PDA

View Full Version : Everquest II: First impressions

Deggial
21-10-2004, 11:53
Χθες τελείωσε το κατέβασμα των 32 ωρών για τα 5Gb του παιχνιδιού και κατάφερα να μπω στον κόσμο του Everquest 2.

Το αναμενόμενο MMORPG που θα κυκλοφορήσει, κατά πάσα πιθανότητα, στα μέσα του επόμενου μήνα, προσφέρει ένα νέο επίπεδο εμβύθισης του παίκτη στον επικό κόσμο του Norrath, τα δυο στοιχεία δε που συντελούν σε αυτό το γεγονός είναι τα ζωντανά, ρεαλιστικά γραφικά του και οι 130 ώρες ομιλίας των NPC.

Χωρίς υπερβολή, είναι αδύνατο για οποιοδήποτε μηχάνημα να αντέξει το παιχνίδι σε Full Quality, καθώς η μηχανή γραφικών είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέξει στο χρόνο και να κρατήσει το εικαστικό ενδιαφέρον των παικτών για πολλά έτη. Παρά ταύτα, με λίγους συμβιβασμούς στη ποιότητα, τρέχει πολύ άνετα χωρίς να μειώνεται αισθητά η ποιότητα των γραφικών και η αίσθηση του ζωντανού περιβάλλοντος παραμένει.

Η μουσική του παιχνιδιού αποτελείται από καταπληκτικές ενορχηστρόσεις, ωστόσο, όπως συμβαίνει στα MMOGs, μετά από κάποια επανάληψη καταντά κουραστική. Το ενδιαφέρον είναι οι 130 ώρες ομιλίας, καθώς όλοι οι NPC "μιλούν" ο καθένας με το δικό του ύφος κι αυτό προσθέτει σημαντικά στην ατμόσφαιρα και τη ζωντάνια του κόσμου. Μεταξύ άλλων ακούγεται και η φωνή του Christopher Lee, ο οποίος υποδύεται τον Lucan D'Lere, Overlord of Freeport City.

Ξεκινώντας, δημιουργείς το χαρακτήρα σου από 15 races (+1 το οποίο πρέπει να ξεκλειδώσει κανείς μέσα από κάποιο quest) και τα φυσικά του χαρακτηριστικά. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και συμπεριλαμβάνουν piercings και τατουάζ, ανάλογα με τα ήθη και έθιμα κάθε φυλής. Έπειτα, διαλέγεις εάν ο χαρακτήρας σου ανήκει στις δυνάμεις του Καλού ή Κακού, το οποίο περιορίζεται δυστυχώς απ'τη φυλή που διαλέγεις, ενώ μετά γίνεται κατ'ευθείαν η εισαγωγή στον κόσμο του πλανήτη Norrath.

Ας σταματήσω εδώ την αφήγηση των εμπειριών μου για να παρεμβάλλω το σενάριο του Everquest II. Εξελίσσεται 500 χρόνια μετά το πρώτο Everquest, όπου οι αποδυναμωμένοι θεοί αποφασίζουν να φέρουν νέα ισορροπία στον πλανήτη Norrath, καθώς οι διάφορες φυλές μεγάλωσαν σε αριθμό και οι δυνάμεις τους πλησιάζουν τους θεούς, στρέφοντας τις φυλές σε πόλεμο. Ο στρατός των Ogres, κάτω απ'την αρχηγεία του Urduuk, προσπαθεί να κατακτήσει ξανά τον κόσμο, αλλά συνθλίβεται απ'τον overlord του Freeport, Lucan D'Lere. Κάτω από ανεξήγητες συνθήκες, οι θεοί απομακρύνονται απ'τον πλανήτη και τα planes της επηρροής τους, ενώ 20 χρόνια πριν ο κατακλυσμός δεν αφήνει τίποτε όρθιο, πέρα απ'τις δυο πόλεις των ανθρώπων, τη Quenos και τη Freeport, οι οποίες και δίνουν καταφύγιο στις διάφορες φυλές, η κάθε πόλη για τους δικούς της σκοπούς.

