View Full Version : Nick Hornby
nothingman
13-05-2004, 01:26
High fidelity?
How to be good?
About a boy?
και φυσικα το θε'ι'κο FEVER PITCH!!!!!!
Δεν ξερω, παντα μου αρεσε αυτος ο τυπος...
Στο κατω-κατω της γραφης ο ανθρωπος εχει δηλωσει οτι οι μοναδικες του αγαπες ειναι το ποδοσφαιρο (οπαδος της Arsenal γαρ) και το ροκ.... πως ειναι δυνατον να μην το συμπαθησεις?!?!?!?!?!
morphine
13-05-2004, 17:26
kai 31 songs.
to high fidelity einai apo ta pio apolaustika vivlia ever
to fiver pits de nto exw diavasei.
Wraios genika.
nothingman
13-05-2004, 17:56
To fever pitch ειναι γαματο...ειδικα αν σου αρεσει το ποδοσφαιρο (και δη το αγγλικο) θα ξετρελαθεις
Το 31 songs ακομα δεν το εχω διαβασει...αν δεν κανω λαθος εχει μια ιστοριουλα πισω απο καθε τραγουδι η κατι τετοιο
Προσπαθω να θυμηθω πως λεγοταν ενα βιβλιο τρομερο που ειχα δανειστει απο ενα φιλο-γνωστο (Αγγλο) με "καλοκαιρινα" διηγηματα, ενα εκ των οποιων ηταν του Hornby....που θα μου παει.....
morphine
03-05-2005, 01:26
1. Διαμαρτύρομαι γιατί αυτό το τόπικ πέθανε έτσι απλά
2. Αγαπάω το Νικολάκη Χόρνμπη
3. Μόλις πήρα το Fever Pitch, το οποίο θα προσπαθήσω να διαβάσω συνοδεία ποδοσφαιρόφιλου
4. Μερικοί τίτλοι που βλέπω πρώτη φορά και λέτε ό,τι ξέρετε:
- A Long Way Down (http://www.penguin.co.uk/nf/Book/BookDisplay/0,,0_0670888249,00.html)
- Otherwise Pandemonium (http://www.penguin.co.uk/nf/Book/BookDisplay/0,,0_0141022515,00.html#)
http://www.nndb.com/people/404/000026326/nickhornby-sized.jpg
:pink:
nothingman
03-05-2005, 02:30
To Long way down είναι το τελευταίο του...κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες (μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα γινόταν μόνο pre-order στο amazon.co.uk, τώρα βλέπω ότι κυκλοφορεί κανονικά)
καλές κριτικές έχει πάρει γενικά
πραγματικά θα ενθουσιαστείς και εσύ και ο ποδοσφαιρόφιλος με το fever pitch...
απίστευτο βιβλίο
morphine
11-05-2005, 00:56
ναι μέχρι τώρα είναι τρομερό, κι ας μην ξέρω τους παίκτες. :)
Το Otherwise Pandemonium είναι ένα μικρούλι που έχει μέσα 2 ιστορίες του (Otherwise Pandemonium και Not a Star), £1.50 :dfinger:
Πήρα και το A Long Way Down, είναι hardcover και μου χαλάει το design. Τσόνταρε και το kuu και τώρα είμαι κομπλέ. (=*)
Επίσης για όποιον ενδιαφέρεται: http://www.nickhornby.co.uk
Κουραστικός (http://www.penguin.co.uk/static/cs/uk/0/minisites/nickhornby/lists/index.html)
nothingman
11-05-2005, 01:20
ΤΟP 5 FOOTBALL MOMENTS
Anfield '89
:touched:
όταν είχε πρωτο-πέσει στα χέρια μου, το διάβαζα παράλληλα με ένα φίλο και επειδή είχαμε μπει και οι δυο στο κλίμα, είχαμε φτιάξει ένα ας_πούμε_λεξικό με όσα ονόματα (προφανώς κατά 95% ποδοσφαιριστές) αναφέρονταν στο βιβλίο και μας ήταν ψιλό-άγνωστα.. να 'ναι καλά το διαδίκτυο
θα ήταν ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σου, αλλά το έχει αυτός και πλέον δε μιλάμε ( :x )
αυτά
ΠιΕς... τώρα διαβάζω το High Fidelity...περιττό να αναφέρω πόσο καλό είναι
nothingman
12-08-2005, 22:57
ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ MORPHINE ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ...
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟΙ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
People worry about kids playing with guns, and teenagers watching violent videos; we are scared that some sort of culture of violence will take them over. Nobody worries about kids listening to thousands, literally thousands, of songs about broken hearts and rejection and pain and misery and loss. The unhappiest people I know, romantically speaking, are the ones who like pop music the most; and I don't know whether pop music has caused this unhappiness, but I do know that they've been listening to the sad songs longer than they've been living the unhappy lives
Kveldssanger
12-08-2005, 23:17
E μόνο το High Fidelity έχω διαβάσει αλλά και μόνο γι' αυτό φτάνει. :pink:
morphine
17-08-2005, 05:49
I have more than once fantasised about Arsenal playing Tottenham in the Cup Final; in this fantasy my son, as rapt and tense and unhappy as I was when I first supported Arsenal, is a Spurs fan, and as we could not get tickets for Wembley we are watching the game at home on TV. In the last minute the old warhorse Kevin Campbell scores the winner... and I explode into a frenzy of joy, leaping around the sitting room, punching the air, jeering at, jostling, tousling the head of my own traumatised child. I fear that I am capable of this, and therefore the mature, self-knowing thing to do would be to see the vasectomist this afternoon.
Me, I'll be playing the Beatles when I get home. Abbey Road, probably, although I'll programme the CD to skip out "Something". The Beatles were bubblegum cards and Help at the Saturday morning cinema and toy plastic guitars and singing "Yellow Submarine" at the top of my voice in the back row of the coach on school trips. They belong to me, not to me and Laura, or me and Charlie, or me and Alison Ashworth, and though they'll make me feel something, they won't make me feel anything bad.
http://briefcase.pathfinder.gr/download/strawberryfields/37347/464059/0/DSC00341.JPG
:oops:
morphine
24-09-2005, 21:22
Δείτε εδώ παιδάκια (παιδάκι;...)
My Favourite Year (http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/0753814412/qid=1127585697/sr=8-2/ref=sr_8_xs_ap_i2_xgl/026-9911512-8930842)
http://images.play.com/bc/363486m.jpg
Synopsis
Roddy Doyle's account of the Republic of Ireland's triumphant journey through Italia '90 is just one of the many first-class pieces in this anthology of original football writing. Contributors include: Roddy Doyle, Harry Pearson, Harry Ritchie, Ed Horton, Olly Wicken, D.J. Taylor, Huw Richards, Nick Hornby, Chris Pierson, Matt Nation, Graham Brack, Don Watson and Giles Smith. 'A new kind of football writing developed - passionate, disrespectful, self-mocking, yet steeped in personal bias. In book form, young writers such as Nick Hornby and Pete Davies became to the New Football Writing what Tom Wolfe and Hunter S. Thompson had been to the New Journalism' Terence Blacker, Sunday Times
Επίσης, αυτό με τα διηγήματα είναι το Speaking with the Angel (http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/0140296786/ref=pd_ecc_rvi_f/026-9911512-8930842)
Synopsis
Twelve of the most successful and popular writers of today - including Helen Fielding, Robert Harris, Zadie Smith, Patrick Marber and Irvine Welsh - have written 6000-word fictional monologues along the lines of Alan Bennett's "Talking Heads".
Σε αυτό έχει γράψει ένα διήγημα και ο καλός μας Colin Firth.
Τέλος, έχουμε το Polysyllabic Spree (http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/1932416242/ref=pd_ecc_rvi_3/026-9911512-8930842), "A hilarous and true account of one man's struggle with the monthly tide of books he's bought and books he's been meaning to read, The Polysyllabic Spree collects 14 installments of Nick's 'Stuff I've Been Reading' columns from the Believer magazine".
nothingman
27-09-2005, 00:36
πριν λίγες ημέρες έφτασε το Long way down, έχω τον Friedman στην αναμονή, και ξαναδιαβάζω το High Fidelity...και είμαι ειλικρινής, δε μου έχω καμία εμπιστοσύνη, ίσως μετά πιάσω πάλι το Fever pitch.
το My favourite year μάλλον θα είναι η επόμενη αγορά :D
http://news.bbc.co.uk/olmedia/1055000/images/_1056136_nick_hornby300bbc.jpg
σαν το Depeche Mode thread το έχουμε κάνει εδώ, αλλά δε με νοιάζει διόλου
edit: όμορφο το hardcover Μόρφιν αλλά σου ψιλό-χαλάει τη βιτρίνα :p
morphine
27-09-2005, 00:56
το ξέρω, αλλά το πήρα όταν είχε πρωτοβγεί και δεν υπήρχε σε paperback. Βασικά δεν ξέρω αν υπάρχει γενικά... Κι εσύ το ίδιο έχεις; Τώρα τα έχω στήσει πιο ωραία στην καινούρια μου βιβλιοθήκη και φαίνονται πιο όμορφα :D
Το βιβλίο πάντως είναι ίσως το λιγότερο καλό του ιμο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι καλό.
Πάρε το my favourite year για να μας πεις αν είναι ωραίο να το πάρουμε κι εμείς =ρ Τη συλλογή με τα διηγήματα την έχει στον ελευθερουδάκη στην πανεπιστημίου, οπότε θα το διαβάσω εκεί λίγο λίγο
Τα σπάει αυτό το τόπικ
Οκ, ποζεριά
High Fidelity > About a boy = Fever Pitch (με λίγους έξτρα πόντους στο fever pitch για το κεφάλαιο για το haysel και το Arsenal v Liverpool at Wembley 11.4.87) > How to be good > A long way down
To 31 songs δεν το βάζω γιατί δεν το έχω διαβάσει όλο.
Το μικρούλι με τις δύο ιστορίες είναι βλακεία (στην πρώτη ιστορία γράφει ως αμερικάνος έφηβος και χρησιμοποιεί γιου ες ίνγκλις = :puke: )
Darkling
27-09-2005, 01:00
ινγκλις - Χοτελ Καλιχορνμπια.
(καλα, παω να παρω το φηβερ πιτς, μη βαρατε.)
morphine
27-09-2005, 01:05
ινγκλις - Χοτελ Καλιχορνμπια.
(καλα, παω να παρω το φηβερ πιτς, μη βαρατε.)
1. αχαχαχα.
2. Αν το θέλεις/ προτιμάς στα ελληνικά, κοίτα στον Πατάκη στην Ακαδημίας, αλλού θα δυσκολευτείς να το βρεις. Εκτός αν το δανειστείς οπότε και σκάω
edit 2 σελίδες!
nothingman
27-09-2005, 01:26
δυστυχώς και για μένα το Long way down είναι το μοναδικό hardcover και με ψιλό-εκνευρίζει (είδα τώρα στο amazon (http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/0670915637/qid=1127772501/sr=8-3/ref=pd_bbs_3/026-4838510-7675610) ότι υπάρχει και σε paperback)... dunno, είναι χαζό αλλά θα ήθελα να ήταν όλα ομοιόμορφα :/
η σειρά η σωστή είναι:
Fever pitch (κεφάλαια: διπλό στο White Heart Lane για το Littlewood cup*, και κυρίως το διπλό στο Anfield και πρωτάθλημα 89, εν μέρει επειδή εκείνο το ματς είναι βασικός λόγος για τον οποίο αγαπώ τόσο πολύ το αγγλικό ποδόσφαιρο) :touched:
High fidelity
About a boy
How to be good
ναι, το ξέρω ότι η σειρά είναι προβλέψιμη :p
Μιτς, το έχω το Fever pitch και στην ελληνική του μετάφραση, στο χαρίζω άμα ψήνεσαι να το διαβάσεις :)
η μετάφραση σε σημεία είναι άθλια και σε γενικές γραμμές το αυθεντικό κείμενο είναι ΠΟΛΛΕΣ φορές καλύτερο, αλλά θα μπεις στο κλίμα
A couple of rows in front of me, a line of middle-aged men and women, blankets over their legs, soup flasks twinkling, started singing the Irish song that the older fans in the seats I have never heard a North Bank rendition often used to sing on big nights, and everyone who knew the words ("And then he got up and he sang it again/Over and over and over again") joined in. So I thought, with, what, six or seven minutes left, that at least I would remember the occasion with some fondness, even though it was to have a bitter and dismal conclusion; and then Allinson, jinking unconvincingly down the left, put in a feeble shot on the turn that totally deceived Clemence and snuck in guiltily at the near post, and there was this enormous explosion of relief and unhinged joy
\m/
morphine
27-09-2005, 01:48
Η μετάφραση πρέπει όντως να είναι κάπως λέημ... Εδώ λέει το Highbury Χάιμπερι.
.
The truth is this: for alarmingly large chunks of an average day, I am a moron.
Και ο βλακάκος ο Βασίλης τάδε λέγει: Για μεγάλα διαστήματα μπλαμπλα είμαι άτομο μειωμένης νοημοσύνης.
Ε μπλιαχ.
Στο προπροηγούμενό μου ποστ εννοούσα Heysel και όχι Haysel. Kthx.
Το Arsenal v Liverpool at Wembley 11.4.87 έχει την απάντηση που χρειαζόταν στο τόπικ-flame που είχε γίνει για το ποδόσφαιρο πριν κάποιο καιρό, παρεμπιπτόντως. Μπορείς να συμφωνήσεις.
nothingman
27-09-2005, 01:54
μπορώ :)
αν και γενικά εκείνο το φλέιμ δημιουργήθηκε κυρίως γιατί κάποιοι με τον όρο "ποδόσφαιρο" καταλαβαίνουν αυτή τη φτηνή ελληνική απομίμηση
oh well
παναβρω μέρος στον τοίχο μου για να ζωγραφίσω κάποτε τα σήματα της Chess, Motown και Blue Note (ναι, το ξέρω ότι δεν αναφέρει την BN :p )
WildOnesFly
27-09-2005, 02:59
Μη βαράτε, αλλά οι ταινίες About a Boy & High Fidelity, συνδέονται με τα βιβλία του; Αν ναι πως;
συνδέονται ως εξής: πρώτα τα έγραψε και μετά τα γύρισαν σε ταινία.
morphine
27-09-2005, 17:30
συνδέονται ως εξής: πρώτα τα έγραψε και μετά τα γύρισαν σε ταινία.
αχαχαχαχαχαχ
το about a boy πάντως το έχουν αλλάξει πολύ- το τρίτο μέρος της ταινίας το έβγαλαν απ'το μυαλό τους. Έχει πλάκα όμως, οπότε τους επιτρέπω να μην πεθάνουν (αρκεί να μη φτιάξουν άλλο american pie)
nothingman
27-09-2005, 18:49
και το High Fidelity το έκαναν αμερικάνικο (....) αλλά συγχωρούνται και για αυτό γιατί είναι πιστό στο πνεύμα του βιβλίου.
ΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ FEVER PITCH ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ
ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
WildOnesFly
27-09-2005, 19:26
Ρωτάω γιατί στην αρχή του high fidelity αυτό το quote για τη μουσική και την κατάθλιψη , το λέει ακριβώς ίδιο ο Κιούζακ. Anyway, interest triggered :P
nothingman
15-10-2005, 02:40
Bruce Springsteen's always doing it in his songs. Maybe not always, but he's done it. You know that one "Bobby Jean," off Born in the USA? Anyway, he phones this girl up but she's left town years before and he's pissed off that he didn't know about it, because he wanted to say good-bye, and tell her that he missed her, and to wish her good luck. And then one of those sax solos comes in, and you get goose pimples, if you like sax solos. And Bruce Springsteen. Well, I'd like my life to be like a Bruce Springsteen song. Just once. I know I'm not born to run, I know that the Seven Sisters' Road is nothing like Thunder Road, but feelings can't be so different, can they? I'd like to phone all those people up and say good luck, and good-bye, and then they'd feel good and I'd feel good. We'd all feel good. That would be good. Great, even.
morphine
23-10-2005, 06:39
A Long Way Down (2007) (http://www.imdb.com/title/tt0458413/)
Trivia: Johnny Depp bought the movie rights before the book's initial release.
nothingman
23-10-2005, 14:17
:happyjump: :shock: :happyjump:
χθες το βράδυ το ξεκίνησα, κλασικά είναι πανέμορφο κτλ :p
btw, τώρα είδα και για πρώτη φορά τα extras του High Fidelity (incl. και τις κομμένες σκηνές)... \μ/
morphine
23-10-2005, 16:08
Μου φάνηκε πολύ γλυκούλι που, όταν αφηγείται ο αμερικάνος, ο χόρνμπυ γράφει με us english (τα οποία θα έπρεπε να καταργηθούν γενικότερα, αλλά στο συγκεκριμένο βιβλίο έχει πλάκα)
Darkling
30-10-2005, 20:26
Διαβασα το Φηβερ Πιτς.
μεσα σε μιαμιση μερα.
σας αγαπω.
αν δεν ειχα παγια αντιληψη του οτι δεν αλλαζουμε ομαδα μετα τα 8 μας, θα ημουν και Αρσεναλ τωρα.
το σκηνικο του 89 το θυμαμαι απο ενα σποτακι του Σπορ Φμ με τον εντελως νεαρο Σωτηρακοπουλο νομιζω να περιγραφει το δευτερο γκολ και να το περιγραφει σαν τη σουπερ εκπληξη......
ΠΙΝΚ Χορνμπη.
morphine
30-10-2005, 20:52
προσυλητίστηκε!
Darkling
31-10-2005, 02:40
Βρειτε μου το Χαι Φιντελ Καστρελιτυ τωρα.
morphine
02-11-2005, 20:17
Ξεκίνησα το The Polysyllabic Spree.
Έχω να πω πως ο Χόρνμπυ είναι θεός.
Δεν το περιμένατε.
Το Polysyllabic Spree είναι συλλογή από κειμενάκια που έγραφε (γράφει;) σε μια στήλη στο Believer (αμερικάνικο περιοδικό) για λογοτεχνία. Κάθε μήνα γράφει τι βιβλία αγόρασε και τι βιβλία διάβασε, και γενικά σχολιάζει περί ανέμων και υδάτων, ανάμεσα στο λογοτεχνικό μπλαμπλα. Πάντα θεός.
I do seem, however, to have spent a disproportionate amount of time reading about Stuyvensant High School this month. That's where Dylan Ebdus escapes to, and it's also where Frank Conroy went when he could be bothered. I'm guessing that Stuyvensant is decent enough, but I'm sure its students would be perplexed to hear that an Englishman spent an entire holiday in France reading about alumni both fictional and real. I even ended up checking out the Stuyvensant website, just to see what the place looked like. (It looked like a high school.)
This is a painful, brave, poetic and definitive book, and though it has its flaws, [...] the right reader will not only forgive them but love them - just as the right listener loves the flaws in, say, The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle.
Zoe Heller's Notes on a Scandal [...] was moving along nicely until a character starts talking about football. He tells a teaching colleague that he's been to see Arsenal, and that "Arsenal won Liverpool 3-0". Readers of this column will have realised by now that I know almost nothing about anything, but if I were forced to declare an area of expertise, it would be what people say to each other after football matches. It's not much, I know, but it's mine. And I am positive that no one has ever said "Arsenal won Liverpool 3-0" in the entire history of either Arsenal Football Club or the English language. "Beat", "thrashed", "did" or "done", "trounced", "thumped", "shat all over", "walloped", etc, yes; "won", emphatically, no.
Έβαλα λίγο απ' όλα για να είμαι μέσα στο πνεύμα.
www.nickhornby.co.uk (http://www.nickhornby.co.uk)
nothingman
03-04-2006, 20:00
how can we hang on to a dream,
how can it ever be the way it seems?
http://img422.imageshack.us/img422/3541/bscap00063xt.jpg
http://img422.imageshack.us/img422/2900/bscap00078li.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/3497/bscap00092ir.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/9443/bscap00113qj.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/7093/bscap00129gl.jpg
from the dark end of the street
to the bright side of the road
είμαι πολύ χαρούμενος
περιμένω σε λίγες μέρες να φτάσει η καινούρια, γαμάτη, limited έκδοση του Fever Pitch από την Arsenal και σκέφτηκα ότι έπρεπε να ξαναέρθει πάνω-πάνω το καλύτερο τόπικ του ER :ρ
morphine
03-04-2006, 20:11
post pics.
Nick σε αγαπάμε. Διαπίστωσα σήμερα πως στον ελευθερουδάκη έφεραν πολλά πολλά speaking with the angel (και πολλά πολλά in cold blood αλλά αυτό είναι άσχετο) οπότε πρέπει να αγορασθεί και να διαβασθεί λίαν συντόμως. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι δε βρίσκεται το high fidelity. Να ετοιμάζουν καμιά καινούρια έκδοση; Ή αγοράστηκαν όλα επειδή είναι τέλειο; οεο;
Υγ: Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ
eleventh guardian
04-04-2006, 02:25
Πήρα πριν από κάνα δίμηνο το Για Ενα Αγόρι, αλλά δεν έχω βρει τον χρόνο να το διαβάσω ακόμα. :?
Θα πάρει σειρά σύντομα πάντως, μαζί με τη Θάλασσα του Μπάνβιλ.
ωραία, να διαβάσεις πρώτα τη θάλασσα, να πάθεις κατάθλιψη και να θες να κόψεις τις φλέβες σου (φανταστικό βιβλίο πάντως) και μετά να διαβάσεις το about a boy που θα σου φτιάξει λίγο τη διάθεση, από τη μέση και μετά μάλλον.
nothingman
14-08-2006, 11:10
http://books.believermag.com/i/hornby_dirt.gif
In his latest collection of essays, critic and author Nick Hornby continues the feverish survey of his swollen bookshelves, offering funny, intelligent, and unblinkered accounts of the stuff he’s been reading. Ranging far and wide from the middlebrow, Hornby’s dispatches from his nightstand serve as invaluable guides to contemporary letters, with revelations on the intellectual scene and English football in equal measure.
Printed monthly in the Believer, Hornby’s book reviews are suffused with wit, ire, and loving insight, and his choices often strike into the deeper, odder reaches of the literary world. He is as adamant about the experience of reading a book as he is about the importance of the book itself, and can be trusted to point out which books are ridiculously unfunny, which books can be read incognito for their naughtiness, and, most urgently, which books can bring themselves “all the way through the long march to your soul.”
10 Σεπτεμβρίου κοντά σας
morphine
14-08-2006, 16:27
:) :)
_UnHoLyMaRtYr_
07-09-2006, 17:24
Ξεκίνησα κι εγώ με το Fever Pitch (έχοντας δει το High Fidelity και το About a boy παλιότερα, αν και θέλω να τα διαβάσω τώρα) και ομολογώ πως με ενθουσίασε και με άρεσε. Το A Long way down το είχα σταμπάρει καιρό πριν αλλά δεν το πήρα. Για πείτε τι λέει αυτό.
morphine
07-09-2006, 20:57
διάβασέ το, αλλά μετά το χαι φιντέλιτη. Εκτός αν θες πρώτα τα οκ για να περάσεις μετά στα καλά.
metamelia2
07-09-2006, 21:06
Γιά πείτε να βρούμε κανα pdf να εκμεταλλευτούμε τις εκτυπώσεις της σχολής.
metamelia2
07-09-2006, 21:07
ουσιαστικά σας ρωτάω που θα βρούμε, ε
ikonoklast
08-09-2006, 06:31
8α το αγοράσεις αδελφέ μου.
8α το αγοράσεις.
eleventh guardian
12-09-2006, 16:53
To Fever Pitch κυκλοφορεί στην Ελλάδα (μεταφρασμένο στα ελληνικά, εννοείται); Ρωτάω γιατί το έψαχνα μανιωδώς πριν από καιρό και δεν το έβρισκα.
morphine
12-09-2006, 17:02
To Fever Pitch κυκλοφορεί στην Ελλάδα (μεταφρασμένο στα ελληνικά, εννοείται); Ρωτάω γιατί το έψαχνα μανιωδώς πριν από καιρό και δεν το έβρισκα.
ναι, αλλά αν θες την άποψή μου, η μετάφραση είναι αρκετά κακή. Ο πυρετός της μπάλας λέγεται και πρόσφατα βγήκε και σε καινούρια έκδοση. Πάρ'το εγγλέζικο, δε συγκρίνεται.
eleventh guardian
12-09-2006, 17:20
OK thanks. Δεν τα κατέχω τόσο καλά τα αγγλικά, γι' αυτό το προτιμώ στα ελληνικά ακόμα κι αν η μετάφραση δεν είναι τόσο καλή. Αλλωστε όσο καλή δουλειά κι αν κάνει ο εκάστοτε μεταφραστής, δύσκολα καταφέρνει να αποδώσει τη ζωντάνια που βγάζει το πρωτότυπο.
morphine
12-09-2006, 17:29
http://www.papasotiriou.gr/product.gboo ... 261&deid=0 (http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=470836&prid=159261&deid=0)
eleventh guardian
12-09-2006, 17:42
:thumbsup: Θα το τιμήσω σύντομα.
afroleft
05-05-2007, 16:05
για πες όμως τι έκανες, αν το διάβασες, αν σου φάνηκε το καλύτερο βιβλίο έβερ, αν μετά την ανάγνωση θα έτρεμες αν ερχόταν μπροστά σου ο Liam Brady και ο Charlie George, και λοιπές τέτοιες γραφικότητες.
(έπρεπε να κάμω ένα μπαμπ)
morphine
05-05-2007, 16:19
να μην ξεχνιόμαστε ε
http://i17.photobucket.com/albums/b92/morphinechild/DSC03282.jpg
afroleft
05-05-2007, 16:35
ιιιιιιιιιιιιιι
δεν το έχω πάρει/διαβάσει ακόμα
για πε τι λέει (εντάξει, προβλέψιμο αλλά.)
morphine
05-05-2007, 16:46
Ξεκίνησα το The Polysyllabic Spree.
Έχω να πω πως ο Χόρνμπυ είναι θεός.
Δεν το περιμένατε.
Το Polysyllabic Spree είναι συλλογή από κειμενάκια που έγραφε (γράφει;) σε μια στήλη στο Believer (αμερικάνικο περιοδικό) για λογοτεχνία. Κάθε μήνα γράφει τι βιβλία αγόρασε και τι βιβλία διάβασε, και γενικά σχολιάζει περί ανέμων και υδάτων, ανάμεσα στο λογοτεχνικό μπλαμπλα. Πάντα θεός.
I do seem, however, to have spent a disproportionate amount of time reading about Stuyvensant High School this month. That's where Dylan Ebdus escapes to, and it's also where Frank Conroy went when he could be bothered. I'm guessing that Stuyvensant is decent enough, but I'm sure its students would be perplexed to hear that an Englishman spent an entire holiday in France reading about alumni both fictional and real. I even ended up checking out the Stuyvensant website, just to see what the place looked like. (It looked like a high school.)
This is a painful, brave, poetic and definitive book, and though it has its flaws, [...] the right reader will not only forgive them but love them - just as the right listener loves the flaws in, say, The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle.
Zoe Heller's Notes on a Scandal [...] was moving along nicely until a character starts talking about football. He tells a teaching colleague that he's been to see Arsenal, and that "Arsenal won Liverpool 3-0". Readers of this column will have realised by now that I know almost nothing about anything, but if I were forced to declare an area of expertise, it would be what people say to each other after football matches. It's not much, I know, but it's mine. And I am positive that no one has ever said "Arsenal won Liverpool 3-0" in the entire history of either Arsenal Football Club or the English language. "Beat", "thrashed", "did" or "done", "trounced", "thumped", "shat all over", "walloped", etc, yes; "won", emphatically, no.
Έβαλα λίγο απ' όλα για να είμαι μέσα στο πνεύμα.
www.nickhornby.co.uk (http://www.nickhornby.co.uk)
ούτε εγώ το έχω διαβάσει ακόμα, αλλά είναι η συνέχεια αυτού. Ουσιαστικά δηλαδής έχω διαβάσει το πρώτο μισό. Πλάκα πρέπει να'χει. Σε κάνει να θες να διαβάσεις όλα τα βιβλία που περιγράφει.
πειτε ποια κομματια εχει στο 31 songs η πωςσκαταλεγεται και ποσταρετε κανα κειμενακι ενδεικτικα να γουσταρουμε κιετσι
morphine
06-06-2007, 05:22
1. Introduction: Your Love Is The Place Where I Come From Teenage Fanclub
2. Thunder Road Bruce Springsteen
3. I'm Like A Bird Nelly Furtado
4. Heartbreaker Led Zeppelin
5. One Man Guy Rufus Wainwright
6. Sanba Pa Ti Santana
7. Mama You Been On My Mind Rod Stewart
8. Can You Please Crawl Out Your Window? Bob Dylan
9. Rain The Beatles
10. You Had Time Ani DiFranco
11. I've Had It Aimee Mann
12. Born For Me Paul Westerberg
13. Frankie Teardrop Suicide
14. Ain't That Enough Teenage Fanclub
15. First I Look At The Purse the J. Geils Band
16. Smoke Ben Folds Five
17. A Minor Incident Badly Drawn Boy
18. Glorybound The Bible
19. Caravan Van Morrison
20. So I'll Run Butch Hancock and Marce LaCouture
21. Puff The Magic Dragon Gregory Isaacs
22. Reasons To Be Cheerful, Part 3 Ian Dury & The Blockheads
23. The Cavalry Cross Richard and Linda Thompson
24. Late For The Sky Jackson Browne
25. Hey Self Defeater Mark Mulcahy
26. Needle In A Haystack The Velvelettes
27. Let's Straighten It Out O.V. Wright
28. Royksopp's Night Out Royksopp
29. Frontier Psychiatrist The Avalanches
30. No Fun/ Push It Soulwax
31. Pissing In A River The Patti Smith Group
κειμενάκι ενδεικτικά όταν θα έχω μικρότερα % αλκοόλ στο αίμα
blackbird
06-06-2007, 22:28
το κάνω κι εγω μειτ
Led Zeppelin - Heartbreaker
The traditional interpretation of boys and their infatuation with heavy (or nu-,or rap) metal involves guitars that serve as substitutes for the penis,homo-eroticism and all sorts of other things betokening perversity,sexual confusion and intractable,morbid neuroses.True,I spent a brief period in love with the Irish blues-rock guitarist Rory Gallagher (unrequited); and true , I would ,for the first three of four years of my life as a rock fan, only listen to singers who happily admit to eating rodents and/or reptiles.And yet i suspect there is a musical ,rather than pathological ,explanation for my early dalliance with Zeppelin and Sabbath and Deep Purple,namely that i was unable to trust my judgement of a song .Like a pretentious but dim adult who won't watch a film unless it has subtitles,I wouldn't listen to anything that
wasn't smothered in loud,distorted electric guitars.How was I to know if the music was any good otherwise?Songs that were played on piano,or acoustic guitars,by people without moustaches and beards(girls for example),people who ate salad rather than.rodents......well ,that could be bad music trying play a trick on me.That could be people pretending to be The Beatles when they weren't.How would i know if it was all undercover like that?No,best avoid the whole question of good or bad and stick to loud instead.You couldn't go wrong with loud
Kveldssanger
06-06-2007, 23:06
το 31 songs περιεχει μερικα απο τα ομορφοτερα κειμενα που εχουν γραφτει για τη μουσικη εβερ. ακόμα και όταν μιλάει για τραγούδια που δεν σου αρεσουν.
Marillion
06-06-2007, 23:50
to fernei kanenas edw se ta mas?
blackbird
07-06-2007, 03:44
to fernei kanenas edw se ta mas?
φαντάζομαι δεν αξίζει να ψάξεις κάτι μεταφρασμένο,το ορίτζιναλ δε, κυκλοφορει απο την penguin που είναι απ τoyς πλέον διαδεδομένους εκδοτικούς οίκους .Λογικά κάπου που έχει σοβαρή ξενογλωσση συλλογή θα έχει και Hornby και θα μπορεί να στο παραγγείλει
το πιο εύκολο όμως είναι αυτό: http://www.play.com/Books/Books/4-/1890 ... oduct.html (http://www.play.com/Books/Books/4-/189030/31-Songs/Product.html)
morphine
07-06-2007, 05:55
πολιτεία κ ελευθερουδάκη θα κοιτούσα εγώ. Υπάρχει.
γω το'χα πάρει απο τον ελευθερουδάκη πριν κανένα τρίμηνο και άλλη μια φορά που χάζευα πρόσφατα το είχε.
Kveldssanger
11-06-2007, 08:22
Στην πολιτεια παντως πριν κανα μηνα (και λιγοτερο) το είχε.
afroleft
16-07-2007, 23:36
http://www.powells.com/images/shirts/championship_Tback.jpg
:-o
eleventh guardian
17-07-2007, 01:05
για πες όμως τι έκανες, αν το διάβασες, αν σου φάνηκε το καλύτερο βιβλίο έβερ, αν μετά την ανάγνωση θα έτρεμες αν ερχόταν μπροστά σου ο Liam Brady και ο Charlie George, και λοιπές τέτοιες γραφικότητες.
(έπρεπε να κάμω ένα μπαμπ)
Χαχαχαχα, τώρα το 'δα αυτό.
Το Fever Pitch δεν το έχω πάρει ακόμη (me = απαράδεκτος), αλλά το bump συνέπεσε με την ανάγνωση του "Για ένα αγόρι". Το οποίο είναι πολύ ωραίο και όλα αυτά που λέτε στις προηγούμενες σελίδες.
Λέει και για Τσάρλι Τζορτζ στο Fever Pitch, ε; Είναι θεός.
morphine
17-07-2007, 14:10
για το speaking with the angel σας είπα;
http://images.amazon.com/images/P/1573228583.01.LZZZZZZZ.gif
Είναι συλλογή διηγημάτων από:
Robert Harris
Melissa Bank
Giles Smith
Patrick Marber
Colin Firth
Zadie Smith
Nick Hornby
Dave Eggers
Helen Fielding
Roddy Doyle
Irvine Welsh
John O'Farrell
και κάποια είναι αρκετά καλά. Σαν σύνολο φυσικά δε συγκρίνεται ούτε με το χειρότερο του Χόρνμπυ, αλλά είναι ευχάριστο. Αυτά.
nothingman
18-09-2007, 15:17
http://www.penguin.co.uk/static/covers/all/5/7/9780141382975L.jpg
http://g-ec2.images-amazon.com/images/I/51h-8P9bZVL._AA240_.jpg
High Fidelity and About a Boy author Nick Hornby will release his first young adult book, Slam, in October, Penguin Young Readers Group announced today. The book is about Sam, a boy on the edge of adulthood who deals with a "life-altering teenage moment," falls hard for a pretty girl, and talks to his idol, champion skater Tony Hawk, or at least, talks to a poster of him, the publisher said in a release today.
"Our world-class young readers publishing program is perfectly positioned to take Nick's new book to the top of the young adult market," said Doug Whitehead, president of Penguin Young Readers Group. "We are proud to now have Nick among our list of national bestselling adult authors who have written books for a Y.A. audience." Clive Cussler, Jan Karon and Mike Lupica have all worked with Penguin Young Readers Group for the transition to young adult novels.
"We are thrilled about this new chapter in his literary career," said Geoffrey Kloske, publisher of Riverhead Books, Hornby's adult publisher. "Slam is serious, funny and sharp. And we know that Nick's longtime readers, as well as new ones, will find in it the humor, pitch-perfect characters, and joy found in all Nick Hornby novels."
βγαίνει 16 Οκτ και πάνω πάνω είναι τα δυο εξώφυλλα (λογικά ένα για την pprback και το άλλο για τη σκληρή).
επίσης επιτέλους κυκλοφόρησε σε paperback το Complete polysyllabic spree και έτσι μπορώ να το αγοράσω γιατί σε hardcover θα μου χάλαγε τη μόστρα της βιβλιοθήκης :ρ
http://images.play.com/bc/3324221m.jpg
επίσης είναι Θεούλης
τέλος, μπλογκ (http://nickhornby.campaignserver.co.uk/)
Kveldssanger
18-09-2007, 19:24
το polysyllabic ηταν πολυ ωραιο και κραταμε σημειωσεις. το καινουριο φαινεται μιαμ αλλα οχι τονυχωκ.
morphine
09-10-2007, 03:48
http://www.penguin.co.uk/static/covers/all/5/7/9780141382975L.jpg
βγαίνει 16 Οκτ και πάνω πάνω είναι τα δυο εξώφυλλα (λογικά ένα για την pprback και το άλλο για τη σκληρή).
ήρθε!! το είδα! το άγγιξα! μόνο το χαρντμπακ. γενικότερα έχουμε ακούσει κάτι γι' αυτό; θα το έπαιρνα αλλά λυπήθηκα τα εικοσικάτι έουρος και αντί γι'αυτό πήρα το "επάγγελμα: κατά συρροήν δολοφόνος" που έκανε δεκαεννιά.
.
βασικά τα λυπήθηκα γιατί κάτι παίζει με τον τονυχωκ - μου προκαλεί μορφασμούς. συνήθως απ'αυτούς που κάνεις όταν σου λέει κάποιος ότι οι μάνογουορ είναι η μεγαλύτερη μπάντα του πλανήτη. ένιωσα βαθιά θλίψη που η προτεραιότητά μου για πρώτη φορά στα χρονικά δεν ήταν ο νικ. ακόμα νιώθω κάποιες τύψεις, και ίσως χρειαστεί να ξεφυλλίσω λίγο πριν κοιμηθώ για να εξιλεωθώ. θα περιμένω πέηπερμπακ (αν και ήδη έχω 2 που μου χαλάνε τη μόστρα)
(ήταν θέμα προτεραιοτήτων)
ήρθε και νέο πέηπερμπακ 31 σονγκς ομορφούλι.
nothingman
03-06-2008, 00:44
ναι. το slam το βαρέθηκα. το τελείωσα αλλά το βαρέθηκα =/
εγώ λέω να γράψει ένα βιβλίο για την μπάλα και για το ροκενρόλ και για την.
dyingfreedom
04-06-2008, 11:31
Όντως το Slam δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Συνεχίζει την παράδοση του A Long Way Down...
Αντιθέτως το Polysyllabic Spree είναι καταπληκτικό.
morphine
13-06-2008, 06:52
τη συλλογή football κάτι την έχει τσεκάρει κανείς; βαριέμαι να γκουγκλάρω τίτλο τώρα, δεν έχω και ποντίκι. όλο λέω να το πάρω αλλά όλο βαριέμαι. τώρα που αρχίνισε το γιούρο όμως μπορεί να μου'ρθει όρεξη. αρκεί να μη βλέπω ελλάδα δηλαδή
morphine
17-06-2008, 04:12
my favourite year: a collection of new football writing.
αυτό εννοούσα.
νηφάλιο ποστ.
enitharmon
06-10-2008, 14:49
πήρα το α λονγκ γουεη νταουν και το διαβαζω και μ'αρεσει!
Μόνο το "How to be good" έχω διαβάσει κι αυτό από μετάφραση (η οποία πιθανώς να ήταν πολύ κακή)... Γενικά πολύ όμορφο ήταν αλλά κατώτερο των προσδοκιών για κάποιο λόγο.
Περιμένεις να διαβάσεις Όλη Την Αλήθεια σ' έναν τέτοιο τίτλο ε.
tamagothi
20-04-2009, 00:07
Μαλάκα μου, αυτό το A Long Way Down είναι γραμμένο για μεγάλους δηλαδή;
Σα να απευθύνεται σε 7χρονα είναι. Κι όχι ιδιαίτερα έξυπνα 7χρονα. Συνηθισμένα 7χρονα.
enitharmon
21-04-2009, 02:06
πρεπει καπως να κοψεις τους βαρεις ιντελεκτσουαλ ρωσους σε ισπανικη μεταφραση και να κανεις και λιγο παρεα με μας τους συνηθισμενους μεγαλους
tamagothi
21-04-2009, 02:37
α, για μεγάλους είναι γραμμένο, λοιπόν.
πα να διαβάσω κούντερα στα τούρκικα [μια ευγενική προσφορά του μίλαν μπάρος].
enitharmon
21-04-2009, 03:08
ικανη σ'εχω
(θα μπορουσες καλυτερα να διαβαζεις στον μπαρος κουντερα στα τουρκικα κι αυτος να σε κοιταει με ματακια)
morphine
21-04-2009, 22:27
χωρίς να έχω διαβάσει το σλαμ, υποστηρίζω πως το lwd είναι εύκολα το χειρότερο του νικολάκη.
tamagothi
22-04-2009, 01:49
μου φαίνεται θα αναγκαστώ να διαβάσω το χάι φιντέλιτη κι ας σκέφτομαι πως είναι κρίμα που έχω δει την ταινία.
ικανη σ'εχω
(θα μπορουσες καλυτερα να διαβαζεις στον μπαρος κουντερα στα τουρκικα κι αυτος να σε κοιταει με ματακια)
ιχχχχχχχ τι το πες αυτό τώρα.:oops:
sabbattack
22-04-2009, 02:10
σας γαμώ λίγο το τόπικ είναι η αλήθεια, αλλά σε στιγμή τρομερής βαρεμάρας κάνω crossover (όχι αυτό με τους χάρκορζ, το άλλο) και ρωτάω για ποστ πιξ οφ υπερθεικούς σωσίες.
http://www.electricrequiem.com/forum/image.php?u=63&dateline=1240314025
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cd/Georges_Pilali.JPG/728px-Georges_Pilali.JPG
????????
profit
morphine
22-04-2009, 02:59
μου φαίνεται θα αναγκαστώ να διαβάσω το χάι φιντέλιτη κι ας σκέφτομαι πως είναι κρίμα που έχω δει την ταινία.
είναι κρίμα να μην έχεις διαβάσει αυτό το βιβλίο κι ας ξέρεις απ' έξω την ταινία
tamagothi
23-04-2009, 23:36
Ωραία, ας το ξεπεράσω τότε. Ακριβώς αυτό το "ξέρεις απ' έξω" με προβλημάτιζε.
σαμμπαττάκ, είσαι χαζός!
sabbattack
24-04-2009, 00:32
:oops:
nothingman
25-04-2009, 15:02
ο οποίος Hornby έγραψε το σενάριο για μια ταινία (http://www.imdb.com/title/tt1174732/) και το Σεπτέμβρη θα βγει το καινούριο του βιβλίο για το οποίο αντιγράφω κρατώντας ένα μικρό καλαθάκι τόσο δα.
Fans of Hornby's High Fidelity will doubtless be delighted to learn that his next novel takes him back into the music world, though nowhere near the north London of Fever Pitch. His protagonist is a reclusive 80s rock star who is forced out of isolation when the re-release of his most famous album brings him into contact with some of his most passionate fans. Set in America and Lincolnshire, the novel tell the story of two lonely people finding each other across decades and continents.
και για τα προηγούμενα το έχουμε ξαναπεί, γίνηκε νοικοκυραίος!
http://static.guim.co.uk/sys-images/Books/Pix/pictures/2008/12/30/1230637256455/Nick-Hornby-001.jpg
ΓΚΑΖΑ!!
tamagothi
25-04-2009, 15:12
though nowhere near the north London of Fever Pitch
:-(
nothingman
25-04-2009, 15:14
το έχει παρακάνει με τις αμερικές, όντως.
Amnesiac.
01-05-2009, 12:36
Ζομγκ και γω αυτό σκεφτόμουν. Αλλά το παρήγγειλα χθες, έκανα το μεγάλο βήμα, είμαι έτοιμος πια να αντιμετωπίσω τους φόβους μου.
έντιτ : ίσως και τις φοβίες μου.
Amnesiac.
26-10-2009, 16:16
Λοιπόν, διάβασα την προηγούμενη βδομάδα τα high fidelity και fever pitch και προφανώς αισθάνομαι μαλάκας που δε τόχα κάνει τόσα χρόνια. Πείτε ποιο διαβάζω μετά. Παρήγγειλα τα How to be Good, Slam, Juliet, Naked, The Complete Polysyllabic Spree, About a Boy και A Long Way Down, οπότε αν μπορείτε βάλτε τα σε σειρά προτεραιότητας.
LokiTricksterGod
26-10-2009, 16:19
about a boy γλυκούλι είναι, αν και δε φτάνει χαη φιντέλιτι. το σλαμ στον κάδο όπως είσαι.
Amnesiac.
26-10-2009, 16:20
Γιατί καλέ.
LokiTricksterGod
26-10-2009, 16:28
ε προσπάθησε να το αρχίσεις και θα καταλάβεις!
αντιπαθητικός χαρακτήρας, αντιπαθητικό γράψιμο-και-καλά-στο-μυαλό-δεκαεξάχρονου αλλά τελείως πολίτικαλι κορέκτ, δηλαδή ο τύπος είναι αυτό το είδος που εμφανίζεται μόνο στην τέχνη, δεν είναι τελείως φλώρος αλλά δε βρίζει ποτέ, δεν βλέπουμε άμεσα τη σεξουαλικότητα του και τα απωθημένα του κλπ. υποθέτω ότι ο τύπος το γραψε όντως για παιδιά αλλά και πάλι, δε δικαιολογείται τόσο γυάλισμα.
tamagothi
26-10-2009, 16:30
Επίσης μπορείς να πετάξεις και το A Long Way Down.
Amnesiac.
26-10-2009, 16:35
αλλά τελείως πολίτικαλι κορέκτ
Χμ αυτό είναι ενοχλητικό και στα Fever Pitch και High Fidelity εν μέρει. Δηλαδή μέσα στην όλη τελειότητα τους είναι ξενερωτικό να διαβάζεις για το πόσο σοκαριστική είναι η βία στα γήπεδα και άλλα τέτοια κλισέ. Από την άλλη, ίσως το ότι γράφτηκαν πριν τόσα χρόνια να τον δικαιολογούν λιγάκι, από την άποψη ότι τον καιρό που τα διάβασα εγώ είχα ήδη στην πλάτη μου 15 χρόνια επιπλέον πρηξίματος για τη βία και διαφημίσεων του ΟΠΑΠ.
Οπότε πείτε με ποιο να ξεκινήσω, μη μου τα πετάξετε όλα πλιζ!
LokiTricksterGod
26-10-2009, 16:40
αλλά τελείως πολίτικαλι κορέκτ
Χμ αυτό είναι ενοχλητικό και στα Fever Pitch και High Fidelity εν μέρει. Δηλαδή μέσα στην όλη τελειότητα τους είναι ξενερωτικό να διαβάζεις για το πόσο σοκαριστική είναι η βία στα γήπεδα και άλλα τέτοια κλισέ. Από την άλλη, ίσως το ότι γράφτηκαν πριν τόσα χρόνια να τον δικαιολογούν λιγάκι, από την άποψη ότι τον καιρό που τα διάβασα εγώ είχα ήδη στην πλάτη μου 15 χρόνια επιπλέον πρηξίματος για τη βία και διαφημίσεων του ΟΠΑΠ.
Οπότε πείτε με ποιο να ξεκινήσω, μη μου τα πετάξετε όλα πλιζ!
fever pitch δεν έχω διαβάσει οπότε δεν κατάλαβα ακριβώς, δεν περιγράφει τη βία στα γήπεδα αλλά λέει ότι είναι σοκαριστική; τι;
το χαη φιντέλιτι ήταν πολίτικαλι κορέκτ μεν αλλά μέσα απ'το κεφάλι ενός νευρωτικού, δηλαδή μπορεί ο χόρνμπι να μην ήθελε να μας περιγράψει πως γαμούσε ο ρομπ την αμερικάνα αλλά το δικαιολόγησε καλά!
nothingman
26-10-2009, 16:49
δεν μπορώ να σκεφτώ πόσο πολιτικαλι ινκορρέκτ θα μπορούσε να είναι το High Fidelity, που σε ενόχλησε κιόλας. για το Fever Pitch δε, μιλάμε για αυθεντική αγγλική βία γηπέδων ενώ εσύ έχεις στο μυαλό σου σχετικά ακίνδυνες καγκουριές παοκτσήδων. με απογοήτευσες, έγινε νοικοκυραίος τρανός από ένα σημείο και μετά αλλά αυτό το σημείο σε κάθε περίπτωση τοποθετείται μετά το High Fidelity. για τα δύο πρώτα του βιβλία όμως, κανένας μη_υπάνθρωπος σε αυτή την πλάση δεν έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις ή παράπονα.
από τα υπόλοιπα διαβάζεις το 31 Songs (πως σου ξέφυγε αυτό δλδ), το About a Boy και το Polysyllabic Spree. τα υπόλοιπα όταν βαριέσαι και η άλλη σου επιλογή είναι το τιβιζάπινγκ.
σε γενικές γραμμές και για να τελειώνουμε, προβληματίσου.
tamagothi
26-10-2009, 16:50
Εγώ έχω διαβάσει μόνο τρία (Fever Pitch, About A Boy, A Long Way Down) και το μόνο που θα πρότεινα σε άνθρωπο (Fever Pitch) το έχεις ήδη διαβάσει, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω με άλλο τρόπο, παρά λέγοντας να πετάξεις το A Long Way Down όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν μπορείς πάρε ένα τηλ στα ΕΛΤΑ να μην το φέρουν καθόλου.
edit: Α και το 31 songs καλό είναι, μαλακία έκανες.
(απ' το High Fidelity και το How to be good έχω καταλάβει πως) είναι ιδιοφυία στο να μπαίνει στο μυαλό και τους προβληματισμούς του μέσου ανθρώπου (και στο βαθμό που αυτός βρίσκεται μέσα στον καθένα μας) και με όμορφο χιούμορ κι απολαυστική γραφή να κάνει μια περαντζάδα. Δε θα σου αλλάξει τη ζωή, θα το κλείσεις μ' ένα χαμόγελο και μια ελαφράδα nevertheless :)
tamagothi
26-10-2009, 17:01
Από την άλλη, στο A Long Way Down πχ λείπει το χιούμορ κι η απολαυστική γραφή κι αν θέλουμε να διαβάσουμε αποκλειστικά τους προβληματισμούς του "μέσου ανθρώπου" υπάρχουν ένα σωρό μπλογκζ!
Δεν έχω βρει κανένα με την ιδιοφυώς παρατηρητική ματιά του Χόρνμπυ, που εντοπίζει, αναλύει, καυτηριάζει, τα χώνει, τα λέει, πάντα πολύ απολαυστικά, ιν μάι εκσπίριανς.
LokiTricksterGod
26-10-2009, 17:06
Δεν έχω βρει κανένα με την ιδιοφυώς παρατηρητική ματιά του Χόρνμπυ, που εντοπίζει, αναλύει, καυτηριάζει, τα χώνει, τα λέει, πάντα πολύ απολαυστικά, ιν μάι εκσπίριανς.
δε νομίζω να διαβάζει κανείς το χόρνμπι για την καυστικότητα του ε, ιδίως στο χαη φιντέλιτυ όλη η πίκρα βγαίνει απ'το ότι είναι ψιλοκακόμοιρος ο πρωταγωνιστής!
για τα άλλα έχουμε ουελμπέκ απ'τη μια για τα Ανθρώπινα, Ροθ απ'την άλλη για τα ακαδημαϊκά, ο νίκ μας παίζει μπάλα σε άλλο γήπεδο θαρρώ.
Πάντα υπό το πρίσμα του πιασάρικου που δίνει το βλέμμα του μέσου ανθρώπου μωρέ, τα 'χω πει παραπάνω αυτά!
Amnesiac.
26-10-2009, 17:20
δεν μπορώ να σκεφτώ πόσο πολιτικαλι ινκορρέκτ θα μπορούσε να είναι το High Fidelity, που σε ενόχλησε κιόλας. για το Fever Pitch δε, μιλάμε για αυθεντική αγγλική βία γηπέδων ενώ εσύ έχεις στο μυαλό σου σχετικά ακίνδυνες καγκουριές παοκτσήδων. με απογοήτευσες
Ρε άντε γαμήσου που θα μου πεις ότι με ενόχλησε κιόλας. Καραγκιόζη. Όχι ότι δε με ενόχλησε, αλλά ο βαθμός ενόχλησης σε σύγκριση με την ηδονή είναι ανεπαίσθητος.
Α, δεν αναφέρεται τόσο στη βία στα αγγλικά γήπεδα, όσο σε εκείνους τους αγώνες που είχαν πεθάνει καμιά 30αριά άτομα (ακόμα χειρότερα δηλαδή) και δε με ενόχλησε το ότι ανέφερε το προφανές, ότι τον πείραξε δηλαδή, αλλά ότι αφιέρωσε 2 ολόκληρες παραγράφους από ένα βιβλίο 250 σελίδων για να το σχολιάσει. Θα μπορούσε να το κάνει σε μια παράγραφο.
.
για τα άλλα έχουμε ουελμπέκ απ'τη μια για τα Ανθρώπινα
θλίβομαι.
LokiTricksterGod
26-10-2009, 18:00
για τα άλλα έχουμε ουελμπέκ απ'τη μια για τα Ανθρώπινα
θλίβομαι.
υπερβολή από μέρους μου προφανώς, πολλούς έχουμε για τα ανθρώπινα, εσύ γιατί θλίβεσαι;
metamelia3
26-10-2009, 18:03
κι εμένα με ενοχλεί λίγο η διατύπωση και ας μην ξέρω τον ουελμπεκ. "Ροθ για τα ακαδημαϊκα"; =SSSSSSS Τι είναι ρε παιδιά η λογοτεχνία, καμια μπίζνα με έναν στα λογιστικά, έναν για αφεντικό, έναν στον αργαλειό, έναν στις τουαλέτες κι έτοιμος ο πούκης;
όσο για τον χόρνμπυ, οκ, δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική έχοντας διαβάσει δύο ωραία χαλαρά βιβλιαράκια, μια χαρά για να αντικαταστήσουν ένα τιβιζάπινγκ πάει κάποιος και αγοράζει ολόκληρη την βιβλιογραφία του, ούτε το γιατί κατακρίνουμε έναν συγγραφέα που ουδέποτε έδειξε να έχει τέτοιες ανησυχίες επειδή δεν είναι ανορθόδοξος.
carheart
26-10-2009, 18:10
ε δεν είναι ακριβώς έτσι.........
metamelia3
26-10-2009, 18:12
ΓΑΒ ΓΑΒ! ΓΑΒ! ΓΑΒ! ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ! ΓΑΒ!
LokiTricksterGod
26-10-2009, 18:56
κι εμένα με ενοχλεί λίγο η διατύπωση και ας μην ξέρω τον ουελμπεκ. "Ροθ για τα ακαδημαϊκα"; =SSSSSSS Τι είναι ρε παιδιά η λογοτεχνία, καμια μπίζνα με έναν στα λογιστικά, έναν για αφεντικό, έναν στον αργαλειό, έναν στις τουαλέτες κι έτοιμος ο πούκης;
όσο για τον χόρνμπυ, οκ, δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική έχοντας διαβάσει δύο ωραία χαλαρά βιβλιαράκια, μια χαρά για να αντικαταστήσουν ένα τιβιζάπινγκ πάει κάποιος και αγοράζει ολόκληρη την βιβλιογραφία του, ούτε το γιατί κατακρίνουμε έναν συγγραφέα που ουδέποτε έδειξε να έχει τέτοιες ανησυχίες επειδή δεν είναι ανορθόδοξος.
δεν σοβαρολογούσα τελείως, για το καυστικό του θέματος μιλούσα κυρίως που δε νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που θα μου ερχόταν στο μυαλό είναι ο χόρνμπι!
δεν είδα να τον κατακρίνει κανείς γενικά, μόνο για μεμονωμένα βιβλία - κι εγώ για ένα συγκεκριμένο βιβλίο μίλησα που όντως ήταν κακό, όχι μόνο αλλά και λόγω πολίτικαλ κορέκτνες!
Amnesiac.
26-10-2009, 18:59
Κάλκι εμείς οι καπιταλισταί έχουμε λεφτά για ξόδεμα και παίρνουμε και βιβλιογραφία Παπαμιχαήλ και συλλογές καφεντελμάρ άμα λάχει.
Ούτε εγώ τον κατέκρινα, απλά θίχτηκε ο νάθινμαν επειδή είπαμε κάτι κακό για το γκόμενο του :rofl: :rofl:
Παρήγγειλα τα How to be Good, Slam, Juliet, Naked, The Complete Polysyllabic Spree, About a Boy και A Long Way Down. +Fidelity
από πούου;;
tamagothi
26-10-2009, 19:18
Μπάρκα, πούλα Slam και A Long Way Down, είναι ευκαιρία.
όχι, εμένα με ενοχλεί ο Ουελμπέκ ο ίδιος.
Amnesiac.
26-10-2009, 20:39
Παρήγγειλα τα How to be Good, Slam, Juliet, Naked, The Complete Polysyllabic Spree, About a Boy και A Long Way Down. +Fidelity
από πούου;;
Αν είσαι γκομενάκι, η απάντηση είναι "από το play.com".
Αν είσαι αγοράκι, απόπου γουστάρω μωρέ μαλάκα.
Griffith
26-10-2009, 21:45
εγώ ενθουσιάστηκα με το φήβερ πιτς και τώρα ενθουσιάζομαι με χάι φιντέλιτυ.ο τύπος γράφει όμορφα για όλα τα σημαντικά δηλαδή μπάλα μουσική και γυναίκες και είναι γενικά φίλος μου.
Phantom Duck
26-10-2009, 22:13
επίσης το a long way down δεν ξεκινάει καθόλου άσχημα, ταμαγκόθι άμα με ξενέρωσες άδικα την έχεις πάθει.
morphine
27-10-2009, 01:08
about a boy, polysyllabic spree, juliet naked, how to be good, αυτή τη σειρά θα πρότεινα εγώ. Το long way down δε μου άρεσε, ενώ το slam δεν το έχω διαβάσει καθόλου.
Το polysyllabic spree με επιφύλαξη, γιατί είναι ΓΑΜΑΤΟ, αλλά σε κάνει να θες να αγοράσεις τρία δυσεκατομμύρια βιβλία και δεν ξέρω αν το σηκώνει η τσέπη σου.
Το Juliet, Naked ο νάθινμαν λέει ότι είναι έτσι κι έτσι, αλλά εμένανε μ' άρεσε πολύ. Μου άρεσε, γιατί ουσιαστικά γράφει ως γυναίκα. Και το κάνει εντελώς, τρομακτικά, σωστά. Βρήκα μέσα πολλά στοιχεία από τον εαυτό μου και πολλές ίδιες ανησυχίες, φοβίες κλπ, σε σημείο που σκέφτηκα μήπως ήταν κάποτε γυναίκα και μας το κρύβει έξυπνα αφήνοντας καράφλα. Και η ιστορία μου άρεσε. Τσάκισα πολύ λίγες σελίδες σε σχέση με άλλα βιβλία που έχουν συνεχώς αξιοτσάκιστα σημεία, αλλά κι έτσι ακόμα δεν μπορούσα να το αφήσω, μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία γραμμή. Επίσης είναι το πρώτο βιβλίο του Χόρνμπυ που μου προκάλεσε θλίψη.
Σε γενικές γραμμές πάντως, έπρεπε να πάρεις το 31 songs που είναι το καλύτερο από όλα αυτά.
όχι, εμένα με ενοχλεί ο Ουελμπέκ ο ίδιος.
Χαχαχαχαχαχαχαχαχ.
Γιατί;
Amnesiac.
27-10-2009, 16:01
Πήρα και το 31 songs για να σταματήσει αυτή η μεθοδευμένη επίθεση εναντίον μου. Οπότε μαυτό ξεκινάω ε;
Α, να διαβάσετε το Πορνό του Irvine Welsh όσοι δε τόχετε κάνει.
morphine
27-10-2009, 20:33
Πήρα και το 31 songs για να σταματήσει αυτή η μεθοδευμένη επίθεση εναντίον μου. Οπότε μαυτό ξεκινάω ε;
στο σέξιον του non-fiction, είναι καλύτερο το 31 songs από το polysyllabic spree, και μια καλή αρχή γενικότερα, κι ας μιλάει κυρίως για γκέη τραγούδια, λονδρέζος είναι συγχωρείται
Amnesiac.
16-11-2009, 18:08
Απορώ πραγματικά γιατί δε σας άρεσε το A Long Way Down. Το τελείωσα σήμερα και μου φάνηκε πάρα πολύ καλό. Άνετα το πρότεινα σε οποιονδήποτε. Ψήθηκα το επόμενο που θα ξεκινήσω να είναι το Slam με βάση τα σχόλια σας (αυτά που μου έχουν μείνει είναι τα Juliet Naked, How to be good και Slam).
freak brother
16-11-2009, 22:28
εχει κανεις κανα λινκ να κατεβασω το φιβερ πιτς? την τελευταια φορα που προσπαθησα γαμησα το δεσκτοπ πισι μου γαμω το μουνι που τον πεταγε τον πουστη χακερα.
Amnesiac.
23-12-2009, 01:20
Πριν από λίγο τελείωσα το Not A Star οπότε πλέον έχω διαβάσει τα πάντα από Hornby (μόνο το Σλαμ έχω αφήσει στη μέση αλλά θα το τελειώσω αύριο) οπότε πείτε : μετά τον Hornby τι. Προτείνετε άλλους συγγραφείς στη φάση, συγκεκριμένα βιβλία κατά προτίμηση. Ο Κβελντ είχε γράψει στο σονικντεθμάνκι για τα Vinyl Cafe, αξίζουν να είναι το επόμενο βήμα;
Ναι, αν δεν περιμενεις ενα δευτερο High Fidelity.
freak brother
11-01-2010, 04:42
αν καποιος εχει δει την ταινια φιβερ πιτς αλλα την αμερικλανικη με το μπειζμπολ , ας μου λυσει την απορια , πως περναει το κονσεπτ του χουλιγκανισμου στον αδαη περι του θεματος Αμερικανο "οπαδο" του αθληματος?
(δεν μπορω να πιστεψω οτι υπαρχει ο οπαδισμος στο Αμερικα οπως τον κατανοουμε στην Ευρωπη και στην λατινικη αμερικη και δεν εννοω μονο τα μπαχαλα)
Amnesiac.
12-01-2010, 11:59
Η ταινία φίβερ πιτς είναι μια εμετική μαλακία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το βιβλίο και είναι κρίμα που ο Νικ χαράμισε τα δικαιώματα του βιβλίου γιαυτή την παπαριά και χτικιό σε όποιον τη δει, είναι εβραιομασώνος και γκέι.
nothingman
12-01-2010, 13:27
να δεις και τη αγγλική φίλε αν σου βαστάει.
zihuatanejo
12-01-2010, 13:33
Kαι στην τελική την ταινία θα την κρίνουμε εμείς που είμαστε ΑΡΣΕΝΑλ, δε μας νοιάζει η γνώμη των υπολοίπων!
nothingman
12-01-2010, 13:40
θεωρώ αδύνατο να μην του αρέσει η αυθεντική αγγλική ταινία του ενενηντατόσο, είναι υπέροχο παιδάκι ο αλέξανδρος.
zihuatanejo
12-01-2010, 13:48
Αν δεν του αρέσει, ξέρεις πού μένει;
nothingman
12-01-2010, 13:59
φυσικά. ξέρω και που φυλάει τις γκίννες του.
zihuatanejo
12-01-2010, 14:20
Όλα είναι υπό έλεγχο τότε.:hippy:
Amnesiac.
12-01-2010, 23:12
Αγνοούσα την ύπαρξη της, DIKASTE ME.
freak brother
12-01-2010, 23:24
καλα δεν ειναι και τπτ το φοβερο :cool:
nothingman
21-01-2010, 20:13
My first novel, High Fidelity, was published in 1995, and shortly afterwards, I embarked upon my first American book tour. I took with me a Discman, and 15 or 20 carefully chosen CDs in a wallet, although I bought lots of others while I was there – CDs by bands I'd never heard of, and wouldn't have been able to buy at home, recommended to me by people who came to readings, or by journalists at the end of interviews. There was always a thriving, intimidating independent music store just a short walk from my hotel, in whichever city I was visiting. At signings, people gave me lovingly made compilation tapes, occasionally demo tapes of their bands, or their friends' bands, and sometimes bootleg tapes of shows by artists they thought I'd like. Towards the end of the tour I no longer had room for it all, and I had to leave little piles of cassette boxes next to the waste-bins in my hotel rooms. (I couldn't bear to put them in the bins. I wasn't throwing them away; I was leaving them behind. There was a difference.) If you look at the above picture carefully, and compare it to your average 2009 book tour, you should be able to spot the differences. Even spoken-word recommendations look quaint now.
Back then, the future of music didn't look particularly interesting to me. I don't mean that music itself seemed boring, although I was 38 years old, and I felt like I'd heard a lot of the mid-90s before. I mean that neither I nor anybody else I knew spent any time thinking about how our consumption of music might change. How could it? There wasn't much to it, surely? OK, someone might come up with another format, something that might sweep away the compact disc just as the CD had replaced vinyl. But whatever it was, all you could do was buy it – which meant walking down to Our Price, or a local independent store staffed by people who looked as though they'd rather have their heads stuck inside Thurston Moore's amp than speak to you. I certainly couldn't have imagined writing a novel which is in part about how we relate to music in the 21st century. Like most of us, I believed that this relationship would be a version of the relationship we all knew and loved, with a couple of extra volume knobs on.
In the year that High Fidelity was published, a new CD shop opened in my neighbourhood and rejuvenated my listening habits. The shop did well, initially, and I spent a lot of time in there, buying pretty much whatever the owners told me to buy; they were very clever, it seemed to me, in targeting the ageing (or perhaps, more precisely, ex-) hipsters of north London, people who were growing sick of their REM albums but didn't know what else to buy. They sold hundreds of copies of Buena Vista Social Club, and a lot of tasteful trip-hop – which, as Simon Reynolds pointed out, was "merely a form of gentrification". But then, what are you supposed to do if you're becoming gentrified? Pretend it isn't happening? Yes, Portishead sold a lot of albums to people who wanted to listen to music that meant something without waking up their children, but that's not necessarily a desire that deserves a sneer. Keeping in touch with the things that help us feel alive – music, books, movies, even the theatre, if, mysteriously, you are that way inclined – becomes a battle, and one that many of us lose, as we get older; I don't think enough of our cultural pundits, people who write about that stuff for a living, fully understand this. It's one thing to have an opinion on Little Boots remixes if you earn your living hanging about in cyberspace; quite another if you're a full-time teacher with three kids. My friend's CD shop performed a valuable service to those whose shopping and browsing and listening time was rationed by circumstance, people who had the occasional five minutes on a Saturday morning to check out, and sometimes even buy, what everyone else was listening to.
You'll know what happened to the shop, because it happened to everyone else's shop, too. Illegal downloading wouldn't have been a factor here – the punters were too old and, for the most part, too well-heeled for all that. But Amazon started selling CDs for less than my friends could buy them for, and eventually even north London's late adopters worked out that one-clicking didn't take much effort. The trouble with this, of course, is that you're shopping in a vacuum, however many times you're told by some robot you don't know that if you like this then you'll love that. You're feeding off nothing, apart from recommendations in broadsheet newspapers and magazines such as this one – and we've all been burned like that. After my local CD shop closed down, I was getting ready for a musical life that turned in on itself, before dying slowly from malnutrition. Any piece of music becomes drained of meaning and excitement if you listen too much to it, but a three-minute pop song isn't going to last you a lifetime. Popular music needs to keep flowing. If the fresh supplies stop, it's you that becomes stagnant.
It took me longer than it should have done to work out that the internet is one giant independent record shop – thousands and thousands of cute little independent record shops, anyway – and they don't actually charge you for the music they stock. The MP3 blogs that stretch for miles and miles, as far as the eye can see, down that stretch of the net that isn't reserved for pornography, are staffed by enthusiastic and likable young men and women who absolutely don't want to rip the artists off: they are always careful to post links to iTunes and Amazon, and the songs they put on their sites are for sampling purposes only. (For the most part, they are encouraged to do so by the artists and their labels, who take out adverts on the more popular sites, and are clearly sending advance copies of albums to the bloggers.) It works for me. I listen, and then I buy what I like, because owning music is still important to me. If the music I like stays out there in cyberspace, as it does on Spotify, then somehow it cannot indicate character and taste in the same way, although I doubt that younger generations will feel like this, and good luck to them.
But it's easy. Look at Hype Machine (hypem.com) to begin with: in the top right-hand corner of the site, you'll see a list of the top five most-blogged artists, so you will get a sense of what's going on out there (or in there, if you are a literal-minded soul). The search engine will offer you a chance to listen to these artists, and, in the process, you'll get the chance to discover your favourite virtual record store, because every single one of those links you see will take you to a different MP3 blog. My favourites are I Am Fuel, You Are Friends, Largehearted Boy, Aquarium Drunkard, When You Awake, and Funky16Corners. (Some of those names are indicative of a generosity of spirit that one doesn't always associate with the internet.) And some of these post songs from new bands, and some post scratched old vinyl funk records, and if you spend an hour messing about you'll find 20 or 30 great songs you never knew before. In other words: there's no excuse.
Juliet, Naked is in part about how a middle-aged man devotes a large chunk of his life to keeping alive the work of a long-forgotten 80s singer-songwriter; he runs a messageboard, posts essays online, and virtually lives in a virtual world, talking to people he wouldn't ever have met 10 years ago. Perhaps one of the paradoxes of music on the internet is that it's perfect for the old folks. If you need to find set lists for every show Rory Gallagher ever played, I'm sure there's some chap with nothing better to do who is taking care of it right now. But more importantly, you need never again feel as though the pop life is drifting away from you – indeed, the anonymity and user-friendliness of the MP3 blogs mean that one feels emboldened to walk into even the scariest-looking website in the full confidence that nobody will laugh at you.
I'll be off on a US book tour again soon, to promote a novel that is, in part, about how the world has changed since 1995. I'll be taking with me a small black box, no bigger than a packet of cigarettes, containing every piece of music I've ever loved. And a lot of that music – more than I could possibly have imagined five years ago, when I was prepared, reluctantly, to pull up the drawbridge – was made very recently. And no, I don't know how it will all pan out, who will pay the artists to make their lovely or ugly or scary music in a world that's increasingly beginning to expect everything for free. (My best guess is that being in a band will become a version of national service or the Peace Corps; something you do for a couple of years before knuckling down to a proper job. And the London Symphony Orchestra won't appear on as many rock albums as they used to.) All I know is that if you love music, and you have a curious mind, there has never been a better time to be alive.
www.guardian.co.uk/music/2009/sep/06/nick-hornby-mp3-record-shops
Amnesiac.
22-01-2010, 10:52
να δεις και τη αγγλική φίλε αν σου βαστάει.
Αυτή ήταν ωραία ταινία και είχε και αρκετά κοινά με το βιβλίο, χωρίς να το πλησιάζει καν σε τελειότητα φυσικά.
Αυτή να δείτε.
fandango
01-07-2010, 23:11
διάβασα το high fidelity και το fever pitch τον Σεπτέμβριο και μέσα στη χρονιά όλο έλεγα ότι θα έπαιρνα και τα άλλα, ε τις προάλλες περνώντας από τον Παπασωτηρίου είδα τα μοναδικά που είχαν μείνει, slam, a long way down & Juliet,naked. Το Juliet,naked το πήρα κατευθείαν και μετά για κανα 10λεπτο σκεφτόμουν ποιο από τα άλλα 2 να πάρω (είχα μόνο ένα 20ευρο πάνω μου), προσπαθούσα να θυμηθώ πόσοι από εδώ είχαν κράξει το a long... και πόσοι όχι, τελικά δεν θυμήθηκα αυτό αλλά ότι το slam μιλάει για τόνι χοκ ορ σμθ και λέω δε γαμιέται, άλλη φορά.
δεν ξέρω γιατί δεν σας άρεσε το a long way down, εγώ τώρα ετοιμάζομαι να βγω στο μπαλκόνι και να συνεχίσω το διάβασμα ενώ ψάχνω ποιο cd να βάλω για να ακούγεται από μέσα, πείτε καμιά ιδέα. και πείτε επίσης ποιο να πάρω μετά, το about a boy ή το how to be good;
morphine
01-07-2010, 23:36
το about a boy
Amnesiac.
01-07-2010, 23:40
Το how to be good είναι το χειρότερο του κατά τη γνώμη μου. Ακόμα και το Slam μου άρεσε περισσότερο (μάλλον λόγω Hastings). Οπότε about a boy.
MaX Payne
16-07-2010, 00:16
fever pitch
o μεταφραστης πρεπει ναταν λιγο ασχετος με το αθλημα
το χαιμπουρι ειναι χαιμπερι
γραφει για κατι ομαδες και εχει μεσα τρανμερ, ουολσολ, ροττερχαμ
ποια ειναι η ροττερχαμ;:|
καλησπερα παιδια,το ξερω οτι ειναι το πρωτο μου ποστ εδω μεσα και μπορει να κατηγορηθω ως 'αλεξιπτωτιστης' αλλα εχω ενα νταλκα απο περυσι..
Ψαχνω να βρω την ελληνικη εκδοση του High fidelity,εκδοσεις Πατακη.Οπου κι αν ρωτηση,την ιδια απαντηση πηρα..Εξαντληθηκε και δεν υπαρχει περιπτωση ανατυπωσης.
Επαρχια ειμαι,οποτε αναγκαστικα εψαξα ολα τα βιβλιοπωλεια,παπασωτηριου και πηρα και καμποσα τηλ.σε μεγαλα συγκροτηματα στην Αθηνα.
Ξερει καποιος που να ψαξω??
Ευχαριστω και καλως σας βρηκα.
carheart
19-07-2010, 01:47
Δεν υπάρχει πουθενά, και δύσκολα θα το βρεις σε μεταχειρισμένα. Η συμβουλή είναι να πάρεις φυσικά την αγγλική έκδοση, απείρως πιο απολαυστικό και αυθεντικό. Και δεν απαιτείται καμιά εξειδικευμένη γνώση/χρήση αγγλικών.
Δεν υπάρχει πουθενά, και δύσκολα θα το βρεις σε μεταχειρισμένα. Η συμβουλή είναι να πάρεις φυσικά την αγγλική έκδοση, απείρως πιο απολαυστικό και αυθεντικό. Και δεν απαιτείται καμιά εξειδικευμένη γνώση/χρήση αγγλικών.
Μου κανες την καρδια περιβολι,μου την ειχαν κανει βεβαια και ολοι οι βιβλιοπωλεις,χαχαχα.
Μαλλον το βλεπω σε αγγλικη εκδοση να το παιρνω,απορω παντως που ο Πατακης αφου βλεπει ζητηση δεν τυπωνει νεα εκδοση.
Προσφατα κυκλοφορησε και το νεο βιβλιο του Χορμπνυ παλι απο τον Πατακη.
The Good Son
19-07-2010, 02:25
μπορείς εαν το βρείς να στήσεις ένα καλό παρτάκη.
pierre7 άμα θες στο πουλάω, χάλια είναι η ελληνική έκδοση έτσι κι αλλίως.
Περισσότερο on topic, τελείωσα το Juliet, Naked και ναι, έψαξα στο youtube για να δώ αν ο Tucker Crowe είναι υπαρκτό πρόσωπο.
pierre7 άμα θες στο πουλάω, χάλια είναι η ελληνική έκδοση έτσι κι αλλίως.
Περισσότερο on topic, τελείωσα το Juliet, Naked και ναι, έψαξα στο youtube για να δώ αν ο Tucker Crowe είναι υπαρκτό πρόσωπο.
Μαλλον θα το παρω απο το ebay στην αγγλικη εκδοση,αφου ειναι χαλια η ελληνικη εκδοση.
Παρηγγειλα το ΄Η Τζουλιετ ειναι γυμνη΄,θα το εχω μεθαυριο.Πιστευω ναναι καλη η μεταφραση.
Weiss,για λεγε εντυπωσεις..ωραιο βιβλιο?Περιπου 380σελιδες ειναι.
Pinatero
20-07-2010, 14:57
εγω διαβαζω την τζουλιετ, ακομα δεν εφτασα στα μισα!
weiss να το πουλησεις σε μενα! δεν τα παω τα αγγλικα, δηλαδη δεν το χω στην αναγνωση και δε θελω να μαι με λεξικα παραμασχαλα, αν και ειπατε οτι ειναι ευκολο
Μαλλον θα το παρω απο το ebay στην αγγλικη εκδοση,αφου ειναι χαλια η ελληνικη εκδοση.
Παρηγγειλα το ΄Η Τζουλιετ ειναι γυμνη΄,θα το εχω μεθαυριο.Πιστευω ναναι καλη η μεταφραση.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο ωραίο όσο τα βιβλία περίπου 300 σελίδων.
.
Ναι ωραίο είναι αλλα σοβαρά τώρα, το μεταφράσανε "Η Τζουλιετ είναι γυμνή"? Το διάβασαν το βιβλίο πριν μεταφράσουν τον τίτλο??
Amnesiac.
21-07-2010, 11:46
Από τη Sirina Productions βγαίνει μάλλον. Πιέρ πολύ ωραίο βιβλίο είναι, ειδικά στις αισθησιακές στιγμές που τα πετάει η Τζούλιετ (υποθέτω πήρες την έκδοση με τις φωτογραφίες ε).
morphine
21-07-2010, 14:44
δεν πιστεύεις κι εσύ πως το εμπνεύστηκε από το let it be, naked;
ε;
έστω λίγο;
εμένα πάντως μου άρεσε πάρα πολύ αυτό το βιβλίο, νομίζω το έχω ξαναγράψει κάπου στο τόπικ.
Οι μεταφράσεις στο χόρνμπυ είναι τραγικές. Το χάι φιντέλιτυ η τριανταφύλλου δεν το έχει κάνει; Που έχει μεταφράσει το Help!, "Βοήθεια, Οι Μπητλς!" ...
Η χειρότερη μετάφραση είναι σίγουρα του fever pitch, χωρίς να έχω τσεκάρει άλλες. Μπορεί να έρθει "Η Τζούλιετ Γυμνή" να το κοντράρει, δεν ξέρω.
Από τη Sirina Productions βγαίνει μάλλον. Πιέρ πολύ ωραίο βιβλίο είναι, ειδικά στις αισθησιακές στιγμές που τα πετάει η Τζούλιετ (υποθέτω πήρες την έκδοση με τις φωτογραφίες ε).
:lol::lol::lol:
οχι απο Sirina βγαινει το η 'Τζουλια ειναι γυμνη'
Εδω κυριοι εχουμε να κανουμε με το 'Η Τζουλιετ γυμνη'
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο ωραίο όσο τα βιβλία περίπου 300 σελίδων.
.
Ναι ωραίο είναι αλλα σοβαρά τώρα, το μεταφράσανε "Η Τζουλιετ είναι γυμνή"? Το διάβασαν το βιβλίο πριν μεταφράσουν τον τίτλο??
Σοβαροτατα ετσι ειναι ο τιτλος του.Αυριο θα το εχω στα χερια μου,την περιληψη τη διαβασα στο κυριακατικο Βημα.Εκει που το παρηγγειλα ειχε ενα αλλο του συγγραφεα,με τιτλο 'Πικρα' αλλα δεν μου αρεσε η θεματολογια του σχετικα με εφηβο σε αγρια εφηβεια κτλ κτλ..
MaX Payne
23-07-2010, 20:44
ωραιο τελικα το fever pitch :smile:
το ειχα αδικησει το ειχα διαβασει πολλα χρονια πριν , τελικα ηταν καλυτερο αποτι θυμομουν
Στα της μεταφρασης μιλαμε για βραβειο ασχετοσυνης πως μπορεις το εισιτηριο διαρκειας να το μεταφραζεις εισιτηριο ελευθερης εισοδου;
και στο ματς του 89 το Kop το μεταφραζει ως Λοφος :-|
ωραιο ειναι του Τζεισον Κοουλι - Το Τελευταιο παιχνιδι
που ναι αρσεναλ ματς του 89 κλπ ειναι στο στυλ Χορνμπι ψιλομοιαζει τελικα
χθες το τελειωσα το βιβλιο.
Σιγουρα ο τιτλος εχει επηρεαστει απο το let it be,naked και το μετεφρασαν στο πατακη ως 'Η τζουλιετ γυμνη'.
Προσωπικα,οι πρωτες 150 σελιδες εφυγαν γρηγορα και ηταν ενδιαφεροντες,οι υπολοιπες 150 λιγο με κουρασαν με τις αναφορες στα σογια,στην οικογενεια και με την αργη αφηγηση με λιγες εικονες.
Γενικα ομως ωραιο αφηγημα και εξυπνοτατο σεναριο!
Τελικα,τι εκανε τον Τακερ να τα παρατησει ολα το 1986 και να γινει ερημιτης??
Αν καταλαβα καλα,απλα η γεννηση της πρωτης του κορης,σωστα?
Το ελληνικό έχει (παραδόξως) πιο ωραίο εξώφυλλο πάντως.
morphine
02-07-2012, 20:00
http://www.amazon.co.uk/Pray-Penguin-Specials-Football-ebook/dp/B008BHDEMA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1341248295&sr=8-1
:!:
morphine
27-11-2012, 17:43
το how to be good είναι μια χαρά, βέβαια πάνε πολλά χρόνια από τότε που το διάβασα, ίσως είναι καιρός να το θυμηθώ
το juliet naked προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ, αν είναι να διαβάσεις κάποιο από juliet, slam, how to be good πιάσε juliet (το slam δεν το'χω διαβάσει)
βιβλία σε αντίστοιχη φάση θα ήθελα να μάθω κι εγώ
cybernaut
30-05-2013, 23:50
η μετάφραση είναι αρκετά κακή. Ο πυρετός της μπάλας λέγεται και πρόσφατα βγήκε και σε καινούρια έκδοση. Πάρ'το εγγλέζικο, δε συγκρίνεται.
Ψιλοκακή μετάφραση πρεπει να χει και το high fidelity, της Σώτης..
Έτσι τουλάχιστον μου πε η κοπελίτσα μου που το άρπαξε πριν το ξεκινήσω - μόλις το διαβάσω θα κρίνω !!
morphine
31-05-2013, 03:53
δεν έχω κάτι να πω γιατί δεν το έχω διαβάσει στα ελληνικά και ούτε πρόκειται, αλλά (όπως πρέπει να έχω γράψει σε κάποια προηγούμενη σελίδα) έχει μεταφράσει το Help! σε "Βοήθεια! Οι Μπιτλς" κοινώς κάνε μας τη χάρη κουκλίτσα μου
διάβασέ το αυθεντικό
antimusic
02-03-2014, 05:46
δηλαδή εσύ είδες αυτό το αποπάνω και σε ενθουσίασε;
antimusic
03-03-2014, 06:15
ναι.
Coloubra
03-03-2014, 10:38
liga me ton antimusic einai filos mou 8a se koutoulisw
Dr.Gonzo
03-03-2014, 15:22
gyhfZZupU7c
Μπορεί να σε θέλει κολασμένα η Μόνικα Μπελούτσι και να σου στέλνει στο φμπ "θα έρθω στην Ελλάδα να σε αφυδατώσω, να κάτσει στον λαιμό του πούστη του Cassel", μπορεί να σου πήρε χτες το βράδυ πίπα η Στικούδη δωρεάν, γιατί σε συμπάθησε, μπορεί το πρωί να ξύπνησες με την λεπτή μυρωδιά... της ιδρωτίλας από τα υπερφυσικά φουσκώνια της Kate Upton που κοιμόταν δίπλα σου...
Αλλά.
Για κάθε γλυκιά κοπελίτσα που ζαχάρωνες και μέλωνες αλλά κώλωνες να της το πεις για όλο το λύκειο ξερωγώ... θα υπάρχει πάντα (πάντα όμως) μία μικροκαμωμένη, λίγο αδέξια, επιμελημμένα αχτένιστη, απροσδιόριστα "ασχημούλα" Αγγλιδούλα με χαμογελαστά μάτια, σαν την Imogen (sic) Poots που θα σου τραβάει την προσοχή.
Το ντροπαλό αγόρι μέσα σου, (πουτάνα όλα τα κανα) θα κοντοστέκεται πάντα στην θέα κοριτσιών σαν την...
http://31.media.tumblr.com/f1487ed72dfb3d96a0980cd9cfc23f32/tumblr_n1becav1471qblqz9o1_500.jpg
http://31.media.tumblr.com/ca726d1bed0f6191c962eddd9c0f3f0c/tumblr_mxidxev3WU1qznfkso1_500.jpg
http://cdn03.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/2013/09/poots-portrait/imogen-poots-all-by-my-side-portait-session-at-tiff-2013-07.jpg
http://iv1.lisimg.com/image/5874969/600full-imogen-poots.jpg
http://cdn04.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/2013/04/badgley-poots/penn-badgley-imogen-poots-greetings-from-tim-buckley-tribeca-premiere-20.jpg
http://www.gotceleb.com/wp-content/uploads/celebrities/imogen-poots/that-awkward-moment-premiere-in-los-angeles/Imogen-Poots:-That-Awkward-Moment-Premiere--11.jpg
http://static1.purepeople.com/articles/8/13/64/48/@/1383905-imogen-poots-photocall-du-film-a-950x0-1.jpg
https://31.media.tumblr.com/9bb41aad2138ad06365abca63871317f/tumblr_n1be9zAwst1qblqz9o1_500.png
antimusic
03-03-2014, 19:56
ναι.
commissar
03-03-2014, 21:32
Δεν είναι σωστό όμως να σβήνετε ποστς.
antimusic
03-03-2014, 23:25
νίκησα;
antimusic
03-03-2014, 23:39
να απαντήσω ή θα το σβήσεις;
antimusic
03-03-2014, 23:40
ναι.
ikonoklast
03-03-2014, 23:51
Κανείς δε καταλαβαίνει τι λέτε :!:
Επίσης,
Moderators of this Forum
ang69
Γελάω.
Συγγνώμη, αυτή λέγεται Imogen Gay Poots;
commissar
27-12-2014, 23:19
καινούριο
http://web.webstorage.gr/MEDIA/books/bookdata/largeImages/9780670922802.jpg
It's the swinging 60s and the nation is mesmerized by unlikely comedy star Sophie Straw, the former Blackpool beauty queen who just wants to make people laugh, like her heroine Lucille Ball.
Behind the scenes, the cast and crew are having the time of their lives. But when the script begins to get a bit too close to home, and life starts imitating art, they all face a choice.
The writers, Tony and Bill, comedy obsessives, each harbour a secret. The Oxbridge-educated director, Dennis, loves his job but hates his marriage. The male star Clive, feels he's destined for better things. And Sophie Straw, who's changed her name and abandoned her old life, must decide whether to keep going, or change the channel.
morphine
28-12-2014, 17:49
το έχω ξεκινήσει και μου αρέσει αρκετά. Και αυτό όπως και το juliet naked μου φαίνεται πως είναι κάπως_πιο_γυναικείο αλλά είμαι σχετικά στην αρχή ακόμα οπότε δεν το λέω με σιγουριά
commissar
19-04-2018, 19:09
To About A Boy μ'άρεσε πολύ, η ταινία μού φάνηκε μεγάλη μαλακία.
Είδα το Slam στο νετφλιξ και ήταν πολύ πιστή μεταφορά λένε, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω ποτέ το βιβλίο που έχω αγοράσει εδώ και πόσα χρόνια, μεγάλη μαλακία και αυτό.
Το Juliet, Naked (https://www.imdb.com/title/tt5607096/) το είδε κανείς, να το προσπαθήσω ή θα βρίζω πάλι;
edit, πώς να το δει αφού δε βγήκε ακόμα; :touched:
άκυρο παιδιά, τα λέμε σε κάνα 4μηνο πάλι, μπέρδεψα τις ημερομηνίες.