Log in

View Full Version : Sonik mag.

VirusXI
02-12-2004, 00:03
http://www.avopolis.gr/banners/sonik3.jpg
Από τις 23 Νοεμβρίου
η μουσική ενημέρωση
ΔΕΝ είναι η ίδια
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ SONIK
Το μουσικό περιοδικό της νέας εποχής
που ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ.
Από το Avopolis.gr και τις Εκδόσεις Οξύ
Κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα με τιμή
μόνο 2,95 ευρώ!
Το περιοδικό που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχετε δει!

00s Σχεδίαση από τις εκδόσεις Οξύ
+
Γράφουν οι κορυφαίοι στη χώρα μας:
Μάρκος Φράγκος, Χρήστος Δασκαλόπουλος, Θανάσης Μήνας, Νίκος Πετρουλάκης, Λένα Σαϊτάνη, Νίκος Μποζινάκης, Μάνος Μπούρας, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Άρης Καραμπεάζης, Φώτης Βαλλάτος, Μελίνα Σπαθάρη, Μανόλης Κιλισμανής, Χρήστος Κισατζεκιάν, Μάνος Τζανακάκης, Γιάννης Λώλος, Ναταλία Τσιριγώτη, Τάσος Γαλανός, Τάκης Θανόπουλος, Σοφία Ιγνατίδου, Όλγα Καλατζή, Πάνος Καραφωτιάς, Παναγιώτης Κονδύλης, Ζωή Κοσκινίδου, Βασίλης Κυριακόπουλος, Σάκης Μαντζάνας, Θεοδόσης Μίχος, Μιχάλης Μίχος, Αλέξης Μπρούλης, Μάνος Νομικός, Μαρία Ντουρουντάκη, Βασιλική Παναγιώτου, Γεράσιμος Παπαλάμπρου, Εβελίνα Σαρρή, Χάρης Συμβουλίδης, Χριστιάννα Φινέ, Φροίξος Φυντανίδης (η σειρά είναι τυχαία).

Μαζί:
Ένα ξεχωριστό, εύχρηστο και συλλεκτικό βιβλιαράκι με τα cd και τα dvd του μήνα από όλα τα είδη. Ξεκινώντας από pop+rock, hip-hop, electronica/dance και jazz και καταλήγοντας σε world music και ελληνικές μουσικές. Γιατί η μουσική είναι μία!

hm fthnouli einai.

kai opws leei h mousikh einai mia! dikio eixe o wotan!!!!!!!

Amnesiac.
02-12-2004, 00:10
moiazei me nekranastasi tou paliou pop+rok = kali fasi.

toxei petyxei kaneis sta periptera?

regularpaul
02-12-2004, 03:37
Το ψαχνω εδω και μερες καθως δεν υπαρχει σε πολλα κεντρικα περιπτερα. Το βρηκε ο κολλητος μου παντως, οποτε θα το τσεκαρω. Γραφει και Δασκαλοπουλος μεσα, οποτε δεν χανεται.

SIXAMENOS
02-12-2004, 12:36
provatakia tou sonik

cloud
02-12-2004, 14:10
ωραίο είναι και φτηνό, καλή φάση.

After Dark
02-12-2004, 16:10
Gia tous parathrhtikous einai sxedon olo to team tou Markou Fragkou apo to palio Pop+Rock.An kai synergazontai me ayto to periodiko kapoia atoma pou mono aksiopista den einai,tha to tsekarw kapoia stigmh.

cloud
02-12-2004, 16:36
Gia tous parathrhtikous einai sxedon olo to team tou Markou Fragkou apo to palio Pop+Rock.

Λείπει ο Σπήλιος Λαμπρόπουλος ή όπως τον λέγαν, με ποιού τις κριτικές θα τσατιζόμαστε τώρα. :p

An kai synergazontai me ayto to periodiko kapoia atoma pou mono aksiopista den einai

xm? πες κι άλλα..

Amnesiac.
06-12-2004, 23:30
to pira. xeirotero tou paliou pop+rock, poly anwtero tou rock&roll. ok, to teleytaio den einai kai idiaitera dyskolo na ginei.

sigoura aksizei ta 2,95 euro tou.

