Log in

View Full Version : Panepisthmiako asylo

The Nerd
04-12-2004, 10:26
Pshfiste kai an 8elete peite kai toys logoys sas.

(Egw pshfisa den apantw)

Deggial
04-12-2004, 11:44
Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι άσυλο ιδεών, ο σκοπός είναι ένας χώρος όπου κανείς δε διώκεται για την ιδεολογία του. Όταν υπάρχει κατάχρηση του ασύλου, π.χ. για ποινικά αδικήματα, προφανώς πρέπει να υπάρχει η απαιτούμενη διαδικασία για άρση του ασύλου.

Axeman
04-12-2004, 11:59
(Egw pshfisa den apantw)

H PROPAGANDA KATA TOU AGGELH DE THA PERASEI!
DOXA KAI TIMH STON AGONISTH AP TON PYRGO!
:weed:

The Nerd
04-12-2004, 12:58
Giati moy gamas to thread ...

enitharmon
04-12-2004, 14:10
axeman kane edit monos sou, giati to post tha parei to mpoulo

Dunadan Ranger
04-12-2004, 16:07
(Egw pshfisa den apantw)

H PROPAGANDA KATA TOU AGGELH DE THA PERASEI!
DOXA KAI TIMH STON AGONISTH AP TON PYRGO!
:weed:

poios einai o agwnisths ap ton pyrgo?

jimid
04-12-2004, 16:10
To 2o

katwrimos
04-12-2004, 22:00
axeman kane edit monos sou, giati to post tha parei to mpoulo

giati ti exei to post tou?

When Black Roses Bloom
05-12-2004, 01:14
Nai men, alla. Kourtina 2 koinws. Parapera oti akribws eipe o Deggial.

Axeman
05-12-2004, 20:45
enitharmon ap to Berlin diakrineis kati kako sto post mou?O Rwxamhs einai filos kai ton yperaspizomai.KANEIS MI PSIFISEI TO TELEFTAIO OPTION.

UmbilicalResidue
14-12-2005, 00:06
Δεδομένου οτι είναι επίκαιρο εδω κάτω (πολυτεχνείο κρήτης) και γενικότερα λόγω του νέου νόμου πλαίσιο της κουτσίκου για την λειτουργία των ΑΕΙ, ψη8είτε για κάνα φλέημ. Υποστηρίζω καμία αλλαγή στην υπάρχουσα νομο8εσία. [ 1268/82 άρ8ρο 2, τριμελές όργανο (πρύτανης, διδάσκων, φοιτητής) αποφασίζουν για προσωρινή άρση του ασύλου, αν δεν υπάρξει ομόφωνη απόφαση συνεδριάζει έκτακτα η σύγκλητος ] κοινώς την επιλογή 2.

Lost_In_Cooperland
14-12-2005, 00:12
2

UmbilicalResidue
14-12-2005, 00:19
2
Δηλαδή δεδομένου οτι η επιτροπή ασύλου δεν έχει συνεδριάσει ποτέ και που8ενά και οι πρυτάνεις γενικά κωλώνουν να δώσουν απόφαση για άρση γουστέρνεις να γίνεται της πουτάνας απο αλητήριους όπως τις προάλλες στο ΑΠΘ ή στο ΕΜΠ;;

phthoggon
14-12-2005, 00:27
2.

Lost_In_Cooperland
14-12-2005, 00:27
Ε, όχι. Προφανώς τα γεγονότα που αναφέρεις, είναι κάποιες από τις εξαιρέσεις που αναφέρονται στην επιλογή 2 (το 2 που πόσταρα πριν, εκεί πήγαινε).

Weiss
14-12-2005, 00:31
κι εγώ το 2 ψηφίζω.
πριν ένα μήνα περίπου έγινε χαμός πάντως στο ΕΜΠ γιατί ο πρόεδρας της σχολής μας κάλεσε αστυνομία μέσα στο χώρο της πολυτεχνειούπολης χωρίς να έχει ζητήσει να αρθεί πρώτα το άσυλο, όπου οι μπάτσοι σκάσανε με πολιτικά (και ήταν και νεαροί) για να μην πολυφαίνονται και με ασφαλίτικο χωρίς διακριτικά. Πράγμα εξίσου κατακριτέο με το να εκμεταλλεύονται μερικοί το άσυλο για τις αλητείες τους.
ένιγουει, διασκεδαστικές είναι οι φωτογραφίες από το τι απέγινε το αυτοκίνητο αφού το πήραν πρέφα οι φοιτητές (όχι ωραία διασκεδαστικές όμως). άμα βρω καμία θα ποστάρω.

UmbilicalResidue
14-12-2005, 00:31
Ναι, αλλα επειδή βαριέμαι 8α προτιμούσα να γίνει συζήτηση με επιχείρηματα και γενικά όποιος ποστάρει απο δώ και πέρα απλά νούμερο 8α φάει μπαν.

Lost_In_Cooperland
14-12-2005, 00:35
2 :D

Lost_In_Cooperland
14-12-2005, 00:40
Σε γενικές γραμμές πάντως, συμφωνώ με ότι είπε ο Deggial. Αν είναι ο κάθε καθυστερημένος να επωφελείται, καλύτερα να καταργηθεί τελείως αφού ούτως ή άλλως καταπατείται συχνά (βλ. ποστ weiss)

ΕΝΤΙΤ

@holc:

Να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ είμαι υπέρ της κατάργησης του ασύλου. Απλά μου φαίνεται γελοίο το να συμβαίνει πάντα το ίδιο πράγμα (μαλάκας πρύτανης/πρόεδρος καλεί παράνομα τους μπάτσους, το μαθαίνουν οι φοιτητές, γίνεται της πόπης).

Καλό είναι λοιπόν να υπάρχει το άσυλο, αλλά σε περιπτώσεις αδικημάτων να υπάρχει και η δυνατότητα προσωρινής άρσης.

Mostos
14-12-2005, 03:40
Ας μου εξηγήσει κάποιος ένα καλό λόγο για να υπάρχει άσυλο στο πανεπιστήμιο, πέρα απο αυτό που είπε ο Deggial που δε με πείθει γιατι πουθενά δε νομιμοποιήται ούτως ή άλλως η δίωξη για πολιτικά πιστεύωz.Επίσης να προσθέσω οτι δεν είμαι κατά ή υπέρ γιατι δεν έχω ενημερωθεί σχετικώς.

Deggial
14-12-2005, 12:55
Ας μου εξηγήσει κάποιος ένα καλό λόγο για να υπάρχει άσυλο στο πανεπιστήμιο, πέρα απο αυτό που είπε ο Deggial που δε με πείθει γιατι πουθενά δε νομιμοποιήται ούτως ή άλλως η δίωξη για πολιτικά πιστεύωz.Επίσης να προσθέσω οτι δεν είμαι κατά ή υπέρ γιατι δεν έχω ενημερωθεί σχετικώς.

Το γεγονός πως δεν είναι νόμιμο δε σημαίνει πως δε γίνεται. Ιδιαίτερα προβλήματα απ'την αστυνομία συναντούν οι αλλόθρησκοι, αρκετές φορές χρεωνόμενοι με κακουργήματα που ποτέ δεν έπραξαν.

UmbilicalResidue
15-12-2005, 03:37
Ας μου εξηγήσει κάποιος ένα καλό λόγο για να υπάρχει άσυλο στο πανεπιστήμιο, πέρα απο αυτό που είπε ο Deggial που δε με πείθει γιατι πουθενά δε νομιμοποιήται ούτως ή άλλως η δίωξη για πολιτικά πιστεύωz.
Βαριέμαι να μιλήσω για το πως 8εσμο8ετή8ηκε το ακαδημαϊκό άσυλο στην ελλάδα και τι εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί ιστορικά στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. 8α 8έσω ένα μικρό ζήτημα πρακτικής, αν υπο8έσουμε οτι ένας σύλλογος φοιτητών διαμαρτυρόμενος, για κάτι οτιδήποτε, αποφασίσει οτι πρέπει να καταλάβει ένα ίδρυμα σαν κορύφωση μιας κινηματικής διαδικασίας 8α αντιμετωπιστεί όπως νομίζεται απο τις αστυνομικές αρχές οι οποιές 8α κλη8ούν να κάνουν το κα8ήκον τους απο μια κα8' όλα νόμιμη αρμόδια αρχή (βλ. πρυτανεία). 8α ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια φιλολογική συζήτηση σχετικά με το γιατί 8α πρέπει να παρέχεται ακαδημαϊκό άσυλο στους καταληψίες, υπο ένα φανταστικό πλαίσιο όπου οι πολιτικές πεποι8ήσεις -επι του προκειμένου οι πολιτικές κινήσεις- επι του πρακτέου δεν διώκονται και τα αρμόδια όργανα δεν έχουν κανένα απολύτως καμία επαφή με την κυβερνητική πολιτική και εκφράζουν απόλυτα την βούληση της πλειοψηφίας των φοιτητών και κατ' επέκταση εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας κτλπ. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει αρα 8α ήταν καλό αν -8υσιάζοντας ίσως κάποιες στιγμές τηλεοπτικής ηρεμίας, μιλάω για τα μπάχαλα- υπήρχε ένα νομο8ετικό πλαίσιο που διασφάλιζε στους φοιτητές να πράττουν και να συλλογούνται κάπως πιο ελεύ8ερα απο οτι η κοινωνία στην οποία προετοιμάζονται να ενταχτούν. Τώρα το να μιλήσουμε για το την 8εσμο8ετημένη διάκριση που 8α πρέπει να έχει γενικότερα μια ακαδημία απο την υπόλοιπη κοινωνία ώς ελεύ8ερο φυτώριο ιδεών και άλλα μου φάινεται ψιλά γράμματα εδώ που φτάσαμε, ας μιλήσουμε για το πόσο χειρότερα 8α είναι τα πράγματα στην πράξη όταν το άσυλο με το νέο νόμο πλαίσιο 8α καταργη8εί ολοκληρωτικά.

Candiru
15-12-2005, 09:11
τα δικαιώματα στην δημοκρατία πρέπει να είναι αμετάκλητα, ειδάλλως υποπίπτουν σε επίπεδο παροχών από την εξουσία που μπορούν να ανακληθούν οποτεδήποτε την βολεύει. Το βλέπουμε να
συμβαίνει στο θέμα της τρομοκρατίας όπου σχεδόν έχει υπονομευτεί αν όχι καταργηθεί ολόκληρη η χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα όποια αρνητικά από τυχόν κατάχρηση μπορούν να διευθετηθούν και αλλιώς. Η λογική "πονάει δόντι κόψει κεφάλι" είναι καταστροφική, ειδικά σε μια περίοδο που το σύστημα και περνάει τα πιό αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και συνάμα υπονομεύει τις όποιες δυνατότητες αντίστασης.

DM
16-12-2005, 00:47
τα δικαιώματα στην δημοκρατία πρέπει να είναι αμετάκλητα, ειδάλλως υποπίπτουν σε επίπεδο παροχών από την εξουσία που μπορούν να ανακληθούν οποτεδήποτε την βολεύει. Το βλέπουμε να
συμβαίνει στο θέμα της τρομοκρατίας όπου σχεδόν έχει υπονομευτεί αν όχι καταργηθεί ολόκληρη η χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η σύγχρονη ελληνική κοινωνία μπορεί να αντέξει αμετάκλητα δικαιώματα; Είναι μια μορφή φασισμού ο τρόπος που το θέτεις. Για ρώτα και πόσοι είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας. Σε πληροφορώ πως είναι πολλοί.

Τα όποια αρνητικά από τυχόν κατάχρηση μπορούν να διευθετηθούν και αλλιώς.

Στην ουσία τώρα. Τί προτείνεις εσύ; Αναλυτικά και αν είναι εύκολο και με σχετικά κατά περίπτωση παραδείγματα για να καταλάβουν και οι λιγότερο υποψιασμένοι τις προτάσεις / ιδέες σου.

Candiru
16-12-2005, 09:35
ποιός βρε "τρόμαξε"από 17Ν και ΕΛΑ; Αμα δεις πόσοι αθώοι δολοφονήθηκαν από μπάτσους (και πόσοι συνολικά αθώοι ή ένοχοι από 17Ν από τη μεταπολίτευση και μετά, χώρια τα βασανιστήρια, παράνομες προσαγωγές, διαλύσεις νόμιμων διαμαρτυριών, κλπ θα διαπιστώσεις με φρίκη ότο το κράτος είναι ο μόνος πραγματικός τρομοκράτης και ενάντια σε αυτό χρειάζονται αμετάκλητα δικαιώματα για τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αυτοπεριορισμό του.

Με τέτοια δεδομένα είναι τελείως άκυρη η ύπουλα διαμορφωμένη κοινή γνώμη ενάντια στην τρομοκρατία, αυτή (η κοινή γνώμη) είναι φτερό στον άνεμο, αλλάζει από στιγμή σε στιγμή ανάλογα με την ποιότητα και το είδος της ενημέρωσης, τον τρόπο του τίθεται η ερώτηση του γκάλοπ, κλπ

για το άσυλο υπάρχει ήδη νομοθετικό πλαίσιο που μόνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να αρθεί προσωρινά και μετά από άδεια πρυτανικής αρχής. Είναι υπεραρκετό και στο κάτω κάτω είναι προτιμότερες λίγες ζημιές μπρος στο τίμημα της φίμωσης και αστυνόμευσης των ιδεών.

Northern_Lights
16-12-2005, 18:58
Candiru eisai oreos

DM
16-12-2005, 20:36
ποιός βρε "τρόμαξε"από 17Ν και ΕΛΑ; Αμα δεις πόσοι αθώοι δολοφονήθηκαν από μπάτσους (και πόσοι συνολικά αθώοι ή ένοχοι από 17Ν από τη μεταπολίτευση και μετά, χώρια τα βασανιστήρια, παράνομες προσαγωγές, διαλύσεις νόμιμων διαμαρτυριών, κλπ θα διαπιστώσεις με φρίκη ότο το κράτος είναι ο μόνος πραγματικός τρομοκράτης και ενάντια σε αυτό χρειάζονται αμετάκλητα δικαιώματα για τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αυτοπεριορισμό του.

Με τέτοια δεδομένα είναι τελείως άκυρη η ύπουλα διαμορφωμένη κοινή γνώμη ενάντια στην τρομοκρατία, αυτή (η κοινή γνώμη) είναι φτερό στον άνεμο, αλλάζει από στιγμή σε στιγμή ανάλογα με την ποιότητα και το είδος της ενημέρωσης, τον τρόπο του τίθεται η ερώτηση του γκάλοπ, κλπ

για το άσυλο υπάρχει ήδη νομοθετικό πλαίσιο που μόνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να αρθεί προσωρινά και μετά από άδεια πρυτανικής αρχής. Είναι υπεραρκετό και στο κάτω κάτω είναι προτιμότερες λίγες ζημιές μπρος στο τίμημα της φίμωσης και αστυνόμευσης των ιδεών.

Γιατί προσωποποιείς την τρομοκρατία σε 17Ν και ΕΛΑ; Είναι κάπως ρατσιστικό να αφήνεις απ'έξω τόσες άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. :)

Αλλά, βέβαια, ποιός τρομάζει στην ιδέα ότι πηγαίνοντας στο ταχυδρομείο μπορεί να ανατιναχτεί μαζί με σένα το μισό οικοδομικό τετράγωνο...

Τις διαπιστώσεις ως σκεπτόμενος ενεργός πολίτης, μπορώ και τις κάνω μόνος μου. Καταθέτουμε σκέψεις και όχι προπαγάνδα.
Συμφωνώ μαζί σου στο ότι είναι εύκολη η χειραφέτηση της κοινής γνώμης.

Η πρόκληση ζημιών είναι μόνο η αρχή του κακού. Δεν είναι αναγκαία, δεν προσφέρει τίποτα τέτοια εκτόνωση. Δεν αστυνομεύονται οι ιδέες, επεμβαίνουν όταν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου (δεν απειλείται το σύστημα με τέτοια καραγκιοζιλίκια) και "τα σπάνε".

Αναμένω απάντηση στο δεύτερο ερώτημά μου. "Τί προτείνεις, εσύ;"
Αν η απάντηση είναι επίδειξη ανοχής σε βανδαλισμούς, να το πεις ξεκάθαρα να ξέρουμε τί λέμε.

Υ.Γ - Αν πρόκειται κάθε χρόνο να μαζεύεται ένα λεφούσι από αναρχικούς και να μου καίνε την ελληνική σημαία, τότε ρε αδερφέ, ας τα πιάσουν τα μαλακισμένα να τα σαπίσουν στο ξύλο.

Candiru
16-12-2005, 20:50
Αλλά, βέβαια, ποιός τρομάζει στην ιδέα ότι πηγαίνοντας στο ταχυδρομείο μπορεί να ανατιναχτεί μαζί με σένα το μισό οικοδομικό τετράγωνο...

και εγώ τρομάζω στην ιδέα να τρακάρω πάνω σε σφάιρα μπάτσου, κάτι που μου έχει τύχει κιόλας, ευτυχώς οι καταδιοκώμενοι σταμάτησαν στην απειλή πυροβολισμού, εγώ ήμουν μπροστά τους με όλη την οικογένεια.

για το άσυλο προτείνω να τηρηθεί και εφαρμοστεί το υπάρχον ν. πλαίσιο.

Κάψαν τη σημαία και τα @@ μου με φαγουρίζουν. κάψε και εσύ μια μαύρη με το αλφάδι να είμαστε πάτσι.

Carcass_
18-12-2005, 14:37
To prwto, xwris kanena logo gia suzhthsh.
Kai osoi exete thn apopsh oti prepei merikws na katarghte to asulo, eimai sigouros oti kserete pws uparxei nomothesia pou milaei gia thn prospasia tou asulou kai gia auto den paraksenevomai pou kaneis apo esas den to anefere ( " na efarmostei auth h nomothesia " ). To lew egw loipon kai gia auto pshfizw to prwto.

