View Full Version : DOULEIA
AngelOfSorrow
04-07-2004, 18:52
vasika doulevw se net cafe edw kai 2misi mines,liga fraga (15-20 8wro),kai sinithws 5-6 meres ti vdomada
einai i prwti douleia pou kanw se kathimerini vasi,apo kei kai pera douleva pou kai pou voithos se filous tou patera mou (fysiko aerio) kai me ton patera mou (synergeio katharismou)
an kai o pateras mou (trelos fan tou 3anthopoulou...) den itan kai o pio epieikis,einai i prwti fora pou niwthw pws douleyw se 3eno,kai oxi se gnwsto....
atoma pou doulevete perrisotero kairo apo mena,exete ftasei se simeio na sixatheite tin douleia se kathimerini vasi?
proswpika,an den tyxei kai den doulevw 2-3 meres synexomena mou fainetai parakseno kai psilovariemai....
plz thelw kai gnwmes twn presvyterwn tou forum :)
Raven Lord
04-07-2004, 18:54
γενικά, δεν αντέχω τη δουλειά όταν έχω αφεντικό πάνω από το κεφάλι μου και ελπίζω σύντομα να δουλέψω σαν ελεύθερος επαγγελματίας... γενικά, δεν μπορώ να προγραμματίζω τη ζωή μου και οτιδήποτε επιβάλλει ένα πρόγραμμα, το σιχαίνομαι :?
AngelOfSorrow
04-07-2004, 19:01
nai alla san EE einai pou tha prepei na programmatiseis monos sou 100% ti douleia sou...
Stormtrooper
04-07-2004, 20:41
Καλώς ή κακώς (κακώς!) η δουλειά είναι αναγκαία και υποχρεωτική για όλους μας. Εντάξει, όλοι έχουμε φτάσει στο σημείο να βρίζουμε την πολιτεία και την κοινωνία για τα διάφορα κακά της, αλλά απ'την άλλη θέλουμε και να ξυνόμαστε. Όπως και να το κάνουμε μία κοινωνία τεμπέληδων είναι αισχρή.
Προσωπικά βαριέμαι να μη δουλεύω. Και για μένα δουλειά είναι η δημιουργία και όχι το χαμαλίκι που γίνεται στις περισσότερες εταιρείες. Αυτό το βαριέμαι και το κάνω μόνο και μόνο για τα φράγκα που έχω ανάγκη.
AngelOfSorrow
04-07-2004, 20:48
ayto to koinwnia tempelidwn ligo ypopto mou akougetai....
ti ennoeis?tha se xalouse diladi na zeis se ena koinovio?aytonomo,kai aytarkes apo oles tis apopseis?(
legontas aytonomo kai aytarkes min paei to myalo sou se koinwniki apomwnosi kai tetoia
Harbinger of Death
05-07-2004, 00:46
Ναι αλλά στι κοινόβιο για να είναι αυτόνομο και αυτάρκες που λες, πρέπει όλοι να στρώσουν κώλο και να πεθαίνουν στη δουλειά. Λιγότερη ώρα θα σου έμενε σε κονόβιο.
Κι εγώ θέλω να μη δουλεύω ρε παιδιά! Πιστεύω πως θα γίνω πολύ δυστυχισμένος από τη στιγμή που πέντε στις επτά ημέρες τις εβδομάδας θα έχω χρόνο μόνο για κακά και νάνι, και τι άλλες δύο δουλειά για τη Δευτέρα. Αν μπορούσα ξεφύγω θα ξέφευγα. Τζόκερ και πάλι τζόκερ! Πάντως δεν υπάρχει ουδεμία λύση καταμερισμού εργασίας που να έχει ως αποτέλεσμα να δουλεύουμε όλοι λίγο. Σκεφτείτε ότι αν Ν οι άνθρωποι της κοινωνίας και Δ το ποσό δουλειάς σε ώρες, συνολικά, το Δ/Ν είναι αρκετά μεγάλο για να γεμίσει τις ημέρες μας τουλάχιστον ως το ένα τρίτο. Η λύση των σκλάβων δε λέει, οπότε μάλλον πρέπει να δουλέψουμε.
