View Full Version : Ποδοσφαιροπαδισμός και ψυχασθένεια
Parasight
06-02-2019, 10:00
Λοιπόν, αρχικά για ακόμη μια φορά θα κατακεραυνώσω το τσατ το οποίο είναι Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ που δεν ποστάρουμε πια και δε γίνονται ουσιαστικές συζητήσεις από όσους θέλουν γιατί δεν είμαστε εδώ 24/7 και ό,τι συζήτηση ξεκινήσει πεθαίνει μοιραία μετά από ώρες χωρίς να έχει ειπωθεί κάτι ουσιαστικό.
Και από κει και πέρα, προσπαθώντας να το συμπτύξω όσο μπορώ από χθες:
<mourning apocalypse>και γενικά όλα αυτά τα χρόνια οι μόνοι που είχαν ψιλιαστεί τη φάση εξ' αρχής καθότι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους είναι οι βάζελοι
<mourning apocalypse> οι αεκτζήδες είναι βλάκες και οι παοκτζήδες έχουν βρεθεί απέναντι λόγω συγκυρίας
<mourning apocalypse> αν και κάποιοι από τους τελευταίους την είχαν επισης μυριστεί
<Parasight> διαχωρίζεις τους ανθρώπους οπαδικά
<Parasight> "οι αεκτζήδες είναι βλάκες", μου φαίνεται για πολύ στοιχειοθετημένη άποψη
<Parasight> και οι βάζελοι είχαν ψυλλιαστεί, επειδή είναι βάζελοι. μάλλον το πράσινο σε βοηθάει να σκεφτείς
<mourning apocalypse> κοίτα είναι άλλο το έχω τη ζωή μου και παράλληλα βλέπω λίγο μπαλίτσα και υποστηρίζω την ομάδα μου
<mourning apocalypse> και άλλο το η ζωή μου κινείται σε μεγάλο ποσοστό γύρω από την ομάδα μου και συμμετέχω ενεργά στο οπαδικό της κίνημα
<mourning apocalypse> για τη δεύτερη περίπτωση τίθενται διαχωρισμοί και οι λόγοι είναι προφανείς
<Parasight> λολ για πες δυο-τρεις προφανείς λόγους
<mourning apocalypse> παρασαιτ γιατί αν εξαιρέσεις μια ανεπαίσθητη πολυμορφία που μπορεί να υφίσταται συνήθως λειτουργούνε βάσει κεντρικής γραμμής. και άρα μπορούν να χαρακτηριστούν και να διαχωριστούν.
<mourning apocalypse> για παράδειγμα υπάρχουν αρκετοί αντιφα γαυροι που πάνε και γήπεδο αλλά η γραμμή της 7 είναι συγκεκριμένη.
Η δική μου ένσταση με τη λογική του mourning, ξεκινάει από τη ρίζα. Εν ολίγοις, όταν μιλάμε για "κεντρική γραμμή" οργανωμένων οπαδών, αυτό σημαίνει ότι ο καθένας συνειδητοποιημένος οπαδός, πριν ασπαστεί μια συγκεκριμένη ομάδα, μελέτησε τη συγκεκριμένη γραμμή και φιλοσοφία και έτσι έκανε την επιλογή του; Ή μήπως λεωγωτωρα ήταν μια συγκεκριμένη ομάδα από μικρός και απλά βρέθηκε όπου βρέθηκε ουσιαστικά τυχαία; Οπότε τι γίνεται αν κάποια στιγμή δει ότι η "γραμμή" της ομάδας του διαφέρει από την προσωπική του φιλοσοφία ή πιστεύω; Είναι δυνατό να αλλάξει ποτέ ομάδα; (αστεία ερώτηση η τελευταία, το ξέρω)
Γενικά, η δική μου αντίληψη είναι ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι αντίστοιχο της θρησκείας η οποία δίνεται τυχαία στον καθένα αναλόγως τον τόπο γέννησής του. Και στην ουσία είναι ακόμη ένας τρόπος ελέγχου μαζών σε ένα άλλο επίπεδο, που μπορεί όμως να έχει και αισθητές κοινωνικές επιπτώσεις, βλέπε πχ δημαρχία Πειραιά.
Γενικά ρε παιδί μου, όσοι ασχολείστε ενεργά και είστε ορκισμένοι οπαδοί μιας ομάδας, τι φάση; Τι νιώθετε ότι σας κάνει ανώτερους από τους απέναντί σας; Και αυτό κατά πόσο ήταν συνειδητή επιλογή εξ αρχής; Σε σημείο πχ να υπερασπίζεστε τον κάθε μεγαλοεπιχειρηματία/λαμόγιο/μαφιόζο που είναι ιδιοκτήτης ανά πάσα στιγμή; Διαφωτίστε μας λίγο για ό,τι δεν πιάνουμε οι υπόλοιποι.
Πφφφφ...
Τεράστια κουβέντα ανοίγεις.
Εγώ που πλέον είμαι μακρυά (αλλά όλοι οι δικοί μου άνθρωποι είναι κοντά) μπορώ να σου πω πως τουλάχιστον σε κάθε ομάδα στην Ελλάδα, οι λειτουργίες οπαδικά είναι τελείως διαφορετικές.
Αλλού υπάρχει κοινή γραμμή που την ακολουθούν όλοι, αλλού όχι.
Αλλού είναι μοιρασμένοι στην μέση, αλλού έχεις μπραβιλίκια και νύχτα, αλλού έχεις αγνούς, και όλα αυτά στην ίδια ομάδα.
Δεν μπορώ να σε διαφωτίσω στα ερωτήματα σου, δεν υπάρχει λογική εξήγηση μόνο εμπειρική και συναισθηματική. Για εμένα η 4 είναι η οικογένεια μου, ξεκινάει από τα πολύ παιδικά μου χρόνια και φτάνει σε ανθρώπους που γίναμε μετά συγγενείς και γενικά έχουμε κοινό τρόπο σκέψης κάτω από έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο (ο οποιός διαφέρει πολύ με άλλους του ΠΑΟΚ, αλλά και είναι παρόμοιος με άλλους πάλι του ΠΑΟΚ).
Δεν χρηματίστηκα, δεν έγινα υπάλληλος (θα μπορούσα εύκολα) και το ίδιο έκαναν όσοι ήταν γύρω μου, δεν υπερασπιστήκαμε κανέναν μεγαλοεπιχειρηματία, όταν σε κάποια φάση μας προσέγγισε κάποιος έφυγε με όπισθεν.
Δεν μπορείς να μιλήσεις για έλεγχο μαζών, όταν υπάρχει ανυπακοή. Η ανυπακοή φέρνει και φυλακίσεις και ποινές, τουλάχιστον σε μία περίπτωση μπορώ να σου φέρω παράδειγμα δικογραφίας με 200+ ονόματα μέσα.
Όταν δεν υπάρχει ανυπακοή και υπάρχει υπαλληλική σχέση, τότε πάμε σε έλεγχο μαζών.
Γενικά πάντως θα στο πω, όλοι οι οπαδοι στην Ελλάδα είναι υποκριτές. Αν πιάσουμε τις 6 ομάδες που έχουν τον πιο πολύ κόσμο, όλοι είναι κάφροι και μπορούν να φτάσουν στα άκρα-γενικα δεν θέλει πολύ αν θέλεις να γίνεις "τοπ" σε αυτό το επίπεδο. 300 άτομα μάχιμα συν 2-3 μυαλά να οργανώνουν και είσαι αξεπέραστος. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, περί υποκρισίας μιλώντας όλοι ξέρουν ότι οι ΠΑΟΚτσηδες, οι Ολυμπιακοί και οι Παναθηναικοί είναι κάφροι, μιλάω για την αυστηρή συνδεσμιακή βάση. Αλλά τουλάχιστον είναι κάφροι δεδηλωμένοι, όχι σαν τους ΑΕΚτσήδες ή τους Ηρακλειδείς που πουλάνε και ιδεολογία και κουλτούρα και διαφορετικότητα και ξύσε τα αρχίδια σου.
Γενικά, για να ασχολείσαι ΣΟΒΑΡΑ πλέον με το οπαδικό στην Ελλάδα πρέπει ή να είσαι καμμένο μυαλό που δεν μπορεί να ξεπεράσει το ρομαντικό παρελθόν του (καλησπέρα σας), ή να είσαι ηλίθιος, ή να έχεις χρηματικό ώφελος.
Τέλος, είναι η αδρεναλίνη, ο κίνδυνος. Αίσθηση που δεν θα νιώσεις ούτε αν πας να δεις ξέρω γω τους Anti Heroes σε ένα καταγώγι στην Atlanta. Η αίσθηση της αδρεναλίνης είναι πολύ μεγαλύτερη από όση φαντάζεσαι Parasight, και το πάθος τρομακτικό.
ion_storm
06-02-2019, 22:45
Γενικά, για να ασχολείσαι ΣΟΒΑΡΑ πλέον με το οπαδικό στην Ελλάδα πρέπει ή να είσαι καμμένο μυαλό που δεν μπορεί να ξεπεράσει το ρομαντικό παρελθόν του (καλησπέρα σας), ή να είσαι ηλίθιος, ή να έχεις χρηματικό ώφελος.
Πολύ σωστό το παραπάνω.
Γιατί δεν μπορώ με τίποτα να εξηγήσω το πως έχουμε φαινόμενα ότι πει ο πρόεδρας και η ομάδα uber alles σε ανθρώπους που δεν είναι μικρής ηλικίας ή λοβοτομημένοι, ή έχουν και γενικότερα διάφορα οφέλη, από την όλη ενασχόληση και την συμμετοχή.
Αν θες ανέλυσε λίγο το σοβαρά.
Να προσθέσω ότι δεν πρέπει να αγνοούνται και περιπτώσεις όπου ένας σύνδεσμος είναι η μόνη διέξοδος για κοινωνικές επαφές και γενικότερα κοινωνικοποίησης με ότι και αν σημαίνει αυτό.
Γιατι κάποιος, προσωπική άποψη τα παρακάτω, όσο αρρωστάκι και να είναι με την ομάδα, πράγμα σεβαστό, ε δεν γίνεται κάποια στιγμή με όσα βλέπει θα ξενερώσει τον κώλο του, θα σιχαθεί τη ζωή του και επειδή το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αυτό που είναι θα κόψει και το γήπεδο και μακρυά και αγαπημένοι.
FANTASMA
07-02-2019, 00:03
Εχω κοψει πληρως το ελληνικο ποδοσφαιρο εδω και 10 χρονια, και 2-3 χρονια πριν απο αυτο ασχολιομουν ηδη πολυ λιγοτερο, για λογους που αναφερθηκαν. Αν και ειμαστε απο τους πιο σαπιους σε αυτον τον τομεα στην Ελλαδα, και τα αλλα πρωταθληματα δεν πανε πολυ πισω. Η καφριλα και ολα αυτα τα πρωτογονα ενστικτα που βγαινουν στο γηπεδο απο μεγαλη μεριδα ανθρωπων, ειναι δυστυχως αρρηκτα συνδεδεμενα με μαλακια στον εγκεφαλο και πληρη ελλειψη σεβασμου στον συνανθρωπο, γι αυτο εχουμε και ολα τα εκτροπα στα γηπεδα.
Απο κει και περα, στα δικα μου ματια οι καμμενοι οπαδοι οποιασδηποτε ομαδας ειναι ακριβως το ιδιο, και δεν εχει να κανει καν με την ομαδα που υποστηριζουν. Γελαει ο κοσμος με πιο εξυπνους οπαδους καποιας ομαδας αντι για καποιας αλλης.
tsimpouklano
07-02-2019, 00:18
Καταρχάς, οπαδός δεν είσαι επειδή σ' αρέσει η μπάλα, ή επειδή είσαι με το ευ αγωνίζεσθαι. Είναι ένα από τα ζητήματα που όταν προσπαθώ να εξηγήσω με "λογικά" επιχειρήματα σε κάποιον που με ρωτάει "Γιατί υποστηρίζεις τον ΠΑΟΚ", καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν τετοια επιχειρήματα. Παρά μόνο βιώματα και καταστάσεις που με έφεραν σε αυτό το σημείο.
Σίγουρα, νομίζω, συμφωνούμε πως το τι ομάδα (θα) είναι ο καθένας είναι ένας παράγοντας τυχαιότητας και διαφόρων παραγόντων που ανάγονται στο εξωτερικό περιβάλλον του κάθε ατόμου έως μία άλφα τρυφερή ηλικία. Για να μη μιλάμε αόριστα, εγώ μεγάλωσα στην Καλαμπάκα: μία περιοχή κατεξοχήν ολυμπιακοπαναθηναικοαεκτζήδικων καταβολών. Οι φίλοι μου Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ε μεγαλώνοντας κι εγώ, 6-7 χρονών, μία δήλωνα τη μία, μία την άλλη. Λόγω σχέσεων με τη Θεσσαλονίκη, ανεβαίναμε συχνά οικογενειακώς και ο γιος (αρκετά μεγαλύτερος) οικογενειακών φίλων με τρομοκρατούσε πως αν δε γίνω ΠΑΟΚ θα με δείρει. Μία, δύο, με τα πολλά άρχισα να δηλώνω ΠΑΟΚ. Και μεγαλώνοντας, αυτή η "διαφορετικότητα" με έλκυε το ίδιο ίσως με την ίδια την ομάδα (επίσκεψη στο δημοτικό στάδιο Τρικάλων για αγώνα με σκουλήκι λόγω τιμωρίας, με το θρυλικό κοτόπουλο στο γρασίδι για να φάει τα σκουλήκια, υπογεγραμμένη μπάλα από Μπάγιεβιτς σε αγώνα με τα Τρίκαλα). Ήταν ο λόγος που πέρασα φοιτητής Θεσσαλονίκη και που για τα 5 πρώτα χρόνια δεν έχασα ματς στην Τούμπα (ήταν η φωνή που δεν είχα βγάλει έως τότε, μαζεμένη, πιστεύω). Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι το που μεγαλώνεις και κάτω υπό ποιες συνθήκες παίζει τεράστιο ρόλο στο πώς θα προσεγγίσεις (οπαδικά πάντα) την εκάστοτε ομάδα. Δηλαδή είναι αυτό που λέει Reject: η ρομαντική ανάμνηση γύρω από μία εποχή (και όσα τη διαμόρφωσαν), όλα τα περιστατικά γύρω από αυτήν, είναι η βασική αιτία της ανορθολογικότητας που συνοδεύει την ταυτότητα του οπαδού. Σίγουρα, υπάρχουν ένα σωρό γεγονότα που μπορεί να έχουν διαμορφώσει αυτή την ανορθολογικότητα, από αυτά που έγραψα παραπάνω για μένα έως εκδρομές επί εκδρομών και με όσα καλά/κακά έχουν (να διαβάσετε τον Ισοβίτη (http://www.toposbooks.gr/contents/books_details.php?nid=514), τα λέει ωραία).
Από την άλλη, τα παραπάνω θεωρώ πως ουδεμία σχέση έχουν με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή οπαδικώς. Ίσως μόνο ότι λειτούργησαν ως αφετηρία για ορισμένα άτομα ώστε είτε να ακολουθήσουν το δόγμα "ο θάνατός σου, η ζωή μου" με ραντεβού και πάει λέγοντας, είτε να προσεγγίσουν πλέον τις ομάδες τους επαγγελματικά (υπάλληλοι διαφόρων ιδιοτήτων) και να προωθήσουν τις δικές τους ή των αφεντικών τους ατζέντες (βλ. Πειραιάς, σύμπλεγμα με ΧΑ, και άλλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το θέμα περιορίζεται μονάχα σε μία ομάδα) είτε όλα τα παραπάνω μαζί. Όχι ότι βέβαια νιώθουν πως κάτι τέτοιο είναι κακό ή οτιδήποτε: με την ίδια ανορθολογικότητα που προσπαθώ να πω με 2 λόγια τι είναι για μένα η ομάδα, με κάποια άλλη ίσως ο οπαδός-υπάλληλος θα προσπαθήσει να το κάνει για τον εαυτό του. Ο μόνος κοινός, όμως, παράγοντας αυτών των κατηγοριών οπαδών -όσο κι αν μεσ' την απουσία λογικής σε κάποιον μη-οπαδό οριακά φαντάζει το ίδιο- είναι ότι υποστηρίζουν την χ, ψ ομάδα και τίποτα παραπάνω.
Φυσικά, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, είναι γεγονός πως ο σύνδεσμος ή/και η ομάδα, λειτουργούν ως μία άλλη (ή και μοναδική) οικογένεια για αρκετούς. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, αλλά γιγαντώνεται ως πρόβλημα, όταν επισκιάζεται από όσους αφήσαν πίσω τους τον ρομαντισμό τους και ακολουθήσαν άλλα οπαδικά μονοπάτια. Προφανώς υπάρχουν και ένα σωρό άλλες προβληματικές καταστάσεις, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.
Προσωπικά πάλι, τελευταίως έχω ξενερώσει απίστευτα με όσα συμβαίνουν στο οπαδικό κομμάτι του ΠΑΟΚ, γιατί όλα αυτά που δεν ήθελα ή δε μπορούσα να δω, σκάνε άσχημα και σε πολύ μεγαλύτερο ρυθμό απότι παλαιότερα (προφανώς όχι επειδή δεν είμαστε ενωμένοι, αλλά ως τι φορέας θεωρίας και πράξης έχει καταλήξει να λειτουργεί η παοκτσήδικη κερκίδα). Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που κρατάνε ακόμα τη σημαία του γαλατικού χωριού ακόμα ψηλά και μαζί τους θα είμαστε.
Leper Jesus
09-02-2019, 14:18
Νομίζω ότι τα post του Reject και του tsimpouklano προσεγγίζουν τα ζητήματα που θίχτηκαν ολόσωστα, και τίποτα ανορθολογικό δεν υπάρχει σε αυτό. Αν ξεπεραστεί η τυχαιότητα της αρχικής επιλογής, όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ κοινά που δε χρειάζεται να είσαι και βαθιά χωμένος για να τα αντιληφθείς: η κοινωνικοποίηση, μία ολόκληρη κουλτούρα και ιστορικότητα που χτίζεται μέσα από κοινές εμπειρίες/βιώματα, ένα ιστορικό "βάρος" που νιώθεις ότι συνεχίζεις, οι προοπτικές "ανέλιξης" (ακόμα κι αν αυτή δεν έχει σχέση με φράγκα, αλλά με κοινωνική αναγνώριση), οι σχέσεις μέσα στο χρόνο που κρατάνε, οι προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης και ικανοποίησης βασικών αναγκών, η αδρεναλίνη κλπ. Πουθενά σ' όλα τα παραπάνω δεν ανέφερα τίποτα που να έχει άμεση σχέση με την μπάλα ή τον αθλητισμό, αυτά λίγη σημασία έχουν. Πέρα από το βιβλίο του Ισοβίτη, κάποιος μπορεί να τσεκάρει και το "Furiosi" του Ballestrini.
Parasight
20-02-2019, 12:29
Από το Ναι, Είσαι Ελευθεραγορίτης στο fb:
Είσαι σε μια παρέα,ας πούμε σε ένα καφενείο μεταξύ αγνώστων και λες πως ο μαρινάκης είναι ένας εγκληματίας που έχει στην πλάτη του όλο τον κ.π.δ και θα έπρεπε να είναι στη φυλακή ήδη από το σκάνδαλο των στημένων αγώνων,δηλαδή πολύ πριν από την ιστορία του noor1.Αμέσως οι περισσότεροι θα υποθέσουν πως είσαι παναθηναϊκός.Μετά τους λες πως ο αλαφούζος είναι ένας αρχιαπατεώνας και πως θα έπρεπε να είναι κι αυτός μέσα για άλλους λόγους. Ζορίζονται λίγο και σκέφτονται πως είσαι κάτι ανάμεσα σε παοκ και αεκ. Τους λες λοιπόν πως ο τίγρης έπρεπε να έχει πάει κι αυτός μέσα εδώ και χρόνια για μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων από την οποία γλύτωσε.Έκει όλοι πλέον έχουν σιγουρευτεί πως είσαι παοκ. Για κερασάκι στην τούρτα τους λες πως ο ιβάν χρησιμοποιεί μια στρατιά οπαδών για να κάνει πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία της χρεοκοπημένης μας χώρας για λογαριασμό τρίτων.Εκεί μπλοκάρουν και το παθαίνουν αυτό γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν πως υπάρχουν άνθρωποι που τους έχουν όλους αυτούς χεσμένους. Την ίδια ακριβώς λογική των ούγκανων οπαδών τη συναντάμε και στην πολιτική.Απλή και περιεκτική παράγραφος, λέει με ιδανικό τρόπο όσα έχω στο κεφάλι μου αλλά δε μου έβγαινε να το εκφράσω.
Όλοι οι παραπάνω λοιπόν που μου μιλάτε για συναίσθημα, αδρεναλίνη, αναμνήσεις, κοινές εμπειρίες στους συνδέσμους σας, πείτε μου ότι ποτέ δεν υπερασπιστήκατε/σιγοντάρατε τον πρόεδρο της ομάδας σας (ακόμη και έναν από τους παραπάνω τέσσερις που αναφέρονται), ή έστω δεν είπατε γι'αυτόν "έλα μωρέ τώρα, αφού όλοι τα ίδια κάνουν" για να τον ξεπλύνετε. Και η ερώτηση είναι ουσιαστικά ρητορική, γιατί φρέσκα και γραμμένα είναι πολλά σχόλια και για τον Δον Μαρινάκη, και για τον Ιβάν με το ζωσμένο όπλο στο γήπεδο και γενικώς.
Γιατί είναι δεκτές οι προσωπικές εμπειρίες και η προσωπική προσκόλληση σε κάτι, αλλά όταν μετά από χρόνια δε μας βγαίνει ιδανικά όπως το είχαμε φανταστεί/προβλέψει, ξέρω ότι είναι δύσκολο να το απαρνηθούμε, τουλάχιστον όσον αφορά στο σάπιο τμήμα του. Κι εγώ με Pantera και Down μεγάλωσα και υπάρχουν προσωπικά βιώματα, αλλά δε θα πω για τον Anselmo "έλα μωρέ, απλά είχε πιει εκείνο το βράδυ και μαλακιζόταν".
OniBocho
20-02-2019, 12:53
"Δεν μπορείς να το καταλάβεις, γιατί δεν το έχεις ζήσει στα τσιμέντα"
atom_smasher
20-02-2019, 13:15
Από το Ναι, Είσαι Ελευθεραγορίτης στο fb:
Είσαι σε μια παρέα,ας πούμε σε ένα καφενείο μεταξύ αγνώστων και λες πως ο μαρινάκης είναι ένας εγκληματίας που έχει στην πλάτη του όλο τον κ.π.δ και θα έπρεπε να είναι στη φυλακή ήδη από το σκάνδαλο των στημένων αγώνων,δηλαδή πολύ πριν από την ιστορία του noor1.Αμέσως οι περισσότεροι θα υποθέσουν πως είσαι παναθηναϊκός.Μετά τους λες πως ο αλαφούζος είναι ένας αρχιαπατεώνας και πως θα έπρεπε να είναι κι αυτός μέσα για άλλους λόγους. Ζορίζονται λίγο και σκέφτονται πως είσαι κάτι ανάμεσα σε παοκ και αεκ. Τους λες λοιπόν πως ο τίγρης έπρεπε να έχει πάει κι αυτός μέσα εδώ και χρόνια για μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων από την οποία γλύτωσε.Έκει όλοι πλέον έχουν σιγουρευτεί πως είσαι παοκ. Για κερασάκι στην τούρτα τους λες πως ο ιβάν χρησιμοποιεί μια στρατιά οπαδών για να κάνει πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία της χρεοκοπημένης μας χώρας για λογαριασμό τρίτων.Εκεί μπλοκάρουν και το παθαίνουν αυτό γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν πως υπάρχουν άνθρωποι που τους έχουν όλους αυτούς χεσμένους. Την ίδια ακριβώς λογική των ούγκανων οπαδών τη συναντάμε και στην πολιτική.Απλή και περιεκτική παράγραφος, λέει με ιδανικό τρόπο όσα έχω στο κεφάλι μου αλλά δε μου έβγαινε να το εκφράσω.
Όλοι οι παραπάνω λοιπόν που μου μιλάτε για συναίσθημα, αδρεναλίνη, αναμνήσεις, κοινές εμπειρίες στους συνδέσμους σας, πείτε μου ότι ποτέ δεν υπερασπιστήκατε/σιγοντάρατε τον πρόεδρο της ομάδας σας (ακόμη και έναν από τους παραπάνω τέσσερις που αναφέρονται), ή έστω δεν είπατε γι'αυτόν "έλα μωρέ τώρα, αφού όλοι τα ίδια κάνουν" για να τον ξεπλύνετε. Και η ερώτηση είναι ουσιαστικά ρητορική, γιατί φρέσκα και γραμμένα είναι πολλά σχόλια και για τον Δον Μαρινάκη, και για τον Ιβάν με το ζωσμένο όπλο στο γήπεδο και γενικώς.
Γιατί είναι δεκτές οι προσωπικές εμπειρίες και η προσωπική προσκόλληση σε κάτι, αλλά όταν μετά από χρόνια δε μας βγαίνει ιδανικά όπως το είχαμε φανταστεί/προβλέψει, ξέρω ότι είναι δύσκολο να το απαρνηθούμε, τουλάχιστον όσον αφορά στο σάπιο τμήμα του. Κι εγώ με Pantera και Down μεγάλωσα και υπάρχουν προσωπικά βιώματα, αλλά δε θα πω για τον Anselmo "έλα μωρέ, απλά είχε πιει εκείνο το βράδυ και μαλακιζόταν".
σωστος. Δεν υποστήριξα ποτε ότι το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός να κερδάνε και οι υπόλοιποι να πάνε να γαμηθουνε.
Κι εγώ με Pantera και Down μεγάλωσα και υπάρχουν προσωπικά βιώματα
Καμία απολύτως σχέση όμως.
On topic δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν πρόεδρο, ειδικά από την στιγμή που για να γίνει κάποιος πρόεδρος σε μία ομάδας πρέπει να είναι από μαφιόζος έως πρεζέμπορας.
Parasight
20-02-2019, 14:47
Reject, με ένα πολύ πρόχειρο search, στην εισβολή του Σαββίδη στο γήπεδο περσι είχες πει
Εντάξει, δεν έγινε και τίποτα...
Τους πουτάνας γιούς που αβαντάρουν την πιο σιχαμένη ομάδα του πλανήτη, με τους πιο εμετικους οπαδούς πήγε και τραμπούκισε ο άνθρωπος.
Δεν πειράζει, για χαμούνια μιλάμε.Αλλά ακόμη και ο απόλυτος συνήθως σε τέτοια θέματα τσιμπούκλανος:
Ξυδάκι τώρα παλιοκομπλεξάρες.
Το ότι αρκετός κόσμος τα χει πάρει με τη φετινή αδικία δεν είναι δείγμα υποστήριξης στον Σαββίδη, αλλά αντίδραση σε απ' τις σταγόνες που ξεχύλισαν το φετινό ποτήρι. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι αυτοί που βλέπουν στο πρόσωπο του Ιβάν τον άφθαρτο Μεσσία που θα μας σώσει παρέα με τους Ρώσσοι.
Ξανά, λοιπόν, ξυδάκι.Δεν έχω πρόθεση να επιτεθώ, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο όσον αφορά το τι εννοούμε όταν λέμε ξεπλυματάκι.
Μπορούμε να το πιάσουμε και από αλλού και όχι από τους προέδρους, απλά τώρα έτυχε με αφορμή το παραπάνω quote. Πχ από τους παίχτες που αγοράζονται (και από το εξωτερικό) και για κάποιο λόγο γίνονται σημαίες για τους οπαδούς. Οι οποίοι παίχτες φυλάνε τη φανέλα στο γήπεδο και ορκίζονται/πουλάνε πίστη στην ομάδα, όμως αύριο (ω τι έκπληξη) θα φύγουν για να πάνε στην ομάδα που θα τους δώσει περισσότερα. Εν ολίγοις, οι οπαδοί αποθεώνουν και προσκυνούν έναν μισθωτό, ο οποίος κάνει ακριβώς αυτό, δλδ ζει από αυτό. Πόσα δεν έχουμε ακούσει για το πόσο έχει παγιωθεί συνειδησιακά πχ ο Garcia στον ΠΑΟΚ, επειδή χμμ έτυχε να έρθει στον ΠΑΟΚ. Εκτός αν μου πει κάποιος ότι ο Garcia επέλεξε τον ΠΑΟΚ, γιατί, αν και Ουρουγουανός, ήταν πάντα ΠΑΟΚΑΡΑ και είχε πάντα όνειρο ζωής να έρθει. Το παράδειγμα ομάδας/παίχτη είναι τυχαίο και δεν έχω άλλα αντίστοιχα μόνο και μόνο επειδή προφανώς δεν παρακολουθώ αθλητική επικαιρότητα. Και τεσπα, πέρα από τους παίχτες που πηγαινοέρχονται, σου λένε υπάρχει η ομάδα ως θεσμός, η επιλογή της οποίας οι ίδιοι οπαδοί παραδέχεστε ότι ήταν τυχαία, κυρίως λόγω τόπου κατοικίας. Δεν έχει καμία λογική (όπως λέμε ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ) όλο αυτό στο σύνολό του, και δεν υπάρχει τίποτα να καταλάβω. Αν πάμε να δικαιολογήσουμε την έλλειψη λογικής με συναίσθημα, αδρεναλίνη και λοιπά άλλα, τότε με τα ίδια ελαφρυντικά εν δυνάμει δικαιολογούμε πολύ χειρότερα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο, πχ ρατσισμό ("έλα μωρέ, είχα πιει ένα ποτηράκι και τον είπα πίθηκο"), ακόμη ίσως και βιασμό ("ήταν ντυμένη προκλητικά και με άναψε").
Το παραπάνω παράδειγμα με τον Anselmo μια χαρά έχει σχέση. Έχει να κάνει με την αποκαθήλωση πραγμάτων που παραδοσιακά έχουμε μάθει ή μας έχουν μάθει να θεωρούμε εξ ορισμού ιερά και υπεράνω όλων. Θες να τα πεις Pantera, Χριστιανισμό, ΘΡΥΛΟ ή οτιδήποτε άλλο.
Εμμένω στην άποψη μου για τα περσυνά του Σαββίδη, εννοείται επικροτώ ότι έκανε στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον στηρίζω ΓΕΝΙΚΑ.
Και όχι, στο ξαναλέω, δεν είναι το ίδιο.
tsimpouklano
20-02-2019, 16:42
Parasight, θεωρώ πως κάνει λογικά άλματα. Και αυτό γιατί, όσο αδύνατο και να σου φαίνεται, τα νοήματα που φαντασιακά συνέθεσαν και συνθέτουν την αντίληψη περί ομάδας είναι - τουλάχιστον εξαρχής - ασύνδετα με τον εκάστοτε πρόεδρο/παίκτη/παράγοντα/κλπ. Ορισμένες φορές ενδεχομένως να συμπληρώνονται (π.χ. ο Γκαρσία που αναφέρεις έγινε παίκτης-σύμβολο μετά τη μπουνιά στον Ντιόγκο: δεν αφορούσε προφανώς τον Ντιόγκο, αλλά την αγανάκτηση με τις πρακτικές του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο). Το "τουλάχιστον εξαρχής", βέβαια, που αναφέρω δεν είναι καθόλου αμελητέο και έγκειται στο παράδειγμα ομάδων, π.χ. Ολυμπιακός, που με τον καιρό μεταβάλλονται εξατίας της όλο και αυξανόμενης πρόσδεσης μερίδας των οργανωμένων οπαδών στο διοικητικό άρμα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά παραδείγματα τα οποία αποδεικνύουν πως οι οπαδοί δεν είναι πρόβατα - και γενικώς θεωρώ πως αυτή η αντίληψη μερίδας κόσμου, απολιτίκ αλλά πολύ χειρότερα πολιτικοποιημένου, είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς αυτές οι προσεγγίσεις είναι που αφήνουν ορθάνοιχτο το δρόμο στην ακροδεξιά να κάνει ό,τι γουστάρει στις κερκίδες (το αποτέλεσμα του no politica x2. Εδώ να πω πως δεν είμαι υπέρ της αμιγώς πολιτικοποίησης της κερκίδας, καθώς όπως έγραψα και στο 1ο post είναι μία άκρως ανορθολογική προσέγγιση της πραγματικότητας, αλλά τουλάχιστον να μην αποτελεί δυνάμει φυτώριο ΧΑγιτών/μπράβων των προέδρων).
Σε σχέση με τις πρακτικές του Σαββίδη, κανένα ξέπλυμα από μεριάς μου (το post που quotαρες αυτό ακριβώς λέει). Απλά όπως ΠΑΟΚ ήμασταν πριν τον Σαββίδη, έτσι ΠΑΟΚ είμαστε και με τον Σαββίδη, αλλά θα είμαστε και μετά απ' αυτόν. Στη διαδρομή του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου πάντα, έτσι; Στο μεταξύ, πάντοτε θα υπάρχουν επίδοξοι γλύφτες, οι οποίοι - όπως συμβαίνει σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής, δεν είναι αμιγώς οπαδικό ζήτημα - θα θέλουν να νιώσουν "κάποιοι" δίπλα σε κάποιον ισχυρό (βλ. Σαββίδη, Μαρινάκη, Μελισσανίδη) ή και επωληθούν από την ύπαρξή τού. Και στην τελική, γιατί η κριτική αναφορικά με την μαλθακοποίηση των μαζών και την άμπωτη των αντιστάσεων ξεκινά από το "Τι μαλάκες είστε ρε οπαδοί που γουστάρετε την τάδε ή δείνα ομάδα και στηρίζετε τον Α, Β, Γ πρόεδρο που κάνει το x, y, z" και όχι από το "Τόσο οικονομικό και κοινωνικό γαμήσι, γιατί τόσο καιρό δεν κάνουμε τίποτα;";
Parasight
20-02-2019, 16:56
Άλεξ και οι δύο, μια και πιάσαμε την τότε φάση με Σαββίδη. Η αναμενόμενη/λογική αντίδραση θα ήταν κατά τη γνώμη μου κάτι σαν "οκ είναι πρόεδρος της ομάδας μου αλλά με αυτό που έκανε ήταν ξεκάθαρα μαλάκας 100%". Όμως αντ'αυτού, βλέπουμε μία δικαιολόγηση του στιλ "οκ εγώ δεν είμαι μαζί του αλλά καλά σας έκανε/να πάθετε".
Σφαιρικότερα τώρα, το ότι γενικά σε τέτοιες μαφιοζολαμογιοπρακτικές από τις οποίες βρίθει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ΠΑΝΤΟΥ, εσύ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ θα κάτσεις απέναντι από τον γαύροχανουμοβάζελο, καταδικάζοντας αυτές που προέρχονται από "εκεί" αλλά προσπαθώντας να καθαγιάσεις όσες ξεκινάνε απο τη δική σου πλευρά (είτε με ευθύ είτε με πιο ήπιο τρόπο) ασχέτως Σαββίδη συγκεκριμένα, εγώ δε μπορώ να το καταλάβω.
Επίσης Άλεξ, σε αυτό το ψευτοδίλημμα περί κινδύνου "απολιτικοποίησης", τότε πχ θα έπρεπε να παίρνουμε θέση σε ΟΛΑ όσα συμβαίνουν γύρω μας, πχ ελληνική, αλβανική ή ρουμανική μαφία;
tsimpouklano
20-02-2019, 17:20
Άλεξ και οι δύο, μια και πιάσαμε την τότε φάση με Σαββίδη. Η αναμενόμενη/λογική αντίδραση θα ήταν κατά τη γνώμη μου κάτι σαν "οκ είναι πρόεδρος της ομάδας μου αλλά με αυτό που έκανε ήταν ξεκάθαρα μαλάκας 100%". Όμως αντ'αυτού, βλέπουμε μία δικαιολόγηση του στιλ "οκ εγώ δεν είμαι μαζί του αλλά καλά σας έκανε/να πάθετε".
Αναφορικά με την ένοπλη εισβολή στο γήπεδο ήμουν και είμαι ενάντια. Όχι για τη σημειολογία της υπόθεσης (κάλλιστα θα μπορούσε το όπλο να μη φανεί), αλλά για τη βλαχομαγκιά που θέλησε να επιδείξει και που λειτούργησε εις βάρος του ΠΑΟΚ (χωρίς αυτό να μεταθέτει τις ευθύνες που φέρει η ΑΕΚ για ό,τι έγινε). Ειδικά μάλιστα, όταν υπό άλλες περιπτώσεις "απαγορεύονται" μετακινήσεις οπαδών για το καλό της ομάδας.
Σφαιρικότερα τώρα, το ότι γενικά σε τέτοιες μαφιοζολαμογιοπρακτικές από τις οποίες βρίθει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ΠΑΝΤΟΥ, εσύ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ θα κάτσεις απέναντι από τον γαύροχανουμοβάζελο, καταδικάζοντας αυτές που προέρχονται από "εκεί" αλλά προσπαθώντας να καθαγιάσεις όσες ξεκινάνε απο τη δική σου πλευρά (είτε με ευθύ είτε με πιο ήπιο τρόπο) ασχέτως Σαββίδη συγκεκριμένα, εγώ δε μπορώ να το καταλάβω.
Ο γενικός κανόνας αυτού που περιγράφεις είναι να μην κοιτάμε τα του οίκου μας. Φυσικά και ισχύει, παντού. Σε τί ποσοστό, 30%, 40%, 50% ή 60%, δεν ξέρω, αλλά ισχύει. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που συμβαίνει γενικώς, δεν περιορίζεται στον αθλητισμό, ειδικά όταν κάτι πάει καλά. Δεν καθαγιάζω κανέναν: όταν θα μιλήσω για Σαββίδη θα πω για τα αρνητικά του (ποδοσφαιρικά ή μη) - που είνα πολλά - και τα θετικά του (ένα πρόχειρο που μου έρχεται στο μυαλό (https://www.sportime.gr/paok/i-dilosi-toy-ivan-savvidi-enantia-sto-fasismo/): προφανώς και το αντιμετωπίζω εντελώς σχετικά).
stam and the witches
20-02-2019, 18:23
Κι εγώ με Pantera και Down μεγάλωσα και υπάρχουν προσωπικά βιώματα, αλλά δε θα πω για τον Anselmo "έλα μωρέ, απλά είχε πιει εκείνο το βράδυ και μαλακιζόταν".
Για να καταλάβω ρε Πάρασαητς, το να υπερασπίζεσαι τον πολιτικό σου χώρο είναι το ίδιο με το να υπερασπίζεσαι τον Ανσέλμο;
Leper Jesus
20-02-2019, 20:19
Επειδή το β' πληθυντικό, βλέπω, το χρησιμοποιείς άκριτα, απλά να σημειώσω ότι δεν είχα, ούτε έχω καμία σχέση με συνδέσμους και δεν υποστηρίζω καμία ομάδα γενικότερα (βασικά δεν ασχολούμαι με τον αθλητισμό). Βέβαια μπορεί να μην αναφέρεσαι καν σε 'μένα, αλλά απαντάω γιατί quote-αρες πράγματα κι εκφράσεις που ανέφερα (κι) εγώ.
Αυτό, λοιπόν, που εγώ βρίσκω ενδιαφέρον (κι εσύ δεν μπορείς ή δε θέλεις να ερμηνεύσεις) είναι το πώς δημιουργείται και συντηρείται όλη η οπαδική κουλτούρα (και) σαν ιδεολογική κατασκευή. Με ευκολία το βαφτίζεις "ανορθολογικό", απλά υποθέτεις ότι όλοι αυτοί (εκατοντάδες; Χιλιάδες; Εδώ και 100+ χρόνια; ) είναι σχιζοφρενικές περιπτώσεις/χαμένα κορμιά και όλο αυτό δεν μπορεί να μελετηθεί παρά μόνο σαν "προσωπικά βιώματα". Καμιά φορά, όμως, αξίζει να βαθύνουμε λίγο περισσότερο σ' ό,τι μας φαίνεται εντελώς "παράλογο"/εχθρικό από το απλά να εκφράζουμε την αγανάκτηση μας και να το μεταφέρουμε σε μία σφαίρα εκτός ορθλογικής ερμηνείας. Εκτός κι αν προτιμάμε π.χ. και όλους τους φασίστες να τους βαφτίσουμε "μη-λογικούς"/ηλίθιους και να το λήξουμε το ζήτημα.
Αυτό που προσπάθησα να δείξω είναι ότι τα πεσίματα/μπάχαλα δεν είναι απλά μία γαργαλιστική είδηση στα δελτία των 20:00. Από πίσω κρύβεται μία ολόκληρη κουλτούρα (άσχετα αν εμάς μας απωθεί) με τους δικούς της νόμους και κανόνες, εμπεριέχονται ιδιαίτερες σχέσεις κοινωνικοποίησης, οικονομικές σχέσεις κλπ. κλπ.
Raven Lord
20-02-2019, 20:26
Κι εγώ με Pantera και Down μεγάλωσα και υπάρχουν προσωπικά βιώματα, αλλά δε θα πω για τον Anselmo "έλα μωρέ, απλά είχε πιει εκείνο το βράδυ και μαλακιζόταν".
Για να καταλάβω ρε Πάρασαητς, το να υπερασπίζεσαι τον πολιτικό σου χώρο είναι το ίδιο με το να υπερασπίζεσαι τον Ανσέλμο;
γιατί δε διαβάζετε τι γράφει ο άλλος?
Το παραπάνω παράδειγμα με τον Anselmo μια χαρά έχει σχέση. Έχει να κάνει με την αποκαθήλωση πραγμάτων που παραδοσιακά έχουμε μάθει ή μας έχουν μάθει να θεωρούμε εξ ορισμού ιερά και υπεράνω όλων. Θες να τα πεις Pantera, Χριστιανισμό, ΘΡΥΛΟ ή οτιδήποτε άλλο.
συνήθως ο πολιτικός χώρος ΔΕΝ είναι μέσα σε αυτά, αλλά μπορεί και να είναι
μια πραγματικα ειλεκρινια απορια προς/για τον Παρασαιτ...
