View Full Version : Απόψεις.
Carcass_
22-09-2004, 21:17
Ystera, loipon , pou lete, apo suzhgikh katastolh kai antipropaganda, xrhsimopoiwntas methodous opws MKULTRA klp , kanw to ekshs post :
Poia h apopsh sas gia to Eksorkisths 3 ?
Epishs, pws pisteuete oti prepei na einai mia kalh tainia tromou/ thriller me mustikistiko periexomeno ? Goustarete atakes tupou Pinhead ? Peite tainies pou goustarate ( kai giati omws sas porwsan telika toso polu ) kai tainies pou tis vriskete geloies.
Mono gia tainies me occult periexomeno.
Ets mounares.
To Eksorkisth 3 pantws to thewrw eksairetiko.
Einai arketa xeirotero apo to prwto, nomizw. An kai paizei o THEOS George Scott.
BlackMetal
22-09-2004, 21:53
ae ae oreo topik agapimene mou.
eksorkisti exo dei mono to proto.sxetika asteia tainia.
pame sto zoumi tou thread
Epishs, pws pisteuete oti prepei na einai mia kalh tainia tromou/ thriller me mustikistiko periexomeno ? Goustarete atakes tupou Pinhead ? Peite tainies pou goustarate ( kai giati omws sas porwsan telika toso polu ) kai tainies pou tis vriskete geloies.
katarxin prepei na xei aksioprepi ypothesi.px pleon mia tainia me to gio tou satana pou zei mesa stous anthropous kai etoimazei ti megali epixeirisi de tha me entyposiasei oso kalogyrismeni ki an einai.auta pou parousiazei na stekoun thriskeutika kai -giati oxi- na xrisimopoioun "istorika" stoixeia gia na tin kanoun pio alithofani.de goustaro atakes kai asteia typou pinhead.oi splatter faseis na einai poly periorismenes - i na min yparxoun kai katholou- kai na dinetai emfasi stin atmosfera (pali mesw tis alithofaneias - px otan o kakos diapernaei to soma tou thymatos me mia mpounia den mporo para na gelaso).episis kalo einai otan oi xaraktires den einai safws diaxorismenoi kai evil kai kalous,kathws pali xanetai i alithofaneia.den yparxoun stin pragmatikotita tetoioi xaraktires,oi opoioi dinoun entelos monodiastato feeling stin tainia kai de se afinoun na tautisteis me ton iroa.kai fysika to kolpo lovecraft einai o,ti kalytero.to "kako" pou tha se tromaksei pragmatika den prepei na fainetai (poios tromazei pia apo ena zompi,enan drakoula,ena teratoeides apokroustiko prama),alla na ypodilonetai.
ola auta ta kala ta sygkentronoun oi eksis tainies tou eidous pou exo dei :
to moro tis rozmari (proto kai kalytero),to prince of darkness kai fysika to in the mouth of madness pou eida prosfata (yo mpantilaki) pou itan TELEIO.sigoura ksexnao ki alles autes ti stigmi alla u get the point.
genika to kleidi einai o oros "alithofaneia".parolo pou fainomenika einai antifatiko me to "metafysiko" - "occult" xaraktira ton tainion,einai oreo na les "koita ti ginetai,gia skepsou.." ktl ktl
yo fog (carpenter) carcass_
BlackMetal
22-09-2004, 21:57
a episis pragmatika tromaxtiko vrika to ring parolo pou den antapokrinetai se ola apo ta standards pou anefera sto proigoumeno post.alla eixe teleia atmosfera kai akretes tromaxtikes faseis.(ennoeitai to giaponeziko 1 kai 2.to amerikaniko einai moufitsa kai vareto -sorry carcass- .to ring0 einai pragmatika 0.apo tis pio varetes tainies ever)
geloies exo na po polles alla den to kano giati sevomai pragmatika tous dimiourgous tous
BlackMetal
22-09-2004, 22:02
as yperthematiso ligaki legontas oti tha thela POLY na do mia tainia vasismeni stin "periptosi tou tsarls ntekster gouornt" tou lovecraft apo enan kalo skinotheti tou eidous pou na mporei na syllavei tin atmosfera tou vivliou kai na tin metaferei analoga.auto tha itan mia TROMAXTIKIA tainia.
Dunadan Ranger
23-09-2004, 02:01
o e3orkisths kai h profhteia to 1 einai ta prwtopora film sto xwro tous.
tromaktiko film einai to psyxologiko 8riler kai oxi to splatter pou perissotero gelio prokalei para fobo.
gia mena top o e3orkisths to ena an kai ta efe me tous emetous kai diafora alla thn xalane liiiigo thn tainia...
an eleipan ta emetiasmata kai ta terastia skishmata kai ta kefalia na gyrnane pisteyw oti 8a htane to teleio 8riler.alla logw epoxhs kai prosarmoghs twn efe sto cinema dikaiologeite kai overall einai gia mena a3eperasto.
to exorcist 3 einai kalh tainia ws plokh alla pali kati den paei kala kai de noiw8eis oti se kalyptei toso wste na thn onomaseis megisto 8riler.
apo tis kainouries ...mono to the others gia mena mporw na pw oti kalyptei omorfa ton oro 8riler.
h ekth ais8hsh htan apo tis tainies pou se ka8hlwnan logw tous telous opote mpainei kai ayth mesa.
ayta apo mena
BlackMetal
23-09-2004, 02:15
sigoura ksexnao ki alles autes ti stigmi
the others,profhteia to 1
An h Profhteia einai to Omen tote oxi mono einai tainiara, alla exei kai to kalytero soundtrack me diafora apo to deytero.
Lethargica
23-09-2004, 02:22
An h Profhteia einai to Omen tote oxi mono einai tainiara, alla exei kai to kalytero soundtrack me diafora apo to deytero.
Ναι το Omen είναι! Και όπως λες έχει εξαιρετικό soundtrack.
(όπως και το OmenIII: The Final Colfint έχει θεική μουσική)
Epishs, pws pisteuete oti prepei na einai mia kalh tainia tromou/ thriller me mustikistiko periexomeno ?
Να χρησιμοποιεί ιστορικά στοιχεία (χωρίς χοντρές αυθαιρεσίες) και στοιχεία από τη μυθολογία των τοποθεσιών που χρησιμοποιούνται. Μ'αρέσει να ξεκινούν ψιλο-ντετεκτιβίστικα παρά ο ήρωας-θύμα, ενώ πρέπει να υπάρχει σταδιακή κλιμάκωση και χαρούμενο αλλά τραγικό τέλος (π.χ. στο πρώτο Εξορκιστή, ναι μεν η μικρή γλυτώνει, αλλά ο Damien πεθαίνει). Ομοίως δε πρέπει να σώζονται ως δια μαγείας όλοι οι "καλοί" χαρακτήρες.
to 1o pou mou r8e otan diavasa to topic einai ta Omen. gg.
Lethargica
23-09-2004, 02:31
Και το Rosemary's baby είναι καλό.
Κάνει κάποιες κοιλιές, αλλά μ'αρέσει το Rosemary's Baby. Γαμώ τα φινάλε.
Lethargica
23-09-2004, 02:42
Κάνει κάποιες κοιλιές, αλλά μ'αρέσει το Rosemary's Baby. Γαμώ τα φινάλε.
Ειδικά το φινάλε!!!!! Κυρίως γι αυτό μ'αρέσει και για τη διαστροφική του ατμόσφαιρα, αλλιώς σεναριακά δε λέει και τίποτα.
freak brother
23-09-2004, 03:10
maresoun oi horror movies pou den analwnontai sta cliche.. kai prospathoun pio polu na sou perasoun mia atmosfera efialth..mesw ths periergh skhnothesias..
to cell px htan xalia tainia alla h skhnothesia sou vgazw mia arrwstia
(paradeigma e? oxi oti marese) :P
BlackMetal
23-09-2004, 03:10
i moni koilia pou kanei i tainia einai otan menei egkyos.
aggelhs_rwxamhs
23-09-2004, 03:25
Den 8a gineis Romero pote, atmosfairike atmosfairikeee
Buddy Lackey
23-09-2004, 14:43
Ystera, loipon , pou lete, apo suzhgikh katastolh kai antipropaganda, xrhsimopoiwntas methodous opws MKULTRA klp , kanw to ekshs post :
Poia h apopsh sas gia to Eksorkisths 3 ?
Mono gia tainies me occult periexomeno.
Ets mounares.
To Eksorkisth 3 pantws to thewrw eksairetiko.
1) O eksorkists 3 einai mia xara.
2) Den yparxoun "prepei". Me diaforetika pragmata tromazei o kathenas. Oi atakes tou Pinhead ta spane. Mia tainia tromou vasika gia na me tromaksei prepei na peithei oti o "bad guy" einai EVIL, dld oti kinitai apo ena megalo kako, kai oxi aplws apo mia sxizofrenia/vitsio. Kai genika to aorato stoixeio kapoiou megalou kakou (vl "Prince Of Darkness" tou Carpenter, kai genika Carpenter pou gamaei). Top tainies dld (opws eipan sxedon oloi) = Omen, Rosemary's Baby, Mouth Of Madness, 1os Eksorkisths, Ring klp. Epishs merika splatter exoun KAI theikh atmosfaira gia klasimo (The Beyond - nianiania symp), City of The Living Dead klp. A kai Inferno tou Argento. Kai to "Stigmata" einai fovero (an kai den exei katholou to stoixeio tou "kakou" mesa ).
Geloio htan to remake tou Texas Chainsaw Massacre (px).
Dunadan Ranger
24-09-2004, 01:22
skatopsyxh tainia = RAVENOUS
Carcass_
24-09-2004, 22:37
Sumfwnw apoluta me sympo gia thn alithifaneia kai thn tash pros to realismo gia to sugkekrimeno eidos.
Indeed in the mouth of madness htan tainiara dioti o Carpenter einai lovecraft fan kai apla to ekane opws tha eprepe na einai me vash ton suggrafea ( opws kai to the fog - epphroh apo Innsmouth - logia tou idiou, oxi apopseis mou ).
Sugkekrimena gia Pinhead , den rwthsa gia tis tainies pou summetexei ( aka Hellraiser ) alla gia to profil tou sugkekrimenou evil xarakthra. Rwtaw dioti ena apo ta pragmata pou mou aresei einai oi kaloi dialogoi/monologoi . Gia auto porwthika kai me to Eksorkisth 3 ( To 1 me afhnei pagera adiaforo ). Xwris idietera kounhmata tou typou pou ton upodiete kai taseis sthn fwnh tou, auta pou leei einai apla gamhstera... kata th gnwmh mou panta.
Eida kai to the tenant proxtes. An kai einai wraia tainia , evgala 300000000 ekdoxes gia to ti paizei. Auth h fash sas aresei ? h tha protimousate sto telos na eiste sigouroi gia thn plokh tou senariou ?
BlackMetal
25-09-2004, 00:46
opws kai to the fog - epphroh apo Innsmouth - logia tou idiou, oxi apopseis mou
xm
endiaferon.
mia fora to xo dei mono kai den paratirisa kati tetoio.thelo na to ksanado etsi ki allios.
An kai einai wraia tainia , evgala 300000000 ekdoxes gia to ti paizei. Auth h fash sas aresei ? h tha protimousate sto telos na eiste sigouroi gia thn plokh tou senariou ?
ennoeis genika gia tainies apo to forum,i gia tromou sygkekrimena?
apantao gia genika.
analogws tin tainia.
px stis tainies tou lynts (oses vlepontai) de thelo na mai sigouros kai den to psaxno se 432434 sites meta gia na do ti egine,giati theoro oti auto einai to oreo prama sautes tis tainies.
se alles tainies (opos px sto donnie darko) thelo na xo mia safi eikona tou ti paixtike,an kai polles fores i "kanoniki" ekdoxi se kseneronei kai protimas ti dikia sou arxiki ermineia.
