Log in

View Full Version : Wastefall - Soulrain 21

Buddy Lackey
08-11-2004, 21:02
http://briefcase.pathfinder.gr/download/shadows_for_sale/22531/337762/0/soulrain21_eksofilo.gif
1.SOULRAIN
2. STUNNED TO THE WORLD
3. EMPTY HAVEN
4. LULLABY FOR THE GODS
5. LESSER
6. LIVE WITH IT
7. SUMMERLONGING ANGELS
8. SELF EXTINCTION PROJECT
9. RIOT OF OBLIVION
Deytero cd:
11) FOUNTAINS OF FIRE (Music: Domenik, Alx)
12) NUMB LAKE (Music: Domenik)
kai exei kai ena videoclip tou "stunned to the world"

Malista. Meta to trello hype phra to neo album twn Wastefall, gia to opoio oloi exete akousei ta apeira kai aporeite "whats the buzz?". San kala provatakia tou hammer pou eiste, sas proteinw na to agorasete kai de tha xasete,tha kerdisete polla.
Katarxhn einai sygkinitikos o tropos me ton opoio antimetopizoun ti mousikh. Oi typoi fainetai pws oti grafoun erxetai apo ti psyxh tous. Oi idees tous enw einai doulemenes oso den paei, einai paragwga aythormitou soul-storming (kata to brain-storming). To vriskw spanio ayto pleon, afou sinithws oi mousikoi kathontai kai gamiountai na skeftoun
kai na epeksergastoun tin opoia psixala empneyshs tous vreksei o theos. Oi Wastefall exoun to vasikotero - TALENTO. Kai ayto fainetai se kathe nota, se kathe riff,. Den einai tipota, to akous kai to katalaveneis ayto.
Kai epeidi peri psyxwn o logos, o titlos tou album anaferetai sta 21 paidia pou skotothikan sta Temph ton Aprilio tou 2003, sta opoia afierwnoun to album. Aytousio to thema perigrafetai se 2 tragoudia (an katalava kala), kai apotelei ormhtirio (nomizw) gia tous kapws genikoterous stixous twn ypoloipwn tragoudiwn. To ypshlo epipedo sto opoio vrisketai to group fainetai kai ekei, afou milame gia poihsh apla. Tha tous diavasete.
H mousikh pou paizoun thymizei ta panta kai tipota (sic). Antlei epirroes apo thn tragoudopoiia twn Dream Theater (tou Images And Words), ton lyrismo twn Fates Warning (tou "Inside Out" kai tou "Parallels"), varaei opou prepei me Nevermore-ika kai Psychotic Waltz-ika gamistera riffs, kai panw ap’ola einai mpouxtismenh me Pain Of Salvation aura
(tou Entropia). O tragoudisths eidika kanei litaneies ston Gindenlow, kai ta dinei ola me sygklonistikes entelws ermhneies, ta spaei kanonika.
Peran olwn aytwn, oi Wastefall mporoun na einai yperhfanoi gia to oti einai pitsirikades kai exoun DIKO tous yfos. Ta tragoudia tous einai gnhsia progressive asmata, me antisymvatikes domes, eksypnes kai megaloprepeis enorxhstroseis pou emploutizoun ta tragoudia kai den ta varenoun ,me ekplhktikh hxhtikh poikilia kai psarwtikh texnikh (gia mena ton asxeto toulaxiston e). Panw ap’ola omws exoun MELWDIES. EMPNEYSMENES MELWDIARES, se shmeia glykopikres, allote melagxolikes, edw kai ekei idiaitera dynamikes, alla panta me to latreyto mas synaisthima tis xarmolyphs. H synaisthimatikh fortish tou album einai avastaxth pragmatika, kai tha sas ferei sti kardia oti niwthate otan protoakougate Fates, palia Theater albums, kai Pos (gia tous POS fans :P ). Milame gia apokalypsh.
Vasika ok oso kai na prospathisw, den prokeitai na perigrapsw ayto pou o kathenas niwthei me TOSO KALH MOUSIKH. Kai to pan me ti mousiki genika, einai na sou ksipnaei synaisthimata. To Soulrain 21 loipon ksypnaei ta omorfotera kai pio isxyra. Kserete. Apshfiste apla kai omorfa to gegonos oti "epeidi vgike diskos tou mhna sto hammer kati den paei kala", kai PARTE TO.