σε εχω δει να λες ''νετφλιξαρα'' κι επισης σε εχω δει να πλακωνεσαι με διαφορους για εταιριαρες περι σουπερηρωες
λολ, τι σκατα καθομαστε και συζηταμε δω μεσα ρε?
Parasight
20-02-2019, 21:09
Μιχάλη, αν δεις πουθενά σε οποιαδήποτε μουσικοκομιξοσινεμάδικη "κόντρα" μου ότι θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο από κάποιον άλλο λόγω του γούστου μου, να μου το δείξεις και μένα. Δεν είπα πουθενά ότι δε θα έχουμε προτιμήσεις, απόψεις, γούστα. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν το εκάστοτε γούστο σου, μέσα στο μυαλό σου αυτόματα σε καθιστά ανώτερο του απέναντί σου. Πχ εσύ για πάντα θα θεωρείς εξ ορισμού τους γάβρους κατώτερους από τους παοκτζήδες, αλλά και οι γάβροι αντίστοιχα τους παοκτζήδες με την ίδια ένταση και σιγουριά. Και όλα αυτά, όχι βάσει κάποιας επιχειρηματολογίας ή ως αποτέλεσμα κάποιου λογικού συμπεράσματος, αλλά εξαιτίας τυχαίων λόγων όπως τόπος γέννησης ή τι γονείς/ξαδέρφια/κολλητούς είχες. Κάτι σαν τη θρησκεία ένα πράγμα, καταλαβαίνεις πού το πάω.
Το παραπάνω παράδειγμα με τον Anselmo μια χαρά έχει σχέση. Έχει να κάνει με την αποκαθήλωση πραγμάτων που παραδοσιακά έχουμε μάθει ή μας έχουν μάθει να θεωρούμε εξ ορισμού ιερά και υπεράνω όλων. Θες να τα πεις Pantera, Χριστιανισμό, ΘΡΥΛΟ ή οτιδήποτε άλλο.συνήθως ο πολιτικός χώρος ΔΕΝ είναι μέσα σε αυτά, αλλά μπορεί και να είναιΟ πολιτικός χώρος είναι μέσα σε αυτό, στην περίπτωση που είναι στεγνά αποτέλεσμα κληρονομιάς και όχι προσωπικής σκέψης.
Leper Jesus, σε διαβάζω με ενδιαφέρον και αυτός είναι ο λόγος που άνοιξα το τοπικ, για να καταλάβω κάτι το οποίο μου φαίνεται αδύνατο να συμμεριστώ. Δεν το έκανα για να την πω σε όλους και να το παίξω έξυπνος, και ίσως με αυτή την τριβή όλοι γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι.
ειναι ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ να λεμε για πολιτικη στα πεταλα ρε....ελεος
εγω εχω πει τα δικα μου περι ''οπαδικον κινηματων'' ολα για τα μπαζα ειναι
πεντε δεκα που λειτουργουν τρεντικα, κλαιν
Παρασαιτ, εγω ξερω πως λειτουργαει ο γαυρος/βαζελας/χανουμος....ξερω την ψυχουλα του και τι ζηταει
το θεμα ειναι οτι αυτοι δεν δεχοντε αυτο που ζηταω εγω.... κι εκει κολλαει το ''γαμα τους Ρωσε''
Raven Lord
20-02-2019, 21:44
Ο πολιτικός χώρος είναι μέσα σε αυτό, στην περίπτωση που είναι στεγνά αποτέλεσμα κληρονομιάς και όχι προσωπικής σκέψης.
ναι, αυτό εννοούσα με το "μπορεί και να είναι"
Parasight
20-02-2019, 22:06
Παρασαιτ, εγω ξερω πως λειτουργαει ο γαυρος/βαζελας/χανουμος....ξερω την ψυχουλα του και τι ζηταειΤι ζητάει ρε μάναμ; Οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων είστε όλοι. Πώς διαφοροποιείσαι εσύ βάσει του ότι είσαι παοκτζής και όχι χανούμι; Και, ακόμη πιο σημαντικό, μέσω ποιας διαδικασίας έγινες αυτό που είσαι; Να το πω αλλιώς, τι θα ήσουν αν είχες γεννηθεί Πειραιά;
Παρασαιτ, εγω ξερω πως λειτουργαει ο γαυρος/βαζελας/χανουμος....ξερω την ψυχουλα του και τι ζηταειΤι ζητάει ρε μάναμ; Οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων είστε όλοι. Πώς διαφοροποιείσαι εσύ βάσει του ότι είσαι παοκτζής και όχι χανούμι; Και, ακόμη πιο σημαντικό, μέσω ποιας διαδικασίας έγινες αυτό που είσαι; Να το πω αλλιώς, τι θα ήσουν αν είχες γεννηθεί Πειραιά;
μην το απομονωνεις
αν ημουν στον Πειραια με νταντυ και φιλους προφανως θα ημουν κατι αλλο....
αλλα ας αποφασισουμε τι, ΤΙ ειναι αυτο που μας κανει οπαδους ε?
γιατι μερικοι εχομε ξενερωσει καργα απο πραματα
αλλα εξακολουθαμε θα ποναμε
το να το εξηγησω ειναι καπως αστειο
atom_smasher
21-02-2019, 01:41
Από τι πονας, γαμιεται ο Πειραιάς! Ε αφού θα το σηκώσετε φέτος. Επιτέλους δηλαδή γιατί έχετε και τα δίκια σας
Parasight
04-03-2019, 09:48
Αφήνω αυτό εδώ, μάλλον φοτοσοπιά.https://i.imgur.com/vTVmYtn.jpg
The Good Son
04-03-2019, 14:45
Parasight, νομίζω ότι παράλληλα πρέπει κι εσύ να κάνεις μια επανεκτίμηση των μεθόδων σου. Προσωπικά πιστεύω πως ότι λες είναι σωστό και συμφωνώ 100%. Όμως δεν νομίζω ότι το να προτάσσεις λογικά επιχειρήματα αγγίζει κάποιον οπαδό. Αυτό οφείλεται στο πως το κομμάτι "ομάδα" λειτουργεί μέσα στο παζλ της ψυχοσύνθεσής του. Στη δομή της πραγματικότητας ενός οπαδού η ομάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Βρίσκεται εκεί από την παιδική ηλικία και οι ρίζες της βρίσκονται μέχρι και στην κοινωνική ζωή του ατόμου, όπως δήλωσαν κάποιοι χρήστες στο thread. Είναι κάτι σαν "πίστη" και η λογική δεν είναι - θεωρώ - το κατάλληλο όπλο απέναντι στην πίστη. Το να αλλάξεις το μάτριξ που έχει χτίσει ο καθένας γύρω του δεν είναι εύκολο σαν την κατάποση ενός χαπιού. Αν το προσπαθήσεις θα συναντήσεις ανθρώπους να αντιδρούν έντονα, πολύ απλά γιατί οποιαδήποτε διαφορετική άποψη από αυτήν στην οποία χτίσανε στον κόσμο τους φέρει δυσφορία. Θα συναντήσεις και κάποιους πιο ώριμους που θα παραδεχθούν μεν ότι έχεις δίκιο, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσουν να ασχολούνται, πολύ απλά γιατί η ενασχόληση τους ευχαριστεί.
Οπότε η απάντηση στην αρχική σου ερώτηση δεν δίνεται με τη λογική, όπως πας να την αλιεύσεις. Έχει να κάνει με την τάση του ανθρώπου για κοινωνικοποίηση και πίστη σε μια ιδέα.
Αν ο προβληματισμός σου επεκτείνεται και στην αλλαγή αυτής της κατάστασης, πρώτα πρέπει να αναρωτηθείς εάν "είναι καλύτερο" να αλλάξει και εάν "είναι προβληματική". Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.
εχω κατι ακομα καλυτερο...
https://i.imgur.com/GcJ0q18.jpg
και ας μην συνεχισουμε σε αυτο το τριπακι διοτι εχω πλουσιοτατο αρχειο
tsimpouklano
04-03-2019, 17:57
Αναφορικά με αυτό, δεν έχει καμία σημασία που είναι ΠΑΟΚ: σκατά στους ναζί (από όπου κι αν προέρχονται).
Πάντως, μιας και ξανατονίσθηκε, ακριβώς οι αντιλήψεις των δύο φωτογραφιών είναι που καλλιεργούνται, όταν οι των γηπέδων αντιμετωπίζονται (στην καλύτερη) ως "καθυστερημένοι ούγκανοι" και αφήνονται σε ανοικτό πεδίο δραστηριοποίησης Παναγιώταρων και Γρεγών.
Raven Lord
04-03-2019, 19:36
Αναφορικά με αυτό, δεν έχει καμία σημασία που είναι ΠΑΟΚ: σκατά στους ναζί (από όπου κι αν προέρχονται).
ε ναι, μην πάμε στο ποιος την έχει μακρύτερη (τη σβάστικα). δε νομίζω ότι ο παρασαιτ στοχοποιεί συγκεκριμένα μια ομάδα.
εχμ, νομιζω οτι το καμνει μιας και τωρα τελευταια βλεπει κακως κειμενα μονο στον ΠΑΟΚ (ΠΑΟΚαρα)
και τελοσπαντεων, ειναι αστειο να ποστρεται αυτην η φωτο ενω υπαρχει το πανι των Νορθενερς
φατσα καρτα ναζιστικο συμβολο και οι ''νοικοκυραιοι'' αγρον αγοραζουν
κοινωνια ειμαι και σου ομοιαζω
Raven Lord
04-03-2019, 19:44
το κάνει γιατί περισσότερο απαντήσατε στο τοπικ οι οπαδοί του παοκ, δε νομίζω ότι τρέφει αυταπάτες ότι αυτά δε γίνονται παντού. τεσπα...
εγω πλακα εκανα βεβαια διοτι ξερω οτι ειναι εντελως αποστασιοποιημενος
Parasight
05-03-2019, 10:34
Ναι αρχικά πρέπει να τονίσω ότι δεν τη χώνω στους ΠΑΟΚτσήδες συγκεκριμένα, ούτε υπάρχει κάτι προσωπικό. Απλά βρήκα αυτή τη φωτο.
Η ένστασή μου γενικά (όπως ξαναείπα) είναι πως, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ακραίο στη "δική μας" ομάδα (και αντίθετα με την κατηγορηματική και άμεση καταδίκη όταν συμβαίνει στους απέναντι), βιαζόμαστε να δικαιολογήσουμε, να μειώσουμε, να προτάξουμε το ότι οι απέναντι είναι χειρότεροι, να μιλήσουμε γύρω από αυτό, να πούμε "ναι μεν αλλά" κλπ κλπ. Προσπαθώ να σεβαστώ γενικά τα πιστεύω (όπως πολύ σωστά αναπτύσσει παραπάνω ο Good Son), αλλά σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε τη δύναμη να ξεπερνάμε την όποια θετική εμπάθεια και συναισθηματισμό και να είμαστε σκληροί.
ε και τελοσπαντων, μιας και σκωρεθκε, ας βαλομε μια μαγικη, γλυκια στιγμη ανεγκεφαλισμου <3
https://youtu.be/4egEy2n-GDE
tsimpouklano
05-03-2019, 18:51
Ναι αρχικά πρέπει να τονίσω ότι δεν τη χώνω στους ΠΑΟΚτσήδες συγκεκριμένα, ούτε υπάρχει κάτι προσωπικό. Απλά βρήκα αυτή τη φωτο.
Η ένστασή μου γενικά (όπως ξαναείπα) είναι πως, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ακραίο στη "δική μας" ομάδα (και αντίθετα με την κατηγορηματική και άμεση καταδίκη όταν συμβαίνει στους απέναντι), βιαζόμαστε να δικαιολογήσουμε, να μειώσουμε, να προτάξουμε το ότι οι απέναντι είναι χειρότεροι, να μιλήσουμε γύρω από αυτό, να πούμε "ναι μεν αλλά" κλπ κλπ. Προσπαθώ να σεβαστώ γενικά τα πιστεύω (όπως πολύ σωστά αναπτύσσει παραπάνω ο Good Son), αλλά σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε τη δύναμη να ξεπερνάμε την όποια θετική εμπάθεια και συναισθηματισμό και να είμαστε σκληροί.
Μία άλφα απόσταση από "τα πράγματα" είναι λογικό να μην προσφέρει και βαθιά γνώση γύρω από καταστάσεις. Δεν ξέρω αν την παραπάνω φωτογραφία τη συζήτησες με κανέναν ΠΑΟΚτσή και σου είπε "Έλα μωρέ, κλάιν", αλλά το κλίμα - οπαδικά - στην ομάδα επ ουδενί δεν κινείται σε "Έλα μωρέ, κλάιν" επίπεδα. Προφανώς και υπάρχουν πολλά βήματα για να γίνουν ακόμα.
Parasight
06-03-2019, 12:15
Δεν ξέρω αν την παραπάνω φωτογραφία τη συζήτησες με κανέναν ΠΑΟΚτσή και σου είπε "Έλα μωρέ, κλάιν", αλλά το κλίμα - οπαδικά - στην ομάδα επ ουδενί δεν κινείται σε "Έλα μωρέ, κλάιν" επίπεδα.Δε μίλησα μόνο για "έλα μωρέ κλάιν", αλλά και για πολλές "ελαφροξεπλυματικές" αντιδράσεις. Ο ναζιστικός χαιρετισμός συγκεκριμένα θεωρώ ότι όντως είναι πολύ χοντρός (είναι όμως από όλους; ), ενώ για να πάμε και πάλι στη δική σου αντίδραση για τον Σαββίδη (ώστε να πιάσεις το point που θέλω να κάνω), αντί να κατακεραυνώσεις ευθέως και να δηλώσεις αποστροφή, αντίθετα πήγαμε σε "ναι μεν αλλά" αντίδραση, με αφορμή την οποία ευχόσουν "ξυδάκι" στους αντιπάλους. Αναρωτιέμαι αν θα είχες παρόμοια αντίδραση αν μπούκαρε ο Μαρινάκης μέσα στο γήπεδο εν μέσω ματς ή αν εκεί θα κατήγγειλες απερίφραστα φασισμούς, μαφίες κλπ.
οι ελαφρο ειαι οι αντιδρασεις απο 5 και νοικοκυραιους, θελεις σοβαρα να αναλυσουμε τους πασοκους?
ή να αναλυσομε τους ''δεν ειμαι ναζι αλλα''?? ΝΔ
παρτο χαμπαρι, σε αυτην την κενωνια ζεις και σπασε την γυαλα του ΕΡ
tsimpouklano
07-03-2019, 00:24
@Parasight
Το "ξυδάκι"που έγραψα πάντως μία ημέρα μετά τον τελικό, αναφερόταν στο ότι η ομάδα απέδειξε στο χορτάρι αυτό που προσπαθούσαν οι γαυροαεκτζήδες με εξωαγωνιστικούς τρόπους ("τραυματισμός" Όσκαρ και αποχώρηση γαύρου από την Τούμπα, offside το κανονικό γκολ στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που οδήγησε στην εισβολή Σαββίδη) να αλλάξουν: ότι ο ΠΑΟΚ τελικά ήταν η καλύτερη ομάδα και άξιζε να πάρει ΚΑΙ το πρωτάθλημα. Καμία σχέση με ξέπλυμα σε Σαββίδη - ούτε στο ελάχιστο.
Parasight
07-03-2019, 08:31
οι ελαφρο ειαι οι αντιδρασεις απο 5 και νοικοκυραιους, θελεις σοβαρα να αναλυσουμε τους πασοκους?
ή να αναλυσομε τους ''δεν ειμαι ναζι αλλα''?? ΝΔ
παρτο χαμπαρι, σε αυτην την κενωνια ζεις και σπασε την γυαλα του ΕΡΑκριβώς το point μου λοιπόν:!:
Ζούμε σε αυτόν τον κόσμο και έχουμε μάθει (θέλω να πιστεύω τουλάχιστον) γενικά να ξεχωρίζουμε τα σκατά σε οτιδήποτε (πολιτική, θρησκεία πχ) ώστε να είμαστε αρκετά έξυπνοι για να μην μπαίνουμε σε μια κοινή στάνη με τον κάθε μαλάκα χριστιανό, μακεδόνα, νεοφιλελέ κλπ κλπ και διατεινόμαστε ότι διατηρούμε προσωπική ταυτότητα και δε μας τσουβαλιάζει κανένα τυφλό οπαδικό/πατριωτικό/κομματικό πλαίσιο. Ε στη μπάλα τι σκατά παθαίνουμε και τα ξεχνάμε όλα αυτά;
@Άλεξ, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. ΟΚ ας πούμε ότι το "ξυδάκι" αναφερόταν εκεί, η συμπεριφορά του Ιβάν ήταν αμελητέα και την αγνόησες θες να μου πεις. Και ξαναρωτάω, αν ήταν ο Μαρινάκης, πάλι για αγωνιστικά θα μιλούσες μόνο ε;
Raven Lord
07-03-2019, 17:20
αφήνω αυτό εδώ https://www.sdna.gr/politiko-deltio/ellada/article/574849/vinteo-tis-frikis-oi-xoyligkan-maxaironoyn-tin-22xroni-opado?fbclid=IwAR0WrCS6H3R88EWJnMSXrtX2cNl671KZwQNYO1jhH_rhptq25myBBE8Pvqc
https://i.imgur.com/zIMfXrl.jpg
Raven Lord
07-03-2019, 17:24
νταξ, τι να πεις. μόνο ΨΟΦΟ σε τέτοια υποκείμενα.
Καλά, μην βιάζεστε να κράξετε τους γάβρους.
Το "κοριτσάκι" το "αθώο" έχει σκάσει τον τελευταίο χρόνο καμιά 10αρια μαχαιριές σε γάβρους, έχει σκάσει σφυριές σε κεφάλι γάβρου, έχει στείλει γάβρους φυλακή με ρουφιανιές...και επίσης, την μέρα της επίθεσης στην τσάντα της μέσα βρέθηκε πτυσσόμενο, μαχαίρι, στυλό και μάσκα.
Όταν ξέρεις λοιπόν σε τι μπαίνεις (όλοι όσοι ασχολούνται με αυτά ξέρουν που μπαίνουν...) να περιμένεις πως κάποια μέρα θα κάτσεις εσύ πάνω στο παγωτό.
atom_smasher
07-03-2019, 17:52
Δεκτόν, αλλά 5 με μία δεν θα τους καμαρώσουμε κιόλας.
Καλά, μην βιάζεστε να κράξετε τους γάβρους.
Το "κοριτσάκι" το "αθώο" έχει σκάσει τον τελευταίο χρόνο καμιά 10αρια μαχαιριές σε γάβρους, έχει σκάσει σφυριές σε κεφάλι γάβρου, έχει στείλει γάβρους φυλακή με ρουφιανιές...και επίσης, την μέρα της επίθεσης στην τσάντα της μέσα βρέθηκε πτυσσόμενο, μαχαίρι, στυλό και μάσκα.
Όταν ξέρεις λοιπόν σε τι μπαίνεις (όλοι όσοι ασχολούνται με αυτά ξέρουν που μπαίνουν...) να περιμένεις πως κάποια μέρα θα κάτσεις εσύ πάνω στο παγωτό.
ελα ρε Αλεξ....
κι ο Φιλοπουλος δεν ηταν το καλυτερο κουμασι, μηπως να επικροτησουμε τον φονο του?
εδω εχουμε σφοδρη κανιβαλιασις, τι να λεμε...
πεντε (και ποσοι δε φαινοντε) ατομα με μια νεαρα που οσο ΡΑΜΠΟ και να ειναι....γαμεσετα
εδω οι αλλοι αφηνουν υποννοουμενα οτι δεν τους εκατσε αρα καλα επαθε, αυτο δεν το μετρας?
ειπαμε ρε, αλλα οχι κι ετσι
Raven Lord
07-03-2019, 20:23
ε αυτό. δεν μπορώ να φανταστώ τι είδους καριολίκι θα δικαιολογούσε βιασμό ή πεσιματική 5 προς 1 με μαχαίρια
Ο Παρασάιτ, τα λέει μια χαρά γενικά.
Όπως επίσης εξαιρετικά σημαντική είναι αυτή η παρατήρηση η οποία ισχύει όχι μόνο για την περιπτωση του οπαδισμού, αλλά σχεδόν για οποιαδήποτε περίπτωση κοσμοθεωρίας:
Το να αλλάξεις το μάτριξ που έχει χτίσει ο καθένας γύρω του δεν είναι εύκολο σαν την κατάποση ενός χαπιού. Αν το προσπαθήσεις θα συναντήσεις ανθρώπους να αντιδρούν έντονα, πολύ απλά γιατί οποιαδήποτε διαφορετική άποψη από αυτήν στην οποία χτίσανε στον κόσμο τους φέρει δυσφορία.
Γενικά ο φανατισμός απέναντι σε κάποιον ο οποίος δεν σου κλέβει την ελευθερία ή δεν είναι ξεκάθαρα ηλίθιος, δεν έχει ουσία.
Να πούμε φυσικά ότι είναι ξεκάθαρα πολιτικός ο χώρος του οπαδισμού, από την άποψη ότι οι κινήσεις που γίνονται αρκετές φορές έχουν πολιτική χροιά. Ο Ριτζεκτ μπορεί να μην είναι έτσι, αλλά άλλοι 5000 είναι όμως.
Να μην πούμε για τα ξεράσματα, που συνδεσμοι λένε "δεν θα παίξει στο γηπεδο της ομάδας μας η εθνική". Από αυτό και μόνο διάλυση συνδέσμων να τελειώνει η υπόθεση(και φυσικά δεν είναι καν ο πιο σοβαρός λόγος για να διαλυθουν).
Γενικά είναι αδιανόητο να είναι τάδε ομάδα και ξυλοφορτώνεις κάποιον επειδή είναι άλλη ομάδα.
Τώρα οι ροματζάδες και το ααααχ θυμάμαι όταν ήμουν 10 χρονωνε και μπλα-μπλα, σορυ κιολας αλλά δεν μπορουν να είναι επαρκείς δικαιολογήσεις για την σκατομυαλιά που υπάρχει (και δεν εννοώ τίποτα για Ριτζεκτ και Τσιμπου που το αναφέρανε).
Raven Lord
25-11-2019, 11:29
Yesterday 18:52 <tsimpouklano> Πάντως γιατί Ολυμπιακός, ΠΑΟ και Άρης δεν έβγαλαν ανακοίνωση για το χθεσινό +1.30' πέρα από τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων στο Πανιώικος-Ολυμπιακός; Γιατί θυμάμαι εδώ μέσα κάποιοι λυσσούσανε.Μόνο σοβαρές απαντήσεις.
Yesterday 19:29 <Raven Lord> ποιοι;
Yesterday 19:37 <tsimpouklano> Μη σοβαρή απάντηση. Νεξτ.
Yesterday 20:15 <Imperium> Έβγαλε σήμερα ανακοίνωση ο κουγιας; μόνο σοβαρές απαντήσεις
Yesterday 20:18 <Raven Lord> @τσιμπου, σοβαρά ρωτάω, πώς συνδυάζεις επανάστα με στήριξη σε πλουτοκράτες τύπου σαββίδη?
Yesterday 20:19 <Raven Lord> μόνο σοβαρές απαντήσεις
Today 01:22 <tsimpouklano> @Raven, ο Parasight, νμζ, είχε ανοίξει ένα thread για τα οπαδικά κ.λπ., νομίζω πως δεν μπορώ να εξηγήσω παραπάνω τι και πώς. Άσε που κι εσύ κι εσύ ομάδα δε γίναμε για τον Σαββίδη και τον κάθε Σαββίδη. Εκτός κι αν εννοείς π.χ. ότι στηρίζω τα μαγαζιά του, στηρίζω ενδεχομένως μελλοντικούς υποψηφίους του για τον δήμο ή δεν ξέρω εγώ πού, κάτι που δεν κάνω και ούτε θα κάνω.
Today 01:24 <tsimpouklano> Από εκεί και πέρα, κρίμα που δεν έπιασες το όχι-και-τόσο-πετυχημένο-αστειάκι-τελικά που έκανα, που αναφέροταν στην κουβέντα που χαμε κάνει για τον έξτρα χρόνο στο παοκ παο.
Today 07:31 <OniBocho> ο άλλος τα είχε πει λέει στο θρεντ περί οπαδικών (ότι έγινε μπάοκ επειδή ήταν πολύ αντιρρησίας στο γυμνάσιο ξέρω γω) αλλά όταν πηγαίνει στο γηπεδο και πιθηκίζει είναι διαφορετικό απ' το να πηγαίνει στα ΜΑΓΑΖΙΑ του Σαββίδη
Today 07:31 <OniBocho> λες κι ο Ζμπάογκ δεν είναι μαγαζί του Σαββίδη
Today 07:31 <OniBocho> γενικά, ό,τι χειρότερο σ' αυτόν τον άθλιο ντουνιά, είναι οι οπαδοί
@τσιμπου, απαντάω εδώ λοιπόν. καταρχήν, καλά τα λέει ο ονιμπότσος περί μαγαζιών.
από εκεί και πέρα και μόνο που έκανες ένα τέτοιο αστείο, σημαίνει ότι δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που είπαμε μετά το ματς παοκ - παναθηναϊκός και ακόμη σκέφτεσαι με την οπαδική λογική ότι εμένα για κάποιο λόγο θα πρέπει να με νοιάζει πόση καθυστέρηση κρατάνε οι κόρακες σε κάθε ματς (το οποίο μάλιστα δεν παρακολουθώ καν). ένα απλό πραματάκι θέλω να πω προς όλους όσους ασχολούνται ακόμη με αυτά, ως πρώην άρρωστος οπαδός: καντε την αυτοκριτική σας και μην εθελοτυφλείτε σε αυτά που γίνονται στο όνομα οποιασδήποτε "ομαδάρας". δεν είναι δικαιολογία η ατάκα "οι άλλοι κάνουν χειρότερα / ειναι χειρότεροι".
Λασπόνερα
25-11-2019, 12:27
Κατ' αρχήν να πω οτι έχετε-έχουμε δίκιο όταν λέμε οτι το ποδόσφαιρο βρωμάει, οι πρόεδροι εκμεταλλεύονται τους οπαδούς για να προωθήσουν άλλα δικά τους συμφέροντα ή και το ίδιο το άθλημα για να κονομήσουν. Ούτε ο Τσίμπου διαφωνεί ούτε εγώ ούτε ο οποισδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδες μυαλό.
Από την άλλη υπάρχουν οπαδοί σαν εμένα και τον Τσίμπου που αγαπάμε της ομάδες μας, όχι τους προέδρους, μας αρέσει να τις βλέπουμε να παίζουν και αν κερδίζουν ακόμα καλύτερα. Δε χρειάζεται να μας εξισώνετε με τους κάφρους, τους στρατιώτες, τους γλύφτες, τους εγκληματίες οπαδούς, γιατί αυτοί δεν αγαπάνε την ομάδα τους, κάνουνε κάτι άλλο.
Υπάρχει και το στοιχείου του θεάματος το οποίο σε πολλούς αρέσει και δε βλέπω το λόγο γιατί να μην υπάρχει αυτό ΝΑΙ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΜΕ οτι υπάρχει βρωμιά σε ένα βαθμό.
Στο κάτω κάτω αν μείνουμε εμείς, μπορεί να αλλάξει κάτι, αν φύγουμε σίγουρα όχι.
Raven Lord
25-11-2019, 12:38
να ξεκαθαρίσω ότι δε λέω πουθενά να μην παρακολουθείτε τις ομάδες σας. με το ξέπλυμα της ομαδάρας έχω πρόβλημα του στυλ "τα κάνουν όλοι" ή "οι άλλοι είναι χειρότεροι".
παράδειγμα: 40 μέτρα πανό στην τούμπα για τη μακονία μας, "ε 5-10 άτομα είναι, οι γαύροι είναι φασίστες" κτλ κτλ κτλ + καμιά 15αριά αναρτήσεις από "αντιφασίστες οπαδούς παοκ" κλπ. με αυτή την αντιμετώπιση έγινε καλύτερη η κερκίδα?
άλλο παράδειγμα, δίνει πέναλτυ 30'' μετά το πέρας των καθυστερήσεων στον παοκ με τον παναθηναϊκό (και να ξανατονίσω ότι στα παπάρια μου, δεν είδα καν το ματς, δεν ξέρω τι έγινε), "στο πανιώνιος - ολυμπιακός γιατί κράτησε 1.30' καθυστερήσεις παραπάνω" (το οποίο επίσης το έμαθα λόγω τσίμπου, δεν έχω ιδέα τι γίνεται στο πρωτάθλημα). μιλάμε για παράνοια. όταν μιλάω με οπαδούς, νιώθω σα να μιλάω με φανατικούς χριστιανούς. το μόνο επιχείρημα πίσω από όλα τα άλλα είναι "δεν μπορείς να καταλάβεις την πίστη μου".
Λασπόνερα
25-11-2019, 13:19
Δεν είναι ξέπλυμα, είναι μία αλήθεια, δε μπορείς να βάζεις μαζί Ολυμπιακό και Άρη π.χ. όσον αφορά το επαγγεματικό ποδόσφαιρο. Αν εγώ όμως πω οτι στα παπάρια μου οι απλήρωτοι υπάλληλοι του Καρυπίδη ο Άρης να πάει καλά, τότε ναι υπάρχει πρόβλημα.
Αυτό που λες δεν έχει σχέση με την πίστη, έχει σχέση με το πόσο αγκυλωμένος είσαι στις απόψεις σου και δεν αφήνεις άλλες προσλαμβάνουσες να σε επηρεάσουν. Και εσύ όταν μου είπες οτι τα παλούκια τα θέλανε για τις σημαίες και όχι για ξυλίκι και οτι θέλανε να μπούνε σε κλειστό Πανεπιστήμιο για να διαβάσουν ενώ την επομένη έγιναν συνελεύσεις για κατάληψη, λέω πάει ο ΡΛ το έκαψε :). Παρομοίως (και χειρότερα) σκέφτεσαι και εσύ για εμένα... αλλά το θέμα είναι το ποδόσφαιρο.
Για τους κάφρους δε μπορείς να κάνεις κάτι και μη νομίζεις οτι είναι η πλειοψηφία, για εμάς που δίνουμε που και που 15 ευρώ να δούμε την αγαπημένη μας ομάδα και δεν πλακωνόμαστε με τους "αντίπαλους"... ε δεν κάνουμε και κάτι κακό.
Raven Lord
25-11-2019, 13:29
στο πολιτικό έχουμε τελείως διαφορετική κοσμοθεωρία, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό. εσύ θεωρείς πιο οκ, από αυτό που έγινε σε σχέση με την ύπαρξη 5 κονταριών, 10 μπουκαλιών ποτού και 4 κράνων, οπότε πάω πάσο αν δεν μπορώ να σε πείσω γιατί είναι λάθος.
στη μπάλλα όμως το πρώτο βήμα του ξεπλύματος είναι αυτό που μόλις έκανες. ναι, οκ ισχύει ότι ο μαρινάκης αυτή τη στιγμή είναι το πιο ισχυρό χαρτί που κινεί τα νήματα σε πολλούς τομείς και ο χειρότερος μαφιόζος. πάντα όμως θα υπάρχει κάτι χειρότερο από εμένα, οπότε αυτό δικαιολογεί για κάποιο λόγο τις πράξεις μου? μπορώ π.χ. να γίνω απατεώνας στη δουλειά μου με τη δικαιολογία "εντάξει, μωρέ, ο τάδε είναι χειρότερος"?
Λασπόνερα
25-11-2019, 13:50
Ρε συ... είπα οτι δικαιολογώ κανέναν; Εϊπα οτι κρύβω τις πράξεις του δικού μου προέδρου πίσω από τις χειρότερες του άλλου προέδρου; Αλλά το οτι ο άλλος είναι εγκληματίας δεν κρύβεται, και φυσικά δε θα καλύψω-κάνω γαργάρα τις παρανομίες του δικού μου. Προφανώς υπάρχουν βλάκες που κάνουν ό,τι έχεις πει εσύ στα διάφορα ποστ σου. Αλλά αυτοί σε σχέση με όλους όσοι παρακολουθούν το άθλημα είναι λίγοι.
Εν κατακλείδι, σε αυτά που λες έχεις δίκιο, αλλά αφορούν μια μικρή ομάδα που για αυτούς δε θα σκοτιστούμε κιόλας για το τί έχουν στο κεφάλι τους.
Raven Lord
25-11-2019, 14:47
Παρομοίως (και χειρότερα) σκέφτεσαι και εσύ για εμένα...
δε σκέφτομαι ποτέ για κανέναν προσωπικά άσχημα. για ιδέες ναι
tsimpouklano
25-11-2019, 17:51
@τσιμπου, απαντάω εδώ λοιπόν. καταρχήν, καλά τα λέει ο ονιμπότσος περί μαγαζιών.
Τι καλά τα λέει ο Onibocho ρε θα τρελαθούμε εντελώς; Ότι δηλαδή οπαδισμός πριν τους επενδυτές/προέδρους δεν υπήρχε και όλοι ξαφνικά έγιναν παοκ με το που ήρθε ο Ιβάν και ο κάθε Ιβάν. Και ξαφνικά όλοι οι οπαδοί έγιναν πληρωμένοι στρατοί/μπράβοι του εκάστοτε προέδρου, που πάνε και πλακώνονται με αλλωνών τα μαγαζάκια. Δε θα σου πω αν έχεις δίκιο ή άδικο, αυτό είμαι σίγουρος πως μπορείς να το καταλάβεις, σκέψου μόνο ποιοι σκέφτονται τόσο ολοκληρωτικά και απόλυτα για ένα κοινωνικό σύνολο, το οποίο μάλιστα δεν "συναντιέται" κάτω από συγκεκριμένες ταυτότητες.
@Οnibocho: Το πού θα «πιθηκίζει» ο καθένας στον ελεύθερό του χρόνο δε θα το κρίνεις εσύ, τη στιγμή που αυτή η δραστηριότητα δεν σε επηρεάζει (εκτός κι αν έχει κίνηση στην Εγνατία και στην Λαμπράκη τις ημέρες των ματς, σόρρυ, φταίμε). Κι εγώ π.χ. μπορεί να θεωρώ ανάπηρο ότι πας και χαίρεσαι με υπερήρωες, αλλά το σέβομαι και χαίρομαι για σένα. Επίσης, πιστεύω ότι μιλάμε με διαφορετική ορολογία εδώ μέσα (εγώ δλδ νομίζω αναφέρεσαι απλώς σε χουλιγκάνια/τύπους που αποκατασταθήκαν), εκτός κι αν όντως πιστεύεις ότι όσοι πάνε για να χαρούν με την ατμόσφαιρα των ματσ και να μαλώσουν με κανά φιλαράκι που υποστηρίζει άλλη ομάδα (ναι, για μένα αυτοί είναι οι οπαδοί) είναι «ό,τι χειρότερο σ' αυτόν τον άθλιο ντουνιά». Αν ναι, τότε τσέκαρε τι έγραψα παραπάνω στον Raven.
από εκεί και πέρα και μόνο που έκανες ένα τέτοιο αστείο, σημαίνει ότι δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που είπαμε μετά το ματς παοκ - παναθηναϊκός και ακόμη σκέφτεσαι με την οπαδική λογική ότι εμένα για κάποιο λόγο θα πρέπει να με νοιάζει πόση καθυστέρηση κρατάνε οι κόρακες σε κάθε ματς (το οποίο μάλιστα δεν παρακολουθώ καν). ένα απλό πραματάκι θέλω να πω προς όλους όσους ασχολούνται ακόμη με αυτά, ως πρώην άρρωστος οπαδός: καντε την αυτοκριτική σας και μην εθελοτυφλείτε σε αυτά που γίνονται στο όνομα οποιασδήποτε "ομαδάρας". δεν είναι δικαιολογία η ατάκα "οι άλλοι κάνουν χειρότερα / ειναι χειρότεροι".
Ρε για να σε πειράξω ήταν αυτό, γιατί ακριβώς δεν ασχολείσαι και εγώ είχα νομίσει (για το παοκ παο) ότι μπορεί και να ασχολείσαι. Πίστεψα ότι θα μπορούσε να γίνει κατανοητό, δεν έγινε, πάμε παρακάτω, εδώ ο άλλος γράφει πως οι οπαδοί είναι ό,τι χειρότερο σε αυτόν τον άθλιο ντουνιά, τι να πω πραγματικά.
Όσο για την αυτοκριτική, συμφωνώ με όσα λες, γενικά είμαι της άποψης πρώτα πάντα τα του οίκου σου και αυτό ισχύει από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Το να υπάρχει η άποψη πως όλοι οι οπαδοί (όχι απαραίτητα «άρρωστοι», όπως λες, καθώς αυτό το όλοι δεν αφήνει περιθώριο για άλλους) δεν κάνουν αυτοκριτική και εθελοτυφλούν - μάλλον έχει να κάνει με τα στάνταρ του καθενός αυτό, αλλά δε σημαίνει πως τα δικά μας στάνταρ πρέπει να έχουν μόνο maximum - απλά πιστεύω πως δεν ανταποκρίνεται με την πραγματικότητα όσων πηγαίνουν γήπεδο για να γουστάρουν.
Raven Lord
25-11-2019, 18:14
ω ρε φίλε. πες ότι πας σε ένα μπαρ που σου αρέσει η μουσική, τα ποτά, η παρέα, οι τιμές και ξαφνικά μαθαίνεις ότι το αφεντικό είναι φασίστας. κάποιοι θα ξέκοβαν τελείως, κάποιοι θα συμβιβάζονταν και θα συνέχιζαν να πάνε επειδή τους αρέσουν όσα προανέφερα. και οι δύο τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης είναι θεμιτοί. το αθέμιτο είναι να υπερασπιστείς το φασίστα επειδή σου αρέσει το μαγαζί του.
οπότε ναι, όταν από τους περισσότερους παίρνω την απάντηση ότι οι άλλοι είναι χειρότεροι ή "όταν ΕΓΩ αδικούμουν" (είναι τραγικό που κάποιοι οπαδοί μιλούν σε πρώτο πρόσωπο αναφορικά με την ομάδα), θεωρώ ότι μια μεγάλη πλειοψηφία εθελοτυφλεί. για το παοκ παο έγραψα μια μαλακία για να προκαλέσω κάποια συγκεκριμένα άτομα που σπάνε ούμπαλα - όχι πάντως εσένα - εγώ τα ξαναπαμε, ήμουν στους riot και δε με νοιάζει τι παίζεται στη σουπερ λιγδ. οπότε ήταν λίγο δύσκολο να πιάσω το χθεσινό αστείο αφού δεν έχω ιδέα για το πόσες καθυστερήσεις δίνουν οι κόρακες σε κάθε ματς. αλλά και μόνο που μπήκες στη λογική ότι "να οι γαύροι πάλι έκαναν χειρότερα" πάλι επιστρέφουμε σε αυτά που λέω για το οπαδιλίκι.
tsimpouklano
25-11-2019, 18:44
Θα ξέκοβα απ' το bar. Αλλά βρίσκω το παράδειγμά σου ατυχές, καθώς ο πρόεδρος δεν είναι το αφεντικό, αλλά ο υπεύθυνος εκείνη την περίοδο, όπως ήταν και άλλα λαμόγια πριν απ' αυτόν. Τουλάχιστον, έτσι το βλέπω εγώ και, εντάξει, δεν είμαι ο μόνος.
Σε αυτό που έγραψα στο chat, το ύφος δεν ήταν "οι γαύροι/βαζελοι/χανουμια/σκουλήκια κάνουν χειρότερα", αλλά "δεν κοιτάνε πρώτα τι συμβαίνει στη δική τους ομάδα". Τώρα, αν θα πειράζομαι με έναν γαύρο, βάζελο, χανούμι, σκουλήκι δεν είναι απαραίτητα επειδή είμαι καλύτερος, που ακόμα κι αν νιώθω, δεν είναι επειδή το νιώθω αξιακά, αλλά ως κομμάτι και έκφραση του ανταγωνισμού, αλλά επειδή - όσο μένει σε επίπεδο παρέας/γνωστών/internet και δεν πάει σε "μαχες εξωφύλλων" - υπάρχει και κάτι ωραίο σε όλο αυτό.
Raven Lord
25-11-2019, 18:47
Θα ξέκοβα απ' το bar. Αλλά βρίσκω το παράδειγμά σου ατυχές, καθώς ο πρόεδρος δεν είναι το αφεντικό, αλλά ο υπεύθυνος εκείνη την περίοδο, όπως ήταν και άλλα λαμόγια πριν απ' αυτόν. Τουλάχιστον, έτσι το βλέπω εγώ και, εντάξει, δεν είμαι ο μόνος.
.
γάμα το το αφεντικό. πες ότι είναι κάποιο ποσοστό θαμώνων φασίστες ;)
atom_smasher
25-11-2019, 19:31
Δεν ήταν το αφεντικό το 70, άντε ως τα 90’s...
.
tsimpouklano
25-11-2019, 20:53
.
Αυτό νομίζω το έχω απαντήσει σε ένα από τα πρώτα posts αυτού του thread: όταν υπάρχει ρομαντισμός, όταν κάτι το νιώθεις δικό σου και το βλέπεις να εκφυλίζεται, ε προσπαθείς και εσύ απ' τη μεριά σου να το αλλάξεις (ή να μην το αφήσεις να αλλάξει προς την κατεύθυνση που δε θες). Και αυτό γιατί μεγάλωσες μαζί του, όταν δεν ήταν καν λέξη, αλλά συναίσθημα (π.χ. μία βόλτα με τον πατέρα σου στο γήπεδο) - και εδώ μπαίνουν όλες μα όλες οι ομάδες. Μεγαλώνεις, βλέπεις, κρίνεις, ζυγίζεις τα σημαντικά, περνάει στη σφαίρα της ψυχαγωγίας, της διασκέδασης, των γούστων, μπορεί να μην πολυέχεις διάθεση μετά από μία ήττα (εδώ στεναχωρεθήκαμε και μας πήρε από κάτω το φινάλε του GoT) ούτε μαχαίρια τραβάς, επειδή κάποιος είναι άλλη ομάδα, ούτε γίνεσαι μπράβος σε μαγαζιά.
Και όσον αφορά τη στήριξη σε Σαββίδη, κι εγώ μπορώ να πω πως ο χ ή ο ψ που γουστάρει Premier League και βλέπει Nova στο καφενείο, ταΐζει έμμεσα τον Μαρινάκη. Φυσικά και υπάρχουν όρια και στάδια σε όλα αυτά, απλά το «πάτε και κοπανιέστε σαν τα πιθήκια στο γήπεδο και βγάζετε 15€ εισιτήριο και έτσι στηρίζετε τον δυνάστη πρόεδρο» θεωρώ πως βρίσκεται πολύ μακρυά από το όριο της τυφλής υποταγής και άβουλης διάθεσης του κόσμου (στο παρελθόν έχουν φύγει πρόεδροι από ομάδες έπειτα από στάση των οπαδών - τώρα, γιατί πρόεδρος; Γιατί έτσι είναι ο αθλητισμός. Και το δέχεσαι; Ε, δεν αλλάζουν όλα απ' την μία μέρα στην άλλη). Φυσικά, όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή που περιγράφεις - πάντα υπήρχε - απλά το θέμα μου εδώ είναι ότι δεν είναι όλοι έτσι.
Raven Lord
25-11-2019, 21:25
εννοείται δεν είναι όλοι, αλλά υπάρχουν καταστάσεις που ακόμη και το υγιές κομμάτι των οπαδών επιχειρηματολογεί παράλογα ή φέρεται με τρόπους που δεν το κάνει σε άλλες καταστάσεις.
καταλαβαίνω ότι ακόμη δεν έχει "καεί" η φάση στο μυαλό σου... στην ηλικία σου παραλογιζόμουν πολύ χειρότερα σε σχέση με τα οπαδικά και κάπως πίστευα ότι μπορεί να χωράει ιδεολογικά όλο αυτό με αυτό που είχα στο κεφάλι μου. με αλαφούζους όμως δυστυχώς αυτό κατάλαβα ότι δε γίνεται.
OniBocho
26-11-2019, 08:53
Όταν 500.000 πίθηκοι κάνουν πορεία για να φύγει ένας πρόεδρος από μια ΑΕ, ταλαιπωρούν μια ολόκληρη πόλη γιατί "ΛΕΦΤΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΟΚ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ" δεν μπορώ παρά να πω ότι είναι όντως πίθηκοι που δεν έχουν δράμι μυαλό στο κεφάλι τους. Το αντίστοιχο θα ήταν να έκαναν πορεία οι πελάτες του περιπτέρου μου κλείνοντας την Παπαναστασίου, για να φύγω απ' τη δουλειά μου. Σου φαίνεται γελοίο κάτι τέτοιο, χρήστη tsimpoyklano; Καλώς σου φαίνεται, γιατί είναι γελοίο. Λιγότερο γελοίο απ' το να κλείνουν την Εγνατία 500.000 ΠΙΘΗΚΟΙ που φωνάζουν "ΛΕΦΤΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΟΚ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ".
Πάμε παρακάτω: οπαδός δεν είναι μόνο αυτός που πηγαίνει στο γήπεδο και δίνει 15€ για να δει ένα ματς, να κάνει καζούρα με φίλους του "οπαδούς" άλλων ομάδων κι έτσι πέρασε μια πανέμορφη Κυριακή, όπου ο καθένας ήταν ελεύθερος να διαχειριστεί τον ελεύθερό του χρόνο.
Οπαδός είναι ο κάθε Ρουπακιάς, οπαδός είναι ο κάθε λογής ταλιμπάν (είτε χριστιανός, είτε ισλαμιστής), οπαδός είναι ο κάθε δασπίτης που θα κατέβει με σημαιάκια και καραμούζες στους δρόμους και τις πλατείες επειδή ένας ακόμη ψευτεράς θα βγει να πουλήσει το δικό του όπιο, οπαδός είναι το γαμημένο ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΑ ΧΑΚΙ, που θα σπάσει στο ξύλο διαδηλωτές, θα καφριλιάσει σε κοριτσάκια, θα ψεκάσει γεροντάκια κτλ κτλ
Μην προσπαθείς να μου υποδείξεις ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ σαν αυτούς, γιατί αν ήσουν δε θα έμπαινα καν στην κουβέντα μαζί σου. Αλλά εκεί που εσύ εντοπίζεις "ρομαντισμό" εγώ βλέπω φαιδρότητα, επικίνδυνες προεκτάσεις και ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ επιβολή στις δικές μου ελευθερίες και δικαιώματα.
Το δε γελοίο επιχείρημα περί κόμικς, υπερηρώων, star wars κτλ κτλ, να το βάλετε στην πατάρα σας όσοι το χρησιμοποιείτε, εκτός αν δείτε κόσμο να φανατίζεται και να πλακώνεται/σκοτώνεται για ήρωες με κολάν, ρε ΗΛΙΘΙΟΙ. Κι όσο για το αν ο πρόεδρος μιας ομάδας είναι ο υπεύθυνος εκείνη την περίοδο κι όχι το αφεντικό, θα προτιμούσα πριν διπλωθώ στα γέλια μέσα στο περίπτερο, να μας πεις ποιος (τακτική Murinho με Inter στην εστία μου, δε σε/σας χάλασε) είναι το αφεντικό σε μια ομάδα. Πόσο πολύ θέλω να διαβάσω ως απάντηση "Ο ΛΑΟΣ, ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ" γιατί όντως, χρειάζομαι ΠΟΛΥ γέλιο για να ξελαμπικάρω λίγο.
Μιλάνε οι τύποι που ανήκουν σε ομάδα της Θεσσαλονίκης κι έπαιξαν ξύλο με πορεία μουσουλμάνων (κυρίως προσφύγων) στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ, επειδή οι τύποι απ' την πορεία των τρομαγμένων οπαδών που αποτελούν και μειωνότητα ένιωσαν να απειλούνται (ωπ, μήπως παίζει το ρόλο του ο οπαδισμός κι εδώ; ) και "την έπεσαν στον λαό, στα αδέλφια". :touched: :touched: :touched: :touched:
ΥΓ. Χθες διάβασα αυτό:
ULTRAS δεν είναι ούτε ταμπέλα σε μπλούζα ούτε σε πανό... ULTRAS νοοτροπία και μαγκιά είναι το παρακάτω!
200 περίπου ηρωικοί οπαδοί της Κάλιαρι ταξίδεψαν χθες από τη μια άκρη της Ιταλίας στην άλλη για να δουν την ομάδα τους με τη Λέτσε.
1144 χιλιόμετρα, 22 ώρες ταξίδι οδικό. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ακραίες και τελικά το παιχνίδι αναβλήθηκε για σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.
Με το άκουσμα της απόφασης οπαδοί της Λέτσε πρότειναν στους εκδρομείς οπαδούς της Κάλιαρι να τους φιλοξενήσουν ενώ τους πρόσφεραν φαγητό και νερό.
Στις οπαδικές διηγήσεις του μέλλοντος για θρυλικές εκδρομές, κάποιοι θα λένε στις παρέες τους και στη νέα γενιά, όχι για επικές μάχες στις εθνικές οδούς και στους δρόμους, όχι για σπασμένα και καμμένα πούλμαν, όχι για κυνηγητά και ξεβρακώματα αλλά για την αλληλεγγύη και τη μαγκιά των οπαδών της Λέτσε. Και αν υπάρχει ζυγαριά στη μαγκιά, μάλλον η κίνηση αυτή των ultras της Λέτσε ζυγίζει πολλά κιλά. Πολύ περισσότερο από ένα νικηφόρο πέσιμο, μια καλοστημένη ενέδρα...
Αν θεωρείτε εσείς οι οπαδάρες, ότι κάτι τέτοιο αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλοάμ για όλους σας, κάτι δεν έχετε καταλάβει σωστά. Γιατί για κάθε 1 τέτοιο περιστατικό, υπάρχουν 100 καφρίλες. Do the fucking math.
commissar
27-11-2019, 21:07
500.000 κλείνουν τον περιφερειακό ρε μλκ, όχι την Εγνατία :touched:
OniBocho
29-11-2019, 11:23
500.000 κλείνουν τον περιφερειακό ρε μλκ, όχι την Εγνατία :touched:
Ναι ρε μλλ, αλλά εκεί τους σταματάνε μπάτσοι και δεν τους αφήνουν να πιουν ένα γαμημένο Red Bull στον Λόφο. Ενώ στην Εγνατία;
https://pixel.nymag.com/imgs/daily/selectall/2017/02/09/09-roll-safe.w700.h700.jpg
Λασπόνερα
05-01-2020, 22:27
https://seleo.gr/thessalonikh/317541-sok-nekros-28chronos-meta-apo-opadikh-katadiwxh-sth-thessalonikh
Art In Haste
05-01-2020, 22:31
https://seleo.gr/thessalonikh/317541-sok-nekros-28chronos-meta-apo-opadikh-katadiwxh-sth-thessalonikh
http://newpost.gr/ellada/5e121fe8674510d60cda16b2/exelixi-sok-petaxan-ton-28hrono-opado-sto-dromo-kai-ton-patise-aytokinito
lady_of_winter
05-01-2020, 22:57
πόσο ξεφτίλα πια, και να πεις ότι δεν υπήρχαν παρόμοια περιστατικά. 2 χρόνια μόνο έχουν περάσει
Raven Lord
05-01-2020, 23:29
inb4 "δεν είναι όλοι οι οπαδοί έτσι" κτλ κτλ κτλ
:puke:
Λασπόνερα
05-01-2020, 23:34
Ο οπαδισμος δε σε κάνει κρετίνο. Κρετίνος είσαι έτσι και αλλιώς, απλά εκεί βρίσκεις διέξοδο.
Raven Lord
05-01-2020, 23:46
ωραίο είναι και πώς παρουσιάστηκε από τα μέσα. "επεισόδια μεταξύ οπαδών".
οι μεν έπιναν το καφεδάκι τους ήρεμα και οι δε έσκασαν με λοστάρια, αλλά όλα κι όλα. μη θίξουμε κανέναν. ήταν και βούλγαροι τα θύματα, οπότε στα παπάρια μας.
Λασπόνερα
06-01-2020, 00:04
Εεεεε καλά να σαι.
Πάντως όπου ακούς κράνος και ρόπαλο, είναι παοκτσής, μη την ψάχνεις.
Πριν λίγα χρόνια έγινε το ίδιο και στη Αγίου Δημητρίου που Ηρακλειδείς κυνήγησαν εναν Κύπριο παοκτση τον οποίο επίσης χτύπησε αμάξι και σκοτώθηκε.
commissar
06-01-2020, 00:09
Δεν ξερω ποια μεσα διαβαζετε, μεχρι και η αστυνομια εβγαλε ανακοινωση που λεει για οπαδους του ΠΑΟΚ.
Αν ισχυουν οσα διαβαζω για ραντεβου που εδιναν καιρο αλλα τους επαιρναν χαμπαρι οι μπατσοι κριμα που δεν εμειναν στον τοπο ολοι και απο τις 2 πλευρες, νεξτ ταημ.
Και φυσικα καμια σχεση με την περιπτωση του Νασου, ΑΝ ισχυουν αυτα για το ραντεβου θανατου ξαναλεω
tsimpouklano
06-01-2020, 02:33
Όταν τα ντου σε καφετέριες και συνδέσμους στην πόλη ήταν/είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, δυστυχώς όλοι ξέραμε/περιμέναμε πως αργά ή γρήγορα θα υπήρχε θύμα. Γάμησέ τά η κατάσταση.
Είτε το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ραντεβού ήταν random πέσιμο σε κίτρινα κασκόλ, για την όλη σκατίλα που εσωκλείει αυτή η φασιστική λογική αφανισμού το πράγμα παραμένει το ίδιο: πάντα θα υπάρχει άσχετος κόσμος που δεν έχει καμία επαφή με τα ξυλίκια και θα την πληρώνει (από δόντια και χέρια μέχρι ζωές (βλ. Νάσος)).
commissar
06-01-2020, 04:03
Ποια ηρεμα καφεδακια εντωμεταξυ.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες γύρω στις 4 το μεσημέρι υπήρξε συμπλοκή οπαδών στην περιοχή με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός και τον τραυματισμό άλλων δύο.
Στο περιστατικό βρέθηκε κατά τύχη η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Στύλου. Όπως γράφει στην μαρτυρία της στο facebook στην συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν λοστοί και ρόπαλα.
«Ραντεβού θανάτου οπαδών! Το ζησα κι αυτό. Το πρωί σκεφτόμουν πόση βλακεία δέρνει κάποιους ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα με παρωπίδες και το απόγευμα βρέθηκα ανάμεσα σε αντιμαχόμενα πυρά.
Η διαδρομή μου σταθερή. Ναυτικός όμιλος, Σοφούλη, Express Service Μέγαρο. Εκεί τους είδα να έρχονται. Μία ομάδα οπαδών με τα διακριτικά της ομάδας τους ανέβαιναν το στενό που οδηγεί στο Μέγαρο και είναι η προέκταση της Μαρτίου. Ξάφνου αντιλαμβάνομαι πως από την πλευρά της αλάνας – parking μπροστά από την Κάλλας έρχεται η αντίπαλη ομάδα με λοστούς και ρόπαλα η οποία έχει αποβιβαστεί από ένα βαν και εγώ είμαι στη μέση.
Πιάνω το κινητό μου στο μπουφάν μου αλλά παράλληλα σκέφτομαι πως αν σηκώσω το χέρι μου να τραβήξω φωτογραφίες είναι σα να υπογράφω τη καταδίκη μου. Είμαι ανάμεσα σε αντίπαλα πυρά και το μόνο που έχω περιθώριο να κάνω είναι να ξεφύγω προς τα γηπεδάκια.
Απομακρύνομαι τρομοκρατημένη και παράλληλα προσπαθώ να δω τι γίνεται. Άγριο ξύλο ανάμεσα σε έφηβους λες και παρακολουθώ ταινία. Αυτό όμως δεν είναι ταινία. Είναι άγρια ωμή βία ανάμεσα σε ανθρώπους που τους διχάζει ..... η ηλιθιότητα!» αναφέρει μεταξύ άλλων για τα όσα έζησε.
Διαβαζω και τις προηγουμενες σελιδες για την καημενη την κοπελιτσα που της την επεσαν 5 vs 1 αλλα τελικα ηταν μεσα στη φαση κι αυτη και λιγο καιρο μετα την επιασαν μαζι με κατι καλοπαιδα που κουβαλουσαν λοστους σφυρια κλπ, και προσπαθω να μην κανω σχολια σαν αυτο που εγραψα πιο πανω ή σαν το "ψοφος σε τετοια υποκειμενα" που εγραψε ο ρεηβεν γιατι θα πεταχτει ο λασπονερας να πει οτι δεν ειναι σωστο να ευχομαστε θανατους ανθρωπων (εκτος αν ληστευουν το μαγαζι σου πρεζακια, εκει σουτ του κιλλ) οπότε αφηνω αυτο εδω:
Λοιπόν αν κατάλαβα καλά, τα δεδομένα σύμφωνα και με τα γραφόμενα αυτοπτών μαρτύρων, έχουν ως εξής:
Κάποιοι χούλιγκανς - οπαδοί - ηλίθιοι υποστηρικτές του Άρη, έδωσαν ραντεβού για να παίξουν ξύλο - να δείξουν ότι την έχουν μεγαλύτερη - να σκοτώσουν με αντίστοιχους χούλιγκανς - οπαδούς - ηλίθιους υποστηρικτές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι πήγαν στο ραντεβού με πρόθεση να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν καλύτερο ξύλο - να αποδείξουν ότι η δικιά τους είναι η μεγαλύτερη - ότι μπορούν να σκοτώσουν αποτελεσματικότερα.
Τα αποτέλεσματα αυτού του ραντεβού, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ήταν τα εξής:
Ένας άνθρωπος νεκρός, 2 άλλοι στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ένας οδηγός που τυχαία περνούσε από κει και χωρίς απ' ότι φαίνεται να φταίει σε τίποτα να καταζητείται, γιατί χτύπησε κατά λάθος τον θανόντα.
Ελπίζω να τους βρουν όλους και να τους βάλουν σε ένα κελί μακριά από την κοινωνία.
Δεν θα λείψουν από κανέναν.
ypersyntelikos
06-01-2020, 11:01
Ποιος είναι ο Νάσος και τι έπαιξε με αυτόν;
lady_of_winter
06-01-2020, 11:30
Εκείνο το παλικάρι ο παοκτζής που τον χτύπησε αμάξι πριν κάνα δίχρονο στην Αγ. Δημητρίου μετά από ντου ηρακληδέων
Raven Lord
06-01-2020, 15:43
γενικά, δεν έχει σημασία αν πρόκειται για "ραντεβού" ή για τυχαίο ξύλο. η ηλιθιότητα είναι ακριβώς η ίδια. κ ο φιλόπουλος δεν ήταν κανας άγιος - όμως βρέθηκε με καμιά 30αρια μαχαιριές (ακόμη και στο κεφάλι!) και μπλεγμένους χρυσαυγίτες το φόνο, όπως και η τύπισσα που τη μαχαίρωσαν 5 γαύροι (και κόμπαζαν ότι χάρη θα της έκαναν αν τη βίαζαν κιόλας). όλα αυτά δείχνουν μια τυφλή υπακοή σε μια κεντρική "ιδέα". το ρόλο της ιδέας εδώ παίζει η εκάστοτε ομάδα, αλλά στην πράξη αυτό που γίνεται είναι να εξυπηρετούνται μαφιόζοι και απατεώνες, εκπρόσωποι της εγχώριας πλουτοκρατίας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το φαινόμενο αποτελεί ελληνικό "προνόμιο"). για όλους αυτούς νομίζω δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ μας.
αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι ακόμη και συμπεριφορές της πιο "υγιούς" μερίδας οπαδών - αυτών που πάνε γήπεδο να χαζέψουν ένα ματς και να ξεδώσουν - μπορεί να συμβάλλουν στα παραπάνω φαινόμενα. π.χ. η μόνιμη καραμέλα ότι "οι άλλοι κάνουν χειρότερα" ή ότι "ομάδα δεν είναι ο εκάστοτε πρόεδρος" και "η ομάδα είναι ιδέα". και το έχουμε κάνει όλοι ανεξαιρέτως οι οπαδοί.
tsimpouklano
06-01-2020, 17:31
γενικά, δεν έχει σημασία αν πρόκειται για "ραντεβού" ή για τυχαίο ξύλο. η ηλιθιότητα είναι ακριβώς η ίδια. κ ο φιλόπουλος δεν ήταν κανας άγιος - όμως βρέθηκε με καμιά 30αρια μαχαιριές (ακόμη και στο κεφάλι!) και μπλεγμένους χρυσαυγίτες το φόνο, όπως και η τύπισσα που τη μαχαίρωσαν 5 γαύροι (και κόμπαζαν ότι χάρη θα της έκαναν αν τη βίαζαν κιόλας). όλα αυτά δείχνουν μια τυφλή υπακοή σε μια κεντρική "ιδέα". το ρόλο της ιδέας εδώ παίζει η εκάστοτε ομάδα, αλλά στην πράξη αυτό που γίνεται είναι να εξυπηρετούνται μαφιόζοι και απατεώνες, εκπρόσωποι της εγχώριας πλουτοκρατίας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το φαινόμενο αποτελεί ελληνικό "προνόμιο"). για όλους αυτούς νομίζω δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ μας.
Εδώ διαφωνώ αρκετά, γιατί ενώ η ομάδα είναι η αφορμή, η λογική του σβήνω, όχι οπαδικά ή αγωνιστικά, αλλά με όρους φυσικής εξόντωσης τον αντίπαλο είναι εντελώς διαφορετικής κοπής κουλτούρα, που σίγουρα περισσότερα κοινά έχει με φασιστικές πρακτικές (και άρα υπάρχουν άλλα ζητήματα για να λυθούν) παρά με την όποια - έστω και - συγκαλυμμένη αγάπη & προσφορά για την ομάδα. Και αυτό το λέω χωρίς να παραγνωρίζω την έστω και άθελη κάλυψη που λαμβάνουν αυτά τα άτομα (και κατ' επέκταση και οι πρακτικές, όσο κι αν στα λόγια καταδικάζονται από την πλειονότητα) από μέρος των κερκιδών, που τους δίνει ένα οκ στη συνέχιση τέτοιων πρακτικών.
Λασπόνερα
06-01-2020, 17:45
Η δολοφονία του Βούλγαρου έγινε και σύνθημα. Δεν τόλμησα να πατήσω να το ακούσω.
tsimpouklano
06-01-2020, 17:56
Εμμετός και χωρίς να είχε γίνει το περιστατικό.
Art In Haste
06-01-2020, 17:56
Η δολοφονία του Βούλγαρου έγινε και σύνθημα. Δεν τόλμησα να πατήσω να το ακούσω.
