PDA

View Full Version : Dream Theater

Rotting_Christ
10-12-2004, 22:11
Poia einai h gnomh sas gia tous dream theater??

Eric Theodore Cartman
10-12-2004, 22:17
ti einai oi dream theater?

BLiTzER
10-12-2004, 22:20
Molis katevasa 1.5 gb mp3 theater. 14 albums \m/_

freak brother
10-12-2004, 22:26
kaloi mousikoi
alla oxi
kalh mousikh

BLiTzER
10-12-2004, 22:27
Ye ki ego etsi elega.

Meta akousa to Change of Seasons.

Retali-ator
10-12-2004, 22:28
ti einai oi dream theater?
.

freak brother
10-12-2004, 22:32
[zER]Ye ki ego etsi elega.

kala
esy akous kai opeth...

:P

BLiTzER
10-12-2004, 22:37
:(

V0lcaN0
10-12-2004, 23:05
Den einai xalia. Apla den einai progressive. Oxi ayto to pragma.

Buddy Lackey
10-12-2004, 23:09
ok eipame oti exoun katantisei ahdia (w nai) se kapoia pragmata, alla exete kai eseis katantisei ahdia me to dream theater bashing (xm). Milate gia to group pou evgale to "Images And Words", to "Awake" kai to "Change Of Seasons" (den mou aresoun mono ayta, alla ayta aresoun se "olous"). Koitate ti malakies akoute kai sygkrinete tes (xa) me tous DT (oxi mono se themata texnikhs, alla empneyshs) prin anoiksete to stomataki sas (mallon, plhktrologisete)

Rotting_Christ
10-12-2004, 23:13
baddy de xriazete kati na einai texniko gia na einai kalo... skepsou pos to smoke on the water to pezei kapoios pou den kserei kan kithara ala parola afta emeine klasikotato kai fisika tha parameinei gia paaaaaaara polla xronia akoma. pes mou ENA kommati ton theater pou tha meinei klasiko.... kai telos mh les malakies oti de saresei. se allous mporei na aresei

Buddy Lackey
10-12-2004, 23:24
fake user

Magellan
10-12-2004, 23:54
gamane

Kingryche
11-12-2004, 00:02
tin "skliri" mousiki sta 90's panw apo ola 3 groups tin "katefthinan" kat'eme.
Dream Theater
Pantera
Paradise Lost

Gia mena i kaliteri mpanta tis teleftaias 15eatias.

BLiTzER
11-12-2004, 00:21
baddy de xriazete kati na einai texniko gia na einai kalo... skepsou pos to smoke on the water to pezei kapoios pou den kserei kan kithara ala parola afta emeine klasikotato kai fisika tha parameinei gia paaaaaaara polla xronia akoma. pes mou ENA kommati ton theater pou tha meinei klasiko.... kai telos mh les malakies oti de saresei. se allous mporei na aresei

Pera apo to olo akyro post, to "smoke on the water" einai apeiros vareto kai asteio. Flame on \m/_

Tonosalata
11-12-2004, 00:29
smpathestatoi,alla einai apo ta groupos pou den borw na akousw oola ta tragoudia, merika einai iou,alla se genikes grammes tous akouw aneta k euxarista. tis teleftaies 2 douleies de tis exw akousei k paara poly kala tho...
episis opws kapoios eipe se allo labrie-ko thread, otan den tsirizei (kai idiaitera live) einai poy wregia

eleventh guardian
11-12-2004, 00:34
Κάποτε αγαπημένο μου συγκρότημα, τώρα ένα από τα πιο αγαπημένα, παρότι τα τελευταία χρόνια το 'χουν παραξηλώσει (και με τη μουσική τους και με άλλες κινήσεις τους). Υπεύθυνοι για ορισμένους εκ των κορυφαίων δίσκων της δεκαετίας του '90.

Rotting_Christ
11-12-2004, 00:35
to ksero oti einai bareto kai gia to poutso alla kalos h kakos exei meinei klasiko...

BLiTzER
11-12-2004, 00:36
Ayto pou itheles na peis, omos, einai oti ena kommati de xreiazetai na einai "texniko" gia na einai kalo.

Tora mas apedeikses apla oti ena kommati de xreiazetai na einai kalo gia na einai klassiko.

.

TheHeartcollector
11-12-2004, 02:20
oi dream theater einai theoi

VirusXI
11-12-2004, 03:46
:yawn:

Stormrider
11-12-2004, 04:07
gamane

wanker
11-12-2004, 04:12
to kourasane k toutoi

Eric Theodore Cartman
11-12-2004, 07:24
to kourasane k toutoi

XD
11-12-2004, 10:48
. . . gamane, alla tha mporousan na
gamane yperbolika perissotero. :rudolph:

The_Painless
11-12-2004, 11:48
[quote="BLi][zER":3jvp32pj]Ye ki ego etsi elega.

kala
esy akous kai opeth...

:P[/quote:3jvp32pj]

Se gamaei to Change.
Den perimena na pei kati tetoio o BLi][zER btw xixi :)
Kingryche 8)

freak brother
11-12-2004, 13:04
[quote="freak brother":6veh930l][quote="BLi][zER":6veh930l]Ye ki ego etsi elega.

kala
esy akous kai opeth...

:P[/quote:6veh930l]

Se gamaei to Change.
Den perimena na pei kati tetoio o BLi][zER btw xixi :)
Kingryche 8)[/quote:6veh930l]

ton exei mikro totenes (to change)

FIXXXER
11-12-2004, 18:35
Opoios leei oti oi Dream Theater den einai kali mousiki, prepei na paei na vgalei ton ogko apo to kefali tou i apo ta autia tou.

dyingfreedom
11-12-2004, 18:47
THEOI

rockavlon
11-12-2004, 19:07
yawnn...firororuurururururuurruruurururur,mpompompmpom..fflfofoororlorlroorlrofrlro,mpolorlrklmrompwmpomwpmw....

nai kaloi einai... alla me ptwtikh poreia kai early peak.

telis
11-12-2004, 19:34
tin "skliri" mousiki sta 90's panw apo ola 3 groups tin "katefthinan" kat'eme.
Dream Theater
Pantera
Paradise Lost

Gia mena i kaliteri mpanta tis teleftaias 15eatias.

Συμφωνώ απόλυτα!!!
Ειδικά οι Lost και Theater γαμάνε...

Snipous
11-12-2004, 20:29
yawnn...firororuurururururuurruruurururur,mpompompmpom..fflfofoororlorlroorlrofrlro,mpolorlrklmrompwmpomwpmw....

nai kaloi einai... alla me ptwtikh poreia kai early peak.

πτωτικη πορεια;;; :shock: :shock:

το scenes from a memory δε βγηκε 10 χρονια μετα το images?!!

Phoebus
11-12-2004, 21:38
(βλέπε παρακάτω - πάτησα κατά λάθος enter)

eyeamflesch
11-12-2004, 21:53
[zER]Ye ki ego etsi elega.

FIlaraki meta apaFto to post de diabazw parakatw gia na kamnw to diko mou gay post. To Change of Seasons paizei nanai to agapimeno mou tragoudi olwn twn epoxwn kai o logos pou agapisa tous DT, to akouw apotan bgikie pou den eixa idea gia mousiki, twra bebaia to kserw olo, mporw na sto tragoudisw apoksw kai einai episis to song me to opoio ematha na paizw tympana. Frontise na kamoume parea spiti mou kolokythako moy :D

Phoebus
11-12-2004, 22:08
Πφφφ... άλλη μια φορά μου δίνεται η ευκαιρία να τους τα χώσω... λοιπόν ξεκινάω :P

Είμαι φαν των ΝΘ πολλά χρόνια... έχω έρθει σε επαφή με τη μουσική τους πιστεύω παραπάνω από το μέσο ακροατή... είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσα το Metropolis πρώτη φορά... με είχαν πάρει τα ζουμιά όταν άκουγα το 95 ( ε ρε πως περάσανε τα χρόνια :P) το SDV... μετά έπαιζα και τα κομμάτια τους... μετά τα τραγούδησα κιόλας... είδα και live τους... τους μίλησα... FFS έκανα δώρο και ένα μπλουζάκι στο JP... κάπου στο ενδιάμενο αγόρασα και το signature model του JP... Γενικώς πιστεύω ότι έχω μεγαλώσει με Dream Theater, με το δικό τους πρίσμα τώρα έχω διαμορφώσει τα τωρινά μου ακούσματα...

So... τι να πούμε για τους DT... Δεν θα πω τόσο για την μουσική τους όσο για το _τι_ άτομα είναι (προς το τέλος)... Όοοοταν λοιπόν πρωτάκουσα DT πραγματικά θεωρούσα ότι τα άτομα αυτά γράφουν ποίηση (στην περίπτωση του ΚΜ αυτό ακόμα ισχύει)... Οι εικόνες και οι σκέψεις που μου δημιουργούσαν πίστευα ότι προέρχονταν από _συνειδητοποιημένα_ άτομα. Όταν τελικά έγινα το πρώτο σπλιτ και έφυγε ο ΚΜ ένιωσα για μια στιγμή ότι ο μουσικός μου κόσμος καταρρέει. "Διαλύονται οι DT και τι θα ακούω τώρα;;!!". Ε πάλι καλά που ο "καλός" MP καλεί τον Derek Sherinian και συνεχίζεται η πορεία των DT. Και με την τότε κυκλοφορία του LTE... πφφφφ άκουγα κάτι άλλο εκτός αυτών και μου φαινόταν βαρετό. Με τα ups and downs της πορείας των DT και τελικά την είσοδο του Jordan Rudess στη μπάντα έλεγα ότι οι DT θα γίνουν η μεγαλύτερη μπάντα στο rock/metal... νόμιζα ότι θα ξεπεράσουν και του Deep Purple... όχι βέβαια ότι τελικά απέχουν από αυτό το στόχο - αν τον έχουν θέσει βέβαια. Μέχρι τότε ήταν μερικά μικράααααα πραγματάκια που με ενοχλούσαν στους DT και αυτά ήταν κυρίως προβλήματα συμπεριφοράς του MP. Αλλά έλεγα WTF, καλά να είναι ο άνθρωπος, να παίζει, να βγάζει ωραία μουσική και να του δίνω τα λεφτά μου... Με την κυκλοφορία του FII έγιναν πολλά περίεργα-τραγικά. Αφήνοντας την αποχώρηση του KM στην άκρη, η δισκογραφική εταιρία των DT τους πίεζε να βγάλουν κάτι πιο mainstream. Στο καπάκι ο JP χάνει τον πατέρα του, και στο καπάκι (αν δεν κάνω λάθος) η γυναίκα του JP χάνει τους γονείς της σε αυτοκινητιστικό... Με τα χίλια ζόρια τέσπα, κυκλοφορεί και το FII, overrated από μερικούς, overbashed από άλλους. To FII είναι ωραίο δισκάκι και όποιος δεν το ακούει αυτό ενώ θεωρεί τα προηγούμενά τους καλά είναι για μπάτσες. Τέσπα φεύγει ο DS, έρχεται ο JR, κυκλοφορεί το Scenes και είχα μείνει μαλάκας... Έλεγα WTF IS THIS!?!?! Θεϊκή μουσική, concept album αλλά απουσία στίχων (να΄ναι καλά ο JP που το έφερε λίγο στα ίσια του από στιχουργικής άποψης)... και υπερβολικά shreds και show off αλλά πολύ όμορφα βαλμένα σε ένα γενικότερο πλαίσιο. To Dance of Eternity είναι καλό instrumental αλλά ΜΟΝΟ σε έναν δίσκο όπως το Scenes... οπουδήποτε αλλού οι μη σχετικοί με το prog metal/rock θα κράζανε τους DT για υπερβολικό show off... Τέσπα κυκλοφορεί και το SFNY και εκεί είχα ανάμεικτα συναισθήματα (σε συνδιασμό με διαααάφορα άλλα που είχαν γίνει). Όποιος θέλει ας δει το commentary και θα καταλάβει... Η συναυλία αυτή καθαυτή γαμάτη αλλά φαίνεται τελικά στο commentary πόσο "επαγγελματικά" την έβλεπε τη δουλειά ο MP - κατα τ'άλλα μας είχε πρήξει και τον πούτσο ότι κουράστηκε κτλ (μην ξεχνάμε και την πρώτη φουρνιά DVD r2 να είναι προβληματική)...

