Log in

View Full Version : Episthmonika vivlia / periodika

Carcass_
28-08-2004, 16:59
Epeidh ligo-polu uparxoume ( nai , san eidos kai tha sas kurieusoume olous ) orismena atoma pou asxoloumaste kai goustaroume , peite ti exete diavasei tou eidous , ti aksizei kai ti oxi kai giati + mia analush gia tou ti milaei to kathe ti pou exete diavasei. Milaw gia panepisthmiaka kai mh ( h kai eklaikeumena se vathmo pou na mhn xalaei to periexomeno ).

MoRmEnGiL
29-08-2004, 02:04
egw pou kai pou diabazw to scientific american pou pernei o fathah.
poly kalo sto xwro,alla ligo apaithtiko apo pleuras gnwsewn wres wres se shmeio pou na mhn mporw na to parakolou8hsw panta.

Fourka
13-09-2004, 02:54
To FOCUS diavazw kathe mina (scientific periodiko) mias kai eimai sindromitria. To sinistw 100%. Tin prwth fora pou to phra etsi kata tixh gia na perasei h wra mou sto aeroplano to diavasa apo tin prwth selida mexri tin teleftaia (xwris na afhsw kapoio arthro gia meta, ola me tin seira ta diavasa). To "strong point" tou FOCUS en antithesi me to Scientific American einai oti sou eksigei to katheti me poli pio apla logia xwris na xreiazetai na exeis kapoia "high level" gnwsh, sigkekrimenes akraies orologies klp. Afto pou leei o mormengil gia to Scientific American isxuei.

Trust me: ena teuxos na pareis kai tha kolliseis (elpizontas vevaia oti tha mporeis na to vreis stin Ellada, den exw idea). Sigoura sindromh omos mporeis apo Ellada (kai apo pantou). H vash einai UK.

Na ki ena link: http://www.focusmag.co.uk/

Silverwing
13-09-2004, 06:34
Υπάρχει ένα καταπληκτικό τεχνολογικό/μηχανολογικό περιοδικό, το ''R&D''.Όσοι καμένοι με τεχνολογία που αφορά όλους τους τομείς της μηχανοκινησης τιμήστε το.

Raven Lord
13-09-2004, 11:54
To FOCUS diavazw kathe mina (scientific periodiko) mias kai eimai sindromitria. To sinistw 100%. Tin prwth fora pou to phra etsi kata tixh gia na perasei h wra mou sto aeroplano to diavasa apo tin prwth selida mexri tin teleftaia (xwris na afhsw kapoio arthro gia meta, ola me tin seira ta diavasa). To "strong point" tou FOCUS en antithesi me to Scientific American einai oti sou eksigei to katheti me poli pio apla logia xwris na xreiazetai na exeis kapoia "high level" gnwsh, sigkekrimenes akraies orologies klp. Afto pou leei o mormengil gia to Scientific American isxuei.

Trust me: ena teuxos na pareis kai tha kolliseis (elpizontas vevaia oti tha mporeis na to vreis stin Ellada, den exw idea). Sigoura sindromh omos mporeis apo Ellada (kai apo pantou). H vash einai UK.

το FOCUS έχει πέσει στα χέρια μου κανα 2 φορές και όντως είναι ευκολοδιάβαστο και ευχάριστο, αλλά νομίζω κάπου κάπου ξεφεύγει από την "επιστημονική" τεκμηρίωση.... μπορεί, δηλαδή, να πετάξει και το κάτι παραπάνω

το Scientific American το διαβάζω όποτε έχει κανα θέμα περί σύμπαντος κτλ... είναι λίγο δύσκολο, αλλά ό,τι γράφει είναι 100% τεκμηριωμένο.

Τώρα "επιστήμη" δεν είναι μόνο τα αντικείμενα που ασχολούνται αυτά τα περιοδικά...

BlackMetal
13-09-2004, 13:42

...............

focus ---- epistimoniko periodiko
limp bizkit --- xevimetals

auto de simainei pos den einai endiaferon e.