Dragonlord
24-12-2004, 01:45
Το έχω εδώ και κανα δυο βδομάδες αλλά όλο ξέχναγα να ποστάρω..
Ποτέ δεν έπαιρνα ποπ+ροκ οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης.Αυτό που διάβασα είχε τις στιγμές του,εντόπισα όμως και λάθη (πχ πως το τελευταίο του booth είναι το ντεμπούτο του) και γενικά μια ηλίθια σνομπιστική στάση από αρκετούς συντάκτες τόσο προς metal όσο και προς πιο mainstream ακούσματα που μου θύμισε Μουρατίδη.Ενδεικτικά αναφέρω μια συντάκτρια που στο "τι δε μου αρέσει" λέει "που όλοι ξέρουν την britney και κανείς δεν ξέρει τη joss"-που ok η joss είναι 17,μόλις πριν λίγους μήνες εμφανίστηκε και την παίζει όλη μέρα το mad (φαντάζομαι και το mtv).Δηλαδή ok την κοπέλα την πνίγει το δίκιο της,γιατί να μην ασχολείται και ο υπόλοιπος κόσμος τόσο πολύ με το αντεργκράουντ όσο αυτή;
Σαν περιοδικό είναι μια χαρά στημένο,αλλά γενικά (τελευταία κυρίως με το ίντερνετ) ένα περιοδικό πρέπει να έχει άτομα που να αξίζει να πληρώσεις για να διαβάσεις την άποψή τους-ε και αν είναι να δίνω 3 ευρώ για να διαβάζω πίπες σαν την παραπάνω,δεν παίρνω δυο πιτόγυρα καλύτερα;Και το rock on έτσι το έκοψα,όταν διάβασα κάτι του τύπου "ο σιχαμένος ο μόρισσον".Σε ροκ περιοδικό.ΟΚ.

daydreamer
24-12-2004, 03:33
Κι εγώ χωρίς μέτρο σύγκρισης το παλιό ποπ+ροκ αλλά τα σημερινά έντυπα (δηλ το ελεεινό rock+roll και το metal on) το βρίσκω πολύ καλό. Πάντως η απόλυτη απουσία έστω και ενός θέματος που αφορά τη metal είναι εκνευριστική... "η μουσική είναι μία" ΛΕΜΕ!

Καλή τιμή, θα το παίρνω μάλλον μόνιμα...

Διαβάστε την κριτική στον Nelly και μετά μπείτε στο Avopolis να δείτε τι προκάλεσε, αυτό και η στήλη με το ΤΟΠ 10 των μαύρων! Ειδικά στο community μπήκε ο θιγμένος εκπρόσωπος της universal και ξεσπάθωσε, όπως και ο admin, όπως και όλοι οι υπόλοιποι! Ό,τι νά'ναι και τα μυαλά στα κάγκελα!!

Kveldssanger
24-12-2004, 03:37
Όταν υπάρχουν τόσα περιοδικά που είναι μόνο για το metal πιο το νόημα να παρουσιάζεται και σε άσχετα περιοδικά? Το πιθανότερο είναι απλά οι κριτικές να είναι άκυρες.

Dragonlord
24-12-2004, 03:38
Κι εγώ χωρίς μέτρο σύγκρισης το παλιό ποπ+ροκ αλλά τα σημερινά έντυπα (δηλ το ελεεινό rock+roll και το metal on) το βρίσκω πολύ καλό. Πάντως η απόλυτη απουσία έστω και ενός θέματος που αφορά τη metal είναι εκνευριστική... "η μουσική είναι μία" ΛΕΜΕ!
Ναι,"η μουσική είναι μία" αλλά τις μπηχτές τους τις ρίχνουν.Χαρακτηριστικά θυμάμαι:
Live Machine Head:"Να περάσουμε μια βόλτα; (μπααα....)"
Διασκευή These boots are made for walking από Megadeth:"Αυτό το τραγούδι το διασκευάζουν κουτσοί στραβοί,οι χεβιμεταλλάδες θα έλειπαν;".Αν και ok είναι τόσο χάλια η συγκεκριμένη διασκευή που δε μπορείς να τους πεις και τπτ.

rincewind2k
24-12-2004, 03:54
προκάλεσε, αυτό και η στήλη με το ΤΟΠ 10 των μαύρων! Ειδικά στο community μπήκε ο θιγμένος εκπρόσωπος της universal και ξεσπάθωσε, όπως και ο admin, όπως και όλοι οι υπόλοιποι! Ό,τι νά'ναι και τα μυαλά στα κάγκελα!!

pes kana koutsompolio, variemai na psaxnw. kai exw orkistei na mhn ksanampw sto avopolis.

cloud
24-12-2004, 04:23
Ναι,"η μουσική είναι μία" αλλά τις μπηχτές τους τις ρίχνουν.Χαρακτηριστικά θυμάμαι:
Live Machine Head:"Να περάσουμε μια βόλτα; (μπααα....)"
Διασκευή These boots are made for walking από Megadeth:"Αυτό το τραγούδι το διασκευάζουν κουτσοί στραβοί,οι χεβιμεταλλάδες θα έλειπαν;".Αν και ok είναι τόσο χάλια η συγκεκριμένη διασκευή που δε μπορείς να τους πεις και τπτ.

Όντως πετάνε μπηχτές (και στο παλιό ποπ+ροκ γινόταν αυτό) καλώς η κακώς, είναι πλέον συνηθισμένο στα μουσικά περιοδικά. το προσπερνάμε..

