Log in

View Full Version : Dsl modems

Kveldssanger
25-06-2004, 20:07
Μια που έχουμε πάρει φόρα με τις ερωτήσεις, ας πω και εγώ την πονεμένη μου ιστορία... Αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα (αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή σου) και να βάλω dsl... Η αλλαγή της γραμμής δεν έχει γίνει ακόμα αλλά σημερα προμηθεύτικα το modem... Κοίταξα τις οδηγίες για τις αλλαγές παραμέτρων στο site της Οtenet αλλά υπάρχει το πρόβλημα ότι έχουν μόνο για XP και 2000 και όχι για 98 που διαθέτω εγώ (μη το ψάχνετε γιατί, δεν είναι εκεί το θέμα μας)... Έχω βγάλει μια σχετική άκρη αλλά επειδή τα menu είναι αρκετά διαφορετικά, ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανένας κατά πόσο οι ρυθμίσεις και οι νέες παράμετροι που βάζεις είναι ίδιες και στα δυο λειτουργικά... Και γενικότερα, ότι πληροφορίες έχετε για την αλλαγή από PSTN σε DSL είναι ευπρόσδεκτες....

EDIT: Επίσης επειδή η αλλαγή λειτουργικού δεν είναι κάτι που σκέφτομαι άμεσα (για διάφορους λόγους), αν δεν είναι απολύτως αναγκαία, μην αρχίσετε προτάσεις του τύπου "Βάλε XP"

StationEleven
25-06-2004, 20:17
de sou gamaw to topic sorry kiolas alla epi eukairias ti shmainei auto pou mou pan ston ote oti salamina exoun liges protes katelhmenes gia dsl kai prepei na kanw aithsh mwlis ypar3oun nees portes na mou baloun kai mena?
dsfadsf :roll:

Kveldssanger
25-06-2004, 20:23
Από ότι κατάλαβα υπάρχει ορισμένος αριθμός διαθέσιμων DSL γραμμών και κάθε χρήστης έχει μια ορισμένη γραμμή (δεν είμαι ειδικός, οπότε λέω απλά τι έχω καταλάβει)... Έτσι όταν συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός οι νέοι συνδρομητές πρέπει να περιμένουν να υπάρξουν νέες γραμμές... Εδώ Ηλιούπολη π.χ. που ρώτησα εγώ μου είπαν στον ΟΤΕ ότι αυτή τη στιγμή υπηρχαν 13 διαθέσιμες γράμμες... Άρα, φαντάζομαι ότι αυτή τη περίοδο μπορούν να βάλουν DSL μέχρι 13 άτομα... Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων...

Eloch
25-06-2004, 21:13
Για να μην αλλάξεις το λειτουργικό που χρησιμοποιείς μπορείς να χωρίσεις σε partition τον σκληρό και να περάσεις και τα XP για τις λειτουργείες της dsl.

Deggial
25-06-2004, 21:24
Kveld, οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις είναι οι ίδιες, απλώς γίνονται σε διαφορετικά μενού. Ποιό modem έχεις, αν έχεις Jetspeed, μπορώ ίσως να βοηθήσω.

Station, για να μπορέσεις να συνδεθείς στον τοπικό βρόγχο, πρέπει να εγκατασταθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός στο κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής σου (τα λεγόμενα DSLAM). Κάθε DSLAM "χωράει" γύρω στα 40-60 άτομα πάνω του (ανάλογα με το μοντέλο) και δεσμέυεται μια θύρα του DSLAM για κάθε πελάτη. Εάν έχουν γεμίσει αυτές οι θύρες, απαιτείται η εγκατάσταση επιπλέον DSLAM.

Kveldssanger
25-06-2004, 22:11
Kveld, οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις είναι οι ίδιες, απλώς γίνονται σε διαφορετικά μενού. Ποιό modem έχεις, αν έχεις Jetspeed, μπορώ ίσως να βοηθήσω.

To Speedtouch 530 της Alcatel έχω πάρει... Thx πάντως... Φαντάζομαι ότι θα βγάλω άκρη αφού δε χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα... Θα καταλήξουμε στα κλασσικά δοκιμή και σφάλμα...

@Eloch: Το ξέρω, αλλά καθώς το pc είναι με ειδικές ανάγκες θέλω κάποια στιγμή να το στρώσω από την αρχή και να μην κάνω πειράματα.. Δυστυχώς τώρα δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε τη διάθεση για κάτι τέτοιο... Αν δε γίνει δουλειά, θα αρχίζω να εξετάζω άλλες λύσεις...

The_Fool
29-06-2004, 00:49
>)-o-(<

Deggial
29-06-2004, 12:14
χμου, μιας και βρήκα την ευκαιρία, θα ρωτήσω κάτι σχετικό:
Στο oteshop (http://www.oteshop.gr/home/adslwizard.htm) έχει ένα online εργαλείο που κάνει έλεγχο για το αν έχει διαθέσιμες πόρτες στη περιοχή μου και το οποίο μου εμφάνιζε το εξής παράξενο: Αν έβαζα τον αριθμό τηλεφώνου μου σαν PSTN, μου έβγαζε ότι υπάρχουν διαθέσιμες πόρτες, ενώ αν το έβαζα σαν ISDN (ISDN ειναι κανονικά) μού 'λεγε ότι δεν υπάρχουν.
WTF?

Ο εξοπλισμός στο τηλεφωνικό κέντρο (και στο σπίτι σου) είναι διαφορετικός, ανάλογα με τη γραμμή (POTS ή ISDN). Ενδέχεται, λοιπόν, να υπάρχουν θύρες ελεύθερες για απλές τηλεφωνικές γραμμές, ενώ για ISDN να μην υπάρχουν και να χρειάζεται ανανέωση του εξοπλισμού.

Ο ΟΤΕ έχει πρόβλημα με τις aDSL over ISDN γραμμές εδώ και πολλούς μήνες (απ'τον Νοέμβριο).

StationEleven
01-07-2004, 08:27
gamiontai ston ote
ena mhna prin ta olympics kai mono ta megala astika kentra exoun e3oplismo gia dsl...

VirusXI
09-11-2004, 13:09
okei, to kse8avw gia na 8esw ena dillhma:

Alcatela 'h Crypto?

asap, o xronos mas piezei.
to ena prepei na to agorasw alla 8a paiksei fthnh syndesh, to allo paei dwro alla acn (liiigo pio akribh apo forthnet k vivodi). otenet is out of subject.
opote h epilogh 8a ginei vash tou modem, poio einai kalytero.
peite.

Eric Theodore Cartman
09-11-2004, 13:13
an periorizesai se afta ta dyo, tha'perna to alcatel me kleista ta matia.
an oxi, zyxel me kleista matia, aftia, stoma, myth klp

VirusXI
09-11-2004, 13:16

ok an proteinete kai tpt allo peite kai timh or smthng, metraei kai ayto.
zyxel den eixa kan akousta eh, oxi oti to xw psaksei kiolas.

peiiite, paw gia agores, mh ta klaiw meta =~(

Deggial
09-11-2004, 13:18
Δε ξέρω να σου πω. Aλλά ρίξε μια ματιά στα φόρουμ του http://www.adslgr.com/

Angrafan
09-11-2004, 13:21

me kleista ta matia pswnizeis esy panta?

Eric Theodore Cartman
09-11-2004, 13:22
Nai, des to adslgr opwsdhpote, an kai thes arketes meres gia na diavaseis kai na kataleikseis kapou. Egw apo ekei kateleiksa se Zyxel 650R. Den einai kai cisco, alla kyrile gia parth mou. Gyrw sta 110 eouroz an thymamai kala. Alla einai router, prosexe. An den eisai filos tou psaksimatos, pare kati se usb plug'n'play.

Eric Theodore Cartman
09-11-2004, 13:23

me kleista ta matia pswnizeis esy panta?

Apolyta

VirusXI
09-11-2004, 13:29
de xreiazomai rooter (pros to parwn isws =\), opote ein too much.

mallon gia alcatela apton ote me vlepw, 8a koitaksw kai gia tozyxel prestige 630 (http://www.adslgr.com/features/ADSLgr_Modems/modem_info.html?modem_info=11) an kai ta mona pou xw syntanthsei se magazia einai alcatel k crypto.

thanx all.

cloud
09-11-2004, 13:54
πάρε το DSL-in a box της Forthnet ρε, φτηνό. Έχει το Crypto (που έχει πάντως το κακό οτι συνδέεται μέσω USB).

Eric Theodore Cartman
09-11-2004, 13:57
Den kserw an eisai athina. Zyxel exei h Grammh, apenanti kai ligo pio panw apo to plaisio. To router den katanalwnei porous, giati den einai usb. Isws ligo tricky sto setarisma, alla statherotero kai den apotelei baros gia th cpu. Gia elaxista parapanw lefta, den einai kakh idea.

Phoebus
09-11-2004, 22:01
Modem xwris router = Metal xwris kithara.

:P