View Full Version : Iron Maiden
Tyler_Durden
25-12-2010, 14:13
Δεν εννoούσα οτι θεωρώ το αλμπουμ κακό λόγω artwork, εννοούσα οτι η συνολική αισθητική του, χάνει λόγω του artwork, ειδικά όταν καλείται να πλαισιώσει μια υποτιθέμενα ώριμη μουσική προσπάθεια κι όχι απλά ένα χαβαλεδιάρικο heavy metal album (το συγκεκριμένο εξώφυλλο βέβαια ούτε γι αυτό δεν κανει). Δεν ξερω ρε παιδί μου, όσο γελοιο κι αν ακούγεται, όταν τυχαίνει ένα artwork να δένει απόλυτα με το πνεύμα του δίσκου, για μένα αν ο δίσκος δημιουργεί μια εικόνα χ μόνος του, στην εκτίμησή μου μπορεί να πάει και στο χ+ . Δεν σας έχει τύχει ποτέ κατι τέτοιο;
mindtakis
25-12-2010, 16:12
sold out η Φρανκφούρτη :D
Έλεος, πάνω που σκεφτόμουν να κοιτάξω....καλά είδωμεν...προτεραιότητα οι Καναδοί...
http://seegigs.co.uk/gig-maiden-2011-frankfurt.php
An skefteste gia germania, einai kali periptosi ta sugkekrimena paketa. Apo ti stihmi pou einai idi sold out i sunaulia....
enitharmon
23-06-2013, 13:39
εψαχνα αλλο θρεντ και επεσα πανω σε αυτο.
ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ
Art In Haste
19-06-2015, 12:21
http://ironmaiden.com/fefiles/images/TBOS-Packshot_995.jpg
Taken from: http://ironmaiden.com/new-iron-maiden-studio-album-the-book-of-souls.html
The stunning cover art was created by Mark Wilkinson, who has worked with the band previously, and because this 11-track album has a total running time of 92 minutes, it is IRON MAIDEN’s first ever double studio album. There’s a broader split on the songwriting compared to previous Maiden records, with bassist and founder member Steve Harris contributing to seven of the tracks; 6 of them with Maiden’s guitarists and one sole composition. This is also the first time since 1984’s Powerslave that an IRON MAIDEN studio album also features two tracks written solely by Bruce Dickinson, one of which is the longest song Maiden has ever recorded! And also two Dickinson/Smith collaborations.
Steve comments,
“We approached this album in a different way to how we’ve recorded previously. A lot of the songs were actually written while we were there in the studio and we rehearsed and recorded them straight away while they were still fresh, and I think that immediacy really shows in the songs, they have almost a live feel to them, I think. I’m very proud of The Book Of Souls, we all are, and we can’t wait for our fans to hear it, and especially to take it out on the road next year!”
Bruce continues,
“We’re really excited about The Book Of Souls and had a fantastic time creating it. We started working on the album in late summer 2014 and recorded it at Guillame Tell Studios in Paris, where we’d done the Brave New World album back in 2000 so the studio holds special memories for all of us. We were delighted to discover the same magical vibe is still alive and very much kicking there! So we immediately felt at home and the ideas just started flowing. By the time we’d finished we all agreed that each track was such an integral part of the whole body of work that if it needed to be a double album, then double its going to be!”
The full tracklisting is:
Disc 1
1. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
2. Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01
3. The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37
4. The Red And The Black (Harris) 13:33
5. When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52
6. The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27
Disc 2
7. Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13
8. Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32
9. Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59
10. The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28
11. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01
Formats:
2CD deluxe hardbound book limited edition
2CD standard edition
Triple heavyweight black vinyl
High res audio (24-bit Mastered for ITunes and non-Mastered for iTunes)
Standard res audio (16 bit/ 44.1 kHz)
The Book Of Souls is the band’s 16th studio album since their eponymous debut in 1980 charted at #4 in the UK, in a career achieving sales of over 90 million albums worldwide. Their previous album, 2010’s The Final Frontier was Maiden’s most successful chart-wise to date, reaching Number One in 28 countries and was their highest chart debut in the U.S reaching #4 in the Billboard 200.
Due to Bruce’s illness the band had to delay touring plans but promise to be out on the road again early next year, giving time for Bruce to make a full physical recovery to be ready for the rigours of Maiden live performances.
atom_smasher
19-06-2015, 14:12
μάλιστα. κάπως έτσι θυμήθηκα πως είχαν βγάλει αυτό το final frontier. και μου διαφευγουν τα προηγούμενα ακόμα...
Jacknife
19-06-2015, 14:14
Τρελαινομαιιιιιιιιιιι
Art In Haste
14-08-2015, 11:01
https://www.youtube.com/watch?v=-F7A24f6gNc
Τελειοτατο βιντεο.
Μετριοκαλο τραγουδακι.
Φωνη Ντικινσον :/
atom_smasher
14-08-2015, 14:26
χμ
SpiritCrusher
28-08-2015, 18:01
http://speedoflight.ironmaiden.com/
BURNIN AMBITION
29-08-2015, 00:53
leakαρε το καινουργιο και ειναι οτι καλυτερο εβγαλαν απο εποχη 7σαν. αρρωστια εχω καει. πωπωπω. απλα νιωστε. μεγαλυτερη μπαντα στο γαλαξια
Εγώ λέω ότι είναι καλύτερο και από το seventh son και το powerslave μαζί.
commissar
29-08-2015, 19:14
Εντάξει, υπερβολές του Μπέρνη που δεν τις πιστεύει ούτε ο ίδιος κατά βάθος, επειδή χάρηκε που έβγαλαν δισκάρα. Άνετα καλύτερο από τα 3 τελευταία αλλά δεν αγγίζει Brave New World.
Μπέρνη έλα να πούμε πόσο ΕΠΟΣ είναι το Empire Of The Clouds :dfinger:
Το A Matter Of Life And Death ειναι καλυτερο απο το BNW ουτως ή αλλως, αλλα το καινουριο ειναι ανετα καλυτερο απο το προηγουμενο που ηταν αδιαφορο.
Για Μεηντεν καλο ειναι, θα το ακουσουμε 5-6 φορες.
atom_smasher
29-08-2015, 21:06
Μόλις το άκουσα για πρώτη φορά. Συμπαθητικό, αλλά με κουράζουν τα μεγάλα τραγούδια του. Θα πάρει μερικές ακροάσεις ακόμα πριν πάει να κάτσει μαζί με τα υπόλοιπα των τελευταίων 20 ετών μέιντεν.
BURNIN AMBITION
29-08-2015, 21:50
den lev kamia yperbolh. to amolad htan kalytero album apo to 95 eykola kai ayto edw to xeperase. to xw akousei 5 fores. spernei apopouy kai na to piaseis. oyte ena filler
an eprepe na pv oti kati me xalaei einai pws einai h prwth fora poy kanei kra oti grafoyn live sto studio kai exei thematakia h paragwgh kai kapoies ateleies. an ta xeperasw ayta to album einai apla epos. eglhma kata ths anthrwpothtas an den to paixoyn olo live
red and black tears of the clown(to kalytero toy diskou) kai eternity kovoyn th gia sta 3
commissar
29-08-2015, 22:58
Σε μερικά σημεία διαφωνούμε (πχ για τα φίλλερς, το great unknown απλά δεν το αντέχω, οριακά μαζί με το when the river... και το the man...), αλλού συμφωνούμε (tears of the clown καλύτερο κομμάτι μαζί με το υπερέπος empire of the clouds), μου κάνουν μεγάλη εντύπωση πάντως τα σχόλια για BNW, εγώ το έχω για 10αρι ακατέβατο και το AMOLAD ακολουθεί. Πλέον για μένα η σειρά είναι BNW> TBOS> AMOLAD> DOD> TFF
Το eternity εντωμεταξύ ήταν να μπει στο προσωπικό του Dickinson αλλά ο Harris άκουσε το demo και το τσίμπησε για τον δίσκο.
Εγω λεω AMOLAD > BNW > TBOS > DOD > TFF παντως.
Μετα απο δυο ακροασεις (ναι, ειναι λιγες, αλλα πρωτη αποψη λεμε) ξεχωρισα τα εξης:
If Eternity Should Fail
The Red And The Black
The Book Of Souls (καλυτερο του δισκου ανετα)
Tears Of A Clown
Empire Of The Clouds
Καλα και κανα 2-3 ακομα, χωρις να ειναι κατι το ιδιαιτερο, ενω θα μπορουσα να μην εχω ακουσει ποτε τα Speed Of Light και When The River Runs Deep που τα λες μεχρι και κακα τραγουδια.
BURNIN AMBITION
30-08-2015, 00:02
gia antimaidanos o fixxxer kala ta leei. οπςσ και ναχει(εγς τα αγαπω ολα και χαιρομαι που ο φιξερ παραδεχεται ποσο δισκαρα ειναι το αμολαντ) μιλατε για 60 λεπτα αισθησιακης ηδονης. εμενα προσωπικα δεν με κουρασε - χαλασε τιποτα ουσιαστικα, και μιλαμε για δισολιες τρισολιες απο το καλο παρελθον ε
atom_smasher
02-09-2015, 19:45
Και βγάζω το φτυάρι μου.
