View Full Version : Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Custom User
02-02-2011, 16:59
Custom User, ποιο νόημα ρε συ, αν ήθελε όντως να συνθέσει μία ηχηρή γροθιά ενάντια στον φασισμό και όλα αυτά, δε θα μπορούσε άνετα να βρει κάτι πιο ευφάνταστο και ποητικό; Για τον Θανάση μιλάμε. Ποιοι μέσοι κουλτουριάρηδες και μαλακίες, εσύ πχ πού ανήκεις για να τη λες στους μέσους, στους ανώτερους κουλτουριάρηδες;
Πιο πάνω αποκλήθηκε "ελιτιστής" ο Θανάσης, εγώ μεγαλύτερο ελιτισμό από αυτή την "κριτική" πάνω σε ένα άνευ ουσιαστικής αξίας κομμάτι 2 λεπτών δε βλέπω εδώ πέρα.
Λωλ? Που έκανα κριτική στο τραγούδι; Νομίζω είμαι σαφής. Έκανα κριτική στο ποστ του αγκοραφομπικ και κατ' επέκταση σε όσους ταχθηκαν υπερ του.
Το συγκεκριμένο ποστ μιλάει για χλέπα σε κάποιους. Ε για αυτούς τους κάποιους μιλάω, πες τους όπως θες. Μέσοι κουλτουριάρηδες, γενιά του ωλ-σταρ, ηαρίτισσες κτλ Όσο για μένα, ανήκω στον Ε.Σ. από Δευτέρα.
Αν δεν είχε γίνει όλο αυτό το θέμα για το κομμάτι, ούτε που θα έμπαινα στον κόπο να το σχολιάσω. Δεν έχει κάτι να σχολιάσεις. Γαμώ το φασισμό \m/ Απλά η φάση έχει ότι μιλάς για ελιτισμό εσύ που συμφώνησες απόλυτα (sic) με άποψη ότι ο Θανάσης ρίχνει χλέπα σε κάποιους αδαείς και εσύ είσαι από μια μεριά και γελάς με το σοκ τους.
Και ναι, φυσικά θα μπορούσε αν ήθελε να γράψει μια ηχηρή γροθιά, ίσως και να αποτύχαινε βέβαια, αλλά εδώ ακόμα και ο Αλκίνοος περίπου το έκανε (http://www.youtube.com/watch?v=xF6gzROh_6I) και παίζει συνεχώς σε δεύτερα προγράμματα και διέσεις.
carheart
02-02-2011, 16:59
Το "κιτς" σε δισκους του Θαναση τωρα σας χαλασε? μηπως τον καναμε κατι που δεν ειναι?
Προσωπικά μιλώντας, και επειδή έχω την βροχή ιδιαιτέρως ψηλά, δεν νομίζω πως τον "έκανα" κάτι που "δεν είναι" ή "δεν μπορεί να είναι". Μόνος του το έγραψε. Και δες είχε "κιτς" μέσα. Ο Διάφανος είχε άλλη λογική και δεν μάρεσε τόσο, και είχε κομμωτριάκια και μύγες, αλλά και πάλι, τολμώ να πω, δεν υπήρχε κάτι "κατακριτέο", παρά μια αλλαγή μουσικής πορείας που απλά δεν με αφορούσε τόσο. Δεν θα ξαναεξηγήσω τι θεωρώ το "εο εο γαμώ το φασισμό".
Headphones
02-02-2011, 17:31
Καλα η βροχη ειναι ενας δισκος. Δεν εχει σ'αυτον, εχει σε αλλους (οκ το ιδιο λεμε αλλα το ποστ μου εχει να κανει και με το ποστ καλκι, οχι μονο με την ερωτηση κρισεως). Το "κατι που δεν ειναι" δεν αναφερεται στην ικανοτητα να γραψει ωραιους στιχους και μουσικη (κατι που κανει και σ'αυτον το δισκο για μενα) αλλα στο οτι εχει δειξει πως δεν ειναι ο μουσικος που θα παρει παντα τον εαυτο του στα "σοβαρα". Τωρα το συγκεκριμενο κομματι δεν μπορω να ξερω με ποιο σκοπο το γραψε αλλα δεν ειναι και κατι που με ενοχλησε τοσο.
Parasight
02-02-2011, 17:43
Απλά η φάση έχει ότι μιλάς για ελιτισμό εσύ που συμφώνησες απόλυτα (sic) με άποψη ότι ο Θανάσης ρίχνει χλέπα σε κάποιους αδαείς και εσύ είσαι από μια μεριά και γελάς με το σοκ τους.Σ'αυτό το σημείο μπορούμε να κάνουμε καθρεφτάκια ο ένας στον άλλο μέχρι αύριο :P Δεν το έπαιξα υποψιασμένος ή κάτι τέτοιο πάντως, από την αρχή λέω ότι γίνεται αχρείαστη υπερανάλυση για αυτά τα δύο λεπτά του δίσκου. Αλλά ΑΝ πρέπει σώνει και καλά να κάτσω να δώσω κι εγώ μια ερμηνεία ως αντεπιχείρημα στις κατηγορίες περί κιτσαρίας και ρηχότητας, πιστεύω ότι ο Θανάσης απλά για κάποιο λόγο γούσταρε να το κάνει και χέστηκε για το τι θα πιστέψει οποιοσδήποτε. Ούτε σε χλέπες αναφέρθηκα, ούτε σε τίποτα παρόμοιο.
Όπως λέει πολύ σωστά και ο από πάνω:
Τωρα το συγκεκριμενο κομματι δεν μπορω να ξερω με ποιο σκοπο το γραψε αλλα δεν ειναι και κατι που με ενοχλησε τοσο.
Στο φινάλε, peace & love και όλα αυτά. Και ακούστε Αλκίνοο.
dopefiend
02-02-2011, 18:38
ε αυτό που ήθελε να περάσει μόνο ο ίδιος το ξέρει. φυσικά διαφορετικά το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας. εγώ βρίσκομαι μάλλον κάπου στη μέση. δε με χαλάει, ούτε με φτιάχνει. και είμαι της άποψης ότι ένα τραγούδι από μόνο του δεν φέρνει την καταστροφή, δε μπορεί να κάνει γελοίο έναν ολόκληρο δίσκο, μια δισκογραφία, έναν καλλιτέχνη. ούτε ένας σαμάνος.
όσον αφορά τη βροχή από κάτω, εντάξει, ωραίος δίσκος αλλά έχει και πολύ καλύτερους (ίμο). καταλαβαίνω ότι είναι πειραματικός και αρέσει σε άτομα που γενικά δεν τρελαίνονται για τις υπόλοιπες δουλειές του, αλλά είναι ένας δίσκος. σ'αρέσει η βροχή από κάτω, όχι ο θανάσης παπακωνσταντίνου.
για τους υπόλοιπους που τον βαρεθήκατε, μάλλον ποτέ δεν εκτιμήσατε ιδιαίτερα την εκάστοτε καλλιτεχνική του προσφορά. αυτό είναι όντως δικό σας πρόβλημα. φτάσαμε στο σημείο να τον κατηγορούμε που παίζει τετράωρα δηλαδή, αν είναι ποτέ δυνατόν.
carheart
02-02-2011, 18:55
Την καταστροφή δεν την έφερε το ένα τραγούδι. Μέσα στα πλαίσια μιας καθοδικούς πορείας που είχε σαββόπουλους, την Απαράδεκτη σκυλού in disguise Φριτζήλα, σταυροτουνότου, κομμωτριάκια, ονουςμαςειναληταριό, μύγες, αναρχικάκια και άλλα τόσα, έρχεται να συμπληρώσει το θρίαμβο ένα ακραία κακόγουστο και επιτηδευμένο σίχαμα και ο φωτοβολίδας.
Και δεν είναι δικό μου πρόβλημα που δεν εκτιμώ την προσφορά του, είναι δικό του που κάνει μαλακίες. Υποκειμενικά είναι αυτά, αλλά ας ανταλλάξουμε μιαδυό υποκειμενικότητες να χουμε να λέμε
dopefiend
02-02-2011, 19:13
αλλά παλιότερα ήταν ωραίος τύπος, με αυτό το κομμάτι γίνεται γελοίος.
σε αυτό αναφερόμουν btw.
αλλά ναι, όπως τα πες στην τελευταία πρόταση
Parasight
02-02-2011, 19:21
edit:@carheart
Πληφοριακά, το ονουςμαςειναληταριό είναι τραγούδι του 1998 (δίσκος "Λάφυρο"), δλδ θες να μου πεις ότι από τότε άρχισε η "καθοδική πορεία"; Μη λέμε κι ό,τι θέλουμε ρε παιδιά. Καλές οι υποκειμενικότητες, αλλά αν αρχίσω να ρίχνω κι εγώ τις δικές μου στα topics των Burzum και των Ulver ξέρω γω, θα βγείτε οι φανμπόηδες να με πάρετε με τις πέτρες που τόλμησα να μιλήσω.
Όπως είπε ο από πάνω σου, σου άρεσε η Βροχή και θεωρείς τα υπόλοιπα του Θανάση μέτρια ή γεμάτα αδιάφορα/κακόγουστα/κιτς/"μικρά" fillers (μέχρι και τη Μάρθα έπιασες στο στόμα σου αθεόφοβε); Ε μείνε στη Βροχή, είναι πασιφανές ότι ποτέ δεν είχες επαφή με τον καλλιτέχνη συνολικά. Δε σου έχωσε κανείς με το ζόρι στο αυτί σου ούτε τον Σαμάνο ούτε τον Διάφανο. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μη μας το παίζεις και απογοητευμένος οπαδός δλδ.
dopefiend
02-02-2011, 19:36
επίσης το "ερώτηση κρίσεως" αποτελεί μια... γροθιά σε όσους τον κατηγόρησαν για "ψιλοεθνικισμό" γραπωμένοι από στίχους όπως "ελλάδα σαν αγριόχορτο φύτρωσες κι εκεί" ...
carheart
02-02-2011, 19:39
parasight, το από πότε ακούω τον θανάση παπακωνσταντίνου και το πόσο τον έχω νιώσει/καταλάβει και το πόσο ΠΡΕΠΕΙ ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να με απογοητεύουν οι κινήσεις του, σίγουρα δεν είναι πράγματα που θα μου τα πεις εσύ, προς θεού
το "ονουςμαςειναιαληταριο" πάει στο οτι λατρεύουν να το τραγουδάνε δυνατά οι οπαδοί του όταν δεν χορεύουν ζειμπέκικο την πριγκηπέσσα, και αυτό αισθητικά με ενοχλεί, όπως με ενοχλεί και ο κακοφανμποισμός όταν δεν σε αφήνει να δεις πέντε απλά πραγματάκια που λέει ο άλλος και να τα καταλάβεις
κατάλαβέ τα ή συνέχισε να κακαρίζεις πως κανείς ποτέ δεν έχει δικαίωμα να απογοητευτεί από τον ΘΠ αν δεν είναι πασιφανές πως έχει επαφή με τον καλλιτέχνη συνολικά.
και μην το κάνεις burzum thread, προειδοποίησα στο πρώτο μου ποστ, ευχαριστώ
Parasight
02-02-2011, 19:43
Φαντάσου να έκανε και καμιά διασκευή Μαρίκα Παπαγκίκα ο Θανάσης δλδ. Δε σωζόταν ούτε με σφαίρες.
edit:
Sorry, την Παπαγκίκα μπορώ να την αναφέρω;
carheart
02-02-2011, 19:47
Μην με κάνεις να σε πω βλάκα, δεν το θέλω, αφού καταλαβαίνεις ακριβώς τι σου λέω. Θεωρώ πως μετά τη βροχή υπήρξε μια καλλιτεχνική ύφεση σε όλους τους τομείς, με κριτήρια υπαρκτά στη δική μου κλίμακα. Και σε πιάνει αυτή η τάση του κυνηγημένου και λες πως είναι προφανές πως δεν έπιασα ποτέ το νόημα.
Επίσης μπορείς να αναφέρεις ό,τι αγαπάς, αλλά η ειρωνία δεν θα σε σώσει σε τίποτα
Parasight
02-02-2011, 20:05
Ρε μάστορα, δεν έχει να κάνει με κανέναν φασισμό γούστου ή κάτι τέτοιο, απλά διατυπώνω συμπεράσματα με βάση αυτά που λες εσύ.
Σε ενοχλεί που οπαδοί του Θανάση τραγουδάνε δυνατά το Αερικό ή φωνάζουν αντιεξουσιαστικά συνθήματα στις συναυλίες του, λες και είναι ο υπεύθυνος γι'αυτό. Ή για οτιδήποτε κάνουν οι οπαδοί του γενικότερα.
Ξερνάς με Κομμωτριάκι, Μύγες, Ερώτηση Κρίσεως, ενώ ο Θανάσης από την αρχή της δισκογραφίας του έχει Ματσιφτάρι, Πάστα με Κερασάκι, Καντηλανάφτη κλπ. Με άλλα λόγια, αυτή η πλευρά του υπήρχε ανέκαθεν και σε καμία περίπτωση δεν εμφανίστηκε ως κάποιο σύμπτωμα καθοδικής καλλιτεχνικής πορείας στον Διάφανο.
Τέλος, αυτό με το Σταυρό του Νότου συνειδητοποιώ τελικά ότι δεν το έχω πιάσει. Ποια ακριβώς ήταν η μαλακία εκεί; Έβγαλε λεφτά; Τον είδε περισσότερος κόσμος; Είναι εγκλήματα και τα δύο αυτά; Εκτός αν είναι και κάτι άλλο που αγνοώ, στην οποία περίπτωση διαφωτίστε με.
Τέλος, αν νομίζεις ότι ο Θανάσης έχει εν λευκώ ασυλία από μέρους μου, διάβασε τι έλεγα για τα lives του με Σαββόπουλο (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?5567-%CE%98%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85&p=753519&viewfull=1#post753519) ενώ είχα θάψει αρκούντως σε άλλο forum. Γιατί έχω την εντύπωση ότι με έχεις πάρει για τυφλό φανμπόη δλδ.
carheart
02-02-2011, 20:24
Ρε καλέ μου άνθρωπε, και Αλεξάνδρα Σαλαμάνδρα είχε, το ξέρω, αλλά μια μέρα έκανε τον Βραχνό Προφήτη, την Αγρύπνια, την Βροχή, και εκεί που πάει να απογειωθεί να μοιράσει σφαλιάρες να τα γκρεμίσει όλα, αποφασίζει να κάνει δεκαπέντε μετρημένα φάουλ για να καταλήξει στο εο εο γαμώ το φασισμό. Τι πιο απλό
12 stars circle your brow
02-02-2011, 20:37
Ο ΚΑΛΧΑΣ ΕΡΙΞΕ ΤΗ ΖΑΡΙΑ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΒΗΧΩΝΤΑΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ: ΑΑΑΑΑΑΑΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΡΡΡΡΟΥΝ.
Γενικά θεωρώ οτι είστε λίγο αυστηροί με το δίσκο τούτο. οκ εχει μια παραφωνία οσον αφορά το συγκεκριμενο κομματακι, εγω θα προσέθετα οτι συνθετικά αναπαράγει ιδέες που έχουμε ξανακούσει σε σημεία αλλα σε γενικές γραμμές έχει την ΚΑΤΙ απο την αρρωστίλα που είχε η βροχή απο κάτω. Εσείς τον θάψατε ήδη. Προσωπικά δε θεωρω οτι μπορεί κανεις να του προσάψει προθέσεις να βγάλει χρήμα ή να κάνει την καλή ή κάτι τέτοιο. Το πολύ πολύ να πεις οτι ψιλοεπαναλαμβάνεται και θα μπορούσε να βγάλει απο το δίσκο κάποια κομμάτια αλλα μέχρι εκει. Α, και όσον αφορά το σαμάνο, ήμαρτον, μια χαρα δίσκος είναι, απο τους καλύτερους που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια.
Parasight
02-02-2011, 22:51
Ρε καλέ μου άνθρωπε, και Αλεξάνδρα Σαλαμάνδρα είχε, το ξέρω, αλλά μια μέρα έκανε τον Βραχνό Προφήτη, την Αγρύπνια, την Βροχή, και εκεί που πάει να απογειωθεί να μοιράσει σφαλιάρες να τα γκρεμίσει όλα, αποφασίζει να κάνει δεκαπέντε μετρημένα φάουλ για να καταλήξει στο εο εο γαμώ το φασισμό. Τι πιο απλόΈχασε όλη τη σοβαρότητά του δλδ. Έγκλημα :P
Τεσπα, αυτό που βλέπεις εσύ ως μειονέκτημα για μένα είναι το αντίθετο. Γούστα είναι αυτά και υποκειμενικά και όλα αυτά.
Agoraphobic_S.I.
04-02-2011, 02:25
Η επιτυχία ενός απόλυτα απλοϊκού κομματιού του Θανάση έγκειται στο ότι προκαλεί (επιτέλους) τον αποδοκιμασμό από κάστομ τύπους - λάτρες της εξιζητημένης τέχης και του καραπουτσαριού μέχρι αμετανόητους μουσάτους μπλακμεταλερς/αβαν γκατε του σπιρτόκουτου. Εύγε και πάλι στο Λαρισαίο!
Roswell47
04-02-2011, 02:45
το κούρασες κι εσύ ρε Αγκοραφόμπικ. εο γαμώ το φασισμό. Με το πτυελοδοχείο του Μπακούνιν θα μου πει κανείς τι παίζει;
ikonoklast
04-02-2011, 02:47
«Εξεζητημένη» τέχνη, αδερφέ!
@ Parasight, με το «χωρίς αντίστοιχη καλλιτεχνική προσφορά» εννοώ κοινώς ότι ο σαμάνος ήταν σαβούρα.
carheart
04-02-2011, 10:10
Η επιτυχία ενός απόλυτα απλοϊκού κομματιού του Θανάση έγκειται στο ότι προκαλεί (επιτέλους) τον αποδοκιμασμό από κάστομ τύπους - λάτρες της εξιζητημένης τέχης και του καραπουτσαριού μέχρι αμετανόητους μουσάτους μπλακμεταλερς/αβαν γκατε του σπιρτόκουτου. Εύγε και πάλι στο Λαρισαίο!
Χωρίς παρεξήγηση, αλλά όταν λέω πως η ερώτηση κρίσεως είναι για δεκαεφτάχρονα εννοώ κάτι τέτοιο. Το αναρχικάκι του θανάση του τρελού φάση
Parasight
04-02-2011, 10:28
@ Parasight, με το «χωρίς αντίστοιχη καλλιτεχνική προσφορά» εννοώ κοινώς ότι ο σαμάνος ήταν σαβούρα.Χμμ μαζί σου με πάθος στο ότι ήταν αχρείαστη η συνεργασία με Σαββόπουλο. Αν όμως βγάλεις τη φωνή και τη γενική παρουσία του, ο Σαμάνος κατ'εμέ είναι φοβερός δίσκος. Το γνωστό Θανασοsongwriting υπήρχε κι εκεί και δε με απογοήτευσε. Μελανά σημεία μόνο οι επανεκτελέσεις Ορυχείων και Σάρας, καθώς και η μελοποίηση του Ό,τι Δε Μπόρεσε, μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς αυτά τα τρία.
Να ξαναπώ για πολλοστή φορά πώς, Ο,ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ, πόσο δύσκολο είναι να την αγνοήσουμε επιτέλους; Βέβαια κάποιοι βλέπουν γενικότερη πτώση τα τελευταία χρόνια με αφορμή αυτή, αλλά, όπως λέω στην προηγούμενη σελίδα (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?5567-%CE%98%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85&p=1075128&viewfull=1#post1075128), εγώ δεν το συμμερίζομαι αυτό και δε μου απάντησε κανείς πάνω σ'αυτό. Το ότι κάποιοι είχαν συγκεκριμένες προσδοκίες/απαιτήσεις από τον Θανάση μετά τη Βροχή και τους τις χάλασαν τα κομμωτριάκια, επιμένω πως είναι δικό τους πρόβλημα.
carheart
04-02-2011, 10:40
Parasight, ακούστηκες. Κάποιοι χαλαστήκαν με την ερώτηση κρίσεως (σε πληροφορώ πως είναι αρκετοί), κάποιοι και με κάποια άλλα (επίσης αρκετοί), κάποιοι θα γουστάρατε ακόμα και αν έλεγε τον ύμνο της ΑΕΛ. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι κατακριτέο, είναι όλα views πάνω στη music που θα λεγε και ο μόρμεγκιλ. Δεν ξέρω αν όλα τα albums του ΘΠ βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο στην κλίμακά σου, αλλά αντιλαμβάνομαι πως τον αντιμετωπίζεις σαν καλλιτεχνική ολότητα και γουστάρεις τόσο ανελέητα την περσόνα του, που δεν ανέχεσαι καν κάποια κριτική με επιχειρήματα σε αυτόν από τρίτους ("δίκο τους πρόβλημα"), πόσο μάλλον να την κάνεις ο ίδιος. Ναι, ξέρω, στο άλλο φόρουμ έγραψες κάτι, αλλά πιάνεις το νόημα. Εγώ αναφέρθηκα ξανά στο θέμα μόνο και μόνο επειδή είχα γράψει πως το "τραγουδάκι" το εοεο είναι για δεκαεπτάχρονα, και έρχεται καπάκια ο αγκοραφόμπικ να αφορίσει όλους τους υπόλοιπους κάστομ/αβανκαρντς/μπλακμεταλς του σπιρτόκουτου, επιβεβαιώνοντας τα πάντα. Λέγεται "κριτική", το κάνετε και οι ίδιοι, αγαπάτε μινμιν και πάνκη ακριβώς για την κριτική που ασκούν σε οτιδήποτε δεν αρέσει σε εκείνους (και αρέσει σε άλλους, συγκεκριμένα), αλλά στον θανάση κάνει τζιζ. Γιατί όμως;
Parasight
04-02-2011, 10:58
ΟΚ δε συμμερίζομαι την άποψη του Agoraphobic, νομίζω το έχεις καταλάβει. Και όταν λέω "δικό σας πρόβλημα", σαφώς και έχει ο καθένας το δικαίωμα να μην του αρέσει το καινούριο, προς Θεού, αλλά όταν διαβάζω ξαφνικά "επιχειρήματα" για γενικότερη ποιοτική και ποσοτική πτώση προσφοράς του Θανάση τα τελευταία χρόνια με αφορμή ένα καινούριο δίλεπτο ελαφρύ τραγουδάκι, ε αυτό δε μου κάθεται πολύ καλά.
Πληροφοριακά, όχι δε βρίσκονται όλα τα albums του Θανάση στο ίδιο επίπεδο για μένα. Και υπεράνω κριτικής σαφώς και δεν είναι κανείς.
Επίσης, προς το παρόν ο minmin δεν έχει πιάσει να θάψει κάτι που μου αρέσει, τυχαίνει να τα βρίσκουμε πάνω-κάτω μουσικά οπότε όλα καλά 8) Με τον πάνκη παλιότερα είχαμε μια κοντρίτσα αλλά τεσπα. Το θέμα είναι ότι εσύ συγκεκριμένα δεν κάνεις κριτική σε κάτι που μισείς, γι'αυτό και συζητάω μαζί σου. Αν έκανες κάτι τέτοιο, θα κατατασσόσουν πολύ απλά στον Fixxxerικό attentionwhorισμό.
Headphones
04-02-2011, 15:01
Πω το κουρασαμε.Ρε καρχαρτ το θεμα ειναι οτι η κριτικη σου δεν εχει να κανει τοσο με το κατα ποσο εχει πεσει συνθετικα αλλα με το οτι μετα τη βροχη ακολουθησε διαφορετικη πορεια απ'αυτην που θα γουσταρες (γιατι συνθετικα ο Διαφανος στο στυλ του ειναι δισκαρα). Πιστευεις οτι το κανει εσκεμμενα? οτι μπορουσε αλλα δεν ηθελε? οτι το κανει για το κοινο του? οτι εγκλωβιστηκε? Και οπως ειπε και ο parasight αυτη η πλευρα του Θαναση υπηρχε και απο πριν οποτε με αυτην τη λογικη προφανως και στεκει το "δικο τους προβλημα". Απο κει και περα ουσιαστικα μιλαμε για εναν μετριο δισκο (Σαμανο).
ikonoklast
04-02-2011, 15:43
Δεν είχε ποτέ «ερώτηση κρίσεως» σε δίσκο του ο θανάσης. Και ξέρετε κάτι; Αν δεν το καταλαβαίνετε, δικό σας πρόβλημα !!!
rat_poison
04-02-2011, 15:48
μπορούμε να προχωρήσουμε απ' αυτά τα 129 δευτερόλεπτα καλοεκτελεσμένης κακογουστιάς; κανείς δεν είναι τέλεια, ούτε καν ο θανάσης.
κατά τ' άλλα αν εξαιρέσεις την άχρωμη αντακρτική (στην οποία δε φταίνει μόνο ο ορφέας) και την πέτρα του σκανδάλου και να μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα διαμάντια του δίσκου;
Headphones
04-02-2011, 15:50
να τον ρωτησουμε να μας το εξηγησει
ikonoklast
04-02-2011, 15:52
Ναι, btw στο «του έρωτα και του θανάτου» με ενόχλησε για πρώτη φορά το ότι ο θανάσης είναι άφωνος. Μάλλον θα πρόκειται για ξεγυρισμένη χλέπα στην μουσική κουλτουριαρία σπιρτόκουτο μπλακμεταλ, θα το προσπεράσω.
Μόνο σε εμένε φαίνεται το εεε οοο γαμώ το φασισμό, ως ένα τραγούδι προς τερψη και ικανοποίηση του κοινού στις συναυλίες? Μανογουωρ φάση δικέ μου.
rat_poison
04-02-2011, 16:06
Ναι, btw στο «του έρωτα και του θανάτου» με ενόχλησε για πρώτη φορά το ότι ο θανάσης είναι άφωνος. Μάλλον θα πρόκειται για ξεγυρισμένη χλέπα στην μουσική κουλτουριαρία σπιρτόκουτο μπλακμεταλ, θα το προσπεράσω.
παλιά δε σε πείραζαν αυτά ικόνοκλαστ. χάθηκε η μαγεία στη σχέση σας. καιρός να χωρίσετε παρά να ξεκατινιάζεστε δημόσια
ikonoklast
04-02-2011, 16:18
Να ρωτήσω, υπάρχει κάποια ομερτά που λέει ότι αν πεις τι δεν σου αρέσει στον καινούριο δίσκο του Θανάση Παπακωνσταντίνου θα πέσουν όλα τα μαλακισμένα πάνω σου;
Ναι ρε ρατποιζον, έλα να κάνουμε μουσική κουβέντα να πούμε. Πράγματι χάθηκε η μαγεία για μένα, και παράλληλα σε κανένα κομμάτι που να μπορώ να θυμηθώ δεν τον ακούω τόσο παράφωνο. (Ίσως γιατί τα δύσκολα κομμάτια τα έδινε σε άλλους ερμηνευτές επειδή ντρεπότνα για τη φωνή του). Έχω πρόβλημα σ' αυτό; Είναι ξεκατίνιασμα να το πω να το συζητήσουμε;
rat_poison
04-02-2011, 17:02
ξαναδιάβασε το ποστ, αυτή τη φορά ξέροντας ότι ήτανε πλακίτσα
ikonoklast
04-02-2011, 17:05
χαχχαχαχαχαχαχα τι θεός!
Headphones
04-02-2011, 17:10
Πράγματι χάθηκε η μαγεία για μένα, και παράλληλα σε κανένα κομμάτι που να μπορώ να θυμηθώ δεν τον ακούω τόσο παράφωνο.
Γριες
10-02-2011, 11:59
ok, πρώτη φορά χτες σε λάιβ θανάση. Ήταν το event του χωριού (χαλκίδα), δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τον κόσμο, έχω βαρεθεί κι εσείς το ίδιο.
Πολύ τσιγάρο, τιγκαρισμένο μαγαζί, πέρα δώθε ηλιθίων κάθε 1 λεπτό ακριβώς οπότε δεν έμενες στιγμή ακίνητος, κάπνα λέμε δεν έπαιρνες ανάσα, ματούλα στα μισά κομμάτια (μπλιαχ), χειρότερη εκτέλεση ορυχείων (μαλλον εβερ) που μπορει να παιξει, μ'εκανε ν'αγαπησω λιγο "οταν χαραζει" που καλα ειχα φανταστει οτι θα γουσταρα χωρις αγγελακα.
Στα μισά της συναυλίας (λογικά, σταματήσαν να πάρουν ανάσα λέει), όπου φύγει φύγει, μάλλον θα περιμένω καρτερικά τις ιδανικές συνθήκες, για μενα, για να ξαναπαω.
Δεν μπορώ με τίποτα όμως να βγάλω απο το μυαλο μου, τα ζωντόβολα μπροστά μου που είχαν πιάσει το καλύτερο σημείο, έκρυβαν την οπτικη σε ολους τους πισω, και εκτός του οτι η θέση τους σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν στο Mostar, χόρευαν και σαν να βρίσκονται στην Κονιτοπούλου.
ikonoklast
10-02-2011, 13:41
@Headphones, στις γριές έχεις ποιντ ότι ακούγεται λάθος αλλά δε με ενοχλεί καθόλου.
Αυτή η ματούλα δε σας θυμίζει λίγο τη μαριώ;
dopefiend
10-02-2011, 13:58
το ματούλα από που βγαίνει?
από το γεματούλα
Parasight
12-02-2011, 15:37
Φαντάσου να έκανε και καμιά διασκευή Μαρίκα Παπαγκίκα ο Θανάσης δλδ. Δε σωζόταν ούτε με σφαίρες.
:lol:
Ορκίζομαι ότι δεν είχα ιδέα όταν έκανα το παραπάνω αστειάκι :D
Carheart χώσε :lol:
Parasight
02-03-2011, 23:49
Συνέντευξη του Θανάση στον ράδιο Ε
part1 (http://www.youtube.com/watch?v=m5fS6M5RbOw) part2 (http://www.youtube.com/watch?v=jTYByanRm9I) part3 (http://www.youtube.com/watch?v=vxZD5YPM7V4)
dopefiend
03-03-2011, 01:01
τι σίχαμα, γλυφοκώλης θεμου. και μιλάει σαν τον παππούλη που περιγράφει τα μπαλέτα στην ετ1.
Συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου στον Πειραιά (14-15-16/4/2011)
http://www.facebook.com/event.php?eid=192155684142204
ikonoklast
07-06-2011, 19:27
http://www.youtube.com/watch?v=oBVCydA1y58
Αύριο το βράδυ, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου μαζί με τον Γιάννη Χαρούλη θα δώσουν συναυλία στην πλατεία Κοτζιά (Αθήνα) στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Μονάδα πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης εξαρτημένων ατόμων "18 ΑΝΩ" με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.
Είσοδος Ελεύθερη.εγω εκει
metamelia3
24-06-2011, 23:52
http://www.youtube.com/watch?v=oBVCydA1y58
ρε. καθολου ασχημη εκτελεση.
http://www.youtube.com/watch?v=fvCzVy2EoTA wraia htan
VidnaObmana
02-08-2011, 20:13
Το καινουριο του σας αρεσε ? Εμενα οχι.
Επισης,
http://wxra.blogspot.com/2008/02/blog-post.html
Parasight
02-08-2011, 22:54
Σταρχίδιαμας ρε μάστορα.
VidnaObmana
02-08-2011, 22:56
Σταρχίδιαμας ρε μάστορα.
Μιλας εκ μερους ολου του ER?
Στα ρχιδια μου και μενα
Parasight
02-08-2011, 23:15
Σταρχίδιαμας ρε μάστορα.
Μιλας εκ μερους ολου του ER?Σαφέστατα, αφού ρωτάς/ξεθάβεις κάτι για το οποίο υπάρχει απάντηση στις αμέσως προηγούμενες σελίδες του παρόντος topic, όπου όσοι ενδιαφερόμασταν εξαντλήσαμε το συγκεκριμένο ερώτημα στον καιρό του.
Σε γενικότερα πλαίσια, πιστεύω επίσης ότι μιλάω εκ μέρους όλου του ER λέγοντάς σου να μην τα πρήζεις άλλο σε όλο το forum με αχρείαστες ανασκαφές και καινούρια topics του δημοτικού (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?26303-%CE%A4%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5) (όλα αυτά με posting σε συχνότητα που προσεγγίζει το spamming) νομίζοντας ότι ο κόσμος περιφέρεται γύρω από την πάρτη σου και να το βουλώσεις λίγο (aka χρησιμοποίησε λίγο το search και διάβασε και λίγο) παρακολουθώντας τους επικρατώντες ρυθμούς μήπως καταφέρεις και μπεις κι εσύ κάποτε. Εναλλακτικά, στο rocking.gr θα σε υποδεχτούν σίγουρα καλύτερα.
Diva Plavalaguna
02-08-2011, 23:21
δηλώνω ευθαρσώς οτι ο Παρασαητ δε με εκφράζει και αναρωτιέμαι από πότε έχουν ημερομηνία λήξης τα θρεντς και ποιός ορίζει πότε εξαντλούνται ;
πόσο μάλλον σε θρεντ Θανάση...
VidnaObmana
02-08-2011, 23:28
δηλώνω ευθαρσώς οτι ο Παρασαητ δε με εκφράζει και αναρωτιέμαι από πότε έχουν ημερομηνία λήξης τα θρεντς και ποιός ορίζει πότε εξαντλούνται ;
πόσο μάλλον σε θρεντ Θανάση...
Thanx m8.
Παρασαιτ συζητηθηκε στις προηγουμενες σελιδες η 'κοντρα' τους με τους Ωχρα Σπειροχαιτη λογω του κραξιματος που του εριξαν οι 2οι ? Αν ναι σορρυ
Parasight
02-08-2011, 23:28
@diva
Μη διαβάζουμε ό,τι θέλουμε, δεν είπα ότι εξαντλήθηκε το thread, αλλά το συγκεκριμένο ερώτημα. Έχει συζητηθεί διεξοδικά ο Ελάχιστος Εαυτός εδώ, αν θέλει ο φίλτατος νέος χρήστης να πει τη γνώμη του μπορεί ξέρω γω να quotάρει κάποιο παλιότερο σχόλιο και να το κάνει πάνω σ'αυτό. Το να ρωτάει "δε μου λέτε, σας άρεσε;" λες και ο δίσκος βγήκε χτες, ε γραμμένα είναι όλα ρε φίλε, πήγαινε 2-3 σελίδες πίσω και δες το. Αυτονόητο πιστεύω.
Παρασαιτ συζητηθηκε στις προηγουμενες σελιδες η 'κοντρα' τους με τους Ωχρα Σπειροχαιτη λογω του κραξιματος που του εριξαν οι 2οι ? Αν ναι σορρυwtf μιλάμε για το 2008. Και ο Μαχαιρίτσας ξέρω γω είχε πει διάφορα χωρίς ο Θανάσης να ασχοληθεί ποτέ, χεστήκαμε κι η βάρκα έγειρε.
Ή βέβαια από την άλλη μπορεί να έχω άδικο και να είναι τρομερά σημαντικό σήμερα ένα γαμημένο blog post πριν 3 χρόνια, ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.
VidnaObmana
02-08-2011, 23:30
Parasite ποσταρα κυριως για το σκηνικο με τους Ωχρα Σπειροχαιτη
ΓΙα το αλλο που λες δικιο
+ ανεφερα οτι εμενα δεν μαρεσε καθολου, δεν αντεξα καν να το ακουσω ολοκληρο
Επισης απο ποτε το τι μουσικα ειδη ακουτε ειναι τοπικ δημοτικου ??
Η συχνοτητα των ποστ δεν εχει σημασια, το περιεχομενο ειναι που εχει κ σε πολλα εχω γραψει ολοκληρα μακρυναρια, εινια καπως τραγικο να μου μιλας για περιοχομενο τη στιγμη που σε αυτο το φορουμ το τρολλινγκ πιανει απιστευτα επιπεδο - και μαλιστα κακοπροαιρετο τρολλινγκ - προτεινα ενα hcpunk συγκροτημα και εφαγα γαμησε τα τρολλινκ και μολις ζητησα τα ρεστα επεσε και βρισιδι. Στο ροκιν δεν παω, ηρθα για να μεινω
metamelia1
02-08-2011, 23:33
Parasite
ΩΩΩΩΩΩ ΤΙ ΣΟΥ ΠΕΕΕΕΕΕΕ
Parasight
02-08-2011, 23:34
Parasite ποσταρα κυριως για το σκηνικο με τους Ωχρα Σπειροχαιτη
ΓΙα το αλλο που λες δικιο
+ ανεφερα οτι εμενα δεν μαρεσε καθολου, δεν αντεξα καν να το ακουσω ολοκληρο
Επισης απο ποτε το τι μουσικα ειδη ακουτε ειναι τοπικ δημοτικου ??
Η συχνοτητα των ποστ δεν εχει σημασια, το περιεχομενο ειναι που εχει κ σε πολλα εχω γραψει ολοκληρα μακρυναρια, εινια καπως τραγικο να μου μιλας για περιοχομενο τη στιγμη που σε αυτο το φορουμ το τρολλινγκ πιανει απιστευτα επιπεδο - και μαλιστα κακοπροαιρετο τρολλινγκ - προτεινα ενα hcpunk συγκροτημα και εφαγα γαμησε τα τρολλινκ και μολις ζητησα τα ρεστα επεσε και βρισιδι. Στο ροκιν δεν παω, ηρθα για να μεινωΤσέκαρε το edit μου παραπάνω και ΣΤΑΜΑΤΑ ΓΜΤ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΔΕ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ
VidnaObmana
02-08-2011, 23:35
Απο ποτε εχει ημερομηνια ληξης μιας συζητησης. Η κριτικη που του κανουν ειναι επικαιρη
Parasight
02-08-2011, 23:43
Το τι πιστεύω εγώ προσωπικά αλλά και αρκετοί άλλοι για την τότε συνεργασία του Θανάση με τον Σαββόπουλο είναι κι αυτό μέσα στο topic, θα τα είχες δει όλα αυτά αν είχες ξοδέψει έστω δυο λεπτά να δεις τι είναι ήδη γραμμένο, αλλά προτιμάς μόνο να ποστάρεις. Συνέχισε έτσι, πάω για ύπνο.
VidnaObmana
02-08-2011, 23:44
Το τι πιστεύω εγώ προσωπικά αλλά και αρκετοί άλλοι για την τότε συνεργασία του Θανάση με τον Σαββόπουλο είναι κι αυτό μέσα στο topic, θα τα είχες δει όλα αυτά αν είχες ξοδέψει έστω δυο λεπτά να δεις τι είναι ήδη γραμμένο, αλλά προτιμάς μόνο να ποστάρεις. Συνέχισε έτσι, πάω για ύπνο.
2 λεπτα για να διαβαστουν 20 σελιδες? Τεσπα ηθελα να προσθεση τη συγκεκριμενη γαμημενη οπτικη των Ωχρα, that's all. Εψαξα στο θρεντ 'Ωχρά Σπειροχαίτη' και δεν υπηρχε κατι.
Djerdjelesh
02-08-2011, 23:48
Χθες ανακάλυψες το ιντερνετ και θες να αναπληρώσεις το χαμένο έδαφος;
VidnaObmana
02-08-2011, 23:49
Χθες ανακάλυψες το ιντερνετ και θες να αναπληρώσεις το χαμένο έδαφος;
Οχι απλα βρηκα παρθενο εδαφος και γραφω
Πολλοι απο σας ομως κανουν ακριβως ετσι, με παιδιαρωδες και κακοπροαιρετο τρολλινγκ και φορουμ/meme "χιουμορ"
metamelia1
02-08-2011, 23:52
Πεστα ρε ομπαμα τα λεω τοσο καιρο δε μακουει κανεις. Τι πραματα ειναυτα;
Diva Plavalaguna
02-08-2011, 23:57
@Parasight
Δεν ξερω τι σκατα σ επιασε, αλλα αν το δεις λιγο πιο ψυχραιμα ίσως θα καταλάβεις οτι:
ήταν ένα απλό ποστ είπε γνώμη για το δίσκο έβαλε κ ένα λινκ θέματος που θεώρησε επίκαιρο ακόμα κ σήμερα...οκ...who gives a shit. Ως παλιος εδω μέσα ξέρεις πολύ καλά πως πάει το πράμα άμα αρχίζεις τα flame με βρίσιμο κ μαλακίες τύπου 'εκφράζω όλο το ΕΡ' (σιγά μην εκφράζεις και όλο το ηλιακό σύστημα). απαντάει ο ένας ο αλλός (κ εγώ μέσα) χώνεται κ κανας Φαηρστορμ που βλέπει φως κ μπαίνει κ η κατάληξη είναι, αντί να έχεις ένα κακό ποστ όπως θεωρείς, να έχουμε όλοι μια σελίδα οφφτόπικ σε θέμα που μας αρέσει επειδή γουστάρουμε Θανάση.
Οπότε μπορεί να θεωρηθεί ακόμα κ υποκριτικό να τη λες στον άλλο για κάτι μικρό, όταν ουσιαστικά προκαλείς ο ίδιος στη συνέχεια σε υπερθετικό βαθμό αυτό το οποίο κατηγορείς.
επειδή είμαι καλοπροαίρετος όμως θα συνεχίζω να πιστεύω ότι απλά ξεσπασες που κάνει ο άλλος 50 ποστς τη μέρα ;)
telly_savalas
03-08-2011, 00:07
VidnaObmana συνέχισε έτσι, μια χαρά τα πας. Με αυτό το ρυθμό μπορεί και να καταλήξεις... Mod στο Pc - games :!:
metamelia1
03-08-2011, 00:12
Ω μα τι καυστικο χιουμορακι :!:
Κατατροπωθηκα απο τον Τελλυ_Σαβαλας....
ikonoklast
03-08-2011, 01:54
Το καινουριο του σας αρεσε ? Εμενα οχι.
Επισης,
http://wxra.blogspot.com/2008/02/blog-post.html
Ανύπαρκτο είναι το τελευταίο, με εξαίρεση καναδυο στιγμές η μία είναι ο σανμικέλε. Κατατάλλα δίκιο έχει ο παρασάητ ρε μαν, έρχεσαι φρέσκος σε ένα φορουμ με ένα μύριο ποστς που υπάρχει 8 χρόνια και κάνεις 100 ποστς σε δύο μέρες.
Τσέκαρε λίγο τη φάση, δες τι τοπικς παίζουνε, μπες στο κλίμα, μη γαμάς τα πάντα. Και το παράδοξο είναι ότι ενω τα 90% που ποστάρεις είναι μαλακίες, θίγεις και ενδιαφέροντα πράγματα, κάνε κράτει.
Το κείμενο τώρα, δε λέει τίποτα. Έχει δύο ποιντς το ένα είναι ότι: «Η επιλογή του Θανάση Παπακωνσταντίνου ήταν η σαφής απόρριψη οποιασδήπτε τέτοιας προσδοκίας». Απο που βγαίνει αυτό; Έπρεπε να αρχίσει να τραγουδάει το πάθος για τη λευτεριά δηλαδή για να «στηρίξει»; Ολόκληρο πανηγυρτζίδικο αντιφα κομματάκι έχει το καινούριο CD, πόσο πιο πολύ να χαιδέψει; Το δεύτερο είναι το παράθεμα της συνέντευξης του Θανάση για το Σαββόπουλο που λέει κάτι πολύ σωστό, απο που προκύπτει δηλαδή ότι ο ίδιος θέλει να είναι μέρος της σάπιας περιόδου του Σαββόπουλου με τις άνισες δουλειές και όχι της πρώτης που είναι κλασική και είναι ο ήρωας των παιδικών του χρόνων; Γενικά, όσο κούρασε το ντεμεκ αναρχοκοινό του Θανάση, τόσο κούρασαν και οι επικριτές του. Και έχω τον φόβο ότι όλα αυτά είναι που δημιουργούν ένα ζοφερό κλίμα στο οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει και ο ίδιος ο Θανάσης, οι προσδοκίες εκατερωθεν μεγαλώνουν και τον πνίγουν, καλό θα ήταν να αποστασιοποιηθεί τελείως για ένα διάστημα ή να δοκιμάσει να κάνει κάτι τελείως διαφορετικό (οι δουλειές με Night on Earth για μένα ήταν πολύ καλή προσπάθεια).
VidnaObmana
03-08-2011, 02:40
Τσέκαρε λίγο τη φάση, δες τι τοπικς παίζουνε, μπες στο κλίμα, μη γαμάς τα πάντα. Και το παράδοξο είναι ότι ενω τα 90% που ποστάρεις είναι μαλακίες, θίγεις και ενδιαφέροντα πράγματα, κάνε κράτει.
Ελα μορε μην τρολλαρεις ακομα, ποιο 90% ειναι μαλακιες, το 10% ειναι μαλακιες. Και ρε γμτ το ξαναλεω το λετε αυτο σε μενα οταν η συντριπτικη πλειοψηφια των ποστς σας ειναι τρολλιν' η παρακμιακο ιντερνετικο αποτυχημενο χιουμορ?
Δηλαδη πχ στο θρεντ για την σαι τρανς εχω ποσταρει σεντονακια συνεκτικα κ τελικα περα απο τις αρχικες δυσκολιες καταφεραμε να κανουμε παραγωγικη κουβεντα πιστευω
ikonoklast
03-08-2011, 02:46
Είναι τρολλινγκ στον «καινούριο» βρε παιδί μου, άμα ποστάρεις για νευροχειρουργικά και εκατό ποστς για ηλεκτρονική σε μεταλ φόρουμ τι περιμένες, μην το παίρνεις τοις μετρητοίς. Και καλοκαίρι είναι, όλο το κάψιμο τώρα θα το δεις.
VidnaObmana
03-08-2011, 03:08
Είναι τρολλινγκ στον «καινούριο» βρε παιδί μου, άμα ποστάρεις για νευροχειρουργικά και εκατό ποστς για ηλεκτρονική σε μεταλ φόρουμ τι περιμένες, μην το παίρνεις τοις μετρητοίς. Και καλοκαίρι είναι, όλο το κάψιμο τώρα θα το δεις.
Point taken αλλα υπερβαλλεις, ποσταρα μονο στα ηλεκτρονικοπεριεργα και στη Psytrance για ηλεκτρονικη,
το μεγαλυτερο αισχος παντως ηταν στο σουηδικο HCPUNK που ποσταρα στα αλμπουμς ... : http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?26306-SVART-MAKT-SVART-MAKT-%28-%CE%A3%CE%BF%CF%85%CE%B7%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF-Straight-Edge-HC-Punk
The Good Son
03-08-2011, 12:18
Άμα θες την άποψη μου, έπρεπε να το παίξεις ότι είσαι γκομενάκι και να μην αλλάξεις άβαταρ και τώρα θα σε είχαν όλοι στα ωπα ωπα.
Parasight
02-02-2012, 12:02
1ον, http://www.lifo.gr/mag/features/3058 Τουλάχιστον είναι συνεπής, αυτά έλεγε πάντα και εμμένει.
2ον, πήγα το Σάββατο στο Γυάλινο και νομίζω ότι αρχίζω να προσεγγίζω κι εγώ τις απόψεις ikonoklast/carheart για τον Θανάση και το κοινό του. Έλεος, κάποιοι τον έβλεπαν 5η φορά μέσα σε 6 μήνες ξέρω γω. Επίσης, το τετράστιχο "όσες κι αν χτίζουν φυλακές κλπ" ο Φώτης το επανέλαβε επί τούτου 6-7 φορές τουλάχιστον. Νομίζω ότι δε θέλω να ξαναδώ live του Θανάση για 1-2 χρόνια τουλάχιστον, ίσως εκτός από σχεδόν παραμεθόρια μέρη στην επαρχία όπου δεν έρχονται συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι μετά από αυτό, αλλά νομίζω πια ότι αν έχεις δει ένα live του στην Αθήνα, τα υπόλοιπα είναι καρμπόν (συνθήματα για μετανάστες, εργατιά κλπ). Τεσπα κανείς δεν είναι τέλειος και όλα αυτά, κρατάμε τα καλά και δε βαριέσαι.
συνέντευξη στην ελληνοφρένεια
http://dl.dropbox.com/u/2048359/audio/thanasis_papakonstantinou_27-01-2012_ellinofreneia.mp3
cybernaut
04-02-2012, 17:19
http://www.youtube.com/watch?v=gMPkrE0icEI&feature=BFa&list=AV4oVf-d_DwKCLkDOYof9TQfGjKFW1DBpw&lf=list_related
κοκαλίδης - μετα απο το 7.00
ikonoklast
06-02-2012, 12:08
http://www.youtube.com/watch?v=IPx6PVRSP0E
http://i.imgur.com/r7A4G.jpg
freak brother
06-02-2012, 12:21
το ξεφτίλισε το κομματι .
nikolasfluxus
06-02-2012, 12:38
αυτές τις ακομπλεξάριστες τα-πάχη-μου-τα-κάλη μου ΧΟΝΤΡΕΣ τσαούσες, πες το θεσσαλανικιώτικο κόμπλεξ, αλλα δεν τις πάω
ikonoklast
06-02-2012, 17:29
Όλες οι ΣΚΑΤΙΧΟΝΤΡΕΣ βλάχες είναι ρε μαλάκα. Ζαμάνη, Τρίκαλα. Κατερίνα Ζαρίφη, Θήβα. Βίκυ Σταυροπούλου, Αφρική.
nikolasfluxus
06-02-2012, 17:36
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS_45X-T22IOxKJJfXbI9CG9pReXC5vJmsZDxzrzIDyEGqZ33TlLwKyzedM
http://www.athensbars.gr/sites/default/files/homepage/elisavet9310.jpg?1289478387
http://www.youtube.com/watch?v=IPx6PVRSP0E
http://i.imgur.com/r7A4G.jpg
γαμω τον χριστο της
cybernaut
10-02-2012, 06:15
22 Απριλίου 1993
η πρώτη συνέντευξη του Θανάση Παπακωνσταντίνου
σε Ελληνικό ραδιόφωνο
λίγες μέρες μετά την έκδοση
του πρώτου του δίσκου με τίτλο
"ΑΓΙΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ".
περιέχονται, ζωντανά εκτελεσμένα στον αέρα του 902 αριστερά στα fm,
τα μετέπειτα εκδοθέντα τραγούδια του τραγουδοποιου: "ΚΑΡΤΕΣ, ΝΥΧΤΕΡΙ, ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ", συνοδεία της μακρυμάνικης μπουζουκομάννας, κατασκεύη του Ισίδωρου Παπαδάμου των Χειμερινών Κολυμβητών.
http://www.youtube.com/watch?v=Wrxyk1wES4I
Parasight
17-05-2012, 22:16
http://i.imgur.com/ay2xr.jpg
Title: Magganies
O Giannis Haroulis se tragoudia tou Thanasi Papakonstantinou
Type: CD
Label: Emi
Code: 5099963620429
Release date: 2012
1.Agioi (moysiki Manolis Pappos)
2. Anemoskala (stixoi KSenofon Gkanadakis)
3. Odoiporoi
4. Plystra toy oyranoy
5. To skoylariki
6. Mia mana poy 'xe ena gio (stixoi paradosiakoi)
7. Magganeies
8. I oyra toy alogoy
9. O akinitos
10.Tote kai 'go
11.Proti 'anoixi
12.Ramon
http://xilouris.gr/catalog/product_info.php?products_id=9028
αν παίζει λινκ είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο.
Parasight
17-05-2012, 23:38
Επίσης :P Ακόμη τίποτα.
παιζει και flac rip για αυτο
Parasight
03-06-2012, 14:19
Κατάφερα επιτέλους και τον είδα στο Δοχό, χθες βράδυ. Αποκαταστάθηκε κατά μεγάλο μέρος ο ενθουσιασμός μου για τις ζωντανές εμφανίσεις του Θανάση αφού μιλάμε για φοβερό χώρο/τοπίο (καμία σχέση με γνωστές τυποποιημένες γκαγκαρινοειδείς εμφανίσεις), οπού κατά συντριπτικό ποσοστό έλειπε ο εκενυριστικός κόσμος με τα γνωστά συνθήματα. Κάτι που έκανε και τον Θανάση να είναι σε μεγάλα κέφια, τρεις γεμάτες ώρες έπαιξε και πάλι πολλοί μείναμε παραπονεμένοι, αλλά τι να πρωτοπαίξει ο άνθρωπος. Και του χρόνου εκεί θα είμαστε.
2o68j7_gIWw
Οι μαγγανείες αν και έχουν πανέμορφα κομμάτια μέσα νομίζω ότι χάνουν αρκέτα λόγω Γιάννη Χαρούλη. μονότονος και κουραστικός. πρέπει το σκουλαρίκι να το ακούσουμε σωστά επιτέλους.
Parasight
03-06-2012, 16:03
Δε συμφωνώ. Εμένα μ'αρέσει αυτή η λιτότητα στις ενορχηστρώσεις, μου δίνει μια αίσθηση αρκετά κοντινή στην Αγία Νοσταλγία και γενικά στις ρίζες. Αν βάλουμε και τη φοβερή φωνή του Χαρούλη και με δεδομένες τις φοβερές συνθέσεις, δηλώνω ικανοποιημένος.
κ γω σε πολλα τραγουδια προσπαθω να φανταστω πως θα το ελεγε ο θανασης. Και οκ, καλος κ ο χαρουλης αλλα μου δινει την αισθηση οτι τον επελεξε ο θανασης γτ τραγουδαει οπως θαθελε να τραγουδαει ο ιδιος αλλα προσωπικα μου λειπουν τα φαλτσα του.
Parasight
07-06-2012, 14:35
Τρελό highlight.
JzoTjbTTKPc
freak brother
12-06-2012, 17:02
Το Ιnsider αναδημοσιεύει την μαρτυρία της Άννας Νώτη από την συναυλία του Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην Τεχνόπολη την περασμένη Κυριακή. Η μαρτυρία της δημοσιεύτηκε στην σελίδα της στο facebook εδώ. Ακολουθεί η ανάρτηση:
Είναι περίπου 9. προχωρούμε μέσα στο πλήθος του κόσμου και κάπου στο σημείο του ηχολήπτη βρίσκουμε τη θέση μας.
έχοντας την προσοχή μας στις μύτες τών ποδιών μας, μη και μας πατήσει κανείς τα ποδαράκια, έχει κόσμο, έτσι κάνεις σε συναυλία οταν φόρας πέδιλα, προσέχεις τα δαχτυλάκια σου_ βλέπουμε κάτι χαρτάκια, φέιγ βολάν απο το γαλλικό feuilles volantεs, που γράφουν "τρομοκράτες τα κράτη των λαών, λευτερία στους αντάρτες των πόλεων που έχουν τα όπλα".
Μαζεύω το χαρτάκι, το ξαναδιαβάζω. Πόσο ακραίο, να ζητάς ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, λόγω ιδεολογίας ακρό-επαναστατικό-αριστερής "λευτερία στους αντάρτες των πόλεων που έχουν τα όπλα"? τότε γιατί να μην κυκλοφορούμε ΟΛΟΙ με όπλα ελεύθερα, σκέφτομαι και ποιάνου ιδεολογία είναι αυτή που νομιμοποιεί την οπλοφορία? 'Η μήπως, θα όπλοφορούν ΜΟΝΟΝ οι όπαδοι της εκάστοτε ιδεολόγιας? και αν αυτό συμβεί, τότε αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ?
Ξανακοιτάζω το χαρτάκι, σκέφτομαι οτι ο κάθε ένας μπορεί να πεί ο,τι θέλει. Μια χαρά μέχρι εκεί. Αφήνω το χαρτάκι πάλι εκεί που το βρήκα, νιώθοντας σεβάσμο για τη διαφορετική άποψη του άλλου, διατηρώντας όμως το συναίσθημα της διαφώνιας μου. Παρόλα αυτά, ομολογώ, πως ένα κομματάκι της ρομαντικής και επαναστατικής πλευράς του εαυτού μου, χαμογέλασε στην ποιητική αφέλεια του κείμενου αυτού και στην δυνατότητα ελεύθερου λόγου που έχουμε σήμερα.
Κάπου εκεί, ακούγεται σιγά σιγά, μελωδικά ο γλυκός και νοσταλγικός ήχος μιας τρομπέτας. Η συναυλία ξεκινά. Η Τεχνόπολις μυρίζει μαριχουάνα, ο κόσμος τραγουδά δυνατά, κεφάλια κινούνται δεξιά-αριστέρα, να καταφέρουν να κλέψουν μια είκονα απο τη σκήνη... αρχίζει και ξεδιπλώνεται ένας παλμός...η ζέστη των σωμάτων...ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τραγουδά.
Το κομμάτι τελειώνει, χειροκτρότημα... και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου λέει: " Επειδή θεωρώ την Αναρχία τον πιο ποιήτικο τρόπο να ζεί κανείς αυτή τη ζωή...ε...ξέρω οτι κάποιοι απο το κοινό έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις...όμως θέλω να ακούσετε κάτι που έχει να μας πεί η συντρόφισσα τάδε, και επειδή ντρέπεται να βγεί στο μικρόφωνο όπως ντρέπομαι και εγώ, απλώς θα την ακούσουμε..."
Ακούγονται συνθήματα απο κάποιο γκρούπ αρκετών ανθρώπων...είναι περισσοτεροι απο αυτό που θα περίμενα, κάτι πίανει το αυτί μου στο σύνθημα για Πύρηνες της Φωτιάς, νιώθω μια ένταση στο πλήθος, κάτι χαοτικό, ακούμε απο το μικρόφωνο, μια νεαρή φωνή, να μας ανακοινώνει για της συνθήκες κράτησης μιας άλλης συντρόφισσας, στις φυλακές κορυδαλλού εάν δεν απατώμαι, σηκώνεται πανό ακριβώς στο κέντρο της σκηνής, αρκετά μεγάλο, δεν καταφέρνω να διαβάσω τι λέει, τι συμβαίνει αναρωτιέμαι, γίνονται όλα πολύ γρήγορα, αντιλαμβάνομαι οτι αυτό που συμβαίνει δεν μου αρέσει κάθολου, ακούγονται και άλλα συνθήματα απο άλλο σήμειο.
Μια οργανώμενη κίνηση.
Νιώθω "καπελωμένη". Ασφυκτιώ. Είμαι σε σύγχιση. Εχει κάτι το βίαιο ολο αυτό. Δεν μου μοιάζει καθόλου γοητευτικό ούτε και ποιητικό, όπως νωριτέρα προανέφερε εισαγωγικά ο καλλιτέχνης...
Μα δεν ήρθαμε σε μια ανοιχτή συναυλία, που γίνεται για τις συνθήκες στις φύλακες, ούτε ήταν μια συναυλία δωρεάν.... τι υποκρισία είναι αυτή, πρώτα να πάρεις τα χρήματα, σαν καλός καπιταλιστής και μετά να κάνεις προπαγάνδα για μια τρομοκρατική οργάνωση? εν αγνοία μας? οπου μας μιλάει απο ένα μικρόφωνο μια σύντροφισσα με "καλλυμενο'" πρόσωπο.
και αν παραμείνω στο live δεν στήριζω με την παρουσία μου, τους Πυρήνες την Φωτίας? την ιδεολογία "οι ανταρτες των πόλεων εχουν δικαίωμα να έχουν όπλα'"?
και γιατί να στηρίξω και εσένα Θανάση, πάλι με την παρουσία μου και την χρηματική μου συνεισφορά, να δίνεις podium σε τόσο εξτρεμιστικές απόψεις? και έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή? που το καζάνι βράζει?
Πώς μας παγίδευσες έτσι?
Νιώθω αήδια, εγκλωβισμό, νιώθω τον παραλογισμό των ημερών ολοένα και να αυξάνεται. Ανησυχώ.
που θα πάει όλο αυτό? τι μας περιμένει?
Η ανακοίνωση για τις συνθήκες στις φυλακές τελειώνει. Περιμένω να δώ πως θα αντιδράσει η μάζα.
Κοιτάζω γύρω μου να δω, βλέπω κάποιον που λέει θα φύγω μαλάκα... νιώθω πως θέλω να κάνω το ίδιο. Νιώθω αισχρά χειραγωγημένη. Βιασμένη.
Δεν βλέπω κάποιες αποχωρίσεις, δεν ακούω κάποια αντίδραση, θέλω να φωνάξω "Τα χιλιάρικα ευρώ όμως τα μάζεψες και σήμερα, ιδεόλογε ποιητή".
Είμαι όμως μόνο μια. Καταλαβαίνω οτι αυτή η παρέα δεν με χωρά. Και εαν υπάρχει ένας τρόπος να επικοινωνησω τη δυσαρέσκεια μου, είναι η αποχώρηση μου απο τη συναυλία.
Το κοινό χειροκροτά. Κάποιοι ελαφρώς μουδιασμένοι. Κάποιοι αρκετά πιο θερμά. Μου είναι πλέον ξεκάθαρο, πως η ανοχή στο οτιδήποτε ακραίο έχει ξεπεράσει τα όρια κάθε λογικής.
Αν σήκωνε πανό η Χρυσή Αυγή, θα παραμέναμε στη συναυλία? και ποιά η διαφορά να υποστηρίζεις τους Πυρήνες της Φωτιάς απο την Χρυσή Αυγή. ΟΙ μεν πρώτοι υποστηρίζουν ξεκάθαρα τα όπλα. Αρα δεν είναι ακόμα πιο εξτρεμιστές απο τους Χρυσαυγίτες? τολμώ να σκεφτώ.
γιατί και κάποιοι απο τους τριγυρινούς δεν σκέφτονται έτσι? Είναι τόσο ξεκάθαρα όλα αυτά. Τι συμβαίνει? Τι μας περιμένει? Γιατί δεν βλέπουν" Γιατί εθελοτυφλούν?
Σκέφτομαι οτι το "εντάξει μωρέ.." δεν μας οδηγεί πουθένα πια, πέραν της ολικής καταστροφής.
Ετσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. με το "ενταξει μωρέ".
Ανακοινώνω στην παρέα μου οτι θα φύγω.
Εκείνοι μένουν. Για τους δικούς τους λόγους. Δεν τους κρίνω.
Ανησυχώ ομώς πολύ για το ότι θα αναστατωθούν.
Τους αποχωρίζομαι και φεύγω.
και τα 12 ευρώ? πως θα πάρω πίσω τα 12 ευρώ? γιατί με έκλεψες Θανάση Παπακωνσταντίνου? πρέπει να πάρω τα χρηματά μου πίσω. δεν μου περισσέουν να τα χαρίζω. Ειδικά σε αυτούς με πολλά φράγκα, όπως είσαι εσύ Θανάση.
Πηγαίνω στο ταμείο. Είμαι εξοργισμένη.
αννα: παρακαλώ θέλω να μου δώσετε τα χρήματα μου πίσω, γιατί δεν ήρθα εν γνώση μου σε μια πολιτικά χαρακτηρισμένη συναυλία. Αυτό που σύνεβει μέσα στο συναυλιακό χώρο είναι απαράδεκτο. Αρνούμαι να στηρίξω με τα χρήματα μου και τη συμμετοχή μου, μια συναυλία που γίνεται βήμα οργανωμένα, για την προώθηση εξτρεμιστικών ιδεών, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.
ταμειας 1: (με υφος) δημοκρατια εχουμε.
αννα: αυτο που συνέβει στο συναυλιακό χώρο είναι αντιδημοκρατικό. παρακαλώ θέλω να μου δώσετε τα χρήματα μου πίσω, γιατί δεν ήρθα εν γνώση μου σε μια πολιτικά χαρακτηρισμένη συναυλία. Αυτό που σύνεβει μέσα στο συναυλιακό χώρο είναι απαράδεκτο. Αρνούμαι να στηρίξω με τα χρήματα μου και τη συμμετοχή μου, μια συναυλία που γίνεται βήμα, οργανωμένα, για την προώθηση εξτρεμιστικών ιδεών, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.
ταμειας 1+2: τι σας πείραξαν κάποια φέιγ βολάν?
αννα: (εξηγω στις ταμείες όλο στο συμβάν και επαναλαμβάνω τα παραπανω)
ταμειας 2: σας αναγκασε κάποιος να σηκώσετε κάποιο πανο? (με ύφος συμπαράστασης στον καλλιτέχνη, και αποστοφής σε έναν λογικό τρόπο σκέψης)
αννα: κυρία μου, για να μπώ σε αυτόν το συναυλιακό χώρο έπρεπε να πληρώσω. Eαν γνώριζα οτι ή συναυλία είχε τέτοια πολιτική χροιά, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ. αυτή τη στιγμή όμως, έχω παραπλανηθεί και έχω συμμετέχει, κατόπιν παραπλάνησης πάντα, σε μια μια συναυλία που γίνεται βήμα, οργανωμένα, για την προώθηση εξτρεμιστικών ιδεών, την προπαγανδα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. θέλω τα χρήματα μου πίσω.
δεν θα λείψουν σε κανέναν. απο ότι είδα, έχει πάρα πολύ κόσμο και θα πληρώθειτε όλοι. εμένα όμως θα μου λείψουν. δεν είμαι σε θέση να κάνω αγαθοεργίες και να τα χαρίσω στον κύριο Παπακωνσταντίνου και στην εταιρία σας .
ταμειας 2: ναι αλλά αν σας δώσουμε τα χρήματα σας πίσω, η ταμείας θα τα βάλει απο την τσέπη της.
αννα: αυτό μπορείτε να το συζητησετε με τον κύριο Παπακωνσταντίνου. Γιατί δεν τα ζητάτε απο αυτόν? δώστε μου τα χρηματά μου τώρα πίσω.
ταμειας 1+2: αυτό που κάνετε είναι απαράδεκτο. έχουμε δημοκρατία. ο καθένας κάνει ο,τι θέλει. (!!!)
αννα : (ακουγοντας αυτό, συνειδητοποιώ καθαρά, οτι ο ελληνικός λαός είναι σε πλάνη.) Δώστε μου τα χρήματα μου τώρα πίσω. Μπορούμε και να διαφώνουμε. Δώστε μου όμως τα χρηματά μου πίσω. Σας εξήγησα.
Εξαφνα, μου δίνουν τα 12 ευρώ πίσω. Λέω ευχαριστώ πολύ, τα βάζω στην κωλότσεπη και φεύγω.
Είμαι πάρα πολύ ταραγμένη. Αντιλαμβάνομαι πλέον, οτι ο ασθενής είναι πλέον κλινικά νεκρός.
Φοβήθηκα να αντιδράσω ανοιχτά, να δηλώσω τη δυσαρεσκεία μου με μια δυνατή φωνή ενάντια σε αυτό που συνέβαινε, φοβόμουν την ώρα που ζήταγα τα χρήματα πίσω και υπερασπιζόμουν το δικαιωμά μου στην ελευθερία και τη δημοκρατία, φοβάμαι και τώρα που γράφω αυτό το γράμμα σκέψεων, ανησυχίας, μαρτυρίας. Ποίος θα το δεί και τι θα πεί. Και τι συνέπειες θα έχει αυτό.
Και εάν τελικά φοβόμαστε να πούμε ότι θέλουμε, άλλα όχι να κάνουμε ότι θέλουμε, τελικά που ζούμε.
Σε μια δημοκρατία? ή σε έναν ανερχόμενο Σκοταδισμο?
Δεν τολμώ να το πώ αλλιώς.
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19555%3Amartyria-pos-lkapelothikar-sti-synaylia-toy-th-papakonstantinoy-&catid=59%3Aentertainment-&Itemid=101
ΤΙ ΖΩΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΞΩ .
και η απάντηση.
Γεια σας.
Είμαι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και θα ήθελα να παρουσιάσω το δικό μου μικρό κομμάτι της αλήθειας που μου αναλογεί,χωρίς να παραγνωρίζω την αλήθεια της κυρίας που έγραψε το κείμενο αλλά και όλων των άλλων που ασχολήθηκαν με το θέμα.
Δεν γνωρίζω τη διαδικασία μέσω του facebook, γι’ αυτό απευθύνομαι σ’ αυτό το blog, με την ελπίδα ότι θα φτάσει «στα χέρια» της άμεσα ενδιαφερόμενης αλλά και αυτών που με κατηγορούν ή με υπερασπίζονται.
Πρώτα θα αναφερθώ-όσο πιο λακωνικά γίνεται- σε κάποια γενικότερα ζητήματα που με ταλανίζουν,σε κάποιες απόψεις που ενστερνίζομαι και που,έχοντας μια δυναμική σχέση με τον αυθορμητισμό και το χαοτικό της ύπαρξης, με οδηγούνε σε μια στάση ζωής και όχι σε κάποια άλλη .Ύστερα θα αναφερθώ και στο συγκεκριμένο.
α)Σε σχέση με τη μουσική(και γενικότερα την τέχνη):
Η μουσική είναι βαθύς στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση. Έρχεται να στηρίξει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που βάλεται από εξωτερικούς εχθρούς(απάνθρωπες εξουσίες,άπληστα ανθωποειδή,που σαν θεοί μοιάζουν τον ήλιο ,το ψωμί και το θάνατο) αλλά και από εσωτερικές συγκλονιστικές διαδικασίες.
Για να έχει αυτή τη λυτρωτική δύναμη το δημιούργημα, ο δημιουργός θα πρέπει να γεννά με τη μέγιστη αγνότητα ,την αφέλεια του νηπίου. Νά αφήσει τη λάβα να τιναχτεί απ’ τα σωθικά του αρχέγονα. Ο Τσέζαρε Παβέζε έλεγε χαρακτηριστικά,ότι κάθε προσπάθεια να κατευθύνει κανείς αυτό που πηγάζει από μέσα του,το αποδυναμώνει. Έτσι λοιπόν δεν πιστεύω στη στρατευμένη τέχνη. Γι αυτό και τα τραγούδια μου είναι εν μέρει ακατανόητα στιχουργικά. Έχω γράψει συχνά με αυτόματη γραφή,λειτουργώντας ως ενδιάμεσο τυχερό-άτυχο ανθρωπάκι.
β)Σε σχέση με τη βία:
Με εξοργίζει η βία των ισχυρών.
Κατανοώ τη βία των αδύναμων και καταπιεσμένων αλλά δεν την ενστερνίζομαι.
