View Full Version : Lenos xrhstidhs
freak brother
04-05-2004, 20:47
to mono vivlio tou pou den exw diavasei.. o tyxeros arithmos tou mister boo kai alles kalokairines istories.. oti prepei gia kalokairaki :) exw diavasei to miso..
eyeamflesch
04-05-2004, 23:26
Doxtwras Mpou den einai? Nomizw to diabasa tis proalles kai itan sympathitiko.
freak brother
05-05-2004, 11:24
doktoros nai :P
wraithmare
05-05-2004, 15:00
O typos grafei apistefta
AcidBath
07-05-2004, 15:18
oi istories tou Kwstaki Anan xynoun sti mouri tou Lenou aXristidi.
symposium_lexotanil
07-05-2004, 15:45
tyxeros aritmos tou dros mpou
mpororo
xastoukopsara
psyx
diavaste ta.
min eiste gay.
kostakis aunan
freak brother
07-05-2004, 15:49
oi istories tou Kwstaki Anan xynoun sti mouri tou Lenou aXristidi.
einai ths idias fash ligo katwteros.. alla exei stamathsei na grafei sthn vavel edw kai paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaara polu kairo dustyxws..
freak brother
07-05-2004, 15:50
tyxeros aritmos tou dros mpou
mpororo
xastoukopsara
psyx
diavaste ta.
min eiste gay.
kostakis aunan
ta xw diavasei ola ...
AND I WANT MOREEEEEEEEEEEEEE
AND I NEED AAAAAAALL THE LOVE I CANT GETTTTTTTTTTT..
:Pp
morphine
07-05-2004, 17:56
O typos grafei apistefta
eyeamflesch
08-05-2004, 04:53
Prin ligo kairo o sympos meipe pws grafw san ton Xristidi kai touxa pei oti den ton iksera (true) kai de me pisteBe o kioftes.
freak brother
08-05-2004, 19:19
telika exei vgalei duo books pou den ta xera to lostre pou kati eixe grapsei o symp giauto palia kai to diakopes sto xellant pou diavazw twra .. kai einai psilo sci fi fash alla den trelenomai kiolas..
o xristidis einai oreos. o amniziak den kserei pou pane ta tessera kai tou aresei o metallas o anan perissotero.
AcidBath
09-05-2004, 23:06
kai o xristidis metallas einai.
The_Painless
18-05-2004, 23:00
Διάβασα το Bororo και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Υπάρχει κάποιο που να θεωρείται/-τε καλύτερο;
symposium_lexotanil
18-05-2004, 23:05
xm
ego theoro kalytero ton tyxero arithmo tou dros mpou (einai diigimata auto),alla afou de sou arese to bororo tote mallon de se sygkinei o tropos grafis tou xristidi etsi ki allios
Solo Carriera
18-05-2004, 23:13
έχοντας διαβάσει μπορορό, χαστουκόψαρα, ωραία φάση και λοστρέ ξεχωρίζω, σχετικά εύκολα, το χαστουκόψαρα ενώ επόμενο στη σείρα είναι το μπορορό.
γενικά και στο χαστουκόψαρα έχει τον ίδιο τρόπο γραφής απλα είναι πιο μαζεμένος. δεν ξέρω αν θα το εκτιμήσεις αλλα, όπως και να 'χει, πιστεύω πως καλό θα ήταν να το διαβάσεις (άλλωστε είναι σχετικά μικρό) και αν εξακολουθεί να μην σου κανει εντύπωση δεν νομίζω πως χρειάζεται να ασχοληθείς περαιτέρω.
The_Painless
18-05-2004, 23:17
Παίζει να έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές είναι άντρες και μου φαίνεται πιο εύκολο να ταυτιστείς εσύ π.χ. από εμένα με αυτήν την ιστορία (αντροπαρέα κ.λπ.), ενώ δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι έπιασα το συμβολισμό του σκηνικού που γίνεται προς το τέλος στο νησί.
freak brother
19-05-2004, 10:45
exontas diavaseis psyx,bororo,diakopes sth hellant,xastoukopsara,o mystikos arithmos tou mr boo kai alles kalokairines istories..
exw na dhlosw oti to bororo einai to kalutero...
kai oti ta xastoukopsara meta thn deuterh anagnwsh tous exoun exafanistei mysthriwdos apo to dwmatio mou mazi me ena to reunion twn sabbath kai ena best rainbow... kai oi ekteneis kai polyxrones erevnes mou den exoun euodwsei akoma karpous..parakaleitai opoios gnwrizei kati klp klp...
The_Painless
19-05-2004, 10:47
Μόνο για το Φθινόπωρο του Πατριάρχη έχω στοιχεία, αν ενδιαφέρεσαι.
freak brother
19-05-2004, 10:52
:shock:
xaxaxaxaxxa
tha epistrafei en kairw..
alla o malakas ta deinw genika kai meta xehnaw pou ta deinw..
The_Painless
19-05-2004, 11:15
Πάλι καλά που υπάρχουν φιλότιμοι άνθρωποι :P
freak brother
19-05-2004, 11:40
Πάλι καλά που υπάρχουν φιλότιμοι άνθρωποι :P
pes to psemata...
ksefilliza proxtes to diakopes sti xellant kai apogoiteutika. xm.
ta alla ta diabasa prosfata gia 2i fora.
to 2 8eoi to xei diabasei kaneis?
freak brother
22-12-2004, 17:08
axizei na parw to lostre gia ta xristougena?
tha eythymisw?
UmbilicalResidue
22-12-2004, 21:51
o doktwr bou ta spaei asxhma. entelws paranoiko grapsimo.
exw diavasei epishs to lostre pou me psilo kourase kai ta xastoukopsara pou htan sto idio epipedo me ton bou.
se genikes grammes sas xynei sta ro8ounia.
freak brother
24-12-2004, 22:22
o doktwr bou ta spaei asxhma. entelws paranoiko grapsimo.
exw diavasei epishs to lostre pou me psilo kourase kai ta xastoukopsara pou htan sto idio epipedo me ton bou.
se genikes grammes sas xynei sta ro8ounia.
DIAVASE TO BORORO
TWRA
Kveldssanger
24-12-2004, 22:30
Διάβασε το Bororo μέχρι τη μέση.
UmbilicalResidue
27-12-2004, 21:55
ok to phra.
:D
Meta apo protroph filwn diavasa ta Xastoukopsara.
En oligois:
Diaskedastiko grapsimo, ousia elaxisth. Perasa eyxarista diavazontas to alla katelikse na mhn exei kati na mou pei. Tha ksanadiavaza poly eyxaristws vivlio tou, opws tha evlepa eyxaristws to Blade 'h to Van Helsing...
Eprepe na me exoun proeidopoihsei omws. Einai ligo eknevristiko na sou plasaroun ena vivlio me atakes "tha patheis plaka, einai apisteytos" kai na sou vgainei pop corn vivlio... Den sxoliazw kan ton vlammeno pou mou to plasare ws thn elhnikh ekdoxh (o syggrafeas) tou Douglas Adams...
katwrimos
25-01-2005, 22:23
Diaskedastiko grapsimo, ousia elaxisth. Perasa eyxarista diavazontas to alla katelikse na mhn exei kati na mou pei.
Den tha mporousa na to theso kalitera
symposium_lexotanil
26-01-2005, 00:32
vic kapoio lathos exeis kanei.ksanadiavase to kai diavase kai ta alla vivlia tou me proto to bororo kai meta to psyx.epanalamvano,kapoio lathos ekanes.
katorime gia sena den yparxei elpida
freak brother
26-01-2005, 01:05
vic kapoio lathos exeis kanei.ksanadiavase to kai diavase kai ta alla vivlia tou me proto to bororo kai meta to psyx.epanalamvano,kapoio lathos ekanes.
katorime gia sena den yparxei elpida
kapoioi anthrwpoi den mporoun na doun pisw apo tis grames !!! opote xaramizete h protroph :P
Den nomizw na exw kanei lathos :)
Katalava ti phge na pei o poihths (nai, eixe na pei kati) aplws ayto htan kati pou mou fanhke tetrimmeno kai aploikotato. Den to thewrw kako vivlio, epanalamvanw oti to diaskedasa (to diavasa seri se ena apogeyma, ayto einai eyshmo) kai an pesei se gnwsto na dw allo vivlio tou tha to parw kai tha goustarw. Aplws den tha perimenw tipota vathystoxasto. Mporei kai na me ekpliksei eyxarista. Ta Xastoukopsara pantws htan ena aplo, diaskedastiko vivlio.
Isws eimai kai egw peran kathe elpidas :)
Εγώ διάβασα το καλοκαίρι το Λοστρέ στη Σούγια.
Ο Χρηστίδης είχε γράψει μέρος του Λοστρέ στη Σούγια.
Το Ιατρείο-Ντόκτορ που αναφέρει συνέχεια στο βιβλίο του ήταν εκεί.
Πλέον είναι κολλημένο και στον τοίχο δίπλα μου σε φωτογραφία.
Έχω διαβάσει επίσης bororo και μαγικό αριθμό του δόκτορος Μπου.
Οι καλύτερες στιγμές του Χρηστίδη πάντως είναι όταν τα παίρνει και αρχίζει και γράφει τα κατεβατά για τη μισητή ελληνική πραγματικότητα χωρίς καν σημεία στιίξης. Πολλή τσαντίλα λέμε.
Solo Carriera
26-01-2005, 18:26
το τελευταίο κεφάλαιο-παράγραφος του χαστουκόψαρα γαμάει κατώριμους.
katwrimos
26-01-2005, 18:32
nai gamaei katwrimous giati oi katwrimoi den einai sigrafeis, kritikoi logotexnias i kati tetoio.
Tora to gegonos einai oti ta vivlia tou pou exo diavasei ego (dr mpou kai xastoukopsara) perigrafontai arista apo tin kritiki tou vic, simfona me ta prosopika mou ipokeimenika kritiria.
ChromeBlackFuture
26-01-2005, 19:57
xastoukopsara aneta mesa sta deka kalutera biblia pou exw diabasei...to teleiwsa mesa s'ena duwro an kai sundedemeno me skata proswpikh fash den paizetai
symposium_lexotanil
26-01-2005, 23:16
Οι καλύτερες στιγμές του Χρηστίδη πάντως είναι όταν τα παίρνει και αρχίζει και γράφει τα κατεβατά για τη μισητή ελληνική πραγματικότητα χωρίς καν σημεία στιίξης. Πολλή τσαντίλα λέμε
το τελευταίο κεφάλαιο-παράγραφος του χαστουκόψαρα γαμάει κατώριμους.
aei sto kalo sas me sygkinisate :touched:
Enas_alla_lewn
17-02-2005, 22:33
ΤΟ ΜΠΟΡΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΑΦΩΝΟ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΑΝ ΟΣΟΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΠΕΡΝΑΜΕ ΩΡΕΣ ΑΠΑΓΓΕΛΩΝΤΑΣ... ΕΔΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΝΙΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ.
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΕΝΟΣ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΟΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΚΥΕΙ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ.
symposium_lexotanil
18-02-2005, 15:46
skata.
Enas_alla_lewn
18-02-2005, 23:58
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ.
Diaskedastiko grapsimo, ousia elaxisth. Perasa eyxarista diavazontas to alla katelikse na mhn exei kati na mou pei.
Den tha mporousa na to theso kalitera
otinane. ta misa vivlia tou xristidi einai paremvlites "filosofikes" anazitiseis/simperasmata gia ti zoi/mydroi kata tis ellinikis pragmatikotitas.
to psyx apotelei ton kolofwna tis siggrafikis tou empneusis kat'eme, me to miso vivlio na nai afieromeno stin elliniki tv kai na kanei ton anagnosti na tautizetai eksisou me ton apostolo tau kai ton iakwvo ortaksidi. to xw diabasei panw apo 5 fores.
eyeamflesch
19-02-2005, 06:27
VIC EISAI BLAXADERO.
eyeamflesch
25-02-2005, 10:49
gianta?
De thymamai, ya kati pougraFses logika :)
a, ok... pros stigmhn anhsyxhsa oti dierreyse kamia fwtografia mou
Solo Carriera
02-03-2005, 19:08
λοιπόν πούστηδες
ο χρηστίδης έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με ψευδώνυμο. για την ακρίβεια, με ψευδώνυμα. λέγεται "Ο ΠΑΓΟΣ ή πως να απολαμβάνετε τα αγαθά του καπιταλισμού χωρίς να χάνετε από τα μάτια σας το στρατηγικό όραμα της αταξικής κοινωνίας" και, προφανώς, πρόκειται για πολιτική σάτιρα. εκδόθηκε από τον καστανιώτη το '98 και έχει εξαντληθεί.
http://www.protoporia.gr/protoporia/assets/books/9600321744.jpg
http://www.protoporia.gr/protoporia/product.asp?sku=47066&mscssid=84Q6TEWVGWJF9LKNARCQABNM0AF1BP62
χμ το έχω διαβάσει αλλά απ'ότι θυμάμαι παραείναι σουρεάλ - παρ'όλα αυτά θα ήθελα να το έχω στη βιβλιοθήκη μου.
(το ένα από τα δύο ψευδώνυμα το έχει ξαναχρησιμοποιήσει κάπου αλλά δε θυμάμαι πού. Μπορεί σε τίποτα ευχαριστίες στα βιβλία του).
diabasa ton pago. den exei idiaiteri ploki, monopoloun ti mpala oi 2 siggrafeis. se kapoia simeia kourazei me tis perigrafes, exei apeires anafores pantos eidous kai sigoura oi idioi to diaskedasan perissotero apo tous anagnostes. genika, protofanws akatapausto xristidis soloing.
mono gia opadous.
Mitsmann
22-03-2005, 10:23
Γαμω δηλαδη. :)
Kingdom Gone
24-03-2005, 07:57
"...ή πως να απολαμβάνετε τα αγαθά του καπιταλισμού χωρίς να χάνετε από τα μάτια σας το στρατηγικό όραμα της αταξικής κοινωνίας"
χαχαχαχαχα τα σπάω λέμε !!
freak brother
06-04-2005, 13:51
Καταφύγιο στη... ζούγκλα
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ
Γράφτηκε ότι έχει μετοικήσει στην Ταϊλάνδη, με εντελώς νέα επαγγελματική ταυτότητα. Πώς έγινε δάσκαλος σε σχολή δυτών. Ο Λένος Χρηστίδης μπορεί να είναι πράγματι δύτης δεινός. Μπορεί να είναι ταξιδιώτης των ηπείρων. Αλλά, προ ημερών, επέστρεψε ηλιοκαμένος από Ταϊλάνδη και Καμπότζη -απ' όπου, σημειωτέον, παρακολουθούσε αδιάλειπτα μέσω Ιντερνετ τις τελευταίες κινήσεις Βαβύλη - γιατί στην πλατεία Εξαρχείων συνεχίζει να κατοικεί. Και απ' αυτήν ανηφόρισε και προς Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάζεται αυτές τις μέρες για πρώτη φορά, στο ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη, α λα.. Bollywood, το θεατρικό του έργο «Ταϊλάνδη».
Χαλαρός, με μια κιθάρα αγκαλιά, ανάμεσα από μουσικές, αντί για την παράσταση του έργου του, προτιμά για ώρα να μας μυεί στη φοβερή εμπειρία και τα μυστικά της Ανγκόρ και του Τουόλ Σλενγκ. Εμείς τον τσιγκλάμε...
«Δεν θεωρώ το γράψιμο επάγγελμα. Είναι ένα παρασιτικό πάρεργο. Το παράσιτο έχει λιγότερα ωράρια», λέει ο Λένος Χρηστίδης - στη φωτογραφία σε μια... παραλλαγή του
* Πώς προέκυψε το έργο σας; Απ' τα αλλεπάλληλα ταξίδια σας στην Ταϊλάνδη;
«Ηταν μια φυσική αντίδραση στο ελληνικό στοιχείο της ζούγκλας. Δηλαδή, όποτε εμφανιστούν Ελληνες στη ζούγκλα δημιουργούν κακές καταστάσεις».
* Μόνο στη ζούγκλα τις δημιουργούν;
«Παντού φυσικά, αλλά στη ζούγκλα είναι πολύ πιο έντονο απ' ό,τι σε ένα καφενείο ή σε ένα ταξί στο κέντρο της Αθήνας. Στη ζούγκλα το "εγώ είμαι ο Ελληνας ο ωραίος" φαίνεται πολύ πιο έντονα».
* Το έργο είναι πάντως ένα οικογενειακό δράμα.
«Ουσιαστικά, ναι. Ενας γιος θέλει να αποφύγει τον πατέρα του. Και πάει στη ζούγκλα. Είναι ενδιαφέρον να δεις αυτόν τον τύπο, τον μπαμπά, στη ζούγκλα, που είναι και η πρωταγωνίστρια με έναν τρόπο στο έργο».
* Οι «Μικροί Θεοί» ήταν οπωσδήποτε περισσότερο σουρεαλιστικοί.
«Ναι. Αυτό το έργο είναι πιο ηθογραφικό».