Disc 1
1. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28 Συμπαθητικό κομμάτι
2. Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01 Μέτριο και τυπικό
3. The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37 Βαρετό! Βαρετό!
4. The Red And The Black (Harris) 13:33 Συμπαθητικό αν και μεγάλο, αλλά οκ σολαρει όμορφα μετά την μέση και σε κρατάει σε διάθεση μιας και δεν ακους και τον μπρους για μερικά λεπτά. Τα ο-ο-ο (σκάκι κανείς;) θα μπορούσαν να λείπουν
5. When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52 Κομματάρα! Μειντεν.- Αυτο θα το ξανακουγα καπάκια πχ.
6. The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27 οκ καλό, απλά δεν μου λέει κάτι ιδιαίτερο ως την μέση.
Disc 2
7. Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13 Ωραίο κομμάτι. Απ τα καλά του δίσκου. Δυνατό και μελωδικό.
8. Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32 Ξεκινάει και κάτι μου θυμίζει. Συμπαθητικό κομματάκι αν και αυτή η αισθηση του έχω ακούσει κάτι παρόμοιο σε κάποιον από τους πρόσφατους δίσκους τους δεν φεύγει, ωστόσο με αρέσει ευχάριστα με τα γκαζάκια του και οκ περνάει την βάση.
9. Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59 Ενα κομμάτι που θα το άκουγα ξανά ευχάριστα και δεν θα σκεφτόμουν τι να φάω αργότερα...
10. The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28 Τι μου θυμίζει ο τίτλος..τι μου θυμίζει ο τίτλος...τι μου θυμίζει ο τίτλος..Μια κομματάρα από άλλον δίσκο. Αλλά και αυτό είναι ωραίο και ο Μπρους τραγουδάει χωρίς να ανεβαίνει πολύ ψηλά. Ναι, μ αρέσει αρκετά τελικά.
11. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01 Και τέλος το επικό σε μέγεθος κομμάτι του δίσκου. Ξεκινάει αργά, ανεβαίνει, ο μπρους προσπαθεί να ακολουθήσει το τραβάει όσο πάει. κάνει ενα κόψιμο συνεχίζει και τελειώνει ήρεμα. Συμπαθητικό κομμάτι, ίσως η φωνή του μπρους να με χαλάει λίγο. Τέσπα. Θα μπορούσα να το ξανακούσω.
Ενας συμπαθητικός δίσκος που έχει και 2-3 διαμαντάκια για τα λαιβ. Δεν νομίζω να παίξουν κανα 13λεπτο,18λεπτο στο λαιβ.
commissar
02-09-2015, 20:12
Συμπαθητικό review
Zarou City Rider
08-09-2015, 23:30
\m/
watch?v=O8ETIRoobuA
commissar
07-09-2018, 20:42
Το βάζω εδώ για να μη σπαμμάρουμε το άλλο θρεντ:
Απ το 90 και μετα, κανενας δισκος των μειντεν δεν ακουγεται απ την αρχη ως το τελος. Αν δεν ειναι αυτος ο ορισμος του μετριου δισκου, τι ειναι? Επισης κακος το νο πρειερ, καλος το ντανς οφ ντεθ, λολ.
Όλα σεβαστά εννοείται, αλλά το Brave New World είναι "δίσκος που δεν ακούγεται από την αρχή ως το τέλος"; :|
OniBocho
07-09-2018, 20:59
Καλά, δεν είναι και Muse οι Maiden, να γαμάνε και στα λάιβ τους.
Εντάξει, δεκτή η κάθε άποψη ειλικρινά, αλλά ούτε για αστείο δεν ισχύει. Και το X-Factor ακόμα, γαμώ τους δίσκους είναι. Και εντάξει, αναθεωρώντας την προηγούμενη άποψη μου, στους μέτριους προς κακούς δίσκους τους, θα βάλω και το Virtual XI. Στο οποίο έχει μέσα ένα Clansman που άλλη μπάντα θα το είχε για κορυφαίο κομμάτι καριέρας.
Headphones
07-09-2018, 23:03
Το βάζω εδώ για να μη σπαμμάρουμε το άλλο θρεντ:
Απ το 90 και μετα, κανενας δισκος των μειντεν δεν ακουγεται απ την αρχη ως το τελος. Αν δεν ειναι αυτος ο ορισμος του μετριου δισκου, τι ειναι? Επισης κακος το νο πρειερ, καλος το ντανς οφ ντεθ, λολ.
Όλα σεβαστά εννοείται, αλλά το Brave New World είναι "δίσκος που δεν ακούγεται από την αρχή ως το τέλος"; :|
Fallen angel, mercenary, thin line, silent planet τα θεωρω αστεια κομματια για δισκο μειντεν. Με αυτην την λογικη και το νο πρειερ και το φιαρ δεν εχουν μετρια κομματια και ειναι δισκαρες, που αν το πιστευει καποιος αυτο, δεκτο. Αλλιιως δεν μπορω να το καταλαβω περα απ τη συγκινηση για το ριγιουνιουν και το "μειντεν ρε μουνια" κτλ.
Στο οποίο έχει μέσα ένα Clansman που άλλη μπάντα θα το είχε για κορυφαίο κομμάτι καριέρας.
Για πες μερικες απ αυτες τις μπαντες, γιατι αν μιλαμε για την μπαντα του γειτονα μου, οκ.
OniBocho
07-09-2018, 23:15
Προσωπικά, θεωρώ το Mercenary από τα πιο γαμιστερά του δίσκου και το μόνο που με "κουράζει" κάπως είναι το Nomad.
Χμμμ, με μια πρόχειρη σκέψη, όλες οι υπόλοιπες μπάντες της Παρασκευής 20/07/2018 στο χωράφι. Όλες ανεξαιρέτως.
EDIT: μετά πρόσεξα ότι μιλάς και για το fear of the dark. Νταξει, γιατί κάνουμε κουβέντα; Μιλάμε για δίσκο 10αρι ακατεβατο.
Ra Pariah
08-09-2018, 00:05
Τρελό ξεμπρόστιασμα από χρήστη Headphones!!! Στηρίζομε με τα μπούνια! :headbang:
Το Mercenary πιάνει κυριολεκτικά ταβάνι στο θέμα «κρυπτομνησίας» του Θεοχάρη, επειδή καταφέρνει και συνδυάζει και κλεμμένο τίτλο και κλεμμένο riff. ΝΑΙΓΑΜΩΤΗΜΠΟΥΤΑΝΑΜΟΝΟΜΕΗΝΤΕΝ :wave:
commissar
08-09-2018, 00:10
Τρελό ξεμπρόστιασμα από χρήστη Headphones!!! Στηρίζομε με τα μπούνια! :headbang:
Το Mercenary πιάνει κυριολεκτικά ταβάνι στο θέμα «κρυπτομνησίας» του Θεοχάρη, επειδή καταφέρνει και συνδυάζει και κλεμμένο τίτλο και κλεμμένο riff. ΝΑΙΓΑΜΩΤΗΜΠΟΥΤΑΝΑΜΟΝΟΜΕΗΝΤΕΝ :wave:
Να μην ξεχάσουμε να ξεμπροστιάσουμε το μέτριο Powerslave και το Piece Of Mind με το χειρότερο κομμάτι έβερ, το Revelations :touched:
Headphones
08-09-2018, 00:27
EDIT: μετά πρόσεξα ότι μιλάς και για το fear of the dark. Νταξει, γιατί κάνουμε κουβέντα; Μιλάμε για δίσκο 10αρι ακατεβατο.
Ευχομαι να ναυαγησεις σε ενα νησι και το μπ3 πλεϊερ να χει μεσα μονο το apparition και το weekend warrior.
atom_smasher
08-09-2018, 01:25
Weekend warrior κομματαρα
MoRmEnGiL
08-09-2018, 05:21
Weekend warrior κομματαρα
Ισχύει.
FANTASMA
08-09-2018, 10:46
My 2 cents
POST REUNION
BNW: Τιμιο, ισως το πιο προσιτο και σιγουρα το καλυτερο για μεηντεναδες, επη Navigator και Nomad, και μονο 1-2 τραγουδια μετρια, αυτα που αναφερθηκαν.
DOD: Ανισο, 3-4 τραγουδαρες και πολλα μετρια, με καποιες στιγμες που μπορουσαν να λειπουν, αλλα συνολικα καλος δισκος.
AMOLAD: Καταπληκτικος συνθετικα δισκος, και ο πρωτος βαρυς κι ασηκωτος δισκος των Μεηντεν σε στιγμες. Ο αγαπημενος μου απο το reunion και μετα μακραν.
TFF: Τρια καλα τραγουδια χωρις να ειναι και εξωπραγματικα, τα υπολοιπα καλυτερα να μην τα ειχα ακουσει καν, μεγαλη φολα.
BOS: Καλυτερο απο το προηγουμενο, με πολλα skip για μενα δυστυχως. 5 καλα εως πολυ καλα τραγουδια, 5 μετρια και το Speed Of Light ισως η μεγαλυτερη ντροπη των Maiden
GOLDEN AGE
Η χρυση πενταδα απο Number Of The Beast εως και το Seventh Son ειναι ολα δεκαρια (για Μεηντεν) και δεν τα φτανουν τα post-reunion για μενα με τιποτα.
ΤΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ
NPFTD: Aθλιο, κυριολεκτικα μονο το Mother Russia σωζεται, αντε και τα Tailgunner, NPFTD
FOTD: Πολυ καλο, και πολυ αδικημενο
X-Factor: Με Bruce ισως να ηταν και το καλυτερο τους, τωρα ειναι καπου στη μεση
VXI: δεν το εσωζε ουτε ο Bruce, απαραδεκτος δισκος, και σιγα την κομματαρα το Clansman
Η φωνη του Dianno δε μου αρεσει αρα ουτε τα δυο πρωτα.
MoRmEnGiL
08-09-2018, 15:29
Η φωνη του Dianno δε μου αρεσει αρα ουτε τα δυο πρωτα.
:moutza:
Kata ta alla psilo kala ta les.
commissar
09-09-2018, 17:26
"Κομματάρα" για το Weekend Warrior δε θα το έλεγα ούτε εγώ, που αν γράψω τι θέση έχουν τα BNW και TBoS στην προσωπική μου κατάταξη των δίσκων τους θα φάω μπαν λόγω φανμποϋσμού. Αντίθετα, το Judas Be My Guide το θεωρώ από τις πιο υποτιμημένες κομματάρες τους.
MoRmEnGiL
10-09-2018, 02:29
"Κομματάρα" για το Weekend Warrior δε θα το έλεγα ούτε εγώ, που αν γράψω τι θέση έχουν τα BNW και TBoS στην προσωπική μου κατάταξη των δίσκων τους θα φάω μπαν λόγω φανμποϋσμού. Αντίθετα, το Judas Be My Guide το θεωρώ από τις πιο υποτιμημένες κομματάρες τους.
Το judas απλά γαμεί κ δέρνει.
OniBocho
10-09-2018, 09:40
Όλο το album σπέρνει, το ακούς στο repeat και είσαι :dfinger: συνέχεια. Fear is the Key - Childhood's End απίστευτα κομμάτια που επίσης έχουν υποτιμηθεί.
atom_smasher
10-09-2018, 12:46
Το judas απλά γαμεί κ δέρνει.
10-11 θέση; κάπως έτσι μόνο θα σε θεωρούσαμε φανμποι. αλλιώς μάλλον και η αποψή σου για το γουικεντ γουοριορ θα ακολουθήσει τις υπόλοιπες. Γενικά το φιαρ οφ δι νταρκ είναι δισκάρα.
commissar
10-09-2018, 12:57
Είμαι με Headphones σε αυτό, Appparition και Weekend Warrior δεν τα αντέχω με τίποτα. Όσο για τον υπόλοιπο δίσκο, τον βάζω πιο κάτω από BNW, DoD, AMoLaD και TBoS, ΓΝΩΜΗΜΟΥ
The Good Son
10-09-2018, 14:20
Θα είχε πολλή πλάκα να τσεκάραμε την ίδια κουβέντα σε ένα παράλληλο σύμπαν που τα κομμάτια και τους δίσκους που αναφέρετε, τους ακούγατε πρώτη φορά τώρα.
commissar
10-09-2018, 14:26
Σίγουρα, όπως και με όλα τα κομμάτια και τους δίσκους που έχουν βγει ποτέ από κάθε μπάντα
The Good Son
10-09-2018, 14:51
Φίλε μου, ενας_πιο_ώριμος_ακροατής από ένα σημείο και μετά διαχωρίζει το συναίσθημα όταν εκφράζει άποψη.
Γουστάρω όλο το Fear of the dark, αλλά μπορώ να διαχωρίσω ότι τα weekend warrior, judas my guide κλπ είναι βαρετά fillers. Αν παίξουν σε ένα μαγαζί παρ'ολ΄αυτά θα κλάψω και θα κοπανιέμαι.
atom_smasher
10-09-2018, 15:08
γνωμησου.
OniBocho
10-09-2018, 15:44
<----- ένας_ανώριμος_ακροατής
MoRmEnGiL
10-09-2018, 17:05
Φίλε μου, ενας_πιο_ώριμος_ακροατής από ένα σημείο και μετά διαχωρίζει το συναίσθημα όταν εκφράζει άποψη.
Γουστάρω όλο το Fear of the dark, αλλά μπορώ να διαχωρίσω ότι τα weekend warrior, judas my guide κλπ είναι βαρετά fillers. Αν παίξουν σε ένα μαγαζί παρ'ολ΄αυτά θα κλάψω και θα κοπανιέμαι.
Οχι, θα βαριέσαι και θα λες πωπω τι μαλακίες βάζει ο ντιτζέης. Τι, όχι? Ε τότε μη λες πίπες :P
commissar
10-09-2018, 17:07
Απλά κλάμα :touched: και :moutza: για το "παιδιά ΕΓΩ θα σας πω που ΞΕΡΩ ενώ εσείς δε διαχωρίζετε το συναίσθημα από την αλήθεια" , και εξακολουθώ να θεωρώ βαρύγδουπη ανουσιότητα αυτό που είπες για κομμάτια που θα ακούγαμε πρώτη φορά σε ένα παράλληλο σύμπαν και δεν ξέρω τι θα άλλαζε.
Εγώ πιστεύω ότι το BNW δεν έχει ούτε ένα φίλλερ ενώ το Powerslave έχει 3 (!!!), ο Headphones θεωρεί μέτριους δίσκους γεμάτους φίλλερς ό,τι έβγαλαν μετά το 90, atom και mormengil γουστάρουν τη ζωή τους με το Weekend Warrior όπως και ο OniBocho ενώ εγώ το βάζω στην κατηγορία "ντροπή των Maiden" που έγραψε κι ο Fix πιο πίσω. O οποίος btw νυστάζει με το Empire of the Clouds ενώ για μένα είναι ένα έπος από την αρχή ως το τέλος. Όλα αυτά δε σημαίνουν ότι δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε το συναίσθημα και πρέπει να μας βάλει κάποιος στον σωστό δρόμο, δε θα κάτσω καν να εξηγήσω γιατί.
Raven Lord
10-09-2018, 17:13
σαν πολύ το κουράσαμε στις τελευταίες σελίδες
MONO MAIDEN ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΣΑΛΙΩΤΑ
από κάποιον που δεν έχει ακούσει πάνω από 1-2 φορές τίποτα μετά το 2000
MoRmEnGiL
10-09-2018, 17:22
MONO MAIDEN ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΣΑΛΙΩΤΑ
από κάποιον που δεν έχει ακούσει πάνω από 1-2 φορές τίποτα μετά το 2000
Πέρα απο το BnW που το έιχα λειώσει, δεν έχω ακούσει παρα σκόρπια κομμάτια από τους μετέπειτα δίσκους.
Πλάκα πλάκα προτείνεται κανένα αγαπημένο post BnW κομμάτι να ρίξω καμμια αυτιά, εκτός από το έπος
Paschendale
commissar
10-09-2018, 17:28
Πλάκα πλάκα προτείνεται κανένα αγαπημένο post BnW κομμάτι να ρίξω καμμια αυτιά, εκτός από το έπος
Paschendale
https://www.youtube.com/watch?v=am-Y0cuz0mw
https://www.youtube.com/watch?v=GoBok1xd93M
https://www.youtube.com/watch?v=lxHz3wuNUpM
https://www.youtube.com/watch?v=czB8R23SYRg
https://www.youtube.com/watch?v=Ns-fQRnm9sk
https://www.youtube.com/watch?v=FSqzNuD1_ec
https://www.youtube.com/watch?v=nPlCp-eko7I
https://www.youtube.com/watch?v=z4CXD5cdhcc
https://www.youtube.com/watch?v=uoynC3XpXF8
commissar
10-09-2018, 17:32
Double post γιατί δεν αφήνει περισσότερα βίντεο σε ένα, βάζω κι αυτά σε περίπτωση που δεν έχεις ακούσει τίποτα και από το τελευταίο του Dickinson:
https://www.youtube.com/watch?v=zykOsNbYsJI
https://www.youtube.com/watch?v=XXrog_GDoZc
The Good Son
10-09-2018, 17:48
Κόμη σαρ, δεν δίνω μια αν είσαι στον ίσιο δρόμο και ποσώς με ενδιαφέρει να κάνω κατήχηση. Το αρχικό μου σχόλιο ήταν συγκεκριμένο και... ισχύει όπως παραδέχθηκες και ο ίδιος.