Kveldssanger
08-11-2004, 21:09
Σταματήστε να με κάνετε να θέλω να αγοράσω progressive metal albums :(

Buddy Lackey
08-11-2004, 21:11
kai esy stamata na me kaneis na thelw na agorasw xmm "oti nane " metal albums . Ta opoia den mporw na ta vrw kiolas

sereg
08-11-2004, 21:25
Peran olwn aytwn, oi Wastefall mporoun na einai yperhfanoi gia to oti einai pitsirikades kai exoun DIKO tous yfos.

Exw akousei mono ta mp3 sto site tous kai gamousan.Emena omws, apo ekeina ta songs, mou fanikan na min exoun to diko tous yfos alla na prospathoun na ginoun Pain Of Salvation. :? ( oxi pws ayto einai kako e.. :P )

Buddy Lackey
08-11-2004, 21:29
Ama akouseis olo to album, arketes fores tha anakaleseis :P . Exoun polla koina me ta palia albums twn POS alla to synolo einai Wastefall, tpt parapanw, tpt ligotero

Phoebus
08-11-2004, 21:38
To kseperasane ayto IMO. Exoun diko tous styl pia...

+ einai kai kala paidia.

+ tha tous doume support stous PoS :D

The Butcher
09-11-2004, 00:02
irtha na postarwreview alla me prolavate..

erxetai se ligo

k nomizw einai megalo :?

Kingryche
09-11-2004, 00:22
Den anteksa kai to tsimpisa to prwi.
To exw akousei kana 2 fores kai mporw na pw oti exw ENTIPOSIASTEI.
Thelw na to akousw 2-3 fores akoma toulaxiston gia na pw olokliromeni apopsi.
Ontws proskinaei tous POS tou Entropia kai ontws o diskos vgazei ena katapliktiko feeling pou mono agapimenes prog mpantes kseroun na vgazoun.
Kai einai toso pitsirikades...Pragmatika exoun kathe logo na einai aisiodoskoi oti mporoun na kanoun megala pragmata.
Analitikotera alli stigmi...

The Butcher
09-11-2004, 00:31
Δεν θυμάμαι τι ακριβώς ήταν αυτό που με είχε παρακινήσει να αγοράσω το 1ο album των Wastefall “Fallen Scars And Rising Scars” μόλις αυτό είχε πρωτοκυκλοφορήσει- ίσως λίγο το ωραίο όνομα του group και του τίτλου, ίσως λίγο οι καλές εντυπώσεις από την δουλειά των Dead Man’s Tale (από τους οποίους προήλθαν οι Wastefall) που είχε πέσει στ’αυτιά μου παλιότερα, ή ίσως απλά η ελπίδα για την εμφάνιση ενός ακόμη αξιόλογου εγχώριου σχήματος. Σίγουρα πάντως (για να σας προλάβω) αυτό που έστρεψε το ενδιαφέρον μου πάνω τους δεν ήταν οι παραλληλισμοί του μουσικού τους ύφους με αυτό μιας γνωστής σουηδικής μπάντας- τυχούσες συγκρίσεις (οποιουδήποτε συγκροτήματος/ καλλιτέχνη) με την οποία θα ακούγονταν (και ακόμη ακούγονται) άκυρες και άδικες στα αυτιά μου.

Το ζήτημα είναι ότι εξ’αρχής οι Wastefall μου άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις, αναμεμειγμένες όμως με λίγα μεν, χτυπητά δε παράπονα, το σημαντικότερο των οποίων ήταν η αίσθηση ότι –παρά την περίσσεια ταλέντου- στερούντο προσωπικότητας. Ευελπιστούσα λοιπόν ότι στην επόμενή τους δουλειά θα είχαν να παρουσιάσουν κάτι πραγματικά ενδιαφέρον, που θα είχε τη δύναμη να προκαλέσει αίσθηση.

Μέχρι ένα (μεγάλο) βαθμό το Soulrain 21 ανταποκρίνεται σε αυτές τις ελπίδες/ προσδοκίες. Βασικά, κακά τα ψέμματα (και για όσους βαριούνται να διαβάσουν παρακάτω), ο δίσκος γαμεί. Παρουσιάζει μια μπάντα σαφώς περισσότερο «ψαγμένη» και δουλεμένη σε όλους τους τομείς απ’ότι στο ντεμπούτο. Και για τους (αρκετούς) φαντάζομαι που δεν το εχουν ακούσει, δυστυχως δε μπορώ να μπώ στη διαδικασία να αναλύσω το στυλ τους. Δυο λέξεις μόνο: ΕΜΠΝΕΥΣΗ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. Οι βάσεις κάποιων συνθέσεων, ορισμένες μελωδίες, φωνητικές γραμμές και αρκετά περάσματα φοβάμαι ότι θα δημιουργήσουν και πάλι άμεσους συνειρμούς με την σουηδική μπάντα στην οποία αναφέρθηκα στην αρχή του review, όμως αυτή τη φορά υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα να ανακαλύψει και να απολαύσει κάποιος. Τα κομμάτια είναι σαφώς «τεχνικά» με αρκετές αλλαγές διαθέσεων, πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, heavy στιγμές, κάποια_πιο_“gay” (sic) σημέια, ορισμένα γαμάτα instrumental μέρη και γενικά πολύ «ψωμί». Χοντρά χοντρά θα έβαζα το επίπεδο των συνθέσεων 1-1,5 σκάλα πάνω απ’άυτό του ντεμπούτου τους- δηλαδή πάααρα πολύ καλό (προσωπική πρόχειρη εκτίμηση). Αδυναμία μου σε αυτή την μπάντα παραμένουν οι πιο ήπιες στιγμές τους (ακουστικές κιθάρες + πιάνο- βλ. κομμάτια όπως Summerlonging Angels, 21 ή ορισμένα σημεία στο Riot Of Oblivion- πολλά g). Πέρα από τη βελτίωση στον συνθετικό τομέα στο Soulrain 21 συναντώνται πιο μελετημένες και περίπλοκες ενορχηστρώσεις. Πέρα από τα σαφώς κιθαριστικά/ heavy σημεία υπάρχουν αρκετά μέρη όπου τα πλήκτρα παίρνουν τα ηνία, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία. Κατα την άποψή μου ο τρόπος που χρησιμοποιούνται τα synths και το πιάνο συγκαταλέγεται στα ισχυρά σημεία του δίσκου. Επίσης η προσθήκη ενός βιολιστή σαν μόνιμο μέλος στην μπάντα συνεισέφερε θετικά στο τελικό αποτέλεσμα. Το μεγάλο ατού των Wastefall ωστόσο παραμένει κατά την άποψή μου ο τραγουδιστής τους- μα την αλήθεια τόσο ωραία και εκφραστική φωνή πρέπει να είχα χρόνια να ακούσω στην εγχώρια σκηνη, και δυστυχώς νομίζω ότι λίγοι τέτοιοι υπάρχουν.

Κατά τα άλλα όσον αφορά την παραγωγή του album δε θα μπορούσα να πω ότι νιώθω 100% καλυμμένος. Για να μην παρεξηγηθώ, να πω πως νομίζω ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, ο ήχος είναι καθαρός και δυνατός, όμως πρώτον νομίζω ότι τα τύμπανα θα μπορούσαν να ακούγονται σαφώς καλύτερα και δεύτερον θα ήθελα σε σημεία οι κιθάρες να βρίσκονται πιο «μπροστά». Γενικά η παραγωγή νομίζω ότι απέχει αρκετά από το τέλειο, αν και θα έπρεπε να αναγνωρίσουμε τη δυσκολία του εγχειρήματος δεδομένου ότι πρόκειται για κάθε άλλο παρά «απλή» μουσική. Κάτι ακόμη που δεν μου πολυάρεσε ήταν το artwork και το χοντρό και όχι τέλεια κομμένο booklet.

Με όλη αυτή τη γκρίνια μπορεί να δίνω την εντύπωση πως δεν έμεινα τελείως ικανοποιημένος από αυτη τη δουλειά, όμως αυτό θα ήταν ψέμμα. Η πάσα αλήθεια είναι ότι εδώ έχουμε/-ετε να κάνουμε/-ετε με μια μπάντα που μου έδωσε εξ’αρχης την εντύπωση ότι έχει τα κότσια να κάνει κάτι σημαντικό, όχι απλά να ξεχωρίσει μέσα στη θάλασσα της μετριότητας την οποία πολλοί ονομάζουν ελληνική σκηνή- αν δεν το’χετε πάρει γραμμή αυτό το έχουν καταφέρει ήδη, χαλαρά θα έλεγα. Κι αυτός ακριβώς είναι νομίζω ο λόγος που από την πρώτη στιγμή δεν μπόρεσα παρά να είμαι αυστηρός και «ψείρας» σχετικά με τα δείγματα γραφής τους. Για το επόμενο βήμα που λέω χρειάζεται απλά λίιιγη ακόμα δουλειά και αρκετή προσοχή. Α, και η εύρεση μιας «κανονικής» εταιρείας πιθανώς θα βοηθούσε.

Τέλος επειδή το γάμησα, σα συμβουλή/ πρόταση προς τους περισσότερους από εσάς, έχετε τους Wastefall υπ’όψιν, και δώστε τους λίγη σημασία γιατί δεν αποκλείεται (είτε βραχυ- είτε μακρυπρόθεσμα) να καταφέρουν να σας κερδίσουν. Προσωπικά νιώθω τυχερός που για πρώτη φορά θα τους δω ζωντανά σε 2 εβδομάδες, όπου θα support-άρουν μια αγαπημένη τους (είμαι βέβαιος!) μπάντα στο Ρόδον. Είναι και αυτοί λοιπον από μόνοι τους ένας καλός λόγος να παρευρεθεί κανείς στο εν λόγω live, όπου εύχομαι να μας παρουσιάσουν ένα πρόσωπο αντάξιο του μέλλοντος που τους αρμόζει και που –θέλω να πιστεύω- τους περιμένει!

Υ.Γ.1 Τα 2 κομμάτια του 2ου cd γαμάνε εξ’ίσου με τον υπόλοιπο δίσκο. Το βίντεο είναι μέτριο και βγάζει πολύ ερασιτεχνισμό- φοβάμαι πως για να ήταν αλλιώς θα απαιτούνταν πολύ περισσότερα ευρώπουλα.

Υ.Γ.2 Αν και δεν διάβασα M. Hammer, φοβάμαι ότι η ανάδειξη του σαν δίσκο του μήνα όση προώθηση θα τους προσφέρει, άλλο τόσο θα τους ρίξει στην υπόληψη πολλών αντι-hammer-ικών (κι εννοώ προφανώς αυτούς που αξιολογούν μια μπάντα αντιστρόφως ανάλογα της βαθμολόγησης που έτυχε από το εν λόγω έντυπο, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την λειτουργία οργάνων όπως πχ τα αυτιά). Στ’αρχίδια σας εσάς, γιατί το group λέει.;)

The Butcher
09-11-2004, 00:33
Y.G.3 nai variomoun poly to apogeyma... :P

Buddy Lackey
09-11-2004, 00:42
Αδυναμία μου σε αυτή την μπάντα παραμένουν οι πιο ήπιες στιγμές τους
Aneta omws.. Ekei kai an ta spane
Kai genika ta spases kai sy \m/

Inside Charmer
09-11-2004, 00:48
Το έχει κανείς σε εμπιθρί να μου το στείλει μέσω άιερσι;

VirusXI
12-11-2004, 00:45
den anteksa na akousw poly, kapou sto 3o-4o kommati diekoph h akroash. ta kala: riffares kai apsogh enorxhstrosh / ta kaka: spastikos a8lios hxos se kapoia organa (eidika to bass) k ntaks... poly kourash kiautoi. to teleytaio einai "ok, gousta (c)" 8ema.

Axeman
15-11-2004, 02:29
katevasa ta samples kai mono kala logia exw na pw,bike sti lista ennoeitai..
xerete pou borw na to agorasw?rock city tha to exei?

Buddy Lackey
15-11-2004, 03:49
nai

eleventh guardian
15-11-2004, 16:12
Άκουσα μερικά samples, αλλά τι να πω... Καλό ακούγεται, αλλά ο ήχος στο μπάσο και τα ντραμς ενοχλεί λίγο. Είναι και αυτό το «σπρώξιμο» από το Hammer που -όσο κι αν δεν θέλω- με προβληματίζει. Μάλλον, πάντως, αξίζει να το αγοράσουμε για να βγάλουμε ολοκληρωμένη άποψη.

Kingryche
16-11-2004, 01:10
Meta apo arketes akroaseis i eikona pou exw gia to album einai thetikotati.Einai isws oti pio elpidoforo exw akousei apo tin "kathara" egxoria skini (oi Biomechanical den entassontai se afti).
I paragwgi einai para poli kali kai eidika gia Ellinika dedomena kai fainetai arketa doulemeni (se eantithesi me sxetika arpakollistikes prosfates douleies megalwn onomatwn ths Ellinikis skinis se afto ton tomea...).
Fisika kai einai prog i mousiki tous kai diskola tha kerdisoun kapoion pou kourazetai apo to prog efkola.
Ola ta kommatia exoun kati na poun akomi kai afta sto bonus cd.To video mallon arnitiko tha to xaraktiriza.Paraeinai erasitexniko.To mono pou me xalase ligo einai oi stixoi (oxi pros to concept alla pros tin aplotita tous) alla afto mallon einai leptomereia.
Makari na sinexisoun etsi ta paidia kai sigoura exoun na prosferoun polla kala pragmata.

TheHeartcollector
16-11-2004, 02:05
Me peisate...tha to paro