* Συντελείται στροφή στη δραματουργία σας;
«Είναι τι ταιριάζει στο κάθε έργο. Δηλαδή, η "Ωραία φάση" είχε περισσότερο Πίντερ σαν στιλ. Οι "Θεοί" είχανε Μπέκετ κι η "Ταϊλάνδη" για μένα είχε Τσέχοφ -όσο και αν τα ονόματα αυτά είναι βαρύγδουπα. Στο έργο δεν γίνεται τίποτα - στοιχείο που έχει και ο Τσέχοφ. Δεν υπάρχει δράση. Απλά υπάρχει μια κατάσταση την οποία βλέπουμε σιγά σιγά και με λεπτομέρεια».
* Μοιράζεστε μεταξύ θεάτρου και μυθιστορήματος. Ποια φόρμα είναι δυσκολότερη;
«Το θέατρο είναι πανεύκολο. Είναι σαν ένα μυθιστόρημα χωρίς τις περιγραφές. Μόνο διάλογοι. Ουσιαστικά είναι μισή δουλειά. Την άλλη μισή την κάνουν όσοι το ανεβάζουν. Ενώ ένα μυθιστόρημα είναι ήδη σκηνοθετημένο, φωτισμένο, παιγμένο, τα πάντα. Ακόμη και οι κριτικές είναι γραμμένες στο τέλος. Το γεγονός πάντως είναι ότι το θέατρο δικαιώνεται μόνο όταν ανεβαίνει. Τι; Να το γράψω και να το δώσω να το διαβάσουν δύο φίλοι; Θα είναι ημιτελές. Πρέπει να ανεβεί. Η "Ταϊλάνδη" έκανε εφτά χρόνια. Το μυθιστόρημα το γράφεις, το δίνεις, βγαίνει και τελείωσε. Δεν αισθάνεσαι πιεσμένος. Είναι σημαντικό».
* Τον καιρό που δεν γράφετε τι κάνετε;
«Βλέπω ταινίες, παίζω μουσική, βλέπω τους φίλους μου, κάνω εκδρομές, διαβάζω πολύ, βλέπω "Fame Story"».
* Δεν ανήκετε στους «κουλτουριάδες» που δηλώνουν αλλεργικοί με το «Fame Story».
«Οχι. Βλέπω και ποδόσφαιρο. Τα βασικά πράγματα, δηλαδή, που κάνει ένας απλός Ελληνας της ζούγκλας».
* Αν δεν γράφατε, τι θα κάνατε στη ζωή σας;
«Δεν θεωρώ το γράψιμο επάγγελμα. Είναι ένα παρασιτικό πάρεργο. Δεν ξέρω πώς αλλιώς θα έβρισκα έναν τρόπο να παρασιτοζωήσω. Κάτι θα έβρισκα. Το παράσιτο έχει λιγότερα ωράρια».
* Αν και... παράσιτο, το κοινό σας το έχετε.
«Κάνω πέντε-έξι εκδόσεις σε κάθε βιβλίο. Αυτό επί δύο χιλιάδες, είναι κάτι. Γεμίζουμε ένα μικρό στάδιο».
* Δεν μπήκατε ποτέ στο τριπάκι να γεμίσετε... ολυμπιακό στάδιο;
«Ποτέ. Μα δεν γίνεται. Ή το 'χεις ή δεν το 'χεις. Αυτά που γράφεις είτε μιλάνε στους 90 είτε στους 10. Εγώ μιλάω στους δέκα. Μιλώ σε μια θλιβερή μειοψηφία!».
* Η ταυτότητα των αναγνωστών σας αποσαφηνίζεται;
«Πρέπει να είναι τύποι σαν εμένα και τους φίλους μου. Γελοίοι, είναι μια λέξη που μπορώ να σκεφτώ. Η γελοιότητα είναι ένα στοιχείο που θεωρώ πολύ θετικό».
* Εν κατακλείδι, υπάρχει κάποια φιλοδοξία σας που εκκρεμεί;
«Ακόμη δεν έχω γίνει πολύ μεγάλος ροκ σταρ και δεν έχω σκοράρει στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλου. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει πρόβλημα».
Kingdom Gone
02-01-2006, 04:14
διάβασα προ λίγων ημερών απνευστί το Λοστρέ. είχε κάνα δυο μειονεκτήματα & κοιλιές (σα και μένα ένα πράμα) αλλά με πώρωσε πολύ και ψήνομαι να παω να διαβάσω κ τ άλλα του. ειδικά μερικές περιγραφές μετράνε πολύ
freak brother
04-01-2006, 05:42
διάβασα προ λίγων ημερών απνευστί το Λοστρέ. είχε κάνα δυο μειονεκτήματα & κοιλιές (σα και μένα ένα πράμα) αλλά με πώρωσε πολύ και ψήνομαι να παω να διαβάσω κ τ άλλα του. ειδικά μερικές περιγραφές μετράνε πολύ
kai na skefteis oti den thewreitai (apo mas edw) apo ta kala tou :P
ps: ola ta vivlia tou xrhstidh diavazontai apneusti :D
Ο Χρηστίδης τα σπάει όλα!Διάβασα πριν καίρο το Βοroro και απο τότε έχω κολλήσει και διαβάσει οτι έχει βγάλει εκτός απο τον πάγο που τώρα έμαθα οτί έχει γράψει.
Solo Carriera
11-01-2006, 02:26
Meta apo protroph filwn diavasa ta Xastoukopsara.
En oligois:
Diaskedastiko grapsimo, ousia elaxisth. Perasa eyxarista diavazontas to alla katelikse na mhn exei kati na mou pei. Tha ksanadiavaza poly eyxaristws vivlio tou, opws tha evlepa eyxaristws to Blade 'h to Van Helsing...
Eprepe na me exoun proeidopoihsei omws. Einai ligo eknevristiko na sou plasaroun ena vivlio me atakes "tha patheis plaka, einai apisteytos" kai na sou vgainei pop corn vivlio... Den sxoliazw kan ton vlammeno pou mou to plasare ws thn elhnikh ekdoxh (o syggrafeas) tou Douglas Adams...
ενώ ο douglas adams προσφέρεται για βαθυστόχαστες αναλύσεις ας πούμε και δεν είναι καθαρά διασκέδαση.
όχι πως συμφωνώ στο ότι ο χρηστίδης είναι (μόνο) ανάλαφρη διασκέδαση αλλά αυτό για τον adams μου φάνηκε πολύ αστείο λαμβάνοντας υπόψιν τι προηγήθηκε.
Nai, o Douglas Adams exei kati poly parapanw na pei apo oti o Xrhstidhs.
Ayto ws asxeto ysterografo, dioti to sxolio mou peri akyrhs sygkrishs den phgaine sto oti o men einai rhxos kai o allos vathys. Phgaine sto oti oi syggrafeis exoun mono ena koino: Diavazontai poly eyxarista.
Apo ekei kai pera den thelw na to paw se sygkrish kai enas poly kalos logos gia ayto einai epishs oti exw diavasei mono ta Xastoukopsara (tha xarw na to kanw irl se kana kafe sto Hrakleio omws, despite) Syntoma tha diavasw kai ena allo pou mpanisa se spiti filou, opote yparxei periptwsh na anathewrhsw...
Σχεδόν κοιμόμουνα. Κοιμόμουνα. Εικόνες. Γλυκό ταρακούνημα. Βράδυ. Τελειώνεις το σχολείο. Βάζω ένα μπουφάν για μαξιλάρι. Βολεύομαι τέλεια. Κλείνω. Μάτια. Ανοίγω. Μυαλό. Τελειώνεις το σχολείο, λες να ησυχάσεις από όλους αυτούς που σου κάθονται στο σβέρκο και σου λένε τι να πιστεύεις, τι να γνωρίζεις, τι να σκέφτεσαι, τι να μαθαίνεις και πώς να το μαθαίνεις. Ξυπνάς το πρωί, πας στη δουλειά κι είναι διάφοροι τύποι που σου λένε τι να κάνεις, πώς να φέρεσαι, πώς να ντύνεσαι, πώς να είσαι, για να βγάλουν λεφτά εξαιτίας σου –και με την ανοχή σου- περισσότερα λεφτά, είναι τα’ Αφεντικά.
Γυρίζεις στο σπίτι, φωνάζουν οι γονείς, βουίζουν τα’ αυτιά σου, σου λένε θα πεθάνουν, εσύ θα τους πεθάνεις, αν δε μάθεις να φέρεσαι, να ντύνεσαι, να σκέφτεσαι, να είσαι όπως θέλουν Αυτοί.
Πας στους φίλους σου, μια απ’ τα ίδια, όλο τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια, τρέχουμε και δε φτάνουμε, όλοι μαζί, γύρω γύρω όλοι και στη μέση εμείς.
Πας στα μπαρ, βαριέσαι που ζεις, δυνατή μουσική, την αγνοείς, δεν έχει στίχους, δεν έχει κέφι, δεν έχει διέξοδο, σου λέει να χορεύεις, μόνο να χορεύεις, να κάθεσαι σαν μαλάκας χωρίς να μιλάς, μόνο να χορεύεις και να κοιτάς, να κοιτάς, να κοιτάς, να κοιτάς, τις γκόμενες, χαμένες τελείως, κοιτάνε σαν χαζές, τι φταίνε κι αυτές; το παίζουνε κάτι που δεν θα γίνουν ποτέ, πως θα γίνει να βρεις μια γυναίκα που να μην κοιτάζει σαν χαζή; ο έρωτας τι είναι; είναι να φέρεσαι σαν χαζός, όχι και να είσαι.
Χαμόγελα ψεύτικα, ματιές από μακριά, μπούτια, βυζιά, χείλια υγρά, όλο υποσχέσεις, μηδέν προοπτικές, μηδέν ηθικό, για να πλησιάσεις στα δέκα μέτρα θες μια ντουζίνα προφυλακτικά.
Πας σπίτι, ανάβεις τηλεόραση, διάφοροι απίστευτοι μαλάκες σου πετάν την άποψή τους, σου λένε τι να κάνεις, πώς να γελάς, πώς να περνάς, πώς να γαμάς, κάτι τενεκέδες, αν είναι δυνατόν, είναι σαν ψεύτικοι, σαν εφιάλτης, είναι γύρω μας, μπροστά μας, πίσω μας, μέσα μας, κάτω μας, τους πατάμε. Έι εσύ, κολλητέ, με το ωραίο κοστούμι και το αφασία στυλ, καλά, είσαι κι ο πρώτος, γαμώ τα άτομα, πώρωση, πάουερ, γουάου, όλο ρωτάς, όλο ρωτάς, να ρωτήσω κι εγώ μια στιγμή; Πόσο κάνεις;
Ο αδερφός σου δουλεύει στην τράπεζα, έχει γκόμενα, θα παντρευτούνε, θα κάνουν παιδιά, θα κάνουν σκυλιά, θα κάνουν βίντεο, και σπίτι, και κινητά, και αυτοκίνητα, να κάνουν, να κάνουν, να κάνουν ό,τι θέλουν, να κάνουν και άκρη να περάσω, δεν μπορώ εδώ, πνίγομαι, και πού να πας που να μην είναι έτσι, αφού παντού είναι έτσι: αφεντικά, αντιβηχικά, μπάτσοι, δάσκαλοι, γονείς, τηλεόραση, μαλάκες με μικρόφωνα, «Τι έχετε να δηλώσετε;», «Δηλώστε μας κάτι», «Κάντε μας μια δήλωση», «Τι θα μας δηλώσετε;», έχω να δηλώσω ότι σας βαρέθηκα, δεν πάει άλλο, από δω και μπρος θα ‘χετε να κάνετε μαζί μου, προσέχτε, μιλάω σοβαρά, θα κάνω το ντου και θα ψάχνεστε κι άντε μετά να τρέχουν οι μπάτσοι να με βρουν, μες τη δυστυχία τους κι αυτοί, μηδέν προοπτική, μηδέν ηθικό, μολότοφ στη μάπα τους, τις πετάνε πίσω, τι να κάνουν δηλαδή; όλοι μια παρέα είμαστε.
Και να πέθαινε αύριο κάνα δυο δισεκατομμύρια κόσμος, μπορεί και να μην μ’ ένοιαζε, μπορεί και να μ’ ένοιαζε, δεν ξέρω, πάντως αν πέθαινα εγώ δεν θα ένοιαζε κανέναν, εδώ που τα λέμε έχω πεθάνει, οπότε τι έχω να χάσω; Τα μπαρ τα συνοικιακά με τα ποτά από αργό πετρέλαιο και τους ηλίθιους στην πόρτα; «Πρέπει να συνοδεύεστε», τι λε’, ρε; εγώ είμαι μόνος μου, δε θέλω συνοδείες, δε θέλω κηδείες, δε θέλω αηδίες, θέλω μόνο να είσαι κάπου και να ξέρω ότι μ’ αγαπάς, αγαπάς, αγαπάς, αγαπάς, απίστευτη λέξη και μάλιστα χωρίς προφυλάξεις, όμως είσαι εκεί; υπάρχεις; αν είσαι, θα σε βρω, εκατό τα εκατό, χίλια τα εκατό, και θα ‘μαστε μαζί και θα περνάμε καλά και λοιπά και λοιπά και λοιπά και λοιπά. Και μετά ξύπνησα μέσα στον ύπνο μου.
Δεν υπάρχουν όνειρα. Μόνο ξύλο στα γήπεδα και στους δρόμους και στο σπίτι, στο σχολείο, στη δουλειά, ξύλο παντού, μέχρι να καταλάβουν όλοι αυτοί με τα κολάρα ότι δεν κάνουμε δηλώσεις, δεν κάνουμε εκπτώσεις, ούτε παραχωρήσεις, μπορούμε να είμαστε πολύ σκληροί και θα είμαστε, δηλαδή δεν ξέρω άλλους, μόνος μου είμαι, θα βρω όμως δε θα βρω; θα βρω και θα δείτε, μέχρι τότε κοιμηθείτε ήσυχοι, εγώ θα σας σκεπάζω τα βράδια, μην κρυώσετε και πάθετε τίποτα και εξαφανιστείτε σαν τους δεινόσαυρους από μόνοι σας. Κρατάτε γερά.
Πρέπει να προλάβω να σας εξαφανίσω προτού εξαφανιστώ εγώ.
den pisteuw pws auto sou fainetai tis plakas h rixo h otidipote. o xristidis exei polla tetoia se ka8e vivlio tou. check again.
Eίναι πράγματι πολύ αξιόλογο imo, δεν έχω διαβάσει ποτέ τον τυπάκο, αλλά μου αρέσει το παραπάνω. Ελπίζω μόνο να έχει εναλλαγή τόσο τροπικά όσο και θεματολογικά γιατί κάποια στιγμή θα μυρίσει καμμένο ο αναγνώστης.
Με ποιό ξεκινάμε?
freak brother
11-01-2006, 15:04
Eίναι πράγματι πολύ αξιόλογο imo, δεν έχω διαβάσει ποτέ τον τυπάκο, αλλά μου αρέσει το παραπάνω. Ελπίζω μόνο να έχει εναλλαγή τόσο τροπικά όσο και θεματολογικά γιατί κάποια στιγμή θα μυρίσει καμμένο ο αναγνώστης.
Με ποιό ξεκινάμε?
katse diavase olo to topic
Nai wraio to keimeno. Den nomizw na einai apo ta Xastoukopsara, alla genikws isws hmoun viastikos stis apopseis mou. Parola ayta, kai elpizw na mhn pareksigithw, to keimeno einai provlhmatismoi atomou arketa newterou mou fainomenika. Einai wraio keimeno alla den mou leei kati kainourgio, 'h kati pou den exw syzhthsei me filous mou poly paliotera (fysika oxi toso "poihtika" dosmeno).
Rhxos einai lathos leksh telika. Alla gia thn wra emmenw sto oti den exei kati na mou pei. Parola ayta tha diavasw oti vivlio tou vrw me kathe diathesh na anathewrhsw... Kai tha to eyxaristithw either way.
Parapempw sto Last Chance to See tou Douglas Adams (ws to pio emfanes-kai apo th fysh tou vivliou vevaia) gia na katalavete ti ennow oti (egw toulaxiston) pairnw pragmata kainourgia kai endiaferonta...
Το ότι δεν σε εισάγει σε κάποια νέα νόρμα σκεπτικού ή αντιμετώπισης, και πως η "εξάντληση" και η "απελπισία" δηλώνουν μια κάποια αποχή από την αποδοχή που χαρακτηρίζει μια ώριμη ηλικία, ναι. Αλλά ο τρόπος που εκφράζεται αυτό το nonetheless trivial συνοθύλεμα σκέψεων, τα σπάει υπέροχα.
Solo Carriera
11-01-2006, 18:24
Nai wraio to keimeno. Den nomizw na einai apo ta Xastoukopsara, alla genikws isws hmoun viastikos stis apopseis mou. Parola ayta, kai elpizw na mhn pareksigithw, to keimeno einai provlhmatismoi atomou arketa newterou mou fainomenika. Einai wraio keimeno alla den mou leei kati kainourgio, 'h kati pou den exw syzhthsei me filous mou poly paliotera (fysika oxi toso "poihtika" dosmeno).