Στο προαιρετικό tutorial, ένα πλοίο σε βρίσκει στη μέση της θάλασσας και σε σώζει απ'τον πνιγμό. Πάνω στο πλοίο, σου δίνονται διάφορες μικροδουλειές για να μάθεις το χειρισμό, αλλά και κάποια αρχικά πράγματα για την μυθολογία της Norrath – αλλά και το πρώτο άλυτο μυστήριο, όταν ένα Drakonath επιτίθεται στο πλοίο. Όταν τελειώσει κανείς το tutorial, μπορεί να κατέβει στον προορισμό του πλοίου, το Isle of Refuge, όπου και ξεκινάς αν παρακάμψεις το tutorial.

Το νησί έχει ένα μικρό λιμάνι το οποίο είναι στάση πριν τις δυο πόλεις κι ο Δούκας του νησιού μπορεί να σας εξηγήσει τους λόγους που σε έσωσε ένα απ'τα πλοία του. Σε αυτό το νησί θα κάνετε τα πρώτα quests σας, κυρίως πολεμώντας τα goblins που έχουν στήσει σκηνές έξω απ'το λιμάνι και κάνουν εφόδους. Αλλά πρώτα πρέπει να επιλέξετε το αρχικό class (καλούμενο archetype) του χαρακτήρα: fighter, mage, priest, scout. Ανάλογα με το archetype, αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα και του δίνονται οι πρώτες του abilities ή spells. Στο νησί αυτό θα μάθετε και για το πολύ καλό crafting σύστημα του παιχνιδιού, ενώ αν βρείτε καλή παρέα μπορείτε να πάτε στο πρώτο σας mini-raid στο treehouse ή να πάτε με ομάδα στο νεκροταφείο που στοιχειώνεται απ'τους σκελετούς νεκρών πειρατών.

Όταν φθάσει κανείς το level 6, δε μπορεί να προχωρήσει παραπέρα και πρέπει να πάει στην πόλη της επιλογής του. Για τις περισσότερες φυλές, η επιλογή δυστυχώς περιορίζεται. Π.χ. τα dark elf που αποζητούν την καταστροφή όλων των άλλων φυλών πηγαίνουν στο Freeport, ενώ τα dwarves στη Qyenos. Σε όποια πόλη και αν πάτε, το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι το citizenship quest, απ'το οποίο και παίρνετε τη πρώτη κατοικία σας δωρεάν, λίγα βασικά έπιπλα και την άδεια παραμονής. Η ολοκλήρωση του quest είναι υποχρεωτική, ώστε να μπορέσετε να φθάσετε level 7.

Στη πόλη, υπάρχουν πάρα πολλά καλοσχεδιασμένα quests. Άξιο αναφοράς πως τα quests δε ξεκινούν πάντα απ'την ομιλία με τους NPCs, μπορεί να ξεκινήσει απ'την ανάγνωση ενός βιβλίου, ενώ υπάρχουν και οι συλλογές (π.χ. ο χαρακτήρας μου κάνει συλλογή από πεταλούδες και divination stones). Το αγαπημένο μου ως τώρα ήταν ένα quest που ξεκίνησε τυχαία, από ένα άγαλμα που βρήκα στο βυθό του Isle of Refuge. Οι ανταμοιβές είναι πολύ καλές και γενικώς προσθέτουν στην εμβύθιση του χαρακτήρα.

Τα abilities δίνονται δωρεάν όταν ανεβαίνει ο χαρακτήρας level, αλλά σε βαθμό Apprentice 1. Υπάρχουν συνολικά 12 βαθμοί. Ο δεύτερος βαθμός αγοράζεται εύκολα από NPC, ο τρίτος φτιάχνεται σχετικώς εύκολα από παίκτες. Οι υπόλοιποι βαθμοί είτε βρίσκονται από hunting, είτε κατασκευάζονται από σπάνια υλικά, ενώ ο τελευταίος είναι unique – μόνο ένας χαρακτήρας σε όλο τον server μπορεί να φθάσει τον βαθμό 12 σε συγκεκριμένο ability ή spell.

Υπάρχουν μπόλικοι συνδιασμοί εξοπλισμού και πολλά αντικείμενα για την αρχή θα τα πάρετε από quests. Οι περιοχές είναι καλοσχεδιασμένες, με αγαπημένη μου τη Baubbleshire, προάστιο του Qyenos που κατοικούν halflings και gnomes – ολόιδιο με τη Shire της Μέσης Γης.

Στο level 10, που δεν έχω φθάσει ακόμη, διαλέγετε το επόμενο class. δηλαδή τη πρώτη ειδίκευση του χαρακτήρας. Οι fighters μπορούν να γίνουν Warriors, Brawlers ή Crusaders, οι Priests γίνονται Clerics, Shamans ή Druids, κ.ο.κ.

Στο level 20 διαλέγετε το τελικό sub-class. Υπάρχουν δυο επιλογές ανάλογα με το class, αλλά υπάρχει περιορισμός ανάλογα με τη πόλη. Π.χ. μόνο οι Crusaders της Freeport γίνονται Shadowknights, ενώ οι crusaders της Qyenos αναγκαστικά γίνονται Paladins. Ωστόσο, πριν το level 20 μπορείτε να προδώσετε τη πλευρά σας, έπειτα από ένα quest (betrayal quest), το οποίο ωστόσο είναι αρκετά δύσκολο και “τρώει” τουλάχιστον 3 βδομάδες απ'το χρόνο σας.

Αυτά προς το παρόν, έχω πολύ ακόμη να εξερευνήσω. Η μυθολογία είναι πάρα πολύ καλή, οι μάχες γρήγορες και με πολύ δράση, γενικώς είναι ό,τι καλύτερο και πλουσιότερο έχω δει σε MMORPG ως τώρα.

sereg
01-11-2004, 17:32
Poli endiaferon, exeis tpt kainouries entypwseis apo to game?

Epeidi psinomai ki egw gia ena MMORPG pes ligo an mporeis:

Pisteveis oti to EQ2 tha einai kalytero apo WoW?
Ti minimum requirements exei? ( kai tha trexei kala se isdn?)
Pote vgainei? and last but not least...einai level grinding game opws legane pws itan to 1o?

Deggial
01-11-2004, 17:55
Poli endiaferon, exeis tpt kainouries entypwseis apo to game?

Epeidi psinomai ki egw gia ena MMORPG pes ligo an mporeis:

Pisteveis oti to EQ2 tha einai kalytero apo WoW?
Ti minimum requirements exei? ( kai tha trexei kala se isdn?)
Pote vgainei? and last but not least...einai level grinding game opws legane pws itan to 1o?

Το αν θα είναι καλύτερο απ'το WoW δε μπορώ να το ξέρω, καθώς δεν έχει δει με τα μάτια μου το δεύτερο. Απ'ό,τι ακούω, το WoW είναι σαν μια καλογυαλισμένη έκδοση του πρώτου Everquest, δηλ. δεν έχει κανένα πρωτότυπο στοιχείο, σε αντίθεση με το EQ II. Και τα δυο θα αξίζουν, αλλά απ'όσα έχω ακούσει ως τώρα σαφώς προτιμώ το EQ II.

Η ISDN δεν είναι εμπόδιο για τα MMORPG εν γένει, οπότε ούτε στα EQII και WoW θα έχει πρόβλημα. Κατά τα άλλα, νομίζω πως στάνταρ χρειάζεσαι P4 ή Athlon 1GHz+, 512 μνήμη (κατά προτίμηση τουλάχιστον 1gb) και μια καλή κάρτα γραφικών με 128MB μνήμη. Στα full graphics δε τρέχει σε κανένα μηχάνημα, κυριολεκτικά, ώστε να αντέχουν τα γραφικά του στο χρόνο, αφού είναι ένα παιχνίδι που θα παίζεις 2+ χρόνια. Αλλά με λίγους συμβιβασμούς τρέχει άνετα και με πολύ όμορφα γραφικά.

