PDA

View Full Version : Poe kai (gothic) alloi

Medusa
01-06-2004, 14:32
E. A. Poe...

kai ta myala sta kaggela!!!!!!!!

to paron topic 8a orgiasei me fanatikous toy Poe.
Kaleis8e omws kai na dwsete protaseis ths lehomenhs eyryterhs gothic logotexnias...(nai, epitrepste mou enan tetoion xarakthrismo an kai 3erw oti merikoi 8a diafwnhsoun).

The_Painless
01-06-2004, 14:43
Radcliffe.

Raven Lord
01-06-2004, 15:24
E. A. Poe...

:headbang:

ManWhoSoldTheWorld
01-06-2004, 19:24
exw mia sillogi pou legetai allokotes istories. kalo einai. exw diavasei kai kalitera

Kveldssanger
01-06-2004, 20:44
Είχα πάρει ένα τόμο με τα άπαντα του Poe (πεζά και ποιήματα), δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν τα περισσότερα, αν και στα ποιήματα υπήρχαν αρκετά καλά... Αλλά, γενικότερα, gothic δε πολυαντέχω... Υπερβολικό (από πολλές απόψεις)...

Brutally
02-06-2004, 14:25
E. A. Poe...

kai ta myala sta kaggela!!!!!!!!

Nothing more Nothing less.... :dfinger:

Medusa
03-06-2004, 11:53
exw diavasei kai kalitera

Nai, malista, katalaba se ti kakh metafrash to diabases. Alla oso kakh kai na einai h metafrash, den mporei, 8a antelhf8hs oti h Maska tou KOkkinou 8anatou

Medusa
03-06-2004, 11:56
Είχα πάρει ένα τόμο με τα άπαντα του Poe (πεζά και ποιήματα), δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν τα περισσότερα, αν και στα ποιήματα υπήρχαν αρκετά καλά... Αλλά, γενικότερα, gothic δε πολυαντέχω... Υπερβολικό (από πολλές απόψεις)...

E, an den sygkinh8hkes kai poly me to Raven kai to Alone(8ymisou oti to tragoudhsan monadika oi Arcturus) , ti na pw.
Kai mhn kollate poly ston typo "gothic". Gia ayto kai to ebala se paren8esh ston titlo.

Spyros
03-06-2004, 14:08
ΑΠΑΝΤΑ E.A.POE
http://bau2.uibk.ac.at/sg/poe/Work.html

Medusa
03-06-2004, 14:19
ΑΠΑΝΤΑ E.A.POE
http://bau2.uibk.ac.at/sg/poe/Work.html

mprabo file. Apo ekei to Alone:

From childhood's hour I have not been
As others were; I have not seen
As others saw; I could not bring
My passions from a common spring.
From the same source I have not taken
My sorrow; I could not awaken
My heart to joy at the same tone;
And all I loved, I loved alone.
Then- in my childhood, in the dawn
Of a most stormy life- was drawn
From every depth of good and ill
The mystery which binds me still:
From the torrent, or the fountain,
From the red cliff of the mountain,
From the sun that round me rolled
In its autumn tint of gold,
From the lightning in the sky
As it passed me flying by,
From the thunder and the storm,
And the cloud that took the form
(When the rest of Heaven was blue)
Of a demon in my view.

Ante, mprosta sta matia sas, ti allo 8elete...

Inside Charmer
17-06-2004, 17:27
Mary Shelley.

Eloch
17-06-2004, 19:46
Poe sucks! :x Εχω ένα βιβιλιαράκι που λέγεται "Ποίηματα" εκδόσεις Σελίδες,μεγάλη μαλακία.Αν θέλω μαυρίλα και ψυχολογική σήψη τότε το ρίχνω σε Καρυωτάκη και Κάφκα! :D

Medusa
18-06-2004, 12:01
Poe sucks! :x Εχω ένα βιβιλιαράκι που λέγεται "Ποίηματα" εκδόσεις Σελίδες,μεγάλη μαλακία.Αν θέλω μαυρίλα και ψυχολογική σήψη τότε το ρίχνω σε Καρυωτάκη και Κάφκα! :D

an epianes kai mia sobarh metafrash 8a allazes gnwmh.

akomh kalytera: pare to prwtotypo h katebase apo Internet.

E, an den sas aresei kai to Raven ti na pw.

:?

Faithless Spirit
18-06-2004, 15:18
ok an kai den exw asxolithei katholou me ton poe, diavazontas to alone kai to the raven twra den mporw na pw oti mou afhse kai tis kaluteres entupwseis.. grafei vasika polu vareta(gia to raven pou htan kai megalo) kai epanalamvanei sunexeia fraseis e kai me kourase :P kai h omiakataliksia tou kai genikotera h domh perissotero tou raven mou thumise kati poihmatakia pou legame sto dhmotiko... tespa mporei o anthrwpos na exei grapsei polu wraia pragmata kai ta peza tou na einai polu kala, apla emena authn thn entupwsh mou afhse..

Medusa
18-06-2004, 15:26
ok an kai den exw asxolithei katholou me ton poe, diavazontas to alone kai to the raven twra den mporw na pw oti mou afhse kai tis kaluteres entupwseis.. grafei vasika polu vareta(gia to raven pou htan kai megalo) kai epanalamvanei sunexeia fraseis e kai me kourase :P kai h omiakataliksia tou kai genikotera h domh perissotero tou raven mou thumise kati poihmatakia pou legame sto dhmotiko... tespa mporei o anthrwpos na exei grapsei polu wraia pragmata kai ta peza tou na einai polu kala, apla emena authn thn entupwsh mou afhse..

diafwnoume. An to raven to brhkes bareto, e, mallon den hsoun aytosygkentrwmenos. 8elei prosoxh, den einai periodiko.

Chopped In Half
18-06-2004, 15:38
ΑΠΑΝΤΑ E.A.POE
δύσκολα, δε νομίζω ότι μπαίνει στο forum.

Medusa
18-06-2004, 15:42
δύσκολα, δε νομίζω ότι μπαίνει στο forum.

:cold: :cold: :cold:

Faithless Spirit
18-06-2004, 16:34
diafwnoume. An to raven to brhkes bareto, e, mallon den hsoun aytosygkentrwmenos. 8elei prosoxh, den einai periodiko.

kala ok den eipa oti to diavasa 10 fores kai ekatsa na to analusw apla pia entupwsh mou edose diavazontas to.. kai to thema wraio na einai an ekfrazetai me kourastiko tropo (gnwmh mou panta) tote ginetai perissotero kourastiko apo wraio :) kai entaksi exw ksanadiavasei poihsh, mono kai mono apo lyrics dld exw diavasei polu pragma opote mporw na katalavw ti diafora tou apo mia efhmerida :wink:

apla mallon diaferei to gousto mas kai o poe den exei pagkosmia isxu :wink:

Eloch
18-06-2004, 19:07
Poe suckssssss!!!!!!!
"Δεν έχω τίποτα να πώ,γι'αυτό σωπαίνω.Γιατί ότι είχα να πώ το'παν οι τάφοι.Το 'παν οι θρήνοι,τα τουφέκια και οι σταυροί.Τα μαύρα τα κατάμαυρα τσεμπέρια και τ'άσπρα τα κάτασπρα κόκκαλα.Αυτό και τίποτα άλλο,και σωπαίνω"
Λουντέμης από το "Κραυγή στα πέρατα".
Οι έλληνες λογοτέχνες μας έχουν δώσει καλύτερα και ποιοτικότερα δείγματα γραφής του συγκεκριμένου είδους σε σχέση με τις μούφες του Poe.Όπως θα κατάλαβες Medusa για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν μ'αρέσει ο Poe. :D

Dragonlord
18-06-2004, 20:05
αλληλοκολακεία στην ελληνική λογοτεχνική σκηνή
:pingpong:

