View Full Version : [Cinema] Marriage Story (2019)
κόντρα στην παράδοση που έχει χτίσει το νέτφλιξ, με ταινίες που κάνουν κοιλιά στα μισά και μέχρι το τέλος έχουν ψοφήσει, το marriage story είναι μια καταπληκτική ταινία με τρομερό σενάριο και δύο ηθοποιούς (σκαρλετάρα και adam driver) στους κεντρικούς ρόλους να παραδίδουν συγκλονιστικές ερμηνείες, ειδικά ο Driver το απογειώνει το πράγμα.
μην προσπεράσετε ούτε για πλάκα.
https://www.youtube.com/watch?v=BHi-a1n8t7M
Imperium
10-12-2019, 16:20
To ειδα , υπεροχο
12 stars circle your brow
14-12-2019, 23:39
Μου φαίνεται απίστευτο πως ο Driver από το hate που του είχα ρίξει στην αρχή, πλέον είναι ίσως ο αγαπημένος μου "νέος" ηθοποιός.
OniBocho
07-01-2020, 10:11
κόντρα στην παράδοση που έχει χτίσει το νέτφλιξ, με ταινίες που κάνουν κοιλιά στα μισά και μέχρι το τέλος έχουν ψοφήσει, το marriage story είναι μια καταπληκτική ταινία με τρομερό σενάριο και δύο ηθοποιούς (σκαρλετάρα και adam driver) στους κεντρικούς ρόλους να παραδίδουν συγκλονιστικές ερμηνείες, ειδικά ο Driver το απογειώνει το πράγμα.
μην προσπεράσετε ούτε για πλάκα.
https://www.youtube.com/watch?v=BHi-a1n8t7M
Νταξ, καλό ήταν, πολύ αμερικάνικο σε στιγμές, ένα Notebook με παραγωγή 2019. Μίσησα όσο τίποτα την Λωρα Ντορν (της το κρατούσα απ' το The Last Jedi, αυτή η απαράδεκτη ξινόφατσα της με ενοχλεί αφάνταστα, δεν την έχω δει κι αλλού, οπότε αν κάποιος μου αναφέρει το Twin Peaks δυστυχώς δεν μπορώ να το νιώσουμε παρέα) και γενικότερα τη φάση των δικηγόρων, αλλά πέρα από τη σκηνή
του τσακωμού, όπου έβγαλαν τα σώψυχά τους κι ο Driver όντως απέδωσε πάρα πολύ καλά δε με ταρακούνησε τόσο.
Ωραίο, το βλέπει κανείς άνετα, σίγουρα σπάει το σερί ΦΛΟΤΣΩΝ του Netflix, ως προς τις ταινίες, αλλά όχι κάτι συγκλονιστικό.
ypersyntelikos
07-01-2020, 11:16
Όσον αφορά το marriage story, εμένα μου άρεσε που ήταν "πραγματικό" σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Κάτι που μπορεί να συμβεί και σε σένα ρε παιδί μου (φυσικά μέσα στα αμερικάνικα πλαίσια, προφανώς εδώ τα δικηγοριλίκια κλπ στα διαζύγια δεν είναι τόσο (?) διαδεδομένα).
Μου άρεσε που κράτησε τα πάντα στην πραγματική τους διάσταση και απέφυγε τα κλισέ χαζορομαντικά σεναριάκια του τύπου "η άλλη βρίσκει γκόμενο και κοντράρεται με τον πρώην άντρα για το ποιος είναι καλύτερος", ή "ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα" κλπ. Όχι. Ένα απλό νόημα του τύπου "η ζωή συνεχίζεται", δεν είναι όλα χαρτιά και νόμοι, κουλ.
Raven Lord
07-01-2020, 13:59
κατάλαβα. δεν μπαίνω καν στον κόπο να το δω :)
Phantom Duck
07-01-2020, 18:19
βγαίνει και ο κόναν στο τέλος
Raven Lord
07-01-2020, 18:28
ότι ήταν να δούμε από γιοχανσον το έχουμε δει
https://reblop.com/video/wp-content/uploads/2016/11/Scarlett-Johansson-side-boob.jpg
:spin:
Phantom Duck
07-01-2020, 20:51
ΕΤΣΙ ΒΥΖΑΡΕΣ ΜΕΤΑΛ ΓΑΜΗΣΙΑ ΜΠΥΡΕΣ ΑΡΝΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ ΑΟΥΓΚ
Raven Lord
07-01-2020, 21:14
προτιμάω τσίπουρα και κατσίκι στη σούβλα
Art In Haste
07-01-2020, 21:24
Γιατί μου βρωμάει Κράμερ εναντίον Κράμερ η φάση;
Raven Lord
07-01-2020, 21:48
για όνομα των θεών, το παρακάτω που θα γράψω για κανένα λόγο να μη θεωρηθεί κριτική στην ταινία, στο κινηματογραφικό είδος ή σε όσους ψυχαγωγούνται από αυτά. θέλω να εξηγήσω γιατί επιλέγω να μην παρακολουθώ τέτοιες ταινίες παρόλο που πιθανότατα αν τη δω να μου αρέσει τελικά (ντράιβερ όπου έχω πετύχει γουστάρω και γιόχανσον ούτε κρύο ούτε ζέστη αλλά βυζ... *γκουχ* ... είναι όμορφη). θεωρώ, λοιπόν, ότι καταστάσεις που έχουμε πολλάκις βιώσει στην πραγματική ζωή, στις ζωές της ευρύτερης οικογένειάς μας και στις ζωές των φίλων μας, αφενός είναι περιττό να τις ξαναπαρακολουθώ στην τέχνη και αφετέρου είναι αδύνατο να αποδωθούν καλύτερα από χρυσοπληρωμένους και πάμπλουτους ηθοποιούς και σκηνοθέτες τα καθημερινά προβλήματα μικρομεσαίων ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινά να επιβιώσουν. ακόμη και αν κάποιοι από αυτούς έχουν βιώσει την ανέχεια ή αντίστοιχες δυσκολίες, μετά από χρόνια πολυτελούς βίου μου θυμίζουν το ριβάλντο που έχασε τα δόντια του από τον υποσιτισμό αλλά τώρα στηρίζει μπολσονάρο. τεσπα, είχα μια συζήτηση πρόσφατα με δικούς μου ανθρώπους για το αν θα την παρακολουθήσουμε... αυτά.
commissar
08-01-2020, 00:54
θεωρώ, λοιπόν, ότι καταστάσεις που έχουμε πολλάκις βιώσει στην πραγματική ζωή, στις ζωές της ευρύτερης οικογένειάς μας και στις ζωές των φίλων μας είναι αδύνατο να αποδωθούν καλύτερα από χρυσοπληρωμένους και πάμπλουτους ηθοποιούς και σκηνοθέτες τα καθημερινά προβλήματα μικρομεσαίων ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινά να επιβιώσουν.
Μαζί σου, οπότε όταν βλέπω κάτι που να το κάνει σωστά όλο αυτό με αγγίζει πολύ, όπως πχ η σκηνή του καβγά Driver και Johansson (https://www.youtube.com/watch?v=N8Sc-7ioGQs) ή ολόκληρο το Before Midnight του Linklater που θα πρότεινα να τσεκάρει όποιος γούσταρε το Marriage Story, ακόμα και αν δεν έχει δει τα 2 προηγούμενα της τριλογίας.
OniBocho
08-01-2020, 10:03
ΕΤΣΙ ΒΥΖΑΡΕΣ ΜΕΤΑΛ ΓΑΜΗΣΙΑ ΜΠΥΡΕΣ ΑΡΝΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ ΑΟΥΓΚ
Πέρα από τα αρνιά στη σούβλα άουγκ, δε βλέπω τίποτα κακό στην αποπάνω πρόταση.
atom_smasher
08-01-2020, 16:29
Αρνιά γενικώς δεν τρωω ούτε εγώ.