Log in

View Full Version : Iron Maiden / Airbourne / Lord of the Lost, 16/07/22 @OAKA, Αθήνα

tsimpouklano
20-07-2022, 16:18
Ίσως το καλύτερο Fear of the Dark που έχω ακούσει live.
Και γενικά τρομερή ένταση και ρυθμός, από κόσμο και μπάντα, έως το τέλος του Hallowed Be Thy Name.

Μόνη σοβαρή μουσική ένσταση το εναρκτήριο Senjutsu το οποίο μεταστρέφει εντελώς το ύφος της μπάντας που ήθελε να σε πιάνει απ' τα μαλλιά όταν έβγαινε. Δεν μπορείς να έχεις κάθε μέρα ένα Aces High ή ένα Wickerman, αλλά αυτό έχει 2 μεγάλη πίεση. Η συνέχεια με Stratego και WotW αρκετά grower.

Σε κάθε περίπτωση, για μία ακόμη χρονιά άλλο ένα προωθούμενο ως σοβαρό production της χώρας μας έκανες περήφανους με την διοργάνωσή του. Και του χρόνου.

@Iron Maiden εμπορικό τμήμα: μπαγκλαντεσιανά t-shirt τριτοτέταρτης διαλογής με ψιλο-απαράδεκτες ποιοτικά και ασθητικά στάμπες 40-45€ (το hoodie 90€ λολ), σοβαρευτείτε

Imperium
20-07-2022, 18:09
Ναι αλλα για το καπνογονο δεν ειπες

OniBocho
21-07-2022, 08:26
Να πούμε και για τα φασιστάκια του Ατλαντίς που έριξαν ΒΑΝ :touched: στον Dickinson και μέχρι να ζητήσει συγγνώμη απ' το ελάνιο έθνος θα παίζουν μόνο τραγούδια με φωνές των Di Anno και Bayley.

Ούτε για τα καρναβάλια σε αυτή τη χώρα.

The Good Son
21-07-2022, 17:55
Φασιστάκια γιατί;
Πείτε την ιστορία.

Raven Lord
21-07-2022, 18:03
atlantis έχει μιλήσει κασιδιάρης

tsimpouklano
21-07-2022, 19:35
Φασιστάκια γιατί;
Πείτε την ιστορία.

Και ας πούμε ότι για την ιστορία που έγινε με Bruce το πρόβλημα είναι ότι ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και ότι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΘΕΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ.

Μαλακίες τούμπανες.

Δεν ξέρω αν είναι φασίστας, πολύ πιθανό να μην είναι, είναι σίγουρα μαλάκας χοντροακροδεξιός.

atom_smasher
21-07-2022, 20:19
Να πω την αλήθεια μου χει λείψει ένα καπνογονο σε λαιβ μειντεν. Το 08 δεν είχε Μαλακάσα νομίζω. Στο Περιστέρι είχε (το 02;)

OniBocho
22-07-2022, 10:41
atlantis έχει μιλήσει κασιδιάρης

και με φουλ προμοτάρισμα, όχι απλά "έχει μιλήσει στα πλαίσια της δημοκρατικής έκφρασης όλων" και παπάρια μάντολες.

Τσιμπ, δεν έβγαλα νόημα απ' το ποστ σου, αν θες το εξηγείς και για εμάς τους εκτός πανεπιστημίου;

tsimpouklano
22-07-2022, 10:50
Φυσικά.

Και ας πούμε ότι για την ιστορία που έγινε με Bruce το πρόβλημα είναι ότι ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και ότι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΘΕΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ.

Μαλακίες τούμπανες.

Δεν ξέρω αν είναι φασίστας, πολύ πιθανό να μην είναι, είναι σίγουρα μαλάκας χοντροακροδεξιός.

OniBocho
22-07-2022, 11:28
:cold:

Raven Lord
22-07-2022, 11:57
ακροδέξιος όχι. γενικά, το τσουβάλιασμα είναι κακό, ακόμη και για όποιον του ξεφεύγουν λεξούλες. στα αγγλικά είναι συνηθισμένο η βρισιά να ακολουθείται από τοπικό χαρακτηρισμό.
φιλελέρα πιθανότατα. εκατομμυριούχος είναι, λογικό να μην τη βρίσκει με μαρξ

tsimpouklano
22-07-2022, 12:04
Μα δεν τσουβάλιασα κανέναν. Για τον τύπο που πήρε αυτή την απόφαση το λέω, που λέει ότι οι Έλληνες το ένα και οι Έλληνες το άλλο.
Επίσης, δε νομίζω να ξέφυγαν λεξούλες. Ο τύπος σκοπίμως το κάνει, ακόμα και για τη "διαφήμιση".

(Προφανώς δεν είναι όσοι κατέβηκαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδόνια ακροδεξιοί. Αυτός που καλεί για μποϋκοτάζ προϊόντων της Βόρειας Μακεδονίας γιατί μας κλέψαν το όνομα, όμως, είναι.)

Raven Lord
22-07-2022, 12:05
γράψε άκυρο. νόμιζα λες για το ντικινσον
ο τύπος από τον ατλαντίς είναι φουλ ακροδεξιός

OniBocho
22-07-2022, 12:11
γράψε άκυρο. νόμιζα λες για το ντικινσον
ο τύπος από τον ατλαντίς είναι φουλ ακροδεξιός

Τι άκυρο να γράψει ρε Ζωρζ; Αυτό κατάλαβα κι εγώ με την "σύνταξη" του Τσιμπ. Ότι αναφέρεται στον Dickinson.

Επίσης, μιας και αναφέρθηκες στο συνοδευτικό: είναι λογικό να το πει εδώ, γιατί πυρσοί και καπνογόνα σε γαλλίες, αγγλίες, ισπανίες, γερμανίες και γενικά στον πολιτισμένο κόσμο, δεν παίζουν. Στα Βλακάνια μόνο και πολύ αμφιβάλω για Νότιο Αμερική.

tsimpouklano
22-07-2022, 12:22
Και χωριάτικη δεν παίζει στον υπόλοιπο κόσμο, τι πάει να πει αυτό;

(Απ' το λάιβ του ΛΕΞ και μετά βλέπω μία στάση ορισμένων ροκάδων/μεταλλάδων κατά των πυρσών, σε φάση ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΕΡΑ και ΠΥΡΣΟΥΣ ΕΣΕΙΣ, ΟΧΙ-ΠΥΡΣΟΥΣ ΕΜΕΙΣ, που οκ εννοείται καταλαβαίνουμε ότι προκύπτει από το τσούξιμο της απεύθυνσης της ραπ/χιπ-χοπ σκηνής σε νεολαίους και αποτυπώνεται με 20χίλιαρα σε στάδια, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να το ξεπεράσουμε; )

Raven Lord
22-07-2022, 12:30
το θέμα των καπνογόνων γαμήθηκε και ψόφησε γι' αυτό δεν ήθελα να ασχοληθώ καθόλου.
θέμα κοινής λογικής είναι. άμα γίνει η στραβή, μετά θα αναζητούνται ευθύνες. ούτε υπέρ των ελέγχων είμαι στην είσοδο. τα πράγματα είναι απλά. ο διοργανωτής πρέπει να έχει προσωπικό, ανάβει καπνογόνο, πάει ο σεκιουριτάς το παίρνει και τέλος. ανάβει ο ίδιος δεύτερο? τον διώχνεις από τη συναυλία, κύριος.
και να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δε με ενοχλούν, παρότι μου έχουν κάψει μπλούζα με καπνογόνο (και ευτυχώς όχι κάτι περισσότερο) στο ματς ελλάδα - βορ. ιρλανδία.

OniBocho
22-07-2022, 13:07
Και χωριάτικη δεν παίζει στον υπόλοιπο κόσμο, τι πάει να πει αυτό;

(Απ' το λάιβ του ΛΕΞ και μετά βλέπω μία στάση ορισμένων ροκάδων/μεταλλάδων κατά των πυρσών, σε φάση ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΕΡΑ και ΠΥΡΣΟΥΣ ΕΣΕΙΣ, ΟΧΙ-ΠΥΡΣΟΥΣ ΕΜΕΙΣ, που οκ εννοείται καταλαβαίνουμε ότι προκύπτει από το τσούξιμο της απεύθυνσης της ραπ/χιπ-χοπ σκηνής σε νεολαίους και αποτυπώνεται με 20χίλιαρα σε στάδια, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να το ξεπεράσουμε; )

Όχι φίλε μου, γιατί με τον ίδιο τρόπο που άτομα σαν αυτά (ή σαν εσάς, γιατί όχι; ) έδιωξαν τις οικογένειες απ' τα γήπεδα, σταδιακά θα τις διώξουν κι απ' τις συναυλίες. Πριν ένα μήνα πήγαμε με την σύζυγο και την 6χρονη κόρη σε συναυλία του Μάλαμα, που παίζει οι 3.000 φασαίοι να άναψαν περισσότερους πυρσούς απ' ότι 40.000 στους Maiden. Δηλαδή, αν ήθελα να έχω την κόρη μου στους ώμους ώστε να χαρεί πολλαπλάσια το γεγονός, θα έπρεπε να ανεχτώ να μας πνίξει ο πιθηκισμός του κάθε ανεγκέφαλου. Κι όχι, δεν θα φύγω εγώ, ο υγιής φίλος της μουσικής κοντά απ' την σκηνή. Να φύγουν τα ορκ και να επιστρέψουν στην Γκούνταμπαντ ή όπου στον αγύριστο θέλουν.

Και για να μην λέμε πολλά πολλά, σαλάτα (όχι χωριάτικη, απλή αγγουροντομάτα χωρίς καν σταγόνα λάδι) τα έχεις κάνει στο κεφάλι σου, αν η απάντησή σου στον τοπικό προσδιορισμό είναι αντίστοιχη του "φιλότιμο και λοβέρδος δεν μεταφράζονται σε άλλες γλώσσες γιατί δεν υπάρχουν".

tsimpouklano
25-07-2022, 13:55
[QUOTE=tsimpouklano;1337069]Όχι φίλε μου, γιατί με τον ίδιο τρόπο που άτομα σαν αυτά (ή σαν εσάς, γιατί όχι; ) έδιωξαν τις οικογένειες απ' τα γήπεδα, σταδιακά θα τις διώξουν κι απ' τις συναυλίες. Πριν ένα μήνα πήγαμε με την σύζυγο και την 6χρονη κόρη σε συναυλία του Μάλαμα, που παίζει οι 3.000 φασαίοι να άναψαν περισσότερους πυρσούς απ' ότι 40.000 στους Maiden. Δηλαδή, αν ήθελα να έχω την κόρη μου στους ώμους ώστε να χαρεί πολλαπλάσια το γεγονός, θα έπρεπε να ανεχτώ να μας πνίξει ο πιθηκισμός του κάθε ανεγκέφαλου. Κι όχι, δεν θα φύγω εγώ, ο υγιής φίλος της μουσικής κοντά απ' την σκηνή. Να φύγουν τα ορκ και να επιστρέψουν στην Γκούνταμπαντ ή όπου στον αγύριστο θέλουν.

Και για να μην λέμε πολλά πολλά, σαλάτα (όχι χωριάτικη, απλή αγγουροντομάτα χωρίς καν σταγόνα λάδι) τα έχεις κάνει στο κεφάλι σου, αν η απάντησή σου στον τοπικό προσδιορισμό είναι αντίστοιχη του "φιλότιμο και λοβέρδος δεν μεταφράζονται σε άλλες γλώσσες γιατί δεν υπάρχουν".

Λολ, δηλαδή ο υγιής (και οικογενειάρχης) φίλαθλος έκοψε το γήπεδο ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΒΟΥΝ ΠΥΡΣΟΥΣ.
Όχι επειδή τα του ποδοσφαίρου τα φέρνουν βόλτα 2-3 μεγαλοτσιφλικάδες που νοιάζονται αποκλειστικά για την κονόμα.
Όχι επειδή δημιουργήθηκαν στρατοί που ακολουθούν τους αποπάνω 2-3 μαφιόζους.
Όχι επειδή οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αυξηθεί δυσανόλογα με τους μισθούς.
Όχι επειδή το πράγμα αποπνέει βρώμα και δυσωδία - από όλες τις μεγάλες ομάδες.
Αν δεν το κοψε για αυτά, τότε παίζει να το κοψε για τους πυρσούς.

Τα περί ασφάλειας του εαυτού ή των ατόμων που συνοδεύεις, το αντιλαμβάνομαι πλήρως. Και καταλαβαίνω ότι όταν συνοδεύεις το παιδί σου σε μία συναυλία (που μεταξύ μας θέλεις να του αρέσει αυτό που θα ακούσει και αυτό που θα ζήσει, γιατί εσύ το έσυρες) θέλεις ΚΑΙ να περάσει καλά ΚΑΙ να είναι - πάνω από όλα - ασφαλές. Το να καθίσεις πίσω δεν είναι λύση, αλλά όπως θα αποφύγεις των συνωστισμό και το στριμωξίδι γιατί δεν είσαι μόνος σου, με τον ίδιο τρόπο θα αποφύγεις, πριν ανάψει, τον πυρσό. Θα καθίσεις αλλού, θα μαζευτείς εγκαίρως, θα θα θα, καταλαβαίνεις και καταλαβαίνω ότι φέρεις ευθύνη - ανεξαρτήτως πυρσού - όταν είσαι με το 6χρονο σε συναυλία του Μάλαμα ή σε ματς του ΠΑΟΚ ή στο τελευταίο αστικό της ημέρας, θα κάνεις πράγματα έξτρα από αυτά που θα έκανες αν ήσουν μόνος.

OniBocho
25-07-2022, 15:07
Για αρχή, οι οικογένειες έχουν εκλείψει απ' τις κερκίδες πιθανότατα πριν καν γεννηθείς, δεν είναι φαινόμενο της τελευταίας 15ετίας. Επιπλέον, όπως έγραψα και παραπάνω, όχι δεν θα έρθει κανένας ουρακοτάγκος να με διώξει απ' τη θέση μου στη συναυλία, διότι δεν νοείται ότι γηπεδισμός και ακρόαση - παρακολούθηση μουσικού δρώμενου είναι ένα και το αυτό. Ο δήθεν καυλωμένος φαν με τον πυρσό είναι εκτός θέσης, όχι ο κάθε ακροατής οικογενειάρχης ή μη.

Στην τελική, γιατί να μαζευτώ εγώ και να μην περιμαζέψουν αυτόν, που χαλάει την εμπειρία και την χαρά όλων, πλην του εαυτού του και των λοιπών πιθηκανθρώπων;

MoRmEnGiL
25-07-2022, 18:17
Κανονικά όποιος ανάβει τετοιες μαλακίες σε συναυλίες πρέπει να φεύγει σηκωτός επιτόπου.

tsimpouklano
25-07-2022, 19:04
Αυτό ακριβώς είπα, φίλτατε Onibocho. Κανείς δε θα σε διώξει, κανένας δε θα πρέπει να σε διώξει (με ή χωρίς εισαγωγικά), αυτό που λέω είναι ότι όταν συνοδεύεις ένα άτομο σε μία τέτοια δραστηριότητα/κοινωνικό γεγονός, ε παίρνεις τα μέτρα σου (και πυρσός να μην ανάψει). Τώρα, για να το λες και δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω, θα άναψε πυρσός δίπλα σας και πολύ κακώς συνέβη αυτό. Τώρα, αν φταίει ο πυρσός ή το άναμμά του ή το άτομο που τον άναψε χωρίς να δει τι σκατά παίζει γύρω του, νομίζω η απάντηση είναι προφανής.

00i00
26-07-2022, 21:12
Ονιμποχα στα πανκ λαιβ στο ΑΠΘ κανει να κανουμε μοσπιτ και χεντμπαγκινγκ?

''ο υγιής φίλος της μουσικής'' λολ

OniBocho
28-07-2022, 16:21

Φίλτατε Μιχαήλ, οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο τη μίζερη ύπαρξή σας, εγκρίνεται και είναι καλοδεχούμενο.

00i00
29-07-2022, 17:08

Φίλτατε Μιχαήλ, οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο τη μίζερη ύπαρξή σας, εγκρίνεται και είναι καλοδεχούμενο.

οπως τα βασανιστηρια μπροστα στους γονεις μου πιχι? (ω ναι, εχω κλεψει απο περιπτερο, μικρε μου Τζημερε)

τεσπα, το εισητηριο γιατι δε με το εδωσες ρε μορταδελα? για δωρο το ειχα

animae
30-07-2022, 00:30
:puke: