View Full Version : 60s-70s psychedelic music
ManWhoSoldTheWorld
14-09-2004, 16:17
Psaxnw na vrw sigrotimata pou boroun na thewrithoun psixedeliki ROCK mousiki apo ta 60 kai kiriws ta 70 opou pernan diafora kai grafan wraia mousikoula.Endeiktika anaferw tous beatles pou se diskous opws to revolver, to magical mystery tour kai se allous , kommatia opws to lucy in the sky with diamonds , kathws kai tous doors pou paizan diaforetikou eidous psixedeliki mousiki. Loipon kati tetoio psaxnw , proteinete please apo to pio gnwsto (pou egw de tha kserw standard) mexri to pio psagmeno. thanx.
gia diskous leme oxi gia kommatia e?.
EDIT:Palia kai nea.
this is an Inside Charmer thread...
perimene katevato heh
ManWhoSoldTheWorld
14-09-2004, 16:39
eeetsi :) o kalos o stoneras..
Buddy Lackey
14-09-2004, 17:25
kai psakse gia ena thread me titlo "acid rock"
kai psakse gia ena thread me titlo "acid rock"
intint!
ManWhoSoldTheWorld
14-09-2004, 17:41
hm leei diafora kala, alla edw tha protimousa na perioristoume stin anafora groups gia ti diskografia kai oxi stin analisi tou fainomenou. psaxnw na ploutisw ti diskothiki mou :D
Kveldssanger
14-09-2004, 17:46
The crazy world of Arthur Brown.-
Love isws ? H Wizard ? Den xerw sigoura, den exw arketa apo aytous, alla akousa oti oi Love toulaxiston einai apo tis endeiktikes 70s psyxedelikes mpantes. Correct me if I'm wrong pantws...
Buddy Lackey
14-09-2004, 19:15
60s
TheHeartcollector
14-09-2004, 23:15
Eloy - Inside
Buddy Lackey
14-09-2004, 23:22
mpa
TheHeartcollector
14-09-2004, 23:24
eee tha borouses na to peis psilo-psychedeliko....pados eloy rulez :dfinger:
Twisted_Bassist
15-09-2004, 00:15
katevase votos locos
psychedelic trance
YEAAAAAAAAAAAAAAH
regularpaul
15-09-2004, 01:35
Η ψυχεδελικη σκηνη των 60's και των 70's δεν μπορει να ειναι αντικειμενο ενος thread, μαλλον ολοκληρα sites χρειαζονται. Υπαρχει ολοκληρος πλουτος κρυμμενος εκει και μαλιστα αστειρευτος. Απο πού να πρωτο-ξεκινησεις?
Τελος παντων για απλες προτασεις φανταζομαι ειναι το θεμα, οποτε να προτεινω 13th Floor Elevators και ο,τι εχει σχεση με τον Roky Erikson. Ο ανθρωπος μπηκε στον κοσμο των ψυχεδελικων κι εμεινε εκει για παντα, τι να λεμε τωρα?
http://www.rokyerickson.net
hahah
jefferson airplane re!
ta spane
album: to Surrealistic Pillow...
me to epos White Rabbit pou paizei kai sto Fear And Loathing In Las Vegas
rockavlon
18-09-2004, 21:47
to tarot enos germanara pou de thymamai
electric toilet
ehm oriaka merika krauto-eidh einai ante geia
kala genikotera 60s bale doors love ktl ktl
kai paizoun ki alla...
paw tesco amam gyrisw kai de bariemai psaxnw na so brw more shit..
Inside Charmer
20-09-2004, 12:44
Kaleidoscope (UK) – “Tangerine Dream”
Jefferson Airplane – “Surrealistic Pillow”
Tomorrow – “Tomorrow”
Ultimate Spinach – “Ultimate Spinach”
13th Floor Elevators – “Easter Everywhere”
H.P Lovecraft – “H.P Lovecraft”
Love – “Love”
Beacon Street Union – “The Eyes of…”
Moby Grape – “Moby Grape”
The Doors – “The Doors”
morphine
20-09-2004, 19:19
Kaleidoscope (UK) – “Tangerine Dream”
αυτό όποτε το βλέπω είναι όλο και περισσότερο μιαμ, και το εξώφυλλό του και το όνομα της μπάντας και ο τίτλος. Ας το πάρει κάποιος να μου το γράψει. Ε ManWhoSoldTheWorld;
Inside Charmer
20-09-2004, 19:45
[quote="Inside Charmer":2833yby3]Kaleidoscope (UK) – “Tangerine Dream”
αυτό όποτε το βλέπω είναι όλο και περισσότερο μιαμ, και το εξώφυλλό του και το όνομα της μπάντας και ο τίτλος. Ας το πάρει κάποιος να μου το γράψει. Ε ManWhoSoldTheWorld;[/quote:2833yby3]
Aν θέλεις στο γράφω εγώ. Συν τοις άλλοις το Metropolis έχει μια συλλογή Kaleidoscope που περιέχει τα δυο πρώτα albums τους, άρα και το "Tangerine..." μαζί με κάτι singles και λοιπά, μόνο 6 euros και κάτι ψιλά.
Κομμάτια όπως τα"Sky Children" και "Flight from Ashiya" δεν ξαναγράφονται...
morphine
20-09-2004, 19:52
Σε αυτή την περίπτωση θα επενδύσω. :) Ευχαριστώ πάντως.
Inside Charmer
20-09-2004, 19:59
No sweat :)
Σημειωτέον ότι οι Kaleidoscope συνέχισαν ως Fairfield Parlour και έβγαλαν ένα δίσκο με τη Vertigo, αλλά δεν φτάνει τα ύψη των Kaleidoscope.
Tελευταία βγήκε στην αγορά και ένα χαμένο album των Fairfield Parlour. Anyway...
morphine
20-09-2004, 20:45
για τους αμερικάνους Kaleidoscope γνωρίζεις/ γνωρίζει κανείς τίποτα; Ακούω samples από το allmusic κι έχω πάθει.
Inside Charmer
20-09-2004, 20:58
Απίστευτη μπάντα με άπειρα ανατολίτικα/ethnic στοιχεία...άκου Γιώργο!
Και τα δυο albums τρελά must...αμερικάνικη acid ψυχεδέλεια.
Έχουν διασκευάσει και τη "Γερακίνα"...
tw onti, Kaleidoscope rule...
Απίστευτη μπάντα με άπειρα ανατολίτικα/ethnic στοιχεία...άκου Γιώργο!
:disco:
Son Of Otis
28-09-2004, 13:23
Ego tha protina
Iron Butterfly
Electric Prunes
Edgar Broughton Band
Vanilla Fudge
Love
kai meta pio "sinxrona"
Camel
Eloy
Fantazy
Pink Floyd
Kingdom Gone
30-09-2004, 07:28
Electric Prunes
Autoi tha rthoun ellada nomizw syntoma (an den irthan idi).
Mou to lege enas gnwstos pou tous eixe gnwrisei malista tin proigoumeni fora pou xan erthei kai malista eixe kataliksei sto ksenodoxeio mazi tous meta ti synaulia na pinoun ksydia. Otan ksevarethw tha graspw olo to skiniko :P
eyeamflesch
30-09-2004, 09:02
Love isws ? H Wizard ? Den xerw sigoura, den exw arketa apo aytous, alla akousa oti oi Love toulaxiston einai apo tis endeiktikes 70s psyxedelikes mpantes. Correct me if I'm wrong pantws...
Gnwrisa ton drummer twn Love (pou epaize sta 2 prwta tous) fetos pou iman stin Antiparo opou kai epaize olo to kalokairi me tous Namaste. Dystyxws de brika album tous sto DC++, tha me steileis tpt?
Son Of Otis
30-09-2004, 13:25
Dystyxws de brika album tous sto DC++, tha me steileis tpt?
Exo ta dio prota tous sigoura se vinilio.Den thimame an exo kati se cd.An vro kati tha to exeis sto ER 8)
eyeamflesch
30-09-2004, 15:53
Dystyxws de brika album tous sto DC++, tha me steileis tpt?
Exo ta dio prota tous sigoura se vinilio.Den thimame an exo kati se cd.An vro kati tha to exeis sto ER 8)
Nasai kala mastora.
Son Of Otis
01-10-2004, 12:55
Nasai kala mastora.
Den tha eimai kai poli kala :puke: .... tha ta poume sta Backstage.. :smoking:
eyeamflesch
01-10-2004, 16:00
Nasai kala mastora.
Gia na min :puke: periorisou mono sto :smoking: ki ase to boozin :P
Son Of Otis
03-10-2004, 11:13
Nasai kala mastora.
Ayti ti mlkia kano panta...den periorizomai..... 8)
eyeamflesch
03-10-2004, 13:44
[quote=eyeamflesch]Nasai kala mastora.
Ayti ti mlkia kano panta...den periorizomai..... 8)[/quote:3vjcahfd]
Trial and error dude :P
Son Of Otis
03-10-2004, 13:56
:pipa: , :weed: & :headbang2: = sex drugs & death metal... a..kai kamia mpira
Cherezzzzz.. :beerz:
Kveldssanger
03-10-2004, 14:05
Οk, plz συνεχίστε σε κανένα off-topic thread στο general... Ξεφύγαμε λίγο..
eyeamflesch
03-10-2004, 15:51
Ela re, psychedelic music thread einai, mono to "death metal" itan oftopik.
Son Of Otis
04-10-2004, 12:46
Ela re, psychedelic music thread einai, mono to "death metal" itan oftopik.
Exeis dikio eyemflesh :wink:
Sorry :?
morphine
18-02-2005, 02:16
:D
Θα κάνω πως δε διάβασα τα ποστς της προηγούμενης σελίδας για τους electric prunes. =(
Inside charmer αλήθεια, τι γνώμη έχεις για τους small faces και τους (insert κολακευτικό επίθετο here) the pretty things;
[Για την ιστορία, οι pretty things θεωρείται πως έχουν γράψει την πρώτη rock opera ever, το S.F. Sorrow το 1967.]
Oι strawberry alarm clock τι λένε; Ένα άλμπουμ που έχω (incense and peppermints 1967) me gusta muchisimo.
Επίσης, η μπάντα με το θεϊκότερο όνομα στην ιστορία της μουσικής, ? and the Mysterians, τι απέγινε; Βρίσκεται τίποτα δικό τους ή μπα; (Εκτός από το 45αρι 96 tears που κάνει 12 ευρώ. Αργκ.)
Χμ. Οι αμερικάνοι Kaleidoscope έχουν περισσότερα από 2 άλμπουμς αν δεν κάνω λάθος. Έχω τέσσερα δηλαδή, γι' αυτό το λέω, αν και στο allmusic.com δείχνει πως συνέχισαν και μετά το '70, μάλλον ανεπιτυχώς.
Τελικά και το Tangerine Dream των άλλων Kaleidoscope (έλα ρε εγγλετζάρες) είναι ωραίο (αν και το εξώφυλλο και το γενικότερο artwork είναι αισχρή αντιγραφή ενός δίσκου γνωστού θεϊκού συγκροτήματος :D)
Ο ομώνυμος δίσκος των Tomorrow έχει μια ωραία διασκευή στο strawberry fields forever, χι.
Δεν έμεινε τίποτα άλλο να σχολιάσω =( Till next time, stay metal.
ChromeBlackFuture
18-02-2005, 02:36
Lovecraft
Inside Charmer
18-02-2005, 19:45
:D
Θα κάνω πως δε διάβασα τα ποστς της προηγούμενης σελίδας για τους electric prunes. =(
Inside charmer αλήθεια, τι γνώμη έχεις για τους small faces και τους (insert κολακευτικό επίθετο here) the pretty things;
Oι Small Faces δεν είναι και τόσο του γούστου μου και προσωπικά δεν πιστεύω ότι έπαιξαν ποτέ ψυχεδέλεια. Βέβαια το "Ogden's Nut Gone Flake" είναι ένα εκπληκτικό album, προπομπός του βρετανικού progressive και το προτείνω. Οι Pretty Things είναι μεγάλη μπάντα αλλά και αυτοί μικρή μόνο σχέση έχουν, κατά τη γνώμη μου με την ψυχεδέλεια. Ξεκίνησαν ως rhythm 'n' blues group και εν συνεχεία όντως όπως λες έγραψαν αυτό που θεωρείται το πρώτο concept rock album στην ιστροία, το "S.F Sorrow" που είναι μέσα στα καλύτερα albums των βρετανικών sxities και απόλυτο must. Και το επόμενο "Parachute" είναι καλή φάση, βέβαια πιο hard rock και σίγουρα κατώτερο του "S.F Sorrow".Εννοείται, δεν υποτιμώ την πρώτη φάση του group: ήταν βρόμικοι, ατίθασοι και ίσως πιο άγριοι από τους Stones...[Για την ιστορία, οι pretty things θεωρείται ως έχουν γράψει την πρώτη rock opera ever, το S.F. Sorrow το 1967.]
Oι strawberry alarm clock τι λένε; Ένα άλμπουμ που έχω (incense and peppermints 1967) me gusta muchisimo.
Κι εγώ αυτό έχω μόνο, καλούτσικο είναι, κάπως περισσότερο flower pop από ό,τι θα το ήθελα, αλλά εντάξει.Παίζει κιθάρα ο Ed King μετέπειτα Lynyrd Skynyrd!
Επίσης, η μπάντα με το θεϊκότερο όνομα στην ιστορία της μουσικής, ? and the Mysterians, τι απέγινε; Βρίσκεται τίποτα δικό τους ή μπα; (Εκτός από το 45αρι 96 tears που κάνει 12 ευρώ. Αργκ.)
Βρίσκονται και σε σιντί και σε βινύλιο επανεκδόσεις των δίσκων τους. Υπάρχουν και καλύτερα garage σχήματα της εποχής πάντως...Χμ. Οι αμερικάνοι Kaleidoscope έχουν περισσότερα από 2 άλμπουμς αν δεν κάνω λάθος. Έχω τέσσερα δηλαδή, γι' αυτό το λέω, αν και στο allmusic.com δείχνει πως συνέχισαν και μετά το '70, μάλλον ανεπιτυχώς.