AngelOfSorrow
05-07-2004, 04:11
tha kanw standar 3 meres gia na to katalavw :? :roll:
necropethamenos
05-07-2004, 09:02
Ti douleia de ti glytwneis. Twra i kali fasi einai na kaneis mia douleia pou TOULAXISTON na goustareis (kati pou me ton kairo tha metatrapei se "anexesai"), pragma pou an eisai ypallilos einai dyskolo.
to EE emperiexei ena risko pelateias, forologiki kai oikonomiki anasfaleia (to TEBE tha ta parei eite esy vgaleis fragka eite oxi) kai loipa.
Kai gw thelw na ftiaksw mia etairia kapote alla proypothetei oti exw lysei to pelateiako thema.
:spidey:
The_Painless
05-07-2004, 09:32
Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος είναι δυσαρεστημένος με τη δουλειά του, ακόμη κι αν το αντικείμενο είναι αυτό, με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί. Από εκεί και πέρα έχεις δύο επιλογές, τις ευνόητες: υπομένεις όσα συμβαίνουν ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες ή σηκώνεσαι και φεύγεις αναζητώντας κάτι καλύτερο.
Όλοι θα ήθελαν να δουλεύουν 5ωρο αντί για 8ωρο και να παίρνουν τρελά λεφτά, αλλά αυτό φυσικά δεν είναι δυνατό. Δεν έχουμε και πολλές επιλογές εδώ που ζούμε φαντάζομαι, αν και πάλι, αυτό εξαρτάται από τον εργοδότη.
Το ιδανικό θα ήταν μάλλον μια δουλειά με φυσιολογικές ώρες και καλές αποδοχές και το πιο σημαντικό, με έναν εργοδότη που 1. θα εκτιμά αυτό που προσφέρεις (αν και ακούγεται λίγο χαζό, είναι ίσως το πιο σημαντικό, όπως αποδείχθηκε και στη δική μου περίπτωση) και 2. δε θα σου πει "σήκω φύγε" όταν ζητήσεις άδεια για 1-2 μέρες, ακόμα κι αν αυτό είναι για να ξεκουραστείς.
To mono kalo pou mou prosefere h douleia einai oti psilo-eftia3e to biologiko mou roloi kai meta apo polla xronia 3upnaw kai pali prwi :P
Raven Lord
05-07-2004, 10:50
nai alla san EE einai pou tha prepei na programmatiseis monos sou 100% ti douleia sou...
yeap! 8) αυτό είναι το νόημα... να την προγραμματίσω εγώ και όχι κάποιος άλλος...
και στάνταρ στο ΕΕ το ρίσκο είναι μεγάλο και πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν στο τριπάκι της απληστίας και δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ για να βγάλουν όσο περισσότερα χρήματα γίνεται, χωρίς να μπορούν να τα χαρούν... αυτή είναι χειρότερη σκλαβιά κατά τη γνώμη μου... ελπίζω να μη γίνω ποτέ τέτοιο άτομο.
τελοσπάντων, γνώμη μου είναι ότι πρέπει κανείς να δοκιμάσει και μόνος του, παρόλο που η αποτυχία δεν είναι απίθανη... κάθε άλλο μάλιστα, αλλά αν δεν έχεις οικογένεια να εξαρτάται από 'σένα, τουλάχιστο είσαι απαλλαγμένος από το άγχος της επιβίωσης...
Προσωπικά, θεωρώ σημαντικό να σε ενδιαφέρει το αντικείμενο της εργασίας σου. Αν η δουλειά σου είναι μόνο μια γεννήτρια χρημάτων, είναι φυσικό να τη βαριέσαι, να υπολειτουργείς και να μεταφέρεις αυτό το κλίμα στην υπόλοιπη ζωή σου. Τουλάχιστον, δε νιώθεις το βάρος της στη προσωπική σου ζωή τόσο πολύ.
