυτή τη θεματολογία, που δεν πιστεύω πως αυτό λειτουργεί κατά της ποικιλίας. αντιθέτως, εμένα μου φαίνεται πως ο αλμοδοβαρ κάνει μεγάλες αλλαγές από ταινία σε ταινία, τόσο από πλευράς αισθητικής, όσο και θεματολογίας και προσέγγισης των χαρακτήρων.
δεν ειναι μονο το σημειο οτι εμφανιζονται πουστηδες κλπ ,ειναι οτι βαζει κατι ακραιο που δεν ειναι ρεαλιστικο και καπου το χανει πχ στο μιλα της [spoiler:32o4jlio]βαζει το νοσοκομο να βιαζει την μια γυναικα σε κωμα η οποια μενει και εγκυος[/spoiler:32o4jlio]
στο ολα για τη μητερα μου ο πατερας ειναι [spoiler:32o4jlio]τραβεστι[/spoiler:32o4jlio]
και γενικα το τραβαει αν και εχει και οι ιστοριες του βγαζουν ενα απαυτο και ας εχουν διαφορα μεσα
τωρα στο Mala Educacion για να πω την αμαρτια μου ομολογω οτι σιχαθηκα να βλεπω 10χρονα αγορακια να τραβανε μαλακια στο σινεμα και ειδικα με το γερο το πουστη να γλυφετε και κατι κωλοι και πουτσοτριχες του bernal μπηκαν μονο για να καβλωσουν οι πουστηδες και ο Almodovar δεν προσθεταν τιποτα στην ταινια
Και γενικα η ολη υποθεση ηταν οτι ναναι μετα απο 20 χρονια [spoiler:32o4jlio]ο ενας 10χρονος θυμηθηκε τον αλλο ο αλλος βρηκε ενα αναπτηρα και πηγε στο χωριο του αλλου να ρωτησει , ο αλλος ηταν αδερφος του αλλου που εγινε τραβεστι[/spoiler:32o4jlio]τρεχα γυρευε
tamagothi
13-06-2008, 00:22
δεν ειναι μονο το σημειο οτι εμφανιζονται πουστηδες κλπ ,ειναι οτι βαζει κατι ακραιο που δεν ειναι ρεαλιστικο και καπου το χανει πχ στο μιλα της [spoiler:22zi08wn]βαζει το νοσοκομο να βιαζει την μια γυναικα σε κωμα η οποια μενει και εγκυος[/spoiler:22zi08wn]
στο ολα για τη μητερα μου ο πατερας ειναι [spoiler:22zi08wn]τραβεστι[/spoiler:22zi08wn]
Τι πα να πει "ρεαλιστικό"; Γιατί δεν είναι ρεαλιστικά αυτά; Επειδή δε συμβαίνουν στη ζωή του καθενός μας;
Ο σκηνοθέτης μπορεί να επιλέξει να διηγηθεί όποια ιστορία επιθυμεί, είτε αυτή είναι η ιστορία ενός απλού, καθημερινού ανθρώπου που πάει στη δουλειά του κάθε πρωί είτε η ιστορία ενός τραβεστί που κέρδισε το λόττο και η γιαγιά του έχει λευχαιμία είτε, ακόμα, η ιστορία ενός σκύλου που του έπεσε ένας μετεωρίτης στο κεφάλι και ξαφνικά άρχισε να μιλάει με ανθρώπινη φωνή κι έφτασε να γίνει πρόεδρος του ΟΗΕ. Αν μέσα στο σύμπαν της ταινίας αυτά στέκουν, πού είναι το πρόβλημα; Για τέχνη μιλάμε, όχι για μαθηματικά. Δηλαδή μπορώ να απορρίψω το σούπερμαν επειδή δεν είναι ρεαλιστικός; Και, όπως το βλέπω εγώ, ο αλμοδοβαρ μέσα από τις περίεργες ιστορίες του έχει πολλά να πει, δε νομίζω πως το σοκ που προκαλεί είναι το σημαντικότερο στοιχείο του, αν και βοηθάει στη δημιουργία αστείων/σουρεαλιστικών καταστάσεων.
και γενικα το τραβαει αν και εχει και οι ιστοριες του βγαζουν ενα απαυτο και ας εχουν διαφορα μεσα
α;
τωρα στο Mala Educacion για να πω την αμαρτια μου ομολογω οτι σιχαθηκα να βλεπω 10χρονα αγορακια να τραβανε μαλακια στο σινεμα και ειδικα με το γερο το πουστη να γλυφετε και κατι κωλοι και πουτσοτριχες του bernal μπηκαν μονο για να καβλωσουν οι πουστηδες και ο Almodovar δεν προσθεταν τιποτα στην ταινια
Για τα αγοράκια, τι να κάνουμε, όλοι έχουμε κάποια όρια και αντέχουμε μέχρι ένα σημείο, εμένα δε μου φάνηκε ιδιαίτερα σοκαριστική η σκηνή. Όσο για τον κώλο του μπερνάλ, ο οποίος και πολύ ωραίος είναι, απορρίπτεις δηλαδή το γυμνό γενικότερα; Διότι σε οποιαδήποτε γυμνή σκηνή, ε, θα βρεθεί κάποιος του αντίστοιχου σεξουαλικού προσανατολισμού/γούστου να γουστάρει. Και σιγά, πόσες σκηνές σεξ είχε, λες και ΠΗΔΙΟΣΑΝΤΕ σε όλη την ταινία. Εμένα δε μου φάνηκε να έχει σκηνές σεξ έτσι στην τύχη, χωρίς λόγο.
Και γενικα η ολη υποθεση ηταν οτι ναναι μετα απο 20 χρονια [spoiler:22zi08wn]ο ενας 10χρονος θυμηθηκε τον αλλο ο αλλος βρηκε ενα αναπτηρα και πηγε στο χωριο του αλλου να ρωτησει , ο αλλος ηταν αδερφος του αλλου που εγινε τραβεστι[/spoiler:22zi08wn]τρεχα γυρευε
Η υπόθεση δε μου φάνηκε μπερδεμένη, να σου πω την αλήθεια.
[spoiler:22zi08wn]Ο αδερφός ενός τραβεστί πήγε να βρει τον παλιό έρωτα του αδερφού του. Εμείς μπερδευόμαστε λιγάκι, επειδή η ιστορία μας αποκαλύπτεται σιγά σιγά, αλλά αυτό δίνει τη δυνατότητα της παρουσίασης κάθε χαρακτήρα από διαφορετικές πλευρές.[/spoiler:22zi08wn]
Δεν είναι ακριβώς καθημερινό σενάριο, αλλά δεν είναι και καμιά ιστορία με τρομερά μπερδεμένη πλοκή.