Rhxos einai lathos leksh telika. Alla gia thn wra emmenw sto oti den exei kati na mou pei. Parola ayta tha diavasw oti vivlio tou vrw me kathe diathesh na anathewrhsw... Kai tha to eyxaristithw either way.
Parapempw sto Last Chance to See tou Douglas Adams (ws to pio emfanes-kai apo th fysh tou vivliou vevaia) gia na katalavete ti ennow oti (egw toulaxiston) pairnw pragmata kainourgia kai endiaferonta...
απ' τα χαστουκόψαρα είναι πάντως.
atheist: psyx -> bororo -> xastoukopsara -> rest, imho.
symposium_lexotanil
11-01-2006, 22:31
:)
απ' τα χαστουκόψαρα είναι πάντως.
to tsekara. Swsta. Den aporw pantws giati den mou emeine telika. Den to lew gia arnhtiko, isa-isa. Alla empiptei sthn kathgoria, diavazetai poly eyxarista alla den kathetai sthn mnhmh giati den thn erethise (den mou rxetai allh leksh, u know what I mean!)...
Isws ginw pio katanohtos giati morfasa me thn sygkrish dinontas ena apto paradeigma:
http://www.douglasadams.com/dna/980707-08-a.html
Ena mikro arthro tou Douglas gia ena taksidaki sthn Aystralia.
http://www.douglasadams.com/dna/980707-06-a.html
Kai ena deytero gia th sxesh tou me dyo skylia :P
Ta parathetw gia na ksekatharisw ayto pou elega prin: Kai oi dyo diavazontai tromera eyxarista kai ...ayto. Tipota allo.
Apo thn allh ta keimena tou Douglas *emena* mou fainontai ...em... plousiotera, se endiaferon, se nees gnwseis kai panw apo ola se koryfaies ideoules kai skepseis, coupled me to (kat'eme) monadiko xioumor tou...
Ton Xrhstidh ton krataw sta ypopsh mou kai anagnwrizw to plhres ths aneparkeias ths apopshs mou...
edit:
http://www.douglasadams.com/dna/19990901-00-a.html
apla ena arthraki pou den eixa tsekarei kai einai aksiologo kai ayto. Gia to gamwto. Mhn kanw kai neo post, arketo hi-jacking...
Logw ths kouventas edw kynhghsa to Diakopes sth Xellant pou eixe mia filh kai exw diavasei arketo. Sta grhgora mexri na to teleiwsw, einai poly kalytero apo ta Xastoukopsara kai funnily enough einai poly konta ston Douglas Adams. Einai gamw giati o typos goustarei trela ton Douglas kai exei piasei poly sto ellhniko to styl tou.
Mexri na to teleiwsw, vazw standby thn apopsh mou gia to Xrhstidh kai epanerxomai molis sxhmatisw oristika (syntoma).
Kalh fash!:)
edit: a! kayla kai oi Orgouellikes 1984 tsontes!
symposium_lexotanil
17-01-2006, 17:58
mou fainetai makran to xeirotero/ligotero asteio vivlio tou kai einai to mono pou den proteino se opoion rotaei gia xristidi.
freak brother
17-01-2006, 18:03
mou fainetai makran to xeirotero/ligotero asteio vivlio tou kai einai to mono pou den proteino se opoion rotaei gia xristidi.
XAXA! KA-TA-PLH-KTI-KO (to skhniko)
Poia alla einai ta xeirotera tou btw?
Solo Carriera
17-01-2006, 20:27
imo το lostre είναι μακράν το πιο αδύναμο. και τα θεατρικά του δεν λένε τίποτα ιδιαίτερο. κατά τα άλλα διάβασε ό,τι βρεις.
επίσης imo ο καλύτερος χρηστίδης βρίσκεται στο πρώτο διήγημα του δόκτορος μπου, στην ομώνυμη ιστορία δηλαδή.
symposium_lexotanil
17-01-2006, 23:14
imo symfono.
freak brother
18-01-2006, 00:08
auth h istoria mou alaxe thn zwh :shock:
Ksexasa na valw thn apopsh mou:
Me apogohteyse pali...:/
Poly eyxaristo diavasma, to xtize wraia kai sto telos tipota...
Ti na pw, mallon psaxnw kati allo... Gia thn wra o Xrhstidhs mou thymizei "meli mpoliko-thganita katholou".
Exei fovera stoixeia, ekei pou thelw kati parapanw einai na pei kai kati... San na akoumpaei hot topics, themata me pswmi kai na mhn asxoleitai katholou... Olo to vivlio eixe flashies gia ena skhniko pou paixthke sto parelthon kai sto apokoryfwma, petaei dyo grammes kai katharise. To protimhsa en telei apo ta Xastoukopsara pantws, an mh ti allo gia tis koryfaies atakes kai eyrhmatikes onomasies kai efeyreseis...
Psaxnw apo edw kai pera to Bororo, ton Dr. Mpou kai to Psyx kai terma. An me rwthsoun tha lew "poly kalos". Aytia.
Kingdom Gone
24-01-2006, 04:24
diavasa to magiko arithmo tou dr bou
xevi staff
sabbattack
04-04-2006, 03:27
ax ax...8a klapsw gamwto. Toso kairo edw k to topic auto de to eixa proseksei...
To Leno ton diabasa prwth fora se mia sullogh me kalokairina dihghmata tou periodikou metro (mallon gurw sto 97-98, i guess). Eixa thn tuxh na diabasw ton tuxero ari8mo tou doktoros Mpou. Apo tote ta epsaksa k ta diabasa ola, ektos apo ton pago safws.
8a mporousa apla na kanw ena quote gia na pw poso 8eos einai, na pw gia ton doktora Frizenmpixler h gia ton Deutero Prwto...
Proswpika agaphmena apo 8ema periexomenou to Psyx k h Xellant.
Apo 8ema geliou pisteuw oti me ola exw liwsei, exw ksupnhsei geitona sto apenanti spiti to kalokairi... :touched:
Na'ste kala oloi re... :touched:
p.s.: an kapoios mporei na mou brei ta scripts apo ta 8eatrika 8a tou ginw sexualikos sklabos gia panta. thanx
metamelia3
04-04-2006, 05:12
Τα Χαστουκόψαρα ήταν εμπειρία. Το Μπορορό πολύ καλό και ξεκίνησα να διαβάζω τον Πάγο και είναι μέχρι στιγμής απίστευτο:
Φρέναρε την καμήλα του με μια κλωτσιά στο συκώτι και κοίταξε στο βάθος. Η πυραμίδα του Χέοπα ήταν εκεί. Πάντα εκεί. Καιρό τώρα. Ο Μακφάρλαν σούφρωσε τα φρύδια του. Ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει γιά ποιό λόγο ήταν πάντα εκεί. Τόσες πέτρες, η μία πάνω στην άλλη, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Η πυραμίδα-νάνος που είχε στην τσέπη του (σημ. Καλκι: Σουβενίρ αναπτήρας σε σχήμα πυραμίδας) ήταν πολύ πιό άνετη, βολική, ανθεκτική, καλόγουστη και επιπλέον χρήσιμη. Και σας ρωτάμε φίλε αναγνώστη: Αυτός ο άγαρμπος όγκος από κοτρώνια θα μπορούσε να ανάψει ένα τσιγάρο; Αλλά και να μπορούσε δεν θα ήταν κάπως δύσχρηστος; Πάρτε γιά παράδειγμα την κλασσική περίπτωση της γκόμενας στο μπαρ με το τσιγάρο στο στόμα που ψάχνει εναγωνίως γιά αναπτήρα-επιβήτορα. Όταν όλοι οι άλλοι θα προτείνουν με χαρακτηριστική ευχέρεια και ανάλαφρες κινήσεις όλων των ειδών τους Ζίππο και τους Μπικ, εσείς θα κουβαλάτε στο τριαξονικό σας τάνκερ την "κομψότατη" επινόηση του βασιλέως Χέοπα;
sabbattack
06-04-2006, 14:46
Bump kai ksulo.
Khalkji pou ton petuxes ton Pago? Psofaw anelehta na to brw k na to diabasw.
Gia thn wra, baraw sto 18o ripit to ΨΥΧ.
House Of Low Culture
06-04-2006, 14:59
Το "Πάγος" βρίσκεται άνετα. Ο Κάλκι το πήρε από την Πρωτοπορία νομίζω.
Ο Δικηγόρος Του.
To "Χαστουκόψαρα" ήταν κουουουουλ.
sabbattack
14-04-2006, 13:54
:touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched:
O pagos gamaei kwlarakia surrealistwn.
To pio anaitia paranoiko biblio tou ws twra.
Gamhse.
Ton agapaw! :pink:
Έμεινε ακίνητος να κοιτάει τον κάμπο. Κοιτούσε από μακριά. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζουν στο προσωπικό τους σύμπαν και δεν βλέπουν παρά μόνο τον εαυτό τους.
- Και δε μας επηρεάζουν;
Αναρωτιόταν ακίνητος τέλεια στην άκρη του βράχου.
- Όχι!
Απαντούσε μονολεκτικά στον εαυτό του.
- Εμείς τους βλέπουμε, τους παρατηρούμε, βγάζουμε συμπεράσματα. Αυτοί όχι. Αυτοί βλέπουν μόνο το γαμάτο, αυτάρκη, τέλειο εαυτό τους.
Ζούμαρε πάνω τους. Τους κοιτούσε πια από πολύ κοντά. Έβλεπε μέσα στα σπίτια, στα αυτοκίνητα, έβλεπε παντού. Έβλεπε αυτούς. Καθισμένους μπροστά στην τηλεόραση τους, σιωπηλούς, δύσθυμους, έτοιμους. Ποιοι είναι όλοι αυτοί, που όταν φεύγουν από το σαλόνι τους, μένει το βαθούλωμα στον καναπέ τους; Τι είναι όλοι αυτοί; Είναι αυτοί που πλημμυρίζει το σπίτι τους και αντί να το καθαρίσουν σκέφτονται μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση. Μπορεί να βουλιάζω στη λάσπη, αλλά θα τους εκδικηθώ. Όλους. Ποιους; Κάποιους. Κάποιον. Γιατί; Έτσι. Είναι αυτοί που παρακολουθούν το βουλωμένο από τα φύλλα λούκι που αυτοί δεν καθάρισαν, να πλημμυρίζει την περιουσία τους, την περιουσία τους, το σπιτάκι τους χωρίς να κάνουν τίποτα, μόνο «φορτώνουν» και «φορτώνουν», «Γαμημένε πρωθυπουργέ, θα σε γαμήσω να μάθεις, κι εσένα και τους Αμερικάνους και τους Παναθηναϊκούς, εσύ θα πληρώσεις για το κακό που με βρήκε γιατί εσύ φταις». Είναι αυτοί που στη χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων εκατόν πενήντα ετών ξεκινούν για εκδρομούλα με την οικογένεια και χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες παρακάμπτοντας τις ικεσίες των μετεωρολόγων με το επιχείρημα «Γάμησε τους, μωρέ, τι ξέρουν οι μαλάκες, εγώ έχω κανονίσει Σαββατοκύριακο κυνήγι και να παν’ να γαμηθούν όλοι, κάνε αυτό που σου λέω γυναίκα, μη σε πάρει κι εσένα ο διάολος» και μετά τους βρίσκουν παγωμένους σε υψόμετρο τριών χιλιάδων μέτρων να γαμοσταυρίζουν το γαμημένο Υπουργό Καιρού. Είναι αυτοί που θα κάνουν αυτό που θέλουν για να δείξουν σε όλους ότι τους γράφουν στ’ αρχίδια τους, ότι «Εγώ θα τους γράψω όλους γιατί εγώ γαμώ τον καιρό, τη φύση, τον κόσμο όλο και όλους όσοι δεν είναι Εγώ, δηλαδή όλους, γιατί Εγώ είμαι Εγώ». «Ε, Εσύ είσαι παγωμένος και πλημμυρισμένος, μαλάκα». Είναι αυτοί που επιβεβαιώνονται γαμώντας τις γυναίκες των «κολλητών» τους, όχι γιατί τις ερωτεύτηκαν –πράγμα θεμιτό–, αλλά για να βλέπουν τον «κολλητό» από ψηλά, λίγο πιο ψηλά. Είναι οι τσαμπουκάδες βαρύμαγκες που σε περίπτωση κινδύνου εξαφανίζονται ως διά μαγείας, οι «Κρατάτε με, μην τον σκίσω», είναι οι παιχταράδες με τα μπεγλέρια και τα κομπολόγια και τον φραπέ και το τάβλι και το ύφος ασήκωτου γαμιά, που αν τους αφαιρέσεις τα μπεγλέρια, τα κομπολόγια, τον φραπέ, το τάβλι και το ύφος ασήκωτου γαμιά δε θα μείνει τίποτα, «πουφ», αέρας, θα εξαφανιστούν σαν να μην υπήρξαν καθόλου και ποτέ και καθόλου. Είναι οι γκόμενες που δεν μπορούν να φανταστούν την ύπαρξη τους χωρίς τον γκόμενο-φαλλό, που δεν υπάρχουν καν χωρίς τον παιχταρά τους, που δεν έχουν φίλους, ζωή, ενδιαφέροντα, μόνο το ασαφές –γραμμένο στο DNA τους– όνειρο της κυρίας του κυρίου, που με το βαμμένο νύχι χτυπά νευρικά το δερμάτινο τιμόνι του Τσερόκι περιμένοντας στο φανάρι με τέρμα το λαϊκό ίνδαλμα στο πειρατικό σιντί ενώ με την άκρη του ματιού της προκαλεί τον λεβέντη που μαρσάρει από δίπλα. Είναι αυτοί που εξαντλούν τη μόρφωση τους σε περισπούδαστα ιλουστρασιόν βιβλία του τύπου Πλατωνισμό-Μαρξισμός-Φροϋδισμός-Καπιταλισμός: Είκοσι αιώνες φιλοσοφία σε εκατό σελίδες, και που μετά από την εμβριθή ανάγνωση τους καταθέτουν απόψεις όπως: «Η φιλοσοφία είναι συστηματικοποίηση ιδεών». Ναι, ε; Ε, ναι λοιπόν είναι. Και; Μετά; Είναι οι γκόμενες που εξαντλούν την ευαισθησία τους στην αγορά σιντί κομψευόμενων λιμοκοντόρων τραγουδιστών-τραγουδοποιών οι οποίοι ψιλοχαριετίζονται –χαλαρά– με μαλλί κομμωτηρίου ατημέλητο, γιατί «Στ’ αρχίδια μου η εμφάνιση, μωρέ, το ροκ είναι τρόπος ζωής», και με άσπρες πουκαμίσες ψιλοτσαλακωμένες τραγουδούν, ποθοκλείνοντας τα μάτια, στίχους όπως:
Η καρδιά της ψυχής
κι η ψυχή της καρδιάς
σ’ αγαπώ
μ’ αγαπάς
χαμογελώντας αθώα και γλυκά και οδηγώντας τις ψαγμένες θαυμάστριες σε αισθαντικές ονειρώξεις. Είναι αυτοί που χάνουν τον ουρανό με τ’ άστρα όταν εξαφανίζεται η περιουσία τους στο Χρηματιστήριο και φταίνε οι άλλοι, λες και δεν την έβαλαν οι ίδιοι με τα χεράκια τους και μάλιστα κομπάζοντας για την εμπνευσμένη κίνηση τους. Είναι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το πόσο ξεφτίλα είναι η τηλεόραση και τους τρέχουν τα σάλια όταν πετύχουνε καμία στραβοδόντα σιλικονόβυζη σελέμπριτι στο τοπικό κωλάδικο, αυτοί που άμα βγει στο γυαλί ένας τυχαίος μαλάκας και πει ότι η μάνα τους είναι ένα αιμοσταγές κτήνος, θ’ αντιμετωπίζουν στο εξής τη μανούλα τους που τους μεγάλωσε με το γάλα της ως γαμημένο αιμοβόρο παλιόσκυλο, ως φορέα πανώλης, ως λυσσασμένο κομουνιστή, ομοφυλόφιλο, πρεζάκια, σατανιστή, τρομοκράτη, Σκοπιανό, αράπη, ό,τι τέλος πάντων επιλέξει ο ειδήμων στο γυαλί, αυτοί που γκρεμίζεται η γη κάτω από τα πόδια τους όταν η ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία ενός επιχειρηματία «τρώει μία πεντάρα» από την αντίστοιχη επιχείρηση ενός παρόμοιου επιχειρηματία και όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες ζουν καλά και ευτυχισμένα μεταξύ τους ενώ οι οπαδοί των επιχειρήσεων τους αλληλοδέρνονται, αλληλοκαίγονται, αλληλοσφάζονται για μία ιδέα, για μία φανέλα, για μία σημαία με το λογότυπο της εταιρείας, είναι αυτοί που δεν χτίζουν συναισθηματικές σχέσεις αλλά «Μάνα των παιδιών μου, μαγείρισσα, υπηρέτρια», που δεν έχουν φίλους αλλά αυλικούς, κόλακες και ισοπαιχταράδες που στην καλύτερη περίπτωση μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και μερικές φορές τις γυναίκες τους, αυτοί που δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους ούτε για ένα λεπτό, «οι άνθρωποι του πλήθους», που δεν έχουν να πουν τίποτα στον εαυτό τους, που δεν περνάνε καλά μαζί του, που δεν τον αντέχουν, που χρειάζονται πάντα κάποιον, κάποια ή κάποιους γύρω τους για να υπάρχουν. Είναι οι αυτοί που «Δε μασάνε», «Δεν κωλώνουν», «Δεν ψαρώνουν», «Δεν καταλαβαίνουν Χριστό, βρε αδερφέ», αυτοί που «Τα παίρνουν στο κρανίο (και χωρίς το “στο”)», αυτοί που «Άμα τους τη δώσει, γαμάνε και δέρνουνε», αυτοί που αγοράζουν το «καλύτερο και φθηνότερο», το «γρηγορότερο και οικονομικότερο», το «τελευταίας τεχνολογίας», αυτό που «Δεν υπάρχει», το ηλεκτρικό πατατόμετρο, τον υδραυλικό καρπουζοκόφτη, τις αθόρυβες μασαζοπαντούφλες, αυτό που δεν έχει ο γείτονας, ο «κολλητός», αυτό που δεν έχει κανένας παρά μόνον αυτός. Αυτός και μερικά εκατομμύρια μαλάκες σαν κι αυτόν σκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου τούτου. Είναι αυτά τα πλάσματα γύρω μας που επικαλούνται τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη ως απόδειξη της δικής τους ανωτερότητας, απορρίπτοντας ακόμα και την αμυδρή πιθανότητα ύπαρξης –έστω ενεργητικής– ομοφυλοφιλίας στην Αρχαία Ελλάδα, αυτοί οι ίδιοι που πραγματικά πιστεύουν ότι ο Μεγαλέξανδρος ήταν ο μόνος από τους μεγάλους κατακτητές της ιστορίας που έφτασε στην άκρη του κόσμου χωρίς να πειράξει ούτε μυρμήγκι απ’ όπου πέρασε, ιδρύοντας Πολιτιστικούς Συλλόγους και Μέγαρα Μουσικής στα πανευτυχή και αλαλάζοντα χωριά της Ασίας. Είναι αυτοί που ξέρουν από πολιτική, ποδόσφαιρο, τέχνη, οικονομία, οικολογία, φιλοσοφία, ιστορία, μπάσκετ και σεξ. Ξέρουν τα πάντα, απόλυτα, εμπιστέψου τους. Ξέρουν τα πάντα «εκ των έσω», χωρίς να έχουν εμβαθύνει ούτε για μία στιγμή ακόμα και στο πιο ασήμαντο θέμα, απορροφώντας πληροφορίες από «ενημερωτικές» εκπομπές αναλφάβητων ειδικών που με τη σειρά τους απορροφούν πληροφορίες και γνώσεις από λάιφ στάιλ σούπερ γουάου περιοδικά και εφημερίδια όπως ακριβώς η μύγα ρουφάει τα σκατά. Είναι οι «Μου αρέσει ο Μαρξισμός, αλλά επί χούντας περνάγαμε ωραία», οι «Κοίτα, φίλε, η Τέχνη πέθανε μετά την Αρχαία Ελλάδα. Τότε φτιάχνανε γαμιστερά αγάλματα, όχι μαλακίες», οι «Έλα, μωρέ, δεν τα ξέρεις τώρα, τα ‘χουνε κάνει πλακάκια οι Αμερικάνοι με τους Εβραίους και τους Ρώσους και τους Κινέζους για να γαμήσουνε την Ελλαδίτσα, μια ζωή τα ίδια, μας φοβούνται, αλλά θα τους γαμήσουμε», οι «Η γυναίκα είναι ίση με τον άντρα, αλλά χωρίς τον πούτσο μου είναι ένα αρχίδι». Είναι αυτοί…
Γάμησε.-
sabbattack
29-04-2006, 16:36
Λοστρέ ρε μουνιά.
Οποιοί διαφωνούν μπορούν να απευθυνθούν στην Καιάδας ΕΠΕ, ταξιδιωτικό πρακτορείο ολκής.
Kingdom Gone
27-06-2006, 06:02
πα-γος
ζαλιστικό
προβοκατόρικο
ξεδιάντροπο
στ' αυτιά.
sabbattack
29-06-2006, 14:15
Kala mas gamaei o xrhstidhs, mh ta ksanaleme.
An kapoios mporei na pesei panw sta senaria twn 8eatrikwn ta 8ELW.
Pitsadoros
07-08-2006, 20:43
ksekinisa ta xastoukopsara proideasmenos oti o tipos einai feik k koultouriaris tis poutsas me vasi kapoia apospasmata pou xa diavasei sto thread. to teleiwsa se treis meres k kateliksa oti einai k gamw. ligo. st arxidia mou. alitheia. oxi olokliro. o malakas. egw. apories.
th arxisw doktora mpou aurio. peripou. oxi. ideatos kosmos. armira. ksenagisi. xestika. st arxidia mou diladi.
Solo Carriera
07-08-2006, 20:46
"ξύλο".
hunted by a Freak
10-08-2006, 01:17
''τωρα εσυ θεωρεισαι ανθρωπος?''
Chopped In Half
11-08-2006, 05:39
anaitia paranoiko
Paranoia is a an excessive anxiety or fear concerning one's own well-being which is considered irrational and excessive, perhaps to the point of being a psychosis. This typically includes persecutory beliefs concerning a likely threat, or a belief in a conspiracy theory. In the original Greek, παράνοια (paranoia) means simply madness (para = outside; nous = mind) and it is this use which was traditionally used in psychiatry to ένα describe any delusional state. However, the exact use of the term has changed over time in medicine, and because of this, modern psychiatric usage may vary.
In psychiatry, the term paranoia was used by Emil Kraepelin to describe a mental illness in which a delusional belief is the sole, or most prominent feature. In his original attempt at classifying different forms of mental illness, Emil Kraepelin used the term pure paranoia to describe a condition where a delusion was present, but without any apparent deterioration in intellectual abilities and without any of the other features of dementia praecox, the condition later renamed schizophrenia. Notably, in his definition, the belief ζώον does not have to be persecutory to be classified as paranoid, so any number of delusional beliefs can be classified as paranoia. For example, a person who has the sole delusional belief that he is an important religious figure would be classified by Kraepelin as having 'pure paranoia'.
Although the diagnosis of pure paranoia is no longer used (having been superseded by the diagnosis of delusional disorder) the use of the term to signify the presence of delusions in general, rather than persecutory delusions specifically, lives on in the classification of paranoid schizophrenia, which denotes a form of schizophrenia where delusions are prominent.
More recently, the clinical use of the term has been used to describe delusions where the affected person believes they are being persecuted. Specifically, they have been defined as containing two central elements:
1. The individual thinks that harm is occurring, or is going to occur, to him or her.
2. The individual thinks that the persecutor has the intention to cause harm.
Paranoia is often associated with psychotic illnesses, particularly schizophrenia, although attenuated features may be present in other primarily και non-psychotic diagnoses, such as paranoid personality disorder.
In the unrestricted use of the term, common paranoid delusions can include the belief that the person is being followed, poisoned or loved at a distance (often by a media figure or important person, a delusion known as erotomania or de Clerambault syndrome).
Other common paranoid delusions include the belief that the person has an imaginary disease or parasitic infection (delusional parasitosis); that the person is on a special quest or has been chosen by God; that the person has had thoughts inserted or removed from conscious thought; or that the person's actions are being controlled by an external force.
In popular culture paranoia is often represented as including:
* Belief in μισό having special powers or being on a special mission (a "delusion of grandeur")
* Conspiracy theories, such as seeing seemingly unrelated news events as parts of a larger, typically conspiratorial plan
* Exaggerated fear of terrorists, criminals or bandits
* Black helicopters and other mass surveillance
* Persecution from powerful adversaries such as UFOs, terrorists, the Men in Black, secret societies or demons
* Mind control through invisible rays, and tinfoil hats to combat them
* Fear of poisoning, adulterated food (e.g., aspartame) or water (e.g., fluoridation) as part of a secret plot
* Reading a story, watching a movie, or listening to a song and feeling that one's life is exactly like that of the subject of said story, movie, or song. The movie The Truman Show, which depicted a man who discovers his entire life has been filmed as a TV show, is one of the more commonly referenced films.
* The maxim: Just because you're paranoid doesn't mean that they aren't really out to get you.
* Along the same vein: Even paranoids have enemies.
sabbattack
14-08-2006, 12:37
de se noiw8w... :?
Pitsadoros
15-09-2006, 17:37
epeidi variemai na threadodiavazw, ta theatrika vriskontai katholou i prepei na graftw sti dramatiki sxoli me tin elpida oti kapote tha tin teleiwsw k me ligi kali tixi tha klithw na ta ermineusw san ithopoios?
Solo Carriera
15-09-2006, 22:42
είναι εκδόσεις καστανιώτη και βρίσκονται, ναι.
carheart
16-09-2006, 04:10
βασικά για να είναι τελείως ολοκληρωμένο το έργο του Χρηστίδη, θα έπρεπε να είναι στις εκδόσεις Καστανιέτα.
sabbattack
16-09-2006, 15:10
dwse info giati ta psaxnw edw k xronia. Sthn prwtoporia mou legan oti de ta exoun dei pote.
ston iano prepei na ta xei.
Solo Carriera
16-09-2006, 16:17
arxidies legan giati ap' tin prwtoporia exw parei kapoio ap' auta.
Not_saved
16-09-2006, 16:21
dwse info giati ta psaxnw edw k xronia. Sthn prwtoporia mou legan oti de ta exoun dei pote.
Afou einai asxetoi oi ypalliloi mwre mia fora tous eixa rwtisei gia ena vivlio (arketa gnwsto) an to eixan kai leei oxi kai to vrhka monos mou
ka8iste gia arketes wres sto 'xasan' sta eksarxeia.
kapoia stigmh 8a perasei k ton rwtate epi topou.
ego ton exo dei sti themistokleous!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sabbattack
17-09-2006, 17:07
ka8iste gia arketes wres sto 'xasan' sta eksarxeia.
kapoia stigmh 8a perasei k ton rwtate epi topou.
pinks?
konx om :pink: s
sabbattack
29-09-2006, 16:08
Agorasthkan oi 2 8eoi.
Arketa kalo, mporw na to fantastw sto 8eatro kai oi dialogoi einai paradosiakos frenhrhs xristidhs. Omws kati tou eleipe...Isws ligo pio akraio xioumor, alla 8a mou peis 8eatro 8es na deis, oxi screwball...
sabbattack
24-10-2006, 01:47
Eleos gamw to xristo, molune to topic tou xrhstidh!!
On topic, psaxnw to 2o 8eatriko tou. An kapoios to entopisei pou8ena (exw psaksei prosfata Iano k Prwtoporeia) parakaleitai na kanei thn kalh na eidopoihsei. Thx.
Solo Carriera
25-10-2006, 18:14
ποιός μόλυνε το topic του χρηστίδη ρε τρόμπα, μόνος σου μιλάς;
αν εννοείς την ωραία φάση στο δανείζω να το διαβάσεις, εκτός αν το θέλεις κατάδικό σου οπότε πά-ρε-πού-τσο.
sabbattack
26-10-2006, 03:56
ποιός μόλυνε το topic του χρηστίδη ρε τρόμπα, μόνος σου μιλάς;
αν εννοείς την ωραία φάση στο δανείζω να το διαβάσεις, εκτός αν το θέλεις κατάδικό σου οπότε πά-ρε-πού-τσο.
akuro sole, eixe pesei tsonto-bot sto forum.
epishs nai, exeis dikio, telika einai tria (3) ton ari8mo ta 8eatrika scripts tou Lenou. Wraia fash brisketai. To kainourio me to tsounami de briskw. An auto to exeis koumanta me pm post pix klp klp.
Solo Carriera
26-10-2006, 14:51
την τελευταία φορά που κοίταξα στην πολιτεία υπήρχαν 3-4 αντίτυπα, οπότε δες εκεί.
είναι ακαδήμιας και ασκληπιού, σε περίπτωση που δεν ξέρεις.
"amazing thailand" λέγεται το θεατρικό.
sabbattack
26-10-2006, 15:58
Mporei na plakwnomaste edw mescha alla eisai okehs! :thumbsup:
Solo Carriera
27-10-2006, 03:39
επίσης μην το ψάξεις στα μυθιστορήματα, έχει ειδικό τομέα για θεατρικά στο υπόγειο της Δ' εισόδου.
sabbattack
20-12-2006, 16:26
Re pousth mou omws. Ti exei to topic tou xrhstidh k trabaei ta gamhmena ta bots?
carheart
20-12-2006, 17:02
άτομα παραπλήσιας νοημοσύνης.
Not_saved
21-12-2006, 02:38
Vasika mallon epeidi pane sta prwta (mh sticky) threads kathe selidas
sabbattack
21-12-2006, 09:53
άτομα παραπλήσιας νοημοσύνης.
:cold:
Pinatero
01-01-2007, 21:21
χθές τέλειωσα "Τα Χαστουκόψαρα" 8) , για 2ό βιβλίο μάλλον πάω για Bororo??
είναι και η πουτάνα η εξεταστική μπροστά κάτι για να χαλαρώνουμε από το διάβασμα
Phantom Duck
01-01-2007, 21:22
Γιε, πιστεύω χαστουκόψαρα και μπορορό είναι αυτά που πρέπουν.
bororo k lostre einai top.
episis o magikos arithmos tou doktoros mpou pou exei 4-5 fantastikes autoteleis istories(an k i teleutaia den marese k toso).
Phantom Duck
02-01-2007, 05:44
ΟΚ σταματήστε να εκτιμάτε το Λοστρέ όμως, είναι απλά μέτριο.
ikonoklast
11-04-2007, 17:02
Το ότι δεν σε εισάγει σε κάποια νέα νόρμα σκεπτικού ή αντιμετώπισης, και πως η "εξάντληση" και η "απελπισία" δηλώνουν μια κάποια αποχή από την αποδοχή που χαρακτηρίζει μια ώριμη ηλικία, ναι. Αλλά ο τρόπος που εκφράζεται αυτό το nonetheless trivial συνοθύλεμα σκέψεων, τα σπάει υπέροχα.
The Good Son
11-04-2007, 17:47
Μπορούμε αυτά να τα βρούμε σε κάποιο πιντιέφ;
ikonoklast
11-04-2007, 18:02
http://www.sendspace.com/file/pziaon
freak brother
12-04-2007, 15:17
http://www.sendspace.com/file/pziaon
αν μπορει καποιος να ανεβασει τα θεατρικα που δεν τα βρισκω στα τρεντι βιβλιοπωλεια :?
Phantom Duck
12-04-2007, 15:28
Πρωτοπορία έχει σίγουρα Amazing Thailand κι άλλο ένα αν θυμάμαι καλά.
sabbattack
12-04-2007, 15:50
opws eixe pei o solos, phgainte sthn politeia na breite eukola 3 ap ta 4 8eatrika tou xrhstidh. To mono pou den exw brei ws twra einai h wraia fash.
NihilistikOrder
04-06-2007, 17:09
loipon egw pses ksekinisa to "diakopes sti helland"...milame gia megalo kapsimo...oi mises toulaxiston lekseis pou leei den yparxoun...den kserw an eipwthike katitis sxetiko stis proigoumenes pages. alla an to xei diavasei kanenas thelw mono na kserw an einai toso aliteia mexri to telos.
metamelia3
04-06-2007, 17:11
Ναι, είναι
ΠΕΤΣΙΝΟΣ_ΚΥΚΝΟΣ
NihilistikOrder
04-06-2007, 17:16
wraia :D
a kai thanx gia tin apantisi
inhalexhale
04-06-2007, 20:49
Wraio einai, polloi to ypotimoun alla kata vathos gelasa sxedon opws kai sto hitchhiker's guide. Sxedon. Entaksei, oute kan alla giou no gouaraimin.
Pitsadoros
04-06-2007, 21:17
Ναι, είναι
ΠΕΤΣΙΝΟΣ_ΚΥΚΝΟΣ
malaka ti mou thimises
efige gia nik
Not_saved
05-06-2007, 00:13
Για πείτε κάποιος σε ποιο βιβλιοπωλείο Αθήνα να κοιτάξω για βιβλία του.
sabbattack
05-06-2007, 02:07
Prwtoporeia, politeia, Eleu8eroudakhs for starters.
NihilistikOrder
05-06-2007, 19:13
i megisti kwlofardia einai oti to petyxa sto comicworld me 5 eurw se prosforara...gamw tis faseis :)
nothingman
24-10-2007, 16:47
εγώ πάντως δεν είχα διαβάσει μόνο τα Χαστουκόψαρα τα οποία και έπιασα δυο μέρες που έμεινα στο στρατόπεδο και το λάτρεψα (το βιβλίο, όχι το στρδο). δλδ και πριν μου άρεσε ο Χρηστίδης, ειδικά ο Μπους και τα μυστικά του ξερωγω αλλά τα Χαστουκόψαρα ήταν μεγάλο σοκ και έρωτας και όλα αυτά.
Βγήκε φεγγάρι. Ήταν όντως φορτωμένο. Γεμάτο. Ωραίο φεγγάρι. Πάνω απ' τα στάχυα. Ο Σωτήρης έκλεισε το τηλέφωνο. Πήγε στο αυτοκίνητο. Μπήκε. Άναψε. Τη μηχανή. Μπήκα κι εγώ.
"Τι έγινε;" ρώτησα.
"Τι να γίνει; Αγαπιόμαστε"
πουτάνα όλα :pink:
freak brother
24-10-2007, 17:17
to lostre pantws einai oti prepei gia fantariliki :)
inhalexhale
24-10-2007, 18:19
Ta xastoukopsara einai o,ti prepei. Genikws.
symposium_lexotanil
25-10-2007, 01:13
ela min eiste asxetoi. kseroume oloi oti ta xastoukopsara einai to ligotero kalo tou xristidi.
Kingdom Gone
25-10-2007, 02:52
ela min eiste asxetoi. kseroume oloi oti ta xastoukopsara einai to ligotero kalo tou xristidi.
oxi, auto einai to lostre ki akolouthei to psyx
symposium_lexotanil
25-10-2007, 12:44
e oxi. to psyx einai to agapimeno mou. to lostre den to xo diavasei akoma, eksakolouthei na poleitai sta 15+ euro opote na paei na gamithei mexri na pesei kato apo 10.
exoume psyx>bororo>xastoukopsara. kai fysika to kalytero einai ta diigimatakia tou doktoros mpou.
House Of Low Culture
25-10-2007, 15:37
ξεχάσατε τον Πάγο που σας χύνει στο πάτωμα.
ikonoklast
25-10-2007, 20:53
Όπως έχει αποδειχ8εί, μπού, πάγος, μπορορό είναι τα γερά χαρτιά.
Κάτι χέλλαντ και λοστρέ είναι σκατά.
oi istories tou mpou akolouthoun f8inousa poreia poiotitos.
psyx>*
pikro alla ali8ino to $#%#^
ikonoklast
25-10-2007, 21:44
όλες οι ιστορίες του μπού είναι εξίσου πανίσχυρες.
Griffith
25-10-2007, 21:57
λοιπόν σκεφτόμουν πριν ότι η ιστορία του μπου με το ρώσο αντιαρματιστή είναι η καλύτερη.ε και είναι.
ikonoklast
25-10-2007, 22:08
Να γίνει σβέλτο πολλ. Εγώ παίζω μεταξύ πρώτης και τυχούσας άλλης. Και ο βαγγέλης.
freak brother
25-10-2007, 22:13
egw eixa diavasei thn istoria me to 2cv se polu truferh hlikia se ena marie claire h kati tetoio ths manas mou me mythistorhmata apo neous syggrafeis.. respect.
apo to mpou i istoria me to taksidi sto amaksi me ta 2 skulia einai oti pio top gia mena.
ton pago ton ksekinisa se periergi fasi k ton afisa sti mesi alla an o ikonoklast leei oti einai kalo tha to ksanapiasw amesa.
genika mporeite na mou eksigisete gt de sas arese to lostre?
apo to mpou i istoria me to taksidi sto amaksi me ta 2 skulia einai oti pio top gia mena.
ton pago ton ksekinisa se periergi fasi k ton afisa sti mesi alla an o ikonoklast leei oti einai kalo tha to ksanapiasw amesa.
genika mporeite na mou eksigisete gt de sas arese to lostre?
proswpika an kai to diabasa monoroufi (kai to psifisa monokouki) de mou vgale kamia dia8esi na to ksanadiabasw. otan to prwtodiabasa itan oraio alla isws paizei ena rolo kai i ektasi. opws kai na xei, einai arketa pio katw apto bororo me to opoio 8arrw sygkrinetai amesa.
χμ, δεν βλέπω ιδιαίτερες ομοιότητες μεταξύ λοστρέ και μπορορό. ιμο το μπορορό ανέκαθεν πήγαινε πλάι πλάι με τα χαστουκόψαρα, τόσο που συχνά όταν μου σκάει μια σκηνή από ένα από τα δύο πρέπει να σκεφτώ αρκετά για να ξεδιαλύνω απο ποιό είναι.
το λοστρε ήταν πολύ κουραστικό και το περιεχόμενο δεν δικαιολογούσε το μέγεθός του. οι χαρακτήρες αναπτύχθηκαν από ελάχιστα έως καθόλου -θα μπορούσες σε κάθε κεφάλαιο να αντικαθιστάς τυχαία μεταξύ τους τα ονόματα της κεντρικής παρέας και να μην κάνει διαφορά- καθώς επίσης ήταν σχεδόν παιδιάστικο το όλο σκηνικό της παρέας των γα-μά-των που δούλευαν ψιλο γαζί όλους τους υπόλοιπους παύλα καθυστερημένους. τεσπα, είχε μερικές καλές στιγμές αλλά είναι το μόνο του χρηστίδη που δεν έχω κάτσει να ξαναδιαβάσω -και δεν πρόκειται-, ενώ κάποια απ' τα άλλα πρέπει να τα 'χω διαβάσει 4-5 φορές.
κατά τα άλλα νομίζω οι καλύτερες στιγμές είναι το ψυχ που είπε ο κάνσερ και η πρώτη από μπου που είπε η πίξιζ.
όσο για τα χαστουκόψαρα, όλο το σκηνικό που ανέφερε ο νάθινμαν είναι πολύ όμορφο, συμπεριλαμβανομένης της σκηνής με τη μύγα και το σπαθί στην οποία είχα βουρκώσει. και το τελευταίο κεφάλαιο επίσης.
κατά τα άλλα νομίζω οι καλύτερες στιγμές είναι το ψυχ που είπε ο κάνσερ και η πρώτη από μπου που είπε η πίξιζ.
a,i prwti einai auti?
basika o mpou itan to prwto pou pira kai i aisthisi itan oti diabazw tin prwti kai itan fantastiki,dibazw ti deuteri kai itan akoma kaluteri kapou kei skeftomai oti de mporei na beltiwthei allo xwris na mou fugoun tantera.i triti itan efamili tis 2is k apo kei k meta ligo mou fanike oti ekane koilia.
i parea twn upergamatwn k mena me xalage alla exoun eipwthei apisteuta pragmata kai ekei.
inhalexhale
26-10-2007, 16:36
Kai tote.
O Ringo.
Apofasise na gamhsei.*
Genika den tithetai sygkrish metaksy pagou, bororo, xastoukopsarwn, mpou kai psyx. To xellant mou arese poly alla oxi arketa, to lostre htan exm.
*opoios exei to doktwra mpou mou na to epistrepsei.
Edit: ante gamitheite, kai to xellant theiko einai.
skaste pia re ilithioi, to lostre einai gamw ta vivlia na poume
carheart
27-10-2007, 01:27
Και ο βαγγέλης.
.
freak brother
27-10-2007, 12:17
h kalyterh istoria tou bou proswpika einai me ton plasie. paroti latrevw to 2cv kai ton ringo kathoti h prwth epafh.
http://img528.imageshack.us/img528/3073/lenosthumbig7.jpg (http://img90.imageshack.us/img90/4121/lenoshighre9.jpg)
κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση.
επίσης επανεκδίδεται η ωραία φάση.
carheart
18-02-2008, 18:43
πόσο Μάρτιος αυτό;;;
hunted by a Freak
19-02-2008, 01:14
οοοααα επιτελους
Pitsadoros
19-02-2008, 08:53
teleia
Phantom Duck
19-02-2008, 13:34
Μυρίζομαι βία.
Pitsadoros
13-03-2008, 22:54
vgike to mpourdelo?
Pitsadoros
13-03-2008, 23:50
kalo einai to gamidi?
morphine
14-03-2008, 00:28
ναι.
ο τύπος παραληρεί.
Λένος Χρηστίδης
«Μου αρκεί ένα σακίδιο»
Της ΕΦΗΣ ΜΑΡΙΝΟΥ - φωτ: Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
«Μόνολογκ» κι όποιον πάρει ο χάρος. Ενας χειμαρρώδης μονόλογος που συνοψίζει κοτζάμ ζωή ενός πολύ μυστηριώδους τύπου. Κάποιου που «κρατά πιρούνι σ' έναν κόσμο σούπας», που μοιάζει να τα έχει κάνει (και να τα έχει πει) όλα ή τίποτα. Ονειρεύεται ξαπλωμένος στον καναπέ μπροστά σε μια πολύ δραστήρια -αλλά χωρίς ήχο εδώ και χρόνια- τηλεόραση ή ταξιδεύει πράγματι σε χώρες μαγικές κι ονειρεμένες; Είναι νέος, γέρος ή σε επιθανάτιο ρόγχο; Είναι φρικιό ή ήρωας του Μπάροουζ; Το σίγουρο είναι πως ο τύπος «υπάρχει υπερβολικά» και δεν το κρύβει.
Μετά το «Bororo», τα «Χαστουκόψαρα», το «Ψυχ», το «Λοστρέ», ο Λένος Χρηστίδης επιστρέφει με το μυθιστόρημα «Μόνολογκ» (εκδ. «Καστανιώτης»). Με καινούρια φόρμα γραψίματος, θέμα εξωτικό και ύφος ξεχωριστό. Λυτρωτικό όπως πάντα χιούμορ, αλλά τώρα και μπεκετικό: μαύρο, πικρό. Γραφή χύμα, μερικές φορές αυτόματη, λες κι ακολουθεί τα άτακτα συνειρμικά επεισόδια της σκέψης του. Τα σημεία στίξης έχουν πάει περίπατο, ενώ πολλές αγγλικές λέξεις συνευρίσκονται οργιαστικά με την ελληνική γλώσσα. Ο συγγραφέας γράφει σε χαρτάκια ή ημερολόγια με κουτσά μολυβάκια σε σκοτάδι και φως, όπου βρεθεί. Αλλά και ο αναγνώστης διαβάζοντας το «Μόνολογκ» έχει την αίσθηση ότι προσπαθεί να βάλει σε τάξη αυτά τα σκόρπια χαρτάκια... Μια διαδικασία που, πιστέψτε με, τη γλεντάει.
Ο Λένος Χρηστίδης είναι «επαγγελματίας» ταξιδευτής και για μεγάλα διαστήματα. Αγαπημένος του προορισμός η Ασία: Ινδοκίνα, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Καμπότζη αλλά πάνω απ' όλα η νοτιοδυτική Ινδία. Στην Ταϊλάνδη θήτευσε και ως διπλωματούχος δύτης σε σχολή εκπαίδευσης που διατηρεί κάποιος Ελληνας... Μόλις επέστρεψε από ταξίδι. Δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, δεν διαθέτει αυτοκίνητο και κινητό αλλά τον υπολογιστή του τον εκτιμά. Τον συναντήσαμε σπίτι του στα Εξάρχεια, με δεκάδες αφίσες στους τοίχους, τίγκα σε δίσκους, βιβλία, μικροπράγματα, σουβενίρ από τα πάμπολλα ταξίδια του. Ινδικό τσάι και η κουβέντα αρχίζει.
- Δεν είστε εύκολος στις συνεντεύξεις...
«Εύκολα δημιουργούνται μύθοι για τους οποίους δεν ευθύνομαι. Δεν κάθομαι σπίτι μόνος και προσευχόμενος... Εχω φίλους, βλέπω πολλές ταινίες ή καλές ξένες σειρές από το Διαδίκτυο, ακούω μουσική. Είμαι ολιγαρκής και δεν είμαι. Εχω τελειώσει το βιβλίο μου στην παραλία, αραχτός στην αιώρα, μ' ένα καφάσι στα πόδια και πάνω του ένα λάπτοπ δανεικό. Εχω γυρίσει με μοτοσικλέτα όλη την Ελλάδα χωρίς να οδηγώ. Ομως, είμαι καλός συνοδηγός... Οσο για τις συνεντεύξεις, τι να πεις; Πιστεύω ότι ρόλος του δημοσιογράφου είναι να γράψει, από μόνος του, είτε καλά είτε κακά για το βιβλίο μου. Εγώ ό,τι είχα, το είπα. Επειτα υπάρχει και η φωτογραφία που πάει πακέτο και πρέπει να είναι κάπως "γκομενέ"... Μπροστά σ' έναν τοίχο μουντζουρωμένο με συνθήματα ή σε μια μηχανή κ.λπ. Αυτό με δυσκολεύει λιγάκι».
- Το 11ο -μαζί με τα θεατρικά- βιβλίο σας, είναι ένας ζαλιστικός μονόλογος.
«Το διαφορετικό στο "Μόνολογκ" είναι πως όλα συμβαίνουν έξω απ' την Ελλάδα κι αυτό επειδή ταξιδεύω συνεχώς τα τελευταία 15 χρόνια. Θέμα είναι ο Ελληνας στο εξωτερικό, με αυτή την έννοια λοιπόν το βιβλίο είναι καθαρά ελληνικό. Ο ήρωας παλεύει να ξεφύγει από την αθάνατη ελληνικότητά του, όχι με τρομερή επιτυχία... Μακριά απ' την Ευρώπη η μαλακία του Ελληνα αποκτά λαμπερές διαστάσεις. Με το παραμύθι που τρώει από μικρός στην "ευημερούσα" πατρίδα, αντιλαμβάνεται λαούς και πολιτισμούς, στην Ινδία ή αλλού στην Ασία, ως κατώτερους: "Είμαι ωραίος. Οι άλλοι είναι για κλοτσιές αλλά θ' αγοράσουμε τα υπέροχα υφάσματα και τα χαλιά τους". Στα ταξίδια -κυρίως τα μακρινά-ανακαλύπτεις πόσο αδιάφορα, άχρηστα έως θανάτου είναι πράγματα που στην Ελλάδα συντηρούνται ως σημαντικά. Παίρνω πάντα ένα μάτσο τηλεπεριοδικά μαζί μου γιατί μ' αρέσει να διαβάζω περί Γωγώς Μαστροκώστα ή Τζούλιας Αλεξανδράτου την ώρα που δίπλα μου περπατούν αμέριμνοι ελέφαντες»...
- Γιατί τόσο μακρινά και εξωτικά ταξίδια;
«Είναι δηλαδή καλύτερα στην Ελλάδα που πάει δοξαστικά από ριάλιτι σε ριάλιτι; Τα γεγονότα δείχνουν ότι πέφτουν και τα τελευταία καρφιά στο φέρετρο. Μετα την υπόθεση Ζαχό, ζούμε το δράμα ότι οι Σκοπιανοί θα μας πάρουν τη Σιάτιστα. Αν εγκαταλειφθώ παθητικά σ' αυτή τη μιζέρια που διαπνέει τα πάντα, θα γίνω καμπούρης... Φεύγω λοιπόν. Και περνάω καλά. Με τους φίλους μου, Αγγλους, Ισπανούς, Σουηδούς, Ιταλούς -καλοί ταξιδευτές- εκεί, στη μύτη της Ινδίας».
- Στην Κέραλα, ένα ινδικό κρατίδιο και μάλιστα κομμουνιστικό.
«Εχω πάει παντού, αλλά στην Ασία είναι αλλιώς. Χάνεσαι πιο εύκολα... Η Κέραλα βρίσκεται στο νότιο άκρο της χώρας και επί 40 χρόνια εκλέγεται κυβέρνηση το κομμουνιστικό κόμμα. Τώρα είχαν την επέτειό του και κάθε δέντρο της ζούγκλας βάφτηκε κόκκινο... Σφυροδρέπανα παντού. Λοιπόν η Κέραλα, με σπάνιες φυσικές ομορφιές και μηδέν αναλφαβητισμό, είναι ένα καθαρότατο κράτος -σαν την Ελλάδα σε έκταση- όπου το σύστημα φαίνεται να λειτουργεί απίθανα καλά. Η βασική πλουτοπαραγωγική πηγή του είναι τα καρυκεύματα, και η γλώσσα που μιλούν είναι τα μαλαγιάλαμ. Το βασικό γι' αυτούς δεν είναι αυτοκίνητο ή σπίτι, αλλά ένα πιάτο ρύζι, το οποίο βρίσκουν άπαντες. Και περνούν υπέροχα».
- Κι εσείς πώς ζείτε εκεί;
«Μένω σ' ένα μεγάλο μπανγκαλόου πληρώνοντας πέντε ευρώ τη μέρα. Το ακριβότερο γεύμα με αστακό ή ξιφία κοστίζει γύρω στα δυόμισι... Βλακεία που το λέω. Θα μαθευτεί και θα εμφανιστούν στίφη Ελληναράδων να μας τσακίσουν».
- Πώς περνούν οι μέρες σας;
«Με γράψιμο ενίοτε, διάβασμα -τελείωσα δύο ογκωδέστατα βιβλία-, με μπόντισερφ -δεν χρειάζεσαι σανίδα λόγω τεράστιων κυμάτων- και με ενδιαφέρουσες συναναστροφές ομοειδών σου ή και όχι. Κάθεσαι τη νύχτα στην παραλία κι εμφανίζεται βετεράνος του Βιετνάμ που αρχίζει να παίζει κιθάρα ή ένας καθηγητής απ' τη Λιψία ή ένας χαμένος πιτσιρικάς απ' την Πορτογαλία. Ταξιδεύω μ' ένα ελαφρότατο σακίδιο. Εκεί δεν χρειάζεσαι "τα καλά σου". Ενα παντελόνι, ένα πουκάμισο, σαγιονάρες, τέλος. Αν θέλω, ράβομαι στον ινδό ράφτη μου... Δίνω παραγγελία και το έχω, ακριβώς ό,τι ζήτησα, σε τρεις μέρες».
- Τα ναρκωτικά παίζουν αρκετά στο βιβλίο σας;
«Εκεί πέρα η κάθε χώρα έχει τα ναρκωτικά της. Η Ταϊλάνδη τα όπια, η Ινδία, εκτός απ' τα καλά κασμίρια, διαθέτει και τα καλύτερα "μαύρα". Αυτό όμως είναι κομμάτι της θρησκείας, της κουλτούρας τους. Οι ιερείς γεμίζουν κάτι τεράστιες πίπες, που αν τραβήξει ρουφηξιά Δυτικός μένει λιπόθυμος μια βδομάδα... Το αλκοόλ όμως το απαγορεύουν. Ο ήρωας, επειδή μπαίνει βαθιά μέσα στη ζωή τους, δεν θα μπορούσε να αγνοήσει και το θέμα των ναρκωτικών...».
- Ετοιμάζετε καινούριο βιβλίο;
«Κάθε φορά που τελειώνω ένα βιβλίο και το παραδίδω, θέλω να μην ξαναγράψω λέξη- και το εννοώ... Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα "ταξιδιωτικά" τελείωσαν».
7 - 16/03/2008
λινκ (http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=36723144).
Pinatero
20-03-2008, 12:54
Yes definitely, i think so, i hope so...
ινδικη λαικη σοφια
ξεκινησε...
kai twra gurw stis 12.30 tha to paratiseis...
Μια ωραία αθλιότατη συνέντευξη. Μάλλον του χρειάζονται τα (χαστουκό)ψαρα του ikonoklast για να στρώσει.
Phantom Duck
20-03-2008, 15:57
Ωραία είναι ρε μουνή, τι σε χάλασε;
morphine
20-03-2008, 17:29
όταν συνηθίσεις τον παρανοϊκό τρόπο γραψίματος μετά κυλάει ωραία. Εγώ προσωπικά πιστεύω και οκ γούστα αλλά κατά τη γνώμη μου πάντα ΙΜΟ θεωρώ ότι είναι από τις κορυφαίες στιγμές του. Με έχει συγκινήσει βαθύτατα και τον αγαπώ και. Αυτός που, εκείνος ο οποίος
Pinatero
20-03-2008, 19:12
μια χαρα για μενα μεχρι στιγμης..
hunted by a Freak
21-03-2008, 21:30
όταν συνηθίσεις τον παρανοϊκό τρόπο γραψίματος μετά κυλάει ωραία. Εγώ προσωπικά πιστεύω και οκ γούστα αλλά κατά τη γνώμη μου πάντα ΙΜΟ θεωρώ ότι είναι από τις κορυφαίες στιγμές του. Με έχει συγκινήσει βαθύτατα και τον αγαπώ και. Αυτός που, εκείνος ο οποίος
ναι αυτη ειναι η αληθεια.ειναι περισσοτερο ''παρτα'' απο ποτε.Θελει να τα πει γραψει ολα προτου,τα εχει πιστεψει.εκεινα των οποιων
morphine
22-03-2008, 03:46
από athens voice
Πέντε χρόνια μετά το τελευταίο του μυθιστόρημα, ο Λένος επιστρέφει... μονολογώντας. Αφού ταξίδεψε διασχίζοντας τον πλανήτη από την Καμπότζη μέχρι την Κάτω Ζάκρο, αφού κράτησε σημειώσεις σε χαρτάκια, αφού πέρασαν μόνο 5 χρόνια (και όχι 10, όπως λέει ο ίδιος), επιστρέφει στη λογοτεχνία με το "Μονολογκ". Δηκτικός με ανατρεπτικό χιούμορ και γλωσσοπλαστική μανία, αποτυπώνει με τρόπο μοναδικό το νεοέλληνα, αυτοσαρκάζεται, υπονοεί. Αποθεώνει το παράδοξο, το διαφορετικό. Δεν είναι τυχαίο ότι τον διαβάζει πιστά ένα φανατικό κοινό, που τον ακολουθεί από το πρώτο του βιβλίο "Bororo". Χώρια το σουρεάλ -το λες και καλτ- αφήγημα του "Πάγου" (1998), που μόλις έλιωσε και επανακυκλοφορεί -όπως όλα τα βιβλία του- από τις εκδόσεις Καστανώτη. Στο ολοκαίνουριο "Μόνολογκ" ανατινάζει τη χρονική συνέχεια με κοφτό και ουσιαστικό τρόπο, δημιουργώντας έναν απολαυστικό μονόλογο που λέει πολλά. Που τα λέει όλα.
- Δεν είναι αδικία να σου πέφτει στο Τρίβιαλ ερώτηση για το "Ψυχ" του συγγραφέα Λένου Χρηστίδη;
Αδικία για το Τρίβιαλ.
- Είσαι μονομανής;
Εγώ; Πώς τολμάς; Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;
- Πώς είναι να ζεις στη γειτονιά της πλατείας Εξαρχείων, ακριβώς-από-πάνω;
Υπάρχουν πάντα σε απόσταση βολής τσιγάρα, σουβλάκια, πρέζα και μπάτσοι. Τι άλλο να επιθυμήσει κανείς;
- Διακρίνω στα βιβλία σου μια εμμονή με τις ανδρικές φιλίες, τα ψάρια, την Ασία;
Είναι καθαρά θέμα χρημάτων. Κατόπιν έρευνας, κατέληξα ότι είναι τα τρία πιο δημοφιλή λογοτεχνικά θέματα.
- Πώς οδηγήθηκες στην εξιστόρηση ενός εσωτερικού μονολόγου και γιατί σου πήρε 5 χρόνια αυτό;
Τα περισσότερα μυθιστορήματα είναι εσωτερικοί μονόλογοι, μερικές φορές καλά καμουφλαρισμένοι πίσω από ένα προπέτασμα "αντικειμενικότητας". Μου πήρε 5 χρόνια, γιατί είμαι γρήγορος και δε μου πήρε 10.
- Τι είναι ο "παραλιγοψυχολόγος" και το "μαζιχώρια" που αναφέρεις στο βιβλίο σου;
Οι εκφράσεις μιλούν από μόνες τους.
- Σου αρέσουν τα ηχητικά εφέ στη γραφή;
Σμπαρακουάκ.
- Πώς ακριβώς σχηματίστηκε ο "Πάγος";
Ο συγκεκριμένος πάγος είναι αποτέλεσμα τεράστιων γεωλογικών μεταβολών που συντελέστηκαν στους εγκεφάλους των συγγραφέων του Στράτου Μπουλαλάκη και Ξένου Μάζαρη, τους οποίους γνωρίζω προσωπικά και τολμώ να πω ότι με τιμούν με τη φιλία τους. Είναι κατά τη γνώμη μου οι μόνοι που τόλμησαν να απαντήσουν στο αιώνιο ερώτημα της απανταχού αριστεράς: "Πώς να απολαμβάνετε τα αγαθά του καπιταλισμού χωρίς να χάνετε από τα μάτια σας το στρατηγικό όραμα της αταξικής κοινωνίας".
- Μεταξύ του πληθωρικού ύφους ενός Μάρκες και του νηφάλιου ενός Μπόρχες, πού αισθάνεσαι πιο κοντά;
Μπόρχες, Μπόρχες, Μπόρχες.
- Θυμήσου την καλύτερη αρχή μυθιστορήματος που έχεις διαβάσει.
"Ένα πρωί, ο Γκρέγκορ Σάμσα ξύπνησε από έναν ανήσυχο ύπνο για να διαπιστώσει ότι είχε μεταμορφωθεί σ' ένα τερατώδες αηδιαστικό έντομο". (σ.σ. Η πρώτη πρόταση της "Μεταμόρφωσης" του Κάφκα)
- Γιατί λες κολλήσαμε έτσι με το "Lost";
Γιατί, κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μία κομβική στιγμή στην ιστορία της ποπ κουλτούρας, εφάμιλλη με τους Beatles το '60. Πιστεύω δηλαδή ότι σε 20 χρόνια θα αποτελεί σημείο αναφοράς. Οι σεναριογράφοι εσκεμμένα δεν κολακεύουν το μυαλό του θεατή, του βάζουν δύσκολα, αν χάσει πέντε λεπτά ή μια σκηνή, μπορεί να μην καταλαβαίνει τίποτα, το ακριβώς αντίθετο από την τηλεοπτική λογική, που μπορείς να μιλήσεις στο τηλέφωνο κάνα δεκάλεπτο για το νέο προπονητή του Θρύλου και να γυρίσεις στην οθόνη χωρίς πρόβλημα. Δε σου επιτρέπει να χάνεσαι ούτε λεπτό. Όποιος βλέπει "Lost" πρέπει να είναι αφοσιωμένος σ'αυτό. Αν προσθέσεις την πανάκριβη παραγωγή, τις ερμηνείες για Όσκαρ, τις πάμπολλες αναφορές στην ιστορία της ποπ κουλτούρας και του φανταστικού ("Star Trek", "Twin Peaks", "Doctor Who", Κιούμπρικ, "Das Boot", "Third Policeman", "Valis", "Turn of the Screw") και -φυσικά- τα αρχέτυπα διλήμματα (Επιστήμη ή Θρησκεία; Κοιτάω την Πάρτη Μου ή Βοηθάω τους Συνανθρώπους Μου; Πόλεμος ή Ειρήνη; Έρωτας ή Εγωισμός;) η σούπα είναι -λογικά- εκρηκτική.
- Ταξιδεύεις συχνά. Έχεις πληρώσει ποτέ υπέρβαρο;
Πόσο να ζυγίζουν δυο σαγιονάρες κι ένα σορτσάκι;
- Γράφεις στο "Μόνολογκ" για ένα τουρίστα που μπαίνει με θράσος μπροστά σε μια τεράστια ουρά Βιετναμέζων στην οποία "συμμετέχεις" κι εσύ με ένα φίλο, αλλά δεν υπάρχει καμία αντίδραση από μέρους τους, την ώρα που εσείς βράζετε. Τι μάθημα είναι αυτό για τη δυτική τσίτα διαρκείας; Discuss...
Ότι οι άνθρωποι εκεί δεν θέλουν να καταστρέφουν την καθημερινότητά τους για ασήμαντες αφορμές. Ίσως επειδή δεν έχουν την ανάγκη να "δείξουν", να φανούν, να ξεχωρίσουν. Και μιλάμε τώρα για "ουρά" με Βιετναμέζους, τύποι δηλαδή που έχουν αποδείξει ότι άμα χρειαστεί κόβουν κεφάλια. Απλά δεν χαλάνε τη διάθεσή τους για έναν -τυχαίο- μαλάκα. Μεταξύ μας, νομίζω ότι είναι θέμα θρησκείας.
- Κάποιο δυνατό λάιβ που είδες;
Ο Iggy το καλοκαίρι. Αποστομωτικός.
- Τι είναι rock'n'roll;
Στην Ελλάδα ασαφής όρος, αμυδρά συνδεόμενος με τον Νίκο Μαστοράκη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Στο εξωτερικό πάλι, είναι κάτι άλλο. Καλύτερο.
- Διάβασες κάτι ενδιαφέρον πρόσφατα;
Το "Αμερικάνικο Ταξίδι Θανάτου" του Ελρόυ. Η περίοδος από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι μέχρι τις δολοφονίες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Ρόμπερτ Κένεντι. Αηδιαστικό παρακράτος σε άψογο νουάρ στιλ.
- Μια ταινία που σου άρεσε;
Το "No Country For Old Men". Σφαγή και ευαισθησία.
- Τι σου έμεινε;
Οπωσδήποτε η γενικότερη εμφάνιση, συμπεριφορά και κούρεμα του Javier Bardem εντάσσουν το χαρακτήρα του κατευθείαν στο ΤΟΡ-10 των κακότερων κακών της ιστορίας του κινηματογράφου.
- Γιατί κατέρρευσε ο κομμουνισμός;
Γιατί τα κάνανε σκατά.
- Ήθος ή αίσχη;
Αίσχη με ήθος.
- Emo ή trendy;
Tremo.
- Ποια είναι η μεγαλύτερη φοβία σου;
Μήπως δεν προλάβω.
- Ποιος ήταν ο καλύτερος Kennedy;
Ο Γκράουτσο.
- Με τι γελάς;
Με όσους είναι σοβαροί στην πλάκα τους και με όσους είανι αστείοι στη σοβαρότητά τους.
- Λεφτά ή αξιοπρέπεια;
Ποιο ήταν το δεύτερο;
- Πιστεύεις σε ένα θεό ή σε περισσότερους;
Δύο θεοί είναι αρκετοί.
- Παράθυρο ή διάδρομος;
Παράθυρο.
- Ποια λέξη-φράση χρησιμοποιείς περισσότερο;
Αυτοκτονικός ιδεασμός.
- Τι απέγινε η υπόθεση Ζαχόπουλου;
Το μόνο που κερδίσαμε ήταν μία -μικρή- ηδονοβλεπτική ματιά σε αυτόν το σιχαμένο κόσμο των πολιτικών και των μεγαλοδημοσιογράφων, μία ελάχιστη απόλαυση να τους βλέπεις -έστω και για δυο τρεις μέρες- πανικόβλητους να αρνούνται την ίδια τους την ύπαρξη, σφυρίζοντας αδιάφορα αλλά κοιτώντας γύρω τους μήπως φάνε καμία ντομάτα - ή καμιά σφαλιάρα. Ίσως σε έναν άλλο χωροχρόνο να είχαν στιγματιστεί εφ' όρου ζωής. Στη χώρα όμως του κοινωνικού αλτσχάιμερ μπορούν να σκουπίσουν τον κρύο ιδρώτα τους καθησυχασμένοι. Ένα μόλις μήνα μετά, κανείς δε θυμάται τίποτα. Και -όπως λέει ο Κουρτ Βόνεγκατ- "έτσι πάει ο κόσμος".
- Πώς βλέπεις την ελληνική πραγματικότητα;
Μια χαρά. Ας τα λέμε καλά, μωρέ. Ελλαδίτσα, ουζάκι και καλή καρδιά. Αρκούν;
- Εν συντομία, ποια είναι η φιλοσοφία σου;
Εν συντομία.
- Πού βρίσκονται οι δικές σου ρίζες;
Όπου έχει καλό χώμα.
- Ποιο είναι το νόημα της ζωής;
Καλή καρδιά (κυριολεκτικά).
- Κάνε μου μια ερώτηση εσύ τώρα, να δεις τη γλύκα.
Εντάξει. Εμ... (σκέφτεται)... ναι. Λοιπόν: Τελειώσαμε;
Phantom Duck
22-03-2008, 13:22
- Ποιος ήταν ο καλύτερος Kennedy;
Ο Γκράουτσο.
.
an eixa parei xampari oti o xristidis exei katantisei grafikos me malakynsi de tha xa paraggeilei lostre (parolo pou i timi eksakolouthei na einai pano apo deka euro) kai monologk. krima. den peirazei omos. xalali. btw na ginei poll gia na psifiso to psyx me ola ta accounts mou.
carheart
24-03-2008, 04:29
από athens voice
.
morphine
24-03-2008, 04:44
αν είστε καλά παιδιά θα σας γράψω και τη συνέντευξη του λένου στους times!!!
Ωραία είναι ρε μουνή, τι σε χάλασε;
Χμ γενικά μου τη σπάει λιγάκι το όλο κόνσεπτ "είμαι επαγγελματίας γκρινιάρης".
Αλλά το κόνσεπτ "Είμαι κουλ, ψαγμένος, γυρίζω όλο τον κόσμο με ένα σακίδιο, τρώω αστακομακαρονάδες και αράζω στην παραλία ακούγοντας Καζούλη και μιλώντας με Βιετκογκ και γενικά όλη μου η ζωή είναι ένα ταξίδι, λίγο κρασί, λίγη θάλασσα, το αγόρι μου και κάνας μπάφος που και που" σε συνδυασμό με το "γκρινιάζω, οργίζομαι, απογοητεύομαι, θλίβομαι με την κατάντια των ελληναράδων (αλλά εγώ είμαι αλλιώς ε), με τη δουλειά τους, με το σπίτι τους, με τη γκόμενα τους (αλλά εγώ είμαι αλλιώς ε), με τα σκατά τους, με την κυκλοφορία του νέου μου βιβλίου από τις εκδόσεις Τάδε που θα βρείτε σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία", αυτός ο συνδυασμός που λες, μου φαίνεται απογοητευτικός και ψεύτικος.
Αλλά αυτός είμαι απλά εγώ, μπορεί να χάνω κάτι στην πορεία κτλ.
ikonoklast
24-03-2008, 13:20
χμ, ίσως να μην ακούει καζούλη αλλά μιάς και το πιάσαμε του φέρνει λίγο:
http://www.musiccorner.gr/images/lyra/kazoullis_18s.jpg
πάρτε κι ένα geddy lee να υπάρχει:
http://img98.imageshack.us/img98/348/geddyleestudioum4.jpg
αχαχαχ
+ σε όσα είπα και οι gay "ΓΛΥΚΙΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ" στυλ φωτογραφίες του.
Γενικά εγώ ενστερνίζομαι και προωθώ το Κώστας Σόμμερ μοντέλο σκέψης (και δράσης) aka ζω σε μια σκατοκαλύβα στο οικόπεδο του αφεντικού με άλλους 16 πάνω απ'το κεφάλι μου οι οποίοι βρωμάνε σάπιο κρέας, εργάζομαι σα σκυλί στα χωράφια και τα τυροκομεία του, αντιμετωπίζω την απόρριψη από τους κατοίκους της χώρας που με φιλοξενεί (όπου χώρα = Λάρσα), αλλά δε μιλάω, συγκεντρώνω την οργή μου, σφίγγω τους κοιλιακούς μου, πηδάω πρώτα και μετά ερωτεύομαι τη γυναίκα του αφεντικού μου και πολεμώ το σύστημα από μέσα, μπολιάζοντας με αλβανικό αίμα την Άρια Λαρισαϊκή Φυλή. Και άμα λάχει τραβάω και δυο μαλακίες για να ηρεμήσω.
Σε γενικές γραμμές πάντα.
Pinatero
24-03-2008, 18:45
ειναι λιγο παραπανω εγω απ'οσο πρεπει... οχι εγω εγω.. "εγω"..
αλλα δε γαμιεται.. με τετοια μυτη που χει...
και γραφει ωραια. λυτρωτικα. και αλητικα.
ειναι συνωμοταξια Αγγελακας..
morphine
28-03-2008, 21:12
παντού το λενάκι!
http://www.lifo.gr/content/i105/x8/518.html
http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=2008 ... &spid=1363 (http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20080322&nid=7911714&sn=&spid=1363)
ektos aptin morphine poios allos to teleiwse kai se posous arese?
LokiTricksterGod
29-03-2008, 02:38
εγώ και μαζί με τον πάγο μάλλον είναι ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει απ'αυτόν. κι αν δεν είχα διαβάσει τα προηγούμενα θα το λεγα αυτό με μεγαλύτερη ευκολία γιατί δεν θα ξερα τι επαναλαμβάνει και τι όχι.
Pitsadoros
29-03-2008, 20:42
wraia to teleiwsa. peite mou ti skata sas arese. kourasi me perigrafes twn odoiporikwn, treli kourasi omws, ixnos xioumor, krazei me stomfo sa na leei kati poli tromero pramata pou krazoume emeis otan variomaste toso k den exoume na poume tpt allo. kourastikos tropos grafeis, selides gemismenes anousia ti skata sas arese
hunted by a Freak
29-03-2008, 22:55
ayth ekeinh ths opoias
morphine
30-03-2008, 08:35
αυτό.
(το οποίο.)
pitsadore nomizw ta parales. to kalami pou kavalise o lenos einai aptin kerala.
Pitsadoros
30-03-2008, 12:18
eseis nomizw ta paralete. ektos apo to telos pou ntaks kalo itan k profanes apo ena simeio k meta mas ta pane k alloi auta. auto pou exw na thimamai einai i ksenera kathe fora pou evlepa oti to ksanagirize se perigrafes fagitwn k onomasies polewn. k ksanalew xioumor miden, koinwniki kritiki ksanazestameni sta mikrokimata k oriste to vivlio mou
Phantom Duck
02-04-2008, 17:47
Φουλ ορέο ήτανε αλλά το συναίσθημα που χε κάθε βιβλίο του πριν το λοστρέ δεν το χει, λίγα για Χρηστίδη σημεία με συγκίνησαν πραγματικά. Ελπίζω να το 'χει ακόμα, ίδωμεν σε τρία-τέσσερα χρόνια.
nothingman
04-04-2008, 01:57
θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ αν είναι εύκολο και τέτοια να ανεβάσετε ή να δώκετε ένα κάποιο λινκ για οποιοδήποτε βιβλίο του Χρηστίδη μπορείτε. δια λόγους ανωτέρας βίας αιτούμαι κάτι τέτοιο, τα έχω όλα τα βιβλία του (εκτός από τον Πάγο εδώ που τα λέμε αλλά καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. πήρα και το Μόνολογκ τις προάλλες, ρωτήξτε και τον Κάρχαρτ!) αλλά. Σε τι-εξ-τί, πι-ντι-εφ, τζι-τι-άι, ό,τι σας βρίσκεται εύκαιρο
έντιτ1: επιφυλάσσομαι να κάνω ποστ με μυριάδες πινξ αφιερωμένο σε όποιον χρήστη με βοηθήσει, γεγονός που αν μη τι άλλο θα δώκει άλλη αξία στις μετοχές του στο χρηματιστήριο της χέβυ μέταλ κοινότητάς μας.
έντιτ2: επιμένω ότι τα Χαστουκόψαρα κερδίζουν επάξια το ροζ φύλλο αγώνα.
carheart
04-04-2008, 11:33
Συμφωνώ για χαστουκόψαρα, ρωτήστε και τον νάθιμα, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω από .pdf και τέτοια.
Τελείωσα το Μόνολογκ όμως, και ήταν φανταστικό, πολύ ωραιότερο από λοστρές, πιο εσωτερικό και έφερνε σε πάγο και το αγάπησα από την πρώτη (μισή!) στιγμή μέχρι την τελευταία, μπράβο.
Και το μοτίβο του μονόλογου, γενικώς, αν και σε ορισμένα σημεία ξέχασε να το τηρήσει, με συγκινεί γενικά σαν λογοτεχνική γραφή.
Ο χρηστίδης δεν είναι συγγραφέας, είναι κάτι άλλο, ίσως είναι ο καλύτερος blogger χωρίς blog.
Pitsadoros
04-04-2008, 18:03
oso k na xtipate to kwli sas xamou malakia einai to vivlio. na to xesw k to finale na xesw k dio kala asteia pou eipe mesa stis 300 selides. to vivlio einai braindead den iparxei trofi gia skepsi oute skepsi ap ton idio to xristidi iparxei. mi gamieste paparia itan to vivlio mi me kanete na pisteuw oti pairnw crazy pills
carheart
04-04-2008, 18:18
Άλλο ένα βιβλίο στο μοτίβο των προηγούμενων, δεν θα είχε νόημα.
Το "Μόνολογκ" λέει και μερικά άλλα, όχι πάρα πολλά, αλλά αν θες "πάρα πολλά" δεν διαβάζεις Χρηστίδη, διαβάζεις κάτι άλλο.
Προσωπικά το διάβασα με μεγάλη χαρά, και λέω να του περάσω άλλη μία τώρα που γυρίζει.
Pitsadoros
04-04-2008, 18:22
ne wraia. les oti gamaei. ti sou arese esena sto vivlio? de se kourasan oi perigrafes xwris noima? de sou kourase i avastaxti provlepsimotita tis koinwnikis kritikis pou ekane? de stin espase pou de gelases katholou? giati gamane oi DSO? den ksereis ti einai o theos alla gamaei kala etsi?
carheart
04-04-2008, 18:30
Γέλασα πολύ περισσότερο από όσο είχα γελάσει σε Λοστρέ, πχ. Δεν το διάβασα όμως για να γελάσω βρε βλαξ πιτσαδώρε, δεν είναι αυτό το νόημα, ούτε για να διαβάσω κοινωνική κριτική, την κάνω και μόνος μου.
Το θέμα είναι ο τρόπος. Και ο τρόπος αυτή τη φορά, ήταν πολύ ωραίος.
Για μένα πάντα. Μου αρέσουν οι Μονόλογοι. Να βγαίνει κάποιος και να λέει, να μην περιγράφει, να λέει, να αμολάει, να φτύνει λέξεις.
Και σιγά τις κουραστικές περιγραφές.
Pitsadoros
04-04-2008, 18:32
poli oligarki se vriskw manwli
carheart
04-04-2008, 18:35
Ε βρε Ευάγγελε, είναι η κατάσταση έτσι, πως.να.το.κάνουμε, μου φάνηκε ενδιαφέρον, ακόμα και σε σύγκριση με τα ως τώρα βιβλία του.
Τι να κάνουμε, να διαβάσουμε Ανρί Μπερξόν να ξορκίσουμε την βόλεψή μας στα λίγα και καλά;;;
metamelia3
04-04-2008, 18:38
σιγά τον μαλάκα. τον μπερξόν, όχι τον χρηστίδη
Pitsadoros
04-04-2008, 18:48
den kserw manwli egw asxoloumai me tavanoprokes
episis ntaksei siga to tromero na grafei oti tou kaulwsei xwris sinoxi. siga to mistirio. asxeta an otan ithele na to paei kapou egrafe teleiws normal oute misa xartakia oute oti na nai, apla kanonikotata k mizera (afou oute xioumor eixe oute elege kamia sofia). o tropos tou xristidi pou les oti s arese sto monologk den einai tpt allo apo auti tin apospasmatiki grafi. o tropos tou xristidi pou aresei s emena k einai k o logos pou tone diavazw (k tha simfwnisoun k polloi filoi pisteuw) einai omorfi grafi (den tin exei to monologk) me kammeno xioumor (den to exei to monologk) sfines eksipnwn idewn k apopsewn (den tis exei to monologk) k ploki (den tin exei to faken monologk)
carheart
04-04-2008, 19:30
σιγά τον μαλάκα. τον μπερξόν, όχι τον χρηστίδη
λάθος.
@ Βαγγέλη, εντάξει, τα βλέπουμε αλλιώς, αλλά εσύ διαβάζεις και Νίκο Δήμου, μην το ξεχάσεις ποτέ!
morphine
04-04-2008, 19:40
το μόνολογκ είναι το στ. άνγκερ του χρηστίδη!
.
φίλε και χρήστη πιτσαδόρε γιατί προσπαθείς να μας πείσεις να μη μας αρέσει;
ον τόπικ εμένανε αυτό που μου άρεσε πέρα από το 'μυθιστόρημα' καθ'αυτό είναι το γεγονός ότι μου γέννησε την επιθυμία να τα ξαναδιαβάσω όλα από την αρχή. εκτός από το διακοπές στη χέλλαντ δηλαδή που δεν το έχω καν. εδώ και κάποιο καιρό ζω σε μια κατάσταση μόνιμης έκστασης. - κυρία έρωτα, μπορώ να σας κάνω το όνομά σας;
Phantom Duck
04-04-2008, 20:03
το χέλλαντ τα σπάει παραπάνω απ' όσο είναι κοινώς αποδεκτό.
το μόνολογκ είναι το στ. άνγκερ του χρηστίδη!
Xaxaxaxa...
είναι βιβλίο ενός σαραντάρη που η διαφορα του από τον 28αρη που έγραψε το πρώτο βιβλίο (μπορορό) είναι τεραστια.
και εντάξει,μπορεί να είναι όλα αυτά που λέτε αλλα για μένα ο χρηστίδης πρώτα είναι άκυρο χιούμορ, μετά μια σκηνη παραλογισμού για την κορύφωση και μετά όλα τάλλα (που τα λέει ωραία κλπ) k γιαυτο πήρα και το βιβλίο και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περιγραφει k ο πιτσαδόρος.
αυτο πληρωσαμε κ αυτο θελαμε να δουμε.
Mitsmann
06-04-2008, 03:03
Χωρις να το χω διαβασει ακομα, ο παραλληλισμος με το Σεντ Ανγκερ εγινε γιατι ο Χρηστιδης εγραφε το βιβλιο πανω σε ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ?
(θα το διαβασω και θα σας πω.)
carheart
17-04-2008, 17:10
Νομίζω πως έχω φτάσει πιο κοντά σε τελική άποψη. Το ξαναδιάβασα σήμερα, και νομίζω πως είναι από τα καλύτερα που έγραψε ποτέ, και όσοι λένε περί απουσίας περιεχομένου πρέπει να το ξαναδιαβάσουν, δεν χρειάζεται να είναι όλα σε μυθιστορηματικό πλαίσιο, γιατί δηλαδή να υπάρχει, καλύτερα έτσι, αισθητά καλύτερα.
Μερικές στιγμές συγκρίνονται μόνο με το τέλος του Bororo και τον Πάγο.
Και ο Σελεστίνος, και η Σκανδιναβική Αυταπάρνηση, το βιβλίο είναι γεμάτο μεγαλειώδεις στιγμές.
Θα έγραφα και "εκείνο, το οποίο", αλλά αυτό το κάνουν όλοι και δεν έχει πλάκα.
freak brother
17-04-2008, 17:40
ξαναδιαβασα το χελλαντ και δεν μου αρεσε παλι . :|
Ο χρηστίδης δεν είναι συγγραφέας, είναι κάτι άλλο, ίσως είναι ο καλύτερος blogger χωρίς blog.
qft
κι εμένα μ'αρέσει πάρα πολύ το μόνολογκ πάντως και έχω γελάσει αρκετές φορές δυνατά ως τώρα και είχε καιρό να μου συμβεί αυτό με βιβλίο.
με βιβλίο είπα, με εσένα γελάω δυνατά συχνά!!!
different pic (http://bp0.blogger.com/_603hekM125A/SAkm-nzX5OI/AAAAAAAADAw/-efkcz1GbIY/s1600-h/Image0063.JPG)
χαχ, τον είχα εντελώς διαφορετικό στο μυαλό μου από τις υποψίες φωτογραφίας που έχει στα βιβλία του.
tone petuxa eksarxia ti deutera kai ton milisa.
imoun eugeniki k de tou zitisa pisw ta 14 euro mou gia to monolog
hunted by a Freak
25-04-2008, 00:48
xax kegw deytera ton petyxa sto periptero panw sth plateia eksarxeiwn.phre xymo karoto kai htan xamogelastos.mphke sthn mple polykatoikia.
pixies eimastan sto idio meros thn idia wra 8arrw.
Pinatero
25-04-2008, 12:50
tone petuxa eksarxia ti deutera kai ton milisa.
imoun eugeniki k de tou zitisa pisw ta 14 euro mou gia to monolog
τι εχεις παθει εσυ, μα τοσο πολυ δε σ'αρεσε? αρχιζω να πιστευω οτι εχετε με Πιτσαδορο κανα εκδοτικο οικο αλλα τελικα υπεγραψε Καστανιωτη και σκυλιασσατε, τα βραδυα που κοιμαστε σας βασανιζουν εφιαλτες, κανετε λογοπαιγνια στη γιαφκα σας τους στυλ Βλενος Αχρηστιδης μπεστ σελερ Πρωκτολογκ και καιτε συμβολικα στο ονομα του Βορορο τις τελευαταιες συνεντευξεις του, κρυβεται κατι μεγαλυτερο πισω απο αυτα!
Phantom Duck
29-04-2008, 15:09
"η μύτη του"
.
Pinatero
29-04-2008, 16:56
πως λεγονται τα smilies του Λενου Χρηστιδη?
emytikon!
Griffith
02-05-2008, 03:26
ποτέ δεν τους χώνεψα τους μονόλογους κι αν αυτός κατάφερε να μου αρέσει πολύ πάει να πει ότι ο χρηστίδης το έχει ακόμα.απλά θέλω το επόμενο του να είναι μυθιστόρημα.
metamelia3
03-05-2008, 14:21
Άνετα το καλύτερό του.
(δεν έχω διαβάσει Λοστρέ και τα θεατρικά, αλλά είμαι απόλυτος και είμαι οκ i sleep all night and i work all day!)
morphine
04-05-2008, 18:15
ωραίο σιγκ.
metamelia3
04-05-2008, 18:19
thx. ταυτίστηκα άσχημα με το συγκεκριμένο σημείο =ρ
carheart
04-05-2008, 19:43
Στην τέταρτη ανάγνωση θα πειστώ και γω πως είναι το καλύτερό του.
Σα να λέμε είμαι κοντά στο συμπέρασμα, δεν υπάρχει αντιπαράδειγμα, αλλά δεν μιλώ πριν σιγουρέψω.
εγώ θέλω απλά να πω ότι η czech airlines δεν έχει ανακατευτήρι και πολύ με στενοχώρησε γιατί δίνουν ένα απλό και κανονικό κουτάλι, ντροπή τσκ τσκ τσκ.
enitharmon
12-05-2008, 21:30
ναι, μην αναγαγετε το ανακατευτηρι ομως σε συμβολο / ινσαιντ τζοουκ μιας γενιας/εποχης/καιγωδενξερωτι, επειδη εντυπωσιασε τοσο πολυ το χρηστιδη
ενα γαμημενο πλαστικο πραμα ειναι με το οποιο ασχοληθηκε καποιος 5 λεπτα παραπανω
ikonoklast
13-05-2008, 02:59
αχαχαχα να μπαίνουν τα πράγματα στη 8έση τους.
led_zeppelin
17-06-2008, 04:09
Βαριεμαι να διαβασω 15 σελιδες, το Μονολογκ που το ζαχαρωσα στην εκθεση βιβλιου αλλα τελικα δεν το πηρα, αξιζει?
Amnesiac.
17-06-2008, 11:20
Εγώ το πήρα πριν 3-4 βδομάδες και έχω κάνει 2 απόπειρες να το τελειώσω αλλά δε τα έχω καταφέρει και η αλήθεια είναι ότι το βαριέμαι λιγάκι αλλά θα το τελειώσω σε κάποια φάση γιατί κρίμα είναι. Παίζει να φταίει το ότι τον έχω συνδέσει (πλέον) με τον Καζούλη και όσο ναναι με χαλάει κάπως αυτό αλλά αυτός είμαι απλά εγώ.
Amnesiac.
02-07-2008, 01:00
Που λέτε στις τελευταίες 4 Λάρισες έχω κάνει την απόπειρα που περιγράφω ακριβώς από πάνω και ακόμα θέλω καμιά 100στη σελίδες για να το τελειώσω. Μπορώ με σθένος πλέον να υποστηρίξω πως πρόκειται για μια βαρετή και μέτρια μαλακία. Και δε φταίει η Λάρισα αυτή τη φορά. Ούτε καν ο Καζούλης.
Pitsadoros
03-07-2008, 10:05
etsi einai
metamelia3
03-07-2008, 15:42
μαλακίες λέτε
deadbird
18-08-2008, 17:19
prwti mou epafi ta xastoukopsara. eksairetiko k eukolodiavasto. mia mera mou pire se stigmes varemaras. pame gialla!
fandango
25-08-2008, 12:05
αυτό το απόσπασμα είναι του Χρηστίδη? ξέρουμε από ποιο βιβλίο του?
Κλείνω. Μάτια. Ανοίγω. Μυαλό. Τελειώνεις το σχολείο, λες να ησυχάσεις από όλους αυτούς που σού κάθονται στο σβέρκο και σού λένε τι να πιστεύεις, τι να γνωρίζεις, τι να σκέφτεσαι, τι να μαθαίνεις και πώς να το μαθαίνεις. Ξυπνάς το πρωί, πας στη δουλειά κι είναι διάφοροι τύποι που σού λένε τι να κάνεις, πώς να φέρεσαι, πώς να ντύνεσαι, πώς να είσαι, για να βγάλουν εξαιτίας σου ―και με την ανοχή σου― περισσότερα λεφτά, είναι τα Αφεντικά. Γυρίζεις στο σπίτι, φωνάζουν οι γονείς, βουίζουν τα αυτιά σου, σού λένε θα πεθάνουν, εσύ θα τους πεθάνεις, αν δε μάθεις να φέρεσαι, να ντύνεσαι, να σκέφτεσαι, να είσαι όπως θέλουν Αυτοί. Πας στους φίλους σου, μία από τα ίδια, όλο τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια, τρέχουμε και δε φτάνουμε, όλοι μαζί, γύρω γύρω όλοι και στη μέση εμείς. Πας στα κλαμπ, βαριέσαι που ζεις, δυνατή μουσική, την αγνοείς, δεν έχει στίχους, δεν έχει κέφι, δεν έχει διέξοδο, σου λέει να χορεύεις, μόνο να χορεύεις, να κάθεσαι σα μαλάκας χωρίς να μιλάς, μόνο να χορεύεις και να κοιτάς, να κοιτάς, να κοιτάς, να κοιτάς, τις γκόμενες, χαμένες τελείως, κοιτάνε σα χαζές, τι φταίνει κι αυτές; το παίζουνε κάτι που δε θα γίνουν ποτέ, πώς θα γίνει να βρεις μια γυναίκα που να μην κοιτάει σα χαζή; ο έρωτας τι είναι; είναι να φέρεσαι σα χαζός, όχι να είσαι. Χαμόγελα ψεύτικα, ματιές από μακριά, μπούτια, βυζιά, χείλια υγρά, όλο υποσχέσεις, μηδέν προοπτικές, μηδέν ηθικό, για να πλησιάσεις στα δέκα μέτρα θες μια ντουζίνα προφυλακτικά. Πας σπίτι, ανάβεις τηλεόραση, διάφοροι απίστευτοι μαλάκες σού πετάν την άποψή τους, σού λένε τι να κάνεις, πώς να γελάς, πώς να περνάς, πώς να γαμάς, κάτι τενεκέδες, αν είναι δυνατόν, είναι σαν ψεύτικοι, σαν εφιάλτης, είναι γύρω μας, μπροστά μας, πίσω μας, μέσα μας, κάτω μας, τους πατάμε. Έι, εσύ, κολλητέ, με το ωραίο κοστούμι και το αφασία στυλ, καλά, είσαι κι ο πρώτος, γαμώ τα άτομα, πώρωση, πάουερ, γουάου, όλο ρωτάς, όλο ρωτάς, να ρωτήσω κι εγώ μια στιγμή; Πόσο κάνεις; Ο αδερφός σου δουλεύει στην τράπεζα, έχει γκόμενα, θα παντρευτούνε, θα κάνουν παιδιά, θα κάνουν σκυλιά, θα κάνουν βίντεο, και σπίτι, και κινητά, και αυτοκίνητα, να κάνουν, να κάνουν, να κάνουν ό,τι θέλουν, να κάνουν και άκρη να περάσω, δεν μπορώ εδώ, πνίγομαι, και πού να πας που να μην είναι έτσι, αφού παντού είναι έτσι: αφεντικά, αντιβηχικά, μπάτσοι, δάσκαλοι, γονείς, τηλεόραση, μαλάκες με μικρόφωνα, «Τι έχετε να δηλώσετε;», «Δηλώστε μας κάτι», «Κάντε μας μια δήλωση», «Τι θα μας δηλώσετε;», έχω να δηλώσω ότι σας βαρέθηκα, δεν πάει άλλο, από 'δώ και μπρος θά 'χετε να κάνετε μαζί μου, προσέχτε, μιλάω σοβαρά, θα κάνω το ντου και θα ψάχνεστε κι άντε μετά να τρέχουν οι μπάτσοι να με βρουν, μες στη δυστυχία τους κι αυτοί, μηδέν προοπτική, μηδέν ηθικό, μολότωφ στη μάπα τους, τις πετάνε πίσω, τι να κάνουν δηλαδή; όλοι μια παρέα είμαστε. Και να πέθαινε αύριο κάνα δυο δισεκατομμύρια κόσμος, μπορεί και να μη μ' ένοιαζε, μπορεί και να μ' ένοιαζε, δεν ξέρω, πάντως αν πέθαινα εγώ δεν θα ένοιαζε κανέναν, εδώ που τα λέμε έχω πεθάνει, οπότε τι έχω να χάσω; Τα κλαμπ με τα ποτά από αργό πετρέλαιο και τους ηλίθιους στην πόρτα; «Πρέπει να συνοδεύεστε», τι λε' ρε; εγώ είμαι μόνος μου, δε θέλω συνοδείες, δε θέλω κηδείες, δε θέλω αηδίες, θέλω μόνο να είσαι κάπου και να ξέρω ότι μ' αγαπάς, αγαπάς, αγαπάς, αγαπάς, απίστευτη λέξη και μάλιστα χωρίς προφυλάξεις, όμως είσαι εκεί; υπάρχεις; αν είσαι θα σε βρω, εκατό τα εκατό, χίλια τα εκατό, και θά 'μαστε μαζί και θα περνάμε καλά και λοιπά και λοιπά και λοιπά και λοιπά και λοιπά. Και μετά ξύπνησα, μέσα στον ύπνο μου. Δεν υπάρχουν όνειρα. Μόνο ξύλο στα γήπεδα και στους δρόμους και στο σπίτι, στο σχολείο, στη δουλειά, ξύλο παντού, μέχρι να καταλάβουν όλοι αυτοί με τα κολάρα ότι δεν κάνουμε δηλώσεις, δεν κάνουμε εκπτώσεις, ούτε παραχωρήσεις, μπορούμε να είμαστε πολύ σκληροί και θα είμαστε, δηλαδή δεν ξέρω άλλους, μόνος μου είμαι, θα βρω όμως, δε θα βρω; θα βρω και θα δείτε, μέχρι τότε κοιμηθείτε ήσυχοι, εγώ θα σας σκεπάζω τα βράδια, μη μου κρυώσετε και πάθετε τίποτα και εξαφανιστείτε σαν τους δεινοσαύρους από μόνοι σας. Κρατάτε γερά. Πρέπει να προλάβω να σας εξαφανίσω προτού εξαφανιστώ εγώ.
deadbird
25-08-2008, 12:41
xastoukopsara.
fandango
25-08-2008, 18:09
θενκιου :P
When Black Roses Bloom
26-08-2008, 13:04
Τι μαλακίες είναι αυτές? Έλα πάλι στα χόρρορ μπούκς.
fandango
26-08-2008, 17:16
:)
munchkin
03-09-2008, 07:43
Ena mhna twra pou exw teleiwsei to monologk gia 3h fora akoma prospa8w na katalabw an htan kalo h oxi. Mou arese, alla eimai tetoio fanboy Xrhstidh pou kai malakies na grapsei 8a tis diabasw kai (kata 99%) 8a mou aresoun, giati 8a tis exei grapsei me to diko tou monadiko tropo, 8a einai oi malakies tou...
Poly aniso to monologk pantws, enw de mporw na katalabw giati olo sas to forum afhniazei me ta xastoukopsara kai to Borroro. Makran Lostre kai Xellant ta kalytera tou gia mena, ena o Mpou einai se allo epipedo giati de to filosofei toso oso sta alla tou biblia.
irreligious
03-09-2008, 10:49
το θρεντ με έψησε και πήρα(και διάβασα) χαστουκόψαρα και λοστρε...
τα χαστουκόψαρα γαμώ... λοστρε απίστευτες στιγμές και πελώριες ατάκες-διάλογοι αλλά κάπου κούρασε γαμώτο.
fandango
03-09-2008, 11:26
τα χαστουκόψαρα γάμησαν. :mrgreen:
λοιπον, χρηστίδη πρέπει να διάβασα πρώτη φορά στις τελευταίες τάξεις του λυκείου και έκτοτε αλλάζω συνεχώς άποψη σχετικά με το ποιό είναι το καλύτερό του και που έγκειται η αξία του ως συγγραφέας. πλέον θεωρώ ότι αυτή δεν βρίσκεται ούτε στην κοινωνική κριτική που ασκεί, ούτε στις ιστορίες και την γενικότερη μυθοπλασία που στήνει. η πρώτη, η κοινωνική κριτική, λίγο-πολύ είναι κοινός τόπος στο αναγνωστικό κοινο του χρηστίδη, και όχι λόγω του χρηστίδη. δεν πάει σε βάθος, λέει πράγματα λίγο-πολύ γνωστά και αποδεκτά στους περισσότερους, ετός αν πρόκειται για αναγνώστες σε πιο ευαίσθητες ηλικίες οπότε ίσως αλλάζει. όσο για τις ιστορίες που στήνει, είναι υποτυπώδεις και συνήθως δεν καταλήγουν πουθενά.
συνεπώς, τελικά νομίζω ότι η αξία του δεν βρίσκεται σε κάποια βαθύτερη ουσία των βιβλίων του αλλά ακριβώς στην επιφάνειά τους. συγκεκριμένα, στις ευρηματικές επινοήσεις του απο την μία (το ΑΑΑΑΒΒΑΒΑ, το τηλεκοντάρ ως ιδέα, τον σουλα-τυπο) και στην χρήση της γλώσσας απο την άλλη (τον ρινγκο που τοτε αποφάσισε να γαμήσει, τον χοντρο που άλλαξε κανάλι, το τηλεκοντάρ ως λεξη, το πιανο μπαρ, τις ντοσιές). αυτο δε μειώνει την αξία του, δεν ειναι απαραίτητο ενα έργο να έχει σωνει και ντε καποιες πρωτοφανεις κοινωνικες/φιλοσοφικες/πολιτικές προεκτάσεις, κάποια αξίζουν και μόνο για την επιφάνεια. έτσι, όπως στον ταραντίνο δεν ύπαρχει κάτι περισσότερο από αυτό που βλέπεις, στον χρηστίδη δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που διαβάζεις, διατηρώντας πάντα και οι δύο την αξία τους.
λέγοντας αυτα τα πολυ σημαντικά, και προσθέτοντας οτι το ΨΥΧ είναι χωρίς δυσκολία το καλύτερό του, πα να αρχίσω το μόνολογκ.
Griffith
05-10-2008, 17:37
αηδίες λες.
αναπτυξε την αποψη σου σε 500 λεξεις.
Pitsadoros
05-10-2008, 21:37
simfwnw m auto me tin epifaneia pou les. poli simfwnw. gi auto to monologk einai mia malakia k misi giati oute ti diaskedastiki epifaneia den exei
fandango
08-10-2008, 17:32
πρώτα διάβασα τα χαστουκόψαρα, μέσα σε μια μέρα, ωραία λέω, βρήκαμε κάποιον εξίσου γαμάτο με τον Κωστάκη. μετά πήρα άλλα 4 δικά του, και τα διάβασα με την εξής σειρά:
πρώτα το "ο τυχερός αριθμός...", εξίσου γαμάτο με τα χαστουκόψαρα, ειδικά η τελευταία ιστορία με την έβδομη λέμβο, πολλά :touched: για όσους έχουν πάει και στρατό.
μετά το "ψυχ", ωραίο, όχι σαν τα 2 προηγούμενα, αλλά ωραίο.
με το "λοστρέ" έπαθα πλάκα, το διάβασα 2 φορές, όχι ότι είναι κανα λογοτεχνικό αριστούργημα, ε, μην παρεξηγηθώ, αλλά είναι άνετα το καλύτερό του, για μένα, όταν τέλειωσε δηλαδή, ε, ένιωσα κάπως, "το παρτυ συνεχίζεται", :touched: και πάλι.
και πριν 8 μέρες πήρα να διαβάσω το μόνολογκ. το τέλειωσα σήμερα, από υποχρέωση και μόνο. βαρετό, ανούσιο, μια μαλακία και άλλη μισή. δηλαδή, αν διάβαζα πρώτα αυτό, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω τα άλλα. ευτυχώς το αφησα για το τέλος.
οπότε, Λοστρέ.-
freak brother
08-10-2008, 20:44
δεν εχεις διαβασει το καλυτερο του :P επισης ο Λενος ηταν καιρο πριν τον Αναν οποτε ακυρος ο συσχετισμος 8)
πρώτα διάβασα τα χαστουκόψαρα, μέσα σε μια μέρα, ωραία λέω, βρήκαμε κάποιον εξίσου γαμάτο με τον Κωστάκη. μετά πήρα άλλα 4 δικά του, και τα διάβασα με την εξής σειρά:
πρώτα το "ο τυχερός αριθμός...", εξίσου γαμάτο με τα χαστουκόψαρα, ειδικά η τελευταία ιστορία με την έβδομη λέμβο, πολλά :touched: για όσους έχουν πάει και στρατό.
μετά το "ψυχ", ωραίο, όχι σαν τα 2 προηγούμενα, αλλά ωραίο.
με το "λοστρέ" έπαθα πλάκα, το διάβασα 2 φορές, όχι ότι είναι κανα λογοτεχνικό αριστούργημα, ε, μην παρεξηγηθώ, αλλά είναι άνετα το καλύτερό του, για μένα, όταν τέλειωσε δηλαδή, ε, ένιωσα κάπως, "το παρτυ συνεχίζεται", :touched: και πάλι.
και πριν 8 μέρες πήρα να διαβάσω το μόνολογκ. το τέλειωσα σήμερα, από υποχρέωση και μόνο. βαρετό, ανούσιο, μια μαλακία και άλλη μισή. δηλαδή, αν διάβαζα πρώτα αυτό, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω τα άλλα. ευτυχώς το αφησα για το τέλος.
οπότε, Λοστρέ.-
:thumbsup:
diavase kai to bororo twra
fandango
09-10-2008, 11:56
δεν εχεις διαβασει το καλυτερο του :P επισης ο Λενος ηταν καιρο πριν τον Αναν οποτε ακυρος ο συσχετισμος 8)
τα bororo και διακοπές στη χελλαντ θα τα παρω μέσα στη βδομάδα. προφανώς ο Λένος είναι πριν τον Κωστάκη, απλά εγώ δεν είχα διαβάσει τίποτα δικό του πιο πριν, οπότε δεν είναι άκυρος ο συσχετισμός. :P
led_zeppelin
21-12-2008, 18:42
Διαβασα τα Χαστουκοψαρα σε μια μερα και τωρα ξεκινησα το Μπορορο. Το οποιο δε με κρατησε ακομα. :|
irreligious
22-12-2008, 13:58
αϊ ρε, πιο ωραίο είναι απ'τα χαστουκόψαρα.
fandango
23-12-2008, 16:25
με τίποτα όμως. :P