Δυστυχώς η δουλειά ή άλλες υποχρεώσεις (σχολή για ένα συνειδητοποιημένο φοιτητή, σχολείο + φροντιστήριο για το λύκειο) τρώνε το περισσότερο μέρος της μέρας. Ειδικά αν σκεφτείς πως πολλές θέσεις εργασίας απαιτούν να φέρνεις και δουλειά στο σπίτι.
Οι μέθοδοι για συστηματική δουλειά σε μια επιχείρηση με λιγότερες ώρες εργασίας (π.χ. 6ωρο) υπάρχουν ήδη, το κλίμα ανταγωνιστικότητας ωστόσο (και η απληστία, ενίοτε) εμποδίζει τους εργοδότες απ'την εφαρμογή τέτοιων λύσεων.
Kingdom Gone
05-07-2004, 14:41
Ναι αλλά στι κοινόβιο για να είναι αυτόνομο και αυτάρκες που λες, πρέπει όλοι να στρώσουν κώλο και να πεθαίνουν στη δουλειά. Λιγότερη ώρα θα σου έμενε σε κονόβιο.
Κι εγώ θέλω να μη δουλεύω ρε παιδιά! Πιστεύω πως θα γίνω πολύ δυστυχισμένος από τη στιγμή που πέντε στις επτά ημέρες τις εβδομάδας θα έχω χρόνο μόνο για κακά και νάνι, και τι άλλες δύο δουλειά για τη Δευτέρα. Αν μπορούσα ξεφύγω θα ξέφευγα. Τζόκερ και πάλι τζόκερ! Πάντως δεν υπάρχει ουδεμία λύση καταμερισμού εργασίας που να έχει ως αποτέλεσμα να δουλεύουμε όλοι λίγο. Σκεφτείτε ότι αν Ν οι άνθρωποι της κοινωνίας και Δ το ποσό δουλειάς σε ώρες, συνολικά, το Δ/Ν είναι αρκετά μεγάλο για να γεμίσει τις ημέρες μας τουλάχιστον ως το ένα τρίτο. Η λύση των σκλάβων δε λέει, οπότε μάλλον πρέπει να δουλέψουμε.
Καλά, αυτά τα σκέφτεσαι και τα λες? Σόρρυ δηλαδή αλλά πριζώνω όταν λέγονται τέτοιες παπάτζες.
1. Στην εποχή των τροφοσυλλεκτών για να επιζήσουν οι άνθρωποι δούλευαν μέγιστο 3 ώρες την ημέρα. Και όταν λέμε δουλεία εννοούμε να ψάχνουν για φαι, όχι να κουβαλάνε τσιμέντα στις σκαλωσιές.
2.Νταξει, αυτό με τα κοινόβια είναι περα για περα ψέμα. Στα κοινόβια προφανώς και υπάρχει πολύ λιγότερη δουλειά για τον καθένα, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δημιουργούνται. Οι δουλειές που πρέπει να κάνει μια ομάδα είναι ψιλοστάνταρ και αυξάνονται πολύ πιο αργά απ' ότι αυξάνονται τα μέλη της.
H niki tis ethnikhs sas ekane olous ilithious.
SNAP OUT OF IT.
KAPITALISMOS RE MOUNIA
symposium_lexotanil
05-07-2004, 15:21
:mouse:
Meyaleleth
05-07-2004, 17:26
γενικά, δεν αντέχω τη δουλειά όταν έχω αφεντικό πάνω από το κεφάλι μου και ελπίζω σύντομα να δουλέψω σαν ελεύθερος επαγγελματίας... γενικά, δεν μπορώ να προγραμματίζω τη ζωή μου και οτιδήποτε επιβάλλει ένα πρόγραμμα, το σιχαίνομαι :?
otan eisai eleu8eros epaggelmatias, prepei na eisai pio organwmenos apo otan einai ypallhlos kapou.Skepsou to auto epidh den sou aresei h organwsh 8)
symposium_lexotanil
05-07-2004, 17:52
:mouse: