PDA

View Full Version : Finntroll

The_Painless
22-06-2004, 02:04
Ποια η γνώμη σας;
Είναι φινλανδοί αλλά έχουν 4 δίσκους με σουηδικούς στίχους. Παίζουν black αναμειγμένο με humppa που είναι ένα είδος φινλανδικής πόλκα και σε πολλά σημεία η μουσική τους θυμίζει soundtrack hollywood-ιανής κωμωδίας. Μεγάλη ποικιλία στα όργανα και πολλές "εκπλήξεις" στα τραγούδια τους. Τραγουδιστής τους είναι ο Tapio Wilska, που τραγουδάει επίσης στους "ατμοσφαιρικούς" Sethian και σε φάσεις κάνει backing vox στους Nightwish. Πληκτράς τους είναι ο Trollhorn, κατά κόσμον Henri Sorvali, κιθαρίστας των Moonsorrow. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το τέταρτο album τους και plz, μην ακούσετε κακοήθειες τύπου Kveldssanger. Ακούστε καλύτερα Finntroll. Και Moonsorrow ε.
Μιαμ μιαμ μιαμ Finntroll :pink:

Angrafan
22-06-2004, 04:14
kai egw pou nomiza oti hmoun o monos pou akouga finntroll.
pantws to Visor Om Slutet me apogoitefse

necropethamenos
22-06-2004, 10:36
katevazw diskografia. poio na akousw prwto (otan erthei)?

The_Painless
22-06-2004, 11:16
Το Jaktens Tid είναι το πιο "compact" και το πιο άμεσο :pink:
Δεν έχω ακούσει το τελευταίο ε.

Chopped In Half
22-06-2004, 12:04
ωραίοι είναι, και κυρίως το γεγονός ότι κινούνται μεταξύ σοβαρού και γελοίου, συνειδητά φυσικά. ούτε εγώ έχω ακούσει το τελευταίο, και αν πρότεινα κάποιο album για αρχή θα ήταν επίσης το jaktens tid. αυτό που γαμάει ακόμα περισσότερο περί finntroll είναι οι στίχοι (οι οποίοι παρεμπιπτόντως νομίζω πως είναι στα σουηδικά και όχι στα φινλανδικά, διορθώστε με if wrong) που μιλάνε για trolls που σφάζουν χριστιανούς, με έναν g χιουμοριστικό τρόπο, και γενικά για την ζωή των trolls.

τσεκάρετε.

The_Painless
22-06-2004, 12:06
Είναι φινλανδοί αλλά έχουν 4 δίσκους με σουηδικούς στίχους.

Chopped In Half
22-06-2004, 12:08
/me rompa

Kveldssanger
22-06-2004, 12:40
Ας ακουστούν και οι κακοήθειες τώρα... Δε θα απογοητεύσω την Painless και θα πω αυτό που περίμενε... Οι Finntroll είναι στη καλύτερη περίπτωση βαρετοί (το black κομμάτι τους) και στην χειρότερη γελοίοι (το folk/polka/τσίρκο/πανηγύρι κομμάτι τους)... Παρόλα αυτά οφείλω να παραδεχτώ ότι οι ίδιοι δεν παίρνουν πολύ στα σοβαρά τους εαυτούς τους (πράγμα καλό) και ότι πραγματικά γουστάρουν αυτό που κάνουν, όπως φαίνεται από τις συνεντεύξεις τους... Αυτό φυσικά δεν αναιρεί ότι μουσικά είναι για τα μπάζα, τουλάχιστον όμως δεν έχουν αυταπάτες μεγαλείου... Το τελευταίο τους album, δεν είναι καλό ούτε για τα δικά τους standard, οπότε όποιος ενδιαφέρεται ας ακούσει κάτι παλιότερο καλύτερα... Και οποιαδήποτε σύγκριση με τους Moonsorrow νομίζω ότι αδικεί κατάφορα τους τελευταίους, αφού είναι απείρως καλύτεροι των Finntroll... Αυτά από μένα... Φυσικά μπορείτε να τα αγνοήσετε...

The_Painless
22-06-2004, 13:04
Κακίες... επειδή οι Finntroll ξέρουν να παίζουν jew's harp κι εσύ όχι...
Χμ, βσκ οι ίδιοι επέλεξαν να κυμαίνονται μεταξύ σοβαρού (μουσικά) και αστείου (συνθετικά) όπως κι εσύ εν μέρει παραδέχεσαι. Δε φαντάζομαι ότι ξεκίνησαν αυτό που κάνουν λέγοντας "πάμε να γίνουμε διάσημη rock μπάντα", άσχετα αν τους έκατσε η (ψιλο)καλή στην πορεία.

Kveldssanger
22-06-2004, 13:07
Αυτό είπα και εγώ, ότι και οι ίδιοι το βλέπουν περισσότερο ως φάση για το χαβαλέ... Αλλά, για κάποιο περίεργο λόγο κάνουν επιτυχία... Δε ξέρω, ίσως να είμαι εγώ ο περίεργος...

blackbird
22-06-2004, 15:01
Eyw pali akousa ton teleutaio disko toous disko kai tous vrika psilovaretous.Kapoia praymata pou kanoun tous Finntroll mousika na xehorizoun ta eihan dokimasei prwtoi oi Amorphis prin arketa hronia