Μετά από 20 χρόνια κουβέντας για κομμάτια maiden, θεωρώ τρομερά ανούσιο το να μαλώνουμε για μουσικές που αντιμετωπίζουμε κατά πολύ νοσταλγικά.
Είναι το ίδιο ανούσιο να πεισω τον χ να ξενερώσει με το "chains of misery", τη στιγμή που για αυτόν μπορεί να ήταν "το πρώτο κομμάτι της β πλευράς, στην πρώτη μέταλ κασσέτα που του έδωσε ο ξάδερφός του".
Αλλά το να με πείθει και ο ίδιος ότι το συγκεκριμένο γαμάει, επηρεασμένος από το συναίσθημα είναι το ίδιο μάταιο.
Όλα τα παραπάνω φαίνονται ξεκάθαρα αν παρατηρήσεις ότι στατιστικά οι 80ς μεταλλάδες εκθειάζουν τα πάντα έως το seventh son, η γενιά μας τα πάντα έως το brave new world, οι νεότεροι τα πάντα έως το τέλος. Πράγματα που έχει το καθένα τη δική τους ιστορική σημασία που φαντάζομαι μπορείς να σκεφτείς και μόνος σου.
Στο σχόλιο του Headphones, με το οποίο συμφωνώ γενικά, διέκρινα μια προσπάθεια για πιο αντικειμενική κριτική. Γι αυτό και σχολίασα.
Επί τη ευκαιρία, όλα όσα γράφεις στην τελευταία σου παράγραφο για εμένα είναι ο ορισμός του "κρίνω με το συναίσθημα και το γούστο μου". Δεν έχω καμία διάθεση να κουβεντιάσω σε τέτοια βάση.
Headphones
10-09-2018, 19:44
Εγώ απλά λέω πως τα άλμπουμ μετά το ριγιούνιον, αντιμετωπίζονται γενικά με περισσότερη επιείκεια, απ αυτά της περιόδου μετά το 7th, όταν συνθετικά δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική διαφορά. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να μην θεωρείς φίλερ το φόλεν έιντζελ και να θεωρείς το ραν σάιλεντ. Ένα afraid to shoot strangers σήμερα θα το χαν κάνει 3 7λεπτα κομμάτια για να βγει ο δίσκος. Το βασικό πρόβλημα για μένα που δεν μπορώ να ακούσω δίσκο ολόκληρο, είναι ότι με κουράζει ο ντίκινσον, χωρίς να φταίει αυτός, αλλά οι συνθέσεις που συχνά με κάνουν να νομίζω πως τις γράφουν χωρίς να τους ενδιαφέρουν τα φωνητικά μέρη τα οποία ακούγονται διαδικαστικά. Ειδικά στο μπουκ, που ενώ μπαίνει τόσο ωραία, κάπου στη μέση βαράω ενέσεις με τα συνθετικά κολλήματα του χάρις.
FANTASMA
11-09-2018, 02:11
Εγώ πιστεύω ότι το BNW δεν έχει ούτε ένα φίλλερ ενώ το Powerslave έχει 3 (!!!), ο Headphones θεωρεί μέτριους δίσκους γεμάτους φίλλερς ό,τι έβγαλαν μετά το 90, atom και mormengil γουστάρουν τη ζωή τους με το Weekend Warrior όπως και ο OniBocho ενώ εγώ το βάζω στην κατηγορία "ντροπή των Maiden" που έγραψε κι ο Fix πιο πίσω. O οποίος btw νυστάζει με το Empire of the Clouds ενώ για μένα είναι ένα έπος από την αρχή ως το τέλος. Όλα αυτά δε σημαίνουν ότι δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε το συναίσθημα και πρέπει να μας βάλει κάποιος στον σωστό δρόμο, δε θα κάτσω καν να εξηγήσω γιατί.
Ειμαι κι εγω στο team anti-Weekend Warrior, πραγματικα απαραδεκτο κομματι. Το Apparition δε με ενοχλει τοσο, αλλα υπαρχει και λογος που εχω ισως 15 χρονια να το ακουσω.
Paschendale
Περα απο μερικα απο αυτα που εβαλε ο κομμισσαρ (ποιο τζερνιμαν μωρε), επισης τα εξης:
No More Lies (https://www.youtube.com/watch?v=RLxIE9IQOJs) Κλασικο Μεηντεν, θα μπορουσε να ειναι σε ενα απο "τα παλια τα καλα"
Dance Of Death (https://www.youtube.com/watch?v=qTrUwO6xOEI) Μαλλον μου αρεσει περισσοτερο απο το Pascendale.
These Colours Don't Run (https://www.youtube.com/watch?v=eLWmf78EDjY) Πολυ δυνατος Bruce και ριφφαρες.
Different World (https://www.youtube.com/watch?v=IDMB_0mKMBE) Το καλυτερο "χιτακι του δισκου" απο τα reunion albums (Wickerman, Wildest Dreams, Eldorado, Speed Of Light bleah)
Legacy (https://www.youtube.com/watch?v=2Hj8cnV5UbQ) Η μοναδικη φορα μετα το X-Factor που ενιωσα οτι οι Maiden δοκιμαζουν κατι καινουριο και γαματο
If Eternity Should Fail (https://www.youtube.com/watch?v=uyj8j8Yaeeg) Μακραν (?) το καλυτερο του Book Of Souls
Επί τη ευκαιρία, όλα όσα γράφεις στην τελευταία σου παράγραφο για εμένα είναι ο ορισμός του "κρίνω με το συναίσθημα και το γούστο μου". Δεν έχω καμία διάθεση να κουβεντιάσω σε τέτοια βάση.
Συμφωνω μαζι σου μερικως ως προς το principle, αλλα τα παραδειγματα που εδωσε ο κομμισσαρ δεν εχουν να κανουν με το ποτε μεγαλωσε ο καθενας μας και τι τον αγγιξε οταν ηταν εφηβος. Ο κομμισαρακος ηταν ευαισθητος teenager στα 90s και παρολα αυτα προτιμαει μεχρι και τα 2 τελευταια των Maiden απο την μεσαια περιοδο τους (ισως ειναι ακομα 14 χρονων?). Διαφοροι αλλοι προτιμανε τα NPFTD και FOTD απο τα reunion. Εγω που δεν ειμαι τοσο Μεηντενας, κρινω ανα αλμπουμ διαφορετικα, δηλαδη ας πουμε θεωρω το FOTD πολυ αδικημενο και συνολικα καλυτερο απο οποιοδηποτε reunion, αλλα ταυτοχρονα γουσταρω καργα και το AMOLAD.
Εγώ απλά λέω πως τα άλμπουμ μετά το ριγιούνιον, αντιμετωπίζονται γενικά με περισσότερη επιείκεια, απ αυτά της περιόδου μετά το 7th, όταν συνθετικά δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική διαφορά. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να μην θεωρείς φίλερ το φόλεν έιντζελ και να θεωρείς το ραν σάιλεντ. Ένα afraid to shoot strangers σήμερα θα το χαν κάνει 3 7λεπτα κομμάτια για να βγει ο δίσκος. Το βασικό πρόβλημα για μένα που δεν μπορώ να ακούσω δίσκο ολόκληρο, είναι ότι με κουράζει ο ντίκινσον, χωρίς να φταίει αυτός, αλλά οι συνθέσεις που συχνά με κάνουν να νομίζω πως τις γράφουν χωρίς να τους ενδιαφέρουν τα φωνητικά μέρη τα οποία ακούγονται διαδικαστικά. Ειδικά στο μπουκ, που ενώ μπαίνει τόσο ωραία, κάπου στη μέση βαράω ενέσεις με τα συνθετικά κολλήματα του χάρις.
Συμφωνω σχεδον απολυτα. Για μενα τα 50-55 τραγουδια που εχουν κυκλοφορησει απο το 2000 και μετα θα μπορουσαν να ειναι η βαση για 3 παρα πολυ καλους δισκους αντι για 5 δισκους με fillers, but that's just me. Αντιθετα στο Fear Of The Dark βρισκω ελαχιστα fillers, και τα καλα τραγουδια του ειναι ΠΟΛΥ καλα. Επισης οσον αφορα τα φωνητικα, βρισκω μεγαλη διαφορα αναμεσα στα φωνητικα του Bruce στα τελευταια Maiden και στα προσωπικα του αλμπουμς ας πουμε. Σε μερικα τραγουδια μου φαινεται λες και βαριεται.
commissar
11-09-2018, 08:44
(ισως ειναι ακομα 14 χρονων?)
:touched::touched::touched::touched::touched::touched::touched:
:touched::touched::touched::touched::touched::touched::touched:
Raven Lord
11-09-2018, 14:09
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/41513686_1853503998037442_2221045919405572096_n.jpg?_nc_cat=0&oh=7c3d3dc3bcf7148f435782d381d250a9&oe=5C2DAC7E
MoRmEnGiL
11-09-2018, 15:28
Ok so far:
No more lies: Απάλευτο ρεφραίν, το ίντρο καλό, το υπόλοιπο ψιλοσυμπαθητικό, γενικά όχι.
Dance of Death: Το είχα ξαναακούσει τελικά, ακούγετε πολύ ευχάριστα.
These colours don't run: Ωραίο κομματάκι, αλλά λίγο ίδιο με ότι έχουν βγάλει από το BnW κ μετά, ίδιο στύλ ίδιος ήχος, λίγο κούραση καταντάει η φάση αλλά το συγκεκριμένο τουλάχιστο είναι κάπως καλό συνθετικά.
Different world: Οτι είπα για το Χορό του θανάτου παραπάνω.
The Legacy: Επιτέλους κάτι διαφορετικό, όλα τα καινούρια των μέιντεν μου ακούγονται σαν μια ομοιογενής σούπα.
Θα επανέλθω όταν αυτιάσω κ άλλα.
OniBocho
03-04-2020, 06:02
Φίλος μου στέλνει αυτό:
https://scontent.fskg3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/91898376_580894895843420_7132414943063703552_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=b96e70&_nc_eui2=AeHNZmXNlt0WUhODxSiUwGllcWmM3N5dD35aT4vZrZGpIActwe-_bkqJXHJBlnFJ8I9emwp90udD8D8qoiiapKiimothgCPFJo68BI4qjCoV4w&_nc_oc=AQmIoXeF2kwsaF83JebDisocFbORofTaIF-xx4wUqiqFt1zcGBEadLVgA3VaZvgdzdCYDPOjyuicR75LQ_hGiUEg&_nc_ht=scontent.fskg3-1.fna&oh=9895b14d116e7c7d6dad901e6853d3af&oe=5EAD366C
Με καίει και το αποτέλεσμα so far είναι τούτο:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1CV3Ayf1USziAI3uvXgHMEI1AEqu21oz_1N_oOCxorRg/edit?usp=sharing
Ra Pariah
03-04-2020, 06:20
Ενάμισι λεπτό ασχολήθηκα και είδα στα γρήγορα: 12. Quest for Fire και 22. When Two Worlds Collide.
Edit: 24. The Clairvoyant, 31. Holy Smoke.
OniBocho
03-04-2020, 06:21
21. Sun and Steel, EDIT αλλά το κρατάω για το 22 :p
FANTASMA
03-04-2020, 09:08
4. Where Eagles Dare
47. When The Wild Wind Blows
56. The Thin Line Between Love And Hate
59. The Reincarnation of Benjamin Breeg
63. Look For The Truth
99. The Pilgrim (και καλα Indian?)
Στα πολυ προχειρα, αν ειχα ορεξη θα εβρισκα πολλα ακομα απλα περνωντας ολους τους τιτλους, ειδικα απο τα τελευταια τους αλμπουμ που δεν τα θυμαμαι και πολυ
OniBocho
03-04-2020, 10:31
Σωστός! Μλκ, πραγματικά έβλεπα ΚΟΚΚΟΡΕΣ στο 4, ειδάλλως έχω βρει πολύ δυσκολότερα ΓΤΧ :touched:
edit: ενημέρωσα το αρχείο με τις προσθήκες σας
OniBocho
03-04-2020, 11:15
Παίζει το 11 να είναι το έπος Transylvania???? Και το 14 το Aces High???
Art In Haste
03-04-2020, 11:20
Για 14 αυτό σκέφτηκα, όπως επίσης 35 Can I play with madness
rat_poison
03-04-2020, 11:30
https://i.imgur.com/5YEs26Y.jpg
ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΡΕ
OniBocho
03-04-2020, 11:42
Για 14 αυτό σκέφτηκα, όπως επίσης 35 Can I play with madness
Νταξ, μαλακιούλα τότε το 35... Αλλά το προσθέτω nonetheless.
rat_poison
03-04-2020, 11:50
29 moonchild?
OniBocho
03-04-2020, 11:51
Σωστός!!!
Imperium
03-04-2020, 12:03
51. Infinite Dreams
28. Silent Planet
34. 2 minutes to Midnight
45. These colours dont run
1. Running Free
27. Mother Russia
25.Run to the Hills
19. Clansman
Art In Haste
03-04-2020, 12:05
51. Infinite Dreams
28. Silent Planet
34. 2 minutes to Midnight
45. These colours dont run
1. Running Free
27. Mother Russia
25.Run to the Hills
19. Clansman
Έλα ρε θηρίο!
Imperium
03-04-2020, 12:16
σχωραμε συντροφε , home office -βαριεμαι και ειπα να αναδειξω τα αυτονοητα
σορρυ ε
Art In Haste
03-04-2020, 12:17
Υπάρχει αρχείο στο αρχικο ποστ του περιπτερά.
Imperium
03-04-2020, 12:19
ναι , ειμαι με βπν δουλειας και δεν τ ανοιξε
τεσπα αντε σβηστε τα ποστ να τελειωνουμε
OniBocho
03-04-2020, 12:24
Και μάλιστα έγραψε 8/8 έντεχνα που βρήκα, έτσι; :p :p :p
ypersyntelikos
03-04-2020, 14:29
πωπω με άπειρες μπάντες θα μπορούσε να έχει γίνει αυτό
να ανοίξουμε κάνα thread με guess emoticon rebus
OniBocho
03-04-2020, 14:49
15. Somewhere in Time και συμπληρώσαμε την πρώτη στήλη;
Coloubra
03-04-2020, 14:55
δεν θέλω να σας χαλάσω το παιχνίδι αλλα μου λείπουν καμιά 15αρα για να τα βρω ολα
OniBocho
03-04-2020, 15:07
ε δώσε τα φώτα σου ρε μάστορα, τα τραγούδια τα ξέρουμε, το κάψιμο με τα emoji (ειδικά αυτά με τις σημαίες είναι για χριστοπαναγίες στο repeat) είναι που μας πονοκεφάλιασε.
Coloubra
03-04-2020, 15:20
1. Running Free
2. Lord Of flies
3. The Number Of The Beast
4. Where eagles dare
5. Die with your boots on
6. Be Quick Or Be Dead
7. Phantom Of The Opera
8. The Trooper
9. Fear Of The Dark
10. Sign Of The Cross
11. Transylvania
12. Quest for Fire
13. Blood On The Worlds Hands
14. Aces High
15. Somewhere In Time
16. 2 A.M.
17. 22 Acaci Avenue
18. The Angel And The Gambler
19. The Clansman
20. Seventh Son Of The Seventh Son
21. Sun And Steel
22. When Two Worlds Collide
23. Ghost Of The Navigator
24. The Clairvoyant
25. Run To The Hills
26. Blood Brothers
27. Mother Russia
28. Out Of The Silent Planet
29. Moonchild
30. Rainmaker
31. Holy Smoke
32. Dance Of Death
33. Tears Of The Clown
34. Two Minutes To Midnight
35. Can I Play With Madness
36. Empire Of The Clouds
37. Charlote The Harlot
38. The Rime Of The Ancient Mariner
39. No Prayer For The Dying
40. The Book Of Souls
41. Back In The Village
42. Fear Is The Key
43. The Red And The Black
44. From Here To Eternity
45. These colours don't run
46. The Fugitive
47. When The Wild Wind Blows
48.
49.
50. Flash Of The Blade
51. Infinite Dreams
52.
53. The Fallen Angel
54.
55. Starblind
56. The Thin Line Between Love And Hate
57. Face In The Sand
58. Power Slave
59. The Reincarnation Of Benjamin Breeg
60. Wrath Child
61. The Educated Fool
62. Children Of The Damned
63. Look For The Trooth
64. Childhood's End
65. Sea Of Madness
66. Lightning Strikes Twice
67. The Man Who Whould Be King
68. The Assasin
69. Murder In The Rue Morge
70.
71. Dont Look to The Eyes Of A Stranger
72. Virus
73. Weekend Warrior
74. Chains Of Misery
75.
76. Burning Ambition
77. Blood Of The World Heads
78. Women In Uniform
79. I've Got The Fire
80. Space Station No5
81. Thar Girl
82. Cross Eyed Mary
83. More Tea Vicar
84. Reach Out
85. Rainbow's Gold
86. King Of Twilight
87. The Sheriiff Of Huddersfield
88. Black Bart Blues
89. Invaders
90. Nodding Donkey Blues
91. Judgement Day
92. I Can't See My Feelings
93. Communication Breakdown
94. All In Your Mind
95. Finale Frontire
96.
97. Futureal
98. Killers
99.
100. Fates Warning
tsimpouklano
03-04-2020, 15:31
Ωραίος ο coloubra
54.
Isle of Avalon ?
FANTASMA
03-04-2020, 16:02
Coloubra το 89 να ειναι το Invaders με τη Νορβηγικη σημαια απιθανο το κοβω.
Βαλε ομως το 99 που το βρηκα ΕΓΩ και ειναι το Pilgrim,
Αυτο που εχεις βαλει ως Kill Me Ce Soir θα μπορουσε να ειναι και το Montsegur παντως Ονιμποτσο.
OniBocho
03-04-2020, 17:50
Coloubra, πέρασα και τα δικά σου με 2-3 ενστάσεις. Αφενός, στο 77 λες Blood of the World Heads το οποίο δεν υπάρχει ως τραγούδι, είναι το Blood on the World's Hands και θαρρώ πως είναι το 13 (όπως το γράφεις κι εσύ).
Αφετέρου, διατηρώ αμφιβολίες για:
το 64 ως Childhood's End, γιατί το πρώτο emoji νομίζω πως είναι άγγελος, όπως και στο 18. The Angel and the Gambler και
το 84 ως Reach Out κυρίως λόγω του δεύτερου emoji
το 89 (το γαμήδι) ως Invaders
το 55 ως Starblind γιατί το μεσαίο δε φαίνεται για "τυφλός" και με μπερδεύει το τρίτο emoji.
Τέλος, όσο τα κοιτάζω το 41 μου κάνει για το Coming Home περισσότερο απ' το Back in the Village, αλλά οκ μικρή σημασία έχει. Και γουστάρω τον χαμό για το 69 όπου 3 άνθρωποι έχουμε πει 3 διαφορετικές προβλέψεις. Έβαλα και το The Assassin στο 68, αν και πιστεύω πως είναι το The Mercenary.
added 48. Gangland
necrosaturate
03-04-2020, 18:32
49 Genghis Khan!
99 μήπως είναι The Nomad και 52 The Pilgrim?
edit 64 Heaven can wait?
FANTASMA
03-04-2020, 18:35
49 Genghis Khan!
99 μήπως είναι The Nomad και 52 The Pilgrim?
Με προλαβες για λιγα λεπτα!
Θα ελεγα οτι το 99 ειναι το Nomad οντως, ηθελα να με διορθωσω.
Ωραιος με το Ghenghis Khan, εχει και σημαια Μογγολιας ημαρτον στραβοι ολοι ειμαστε.
Το 52 βασικα μπορει να ειναι ειτε το Pilgrim, ειτε το Brave New World μιας και δειχνει Αμερικη συγκεκριμενα.
Μαλλον το Pilgrim ειναι οντως. Για αυτους που πηγαν στην New England πρωτοι πριν 400 χρονια και αρχισαν τις αποικιες.
Pilgrim σημαινει καποιος που ταξιδευει σε εναν ηδη ιερο χωρο, οποτε δεν ξερω κατα ποσο ταιριαζει.
Το 70 θα μπορουσε να ειναι το Wasting Love.
OniBocho
03-04-2020, 18:44
Πολύ σωστός και ο necrosaturate! Added, of course. Fixxxer, το σκέφτηκα κι εγώ για Wasting Love το 70, θα το βάλω σε σένα όμως! :)
Έμειναν τα 77 και 96 αδέρφια! ΚΕΡΔΑΜΕ! :D :D :D
necrosaturate
03-04-2020, 19:05
edit 64 Heaven can wait?
77 massacre?
OniBocho
03-04-2020, 19:45
ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ
necrosaturate
03-04-2020, 20:14
Έχω λυσάξει έχω πάρει σβάρνα όλη τη δισκογραφία στο metal archives να κοιτάω τίτλους για τη μαλακία με το διαμάντι αλλα δεν...
OniBocho
03-04-2020, 20:15
Ρε κάφρε, έτσι τα βρήκες και τα προηγούμενα; :p
necrosaturate
03-04-2020, 20:25
Το massacre μόνο αφού απηύδησα :p
jack the ripper
03-04-2020, 23:35
Μηπως El Dorado το 96?
OniBocho
04-04-2020, 07:33
Μάλλον είναι το The Talisman...
OniBocho
05-04-2020, 11:33
Τελευταία edits, στηριζόμενα σε χρήστη incognito, μέλος του Αργεντίνικου fan club:
41. Back to the Village
70. Judas be my Guide
84. Pass the Jam
89. Invasion
Το αρχείο ενημερωμένο:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1CV3Ayf1USziAI3uvXgHMEI1AEqu21oz_1N_oOCxorRg/edit?usp=sharing
Art In Haste
27-01-2021, 19:05
Παρακαλείται ο κύριος Eduardo Rivadavia να μην ξανασχοληθεί με τους μέηντεν και με τη μουσική γενικοτερα. (https://ultimateclassicrock.com/iron-maiden-albums-ranked/)
tsimpouklano
27-01-2021, 19:10
Τελευταίο το X Factor, 7ο τo Book of Souls....
edit: δεν τα βάζουμε και εμείς σε μία σειρά έτσι για το χάζι;
edit2:
01. Powerslave
02. Iron Maiden
03. Piece of Mind
04. Somewhere in Time
05. 7th Son
06. Killers
07. Number of the Beast
08. Brave New World
09. The X Factor
10. AMOLAD
11. Fear of the Dark
12. Virtual XI
13. Dance of Death
14. No Prayer
15. Final Frontier
16. Book of Souls
Τα 6 πρώτα τα λατρεύω πραγματικά και ίσως μόνο το Νο. 1 δεν μετακινείται από τη θέση του εντός της εξάδας.
Τα 12 πρώτα τα είναι αυτό που λέμε "καλοί Maiden".
Τα δύο τελευταία υπερβολικά αδιάφορα.
atom_smasher
28-01-2021, 02:28
ΡΕ κιερατα, θα μας βάλεις να ακούσουμε μειντεν για να βγαλουμε λίστα;
χαλαλι. λίγο υπομονή, χρειάζομαι 1-2 βδομαδούλες. Αλλά πάρτε την αρχή:
1. 7θ σον
2.
OniBocho
28-01-2021, 09:30
Όταν 7th Son και Somewhere in Time είναι τόσο χαμηλά στη λίστα κάποιου (αυτό ισχύει και για σένα, τσιμπ) απλά σταματάς να δίνεις σημασία σε οτιδήποτε μπορεί να λέει σχετικά με μουσική (αυτό κι αν ισχύει για σένα, τσιμπ).
Ο αποπάνω ξεκίνησε πολύ σωστά. Θα μπορούσε να ισχύει κι ένα σχήμα:
1. 7th Son (ο καλύτερος δίσκος τόσο των Maiden, όσο και του Metal γενικότερα)
2. Όλα τα υπόλοιπα (με bootlegs, live, compilations μέσα)
ΥΓ. Καλά σας γαμάει το Book of Souls.
ΥΓ2. Ακόμα καλύτερα σας γαμάει το Final Frontier.
atom_smasher
04-02-2021, 00:58
ΡΕ κιερατα, θα μας βάλεις να ακούσουμε μειντεν για να βγαλουμε λίστα;
χαλαλι. λίγο υπομονή, χρειάζομαι 1-2 βδομαδούλες. Αλλά πάρτε την αρχή:
1. 7θ σον
2.
1. 7th Son of a 7th Son, 9.5 Highlights: All
2. Powerslave, 9.25 Highlights: All
3. Somewhere in Time, 9.25 Highlights: All
Art In Haste
04-02-2021, 01:35
Ούτε καν μισές δουλειές
atom_smasher
04-02-2021, 02:46
Ούτε καν μισές δουλειές
ειναι work in progress...θελει όρεξη να ξανακούσω μειντεν μαζεμενα.
Λασπόνερα
04-02-2021, 11:20
Ξέρω κάθε νότα και κάθε λέξη μέχρι το 7th son. Μετά δεν πολυασχοληθηκα. Πρώτο σίγουρα το 7th son μετά στο ίδιο υπέρτατο επίπεδο όλα. (Μέχρι το 7son ε;)
Από εκεί και πέρα να προσθέσω και το live after death, εντάξει είναι live αλλα μπορεί να τον εχω ακούσει πιο πολύ από κάθε στούντιο άλμπουμ τους.
atom_smasher
04-02-2021, 15:29
1. 7th Son, 9.5 Highlights: All
2. Powerslave, 9.25 Highlights: All
3. Somewhere in Time, 9.25 Highlights: All
4. Piece of Mind, 9 Highlights: All besides die with your boots on (Best side B)
5. Number of the Beast, 9 Not Highlights: Gangland
6. Fear of the Dark, 8.75 Highlights: Childhood`s End, Wasted Love, Weekend Warrior, Fear of the Dark
7. Iron Maiden, 8.5 Highlights: Remember Tomorrow, Phantom of the Opera, Transylvania (Το 23,57% του heavy/epic metal είναι αυτό εδω), Iron Maiden
8. Killers, 8.25 Highlights: Wrathchild, Murders in the Rue Morgue, Killers, Prodigal Son, Purgatory
9. The X Factor, 7.75 Highlights: Sign Of The Cross, Fortunes Of War, Look for the truth, Blood On The World's Hands
10. Brave New World, 7.25 Highlights: The Wicker Man, Ghost of the Navigator, The Thin Line Between Love and Hate
11. The Book of Souls, 7.25 Highlights: Tears of a clown, The man of Sorrows, Empire of the clouds
12. Virtual XI, 6.75 Highlights: The Clansman, When 2 Worlds collide
13. Dance of Death, 6.75 Highlights: Paschendale, Dance of Death
14. AMOLAD, 6.75 Highlights: For The Greater Good Of God, Lord Of Light
15.The Final Frontier, 6.75 Highlights: nothing memorable
16. No Prayer for the Dying, 6.75 Highlights: nothing memorable
Art In Haste
06-02-2021, 18:27
https://www.youtube.com/watch?v=knC743Nds4Q
https://www.youtube.com/watch?v=wJuZGk23HAQ
atom_smasher
07-02-2021, 01:20
λολ. πες και για την λίστα μου τίποτα!
Raven Lord
09-02-2021, 20:36
σε καλό δρόμο είσαι. σε καμία περίπτωση δε θα έβαζα τελευταίο το no prayer βέβαια.
Art In Haste
09-02-2021, 20:56
Εγώ θα συμφωνήσω μαζι του, αυτός ο δίσκος είναι ο τελευταίος από τη μέρα που κυκλοφόρησε.
atom_smasher
10-02-2021, 01:15
Εγώ θα συμφωνήσω μαζι του, αυτός ο δίσκος κυκλοφόρησε είναι ο τελευταίος από τη μέρα που κυκλοφόρησε.
Βασικά είναι τόσο μέτριος και με την παροδο των χρόνων ακόμα και 1-2 κομματια που εχουν ακουστει είναι πολύ μεχ.
ολα αυτά πάνε μαζί:
12. Virtual XI, 6.75 Highlights: The Clansman, When 2 Worlds collide
13. Dance of Death, 6.75 Highlights: Paschendale, Dance of Death
14. AMOLAD, 6.75 Highlights: For The Greater Good Of God, Lord Of Light
15.The Final Frontier, 6.75 Highlights: nothing memorable
16. No Prayer for the Dying, 6.75 Highlights: nothing memorable
βάλε όποια σειρά θες. δεν νομίζω να τα ξανακούσω αυτή την δεκαετία ούτε γι αστείο.
OniBocho
10-02-2021, 08:01
Nothing memorable από TFF; How so?
Ουτε τα Talisman και Isle of Avalon;
The Good Son
10-02-2021, 13:43
Το "No Prayer..." περιέχει το πιο επιτυχημένο single της μπάντας.
Onibocho, αν το Final Fronier δεν πωλούνταν σε περίπτερα, δεν θα το είχες ακούσει καν.
rat_poison
10-02-2021, 13:49
με αλλαγές λεπτομέρειες θα μπορούσε να'ναι η δική μου λίστα, ΑΛΛΑ έχει πολύ χαμηλά το Brave New World. Είναι ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερος δίσκος απ' το Fear of the Dark.
OniBocho
10-02-2021, 13:52
Έχεις δίκιο, ήταν ο λόγος που δεν το άκουσα τότε που το πουλούσαμε μόνο 9.90€ με 6% φορολογητέα κερδοφορία! Με το Final Frontier με έπιασε το 2018 κάτι και το μελέτησα, μια χαρά δισκάρα είναι.
2 Singles είχε το No Prayer, προσωπικά μου αρέσουν και τα δύο, το Bring your Daughter λίγο περισσότερο, αλλά το βίντεο κλιπ του Holy Smoke είναι επικό. Παρόλα αυτά, δεν θα χαρακτήριζα κανένα απ' τα δύο ως το πιο επιτυχημένο τους, εκτός αν αναφέρεσαι σε πωλήσεις, τις οποίες αγνοώ.
ποσο θλιψις
καποτες λεγαμε οτι το Σαμγουερ και το 7θ ηταν η ταφοπλακα τους
να χαρω εγω μπεμπεκους
atom_smasher
11-02-2021, 00:58
Ε καλά κανείς δεν είναι ασφαλτος φίλε. Περαστικά. Τι μπεμπέκος ρε 40 φτασαμε. Σε άλλα σχόλια να πω ότι οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, οπότε αυτη είναι η λίστα μου. Τι να κάνω. Αυτά τα γούστα βγάζω. Πραγματικά άσχημα άλμπουμ δεν είναι, απλά δεν έχει τίποτα να μου πει το συγκρότημα στις περισσότερες κυκλοφορίες του τα τελευταία 25 χρόνια. Βαριέμαι αφόρητα τις κυκλοφορίες τους. Το φιαρ ειναι το πρώτο μειντεν που ακουσα και κατείχα και έχει αυξημένη συναισθηματική αξία για μένα, αλλά παραπάνω δεν μπαίνει από εκεί που το βαλα. Ακούω τώρα βασιλιά διαμαντί δισκογραφία να βγαλω το φτυάρι. Που να ποσταρω να το κουβεντιασουμε πως την δεκαετία του 80 ήταν φοβερή μπαντα την οποια βαριεμαι αλλά η δεκαετία του 90 είναι πιο ανεκτή;
Ra Pariah
11-02-2021, 01:23
Εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα (https://www.youtube.com/watch?v=tGibDlz8PCA&ab_channel=KingDiamond-Topic), Μινώταυρε.
atom_smasher
11-02-2021, 02:09
χαχα, εμφανίστηκε ο πρώτος. Οχι ωραίο κομμάτι δεν λέω, αλλά όσο τα χρόνια περνάνε με κουράζει και προτιμώ mercyful fate.
OniBocho
11-02-2021, 11:43
ποσο θλιψις
να χαρω εγω μπεμπεκους
Ε, ναι. Υπήρχαν αρκετοί κόπανοι μεταλλοπατέρες που κλαιγόντουσαν για τα synth του Harris, κανείς δεν αντιλέγει. Μόνο που μιλάμε για τους δύο καλύτερους δίσκους τους, με το 7th Son να είναι πιθανότατα (για μένα σίγουρα) ο καλύτερος metal δίσκος μέχρι σήμερα.
με αγωνια περιμενουμε τους υπολοιπους
atom_smasher
10-05-2021, 23:48
ποσο θλιψις
να χαρω εγω μπεμπεκους
Ε, ναι. Υπήρχαν αρκετοί κόπανοι μεταλλοπατέρες που κλαιγόντουσαν για τα synth του Harris, κανείς δεν αντιλέγει. Μόνο που μιλάμε για τους δύο καλύτερους δίσκους τους, με το 7th Son να είναι πιθανότατα (για μένα σίγουρα) ο καλύτερος metal δίσκος μέχρι σήμερα.
Α αυτό δεν το είδα. Οχι δεν είναι ο καλύτερος, αλλά να χαμε να λέγαμε αφου σι-ν-θ.
OniBocho
11-05-2021, 08:22
Εντάξει, δεν τελειώνουν αυτές οι κουβέντες. Προσωπικές εκτιμήσεις είναι όλα. Για μένα, ακόμα κι αν ο δίσκος σταματούσε στο Infinite Dreams (:p ) θα ήταν ο καλύτερος metal δίσκος της ιστορίας.
atom_smasher
11-05-2021, 09:47
Ε τόσο μελάνι έχουμε ρίξει για μαλακίες εδώ μέσα εκεί κολλάς; Χώρος υπάρχει. Ανοιξε θρεντ να το συζητήσουμε όλοι οι μεταλοπατερες (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Εγώ πάντως δεν έχω καταλήξει ακόμα για κορυφαίο. Κάνω μιά επανακρόαση των κυκλοφοριών των τελευταίων 40 ετών και έχω 3-4 χρόνια ακόμα μέχρι να τελειώσω με αυτά για να πάω στα 70ς.
Art In Haste
13-07-2021, 14:41
https://twitter.com/IronMaiden/status/1414897579842748419
Art In Haste
15-07-2021, 20:16
https://www.youtube.com/watch?v=FhBnW7bZHEE
Smith/Dickinson. Χασμουρητό μου έβγαλε, σα τις μαλακίες που κυκλοφόρησε ο Βρασίδας μετά το ατύχημα.
Raven Lord
15-07-2021, 20:34
όχι άσχημο, δεν περίμενα και πολλά. ενδιαφέρον θα έλεγα.
OniBocho
15-07-2021, 21:05
Smith/Dickinson. Χασμουρητό μου έβγαλε, σα τις μαλακίες που κυκλοφόρησε ο Βρασίδας μετά το ατύχημα.
Ακούστηκες φίλε, επόμενη γραμμούλα. :moutza:
Βιντεοκλιπάρα, όλη μας η νιότη εκεί, κάθε φορά που το βλέπω σκάνε καινούργια Easter Eggs, απλά ΓΑ ΜΑ ΕΙ.
Είμαι κάπου στην τέταρτη σερί ακρόαση, ειδικά το σόλο είναι εξωφρενικά καλό. Καλά σας γαμάνε ό,τι έχετε και δεν έχετε οι ΑΡΟΜΕΝΤΕ.
atom_smasher
16-07-2021, 00:24
Ακούστηκες φίλε, επόμενη γραμμούλα. :moutza:
Βιντεοκλιπάρα, όλη μας η νιότη εκεί, κάθε φορά που το βλέπω σκάνε καινούργια Easter Eggs, απλά ΓΑ ΜΑ ΕΙ.
Είμαι κάπου στην τέταρτη σερί ακρόαση, ειδικά το σόλο είναι εξωφρενικά καλό. Καλά σας γαμάνε ό,τι έχετε και δεν έχετε οι ΑΡΟΜΕΝΤΕ.
ευτυχώς στα 60 τους δεν είναι και πολύ σκληροί να μας πονέσει. Θα το ακούσουμεν και θα βγάλουμε ετυμηγορία. Μια φορά ελπίζω να τους δω ακόμα έτσι για τελευταία. Πάνε 13 χρόνια απ την Μαλακάσα.
OniBocho
16-07-2021, 08:15
Μην κάνεις quote βρε φίλε, αφού δεν θέλει το παιδί να βλέπει. Δείξε λίγο σεβασμό.
Art In Haste
16-07-2021, 12:03
Το βίδεο το είδα για λίγα δευτερόλεπτα στο τέλος και συγκινήθηκα με From Here To Eternity.
Εδώ όλα τα αυγά (https://loudwire.com/iron-maiden-easter-eggs-writing-on-the-wall-music-video/) υποτίθεται, το From Here To Eternity δεν το αναφέρει.
atom_smasher
16-07-2021, 15:47
Δεν ξέρω. αναμεικτα συναισθήματα. Το βίντεο δείχνει μετααποκαλυπτικά σκηνικά με τιμωρούς εντις που γλιτώνουν την ανθρωπότητα; Το τραγούδι μια χρυσή μετριότητα. Εγώ με χριστουγεννιάτικα αυγά κλπ δεν ασχολούμαι. Είπαμε, ένα λαιβ ακόμα το βλέπω έτσι για τις παλιές καλές εποχές.
Art In Haste
19-07-2021, 16:01
Μπερδεύτηκαν και βγάλανε δίσκο με τίτλο και εξώφυλλο σινγκλ
https://roxx.gr/wp-content/uploads/2021/07/teddy.jpg
tsimpouklano
20-07-2021, 09:25
Είναι το Senjutsu των Mists of Pandaria;
Σε κάθε περίπτωση, ο νέος Eddie είναι υπέροχος.
Εννοείται πως αγωνιούμε.
1. Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
2. Stratego (Gers/Harris) 4:59
3. The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
4. Lost In A Lost World (Harris) 9:31
5. Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
6. The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
7. Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
8. Death Of The Celts (Harris) 10:20
9. The Parchment (Harris) 12:39
10. Hell On Earth (Harris) 11:19
Harris, τα 3 τελευταία τραγούδια ~ 34 λεπτά :touched:
atom_smasher
20-07-2021, 19:36
Είναι το Senjutsu των Mists of Pandaria;
Σε κάθε περίπτωση, ο νέος Eddie είναι υπέροχος.
Εννοείται πως αγωνιούμε.
1. Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
2. Stratego (Gers/Harris) 4:59
3. The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
4. Lost In A Lost World (Harris) 9:31
5. Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
6. The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
7. Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
8. Death Of The Celts (Harris) 10:20
9. The Parchment (Harris) 12:39
10. Hell On Earth (Harris) 11:19
Harris, τα 3 τελευταία τραγούδια ~ 34 λεπτά :touched:
ελπιζω να χει κρατησει λιγη εμπνευση και να μην τη ξοδεψε ολη στο british lion...
my_troubled_Mind
21-07-2021, 02:28
εξωφυλλάρα.-
συμπαθές το καινούριο, η μίξη πολύ κακή βέβαια.
Τα σόλο δεν μου άρεσαν καθόλου και μου κάνει εντύπωση που παίρνουν praise εδώ μέσα.
tsimpouklano
19-08-2021, 10:19
'Stratego' will be dropping on to your favourite streaming platforms from 6pm BST (UK time) today!
https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/238221367_380570510101969_1998935398443499013_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=pKG9qr05i1MAX9MeiJl&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=8ba6041650c28b3af56b56e885fc266a&oe=6141A5B7
Art In Haste
19-08-2021, 20:20
https://www.youtube.com/watch?v=mpuwr9fF7kw
Imperium
19-08-2021, 21:51
2/2 μεχ για μενα
tsimpouklano
20-08-2021, 09:36
Μου άρεσε περισσότερο. Και είναι πιο catchy από το WotW. Ίσως να φταίει η διάρκεια που ενδείκυνται για repeat και το ότι έχει ωραίο ρεφρενάκι.
Art In Haste
20-08-2021, 10:31
2/2 μεχ για μενα
Θα συμφωνήσω. Καλύτερο βέβαια από το προηγούμενο τερατούργημα.
atom_smasher
20-08-2021, 16:41
καλύτερο ιντιντ. Σολάκι και γύρισμα. Εντάξει ο ντιο τραγουδάει συμπαθητικά εδώ και 20 χρόνια...το προηγούμενο βαρετoύλι.
OniBocho
23-08-2021, 08:22
Γάμησε μανούλες το σκάκι των χαζών. Τερατούργημα λέει ο άλλος :touched:
Art In Haste
01-09-2021, 10:02
https://www.youtube.com/watch?v=Y9YSHnkbmiA
Πιο κλασσικό δε γίνεται αλλά τουλάχιστον είναι ωραίο.
Art In Haste
11-10-2021, 11:41
https://nypost.com/2021/10/10/canadian-principal-sharon-burns-facing-backlash-over-iron-maiden-fandom/
OniBocho
03-12-2021, 21:47
16 Ιουλίου, ΟΑΚΑ. Η προπώληση ξεκινάει αύριο. Οι τιμές είναι φαρμάκι, 45€ για κερκίδες, 70€ για αρένα Β και 90€ για αρένα Α μπροστά στο stage. Σε όλα αυτά +9€ για την ηλεκτρονική υπηρεσία.
Jacknife
03-12-2021, 22:10
Ε , τα δινεις .
OniBocho
04-12-2021, 09:18
Χωρίς δεύτερη σκέψη.
tsimpouklano
04-12-2021, 09:24
Ότι τα δίνεις, τα δίνεις, αλλά:
α. Στα φυσικά σημεία πώλησης θα δίνονται hard copy εισιτήρια; (edit: η απάντηση είναι ναι)
β. Μετά την αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου, θα υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας hard copy εισιτηρίου;
γ. Τι 9€ επιβάρυνση ρε μαλάκες.
Art In Haste
04-12-2021, 10:18
Δεν είναι 9 ευρώ επιβάρυνση, είναι 10%. Με το ίδιο σετλιστ, άντε με κάνα δυο τραγούδια από το τελευταίο, που παίξανε την προηγούμενη φορά δεν υπάρχει καμμία σκέψη να πάω. Και ας είναι η τελευταία φορά.
Raven Lord
04-12-2021, 13:19
για κερκίδα δεν το σκέφτομαι καν. τα άλλα μου φαίνονται ακριβά. έχω δει 5 φορές, δε με νοιάζει
OniBocho
04-12-2021, 16:49
Τα 45 της κερκίδας είναι στο πέταλλο απέναντι απ' το stage. Όταν η πλησιέστερη κερκίδα είναι στα 88, προφανώς και δίνεις τα 90.
atom_smasher
05-12-2021, 03:47
το ιδανικο θα ήταν να μπορέσουμε να κατέβουμε τότε. Θα έχουμε κλείσει και 2 χρόνια χωρίς Ελλάδα. Κερκίδα εννοείται, χαλαρά και έτσι για μια τελευταια φορά.. Βέβαια παίζουν και εδώ τον Ιούνιο. Μπορεί να κάνω την καλή και τότε.
Art In Haste
05-12-2021, 11:46
Δες τους Δανία, μαρέσει που το σκέφτεσαι κιόλας.
https://scontent.fskg1-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/262576092_10226189706586911_7586325906910627608_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=7CAmengN4q0AX-BiHoi&_nc_ht=scontent.fskg1-2.fna&oh=214427a7540fcd557297346cbf036fb6&oe=61B0B30C
atom_smasher
05-12-2021, 18:25
Δες τους Δανία, μαρέσει που το σκέφτεσαι κιόλας.
https://scontent.fskg1-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/262576092_10226189706586911_7586325906910627608_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=7CAmengN4q0AX-BiHoi&_nc_ht=scontent.fskg1-2.fna&oh=214427a7540fcd557297346cbf036fb6&oe=61B0B30C
Lol.ψευτικο ειναι ετσι; σκεφτομαι να πεισω την συζυγο για να παμε με παρεα, μετα τις διακοπες κρητη. Δανια ισως παω αλλα μου χει λειψει ενα λαιβ ελλαδα με φιλους. 2 χρονια θα χουν περασει απ το τελευταιο...