Έχω τα πρώτα δυο που μάλλον είναι τα καλύτερά τους.Τελικά και το Tangerine Dream των άλλων Kaleidoscope (έλα ρε εγγλετζάρες) είναι ωραίο (αν και το εξώφυλλο και το γενικότερο artwork είναι αισχρή αντιγραφή ενός δίσκου γνωστού θεϊκού συγκροτήματος :D)
Απλώς καλό;;;;; Διαφωνώ, για μένα είναι στα καλύτερα της Βρετανίας. Σε ποιό γνωστό συγκρότημα αναφέρεσαιqΟ ομώνυμος δίσκος των Tomorrow έχει μια ωραία διασκευή στο strawberry fields forever, χι.
Revolution...και My White Bicycle...Δεν έμεινε τίποτα άλλο να σχολιάσω =( Till next time, stay metal.
Metal on,
Third_EyE
19-02-2005, 23:00
www.progarchives.com (http://www.progarchives.com)
Exei arketo prama ekei pera!!!!CD pantws tha vreis dyskola apo ta pio polla bands pou exei
morphine
20-02-2005, 01:26
@Inside Charmer
Το tangerine dream μου αρέσει πάρα πάρα πολύ, απλά δεν ήξερα τι επίθετο να χρησιμοποιήσω που να μην είναι κοινότυπο ("τέλειο", "θεικό" κλπ) κι έγραψα "ωραίο". Το αδίκησα, όντως.
Χμ, δες:
http://www13.plala.or.jp/machgreen/British/Britain/Jacket4/Kaleidoscope01.jpg
http://images-eu.amazon.com/images/P/B000002UAO.03.LZZZZZZZ.jpg
rockavlon
20-02-2005, 01:33
tarot. m aresei. enos germanou, oxi tou baggelh.
Inside Charmer
20-02-2005, 18:53
@Morphine Child: Πράγματι μοιάζουν πολύ!!!! Πάντως δεν ήταν και πρωτότυπο για την εποχή τα εξώφυλλα να δείχνουν το συγκρότημα μαζεμένο :)
Έχεις ακούσει West Coast Pop Art Experimental Band. You should...
morphine
20-02-2005, 19:11
θα ψάξω.
Τώρα ακούω το inner mystique, τρομερό...
i'm not like everybody else... \m/
http://image.allmusic.com/00/amg/cov200/drd500/d506/d50610w1a22.jpg
Third_EyE
20-02-2005, 22:44
Oi kaleidoscope den einai psychedelic.Tespa gamatoi einai.
Inside Charmer
21-02-2005, 21:23
@Morphine Child: Chocolate Watch Band...τί απίστευτη μπάντα!!! Πρόσεξες ένα κομμάτι στο "Inner Mystique", το "In the Past"; Σου αρέσει; Το θεωρώ απλά μια στιγμή αδιανόητης έμπνευσης...έλα όμως που είναι...διασκυεή. Ανήκει σε ένα από τα πλέον παραγνωρισμένα garage groups των sixties τους We the People, που συνίστανται ανεπιφύλακτα (αυτό που λέγαμε για garage μπάντες). Από West Coast...προτείνω τα τέσσερα πρώτα, αν και το ντεμπούτο θα σε ταλαιπωρήσει πολύ να το βρεις, ακόμη και σε σιντί.
@Third_eyE: αν οι Kaleidoscope δεν είναι από τα πλέον γνήσια βρετανικά ψυχεδελικά συγκροτήματα τότε, κατά τη γνώμη σου, τί είναι;
regularpaul
21-02-2005, 21:40
Οι Sound Explosion το Σάββατο, έπαιξαν το μέγιστο in the past... μόνο που δεν δάκρυσα...
γενικότερα ήταν από τα καλύτερα live που έχω δει ποτέ και δεν εννοώ ελληνικών συγκροτημάτων, και κρίμα που δεν σας τα πρηξα λίγο παραπάνω στο forum για να ρθετε όλοι :(
Third_EyE
21-02-2005, 23:45
Pros folk fasi einai.An thes kathara aggliko psychedelic rock banda checkare tous aardvark.
Inside Charmer
22-02-2005, 01:03
Xμ...
Acid folk μου κάνουν,(αν και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα acid folk ήταν οι Incredible String Band), δηλαδή βρετανική ψυχεδέλεια, πάντως σίγουρα ψυχεδέλεια. Folk ήταν οι Pentagle, Fairport Convention και Steeleye Span...σίγουρα όχι οι Kaleidoscope.
Με τίποτε δεν θα χαρακτήριζα τους Aardvark...ψυχεδέλεια. Progressive ναι. Αλλά δεν έχουν ούτε ένα acid ή trippy ή φεύγα σημείο.
Μήπως τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου, αγαπητέ;
blackbird
22-02-2005, 23:08
oI aggloi kaleidoscope imo byrd-izoun arketa de xerw kata poso mporei na thewrithoun psychedelic apo tin alli omws kai to fifth dimension twn Byrds epaize poly me ti psychedelia
morphine
23-02-2005, 02:55
"In the Past"
Τρομερό κομμάτι! Δε μπόρεσα να βρω το αυθεντικό.
Έχει πολλές διασκευές απ'ό,τι βλέπω. Εντελώς τέλειο το It's All over Now, Baby Blue του Dylan.
Από West Coast...προτείνω τα τέσσερα πρώτα, αν και το ντεμπούτο θα σε ταλαιπωρήσει πολύ να το βρεις, ακόμη και σε σιντί.
To Part One (1967) λες; Τι ξεφυγεμένο άλμπουμ είναι αυτό; Δε θα το βρω (σε βινύλιο) λες ε; Κρίμαc.
Inside Charmer
23-02-2005, 18:52
oI aggloi kaleidoscope imo byrd-izoun arketa de xerw kata poso mporei na thewrithoun psychedelic apo tin alli omws kai to fifth dimension twn Byrds epaize poly me ti psychedelia
Πολύ σωστά, αλλά και η στροφή των Byrds από την ηλεκτρική folk στο acid έγινε λόγω Beatles, οπότε είναι μάλλον ιστορικά ακριβέστερο να πούμε ότι οι Kaleidoscope Beatles-ίζουν!!!
Τρομερό είναι και το "Younger than Yesterday" από Byrds.
blackbird
23-02-2005, 18:55
μάλλον ιστορικά ακριβέστερο να πούμε ότι οι Kaleidoscope Beatles-ίζουν!!!
auto einai profanes
Inside Charmer
23-02-2005, 19:08
[quote]"In the Past"
Τρομερό κομμάτι! Δε μπόρεσα να βρω το αυθεντικό.
Έχει πολλές διασκευές απ'ό,τι βλέπω. Εντελώς τέλειο το It's All over Now, Baby Blue του Dylan.
Από West Coast...προτείνω τα τέσσερα πρώτα, αν και το ντεμπούτο θα σε ταλαιπωρήσει πολύ να το βρεις, ακόμη και σε σιντί.
To Part One (1967) λες; Τι ξεφυγεμένο άλμπουμ είναι αυτό; Δε θα το βρω (σε βινύλιο) λες ε; Κρίμαc.[/quote:24sftghh]
Κυκλοφορούν κάτι συλλογές των We the People, απλά θέλουν ψάξιμο...εκεί υπάρχει το "In the Past" σε αχτύπητη garage εκτέλεση!
Μιας και αναφέρθηκες στο "Baby Blue" του Dylan, έχεις ακούσει τη διασκευή από 13th Floor Elevators στο "Easter Everywhere"; Μπορεί να είναι και η καλύτερη που του έχει γίνει...
Το "Vol.2" των West Coast είναι μάλλον το κορυφαίο τους και όπως τα άλλα δυο μετά από αυτά έχουν βγει σε ανατυπώσεις από την Reprise, Το πρώτο υπάρχει CD και σε bootleg βινύλιο με χλωμό ήχο...
regularpaul
23-02-2005, 19:47
Eσείς λέτε τα δικά σας κι εγώ κολλημένος με τις Ελληνικές μπάντες :D
Οι Last Drive λοιπόν, έχουν μια φοβερή διασκευή στο It's all over now baby blue. Στο Heatwave (1988) περιέχεται.
Charmer, πρότεινε κάτι από Fairport Convention που ανέφερες. Μόνο το Liege & Lief (6.90, γνωστό μαγαζί) απέκτησα πρόσφατα και έχω πάθει την σχετική πλάκα.
Inside Charmer
23-02-2005, 20:04
Eσείς λέτε τα δικά σας κι εγώ κολλημένος με τις Ελληνικές μπάντες :D
Οι Last Drive λοιπόν, έχουν μια φοβερή διασκευή στο It's all over now baby blue. Στο Heatwave (1988) περιέχεται.
Charmer, πρότεινε κάτι από Fairport Convention που ανέφερες. Μόνο το Liege & Lief (6.90, γνωστό μαγαζί) απέκτησα πρόσφατα και έχω πάθει την σχετική πλάκα.
Eννοείται ότι υπάρχουν εκπληκτικές ελληνικές ψυχεδελικές μπάντες όπως οι Will'o'the Wisp, so...συνέχισε το χαβά σου Paul!!!
Από Fairport Convention προτείνω το "Unhalfbricking" και το ομώνυμο ντεμπούτο.
Πάντως κατά τη γνώμη μου το ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ FOLK ALBUM ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "FIRST UTTERANCE" ΤΩΝ COMUS.
Amnesiac.
23-02-2005, 21:27
vrisketai eykola ayto?
Third_EyE
24-02-2005, 01:15
Dld ti thewreis psyxedelia.Gia pes kai se emas.......
Inside Charmer
24-02-2005, 18:26
vrisketai eykola ayto?
Σε βινύλιο επανέκδοση από Get Back προς το παρόν βρίσκεται, μάλιστα περιέχει και ένα bonus ep τριών κομματιών!
Σε σιντί δεν το έχω δει ως τώρα, κάποιος μαγαζάτορας μου έλεγε ότι είναι ήδη κατηργημένο...
Ελπίζω πάντως να το βρεις γιατί είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει, αφού άλλωστε σου κάνουν οι Current 93.
Inside Charmer
24-02-2005, 19:02
Dld ti thewreis psyxedelia.Gia pes kai se emas.......
Αυτό είναι πολύ μεγάλη ιστορία...πάντως σε διαβεβαιώ ότι οι Aardvark δεν είναι ψυχεδέλεια.
morphine
24-02-2005, 20:54
Μιας και αναφέρθηκες στο "Baby Blue" του Dylan, έχεις ακούσει τη διασκευή από 13th Floor Elevators στο "Easter Everywhere"; Μπορεί να είναι και η καλύτερη που του έχει γίνει...
ακούγοντας και τα δύο, μερικές φορές, συνεχόμενα, κατέληξα πως από Chocolate Watch Band μου αρέσει περισσότερο, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη
http://www.geocities.com/slangrock/eastertwo.jpg
:thumbsup:
Third_EyE
24-02-2005, 22:33
Oi aardvark einai psyxedelia eite saresei eite oxi.Apla exoun to progressive mesa tous.Den einai aparetita xasimo i psyxedelia.Tespa to na kremame tampeles se kati tetoia bands einai vlakia kata tin apopsi mou.Opws nomizeis gia tous kaleidoscope.Egw den tous thewrw psychedelic an kai tous vriskw poly kalous.Btw kai gamw tis psyxedelies paizan oi floyd sta prwta tous album.King crimson exoun para polla psychedelic stoixeia.
13th floor elevators GAMANE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Inside Chamber ontws spernei i diaskeui se bobo dylan.
Inside Charmer
24-02-2005, 22:55
[quote="Inside Charmer":3w1ojbar]Μιας και αναφέρθηκες στο "Baby Blue" του Dylan, έχεις ακούσει τη διασκευή από 13th Floor Elevators στο "Easter Everywhere"; Μπορεί να είναι και η καλύτερη που του έχει γίνει...
ακούγοντας και τα δύο, μερικές φορές, συνεχόμενα, κατέληξα πως από Chocolate Watch Band μου αρέσει περισσότερο, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη
http://www.geocities.com/slangrock/eastertwo.jpg
:thumbsup:[/quote:3w1ojbar]
OK! :)
Η διασκευή των Elevators έχει κάτι το υπνωτικό που με συναρπάζει, όπως βέβαια και όλο το album το εξώφυλλο του οποίου ποστάρεις...
Inside Charmer
24-02-2005, 22:59
Oi aardvark einai psyxedelia eite saresei eite oxi.Το θέμα δεν είναι να μου αρέσει εμένα ή όχι...το θέμα είναι να δούμε τί ακριβώς έπαιζαν οι Aardvark.Apla exoun to progressive mesa tous.Den einai aparetita xasimo i psyxedelia. Ποιός είπε κάτι τέτοιο; Μεγάλο λάθος...Tespa to na kremame tampeles se kati tetoia bands einai vlakia kata tin apopsi mou.Συμφωνώ απόλυτα.
Opws nomizeis gia tous kaleidoscope.Egw den tous thewrw psychedelic an kai tous vriskw poly kalous.Btw kai gamw tis psyxedelies paizan oi floyd sta prwta tous album.King crimson exoun para polla psychedelic stoixeia.
13th floor elevators GAMANE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Inside Chamber ontws spernei i diaskeui se bobo dylan.Inside Charmer... :D
Third_EyE
25-02-2005, 23:11
IC ntaks symfwnoume se pio ousiodi pragmata apo oti auto.Opote stamatw tin syzitisi edw pera.Btw pineapple thief exei akousei kanenas sas???????
morphine
26-02-2005, 18:51
Χμ. Σήμερα στο μοναστηράκι είδα τα δύο πρώτα (νομίζω και το τρίτο) και στα δύο δισκοπωλεία που πήγα, και μάλιστα σε πολύ καλή κατάσταση, γύρω στα 19 ευρώ έκαστο
\m/
http://www.techwebsound.com/The%20Electric%20Prunes%20-%20I%20Had%20Too%20Much%20To%20Dream%20(Last%20Night).JPG
Αυτό που δυσκολεύομαι να βρω είναι το tangerine dream- όχι ότι έχω ψάξει και πολύ, αλλά μέχρι τώρα το έχω δει μόνο σε βινύλιο 75 ευρώ (..) και σε καμία άλλη πιο φτηνή έκδοση. Σε σιντί δεν το έχω βρει καθόλου.
19 ευρώ για το Inner Mystique είναι καλή τιμή;
Inside Charmer
26-02-2005, 19:27
[quote="Inside Charmer":h9xhuerb]Από West Coast...προτείνω τα τέσσερα πρώτα, αν και το ντεμπούτο θα σε ταλαιπωρήσει πολύ να το βρεις, ακόμη και σε σιντί.
Χμ. Σήμερα στο μοναστηράκι είδα τα δύο πρώτα (νομίζω και το τρίτο) και στα δύο δισκοπωλεία που πήγα, και μάλιστα σε πολύ καλή κατάσταση, γύρω στα 19 ευρώ έκαστο
\m/
http://www.techwebsound.com/The%20Electric%20Prunes%20-%20I%20Had%20Too%20Much%20To%20Dream%20(Last%20Night).JPG
Αυτό που δυσκολεύομαι να βρω είναι το tangerine dream- όχι ότι έχω ψάξει και πολύ, αλλά μέχρι τώρα το έχω δει μόνο σε βινύλιο 75 ευρώ (..) και σε καμία άλλη πιο φτηνή έκδοση. Σε σιντί δεν το έχω βρει καθόλου.
19 ευρώ για το Inner Mystique είναι καλή τιμή;[/quote:h9xhuerb]
19 ευρώ για ποιά έκδοση του "Inner Mystique"; Φαντάζομαι αναφέρεσαι στην επανέκδοση σε βινύλιο, οπότε ναι, καλή είναι αν και μπορεί αν το βρεις ελαφρώς φτηνότερο.
Το "Tangerine Dream" σε original βρετανική κόπια είναι πιο ακριβό...ακόμη και η βινυλιακή επανέκδοσή του κοστίζει κάπου 40 ευρώ!
Και το Electric Prunes που ποστάρεις έχει επανακεδοθεί από την εταιρία του, την Reprise σε ακριβή κόπια και κοστίζει 19 ευρώ.
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν είδες το πρώτο West Coast... :)
Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε και για τους Charlatans...
morphine
26-02-2005, 19:54
Χμ, έχεις δίκιο, έχω μπερδευτεί λίγο
Αυτό είναι το πρώτο;
http://www.sundazed.com/Merchant2/graphics/00000001/wc1.gif
Είδα αυτό. Αυτό είχα και για "πρώτο" βασιζόμενη στο www.allmusic.com (http://www.allmusic.com). Τι παίζει;
http://www.sundazed.com/Merchant2/graphics/00000001/wcpaeb-pt1.gif
Το Electric Prunes το πήρα σήμερα 16.50. Καλά, δεν υπάρχει καμιά επανέκδοση του Tangerine Dream που να κάνει κάτω από 20; =/
Γενικά πάντως, πολύ ακριβά αυτού του είδους τα βινύλια συγκριτικά με άλλα είδη μουσικής...
Inside Charmer
27-02-2005, 02:14
Χμ, έχεις δίκιο, έχω μπερδευτεί λίγο
Αυτό είναι το πρώτο;
http://www.sundazed.com/Merchant2/graphics/00000001/wc1.gif
Είδα αυτό. Αυτό είχα και για "πρώτο" βασιζόμενη στο www.allmusic.com (http://www.allmusic.com). Τι παίζει;
http://www.sundazed.com/Merchant2/graphics/00000001/wcpaeb-pt1.gif
Το Electric Prunes το πήρα σήμερα 16.50. Καλά, δεν υπάρχει καμιά επανέκδοση του Tangerine Dream που να κάνει κάτω από 20; =/
Γενικά πάντως, πολύ ακριβά αυτού του είδους τα βινύλια συγκριτικά με άλλα είδη μουσικής...
Tο πρώτο είναι το πρώτο εξώφυλλο που ποστάρεις, το άλλο είναι το δεύτερό τους...μην πολυβασίζεσαι στο allmusic, κάνει αρκετά λαθάκια.
Χμ, το "Tangerine Dream" θα σε δυσκολέψει αρκετά, πάντως μην περιμένεις να το βρεις στο Μοναστηράκι σε καλή τιμή.
Κατά τη γνώμη μου, οι καλύτερες τιμές ΔΕΝ είναι στο Μοναστηράκι αλλά σε μαγαζιά του κέντρου.
Πάρε και το δεύτερο Prunes, "Underground" είναι δισκάρα...από κει και πέρα εκφυλίστηκαν.
morphine
17-03-2005, 00:29
yo.
40 greatest psychedelic albums of all time κατά το Mojo.
40. Euphoria - A Gift from Euphoria 1969
39. Blue Cheer - Vincebus Eruptum 1968
38. Meic Stevens - Outlander 1970
37. The Pretty Things - SF Sorrow 1968
36. Julie Driscoll, Brian Auger and the Trinity - Open 1968
35. The Doors - Strange Days 1967
34. Tim Buckley - Goodbye and Hello 1967
33. The Insect Trust - s/t 1968
32. The Temptations - Psychedelic Shack
31. The West Coast Pop Art Experimental Band - A Child's Guide to Good and Evil 1968
30. Cream - Disraeli Gears 1967
29. Quicksilver Messenger Service - s/t 1967
28. The Zombies - Odessey and Oracle 1968
27. Donovan - Sunshine Superman 1966
26. The Soft Machine - Volume Two 1969
25. The Beach Boys - Smiley Smile 1967
24. Van Dyke Parks - Song Cycle 1968
23. Spirit - Twelve Dreams of Dr Sardonicus 1970
22. Mighty Baby - s/t 1969
21. The Electric Prunes - I Had Too Much to Dream Last Night 1967
20. Big Brother & The Holding Company - Cheap Thrills 1968
19. The Incredible String Band - The 5000 Spirits of the Layers of the Onion 1967
18. The Who - The Who Sell Out 1968
17. Captain Beefheart and his Magic Band - Safe as Milk 1967
16. The Jimi Hendrix Experience - Are You Experienced? 1967
15. Traffic - Mr Fantasy 1967
14. Country Joe and the Fish - Electric Music for the Mind and Body 1967
13. Kaleidoscope - Tangerine Dream 1967
12. Os Mutantes - Mutantes 1969
11. The Small Faces - Ogden's Nut Gone Flake
10. Alexander "Skip" Spence - Oar 1969
9. Jefferson Airplane - After Bathing at Baxter's 1968
8. The Mothers of Invention - We're Only in it for the Money 1968
7. The Kinks - The Kinks are the Village Green Preservation Society 1967
6. The Grateful Dead - Live/ Dead 1969
5. The Beatles - Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band 1967
4. The 13th Floor Elevators - The Psychedelic Sound of the 13th Flood Elevators 1966
3. Pink Floyd - The Piper at the Gates of Dawn 1967
2. Love - Forever Changes 1967
1. The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland 1968
metamelia2
17-03-2005, 01:57
The 13th Floor Elevators - The Psychedelic Sound of the 13th Flood Elevators 1966
Diskara. Roky Ericson=G.O.D
Kapoia stigmh na tsekaroume kai pio kraut/experimental fash (Neu!, Can, Embryo, Kraftwerk etc.)
Buddy Lackey
17-03-2005, 02:10
http://www.electricrequiem.com/viewtopi ... light=#630 (http://www.electricrequiem.com/viewtopic.php?p=630&highlight=#630)
metamelia2
17-03-2005, 02:14
@Buddy: Sorry eimai new fish kai afto to thread grafthke prin 2 xronia ap'oti eida...
Inside Charmer
17-03-2005, 21:58
Το σκεπτόμουν σήμερα καθώς έπληττα...
United States of America- "s/t".
Μεγάλη ψυχεδελική δισκάρα.
Σχετικά με το top40 του Mojo...περιέχει μερικά albums που δεν είναι ούτε κατά διάνοια ψυχεδελικά με κραυγαλέα περίπτωση το "Vincebus Eruptum"...έλεος πια...
Inside Charmer
22-03-2005, 22:02
Εντελώς επιγραμματικά ακόμη μερικά σπουδαία acid albums που προτείνονται:
Beau Brummels - Triangle
Tripsichord Music Box - same
Dino Valente- same
The Youngbloods - same
The Youngbloods - Earth Music
Ultimate Spinach - same
Skip Spence - Oar
Άντε, καλό download :)
Inside Charmer
22-03-2005, 22:05
Εντελώς επιγραμματικά ακόμη μερικά σπουδαία acid albums που προτείνονται:
Beau Brummels - Triangle
Tripsichord Music Box - same
Dino Valente- same
The Youngbloods - same
The Youngbloods - Earth Music
Ultimate Spinach - same
Skip Spence - Oar
Άντε, καλό download :)
Acid Baby
22-03-2005, 22:19
oso kai na to akouw to love de mou fainetai psixedelikos diskos. sorry.
morphine
22-03-2005, 22:19
Σιγά που βρίσκονται αυτά online. =p
Επίσης ενίσταμαι γιατί ο Ζαχαρίας έχει άπειρα πολλά πράγματα και άπειρα ακριβά.
Αδικία.
εντιτ
:moutza:
επιπλέον δε χρειάζεται να ταιριάξει σε μια ταμπέλα για να είναι καλός ή όχι.
morphine
23-03-2005, 01:23
Χμ, βρήκα τυχαία μία λίστα δίσκων που είχα κάνει παλιότερα. Δεν έχω ιδέα που βρήκα αυτά που γράφω, πάντως χάρηκα που πολλά από αυτά τώρα τα έχω πάρει. Για πολλά δεν έχω ιδέα όμως. Τι ξέρουμε για τα κάτωθι συγκροτήματα;
-July
-Apple
-Trees
-Yellow Balloon
-The Deep
-Second Hand
-Food (αυτοί νομίζω έχουν μόνο ένα δίσκο)
:?:
eyeamflesch
23-03-2005, 12:25
Χμ, βρήκα τυχαία μία λίστα δίσκων που είχα κάνει παλιότερα. Δεν έχω ιδέα που βρήκα αυτά που γράφω, πάντως χάρηκα που πολλά από αυτά τώρα τα έχω πάρει. Για πολλά δεν έχω ιδέα όμως. Τι ξέρουμε για τα κάτωθι συγκροτήματα;
-July
-Apple
-Trees
-Yellow Balloon
-The Deep
-Second Hand
Oi Food exoun bgalei split 7intso me tou Calories to 1856.
Inside Charmer
23-03-2005, 21:07
Οι Love έχουν βγάλει ένα σωρό δίσκους, ποιόν εννοείς;
morphine
23-03-2005, 21:14
forever changes
http://www.classic-rock.be/IMG/jpg/Love_-_Forever_Changes.jpg
:pink:
Inside Charmer
23-03-2005, 21:27
-July
-Apple
-Trees
-Yellow Balloon
-The Deep
-Second Hand
Oι Trees παίζουν folk rock με έντονα west coast στοιχεία, αν έχεις το "The Garden of Jane Delawney" έπεσες μέσα!!!!
Οι July είναι βρετανική ψυχεδέλεια κάποτε έπαιξε σ'αυτούς ο Speedy Keen. Aριστούργημα ο ομώνυμος δίσκος τους.
Οι Apple δεν μου φαίνονται κάτι το ιδιαίτερο, σύνηθες british pop...
Oι υπόλοιποι δεν μου είναι γνωστοί...
:)
Inside Charmer
23-03-2005, 21:31
forever changes
Α,ρε Buddy Lackey πόσο κακό έκανες με το να δίνεις τα άγια τοις κυσί...(αναφέρομαι στην ατάκα χιλιετηρίδας του acid baby ότι δεν του φαίνεται ...ψυχεδέλεια)
pearls before swine λοιπόν,
morphine
23-03-2005, 21:43
Oι Trees παίζουν folk rock με έντονα west coast στοιχεία, αν έχεις το "The Garden of Jane Delawney" έπεσες μέσα!!!!
Οι July είναι βρετανική ψυχεδέλεια κάποτε έπαιξε σ'αυτούς ο Speedy Keen. Aριστούργημα ο ομώνυμος δίσκος τους.
"folk rock με έντονα west coast στοιχεία" ακούγεται ενδιαφέρον. Καμία σχέση με Pentangle φάση, ή incredible string band;
(Τώρα που είπαμε west coast, το Metropolis έφερε το part one των west coast pop art..., γύρω στα 18 ευρώ :? Σε βινύλιο έχει την ίδια τιμή.)
Στο Metropolis υπάρχει και το On the shore και το The garden of Jane Delawney, και μάλιστα στις προσφορές. Επενδύω άφοβα;
Υγ: ο Acid Baby θα μεγαλώσει και θα μάθει
Inside Charmer
23-03-2005, 21:55
[quote="Inside Charmer":m2lp4c9r]Oι Trees παίζουν folk rock με έντονα west coast στοιχεία, αν έχεις το "The Garden of Jane Delawney" έπεσες μέσα!!!!
"folk rock με έντονα west coast στοιχεία" ακούγεται ενδιαφέρον. Καμία σχέση με Pentangle φάση, ή incredible string band;
(Τώρα που είπαμε west coast, το Metropolis έφερε το part one των west coast pop art..., γύρω στα 18 ευρώ :? Σε βινύλιο έχει την ίδια τιμή.)
Στο Metropolis υπάρχει και το On the shore και το The garden of Jane Delawney, και μάλιστα στις προσφορές. Επενδύω άφοβα;
Υγ: ο Acid Baby θα μεγαλώσει και θα μάθει[/quote:m2lp4c9r]
Oι Τrees δεν θα έλεγα ότι έχουν πολλά κοινά με τα groups που ανέφερες, ίσως με Fairport Convention, αλλά σίγουρα αυτοί, οι Trees, είναι και πιο ψυχεδελικοί, και πιο αυτοσχεδιαστικοί και πιο san francisco φάση. Το "Garden..." είναι το καλύτερό τους, το "On the Shore" είναι λιγότερο εμπνευσμένο και κάπως πιο rock. Επενδύεις άφοβα στο ντεμπούτο, το δεύτερο κατα βούληση, εμένα ας πούμε με ικανοποιεί που το έχω.
ΠΑΡΕ ΤΟ "PART ONE" ΟΠΩΣ ΝΑ'ΝΑΙ!!!!
Έχεις υπόψη σου τους αμερικάνους Forest, μοιάζουν με Incredible String Band, και το cd τους καίγεται στο Metropolis;
morphine
23-03-2005, 22:16
Each member of the trio (Martin Welham, Derek Allenby, and Hadrian Welham) was a multi-instrumentalist, playing not just the expected guitars, but harmonium, harpsichord, pipes, whistle, organ, and mandolin. If the group lacked the electricity and drums associated with rock, at the same time they could not be associated with the straight folk scene; their lyrics were too strange, and their approach too eclectic.
:shock:
ωραιότατο ακούγεται.
[άσχετο]Να πω εδώ πως το ομώνυμο των Love είναι κι αυτό πάρα πολύ ωραίο album[/άσχετο]
metamelia2
23-03-2005, 22:19
[άσχετο]Να πω εδώ πως το ομώνυμο των Love είναι κι αυτό πάρα πολύ ωραίο album[/άσχετο]
Einai 8eiko, den einai apla wraio. Can't explai-ai-ain...
Ligo antigrafh to "Signed D.C."...
Acid Baby
24-03-2005, 03:05
[quote="Morphine Child":aahzntd3]forever changes
Α,ρε Buddy Lackey πόσο κακό έκανες με το να δίνεις τα άγια τοις κυσί...(αναφέρομαι στην ατάκα χιλιετηρίδας του acid baby ότι δεν του φαίνεται ...ψυχεδέλεια)
pearls before swine λοιπόν,[/quote:aahzntd3]
ma de me psixedelizei aftos o diskos ti na kamw. den ennoousa toso oti den EINAI psixedelia oso to oti de mou ARESEI. :D
freak brother
24-03-2005, 15:02
[quote="Inside Charmer":2gz8ubrh][quote="Morphine Child":2gz8ubrh]forever changes
pearls before swine λοιπόν,[/quote:2gz8ubrh]
ma de me psixedelizei aftos o diskos ti na kamw. den ennoousa toso oti den EINAI psixedelia oso to oti de mou ARESEI. :D[/quote:2gz8ubrh]
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
chris_boss
24-03-2005, 15:09
Όλο και χειρότερα
The Nerd
24-03-2005, 15:13
/Lock?
Acid Baby
24-03-2005, 15:21
:yoyo:
Inside Charmer
24-03-2005, 17:07
Όλο και χειρότερα
Ακριβώς.
Το πρώτο Love είναι μεγάλη δισκάρα.
Το "Da Capo" θα ήταν καλύτερο αν έλειπε η 18λεπτη εκτέλεση του "Revelation" που καλύπτει όλη τη δεύτερη πλευρά του βινυλίου.
Το "...is sperading" από Peanut Butter Conspiracy είναι επίσης φανταστικό και στο ίδιο περίπου στυλ είναι τα Millenium-"s/t" και Sagittarius-"Present Tense"...όλα ελπληκτική acid και συμφωνική pop με πολλά prokraut στοιχεία.
Blues Magoos http://www.bluesmagoos.com/
Proteinomena album:
Electric comic book
Psychedelic Lollipop
edit:tsekare kai tous The 13th floor elevator
Buddy Lackey
24-03-2005, 22:48
pearls before swine λοιπόν,
O acid mpempis einai ok
metamelia2
25-03-2005, 00:01
Tous syntopites Purple Overdose tous exete anaferei?
To debouto tous "Exit 4" htan gamw tous diskous!
Inside Charmer
27-03-2005, 22:21
Απορώ πώς ξέχασα το "Elephant Mountain" των Youngbloods που περιέχει το καταπληκτικό "Darkness, Darkness"...το ίδιο ψυχεδελικοί με τους Spirit...
morphine
27-03-2005, 23:46
Darkness Darkness το ίδιο που'χει παίξει ο Robert Plant; Φοβερό κομμάτι
Acid Baby
29-03-2005, 13:19
to parakatw post einai diorthwtiko / apologitiko :
sorry.
exei ki allo ligo pio katw.
mallon ekana lathos gia to Forever Changes, de to eixa akousei swsta kai ipo katalliles sinthikes. Esfala. Sorry.
chris_boss
29-03-2005, 13:52
http://www.electricrequiem.com/viewtopic.php?t=9822
Θα ήταν ιεροσυλία αν δε γινόταν λόγος σ' αυτό το topic για τους ΘΕΟΥΣ The Move. Η παρέα του Roy Wood ήταν ένα από τα μεγαλύτερα groups του βρετανικού ψυχεδελικού underground, η πρώτη από τις μεγάλες μπάντες που έβγαλε το Birmingham και το πρώτο group (πριν απ' τους The Who), που έσπαγε τα όργανα αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς επί σκηνής (σε μια συναυλία είχαν ανεβάσει στη σκηνή ολόκληρο αυτοκίνητο, το οποίο και κατέστρεψαν!). H μουσική τους ήταν πολυδιάστατη, βασικά ψυχεδέλεια, κάποτε όμως και acid ή prog. Πιο γνωστά κομμάτια τους ήταν τα Night Of Fear, Flowers in the Rain, Blakberry Way, I can hear the grass grow και California Man. Το Shazam' album τους είναι ψυχεδελικό διαμάντι. Ο άνθρωπος-ορχήστρα Roy Wood και ο drummer Bev Bevan πλαισιώθηκαν από τον Jeff Lynne στο τελευταίο Move album, το "Message from the country" (αριστούργημα), έτσι άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του Beatle-ικού project του Wood, τη δημιουργία των Electric Light Orchestra. Οι τελευταίοι είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της μουσικής, για το οποίο θα σάς ζαλίσω προσεχώς (χαχα!). Birmingham forever!
chris_boss
30-03-2005, 02:07
Electric Light Orchestra. Οι τελευταίοι είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της μουσικής, για το οποίο θα σάς ζαλίσω προσεχώς (χαχα!). Birmingham forever!και καλά θα κάνεις :)
morphine
30-03-2005, 02:13
Θα ήταν ιεροσυλία αν δε γινόταν λόγος σ' αυτό το topic για τους ΘΕΟΥΣ The Move. Η παρέα του Roy Wood ήταν ένα από τα μεγαλύτερα groups του βρετανικού ψυχεδελικού underground, η πρώτη από τις μεγάλες μπάντες που έβγαλε το Birmingham και το πρώτο group (πριν απ' τους The Who), που έσπαγε τα όργανα αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς επί σκηνής (σε μια συναυλία είχαν ανεβάσει στη σκηνή ολόκληρο αυτοκίνητο, το οποίο και κατέστρεψαν!). H μουσική τους ήταν πολυδιάστατη, βασικά ψυχεδέλεια, κάποτε όμως και acid ή prog. Πιο γνωστά κομμάτια τους ήταν τα Night Of Fear, Flowers in the Rain, Blakberry Way, I can hear the grass grow και California Man. Το Shazam' album τους είναι ψυχεδελικό διαμάντι. Ο άνθρωπος-ορχήστρα Roy Wood και ο drummer Bev Bevan πλαισιώθηκαν από τον Jeff Lynne στο τελευταίο Move album, το "Message from the country" (αριστούργημα), έτσι άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του Beatle-ικού project του Wood, τη δημιουργία των Electric Light Orchestra. Οι τελευταίοι είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της μουσικής, για το οποίο θα σάς ζαλίσω προσεχώς (χαχα!). Birmingham forever!
ΕΤΣΙ.
Γαμώ είναι οι Move.
Εύγε.
Τώρα το μόνο που μένει είναι να αλλάξεις signature.
Ωραία! Θέλω να δω την αντίδραση του Buddy Lackey, lol
Ωραία Χ 2!!! Τι έχει η υπογραφή μου!;;! Ε, αρχή είναι, δεν έχω μπει για τα καλά στο πνεύμα, χαχα! Πάντως, το σήμα των ELO δε θα βγει!!!
eisai fake account to w0tan 'h tou mpantilakh pantws...
Acid Baby
30-03-2005, 11:17
gia proteinete kati apo daftous perikalw.
carlmikaze
30-03-2005, 12:48
exw ena tous, alla den mou "milaei" polu..
Αν και δεν είναι το καταλληλο thread για τους ELO, θα έκανα τις εξής προτάσεις: τα τέσσερα πρώτα albums τους ("Ι", "ΙΙ","On the Third Day" και "El dorado") είναι must για τους progressive rock οπαδούς. Τα albums "Face the Music", "A New world record" και "Out of the Blue" είναι art rock μνημεία. Από τα επόμενα albums τους θα πρότεινα το "Time"-διότι τα "Discovery", "Secret Messages" και "Balance of Power" είναι πολύ πιο pop και δεν πιστεύω ότι μπορεί να αρέσουν σ' έναν σκληροπυρηνικό μεταλλά (παρόλο που για το στυλ τους είναι δισκάρες). Το comeback album τους ("Zoom") είναι πολύ καλό, αν και τα art στοιχεία είναι ελάχιστα.
Για μια πρώτη επαφή, θα σας έλεγα να ακούσετε τα εξής κομμάτια:
"10538 Overture", "First Movement", "From the Sun to the World", "Roll Over Beethoven", "In old England Town", "El dorado", "Daybreaker", "Mama Belle", "Dreaming of 4000","Do Ya","Showdown" και "Fire On High".
:lol: Όχι, δεν είμαι false account του Μπαντιλάκη. Προς Θεού!
Acid Baby
30-03-2005, 15:51
nai alla ama den eimaste metallades kai eimaste kai beatlefans ti ginetai?ti agorazoume prwta?
Ένα από τα "I", "A new world record", "Out of the Blue". Μη φοβάσαι όμως, δεν έχουν βγάλει μέτριο δίσκο.
Buddy Lackey
30-03-2005, 18:13
Apaitw o user Brummie na valei to palio tou avatar TWRA
KTHNOS..
Inside Charmer
30-03-2005, 23:33
. Οι τελευταίοι είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της μουσικής, για το οποίο θα σάς ζαλίσω προσεχώς (χαχα!). Birmingham forever!
Εντάξει, bro, ας μην υπερβάλλουμε, οι E.L.O έβγαλαν μερικούς εξαιρετικούς δίσκους αλλά έβγαλαν και εμετικά αμερικανοpop σαχλοδισκάκια. Βέβαια, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο για τους Move...όσο για το Birmingham forever...you're right: Uriah Heep, Black Sabbath, Judas Priest :D
Inside Charmer
30-03-2005, 23:44
Apaitw o user Brummie na valei to palio tou avatar TWRA
KTHNOS..
To αυτό. :dfinger:
eyeamflesch
12-04-2005, 09:21
Ena endiaferon link me alla links gia tous tagmenous.
http://oldies.about.com/od/60srockers/a/psychedelic.htm
Inside Charmer
12-04-2005, 19:28
Eθεάθη η επανακυκλοφορία από Sundazed του "Part One" των West Coast Pop Art Experimental Band σε κεντρικό δισκοπωλείο σε τσιμπημένη βέβαια τιμή...
The Butcher
12-04-2005, 19:41
http://www.annexus.homestead.com/greece.html
?!
ayta edw pera ti einai? :shock:
Buddy Lackey
12-04-2005, 19:45
Mono to "Akritas" exw apo ayta. Group tou Logaridh, evgalan ayto to "Album" me ena THEIKO tragoudi mishs wras to opoio exei mesa apo Eloy k Camel, mexri paradosiakes ellhnikes melwdies. To Metropolis to fernei fthina (11-12 eyrw), sta ellhnika, oxi sta rock. Tsimpa to.
Inside Charmer
12-04-2005, 20:06
Και τα άλλα γαμάτα είναι.
regularpaul
12-04-2005, 20:36
Στο mic.gr έχει γίνει πρόσφατα ένα αφιέρωμα στους καλύτερους Ελληνόφωνους rock δίσκους. Όπου ο κάθε συντάκτης μιλάει για τους 11 πιο αγαπημένους του. Αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο. http://www.mic.gr/team.asp?id=27510
Στην σελίδα αυτή: http://www.mic.gr/team.asp?id=27465, ο συγκεκριμένος συντάκτης (που τυχαίνει να είναι και πολύ καλός φίλος μου), αναφέρει κάποια πράγματα για τους δίσκους από το link του The Butcher.
Με την ευκαιρία, ο συγκεκριμένος τύπος βγάζει και ένα φανζινάκι, με τίτλο Now + Then, το οποίο ασχολείται με την νεοψυχεδέλεια μεταξύ άλλων. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες εδώ: http://www.geocities.com/nowandthenfanzine
οι E.L.O έβγαλαν μερικούς εξαιρετικούς δίσκους αλλά έβγαλαν και εμετικά αμερικανοpop σαχλοδισκάκια
Ναι, έβγαλαν κάποιους πιο pop δίσκους στα 80s, αλλά σε καμιά περίπτωση αμερικανοpop. Mάλλον εννοείς τους δύο δίσκους που έβγαλαν οι ELO Part II, οι οποίοι είναι AOR (προσωπικά μου αρέσουν). ;Ηταν όμως δίσκοι, στους οποίους δε συμμετείχε ο Jeff Lynne!!
morphine
14-04-2005, 21:01
Αν και υποψιάζομαι την απάντηση, το from home to home των Fairfield Parlour βρίσκεται (σε λογική τιμή);
Kingdom Gone
14-04-2005, 21:35
Πάντως κατά τη γνώμη μου το ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ FOLK ALBUM ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "FIRST UTTERANCE" ΤΩΝ COMUS.