Για δύο βασικούς λόγους. Ό ένας οφείλεται στη φτιαξιά μου. Η ψυχοσύνθεσή μου είναι τέτοια που δεν μ’ έχει οδηγήσει ποτέ στη βία. Ακόμα και έναν οικογενειακό καυγά να άκουγα στο διπλανό διαμέρισμα η καρδιά μου πάλλονταν από ταραχή λες και γκρεμιζόταν όλος ο κόσμος. Όταν βρίσκομαι σε μέθη,που τότε φαίνεται ξεκάθαρα τι βρίσκεται στον πυρήνα του καθενός-έστω και εν υπνώσει- ,αγαπάω όλο τον κόσμο. Μα και στα τραγούδια μου φαίνεται αυτό. Αρκετά από αυτά τα έχω γράψει κάτω από ένα υπέρτατο συναίσθημα τρυφερότητας για τον άνθρωπο αλλά και για το σύμπαν ολόκληρο.Συμφωνώ με τον Antonio Porchia: «Αν αγαπάς τον ήλιο που σε φωτίζει,ίσως αγαπάς. Κι αν αγαπάς το έντομο που σε δαγκώνει,αγαπάς»
Ο άλλος λόγος είναι ιδεολογικός. Θεωρώ ότι στην προσπάθειά του να πραγματώσει κάποιος την κοινωνία εκείνη όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο,δεν θα υπάρχει βία,καταπίεση παρά μόνο αλληλεγγύη και ανθρωπιά,τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει πρέπει να αντικαθρεφτίζουν αυτό που πάει να φτιάξει. Αν θες μια κοινωνία χωρίς βία δεν μπορείς να την πετύχεις χρησιμοποιώντας βία,όσο δικαιολογημένη κι αν φαίνεται. Όταν αντιπαλεύεις τέρατα ,υπάρχει ο κίνδυνος να γίνεις-χωρίς ίσως να το καταλάβεις- κι ο ίδιος τέρας. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Ο σκοπός και τα μέσα αγιάζουν το αποτέλεσμα. Κι όπως τα λέει καλύτερα κι ο μεγάλος-κατά τη γνώμη μου- στοχαστής και άνθρωπος Raoul Vaneigem : «Τι απάντηση προτείνει το αντάρτικο; Κάθε φορά που κουβαλά μαζί του την απάντηση, είναι για κακό. Ο θρίαμβος των όπλων οδηγεί πάντοτε σε πικρή ήττα των ανθρώπων. Το βασικό λάθος της ένοπλης πάλης είναι ότι δίνει προτεραιότητα σε έναν στόχο στρατιωτικό έναντι της δημιουργίας μιας ζωής καλύτερης για όλους. Αν πρέπει να διεισδύσεις στο πεδίο του εχθρού για να επιτύχεις τον στόχο σου,τότε έχεις ήδη προδόσει τη βούληση για ζωή υπέρ της βούλησης για δύναμη».
Και κάτι για τον αναρχισμό. Έχω πει ότι στην πράξη είμαι μικροαστός του κερατά. Οι αντιφάσεις μου είναι τέτοιες που θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι αν έλεγα ότι είμαι αναρχικός. Αυτό που λέω είναι ότι η ουτοπία της αναρχίας είναι η πιό γλυκιά,ανθρώπινη ,αισιόδοξη και ποιητική ουτοπία που έχει γεννήσει ο άνθρωπος στην πορεία του προς το χάος. Κι ότι ο αναρχισμός δεν είναι συνυφασμένος με τη βία,όπως πολλοί ημιμαθείς διαστρεβλωτές του άθλιου συστήματος που ζούμε,προσπαθούν να περάσουν,ως μοναδική αλήθεια.
Ας πάω τώρα και στο συγκεκριμένο ζήτημα που δημιουργήθηκε. Λίγο πριν την εμφάνιση με προσέγγισαν δύο κοπέλες,νομίζω από την κατάληψη της Βίλας «Αμαλία» και με ενημέρωσαν για την περίπτωση γυναίκας που έχει φυλακιστεί για συμμετοχή στην ομάδα «Πυρήνες της φωτιάς» και η οποία κάνει απεργία πείνας γιατί δεν θέλει να εξεφτελίζεται μέσα από τη διαδικασία της κολπικής εξέτασης,ζητώντας μου να κάνουν μια μικρή παρέμβαση-ενημέρωση για το θέμα.
Η αλήθεια είναι ότι αμφιταλαντεύτηκα. Από τη μιά ήξερα ότι αρκετοί από όσους ήρθαν να με ακούσουν θα ένοιωθαν καπελωμένοι αν έδινα την άδεια και πιθανότατα θα τους χάσω από φίλους της μουσικής μου. «Δεν με συνέφερε». Αλλά στο τέλος είπα μέσα μου: «Τι στο καλό ρε Θανάση.Λες ότι η μουσική στηρίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.Απόδειξέ το»
Κι έτσι έγινε αυτή η μικρή ενημέρωση. Δεν έχω ιδέα για τις προκυρήξεις και ότι άλλο μπορεί να έλαβε χώρα μέσα ή έξω ,στον μεγάλο αυτό χώρο ούτε με εκφράζει. Με εκφράζουν αυτά που ανέφερα παραπάνω,για τα οποία με έχουν κράξει και πολλοί αναρχικοί στο παρελθόν.
Λυπάμαι αν στεναχώρησα κάποιους γιατί η διάθεσή μου είναι να τιμώ όσους δίνουν από το υστέρημά τους για να μ’ ακούσουν.
Αλλά,όποτε νοιώθω ότι πρέπει να στηρίξω την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,θα το κάνω ακόμα κι αν μείνω μόνος ,να παίζω και να τραγουδάω στις πέτρες του Κισσάβου.
http://donteverreadme.wordpress.com/2012/06/12/t-4/
Entrancemperium
22-07-2012, 19:22
Πολύ το πιώμα χτες αλλού ντ αλλού ο Θανάσης υπέροχος Ντούβας, ωραίο βραδάκι, μιλάω για Χιλιομόδι.
Θέλω χάρη.. Sancho 003 όποιος έχει, θα είμαι ευγνώμων..
23-07-2012, 10:11
με 3 κομμάτια ο Θανάσης και τ'άλλα η ΜΑΤΟΥΛΑ; σοβαρολογείς;
Entrancemperium
23-07-2012, 12:00
α;
Parasight
24-07-2012, 20:02
4 Αυγούστου στη Βαρβάρα Χαλκιδικής στο bill μπήκε και ο Σωκράτης. Μάλλον δε χάνεται 8)
Πόσο κάνει 10 συν 7
27-08-2012, 02:29
κάπου εδώ να πούμε πόσο τεράστιοι είναι οι night on earth
http://userserve-ak.last.fm/serve/500/20386445/Night%2Bon%2BEarth%2Bnon.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=dA2P4anJtuQ&feature=related
:-)
ikonoklast
27-08-2012, 02:45
Σύμφωνοι αλλά εγώ λέω να πούμε για το Γιώργο Μιχαήλ...
http://www.youtube.com/watch?v=h8eIMpPsE7E
Πόσο κάνει 10 συν 7
27-08-2012, 03:14
ο θεός τραγουδάει το αγαπημένο μου από θανάση πινκ τι να λέμε τώρα
Parasight
27-08-2012, 07:15
Επίσης εγώ θα ήθελα να θυμηθούμε μια συγκλονιστική (από πλευράς ερμηνείας αλλά και ενορχήστρωσης) επανεκτέλεση:
06sCShZW1D0
Pinatero
30-08-2012, 10:51
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/539418_10151128092144522_1928214901_n.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=sRvXZgIiElc
Parasight
12-01-2013, 20:26
Αγιά, Λάρισα.
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013.
Παρ'ότι -σχεδόν- σε χειμέρια νάρκη, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου αλλά και μεμονωμένων ευαίσθητων πολιτών της περιοχής, θα κάνει τέσσερις εμφανίσεις -μια κάθε μήνα ως τον Απρίλη- στο χώρο "Χρυσαλλίδα" του Δήμου Αγιάς, ξεκινώντας από το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 στις 9μμ.
http://www.artandcity.gr/2013/01/1_12.html#ixzz2Hl8pguVT
Parasight
03-03-2013, 15:31
Ο Θανάσης στο χωριό μου/του ρε :touched:
http://kraneaelassonas.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3.html#more
Αδύνατο να πάω δυστυχώς :(
stam and the witches
04-03-2013, 14:28
Αυτός ο τραγουδοποιός όσο πιο ταπεινά δουλεύει για τον κόσμο τόσο περισσότερο μεγαλώνει μέσα στην ψυχή του κόσμου.
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου λειτουργεί διακριτικά και αθόρυβα μέσα από το μουσικό του έργο και μέσα από τέτοιες ενέργειες ανθρωπιάς. Ενοχλείται, κατά κάποιον τρόπο, όταν προβάλλεται το έργο του, αν και πρέπει να γίνεται αυτό για να προβάλλονται τέτοια πρότυπα καλλιτεχνών στον κόσμο. Τέτοιοι άνθρωποι πραγματικά είναι αναγκαίοι στην εποχή της πνευματικής ξηρασίας που ζούμε.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΦΤΑΝΕΙ
tsimpouklano
09-07-2013, 14:44
http://www.youtube.com/watch?v=ZSH9ZelkVXU
Ξανά στην αγκάλη σου, ξανά, σα μικρό παιδί
γυναίκα αμάραντη, ξανά, σα μικρό παιδί
Ποτέ δε σε ξέχασα, ποτέ, σα μικρό παιδί
θολό φεγγαρόφωτο, ποτέ, σα μικρό παιδί
Σελήνη δως μου την άλλη σου πλευρά
Η ανάσα είναι σαν πριόνι
Κόβει το χρόνο και σκορπά
στην άχραντη σιγή
φωτιά και χιόνι
Μακριά σου χανόμουνα συχνά, σα μικρό παιδί
παλίρροια γόνιμη, συχνά, σα μικρό παιδί
Αρχαίο κύμα, αρχαία προσμονή
Η ανάσα είναι σαν πριόνι
στην άχραντη σιγή
φωτιά και χιόνι
Ζητώ την αγάπη σου, ξανά, σα μικρό παιδί
γαζέλα ανάλαφρη, ξανά, σα μικρό παιδί
Παραδομένος κι απόλυτος μαζί
Η ανάσα είναι σαν πριόνι
στην άχραντη σιγή
φωτιά και χιόνι
Και στους στίχους πάει, δεν μπορώ να πω και πολλά, με υπερβαίνει ~ μουσική και στίχος ~ κατά πολύ. Ε και ο φώτης σιώτας.
Είναι βαθύ, πολύ μέσα χωμένο, φλόγα κοκκινωπή εκεί γύρω στα πνευμόνια, θες να τη φτύσεις, αλλά απλά θες κιάλλο. Ξανά και ξανά και ξανά...
http://www.youtube.com/watch?v=RvJCZTzbhxs
Parasight
19-08-2013, 20:49
F8nGeRhmcj4
Parasight
12-09-2013, 10:40
«Παπακωνσταντίνου» θα ονομαστεί η συνεργασία Βασίλη και Θανάση Παπακωνσταντίνου
Στην επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας τους προχώρησαν σήμερα το πρωί ο Βασίλης και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Οι δύο δημοφιλείς περσόνες του ελληνικού τραγουδιού αποφάσισαν να ταράξουν τα νερά και να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας σχήμα με το όνομα «Παπακωνσταντίνου».
Φαίνεται πως εμπνευστής της ιδέας ήταν ο πρεσβύτερος, Βασίλης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έψαχνε τρόπο να ανανεώσει το ίματζ του και να απευθυνθεί σε ευρύτερο και ωριμότερο κοινό. «Πήρα στις πλάτες μου γύρω στις δεκαέξι γενιές ιδρωμένων εφήβων με μακριά μαλλιά. Φτάνει πια. Αν τραγουδήσω άλλη μια φορά τον Γουίλι τον μαύρο θερμαστή θα αυτομαχαιρωθώ», δήλωσε ο αιώνια έφηβος «γερόλυκος» του ροκ.
Από τη μεριά του ο Θανάσης δέχτηκε με θέρμη την πρόταση του Βασίλη θεωρώντας τους «Παπακωνσταντίνου» ως ένα όχημα με το οποίο θα μπορέσει να στρέψει τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις προς νέες κατευθύνσεις. Είναι άλλωστε δεδομένο πως οι «Παπακωνσταντίνου» θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά αγγλικό στίχο, κρητική λύρα και λάπτοπ, ενώ θα είναι ντυμένοι με ολόσωμες στολές μαύρων γάτων ως φόρο τιμής στην πρώιμη συνεργασία τους.
Μοναδική πηγή διαφωνίας ήταν το όνομα του σχήματος καθώς ο Θανάσης πρότεινε το «Θανάσης & Βασίλης» με τον Βασίλη να δηλώνει την προτίμηση του στο «Βασίλης & Θανάσης». Τελικά τη λύση έδωσε ο φίλος του σχήματος Διονύσης Τσακνής, προτείνοντας το όνομα «Παπακωνσταντίνου» εμπνευσμένος από τους αγαπημένους του Bon Jovi. Μάλιστα ο κ. Τσακνής αναμένεται να εκπληρώνει χρέη ντράμερ στις ζωντανές εμφανίσεις του σχήματος.
Τέλος, από τον πολιτικό χώρο την κίνηση έσπευσε να χαιρετήσει το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων οι οποίοι εκτίμησαν πως οι αφίσες που θα τυπώνονται για συναυλίες στον Ελλαδικό χώρο θα μειωθούν κατά τα τρία πέμπτα. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ τόνισε την πλήρη αντίθεσή του με τη συνεργασία των δύο μουσικών.
http://www.tokoulouri.com/culture/papakonstantinou/
Roswell47
12-09-2013, 10:47
ΤΕΛΕΙΑ! ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ!!! Και τι δε θα εδινα να τους εβλεπα ντυμενους μαυρους γατους στη σκηνη και μετα να βγαιναμε αναμνηστικες φωτογραφιες.
Και με guest τον :
http://olympiada.files.wordpress.com/2012/02/papa.png
freak brother
03-04-2014, 15:48
Ματούλα. Το λέει το όνομά της. Κόμικ φιγούρα, μαμούνι, φουλ εξωστρέφεια, καραφούλ αγάπη, «Βλαχάρα» και Εξαρχειώτισσα, ασταμάτητα πέρα-δώθε, πολυακουσμένη Burger Tσιγγάνα, φυσικά όργανα και σαμπλ, Φολέγανδρος και «αρνήσου το αρνί σου», φαντασία και ωραία τρέλα. Πρώτη επίσημη του νέου της άλμπουμ «Muma», που σημαίνει μαμά στα βλάχικα, στο Gagarin με τους τζαζεμένους Burger Project και τον Eισβολέα, πρώτης τάξης ευκαιρία να μας τα πει ένα χεράκι.
δεν ηξερα που να το βαλω.. αλλα ΞΕΡΝΑΩ .
http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/476/%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-%CE%B6%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B7
ikonoklast
03-04-2014, 17:28
Ματούλα. Το λέει το όνομά της. Κόμικ φιγούρα, μαμούνι, φουλ εξωστρέφεια, καραφούλ αγάπη, «Βλαχάρα» και Εξαρχειώτισσα, ασταμάτητα πέρα-δώθε, πολυακουσμένη Burger Tσιγγάνα, φυσικά όργανα και σαμπλ, Φολέγανδρος και «αρνήσου το αρνί σου», φαντασία και ωραία τρέλα. Πρώτη επίσημη του νέου της άλμπουμ «Muma», που σημαίνει μαμά στα βλάχικα, στο Gagarin με τους τζαζεμένους Burger Project και τον Eισβολέα, πρώτης τάξης ευκαιρία να μας τα πει ένα χεράκι.
Μετέχνιο.
Χωρίς Φώτη Σιώτα τούτο το καλοκαίρι
ypersyntelikos
03-08-2014, 23:31
https://www.youtube.com/watch?v=Yp86B3vQBeQ
ωραίος
tsimpouklano
12-09-2014, 06:22
Ο από καιρό ανακοινωμένος δίσκος (http://musicpaper.gr/news/item/5427-prosklisi-se-deipno-kyaniou-o-neos-diskos-tou-thanasi-papakonstantinou?fb_action_ids=740976692624866&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.VBBRRNYOu4c.like).
Προσωπικά, το
https://www.youtube.com/watch?v=E-sZQfk2erY
με έχει ξετρελάνει από τις live εκτελέσεις. Ακόμα και στους δίσκους του, συνεχίζει αξιοπρεπέστατος (από άποψη θεμάτων/στίχων).
(τι τεχνόπολις, τι θεατρο δάσους, το ίδιο πόλο μπλουζάκι :P)
ikonoklast
12-09-2014, 18:52
https://www.youtube.com/watch?v=_5TpGb7Xmvk
Τη σιχαίνομαι αυτή τη γυναίκα.
Skalani Caveman
12-09-2014, 22:03
+1
Λόγος να μην πάει κάποιος σε συναυλία του Παπακωνσταντίνου.
Σιχαμένη.
συν τοις άλλοις και παράφωνη. Ευτυχώς ο δίσκος είναι με Κανά
phthoggon
12-09-2014, 23:22
άμα σιχαινόσασταν τον κάθε παράφωνο μεταλλάδες μου θα είχατε κλείσει δωματιάκι στο δαφνί χρόνια τώρα. Τι παίζει εδώ, δε καταλαβαίνω.
tsimpouklano
12-09-2014, 23:30
Το παράφωνη που βάζει ο alaiah να το δεχτώ, αν και δε συμφωνώ τόσο, περισσότερο μου τη σπάει η φωνή της, το αντιπαθής να το καταλάβω, αν πρόκειται για το στυλάκι της επί σκηνής. Γιατί σιχαμένη όμως;
phthoggon
12-09-2014, 23:41
Αλήθεια, γιατί να το καταλάβεις το αντιπαθής? Τι, επειδή κουνιέται και φωνάζει ώπα? Ή δεν είναι ωραίο να κουνιέσαι και να φωνάζεις ώπα εάν είσαι ... και ...
(Μια χαρά είναι εδώ η φωνή παρεπιπτόντως https://www.youtube.com/watch?v=HDOge7f85bk)
ikonoklast
12-09-2014, 23:51
Δεν είναι τεχνικό το πρόβλημα μου, παρότι είναι μετριότατη τραγουδίστρια και στο συγκεκριμένο βιντεο και λίγο εκτός, όντως.
Το πρόβλημα μου είναι αισθητικό και είναι όλη η κινησιολογία της, η έκφραση της και η ερμηνεία που δίνει σε οποιοδήποτε κομμάτι την έχω ακούσει. Φθόγγε, πάντα όταν βρίζω τη Ματούλα κάποιος μου λέει "σε ενοχλεί που είναι χοντρή και άσχημη" και πάντα λέω ότι η Μάρθα Φριτζίλα είναι μια απο τις σπουδαιότερες φωνές στον χώρο του Θανάση Παπακωνσταντίνου και δεν είναι η αφροδίτη καλλίπυγος.
ikonoklast
12-09-2014, 23:58
Επίσης υπάρχει και εξώφυλλο του νέου δίσκου στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Κώστας Τσάκωνας, Ισμήνη Καλέση, Βίνα Ασίκη. Απ΄το κακό στο χειρότερο.
http://www.ogdoo.gr/images/stories/Panos/THANASHS_EXOFYLLO/10376909_367973633358468_6674255259277580849_n.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=EudYTo-nu8E
άσχημες, χοντρές και μαλακισμένες κι οι δύο... τυχαίο;
tsimpouklano
13-09-2014, 00:16
Αλήθεια, γιατί να το καταλάβεις το αντιπαθής? Τι, επειδή κουνιέται και φωνάζει ώπα? Ή δεν είναι ωραίο να κουνιέσαι και να φωνάζεις ώπα εάν είσαι ... και ...
(Μια χαρά είναι εδώ η φωνή παρεπιπτόντως https://www.youtube.com/watch?v=HDOge7f85bk)
Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση. Εν προκειμένω, το αντιπαθής να το καταλάβω, γιατί κάποιος μπορεί να μη γουστάρει την όλη επί σκηνής παρουσία της, για τους λόγους που λέει ο ikonoklast. Όχι ότι συμφωνώ με αυτούς, έτσι; Ισχύει πως κάτι τέτοιο δε θα πρεπε να γεννά αντιπάθεια (όχι με τη στενή έννοια του όρου που τον άλλον τον ξέρεις και τον αντιπαθείς λόγω του χαρακτήρα του), αλλά και εγώ μπορώ να σκεφτώ καλλιτέχνες που με απωθούν εξαιτίας της παρουσίας τους επί σκηνής.
Πάντως, επειδή έκατσε φέτος στην ικαρία να την γνωρίσω, είναι και γαμώ τα άτομα και αρκετά λόου προφάιλ, εν αντιθέσει με αυτό που βγάζει ο πληθωρικός της χαρακτήρας επί σκηνής.
άμα σιχαινόσασταν τον κάθε παράφωνο μεταλλάδες μου θα είχατε κλείσει δωματιάκι στο δαφνί χρόνια τώρα. Τι παίζει εδώ, δε καταλαβαίνω.
και ποιός σου είπε ότι αντέχουμε ακόμα να ακούμε ορισμένους παράφωνους μεταλλάδας; Η ματούλα πάντως, έχει αυτό το "θέλω λιιιιιιιιγο ακόμα για να πιάσω τη νότα" συνέχεια, αλλά ΣΥΝΕΧΕΙΑ. όσες φορές έχω τύχει σε live της γίνομαι όντως υποψήφιος για κελί στο δαφνί, υποφέρω.
phthoggon
13-09-2014, 10:06
Δε ξέρω ρε παλικάρια, όταν βγαίνει να πούμε ένας και λέει σιχαμένο έναν άνθρωπο που βγαίνει απλά στη σκηνή να τραγουδήσει και στο κάτω κάτω ούτε καραγκιοζιές κάνει, ούτε στον πουλάει η τηλεόραση μέρα νύχτα, θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα. Και ηθικής και αισθητικής πλευράς μάλιστα, από την μεριά μου.
Για να το κάνουμε ειλικρινή συζήτηση (μιας και στο 2ο ποστ ο ικόνοκλαστ το συγκεκριμενοποίησε και είπε ότι δε μιλάει για τη φωνή) ούτε εμένα μου αρέσει η σκηνική της παρουσία και έχει να κάνει με μία έλλειψη χάρης (εν μέρει και λόγω πάχους). Οι παχουλοί, ιδιαίτερα οι γυναίκες, αποφεύγουν συνήθως τις έντονες κινήσεις επειδή τους κάνουν να φαίνονται κάπως. Αυτή δε φοβάται, πράγμα που επίσης φαίνεται στις εκφράσεις της και πόσο έντονα τραγουδάει, που ναι, δεν είναι και ιδιαίτερα όμορφες γκριμάτσες. Αλλά αυτό το πράγμα το προτιμώ από το "πρόσεξε λίγο την παρουσία σου, κοπέλα μου". Το ότι θα γουστάραμε την σκηνική παρουσία Στικούδη ή σεμνής_γλυκούλας_χοντρής με τη φωνή Φριτζήλα το καταλαβαίνω, αυτό που δε καταλαβαίνω είναι πως στον πούτσο έρχεται ένας-δύο (και μερικοί άλλοι που πινκάρουν) και το λένε απροβλημάτιστα σ-ι-χ-α-μ-ε-ν-ο.
ikonoklast
13-09-2014, 11:53
θα γουστάραμε την σκηνική παρουσία Στικούδη ή σεμνής_γλυκούλας_χοντρής με τη φωνή Φριτζήλα
Εγώ τη Φριτζήλα τη γουστάρω όπως είναι, και την Μελίνα Κανά τη γουστάρω όπως είναι και την Λιζέτα Καλημέρη. Όχι επειδή είναι ωραίες γυναίκες. Αλλά γιατί είναι και οι τρεις εξαιρετικές ερμηνεύτριες που εκπροσωπούν μια πολύ ωραία πτυχή του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού - ωσμωτικού, πολύπλευρου, που συνδυάζει πολλές διαφορετικές μουσικές καταβολές, το λαϊκό με το λίγο πιο λόγιο, την ποπ με την παράδοση, τεχνικά καταπληκτικές και οι τρεις και με δική της ταυτότητα η κάθε μια. Ιδανικές δηλαδή για να λειτουργούν σε αυτό που πραγματικά είναι η μουσική του Θανάση Παπακωνσταντίνου.
Η Ματούλα Ζαμάνη εκπροσωπεί κάτι πολύ διαφορετικό από τα παραπάνω, και αυτό είναι το τσιφτετελοεξάρχειο - καλλιτεχνικό/κοινωνικό ρεύμα το οποίο πρεσβεύει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά και καμία απόσταση μεταξύ σκυλάδικου/εντέχνου/παραδοσιακού/λαϊκού/χιπχοπ/μεταλ/ρεηβ αλλά όλα είναι αφορμές για να κρασοπιούμε και να μπαφιάσουμε. Ακούγεται λίγο χοντρό και κρυφομισογύνικο να λέω ότι σιχαίνομαι την ίδια, αλλά ας πούμε ότι όταν λέω αυτό, περισσότερο έχω στο μυαλό μου τα παραπάνω και βέβαια την συνειδητή επιλογή έκπτωσης που κάνει ο Παπακωνσταντίνου με το να την διαλέγει. Σε προσωπικό επίπεδο η κοπέλα είναι γαμώ τα άτομα όπως επιβεβαίωνουν όλοι όσοι την ξέρουν, να αράξουμε λοιπόν στη Βαλτετσίου να πιούμε την Αμστελ και να γελάσουμε. Τα τραγούδια του Θανάση ας τα τραγουδήσει κάποιος άλλος.
phthoggon
13-09-2014, 12:03
Χμ, υποψιαζόμουν ότι θα το πας εκεί (δεν εννοώ ότι δε σε πιστεύω, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι το θέμα εξωτερικής παρουσίας δεν υφίσταται καθόλου, έστω και υποσυνείδητα) τέσπα εντάξει, αν και το σωστό είναι να κάνουμε κατευθείαν το ποστ περί κουλτούρας παρά να ποστάρουμε ένα βίντεο από το οποίο πολύ δύσκολα προκύπτουν και τα παραπάνω.
hlektrologos_amhxanos
13-09-2014, 12:19
Επίσης υπάρχει και εξώφυλλο του νέου δίσκου στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Κώστας Τσάκωνας, Ισμήνη Καλέση, Βίνα Ασίκη. Απ΄το κακό στο χειρότερο.
κλασσικα , για να τον ρωτησει ολο απορια μια δημοσιογραφος
"μα εσεις κυριε θαναση μου ειστε εντεχνος!!! πως γινεται να βαλατε τον τσακωνα , την καλεση και την ασικη ?
εσεις ειστε ποιοτικος !!!"
και ο θανασης με ενα αυταρεσκο χαμογελο δηθεν απορίας θα πει
"εντεχνος εγω ? δεν ξερω τι λέτε , εγω κατι λαικα παίζω για να κανω κεφι με τους φιλους μου !
αλλα στην πραγματικοτητα θα νιωθει πιο εντεχνος απο ποτε
ypersyntelikos
13-09-2014, 12:39
Ξεκώλιασε τη συζήτηση.
stam and the witches
13-09-2014, 12:57
συν τοις άλλοις και παράφωνη. Ευτυχώς ο δίσκος είναι με Κανά
Αυτός είναι περίπου 100 φορές πιο παράφωνος.
Edit: η απόδειξη:
https://www.youtube.com/watch?v=QBkokzoaBqo
(στο 1.50 κάνει νόημα "πω, του γάμησα")
tsimpouklano
13-09-2014, 14:26
Μαρέσει που από το παραπάνω βγαίνει συμπέρασμα πως ο θανάσης = παράφωνος. Μάλιστα.
Όσο για την κίνηση που κάνει, εντάξει, από τις πρώτες φορές που εκτελεί live τα συγκεκριμένα τραγούδια, σκέψου πόσα λάθη μπορεί να γίνουν εκτελεστικά από όλους (και το ίδιο φυσικά) και να μην του αρέσουν.
stam and the witches
13-09-2014, 15:11
Μα από πού αλλού να βγει το συμπέρασμα; Όσο για το αν τα παίζει πρώτη φορά κλπ, αυτά δεν τα γνωρίζω. Εγώ ακούω έναν άνθρωπο που σπάει τζάμια με τη φωνή του.
Εν τέλεια, στα δικά μου μάτια, αυτό που συμβαίνει με τον Παπακωνσταντίνου δε διαφέρει πολύ από αυτή την απογοήτευση που δέρνει όσους αγάπησαν τους Rotting Christ, τους Mastodon και λοιπούς αστέρες που αγαπήθηκαν σε πολλές εφηβείες και μετα-εφηβείες, λόγω πολλών και τρυφερών συνθηκών. Τώρα η αιτία αναζητείται στη Ζαμάνη, που δε σέβεται το βάρος της τέχνης του Παπακωνσταντίνου, αλλά και στον ίδιο, που για κάποιο λόγο δεν παράγει εξίσου μεγάλα πράγματα με παλιά, που κάνει εκπτώσεις στην αισθητική του, που παίζει σε κέντρα, κλπ κλπ. Σκατά ήταν πάντα, κι εμείς μεγαλώσαμε (εγώ προσωπικά μπαίνω 9ο έτος) και δεν είμαστε για "aerika" σε Θέατρα Βράχων.
ikonoklast
13-09-2014, 15:14
λολ
freak brother
13-09-2014, 15:19
αυτη παντως στο εξωφυλλο ειναι καλλιπυγος , να τα λεμε αυτα ε .
stam and the witches
13-09-2014, 15:22
Ικόνοκλαστ γελάς, αλλά δεν είναι λιγότερο αστείο το επιχείρημα "κάποτε ήταν σοβαρός, τώρα μας πρόδωσε". Αυτό λέω.
tsimpouklano
13-09-2014, 15:29
Κοιτώντας την προτελευταία δουλειά του θανάση, προσωπικά βρίσκω δουλειές (https://www.youtube.com/watch?v=f-qeuXD772M) που όχι μόνο μου σηκώνουν την τρίχα, αλλά δεν υστερούν και σε τίποτα από τις παλαιότερες. Νομίζω, γούστα είναι αυτά.
Όσο για τις εκπτώσεις που έχει κάνει στην αισθητική του και παίζει σε κέντρα και ότι πάντα σκατά ήταν ρε παιδί μου, πιστεύω την ίδια γνώμη θα χουν και οι διωκόμενοι της χαλκιδικής, οι εργάτες της βιομε και μια ντουζίνα ακόμα.
Skalani Caveman
13-09-2014, 15:30
Η Ζαμάνη έχει δύο αρνητικά. Το ένα είναι ότι δεν έχει φωνή. Το άλλο είναι ότι δεν έχει πλάκα.
Στο τελευταίο κομμάτι πριν μερικά χρόνια (τις τελευταίες φορές που πήγα σε συναυλία Παπακωνσταντίνου),
που σύστηνε τους μουσικούς στο κοινό, έλεγε τέτοιες πίπες που ήταν απ' τις λίγες φορές που
πραγματικά εκνευρίστηκα σε συναυλία, έχοντας ως αποτέλεσμα να μην ξαναπάω.
Όποιος μιλάει για κιλά και μαλακίες καλό θα ήταν να σοβαρευτεί, μια απ' τις πιο γαμάτες συναυλίες που 'χω
δει ήταν αυτή των BellRays, και τη Lisa Kekaula δεν τη λες και αδύνατη:
http://timbretantrum.com/wp-content/uploads/2010/09/The-BellRays.jpg
μην πω για Gossip. Απ' αυτό τον έρωτα για τη Ζαμάνη πάντως φαίνεται ότι ο Παπακωνσταντίνου ξεμωραίνεται...
Υ.Γ. Ο Παπακωνσταντίνου είναι ΤΕΡΜΑ παράφωνος, τέρμα όμως αλλά έχει γράψει τα κομμάτια. Και κανείς
δε ζει κάτι που τραγουδάει κάτι όπως αυτός που το 'γραψε. Γι αυτό και δικαιολογείται (γι αυτό και τραγουδάν
άλλοι στους δίσκους όμως).
stam and the witches
13-09-2014, 15:33
Μπράβο του που έπαιξε σε όλα αυτά, τι να κάνω; Μουσική ακούω με τα αυτιά μου. Έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αν συμμετείχα σε αυτές τις διοργανώσεις θα φώναζα τρισχειρότερους να παίξουν.
ikonoklast
13-09-2014, 15:39
Ικόνοκλαστ γελάς, αλλά δεν είναι λιγότερο αστείο το επιχείρημα "κάποτε ήταν σοβαρός, τώρα μας πρόδωσε". Αυτό λέω.
Δεν είναι επιχείρημα, είναι άποψη. Επιχείρημα είναι αυτό που θα στήριζε την άποψη και αν κάποιος πιάσει αυτό το θρεντ από την αρχή (έχει ηλικία ακριβώς 10 ετών και το ξεκινάει ο παλιότερος χρήστης κ. Β. Ζαχ ...) θα βρει αρκετά επιχειρήματα εκατέρωθεν.
Δεν μιλάω ούτε εγώ ούτε κανείς για κάποιο καθεστώς ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, δεν είμαστε μεταλάδες στο '93. Ο άνθρωπος κάνει τις καλλιτεχνικές επιλογές του, οι οποίες δεν με καλύπτουν, παλιότερα με κάλυπταν. Για αρχή λοιπόν είναι προσωπικό το θέμα.
Πέρα από προσωπικό είναι και κάπως ευρύτερο, γιατί ο ΘΠ είναι υπεύθυνος για την κατεύθυνση της τωρινής ελληνόφωνης μουσικής. Αν αύριο αποφασίσει να κάνει ένα δίσκο με την Ελεονώρα Ζουγανέλη και τη Νατάσα Μποφίλιου το πράγμα είναι σε λάθος κατεύθυνση. Θα καεί ο κόσμος; Όχι. Αλλά θα είναι άσχημο. Και θα μπορούσε να μην είναι.
ps. Τσιμπουκλανο, όταν μιλάω για εκπτώσεις μιλάω σε καθαρά καλλιτεχνικό επίπεδο, τα πολιτικά του Θανάση είναι μια άλλη κουβέντα και όπου δεν του προσάπτω κάτι.
tsimpouklano
13-09-2014, 15:47
Ναι, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως διαχωρίζεις τη κουλτούρα 'πλέον παίζει σε κέντρα', με το ότι συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Ra Pariah
13-09-2014, 15:48
Stam, απάντα στις ερωτήσεις μου, ώστε να σου αποδείξω -σαν άλλος Σωκράτης- ότι λες ασυναρτησίες σχετικά με τους Christ. Ποια περίοδο άρχισες να ακούς Christ και για ποιον λόγο έχουν ξεγυμνωθεί στα μάτια σου ως ωρίμου ανδρός, πλέον; Μήπως πήρες στα early 90s το Αποκαθήλωσις και σου είχε εκμυστηρευτεί ο Σάκης ότι «Ξέρεις, Σταμάτη, δεν πρόκειται ποτέ να βάλουμε γυναικεία φωνητικά, μην ανησυχείς γι' αυτό...», και ξάφνου το 2010 ακούς τη Διαμάντω στο Aealo και γεμάτος αηδία γυρίζεις στην πορφυρή αφίσα εποχής Non Serviam πάνω από το στερεοφωνικό και μονολογείς «Γιατί μου το κάνεις αυτό, ρε Σάκη; Πώς θα αντικρίσω τον Τάσο τον Sisters of Mercy τώρα;» Μήπως έγιναν έτσι τα πράγματα..;
Επειδή, αν δεν έγιναν έτσι, τότε θα είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις ότι ο Σάκης είναι ένα συνθέτης ο οποίος από το '96 και μετά έχει δοκιμάσει μια πλειάδα ήχων, studio, συνεργασιών κ.λπ. Έχει επίσης τις καλές του στιγμές ως συνθέτης όσο και τις μέτριές του. Έναν από τους καλύτερους δίσκους του τον έβγαλε το 2007, για παράδειγμα, αφότου είχε προηγηθεί ένα αδιάφορο -για πολλούς- Sanctus Diavolos.
Υπενθυμίζω πόσοι και ποιοι έλληνες ακροατές κράζουν τον Σάκη:
α) οι πιουρίστες μπλακάδες επειδή δεν κράτησε τον ήχο των συνοδοιπόρων του Mortuary Drape,
β) οι οπαδοί Tool/Aperfect Circle επειδή γράφει κουτή μουσική (αυτοί ακούνε ξύπνια πράγματα),
γ) ντεθμεταλλάδες/γκραϊντάδες επειδή έχει ακόμα τον Θέμη για ντράμερ, ο οποίος δεν παίζει τόσο γρήγορα όσο ο Σαντοβάλ,
δ) κλασικομεταλλάδες, επειδή μονοπωλεί σελίδες στον Τύπο και δεν αφήνει το μερίδιο που αναλογεί στους Spitfire.
ΓΚΡΙΝΙΑ παντού.
ikonoklast
13-09-2014, 15:54
Πεθαίνω με Rotting Christ takeover.
Τσιμπουκλανο, δεν είπα εγώ τίποτα για κέντρα (ποια κέντρα καταρχήν, στο Σταυρό έπαιξε όχι στο ΜΠΑΛΟΥΞ). Εγώ για τη Ματούλα και τα "ε ο γαμώ το φασισμό" κυρίως κράζω αν παρακολουθήσεις το θρεντ.
tsimpouklano
13-09-2014, 15:57
Τώρα η αιτία αναζητείται στη Ζαμάνη, που δε σέβεται το βάρος της τέχνης του Παπακωνσταντίνου, αλλά και στον ίδιο, που για κάποιο λόγο δεν παράγει εξίσου μεγάλα πράγματα με παλιά, που κάνει εκπτώσεις στην αισθητική του, που παίζει σε κέντρα, κλπ κλπ. Σκατά ήταν πάντα, κι εμείς μεγαλώσαμε (εγώ προσωπικά μπαίνω 9ο έτος) και δεν είμαστε για "aerika" σε Θέατρα Βράχων.
εδιτ: για να μην παρεξηγηθώ, και εγώ θέλω να τον πετύχω κάπως έτσι (https://www.youtube.com/watch?v=92nqVIihQ7s)
ikonoklast
13-09-2014, 15:59
Μη μου λες τι λέει ο Σταμ. Ο Σταμ να πάει στο χουδέτσι ρε μαλάκα.
casshern
13-09-2014, 16:05
Εκπληκτική τροπή το τόπικ!
Αιώνιοι φοιτηταί, εργατικό κίνημα, το παράπονο του Γιαγκόναν.
freak brother
13-09-2014, 16:14
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ:"Ακούω άνετα & metal.Μου αρέσει το AEALO από ROTTING CHRIST!"
η ωρα με Αγγελακα να τραγουδα στο νεο RC δεν αργει αδερφια .
Pornofunk
13-09-2014, 16:18
Δεν καταλαβαινω γιατι προσπαθειτε να μειωσετε ολο το εργο του Θαναση μονο και μονο επειδη δε τα καταφερνει με τη φωνη του.
Ειναι σε πολλα σημεια παραφωνος στα live, αλλα μετα απο αυτο δε μενει τιποτα? Η μουσικη και ενορχηστρωση?Οι στιχοι με φιλοσοφικη διαθεση και ουσια?Η απλοτητα που δε φοβαται να κρυψει? Ολα αυτα δεν ειναι αξια προσοχης?
Αυτα ειναι ο Θανασης...οχι η φωνη του και η Ματουλα...
tsimpouklano
13-09-2014, 16:20
(http://i.imgur.com/rGo0ZUB.png)
''γιατί ο ΘΠ είναι υπεύθυνος για την κατεύθυνση της τωρινής ελληνόφωνης μουσικής. Αν αύριο αποφασίσει να κάνει ένα δίσκο με την Ελεονώρα Ζουγανέλη και τη Νατάσα Μποφίλιου το πράγμα είναι σε λάθος κατεύθυνση. ''
πως ακριβώς είναι υπεύθυνος;;;
stam and the witches
13-09-2014, 17:05
Ra, δεν απαρνιέμαι κανέναν Σάκη γιατί ποτέ δεν τον γούσταρα μία ή άλλη. Τον αναφέρω ως κλασικό παράδειγμα περίπτωσης "προδοσίας", που από τη μία ωρύεσαι που τα πούλησε όλα, που μπορεί και να ισχύει, αλλά από την άλλη ενδέχεται και να ήταν σκατά ανέκαθεν. Υπάρχει και η πιθανότητα να γαμάνε όλα όσα έκανε, δεν τη μηδένισα. Επίσης δεν είναι ανάγκη να ανήκω σε καμία κατηγορία από τις 4, δεν είναι ντροπή να έχω άποψη γενικά.
Αν δε σ'αρέσει το παράδειγμα των Rotting Christ, ας πούμε το ίδιο για τους Tool, πιστεύω ότι είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση.
ikonoklast
13-09-2014, 17:11
'H οι Isis. Ή εδώ που τα λέμε περίπου οποιοδήποτε σοβαρό μουσικό σχήμα που διένυσε μια πορεία, έδωσε μερικούς μεγάλους δίσκους και μετά πέρασε στην παρακμή και απογοήτευσε. Δηλαδή το 70% των καλλιτεχνών.
metamelia1
13-09-2014, 18:38
http://i.imgur.com/6FNkt4l.jpg
16-09-2014, 19:47
gibe link please
ikonoklast
16-09-2014, 19:50
https://www.youtube.com/channel/UC7XGz443lA_n1dLxFltvRtg/videos
Parasight
16-09-2014, 21:46
^Thanks, αλλά παρ'όλα αυτά, αν βρεθεί κανένα λινκ ρίχτε παρακαλώ από δω.
Αν και πάω το θρεντ λίγο πίσω έχω 3 απορίες:
Πέρα από προσωπικό είναι και κάπως ευρύτερο, γιατί ο ΘΠ είναι υπεύθυνος για την κατεύθυνση της τωρινής ελληνόφωνης μουσικής. Αν αύριο αποφασίσει να κάνει ένα δίσκο με την Ελεονώρα Ζουγανέλη και τη Νατάσα Μποφίλιου το πράγμα είναι σε λάθος κατεύθυνση
Πρώτον γιατί ο ΘΠ είναι υπεύθυνος για την κατεύθυνση της τωρινής ελληνόφωνης μουσικής? Πέρα από αυτό, το παράδοξο είναι πως όταν ήταν οι Πυξ Λαξ/Πλιατσικας/κλπ σε αυτή την θέση, γκρίνιαζε ο κόσμος για την μη ύπαρξη ποιότητας, για μουσική για λυκειόπαιδα κλπ, τώρα που έχουμε τον ΘΠ, γκρινιάζουμε γιατί είπαμε? Μουσική για φοιτηταριό? Δηθενοαριστερισμός? "Ρε μλκ αυτός είναι παραφωνος, πως τραγουδάει?". Τι άλλο θα βρούμε για να γκρινιάξουμε? Γέροι που κάθονται στο καφενία και λενε "καθε περσυ και καλύτερα" είναι η φάση απ οτι βλέπω.
Δεύτερον, οκ, γούστα έχει ο καθένας και κρίνει και ηχητικά και ιδεολογικά μια κίνηση. Αλλά γιατί είναι λάθος κατεύθυνση το αν ο άλλος ηθελε να συνεργαστεί με τις 2 παραπάνω?
Εν τέλεια, στα δικά μου μάτια, αυτό που συμβαίνει με τον Παπακωνσταντίνου δε διαφέρει πολύ από αυτή την απογοήτευση που δέρνει όσους αγάπησαν τους Rotting Christ, τους Mastodon και λοιπούς αστέρες που αγαπήθηκαν σε πολλές εφηβείες και μετα-εφηβείες, λόγω πολλών και τρυφερών συνθηκών.
Τρίτον: δεν μπορω να καταλάβω. Έχετε πάθει κάποιο κόμπλεξ με το μέταλ και το έχετε κάνει εφηβητική/μεταεφηβητική μουσική? Σας εμεινε κάποιο τραύμα από τότε που ακούγατε και έχει περάσει σαν παιδική αρρώστια? Σας ανάγκασε κανείς από τα 13 έως τα 18 να ακούτε μέταλ και μόλις ενηλικιωθήκατε, επιτέλους σπάσατε τα δεσμά και είπατε "ΜΗΤΕΡΑ.ΠΑΤΕΡΑ.ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΩΡΙΜΑΣΑ.ΜΟΝΟ SHOEGAZE,AMBIENT,EDM KAI ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΕΣ. ΚΑΙ 70ς. ΠΟΛΛΑ 70ς".
ikonoklast
16-09-2014, 22:02
γιατί ο ΘΠ είναι υπεύθυνος για την κατεύθυνση της τωρινής ελληνόφωνης μουσικής?
Γιατί είναι ο σημαντικότερος ενεργός έλληνας τραγουδοποιός αυτή τη στιγμή.
γιατί είναι λάθος κατεύθυνση το αν ο άλλος ηθελε να συνεργαστεί με τις 2 παραπάνω?
Γιατί εκπροσωπούν μια επιδερμική εκδοχή του ελληνόφωνου τραγουδιού που σε περίπτωση σύμπραξης θα δειχτεί να αθωώνεται και να υπερισχύει, όπως -τηρούμενων των αναλογιών- συνέβη με τον Διονύση Σαββόπουλο.
γιατί ο ΘΠ είναι υπεύθυνος για την κατεύθυνση της τωρινής ελληνόφωνης μουσικής?
Γιατί είναι ο σημαντικότερος ενεργός έλληνας τραγουδοποιός αυτή τη στιγμή.
γιατί είναι λάθος κατεύθυνση το αν ο άλλος ηθελε να συνεργαστεί με τις 2 παραπάνω?
Γιατί εκπροσωπούν μια επιδερμική εκδοχή του ελληνόφωνου τραγουδιού που σε περίπτωση σύμπραξης θα δειχτεί να αθωώνεται και να υπερισχύει, όπως -τηρούμενων των αναλογιών- συνέβη με τον Διονύση Σαββόπουλο.
Δεν ξέρω αν είναι ο σημαντικότερος, θα μπορούσες να πείς καλύτερος ίσως.
Αλλά σημαντικότερος από που και ως πού? Ειλικρινά ρωτάω ε. Τεσπά εν τέλει το ίδιο λέμε με άλλες λέξεις, το θέμα είναι εδώ:γιατί όμως καταλήγεις με αυτή την ερώτηση/κατηγορώ? Υπονοείς ότι αν ακολουθήσει λάθος πορεία, επείδη είναι ο σημαντικότερος τότε πάει χάθηκε η ελληνόφωνη μουσική? Με ποια κριτήρια θα είναι λάθος η πορεία? Και με πιά κριτήρια είναι αυτός υπεύθυνος για το ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος και-σωνει-και-ντε δεν έχει δικαίωμα στο "στραβοπάτημα"?
Τον Σαββάπουλο δεν τον έχω παρακολουθήσει(πολιτικά - γιατί σίγουρα σε αυτό αναφερόμαστε) τα τελευταία χρόνια και να πω την αλήθεια, ούτε και με απασχολεί. Σίγουρα όμως δεν μπορείς να πείς τον Σαββάπουλο εκπροσωπο επιδερμικής εκδοχής του ελληνόφωνου τραγουδιού.
Εκτός των άλλων ο Σαμανός είναι πολύ όμορφος δίσκος.
edit: να συμπληρώσω μόνο, πως γενικά έχει σημασία και το state of mind που είμαστε για να συμφωνουμε/διαφωνούμε με κάποιες κινήσεις. Μπορεί η ΙΔΙΑ ακριβώς κίνηση κάποιου πριν από 5 χρόνια να σου φανεί ωραία, μετά από 5 χρόνια μέτρια και μετά από 10 χρόνια μαλακία. Την σειρά βάλτην όπως την θές.
να ποσταρω εδω το λινκ να τελειωνουμε;
ikonoklast
16-09-2014, 23:18
Ανιμε, δεν καταλαβαίνω τη διαφορά μεταξύ του σημαντικότερου και του καλύτερου, για να είμαι ειλικρινής. Αν εννοείς ότι δεν είναι ο επιφανέστερος αλλά είναι ο ποιοτικότερος, πάλι δεν ξέρω να σου πω κάποιον άλλο.
Ρίξε μια γρήγορη ματιά σε προηγούμενα ποστ του θρεντ για να είσαι σίγουρος ότι απαντάς σε μένα και όχι γενικώς σε «επικριτές του Θανάση» - γιατί δεν λέμε καθόλου όλοι τα ίδια πράγματα.
Θα χρειαστεί καταρχήν να πούμε ότι μιλάμε σε ένα θρεντ που λέγεται Θανάσης Παπακωνσταντίνου και όχι γενικώς «Ελληνόφωνη fusion ή παραδοσιακή μουσική» γιατί ο ΘΠ εμφανίζεται σα τη μύγα μες στο γάλα στα μουσικά πράγματα αυτής της μπανανίας. Στην πραγματικότητα ό,τι έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος από τον πρώτο του ήδη δίσκο απέχει γαλαξίες απο σχεδόν οτιδήποτε άλλο, είναι ο μόνος που μπόρεσε και συγκέντρωσε όλα αυτά τα στοιχεία σε μια δική του μουσική ταυτότητα και αυτό από μόνο του είναι η βάση για το τι κριτική του ασκείται πάνω στις επιλογές του. Το γεγονός ότι κατάφερε και διέπρεψε τόσο που γεμίζει στάδια και έχει ένα πολύ θερμό κοινό που τον ακολουθεί, καθώς και είναι σε θέση να συνεργαστεί με τους δικούς του όρους σχεδόν με οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη είναι επίσης βασικό. Αν ήταν ένας underground καλλιτέχνης τους δίσκους του οποίου ακούγαμε 100 άτομα θα μιλούσαμε με πολύ διαφορετικό τρόπο.
Με αυτή τη βάση λοιπόν, και έχοντας στο μυαλό ότι ο άνθρωπος έχει τις δυνατότητες να παράξει πραγματικά σπουδαίο έργο, έρχομαι εγώ και λέω ότι η πορεία του τα τελευταία χρόνια είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα συμβιβασμών σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Είναι έκπτωση να γράφεις κομμάτια/συνθήματα για να χαιδέψεις τα αυτιά του ακροατηρίου σου και είναι επίσης έκπτωση να επιλέγεις να εμφανίζεσαι -μόνιμα πλέον- με την Ματούλα σαν βασική τραγουδίστρια, για λόγους που αναφέρω σε προηγούμενο ποστ. Η ελληνόφωνη μουσική, ναι, έχει να χάσει πράγματα αν ο Θανάσης αποφασίσει να κινηθεί συντηρητικά μόνο σε αυτά τα νερά. Αν δοκιμάσει να πειραματιστεί ξανά, όπως έχει κάνει θαυμάσια στο παρελθόν, τότε αυτό είναι που θα στρέψει και μια γενιά καλλιτεχνών προς μια άλλη κατεύθυνση από το μίζερο εντεχνάκι του Χαρούλη, της Μποφίλιου και του κάθε Χαρούλη και της κάθε Μποφίλιου. Δεν χρειαζόμαστε έναν «πιο πολιτικό Κώστα Λειβαδά», χρειαζόμαστε έναν Θανάση Παπακωνσταντίνου.
Τον Σαββόπουλο όπως είπα τον αναφέρω τηρουμένων των αναλογιών. Για μένα η σύμπραξη τους δεν έδωσε και κάτι σπουδαίο, πέρα από την απαραίτητη προσωπική επιβεβαίωση στον ίδιο τον Θανάση (αυτό το λέει ο ίδιος) και ένα άλλοθι στον καλλιτεχνικά νεκρό Σαββόπουλο να κάνει μια τελευταία κάπως ενδιαφέρουσα εμφάνιση.
To ίδιο λέμε ουσιαστικά απλά στην λέξη σημαντικότερος μπαίνει μέσα και η επιδραση που μπορεί να έχει σε μια σκηνή κάποιος, αλλά απ ότι φαίνεται ο ΘΠ είναι one of a kind που λεν και στο χωριό μου.
Ενδεχομένως η γρήγορη ματιά στο θρεντ να μου έδωσε λάθος εντύπωση καθώς στα περισσότερα συμφωνούμε από αυτα που λες, οπότε στέκομαι σε αυτά που διαφωνούμε.
Ναι μεν καταλαβαίνω τι λες πχ για την Ματούλα, αλλά έχω την εντύπωση ότι μπερδεύεις την επιλογή του άλλου με το γούστο το δικό σου.
Ας πάρουμε σαν δεδομένο ότι η Ματούλα και η κάθε Ματούλα, είναι επιλογή του ΘΠ λόγω γούστου. Στην μουσική θες? Στην προσωπικότητα θες? Σε κάτι από αυτά τεσπά. Από την στιγμή λοιπόν που είναι επιλογή του, με ποιόν τρόπο εγώ,εσύ, ο φθόγγος ή ο βοκοτνι, μπορούμε να πούμε ότι αυτή η επιλογή είναι εκπτωση? Επειδή εμένα αισθητικά δεν μου αρέσει? Όχι, εκπτωση θα ήταν ενδεχομένως το να έχει μόνιμη τραγουδίστρια την Μποφίλιου ενώ πρώτα έχει ακολουθήσει ένα σερί 3ων απογοητευτικών δίσκων και άδειους χώρους όπου δίνει λάιβ και τελικά αυτή ήταν η κίνηση να φέρει *κάποιο* κοινό πίσω.
Η αλήθεια επίσης είναι πως δεν παρακολουθώ τόσο πολύ την ελληνική σκηνή, αλλά και τόσο καιρό που έχει γράψει τα αριστουργήματα που λες, δεν βλέπω και πολλούς να ακολουθούν το "δρόμο του", οπότε είτε μείνει συντηριτικός είτε όχι, τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι τα ίδια.
Αντιλαμβάνεσαι φυσικά πως το μιζερο εντεχνο του Χαρούλη που λες, είναι απλά ο ΘΠ με άλλον να τραγουδάει ε?
Πέρα απ ότι ο δίσκος γαμεί.
ikonoklast
17-09-2014, 00:11
Όχι, αυτό που λες θα ήταν απλώς μεγαλύτερη έκπτωση. Εκτιμώ ότι η Ματούλα προτιμάται στα live ένεκα της Μελίνας Κανά, της Φριτζήλας ή όποιας άλλης φωνής, γιατί οι δεύτερες είναι «κουλτουριάρες», «δεν κάνουν κέφι» και «δε τις γουστάρει το κοινό», παρότι φωνητικά και καλλιτεχνικά πολύ περισσότερες σε κάθε επίπεδο. Μιλάμε για ένα κοινό που έχει πετάξει μπουκάλι σε τραγουδίστρια της μπάντας του, πιθανώς γιατί θεώρησε ότι παραείναι «αβανγκαρ» για τα γούστα της στιγμής ε; Ο Θανάσης έχει μια συστολή σα καλλιτέχνης, πράγμα που βλέπεις κατευθείαν 5 δευτερόλεπτα να τον δεις σε μια συναυλία δε χρειάζεται να τον ξέρεις προσωπικά - αυτή η συστολή μεταφράζεται στο ότι αποζητά κάποιον «έξω καρδιά» να τον συνοδεύει. Έλα όμως που αυτή η παρουσία είναι μόνο τσιφτετέλι/ντιριντάχτα και σκοτώνει όποια άλλη διάσταση των τραγουδιών του.
Στον ουτοπικό κόσμο μου, εγώ θα προτιμούσα ένα Θανάση που επιλέγει τη Ματούλα για να παίξει στο Βράχων για μια συναυλία για το ρεμπέτοσκυλάδικο κοινό των Εξαρχείων και που καπάκια πάει και δίνει μια παράσταση με άλλους μουσικούς, που αναδεικνύει την άλλη πλευρά της τραγουδοποιίας του, που είναι εξίσου και περισσότερο σημαντική. *Φυσικά* δεν μπορώ να έχω τέτοιες απαιτήσεις. Αλλά στο κάτω κάτω δεν καταλαβαίνω και τις εκρήξεις σας τελοσπάντων σε αυτό το θρεντ, ο Θανάσης είναι μακράν ο αγαπημένος μου έλληνας καλλιτέχνης. Μπορώ να γράφω την παπαρίτσα μου σε ένα μουσικό φόρουμ κι ας βασίζεται και σε υποκειμενικές/αισθητικές παρατηρήσεις και ας μένουν και λίγο θολά τα σημεία που είναι αντικειμενική έκπτωση μια επιλογή του ή είναι απλώς ένα δικό μου καυλάντισμα. Οι άλλοι καπελώνουν ολόκληρες συναυλίες ουρλιάζοντας συνθήματα, γιατί να μην πούμε κι εμείς οι ψαγμεντέν τη μαλακία μας.
Κάνεις λάθος για το ότι δεν ακολουθήθηκε το ρεύμα Θανάση σαν μουσικός δρόμος, υπάρχουν 4-5 πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές από εγνωσμένης αξίας όπως ο Μπάμπης Παπαδόπουλος (http://www.discogs.com/%CE%9C%CF%80%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%91%CF%80-%CE%A4%CE%B7-%CE%A3%CF%80%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CE%A4%CE%BF%CF%85-%CE%94%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85/master/474993), μετρίου διαμετρήματος όπως οι Night On Earth (http://www.discogs.com/Night-On-Earth-Second-Hand/release/3279625) μέχρι απολύτως άγνωστους όπως ο Δημήτρης Καρράς (http://www.discogs.com/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AC%CF%82-Skull-Dawn-%CE%98%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF/master/724608), που έκαναν πράγματα που τα έφαγε η μαρμάγκα. Και αυτό είναι κρίμα. Τον Χαρούλη τον κρίνω στα προσωπικά του, τη δουλειά του με το Θανάση δεν την άκουσα ποτέ, τρολολο.
stam and the witches
17-09-2014, 01:07
Λοιπόν άκουσα το δίσκο, και μπορώ να πω ότι έχει στοιχεία που με εξέπληξαν πολύ ευχάριστα. Η μπάντα και οι μουσικοί παίζουν με αντίληψη και ηχάρα, και τζαζίζουν αρκετά. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κάποια φωνητικά που δεν αντέχω ("Η Αλίκη στη Χώρα των Τραυμάτων" πχ). Όπως και να χει, μ'αρέσει που για πρώτη φορά ακούω στο δίσκο τον ήχο που η μπάντα έβγαζε διστακτικά στα λάιβ.
hlektrologos_amhxanos
17-09-2014, 14:19
Τωρα η φάση ειναι Παπακωνσταντινου , Μαλαμας ,Χαρουλης,Μιλτος Πασχαλιδης/Χαινηδες και ο Αγγελακας που πλεον αυτο το ειδος παιζει
ολοι εχουν μπολικο φαν κλαμπ στη νεολαία και παιζουν πανω κατω παρομοια πραγματα
Εντεχνα/Παραδοσιακα με μια αδιορατη ροκ επιφαση
Που πηγε το ελληνικο ροκ ?
Το ζητημα ειναι,χρειαζομαστε τα κρητικά του πασχαλιδη και του θαναση?
Ή καλύτερα να βγουνε φρεσκα ροκ πραγματα?
αναζητω τη χαμενια ροκια
οχι αλλο unplugged ,λυρες και βιολια
Pornofunk
17-09-2014, 14:48
yparxoun, de se empodizei i pleiopsifia na ta akouseis
rat_poison
17-09-2014, 14:53
και τι τους νοιάζει τους κυρίους που προανέφερες τι αναζητάς εσύ αυτή τη στιγμή; ελληνικόν (desert-stoner) rock υπάρχει και παραϋπάρχει, σε μεγάλες ποσότητες και υψηλές ποιότητες.
έρχεσαι σε ένα τόπικ Θανάσης Παπακωνσταντίνου και λες "ναι, αλλά εγώ θέλω ροκ". γραφικότητες δηλαδή.
στο θέμα το θρεντ, δεν έχω ακούσει τον τελευταίο δίσκο του θανάση. τελευταία φορά που τον είδα λάιβ πάντως (τις προάλλες στην εθιμοτυπική συναυλία-στο-φεστ-άμεσης-δημοκρατίας) έφυγα με την εξής σκέψη: "νταξ, ύστερα από τουλάχιστον 10 συναυλίες που έχω πάει όπου ακούω κυρίως τα ίδια τραγούδια, θα την ήθελα μια ανανέωση. Ταυτόχρονα όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να πας στο Θανάση και να μην περάσεις καλά, ή να είναι το θέαμα μέτριο". Τώρα αυτή η ανανέωση ποια μπορεί να είναι και προς τα πού δεν ξέρω, αλλά το θέμα (πάλι) δεν είναι τι θέλω εγώ, το θέμα είναι τι μουσική έχει στο μυαλό του ο θανάσης.
για τη νέα δουλειά τι πιστεύετε;
freak brother
17-09-2014, 14:55
Λοιπόν άκουσα το δίσκο, και μπορώ να πω ότι έχει στοιχεία που με εξέπληξαν πολύ ευχάριστα. Η μπάντα και οι μουσικοί παίζουν με αντίληψη και ηχάρα, και τζαζίζουν αρκετά. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κάποια φωνητικά που δεν αντέχω ("Η Αλίκη στη Χώρα των Τραυμάτων" πχ). Όπως και να χει, μ'αρέσει που για πρώτη φορά ακούω στο δίσκο τον ήχο που η μπάντα έβγαζε διστακτικά στα λάιβ.
ακου και το νεο ροττινγκ κραιστ :p
http://a.media.gossip-tv.gr/items/cache/f60ee001d4933061dcd43eb15933c232_L.jpg
προφανως πλακα κανω ε :P
ikonoklast
17-09-2014, 15:01
ακου και κανα άλλο δίσκο του θανάση γενικά
fixed
stam and the witches
17-09-2014, 15:03
Εν τέλεια, στα δικά μου μάτια, αυτό που συμβαίνει με τον Παπακωνσταντίνου δε διαφέρει πολύ από αυτή την απογοήτευση που δέρνει όσους αγάπησαν τους Rotting Christ, τους Mastodon και λοιπούς αστέρες που αγαπήθηκαν σε πολλές εφηβείες και μετα-εφηβείες, λόγω πολλών και τρυφερών συνθηκών.
Τρίτον: δεν μπορω να καταλάβω. Έχετε πάθει κάποιο κόμπλεξ με το μέταλ και το έχετε κάνει εφηβητική/μεταεφηβητική μουσική? Σας εμεινε κάποιο τραύμα από τότε που ακούγατε και έχει περάσει σαν παιδική αρρώστια? Σας ανάγκασε κανείς από τα 13 έως τα 18 να ακούτε μέταλ και μόλις ενηλικιωθήκατε, επιτέλους σπάσατε τα δεσμά και είπατε "ΜΗΤΕΡΑ.ΠΑΤΕΡΑ.ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΩΡΙΜΑΣΑ.ΜΟΝΟ SHOEGAZE,AMBIENT,EDM KAI ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΕΣ. ΚΑΙ 70ς. ΠΟΛΛΑ 70ς".
Ακούω Isis, Pelican, Explosions in the Sky, Godspeed You! Black Emperor (8eoi) και Mogwai. Γράψε λάθος αν κατάλαβες ότι μιλάω για το μέταλ, εγώ φταίω. Μιλάω για μπάντες-φούσκες, ακόμα και φούσκες 30ετίας όπως οι Rotting Christ (εξαιρετική περίπτωση, κάθε φορά που βγάζουν δίσκο αποθεώνονται, ενώ ο αμέσως προηγούμενος μετατρέπεται κατευθείαν σε σκουπίδι).
Ακούω Isis, Pelican, Explosions in the Sky, Godspeed You! Black Emperor (8eoi) και Mogwai. Γράψε λάθος αν κατάλαβες ότι μιλάω για το μέταλ, εγώ φταίω. Μιλάω για μπάντες-φούσκες, ακόμα και φούσκες 30ετίας όπως οι Rotting Christ (εξαιρετική περίπτωση, κάθε φορά που βγάζουν δίσκο αποθεώνονται, ενώ ο αμέσως προηγούμενος μετατρέπεται κατευθείαν σε σκουπίδι).
Αν ακούς αυτά, τότε πως μπορείς να κρίνεις "σωστά" δίσκους που βγάζουνε γκρουπ που δεν ακούς?
Mastodon, RC που ανέφερες κλπ.
stam and the witches
17-09-2014, 15:29
Δεν ακούω αυτά ντε, ήταν απάντηση σε αυτά που λεγες περί shoegaze ambient κλπ, λες και πρέπει να ακούει κανείς τέτοια για να βρίζει τους RC (εντελώς τυχαίο παράδειγμα και πάλι). Για να λέω γι αυτές τις μπάντες, μάλλον τις έχω ακούσει λίγο ο χριστιανός, όχι; Και επίσης, "ακούω" σημαίνει "μ'αρέσει"; Πότε δικαιούμαι να μιλήσω για κάτι; Αν μ'αρέσει τότε μάλλον δε μπορώ καν να το θάψω.
Ικόνοκλαστ, έχω δισκογραφία του Παπακωνσταντίνου, τον έχω δει και 5-6 φορές λάιβ. Δεν είπα κάτι ακραίο. Δε βλέπεις πολύ πιο πλούσιες και τζαζίζουσες (οριακά lounge cafe-bar, τα σπάω) ενορχηστρώσεις στον τελευταίο δίσκο; Στον προηγούμενο είχανε δώσει δείγματα, αλλά εδώ το δουλεύουν πιο ανοιχτά. Αν δε με πιστεύεις, είχα γνωρίσει προ 2ετίας παίχτη της μπάντας του που ισχυριζόταν ότι έχουν σκοπό να το πάνε περισσότερο προς Avishai Cohen καταστάσεις, ορίστε τι άλλο να πω πια.
Βρε σταμ, για να πεις μια μπάντα φούσκα 30 χρόνια, θα πρεπει να εχεις μια αποψη.
Τώρα αν εσύ από χόμπυ ακούς πράγματα που δεν σου αρέσουν απλά και μόνο για να πείς "πω, φούσκα τελικά", ε δεν μπορώ να πω κατι.
Αλλο δεν μου αρέσει και άλλο να χαρακτηρίσεις ολοκληρη την πορεία φούσκα επειδή δεν σου αρέσει.
Δεν τίθεται θέμα δικαιώματος προφανώς, τίθεται όμως θέμα εγκυρότητας.
Πχ εμένα δεν μου αρέσει ο Cave - οπότε και δεν έχω κάτσει να ακούσω πότε ιδιαίτερα σοβαρά, θα χαρακτηρίσω φούσκα την πορεία του επειδή "δεν μπορώ να καταλάβω τι σας αρέσει"?
ikonoklast
17-09-2014, 15:43
Δεν διαφωνώ με κάτι, είναι εξαιρετική η ενορχήστρωση στον καινούριο δίσκο, πράγματι. Απλώς πάντα είχε σπουδαίες ενορχηστρώσεις στους δίσκους.
Αυτήν την έχει αναλάβει ο Κωστής Χριστοδούλου που είναι σπουδαίος. Ψάχτε τον. http://costischristodoulou.bandcamp.com/album/the-thing
stam and the witches
17-09-2014, 16:11
Animae, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καταλήγουμε στο ότι δε μπορώ να θάψω κάτι, γιατί αν δε μ'αρέσει τότε πώς να μιλήσω γι αυτό. Αν ήταν έτσι τότε δε θα χαμε και πολλά να πούμε.
Animae, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καταλήγουμε στο ότι δε μπορώ να θάψω κάτι, γιατί αν δε μ'αρέσει τότε πώς να μιλήσω γι αυτό. Αν ήταν έτσι τότε δε θα χαμε και πολλά να πούμε.
Οχι, δεν σου είπα οτι δεν μπορείς να θάψεις κάτι.
Σου είπα ότι δεν μπορείς να κρίνεις μια πορεία του τάδε μουσικού/συγκροτήματος, εκτός αν έχεις ασχοληθεί μαζί του.
Να θάψεις τα μέσα που μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει για να μείνουν στην επικαιρότητα 30 χρόνια ναι, φυσικά, αλλά δεν μου φαίνεται ότι μιλάμε για κάτι τέτοιο σε αυτή την περίπτωση. Οπότε τελικά γιατί χαρακτηρίζεις φούσκα την πορεία τους?
Βέβαια λέμε για RC σε θρεντ ΘΠ.
http://cdn.yourepeat.com/media/gif/000/867/151/1529136a6b9410c92b3cc2b38a35bd69.gif (http://yourepe.at/1trbn3k)
Pornofunk
19-09-2014, 02:16
wat?
more info?
Ra Pariah
19-09-2014, 12:09
Ο ντράμερ πάλαι ποτέ μας μάθαινε SEPULTURA στη γειτονιά. Επίσης, ψαρώναμε όταν έπαιζε την εισαγωγή του Painkiller με μονόμποτο. Συγκίνησις.
hlektrologos_amhxanos
19-09-2014, 14:17
Εχει βγαλει και παιχνιδι !
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82_%28%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%29
fleur-get-me-not
24-09-2014, 14:25
κι αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=yXMBXeFQ4qw)
http://www.youtube.com/watch?v=FxxI-tCPyeY
ikonoklast
18-10-2014, 12:49
https://www.youtube.com/watch?v=F8nGeRhmcj4
Parasight
19-10-2014, 21:32
6 σελίδες πίσω, φίλος.
paddy honey
23-02-2016, 12:58
https://www.youtube.com/watch?v=ii8pDdC8AiQ
χάρμα (http://www.stochastis.gr/Catalogue/xlog024_France.htm)
Parasight
06-02-2018, 10:41
Αρχές Φεβρουαρίου του 2018 θα κυκλοφορήσει η νέα δισκογραφική δουλειά του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Δώδεκα τραγούδια ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας και ένα ο Θανάσης.Η εργασία φέρει τον τίτλο:"Με στόμα που γελά". Εκτός από cd, θα κυκλοφορήσει και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ αργότερα-μέσα στη χρονιά- θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο.
http://www.thanasispapakonstantinou.gr/thanasis/%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85
Parasight
15-02-2018, 19:54
https://www.youtube.com/playlist?list=PL2X2Nqm8_qeueY9W37sUNUwR6HxkDoliN
Κρίμα, μεγάλη απογοήτευση. Σαν να τον έπρηξε ο Μάλαμας να του γράψει δίσκο και δεν μπορούσε να του πει όχι.
Parasight
15-02-2018, 20:27
Σαν να τον έπρηξε ο Μάλαμας να του γράψει δίσκο και δεν μπορούσε να του πει όχι.Πολύ πιθανό :p
Στην πρώτη ακρόαση είμαι ακόμη και όντως δε διακρίνω κάτι ιδιαίτερο, παρά μόνο πολύ προβλέψιμα πράγματα. Μόνο το εισαγωγικό κομμάτι που τραγουδάει ο Θανάσης ήταν όντως κάτι ξεχωριστό, από κει και πέρα ψιλοευθεία γραμμή μου φαίνεται. Θα δούμε βέβαια.
τι ξεχωριστό,το 1ο δεν ακούγεται,τελειώς ασύνδετο και ας το έκανε σκόπιμα. Ισως τον έπρηξε ο άλλος και το έβαλε 1ο και γκάριζε για σπάσιμο :P