Fourka
13-09-2004, 14:16
...Nu-scientific periodiko... :x

Dreamland
13-09-2004, 14:31
paliotera eperna to strange.den kserw an xreiazetai na pw gia ti pragma milaei,isws ennoeitai ap to onoma..pantws genikotera milaei gia anekshgita fainomena k perierges katastaseis. focus pairnei kai mena h mhtera mou k exw diavasei arketes fores.Exei arketa endiaferonta pragmata k merikes fores mou psilo8umizei to strange.k episis to armonia pou mporeis na vreis arketes plhrofories sxetika me thn ygeia sou klp

BlackMetal
13-09-2004, 14:45
omg skaste

Fourka
13-09-2004, 14:56
De vgazeis to skasmo esi kalitera?

Raven Lord
13-09-2004, 15:00
κάπου το'χω ξαναδεί το έργο :D

ang69
13-09-2004, 15:12
paliotera eperna to strange.den kserw an xreiazetai na pw gia ti pragma milaei,isws ennoeitai ap to onoma..pantws genikotera milaei gia anekshgita fainomena k perierges katastaseis. focus pairnei kai mena h mhtera mou k exw diavasei arketes fores.Exei arketa endiaferonta pragmata k merikes fores mou psilo8umizei to strange.k episis to armonia pou mporeis na vreis arketes plhrofories sxetika me thn ygeia sou klp

To Τρίτο Μάτι είναι πιο επιστημονικά τεκμηριωμένο από το Strange.

BlackMetal
13-09-2004, 16:18
De vgazeis to skasmo esi kalitera?

giati mou milas etsi? :(

Carcass_
14-09-2004, 00:30
To Focus einai xalia san periodiko. Den periexei tpt mesa. To eukolo ths upotheshs den einai oti einai eklaikeumeno alla einai h perilhpsh ths perilhpshs thn perilhpsh E! PERILHPSH! Aparadekto, den ekshgei sxedon tpt ektos apo na skiagrafei ena gegonos kai tpt parapanw + oti den anaferei tis phges twn arthrwn tou.
Safws protimw na katsw san malakas 3 wres na katalavw ena arthro alla na mathw swsta ti skata leei mesa kai na to katalavw para na to perasw se 2 lepta kai na mhn mou meinei tpt.

Fourka
14-09-2004, 00:44
Katalavaino ti les. Ki egw otan diavazw to Focus aisthanomai apla na eimai up to date (kai sigoura me poli efxaristo tropo). An mou kinisei kati to endiaferon arketa tote tha psaxto gia perissoteres plirofories afto einai sigouro, alla to na agoraso to Scientific American gia paradeigma kai eite na min katalavw peri tinos prokeite eite na katso 3 ores opos les ki esi kai na asthanomai meta oti diavazo gia ta exams mou, den me sigkinei idiatera.

Carcass_
14-09-2004, 17:32
To 3 wres phgene sta duskola arthra tou scientific pou (gia mena toulaxiston ) einai h thewritikh fusikh kai ta mathimatika. Kata ta alla kai se auta ta arthra sou kanei mia kalh anaskophsh kai perilhpsh ulhs pou tha xreiasteis gia na diavaseis parakatw. Ta ekshgei me apla logia kai eisai mia xara. Alla arthra tou einai polu pio apla. Apla to scientific exei thn eklaikeush pou xreiazete. Ftaiei vevaia kai to gegonos oti oi perissoteroi anthrwpoi den kseroun(me) na diavazoun(me). Kai auto oxi epeidh einai kathisterhmenoi , alla apla epeidh den kseroun.

BlackMetal
14-09-2004, 18:38
Katalavaino ti les. Ki egw otan diavazw to Focus aisthanomai apla na eimai up to date (kai sigoura me poli efxaristo tropo). An mou kinisei kati to endiaferon arketa tote tha psaxto gia perissoteres plirofories afto einai sigouro, alla to na agoraso to Scientific American gia paradeigma kai eite na min katalavw peri tinos prokeite eite na katso 3 ores opos les ki esi kai na asthanomai meta oti diavazo gia ta exams mou, den me sigkinei idiatera.