Από χθες ακούω μόνο αυτό συνεχώς. Πραγματικά α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-ο. Και το λέω έχοντας πρακτικά μηδενική επαφή με το ιδίωμα.
Inside Charmer
16-04-2005, 19:22
Αν και υποψιάζομαι την απάντηση, το from home to home των Fairfield Parlour βρίσκεται (σε λογική τιμή);
Αν το θέλεις στην αυθεντική του έκδοση, δηλαδή spiral Vertigo, δεν θα το βρεις σε "λογική" τιμή.
Υπάρχουν όμως "λογικές" επανεκδόσεις σε βινύλιο και σε σιντί, οπότε...πάντως μην περιμένεις ένα "Tangerine Dream"...
Acid Baby
18-04-2005, 16:09
[ψιλο-οφτοπικ] Όσο περισσότερο ακούω μουσική 60ζ και 70ζ , τόσο περισσότερο πιστεύω οτι ένας που ακούει τέτοια μουσική δεν νοήται να μην έχει τα Revolver, White Album, Sgt Peppers, Magical Mystery Tour και Rubber Soul (άντε και Abbey Road) .[/]
morphine
18-04-2005, 20:38
τι άντε και ρε; :moutza:
Acid Baby
20-04-2005, 15:53
Ξέθαψα έναν Aprhodite's child δισκάκι που είχα -μπέστ οβ- και έχω να πω οτι ήταν αξιοπρεπέστατο γρούπ και οτι έχει κομματάρες και οτι η σύνθεση με το πιάνο ήταν κατι που δεν ακούς συχνά στα γκρούπ αυτής της εποχής. Μερικά κομμάτια τους είναι επηρεασμένα απο το κύμα της ψυχεδέλιας ενώ άλλα έχουν έντονο το έλληνικό στοιχείο. Ντέμης Ρούσσος ρε μουνιά! (και Βαγγέλης Παπαθανασίου ε)
Buddy Lackey
20-04-2005, 15:56
Den einai "aksioprepestato group" , alla trismegistoi.
Ναι,οι Aphrodite's Child είναι θεοί, ειδικά το "666" album. Kαι ο Vangelis έβγαλε στα '70s μερικά φοβερά keyboard prog rock albums (μην ξεχνάμε βέβαια και τα albums των John & Vangelis, του project που είχε με τον John Anderson των Yes.
Acid Baby
20-04-2005, 15:59
Επειδή έχω ακούσει μόνο το μπέστ οβ είπα να είμαι λιγο πιο συγκρατημένος αλλα η αλήθεια είναι οτι κάτι τέτοιο πιστεύω κι εγώ :D
Acid Baby
20-04-2005, 17:30
Btw Μπαντιλάκι δεν επιτρέπεται να σου αρέσουν οι Aphrodite's child και να μη σ'αρεσουν οι Beatles. Οι Child είναι καθαρά επηρεασμένοι απο οτι ανέφερα πιο πάνω απο Beatles.
Buddy Lackey
20-04-2005, 17:54
Oi Beatles den exoun hpeirwtikes melwdies omws
Inside Charmer
20-04-2005, 19:18
Έχουν όμως fans σαν τον acid baby.
Acid Baby
20-04-2005, 19:50
:thumbsup:
Buddy Lackey
21-04-2005, 19:18
Oi Granicus gamane tous Beatles
Oi Granicus gamane tous Beatles
Αν κάποιο μέλος των Granicus διάβαζε αυτό, που έγραψες, θα σε σάπιζε στο ξύλο. Εσωγητευτή, μάζεψέ τον!
Acid Baby
21-04-2005, 20:56
Καθρεφτάκι.
Inside Charmer
21-04-2005, 21:53
Οι Granicus γαμάνε τους Beatles.
Acid Baby
22-04-2005, 03:35
Οι Aphrodite's Child σοβάρα γαμάνε πολλά γρούπ του ίδιου τύπου μουσικής. Λυπάμαι που δε γίναν όσο γνωστοί μπορούσαν. Απλά τρομεροί.
Buddy Lackey
22-04-2005, 04:20
De variesai, eginan gnwstoi Roussos/Papathanasiou se solo carrieres
Acid Baby
22-04-2005, 15:34
Ναι,οι Aphrodite's Child είναι θεοί, ειδικά το "666" album. Kαι ο Vangelis έβγαλε στα '70s μερικά φοβερά keyboard prog rock albums (μην ξεχνάμε βέβαια και τα albums των John & Vangelis, του project που είχε με τον John Anderson των Yes.
Έχεις μήπως να προτείνεις κάτι trippy από Vangelis ή από το άλλο project;
Θα σού πρότεινα το ντεμπούτο solo album του Vangelis, το "Heaven and Hell".
Inside Charmer
22-04-2005, 22:23
Οι Granicus γαμάνε τους Beatles.
Bέβαια, για να φτάσουν οι Granicus να γαμάνε τους Betales, χρειάστηκε να προηγηθούν οι Beatles.
Kαι βέβαια, οι Granicus γ-α-μ-ά-ν-ε όλον τον κατάλογο της Relapse, αυτά που διανέμει η Damaged και τα quasidrone ανθυποσχηματάρια.
morphine
23-04-2005, 15:00
παρακαλώ να μη μετατραπεί το υπέροχο αυτό τόπικ σε flame.
Ευχαριστώ.
Άκουσα το Thunder on a clear day των Twentieth Century Zoo (1968) και γούσταρα τρελά που χώνει τις μπλουζιές μετά τις ψυχεδέλειες. Εύγε στα παιδιά. :thumbsup: Μ' άρεσε πολύ αυτός ο δίσκος, αλλά θα πω τίποτα παραπάνω μετά τη συναυλία των Queen γιατί τώρα δε μπορώ να ακούσω κάτι άλλο.
Ορίστε, μώστε, αμερικάνοι.
http://www.sundazed.com/artists/artistpage_gfx/artist_pics/twentiethzoopic.jpg
(αχεαχεαεχεα)
Acid Baby
23-04-2005, 16:13
Αμερικάνοι!
Inside Charmer
23-04-2005, 19:03
Χμ, θεωρώ τον δίσκο που να φέρεις, Morphine Child μέτριο, εμένα τουλάχιστον δεν με συγκινεί.
Δοκίμασε να ακούσεις Mandrake Memorial, έστω και μετά την συναυλία των Queen (τώρα πώς γίνεται να εμφανίζονται οι...Queen δίχως την ...βασίλισσά τους είναι άλλο ζήτημα).
metamelia2
23-04-2005, 19:07
Exete anaferei thn synergasia Jon Anderson (Yes) kai Vangelis osh wra milate gia tous Aphrodite's Child?
Aphrodie's Child kicked ass! But Demis Roussos must die
Chopped In Half
03-05-2005, 17:25
writing on the wall - cracks in the illusion of life
to phra pro ebdomados ap to metropolis gyrw sta 15e. teleiws must gia opoion aresketai sto yfos, to opoio einai panwkatw to ekshs: o diskos perilamvanei 11 tragoudia, ta misa peripou metaksy 1967-1968 kai ta alla misa metaksy 1972-1973. ta prwta, einai sto klassiko mellow acid organ-driven rock tis epoxhs, poly kala. sta twn 70s, ephrreasmenoi apo to vretanniko prog kinhma episis tis epoxhs, parousiazoun ena krama autou me oti ekanan sta 60s. kaulotiko??
episis kykloforei ekei kai ena album tous onomati "burghley road" gia to opoio tha ektimousa plhrofories apo kapoion synithi ypopto
Chopped In Half
13-05-2005, 13:28
o theos na evlogaei thn sundazed:
katarxas, music emporium - s/t (1969). psyxedeleia syndiasmenh me eklhsiastikh mousikh (kati voudistikous ymnous ap' oti katalava) kai to klassiko west coast acid-folk ths epoxhs tous. fantastikes synthesis kai atmosfaira, kai POLY organ (=eggyhsh) (to opoio einai kai authentiko ekklhsiastiko btw, etsi for the record). epishs ta 5 orxhstrika bonus tracks einai teleia.
deuteron, ars nova - s/t (1968). epishs eks amerikhs, alla kapws pio periergh fash. fysika ephrreasmenoi apo to psyxedeliko perivlima toso tou kairou oso kai tou topo drashs tous, fainetai oti den emeinan ekei, kai anti na daneistoun stoixeia apo folk/blues opws oi perissoteroi, to ekanan apo mesaiwnikh/anagennhsiaskh (de kserw kai ti einai akrivws). opote exoun mia mparok kai klassikistikh atmosfaira, h opoia syndiazetai mia xara me rock formes kai vgainei poly oreo apotelesma. prwtoporiakotato mou fainetai gia thn epoxh, xwris na kserw kiolas an yphrxan kai kapoioi pou to ekanan nwritera.
xm na pw epishs oti den prospathw na kanw ton eidhmona 'h ton reporter ths mousikhs/epoxhs ekeinhs e. anaferw apla albums pou kat' eme aksizoun, kai to shmantikotero, mporoun na vrethoun eukolotata se diskadika, opote epishs aksizei na shmeiothoun gia na tsekarei opoios thelei. kai na syzitithoun kiolas edw etsi gia na xoume na leme.
ap th sundazed recs kukloforoun akoma merika diamantia, opws ta west coast pop art experimental band, to proswpiko tou skip spence twn moby grape (Oar), ta vanilla fudge, 'h h anthologia ideology twn ides of march (pou prepei na akousei h morfin kai opoios allos aresketai se 60s brit pop an de to xei kanei hdh). oi times einai ligo tsimpimenes alla whatever.
proteinete k eseis tpt pou mporoume na vroume kai na akousoume. ante.
proteinete k eseis tpt pou mporoume na vroume kai na akousoume. ante.
http://www.nektarmusic.co.uk/ :*
nothingman
13-05-2005, 13:39
To ideology είναι εξαιρετικό, αλλά δεν το έχω δει σε δισκάδικο των Αθηνών :/
Chopped In Half
13-05-2005, 15:07
metropolis to eixa vrei kai to xoun ksanaferei apo tote, opote genikws erxetai i guess.
xd: remember the future, pink =)
a kai gia na kleisw sxetika me auta pou xw tsekarei apo thn sundazed, o omonimos kai monadikos gandalf diskos (1969) einai episis ekseretikos, apo tis pio orees melwdies pou xw akousei.
morphine
13-05-2005, 15:08
από ides of march έχω δει μόνο το vehicle στο metropolis.
Chopped thx ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα, θα ψάξω. :*
Acid Baby
13-05-2005, 15:14
metropolis to eixa vrei kai to xoun ksanaferei apo tote, opote genikws erxetai i guess.
xd: remember the future, pink =)
a kai gia na kleisw sxetika me auta pou xw tsekarei apo thn sundazed, o omonimos kai monadikos gandalf diskos (1969) einai episis ekseretikos, apo tis pio orees melwdies pou xw akousei.
Όταν είχα πάει πριν κανα χρόνο στο μετρόπολις να ρωτήσω για ψυχεδέλια ο τύπος μου είχε προτείνει τους Gandalf για αρχή αλλα αφενός μου φάνηκε κάπως ακριβό το cd (20ε) και αφετέρου είχα κάνει σχετικό ρισέρτς και δεν είχα ακούσει και πολλά για αυτούς. Θα επενδύσω πάντως και μάλλον θα πάρω δίσκο γιατι τον είδα κάπου στα εξάρχεια και γούσταρα.
Acid Baby
13-05-2005, 17:45
<wx> exei akousei kaneis to psychedelic sounds of 13 elevators?
<jewlian_cope> .
<wx> ki an nai
<cirkus> egw synexeia to psaxnw kai de to vriskw =(
<wx> peite mou ti skata einai afto to organo pou kanei afton ton enoxlitika periergo thorivo se ola ta kommatia.
regularpaul
13-05-2005, 18:32
ηλεκτρική κανάτα (τέρμα αριστερά στις φωτογραφίες)
http://www.syarecords.it/ARCHIVI/CAPINCH%205/13%20Floor%20Elevators/bandtv2.JPG
http://web.wt.net/~duane/rock/13th.jpg
όπως λέμε ηλεκτρικό πριόνι :rofl:
edit: οποιος ψαχνει για λογικες απαντησεις σε ο,τι αφορα τους Elevators, ας ρίξει μια ματια στο παρακατω απόσπασμα από συν/ξη του Roky οπου μιλαει και για την κανατα:
Jack: What can you tell us about first going out to California and having Quicksilver and Sir Douglas Quintet and Moby Grape open for you. Who booked those concerts?
Roky: I think Chet Helms did. Tommy would go over to Chet Helms and try and get him to grow his hair long and play in the Elevators, cause John Ike and Benny none of them wanted to, because something weird was going on. So Tommy Hall would go over to Chet's and say you oughta blow amplified jug. And the name the Elevators, when Tommy thought it up, he said, it was like the name was like having a drug connection he knew, if there was some psychedelic band out in the desert, that had a pact with the devil, when he tempted Jesus, that would be a little too complicated to actually have anything good happen. If they had called themselves the Bayer Aspirins or the Tommy Hall Jug Band, well then, people couldn't get into it, that kind of about thing. Sometimes I get mad, cause people say why don't you call yourself the Elevators and the band's name is Evil Hook Wildlife E.T. So people say what are the Elevators? First I have to think, if I walk into an elevator with a ladder above it and there's a cat in there, I'm gonna have bad luck.
eyeamflesch
13-05-2005, 20:16
Wraios.
morphine
14-05-2005, 18:32
Όταν είχα πάει πριν κανα χρόνο στο μετρόπολις να ρωτήσω για ψυχεδέλια ο τύπος μου είχε προτείνει τους Gandalf για αρχή αλλα αφενός μου φάνηκε κάπως ακριβό το cd (20ε) και αφετέρου είχα κάνει σχετικό ρισέρτς και δεν είχα ακούσει και πολλά για αυτούς. Θα επενδύσω πάντως και μάλλον θα πάρω δίσκο γιατι τον είδα κάπου στα εξάρχεια και γούσταρα.
το ακούω τώρα. Μπορεί να σ' αρέσει. Δε θα σου φανεί "ψυχεδέλεια" όμως. (/μουτζα)
εντιτ: έχει μια διασκευή του Nature Boy ψυχεδελικιά τέλεια.
(καλόγουστοι)
Chopped In Half
15-05-2005, 20:15
εντιτ: έχει μια διασκευή του Nature Boy ψυχεδελικιά τέλεια.
(καλόγουστοι)
to gradual tension-building me thn katalhksh se kitharistiko outburst (gia na klepsoume ligh apo thn aiglh twn god-related topics kai tou meigmatos agglikwn/ellhnikwn ekei) einai ontws G. ola ta kommatia ektos apo dyo einai diaskeves btw, alla diaskeves e, oxi apla epanektelesh or sth. eidika ta golden earrings kai hang on to a dream einai apisteuta.
morphine
15-05-2005, 22:47
όντως. Όσο περισσότερο το ακούω τόσο περισσότερο μ' αρέσει. ΑΒ πάρτο ε. Κάτι golden earrings κάτι scarlet ribbon μμμ. (Ψιλοθέλω όλο τον κατάλογο της sundazed όμως...)
symposium_lexotanil
15-05-2005, 22:48
olo malakies akoute e
morphine
17-05-2005, 22:50
sympo ...
Oι Τrees δεν θα έλεγα ότι έχουν πολλά κοινά με τα groups που ανέφερες, ίσως με Fairport Convention, αλλά σίγουρα αυτοί, οι Trees, είναι και πιο ψυχεδελικοί, και πιο αυτοσχεδιαστικοί και πιο san francisco φάση. Το "Garden..." είναι το καλύτερό τους, το "On the Shore" είναι λιγότερο εμπνευσμένο και κάπως πιο rock. Επενδύεις άφοβα στο ντεμπούτο, το δεύτερο κατα βούληση, εμένα ας πούμε με ικανοποιεί που το έχω.
Trees - The Garden of Jane Delawney
http://www.kaleidoscopefrenzy.co.uk/images/jane.jpg
Το μόνο που με χάλασε είναι η κάπως "μονοδιάστατη" φωνή της κυρίας Celia. Κατά τ' άλλα, είναι αρκετά όμορφος δίσκος με τις ψυχεδελικές στιγμές του και εξάρσεις τελειότητας, βλέπε ομώνυμο κομμάτι.
The poet's voice lingers on
His words hang in the air
The ground you walk upon
My death will not be there
My death will not be there
I'll take you through my dreams
Out into the darkest morning
Past the bloodfilled stream
Into the garden of Jane Delawney
Into her garden, now
Ooh the rose is there (?)
Don't pluck it as you pass
For a fire will consume your hair
And your eyes will turn to glass
Your eyes will turn to glass
In the willow's shade
Don't lie to hear it weep
For its tears of gold and jade
Will drown you as you sleep
Will drown you, now
Jane Delawney had her dreams
But she never did discover
For the flow that feeds the stream
Is the lifeblood of her lover
Is the lifeblood of her lover
And the purifying beam
Of the sun will shine here never
While the spirit of her dream
In the garden lives forever
Lives forever now.
Acid Baby
18-05-2005, 03:26
kai gia na kleisw sxetika me auta pou xw tsekarei apo thn sundazed, o omonimos kai monadikos gandalf diskos (1969) einai episis ekseretikos, apo tis pio orees melwdies pou xw akousei.
:pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink:
morphine
18-05-2005, 03:35
argh. Το golden earrings ποιανού είναι αυθεντικό;
Καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών (για απόψε)...
Acid Baby
18-05-2005, 03:46
Το άκουγα και πήγα να τρακάρω απο την τελειότητα.
Chopped In Half
18-05-2005, 10:42
to golden earrings einai poly palio kommati, gia thn akriveia tou 1947 opote kai eixe graftei gia to soundtrack omonymhs tainias ( http://www.imdb.com/title/tt0039428/ ) kai eixe tragoudithei apo thn (psilo-thea) hthopoio kai jazz tragoudistria peggy lee. h prwth diaskevh tou kommatiou egine apo ton rock&roll tragoudisth bobby darin stis arxes tou '60. kai h deuterh apo tous gandalf to 1967. thats all I know
(hah nai kai kapoios allos eixe kollhsei k to psaxne)
There's a story the gypsies know is true
That when your love wears golden earrings,
She (he) belongs to you.
An old love story that's known to very few,
But if you wear those golden earrings,
Love will come to you.
By the burning fire,they will glow with ev'ry coal.
You will hear desire whisper low inside your soul.
So be my gypsy;
Make love your guiding light,
And let that pair of golden earrings
Cast their spell tonight.
:πινκ:
Acid Baby
18-05-2005, 14:39
Βασικά παίζει να βρούμε κατι που να είναι κοντά στο Gandalf? Αφου αυτοί δυστυχώς δε βγάλαν άλλο.
morphine
18-05-2005, 18:48
tim hardin
(τρία τραγούδια από το gandalf είναι δικά του ....)
χμ. Δεν ξέρω. Μου είναι πολύ "οικείος" αυτός ο ήχος, αλλά δε μπορώ να εντοπίσω ακριβώς ΤΙ κοντινό του μου θυμίζει. Μώστε κατέβασε αυτό που έγραψα πάνω (άσχετο). Θα σκεφτώ.
Μέχρι τότε, κηπεμκάμιν λέμε.
Inside Charmer
18-05-2005, 18:54
Αν σε κάποιους άρεσε τελικά το "First Utterance" των Comus, τους προτείνω να ακούσουν και το "Mice and Rats in the Loft" των Jan Dukes de Grey.
Soulseek then,
morphine
18-05-2005, 19:00
χμ, τόσο πολύ πειράζει που κατεβάζουμε πριν αγοράσουμε; Αν αγοράζαμε το καθετί που αναφέρεται εδώ, δε θα'χαμε να φάμε, πόσο μάλλον να πληρώνουμε dsl για να ερχόμαστε εδώ και να λέμε πόσο ωραίο είναι το ένα και το άλλο.
Το trees 6,40 btw.
Acid Baby
18-05-2005, 19:05
Γιες κατι τέτοιο συμβαίνει. Δεν είχα διάθεση να δώσω 23 ευρώ για να πάρω το Γκαντάλφ όταν μου το προτείνανε. Τώρα που ξέρω τι αξίζει βεβαίως και θα παω να το αγοράσω για να το έχω σε καλύτερη ποιότητα απο τα ελλεινά mp3.
Inside Charmer
18-05-2005, 19:17
Εμένα δεν με πειράζει καθόλου, γλυκιά μου, απλά είναι κάτι με το οποίο διαφωνώ και δεν το κάνω ποτέ. Είναι αντίθετο με το πως προσεγγίζω τη μουσική. Μ' αρέσει να ρισκάρω, θεωρώ ότι προσδίδει μια ηδονή στο κυνήγι, μ'αρέσει να ρωτάω φίλους που εμπιστεύομαι και μ'αρέσει να πηγαίνω σε δισκάδικα και να λέω στον τύπο, βάζεις λίγο αυτό εδώ;
Οπότε δεν με πειράζει (προσωπικά) που το κάνετε, αλλά δεν θα σταματήσω να το στηλιτεύω σε αντικειμενικό επίπεδο.
οντόπικ τώρα :)
morphine
18-05-2005, 19:35
σύμφωνοι, όμως τα νιούμπιζ σαν εμάς που βλέπουν έναν ολόκληρο κόσμο να ξεδιπλώνεται μπροστά τους (.....) και δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο για αυτό το ψάξιμο και το "ρίσκο", τι να κάνουν... Σίγουρα θα προτιμούσα να πηγαίνω 3 φορές τη βδομάδα για βινύλια (και να έχω και λεφτά για να παίρνω ό,τι ακούω και μ' αρέσει) αλλά.
Τους Titus Groan τους έχει ακούσει κανείς; Δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με το τόπικ ακριβώς, αλλά μιας κι έχουν αναφερθεί οι ides of march, νομίζω πως μπορούμε να χωρέσουμε κι αυτούς για λιγάκι. Χμ, έπεσα τυχαία πάνω σε ένα κομμάτι τους εν ονόματι Liverpool και φυσικά το ερωτεύτηκα. Ένα δίσκο έβγαλαν το 1970 (αν δεν κάνω λάθος). O δίσκος κινείται σε βρετανικά prog-ροκ μονοπάτια με τις funky στιγμές του, πινελιές ψυχεδέλειας και... δεν ξέρω πώς ακριβώς να το χαρακτηρίσω. Περισσότερα http://www.alexgitlin.com/npp/titus.htm
Inside Charmer
18-05-2005, 19:52
ΟΚ, σχετικά με τον οικονομικό παράγοντα (by the way, δεν χρειάζεται να τα πάρετε και να τα ακούσετε ΟΛΑ τώρα, έχετε μια ζωή μπορστά σας, αυτό ισχύει και για μένα of course), αλλά αυτό με τον χρόνο...δεν ξέρω, πώς γίνεται να έχεις λιγότερο χρόνο από μένα που δουλεύω; Εκτός και αν δουλεύειες κι εσύ, βέβαια!
Titus Groan: κλασικό βρετανικό prgressive rock. Δεν το θεωρώ ψυχεδέλεια, στο στυλ του είναι απλώς καλό.
morphine
18-05-2005, 20:27
εντάξει δεν είναι ότι δεν έχω ελεύθερο χρόνο, κάτι λίγα έχω (άλλο αν θα έπρεπε να έχω ελαφρώς λιγότερο) απλώς όταν μαθαίνω κάτι καινούριο πέφτω με τα μούτρα- έτσι και τώρα, έχω υπ'όψη ένα σωρό πράγματα να ψάξω, λίγα λεφτά και περιορισμένες πηγές. Δεν είμαι εξοικιωμένη με τα δισκάδικα, δεν ξέρω κανέναν που να γνωρίζει τόσα πράγματα, δεν ξέρω που να πρωτοκοιτάξω και τι να πρωτακούσω. Άσε που δε "ρισκάρω" και τόσο πια- έχω ένα σωρό χαζομάρες ήδη, προτιμώ να επενδύω σε πράγματα που μου αρέσουν σίγουρα. Οπότε κατεβάζω-ακούω-μ'αρέσει-αγοράζω. Κάποια, βέβαια, τα έχω πάρει τελείως στα τυφλά, πχ trees, kaleidoscope us, tomorrow κλπ. Δεν είναι και ό,τι φτηνότερο κυκλοφορεί αυτό το είδος πάντως. Ας σκάσω τώρα. :offtopic:
The Left Banke?
Inside Charmer
18-05-2005, 22:48
Left Banke: εξαιρετικό συμφωνικό ποπ με σκληρές κιθάρες και εκπληκτικές ενορχηστρώσεις. Χαρακτηριστικό δείγμα των sixties που βαραίνουν και την ακούνε πιο προοδευτικά...
Χμ, ίσως θα άξιζε τον κόπο να γίνει ένα thread με τα δισκοπωλεία όπου κατοικοεδρεύουν αυτοί οι sixties/seventies θησαυροί, αλλά δεν θέλω να θεωρηθεί γκρίζα διαφήμιση. Το "Metropolis" για να καταλάβεις φέρνει το 1/4 όσως βρίσκονται αλλού.
Acid Baby
18-05-2005, 23:32
Για πες.
Acid Baby
19-05-2005, 16:37
Επίσης πες και για Blue Cheer και Donovan.
morphine
19-05-2005, 17:43
το Blue Cheer αυτό που έχεις υπ' όψη, ναι ναι αυτό, εμένα με στονεριάζει. Εσένανε μπορεί να σ'αρέσει, εμένα πάλι όχι και τόσο.
Acid Baby
19-05-2005, 20:28
Δε καταλαβαίνω γιατι το s/t των Moby Grape θεωρείται ψυχεδελικός δίσκος. Είναι αρκετά κλασικό ροκ με σαουδερν στοιχεία αυτό που παίζουν.
Το Odyssey and Oracle των Zombies γαμάει. Αλλα όσοι δε γουστάρουν Beatles να μη το πλησιάσουν καν.
Inside Charmer
22-05-2005, 20:35
Δε καταλαβαίνω γιατι το s/t των Moby Grape θεωρείται ψυχεδελικός δίσκος. Είναι αρκετά κλασικό ροκ με σαουδερν στοιχεία αυτό που παίζουν.
Προφανώς δεν έχεις συνειδητοποιήσει τί είπες...ούτε κανείς άλλος εδώ μέσα.
Πω ρε πούστη μου...
Λογικό, Inside Charmer, αφού κατέχεις το ρεκόρ καψίματος :)
Ας ανοίξουμε άλλη μια μικρή ενότητα με ένα από τα λατρεμένα μου group, ανήκον στη φαμίλια των ELO : Idle Race!!! Η μπάντα του Jeff Lynne πριν τους Move και ELO, έβγαλε δύο αριστουργήματα ψυχεδελικής Beatle-ικής pop/rock. Το "Birthday Party" τους είναι μνημείο, προσκυνώ και υποκλίνομαι. Ακούστε και το single τους "Impostors of life magazine". Γενικά ήταν πολύ μπροστά (κι αυτοί) από την εποχή τους, παραγωγό είχαν τον Eddie Offord, που μετά ανέλαβε τους Υes και Εlp. Το τρίτο Idle race album είναι κι αυτό καλό, αλλά σε άλλη φάση εντελώς (folk rock) και χωρίς Jeff Lynne. Μέλος της σύνθεσης αυτού του δίσκου έγινε ηγετικό στέλεχος μετά των ΝWΟΒΗΜetallers Quartz! Πόσο μικρός είναι κι ο κόσμος της μουσικής!
Acid Baby
23-05-2005, 01:31
[quote="Acid Baby":2mxasa26]Δε καταλαβαίνω γιατι το s/t των Moby Grape θεωρείται ψυχεδελικός δίσκος. Είναι αρκετά κλασικό ροκ με σαουδερν στοιχεία αυτό που παίζουν.
Πω ρε πούστη μου...[/quote:2mxasa26]
Η αλήθεια είναι οτι όταν συνείδητοποίησα τι είπα με έπιασαν τύψεις, ένοιωσα ένα δυνατό σφάχτη στο αριστερό μου στέρνο και ξέσπασα σε λυγμούς που αδίκησα τόσο πολύ ένα ιστορικό γκρούπ και που αύτη μου η κίνηση θα επηρεασει γενιές γενιών και οι Moby grape θα περάσουν στην ιστορία ως μια μπάντα που τελικά δεν ήταν ψυχεδελική....Οχι ψέμματα στα αρχίδια μου.
Είπα αυτό που άκουσα. Δεν έχω 153,2 χρόνια στην ψυχεδέλια για να τη γνώριζω πλήρως, η γνώμη μου δε χρειάζεται να είναι σεβαστή απο κάποιον άλλο εκτός απο μένα, δεν στηρίζω οτι έχω το αλάθητο κι επίσης δε με αφορά κιόλας :P Εγώ αυτό που άκουσα είπα. Μπορεί να αναθεωρήσω , μπορεί και όχι.
Inside Charmer
23-05-2005, 19:13
[quote="Inside Charmer":26bgmes5][quote="Acid Baby":26bgmes5]Δε καταλαβαίνω γιατι το s/t των Moby Grape θεωρείται ψυχεδελικός δίσκος. Είναι αρκετά κλασικό ροκ με σαουδερν στοιχεία αυτό που παίζουν.
Πω ρε πούστη μου...[/quote:26bgmes5]
Η αλήθεια είναι οτι όταν συνείδητοποίησα τι είπα με έπιασαν τύψεις, ένοιωσα ένα δυνατό σφάχτη στο αριστερό μου στέρνο και ξέσπασα σε λυγμούς που αδίκησα τόσο πολύ ένα ιστορικό γκρούπ και που αύτη μου η κίνηση θα επηρεασει γενιές γενιών και οι Moby grape θα περάσουν στην ιστορία ως μια μπάντα που τελικά δεν ήταν ψυχεδελική....Οχι ψέμματα στα αρχίδια μου.
Είπα αυτό που άκουσα. Δεν έχω 153,2 χρόνια στην ψυχεδέλια για να τη γνώριζω πλήρως, η γνώμη μου δε χρειάζεται να είναι σεβαστή απο κάποιον άλλο εκτός απο μένα, δεν στηρίζω οτι έχω το αλάθητο κι επίσης δε με αφορά κιόλας :P Εγώ αυτό που άκουσα είπα. Μπορεί να αναθεωρήσω , μπορεί και όχι.[/quote:26bgmes5]
Απλά, μην ακούς και κυρίως μη γράφεις.
Ευχαριστώ,
οντόπικ νάου: Idle Race γαμάνε όντως.
Acid Baby
23-05-2005, 23:03
Μη χέσω.
Acid Baby
23-05-2005, 23:16
As songwriters, the group blended straight-ahead rock & roll, smart pop, blues, country, and folk accents into a flavorful brew that was all their own, with a clever melodic sense that reflected the lysergic energy surrounding them without drowning in it.
chris_boss
23-05-2005, 23:25
Οι Μη Χέσω. όλα αυτά;
Inside Charmer
24-05-2005, 18:18
copy/paste και άγιος ο Θεός...
@acid_baby: μην τρελαίνεσαι, δεν έχω κάτι προσωπικό εναντίον σου :)
Acid Baby
24-05-2005, 20:09
Κοίτα.
Αν διαφωνείς τόσο πολύ με κάτι που λέω , απλά μη το κάνεις με εριστικό τρόπο. Δε βοηθάει κανέναν αυτό. Ούτε εγώ πρόκειται να βοηθηθώ έτσι, ούτε εσύ να εκφράσεις τις απόψεις σου σωστά. Θα προτιμούσα να μου πείς οτι το άκουσα φευγαλέα ξερωγώ ή οτι ακόμα δε μπορώ να εκφέρω άποψη , αν διαφωνείς τόσο μαζί μου. Δε θεωρώ κριτική αύτο που έκανες όμως. Πραγματικά θέλω να μάθω περισσότερα για αυτή τη μουσική και δε μου είναι χρήσιμα τα σχόλια τύπου "Αύτο που είπες μου προκάλεσε 3 εγκεφαλικά". Αυτό.
Επειδή μάλιστα θεωρώ οτι είσαι πολύ μέσα στο είδος και το ακούς κάμποσα χρόνια , ακούω τις προτάσεις σου και κοιτάω τους δίσκους που προτείνεις. Μη με κάνεις να θεωρήσω οτι είσαι ακόμα ένας wotan. Ευχαριστώ.
Acid Baby
28-05-2005, 04:17
Μπορεί κάποιος να προτείνει μερικά 4μελή ή 3μελή γκρούπ με τη βασική σύνθεση μονο (μπάσο, μια κιθάρα, τύμπανα, φωνή) που παίζουν ψυχεδέλεια παρακαλώ, καθως και ενδεικτικές δουλειές που δούλεψε αυτή η σύνθεση στην ψυχεδέλεια;
http://www.colourhaze.de/
morphine
29-05-2005, 02:52
έχουμε ξαναπεί γι'αυτό, αλλά τα διθυραμβικά (σικ) σχόλια δεν είναι ποτέ αρκετά
http://www.techwebsound.com/Kaleidoscope%20[U.K.]%20-%20Tangerine%20Dream.jpg
*μουμπλε μουμπλε τέλειο μπλα μπλα φανταστικό μουμπλε*
ψάχνοντας πληροφορίες εν τω μεταξύ, και ξεψαχνίζοντας κάθε site που έδειχνε να τους αναφέρει, βρήκα αυτό:
Kaleidoscope (http://members.madasafish.com/~chelsearecords/kal1.htm)
το οποίο γράφει πολλά και θα τα διαβάσω όταν δε θα έχω (κανονικό) διάβασμα
ΟΜΩΣ το κλου είναι αυτά (για μώστους):
:) 1 (http://members.madasafish.com/~chelsearecords/251.htm)
:) 2 (http://members.madasafish.com/~chelsearecords/eppie.htm)
Αγαπάω.
Θέλω το δίσκο αυτό. :(
edit. Kaleidoscope - A lesson perhaps
ίσως η τελειότερη στιγμή του δίσκου, αλλά λέγοντας αυτό θα αδικούσα τα υπόλοιπα αριστουργήματα, οπότε δεν ξέρω τι να πω :/
The early morning castle stirred,
the King of the forest stared vacantly,
toward the east.
His bloodshot eyes caught no reasoning.
A lazy fly settled on his suit of velvet,
and the king cursed the creation.
Like an unwanted shadow,
the Queen of conscience entered the already broken morning.
She spoke, "Eat my master".
The king moved to a coffin corner,
where another lazy fly contemplated the dust of time.
"Bring me a kingdom and I will eat,"
his voice disturbed the dust and the fly.
"I am without power to bring you power,"
the Queen sighed like an autumn breeze.
"Then I will not eat."
The King moved to his guilty throne,
and seated himself amongst his ancestors.
"My King, if you want a kingdom and power,
If you want money and love, if you want respect and admiration,
then you must go out, and take it."
The King stared vacantly to the east,
and a dozen flies waiting in the dust
stared back.
"I am the King, it is not my part to capture and claim,
It is my people's duty,"
The Queen cried and the little crystal tears tickled her cheeks.
She brushed them away angrily,
"You have no people, and while you remain the ghost of the past,
you will never have people or a kingdom,"
She ran from the pathetic chamber,
a fly left with her.
The king breathed and though deeply.
"I will have people," he said nervously to his conscience,
"I will have people."
The King of the forest never rose again from his guilty throne,
and the dust and the lazy flies lived on him.
And the King lived on his dreams,
and died on them.
Chopped In Half
29-05-2005, 03:12
*μουμπλε μουμπλε τέλειο μπλα μπλα φανταστικό μουμπλε*
pera apo auto (^^^) pou einai dedomeno, ypo thn epirreia tou sugkekrimenou album, eixa parei ap to metropolis tis dyo sylloges pou anaferontai stis periodous ths mpantas ws sidekicks (pre-kaleidoscope, the sidekicks sessions 1964-1967) kai ws fairfield parlour (post(!!!!!!)-kaleidoscope, the fairfield parlour years 1970+) kai einai amfotera apo mia xara ews uperoxa peristasiaka.
ta sidekicks den einai kai poly kai tou goustou mou alla einai ok gia elafro-pop/r&b katastaseis. ta alla einai must
to idio to tangerine dream pantws den exei vrethei akoma original
morphine
29-05-2005, 03:22
το fairfield parlour το έχω κατεβάσει, μ' άρεσε πολύ
αυτό που λες σκέφτομαι να το τσιμπήσω κάποια στιγμή.
το tangerine dream ούτε εγώ το έχω βρει ποτέ, μόνο σε βινύλιο, πολύ ακριβο (75euro +). Ίσως το παραγγείλω από νετ.
Τώρα ακούω κάτι sidekicks που κατέβασα από το παραπάνω σάιτ και μπορώ να πω ότι είναι όπως πρέπει :thumbsup:
Acid Baby
29-05-2005, 05:08
ΟΜΩΣ το κλου είναι αυτά (για μώστους):
:) 1 (http://members.madasafish.com/~chelsearecords/251.htm)
:) 2 (http://members.madasafish.com/~chelsearecords/eppie.htm)
:pink: :pink: :touched:
Acid Baby
04-06-2005, 04:33
Syd Barrett - The Madcap Laughs
:pink: :thumbsup:
Chopped In Half
04-06-2005, 10:13
e, ntaksei, arxwn. mental breakdowns lead to superb artistic expression. fact. kai to "barret" ekseretiko.
epishs, ta duo prwta floyd einai mnhmeiwdh ap' oles tis apopseis (fusika)
Acid Baby
04-06-2005, 10:50
Το πρώτο σίγουρα. Ισως για μένα αυτό που εννοώ ψυχεδέλια. Το δεύτερο έχει κι αυτό Barrett μέσα; Νόμιζα οτι έφυγε στο Piper.
Chopped In Half
04-06-2005, 11:01
nai, kai gia thn akriveia einai to monadiko floyd pou exei full lineup an den kanw lathos. dld auto tou piper, + gilmour.
morphine
04-06-2005, 17:34
:pink: floyd.
γιατρέ μου, εμένα το Piper με κουράζει. Μήπως είμαι φολς; Τα Barrett που μου έστειλε ο Acid Baby μου άρεσαν πολύ, μάλλον θα πάρω το δίσκο.
Κατά τ' άλλα, το s/t των moby grape (1967) μου άρεσε πάρα πολύ και μάλλον θα το πάρω κι αυτό. Δε μου φάνηκε ούτε εμένα ψυχεδελικό όμως, αλλά δεν το λέω γιατί θα βρίσει κι εμένα ο Inside Charmer.
DIVE INTO YESTERDAY.
The Butcher
04-06-2005, 18:03
Το πρώτο σίγουρα. Ισως για μένα αυτό που εννοώ ψυχεδέλια. Το δεύτερο έχει κι αυτό Barrett μέσα; Νόμιζα οτι έφυγε στο Piper.
xm, den kserw an efyge prin i meta tin kykloforia tou diskou, to sigouro einai oti exei symmetasxei sti dimiourgia tou.
regularpaul
05-06-2005, 02:54
Μορφιν κι όποιος άλλος ενδιαφέρεται, προτείνω το πολύ όμορφο κουτί που παίζει συχνά πυκνά στα γνωστά δισκάδικα και περιέχει και τα 3 CD του Barrett σε πολύ χαμηλή τιμή (όσο κάνουν οι 3 προσφορές μαζί).
blackbird
05-06-2005, 02:56
sew ena tragoudi mono to jugband blues(pou gamaei)
morphine
05-06-2005, 05:10
:pink: floyd.
γιατρέ μου, εμένα το Piper με κουράζει. Μήπως είμαι φολς;
ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ.
(omg, επιρροές acidbaby στα ποστ- αλλαγή άποψης με διαφορά 2-3 ποστ)
Acid Baby
05-06-2005, 05:10
:moutza:
Acid Baby
06-06-2005, 03:30
To Break απο το 666 των Aphrodite's Child είναι ΤΟΣΟ πανέμορφο κομμάτι. Οι Aphrodite's Child έπρεπε να απολαμβάνουν πολύ μεγαλύτερης αναγνώρισης. Ίσως το καλύτερο ελληνικό ροκ συγκρότημα;
morphine
06-06-2005, 19:02
ε ναι, ξέρεις εσύ άλλο ελληνικό ροκ συγκρότημα πριν από τα 60ς; .
mister thomas .-
http://www.dustygroove.com/images/products/z/zombies~~~~_odesseyor_101b.jpg
πόσο τέλειο;
Ρητορική η ερώτηση ε.
Δε χρειάζεται να πείτε (όοοολοι εσείς) τι γαμάτες μελωδίες έχει και τι απίστευτα τραγούδια. Και πόσο γκέη είναι το τελευταίο άλμπουμ τους, ειδικά σε σύγκριση μ' αυτό το αριστούργημα με 12 τραγούδια κι άλλα 16 :!: bonus το ένα καλύτερο απ' το άλλο.
Απορώ πώς κάτι τέτοια γκρουπς θάβονται με το πέρασμα του χρόνου ενώ έχουν επιζήσει μαλακίες του στυλ *insert ό,τι δε σας αρέσει εδώ*
Το time of the season πάντως πρέπει να είναι σχετικά γνωστό χιτάκι. What's your name, who's your daddy? :oops:
Έχω πάθει σοκ με τις μελωδίες και με τις γραμμές φωνητικών. Δε γίνεται.
Acid Baby
06-06-2005, 19:05
ε ναι, ξέρεις εσύ άλλο ελληνικό ροκ συγκρότημα πριν από τα 60ς; .
χαζούλα έβερ λέω.
Για τους Zombies :thumbsup:
Beechwood park
nothingman
07-06-2005, 17:27
οι οποίοι Zombies δεν αρκέστηκαν στο περσινό reunion album τους, και κυκλοφορούν τώρα και live cd ("Live at the Bloomsbury theatre")
Οι Zombies είναι κορυφαίο group. Τα Time Of The Season και She's Not There ήταν τα μεγαλύτερα hits τους. Από κει ξεκίνησε ο μεγάλος Rod Argent που έκανε στα 70s τους θεούς Argent!
morphine
09-06-2005, 16:00
τα άλλα τους άλμπουμ λένε τίποτα;
Chopped In Half
09-06-2005, 20:08
to begin here (1965) pou xw akousei ektos ap to kataplhktiko odessey oracle de m arese. 100% pop/rnb xitakia (kai polles diaskeves), sympathitika, alla tpt to idietero, apla sympathitika. esena mporei na s aresei. kai exei kai auto apeira bonus tracks, dld ama psinetai kapoios, aksizei to paketo I guess
Αν και δεν είναι psychedelic, αλλά art rock, ακούστε οπωσδήποτε Αrgent, πρόκειται για φοβερή μπάντα με δισκάρες όπως το "In Deep" και το "Nexus".
metamelia2
10-06-2005, 15:59
To Break απο το 666 των Aphrodite's Child είναι ΤΟΣΟ πανέμορφο κομμάτι.
Chopped In Half
16-06-2005, 11:35
eprepe na to grapsw kapou giati exw faei kollhma.
oi hunger einai ap ta kalutera deigmata ths skhnhs ths california pou exw akousei.-
kynhghmenoi apo thn katara tou enos album, exoun kukloforhsei mono to strictly from hunger tou 1968, to opoio einai f-a-n-t-a-s-t-i-k-o kai ta sxetika. o hxos tous einai psyxedelikos, tipota to kainotomo. par' ola auta ola ta stoixeia tou yfous autou einai ston megisto vathmo. ola ta kommatia tou cd einai vasismena sto organo kai sta terastia psyxedelika solos tou, afou oi stigmes pou stamataei na akougetai einai elaxistes. ta solos auta syxna enallassontai me analoga kitharistika, ta opoia einai alles fores entelws bluesy kai alles fores tetoia pou tha zilevan polles hard rock mpantes ths (metepeita) epoxhs. kai, milontas gia hard rock, to rythm section mallon se tetoia mpanta tha fainotan pio tairiasto ek prwths opseos. to mpasso einai poly mprosta kai poly vary, enw ta drums einai dynata kai groovata kath olh thn diarkeia tou diskou. akougontas to, apo thn mia skeftesai poso omorfes kai kollhtikes melwdies exei, kai apo thn allh, molis arxizoun ta makroskelh, epika solos kai ftanoun se psyxedeliko kresento, e ...
to cd vrisketai sto metropolis ennoeitai. kai malista apo dyo etairies. protimhsa ths akarma pou htan afenos fthinoterh (10e) kai eixe kai bonus yliko ta kommatia tou stictly from hunger me diaforetiko mixing kai kitharista (ed king, twn skynyrd, !!), ws "the lost album" (1969). ama to petyxete kai vretheite pro enos cd me ena apaisio eksofyllo pou apeikonizei ena kakosxediasmeno hamburger me anthrwpous mesa, mh sas ptohsei :p . h allh ekdosh de thimamai pws htan, alla ekane gyrw sta 17evrw..
symfwna me auta pou leei mesa to booklet pantws, h mpanta htan ap to portland kai metakomise sto los angeles gia eunohtous logous, opou tous eklepsan duo fores ton eksoplismo se ena xrono (..), opws epishs perigrafei kai 1-2 akoma atyxies pou eixan. tha elega "krima", alla ap thn allh kai o diskos aftos mono, arkei.
aksizei :touched:
Acid Baby
16-06-2005, 13:47
Για να το τσεκάρουμε.
Επίσης δε ξέρω κατα πόσο ο πρώτος τον Love θεωρείται ψυχεδελικός , αλλά γαμάει.Πολύ καλός δίσκος.Δισκάρα.
chris_boss
16-06-2005, 14:36
θεωρείται.
morphine
01-01-2006, 20:10
Ας ανοίξουμε άλλη μια μικρή ενότητα με ένα από τα λατρεμένα μου group, ανήκον στη φαμίλια των ELO : Idle Race!!! Η μπάντα του Jeff Lynne πριν τους Move και ELO, έβγαλε δύο αριστουργήματα ψυχεδελικής Beatle-ικής pop/rock. Το "Birthday Party" τους είναι μνημείο, προσκυνώ και υποκλίνομαι. Ακούστε και το single τους "Impostors of life magazine". Γενικά ήταν πολύ μπροστά (κι αυτοί) από την εποχή τους, παραγωγό είχαν τον Eddie Offord, που μετά ανέλαβε τους Υes και Εlp. Το τρίτο Idle race album είναι κι αυτό καλό, αλλά σε άλλη φάση εντελώς (folk rock) και χωρίς Jeff Lynne. Μέλος της σύνθεσης αυτού του δίσκου έγινε ηγετικό στέλεχος μετά των ΝWΟΒΗΜetallers Quartz! Πόσο μικρός είναι κι ο κόσμος της μουσικής!
επειδή είναι άγιες μέρες και γίνονται θαύματα, κι επειδή βρήκα βινύλιο Idle Race, επαναφέρω το καλύτερο τόπικ που έχει γίνει στο er, κι ας γράφω μόνη μου :cry: .
Λοιπόν παιδιά που λέτε, οι δίσκοι των Idle Race έχουν αποσυρθεί και υπάρχουν περίπου πουθενά. Την προηγούμενη βδομάδα βρήκα τη συλλογή Light at the End of the Road (1985) με τραγούδια από το πρώτο και το δεύτερο δίσκο τους (1968 και 1969 αντίστοιχα) καθώς και κάποια singles - σύνολο 18.
http://members.iinet.net.au/~althomp/austelo/idle/light.gif
Αυτό που έχω να πω είναι το εξής:
psychomaverick
02-01-2006, 15:06
Krokodil - An Invisible World Revealed (Switzerland)
To trito kai kalitero album tous album. Aristourgima pou epanekdothike prosfata se cd apo tin Second Battle.
The Dukes of Stratosphear - Chips from the Chocolate Fireball
Oi XTC allazoun onoma kai kikloforoun ton kalitero disco anaviwsis tis psychedelia - kikloforise 1987 kai akougetai san 1967!
Gia tous fanatikous tou Agglikou ixou '67-'68 (Pink Floyd, Beatles) (kai twn XTC!).
psychomaverick
14-01-2006, 22:00
http://rateyourmusic.com/album_images/o39263.jpg
Brainticket - Cottonwoodhill (1971)
Το πρώτο και πιο κλασσικό album (και σίγουρα ένα απ'τα κλασσικότερα albums 70's psychedelia) των Brainticket (Ελβετία) είναι μουσικά ένα ψυχεδελικό ταξίδι πειραματικών ήχων (από τα οργασμικά φωνητικά της Dawn Muir μέχρι ήχους από κομπρεσέρ και samples από κλασσική μουσική).
Η παρακάτω επιγραφή στο εσωτερικό του δίσκου τα λέει όλα νομίζω:
"After listening to this record your friends won't know you anymore" και
"Only listen once a day to this record. Your brain might be destroyed!"
Freak Out!!!
Buddy Lackey
14-01-2006, 23:48
Ontws apisteyto album ayto twn Brainticket (kai theiko ekswfyllo/artwork). To kommati opou h tragoudistria leei oti tis erthei ypo thn ephreia ousiwn, dinei orismo sth leksh "xasimo".
metamelia2
15-01-2006, 19:29
http://rateyourmusic.com/album_images/o39263.jpg
Brainticket - Cottonwoodhill (1971)
Το πρώτο και πιο κλασσικό album (και σίγουρα ένα απ'τα κλασσικότερα albums 70's psychedelia) των Brainticket (Ελβετία) είναι μουσικά ένα ψυχεδελικό ταξίδι πειραματικών ήχων (από τα οργασμικά φωνητικά της Dawn Muir μέχρι ήχους από κομπρεσέρ και samples από κλασσική μουσική).
Η παρακάτω επιγραφή στο εσωτερικό του δίσκου τα λέει όλα νομίζω:
"After listening to this record your friends won't know you anymore" και
"Only listen once a day to this record. Your brain might be destroyed!"
Freak Out!!!
Αυτά που έγραψες με ιντρίγκαραν να το κατεβάσω.
Λοιπόν:
Ο δίσκος είναι από τους καλύτερους που έχω ακούσει ποτέ. Δεν γίνεται να βγήκε το 71. Έτη φωτός μπροστά μέχρι και απ'το σήμερα. Έχουν άλλη αντίστοιχη δουλειά;
Με έχει τρελάνει. Στεγνά απίστευτος.
psychomaverick
15-01-2006, 23:18
Χαίρομαι!
Όσο για τον δίσκο, σαν αυτό δεν έχουν άλλο ηχητικά.
Μετά απ'αυτό μάλιστα διαλύθηκαν προσωρινά!
Υπήρχαν πάντως και άλλα groups, κοντά στους Brainticket ηχητικά, την ίδια εποχή και εξίσου σημαντικά αν ψάχνεις...
Kveldssanger
17-01-2006, 01:46
To Psychonaut πάντως ακούγεται επίσης ιδιαιτέρως όμορφο.
morphine
17-01-2006, 03:42
δεν είστε καλά.
Kveldssanger
28-01-2006, 14:07
https://www.textalk.se/shop/shop/299/art4/5904-pic-0576d9.jpg
http://www.powertool.se/tgs/bilder/foto60/harv4b.jpg
International Harvester - Sov Gott Rose-Marie
Είναι Σουηδοί, το album βγήκε το '69 και είναι κάπου ανάμεσα στην ψυχεδέλεια και το kraut. Εναλλακτικά ακούστε για μια γρήγορη γεύση το ομώνυμο κομμάτι για πολλές ανατριχίλες (για πιο αργή γεύση I mourn you). Ξέρετε ποιοι είστε, ακούστε το.
carheart
28-01-2006, 15:52
Να πω και εγώ την άποψή μου για το "Cottonwoodhill". Μου άρεσε πάρα πάρα πολύ, ακόμα και αν δεν ανήκει στον χώρο των αγαπημένων μου ψυχεδελικών ήχων. Θέλω να ακούσω και το "Psychonaut" αλλά δεν το βρίσκω slsk, οπότε δέχομαι ευχαρίστως την εθελοντική πρωτοβουλία του αγαπητού κύριου Kveldssanger να μου το γράψει, μαζί με τον δίσκο των International Harvester που επίσης δεν βρίσκω, και άλλα 5-6 που θα του πώ.
Ευχαριστώ.
morphine
30-01-2006, 19:24
Taman Shud - Goolutionites And The Real People [1969].
Πολύ ωραίο άλμπουμ από τους αυστραλέτζους.
http://www.blueorchardrecords.com/images/prod/RRCD097.jpg
regularpaul
30-01-2006, 22:10
Επειδή πιθανώς να ξέφυγε στο official download thread:
http://8daysinapril.blogspot.com
morphine
30-01-2006, 23:07
:-o
τσι πουτάνας γίνεται κείθε αδερφάκι μου! Θενξ Παύλο εεοοο
regularpaul
31-01-2006, 20:10
http://www.psychedelic-music.net/pmdb/picdb/1968.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v90/regularpaul/4levels.jpg
psychomaverick
08-02-2006, 03:00
http://img.hmv.co.jp/image/jacket/190/02/3/6/174.jpg
Πανέμορφο album.
Τα κομμάτια είναι πάνω-κάτω στο γνωστό ύφος της κλασσικής 60's Αγγλικής psychedelia/folk (μου θύμισε τα προσωπικά albums του Syd - ο John 'Twink' Adler ήταν μέλος των Stars άλλωστε).
Γενικά όμως το album έχει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.
Classic!
Chopped In Half
29-07-2006, 20:24
http://rateyourmusic.com/album_images/s205015.jpg
ισραηλινή ψυχεδέλεια
μαντολίνα κ επικαιρότητα
Chopped In Half
29-07-2006, 20:45
εδώ (http://www.aquariusrecords.org/cat/c14.html) έχει ένα σε RealAudio
morphine
24-08-2006, 01:02
http://www.beegees.dk/1st.jpg
psychomaverick
30-03-2007, 00:11
Τις τελευταίες εβδομάδες επανεκδόθηκαν κάποια κλασσικά albums psychedelia σε cd (οπότε τσεκάρετε οπωσδήποτε όσοι δεν τα έχετε) από τα οποία τα πιο σημαντικά είναι τα :
http://eil.com/newgallery/The-Electric-Prunes-Release-Of-An-Oat-361578.jpg
http://www.fuenfundvierzig.com/artist/brainticket/braincotton.jpg
+ το αριστούργημα των Bee Gees του παραπάνω post.
metamelia3
30-03-2007, 00:26
Αυτοί είναι οι Bee Gees του Πυρετού το Σαββατόβραδο; Αν ναι, ανεβάστε πλζ
morphine
30-03-2007, 16:56
κάλκι ναι, το πρώτο τους άλμπουμ είναι σαικεντέλικ ποπ με υπέροχες μελωδίες. Τσέκαρε εδώ:
http://www.sendspace.com/file/96xo4l
metamelia3
31-03-2007, 04:30
Θνξ, κατεβάζω
morphine
02-04-2007, 17:56
άκουσες τίποτις;
επίσης
Τις τελευταίες εβδομάδες επανεκδόθηκαν κάποια κλασσικά albums psychedelia σε cd (οπότε τσεκάρετε οπωσδήποτε όσοι δεν τα έχετε)
πού μπορούμε να δούμε ποια επανεκδόθηκαν καλέ κύριε;
metamelia3
02-04-2007, 18:14
Yup, το ακούσα. Ωραίο ήταν, νομίζω πως θύμιζε και λίγο beach boys σε σημεία (Holiday).
Αλλά βασικά μεγάλη έκπληξη. Πως έγιναν έτσι μετά