Βγαίνει 8 Νοέμβρη Αμερική και νομίζω 12 Νοέμβρη Ευρώπη, εκτός κι αν αλλάξει και κυκλοφορήσει επίσης 8 Νοεμβρίου στην Ευρώπη. Μπορείς να παραγγείλεις από http://www.amazon.co.uk ή http://www.play.com/ (το δεύτερο δεν έχει μεταφορικά έξοδα). Κατά πάσα πιθανότητα, Παπασωτηρίου και Πλαίσιο θα το έχουν σχετικά σύντομα. Η απλή έκδοση κάνει 22 λίρες (40 ευρώ).

Grinding δεν έχει, αν και υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις ( :shock: ). Στατιστικώς, ανεβαίνουν πιο γρήγορα όσοι ασχολούνται με τα quests (και ειδικά όσα απαιτούν ομάδες), παρά όσοι κάθονται επί ώρες στην ίδια τοποθεσία σφάζοντας τον ίδιο τύπο τέρατος.

Πλέον, έχω έναν lvl 15 Crusader (για να γίνει Paladin) και έναν lvl 13 Cleric (για να γίνει Templar). Τον δεύτερο έχω παίξει συνολικά 16 ώρες και μέχρι το lvl10 είναι αρκετά γρήγορο. Δε θυμάμαι αν το έχω γράψει στο πρώτο ποστ, αλλά αν βιάζεσαι να ανέβεις levels πραγματικά θα χάσεις χίλια δυο πράγματα. Προτιμώ να πηγαίνω αργά και να εξερευνώ τους χάρτες και τη μυθολογία.

Το crafting σύστημα είναι κορυφαίο. Καθώς φτιάχνεις ένα αντικείμενο, συμβαίνουν διάφορα γεγονότα (π.χ. σε πιάνει υπνηλία ή ανακάλυψες πως έβαλες τα λάθος υλικά) και πρέπει να τα "αντιμετωπίσεις" γρήγορα με κάποια abilities. Ταυτόχρονα, πρέπει να διατηρείς κάποια σύντομα spells για να βγαίνει καλύτερη ποιότητα του αντικειμένου, οπότε θέλει κάποια ικανότητα. Τέλος, εάν δε προσέχεις, συμβαίνουν και ατυχήματα που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και στο θάνατο του χαρακτήρα :)

sereg
02-11-2004, 01:50
Thx man :)

Phoebus
08-11-2004, 17:19
To kaname preorder egw kai alloi 2 filoi...

Niwthw hdh to kapsimo...

Deggial
08-11-2004, 19:27
Yup, κι εγώ κι ο αδερφός μου (προφανώς). Θα είμαι στον server Antonia Bayle (Roleplay-preferred), πάντως, με όνομα Sennith (αν το προλάβω) διαφορετικά με το όνομα Deggial, Iksar Inquisitor στο Freeport που πιστεύει στον Syllock (η μόνη θεότητα που γεννήθηκε στο material plane του σύμπαντος του Everquest, απ'τη πίστη των Iksar μετά την απογοήτευση απ'τους παλαιούς θεούς).

Ελπίζω να μαζέψει ευρωπαίους role-players εκεί, διαφορετικά θα μεταπηδήσω στον Runnyeye (UK-Preferred).

Τα ονόματα των servers είναι εδώ: http://eqiiforums.station.sony.com/eq2? ... id=servers (http://eqiiforums.station.sony.com/eq2?category.id=servers)

Phoebus
08-11-2004, 20:36
Basika egw tha hthela MONO eyrwpaikous servers, if possible.

Den thelw na mpoune ta amerikanakia kai na gamhsoun to crafting tou paixnidiou...

Deggial
08-11-2004, 20:40
Basika egw tha hthela MONO eyrwpaikous servers, if possible.

Πέρα απ'τους γαλλικούς και γερμανικούς servers, όλοι οι αγγλόφωνοι είναι κοινοί. Απλώς υπάρχει κι ο Runnyeye που προτείνεται για την ευρωπαϊκή κοινότητα, χωρίς να υπάρχει περιορισμός. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός, όπου κι αν βρίσκεσαι μπορείς να παίξεις στον γερμανικό ή γαλλικό server.

Περί crafting, δεν καταλαβαίνω πώς εννοείς ότι θα γαμηθεί.

Phoebus
08-11-2004, 20:43
blepe SWG.

Kaneis ta apeira gia na ftiakseis mia wraia panoplia kai to malakismeno amerikanaki briskei exploit pou sthn katastrefei me ena gamhmeno dagger pou to exei kanei upgrade 20 fores kai kanei apeiro damage me ena hit.

Deggial
08-11-2004, 20:48
blepe SWG.

Kaneis ta apeira gia na ftiakseis mia wraia panoplia kai to malakismeno amerikanaki briskei exploit pou sthn katastrefei me ena gamhmeno dagger pou to exei kanei upgrade 20 fores kai kanei apeiro damage me ena hit.

Χαχχαχαχ, ναι το SWG ήταν τραγικό. Μην ανυσηχείς, δε γίνεται κάτι τέτοιο στο EQII, ο κώδικας του crafting και των παραγόμενων αντικειμένων είναι διαφορετικός, τα δε resources τα αποκτάς με παραδοσιακούς τρόπους κι όχι μηχανήματα που μαζεύουν όσο είσαι offline. Η δε διαδικασία του crafting απαιτεί ικανότητα και στρατηγική, καθώς συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που πρέπει να κάνεις counter (τρως και damage αν αποτύχεις, μπορείς και να πεθάνεις :P ). Επιπλέον, υπάρχει μια αλληλεξάρτηση μεταξύ των διαφόρων crafting classes.

Δε ξέρω τι θα γίνει στη πορεία, πάντως, διότι άλλαξαν λίγο το crafting system στα τέλη της beta και προφανώς δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά.

Ίσως, πάντως, να ξεκινήσω στον ευρωπαϊκό, θα δούμε... μερικούς ευρωπαίους RPers τους βλέπω δειλούς στο να ξεκινήσουν στον Antonia Bayle.. λογικό, γιατί είναι δύσκολο να κανονίζεις ώρες για raids και events.

Phoebus
08-11-2004, 20:54
Exw enan filo pou epaize 2 xronia SWG kai sixathike thn SOE. Den tha paiksei EQ2 mono kai mono giati exei ginei develop apo thn SOE.

Tespa... egw pshnomai na mpw SWG molis ertheis o neos director.

Deggial
09-11-2004, 00:29
Exw enan filo pou epaize 2 xronia SWG kai sixathike thn SOE. Den tha paiksei EQ2 mono kai mono giati exei ginei develop apo thn SOE.

Tespa... egw pshnomai na mpw SWG molis ertheis o neos director.

Τον καταλαβαίνω απόλυτα :/ έκαναν πολλά σφάλματα, ξεκινώντας από μια βιαστική κυκλοφορία (παρά το γεγονός πως οι beta testers φωνάζαμε να μη το κάνουν), διάφορες άσχημες αποφάσεις (όπως το τραγικά άχρηστο loot) τις οποίες "έλυσαν" με βλακώδεις τρόπους και κυρίως το θέμα των Jedi... το μόνο άτομο που συμπαθούσα και κακώς έφυγε ήταν ο Q-3PO, ο Community Relations Manager.

Στο EQ II, ωστόσο, υπήρχε πάρα πολύ συχνή επαφή με τους developers και σαφώς κύλησε πιο ομαλά. Εν πάση περιπτώσει, το dev team δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με αυτό του SWG.

Phoebus
09-11-2004, 00:52
Na sou pw kati?

AYTO DEN EXEI SHMASIA!

OI PAIXTES GAMANE TO GAME! TA GAMWAMERIKANAKIA! POU KANOUN ABUSE OPOIODHPOTE EXPLOIT! To systhma tou SWG douleye mia xara mexri pou kapoioi mathane PWS na kanoun abuse opoiodhpote aspect tou paixnidiou. E GAMHDIA MALAKES! ELEOS GAMHSATE THN OIKONOMIA TOU GAME!

Deggial
09-11-2004, 01:00
Το επιχείρημα πως το τάδε exploit έχει γαμήσει την οικονομία το έχω ακούσει άπειρες φορές σε όλα τα MMORPG που έχω παίξει. Και πάντα δεν είχε συμβεί τίποτε.

Ειδικά στο SWG είχε ξεσπάσει πανικός με ένα exploit που μπορούσες να αποκτήσεις άπειρα (κυριολεκτικά) χρήματα (και το οποίο διορθώθηκε σε μια μέρα)... χιλιάδες ποστς στο φόρουμ πόσο καταστράφηκε η οικονομία και πόσο ακρίβυναν όλα τα αντικείμενα, κ.λπ. κ.λπ. Στη πραγματικότητα, μόνο λίγοι βλαμμένοι είχαν ανεβάσει τις τιμές τους (και χρεοκόπησαν μερικοί απ'αυτούς) και κατά τα άλλα δεν είχε αλλάξει τίποτε. Ακόμη δεν είχε έρθει Ευρώπη και έπαιζα σε αμερικανικό server (στον Chilastra).

Η υποτίμηση του νομίσματος είναι πρόβλημα σε όλα τα MMORPG, διότι δεν έχουν αρκετά ανεπτυγμένο οικονομικό σύστημα. Τα λεφτά βγαίνουν απ'το πουθενά και δεν εξαντλούνται κάπου (ή τα moneysinks δεν είναι αρκετά), οπότε το νόμισμα χάνει αξία και οι τιμές ανεβαίνουν. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το EVE Online, επειδή έχει το πιο ανεπτυγμένο, σχετικώς ρεαλιστικό οικονομικό σύστημα και οι τιμές έχουν φυσιολογική πορεία.

Phoebus
09-11-2004, 01:36
Ase thn oikonomia pou ntaks... zhtame polla - emena proswpika den me xalaei na mhn yparxoun money sinks. Katalabaineis.

Alla tha sou ekshghsw to aplo pragma:

Exeis na pas kapou. Kai ftaneis 10 feet away from it. Kai exei enan toixo. To amerikanaki tha katsei ekei 1 wra xorophdwntas mprosta tou, na brei mia gwnia, mia trypa na perasei. Me th poustia.

Sou dinw aplo paradeigma e.

Yparxoun akoma pio syntheta - anti na paiksoune psaxnoune na broune bugs ME SKOPO NA TA EKMETALLEYTOUN.

O sygkekrimenos filos mou pou sou lew pou sixainetai thn SOE eixe brei bug (oxi bebaia oti twn xalage) kai htan beast master me 2(DYO!!!!!) rancors na ton akolouthoun.

Htan o monadikos s'olon to server me 2 rancors, kai phgainane kai ton rwtagane pws kai ti ktl... Kai tous elege "haha bug - to ftiaksane omws".

Deggial
09-11-2004, 01:41
Ναι, το θυμάμαι αυτό το bug :/ ο animal handler ήταν απλά θεός, ακόμη κι όταν φτιάχτηκε αυτό. Καμία αίσθηση ισορροπίας :/

Phoebus
09-11-2004, 02:21
To SWG gia mena eixe poly kalo concept. Alla oi paixtes to gamhsane... Kai se malakismeno gaming group oi SOE ta gamhse kai aytoi... Nova Troopers sou leei :)

Phoebus
15-11-2004, 19:39
mou hrthe... oi oi tha kaoumeeee

Deggial
15-11-2004, 19:43
Μιας και υπάρχουν τα cross-server tells, αν θες να ρωτήσεις κάτι και τυχαίνει να είμαι μέσα, είμαι στον server Lucan DLere (RP-preferred server) κι ο χαρακτήρας μου ονομάζεται Sennith (lvl 12 Iksar cleric, Freeport).

katwrimos
25-11-2004, 14:49
BACK ON TOPIC:

Mitso telika eksakoloutheis na proteineis EQ2??

Episis eksigise mou me apla logakia ti paizei me tous servers thnx

Dunadan Ranger
25-11-2004, 15:08
nai kai de mas eipes bebaia to kyriotero...apo pou to katebases?

Deggial
25-11-2004, 15:23
@Dunadan Ranger: Καθώς είναι συνδρομητικό, απαιτείται η αγορά του πακέτου που περιλαμβάνει 30 ημέρες συνδρομής. Έπειτα, 15 δολλάρια το μήνα, επίσης με πακέτα των 3/6/12 μηνών στα οποία υπάρχει κάποια έκπτωση. Στην Ευρώπη έρχεται μόνο σε 2 DVD, αν θες ντε και καλά τη CD version, θα πρέπει να τη παραγγείλεις από Αμερική.

Συνιστώ http://www.play.com/ καθώς δεν έχει μεταφορικά έξοδα. Επίσης http://www.amazon.co.uk/ και τα σχετικά.

@katwrimos: Βεβαίως και το προτείνω ακόμη. Έχει απίστευτο βάθος, άπειρα quests και πολύ ωραία μυθολογία για role-playing.

Από servers, υπάρχουν 16 αγγλόφωνοι, 1 γαλλικός και 1 γερμανικός. Από τους 16 αγγλόφωνους, οι 2 είναι RP-preferred servers. Δηλαδή προτείνεται στους roleplayers να παίξουν σε αυτούς τους δυο, αλλά δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός για τους non-roleplayers.

katwrimos
25-11-2004, 15:26
diladi iparxei periptosi xristes tou paixnidiou na min einai role players???? :shock:

Deggial
25-11-2004, 15:30
diladi iparxei periptosi xristes tou paixnidiou na min einai role players???? :shock:

Περιμένεις 600.000 χρήστες να είναι role-players? :P Η role-playing κοινότητα αποτελεί μειονότητα σε όλα τα MMORPGs. Οι περισσότεροι είναι είτε συνηθισμένοι παίκτες είτε l33t sp34k d00ds.

katwrimos
25-11-2004, 15:42
E tote giati den paizoun quake??

Pantos plaka exei pou esy mou apantas se erotiseis gia ta MMORPG ki ego stis erotiseis sou gia ta sindesmiaka sto podosfero :D

BTW tora pou to skeftomai kai ta sindesmiaka tou podosferou einai ki afta ena MMRPG, afou plironeis ti sindromi sou (sto sindesmo), meta dialegeis stratopedo (omada), ftiaxneis class kai dialegeis opla (sugiades, ropala klp), ntineis to xaraktira sou (me diakritika tis omadas), kaneis join mia party (mia parea xuliganon diladi), vgenete gia quests (na direte alous hooligans) pou sas ta dinei o guildmaster (o arxigos tou sindesmou) kai sto telos mazevete kai loot (ta pano ton antipalon pou tha kaoun sta epomena mats).

An den itan epikindino gia ti somatiki ekaireotita, tha elega oti to gaming sto sindesmiako xoro einai isaksio ton MMORPG, ase pou den exei kai grinding :loco:

Phoebus
26-11-2004, 05:58
kala e to paixnidi gamaei ta panta...

xalara tha to paizw panw apo ena xrono - xalara.

einai terastio... panta exei kati kainourio na deis kai na eksereynhseis...

Phoebus
29-11-2004, 19:28
Den anteksa kai to ekana. Trabhksa screen me ta grafika tsites, me AF tsites, AA tsites.

Deite to screen edw (http://www.tacnode.net/uialwen-6xAA-16xAF.jpg) (mhn perimenete kai miso mb na katebei edw)

Ntaks, framerate... 4? 3? ekei.

Ithilmir
29-11-2004, 19:40
εγώ συνεχίζω να θεωρώ τα γραφικά του απλά αρκετά ωραία και τα μοντέλα απλά μέτρια.

Deggial
29-11-2004, 19:43
εγώ συνεχίζω να θεωρώ τα γραφικά του απλά αρκετά ωραία και τα μοντέλα απλά μέτρια.

Ναι, ειδικά η πανοπλία, χάλια λεπτομέρεια, ε; :P Όλος ο κόσμος λέει τι γαμάτα γραφικά έχει το EQ2 και ο γκαβός επιμένει στην άποψη του.

Phoebus
29-11-2004, 19:49
Basika sto screen ola ta lefta einai h mapa... milame mporeis na ftiakseis o,ti fatsa thes...

Ithilmir
29-11-2004, 19:50

Ναι, ειδικά η πανοπλία, χάλια λεπτομέρεια, ε; :P Όλος ο κόσμος λέει τι γαμάτα γραφικά έχει το EQ2 και ο γκαβός επιμένει στην άποψη του.
ναι χάλια λεπτομέρεια. και τα πρόσωπα είναι υπερβολικά απλά και .. εμμ "λεία" . Και γενικά δεν είπα ότι δεν είναι ωραία. Απλά εμένα δεν μου πολυαρέσουν. ΠΧ τα γραφικά του WOW ,αν και πολύ πιο χοντροκομμένα κλπ, μ'αρέσουν καλύτερα.. τεσπα γάμα το

Phoebus
29-11-2004, 20:09
Leia einai h fatsa ths gkomenas pou exw ftiaksei egw :P pou na deis pws einai ta dwarves... 'h ama kaneis gero ton xarakthra sou tou fortwnei ena elafry bump pou ton kanei na fainetai les kai exei rytides... einai poly wraio.

Phoebus
10-01-2005, 15:55
Όσοι πιστοί plz ποστάρετε τους characters σας, σε ποιο server είστε κτλ άμα είναι να μαζευτούμε οοοόλοι και να κάνουμε ένα ελληνικό guild.

Εγώ έχω 3 characters τώρα, αν και έχω σταματήσει να παίζω πολύ

Fuinloth - Half elf Predator (Highkeep)
Uialwen - High elf Bard (Highkeep)
Morr - Dark Elf Scout (ή Assasin θα γίνει αυτή ή Ranger... θα δούμε)(Faydark)

Μετά την λήξη της εξεταστικής γουστάρω λιγάκι να καώ με νέο character (έχω φτιάξει βέβαια πάνω από 10 που τους έπαιξα για λίγο και μετά τους παράτησα) μαζί με οποιονδήποτε άλλο που γουστάρει - μιλάμε για τέλη φλεβάρη ε...

Πάντως αυτό που θέλω να πω, μετά από τόσο καιρό είναι ότι το παιχνίδι έχει πολύ καλό gameplay, φοβερή οικονομία, και πολύ λίγα bugs... Ούτε grinding, ούτε camping (τα spawn camps αλλάζουν ή χάνονται)... Από γραφικά είναι πανέμορφο, από community μια χαρά... 2-3 άσχημα γίνανε μόνο λόγω SOE, φτιάξανε επιτέλους και τα tradeskills/crafting και πραγματικά όλα πάνε ρολόι... Βάλανε νέα quests, νέους npcs... νέα dungeons... Κρίμα που δεν θα παίζω τις επόμενες μέρες.

Deggial
10-01-2005, 16:39
Sennith - Iksar Inquisitor (Lucan D'Lere server) - already in a guild (Remnants of Darkness)

basshole
03-02-2005, 03:57
To EQ 2 thelei fraga kathe mina? Kai an nai me poious tropous... ( mi peis pali pistotiki:o) :shock:

Shadowlike
03-02-2005, 12:42
Υπάρχουν και Everquest II game cards, αλλά νομίζω είναι διαθέσιμες μονο για Αμερική ..προς το παρών τουλάχιστο.

Deggial
03-02-2005, 12:48
Δυστυχώς η SOE δε προωθεί τα προϊόντα της Ελλάδα. Game cards των 60 ημερών υπάρχουν, αλλά πωλούνται μόνο σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης, στις οποίες η Ελλάδα δεν ανήκει.

Οπότε, η μόνη ουσιαστική λύση είναι η πιστωτική (που πραγματικά δεν είναι τίποτε, αφού οι πιστωτικές κοστίζουν ελάχιστα έως καθόλου). Μέσω τραπεζών δε ξέρω αν υπάρχει επιλογή, αλλά είναι περισσότερο μπελάς απ'το να βγάλεις μια πιστωτική.

Deggial
11-04-2005, 14:01
Για να ζηλεύετε όσοι παίζετε Everquest... σε μια μέρα (χθες) απόκτησα τα εξής:
- Screaming Mace (+14str, +14wis, Terror Yaulp)
- Halasian Draft Horse
- Robe of the Invoker (+20 power regen)

:tease: