View Full Version : Βία κατά των Γυναικών!
marianna2525
26-05-2004, 13:21
ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟ
με θέμα την παγκόσμια εκστρατεία:
Να σταματήσουμε τη Βία κατά των Γυναικών!
(www.amnesty.gr/actforwomen/ (http://www.amnesty.gr/actforwomen/))
και σκοπό την οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας.
Με την υποστήριξη των σταθμών:
Δεύτερο 103,7
ΝΕΤ 105,8
Σταθμός 101,3
Flash 96
ANT1
ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4
ΑΘΗΝΑ 9,84
και την υποστήριξη δεκάδων περιφερειακών σταθμών.
Τηλέφωνο για δωρεές εκείνη την ημέρα 210 3613200
Μπορείτε να καταθέσετε τις δωρεές σας στις τράπεζες:
Εθνική 151/62087033
Αγροτική 017/01021822-92
Πειραιώς 5029-017683-035
www.amnesty.gr (http://www.amnesty.gr)
Διεθνής Αμνηστία
Σίνα 30, 106 72 Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 3600628
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ
*Αν ο κόσμος ήταν ένα παγκόσμιο χωριό 1000 ατόμων , τότε :
· Τα 500 άτομα θα ήταν γυναίκες.
· Κανονικά θα έφθαναν τις 510, αλλά οι 10 δεν γεννήθηκαν ποτέ εξαιτίας επιλεκτικής λόγω φύλου άμβλωσης ή πέθαναν σε παιδική ηλικία, γιατί παραμελήθηκαν.
· Από τις 500 γυναίκες οι 300 θα ήταν Ασιάτισσες
· Από τις 500 γυναίκες οι 167 θα υφίσταντο ξυλοδαρμό ή κάποια άλλη μορφή βίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους και
· Από τις 500 γυναίκες οι 100 θα έπεφταν θύματα βιασμού ή απόπειρας βιασμού κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Τα στοιχεία βασίζονται σε στατιστικές από τα Ηνωμένα Έθνη, την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και από κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
ΒΙΑΣΜΟΣ/ ΕΝΔΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ/ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ/ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
Σε όλον τον κόσμο:
· Περισσότερα από 60 εκατομμύρια γυναίκες «λείπουν» σήμερα από τον κόσμο ως αποτέλεσμα των αμβλώσεων με επιλογή φύλου και των βρεφοκτονιών κοριτσιών .
· Τουλάχιστον μία στις τρεις γυναίκες έχει ξυλοκοπηθεί, έχει εξαναγκαστεί να κάνει σεξ ή έχει κακοποιηθεί με άλλο τρόπο κατά τη διάρκεια της ζωής της. Συνήθως ο δράστης είναι μέλος της οικογένειάς ή γνωστός.
· Μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού στη διάρκεια ζωής της.
· Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει δηλώσει ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί τη βασική αιτία θανάτου και αναπηρίας για τις γυναίκες ηλικίας 16 έως 44 ετών και ευθύνεται για περισσότερους θανάτους και προβλήματα υγείας απ' ό,τι ο καρκίνος ή τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.
· Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι σε ποσοστό μέχρι και 70% των περιπτώσεων δολοφονιών γυναικών, τα θύματα σκοτώθηκαν από τους άρρενες συντρόφους τους.
Αυτού του είδους τα στατιστικά στοιχεία αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου.
Η βία κατά των γυναικών συχνά δεν καταγγέλλεται, επειδή οι γυναίκες ντρέπονται ή φοβούνται τη δυσπιστία, την εχθρική αντιμετώπιση ή τη νέα άσκηση βίας.
Ειδικότερα:
· Η ρωσική κυβέρνηση υπολογίζει ότι 14.000 γυναίκες σκοτώθηκαν από τους συντρόφους τους ή από συγγενείς το 1999, κι όμως η χώρα συνεχίζει να μην διαθέτει νόμο για την ενδοοικογενειακή βία.
· Στη Νότια Αφρική κάθε ημέρα βιάζονται 147 γυναίκες .
· Στις ΗΠΑ κάθε 90 δευτερόλεπτα βιάζεται μια γυναίκα και κάθε 15 δευτερόλεπτα μία γυναίκα υφίσταται ξυλοδαρμό.
· Στη Γαλλία κάθε χρόνο βιάζονται 25.000 γυναίκες .
· Στην Ισπανία το 2000 κάθε πέντε ημέρες μια γυναίκα δολοφονούνταν από τον σύντροφό της.
· Στη Βρετανία στους 100 βιασμούς μόνο οι 13% καταγέλλονται. Οι υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης στη χώρα δέχονται ένα τηλεφώνημα το λεπτό για περιστατικά βίας μέσα στην οικογένεια.
· 6.000 κορίτσια και γυναίκες διατρέχουν κάθε μέρα κίνδυνο ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων. Συνολικά περισσότερα από 135 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες έχουν υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.
· Η σωματεμπορία γυναικών και κοριτσιών γνωρίζει δραματική διάδοση στο 85% των εμπόλεμων περιοχών. Στο Κόσοβο γυναίκες και κορίτσια πωλούνται ως σκλάβες. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 50 έως 3500 ευρώ.
· Στη Ρουάντα περίπου το 20% των γυναικών, βιάστηκαν κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας του 1994.
· Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, όπου μαίνονται την τελευταία πενταετία οι συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων ομάδων, και συγκεκριμένα στην περιοχή Ουβίρα, καταγράφηκαν από γυναικείες οργανώσεις και από τον Οκτώβριο του 2002 περί τις 5.000 υποθέσεις βιασμού, που αντιστοιχούν σε έναν μέσο όρο 40 βιασμών την ημέρα.
enitharmon
26-05-2004, 13:25
ti gnwmi exeis gia ti "Fonissa"?
freak brother
26-05-2004, 13:28
tou papadiamanth?
enitharmon
26-05-2004, 13:37
nai
Dark-Avenger
26-05-2004, 13:47
Γιατί όμως δεν αναφέρει πουθενά το πόσες από τις 500 γυναίκες θα είναι μουσουλμάνες(ή ζουν σε τέτοιο περιβάλλον);
Ή το πόσες θα ζουν κάτω από κομμουνιστικά καθεστώτα με πρόβλημα υπερπλυθησμού;
Και μην προσμετράτε τις περιπτώσεις πολέμου μέσα σε αυτά, ο πόλεμος αλλάζει τον άνθρωπο και τον κάνει να βγάζει ζωώδη ένστικτα. Και σίγουρα η γυναίκα θα προτιμούσε να βιαστεί και να ζήσει παρά να πεθάνει μετά από βασανιστήρια με έναν φριχτό τρόπο σε τίποτα στρατόπεδα συγκέντρωσης του αντιπάλου.
Αν μπορέσει η Αμνηστία να αλλάξει βασικά δόγματα της 2ης(νομίζω) πιο διαδεδομένης θρησκείας στον κόσμο ή πολιτικά συστήματα σε προβληματικές χώρες θα την παραδεχτώ. Στο δυτικό κόσμο(η Ελλάδα θεωρείτε πλέον μέρος του) σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο και είναι πάντα η εξαίρεση στον κανόνα.
Όσο για το...
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι σε ποσοστό μέχρι και 70% των περιπτώσεων δολοφονιών γυναικών, τα θύματα σκοτώθηκαν από τους άρρενες συντρόφους τους.
Ένα θα πω... Π'τάνες γυναίκες, κάτι θα κάναν, τά'θελε πιθανότατα ο κώλος τους.
Δεν είναι ότι δε συμφωνώ γενικά με όσα λες, αλλά νομίζω πως τα λένε με πολύ δραματικό τρόπο.
Ok.otan ksypnhseis mhn ksexaseis na kaneis post e !!!
Raven Lord
26-05-2004, 14:05
Ή το πόσες θα ζουν κάτω από κομμουνιστικά καθεστώτα με πρόβλημα υπερπλυθησμού;
προφανώς εννοείς την κίνα και τη βόρεια κορέα, γιατί δεν υπάρχουν άλλα τέτοια :P
μάλλον άστοχο αυτό το επιχείρημα, γιατί τα κομμουνιστικά καθεστώτα πέτυχαν σχεδόν την πλήρη εξίσωση ανδρών-γυναικών, όπως και την ελαχιστοποίηση της εγκληματικότητας. χωρίς να συμφωνώ με αυτά, μάλλον αλλού πρέπει να αναζητήσουμε την πηγή του συγκεκριμένου προβλήματος.
enitharmon
26-05-2004, 14:07
Γιατί όμως δεν αναφέρει πουθενά το πόσες από τις 500 γυναίκες θα είναι μουσουλμάνες(ή ζουν σε τέτοιο περιβάλλον);
esy pisteueis diladi, oti oi perissoteres gynaikes pou peftoun thyma kakopoiisis zoun se mousoulmanikes xwres...
maista
Και σίγουρα η γυναίκα θα προτιμούσε να βιαστεί και να ζήσει παρά να πεθάνει μετά από βασανιστήρια με έναν φριχτό τρόπο σε τίποτα στρατόπεδα συγκέντρωσης του αντιπάλου.
diladi kathe gynaika pou viazetai en kairw polemou einai kai euxaristineni, epeidi alliws sigoura tha pethene se stratopedo sygkentrwsis. Apo auti tin protasi symperainw, pws ta "lytra" gia na tis afisoun eleutheres einai o viasmos?
Αν μπορέσει η Αμνηστία να αλλάξει βασικά δόγματα της 2ης(νομίζω) πιο διαδεδομένης θρησκείας στον κόσμο ή πολιτικά συστήματα σε προβληματικές χώρες θα την παραδεχτώ.
sorry e, alla gia ton yperplythismo tis Kinas de ftaiei to kommounistiko systima.
Oso gia "tin pio diadedomeni thriskeia ston kosmo", i Indonisia einai i polyplythesteri mousoulmaniki xwra ston kosmo, alla apo kei den akougontai kai polla peri "kakopoiisis gynaikwn" (kai den exoun theokratia).
Στο δυτικό κόσμο(η Ελλάδα θεωρείτε πλέον μέρος του) σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο και είναι πάντα η εξαίρεση στον κανόνα.
aksizei na to sxoliasw?
epeidi oi gynaikes-kopeles den kanoun kataggelies, epeidi fovountai ti geitonia, simainei pws de symvainei kiolas?
kai den yparxoun eksaireseis se kanones, eite isxyei kati, eite oxi!
marianna2525
26-05-2004, 14:09
Ένα θα πω... Π'τάνες γυναίκες, κάτι θα κάναν, τά'θελε πιθανότατα ο κώλος τους.
Λυπάμαι την κακομοίρα που θα σε παντρευτεί, μάλλον θα έχουμε ένα ακόμα θύμα αντρικής βίας.
"Miso lepto na fonaksw thn gynaika mou.Mhtsooooooooo"
.
Raven Lord
26-05-2004, 14:13
Αν μπορέσει η Αμνηστία να αλλάξει βασικά δόγματα της 2ης(νομίζω) πιο διαδεδομένης θρησκείας στον κόσμο ή πολιτικά συστήματα σε προβληματικές χώρες θα την παραδεχτώ.
sorry e, alla gia ton yperplythismo tis Kinas de ftaiei to kommounistiko systima.
ούτε η κίνα είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα χώρας όπου κακοποιούνται οι γυναίκες :x
enitharmon
26-05-2004, 14:19
nomizw oloi milame gia pragmata pou de gnwrizoume...
kaneis mas den exei zisei se theokratiko, kommoustiko kathestws gia na kserei... opote...
Amnesiac.
26-05-2004, 14:22
skaste mi sas plakwsw sto ksylo.
.
When Black Roses Bloom
26-05-2004, 14:24
Milise o Raspoutin. :P :P :P
Στο δυτικό κόσμο(η Ελλάδα θεωρείτε πλέον μέρος του) σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο και είναι πάντα η εξαίρεση στον κανόνα.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, συμβαίνουν τουλάχιστον 230 βιασμοί ή απόπειρες βιασμού ετησίως. Αν προσθέσεις και τους βιασμούς που, από ντροπή ή άλλους λόγους (δράστης από το οικογενειακό περιβάλλον) δεν αναφέρονται ποτέ στην αστυνομία, δεν είναι και μικρό ποσό.
Parta mori arosti...
Kai tha paro kai mia ataka apo tsonta: "Ti? Den exeis ftiaksei fai??? E tha se gamiso"
marianna2525
26-05-2004, 14:37
Το θέμα είναι αρκετό σοβαρό, οπότε μην το γελοιοποιείτε.
Μπορεί κάποιες από μας να κάνουμε προσεκτική επιλογή συντρόφων, αλλά στις κλειστές κοινωνίες της ελληνικής επαρχίας ισχύουν άλλοι κανόνες, αυτό ήδη φάνηκε από κάποιες απαντήσεις.
When Black Roses Bloom
26-05-2004, 14:39
Nai.... opws prin merika xronia to Kwstaleksh. H opws tis proalles me thn tainia pou eide h Painless, me to "monasthri"..... eek...
Vasika ta statistika mallon anaferontai mono sta megala astika kentra.Sta xwria kai tis mikres poleis oi gynaikes den tolmoun na anaferoun kati,eite logw ths katakraughs apo to perivallon tous eite epeidh kaneis den tha niastei.
marianna2525
26-05-2004, 14:45
Vasika ta statistika mallon anaferontai mono sta megala astika kentra.Sta xwria kai tis mikres poleis oi gynaikes den tolmoun na anaferoun kati,eite logw ths katakraughs apo to perivallon tous eite epeidh kaneis den tha niastei.
Ακόμα χειρότερα δηλαδή... :(
E etsi einai domimenes oi koinwnies tous,den einai oti exoun kai polles epiloges. (Ouu eftasa 666 posts,paw na kleisw symfwnia me kanan daimona)
Dark-Avenger
26-05-2004, 15:36
Στο θέμα της Κίνας, η Κίνα είναι αν δεν απατόμαι το 20% του παγκόσμιου πλυθησμού. Αμέσως αμέσως έχουμε δηλαδή τους 200 από τους 1000 να είναι από την Κίνα, όπου επιτρέπεται μόνο 1 παιδί/οικογένεια και διαλέγουν το αγόρι γιατί απλά στην Κίνα λόγω έλλειψης μόρφωσης οι άνδρες είναι πιο παραγωγικοί από τις γυναίκες(χειρωνακτικές εργασίες κλπ, τά'παμε σε άλλο thread).
Γι'αυτο που είπατε για καιρό πολέμου, ας βρει τα @@ η Χ,Υ,Ζ γυναίκα(χα, λογοπαίγνιο) όταν δει πως πάει να βιαστεί:
1)να βάλει τέλος μόνη της στη ζωή της από το να ατιμαστεί από τον εχθρό.
2)να πάρει ένα όπλο(και κουζινομάχαιρο κάνει), να πάει σε επίθεση αυτοκτονίας και ίσως να σκοτώσει και κανάν εχθρό.
Αλλά μάλλον η ζωούλα τους μετράει πιο πολύ, μη μου πείτε πως είναι δύσκολο το να αυτοκτονήσεις αν έχεις τη θέληση να το κάνεις.
Ή σε τελική ας πάει και αυτή στο μέτωπο του πολέμου, αλλά πόσες πάνε στην πρώτη γραμμή του πολέμου;
Μουσουλμανικές χώρες είναι το Ιράκ, το Ιράν πολλές ακόμα που οι γυναίκες είναι απλά ως αντικείμενα για τους άντρες. Και το λέει το Κοράνι πως ο άντρας είναι ανώτερος της γυναίκας. Άσχετα αν πχ στην Τουρκία τα παραβλέπουν αυτά για τα πολιτικά συμφέροντα τους(ένταξη στην Ε.Ε κλπ).
Για τα επίσημα ποσοστά της Αμνηστίας τώρα...
Γενικά το 167 στα 500 που λέει για ξυλοδαρμό κλπ(~34%) είναι υπερβολικό ποσοστό για τις δυτικές χώρες δε νομίζετε; 1 στις 3 γυναίκες τραβάει αυτά; Αμφιβάλλω.
Γι'αυτό που λέει για βιασμούς, στις 500 οι 100, είναι επίσης υπερβολικά υψηλό. Πάμε να δούμε το παράδειγμα της Ελλάδας που είπε ο Deggial. 230 βιασμοί/χρόνο*70 χρόνια μέσο lifespan γυναίκας=16100. Ζούμε σε μια χώρα με τουλάχιστον 5000000 γυναίκε(παραπάνω είναι καθότι στην Ελλάδα το ποσοστό των γυναικών νομίζω είναι κοντά στο 55% του συνολικού πλυθησμού αλλά τέσπα). Τι ποσοστό μας βγάζει λοιπόν; 0.3%! Ποια η σχέση του 0.3% με το 20% που αναφέρει η Αμνηστία;
Αυτό που ήθελα να πω είναι πως στις πολιτισμένες χώρες αυτά τα στοιχεία ΔΕΝ ισχύουν, ενώ είμαι σίγουρος πως ισχύουν σε τριτοκοσμικές χώρες. Αλλά εκεί υπάρχουν ζητήματα θρησκευτικά/πολιτικά/πολιτισμικά/οτιδήποτε που ΔΕΝ μπορεί να τα αλλάξει η Αμνηστία, όσο και αν προσπαθεί. Απλά με αυτά τα στοιχεία που μας δίνει προσπαθεί να κερδίσει εντυπώσεις σε πολιτισμένες χώρες από κάτι που δεν ισχύει.
PS:Μην δέχεστε ότι σας σερβίρουν οι τρίτοι χωρίς κάποια κριτική σκέψη.
Εάν θες τα στοιχεία που παρουσιάζεις να είναι σωστά, πρέπει να υπολογίζεις πως μόνο το 15% περίπου των βιασμών (ή απόπειρων) καταγγέλεται στην αστυνομία. Το ποσοστό αυτό αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά πάσα πιθανότητα, το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μικρότερο στην Ελλάδα (αν και δεν έχω δει κάποια ανάλογη στατιστική), δεδομένου πως η οικογένεια είναι πιο "παραδοσιακή".
Twisted_Bassist
26-05-2004, 16:30
Parta mori arosti...
Kai tha paro kai mia ataka apo tsonta: "Ti? Den exeis ftiaksei fai??? E tha se gamiso"
"Gineka ti wra einai?"
"3 kai eikosi agapi mou.."
"Wra na se gamisw!"
Agoria ippotes
koritsia mavres kotes
Angrafan
26-05-2004, 16:43
Thn gynaika prepei na thn derneis 2 fores th mera. Esy mporei na mhn ksereis to giati, afth omws sigoura to kserei
Pera apo thn plaka den mporw na katalavw thn logikh aftwn pou xrhsimopoioun via (genikotera, oxi mono panw se gynaikes).
Egw pote mou pantws den exw shkwsei xeri se gynaika kai den prokeitai na to kanw
Twisted_Bassist
26-05-2004, 16:47
angrafan=gentleman :pink:
Εάν θες τα στοιχεία που παρουσιάζεις να είναι σωστά, πρέπει να υπολογίζεις πως μόνο το 15% περίπου των βιασμών (ή απόπειρων) καταγγέλεται στην αστυνομία. Το ποσοστό αυτό αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά πάσα πιθανότητα, το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μικρότερο στην Ελλάδα (αν και δεν έχω δει κάποια ανάλογη στατιστική), δεδομένου πως η οικογένεια είναι πιο "παραδοσιακή".
Auto akrivws Dark-Avenger,opws eipame kai pio panw.
Dark-Avenger
26-05-2004, 17:19
Δηλαδή τώρα μου λέτε πως τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας στηρίζονται σε υποθετικά/θεωρητικά δεδομένα πως μόνο το 15% των γυναικών καταγγέλει βιασμούς; Και όχι σε πραγματικές καταγγελίες/στοιχεία αστυνομιών; Τότε να τα χαίρεστε, μου θυμίζει τον τρόπο υπολογισμού αποτελεσμάτων φοιτητικών εκλογών. Ο καθένας ότι τον συμφέρει.
Αλλά και να δεχτούμε το 15%, guess what! 0.3*100/15=2! 2%!!! Το 10% από αυτό που λένε τα "επίσημα" στοιχεία της Αμνηστίας. Και δεν φταίει η παραδοσιακή οικογένεια της Ελλάδας, φταίνε όσα είπα στα άλλα posts. Ότι δεν είμαστε τριτοκοσμικοί, ότι έχουμε δημοκρατία και χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία(από τις πλέον δημοκρατικές θρησκείες)...
Δεν βαρεθήκατε να σας κοροϊδεύουν με όσα σας λένε; Μην γίνεστε αμερικάνοι που τους κινεί η κυβέρνησή τους σα μια μάζα, σκεφτείτε λίγο πριν αποδεχτείτε κάποια πράγματα.
Δεν είμαι κατά του φεμινισμού εγώ, πιστεύω στην ισότητα των 2 φύλων. Αλλά στην πραγματική ισότητα, όχι να δίνουμε δικαιώματα στις γυναίκες χωρίς να δίνουμε υποχρεώσεις. Γιατί αυτό προσπαθούν να περάσουν, μόνο ότι τους συμφέρει.
PS:Ποτέ μου δεν έχω χτυπήσει γυναίκα εγώ, εκτός από μερικές περιπτώσεις που δε μετράνε.
irreligious
26-05-2004, 17:21
PS:Ποτέ μου δεν έχω χτυπήσει γυναίκα εγώ, εκτός από μερικές περιπτώσεις που δε μετράνε.
apofasise...
Raven Lord
26-05-2004, 17:26
χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία(από τις πλέον δημοκρατικές θρησκείες)...
δεν άντεξα ... sorry :P
Dark-Avenger
26-05-2004, 17:27
1-2 φάπες πάνω στο γαμήσι ειδικά αν γουστάρει η άλλη και στο ζητάει δεν είναι βία, δε μετράει ως βία. ΟΚ? Πρακτικά δεν έχω ποτέ χτυπήσει γυναίκα ως πράξη βίας.
Dark-Avenger
26-05-2004, 17:29
[quote="Dark-Avenger":11fregtk] χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία(από τις πλέον δημοκρατικές θρησκείες)...
δεν άντεξα ... sorry :P[/quote:11fregtk]
Για να μη πάμε off topic, έχω πει σε άλλα threads τα πιστεύω μου. Αλλά κακά τα ψέματα, το ότι ΔΕΝ φανατίζει και ότι δίνει δικαίωμα άρνησης να πιστέψεις τον κάνουν τον χριστιανισμό από τις δημοκρατικότερες θρησκείες. Αυτό το παραδέχομαι.
Raven Lord
26-05-2004, 17:33
ok ok... παρεκτράπηκα :?
nikodimos
26-05-2004, 17:39
snip
snip
genika fusika exeis dikio. avenger sobarepsou giati 8a arxisw ta posts-selida. alla eni auto to teleutaio einai la8os e. kai as mhn 3exname to oti bia einai polla pragmata. enas ka8hghths mou pou einai upeu8unos sto metaptuxiako pou 8elw, logw isxurhs 8eshs mou feretai sa na eimai skoupidi - auto bia einai alla den mporw na to pw sthn amnhstia.
an mia gunaika kanei th zwh kolash se enan antra kai autos ths ri3ei mia sfaliara gia mia fora, auth mpainei sta statistika ws kakopoihmenh.
kai mh lussa3ete gia malakies eimai 100% kata ths bias kai den exw xtuphsei pote gunaika h antra (prwtos xexe). epishs o biasmos einai ena apo ta liga pragmata gia ta opoia 8a xrhsimopoiousa bia (panw sto biasth).
enitharmon
26-05-2004, 19:27
snip
snip
genika fusika exeis dikio. avenger sobarepsou giati 8a arxisw ta posts-selida. alla eni auto to teleutaio einai la8os e.
sorry an exw alli gnwmi...
an pisteuoume pws kati isxyei kai vrethei mia eksairesi, gia mena pauei na isxyei ws kanonas pleon
The Butcher
26-05-2004, 19:46
ena rito leei oti i eksairesi epivevaiwnei ton kanona
morphine
26-05-2004, 19:55
na akoute kai tous ma8hmatikous
nikodimos
26-05-2004, 20:34
einai entelws off topic bebaia alla nai isxuei auto.
na akoute kai tous ma8hmatikous
kai auto. :D
3eroume apo kanones. kai diabhtes. eimai geek.
freak brother
26-05-2004, 20:36
(h gkomena tou kolitou mou einai xazh..
thn exw dei na tou skaei mpouketo sthn psuxra enw odhgouse.. e kai meta thn arxise sta klwtsidia..
epeidh einai malakas
ntraphka..giauton
alla kiauth zwo einai..den ta thele?)
freak brother
26-05-2004, 20:40
Δηλαδή τώρα μου λέτε πως τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας στηρίζονται σε υποθετικά/θεωρητικά δεδομένα πως μόνο το 15% των γυναικών καταγγέλει βιασμούς; Και όχι σε πραγματικές καταγγελίες/στοιχεία αστυνομιών; Τότε να τα χαίρεστε, μου θυμίζει τον τρόπο υπολογισμού αποτελεσμάτων φοιτητικών εκλογών. Ο καθένας ότι τον συμφέρει.
Αλλά και να δεχτούμε το 15%, guess what! 0.3*100/15=2! 2%!!! Το 10% από αυτό που λένε τα "επίσημα" στοιχεία της Αμνηστίας. Και δεν φταίει η παραδοσιακή οικογένεια της Ελλάδας, φταίνε όσα είπα στα άλλα posts. Ότι δεν είμαστε τριτοκοσμικοί, ότι έχουμε δημοκρατία και χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία(από τις πλέον δημοκρατικές θρησκείες)...
Δεν βαρεθήκατε να σας κοροϊδεύουν με όσα σας λένε; Μην γίνεστε αμερικάνοι που τους κινεί η κυβέρνησή τους σα μια μάζα, σκεφτείτε λίγο πριν αποδεχτείτε κάποια πράγματα.
Δεν είμαι κατά του φεμινισμού εγώ, πιστεύω στην ισότητα των 2 φύλων. Αλλά στην πραγματική ισότητα, όχι να δίνουμε δικαιώματα στις γυναίκες χωρίς να δίνουμε υποχρεώσεις. Γιατί αυτό προσπαθούν να περάσουν, μόνο ότι τους συμφέρει.
kai as mhn xehasoume na poume oti stous antres to pososto katagkelias tou viasmou einai 0% pios antras tha antexe thn xlevh kai thn katakravgh na omologhsei oti ton viase mia gunaika?
eyeamflesch
26-05-2004, 22:05
Gia alli mia fora paratirw ena themeliwdes sfalma: prospatheite na eksiswsete tis koinwnikies epistimes me tis thetikies, thelete kanones kai eksaireseis. Ksypnate, den yparxoyn Κ.Σ. eksw apto ergastirio.
kapetan-Korakas
26-05-2004, 22:18
Freak Brother swstos kai episis 3erw kai egw 2 paradeigmata antrwn pou oi ginaikes tous einai tyrannoi kai autoi kanoun toumpeki kai den antidrane, kai tha ithela na simplirwsw oti polloi antres ehoun viastei psihika kai kapoioi (elahistoi) swmatika. Tis feministries tou 1900 tis dikaiologw apolitws giati tote den eihan dikaiwmata ohi mono trwgane 3ilo, tis simerines tis pio polles (feministries kai proskeimenes se tetoies skepseis) tis thewrw komple3ikes giati? Giati mou lene den tha kanw oikogeneia den tha pantreutw tha vgazw lefta san bussineswoman tha 3inw ta arhidia mou kai ton kwlo mou kai ola kala mehri na pethanw. Kai thewrw opoion varaei tin ginaika tou karagkiozi keno kai provlimatiko kai prepei na paei se psihologo.
Μπορεί κάποιες από μας να κάνουμε προσεκτική επιλογή συντρόφων, αλλά στις κλειστές κοινωνίες της ελληνικής επαρχίας ισχύουν άλλοι κανόνες,
Katse re ti kathese kai mas les diladi...mono oi ginaikes ipoferoun diladi apo tin mi prosektiki epilogi sintrofon. Koita gia na min to parousiazeis oti eiste plasmatakia athoa pou sas varane, kata tin gnomi mou i ginaika einai panisxiro plasma kai gia na petixei kati mporei na ta kanei kai ola poutana. Akomi kai tin idia tis tin oikogeneia. Afta einai enstikta ginaikas.
Apo ekei kai pera min nomizoume oti kakopoihsh stous antres den iparxei.Iparxei kai einai psixologiki. Kai oso na fenete ipervoliko (an kai den exo varesei pote mou gomena) merikes einai gia poli ksilo me afta pou kanoun.
StationEleven
26-05-2004, 23:37
ok,as anoi3oume ena thread twra gia thn psyxologikh bia pou askoun oi gynaikes stous antres :P
Ante anoi3e to,ti perimeneis?
enitharmon
27-05-2004, 00:55
ena allo leei papoutsi apo ton topo sou ki as ein' kai mpalwmeno...
so?
yparxoun polla ilithia rita
Stormrider
27-05-2004, 02:07
variemai na diavazw olo afto..
enitharmon
27-05-2004, 03:13
osi wra ekane na fortwsei i selida tou reply kai na apantiseis, tha eixes diavasei to miso...
The Butcher
27-05-2004, 04:20
ena allo leei papoutsi apo ton topo sou ki as ein' kai mpalwmeno...
so?
yparxoun polla ilithia rita
Gia alli mia fora paratirw ena themeliwdes sfalma: prospatheite na eksiswsete tis koinwnikies epistimes me tis thetikies, thelete kanones kai eksaireseis. Ksypnate, den yparxoyn Κ.Σ. eksw apto ergastirio.
me kalypse pali o eyeamflesch. btw den exw diavasei alla posts, off topic imoun, omws ayto pou eipes, oti enas kanonas den epidexetai eksaireseis den einai alitheia. k to rito pou les den einai k toso ilithio oso fantazei me tin prwti!
marianna2525
27-05-2004, 12:42
Έφτιαξα αυτό το τόπικ για να ευαισθητοποιηθούν κάποια άτομα για τον Ραδιομαραθώνιο της Διεθνούς Αμνηστίας.
Επόμενο ήταν να υπάρχουν και μισογυνικές αντιδράσεις, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο αναχρονιστικές απόψεις σ'αυτό το διαδικτυακό χώρο.
Αμφισβητείτε μερικοί τα ποσοστά των κακοποιημένων γυναικών, σας ενημερώνω όμως, πως ακόμα και στη "πολιτισμένη" Ελλάδα συμβαίνει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, όχι μόνο σε κάποιες "κατώτερες" μορφωτικά τάξεις, αλλά και στις ανώτατες.
Και για να μην πάμε μακριά, όλοι εσείς που μεθαύριο θα έχετε μια πανεπιστημιακή μόρφωση, ανοίξτε λίγο τα μυαλά σας και δείτε και την άλλη πλευρά του νομίσματος, μην κρίνετε μόνο από το μικρόκοσμό σας.
Όσον αφορά τις μουσουλμανικές χώρες, ναι εκεί η γυναίκα είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα, όμως ακόμα και να μην υφίσταται η μουσουλμανική θρησκεία, είναι εύκολο να αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων;
Στην Ελλάδα ισχύει πάνω από 20 χρόνια το οικογενειακό δίκαιο για την ισότητα των δύο φύλων, αλλά οι αντιλήψεις κάποιων Ελλήνων είναι μεσαιωνικές, ακόμα και νέων παιδιών, όπως βλέπω.
Σε τελευταία ανάλυση η Διεθνής Αμνηστία δεν είναι ένας μάγος, που με μια κίνηση θα αλλάξει τον κόσμο και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του, απλά συμπαρίσταται με πράξεις και όχι μόνο με λόγια σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Dark-Avenger
27-05-2004, 13:26
Εμένα το μόνο πρόβλημα ήταν πως η Διεθνής Αμνηστία μας πασσάρει στοιχεία που φαίνονται ψευδή, αν κάτσεις και κάνεις 2 βασικές μαθηματικές πράξεις. Έχουν λόγο να το κάνουν; Γιατί δεν δίνουν ποσοστά που ισχύουν και προσπαθούν απλά να κερδίσουν εντυπώσεις;
Σα να έβγαινα εγώ πχ και να έλεγα πως αν ζούσαμε σε ένα κόσμο 1000 ανθρώπων οι 600 θα γουστάραν Manowar αλλά μόνο το 10% θα το παραδεχόταν διότι το άλλο 90% θα είχε κοινωνική κατακραυγή πως ακούει "gay, μισογύνηδες, παλιαδελφές, ότι-έχει-ακουστεί-για-Manowar-κατά-καιρούς". Από κάτι σοβαρό όπως η Διεθνής Αμνηστία περίμενα να μην καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους εντυπωσιασμού, that's all.
Και σε τελική, αν έχω κάποιο λάθος στο "θετικό" μου συλλογισμό(που λέει ο eyeamflesch) ας μου δείξει κάποιος άλλος πως κάνω λάθος και τα στοιχεία που μας δίνει η Αμνηστεία ισχύουν.
PS:@eyeamflesch:Αν δε θέλαν "θετικό" λογισμό σε κοινωνικά προβλήματα να μην έδιναν στατιστικά(=θετικά) δεδομένα.
PPS:Δεν αρνήθηκα εγώ πως συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα στην (πολιτισμένη)Ελλάδα αλλά όχι και το 20% βιάζονται! Ήμαρτον! Sry, αλλά η Αμνηστία πάει στο άλλο άκρο και δείχνει πως ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών είναι γουρούνια κλπ κλπ και αυτές οι απόψεις είναι χειρότερες των φαλλοκρατών. Και όπως είπες εσύ...
οι αντιλήψεις κάποιων Ελλήνων είναι μεσαιωνικές
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, παντού θα υπάρχουν εξαιρέσεις.
freak brother
27-05-2004, 13:30
Freak Brother swstos kai episis 3erw kai egw 2 paradeigmata antrwn pou oi ginaikes tous einai tyrannoi kai autoi kanoun toumpeki kai den antidrane, kai tha ithela na simplirwsw oti polloi antres ehoun viastei psihika kai kapoioi (elahistoi) swmatika. Tis feministries tou 1900 tis dikaiologw apolitws giati tote den eihan dikaiwmata ohi mono trwgane 3ilo, tis simerines tis pio polles (feministries kai proskeimenes se tetoies skepseis) tis thewrw komple3ikes giati? Giati mou lene den tha kanw oikogeneia den tha pantreutw tha vgazw lefta san bussineswoman tha 3inw ta arhidia mou kai ton kwlo mou kai ola kala mehri na pethanw. Kai thewrw opoion varaei tin ginaika tou karagkiozi keno kai provlimatiko kai prepei na paei se psihologo.
egw gia plaka to pa omws peri viasmenwn antrwn :oops:
.... Στατιστική έρευνα, σου λέει τίποτα ο όρος; Το 15% δεν είναι ένα αυθαίρετο ποσοστό που τους ήρθε (και έρχεται απ'τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε., όχι της Διεθνούς Αμνηστίας), προέρχεται από έρευνα μέσω ερωτηματολογίων και άλλων μεθόδων.
marianna2525
27-05-2004, 13:45
@Dark-Avenger
Δεν είμαι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, γνωρίζω προσωπικά όμως κάποια μέλη της πάνω από 20 χρόνια και ξέρω καλά, πως ελέγχουν καλά τα στοιχεία, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.
Στο πρώτο μου ποστ υπάρχουν αρκετές διευθύνσεις της Διεθνούς Αμνηστίας, μπορείς να απευθυνθείς εκεί, αν αμφισβητείς τα στοιχεία τους (η πηγή η δικιά σου ποια είναι; )
Σου έχω πει και προφορικά, πως το άτομο που μου στέλνει τα email της Αμνηστίας είναι μεταπτυχιακός συνάδελφός σου, οπότε σου δίνω και τα προσωπικά του στοιχεία, αν το επιθυμείς.
Κρίμα πάντως, που 5 χρόνια στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, δεν έμαθες να κάνεις αντιπαράθεση με στοιχεία και όχι να εκφράζεις τις απόψεις του παππού σου!
Οπότε μην σε ξανακούσω να κλαψουρίζεις, όταν σε απορρίπτουν οι φιλενάδες σου...
Dark-Avenger
27-05-2004, 13:59
Και είπα πως έστω το δέχομαι, τι έχουμε;
Αλλά και να δεχτούμε το 15%, guess what! 0.3*100/15=2! 2%!!! Το 10% από αυτό που λένε τα "επίσημα" στοιχεία της Αμνηστίας.
20%...
2%...
Γιατί κανείς δε σχολιάζει αυτή την ΤΡΟΜΕΡΗ διαφορά στα στοιχεία της Αμνηστίας; Η Διεθνής Αμνηστία δίνει 900% παραπάνω ποσοστό(έτσι φαίνεται πιο τρομερή η διαφορά από το να βάλω το 10% ανάποδα), ξέρετε τι θα έλεγε ο Τσιαμτσίκας αν υπήρχε τέτοια αύξηση πχ στη τιμή του πολτοποιημένου ακτινιδίου στα ράφια των supermarket; :P
Το 20% των γυναικών βιάζονται(εκτός από περιπτώσεις θεοκρατικών μουσουλμανικών χωρών/περιόδων πολέμων για λόγους που είπα σε άλλο post μου); Δηλαδή κοιτώ γύρω μου στο δρόμο και στις 5 γυναίκες που βλέπω η 1 έχει βιαστεί; Σοβαρά τώρα, μόνο εγώ θεωρώ αυτά τα στοιχεία ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ και χωρίς κανένα ίχνος αλήθειας;Μάλλον τελικά ο μαθηματικός λογισμός είναι για πέταμα, θέλω να γίνω και μηχανικός τρομάρα μου :?
@marianna2525: Η πηγή η δική μου είναι τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε που μας έδωσε ο Deggial στα posts του και βασικές πράξεις μαθηματικών.
PS:Κανένας παππούς μου δεν ήξερε μαθηματικά, άρα δεν νομίζω πως εκφράζω τις απόψεις του.
marianna2525
27-05-2004, 14:18
@Dark-Avenger
Μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού στη διάρκεια ζωής της.
Αν είχες καλύτερη σχέση με τις γυναίκες και δεν περιοριζόσουν στη μεταλλοπαρέα, τότε θα μάθαινες κάποια πράγματα, που δεν είναι εξωπραγματικά.
Το να πάρεις τα νούμερα που ανέφερε ο Deggial και να τα μαγειρέψεις, και που είναι μόνο αυτά που έχουν καταγγελθεί, δεν σημαίνει πως αυτοί είναι μόνο οι βιασμοί στην Ελλάδα.
Για τις απόπειρες βιασμών τι να πω, εδώ δεν καταγγέλεται ο βιασμός, θα καταγγελθεί η απόπειρα;
Μάλλον δεν διδάχθηκες Στατιστική και έρευνες μέσα από ερωτηματολόγια, οπότε περιορίσου στο αστυνομικό δελτίο και ζήσε εσύ καλά και άσε και τις γυναίκες να ζήσουν καλύτερα.
freak brother
27-05-2004, 14:29
emena ama mou piasei mia kakh kakasxhmh xontrh gunaika ton kwlo xestika.. giati na paw na to katagkeilw? ti eimai kanas mygiagkixtos mh mou aptou kietsi..
re xalarwste re ligo...
marianna2525
27-05-2004, 14:39
emena ama mou piasei mia kakh kakasxhmh xontrh gunaika ton kwlo xestika.. giati na paw na to katagkeilw? ti eimai kanas mygiagkixtos mh mou aptou kietsi..
re xalarwste re ligo...
Αν όμως ήσουν ανήλικη γυναίκα και υπήρξες θύμα απόπειρας βιασμού, δεν θα μίλαγες έτσι.
Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει...
chill out genika!na pane oi gynaikes fantaroi an 8eloun isothta!ugh!(peran tis plakas,giati den pane kai aytes na yphretisoun kai na xasoun kana-dyo xronakia apo ti zwh tous?)
marianna2525
27-05-2004, 14:44
Αυτό τώρα τι σχέση έχει με τη βία κατά των γυναικών;
Καλύτερα να πάει σε άλλο τόπικ.
eyeamflesch
27-05-2004, 14:44
chill out genika!na pane oi gynaikes fantaroi an 8eloun isothta!ugh!(peran tis plakas,giati den pane kai aytes na yphretisoun kai na xasoun kana-dyo xronakia apo ti zwh tous?)
Giati arneisai na baleis tampon.
Και είπα πως έστω το δέχομαι, τι έχουμε;
[quote="Dark-Avenger":1ou8tywn]Αλλά και να δεχτούμε το 15%, guess what! 0.3*100/15=2! 2%!!! Το 10% από αυτό που λένε τα "επίσημα" στοιχεία της Αμνηστίας.
20%...
2%...
Γιατί κανείς δε σχολιάζει αυτή την ΤΡΟΜΕΡΗ διαφορά στα στοιχεία της Αμνηστίας; Η Διεθνής Αμνηστία δίνει 900% παραπάνω ποσοστό(έτσι φαίνεται πιο τρομερή η διαφορά από το να βάλω το 10% ανάποδα), ξέρετε τι θα έλεγε ο Τσιαμτσίκας αν υπήρχε τέτοια αύξηση πχ στη τιμή του πολτοποιημένου ακτινιδίου στα ράφια των supermarket; :P[/quote:1ou8tywn]
Το κείμενο λέει πως το 20% των γυναικών παγκοσμίως θα υποστεί βιασμό ή απόπειρα βιασμού. Δεδομένου πως εγώ αναφέρθηκα μόνο στην Ε.Ε., δε βρίσκω πού είναι το λάθος στα στοιχεία της Δ.Α.
Σε κάθε περίπτωση, δεχόμενοι το 15%, συμβαίνουν πάνω από 1400 βιασμοί ή απόπειρες ετησίως στην Ελλάδα. Ε, δεν είναι και μικρό ποσό για να το αγνοούμε.
freak brother
27-05-2004, 14:50
koita kai ta statistika lene oti to 55% stis fulakes oi alvanoi..
opote h lush einai mia.. THANATOS STOUS XENOUS..
:p
oust...
tous exoun kanei ban apo ta mpourdela kai anagkastika.. :p
Dark-Avenger
27-05-2004, 16:06
Το κείμενο λέει πως το 20% των γυναικών παγκοσμίως θα υποστεί βιασμό ή απόπειρα βιασμού. Δεδομένου πως εγώ αναφέρθηκα μόνο στην Ε.Ε., δε βρίσκω πού είναι το λάθος στα στοιχεία της Δ.Α.
Σε κάθε περίπτωση, δεχόμενοι το 15%, συμβαίνουν πάνω από 1400 βιασμοί ή απόπειρες ετησίως στην Ελλάδα. Ε, δεν είναι και μικρό ποσό για να το αγνοούμε.
Λοιπόν, θα ξαναπώ τον μαθηματικό συλλογισμό μου, λαμβάνοντας ΟΛΑ τα στοιχεία επειδή προφανώς κάποιοι βαριούντε να διαβάσουν τα προηγούμενα posts μου(αν τα έχετε διαβάσει σταματήστε να διαβάζετε το post εδώ).
-230 επίσημες απόπειρες βιασμού/βιασμοί ετησίως
-Μόνο το 15% των βιασμών/αποπείρων καταγγέλονται.
-Μέσος όρος ζωής του ανθρώπου Ελλάδα 70 χρόνια
-Γυναικείος πλυθησμός στην Ελλάδα ~5000000(παραπάνω είναι αλλά για ευκολία πράξεων και το θεωρούμε ως σταθερό στην Ελλάδα, άλλωστε δεν αυξανόμαστε πλυθησμιακά τα τελευταία χρόνια δυστυχώς)
Έχουμε λοιπόν πως ετησίως στην Ελλάδα γίνονται 230 βιασμοί/απόπειρες*100/15 για να βρούμε το estimation των πραγματικών βιασμών/απόπειρων. Αυτό μας βγάζει ~1533 βιασμούς/απόπειρες.
Δεδομένου ότι ζούμε κατά μέσο όρο 70 χρόνια, ο αριθμός των βιασμών σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι 1533*70=107310.
Άρα το ποσοστό είναι 107310/5000000=0.021462, δηλαδή ~2%.
Όπως προείπα σε άλλα posts, μουσουλμανικές θεοκρατικές χώρες δεν μας αφορούν γιατί πολύ απλά δεν αλλάζουν τα πράγματα εκεί. Και να πάμε να τα αλλάξουμε, η απάντηση θα είναι μία. "ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ!". Έτσι δουλεύει το Ισλάμ τόσα χρόνια και είναι πολύ διαδεδομένη ως θρησκεία για να αλλάξει. Επίσης, όσα γίνονται σε περιόδους πολέμου(Η γενοκτονία στη Ρουάντα πχ) δεν τα λαμβάνω υπ'όψιν μου. Ο πόλεμος αλλάζει τον άνθρωπο και δεν υπάρχουν πλέον ηθικοί φραγμοί, γινόμαστε ζώα και επικρατεί ο κύριος νόμος της φύσης, ο δυνατός επιβιώνει.
Οπότε για άλλη μια φορά, αυτό που θέλω να πω είναι πως η Δ.Α προσπαθεί να κερδίσει εντυπώσεις. Δεν λέω πως οι 1533 βιασμοί/απόπειρες ετησίως είναι μικρό νούμερο, ούτε ότι δε με κάνει να νιώθω άσχημα. Αλλά σίγουρα απέχουμε πολύ από το 20%(δηλαδή κάπου 14286 βιασμοί/απόπειρες το χρόνο) που μας δίνει η Δ.Α, υπερβολικά πολύ. Και αυτό το ψευδές στοιχείο καταδεικνύει μεγάλο ποσοστό από άντρες ως γουρούνια, που βιάζουν τις γυναίκες. Αν η 1 στις 5 δηλαδή το έχει πάθει...
nikodimos
27-05-2004, 18:25
Lepon Marianna
Έφτιαξα αυτό το τόπικ για να ευαισθητοποιηθούν κάποια άτομα για τον Ραδιομαραθώνιο της Διεθνούς Αμνηστίας.
Επόμενο ήταν να υπάρχουν και μισογυνικές αντιδράσεις, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο αναχρονιστικές απόψεις σ'αυτό το διαδικτυακό χώρο.
Yperbolh sta xeirotera ths. Opoios exei na pei kati ligo diaforetiko einai misogunhs e? Eidika gia ta epixeirhmata tou Avenger den exeis dikaioma na to kaneis auto, asxeta an den sumfwnw mazi tou. Exei epixeirhmata kai xrhsimopoiei stoixeia pou para8etei.
Loipon an rwthsei kaneis th mana mou h thn aderfh mou px mporei na sou poun oti kapoios antras exei kanei apopeira enantion tous. Milame twra gia th fash "mou epiase to sth8os sto lewforeio". Exw thn entupws oti tetoies periptwseis upologizontai sta erwthmatologia, ta opoia einai ftiagmena me tetoion tropo wste na mhn 3eka8arizetai ka8e periptwsh 3exwrista alla na kanoun oi erwth8entes ena aplo tik se koutakia pou telika den sou lene to ti sunebh.
Epishs stis gunaikes pou ta erwthmatologia bgazoun kakopoihmenes upologizetai kai opoiadhpote gunaika xrhsimopoihse bia prwth, akoma kai an auth h bia einai diaforetikou eidous apo swmatikh.
H alh8eia einai oti kai egw exw ena mikro problhma na dextw oti sthn Ellada shmera mia stis pente gunaikes einai kakopoihmenes.
Pros 8eou de lew na mhn euais8htopoih8ei o kosmos gia ena shmantiko problhma, oute katakrinw thn apofash sou na kaneis to topiv. Alla mia pou arxisame suzhthsh na mhn uperbaloume kiolas. Mhnakousw eirwneia gia peri statistikhs kai tetoia e giati ta exw faei me to koutali.
H dikh mou apopsh panw sto 8ema einai oti fusika kai h bia einai kati to katakriteo alla den exoun to pronomio ths xrhshs ths mono oi antres. Apla to antistrofo den fainetai pou8ena. Giati einai kuriws psuxologikh bia, mia pou swmatikh den 8a mporouse na einai eukola (giati eimai o xoulk).
Οπότε μην σε ξανακούσω να κλαψουρίζεις, όταν σε απορρίπτουν οι φιλενάδες σου...
Egw pou den me aporiptoun oi filenades mou mporw na milaw? Eleos kai milas gia epixeirhmata kai stoixeia otan sta posts sou stazeis xolh gia opoion diafwnei.
Αν είχες καλύτερη σχέση με τις γυναίκες και δεν περιοριζόσουν στη μεταλλοπαρέα, τότε θα μάθαινες κάποια πράγματα, που δεν είναι εξωπραγματικά.
Aporw pou den exoun arxisei na sou petane lemonia oi gunaikes tou forum.
Mia erwthsh. 8ewreite h oxi biasdmenes tis gunaikes pou upoxrewnontai na pantreutoun kapoion pou den 8eloun? Egw tis 8ewrw. Ypo8etw oti kai h amnhstia to idio. E se polles xwres oi gunaikes den exoun to dikaioma na diale3oun suzhgo. Oles autes mpainoun sta statistika molis kanoun tik sthn epilogh tou erwthmatologiou "Did you ever have non consentual sex?". Milame gia tromaktika pososta etsi? An 8elei kapoios na mageirepsei statistikes to kanei gia plaka.
To teleutaio apla kai mono giati pisteuw oti auto pou leei o Avenger, oti sthn Ellada den einai opws ta leei h Amnhstia isxuei. KAI DEN LEEI TIPOTA ALLO RE. Den eipe oti oi gunaikes den kakopoiountai.
enitharmon
28-05-2004, 00:29
kryfomanowouora :P
nikodimos
28-05-2004, 00:31
krufo?
ouden krupton upo ton panon (psychotron)
:D
ManWhoSoldTheWorld
28-05-2004, 00:32
kai me mia dosi humour-den eimai misoginis aditheta malista:
http://users.acn.gr/ppanag/vids/NoRespect4women.mpeg
nikodimos
28-05-2004, 00:36
e to gamhses
enitharmon
28-05-2004, 00:36
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
to kserw to videaki... eixa liwsei tin prwti fora :rofl:
ManWhoSoldTheWorld
28-05-2004, 00:37
eipa oti den eimai misoginis
alla exei gelio
ti na kanoume?
na mi gelasoume?
tha gelasoume!
nikodimos
28-05-2004, 00:39
egw pantws to perimena, fainotan oti kapou 8a empaine ena peos sthn o8onh
:rofl: :rofl: kai gw to xw ksanadei
marianna2525
28-05-2004, 10:17
@Dark-Avenger
Μήπως μπερδεύτηκες με τα νούμερα και δεν καταλαβαίνεις την ελληνική γλώσσα;
Χρησιμοποιείς ποσοστά και δείκτες, που αναφέρονται σε διαφορετικές περιπτώσεις, οπότε το αποτέλεσμα του 2% δεν μου λέει τίποτα.
Και μπορεί στην Ελλάδα το ποσοστό να είναι μικρότερο ίσως του 20%, αυτό όμως σημαίνει, πως αδιαφορούμε για το μεγαλύτερο του 20% ποσοστό, που υπάρχει σε άλλες χώρες;
Δεν αμφισβητώ τα στοιχεία του Deggial, απλά εσύ δεν κατάλαβες, ποιοι είναι οι μέσοι όροι για τον κόσμο, για την Ε.Ε. και για την Ελλάδα, όπου εδώ δεν έχουμε ποσοστά για το πόσοι βιασμοί καταγγέλλονται.
Εθελοτυφλείς στα επίσημα νούμερα και εστιάζεις σε μικρά λανθασμένα ποσοστά.
Τέλος πάντων, θέλεις να εντυπωσιάσεις αυτούς που δεν διαβάζουν όλες τις απαντήσεις, δικαίωμά σου, σε θεωρώ ευφυές άτομο, πλην όμως η συναισθηματική σου νοημοσύνη σού βάζει παρωπίδες για να δεκτείς την πραγματικότητα.
marianna2525
28-05-2004, 10:42
@nikodimos
Μάλλον μπερδεύεις την σεξουαλική παρενόχληση με την απόπειρα βιασμού.
Μπορεί να είσαι Μαθηματικός και να γνωρίζεις, πως γίνονται οι στατιστικές έρευνες, αυτό όμως δεν σημαίνει, πως δεν γνωρίζουμε κι' εμείς από στατιστικές έρευνες, αλλά και καλά ελληνικά.
Όσον αφορά τα σχόλια για τις γυναίκες του φόρουμ, πιστεύεις πως μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα κάποια κοριτσάκια, που τα έχετε γελοιοποιήσει σε άλλα τόπικ, για να το παίζετε δήθεν μάγκες;
Dark-Avenger
28-05-2004, 10:42
Εσείς δεν καταλαβαίνετε μάλλον... Τα ποσοστά αυτα στις μουσουλμανικές χώρες είναι τεράστια, δε νομίζω είναι κάτω από 80% εκεί(και λίγο λέω, αν δεχτούμε το non consentual sex). Πόσο είναι το ποσοστό παγκοσμίως των μουσουλμάνων; Αυτό πρέπει να βγει από τη γενικό ποσοστό, ή πρέπει να δίνονται διαφορετικά ποσοστά για ισλαμικές/λοιπές χώρες.
Για άλλη μια φορά, είναι βασική αρχή στο Κοράνιο, η γυναίκα είναι κατώτερη του άντρα! Εκτός αν θέλουμε να κάνουμε έναν "ιερό" πόλεμο ενάντια σε μια πολύ διαδεδομένη θρησκεία χωρίς καθόλου δημοκρατικές ιδέες, δεν ξέρω. Διότι οι μουσουλμάνοι ως "ιερό πόλεμο" θα το δουν, αφορμή ψάχνουν και αυτοί. Και κάποια πράγματα ΔΕΝ αλλάζουν, ας είμαστε ρεαλιστές.
Ζούμε σε μια πολιτισμένη χώρα, αλλά από το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας δεν ικανοποιούμαι... Γιατί; Διότι...
Αλλά σίγουρα απέχουμε πολύ από το 20%(δηλαδή κάπου 14286 βιασμοί/απόπειρες το χρόνο) που μας δίνει η Δ.Α, υπερβολικά πολύ. Και αυτό το ψευδές στοιχείο καταδεικνύει μεγάλο ποσοστό από άντρες ως γουρούνια, που βιάζουν τις γυναίκες.
Εσένα μπορούν να σε πιάνουν τα φεμινιστικά σου, αλλά αυτά τα στοιχεία μειώνουν το αντρικό φύλο ισοπεδώνοντας πράγματα και καταστάσεις. Και όπως μια φεμινίστρια θα αντιδρούσε αν γινόταν κάτι αντίστοιχο για τις γυναίκες, έτσι αντιδρώ και εγώ, OK?
PS: Και επειδή εσύ εθελοτυφλείς μάλλον, αν λάμβανα ως πραγματικούς βιασμούς/απόπειρες ΟΣΟΥΣ καταγγέλονται MONO το ποσοστό θα ήταν 0.3%, όχι 2%. Έλαβα υπ'όψιν μου το 15% που ανέφερε επίσης ως στοιχείο ο Deggial για το πόσοι βιασμοί καταγγέλονται.
PPS:Για μια τελευταία φορά, είμαι κατά της βίας προς τις γυναίκες.-
necropethamenos
28-05-2004, 10:43
η συναισθηματική σου νοημοσύνη σού βάζει παρωπίδες για να δεκτείς την πραγματικότητα.
xevi metal.
marianna2525
28-05-2004, 10:54
Όσον αφορά τις μουσουλμανικές χώρες, ναι εκεί η γυναίκα είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα, όμως ακόμα και να μην υφίσταται η μουσουλμανική θρησκεία, είναι εύκολο να αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων;
Στην Ελλάδα ισχύει πάνω από 20 χρόνια το οικογενειακό δίκαιο για την ισότητα των δύο φύλων, αλλά οι αντιλήψεις κάποιων Ελλήνων είναι μεσαιωνικές, ακόμα και νέων παιδιών, όπως βλέπω.
Μάθε να διαβάζεις Δημητράκη, επαναλαμβάνεις πράγματα που έχουν ήδη απαντηθεί.
marianna2525
28-05-2004, 10:59
Και για να σταματήσει το παραλήρημα του 15%
freak brother
28-05-2004, 11:08
h monh lush einai dikaiwma oploforias stis gunaikes..
marianna2525
28-05-2004, 11:24
h monh lush einai dikaiwma oploforias stis gunaikes..
Βία στη βία;
Διαφωνώ.
Άμυνα ναι, ενημέρωση ναι, διαφώτιση ναι, όχι όμως οπλοφορία.
freak brother
28-05-2004, 11:27
to oplo mporei na xrhsimopoihthei kai gia ekfovismo :p
eyeamflesch
28-05-2004, 12:33
Kathws kai gia na ikanopoiiseis seksoualika ton epidokso biasti sou.
necropethamenos
28-05-2004, 13:02
nai nai.
bowling for columbine .-
freak brother
28-05-2004, 13:09
sorry katerina pou se ekana slap sto irc...
nikodimos
28-05-2004, 17:09
@nikodimos
Μάλλον μπερδεύεις την σεξουαλική παρενόχληση με την απόπειρα βιασμού.
Μπορεί να είσαι Μαθηματικός και να γνωρίζεις, πως γίνονται οι στατιστικές έρευνες, αυτό όμως δεν σημαίνει, πως δεν γνωρίζουμε κι' εμείς από στατιστικές έρευνες, αλλά και καλά ελληνικά.
Όσον αφορά τα σχόλια για τις γυναίκες του φόρουμ, πιστεύεις πως μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα κάποια κοριτσάκια, που τα έχετε γελοιοποιήσει σε άλλα τόπικ, για να το παίζετε δήθεν μάγκες;
To sxolio mou gia thn parenoxlhsh htan gia na dei3w oti polles fores oi erwthseis sta statistika sen entapokrinontai sthn pragmatikothta. Elpizw to sxolio gia ta kala ellhnika na mhn einai mpixth giati 8a ginoume apo duo xwria e. Eimai sigouros oti gnwrizw kalutera ellhnika apo oti esu statistikh kai mporw opoiadhpote stigmh na sou to apodei3w. 8a sou ferw 10 statistikes ereunes na tis krinoume kai na bgaloume sumperasmata gia na deis pws douleuei to pragma. Sou milaw twra xwris ixnos empa8eias giati 3erw pws akribws ginetai h statistikh ereuna stis mh 8etikes episthmes kai to ti ma8ainoun sta metaptuxiaka ekei kai einai to 1/10 ths statistikhs episthmhs. Sta oikonomika einai to 1/2.
Se anamonh loipon twn plhrwn stoixeiwn ths ereunas, afou 8es na milame me stoixeia. Mia kai esu uposthrizeis thn Amnhstia kai 8es na milas me stoixeia, fere mou olh thn ereuna me ka8e stoixeio pou thn afora (deigma plh8usmou, tropos ereunas, erwthseis klp). Sou uposxomai oti para thn e3etastikh mou 8a balw olh thn akadhmaikh mou ikanothta gia na ta analusoume (kai an den 8es mesw forum apo konta). Giati einai eukolo na leme "den milas me stoixeia" kai na kanoume apla quote au8enties sto zhthma. Etsi sou apodeiknuw oti 8es.
PS1 An ta koritsakia sta opoia anaferesai den mporousan na poun thn apopsh tous mallon den 8a htan edw gia na ta "geloiopoioume" e. 8a eixan fugei nomizw.
PS2 O logos pou sthn peftw gia na mhn psaxnesai einai h ais8hsh pou dineis oti esu 3ereis panta kalutera logw twn etwn pou mas rixneis. Eisai eirwnikh se opoiadhpote anti8eth apopsh kai prokaleis.
wraithmare
29-05-2004, 00:32
Mhn xtypate tis gynaikes.
Tis dinete dikaiwmata :D
enitharmon
30-05-2004, 13:16
Painless se eipe koritsaki!
xwse! :P
The_Painless
30-05-2004, 13:23
Εσένα είπε.
enitharmon
30-05-2004, 13:44
@Dark Avenger: ntaxei, to piasame, oti apexthanesai tous mousoulmanous, alla stamata na eisai empathis please. De sympathw ti thriskeia tous episis, thewrw tous Araves enan apelpistika anoito lao, logw tis oloklirwtikis pistis tous sti moira pou tous kanei ermaio tis zwis (oi asiates mousoulmanoi einai mallon alliws logw koultouras), alla den einai kai terata.
Merikoi poulane tis kores tous, alloi tis prosexoun ws kori ofthalmou. Merikoi exoun polles gynaikes kai adiaforoun gia oles, alloi exoun mia kai tin yperagapoun. Mporei mia gynaika na viastei kai na katigorithei oti ftaiei kiolas, mporei omws o viastis na lithovolithei.
Oi isoropies stis mousoulmanikes xwres einai poly amfiropes, eksartatai panta apo ton "pneumatiko" igeti kathe perioxis. Oi perissoteroi mousoulmanoi den exoun diavasei to Korani, opote i krisi tous epireazetai apo ti gnwmi tou imami tis geitonias.
den exw episkeuthei amigws islamiki xwra gia na parathesw sygkekrimenes empeiries, alla mallon oute ki esy.
kai kati teleutaio gia na teliwnoume me to thema (to opoio emmesws exei na kanei me to topic):
polles gynaikes se mousoulmanikes xwres de paraponiountai katholou gia ti thesi tous. Dyo paradeigmata: Polles gynaikes itan euxaristimenes me tin islamiki epanastasi tou '79 sto Iran, giati oi antres tous stamatisan na methane kai na tis xtypane kai ta paidia tous den kindyneuan pia apo ta narkwtika.
Prin apo kana dyo xronia oi gynaikes sto Katar apektisan dikaiwma psifou. Dyo gynaikes diekdikisan mia thesi sto Koinovoulio kai piran synolika 20 psifous peripou (an den apatwmai)... apogoiteusi diladi.
nikodimos
31-05-2004, 11:58
kaiiiiiiiiiiiiiiii pe8ane to topic :D
enitharmon
31-05-2004, 12:17
skotwsa akoma ena topic... :|
Κάτω στην βία κατά των τόπικ. Θα σε αναφέρω στη Διεθνή Αμνηστεία.
enitharmon
31-05-2004, 12:41
sti Dietni Enwsi Syntonistwn
The_Painless
31-05-2004, 12:44
Στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
enitharmon
31-05-2004, 12:53
esy koritsaki min petagesai!
The_Painless
31-05-2004, 12:54
Τι έκανα; Χμ, και πώς προέκυψε το 'κοριτσάκι';
enitharmon
31-05-2004, 12:58
@Marianna: oxi de se koroideuw (eilikrina e?), min exoume pareksigiseis pali
psychotron
31-05-2004, 16:42
to kakomoiro to topic :(
Ta kakomoira ta koritsakia :|
marianna2525
01-06-2004, 10:58
@enitharmon
Μπορεί να διαφωνούμε σε αρκετά θέματα, αλλά εσύ ξέρεις να χειρίζεσαι καλά την ελληνική γλώσσα και να έχεις το θάρρος της γνώμης σου.
Προφανώς ούτε εσένα, ούτε και τη Κατερίνα σάς θεωρώ κοριτσάκια, που δεν τολμούν να εκφραστούν.
@nikodimos
Αν διαβάσεις καλά όλο το τόπικ, τότε θα βρεις όλες τις απαντήσεις, βαριέμαι τώρα να τα ψάχνω.
nikodimos
01-06-2004, 16:51
Sure.