H pio ilithia logikh ever, apoduknueis auto akrivws pou theloune na kanoune ta MME, na se kratane fovismeno mesa sto spitaki sou. Mexri kai o Michael Moore to eixe katalavei, ti allo na poume twra ?

Oxi, fovame pio polu ta dakrugona twn pithikwn pou petane stis foithtikes poreies , ta opoia ws gnwstwn einai karkinogona kai polla alla -gona.

UmbilicalResidue
18-12-2005, 14:44
To prwto, xwris kanena logo gia suzhthsh.
Kai osoi exete thn apopsh oti prepei merikws na katarghte to asulo, eimai sigouros oti kserete pws uparxei nomothesia pou milaei gia thn prospasia tou asulou kai gia auto den paraksenevomai pou kaneis apo esas den to anefere ( " na efarmostei auth h nomothesia " ). To lew egw loipon kai gia auto pshfizw to prwto.
χμ; η υπάρχουσα νομο8εσία μιλάει για μερική (προσωρινή) κατάργηση του ασύλου.

Solo Carriera
18-12-2005, 14:51

από τα καλύτερα.

katwrimos
18-12-2005, 14:52
Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι άσυλο ιδεών, ο σκοπός είναι ένας χώρος όπου κανείς δε διώκεται για την ιδεολογία του. Όταν υπάρχει κατάχρηση του ασύλου, π.χ. για ποινικά αδικήματα, προφανώς πρέπει να υπάρχει η απαιτούμενη διαδικασία για άρση του ασύλου.

Eisai esfalmena pliroforimenos (i mipos eimai ego?). Anyway oi pliroforiodotes mou (i olga diladi) mou lene oti entos tou panepistimiou airetai to dikaio kai timorountai mono ta sovara adikimata. Px akoma kai an APODIKSEIS oti lx se eksivrizo entos tou panepistimiou, to dikastirio den tha se dikaiosei.

I ennoia tou asylou DEN einai afti pou anafereis. Afti i ennoia pou anafereis einai mia apo tis vasikes enoies tou politeumatos, alimono an isxie MONO sto panepistimio.

I ennoia tou asylou einai na min parenoxleitai i zoi sto panepistimio apo miniseis gia asimanta adikimata. Px sto panepistimio peiraia, o proin prytanis afou kataxrastike apeira xrimata katefige se miniseis. Omos mporouse na minisei mono ena website (se server ektos tou papei ara den kalyptetai apo asylo) minisi pou fysika exase. An DEN ipirxe asylo, tha eixe minisei OLES tis politikes paratakseis ektos tis DAP, epidi ton "disfimousan" se afiseis ENTOS tis sxolis kathos kai se synelefseis tous.

Afto einai kai to noima tou asylou

Deggial
18-12-2005, 16:11
Αν ήταν αυτό το νόημα του ασύλου, θα ήμουν υπέρ της πλήρης κατάργησης του.

Το νόημα του είναι να μην εμποδίζεται ή να ελέγχεται η επιστημονική έρευνα από κρατικές/κυβερνητικές παρεμβάσεις. Δηλαδή, να δώσει ένα πλαίσιο τέτοιο ώστε η έρευνα να μην εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Όχι για να παραβαίνουμε τη νομοθεσία. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, αναφέρομαι στο πνεύμα της ύπαρξης του κι όχι κατ'ανάγκην στην ισχύουσα νομοθεσία.

Carcass_
18-12-2005, 16:13

Allo h arsh tou Asuloy apo thn Sugklhto se periptwsh poy exei ksekinhsei ena adikhma kai allo h prostasia tou asulou apo ta tmhmata.

UmbilicalResidue
18-12-2005, 16:16

Allo h arsh tou Asuloy apo thn Sugklhto se periptwsh poy exei ksekinhsei ena adikhma kai allo h prostasia tou asulou apo ta tmhmata.
Τι νομο8εσία υπάρχει επι αυτού;

Deggial
18-12-2005, 16:28
Περί του νοήματος του ασύλου, κείμενο του Μανιτάκη (καθ. Νομικής):
http://www.hri.org/E/1996/96-11-16.dir/ ... reece3.htm (http://www.hri.org/E/1996/96-11-16.dir/keimena/greece/greece3.htm)

DM
19-12-2005, 01:46

και εγώ τρομάζω στην ιδέα να τρακάρω πάνω σε σφάιρα μπάτσου, κάτι που μου έχει τύχει κιόλας, ευτυχώς οι καταδιοκώμενοι σταμάτησαν στην απειλή πυροβολισμού, εγώ ήμουν μπροστά τους με όλη την οικογένεια.

για το άσυλο προτείνω να τηρηθεί και εφαρμοστεί το υπάρχον ν. πλαίσιο.

Κάψαν τη σημαία και τα @@ μου με φαγουρίζουν. κάψε και εσύ μια μαύρη με το αλφάδι να είμαστε πάτσι.

Αυτό πέρασε ασχολίαστο απ'όλους τους άλλους εδώ μέσα;

Μιλάμε όχι για μια τυχαία σημαία (βλέπε των Goodys), αλλά για την ελληνική.

Υποκλίνομαι στην "λογική" που συνάδει με αυτή του υιού Βαρβιτσιώτη. Ένα σύμβολο του Ελληνισμού, ένα σύμβολο αιώνων για το οποίο οι πρόγονοί μας έχασαν τις ζωές τους.
Δεν θα συνεχίσω για να μην κατηγορηθώ και για τυπολατρείες.

Έρχεται λοιπόν κοντά στο 2006 ένας αριστεροαναρχικοκουλτουριάρης σταρχιδιστής, να μας πει ότι δεν του κάηκε καρφάκι αν έγινε στάχτη το εθνικό μας σύμβολο. Είναι λυπηρό αν σκεφτεί κανείς ότι η ελευθερία του, όπως όλων μας, είναι ένα ύψιστο αγαθό για το οποίο κάποιοι κράτησαν ψηλά μια ελληνική σημαία. Αν την καίγανε και αυτοί, οι ζωές μας θα ήταν πολύ διαφορετικές.

Υ.Γ - Έσπευσε να μου στείλει και PM άλλη μια τραγική φιγούρα με την επίμαχη εικόνα. Να χαρώ εγώ κάτι μάγκες...
Ξέρουν όλοι τους όμως τί λένε για αυτούς που καίνε βιβλία. Για "σημαιές" τους "φαγουρίζουν" τα αχαμνά τους.

DM
19-12-2005, 02:14
H pio ilithia logikh ever, apoduknueis auto akrivws pou theloune na kanoune ta MME, na se kratane fovismeno mesa sto spitaki sou. Mexri kai o Michael Moore to eixe katalavei, ti allo na poume twra ?

Oxi, fovame pio polu ta dakrugona twn pithikwn pou petane stis foithtikes poreies , ta opoia ws gnwstwn einai karkinogona kai polla alla -gona.

Αυτό να πας να το πεις στον χριστιανό που χαροπαλεύει σε κάποιο νοσοκομείο αυτές τις μέρες, καθώς πήγαινε για μια αποστολή ρουτίνας στο ταχυδρομείο.

Οι τρομοκρατημένοι αμερικλάνοι, απέχουν έτη φωτός από την ελληνική πραγματικότητα. Ο Μoore κάνει έργο αναφερόμενος στην πατρίδα του αν δεν κάνω λάθος.

Δακρυγόνα σε "φοιτητικές" πορείες, με καδρόνια και μπετόνια βενζίνης. Μήπως πας και σε πορείες "συνταξιούχων" με μολότοφ; :P

Έχουμε πάει και εμείς σε φοιτητικές πορειές, αλλά δεν έπεσαν ούτε δακρυγόνα, ούτε φωτοβολίδες. Είδα όμως 5-6 άτομα να μάχονται με πέτρες στα χέρια, να σπάνε βιτρίνες και να τρώνε κράξιμο από τους υπόλοιπους.

UmbilicalResidue
19-12-2005, 02:14
Βούλωστο ρε τσόκαρο.

DM
19-12-2005, 02:57
Κατά φωνή και η τραγική φιγούρα. εχεχε
Ο "ΜΑΓΚΑΣ" που έστειλε, σε PM,
αυτή (http://img386.imageshack.us/img386/1929/1el16b7uq.jpg) την εικόνα.

Δοξάστε τον!

Mostos
19-12-2005, 03:05
Φίλε DM η σημαία είναι ένα κομμάτι πανί με χρώματα πάνω. Αυτή η κίνηση είναι που σε πειράζει και δε σε απασχολεί καθόλου η απαξίωση του ατόμου που την καίει για την ουσία της σημαίας, την πατρίδα του;

Carcass_
19-12-2005, 04:22
Έχουμε πάει και εμείς σε φοιτητικές πορειές, αλλά δεν έπεσαν ούτε δακρυγόνα, ούτε φωτοβολίδες. Είδα όμως 5-6 άτομα να μάχονται με πέτρες στα χέρια, να σπάνε βιτρίνες και να τρώνε κράξιμο από τους υπόλοιπους.

Eisa tragikos kai asxoliastos. Kalutera na pas na gineis parousiasths thleoptikou deltiou eidhsewn.
Dioti exwntas faei kai ksulo kai dakrugona ws foithths se foithtikh poreia kai se foithtiko mplok, den mporw na akouw ton kathe vlaka na anamasaei osa deixnei h Ti Vi kathe fora pou ginete mia opoiadhpote poreia ( 20 lepta gia 1 leptou mpaxala kai tpt parapanw ).

Ace
19-12-2005, 06:38
Κατά φωνή και η τραγική φιγούρα. εχεχε
Ο "ΜΑΓΚΑΣ" που έστειλε, σε PM,
αυτή (http://img386.imageshack.us/img386/1929/1el16b7uq.jpg) την εικόνα.

Δοξάστε τον!
Katakraugh.

Candiru
19-12-2005, 09:46
αυτή η σημαία είναι ένα ουδέτερο σύμβολο που ο καθένας με τη χρήση που το κάνει θέλει να δείξει κάτι.

πχ μπορεί να είναι σύμβολο κράτους, όμως ποτέ πλέον ελευθερίας, γιατί ποτέ δεν ελευθερώθηκε κανείς, απλώς άλλαξε μαντρί :wink:

Η συγκεκριμένη σημαία χρησιμοποιήθηκε για επεκτατικούς πολέμους, μέχρι και στην ρωσσία το 1919 για την καταστολή της οκτωβριανής επανάστασης. Είναι επιπλέον σύμβολο καταπίεσης, πολέμων, κλπ και μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο το κάψιμό της είναι συμβολικό, είτε μια προσωπική αποκαθήλωση ενός επιβαλόμενου με το στανιό "ιερού" συμβόλου, είτε (λίγο τραβηγμένο γιατί πλέον δεν ισχύει αυτός ο συμβολισμός) ένα κάψιμο του "ιερού συμβόλου της ελευθερίας" μπροστά στο μίασμά του από την κρατική εξουσία, κάτι σαν το ανατίναγμα του αρκαδιού, του μεσολλογγιού, κλπ.

όπως βλέπεις, ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη για ένα σύμβολο και εσύ με φασιστικό τρόπο προσπαθείς να επιβάλλεις μόνο έναν συμβολισμό, όπως ο γελοίος ο ψωμιάδης που είπε πως η ελληνική σημαία κυμάτιζε για 3000 χρόνια στο λευκό πύργο :rofl: και την κατεβάσαν μερικοί αναρχικοί.

το κράτος φίλε έχει χρησιμοποιήσει ασύστολα δακρυγόνα και ξύλο ενάντια σε κάθε διαμαρτυρία που δεν την επιθυμεί (συνταξιούχοι, αστυνομικοί, κλπ), άσχετα άμα αυτή γίνεται με τον πιό ειρηνικό τρόπο. Οι περισσότερες καταστολές διαμαρτυριών είναι απρόκλητες, χωρίς την παραμικρη διάθεση από μέρους των διαδηλωτών να κάνουν κάτι. Οι δε συλλήψεις είναι τελείως τυχαίες. Εχω παραβρεθεί και σε τέτοιες περιπτώσεις.

DM
03-01-2006, 03:30
Φίλε DM η σημαία είναι ένα κομμάτι πανί με χρώματα πάνω. Αυτή η κίνηση είναι που σε πειράζει και δε σε απασχολεί καθόλου η απαξίωση του ατόμου που την καίει για την ουσία της σημαίας, την πατρίδα του;

Φίλε Mostos καταρχάς διαφωνώ στην μονοδιάστατη ελαφρώς μηδενιστική-υλιστική οπτική γωνία αναφορικά στη σημαία μας. Με μια εντελώς κυνική διάθεση και γω λέω ότι οι άνθρωποι είναι απλά συνθέσεις από άνθρακα νερό και αίμα. Επιπρόσθετα να σε διαβεβαιώσω πως τα φάσκελα που θα φας αν εκφράσεις κάτι τέτοιο "η σημαία είναι ένα κομμάτι πανί με χρώματα πάνω" σε ένα τυχαίο σύνολο 100 ανθρώπων της ελληνικής κοινωνίας δεν θα είναι λίγα. Σε παραπέμπω αν έχεις όρεξη για ανάγνωση σε παλαιότερες καταχωρήσεις μου στο θρεντ, όπου θέτω και κάποια όχι απαραίτητα ρητορικά ( :roll: ) ερωτήματα.

Δυστυχώς βλέπω ότι οι απόψεις σου πάνω σε κάποια θέματα αλλάζουν γρηγορότερα ακόμα και απ΄ότι αλλάζει το avatar και το username σου.

Θύμασαι ή θα ήθελες να σου θυμήσω το κράξιμο που έιχες φάει παλιότερα όταν είπες για ένα συγκεκριμένο περιστατικό, παραπληροφορημένος, κάτι σαν: "Ας τους πιάσουν επιτέλους τους αναρχικούς να τους γαμήσουν να ησυχάσουμε"

Είπες βέβαια "λίγο πολύ" και το πολύ σωστό και επιβεβαιωμένο πολλάκις:

Ο χειρότερος φασίστας είναι ο αντιφασίστας

Τα ανασύρω και σε ρωτώ το εξής. Για μένα και πάρα μα πάρα πολλούς άλλους, η σημαία δεν αποτελεί ένα απλό κομμάτι χαρτί. Αποτελεί ένα περήφανο εθνικό σύμβολο αγώνων. Κάτι ανάλογο μπορεί να πει ένας χριστιανός και για έναν σταυρό. Πάλι μπορείς να πεις ότι ο σταυρός είναι ένα απλό κομμάτι από ξύλο. Δεν θα διαφωνήσω εκεί μαζί σου.

Η ουσία είναι η εξής και εκεί να εστιάσεις:

Για μένα λοιπόν και για πάρα πάρα πολλούς Ελλήνες που η σημαία πρεσβεύει, ό,τι πρεσβεύει, είναι προκλητικότατη, πράξη φασισμού το να καίγεται.

Υ.Γ - Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε λογική-Candiru, αν και είναι αντίφαση η ύπαρξη τέτοιου τραγικά αδόκιμου όρου, να πάρω και γω να κάψω μια άλλη σημαία. Κοινώς, άνοιξε τον δρόμο του αμοιβαίου σταρχιδισμού και πορεύσου όπου σε βγάλει.

Ace
03-01-2006, 03:41
Epishs an rwthseis ena tuxaio sunolo ellhnwn auth th stigmh, an 8eloun o ellhnikos stratos na kanei e3ormhsh sthn polh gia thn epanakthsh (?) ths.

metamelia2
03-01-2006, 04:41
Επιπρόσθετα να σε διαβεβαιώσω πως τα φάσκελα που θα φας αν εκφράσεις κάτι τέτοιο "η σημαία είναι ένα κομμάτι πανί με χρώματα πάνω" σε ένα τυχαίο σύνολο 100 ανθρώπων της ελληνικής κοινωνίας δεν θα είναι λίγα.

σε άλλα 100 όμως μπορεί και να λειτουργεί προσβλητικά και μόνο το γεγονός ότι ταυτίζεται με την τωρινή κατάσταση της Ελλάδας που -γιά τους φιλέλληνες και δεν ανήκω σ'αυτούς- είναι κατάντια και ντροπή σε σχέση με την ιστορία της, που τόσο προστατεύεις απ'όλους εμάς τους κακούς ανθέλληνες.

Ο χειρότερος φασίστας είναι ο αντιφασίστας

Έχεις γνωρίσει αντιφασίστα που να μην είναι Κνίτης γιά να το πεις αυτό;

Αποτελεί ένα περήφανο εθνικό σύμβολο αγώνων.

οι αγώνες τελείωσαν. Ξύπνα.

Για μένα λοιπόν και για πάρα πάρα πολλούς Ελλήνες που η σημαία πρεσβεύει, ό,τι πρεσβεύει, είναι προκλητικότατη, πράξη φασισμού το να καίγεται.

Όταν καταπατάει όλα τα δικαιώματα αυτών που "προστατεύει" είναι πράξη αντίδρασης και δυσαρέσκειας να την κάψεις.

Ακους και DM ρε πούστη μου...

Clockwork_orange
03-01-2006, 04:49
Γιατί προσωποποιείς την τρομοκρατία σε 17Ν και ΕΛΑ; Είναι κάπως ρατσιστικό να αφήνεις απ'έξω τόσες άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. :)

Τις διαπιστώσεις ως σκεπτόμενος ενεργός πολίτης, μπορώ και τις κάνω μόνος μου. Καταθέτουμε σκέψεις και όχι προπαγάνδα.

Η πρόκληση ζημιών είναι μόνο η αρχή του κακού. Δεν είναι αναγκαία, δεν προσφέρει τίποτα τέτοια εκτόνωση. Δεν αστυνομεύονται οι ιδέες, επεμβαίνουν όταν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου (δεν απειλείται το σύστημα με τέτοια καραγκιοζιλίκια) και "τα σπάνε".

Αναμένω απάντηση στο δεύτερο ερώτημά μου. "Τί προτείνεις, εσύ;"
Αν η απάντηση είναι επίδειξη ανοχής σε βανδαλισμούς, να το πεις ξεκάθαρα να ξέρουμε τί λέμε.

Υ.Γ - Αν πρόκειται κάθε χρόνο να μαζεύεται ένα λεφούσι από αναρχικούς και να μου καίνε την ελληνική σημαία, τότε ρε αδερφέ, ας τα πιάσουν τα μαλακισμένα να τα σαπίσουν στο ξύλο.

Ο μόνος τρομοκράτης είναι το ίδιο το κράτος με τα όργανα του(καραβανάδες και μπατσαρία)
Έγω λέω το κωλόπανο να μην το καίμε πλέον αλλά να το χρησιμοποιούμε για το σκούπισμα μετά το χέσιμο. :wink:

The Good Son
03-01-2006, 05:03
AAAAAAAAAA

Deggial
03-01-2006, 11:46
Τα ανασύρω και σε ρωτώ το εξής. Για μένα και πάρα μα πάρα πολλούς άλλους, η σημαία δεν αποτελεί ένα απλό κομμάτι χαρτί. Αποτελεί ένα περήφανο εθνικό σύμβολο αγώνων. Κάτι ανάλογο μπορεί να πει ένας χριστιανός και για έναν σταυρό. Πάλι μπορείς να πεις ότι ο σταυρός είναι ένα απλό κομμάτι από ξύλο. Δεν θα διαφωνήσω εκεί μαζί σου.

Χωρίς να θέλω να σε θίξω προσωπικά, καθώς δε ξέρω τις απόψεις σου επ'αυτού, είναι γελοίο οι ίδιοι που εκφράζουν τέτοιες απόψεις (με τις οποίες δε συμφωνώ παρεπιπτόντως) έπειτα να γκρινιάζουν για τον Σολωμό Σολωμού που, όχι απλώς προσέβαλλε άλλη σημαία, αλλά πήγε να την κατεβάσει.

psychotron
03-01-2006, 12:08
παρεμπιπτόντως.

χεχεχε

:disco: :disco: :disco:

03-01-2006, 12:09
Αποτελεί ένα περήφανο εθνικό σύμβολο αγώνων.

οι αγώνες τελείωσαν. Ξύπνα.
http://img299.imageshack.us/img299/4882/smileyabtu6he.gif

Και μια μεγάλη :moutza:.

:)

metamelia2
03-01-2006, 12:40
ΟΚ. Εσύ πάρε το εξκάλιμπερ και αρχίνα τον εμφύλιο.

03-01-2006, 12:47
Μόνο με σπαθιά και τουφέκια γίνονται οι αγώνες.

Και η σημαία δεν έχει κανένα νόημα σε διπλωματικές σχέσεις.

Ούτε υπάρχουν εθνικοί διπλωματικοί αγώνες.

:moutza:

Μαλάκα.

jimid
03-01-2006, 13:21
Mporei na to thetei kapws xondroeidws o SA alla eipes
malakioula Kalki. Tha to katalaveis ki esy en kairw omws.

metamelia2
03-01-2006, 14:02
όσο και να το αρνείστε είμαστα οικονομικά υποταγμένοι και κανείς δεν κάνει κανέναν αγώνα γιά να αλλάξει αυτό

03-01-2006, 14:12
Ορίζεις την έννοια "αχάριστος" όμως.

Και το ότι είσαι οικονομικά υποταγμένος(λέμε τώρα) σημαίνει πως όλα τελειώσαν, ας κάτσουμε να δώσουμε και κώλο να υποταχτούμε κι άλλο;

:bang:

Phantom Duck
03-01-2006, 14:24
Τζίμιντ γιατί είπε μαλακιούλα; Για το ότι οι εθνικοί αγώνες δε συνεχίζονται διότι ακόμα κι αυτοί που τιμούν τα "σύμβολα" είναι μάγκες του φραπέ και του ξυσίματος ή διότι εθνικοί αγώνες σήμερα είναι είδος προς εξαφάνιση;

jimid
03-01-2006, 15:17
"οι αγώνες τελείωσαν. Ξύπνα."

Auto eipe.
Anaferotan genika.

Oso xeirotereuoun ta pragmata, mia epanastasi kapoiou typou
einai anapofeukti kai anagkaia.

Oi anoxes exoun ta oria tous.

Opoios thelei mporei na agnoisei to ti ginetai gyrw tou alla auto
den prokeitai na fygei.

Candiru
03-01-2006, 15:31

Auto eipe.
Anaferotan genika.

den prokeitai na fygei.

ε, όχι και ετσι, εδώ γίνατε καντιρότεροι του καντιρού :lol:

DM
03-01-2006, 15:48

Auto eipe.
Anaferotan genika.

den prokeitai na fygei.

jimid
03-01-2006, 15:53

Auto eipe.
Anaferotan genika.

den prokeitai na fygei.

Pes mou oti kaneis plaka...

Vlepeis to :lol: exei xasei noima tou apo tin ypervoliki xrisi.

Candiru
03-01-2006, 16:00
κι εσύ έλλειψη χιούμορ :?

jimid
03-01-2006, 16:02
Apla den itan asteio. :|

Anyway...

pitchfork
03-01-2006, 19:04
Στο θέμα της σημαίας πάντως ως συμβόλου και μόνο μπορώ να πω ότι ο dm έχει δίκιο από κάποια άποψη.
Μπορεί την ελληνική σημαία να την έχω για το μπούτσο αλλά όσο σκέφτομαι την περίπτωση να έκαιγαν κάποιοι ανύπαρκτοι την Σημαία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ με πιάνει τρέλα και αν γινόταν μπροστά μου αυτό, θα κατέληγαν στο νοσοκομείο είτε αυτοί που το έκαναν είτε εγώ.
Είναι πάντως δύσκολο να εκφραστείς χωρίς να θίξεις κάποιον και γι αυτό οι διαχωριστικές γραμμές είναι λεπτές.
Τι μπορείς να πεις για αυτούς που κρατούν τους απεργοσπάστες μακριά από τη δουλειά τους πχ?
Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα όπως νομίζουν ορισμένοι.
Γενικά όλοι πρέπει να κάνουμε προσπάθεια αφού αναγκαζόμαστε να ζήσουμε μαζί με τους άλλους....

Και επίσης kalki είπες μαλακία(-ες) και μην το συνεχίζεις.

Ace
03-01-2006, 19:10
Poso geloia mporei na einai mia shmaia me ena trifulli panw?

pitchfork
03-01-2006, 19:30
Όχι όσο η μάνα σου πάντως.

Ace
03-01-2006, 19:43
Tetoia apanthsh perimena.

Phantom Duck
03-01-2006, 22:34

Auto eipe.
Anaferotan genika.

den prokeitai na fygei.

Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά πιστεύω ότι ο Κάλκι εννοούσε αυτό που κατάλαβα.

Candiru
04-01-2006, 13:28

http://athens.indymedia.org/old/local/webcast/uploads/metafiles/toiletflagnl0ymv8thf4v.jpg

αφού την αγαπάς τόσο σου ζητώ συγνώμμη για την προσβολή και για ν επανορθώσω σου προσφέρω ατέλειωτα μέτρα αυτής

Bullet
04-01-2006, 14:01
ffffffffffff

Ace
04-01-2006, 15:00
hahahahahahahahahaha

metamelia2
04-01-2006, 20:31
Και το ότι είσαι οικονομικά υποταγμένος(λέμε τώρα) σημαίνει πως όλα τελειώσαν, ας κάτσουμε να δώσουμε και κώλο να υποταχτούμε κι άλλο;

Επαναστατημένη δεξιά βλέπω. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει προδιάθεση ή "εθελοντές" γιά κάποια ανατροπή αλλά όταν δεν υπάρχει ενέργεια τι να την κάνεις;

Candiru
06-11-2006, 00:46
ντε φακτο κατάργηση του άσυλου;

http://athens.indymedia.org/front.php3? ... 322#598328 (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=598322#598328)

Atheist
06-11-2006, 01:01
αμήν.

ikonoklast
06-11-2006, 01:37
Atheist, τελευταία νομίζω οτι εκφράζεις ειρωνία/κακία απέναντι στα αισ8ήματα χρηστών του φόρουμ με αριστερές αντιλήψεις μέσα στην ψυχούλα τους.

Αυτό φαίνεται εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=582075&highlight=#582075) κι εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=581952&highlight=#581952) κι εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=581494&highlight=#581494) κι εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=578344&highlight=#578344) κι εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=578350&highlight=#578350).

Αν συνεχίσεις έτσι μπορεί να υπάρχουν χρήστες που δεν 8α 8έλουν να ποστάρουν φοβούμενοι μην τους πιάσεις στο στόμα σου.

Να του γίνουν συστάσεις.

ikonoklast
06-11-2006, 01:42
Εντωμεταξύ κι άλλο εξυπνακίστικο/κακιασμένο ποστ απο τον ικόνοκλάστ.
Λίγη αιδώς.

Griffith
06-11-2006, 01:45
Λέω να βγάλω μπλούζα ικόνοκλαστ.

Α,λάθος θρεντ.
Και βασικά για να μη βγαίνουμε και o/t,την παρασκευή που μας πέρασε που γινόταν συντονιστικό στο κάτω πολυτεχνείο,μια ομάδα μαλακιστήρια άρχισαν φασαρίες με τα ματ που δεν είχαν κινηθεί εναντίον μας μέχρι τότε,έκαψαν ένα αμάξι της αστυνομίας κλπ.Αποτέλεσμα ήταν βέβαια να φλομώσουμε στο δακρυγόνο,να σπάμε τα @@ μας για να μην ανοίξουν οι μπάχαλοι την μπροστά πύλη κλπ επίσης.Παρ'όλα αυτά όμως οι αστυνομικές δυνάμεις όταν βούτηξαν σε μια έφοδο δυο απ'αυτούς τους άφησαν αμέσως να φύγουν,ενώ όταν δυο άσχετες φοιτήτριες πήγαν να φύγουν απο το χώρο τις συνέλαβαν.Επίσης,τουλάχιστον υπο τις παρούσες συνθήκες μπόρεσε τουλάχιστον να γίνει συντονιστικό,ενώ αν είχαν μπει μέσα για να τους μαζέψουν θα είχε γίνει ο τετραπλάσιος πανικός,θα είχαμε φάει το ξύλο της χρονιάς μας και θα τρέχαμε για να μας αφήσουν να φύγουμε απο το τμήμα ή τη ΓΑΔΑ.
Συμπέρασμα: Ψηφίζω το 1.Έγιναν όλοι υπερασπιστές του ''δημοκρατικού φοιτητικού κινήματος".

Atheist
06-11-2006, 02:03
Atheist, τελευταία νομίζω οτι εκφράζεις ειρωνία/κακία απέναντι στα αισ8ήματα χρηστών του φόρουμ με αριστερές αντιλήψεις μέσα στην ψυχούλα τους.

Αυτό φαίνεται εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=582075&highlight=#582075) κι εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=581952&highlight=#581952) κι εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=581494&highlight=#581494) κι εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=578344&highlight=#578344) κι εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=578350&highlight=#578350).

Αν συνεχίσεις έτσι μπορεί να υπάρχουν χρήστες που δεν 8α 8έλουν να ποστάρουν φοβούμενοι μην τους πιάσεις στο στόμα σου.

Να του γίνουν συστάσεις.

Μόνο στο δύο τελευταίο χαλυβδώνεται ο ισχυρισμός σου γαμημένο κομμούνι, τα υπόλοιπα είναι απλώς ανεξάρτητες αντιλήψεις, η αντίθεσή σου με τις οποίες είναι απλώς υποκινούμενη από την γραμμή μιας ορισμένης ιδεολογίας την οποία δεν πειράζουν μέχρι αυτή να αντιδράσει μέσω του σαρκίου σου όταν νοιώσει επαρκώς απειλούμενη.

Πληρωμένη απάντηση.
Άστο να πέσει στο κενό Μιμίνα.

Deggial
06-11-2006, 11:35

http://athens.indymedia.org/front.php3? ... 322#598328 (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=598322#598328)

Δε μπορώ να πιστέψω πόσο ηλίθιοι και φανατισμένοι είστε μερικοί...

Η πρόταση της εισαγγελίας, αν δεν ήσασταν τόσο τυφλοί από τον φανατισμό σας, θα καταλαβαίνατε πως επί της ουσίας ενισχύει τον ρόλο του ασύλου. Η παρέμβαση της αστυνομίας στις περιπτώσεις που συζητά ο εισαγγελέας ΉΔΗ καλύπτονται από τον νόμο-πλαίσιο του '82 (η αστυνομία μπορεί να εισέλθει στον πανεπιστημιακό χώρο όταν διαπράττονται αυτόφωρες κακουργηματικές πράξεις χωρίς την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής) κι απλώς ζητά να αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να γίνονται επιτυχώς και με τις δυνατόν λιγότερες παρενέργειες απόπειρες της αστυνομίας σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πουθενά δεν ζητά την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών χωρίς δικαιοδοσία. Και σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελέας δεν είναι νομοθετική αρχή για να καταργεί ή να υπονομεύει το άσυλο.

Candiru
06-11-2006, 11:49

Δε μπορώ να πιστέψω πόσο ηλίθιοι και φανατισμένοι είστε μερικοί...

Η πρόταση της εισαγγελίας, αν δεν ήσασταν τόσο τυφλοί από τον φανατισμό σας, θα καταλαβαίνατε πως επί της ουσίας ενισχύει τον ρόλο του ασύλου. Η παρέμβαση της αστυνομίας στις περιπτώσεις που συζητά ο εισαγγελέας ΉΔΗ καλύπτονται από τον νόμο-πλαίσιο του '82 (η αστυνομία μπορεί να εισέλθει στον πανεπιστημιακό χώρο όταν διαπράττονται αυτόφωρες κακουργηματικές πράξεις χωρίς την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής) κι απλώς ζητά να αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να γίνονται επιτυχώς και με τις δυνατόν λιγότερες παρενέργειες απόπειρες της αστυνομίας σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πουθενά δεν ζητά την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών χωρίς δικαιοδοσία. Και σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελέας δεν είναι νομοθετική αρχή για να καταργεί ή να υπονομεύει το άσυλο.

εισαγγελείς και μπάτσοι είναι πλέον ένα και το αυτό! Εδώ σε πολιτικές δίκες και εκφράζουν τις πλέον ειδεχθείς και αποντροπιαστικές απόψεις για το δικαιικό σύστημα. Τώρα με απίστευτη ευκολία θα μπουκάρουν οι μπατσοι με χαρτί που θα εκδίδει ένας από τους πολλούς "δικούς τους" εισαγγελείς.

Deggial
06-11-2006, 11:51
Candiru, σύμφωνα με τον νόμο-πλαίσιο του 1982 έτσι κι αλλιώς μπουκάρουν εύκολα στις ίδιες ακριβώς περιπτώσεις. Ο μόνος σκοπός του εισαγγελέα ήταν η ενίσχυση της επιβολής του ίδιου ακριβώς νόμου με την πίεση για μία διαδικασία που έχει τις δυνατόν λιγότερες παρενέργειες και προκαλεί τις δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.

Candiru
06-11-2006, 12:53
Candiru, σύμφωνα με τον νόμο-πλαίσιο του 1982 έτσι κι αλλιώς μπουκάρουν εύκολα στις ίδιες ακριβώς περιπτώσεις. Ο μόνος σκοπός του εισαγγελέα ήταν η ενίσχυση της επιβολής του ίδιου ακριβώς νόμου με την πίεση για μία διαδικασία που έχει τις δυνατόν λιγότερες παρενέργειες και προκαλεί τις δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.

η σύγκλητος πρέπει να αποφασίζει και όχι ένα εξωπανεπιστημιακό στοιχείο, αμφίβολης αξίας όσον αφορά την ερμηνεία και αξιολόγηση των γεγονότων. Σε τέτοια ευρύτερα περιρρέουσα αντιδημοκρατική ατμόσφαιρα είναι ένα ακόμα χτύπημα στην δημοκρατία

Deggial
06-11-2006, 13:08

η σύγκλητος πρέπει να αποφασίζει και όχι ένα εξωπανεπιστημιακό στοιχείο, αμφίβολης αξίας όσον αφορά την ερμηνεία και αξιολόγηση των γεγονότων. Σε τέτοια ευρύτερα περιρρέουσα αντιδημοκρατική ατμόσφαιρα είναι ένα ακόμα χτύπημα στην δημοκρατία

Ποιό χτύπημα στην δημοκρατία, γαμώτο; Στην περίπτωση της αυτόφωρης κακουργηματικής πράξης δεν χρειάζεται απόφαση της Επιτροπής Ασύλου από το 1982. Δεν προτείνει κάτι καινούργιο ο εισαγγελέας.

Αυτό που ζητά ο εισαγγελέας είναι το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου, όχι την τροποποίηση του.

Candiru
06-11-2006, 13:19
εσύ δεν μπορέις να παρατηρήσεις ότι έχουμε γεμίσει με χουντοθρεμμένους εισαγγελείς που δρουν ασύδοτα;

House Of Low Culture
06-11-2006, 13:24
Φαντάζεσαι πλέον τι θα γίνεται όταν η αστυνομία θεωρήσει ότι σε κάποιο πανεπιστήμιο διαπράττονται κακουργηματικές πράξεις απο τα ταραχοποιά στοιχεία. Θα μπορεί να εισβάλλει άνετα και να σπάει καταλήψεις ή και γενικές συνελεύσεις με την δικαιολογία ότι στο πλαίσιο αυτών γίνονται κακουργηματικές πράξεις. Κακούργημα θεωρείται ακόμα και η σύγκρουση με τα ΜΑΤ, που κάποιες φορές θα είναι αναγκαία. Μετά από μεγάλες πορείες και όταν η ανάγκη συντονισμού σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα θα είναι μονόδρομος θα αρχίσουμε να τρώμε ξυλογόνα και εκ των έσω, ενώ η εισβολή των ΜΑΤ στους πανεπιστημιακούς χώρους θα μπλοκάρει όλες τις διαδικασίες του κινήματος.

Δε νομίζω η "κατάργηση του ασύλου" να έχει μεγάλη διαφορά από τα παραπάνω.

carheart
06-11-2006, 13:40
Συμφωνούμε όμως πως εδώ και καιρό το θέμα δεν είναι άσπρο ή μαύρο, και πρέπει να βρεθεί μια λύση; Δεν εννοώ να συμπεριλαμβάνει απαραίτητα την αστυνομία. Αν κάποιος θα έχει βάλει τους μπάτσους στα πανεπιστήμια, θα είναι αυτός που έκανε την μαλακία στην πορεία και γάμησε την ιδιωτική περιουσία. Και δεν θα είναι η αιτία αυτό (φυσικά όχι), αλλά μια δικαιολογημένη από την κοινή γνώμη αφορμή.

Deggial
06-11-2006, 13:54
Θα μπορεί να εισβάλλει άνετα και να σπάει καταλήψεις ή και γενικές συνελεύσεις με την δικαιολογία ότι στο πλαίσιο αυτών γίνονται κακουργηματικές πράξεις.

Εάν υπήρχε τέτοιος στόχος, θα μπορούσαν ήδη να το κάνουν, δεν χρειάζονταν τον συγκεκριμένο εισαγγελέα να τους το πει. Εκτός αυτού, εάν εισβάλλουν σε ακαδημαϊκό χώρο και δεν μπορούν να αποδείξουν πως μπήκαν με καλή θέληση, πέρα από τις νομικές επιπλοκές θα τους καταδικάσει και η κοινή γνώμη (και θα καταδικάσει μαζί και την κυβέρνηση).

necropethamenos
06-11-2006, 14:05
Φαντάζεσαι πλέον τι θα γίνεται όταν η αστυνομία θεωρήσει ότι σε κάποιο πανεπιστήμιο διαπράττονται κακουργηματικές πράξεις απο τα ταραχοποιά στοιχεία. Θα μπορεί να εισβάλλει άνετα και να σπάει καταλήψεις ή και γενικές συνελεύσεις με την δικαιολογία ότι στο πλαίσιο αυτών γίνονται κακουργηματικές πράξεις. Κακούργημα θεωρείται ακόμα και η σύγκρουση με τα ΜΑΤ, που κάποιες φορές θα είναι αναγκαία. Μετά από μεγάλες πορείες και όταν η ανάγκη συντονισμού σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα θα είναι μονόδρομος θα αρχίσουμε να τρώμε ξυλογόνα και εκ των έσω, ενώ η εισβολή των ΜΑΤ στους πανεπιστημιακούς χώρους θα μπλοκάρει όλες τις διαδικασίες του κινήματος.

Δε νομίζω η "κατάργηση του ασύλου" να έχει μεγάλη διαφορά από τα παραπάνω.

afto.

Candiru
06-11-2006, 14:33
Θα μπορεί να εισβάλλει άνετα και να σπάει καταλήψεις ή και γενικές συνελεύσεις με την δικαιολογία ότι στο πλαίσιο αυτών γίνονται κακουργηματικές πράξεις.

Εάν υπήρχε τέτοιος στόχος, θα μπορούσαν ήδη να το κάνουν, δεν χρειάζονταν τον συγκεκριμένο εισαγγελέα να τους το πει. Εκτός αυτού, εάν εισβάλλουν σε ακαδημαϊκό χώρο και δεν μπορούν να αποδείξουν πως μπήκαν με καλή θέληση, πέρα από τις νομικές επιπλοκές θα τους καταδικάσει και η κοινή γνώμη (και θα καταδικάσει μαζί και την κυβέρνηση).

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Phantom Duck
06-11-2006, 14:45
Αποδεικνύοντας ότι μπήκαν για να δώσουν κουλουράκια και τσιγάρα στους φοιτητές θα γίνουν αξιαγάπητοι στο λαό.

Deggial
06-11-2006, 14:48
Εν πάση περιπτώσει, πρέπει να αναλογιστείτε και το εξής... μήπως η υποστήριξη της κατάργησης του ασύλου (από τους πολίτες, όχι κατ' ανάγκην από την κυβέρνηση) προέρχεται και από το γεγονός πως έως τώρα δεν εφαρμοζόταν ο νόμος; Αν είναι έτσι, μήπως η κίνηση του εισαγγελέα, ο οποίος ζητά την εφαρμογή του νόμου, προωθεί και ενισχύει το άσυλο κατά την ισχύουσα νομοθεσία;

Candiru
06-11-2006, 14:52
Εν πάση περιπτώσει, πρέπει να αναλογιστείτε και το εξής... μήπως η υποστήριξη της κατάργησης του ασύλου (από τους πολίτες, όχι κατ' ανάγκην από την κυβέρνηση) προέρχεται και από το γεγονός πως έως τώρα δεν εφαρμοζόταν ο νόμος; Αν είναι έτσι, μήπως η κίνηση του εισαγγελέα, ο οποίος ζητά την εφαρμογή του νόμου, προωθεί και ενισχύει το άσυλο κατά την ισχύουσα νομοθεσία;

αν αυτό γινόταν το 1982 ίσως να ίσχυε αυτό που λες, όμως σήμερα τα ευρύτερα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά και προς το αντιδημοκρατικότερο, οπότε μάλλον θα χειροτερέψει την κατάσταση για το άσυλο.

necropethamenos
06-11-2006, 14:54

o

pswmiadis

vgike

pali

nomarxis.

kai esy stirizesai stin koini gnwmi?

HIV
06-11-2006, 15:15
i poly apla ela na deis olous tous asfalites sto tei mou pou to paizoun foitites.

mono tripes stis efimerides gia na kozaroun den exoun.

Deggial
06-11-2006, 15:41
o pswmiadis vgike pali nomarxis.

kai esy stirizesai stin koini gnwmi?

Πουθενά δεν είπα πως η κοινή γνώμη έχει δίκιο ή άδικο, πως είναι σοφή ή χαζή ή οτιδήποτε. Απλώς ανέφερα πως υπάρχει μία διαδεδομένη άποψη στην κοινή γνώμη, πως το άσυλο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύει.

Όσο λανθασμένη κι αν είναι μία άποψη (της κοινής γνώμης ή μη), στηρίζεται σε κάποια κριτήρια. Και θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούσαμε να πούμε πως πάντα φταίει μόνο η μία πλευρά, αλλά η πραγματικότητα δε λειτουργεί έτσι. Μέρος του προβλήματος, στην περίπτωση μας, είναι σίγουρα η έλλειψη εφαρμογής του νόμου και η ανοχή εγκληματικών πράξεων εντός του ακαδημαϊκού χώρου.

Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα πρέπει να κάνεις ό,τι είναι δυνατόν για να λυθεί, κι όταν προτείνεται μία λύση που δεν είναι θεμιτή και δημιουργεί χειρότερα προβλήματα από αυτά που επιλύει πρέπει όχι απλώς να αντιδρά κανείς, καθώς το "όχι" είναι μία πολύ αδύνατη θέση, αλλά να παρουσιάζει δικές του προτάσεις.

Δυστυχώς το φοιτητικό κίνημα το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να αντιδρά και το μόνο που καταφέρνει είναι να βλάπτει τον εαυτό του. Κάτω από αυτό το κλίμα, ακόμη κι οι καλές προτάσεις πέφτουν στο κενό, όπως η αλλαγή της σύστασης της επιτροπή ασύλου και η παρουσία εισαγγελέα όταν εισέρχονται αστυνομικές δυνάμεις σε ακαδημαϊκό χώρο (ένας επιπρόσθετος μηχανισμός ελέγχου της διαδικασίας).

necropethamenos
06-11-2006, 16:25
zeis se mia xwra me entelws dedomenes synitheies apopseis kai taktikes. giati eisai toso afelis wste na thewreis oti afti i kinisi tha diafylaksei enan yparxonta nomo kai oxi oti ginetai gia to symferon tis kyvernisis?

sou exei deiksei afti i opoiadipote alli kyvernisi pws opoiadipote apofasi tis ginetai gia otidipote plin skopimotitos? egw mporw na sou thymisw pws stin ellada to kratos WTHEI tin katapatisi tin nomimotitos opote to symferei (poleodomia? eforia? dimosia taksi? dialekse enan dimosia elegxomeno tomea kai diaskedase me tin psyxi sou) kai thymatai tous nomous opote kati tin enoxlei (kaliwra otan ginontai katalipseis.)

den katalavainw apo pou stirizesai otan les oti -an kai einai poly efkolo na dei kaneis oti afti einai mia methodos pou tha epitrepei stous mpatsous na valoun xeri ekei pou den mporousan- oi protheseis tis kyvernisis einai agnes kai amolyntes!

Deggial
06-11-2006, 17:13
den katalavainw apo pou stirizesai otan les oti -an kai einai poly efkolo na dei kaneis oti afti einai mia methodos pou tha epitrepei stous mpatsous na valoun xeri ekei pou den mporousan- oi protheseis tis kyvernisis einai agnes kai amolyntes!

Μα και παλιότερα μπορούσαν οι μπάτσου να βάλουν το χέρι τους (sic), πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβουμε αυτό; Δεν άλλαξε ούτε η νομοθεσία, ούτε η αρμοδιότητα, ούτε η δικαιοδοσία.

Το μόνο που άλλαξε είναι η απαίτηση να τηρηθεί ο νόμος. Ξέρεις, αυτός ο νόμος που το φοιτητικό κίνημα με τόσο ζήλο υπερασπίζεται; Εκτός κι αν όταν λέμε "να προστατευτεί το άσυλο" εννοούμε να μην εφαρμόζεται καμία νομοθεσία.

Η κυβέρνηση μπορεί να μην είναι ένας καλός μας φίλος που μας προσέχει, μπορεί να ισχύουν 100% όσα λες, αλλά όταν βλέπουμε κάθε παραμικρή κίνηση της κυβέρνησης (πόσο μάλλον μία κίνηση που δεν έγινε από την κυβέρνηση αλλά από εισαγγελέα) με κακό μάτι, τότε μάλλον κάτι άλλο τρέχει...

enitharmon
06-11-2006, 17:17
να ρωτήσω κάτι ηλίθιο;

το άσυλο ισχύει μόνο για τους φοιτητές και όσους εργάζονται στο πανεπιστημιο (του εκάστοτε πανεπιστημίου όμως) ή ισχύει και για τους υπόλοιπους;

δηλαδη, προστατεύονται τα πρόσωπα ή ο χώρος;

Deggial
06-11-2006, 17:28
δηλαδη, προστατεύονται τα πρόσωπα ή ο χώρος;

Ο χώρος. Σώματα ασφαλείας δεν μπορούν να εισέλθουν εντός του χώρου χωρίς έγκριση της Επιτροπής Ασύλου (η οποία ποτέ δε παίρνει απόφαση, οπότε το θέμα πάντα πάει στην Σύγκλητο), εκτός από την περίπτωση αυτόφωρης κακουργηματικής πράξης ή εγκλήματος κατά της ζωής όπου δεν απαιτείται κάποια έγκριση.

Οι παραβάσεις ή οι παρανομίες παραμένουν παραβάσεις και παρανομίες. Απλώς δεν μπορεί να μπει η αστυνομία στον χώρο.

Dr. Death
06-11-2006, 17:28
χωρος

enitharmon
06-11-2006, 17:46
ναι, ενταξει, και υποθετω πως αν καποιος καταζητούμενος πχ, μπει στο χωρο (σε ασχετη φαση, μετα απο διωξη), πάλι δε μπορούν να μπουν

θενξ

iskra
06-11-2006, 17:48
den peirazei. tha ton piasoun oi kakoi dapites kai tha ton syroun stagkathia kai tha ton petaksoun ston tartaro koureli.

necropethamenos
06-11-2006, 17:54
eni, exw tin entypwsi (isws kanw lathos) pws peristatiko san afto pou fantazesai den exei ginei akomi.

Dr. Death
06-11-2006, 17:57
ναι, ενταξει, και υποθετω πως αν καποιος καταζητούμενος πχ, μπει στο χωρο (σε ασχετη φαση, μετα απο διωξη), πάλι δε μπορούν να μπουν

θενξ

ναι ..και γινεται ολη την ωρα.Ειδικα ζωγραφου.

necropethamenos
06-11-2006, 17:58
wpa katse, ontws i eirwnika to les?

Dr. Death
06-11-2006, 18:02
οντως

εγω το εχω παρακολουθησει 2 φορες ..
καταδιωξη μοτοσυκλετας...στριβει στην εισοδο της πολυτεχνειουπολης ...σβηνει το φαρο ο μπατσος και γυρναει στη βαση του ομορφα κι ωραια.

επισης δεν εχω ιδεα τι μπορει να συμβει σε τρακαρισμα εντος πανεπιστημιουπολης καθως τροχαια δεν εχει το δικαιωμα να μπει στο ασυλο.

necropethamenos
06-11-2006, 18:17
a tote einai epixeirima, lathos!

ikonoklast
06-11-2006, 22:04
Ο πρύτανης του ΑΠΘ Α.Μάνθος
!!

Candiru
21-09-2007, 19:38
Θέλετε να καταργηθεί το άσυλο πουλάκια μου; Να έχουμε και εμείς «πανεπιστημιακή αστυνομία» (sic) με ηλεκτροσόκ;

http://img.photoamp.com/pa/07/09/21/LWR7IOo.jpg (http://img.photoamp.com/pa/07/09/21/LWR7IOo.jpg)

http://www.youtube.com/watch?v=Y3vSgJNj_c0

http://www.youtube.com/watch?v=SaiWCS10C5s

λεπτομέρειες εδώ (http://indy.gr/newswire/ilektrosok-apo-panepistimiak-astynomia-se-foitit-sti-florinta)

attila
21-09-2007, 19:43
ντοκτωρ ντεθ και λοιποι κοπανοι να πανε στην αμερικη να σπουδασουν.

Candiru
21-09-2007, 20:11
ηλεκτροφόρες ζαρντινιέρες ναούμ

asimoulis
23-09-2007, 00:00
to asylo gamei giati tin pinoume care-free...

attila
23-09-2007, 06:26
και οχι μονο

House Of Low Culture
23-09-2007, 06:34

με τον πόσο?

asimoulis
23-09-2007, 08:00

με τον πόσο?

http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/2058228/2/istockphoto_2058228_pal_10_euro_note_background.jpg

Raven Lord
30-05-2008, 20:29
χαζεύω στις ειδήσεις για το ξύλο που έπεσε στο ΑΠΘ και αναπόφευκτα κάνω το συνειρμό με το άσυλο. δε θα με παραξένευε καθόλου αν η όλη υπόθεση είναι προβοκάτσια. κάθονται και υπεραναλύουν για "συμμορίες", "γνωστούς αγνώστους" κτλ. εγώ ξέρω ότι για να βρεις το δράστη πρέπει απλά να κοιτάξεις ποιον βολεύει περισσότερο η πράξη.

ikonoklast
31-05-2008, 01:53
Καλά, δεν είναι όλοι ασφαλίτες, πράκτορες, χαφιέδες. Κανείς δεν είναι άγγελος, υπάρχει βία.
Αλλά υπάρχει για κάποιον λόγο, δεν έρχεται απο τον ουρανό.

Phantom Duck
31-05-2008, 13:09
Ελπίζω πάντως οι συγκεκριμένοι να ήταν όντως ασφαλίτες κι όχι τόσο διαστημικά ηλίθιοι.

attila
31-05-2008, 13:48
πιθανοτατα ηταν προβοκατορες και πιθανον ασφαλιτες η απλα παρατρεχαμενοι

dopefiend
30-05-2009, 14:32
έχω μια απορία περι ασύλου στο τει. υπάρχει?

πρώτη φορά πήγα χθες και είχε παντου σεκιουριτάδες, έπρεπε να πάρεις άδεια και για να κατουρήσεις.

antimusic
30-05-2009, 14:33
οι σεκιουριτάδες δεν είναι μπάτσοι.

dopefiend
30-05-2009, 14:35
σώπαν. και στο πανεπιστήμιο γιατι δεν έχουμε?

απλή ήταν η ερώτηση μου νομίζω....

Dythor
30-05-2009, 14:42
(Θα μπορούσαμε να) έχουμε. Στο Πολυτεχνείο Κρήτης αν δεν κάνω λάθος θέλουν ν' αντικαταστήσουν τους φύλακες με σεκιουρητάδες ιδιωτικής εταιρείας.

antimusic
30-05-2009, 15:03
σώπαν. και στο πανεπιστήμιο γιατι δεν έχουμε?

απλή ήταν η ερώτηση μου νομίζω....

ναι ρε καμάρι, η λογική είναι οτι οι σεκιουριτάδες δεν είναι μπάτσοι, οπότε χώσε όσους μπορείς. "φύλακες" και καλά. είναι ανάλογα το ΤΕΙ πάντως, εμείς δεν έχουμε.

τώρα ποιος καργιόλης αποφάσισε να έχει σεκιουριτάδες και πχιοι καργιόληδες δεν έβγαλαν κουβέντα είναι μεγάλη ιστορία την οποία κατέχω αποσπασματικά μόνο, ε αλλά ας πούμε οτι δεν είναι τυχαίο που πολιτικά όλοι διαλέγουν να αγνοούν τα ΤΕΙ.

rage for order
30-05-2009, 19:12
και το ΑΠΘ έχει