Inside Charmer
18-06-2004, 20:45
Κατ'αρχήν ο Poe δεν εντάσσεται στην λεγόμενη gothic λογοτεχνία.
Δεύτερον δεν είναι μαύρος ποιητής, δεν είναι μίζερος , δεν είναι απαισιόδοξος, δεν είναι ρομαντικός.
Είχε οιδιπόδειο σύμπλεγμα, έγινε χαρτοπαίκτης από οικονομική ανάγκη, παντρεύτηκε την 13χρονη ξαδέλφη του, είχε νεκροφιλικές τάσεις και έβλεπε όσους αγαπούσε να πεθαίνουν, άσε που κατέληξε να πίνει σαν νεροφίδα.
Το αν σε κάποιον αρέσει ή όχι ένας ποιητής είναι υποκειμενική κρίση, ασχέτως του ότι είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα παιδείας και αισθητικής καλλιέργειας. Από κει και πέρα η παγκόσμια ποιητική κοινότητα έχει υποκλιθεί στον Poe και το τί λέμε εμείς ποσώς έχει σημασία, right;

Eloch
18-06-2004, 22:14
Δεύτερον δεν είναι μαύρος ποιητής, δεν είναι μίζερος , δεν είναι απαισιόδοξος, δεν είναι ρομαντικός.
Είχε οιδιπόδειο σύμπλεγμα, έγινε χαρτοπαίκτης από οικονομική ανάγκη, παντρεύτηκε την 13χρονη ξαδέλφη του, είχε νεκροφιλικές τάσεις και έβλεπε όσους αγαπούσε να πεθαίνουν, άσε που κατέληξε να πίνει σαν νεροφίδα.
Το αν σε κάποιον αρέσει ή όχι ένας ποιητής είναι υποκειμενική κρίση, ασχέτως του ότι είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα παιδείας και αισθητικής καλλιέργειας. Από κει και πέρα η παγκόσμια ποιητική κοινότητα έχει υποκλιθεί στον Poe και το τί λέμε εμείς ποσώς έχει σημασία, right;
Το θέμα είναι να εκφράσουμε προσωπικές απόψεις για τον συγκεκριμένο ποιητή.Επειδή τον έχει δεχτεί η παγκόσμια ποιητική κοινότητα σημαίνει ότι πρέπει να αρέσει και σε ΟΛΟΥΣ!Οπότε δεν πρέπει να εκφράζουμε άποψη για κανέναν και για τίποτα όσον αφορά καλλιτέχνες αναγνωρίσημους...!?!Προσωπικά το να του έχει υποκλιθει η παγκόσμια ποιητική κοινότητα το βρίσκω αρκετά ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ!Δεν είπε κανείς ότι εντάσσεται στην gothic λογοτεχνεία.Ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε άλλωστε μέσα σε παρένθεση από την Medusa η οποία το διόρθωσε κιόλας.Και επιμένω ότι δεν είναι και ο καλύτερος ποιητης!

Eloch
18-06-2004, 22:18
Οι απόψεις του αναγνωστικού κοινού έχουν τεράστια σημασία,γιατί τα έργα του ποιητή-συγγραφέα προορίζονται για ανάγνωση και γίνεται διάσημος μεσώ του κοινού.Αν τον διάβαζε και εξέφραζε άποψη μόνο η ποιητική κοινότητα θα τον ήξερε μόνο η μάνα του!

Faithless Spirit
19-06-2004, 01:32
ok to an tou exei h oxi upokleithei h pagkosmia poihtikh koinothta den mou leei kai tpt proswpika.. den milame gia kati pou mporei na einai antikeimenika kalo h oxi (ntax pera apo kapoia vasika pragmata), genikotera oi texnes exoun polu upokeimeniko xarakthra kai o kathenas tis antulamvanetai me ton tropo tou.

Inside Charmer
19-06-2004, 17:43
Xαλαρώστε, καθένας κρίνεται βάσει της αισθητικής του. Δεν είμαι μεγάλος φίλος του Poe, οπότε ψυχραιμία, απλά τονίζω ότι αν σε κάποιον αρέσει ή όχι, δεν ενδιαφέρει την εσωτερική ιεραρχία και εκτίμηση της ποιητικής κοινότητας. Κατανοητόν;

Eloch
19-06-2004, 18:44
Χαλάρωσα,να'ναι καλά οι Morbid Angel!

Inside Charmer
21-06-2004, 19:18
Έστω.

Raven Lord
22-06-2004, 11:15

:thumbsup:

ούτε εγώ είμαι fan της ποίησης (γενικότερα - όχι μόνο του πόε), αλλά τα διηγήματά του μου αρέσουν πολύ και έχει επηρεάσει πολλούς με τα κείμενά του
τελοσπάντων, το θέμα είναι τελείως υποκειμενικό

Inside Charmer
23-06-2004, 19:05
[quote="Inside Charmer":2by63tma]Το αν σε κάποιον αρέσει ή όχι ένας ποιητής είναι υποκειμενική κρίση, ασχέτως του ότι είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα παιδείας και αισθητικής καλλιέργειας. Από κει και πέρα η παγκόσμια ποιητική κοινότητα έχει υποκλιθεί στον Poe και το τί λέμε εμείς ποσώς έχει σημασία, right;

:thumbsup:

ούτε εγώ είμαι fan της ποίησης (γενικότερα - όχι μόνο του πόε), αλλά τα διηγήματά του μου αρέσουν πολύ και έχει επηρεάσει πολλούς με τα κείμενά του
τελοσπάντων, το θέμα είναι τελείως υποκειμενικό[/quote:2by63tma]

Bασικά διαβάζω πολλή ποίηση αλλά μάλλον ο Poe μ'αρέσει περισσότερο ως λογοτέχνης.

Medusa
24-06-2004, 12:45
Bασικά διαβάζω πολλή ποίηση αλλά μάλλον ο Poe μ'αρέσει περισσότερο ως λογοτέχνης.

H Maska tou kokkinou 8anatou
H Ligeia
H Berenikh

EINAI aristourghmata ths pagkosmias logotexnias.

H Lhgeia eidika kai h Maska mou ebgalan thn psyxh... Prwth fora anastatw8hka swmatika apo kapoio anagnwsma: etre3a sto psygeio na piw nero na synel8w...

Inside Charmer
24-06-2004, 16:04
Sorry, δεν συμμερίζομαι την άποψή σου, αλλά φυσικά τη σέβομαι και είναι καλό σημάδι η σωματική σου αναστάτωση, δείχνει ευαισθησία.
Η μόνη φορά που αναστατώθηκα σωματικά διαβάζοντας ποίηση ήταν με Ανδρέα Εμπειρίκο. Λογοτεχνικά με Μπατάιγ. Και τις δυο φορές προτίμησα τη μαλακία από το ψυγείο.

Ithilmir
25-06-2004, 01:15
Xmmm......
kalos o Edam Alam Poe , alla prwtimw Tostogievski .

An kai sinithws o prwtos periexetai ston deutero

Medusa
25-06-2004, 12:35
Xmmm......

Tini tropw?

Inside Charmer
25-06-2004, 18:15
Άνευ μαλακίας.

Carcass_
26-06-2004, 15:41
EINAI aristourghmata ths pagkosmias logotexnias.

Entaksei , xalarwse. Nai , megalos kai xrusos o Poe, sigoura anagnwrisimos kai aksios alla me tetoies fraseis ta isopedwneis ola. Dioti an einai etsi, tote ti tha peis gia tous perissoterous logotexnes tou germanikou, gallikou kai rwsikou xwrou ?

Apla pisteuw oti me tetoies apolutes ekfraseis ksefeugei h suzhthsh
Ok kai egw latreuw ton kurio HPL kai olous tou kuklou tou apo tote mexri shmera kai as einai oi daskaloi ths logotexnias tromou kai apiastoi sto eidos tous akomh kai shmera, e den exoun grapsei aristourghmata ths pagkosmias logotexnias :-)

Ithilmir
27-06-2004, 02:45
Xmmm......

Tini tropw?

Esy to Tost me ti tyri to trws ?

ang69
05-07-2004, 18:22
OK τα περισσότερα τα είπατε, ας μην επαναλάβω τα ίδια. Προσωπικά είμαι με τους "αντι-Πόε" παρόλο που Η Μάσκα Του Κόκκινου Θανάτου μου άρεσε. Μόνο αυτή όμως, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Μιλάω μόνο για τα πεζά του γιατί με την ποίηση δεν ασχολούμαι γενικότερα.

Αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι κάτι νεκρικοί διάλογοί του α λα Λουκιανός που περιέχουν ενδιαφέρουσα άποψη για την (άμεση) μετά θάνατον ζωή αλλά κατά τα άλλα με έκαναν να ανατριχιάσω, όχι με την καλή έννοια. Επιφυλάσσομαι γιατί μπορεί να έφταιγε η μετάφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω το βιβλίο. Προφανώς μετά την τραυματική εμπειρία το καταχώνιασα κάπου και απώθησα την ανάμνηση του πού από τη μνήμη μου.

soulless9
12-07-2004, 10:03
h alitheia einai oti den m arese o poe. omws epese sta xeria mou enorxystrwmenh mousikh me stixous apaggelmenous tou poe apo mia aggelikh (h satanikh analoga) fwnh. apo tote to ksanapsaksa kai nai. o poe einai apisteutos.
:admin:

pitchfork
12-07-2004, 18:19
Ξέχασες ότι ήταν οπιομανής.
Τεσπα κι εγώ τον θεωρώ αριστουργηματικό και μεγάλη ιδιοφυία - πάρα πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Περισσότερο στα πεζά του σίγουρα...
Το ότι επιρρέασε όλο τον κύκλο του HPL είναι δεδομένο. Εγώ τον θεωρώ ρομαντικό, και απαισιόδοξο όχι μίζερο, (τι σχέση έχει η μιζέρια?).
Τέλος για το αν είναι αναγνωρισμένος ή όχι δεν μας αφορά. Πχ τι άποψη έχει η παγκόσμια κοινότητα για τον Μότζαρτ και τι για τους Manowar ?
Εμείς όμως Manowar και τα μυαλά στα κάγκελα και ο Μότζαρτ να πα να γαμηθεί....
Με πιάσατε?

Carcass_
12-07-2004, 19:44
Ton idio ton HPL ( opou htan mia apo tis eppiroes tou ) sigoura, ton kuklo tou kamia sxesh...

aggelhs_rwxamhs
13-11-2004, 16:48
[spam deleted epeidh 3ypnhsa kai egina kalo paidi]
O Poe htan alkoolikos kai o Lovecraft opiomanhs.

Medusa
15-11-2004, 18:49
My favourite psycho.

aggelhs_rwxamhs
15-11-2004, 20:03
My favourite psycho.

Ekeino to email akoma?

Medusa
15-11-2004, 20:08
giati esbhses to post?
eprepe na to afhseis na to diabasoun oloi. Eixe plaka.

aggelhs_rwxamhs
15-11-2004, 20:12
giati esbhses to post?
eprepe na to afhseis na to diabasoun oloi. Eixe plaka.
Den einai apo ta kalytera deigmata doyleias moy. 8a to kanw edit argotera me safws pio koyltoyriariko story

Medusa
15-11-2004, 20:13
den blepw thn wra! :rofl:

progvamp
21-01-2006, 18:20
http://images.amazon.com/images/P/B000003ZVR.01._SCLZZZZZZZ_.jpg

http://forum.electricrequiem.com/viewto ... start=1020 (http://forum.electricrequiem.com/viewtopic.php?t=4365&start=1020)

Neue regel
22-01-2006, 03:40
πάρτε κι ένα Alone :

From childhood`s hour I have not been
As others were - I have not seen
As others saw - I could not bring
My passions from a common spring.
From the same source I have not taken
My sorrow; I could not awaken
My heart to joy at the same tone;
And all I lov`d, I lov`d alone.
Then - in my childhood - in the dawn
Of a most stormy life - was drawn
From ev`ry depth of good and ill
The mystery which binds me still:
From the torrent, or the fountain,
From the red cliff of the mountain,
From the sun that `round me roll`d
In it`s autumn tint of gold -
From the lightning in the sky
As it pass`d me flying by -
From the thunder and the storm,
And the cloud that took the form
(When the rest of Heavens was blue)
Of a demon in my view.

:pink:

atom_smasher
22-01-2006, 03:58
kalos o poe.an kai me thn poihsh tou den exw asxolhthei,genika me thn poihsh den exw asxolhthei,dhlwnw adahs.wstoso diavasa diafora endiaferonta px gia empeiriko kai tha tou ri3w mia matia.
genikotera to upogeio tou ntostogiefski emena me eixe kathhlwsei.

metamelia2
22-01-2006, 10:35
"gothic" λογοτεχνία; :|
Τέλος πάντων, την ποίηση του την θεωρώ υπερεκτιμημένη (εξαιρούνται μερικά αριστουργήματα π.χ. To Zante, A Dream Within A Dream κ.α.) και μου φαίνεται πως η πραγματική του αξία βρίσκεται στα διηγήματα του (personal favourites "King Pest", "The Tell-Tale Heart").

Υποβαθμίζω το τόπικ αλλά να δείτε το Haloween σπέσιαλ των Simpsons απ'τη δεύτερη σεζόν όπου έχουν μοντάρει το "The Raven".

MeLinDa
22-01-2006, 13:03
gotha me kalypses plhrws...

Neue regel
22-01-2006, 13:52
και μου φαίνεται πως η πραγματική του αξία βρίσκεται στα διηγήματα του (personal favourites "King Pest", "The Tell-Tale Heart").

Ωραία κι αυτά. Αν διάλεγα 3 fave διηγήματα πιθανώς να ταν Black cat, William Wilson και Fall Of the house of Usher.
Καλά κι εκτός απ'το θεϊκό Μasque of red death..

Atheist
22-01-2006, 15:16
Τέλος πάντων, την ποίηση του την θεωρώ υπερεκτιμημένη

Μόνο το Sleeper και το Conqueror να είχε γράψει, γαμούσε τον Blake μέχρι να γράψει κανείς κάτι εξίσου θεϊκό.

Επίσης "σαγαπάωσεκτιμάω κτλ".

a-void_me
18-02-2006, 21:02
vrhka se ena palio teyxos ths Babel to systhma tou pissa k tou poupoula and so on, eikonografhmeno. plaka exei :)

Atheist
18-02-2006, 21:27
Από ποιόν?

(Του πίσσα και πούπουλα ρε μλκ.)

a-void_me
19-02-2006, 12:08
tou pissa kai tou poupoula.
Dino Battaglia

Atheist
19-02-2006, 15:57
Δεν σε διόρθωσα -πως θα τολμούσα άλλωστε!- απλά ξέρεις. Η μετάφραση. Είναι κάπως.

a-void_me
19-02-2006, 17:02
Ω έλα τώρα. Γίνεσαι mellow. ;p

Atheist
19-02-2006, 17:03
Δεν νομίζω να το θυμάται καν.

a-void_me
19-02-2006, 17:09
Όντως. Άσε που έχει πεί και καλύτερα.

requiemforadream
02-04-2006, 20:30
Ο Ποε ειναι αντικειμενικα ενας απο τους κορυφαιους λογοτεχνες της παγκοσμιας λογοτεχνιας. :dfinger:
Πιστευω οτι αν οι λεγομενοι 'αντι-Ποε' διαβασουν με προσοχη κ ανοιχτο μυαλο τα διηγηματα του για αρχη, θα τον εκτιμησουν.Γιατι πολλοι metalheads ακουγοντας για gothic κουλτουρα γενικοτερα (αν κ ο Ποε δεν πρεπει να χαρακτηριζεται μονο ετσι)τους ερχονται στο μυαλο μαυροφορεμενες ποζερουδες γκομενες που ακουν ΗΙΜ κ Lacuna Coil(ελεος).
Προτεινομενα και για μενα κορυφαια διηγηματα ειναι
Το πηγαδι κ το εκκρεμες
Η πτωση του οικου των Ασερ
Ο μαυρος γατος
Η μασκα του κοκκινου θανατου
Επειδη δεν εχω ασχοληθει κ πολυ με την ποιηση του τι θα προτεινατε?

Veinsaw
02-04-2006, 22:31
The raven
The sleeper
The conqueror worm
To Helen
Ulalume

και τα υπόλοιπα θα έρθουν με λαγνεία και οργασμούς.

cavity
03-04-2006, 16:40
The raven

:pink:

metamelia3
04-04-2006, 05:16
To Zante

sabbattack
04-04-2006, 16:02
to metzergestein.

.-