Once_Emperor
25-09-2004, 03:33
egw exw polli kairo na tromaxw me tainia
to ring itan efxaristi exairesi alla genikotera pwrwnomai me italikes horror movies argento bava fulci ktl.genika m'aresei i via kai polles fores i peritti via(vl reservoir dogs) alla ontws ta thriller gia na einai ontws tromaktika prepei na einai pio egefalika.px to in the mouth of madness.
exorkistis kai profitia m'aresan...to stigmata exei entipwsiaki arxi alla sti mesi to xalaei!genikotera diskola nomizw mporei na apodwthei tromaktiki atmosfaria se mia tainia...i tv periorizei...sto mellon tha doume
px pio tromaktika vriskw orismena pc games(silent hill) para tainies...
pantws ena senario polli kalo gia thriller einai to charles dexter ward(pes ta re sympo..)
PS:must gia thriller einai na ta vlepeis monos kai vradi me kleista fwta...
Once_Emperor
25-09-2004, 03:37
o pinhead einai treli morfi kai proskinaw tis atakes tou... :worship:
an den ipirxan kai xaraktires san auton pou tha vriskan re oi bandes tetoia gamata samplakia???
BlackMetal
25-09-2004, 04:09
PS:must gia thriller einai na ta vlepeis monos kai vradi me kleista fwta...
yeap.
enas apo tous logous pou to the beyond mou fanike psiloasteio einai oti to eida apogeuma me ton mpantilaki pou epemene na doume prota auto kai meta mia alli tainia pou xame parei (to game prepei na tan - den to xa dei kai proskynisa,mallon to kalytero fintser)
Once_Emperor
25-09-2004, 12:34
the beyond
:worship: :worship: :worship: :worship:
:headbang: :headbang:
Carcass_
25-09-2004, 15:15
Exoun vgei duo tainies me tsarls dexter ward. Protimw na dw kati empneusmeno apo hpl para to idio tou to ergo se tainia, ektos kai einai skoupidi tupou reanimator gia na klasoume sto gelio.
To the byeond einai indeed gelio. Kai vrady to idio geloio fainetai. Apo tetoiou eidous skoupidia , protimw kana kanivvalo h zombie.
Back on topic...
Pantws, genikotera den vgainoun kala thriller pia. Kai einai krima. Teleutaio pou eida kai goustara htan ta the ring kai to identity ( apisteuto deos kai proskunhma ).
Epomenh erwthsh: Klisez... Poia klise sas aresoun kai poia sas ksenerwnoun stis tainies autes. Ti tha thelate na deite parapanw kai ti den thelete kan na skefteste oti mporei na guristei.
Ithilmir
25-09-2004, 15:15
na prosthesw oti mia p'tis pioo tromaktikes tainies pou xw dei einai to
Evet Horizon. Etsi kari-o-la?
Solo Carriera
25-09-2004, 15:18
(to game prepei na tan - den to xa dei kai proskynisa,mallon to kalytero fintser)
( opws kai to the fog - epphroh apo Innsmouth - logia tou idiou, oxi apopseis mou ).
:tup:
tromerh tainia,an kai perase kamposos kairos kai de 8ymamai polla...
genikotera tromaktiko thriller = atmosfaira kai alh8ofaneia (oso ginetai)
geloia=freddy vs jason,texas chainsaw... klp.
Oso gia ta klise,e ntaksei ti na sou pei mia tainia me to maskoforo dolofono 'h ta zombie pou jephdoun apo dw ki apo kei... (dawn of the dead px,opou jafniazesai,den tromazeis,kyriws me th voh8eia tou hxou). Ejallou,exoun gyristei apisteftes hli8iothtes pou de sou menei kati na peis "OXI na mhn gyristei". A kai oxi alla (metallagmena) ZWA (araxnes,melisses,fidia,karxaries,asdfoisdf).An kai to eight legged freaks kaloutsiko htan :P
Ti 8a 8ela na dw? de jerw...mia prwtotyph idea mallon.ti akrivws den jerw,to afhnw se kana senariografo me megalyterh fantasia :)
Endiaferon parousiazei to 8ema tou giati na vlepei kaneis thriller.Polloi uio8etoun thn apopsh oti oi tainies tromou de prosferoun se kati-sigoura de ftiaxnoun th dia8esh tou 8eath (toulaxiston thn wra pou parakolou8ei?) k yposyneidhta ton ephreazoun.Vevaia,afto tairiazei pio poly se tainies "sfazw tous pantes" para sta atmosfairika pou leme edw.Alla,ki egw teleftaia sixa8hka me tosa thrillers pou eida kai pragmatika skeftika giati thn epomenh fora na mh dw kwmwdia 'h anyway kati allo..
PS mia tainia me enan typo pou eixe kassetes eksorkismwn alla de borouse na tis akousei gia htan o satanas 'h kati tetoio kai h giagia dipla kremasthke pws legetai? giati 8a skasw - allo pou de 8elete vevaia... :P
(to game prepei na tan - den to xa dei kai proskynisa,mallon to kalytero fintser)
Alien 3 > Fight Club > Game
Buddy Lackey
25-09-2004, 18:53
Fight Club > Seven> The Game> ta ypoloipa
:)
O malakas xehasa to Seven.
BlackMetal
25-09-2004, 19:08
xm fight club kai seven ta theoro aristourgimata kanonika,alla to game to vrika poly pio entono kai me kratage SYNEXEIA se agonia gia to ti tha epakolouthisei.(kati pou synevi fysika kai me to seven kai me to fight club,alla oxi se toso megalo vathmo)
Solo Carriera
25-09-2004, 19:14
Alien 3 > Fight Club > Game
ακόμα χειρότερα.
Solo Carriera
25-09-2004, 19:24
έβαλες το alien 3 πάνω από κάποια άλλη ταινία του fincher.
BlackMetal
25-09-2004, 19:26
to opoio btw einai to xeirotero alien makran.(opoios pei gia to ressurection einai totally gay)
Einai eironiko na mou ti lete se ena thread pou legetai APOPSEIS.
BlackMetal
25-09-2004, 19:58
axxaxaxaa auto skeftomoun ki ego
"ok apopseis."
Carcass_
25-09-2004, 20:26
Den kserw giati o kosmos vlepei thriller Eraser, proswpika eimai tromolagnos opote gia auto goustarw tainies, vivlia kai rpg tou eidous.
Emena m'aresoun ta thriller pou den exoun kapoio metafysiko/yperfysiko twist mesa tous. Arketa thriller pou exoun sxesh me ton theo ktl polles fores den me tromazoun. To mono isws pou m'arese, oxi giati tromaksa alla giati telika to theiko/sataniko eixe anthrwpinh ypostash htan to Daimonismenos Aggelos (Angel Heart) me ton De Niro kai ton Rourke.
Symfwnw apolyta gia thn atmosfaira pantws, gi'ayto allwste einai wraia empeiria na blepeis ena kalo thriller sto cinema, me tsita ton hxo kai to skotadi (arkei na mhn yparxei o malakas sthn aithousa pou tha sta kwmikopoei ola). Ta splatter den me xalane, bebaia h ypodhlwsh mias splatter skhnhs merikes fores einai pio isxyrh (giati douleyei to myalo sou) para apo to na thn deis. Mia stigmiaia eikona (opws px sto se7en pou blepoume to kefali) einai arketh mono kai mono gia na dhmiourghseis amesa to setting sto myalo sou...