Ο MP, παίρνοντας φυσικά τον τίτλο του ηγέτη στη μπάντα, δημιουργεί ένα νέο mikeportnoy.com στο οποίο ο ίδιος είναι regular. Δημιουργεί μια εικόνα γύρω τού του στυλ "είμαι ο MP και γαμάω". Στην προσπάθεια του να μας τα πάρει δημιουργεί και τα "official" bootlegs - και όταν ένας ταπεινός οπαδός λέει "τι είναι αυτά που κάνεις; γιατί μας πουλάς bootlegs;" βγαίνει ο MP και με υφάκι μικρού παιδιού που του πήραν του γλυφειτζούρι του μας αραδιάζει ένα κείμενο (με συνολικά posts στο official site forum 4 τότε) ότι "ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΠΙΣΩ" και κάτι τέτοια. ΟΚ εγώ τότε σκέφτηκα, καθώς τα είχα "μαζεμένα" για τον MP. Ήταν και εντελώς αγενής απέναντι σ'ολόκληρη την κοινότητα (στα @@ του βέβαια γιατί τελικά με την μουσική των DT στο τελευταίο άλμπουμ έχει φτιάξει άλλη και όλα αυτά έχουν ξεχαστεί) και παράλληλα δημιούργησε μια νέα κλίκα που του έγλυφε τον κώλο με το ύφος "μην διαμαρτύρεστε, μιλάτε στον MP" λες και μιλάγαμε στον Βούδα. Ο Μιχαλάκης λοιπόν, συνεχίζοντας το ίδιο μοτίβο του "μικρού παιδιού" κάνει με δική του ευθύνη δηλώσεις πάνω σε πολιτικά θέματα και δημιουργεί ακόμα περισσότερη πόλωση μεταξύ των οπαδών καθώς τέτοιες δηλώσεις αναιρούν τελικά όλα αυτά που διαβάζαμε στους στίχους του... Τελευταία δήλωση του MP επί των εκλογών μπορείτε να βρείτε στο official site του...

Έχω σταματήσει να νευριάζω με τον Mike γιατί πραγματικά έχω καταλάβει τι σημαίνει να ενημερώνεσαι από τα media εκεί πέρα. Αν και ο Mike είναι ψιλοαδικαιολόγητος καθώς έχει πρόσβαση στο internet (την στιγμή που άλλοι εκεί πέρα ζουν σε συνθήκες χειρότερες και από το χειρότερο χωριό που μπορείτε να σκεφτείτε εδώ στην Ελλάδα) και μπορεί να πάρει μια πιο αντικειμενική άποψη αλλά από την άλλη είναι άμεσα αναμεμειγμένος με τα γεγονότα της 11ης Σεπτ. οπότε του δίνω ένα ελαφρυντικό...

Η συνέχεια από τον αγαπημένο μου κιθαρίστα JP, ο οποίος ευτυχώς δηλώνει αδαής και δεν το παίζει φωτεινός παντογνώστης όπως ο MP - βέβαια έχω διαβάσει 2-3 δηλώσεις του περί 11ης Σεπτ. που τις είχε κάνει τότε αλλά δεν δίνω πια τόση βάση σε αυτές καθώς μπορεί απλά να είχε επηρεαστεί από το όλο κλίμα που επικρατούσε (και ακόμα επικρατεί γιατί ο μαλάκας ο Bush τους έχει κάνει όλους να φοβούνται) και απλά τώρα να νιώθει διαφορετικά...

Γενικώς για τους DT πρέπει να τους φορέσω από πάνω την ταμπέλα "ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ" γιατί το έχουν πάρα πολύ αυτό, τόσο στις δηλώσεις τους όσο και στο παρουσιαστικό τους στα live τους... Και φτάνουμε αισίως στο 2004 (soon 2005) και οι DT παίζουν αυτά που θα έπρεπε να παίζουν οι Metallica, ο JP έκανε ολοκληρωτική αλλαγή look, o MP συνεχίζει να γλύφει το γλειφυτζούρι του... και ο Kevin Moore... είναι στην Τουρκία (ενώ πριν ήταν στη Κόστα Ρίκα...) και δημιουργεί δική του μουσική...

Από την άποψη του μουσικού πιστεύω ότι ο KM έκανε αυτό που ήθελε... Από την άλλη οι τωρινοί DT παίζουν αυτά που θέλουν... Δεν ξέρω όμως τελικά ποιος από τους δύο θυσίασε περισσότερα και ποιος ήταν πιο ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του... Ο MP μπορεί ΤΩΡΑ να λέει ότι κάνει αυτό που θέλει - και συμφωνώ - και κανείς δεν μπορεί να του πει και τίποτα, από την άλλη όμως, όταν έφυγε ο KM αυτά που έκανε τα έκανε σε τεντωμένο σκοινί (και φυσικά δεν ήταν επικεφαλής)...

All in all, οι DT δεν είναι κακή μπάντα. Τουναντίον, είναι η επιτομή των 90s στο χώρο του εμπορικού prog metal που συνεχίζει πάρα πολύ δυνατά, ίσως δυνατότερα από ποτέ μετά το 2004(βλέπε Budokan). Έχουν ρεπερτόριο για τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, οπότε νομίζω ότι είναι αρκέτα προσβάσιμη μπάντα... Τώρα από τα αρνητικά, όταν ξεπερνάνε τα όρια και σταματάνε να είναι απλά ΜΟΥΣΙΚΟΙ και νομίζουν ότι μπορούν να διαμορφώνουν την κοινή άποψη με τις δηλώσεις τους... well... αυτό είναι άλλη μια ιστορία την οποία ο καθένας μπορεί να σκεφτεί μόνος του, χωρίς καμία συζήτηση με κανέναν...

Παραμένουν μια αγαπημένη μου μπάντα αλλά με μερικές στιγμές πικρίας, όχι μουσικές, απλά σταμάτησαν να είναι το ιδεατό γιατί επιτέλους κατάλαβα ότι δεν είναι ΘΕΟΙ, αλλά άνθρωποι... Αυτάααααα

ΥΓ: πάλι έγραψα πολλά, συγχωρέστε με για την πυκνότητα του ποστ. thx

Joey_Allen
12-12-2004, 00:01
Πφφφ... άλλη μια φορά μου δίνεται η ευκαιρία να τους τα χώσω... λοιπόν ξεκινάω :P

Είμαι φαν των ΝΘ πολλά χρόνια... έχω έρθει σε επαφή με τη μουσική τους πιστεύω παραπάνω από το μέσο ακροατή... είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσα το Metropolis πρώτη φορά... με είχαν πάρει τα ζουμιά όταν άκουγα το 95 ( ε ρε πως περάσανε τα χρόνια :P) το SDV... μετά έπαιζα και τα κομμάτια τους... μετά τα τραγούδησα κιόλας... είδα και live τους... τους μίλησα... FFS έκανα δώρο και ένα μπλουζάκι στο JP... κάπου στο ενδιάμενο αγόρασα και το signature model του JP... Γενικώς πιστεύω ότι έχω μεγαλώσει με Dream Theater, με το δικό τους πρίσμα τώρα έχω διαμορφώσει τα τωρινά μου ακούσματα...

So... τι να πούμε για τους DT... Δεν θα πω τόσο για την μουσική τους όσο για το _τι_ άτομα είναι (προς το τέλος)... Όοοοταν λοιπόν πρωτάκουσα DT πραγματικά θεωρούσα ότι τα άτομα αυτά γράφουν ποίηση (στην περίπτωση του ΚΜ αυτό ακόμα ισχύει)... Οι εικόνες και οι σκέψεις που μου δημιουργούσαν πίστευα ότι προέρχονταν από _συνειδητοποιημένα_ άτομα. Όταν τελικά έγινα το πρώτο σπλιτ και έφυγε ο ΚΜ ένιωσα για μια στιγμή ότι ο μουσικός μου κόσμος καταρρέει. "Διαλύονται οι DT και τι θα ακούω τώρα;;!!". Ε πάλι καλά που ο "καλός" MP καλεί τον Derek Sherinian και συνεχίζεται η πορεία των DT. Και με την τότε κυκλοφορία του LTE... πφφφφ άκουγα κάτι άλλο εκτός αυτών και μου φαινόταν βαρετό. Με τα ups and downs της πορείας των DT και τελικά την είσοδο του Jordan Rudess στη μπάντα έλεγα ότι οι DT θα γίνουν η μεγαλύτερη μπάντα στο rock/metal... νόμιζα ότι θα ξεπεράσουν και του Deep Purple... όχι βέβαια ότι τελικά απέχουν από αυτό το στόχο - αν τον έχουν θέσει βέβαια. Μέχρι τότε ήταν μερικά μικράααααα πραγματάκια που με ενοχλούσαν στους DT και αυτά ήταν κυρίως προβλήματα συμπεριφοράς του MP. Αλλά έλεγα WTF, καλά να είναι ο άνθρωπος, να παίζει, να βγάζει ωραία μουσική και να του δίνω τα λεφτά μου... Με την κυκλοφορία του FII έγιναν πολλά περίεργα-τραγικά. Αφήνοντας την αποχώρηση του KM στην άκρη, η δισκογραφική εταιρία των DT τους πίεζε να βγάλουν κάτι πιο mainstream. Στο καπάκι ο JP χάνει τον πατέρα του, και στο καπάκι (αν δεν κάνω λάθος) η γυναίκα του JP χάνει τους γονείς της σε αυτοκινητιστικό... Με τα χίλια ζόρια τέσπα, κυκλοφορεί και το FII, overrated από μερικούς, overbashed από άλλους. To FII είναι ωραίο δισκάκι και όποιος δεν το ακούει αυτό ενώ θεωρεί τα προηγούμενά τους καλά είναι για μπάτσες. Τέσπα φεύγει ο DS, έρχεται ο JR, κυκλοφορεί το Scenes και είχα μείνει μαλάκας... Έλεγα WTF IS THIS!?!?! Θεϊκή μουσική, concept album αλλά απουσία στίχων (να΄ναι καλά ο JP που το έφερε λίγο στα ίσια του από στιχουργικής άποψης)... και υπερβολικά shreds και show off αλλά πολύ όμορφα βαλμένα σε ένα γενικότερο πλαίσιο. To Dance of Eternity είναι καλό instrumental αλλά ΜΟΝΟ σε έναν δίσκο όπως το Scenes... οπουδήποτε αλλού οι μη σχετικοί με το prog metal/rock θα κράζανε τους DT για υπερβολικό show off... Τέσπα κυκλοφορεί και το SFNY και εκεί είχα ανάμεικτα συναισθήματα (σε συνδιασμό με διαααάφορα άλλα που είχαν γίνει). Όποιος θέλει ας δει το commentary και θα καταλάβει... Η συναυλία αυτή καθαυτή γαμάτη αλλά φαίνεται τελικά στο commentary πόσο "επαγγελματικά" την έβλεπε τη δουλειά ο MP - κατα τ'άλλα μας είχε πρήξει και τον πούτσο ότι κουράστηκε κτλ (μην ξεχνάμε και την πρώτη φουρνιά DVD r2 να είναι προβληματική)...

Ο MP, παίρνοντας φυσικά τον τίτλο του ηγέτη στη μπάντα, δημιουργεί ένα νέο mikeportnoy.com στο οποίο ο ίδιος είναι regular. Δημιουργεί μια εικόνα γύρω τού του στυλ "είμαι ο MP και γαμάω". Στην προσπάθεια του να μας τα πάρει δημιουργεί και τα "official" bootlegs - και όταν ένας ταπεινός οπαδός λέει "τι είναι αυτά που κάνεις; γιατί μας πουλάς bootlegs;" βγαίνει ο MP και με υφάκι μικρού παιδιού που του πήραν του γλυφειτζούρι του μας αραδιάζει ένα κείμενο (με συνολικά posts στο official site forum 4 τότε) ότι "ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΠΙΣΩ" και κάτι τέτοια. ΟΚ εγώ τότε σκέφτηκα, καθώς τα είχα "μαζεμένα" για τον MP. Ήταν και εντελώς αγενής απέναντι σ'ολόκληρη την κοινότητα (στα @@ του βέβαια γιατί τελικά με την μουσική των DT στο τελευταίο άλμπουμ έχει φτιάξει άλλη και όλα αυτά έχουν ξεχαστεί) και παράλληλα δημιούργησε μια νέα κλίκα που του έγλυφε τον κώλο με το ύφος "μην διαμαρτύρεστε, μιλάτε στον MP" λες και μιλάγαμε στον Βούδα. Ο Μιχαλάκης λοιπόν, συνεχίζοντας το ίδιο μοτίβο του "μικρού παιδιού" κάνει με δική του ευθύνη δηλώσεις πάνω σε πολιτικά θέματα και δημιουργεί ακόμα περισσότερη πόλωση μεταξύ των οπαδών καθώς τέτοιες δηλώσεις αναιρούν τελικά όλα αυτά που διαβάζαμε στους στίχους του... Τελευταία δήλωση του MP επί των εκλογών μπορείτε να βρείτε στο official site του...

Έχω σταματήσει να νευριάζω με τον Mike γιατί πραγματικά έχω καταλάβει τι σημαίνει να ενημερώνεσαι από τα media εκεί πέρα. Αν και ο Mike είναι ψιλοαδικαιολόγητος καθώς έχει πρόσβαση στο internet (την στιγμή που άλλοι εκεί πέρα ζουν σε συνθήκες χειρότερες και από το χειρότερο χωριό που μπορείτε να σκεφτείτε εδώ στην Ελλάδα) και μπορεί να πάρει μια πιο αντικειμενική άποψη αλλά από την άλλη είναι άμεσα αναμεμειγμένος με τα γεγονότα της 11ης Σεπτ. οπότε του δίνω ένα ελαφρυντικό...

Η συνέχεια από τον αγαπημένο μου κιθαρίστα JP, ο οποίος ευτυχώς δηλώνει αδαής και δεν το παίζει φωτεινός παντογνώστης όπως ο MP - βέβαια έχω διαβάσει 2-3 δηλώσεις του περί 11ης Σεπτ. που τις είχε κάνει τότε αλλά δεν δίνω πια τόση βάση σε αυτές καθώς μπορεί απλά να είχε επηρεαστεί από το όλο κλίμα που επικρατούσε (και ακόμα επικρατεί γιατί ο μαλάκας ο Bush τους έχει κάνει όλους να φοβούνται) και απλά τώρα να νιώθει διαφορετικά...

Γενικώς για τους DT πρέπει να τους φορέσω από πάνω την ταμπέλα "ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ" γιατί το έχουν πάρα πολύ αυτό, τόσο στις δηλώσεις τους όσο και στο παρουσιαστικό τους στα live τους... Και φτάνουμε αισίως στο 2004 (soon 2005) και οι DT παίζουν αυτά που θα έπρεπε να παίζουν οι Metallica, ο JP έκανε ολοκληρωτική αλλαγή look, o MP συνεχίζει να γλύφει το γλειφυτζούρι του... και ο Kevin Moore... είναι στην Τουρκία (ενώ πριν ήταν στη Κόστα Ρίκα...) και δημιουργεί δική του μουσική...

Από την άποψη του μουσικού πιστεύω ότι ο KM έκανε αυτό που ήθελε... Από την άλλη οι τωρινοί DT παίζουν αυτά που θέλουν... Δεν ξέρω όμως τελικά ποιος από τους δύο θυσίασε περισσότερα και ποιος ήταν πιο ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του... Ο MP μπορεί ΤΩΡΑ να λέει ότι κάνει αυτό που θέλει - και συμφωνώ - και κανείς δεν μπορεί να του πει και τίποτα, από την άλλη όμως, όταν έφυγε ο KM αυτά που έκανε τα έκανε σε τεντωμένο σκοινί (και φυσικά δεν ήταν επικεφαλής)...

All in all, οι DT δεν είναι κακή μπάντα. Τουναντίον, είναι η επιτομή των 90s στο χώρο του εμπορικού prog metal που συνεχίζει πάρα πολύ δυνατά, ίσως δυνατότερα από ποτέ μετά το 2004(βλέπε Budokan). Έχουν ρεπερτόριο για τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, οπότε νομίζω ότι είναι αρκέτα προσβάσιμη μπάντα... Τώρα από τα αρνητικά, όταν ξεπερνάνε τα όρια και σταματάνε να είναι απλά ΜΟΥΣΙΚΟΙ και νομίζουν ότι μπορούν να διαμορφώνουν την κοινή άποψη με τις δηλώσεις τους... well... αυτό είναι άλλη μια ιστορία την οποία ο καθένας μπορεί να σκεφτεί μόνος του, χωρίς καμία συζήτηση με κανέναν...

Παραμένουν μια αγαπημένη μου μπάντα αλλά με μερικές στιγμές πικρίας, όχι μουσικές, απλά σταμάτησαν να είναι το ιδεατό γιατί επιτέλους κατάλαβα ότι δεν είναι ΘΕΟΙ, αλλά άνθρωποι... Αυτάααααα

To 8ema me sena provato den einai oti grafeis polla einai oti grafeis kai apeires paparies.
Pes to me 3 kouvenets:Exoune na vgaloune sovaro disko 5 xronia kai prin apo to Metropolis pali 5 xronia eixane.

Stormrider
12-12-2004, 00:06

To 8ema me sena provato den einai oti grafeis polla einai oti grafeis kai apeires paparies.
Pes to me 3 kouvenets:Exoune na vgaloune sovaro disko 5 xronia kai prin apo to Metropolis pali 5 xronia eixane.
emena marese to telefteo..
o kathenas me to gousto tou..
stamata na to paizeis kserolas plzthx
kai esi kata tin gnomi pollwn grafeis malakies..

BLiTzER
12-12-2004, 00:07

Dld, an eksaireseis to Metropolis, EXOUNE NA VGALOUNE SOVAROE DISKOE 10 XRONIA.E.

Joey_Allen
12-12-2004, 00:27
Vgalane 3 sovarous diskous images awake kai scenes vgalane ena gamato live album kai tous vaftisane progressive hgetes.Ayta einai.Me ean tragoudisth xeirotero kai apo ton tragoudisth twn Kratos.

Stormrider
12-12-2004, 00:41
Vgalane 3 sovarous diskous images awake kai scenes vgalane ena gamato live album kai tous vaftisane progressive hgetes.Ayta einai.Me ean tragoudisth xeirotero kai apo ton tragoudisth twn Kratos.
epitelous ena post sou pou den sxoliazeis tin apopsi tou allou..

Joey_Allen
12-12-2004, 01:15
An eixes parakolou8hsei apo thnarxh 8a evlepes oti aloi xekinhsan na sxoliazoun tis dikes mou apopseis prwtoi opote den borousa na meinw ametoxos.Na sth lene atoma pou exoune faei to hammer me to koutali adigrafontas tis apopseis tou akoma kai ston proforiko tous logo e paei poly provalontyas xwris na to katalavainoun thn pantelh elleipsh proswpikothtas tous kai proswpikou tous goustou.

Joey_Allen
12-12-2004, 01:18
Aporw epishs akoma pws den petaxthke kapios gia na me koroidepsei gia thn apopsh mou oti Train of Though Six Degrees Falling into infinity kai When einai gia ton poutso aneva.Aytoi xekinhsan stormrider na sxoliazoun tis apopseis mou mh les mono gia mena.

Stormrider
12-12-2004, 01:23
Aytoi xekinhsan stormrider na sxoliazoun tis apopseis mou mh les mono gia mena.
den tin lew mono se sena..

Phoebus
12-12-2004, 07:21

Με 3 κουβέντες έχω να πω: άντε και γαμήσου.

Πρωτού πεις οτιδήποτε περαιτέρω περί προβάτων κτλ να θυμάσαι ότι εσύ το άρχισες.

Εγώ πάντα έχω όρεξη να βριστώ με κάποιον άγνωστο. Όσο για το "σοβαρό δίσκο 5 χρόνια" να σου πω το εξής. Πιάσε εσύ μια κιθαρούλα και άμα μπορείς βγάλε δίσκο όπως το 6DoIT ή το FII. Άμα είσαι μάγκας βγάλε και το Awake του 2004. ΤΟΤΕ θα έρθεις να μου μιλήσεις περί "σοβαρών" δίσκων. Προς το παρόν άσε τους DT στην άκρη (γιατί είναι προφανές ότι άκουσες τους δίσκους μετά το Awake εντελώς επιφανειακά οπότε δεν περιμένω να καταλάβεις κομμάτια όπως Trial of Tears, Blind Faith, Stream of Consciousness) και μίλα σε κάποιο άλλο thread ή ακόμα καλύτερα φύγε από το forum όπως μας ανακοίνωσες το απόγευμα. Φιλούθκια.

The Nerd
12-12-2004, 07:24

To kalytero prograssive group einai oi TOOL

Stormrider
12-12-2004, 07:29
[quote="Joey_Allen":1ech3klm]Vgalane 3 sovarous diskous images awake kai scenes vgalane ena gamato live album kai tous vaftisane progressive hgetes.Ayta einai.Me ean tragoudisth xeirotero kai apo ton tragoudisth twn Kratos.

To kalytero prograssive group einai oi TOOL[/quote:1ech3klm]
sinfwnw alla oi tool exoun vgalei 3 h 4 albums kai oi dt girw sta 10..

BLiTzER
12-12-2004, 07:29
[quote="Joey_Allen":3d52tpug]Vgalane 3 sovarous diskous images awake kai scenes vgalane ena gamato live album kai tous vaftisane progressive hgetes.Ayta einai.Me ean tragoudisth xeirotero kai apo ton tragoudisth twn Kratos.

To kalytero prograssive group einai oi TOOL[/quote:3d52tpug]

Right.

Mono pou den einai progressive.

Oute to kalytero.

Kai gia to group to syzhtame.

wanker
12-12-2004, 07:37
joey allenZ wannabhdes :twisted:

Joey_Allen
12-12-2004, 23:12
Siga mhn einai kai h kalyterh mpada tou sympados oi Stool.
H kalyterh progressive mpada markan einai oi Shadow Gallery.4 diskoi oloi diskares.

necropethamenos
13-12-2004, 01:08
Siga mhn einai kai h kalyterh mpada tou sympados oi Stool.
H kalyterh progressive mpada markan einai oi Shadow Gallery.4 diskoi oloi diskares.

mazi sou alla to legacy den itan ligo vareto? de mporesa na to fxaristithw oso perimena.

FIXXXER
13-12-2004, 03:49
To poso megalo group einai oi Theater telika fainetai apo to oti ena thread gi autous kataligei se flame, opos gia tous Metallica, tous Maiden, merikes fores ton Sabbath kai ton Manowar. Diladi uparxoun ta megala sugkrotimata kai oi Manowar.

Coroner
13-12-2004, 11:52
Όσο για το "σοβαρό δίσκο 5 χρόνια" να σου πω το εξής. Πιάσε εσύ μια κιθαρούλα και άμα μπορείς βγάλε δίσκο όπως το 6DoIT ή το FII. Άμα είσαι μάγκας βγάλε και το Awake του 2004. ΤΟΤΕ θα έρθεις να μου μιλήσεις περί "σοβαρών" δίσκων. Προς το παρόν άσε τους DT στην άκρη (γιατί είναι προφανές ότι άκουσες τους δίσκους μετά το Awake εντελώς επιφανειακά οπότε δεν περιμένω να καταλάβεις κομμάτια όπως Trial of Tears, Blind Faith, Stream of Consciousness) και μίλα σε κάποιο άλλο thread ή ακόμα καλύτερα φύγε από το forum όπως μας ανακοίνωσες το απόγευμα. Φιλούθκια.

Sumfonaw. Epishs to Train Of Thought einai gamw tous diskous...

To Change Of Seasons einai apo ta kalutera kommatia EVER! To kalutero kommati DT, to opoio to akous kai de katalavaineis pws perasan ta 23 lepta tou (eyeamflesch se paw).

To na sugkrinei kanei Shadow Gallery me DT einai polu "kako" gia tous SG. Mprosta stous DT einai ....de to lew kalutera. Oi SG mou aresoun, alla prepei na anagnwrisei kaneis oti exoun ephreastei para polu apo theater kai oti se kamia periptwsh de dia8etoun thn poikilia kai thn e3eli3h twn DT. Kanenas tous diskos de sugkrinetai me Metropolis II, Train of thought (den anaferw ta anamenomena gia eunohtous logous).

Meta to Legacy epanalamvanontai, xwris na fainetai pws einai ikanoi gia kati neo kai e3isou kalo.

Kapoios eipe pws oi Theater den exoun ena kommati pou na meinei klassiko. Auto isxuei gia ton polu kosmo men, wstoso gia tous filous twn DT h pleiopsifia ths mousikhs tous milaei kateu8eian sth kardia kai h pleiopsifia twn kommatiwn tous einai klassika. Mporei na exoun kapoia hitakia ta opoia gnwrizei h pleiopsifia twn "metalheads", alla h pragmatikh tous mageia einai se kommatia tupou Learning to Live, Change Of Seasons, Trial Of Tears, Dissapear, The Killing Hand, Scarrer ktl...

Opws kai na xei gousta einai auta. Apla, parathrw ena menos kai mia apex8eia pros tous DT apo polu kosmo, h opoia de dikaiologhtai. Den aresoun se kapoin? Me geia tou me xara tou. Apla, pisteuw pws einai apo ta liga group pou a3ia exoun kerdisei auto pou leme sevasmos.

Mpeeeeeeeeeee........................

eyeamflesch
13-12-2004, 14:57
Όσο για το "σοβαρό δίσκο 5 χρόνια" να σου πω το εξής. Πιάσε εσύ μια κιθαρούλα και άμα μπορείς βγάλε δίσκο όπως το 6DoIT ή το FII. Άμα είσαι μάγκας βγάλε και το Awake του 2004. ΤΟΤΕ θα έρθεις να μου μιλήσεις περί "σοβαρών" δίσκων. Προς το παρόν άσε τους DT στην άκρη (γιατί είναι προφανές ότι άκουσες τους δίσκους μετά το Awake εντελώς επιφανειακά οπότε δεν περιμένω να καταλάβεις κομμάτια όπως Trial of Tears, Blind Faith, Stream of Consciousness) και μίλα σε κάποιο άλλο thread ή ακόμα καλύτερα φύγε από το forum όπως μας ανακοίνωσες το απόγευμα. Φιλούθκια.

Sumfonaw. Epishs to Train Of Thought einai gamw tous diskous...

To Change Of Seasons einai apo ta kalutera kommatia EVER! To kalutero kommati DT, to opoio to akous kai de katalavaineis pws perasan ta 23 lepta tou (eyeamflesch se paw).

To na sugkrinei kanei Shadow Gallery me DT einai polu "kako" gia tous SG. Mprosta stous DT einai ....de to lew kalutera. Oi SG mou aresoun, alla prepei na anagnwrisei kaneis oti exoun ephreastei para polu apo theater kai oti se kamia periptwsh de dia8etoun thn poikilia kai thn e3eli3h twn DT. Kanenas tous diskos de sugkrinetai me Metropolis II, Train of thought (den anaferw ta anamenomena gia eunohtous logous).

Meta to Legacy epanalamvanontai, xwris na fainetai pws einai ikanoi gia kati neo kai e3isou kalo.

Kapoios eipe pws oi Theater den exoun ena kommati pou na meinei klassiko. Auto isxuei gia ton polu kosmo men, wstoso gia tous filous twn DT h pleiopsifia ths mousikhs tous milaei kateu8eian sth kardia kai h pleiopsifia twn kommatiwn tous einai klassika. Mporei na exoun kapoia hitakia ta opoia gnwrizei h pleiopsifia twn "metalheads", alla h pragmatikh tous mageia einai se kommatia tupou Learning to Live, Change Of Seasons, Trial Of Tears, Dissapear, The Killing Hand, Scarrer ktl...

Opws kai na xei gousta einai auta. Apla, parathrw ena menos kai mia apex8eia pros tous DT apo polu kosmo, h opoia de dikaiologhtai. Den aresoun se kapoin? Me geia tou me xara tou. Apla, pisteuw pws einai apo ta liga group pou a3ia exoun kerdisei auto pou leme sevasmos.

RE ANEBA PANW NA TZAMEPSOYME TO TRAGOYDI :D

THYMITHIKA OTI OTAN TOXA PRWTOPAREI TO "EP" KSYPNOYSA MISI WRA NWRITERA GIA NA TAKOYSW TO TRAGOYDI PRIN PAW SKOLEIO :D

Coroner
13-12-2004, 15:16
eyeamflesch, to Change Of Seasons htan ena apo ta prwta kommatia pou phgame na diaskeuasoume me Dragonlord kai Utmost. Tote vevaia mas eleipan pentaxorda kai eftaxordes. Twra pia oxi, opote gia to jam pou eleges...

8a ta poume kai sto ER live...

To Change Of Seasons exei tous kaluterous DT stixous ever.

............................

I'm sick of all you hypocrites
holding me at bay
and I don't need you sympathy
to get me through the day.
Seasons change and so can I
hold on boy, no time to cry
untie these strings, I'm climbing down
I won't let them push me away...

Buddy Lackey
13-12-2004, 19:03

Ok symfonw sta peri Dt (ektos apo ayta gia to ToT, pou pleon to theorw vareto oso den paei).
Oi SG paizoun allou teleiws. Den exoun ephreastei apo DT se kamia periptosh (eksallou to prwto SG vghke to 92 kai einai stin ousia demo). Apla eixan koina prog rock akousmata (oi DT perissotero Yes, oi SG perissotero Kansas). Twra gia poikilia kai ekseliksh den diafonw (alla einai adikh h sygkrish efoson oi SG exoun ligotera albums), alla metraei i empneysh. Oi DT exoun synaisthimatikes stigmes, enw oi SG einai ena synexes overdose synaisthimatwn. Kai nomizw pws einai asteio na leme pws to ToT einai kalytero apo to Tyranny, 'h to Carved In Stone. Gia mena vasika to mono album twn DT pou kseperna to "Tyranny" einai to "Images And Words".

dyingfreedom
13-12-2004, 19:26
Apla diskoi opws:

Images And Words
Awake
Change Of Seasons EP
Scenes From A Memory

den ksanavgainoun.
Kaloi kai oi Shadow Gallery gia paradeigma, alla kai pali mprosta stous Theater wxrioun. Mono oi Queensryche tou Operation mexri kai to Promised mporoun na stathoun dipla tous.

Apla oti kalutero exei na epideiksei o xwros tou rock in generally.
Ase pou o Petrucci einai makran o korufaios kitharistas pou uparxei pleon.
THEOS

Motorcycle Irene
13-12-2004, 19:42
Koryfaia mpanta me megalh istorikh spoudaiothta methinks
Epeidh tous ezhsa sthn epoxh tous, ena sas leo...to metal den eixe dei allo tetoio group.
Synexiste

telis
14-12-2004, 23:31
Apla diskoi opws:

Images And Words
Awake
Change Of Seasons EP
Scenes From A Memory

den ksanavgainoun.
Kaloi kai oi Shadow Gallery gia paradeigma, alla kai pali mprosta stous Theater wxrioun. Mono oi Queensryche tou Operation mexri kai to Promised mporoun na stathoun dipla tous.

Apla oti kalutero exei na epideiksei o xwros tou rock in generally.
Ase pou o Petrucci einai makran o korufaios kitharistas pou uparxei pleon.
THEOS

Συμφωνώ απόλυτα και με τα σχόλια και με το avatar σου. ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Aπλά πρόσθεσε στη λίστα και το Train of thought

psych/prog
14-12-2004, 23:43
to perimena oti oi perissoteroi tha miseitai tous dream theater!Apla exo katalavei oso kai an akougetai koultouriariko: H TEXNH EINAI GIA LIGOUS

rockavlon
15-12-2004, 00:37
oi ligoi parakalountai na baloun thn texnh ekei pou kseroun, afou doun aggelopoulo kai kamia galliki tsonta mpas kai ksexarmaniasoun.... :D

Retali-ator
15-12-2004, 02:18
oi ligoi parakalountai na baloun thn texnh ekei pou kseroun, afou doun aggelopoulo kai kamia galliki tsonta mpas kai ksexarmaniasoun.... :D

auto akrivos. kai an einai gia ligous tote pos exigountai oi ordes twn theateradwn twn opoiwn omos i sxesi me tin "texni" periorizetai sto DT, stous nevermore(! :rofl: :rofl: ) ante kai stous Yes?

Kain
15-12-2004, 02:21
Apla diskoi opws:

Images And Words
Awake
Change Of Seasons EP
Scenes From A Memory

den ksanavgainoun.

Οι Shadow Gallery σε χύνουν στο μάτι.

Eloch
15-12-2004, 11:51
Για να πώ και εγώ την μαλακία μου και να τσατίσω κάποιους,το Train of Thought είναι για τον πούτσο,δεν νοείται ένα group σαν τους DT να χώνει με τόσο εμφανή τρόπο στοιχεία από Tool,Metallica και nu σε ένα album που απλά παίζουν τις κάλτσες τους με αποτέλεσμα να καταντάει βαρετό!!!Το μόνο αξιόλογο album τους είναι το Metropolis pt II:scenes from a memory.

Coroner
15-12-2004, 12:53
Για να πώ και εγώ την μαλακία μου και να τσατίσω κάποιους,το Train of Thought είναι για τον πούτσο,δεν νοείται ένα group σαν τους DT να χώνει με τόσο εμφανή τρόπο στοιχεία από Tool,Metallica και nu σε ένα album που απλά παίζουν τις κάλτσες τους με αποτέλεσμα να καταντάει βαρετό!!!Το μόνο αξιόλογο album τους είναι το Metropolis pt II:scenes from a memory.

Proswpika, pou goustarw trela to TOT, de me tsantizeis ka8olou. Apo ti stigmh pou aresei SE EMENA, st' arxidia mou h gnwmh twn allwn (xwris pare3hghsh ;)).

The Nerd
15-12-2004, 15:00
Oi DT einai moysikos aynanismos. Texnika kommatia, xwris feeling omws, aplh epidei3h virtoyozilikioy. San na pas se live sex show kai na vgei enas typos kai na thn paizei, texnh alla no feeling.

psych/prog
15-12-2004, 15:04
kala oti peite paidia!To athanato ellada me tis apopseis toy zei kai vasileuei!Ante tora na apotheosoume ton Cavalera me tous soulfly kai tous Iced Earth etsi gia na rthoume sta isia mas!Kai meta leme oti den yparxoun sygkrothmata ellinika me kariera sto eksoteriko!EDO DEN YPARXEI KOINO KALA KALA ....

The Nerd
15-12-2004, 15:06
kala oti peite paidia!To athanato ellada me tis apopseis toy zei kai vasileuei!Ante tora na apotheosoume ton Cavalera me tous soulfly kai tous Iced Earth etsi gia na rthoume sta isia mas!Kai meta leme oti den yparxoun sygkrothmata ellinika me kariera sto eksoteriko!EDO DEN YPARXEI KOINO KALA KALA ....

Oydepote yphr3e oikonomika isxyro metal koino sthn ellada. Oi pio polloi otan megalwnoyn kai ta exoyn, protimane thn Kokkinoy apo toys Iron Maiden.

Coroner
15-12-2004, 15:18
Oi DT einai moysikos aynanismos. Texnika kommatia, xwris feeling omws, aplh epidei3h virtoyozilikioy. San na pas se live sex show kai na vgei enas typos kai na thn paizei, texnh alla no feeling.

Auth einai h DIKH sou apopsi. Se kamia periptwsh de mporeis na amfisvhteiseis oti aggizoun th kardia kai to psuxh kapoiou kosmou.

necropethamenos
15-12-2004, 15:30

to athanato ellanta me tis apopseis "den akoute afto pou mou aresei opote eiste ellinares".

eisai o kainourgios joey allen?

Tonosalata
15-12-2004, 15:31
joey allen junior
molis 16,5 xronone
NEO AIMA

VirusXI
15-12-2004, 18:44

ayto. k intint "kommatia", tragoudia oloklhrwsan mono sto ToT.
(hoho rixte)

Buddy Lackey
15-12-2004, 19:10
nai fisika tha "riksoume", giati opws sou xw xiliopei einai akyro na to les ayto gia ToT,(to "oloklirosan tragoudia" - eleos btw dld ta alla einai misoteleiomena?) afou isxyei poly perissotero se alla albums (den einai thema "goustou" ayto)

VirusXI
15-12-2004, 19:32
ase me na vristw me kana allo =(

dyingfreedom
15-12-2004, 20:05
Apla diskoi opws:

Images And Words
Awake
Change Of Seasons EP
Scenes From A Memory

den ksanavgainoun.

Οι Shadow Gallery σε χύνουν στο μάτι.

AKYRO.

FIXXXER
16-12-2004, 19:48
ase me na vristw me kana allo =(

Nai re filaraki ti mas les na poume diladis, epeidi esu eisai koufos paei na pei oti einai kai oi alloi? Diladi tragoudia opos to Space Dye Vest kai to Hollow Years den einai olokliromena eno to Honor Thy Father pou teleionei sti mesi einai? To Trial Of Tears den einai 13 lepta olokliromeno tragoudi? To Change Of Seasons den einai 23 lepts allages epoxon kai oloklirosi ton skepseon tou mousikou gia tin zoi kai tin poreia tis mesa sta xronia? Ante tora mia ta paro. :P

abraxas
16-12-2004, 22:39
kaloi mousikoi
alla oxi
kalh mousikh

to pio periektiko mhnyma pou ginetai na grapsei kaneis gia to thema
entaxei, me exairesh to scenes pou einai kai poly kalh mousikh

psych/prog
16-12-2004, 23:43

to athanato ellanta me tis apopseis "den akoute afto pou mou aresei opote eiste ellinares".

eisai o kainourgios joey allen?

Poios einai autos re file?

Vic
18-12-2004, 15:37
Egw pali na pw thn apopsh mou xwris na sxoliasw twn ypoloipwn, mias kai exei ksefygei h mpala...

Tous akousa prwth fora to 92 kai mou fanhkan varetoi kai flwroi. To 94, enas filos mou me eprikse oti "xanw" kai "tha goustarw poly" opote tsekara Images kai Awake. Arghsan na mou kanoun klik, alla telika mou aresan para poly.

Se ayto to shmeio na parathrhsw oti osoi sxoliazoun thn elleipsh synaisthimatwn kanoun lathos. Lypamai, alla ayto den einai thema goustou. Yparxei polys kosmos kai kosmos pou en pasei periptwsei den masaei koutoxorto, pou exei syndethei synaisthimatika me thn mousikh tous, pou exoun proslavei ayta pou metadidoun. An gia kapoio logo esas den sas sygkinoun, ok, alla eteron ekateron...

Synexizw gia DT... To Change of Seasons fovero EP, stathera apsogoi... To FII me ksenise, opws ksenise kai poly kosmo, oxi giati erikse tous tonous alla giati yphrxe poly emporila mesa kai kyriws polla kommatia den kathontan san ta ypoloipa, gia mena einai akoma anomoiogenhs diskos... Se telikh analysh mou aresoun kapoia kommatia alla se genikes grammes den tha to sygrina me tis prohgoumenes douleies tous...

Se aythn thn periodo tous eida kai 2 fores live. Sthn Agglia emeina me anoikto to stoma, kataplhktiko performance, poly zwntania kai foverh apodosh... Sthn Ellada, sto Lykavvhto, poly pio metria emfanish. Edw mou ekane entypwsh oti to live ektheiasthke apo ta periodika kai apo poly kosmo, alla fantazomai oti prwton kapoioi htan toso enthousiasmenoi pou tous evlepan pou to kataeyxaristithikan (kai htan kai oi kerdismenoi ths ypotheshs) kai kapoioi tous evgalan theous epeidh vasika einai oi Dream Theater opote stantar paizoun teleia... (mia merida kosmou pou dystyxws spaei kai ta nevra twn ypoloipwn...)

Synexizw... Otan vghke to Liquid Tension Experiment, to phra pio poly gia opadikous logous, xwris na perimenw na goustarw idiaitera. Antitheta me to palikari pou den tou ekane aisthisi, egw proswpika epatha thn plaka ths zwhs mou. Ekplhktikh mousikh kai tromerh xhmeia sthn mpanta. To live jamming synaisthima diaxyto kai genikws apeirws (alla apeirws milame) anwterh douleia apo to FII. Se ayto to shmeio arxisa na parakalaw ton kalo theoulh na fygei o (kata t'alla sympathestatos) Sherinian kai na paroun ton Rudess, pou tous phgaine poly perissotero...

Kai etsi kai egine, epeidh eimai poly kalo paidi, eisakousthke h proseyxh mou kai efyge o Derek...

Perimena loipon diskara, antaksia tou Awake, alla me allo xrwma (diafora Moore/Rudess profanws).

Kai edw arxizw ta airetika... Dioti emena to Scenes me apogohteyse para poly. Legane oti tha antidrasoun sthn emporikh kateythynsh tou FII kai tha vgaloun heavy disko alla telika kanane ousiastika to idio pragma! Vgalane enan disko pou tha ikanopoiouse thn syntriptikh pleiopshfia twn opadwn: heavy kai ypertexniko. Kai osoi me gnwrizoun, kseroun oti otan prokeitai gia heavy den exw kamia antirrhsh (eimai kafros koinws). Alla na to shkwnei kai h mpanta. O Rudess den mou edwse kamia entypwsh mousikou pou trelainetai gia ashkwta riff kai daidalwdeis syntheseis kai allages... Pio poly rolo komparsou eixe, "paikse ypergrhgora ala Metropolis"...
O diskos kalos einai fysika, aloimono, kai exei kai foveres stigmes, eidika o Petrucci kai o Portnoy deixnoun na to eyxaristiountai idiaiterws... To provlhma mou me ton disko einai oti o Rudess pou lampei sto LTE, den deixnei thn aksia tou (thn mousikh, oxi thn texnikh), den afhnei to stigma tou. Einai mia mpanta pou o Rudess den einai melos ths tropon tina... Ara einai mia mpanta me meion ena melos, dioti o Moore (kai o Sherinian ws ena vathmo) exei safestato stigma sta album pou symmetexei. O Rudess? Krima... Enas diskos Dream Theater ek tou asfalous, xwris ekplhkseis hxhtika kai mousika... Poly wraies kapoies syntheseis pantws...

Edw tous eida alles dyo fores. Pali mia Agglia pou gamhsan kai edeiran kai mia Ellada, sto Rockwave pou htan METRIOTATOI (kai tous esvhsan kyriolektika oi In Flames pou pote den mou aresan kai live me kerdisan).
Symperasma gia ta live twn Theater: Ekplhktikoi se kleisto xwro, se klamp typou Gagarin / Rodon an yparxei o hxos vevaia) kai poly metrioi se anoixtes, megales synavlies... Den tous eida stis teleytaies gia na exw apopsh...

Kai vgainei kai to 6 Degrees... Kai pali ginomai o airetikos ths ypotheshs kai mou aresei apeires fores perissotero apo to Scenes, enw polys kosmos to vrhke poly pio vareto. Dystyxws kai aytos pasxei apo to syndromo "prosexoume ti paizoume, exoume kai kapoia ekatommyria opadwn na eyxaristhsoume" alla edw yparxei mia safhs diathesh peiramatismou kai o Rudess dinei epitelous kai to diko tou stigma kai genika akous Dream Theater se mia diaforetikh ekdosh apo to parelthon. Akoma pantws to yperheavy, akougetai epithdeymeno sta aytia mou. Eipame, eimai karakafros, alla thelw na einai kai karakafroi oi mousikoi pou paizoun kafrika... Den niwthw apo ton disko oti oloi oi mousikoi einai mesa sthn fash... Den kserw an ginomai katanohtos, an me exei diavasei kaneis mexri edw, alla synexizw...

Kai ftanoume kai sto Train of Thought kai sto eksis periergo apotelesma. Exw ton disko apo ton kairo pou vghke. Kai akoma den exw niwsei thn kavla na katsw na ton valw katw na ton akousw me thn prosoxh pou tou aksizei. Sta dyo akousmata pou den eixa dwsei thn full prosoxh mou, mou arese ('h phra thn aisthisi oti tha mou aresei) oso kai to 6 Degrees apo apopsh synthesewn. Den akousa omws kati synarpastiko kai pragmatika progressive, mia mpanta sthn kosmara ths vre aderfe, pou oloi oi mousikoi trelainontai gia ayto pou kanoun. Epifylassomai gia mia pio prosektikh akroash (to sygkekrimeno post mou tous thymise pantws kai isws to akousw kai shmera!)

A! To LTE 2: Diskara! Ekplhktiko kai omws ksanapianoun ayto to live jamming/empneysh session tou prwtou, me dikh tous taytothta kai me mia freskada genika. Tous fantazesai pali na tzamaroun, 4 mousikoi, na kanoun paixnidia metaksy tous (mousika milaw panta!) na thn karavriskoun... Krima, poly krima pou kati tetoio den to akouw stous Theater...

Ayta ta oliga (!). Den thelw na symfwnhsw me ton Rockavlon kai na pw oti ekane eraly peak h mpanta, nomizw exoun xronia mprosta tous kai fantazomai oti tha exoume diafores epoxes, me ta skampanevasmata tous, pantws h twrinh epoxh den me sygkinei oso h prwth. Still, mia tromera aksiologh mpanta kai tha thn parakolouthw me endiaferon...

Kai paides, ksypnhste merikoi. Den yparxei kalyteros kai xeiroteros kitharistas... Kalos o Petrucci, foverh texnikh, kales idees sta solo, alla yparxei polys kosmos ekei eksw eksisou kalos kai polles fores anwteros...

eleventh guardian
18-12-2004, 15:45
Kai ftanoume kai sto Train of Thought kai sto eksis periergo apotelesma. Exw ton disko apo ton kairo pou vghke. Kai akoma den exw niwsei thn kavla na katsw na ton valw katw na ton akousw me thn prosoxh pou tou aksizei. Sta dyo akousmata pou den eixa dwsei thn full prosoxh mou, mou arese ('h phra thn aisthisi oti tha mou aresei) oso kai to 6 Degrees apo apopsh synthesewn. Den akousa omws kati synarpastiko kai pragmatika progressive, mia mpanta sthn kosmara ths vre aderfe, pou oloi oi mousikoi trelainontai gia ayto pou kanoun. Epifylassomai gia mia pio prosektikh akroash (to sygkekrimeno post mou tous thymise pantws kai isws to akousw kai shmera!)

Και με μένα συμβαίνει το ίδιο. Πήρα με λαχτάρα το δίσκο από την ημέρα που βγήκε. Τον άκουγα συνεχώς για κανά δυο βδομάδες, ένιωσα γενικώς ότι είναι αξιόλογος, αλλά έκτοτε δεν έχω νιώσει ποτέ την ανάγκη να τον ακούσω ξανά! Όποτε τον βλέπω στη δισκοθήκη κάτι αδιευκρίνιστο με απωθεί, νιώθω ότι δεν έχει να μου προσφέρει κάτι και προτιμώ παλιότερα άλμπουμ τους που τα έχω ακούσει πολύ περισσότερες φορές αλλά εξακολουθώ να τα βρίσκω συναρπαστικά.

The Butcher
18-12-2004, 15:59
To FII me ksenise, opws ksenise kai poly kosmo, oxi giati erikse tous tonous alla giati yphrxe poly emporila mesa kai kyriws polla kommatia den kathontan san ta ypoloipa, gia mena einai akoma anomoiogenhs diskos... Se telikh analysh mou aresoun kapoia kommatia alla se genikes grammes den tha to sygrina me tis prohgoumenes douleies tous...
oi theater me to fii edeiksan oti diakrinontai apo anisyxo pneyma k oti mporoun na einai pragmatika proodeytiki mpanta. to oti omws to album antimetwpistike me dyspistia apo ti megalyteri merida twn akroatwn (kata symptwsi i megalyteri merida twn akroatwn einai ayti pou arkeitai sta gnwsta agapimena motiva k den mporei na akolouthisei tin eilikrini ekfrasi twn anisyxiwn kathe kallitexni - katholou katakriteo ayto, apla mia paratirisi) k dedomenou oti oi theater einai full-time mpanta, koinws ama den poulisoun tha peinasoun, tous ekane IMO apo ekeini ti stigmi k meta na skeftontai perissotero emporika.

oi theater einai to prwto group pou mou erxetai panta sto myalo otan antimetwpizw to (arketa syzitimeno k edw mesa) zitima "texni-fraga". k de lew oti thysiasan to ena gia xari tou allou, alla SIGOURA MA SIGOURA prospathisan na ta symvivasoun.

btw o vic mou thymise twra poso gamouse to 6 degrees, tha valw na t'akousw. diafwnw mazi sou pantws Vic oti sto scenes o rudess den afise to stigma tou. thewrw oti xwris auton to album tha itan poly pio "epipedo" k "synithismeno" theater, stirigmeno stin portnoy-petrucci synthetiki nootropia twn awake/i&w, enw twra mporei o opoiosdipote na diakrinei k "ksena" (rudess) endiaferonta stoixeia.

liga logia gia na ginetai kouventa. "oloklirwmena" ti gnwmi mou gia tous theater den exei noima na prospathisw na ti grapsw etsi k alliws...

Vic
18-12-2004, 20:15
Tha diafwnhsw omws se dyo shmeia. Oi akroates twn Dream Theater, mia megalh merida telos pantwn apo aytous, den exei provlhma na akousei kainourgia pragmata, malista to perimenei apo mia tetoia mpanta. Den katalavainw poia einai ta gnwsta motiva sta opoia anaferesai. To synarpastiko stous Theater einai akrivws h elleipsh aytwn twn motivwn.

To FII exei ena Lines in the Sand, ena Trail of Tears kai ena New Millenium. Apo ekei kai pera, ante kapoia shmeia (gia mena panta) kai ayta. Den anaferomai kan sto eleeino You Not Me, to opoio htan ena tragiko lathos, o Desmond Child den exei thesh stous Dream Theater. O diskos epasxe, eniwsa oti akouw ena entelws aniso kai mperdemeno album.

Oso gia ton Rudess kai to Scenes, ekei einai h deyterh diafwnia mou, oxi gia ton disko (ayta ta eipa prin) alla gia to didymo Portnoy-Petrucci. Prin htan Portnoy-Petrucci-Moore kai ekei einai h megalh diafora. To Scenes einai Portnoy-Petrucci me enan keybordista me trela solo, oxi enan keybordista syntheth kai sigoura oxi ton keybordista pou spernei sta LTE...
Gia na to pw alliws, den mporw na fantastw ena jamming session gia to Scenes pou symmetexoun oi treis tous otan akouw ton disko, akouw mia syneidhth prospatheia na eimaste heavy kai na exoume "Theaterika" stoixeia opws ayta exoun apotypwthei sth syneidhsh tou kosmou meta apo ta tria klassika album... O Rudess diakrinetai mono se kapoies fraseis sta solo tou, kata ta alla nomizw oti den tha yphrxe shmantikh diafora stis syntheseis kai to yfos an o keybordistas htan o Macalpine 'h o Johansson...

Tespa...

Kveldssanger
18-12-2004, 20:20
Tha diafwnhsw omws se dyo shmeia. Oi akroates twn Dream Theater, mia megalh merida telos pantwn apo aytous, den exei provlhma na akousei kainourgia pragmata, malista to perimenei apo mia tetoia mpanta.

Καλά, γι' αυτό μη παίρνεις και όρκο. Το progressive, ειδικά από συγκροτήματα όπως οι Theater, μου φαίνεται ότι παραέχει καλουπωθεί. Και γι' αυτό εως ένα βαθμό ευθύνονται και τα σχόλια των οπαδών/ακροατών.

Dragonlord
18-12-2004, 20:24
xm pantws xtes akouga pali to awake kai skeftomoun pws meta apo enan poly wraio peiramatiko disko-kata to hmish tribute se kapoies apo tis epirroes tous kai enan epishs poly wraio xevimetal disko,8a h8ela poly na akousw apo autous ki enan gamato THEATER disko,an kai den 3erw kata poso mporoun akoma.epishs 3erw pws auto pou eipa shkwnei polles enstaseis opote mhn to analysete idiaitera,opoios katalave katalave

Vic
18-12-2004, 20:53
Tha diafwnhsw omws se dyo shmeia. Oi akroates twn Dream Theater, mia megalh merida telos pantwn apo aytous, den exei provlhma na akousei kainourgia pragmata, malista to perimenei apo mia tetoia mpanta.

Καλά, γι' αυτό μη παίρνεις και όρκο. Το progressive, ειδικά από συγκροτήματα όπως οι Theater, μου φαίνεται ότι παραέχει καλουπωθεί. Και γι' αυτό εως ένα βαθμό ευθύνονται και τα σχόλια των οπαδών/ακροατών.

Exeis dikio, eprepe na hmoun pio akrivhs. To swsto einai oti oi akroates twn Dream Theater *mexri tote* (prin vgei to FII) den eixe provlhma na akousei kainourgia pragmata. To kaloupi emfanisthke apo ayth th mpanta me to Scenes... Den einai tyxaio oti kapoioi apo tous jazz mousikous filous mou stamathsan na asxolountai mazi tous meta... Kai nai, sigoura ftaine kai ta sxolia opadwn/akroatwn pou tous theopoioun sta tyfla epeidh etsi einai to sinithismeno...

Stormtrooper
18-12-2004, 23:40

Δεν γίνεται να γίνουν πιο πολύ για τον πούτσο. Αισχροί, γελοίοι και άσχετοι!

Stormrider
19-12-2004, 00:05

Δεν γίνεται να γίνουν πιο πολύ για τον πούτσο. Αισχροί, γελοίοι και άσχετοι! :shock:

Kingryche
19-12-2004, 00:14
Wraios Stormtrooper... :thumbsup:

Afto pou eipe o Dragonlord einai swsto alla einai kai ligo pagida...To kalo einai pws einai idi sto studio kai prospathoun na min ksefigei pros ta eksw i poreia pou tha exoun ta nea kommatia,antitheta me to 6DOIT kai to TOT.

Variemai na eksigw giati oloi oi diskoi tous einai apsogoi.

eyeamflesch
19-12-2004, 00:20

KALA RE MOYNAKI, DE THA SE DW...THA DEIS ESY :twisted:

Stormtrooper
19-12-2004, 01:36

KALA RE MOYNAKI, DE THA SE DW...THA DEIS ESY :twisted:

Ψιτ.... φιλαράκι..... ΘΑ ΜΕ ΚΛΑΣΕΙΣ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ :)
Ρε μαλάκα, δεν το ήξερα ότι παίζεις κι εσύ την Τρίτη. Χτες το έμαθα.
Ω ρε γέλοια που θα γίνουν....

@ Kingryche
Μπορώ να αραδι'ασω πάααααααααρα πολλα γι'αυτό το γκρουπάκι αλλά βαριέμαι. Όλα αυτά βέβαια για το flame της υπόθεσης και για να τη σπάσω στον eyeamflesch. Αλλιώς σεβαστά τα γούστα του καθένα..... ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ

Ευχαριστώ :)

Ghoul
19-12-2004, 01:39
o labrie einai gia to mpoutso pantws.

jimid
19-12-2004, 04:24
o labrie einai gia to mpoutso pantws.

oxi

Ghoul
19-12-2004, 05:06
kiomws.
o anthrwpos den exei synaisthima sth fwnh tou.. einai varetos oso den paei. apo texnikhs apopshs mporei na einai OK (an kai mou exoun pei oti de mporei na vgalei ta tragoudia kala kala live..). pisteuw pws an eixan allo tragoudisth tha htan poly anwteroi. alla kai pali egw proskunw.. :)

Buddy Lackey
19-12-2004, 07:40
Parolayta h ermhneia tou sto Change Of Seasons, 'h sto Space Dye Vest (kai oxi mono), gamaei ta 3/4 tou katalogou tis Southern Lord. Kai einai kai pio synaisthimatiki apo ena feedback 2 wrwn
ANTE TWRA

Buddy Lackey
19-12-2004, 07:43
twra na mou peis, esy vriskeis synaisthima stous Sunn 0)))}|}{{{{{'')) opote..

Meyaleleth
19-12-2004, 12:58
den tous exw dei pote live, alla eixa akousei olous tous diskous kaikapioi mou aresoun arketa....mexri pou akousa ena live disko tous....kai emeina malakas... e ok mallon den mporei na tragoudisei swsta live apo ta fainomena. Fysika oi fanatikoi mallon dne to parathroun sta live logw ths ekstashs tous?! :| alla fysika synexizw kai akouw

jimid
19-12-2004, 13:02
kiomws.
o anthrwpos den exei synaisthima sth fwnh tou.. einai varetos oso den paei. apo texnikhs apopshs mporei na einai OK (an kai mou exoun pei oti de mporei na vgalei ta tragoudia kala kala live..). pisteuw pws an eixan allo tragoudisth tha htan poly anwteroi. alla kai pali egw proskunw.. :)

sto scenes den paratireis synaisthima sti fwni? Gia na min pw pali gia tin ermineia tou sto koryfaio human equation...

Ghoul
19-12-2004, 15:49
OK egw vrhskw vareth th fwnh tou. o anthrwpos de mporei na tragoudisei, einai atalantos ( :D ). h mish progressive skhnh ton mhdenizei aneta. gia na mhn ton sygkrinw me ton gildenlow kai vgei meteksetasteos... :twisted:

a, kai oi ))) isopedwnoun ta 3/4 ths inside out.

dyingfreedom
19-12-2004, 22:15
Shmera pantws phra to Live At Budokan DVD.
Orgiazoun oi anthrwpoi pali. Oso gia ton Labrie, ok den einai kai o koryfaios tragoudisths, alla sta pio polla kommatia kala ta paei.Sta live pantws exei pesei poluuuuuuuuuu.
Einai san na lene ston Gillan na tragoudhsei to Child In Time.Pragma akatorthwto pleon.

eleventh guardian
19-12-2004, 22:38
Εγώ πάλι νομίζω ότι ο LaBrie είναι το μόνο μέλος των DT που βγάζει συναίσθημα. Ίσως αυτό να είναι και το βασικό του προσόν, γιατί σίγουρα υπάρχουν τραγουδιστές με μεγαλύτερα φωνητικά προσόντα.

Οι συγκρίσεις με τους υπόλοιπους δεν είναι δίκαιες. Οι υπόλοιποι έχουν γαμήσει τον LaBrie με τα δύσκολα τραγούδια που του βάζουν (αφήστε που τα πολύ «βαριά» δεν του πάνε με τίποτα). Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που θα κατάφερναν καλύτερα.

Kingryche
19-12-2004, 23:30
oson afora ton LaBrie gia na min ta ksanaleme deite to thread Baker-LaBrie...

flame ok as ginei alla as exei kai kapoio noima.

To na min einai oi Dream Theater (opws kai opoiodipote group) sta gousta kapoiou einai ok.
Exw tin entipwsi pws stous Theater ta "xwnoun" toso oi progressivades giati tous theoroun mainstream oso kai oi mh progsters ws fliarous.

Episis,sxedon ola ta project tous einai toulaxiston poli kala kai anaforika me ton LaBrie akouste to 2o twn Mullmuzler.

Sotos_The_Tequiler
02-12-2015, 19:02
όποιος ακούει dream theater μάλλον θα το ξέρει ήδη.
Εγώ τους είχα "παρατήσει" ουσιαστικά στο Train of Thought.
Διάβασα ετούτο και ίσως μπω στη διαδικασία να ακούσω κι αυτά που έχω χάσει

Εξώφυλλο και track list του νέου δίσκου των Dream Theater (afternoiz.com/music/music-news/eksofilo-kai-track-list-tou-neou-diskou-ton-dream-theater/)

The Astonishing

http://i.imgur.com/rkRh8J1.jpg

Ra Pariah
17-12-2015, 15:45
Σώτο, για ποιον από τους παρακάτω λόγους θα μπεις στη διαδικασία να ξανασχοληθείς:

(κύκλωσε την απάντηση που θεωρείς ότι ταιριάζει, μπορείς να κυκλώσεις άνω της μιας)

i) λάτρεψες το απαίσιο εξώφυλλο

ii) ψήθηκες να ακούσεις rock opera με πλειάδα χαρακτήρων ερμηνευμένη από τον μεγάλο μάγιστρο του φάλτσου J. LaBrie

iii) πιστεύεις ότι ο Petrucci μετά τους κουβάδες αναβολικά που έχει καταναλώσει την τελευταία 10ετία είναι επιτέλους έτοιμος να γράψει ένα φουτουριστικό-δυστοπικό concept όπως του πρέπει

iv) συγκινήθηκες από την απλότητα τίτλων όπως "the gift of music" :puke:

v) για να συζητάς με τον fixxxer ξανά για μουσική

:?::?:

Art In Haste
17-12-2015, 15:59
Εγώ πάντως αν ήθελα να ακούσω τραγούδι με τίτλο The Last Farewell θα επέλεγα Rough Silk.

Sotos_The_Tequiler
17-12-2015, 19:17
Ούτε καν μπήκα στη διαδικασία να διαβάσω τίτλους :P
Μην είστε κακεντρεχείς με τα παιδιά, μια αυτιά θα του ρίξω όπως και να 'χει αν και με ενδιαφέρει ίσως πιο πολύ να ακούσω τα προηγούμενα που έχω χάσει.

Λεκές
17-12-2015, 21:16
Video game βγάζουν;

Ghoul
17-12-2015, 23:39
Σώτο, για ποιον από τους παρακάτω λόγους θα μπεις στη διαδικασία να ξανασχοληθείς:

(κύκλωσε την απάντηση που θεωρείς ότι ταιριάζει, μπορείς να κυκλώσεις άνω της μιας)

ii) ψήθηκες να ακούσεις rock opera με πλειάδα χαρακτήρων ερμηνευμένη από τον μεγάλο μάγιστρο του φάλτσου J. LaBrie

iii) πιστεύεις ότι ο Petrucci μετά τους κουβάδες αναβολικά που έχει καταναλώσει την τελευταία 10ετία είναι επιτέλους έτοιμος να γράψει ένα φουτουριστικό-δυστοπικό concept όπως του πρέπει

post of the year.

καλά τα έλεγε ο μικρός γκουλ πριν από 11 χρόνια. θα με πίνκαρα.

ikonoklast
18-12-2015, 03:01
Κλαίω με το τοπικ, το bump και το ποστ Ραπαράια. Επίσης,

twra na mou peis, esy vriskeis synaisthima stous Sunn 0)))}|}{{{{{'')) opote..

ΑΥΤΟ ακριβώς (ή κάποιο παρεμφερές) ήταν ένα από τα πρώτα ποστ που θυμάμαι λίγο πριν γραφτώ στο ΕΡ. Aυτόματη αγάπη. :teddy:

Parasight
18-12-2015, 10:16
Σώτο να ακούσουμε Dream Theater στο Heavy Dalga και τι στον κόσμο.

Ra Pariah κατεδάφισε τα πάντα, πάω να βάλω το post στο κατάλληλο topic :touched:

FIXXXER
18-12-2015, 15:16

Σβηστο το v) , τους Dream Theater τους κοροιδευω ηδη απο το προηγουμενο αλμπουμ, ποσο μαλλον με τη μαλακιαρα που ετοιμαζονται να βγαλουν.
Δε γινεται να θελουν να βγαλουν κατι τοσο κακογουστο σε ολους τους τομεις, ειναι σαν καποιου ειδους τρολαρισμα η φαση με το κονσεπτ, το εξωφυλλο, το στορι, τα παντα :touched:
Α και το ii) σβηστο, απο τη στιγμη που ακους χεβιμεταλ δηλαδη και ολοι οι τραγουδιστες που θαυμαζεις ειναι ο ορισμος του γελοιου. Με τα υπολοιπα συμφωνουμε σε ολα φυσικα, ειναι γελοιοι πλεον, αν και το πραγματικα κακο της μπαντας δεν το ανεφερες και αυτο ειναι φυσικα ο Jordan Rudess που σιγα σιγα τους κατεστρεψε αφου εδω και 10 χρονια αφαιρεσε σταδιακα οποια υποψια μελωδιας εμπνευσης και καινοτομιας ειχαν.

Dr.Gonzo
18-12-2015, 18:40
Wow, αυτό το τελευταίο που είπε ο Φίψψψερ!...
Σαν ξετσίπωτος φαν της Images And Words & Awake περιόδου, ο κύριος λόγος που δεν ασχολούμαι ούτε για πλάκα μαζί τους είναι αυτή η ταφόπλακα κοινοτυπίας που τους πλάκωσε, προϊόν του τσουγκρίσματος με τον Kevin Moore. Η χημεία της μπάντας ως τότε ήταν πολύ πιο "ηλεκτρική", από εκεί και πέρα όμως φάνηκε πως ο χοντρός και ο μασίστας επαναπαυτήκανε στην ηγεμονική μονοφωνία τους και μουσικά άρχισαν πια σιγά-σιγά να κανιβαλλίζουν τους εαυτούς τους.
Το Βαρετό Αυγό από τότε που μπήκε στην γαμημένη μπάντα τους έκανε απλά αυνάνες: Στείρα δεξιοτεχνία, αυνανισμός απλά.
Για να μην πιάσω στο βρωμόστομά μου τον αξιαγάπητο τύπο, ακριβοθώρητο δεξιοτέχνη... και γλαρόσουπα-ντράμερ ΜΑΚΗ ΜΑΝΤΖΙΝΗ....

FIXXXER
18-12-2015, 19:26
Ωραιος ειναι ο Μαντζινης, απλα ο Πορτνου ηταν οι Dream Theater. Κι ας ειχε μεινει στασιμος στο παιξιμο του, το παιξιμο του και η ενορχηστρωση που εκανε ηταν πολυ καλυτερα, ξανα, ακομα κι αν ηταν στασιμα.
Οσο για keyboard players, τα λεω εδω και 6-7 χρονια κυριως, αλλα θα επρεπε να το ειχαμε καταλαβει εδω και 12-13 χρονια. Ο τελευταιος ΚΑΛΟΣ δισκος που εβγαλαν οι Theater ηταν το Octavarium IMO.
Αυτο φαινεται κι απο τα προσωπικα τους αλμπουμ. Οποιοσδηποτε δισκος του Rudess ειναι υπνος απο το τριτο λεπτο. Των Moore και Sherinian ειναι απο τα καλυτερα που κυκλοφορουν εκει εξω στο ειδος του το καθενα.
Στο Scenes From A Memory το 90% των πληκτρων ειναι Moore/Sherinian και στο Six Degrees ηταν η τελευταια εμπνευσμενη προσφορα του Jordan Rudess.

Δε φταινε οι Theater παντως για το οτι εφυγε ο Moore, δεν υπηρξε κανενα τσουγκρισμα. Απλα ο τυπος δε γουσταρε πλεον αυτο το ειδος, simple as that. Και καλυτερα, γιατι μας εδωσε 2-3 δισκους διαμαντια μονος του.

Dr.Gonzo
18-12-2015, 21:14
Α, τότε λοιπόν να διορθωθώ για Moore, δεν θυμόμουν σωστά - είχα στο μυαλό μου μια ανάμνηση κόντρας με τους άλλους δύο. Για Μαντζίνι το ξαναλέω, είναι συμπαθέστατος και εξωφρενικός τεχνίτης... αλλά, όπως πολύ γλαφυρά είπες Φιξ παραπάνω, ο Χοντρός ήταν η καρδία και ο παλμός της μπάντας, όσο και να είχε χάσει τον εαυτό του, ήταν ο ο ένας και μοναδικός drummer γι'αυτή την μπάντα...

SpiritCrusher
18-12-2015, 21:36
Καλά μην το παρακάνουμε.

Το πρόβλημα του μαντσίνι είναι πως όσο παιχτούρα είναι, άλλο τόσο άψυχος είναι. Εγώ μια φορά ότι έχω ακούσει με μαντσίνι ήταν κάποιο-τραγούδι-dream theater με generic prog drums. Ο πόρτνοης ναι μεν ήταν στάσιμος αλλά όταν έπαιζε ήξερες πως άκουγες ντραμς πόρτνοη, κι αυτό είναι κάτι που αποκτάς πιο δύσκολα από το να μάθεις να παίζεις όπως ο μαντσίνι. Πιστεύω πως εν τέλει ο Lang ή ο Minnemann, θα ήταν καλύτερες επιλογές.

supermachoman
19-12-2015, 00:42
Καλά μην το παρακάνουμε.

Το πρόβλημα του μαντσίνι είναι πως όσο παιχτούρα είναι, άλλο τόσο άψυχος είναι. Εγώ μια φορά ότι έχω ακούσει με μαντσίνι ήταν κάποιο-τραγούδι-dream theater με generic prog drums. Ο πόρτνοης ναι μεν ήταν στάσιμος αλλά όταν έπαιζε ήξερες πως άκουγες ντραμς πόρτνοη, κι αυτό είναι κάτι που αποκτάς πιο δύσκολα από το να μάθεις να παίζεις όπως ο μαντσίνι. Πιστεύω πως εν τέλει ο Lang ή ο Minnemann, θα ήταν καλύτερες επιλογές.

ο Minnemann είναι πολύ χαρουμενούλης για το srs_bsns μέτσολ τους (και φάνηκε πόσο ρόλο παίζει το image γι'αυτούς, απ'τις ισιωτικές του μαντζίνι - αυτός κι ο Χάκος)
τον Lang πιθανότατα τον φοβήθηκαν γιατί τεχνικά είναι χιλιόμετρα μακριά απ'τους theater (τόσο αυτός όσο και ο Donati, εννοείται πως αν ήταν ακομπλεξάριστοι θα παίρναν Donati και θα το πήγαιναν αλλού το πράμα)

στρατιωτάκι θέλαν, στρατιωτάκι πήραν

FIXXXER
19-12-2015, 00:45
Καλα τα λετε ολοι.

Με Donati υπηρχε ελπιδα επιστροφης σε ομορφα πραγματα. Και με Minnemann/Lang ελπιδα στροφης σε νεα ομορφα πραγματα.

ikonoklast
19-12-2015, 14:46
https://www.youtube.com/watch?v=CdPn1mCmqoE

χαχαχαχαχ

Phantom Duck
19-12-2015, 20:18
baywatch

freak brother
19-12-2015, 21:56
εμενα μαρεσε , για ντριμ θιατερ δλδ , μια γλυκαναλατη μαλακια κοινώς .

Ιζανούσι
20-12-2015, 07:41
Εγώ γελάω κυρίως με τα ντραμς που είναι εντελώς αντιγραφή του ήχου του images and words (σαμπλαρισμένο και υπερκομπρεσαρισμένο ρομποτικό ταμπούρο) μπας και γίνει το μαγικό και γυρίσουν τα μεγαλεία του παρελθόντος ή μπερδευτεί έστω λίγο υποσυνείδητα ο οπαδός. Που και τότε "λάθος" ήταν η αφυσικότητα/υπερβολή με την οποία είχε γίνει, αλλά είχε κολλήσει με την υπόλοιπη τέλεια παραγωγή. Τι μας νοιάζουν τα καινούργια, εγώ τα 3 πρώτα δε τα χω βαρεθεί 17 χρόνια τώρα, κι ας δουλεύετε όσο θέλετε

SpiritCrusher
20-12-2015, 23:04
Ναι κι εμένα τα drums μαζί με το κεντρικό riff μου βγάζουν κάτι από τον "χαρούμενο" ήχο του Surrounded. Κατα τ'αλλα meh, ειδικά το κλείσιμο ήταν λίγο wat.

Ra Pariah
07-01-2016, 03:19
Οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν: θα περιλαμβάνει και χάρτη η "The Astonishing 4LP BOX" edition:

http://www.flashbackstore.gr/image/cache/catalog/CD_VINYL/D/4729189-508x508.jpg

FIXXXER
20-01-2016, 07:52
2N_l4hBnTN8

Ωραιο τραγουδι ρε παιδια, αλλα αργησατε να το βγαλετε περιπου 13 χρονια, κι αντι για αυτο βγαζατε κατι Train Of Thought
που σηματοδοτει και την αρχη της παρακμης για μενα (με πολυ ευχαριστο τελευταιο κυκνειο ασμα το Octavarium)

ikonoklast
20-01-2016, 15:36
κατι Train Of Thought που σηματοδοτει και την αρχη της παρακμης

Πόσο πιο φιξερ να γίνει ένα ποστ.

FIXXXER
22-01-2016, 09:51
Καλα εσυ μπορει να ησουν σε ευαισθητη ηλικιουλα οταν βγηκε το Train Of Thought και να ψαρωνες με σουπερ γουαου τεχνικο μεταλ, αλλα δεν ειναι και κανας φοβερος δισκος ε.
Και συνθετικα και ηχητικα ειναι αρκετα κατωτερος απο τα 4-5 αλμπουμ που βγηκαν πριν απο αυτο, αρα ειναι η αρχη της παρακμης, ασχετα αν μετα εβγαλαν χειροτερα (!)
Δεν καταλαβαινω την εκρηξη σου, δεν εγραψα και τιποτα περιεργο.

ikonoklast
23-01-2016, 00:28
Το Train of Thought είναι ο μόνος δίσκος Dream Theater που ακούγεται.

Parasight
23-01-2016, 01:21
ΟΚ, αλλά την έκρηξή σου δε μας εξήγησες.

FIXXXER
23-01-2016, 01:46

Αυθεντικα κουφος :touched:

atom_smasher
23-01-2016, 12:44

H.
24-01-2016, 01:00
Το train of thought είναι μια όαση ανάμεσα στα αμέσως προηγούμενα και επόμενα τερατουργήματα βασικά.

animae
24-01-2016, 12:13
Λολ
Τερατουργηματα τα six degrees, scenes from a memory, falling into infinity.
Λολ

H.
24-01-2016, 13:55
Αυτό κατάλαβες, αυτές είναι οι δυνατότητές σου, καμία αντίρρηση από μένα. Το six degrees είναι μια μαλακιάρα, πιο πίσω πήγες μόνος σου γιατί έτσι, έχει και πιο μετά κάτι octavariums όμως. Πάλι καλά που δε μου το φτασες στο images and words δηλαδή..

FIXXXER
24-01-2016, 15:50
Βουλωνε ρε τρομπα

Sotos_The_Tequiler
24-01-2016, 17:42
μην τσακώνεστε παιδιά, παίξτε μαζί φρόνιμα

ikonoklast
24-01-2016, 18:48

Δεν είμαι του σπορ ως γνωστόν, αλλά επειδή μ' αρέσει να μιλάω για τους Dream Theater στο ER το 2016: Είναι ο μόνος δίσκος τους που τα τύμπανα ακούγονται σαν πραγματικά τύμπανα και οι κιθαρές έχουν κάποιο μεταλλικό όγκο. Έχει 4-5 καλά κομμάτια με ωραία στακάτα μεταλλικά ριφφ και καλά ρυθμικά μέρη. Αυτά τα δύο κάνουν ανεκτά τα δύο χειρότερα στοιχεία της μπάντας: την φλύαρη τραγουδοποιία και τον απαράδεκτο τραγουδιστή. Ναι, έχω ακούσει τα πάντα και ναι, ξέρω τι σημαίνει το scenes from a memory για τους οπαδούς και γενικώς το ιδίωμα. My two cents.

Krux
25-01-2016, 10:58
NSFW

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/t31.0-8/12628526_10205367131477505_2628719033258023051_o.jpg

Zarou City Rider
25-01-2016, 13:18
Τρομακτικό...

FIXXXER
26-01-2016, 02:14

Δεν είμαι του σπορ ως γνωστόν, αλλά επειδή μ' αρέσει να μιλάω για τους Dream Theater στο ER το 2016: Είναι ο μόνος δίσκος τους που τα τύμπανα ακούγονται σαν πραγματικά τύμπανα και οι κιθαρές έχουν κάποιο μεταλλικό όγκο. Έχει 4-5 καλά κομμάτια με ωραία στακάτα μεταλλικά ριφφ και καλά ρυθμικά μέρη. Αυτά τα δύο κάνουν ανεκτά τα δύο χειρότερα στοιχεία της μπάντας: την φλύαρη τραγουδοποιία και τον απαράδεκτο τραγουδιστή. Ναι, έχω ακούσει τα πάντα και ναι, ξέρω τι σημαίνει το scenes from a memory για τους οπαδούς και γενικώς το ιδίωμα. My two cents.

Γιατι να εχουν μεταλλικο ογκο οι κιθαρες των Dream Theater και γιατι ειναι καλο αυτο? Ασε που αυτο δεν ισχυει, καθοτι Awake. Δεν εχει 4-5 καλα κομματια, εχει 3.5 καλα κομματια (As I Am, This Dying Soul, το μισο Endless Sacrifice πριν το καταστρεψει ο Rudess, Ιn The Name Of God), τα οποια ομως ακομα κι αυτα ειναι σε πολλα σημεια αναμασημα ειτε δικων τους ιδεων απο το παρελθον, ειτε νεες ιδεες και μελωδιες που ομως ειναι σα να τις εχεις ακουσει 100 φορες ξανα σε καποιο αλμπουμ των Metallica, των Megadeth ή των Pantera απο τα 90ς (για να μην πουμε οτι το ρεφρεν του In The Name Of The God ειναι Πλουταρχος/Mαζωνακης circa 2002).

Τα δυο χειροτερα στοιχεια της μπαντας ειναι ο Rudess και το κολλημα με το να πρεπει σωνει και καλα να ειναι prog metal αντι για prog σκετο. Μαντεψε ποιο αλμπουμ τους συνδυαζει αυτα τα δυο στοιχεια στον μεγιστο βαθμο. Δεν ειμαι απο αυτους που θεοποιουν το Scenes From A Memory, ασχετα αν οταν βγηκε και για πολυ καιρο το ακουγα καθε μερα αρκετες φορες. Ειμαι πιο πολυ της φασης Change Of Seasons/Awake/Falling Into Infinity, στην οποια ειχαν και το καλυτερο songwriting αλλωστε.

To each his own οπως παντα, απλα οπως ειπες και μονος σου, δεν εισαι του σπορ.

Parasight
29-02-2016, 13:34
Video game βγάζουν;
http://rockpages.gr/el/nea/item/3173-to-astonishing-ginetai-video-game

...