TOTE STAMATA NA POSTAREIS SE THREAD POU LEEI EPISTIMONIKA VIVLIA/PERIODIKA.

kai skase pia.

Carcass_
14-09-2004, 18:58
paliotera eperna to strange.den kserw an xreiazetai na pw gia ti pragma milaei,isws ennoeitai ap to onoma..pantws genikotera milaei gia anekshgita fainomena k perierges katastaseis. focus pairnei kai mena h mhtera mou k exw diavasei arketes fores.Exei arketa endiaferonta pragmata k merikes fores mou psilo8umizei to strange.

OMG ELEOS ! Episthmonika zhthsa. To strange den thewreite episthmoniko, mia malakia tou Giannoulakh einai to opoio me tsantizei afantasta polu dioti opote to exw koitaksei den mporw na fantastw kosmo toso gamhmena amorfwto h hmimathh pou na mhn exei kan to stoixeiwdes enstikto ( oute kan nohmosunh ) wste na katalavei oti auto to pragma grafei malakies mesa kai tipota allo.
Exei plaka to ti xarakthrizei o polus kosmos anekshghto kai ti oxi... profanws an den mporei na to ekshghsei o idios mallon den tha mporei kai kaneis allos... mhden
On Topic PLZ !

Fourka
14-09-2004, 22:15
Re BlackMetal, stamata na mas prhzeis pia me ta "stamata na" kai ta "skase pia"! An o skopos sou einai na mou spaseis ta nevra tote to paradexomai...nikas! Kai an to Focus den milaei gia epistimi tote gia ti milaei? Gia mousiki, gia gkomenes? Esi pos to xaraktirizeis diladi?

Ok, to katalava, o Carcass_ zitaei periodika/vivlia pou na EKSHGOUN kai oxi na anaferoun apla opos to Focus. Telos! I got it!

Pros Carcass_: papers pou exoun ginei published se journals as poume opos AIAA se endiaferoun?

Carcass_
14-09-2004, 22:23
Fourka, oi perissoteroi panw katw egrapsan peri tou topic. Ok sou aresei to Focus. Den diafwnw kai kala kaneis. Apla den einai episthmoniko periodiko. To Scientific einai. To Nature einai. kai alla tosa.
Oswn gia thn eirwnia sou peri papers den nomizw na aksizei kan na pw otidhpote. An tsantizesai epeidh to focus den einai episthmoniko periodiko, den sou ftaiw egw. Alla as mhn ksekinhsei flame gia kati tetoio, nai?
Epishs den einai thema ekshghshs h anaforas. Einai thema tou an einai episthmoniko h den einai. Teleia kai Paula. den uparxei periodiko pou mono na anaferei h mono na ekshgei, nai ?
To Focus den einai episthmoniko periodiko gia auto kai kanenans episthmonas den kanei kapoia dhmosieush se auto. Kai h protash auth alitheuei. Idou h apodeiksh mou, en oligeis. To oti milaei gia to thema, einai kati teleiws diaforetiko.

Erwthsh. Exei diavasei kaneis Richard Feynmann? An nai , ti ? Sxolia ?

ManWhoSoldTheWorld
14-09-2004, 22:28
fourka mi masas katavathos se agapaei

Fourka
14-09-2004, 22:29
Ti se kanei na pisteveis oti afto pou se rotisa gia ta papers itan eironia? Kaneis lathos. It's ok, pareksighseis ginontai meso Net. To ennoousa afto gia ta papers. Poio einai to provlima? Den tsantizomai me sena. Ta dexomai pliros o,ti mou eipes gia to Focus. Eipame oti to katalava. Me ton BlackMetal tsantizomai, kai afto giati to mono pou leei einai ena skase kai stamata.

EDIT: Gia na katalaveis kalitera tin erotisi mou gia ta papers vale prota tin ekfrasi "Se endiaferoun" kai meta ta ipoloipa.

Dreamland
14-09-2004, 23:52
Carcass_ ok sorry man..mh me direis omws.mporouses na to peis pio hrema k mh upotimontas th nohmosinh kapoiwn..sth sygkekrimenh periptwsh th dikh mou.egw thn gnwmh mou eipa de sou zhthsa na thn krineis.mporouses aplws na peis oti de se endiaferei ,de to 8ewreis episthmoniko k ola ok

Carcass_
15-09-2004, 00:13
Fourka, den me endiaferoun dioti oute ton xrono exw oute tis gnwseis ( sto pedio mou ) gia na katalavw kapoia pragmata. Se liga xronia isws.

Dreamland, to strange upotimhsa. An ithela na upotimhsw esena profanws tha elega " dreamland eisai etsi ki alliws epeidh diavazeis auto kai auto ". Kai nai ontws me trelenei ligo h antilhsph tou kosmou pou diavazei tetoiou eidous entipa ( egw proswpika to strange to xrhsimopoiw gia rpg, fantasou ) kai ta pisteuei. Auto kai tpt parapanw.

Twra pou elpizw na fugane oi parekshghseis, pame parakatw.

Ekdoseis katoptro. Apopseis ?

BlackMetal
15-09-2004, 02:56
FOURKA MI MASAS STAY FOCUSED!!!!

TELEIA KAI PAULA FOURKA EISAI DREAMLAND

Fourka
15-09-2004, 03:45
ki esi eisai rockavlon...

Dreamland
15-09-2004, 12:26
BlackMetal se kserw k apo x8es file?eipa tpt gia thn parth sou?
Pantws Fourka mh masas.katava8os eimai kalo paidi.koplimento sou ekane :P

Eloch
15-09-2004, 14:18
Το Περισκόπιο είναι πολύ καλό επιστημονικό περιοδικό λίγο δύσκολο όσον αφορά τις ορολογίες που χρησιμοποιεί αλλά είναι έγκυρο και δεν γράφει μαλακίες.Αλλωστε οι συντάκτες του αν δεν κάνω λάθος έιναι οι περισσότεροι καθηγητές.

BlackMetal
15-09-2004, 15:43
BlackMetal se kserw k apo x8es file?eipa tpt gia thn parth sou?
Pantws Fourka mh masas.katava8os eimai kalo paidi.koplimento sou ekane :P

E NAI.[/i]

Carcass_
15-09-2004, 16:13
Eloch,gia pes perissotera peri Periskopiou. Den to exw ksanakousei. pws einai kai ti periexei ? kana link ?

Eloch
16-09-2004, 17:21
Eloch,gia pes perissotera peri Periskopiou. Den to exw ksanakousei. pws einai kai ti periexei ? kana link ?
Για λινκ δεν ξέρω αν έχει στο internet,το αγόραζα παλιά αλλά το σταμάτησα.Πήγαινε σε κάποιο περίπτερο με περιοδικά π.χ. στην Σταδίου και τσέκαρε το.Περιέχει κυρίως επιστημονικά θέματα (φυσικής,βιολογίας,αστρονομίας).Θυμάμαι είχα διαβάσει ένα θέμα σχετικά με το σύμπαν για μια δύναμη η οποία δρα αντίθετα από την ελκτική δύναμη των πλανητών,γράφουν σε καθαρά επιστημονικό στύλ.

enitharmon
25-09-2012, 12:57
Έκανα μόλις συνδρομή στο Nature με 40€ για 51 τεύχη, δεν ξέρω πόσο θα κρατήσουν την προσφορά, όποιος ενδιαφέρεται ας κοιτάξει (λέει 299€ όταν πας στη σελίδα, αλλά αν βάλεις country κατι από ευρώπη στο βγάζει 35 μετά). Κάποια ειδικά τεύχη τα δίνουν 29€ συνδρομή.