Dragonlord
24-12-2004, 04:47
kai exw orkistei na mhn ksanampw sto avopolis.
y?

rincewind2k
24-12-2004, 05:02
kai exw orkistei na mhn ksanampw sto avopolis.
y?

kala tipota to sygkekrimeno apla to thewrw arketa kako 'zine.

daydreamer
24-12-2004, 17:08
Σε ότι αφορά τα κουτσομπολιά ( :D ): Στο πρώτο τεύχος του Sonik υπήρχε μια κατά βάση χιουμοριστική στήλη με ένα TOP10 των πωλήσεων των μαύρων πωλητών cd, επίσης η κριτική στο νέο album του Nelly (από τη Universal) ουσιαστικά τα έχωνε στον executive της εταιρείας που έστειλε το cd. Έτσι καμιά 10αριά μέρες μετά την κυκλοφορία του περιοδικού σκάει άρθρο (editorial νομίζω) του Βογιατζή (admin του avopolis και και διευθυντής σύνταξης στο περιοδικό) που λέει πως η στήλη με τους μαύρους θα καταργηθεί λόγω πιέσεων από τις δισκογραφικές που θεωρούν πως προωθεί την πειρατεία. Ταυτόχρονα έρχεται κι ένα thread στο community στο οποίο οι περισσότεροι τα χώνουν στις δισκογραφικές. Σκάνε όμως και 2-3 που έχουν αντίθετη άποψη. Δίνει λοιπόν ο Βογιατζής τα στοιχεία του ενός που αποδείχτηκε πως ήταν ένας Νίκος Πλατής της Universal και ξεκινάει μια κοκορομαχία μεταξύ των δύο (αλλά και άλλων συνταχτών και χρηστών) που είχε πολύ φάση.
Βασικά that's all!

Σε ότι αφορά την απουσία της metal:
1. Από τη στιγμή που διατείνονται πως "η μουσική είναι μία" και έχουν μέσα από Nelly μέχρι Κυπουργό, γιατί όχι και metal?
2. Σωστό πς υπάρχουν τόσα metal περιοδικά, αλλά γιατί να αναγκάζονται όσοι απλά ακούν και metal να αγοράζουν και 2ο περιοδικό, ή μάλλον απλά να μην ενημερόνονται από γραπτό τύπο γιατί τα άλλα ολίγον τι suck?
3. Άλλωστε γιατί δισκάρες όπως το BE ή γκρουπ όπως οι Anathema (που άλλωστε απλά φέρουν την στάμπα του metal τώρα πια) να μην γίνουν γνωστά σε κοινό εκτός του "μεταλλικού";
4. Προφανώς βέβαια θα χρειαστεί να φέρουν και κάποιον που θα έχει λίγη μεγαλύτερη σχέση με την metal μουσική για να μην είναι μούφες αυτά που γράφουν, όπως πχ στο rock+roll.

VirusXI
04-05-2005, 05:04
Γιατί γράφουν όλο και πιο πολλές μαλακίες σε κάθε τεύχος;

metamelia2
04-05-2005, 09:55
Anti8eta, siga-siga ellatwnontai oi malakies kai lene arketa swsta pragmata:
Within Temptation - The Silent Force (0/10)

Kai shmeiwnei o syntakths sto telos ths diskokritikhs:
"Oust! Souver tou satana!"

cloud
04-05-2005, 14:47
Γιατί γράφουν όλο και πιο πολλές μαλακίες σε κάθε τεύχος;

στα άρθρα περί stoner αναφέρεσαι ε? :P

Rush
04-05-2005, 15:00
peite kai se mas ti lene nte!!!

Starbreaker
04-05-2005, 16:53
Den to exw diavasei. Einai apo aftous pou kanoun ka8e mhna afierwma ston cobain?

Broccoli
04-05-2005, 17:24
Είναι από αυτούς που κάνουν κάθε μήνα αφιέρωμα στους Strokes. Έχεις μείνει λίγο πίσω. (Τουλάχιστον αφού πετάς την "εξυπνάδα" φρόντισε να ξεκολλήσεις από μια δεκαετία πίσω και διάφορους εχθρούς του metal).

Starbreaker
04-05-2005, 17:26
:oops:

Starbreaker
04-05-2005, 17:26
:oops:

lost_icon
05-05-2005, 13:17
an ta xalia tous den periorizontai mono sto afierwma stoner rock (pou vaftisan stoner tous TOOL,KORN kai A PERFECT CIRCLE) tote krima ta lefta pou dwsate. :rofl:

Buddy Lackey
05-05-2005, 19:42
Trello komplex apenanti sto metal kai stous metallades (e nai), pou apla apodikniei oti o antixevimetalos einai apeirws pio komplexas apo ton xevimetalo. Episis orismos tou "gtp elitismou" (ouaou eimaste elitistes kai ta spame)

regularpaul
05-05-2005, 19:59
Buddy L σε τι αναφέρεσαι?

Απλά στην έλλειψη ύλης για το metal ή σε κάποια σχόλια εναντίον του που πιθανώς δεν έχω προσέξει (αν και δεν είμαι φανατικός αναγνώστης του sonik)?

Αν είναι το 1ο, δεν καταλαβαίνω γιατί ένα μουσικό περιοδικό πρέπει απαραίτητα να ασχοληθεί με το metal. Στα metal περιοδικά ασχολούνται πχ με την pop μουσική?

Και το Avopolis από το οποίο προέρχεται το sonik, έχει ειδικό κομμάτι στο site του, τόσο για το metal όσο και για το hard core. Κατά πόσο ικανοποιούν αυτά τα κομμάτια το αντίστοιχο κοινό είναι άλλο θέμα, αλλά σίγουρα ακυρώνει τα σχόλια περί complex προς το metal.

Με βάλατε στην πρίζα να πάρω το τελευταίο τεύχος, πάντως

Buddy Lackey
05-05-2005, 20:06
Fysika anaferomai se sxolia, den me noiazei pou den asxoleitai me metal kyklofories. Kai fantasou, phra mono to teleytaio teyxos logw aytou tou perifimou afieromatos sto stoner (kai periergias gia to periodiko genika). Opou "metal" dipla yparxei ena eirwniko/ypotimitiko kai sigoura ASTOXO sxolio. Endeiktika anaferw ayto pou mou xei meinei "eirwnia tou heavy metal twn motorhead"
E?

daydreamer
05-05-2005, 21:13
Το stoner αφιέρωμα ήταν ΕΛΕΕΙΝΟ, κατά τα άλλα το περιοδικό τρώγεται (και διαβάζεται) ευχάριστα... αλλά οι KORN, TOOL, APC, SYSTEM OF A DOWN είναι "οι ελπίδες του Stoner Rock για το μέλλον"??!!!???!!!???!! :rofl:

nothingman
11-05-2005, 16:16
χμ
λοιπόν, ήμουν (αρκετά) αρνητικά προδιατεθειμένος από σκόρπιες ματιές που είχα ρίξει στα 3 πρώτα τεύχη (με εκνεύριζε ένα στυλάκι "εμείς τους ακούγαμε από τα demo τους, πάρτε εσείς ανίδεοι το best of" που είχα παρατηρήσει) αλλά αγόρασα το τελευταίο
πολύ καλή η ιδέα για το αυτόνομο ένθετο με τις δισκοκριτικές, εμένα τουλάχιστον θα με διευκολύνει αρκετά στην αρχειοθέτησή τους αφού θα χρειάζεται μικρότερος χώρος (αν αυτό έγινε για πρώτη φορά νωρίτερα από αυτό το τεύχος, συγνώμη, τώρα το αγόρασα πρώτη φορά) αλλά γενικά μέτριο...ούτε ιδιαίτερο άσχημο αλλά ούτε και κάτι το τρομερό...προσπερνάω τις ελπίδες του stoner (stoner ΔΕΝ είναι ο,τιδήποτε βάζουν οι psychogranmamas τις Πέμπτες), τα σχόλια περί του Wretch το οποίο αναφέρουν σαν ατυχές ντεμπούτο, τις συνεχείς "απειλές" μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν λεφτά οι promoters των συναυλιών του καλοκαιριού αν εμείς, οι άθλιοι ακροατές δεν κάνουμε το καθήκον μας ( :/ ) και το pick of the month ταμπελάκι το οποίο εντελώς συμπτωματικά είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο στο uncut...
το πιθανότερο είναι να το ξαναπάρω αν έχει πάλι κάτι ενδιαφέρον... προτιμώ να τα σκάω για το uncut, το word, το wire πχ, παρά για το sonik που θα έχει μια μικρή καθυστέρηση στη θεματολογία του (αυτό προφανώς δεν είναι entirely its fault), και θα κλέβω τις δισκοκριτικές από κανένα φίλο μου :p

Buddy Lackey
17-08-2005, 20:15
Osoi theorisan pws h lista twn 200 aparaititwn diskwn tou hammer einai asteia, den eidan tin lista me tous 100 kaliterous diskous ever tou Sonik.

dyingfreedom
17-08-2005, 20:24
φαντάζομαι...

morphine
17-08-2005, 22:24
όσο για το περιοδικό, μια ματιά είχα ρίξει μόνο σε ένα τεύχος που τυχαία βρέθηκε στα μεταλλικά χέρια μας ένα βράδυ στο μεταλλικό στέκι (φταίνε κάτι εχθροί του μέταλ που είχαν έρθει εκείνο το βράδυ- κάτι τυπάκια που αγοράζουν uncut, άκουσον άκουσον) και μου φάνηκε τραγικό. Δε βγάζω πόρισμα βέβαια, δεν έχω μεγάλη σχέση με τα καινούρια πράγματα κλπ, απλά μου φάνηκαν μεγάλες μούφες 2-3 πράγματα που διάβασα.

nothingman
17-08-2005, 22:36
α. το εν λόγω τεύχος ανήκε σε γνωστό μπλακμεταλλά -και καλά ανοιχτού σε νέα ακούσματα και τέτοιες αηδίες- του φόρουμ
β. τολμώ να πω ότι κάποιες στήλες μου φαίνονται ενδιαφέρουσες και δεν το θεωρώ και τόσο χάλια πλέον... αν και ακόμα απέχει πολύ από την ιδέα που έχουν οι ίδιοι για το περιοδικό τους... btw, έφυγε ο Τσάβαλος και τη θέση του αρχισυντάκτη θα έχει πλέον ο Μάρκος Φράγκος (καμία σχέση με το Σάκη Φράγκο?)... πρώτο τεύχος της νέας σύνθεσης εκείνο του Σεπτεμβρίου

το έχω τόσο καιρό το καινούριο τεύχος και ακόμα δεν το έχω ανοίξει καν :oops:

edit: μιας και μιλάμε για λίστες, η προτελευταία ειδική έκδοση του Mojo (εύκολα ένα από τα 2-3 καλύτερα μουσικά περιοδικά στο γκόσμο) αφορούσε τους Pink Floyd και είχε μια λίστα με τους 40 καλύτερους prog rock δίσκους ever -μπορείτε να φανταστείτε ποιο ήταν Νο.1 ε;...- και είχε μέσα και το 666 των Aphrodite's Child... τέλος, ο ορισμός του prog rock στη λίστα αυτή ήταν κάπως χαλαρός (είχε πχ και το OK Computer) αλλά ήταν τρομερά ενδιαφέρον θέμα

cloud
18-08-2005, 02:32
Osoi theorisan pws h lista twn 200 aparaititwn diskwn tou hammer einai asteia, den eidan tin lista me tous 100 kaliterous diskous ever tou Sonik.

γιατί είναι αστεία; σίγουρα είναι ελλειπής (δεν έχει τπτ από jefferson airplane ή nick cave ας πούμε, ούτε ratm :x) και έκαναν την συνηθισμένη μαλακία να βάλουν πάνω απο ένα δίσκο σε κάποια groups, αλλά γενικά είναι αξιοπρεπής imo.
αστείες είναι κάποιες λίστες συντακτών όπως της Ιωαννίδου που έχει πρώτο το Dog Man Star των Suede και δεύτερο το Στέρεο Νόβα, έλεος.
γράφω τα 15 πρώτα, απ'το πρώτο στο τελευταίο, γιατί βαριέμαι παραπάνω:

The Velvet Underground & Nico
Revolver
London Calling
What's Going On
Forever Changes
The Queen is Dead
Ziggy Stardust
OK Computer
Sgt. Pepper
Closer
The Stone Roses
Sex Pistols
Blue Lines
Marquee Moon
Unknown Pleasures
(μόνο σ'αυτά 2 beatles και 2 joy division :s)

morphine
18-08-2005, 02:48
:offtopic:

edit: μιας και μιλάμε για λίστες, η προτελευταία ειδική έκδοση του Mojo (εύκολα ένα από τα 2-3 καλύτερα μουσικά περιοδικά στο γκόσμο) αφορούσε τους Pink Floyd και είχε μια λίστα με τους 40 καλύτερους prog rock δίσκους ever -μπορείτε να φανταστείτε ποιο ήταν Νο.1 ε;...- και είχε μέσα και το 666 των Aphrodite's Child... τέλος, ο ορισμός του prog rock στη λίστα αυτή ήταν κάπως χαλαρός (είχε πχ και το OK Computer) αλλά ήταν τρομερά ενδιαφέρον θέμα

(το πινκ το ξέρεις, ε)

είδα αυτό που λες σε διαφήμηση στο Mojo Αυγούστου και μου έκανε τρομερή εντύπωση που έγραφε:
THE STORY OF PROG ROCK starring PINK FLOYD
Plus... GENESIS * YES * KING CRIMSON * HAWKWIND * ELP * RADIOHEAD... & more
Μου φάνηκε τελείως ξεκάρφωτο το radiohead. Γενικότερα τι έλεγε το συγκεκριμένο αφιέρωμα; Δεν είμαι προγκροκ φαν, αλλά κάποια από αυτά μου αρέσουν πολύ, φαντάζομαι θα ήτο ωραίο και περιεκτικό όπως και όσα άλλα συλλεκτικά Mojo έχω δει/ πάρει. Εκτός από το ότι μάλλον η αναφορά στους radiohead θα εξόργιζε τους τρου μπριτ προγκ ροκ φανς. Είχε κανένα άλλο "άσχετο" από αυτή την άποψη; Επίσης, λες "προτελευταίο". Το τελευταίο τι είναι;
Ας σκάσω τώρα.

nothingman
18-08-2005, 12:40
οκ, τώρα έχω περιέργεια να διαβάσω τη λίστα του sonik :s

ye, ye, offtopic :p
το τελευταίο (http://www.q4music.com/nav?page=q4music.page&fixture_page=116524&resource=116524) έχει Bob Marley + reggae
το prog rock τεύχος δεν το έχω πάρει, αλλά έκανε ένα εκτενέστατο αφιέρωμα, περίπου όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πετρίδης στην εκπομπή του στηριζόμενος πάνω του και από εκεί ό,τι ξέρω... δεν το έχω δει σε περίπτερα στο κέντρο, αλλά φαίνεται τώρα τελευταία δεν τα πάω πολύ καλά σε αυτό τον τομέα (αν δεν ήταν ο καλός μας ο Kveld, δε θα είχα το προηγούμενο Mojo πχ) οπότε πιθανότατα να έχει έρθει

χαχα, το location γάμησε
http://www.smoothlydoesit.co.uk/rugby/images/eng_uni_ov.gif
\m/

Kveldssanger
18-08-2005, 12:47
Πάντως το prog rock αφιέρωμα ψήνομαι πάρα πολύ να το διαβάσω, αν και από ό,τι φαίνεται σίγουρα θα έχει και ψιλοάσχετα πράγματα μέσα (τουλάχιστον αν το δεις πολύ "αυστηρά"). Από την άλλη, δεν νομίζω να έχουν κάνει χοντράδες (και οι Hawkwind π.χ. δεν είναι τοοοοόσοοο άσχετοι... Οk, οι Radiohead είναι... Αλλά θα τους το συγχωρήσω... Τουλάχιστον ελπίζω να μην έχουν μεταλλάδες μέσα...). Οπότε, όταν το πάρει ο από πάνω αγαπητός οπαδός της Arsenal θα το κάνει καμιά πάσα προς τα δω.

Kveldssanger
18-08-2005, 12:52
Α, και τα 15 του Sonik έχουν απίστευτες ελλείψεις (που είναι οι Floyd π.χ.? Αν και όπως λέγαμε χτες, και να έβαζαν Floyd θα ταν από αυτούς που θα έβαζαν το Dark side of the moon...) και γενικά είναι ψιλοάθλια (Το Love 5o? Καλό είναι αλλά όχι και έτσι... Και τα 2 Joy Division στα 15 πρώτα? Χμου...), αλλά τελικά δεν έχει νόημα μάλλον να σε εκπλήττουν κάτι τέτοια. Λίστα και γενικότερα απόδεκτη δεν παίζει να υπάρξει ποτέ. Και μεις να φτιάχναμε τις δικές μας, πάλι θα έβριζαν όλοι (αν και, ως γνωστόν, το καλύτερο album ever είναι το In the court of the crimson king... Αντικειμενικά ε)...

VirusXI
18-08-2005, 14:02
και οι Hawkwind π.χ. δεν είναι τοοοοόσοοο άσχετοι... Οk, οι Radiohead είναι...

τους είχαν σε Prog rock αφιέρωμα σε ένα Q/Mojo special edition που διάβαζα χτες. Και το ok computer σε μια λίστα με τα 40 "καλύτερα" cosmic rock albums...

(που οδεύουμε;)

και για να μη βγαίνουμε offtopic: Sonik σακς =P

cloud
18-08-2005, 14:10
Α, και τα 15 του Sonik έχουν απίστευτες ελλείψεις (που είναι οι Floyd π.χ.? Αν και όπως λέγαμε χτες, και να έβαζαν Floyd θα ταν από αυτούς που θα έβαζαν το Dark side of the moon...)

αυτό έβαλαν...στο 21, και πιο χαμηλά το wish you were here.
δε κατάλαβα που είναι το πρόβλημα με το dark side, αφού αυτός είναι ο καλύτερος floyd δίσκος, πάλι αντικειμενικά. :p

VirusXI
18-08-2005, 14:15
... και πριν απο 1-2 τεύχη το έβαλαν στους πιο υπερεκτιμημένους δίσκους εβερ eh, και έγραφαν κ μπούρδες.

cloud
18-08-2005, 14:26
μα εκείνο το άρθρο που λες εξέφραζε τη γνώμη του συγκεκριμένου συντάκτη, δεν ήταν συλλογική λίστα. τεσπα

VirusXI
18-08-2005, 14:31
Ναι, ισχύει αυτό αλλά είναι μεγάλη αντίφαση.

Kveldssanger
18-08-2005, 14:37
Α, και τα 15 του Sonik έχουν απίστευτες ελλείψεις (που είναι οι Floyd π.χ.? Αν και όπως λέγαμε χτες, και να έβαζαν Floyd θα ταν από αυτούς που θα έβαζαν το Dark side of the moon...)

αυτό έβαλαν...στο 21, και πιο χαμηλά το wish you were here.
δε κατάλαβα που είναι το πρόβλημα με το dark side, αφού αυτός είναι ο καλύτερος floyd δίσκος, πάλι αντικειμενικά. :p

Το Dark Side θα θέλε να ήταν ο καλύτερος δίσκος των Pink Floyd, αλλά δυστυχώς γι' αυτό κυκλοφόρησαν και άλλους =p

Buddy Lackey
18-08-2005, 19:20
γιατί είναι αστεία;
i apousia estw kai enos album apo Genesis, Yes, Uriah Heep, King Crimson (nomizw pws den exei, kai an exei einai poly xamhla), Deep Purple kai pollwn allwn, kai h yparksh toswn tyxarpastwn, kanei ti lista asteia. Alla ti na pei to "The Lamb Lies Down On Broadway" mprosta sto megaleio twn Strokes

regularpaul
18-08-2005, 19:51
αλλά τελικά δεν έχει νόημα μάλλον να σε εκπλήττουν κάτι τέτοια. Λίστα και γενικότερα απόδεκτη δεν παίζει να υπάρξει ποτέ. Και μεις να φτιάχναμε τις δικές μας, πάλι θα έβριζαν όλοι

Αυτό. Επίσης δεν ξέρω για την λίστα του Hammer αλλά για του Sonik (που επίσης δεν έχω διαβάσει) είχα διαβάσει αυτό:

http://www.avopolis.gr/articles/default.asp?ID=196

100 άλμπουμ, άλλα αντικειμενικά απαραίτητα σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα, άλλα προσωπικά κολλήματα. Και τελικά πως μπορεί να βγάλει κανείς τα αγαπημένα του άλμπουμ, χωρίς να έχει υπόψη του τα "πρέπει", τα αντικειμενικά must, με βάση την επιδραστικότητά και την εκ των υστέρων σχεδόν καθολική αποδοχή εκ των μουσικόφιλων; Απλά, μένει σ' αυτά που προσωπικά τον σημάδεψαν και εξακολουθούν να τον σημαδεύουν, τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από την ιστορία της σύγχρονης μουσικής και ιδιαίτερα από το rock'n'roll που κλείνει φέτος μισό αιώνα ζωής. Κάθε συντάκτης κατάρτισε μια λίστα με τα 50 αγαπημένα του άλμπουμ και εκ των λιστών αυτών (που θα δημοσιευτούν το Σεπτέμβριο στο Avopolis) δημιουργήθηκε μια σούμα, μια άτυπη βαθμολογική κατάταξη 100 άλμπουμ. Αυτή η διαδικασία κράτησε τρεις και πλέον μήνες και η απόφαση της αρχισυνταξίας ήταν να μην επέμβει καθόλου, να παραθέσει τη λίστα-φωτογραφία μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεργάζονται με το sonik. Σχεδόν όλες οι λίστες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, γεγονός που αποδεικνύει ότι το συνολικό top δεν είναι παρά ένα ωραίο παιχνίδι για να συζητάμε, να αναζητούμε δίσκους που μας λείπουν, να τσακωνόμαστε και να θεωρούμε απαραδεκτη την υποκειμενικότητα των προσωπικών κολλημάτων του "αντιπάλου".

Kveldssanger
18-08-2005, 19:54
Τελικά οι συζητήσεις μετά τη λίστα έχουν πιο πολύ πλάκα από την ίδια τη λίστα. Αρκεί να μην επαναλαμβάνεται η άποψη "μαμά μαμά μου πήραν το γλυφιτζούρι και δεν έβαλαν στη λίστα το αγαπημένο μου album".

cancer
22-08-2005, 10:03
na dokimaso na paro to teleutaio teuxos h 8a to metaniwsw?

MeLinDa
22-08-2005, 19:19
dokimase alla na deis pou h logikh sou 8a epikrathsei telika kai 8a fygeis me ta 4 eurw sou akoma sthn tseph(h sto stomaxi)

nothingman
08-09-2005, 12:10
[i]Νέα σεζόν, μεγαλύτερη όρεξη, νέα πρόσωπα στο SONIK!

Nέος Διευθυντής Σύνταξης - Αρχισυντάκτης:
Μάρκος Φράγκος

Σύμβουλοι Εκδοσης:
Μάκης Μηλάτος
Κωνσταντίνος Τσάβαλος
Νίκος Χατζόπουλος

ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ SONIK:

Διονυσία Ανδρικοπούλου
Λεωνίδας Αρβανίτης
Αστέρης Αστεριάδης
Θανάσης Βούτσινος
Λήδα Γαλανού
Χάρης Καββαδίας
Λουκάς Κατσίκας

Buddy Lackey
08-09-2005, 12:17
To miso SINEMA grafei sto SONIK, h mou fainetai?

UmbilicalResidue
08-09-2005, 12:24

Μάρκος Φράγκος

Σύμβουλοι Εκδοσης:
Μάκης Μηλάτος
Κωνσταντίνος Τσάβαλος
Νίκος Χατζόπουλος

ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ SONIK:

Διονυσία Ανδρικοπούλου
Λεωνίδας Αρβανίτης
Αστέρης Αστεριάδης
Θανάσης Βούτσινος
Λήδα Γαλανού
Χάρης Καββαδίας
Λουκάς Κατσίκας

cloud
08-09-2005, 12:40
Χθες διάβαζα σε ένα παλιό ποπ + ροκ τις αθάνατες κριτικές του Λαμπρόπουλου και αναρωτιόμουν που έχει χαθεί αυτό το τρελό αγόρι. :)

symposium_lexotanil
08-09-2005, 12:41
paidia kalimera!!!

akoma me periodika asxoleiste?

Kingdom Gone
08-09-2005, 13:51
mwro mou kalimera
se skeftomoun oli mera!

Ghoul
08-09-2005, 16:51

Μάρκος Φράγκος

Σύμβουλοι Εκδοσης:
Μάκης Μηλάτος
Κωνσταντίνος Τσάβαλος
Νίκος Χατζόπουλος

ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ SONIK:

Διονυσία Ανδρικοπούλου
Λεωνίδας Αρβανίτης
Αστέρης Αστεριάδης
Θανάσης Βούτσινος
Λήδα Γαλανού
Χάρης Καββαδίας
Λουκάς Κατσίκας

VirusXI
08-09-2005, 16:54
:thumbsup: haheah

nothingman
28-09-2005, 12:37
και είχες και παράπονο Kveld για το βιβλίο που σου έτυχε μαζί με το sonik... εμένα μου έτυχε ένα τετράδιο δυο θεμάτων με εξώφυλλο "HIP HOP DON'T STOP"
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Kveldssanger
28-09-2005, 12:39
και είχες και παράπονο Kveld για το βιβλίο που σου έτυχε μαζί με το sonik... εμένα μου έτυχε ένα τετράδιο δυο θεμάτων με εξώφυλλο "HIP HOP DON'T STOP"
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Κραυγή από την κόλαση φιλαράκι.... Τέλος πάντων και μετά τις αλλαγές το περιοδικό συνεχίζει να μην με εντυπωσιάζει.

Kveldssanger
28-09-2005, 12:45
"Ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό για να ξυπνήσει τον εφιάλτη της Μπάρμπαρα Γουό. Πώς ήταν δυνατόν να είναι στην άλλη άκρη της γραμμής η κόρη της, αφού είχε δολοφονηθεί πριν χρόνια και είχε βρεθεί πυροβολημένη εξ επαφής στο κεφάλι? Και αν η Άντζελα ήταν ζωντανή, που βρισκόταν τώρα? Ποιος την είχε υπό τον έλεγχό του? Και ποιος μπορεί να βοηθήσει την ίδια την Μπάρμπαρα, όταν η αναζήτησή της για την Άντζελα την οδηγεί στον απάνθρωπο κόσμο εκείνων που έχουν απαρνηθεί το όνομά τους? Σε ένα κόσμο γεμάτο φριχτά βασανιστήρια, κλειδωμένες πόρτες, ανατριχιαστικές τελετές και κραυγές που σβήνουν στο σκοτάδι"

Καύλα (.....)

cybernaut 667
28-09-2005, 16:45
εδω κ αρκετα χρονια η μονη μουσικη (εντυπη αλλα κ γενικοτερα μαλλον..) στηλη που τρεφω σαβασμο προς αυτην, ειναι η εξης :

'the music that we hear' του Θοδωρη Κουτση , στην ΒΑΒΕΛ

υ.γ : τι να πεις για την καταντια του χαμερ?

Buddy Lackey
28-09-2005, 16:48
υ.γ : τι να πεις για την καταντια του χαμερ?
Les gia otan eixe diselida Offspring e?

cybernaut 667
28-09-2005, 17:31
κ γενικοτερα μωρε.. δεν μαθαινεις πλεον, μαλακιες γραφονται κ ελαχιστοι το κατεχουν.. τα νεα εχουν κατι να πουν αλλα κ αυτα εχουν χαλασει πολυ - σε συγκριση με παλαιοτερα.
παντως το θεμα ειναι πιο περιπλοκο, δεν ειμαι ο πωρωμενος μεταλας που θα τσαντιστω αμα δω κατι 'εξω απο τα νερα μου' αλλα το χαμερ ειναι για μεταλ. παει κ τελειωσε. θυμαμαι ακομα τον χαμο που ειχε προκληθει οταν επι τις μερες του Καραολιδη ειχε βαλει εξωφυλλο nirvana..
τες πα, η πιο αστεια στηλη ειναι τα γραμματα παντως , σαν να μην περασε μια μερα απο τα 80'ς , ακομα παιζουν διαφωνιες του στυλ metallica ή maiden

Marillion
04-03-2008, 17:29
xylo :!:

psychomaverick
04-03-2008, 19:16
τι έκαναν πάλι αυτοί? :lol: μόλις τώρα είδα είχε γίνει prog rock αφιέρωμα.

sfinotouvlaki
04-03-2008, 19:21
υποθέτω τπτ ιδιαίτερο (εκτός του να συνεχίσουν να είναι τζιτιπι), απλά είναι από τις αγαπημένες ασχολίες του μαρούλλιου να τους βρίζει :lol:

psychomaverick
04-03-2008, 19:39
έχω να πάρω τεύχος από εκείνο με το Reznor στο εξώφυλλο όταν είχε βγει το With Teeth (και γενικώς ελληνικό μουσικού περιεχομένου περιοδικό :P ). δεν έχουν αλλάξει τπτ ε?

Marillion
04-03-2008, 21:23
prepei na skannarw gia na deite!!!! next week opote!!!