Να το έχουμε να το βλέπουμε να το θαυμάζουμε να τους χαιρόμαστε.
https://www.youtube.com/watch?v=7qJp28pVTUM
στο 08.02 και στο 18.22
Raven Lord
06-01-2020, 20:13
Εδώ διαφωνώ αρκετά, γιατί ενώ η ομάδα είναι η αφορμή, η λογική του σβήνω, όχι οπαδικά ή αγωνιστικά, αλλά με όρους φυσικής εξόντωσης τον αντίπαλο είναι εντελώς διαφορετικής κοπής κουλτούρα, που σίγουρα περισσότερα κοινά έχει με φασιστικές πρακτικές (και άρα υπάρχουν άλλα ζητήματα για να λυθούν) παρά με την όποια - έστω και - συγκαλυμμένη αγάπη & προσφορά για την ομάδα. Και αυτό το λέω χωρίς να παραγνωρίζω την έστω και άθελη κάλυψη που λαμβάνουν αυτά τα άτομα (και κατ' επέκταση και οι πρακτικές, όσο κι αν στα λόγια καταδικάζονται από την πλειονότητα) από μέρος των κερκιδών, που τους δίνει ένα οκ στη συνέχιση τέτοιων πρακτικών.
πώς ξεκινούν όμως αυτά τα άτομα που καταλήγουν φασισταριά στην ουσία, αν όχι ως πιτσιρίκια που απλά ακολουθούσαν αρχικά την "ομάδα"... τεσπα, δεν προσπαθώ καν να ερμηνεύσω τέτοια φαινόμενα, δε με ενδιαφέρει η σαπίλα. κυρίως με ενδιαφέρει οι υπόλοιποι, οι "πολλοί", να ξεκολλήσουν και να ανοίξουν τα μάτια τους.
δηλαδή, για παράδειγμα, ξέρω τύπο παοκτση που στη ζωή του το παίζει αριστερός, αντιφασίστας και αντισεξιστής, αλλά όταν έκανα νύξη για το 40μετρο πανό για τη μακονία στην τούμπα έκανε την πάπια. αν το ίδιο πανό το ανέβαζε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ακόμη με αυτό θα ασχολούνταν. επίσης, όταν του είπα ότι το πέναλτυ που πήρε ο παοκ στο μεταξύ μας (το οποίο ήταν), ο παο στην τούμπα δεν το έπαιρνε ούτε αν κοιμόταν ο θεός, άρχισε τα "βαζελίνες" κλπ σεξιστικά.
είμαι σίγουρος ότι και για το παραπάνω εμετικό σύνθημα θα βρει κάποια ευφάνταστη δικαιολογία (στον εαυτό του) είτε για να το αποδεχθεί, είτε τουλάχιστο για να βγάλει "τις άλλοι" - "τις οχτροί" - χειρότερους.
ρομαντισμός και μαλακίες δεν χωράνε μέσα σε αυτά.
ypersyntelikos
06-01-2020, 20:35
Ρε δεν πιάνω ακριβώς τι θες να πεις, αν θέλει κάποιος να είναι αριστερός - αντιφασίστας απλά δλδ δεν πρέπει να πηγαίνει γήπεδο ούτε να είναι οπαδός καμιάς ομάδας; Το να διαχωρίζεται από τις καφρίλες της εξέδρας δεν αρκεί;
σύμφωνα με τα λεγόμενά σου πρέπει να τα κόψει όλα
Raven Lord
06-01-2020, 20:41
`Το να διαχωρίζεται από τις καφρίλες της εξέδρας δεν αρκεί;
να μη δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα λέω. όχι να μην πάει γήπεδο. να μη μου λέει ότι είναι οκ το πανό για τη μακονία επειδή είναι παοκάρα.
commissar
07-01-2020, 00:08
οι μεν έπιναν το καφεδάκι τους ήρεμα και οι δε έσκασαν με λοστάρια, αλλά όλα κι όλα. μη θίξουμε κανέναν. ήταν και βούλγαροι τα θύματα, οπότε στα παπάρια μας.
https://i.imgur.com/SCMK4LC.jpg
Ήρεμα καφεδάκια ενάμιση μήνα πριν
Raven Lord
07-01-2020, 00:39
υπερσυντέλικε, ακριβώς αυτό εννοώ.
"οι άλλοι είναι χειρότεροι" κτλ από οπαδούς που θεωρούνται "υγιείς"...
Leper Jesus
07-01-2020, 00:40
Απλά σαν παρατήρηση, πάντως, στα σχόλια από κάτω ισχυρίζονται ότι το σύνθημα αυτό υπάρχει εδώ και χρόνια και δε σχετίζεται με το συμβάν. Τώρα το πώς το νοηματοδοτεί ο καθένας εκείνη τη στιγμή, βέβαια, είναι άλλο θέμα. Αλλά απλά το λέω γιατί και 'μένα μου φάνηκε υπερβολικά ακραίο να βγήκε ένα τέτοιο σύνθημα.
commissar
07-01-2020, 00:43
Raven νόμιζα ότι γενικά μπορείς να διαβάζεις, η άποψη μου για το ποιος είναι χειρότερος ή όχι είναι λίγα ποστς πίσω. Το σκρηνσοτ το έβαλα μήπως προβληματιστείς που από ένα λινκ του Λασπονερου έβγαλες άποψη για το γεγονός που τελικα ήταν 100% λάθος.
Το σύνθημα είναι δεκαετίας, τώρα αν κάποιο ζώο μέσα στο γήπεδο το έδωσε με αφορμή το σκηνικό (που να το ήξεραν καμία κατοσταρια εκείνη την ώρα) και ακολούθησαν τα άλλα ζώα, δεν ξέρω. Εμετός όπως και να χει και αυτό και τα πανιά για πεσιματικες και ντου (ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΡΕΗΒΕΝ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ)
Art In Haste
07-01-2020, 01:08
Απλά σαν παρατήρηση, πάντως, στα σχόλια από κάτω ισχυρίζονται ότι το σύνθημα αυτό υπάρχει εδώ και χρόνια και δε σχετίζεται με το συμβάν. Τώρα το πώς το νοηματοδοτεί ο καθένας εκείνη τη στιγμή, βέβαια, είναι άλλο θέμα. Αλλά απλά το λέω γιατί και 'μένα μου φάνηκε υπερβολικά ακραίο να βγήκε ένα τέτοιο σύνθημα.
Και τι να λέει, σύνθημα που μιλάει για νεκρό, όπως και να χει είναι εμετικό. Εδώ σηκώσανε πανό για τον Μπλιώνα κάποτε, θα κολλήσουν στον Βούλγαρο;
tsimpouklano
07-01-2020, 01:24
https://i.imgur.com/SCMK4LC.jpg
Ήρεμα καφεδάκια ενάμιση μήνα πριν
Και αυτό είναι μόνο ένα (1) από τα πολλά σκηνικά που γίνονται στην πόλη το τελευταίο διάστημα. Είναι θα έλεγα εντελώς τυχαίο που ο νεκρός είναι κίτρινης απόχρωσης.
(εντωμεταξύ είναι τουλάχιστον αστεία η όλη "δημοσιότητα" που παίρνουν τα περιστατικά αυτά μέσω instagram, facebook κ.λπ., όταν η ασφάλεια παρακολουθεί και περιμένει ένα σκηνικό σαν και το χθεσινό για να αποστείλει δικογραφία χιλιάδων σελίδων)
commissar
07-01-2020, 01:29
Για ένα ραντεβού θανάτου 30 καθυστερημένων (όπου τι σοκ, είχαμε νεκρό) έχετε βγάλει όλο το κόμπλεξ σας για τους παοκτσηδες που κρύβονται όπου ακούς ρόπαλο και κράνος, ταημ σταμπς από το γκαζετα που έκανε εντιτ στο αρθρο, αναφορά στον Μπλιωνα (που αν υπάρχει κάτι πιο εμετικό από το πανό και το σύνθημα για καρωτίδες είναι που καποιοι τον έκαναν σημαία για να διατηρηθεί η οπαδική εχθρα) ενώ προχθές μόλις σηκώθηκε πανό για πέσιμο, και ειρωνείες από τον ρεηβεν για "ναι αλλά αυτοί είναι χειρότεροι" ενώ έκανε ποστ με 0\5 προτάσεις για την χθεσινή είδηση και λίγο πριν έγραψε "ναι ήταν πέναλτυ αλλά εμείς δεν θα το παίρναμε μέσα στη Τούμπα γιατί μας κυνηγάει η μαφία".
Ίσως δεν κάνετε σωστά ποηντς σε σχέση με το θρεντ που είστε με αυτά τα δάχτυλα που κουνατε, απλά λέω. Τα σκατα μυρίζουν το ίδιο, και τα δικά μας και των άλλων.
Λασπόνερα
07-01-2020, 02:16
Κρατάω το ότι έχουμε βγάλει όλο το κόμπλεξ μας για τους παοκτσηδες.
Και αυτός ο άνθρωπος είναι δάσκαλος.
commissar
07-01-2020, 02:28
Στο σχολειο παω με ροπαλο και κρανος, ελα για ενημερωση γονεων όποτε θες (!)
Λασπόνερα
07-01-2020, 03:14
Συγγνώμη που έθιξα την ομάδα σου, αφού αυτό κατάλαβε το άδειο σου κεφάλι.
Ραντεβού για ξύλο εγώ δε δίνω, μπορείς να με δείρεις άλλη φορά, τυχαία.
commissar
07-01-2020, 04:07
Ναι ραντεβου για ξυλο ηταν το "αστειο" μου, οχι για την μπουρδα που εγραψες σε προηγουμενη σελιδα για τα ροπαλα και τα κρανη.
Καμια φορα τα αδεια κεφαλια ειναι καλυτερα απο αυτα που ειναι γεματα σκατα. Ινβ4 ΤΣΚ ΤΣΚ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΛΩΣΣΑ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Λασπόνερα
07-01-2020, 09:09
Αγαπητέ δάσκαλε.
Μην ξεφτιλίζεσαι απλά για να υποστηρίξεις την αγαπημένη σου ομάδα.
Θίχτηκες για το κράνη και ρόπαλα= παοκτσήδες; Δυστυχώς κατά 95% συμβαίνει αυτό ακριβώς, αν δε θέλεις να αντικρύσεις την πραγματικότητα ή είσαι άσχετος από οπαδικά ή είσαι κάφρος οπαδός, μακάρι να είσαι το πρώτο.
Δυστυχώς για πολλά χρόνια, όταν και η κωλοτρυπίδα μας είχε τη μαυρίδα από το μελάνι του Μπούζα, γαλουχήθηκε μια γενιά με τη λογική του οτι είστε οι καλύτεροι γαμάω και δέρνω οπαδοί και η πιο αδικημένη ομάδα, μαζί με την αλητεία των δημοσιογράφων βλέπουμε τα αποτελέσματα. Ξέχασες τη Σουρωτή, πολύ πρόσφατα το παιχνίδι με την Κ (δε θυμάμαι) του γαύρου κτλ κτλ.
Και εγώ αγαπητέ δασκαλάκο θα σου κάνω τη χάρη να αποσυνδέσω την ιστορία της ομάδα σου από τους μαλάκες οπαδούς σου. Θα σου πω οτι όντως ο παοκ είναι μια σπουδαία ομάδα, αλλά αν δε βλέπεις οτι η αλητεία αναλογικά υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό στους οπαδούς σου, άλλαξε τους φακούς στα γυαλιά σου.
Θα μου πεις, καλά ρε Λασπό, εσύ χαίρεσαι που έχετε λιγότερους κάφρους; Όχι δε χαίρομαι, όποιος εγκληματεί είναι εχθρός μου, δε μετράω ποιος την έχει μικρότερη τη μαλακία στον εγκέφαλο, αλλά κάποια πράγματα είναι δεδομένα και εσύ πετάχτηκες τελευταία μέρα της άδειάς σου να υποστηρίξεις την αγαπημένη σου ομάδα, και ξεφτιλίζεσαι.
Raven Lord
07-01-2020, 10:41
ότι μπαίνει κανείς σε διαδικασία να υπερασπιστεί τους χούλιγκανς της ομάδας του - ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ - με στεναχωρεί. το point μου είναι ότι όλοι οι οπαδοί ανεξαιρέτως είναι σκατά και επιτέλους όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουμε θέση και να μην εθελοτυφλούμε για αυτά που μέχρι τώτα δικαιολογούμε στην εξέδρα. έτυχε το θύμα και οι δράστες να είναι κάποιας απόχρωσης αυτή τη φορά και αυτό το σκηνικό χρησιμοποιήθηκε για να ξεκινήσει η κουβέντα. ακριβώς τα ίδια θα έλεγα όποιος και να συμμετείχε.
@λασπόνερε, δε μπαίνω στη διαδικασία ποιος είναι χειρότερος ή καλύτερος. όλοι τα ίδια σκατά κουβαλάνε. αθήνα δε φοράω κόκκινες μπλούζες στα μέρη που κυκλοφορώ γιατί ξέρω άτομα (παναθηναϊκούς) που έχουν φάει ξύλο για τέτοιους λόγους. η βλακεία δεν έχει χρώμα.
commissar
07-01-2020, 11:08
Λασπονερα καλο θα ειναι να μη μιλας εσυ για ξεφτιλες με οσα εχεις γραψει εδω μεσα.
Σεντονι tldr, εγω ειπα οτι εγραψες "ασε φιλε ρεηβεν εγω θα σε μαθω μπαλιτσα για τα σκηνικα, ροπαλα και κρανη ισον παοκτσηδες, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΙΣ", αν δεν καταλαβαινεις οτι γραφεις βλακειες ειναι προβλημα δικο σου και δεν θα σου το λυσω εγω γιατι δεν πας Δημοτικο (μαλλον). Τις εξυπναδες για δασκαλους αδειες κλπ που γραφεις σε καθε ποστ απορω πραγματικα γιατι δεν τις κρατας για κανεναν που νοιαζεται :|
Ρεηβεν δεν υπερασπιστηκε κανεις εδω μεσα τους χουλιγκανς (εκτος απο εσενα που εγραψες για τους καημενους βουλγαρους τουριστες ξερω γω ενω τελικα η αληθεια ηταν αλλη), συμφωνω γενικα με οσα γραφεις απλα προσπαθω να σου πω οτι το να σχηματιζεις γνωμη απο ενα αρθρο του σελεο, του γκαζετα, έναν βλαμμενο φιλο ή ένα ποστ του Λασπονερα ισως δεν ειναι ο,τι καλυτερο, αυτο.
atom_smasher
07-01-2020, 11:14
Τελικα δεν σκοτώθηκε Ο Βούλγαρος χούλιγκαν ή ναι; Έχω κάτι φιλαράκια απο πλοβντιβ και θέλω να τους κάνω χιούμορ αλλά δεν μου βγαίνει να πω κάτι έξυπνο.
Raven Lord
07-01-2020, 11:52
Ρεηβεν δεν υπερασπιστηκε κανεις εδω μεσα τους χουλιγκανς (εκτος απο εσενα που εγραψες για τους καημενους βουλγαρους τουριστες ξερω γω ενω τελικα η αληθεια ηταν αλλη), συμφωνω γενικα με οσα γραφεις απλα προσπαθω να σου πω οτι το να σχηματιζεις γνωμη απο ενα αρθρο του σελεο, του γκαζετα, έναν βλαμμενο φιλο ή ένα ποστ του Λασπονερα ισως δεν ειναι ο,τι καλυτερο, αυτο.
Γνώμη σχηματίζω από αυτά που έχω δει διαχρονικά στα γήπεδα. το να μπαίνουμε στη διαδικασία να μιλάμε για "κομπλεξ" εναντίον κάποιας ομάδας, μας βάζει να παίξουμε το παιχνιδι των μαρινακοσαββιδοαλαφούζομελισσανίδηδων. π.χ. θέμα "φασίστες στην εξέδρα". μια χαρά κράζουμε όταν πρόκειται για τον ολυμπιακό, αλλά μην πάει η συζήτηση στη δική μας καμπούρα γιατί θα πέσουν βροχή τα άρθρα των "συνετών" συνοπαδών μας που θα κατακρίνουν το φαινόμενο (αλλά θα το δέχονται τα συνυπάρχει μαζί τους). είμαι σίγουρος ότι και ο ολυμπιακός με τις εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, θα έχει στις τάξεις του όλες τις αποχρώσεις και αντίστοιχους "συνετούς"...
τεσπα, δε με νοιάζει να το συνεχίσω, χαίρομαι που δεν είμαι στη φάση πια.
FANTASMA
07-01-2020, 13:02
Ρε δεν πιάνω ακριβώς τι θες να πεις, αν θέλει κάποιος να είναι αριστερός - αντιφασίστας απλά δλδ δεν πρέπει να πηγαίνει γήπεδο ούτε να είναι οπαδός καμιάς ομάδας; Το να διαχωρίζεται από τις καφρίλες της εξέδρας δεν αρκεί;
Βασικα.... ναι. Και οχι μονο αν θελει να ειναι αριστερος/αντιφασιστας. Ουτε 1 ευρω σε χουλιγκανικες επιχειρησεις, που ειτε λιγο ειτε πολυ αποτελουν οι περισσοτερες επαγγελματικες ομαδες στην Ελλαδα πλεον.
Ακομα και σε μικρες κατηγοριες βλεπουμε καφριλες και μισος. Στον Καιαδα ολα μαζι. Δεν ασχολουμαι με ποδοσφαιρο εδω και πανω απο 10 χρονια στην Ελλαδα, και περαν της περιστασιακης κουβεντας κατα τη διαρκεια κανενος Τσαμπιονς Λιγκ ή Μουντιαλ, ουτε και γενικοτερα. Και εχω βρει την υγεια μου, μου φαινεται κατι τοσο μακρινο και ασχετο πλεον. Ειτε υπαρχει ειτε δεν υπαρχει σουπερ λιγδα, μου ειναι πληρως αδιαφορο. Δεν ειναι τοσο δυσκολο να τα κοψει ολα μαχαιρι καποιος.
ypersyntelikos
07-01-2020, 13:17
Ε ντάξει ρε μλκ τι μηδενισμός είναι αυτός
Είναι το ανάλογο της λογικής => όλοι οι καπιταλιστές είναι καθάρματα => δεν αγοράζουμε από αυτούς => πάμε να ζήσουμε σε ένα νησί σε κοινότητες που να καλλιεργούμε το ίδιο μας το φαγητό και να πλέκουμε τα ρούχα μόνοι μας
OniBocho
07-01-2020, 13:58
Ναι.
Αν σου είναι τόσο απαραίτητος ο βρώμικος επαγγελμαστικός αθλητισμός για να επιβιώσεις. :)
FANTASMA
07-01-2020, 16:03
Ε ντάξει ρε μλκ τι μηδενισμός είναι αυτός
Είναι το ανάλογο της λογικής => όλοι οι καπιταλιστές είναι καθάρματα => δεν αγοράζουμε από αυτούς => πάμε να ζήσουμε σε ένα νησί σε κοινότητες που να καλλιεργούμε το ίδιο μας το φαγητό και να πλέκουμε τα ρούχα μόνοι μας
Δεν βρισκω μεγαλη σχεση μεταξυ των δυο. Σου ειναι τοσο απαραιτητο να πηγαινεις γηπεδο να βλεπεις 22 μαντραχαλους να κλωτσανε μια μπαλα? Το ιδιο με το να αγοραζεις ενα μπουφαν?
Επισης, δεν πιστευω πως ειναι ολοι οι καπιταλιστες καθαρματα. Κανω οτι καλυτερο μπορω με τις αγορες μου. Το να δενομαι συναισθηματικα με μια αθλητικη ομαδα ειναι κατι που πλεον οχι απλα δεν το κανω, αλλα μου φαινεται τοσο ξενο. Λιγος χαβαλε να γινεται για κανα ΝΒΑ για κανα Τσαμπιονς Λιγκ οπως ειπα, αλλα μεχρι εκει, δεν επηρεαζει την ζωη μου στην καθημερινοτητα μου ουτε κατα το ελαχιστο, ποσο μαλλον αν εχει να κανει με ελληνικο αθλητισμο.
Leper Jesus
07-01-2020, 20:07
Και τι να λέει, σύνθημα που μιλάει για νεκρό, όπως και να χει είναι εμετικό. Εδώ σηκώσανε πανό για τον Μπλιώνα κάποτε, θα κολλήσουν στον Βούλγαρο;
Λέει ότι ο φόνος του Βούλγαρου δεν έγινε σύνθημα, όπως ξεκάθαρα γράφτηκε παραπάνω.
Δεν ξέρω ποιος είναι ο Μπλιώνας.
Art In Haste
07-01-2020, 20:18
Ενώ το να υπάρχει σύνθημα που να μιλάει για νεκρό είναι αποδεκτό, μάλιστα.
Μπλιώνας (https://www.mixanitouxronou.gr/pige-gia-proti-fora-sto-gipedo-ke-epese-nekros-apo-fotovolida-pou-tou-karfothike-sto-lemo-pou-katelixe-i-dikastiki-erevna-gia-ton-thanato-tou-atichou-kathigiti-charalampou-bliona-prin-apo-30-chronia/)
https://fws.gr/wp-content/uploads/2018/09/%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1.jpg
Leper Jesus
07-01-2020, 20:32
Ενώ το να υπάρχει σύνθημα που να μιλάει για νεκρό είναι αποδεκτό, μάλιστα.
Μπλιώνας (https://www.mixanitouxronou.gr/pige-gia-proti-fora-sto-gipedo-ke-epese-nekros-apo-fotovolida-pou-tou-karfothike-sto-lemo-pou-katelixe-i-dikastiki-erevna-gia-ton-thanato-tou-atichou-kathigiti-charalampou-bliona-prin-apo-30-chronia/)
https://fws.gr/wp-content/uploads/2018/09/%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1.jpg
Προφανώς κι εγώ δεν άφησα να υπονοηθεί τίποτα τέτοιο, αλλά αν αυτό εσύ εξέλαβες δηλώνοντας "μάλιστα", εγώ τι παραπάνω να γράψω;
δεν ξερω αν συνιθιζεται εκει πανω γτ μενω αθηνα και δεν ξερω,αλλα ανθρωπους πανω σε οροφη αστικου θα συναντησεις στην ινδια και στη γραμμη 14(νομιζω) του οασθ κυριακη με εντος εδρας ματς του παοκ
tsimpouklano
15-01-2020, 23:37
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, φίλε μου. Εδώ βλέπουμε ένα λεωφορείο γεμάτο με χούλιγκανσ του ΠΑΟΚ λίγο πριν φτάσει στην Τούμπα:
https://parallaximag.gr/wp-content/uploads/2019/12/%CE%BF%CE%B1%CF%83%CE%B8-4.jpg
Bonus ασπρόμαυρης (απ)ανθρωπιάς:
http://www.topontiki.gr/sites/default/files/article/2017-03/skylaki.jpg
OniBocho
16-01-2020, 08:08
Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι το mindset του οπαδού συνοψίζεται στο "οι άλλοι είναι χειρότεροι" κι όχι στο "ναι, είμαστε μαλάκες" όπως θα έλεγε ΚΑΘΕ σοβαρός και νοήμων άνθρωπος.
Raven Lord
16-01-2020, 10:20
και οποιαδήποτε κριτική είναι επίθεση στην ομαδάρα μας και τους αγνούς οπαδούς μας.
OniBocho
16-01-2020, 11:00
Και στην προεδράρα μας!
commissar
16-01-2020, 12:59
https://www.socomic.gr/wp-content/uploads/2013/12/40.jpg
tsimpouklano
16-01-2020, 14:40
Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι το mindset του οπαδού συνοψίζεται στο "οι άλλοι είναι χειρότεροι" κι όχι στο "ναι, είμαστε μαλάκες" όπως θα έλεγε ΚΑΘΕ σοβαρός και νοήμων άνθρωπος.
και οποιαδήποτε κριτική είναι επίθεση στην ομαδάρα μας και τους αγνούς οπαδούς μας.
Και στην προεδράρα μας!
Τα βάζω όλα μαζί για να μην κουράζεστε να τα γράφετε την επόμενη φορά, κάντε c/p :)
OniBocho
17-01-2020, 08:12
https://www.socomic.gr/wp-content/uploads/2013/12/40.jpg
επιχείρημα με κουραφέλκυθρα, case dismissed.
άλλωστε
Raven Lord
17-01-2020, 17:24
https://youtu.be/f1OpkowpqMk
commissar
17-01-2020, 21:15
https://i.imgur.com/v49MU0H.png
Raven Lord
17-01-2020, 21:20
σίγουρα πέθανε η ορθογραφία
tsimpouklano
17-01-2020, 22:36
Το θέμα είναι ότι πέθανε με θετικό πρόσημο και δεν ασφυκτιά κάτω από τον ζυγό του έψιλον.
FANTASMA
17-01-2020, 23:22
Μονο σε μενα φαινεται οτι το ποδοσφαιρο στην Ελβετια ειναι 100 φορες καλυτερο απο αυτο της Ελλαδας ακομα κι αν ηταν ετσι οπως στο στριπιακι απο τα κουραφελκυθρα?
ΣΤΟΜΠΟΥΤΣΟ μας οι αμφισβητουμενες φασεις και τα οπαδιλικια και οι συλλογοι και τα "ομορφα κορεο" , ωραια μπαλα να βλεπουμε κι ας κερδιζει οποιος θελει.
Art In Haste
22-01-2020, 11:12
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, φίλε μου. Εδώ βλέπουμε ένα λεωφορείο γεμάτο με χούλιγκανσ του ΠΑΟΚ λίγο πριν φτάσει στην Τούμπα:
https://parallaximag.gr/wp-content/uploads/2019/12/%CE%BF%CE%B1%CF%83%CE%B8-4.jpg
Bonus ασπρόμαυρης (απ)ανθρωπιάς:
http://www.topontiki.gr/sites/default/files/article/2017-03/skylaki.jpg
http://www.thestival.gr/society/item/501275-thessaloniki-opadoi-rimaksan-ta-astika-pou-piran-gia-na-pane-sto-gipedo-foto?fbclid=IwAR2J76rbmXvCA3B7vUlh6WPSXx_SSEJLVFnf8s8EM9HG_opsgyab8Wut25M
Raven Lord
22-01-2020, 11:20
ναι αλλά το πρωτάθλημα της ελβετίας είναι βαρετό
OniBocho
22-01-2020, 11:25
Δεν τα ρήμαξαν επειδή είναι οπαδοί, αλλά ως αγανακτισμένο επιβατικό κοινό του ΟΑΣΘ, βρε κουτά!
Λασπόνερα
22-01-2020, 11:26
Προβοκάτσια, δεν ήταν οπαδοί της αγαπημένης μας ομάδος. Το οτι πήραν το 14 και πήγαιναν στην Τούμπα σε ημέρα αγώνα δε λέει και πολλά.
Raven Lord
22-01-2020, 13:44
το αποφάσισα σε αυτό το τοπικ να ανεβάζω μόνο ό,τι μαλακίες κάνουν βάζελοι από 'δω και πέρα. τουλάχιστο δε θα μπορώ να κατηγορηθώ ως εμπαθής με συγκεκριμένη ομάδα. :)
tsimpouklano
22-01-2020, 17:49
Δηλαδή δεν είχατε φίλους απ' το σχολείο που κόβαν τις χειρολαβές και τις βάζανε στις τσάντες για μαγκιά; Μήπως φταίνε και οι μαθητές για την σημερινή κατάσταση των λεωφορείων (γιατί δεν έχω καταλάβει αν σχολιάζουμε την κατάσταση του ΟΑΣΘ ή το πώς πάνε οι παοκσ στο γήπεδο); Έλεος ρε μαλάκες :touched:
Art In Haste
22-01-2020, 17:56
Δηλαδή δεν είχατε φίλους απ' το σχολείο που κόβαν τις χειρολαβές και τις βάζανε στις τσάντες για μαγκιά; Μήπως φταίνε και οι μαθητές για την σημερινή κατάσταση των λεωφορείων (γιατί δεν έχω καταλάβει αν σχολιάζουμε την κατάσταση του ΟΑΣΘ ή το πώς πάνε οι παοκσ στο γήπεδο); Έλεος ρε μαλάκες :touched:
Επώνυμα :moutza:
tsimpouklano
22-01-2020, 18:09
Και εγώ δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε στα τελευταία posts. Ότι οι παοκσ ειναι τελικά ουγκ μιας και επιστημονικώς απεδείχθη; Ότι οι παοκσ ευθύνονται για τα λεωφορεία λόγω της χρήσης των απαρχαιωμένων 14 κάθε δεύτερη Κυριακή; Ότι άνθρωποι που τυχαίνει να είναι παοκσ και είναι και νέοι, για μαγκιά κάνουν "καφρίλες" μπας και εντυπωσιάσουν κανάν φίλο/κανά γκομενάκι, όπως ανέκαθεν συμβαίνει σε νεαρές ηλικίες;
Raven Lord
22-01-2020, 18:23
άμα κατάλαβες αυτό μετά από όλα όσα έχουν γραφτεί τι να πω... εγώ το αποφάσισα, θα σχολιάζω μόνο 'ζελους. αλλιώς έχουμε παρανοήσεις όπως η αποπάνω.
Art In Haste
22-01-2020, 18:24
Θέλουμε να πούμε πως αντί να ακούσουμε ένα ρε τους μαλάκες γαμώ το μπελά τους από σας, άκουμε όποια πιθανή δικαιολογία μπορείτε να βρείτε. Αυτό.
tsimpouklano
22-01-2020, 18:32
Γαμώ το μπελά τους λέμε για άλλα πιο σοβαρά ζητήματα, όχι μακριά από μία δύο σελίδες πίσω. Για 20 χειρολαβές, που 10 χρόνια στην πόλη όμοιο περιστατικό με αυτή τη μαζικότητα δεν έχω ξανακούσει, δε θα ιδρώσει και το αφτί μου, είτε το έκαναν αρειανοί είτε ηρακλειδείς είτε γαύροι είτε το 12ο γυμνάσιο Ευόσμου. Προφανώς και θα προτιμούσα να μην είχε συμβεί, αλλά μην ακούμε μαλακίες, λεωφορεία κυκλοφορούν με χίλια δυο περισσότερα προβλήματα από απουσιάζουσες χειρολαβές, δε θα μοιραστεί εξίσου η ευθύνη, όπως άθελά τους κάνουν οι Think Simple (νέοι atenistas; ).
Raven Lord
22-01-2020, 18:35
ή μπορούμε να λέμε μόνο για γαύρους. εκεί θα συμφωνούμε όλοι.
Art In Haste
22-01-2020, 18:38
Για γαύρους λέμε.
:P
FANTASMA
23-01-2020, 19:30
Σημερα πηρα το μετρο να παω στις δουλειες μου και επειδη αργησε 10 λεπτα αρχισα να κοπαναω το καθισμα με νευρα. Στην επομενη σταση με πλησιασε ενας μπατσος και ηθελε να με συλλαβει, αλλα με αφησε οταν του εξηγησα πως τα μετρο εχουν πιο σημαντικα προβληματα απο μενα που ηθελα να σπασω το καθισμα. Οταν του εδειξα και την φωτογραφια με τους μπαοξ αρχισε να σπαει κι αυτος το καθισμα μαζι μου γιατι καταλαβε πληρως την λογικη μου. Σημερα ο κοσμος ειναι ενα καλυτερο μερος, αφου τα μετρο παραμενουν αργοπορημενα ενιοτε, αλλα τουλαχιστον τωρα εχουν ΚΑΙ σπασμενο καθισμα, οποτε δεν χρειαζεται να εστιαζουμε μονο σε ενα προβλημα πλεον.
atom_smasher
24-01-2020, 00:29
Πρώτη φορά ακούω να κόβουν τα χερούλια για να τα βάλουν στη τσάντα. Τσάμπα upgrade.
OniBocho
24-01-2020, 07:52
Αυτά συμβαίνουν μόνο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ=ΚΟΜΠΛΕΞ φίλε μο.
tsimpouklano
24-01-2020, 19:03
Σημερα πηρα το μετρο να παω στις δουλειες μου και επειδη αργησε 10 λεπτα αρχισα να κοπαναω το καθισμα με νευρα. Στην επομενη σταση με πλησιασε ενας μπατσος και ηθελε να με συλλαβει, αλλα με αφησε οταν του εξηγησα πως τα μετρο εχουν πιο σημαντικα προβληματα απο μενα που ηθελα να σπασω το καθισμα. Οταν του εδειξα και την φωτογραφια με τους μπαοξ αρχισε να σπαει κι αυτος το καθισμα μαζι μου γιατι καταλαβε πληρως την λογικη μου. Σημερα ο κοσμος ειναι ενα καλυτερο μερος, αφου τα μετρο παραμενουν αργοπορημενα ενιοτε, αλλα τουλαχιστον τωρα εχουν ΚΑΙ σπασμενο καθισμα, οποτε δεν χρειαζεται να εστιαζουμε μονο σε ενα προβλημα πλεον.
Θα ήθελα πολύ να γελάσω με την αναλογία σου και την επιχείρηση σύνδεσής σου με την ελληνική πραγματικότητα (και μόνο που χρησιμοποιείς τη λέξη «ενίοτε» λέει πολλά), αν το post σου δεν ήταν η ψυχή του athensvoice-ισμού και ο λόγος που υποκριτές ψευτοφιλελεύθεροι το ρίξαν ΝΔ, κλείνοντας το μάτι στη βαθιά συντηρητική της ατζέντα. Είναι ο λόγος που ενώ πόσος κόσμος ζει στα σκατά όλα αυτά τα χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν βήμα και λόγο το μόνο για το οποίο μιλάνε είναι το "μόνιμο πρόβλημα" που ακούει στο όνομα μολότοφ στα Εξάρχεια. Σκέψου τό.
(Βασικά, θα το διευκρινίσω άλλη μια φορά, γιατί πάλι θα χαθεί το νόημα και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να εστιάσεις στην παραπάνω παράγραφο: προφανώς και η αφαίρεση των χειρολαβών από το λεωφορείο είναι κάτι που δε θα ήθελα να συμβαίνει. Γιατί; Γιατί χάνεται σε ένα βαθμό η λειτουργικότητα των λεωφορείων. Άρα τι λες; Λέω ότι κάτι που συνέβη μία (1) φορά από πιτσιρικάδες που το κάναν μαζικά, γιατί έτσι θα πουλήσουν μούρη στο σχολείο τους, όχι γιατί είναι παοκσ αλλά γιατί έτσι κάνουν οι πιτσιρικάδες, δε θα με τρελάνει, γιατί αυτά πάντα συνέβαιναν και συμβαίνουν. Δεν υπήρξε κάποια παρέκκλιση απ'τον τρόπο που κοινωνικοποιούνται/σταδικακά ωριμάζουν τα άτομα στην (μετα-)εφηβεία και όσο αυτό μένει στο ένα (1) λεωφορείο δε θα με ανησυχήσει κιόλας.)
FANTASMA
24-01-2020, 20:08
Δεν μενω καν Ελλαδα, το ποστ αου με αφηνει πληρως ασυγκινητο και αδιαφορο. Εχω γραμμενη την athens voice, σιχαινομαι την ΝΔ και βρισκω γελοιο τον αναρχοφασισμο χωρις πολιτικο στοχο, μονο και μονο για την καταστροφη.
Δε θα κατσω να μιλησω σοβαρα για χουλιγκανισμο και καταστροφη περιουσιας απο μπαοξ, γαυρους, βαζελους και λοιπα σκατα. Καψε οσες τραπεζες αν θελεις, δε θα με βρεις να κλαιω για την τραπεζα. Το να υπερασπιζεσαι καθε μαλακια που κανει καποιος χουλιγκαν επειδη "ε κοιτα τα κανουν κι αλλοι ε" ή ακομα χειροτερα επειδη "ενταξει τα λεωφορεια εχουν κι αλλα προβληματα" ειναι λιγακι αστειο. Αν δεν το καταλαβαινεις απο μονος σου, οτι και να πω εγω απλως θα σε πολωσει προς την ηδη ακραια σου αποψαρα που θεωρεις πιθανοτατα και μαγκια ή κατι.
ΥΓ1. Τι εχει το ενιοτε? Γαμω τις λεξεις ειναι. Οχι παντα. Αλλα συνηθως. Μερικες φορες. Ενιοτε.
ΥΓ2. Μην κουνας το δαχτυλο σε αλλους κανοντας ακυρες υποθεσεις, οταν κανεις εξισωση χουλιγκανισμου με επαναστατικο αγωνα και αναφερεις μολοτοφ στα Εξαρχεια που ειναι παντελως ασχετο με το θεμα.
ΥΓ3. Απο τα γραφομενα σου αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι η φαση με το λεωφορειο δηλαδη ηταν...... μεμονωμενο περιστατικο ε? Που το εχω ξανακουσει αυτο αραγε.
tsimpouklano
24-01-2020, 21:04
Απλά πώς σου φαίνεται που κουνάς το δάκτυλο για μία κατάσταση με την οποία δεν έχεις επαφή; Που αφορμή για να σχολιάσεις ήταν για να δηλώσεις πόσο ουγκ είναι τα 50 πιτσιρίκια που βγάλαν 20 χειρολαβές και όχι για το πόσο σκατά είναι οι αστικές συγκοινωνίες σε μία πόλη χωρίς εναλλακτική στις μεταφορές. Θες να σχολιάσεις το περιστατικό καθεαυτό ως καφρίλα; Καλά κάνεις, μαζί σου, ας το συζητήσουμε. Αυτό που λέω είναι πως στη ζωή τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο και πιο συγκεκριμένα ότι υπάρχει κάτι που λέγεται νεανική ανάγκη προς ένα ανήκειν, το οποίο πέρα από απαραίτητο, στο βαθμό που δεν ξεφεύγει από οριακές καταστάσεις, δεν είναι καν ανησυχητικό. Αν θες να τα μπλέκεις όλα μαζί - παοκσ, ουγκ χειρολαβές, χάλια αστικές συγκοινωνίες - γιατί έτσι επιβεβαιώνονται αυτά που ήδη έχεις στο κεφάλι σου, ε πέστο να πάμε παρακάτω.
Αναρχοφασισμός. Μάλιστα. Πού το έχω ξανακούσει αυτό άραγε. Μπορεί εκεί που οι ξεκολλημένες τσίχλες από υπόγειες διαβάσεις είναι πιο σημαντικά θέματα από τα σκουπίδια που κυβερνούν τη χώρα. Μη συγκινείσαι, δεν είσαι καν Ελλάδα :)
FANTASMA
24-01-2020, 22:39
Αλλου για αλλου.
Αν εσυ νιωθεις οτι ανηκεις καπου με το να σπας τις χειρολαβες μεσα στο λεωφορειο, μαντεψε, ανηκεις σε μια αρρωστη κατασταση. Συγχαρητηρια?
Τι φαση που υπερασπιζεσαι τον χουλιγκανισμο?
tsimpouklano
24-01-2020, 23:30
Δε συνεννοούμαστε, Φιξξξερ, ας το αφήσουμε.
OniBocho
25-01-2020, 09:07
Αυτό που λέω είναι πως στη ζωή τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο
ζμπάουγκζ γιαλαντζί ο κύριος.
Κατά τα άλλα, ξεκινάτε από εντελώς διαφορετική βάση κι αφετηρία, εκφράζομαι περισσότερο απ' αυτήν που λέει πως δεν έχει καμία λογική το ξήλωμα της χειρολαβής ή η γενικότερη "καταστροφή" -μικρή ή μεγάλη- για οποιονδήποτε λόγο -ειδικά για την ανάγκη της ταύτισης και της κοπαδοποίησης- αλλά στην πορεία συμφωνώ πολύ περισσότερο με την τοποθέτηση του tsimpouklano για την πραγματικότητα γύρω μας, παρά με αυτή του Fixxxer, που θυμίζει όσο περισσότερο γίνεται την "αριστεία" που ζούμε τον τελευταίο καιρό.
Ειδικά η χρήση της λέξεως "αναρχοφασισμός" δείχνει πολύ προβληματική, κυρίως συνοπολογίζοντας το context στο οποίο αναφέρθηκε.
FANTASMA
25-01-2020, 09:17
Οταν κανεις την κοινωνια γυρω σου χειροτερη για τους συνανθρωπους σου που δεν φταινε σε τιποτα, επειδη εχεις teenage angst στην ηλικια των 22 ή 25 ή ακομα και 37, τοτε ναι, εισαι αναρχοφασιστας.
Τωρα τι context ηταν αυτο ακριβως , ουτε εσυ δεν το ξερεις. Η αποψη σου ειναι ιδια με την δικη μου, αλλα δε θελεις να συμφωνησεις μαζι μου και αρα λες "ναι κι εγω το Α πιστευω, αλλα θα πω οτι ειναι προβληματικο το Α" :touched:
Κι ολα αυτα επειδη ειπα ΕΝΙΟΤΕ :(
OniBocho
25-01-2020, 10:01
Το "ενίοτε" δε με ενόχλησε, δεν μπορώ να καταλάβω τι σύγχιση έχεις μέσα στο κεφάλι σου, αγαπητέ. Δεν έχω πρόβλημα να συμφωνήσω μαζί σου, αλλά όχι δε θα συμφωνήσω ποτέ με τη χρήση του όρου αναρχοφασισμός/φασιστερά/[τα_άκρα_είναι_ακριβώς_το_ίδιο κι ότι άλλο μπορεί να έχει ο κάθε νοικοκυραίος, ενίοτε στο κεφαλάκι του. Γιατί πέρα από λογικά άλματα και σφάλματα, κάθε χρήση αντίστοιχου όρου, δίνει όλο και μεγαλύτερο πάτημα στον φασισμό, τον γνωστό παραδοσιακό κι ορθόδοξο. Κάθε τέτοια χρήση και πάντοτε, όχι ενίοτε.
Για να στο κάνω ακόμα πιο ξεκάθαρο, διαφωνώ κάθετα με το σπάσιμο ή τη φθορά ενός αστικού λεωοφορείου, που σαν αποτέλεσμα θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό, καθώς είναι ήδη ελάχιστα και πολύ φθαρμένα τα τροχήλατα βουστάσια που κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ένα λιγότερο ή αν θες ένα πιο φθαρμένο είναι όντως πληγή. Εκεί συμφωνώ μαζί σου.
Όχι απλώς δε διαφωνώ, αλλά επικροτώ και θα συμμετέχω, στο σπάσιμο των γραφείων του ΟΑΣΘ, των κεφαλιών των υπευθύνων του και γιατί όχι, των κεφαλιών των οδηγών κι ελεγκτών του, που πέρα από τεράστιοι κόπανοι είναι και τεράστιο μέρος του προβλήματος, με τα επιδόματα, τις μετοχούλες τους κι όλα όσα συνοδεύουν το σιχαμερό τους επάγγελμα (όπως αυτό διεξάγεται στο καθεστώς του ΟΑΣΘ, μη βγούμε τώρα και εμπαθείς απέναντι σε κάθε οδηγό ΜΜΜ και θιχθεί κάποιος ευαισθητούλης στο τραμ του Σαν Φρανσίσκο). Εκεί διαφωνώ μαζί σου, αν αυτή και κάθε αντίστοιχη σε αυτή την κίνηση τη θεωρείς "αναρχοφασισμό" και συμφωνώ με τον Αλέξανδρο.
Τώρα καλύτερα;
FANTASMA
25-01-2020, 11:37
Αυτα που γραφεις ειναι δικα σου αυθαιρετα συμπερασματα. Δεν εξισωσα ποτε φασισμο με ακραιες αριστερες αποψεις. Οι τυποι που καταστρεφουν τα παντα χωρις κανεναν πολιτικο στοχο δεν ειναι αριστεροι, και το εγραψα ηδη δυο ποστ πισω. Δεν ειναι δικο μου σφαλμα αν δεν εκανες πληρη αναγνωση. Μιλας για κατι εντελως διαφορετικο, για το οποιο εγω δεν μιλησα καν. Απεχω ετη φωτος απο την εννοια του νοικοκυραιου, οποτε δεν ξερω τι κηρυγμα μου κανεις ή νομιζεις πως μου κανεις.
Το τοπικ ειναι ο χουλιγκανισμος και αυτο σχολιαζω, και τωρα και πριν. Ειμαι εντελως αντιθετος σε οποιαδηποτε μορφη χουλιγκανισμου, δεν ειναι τοσο δυσκολο σαν κονσεπτ πια. Ειναι αρρωστια στον εγκεφαλο.
Αν μπερδευεσαι με το τι εννοω και εννοουσα, διαβασε οποιοδηποτε ποστ του Ρεηβεν Λορντ στο τοπικ. Ταυτιζομαι μαζι του πληρως, οπως σχεδον για τα παντα στην πολιτικη.
Raven Lord
25-01-2020, 12:29
ναι, νομίζω το φάουλ που ενόχλησε είναι η λέξη "αναρχοφασισμός". οι δύο έννοιες δεν μπορούν σε καμμία περίπτωση να χωρέσουν στην ίδια σύνθετη λέξη και έτσι τις χρησιμοποιούν μόνο βρωμερά σκουλήκια τύπου άδωνι γεωργιάδη, τζήμερου κλπ.
OniBocho
25-01-2020, 13:17
Εντάξει τώρα κι εσύ, μάθε πλήρη ανάγνωση κειμένου, για να συμφωνείτε σε όλα όσον αφορά την πολιτική με τον άνθρωπο.
FANTASMA
25-01-2020, 15:38
Χαχα έξυπνος :/
Γελάω που κοροϊδεύετε τους πολιτικλι κορρεκτ ορισμένοι γενικά, ονόματα δε λέμε, αλλά μια χαρουλα θέλετε απαγόρευση λέξεων. Η φασιστική νοοτροπία δυστυχώς υπάρχει σε κόσμο ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, και η λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο ελεύθερα. Μη θιγεστε, δεν είπα κανέναν εδώ μεσα κάτι κακό.
Raven Lord
25-01-2020, 16:07
Απλα αναρχια κ φασισμος ειναι εννοιες εκ διαμετρου αντιθετες. Ολα τα αλλα δημιουργουν λαθος εντυπωσεις.
ypersyntelikos
26-01-2020, 12:56
αλλά μια χαρουλα θέλετε απαγόρευση λέξεων.
καμία απαγόρευση
απλά αυτή η λέξη είναι μαλακία και επικίνδυνη.
The Good Son
26-01-2020, 17:05
Φικσκσκσερ κανείς δεν μίλησε για απαγόρευση λέξεων.
Το όλο σκεπτικό πίσω από την ενόχληση με τον όρο "αναρχοφασισμός" αλλά και τον όρο "φασισμός" γενικότερα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το εξής: Ο όρος "φασισμός" αναφέρεται σε μια ιδεολογία που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η τοποθέτηση του έθνους, όπως αυτό ορίζεται "βιολογικά", σαν ανώτερη αξία. Αυτό έχει ως συνέπεια οι πράξεις που γίνονται με φασιστικά κίνητρα να είναι άδικες και αντιδημοκρατικές. Όταν κάποιος βαφτίζει όμως κάθε άδικη και αντιδημοκρατική πράξη, πόσο μάλλον μια διαφωνία, ως "φασιστική", διαπράτει μεθοδολογικό σφάλμα.
Γνωρίζω ότι στην καθομιλουμένη, είθισται να βαφτίζουμε κάθε απόλυτη πράξη ως "φασιστική". Όμως -ειδικά σε μια περίοδο έξαρσης του εθνικισμού- αυτό ίσως είναι επικίνδυνο. Δίνεις πολιτικό βήμα και ουσία ύπαρξης σε μια ιδεολογία που θα έπρεπε να είναι κατακριτέα από όλον τον πολιτικό χάρτη και να μην ανήκει καν σε αυτόν. Γιατί; επειδή συνέπειά της είναι μόνο η καταστροφή και ο θάνατος. Και αυτά τα πράματα καλό είναι να μη γίνονται. Όταν μάλιστα γενιούνται όροι όπως "αναρχοφασισμός", το πράγμα είναι ακόμα χειρότερο. Εξισώνεις 2 ιδεολογίες αντιδιαμετρικά αντίθετες όπως ειπώθηκε. Την ιδεολογία που σκοπός της είναι η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων, με αμεσοδημοκρατικές μεθόδους, χωρίς διακρίσεις, με μια ιδεολογία που λέει σκότωσε οτιδήποτε "διαφορετικό γενετικά με σένα". Τη στιγμή που η έννοια "διαφορετικός γενετικά" υπό το εθνικιστικό πρίσμα, είναι επιστημονικά αβάσιμη.
Είναι στο χέρι σου να σκεφτείς τα παραπάνω και να επαναξιολογήσεις τον τρόπο που χρησιμοποιείς τις λέξεις που επιλέγεις. Peace out.
https://scontent.fskg1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/83890331_2211453758957418_7074751794479366144_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=SS8tFgRSbQoAX8FzKJy&_nc_ht=scontent.fskg1-2.fna&oh=4863811fc530feaa6b5736df46f5b018&oe=5EC4FB40
καλημέρα σε όλους τους παθιασμένους φίλους
Parasight
28-01-2020, 11:47
Για ενα σαλεδάκι στην Ξάνθη που θα βγάζει τίποτα φραγκοδίφραγκα μη σου πω θα μπαίνει και μέσα μωρέ πώς κάνετε έτσι ωχουυυυυ
Raven Lord
29-01-2020, 17:37
όταν τα προβλήματα της καθημερινότητας καίνε τον απλό πολίτη, η μόνη διέξοδος είναι ο δρόμος. https://www.sport24.gr/football/omades/Paok/paok-ksekinoun-oi-kinhtopoihseis.5675718.html
:touched:
Art In Haste
29-01-2020, 19:00
όταν τα προβλήματα της καθημερινότητας καίνε τον απλό πολίτη, η μόνη διέξοδος είναι ο δρόμος. https://www.sport24.gr/football/omades/Paok/paok-ksekinoun-oi-kinhtopoihseis.5675718.html
:touched:
Μάλιστα όπως τονίζεται από την πλευρά των ανθρώπων του Δικεφάλου η παρουσία όλων των βουλευτών στη συνάντηση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη.
Στας διαταγάς σας
Zoonchild
30-01-2020, 17:30
Πράγματι ο κύριος Σαββίδης πήρε την Ξάνθη! Προκύπτει από όλα τα στοιχεία του φακέλου κι έτσι αποφάσισα κι εγώ! Εγώ είπα στην Επιτροπή ότι ο κ. Σαββίδης έχει την Ξάνθη, αλλά τους τόνισα να μην επιβαρυνθεί ο ΠΑΟΚ με βαρύτατες ποινές γιατί την πήρε με σκοπό να την σώσει από Τούρκους.
.............
Ο κ. Σαββίδης δεν πήρε την Ξάνθη για να νοθεύσει το ποδόσφαιρο.
δηλωσεις απο το μελος της ΕΕΑ που ψηφισε υπερ του ΠΑΟΚ :rofl:
Art In Haste
30-01-2020, 17:32
Έκοψες την συνέχεια που λέει πως έδωσε τον Ουάρντα στην Λάρισα για να τονίσει πως δεν θέλει να νοθεύσει το ποντόσφαιρο.
Εντωμεταξύ η όλη κατάσταση είναι σίχαμα, ήταν που ήταν δηλαδή οι τελευταίοι μήνες μεταξύ των 2, τώρα έγινε ακόμα χειρότερη.
Raven Lord
31-01-2020, 12:26
ο κόμπος έφτασε στο χτένι. ο απλός πολίτης δεν έχει πια κάτι να χάσει και βγαίνει στους δρόμους να αγωνιστεί για έναν καλύτερο κόσμο, όπου ο πλούτος θα μοιράζεται δικαιώτερα, το περιβάλλον θα προστατεύεται, ο ρατσισμός θα είναι μια μακρινή άσχημη ανάμνηση.
https://scontent.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/83118417_744301826094728_2391752950818013184_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ohc=-o_CBAeVzLsAX8nUXpi&_nc_ht=scontent.fath4-2.fna&oh=cf3e7c49d0364c8b2d5d7cd3c7944765&oe=5EDBD1D2
oh wait... :?
Art In Haste
21-02-2020, 23:17
χμμμμμμμ (https://www.voria.gr/article/entasi-me-opadous-tou-paok-ke-astinomikous-ston-lagkada-mia-sillipsi)
tsimpouklano
21-02-2020, 23:23
χμμ;
Art In Haste
21-02-2020, 23:38
Ρε Άλεξ πραγματικά βγάλε τις παρωπίδες. Δηλαδή εντάξει, όλοι γράφουν συνθήματα, αλλά σε βλέπουν και αντί να καθήσεις και να πεις οκ συγνώμη, πάσο, τι θα τους κάνανε οι μπάτσοι δηλαδή, αυτοί τους πετάνε πέτρες γιατί έτσι θα γλυτώσουν, oh wait.....Και ναι, τα ίδια ακριβώς κάνουν όλοι αλλά το σύστημα κυνηγάει την μεγαλύτερη ομάδα της τούμπας και μόνο για αυτήν βγαίνουν τα νέα και τα μαθαίνουμε.
tsimpouklano
21-02-2020, 23:44
Πραγματικά ρώτησα, γιατί δεν ήξερα τι ακριβώς κοιτούσαμε στο άρθρο. Με αυτά που συμβαίνουν τελευταία περίμενα να διαβάσω τίποτα ακραίο.
commissar
22-02-2020, 19:17
*μπασκετοπαδισμός
PAOK Basketball Retro
· 20 Φεβρουαρίου ·
Καθίστε εσείς να πλακώνεστε στους δρόμους και να μαλώνετε από τα πληκτρολόγια. Εμείς θα κάνουμε και πάλι τον χαβαλέ μας όπως τότε πριν 4 χρόνια και θα μαζέψουμε και ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα και ότι άλλο μπορούμε για παιδάκια που βοηθάει ο σύλλογος Πράξη Αγάπης.
Όσοι είστε μαζί μας να έρθετε και στο κλειστό της ΧΑΝΘ το άλλο Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 19:30 για να δείτε και το ματσάκι, που είναι υπό την αιγίδα του ΑΣΕΘ. Άλλωστε χειρότερο θέαμα από τις δύο ανδρικές επαγγελματικές ομάδες δύσκολα να προσφέρουμε..!
https://i.imgur.com/9QjWqwi.jpg
FANTASMA
23-02-2020, 02:07
Οφφ τοπικ
commissar
23-02-2020, 12:02
Σίγουρα
OniBocho
24-02-2020, 08:05
Ωραίο στόμα!
Parasight
25-02-2020, 08:42
Απλά για να μη χαθεί στο τσατ: https://www.facebook.com/HooligansTV.eu/videos/155707035411738/
Συνεχίστε.
OniBocho
25-02-2020, 09:01
Νταξ, μακράν καλύτερο σκηνικό η μάνα που μαζεύει το σπίτι μετά τις αγνές και ψύχραιμες αντιδράσεις των ΦΙΛΩΝ της ομάδας. Στο άλλο σπίτι, προφανώς η τηλεόραση ήταν ελαττωματική κι ακολούθησε κάποια ολιστική μέθοδο επιδιόρθωσής της, ο ζμπάουγκζ της Τουρκίας (πόσο :touched: αυτό το τελευταίο :p )
commissar
25-02-2020, 13:29
ο ζμπάουγκζ της Τουρκίας (πόσο :touched: αυτό το τελευταίο :p )
Πόσο :moutza: αυτό το τελευταίο :!:
Είσαι on topic πάντως
Art In Haste
25-02-2020, 13:37
Εδώ που τα λέμε ένας είναι ίδιος ο Γκεόργκι.
OniBocho
25-02-2020, 15:10
ο ζμπάουγκζ της Τουρκίας (πόσο :touched: αυτό το τελευταίο :p )
Πόσο :moutza: αυτό το τελευταίο :!:
Είσαι on topic πάντως
Για τη μάνα, φαντάζομαι.
FANTASMA
25-02-2020, 17:41
Ωραια ζωα οι τυποι στο βιντεο. Ο αλλος εσπασε τηλεοραση :touched:
Το λυπηρο ειναι οτι μπορω να φανταστω και Ελληνες διαφορων ομαδων στην ιδια ακριβως φαση φυσικα.
Αλλα νταξει εκει ειναι σταση ζωης, ιδεολογια κτλ η ομαδα.
Raven Lord
28-02-2020, 14:14
https://i.imgur.com/AFZCi9E.jpg
oh wait!
Parasight
26-03-2020, 18:20
https://www.youtube.com/watch?v=HoLZFCmmC14
https://www.youtube.com/watch?v=t1Tz4Fi-2hM
Και θα βγουν κι άλλα προφανώς, όσο συνεχίζεται η καραντίνα :touched:
Art In Haste
18-04-2020, 17:09
https://www.facebook.com/100007693356604/videos/2562306374035783/
tsimpouklano
18-04-2020, 17:29
Νομίζω ακριβώς σε αυτό το thread εμπίπτει.
Raven Lord
19-04-2020, 01:36
https://youtu.be/Dmx4jsdgnx0
tsimpouklano
19-04-2020, 02:47
Επειδή δε νομίζω να έγινε εμφανές από το πιο πάνω μήνυμα, είναι ξεφτίλα - πραγματική ξεφτίλα - ακόμα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να γίνονται πράγματα όπως και το από πάνω (όχι φυσικά ότι υπάρχει καμία εγγύτητα με το συγκεκριμένο άτομο, τα ίδια κι αν ηταν αρειανός ή γαύρος ή ή ή). Πολλά μπορούν να ειπωθούν στον βαθμό που επηρεάζονται οι καταστάσεις, αλλά ας είναι μια κουβέντα που θα ανοίξει στις τάξεις του ΠΑΟΚ (και το κάθε ΠΑΟΚ), γιατί εκεί πραγματικά μετράει, ώστε τέτοιοι άνθρωποι να μη βρίσκουν ούτε ένα εκατοστό ούτε σε γήπεδο ούτε και αλλού για να διαδώσουν τα σκατά που έχουν στο κεφάλι τους.
Raven Lord
19-04-2020, 12:29
μαλακία, το κατέβασαν
Art In Haste
19-04-2020, 12:47
Είχες ποστάρει το ίδιο βίδεο που πόσταρα και γω και κατέβηκε. Μπήκαν τα μεγάλα μέσα. Αφού το κατέβασε και ο δημοσιογράφος που το ανέβασε αρχικά...
εντιτ
https://www.youtube.com/watch?v=_bnbiGJKatY
πριν καν δω το βιντεο καταλαβα και ποιος θα ηταν ο πρωταγωνιστης,
δεν νομιζω να επεσε απο τα συννεφα κανεις
η ρουφιανοφημη του συγκεκριμενου εχει ταξιδεψει και εκτος θεσ/νικης
Art In Haste
20-04-2020, 09:31
Σιχάματα, μόνο αυτό.
https://www.youtube.com/watch?v=85BBIOjKHnU
Η ουσία στο 59ο δευτερόλεπτο, που σου δημιουργεί υποψίες αν πολλά μέρη του ρεπορτάζ είναι στημένα.
tsimpouklano
21-04-2020, 18:54
https://www.looper5.org/2020/04/blog-post_21.html?m=1&fbclid=IwAR0QDvBlC1z5G3tuAezArFxrvex9dsIq21R2Eol0a6Qfr6jDdZgFUiuR3uI
Λασπόνερα
21-04-2020, 19:27
Το θέμα είναι ότι η διοίκηση του παοκ έπρεπε ήδη να είχε πάρει θέση διότι ο περί ου ο λόγος φελός είναι σε κάθε αγώνα ατραξιόν της ομάδας με την άδειά της.
Επίσης όλοι αυτοί είναι γνωστοί στο οπαδικο κίνημα, δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα. Φαντάζομαι μιλούσε ο Ζε, δεν ήταν μουγκός, ξέρανε τι καπνό φουμαρει. Αλλά έπρεπε να γελοιοποιηθεί από τα μμε για να πάρουν θέση κάποιοι που τώρα τον κράζουν. Είναι πασιφανές ότι υπάρχουν και άλλοι πολλοί τέτοιοι φελοι σε όλες τις ομαδες που όμως δεν τους απορρίπτουμε διότι είναι χρήσιμοι.
στις δυο τελευταιες σελιδες ειδαμε:
εναν μπαμπουινο να κανει ρατσιστικα σχολια περι ''Τουρκων'' (τσιμουδια εδω)
εναν αντμιν να βαζει μια φωτο με μπατσους και συνθημα ΠΑΟΚτσηδικο (τσιμουδια εδω)
ενα βιντεο με εναν ρατσιστη μαμελουκο που θα επρεπε να μπει στο ναζι θρεντ, ή στο εκκλησια θρεντ (αλλα κλαιν μωρε...)
και ενα βιντεο με αυτοσιγονταρισμα σε μια ''φιλανθρωπια'' σε νοσοκομειο απο το καναλι του ''φιλανθρωπα''
https://youtu.be/ujExJN6jYgU
μπραβο παιδια
καλα το πατε....
OniBocho
22-04-2020, 07:32
Είδαμε κι έναν τύπο να κάνει ακουστικές βερσιόν α λα Μαραβέγια, σε γηπεδικά συνθήματα, αυτό που το πας σοφέ γέροντα;
Γενικώς, αν δεν μπορείτε:
α) να καταλάβετε τι λέει ή πως λέει κάτι ο άλλος
β) να δείτε μια κατάσταση αντικειμενικά, επειδή θίγεται κάποια αγάπη/πάθος/λατρεία σας
έχετε δύο επιλογές κατά τη γνώμη μου:
α) είτε το βουλώνετε
β) ή το γυρνάτε στο χαβαλέ, μπας και δεν γίνετε εντελώς ρόμπες
γ) εισαι αντιεμβολιαστης αρα ενας Ζε, απλα χωρις καραφλομοικανα
OniBocho
22-04-2020, 08:48
Πέρα από φαντασμένος και σκατόψυχος, είσαι και παθολογικός ψεύτης. Θα γράψεις οτιδήποτε, όσο ανυπόστατο κι αν είναι (https://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?21268-Fuck-My-Life-A-NEW-ERA&p=1268680&viewfull=1#post1268680) κι αυτό στα μάτια μου σε κάνε εντελώς ανάξιο να μου απευθύνεις το λόγο. Θα έκλεινα με καλοκαιρινό ζώδιο, αλλά αυτό πέραν του ότι θα γέμιζε το άρρωστο μυαλό σου με φαντάσματα και πάλι, θα μ' έκανε αντίστοιχο υπάνθρωπο με σένα.
ε καλα, τι φαντασμενος να ειμαι μπροστα σου, εδω σκαρφιστηκες ολοκληρη περσονα ιαπωνικια και θηλυκια μαλιστα και την σκοτωσες λολ
πααααλι καρκινο βρε ποδαροασθενοψυχακια? δεν παρακολουθω ΝΒΑ βρε, ουτε Star Wars
που'σαι... στουπο...
αν βρεθεις σε καμια φαση, ξερεις εσυ, απο αυτες που φανταζεσαι οτι μετεχεις.... και πεις τιποτα αναλογο με αυτο στην προηγουμενη σελιδα θα σε πανε καρπαζιδον μεχρι να πιασει ο κωλος σου κρασπεδο
OniBocho
22-04-2020, 09:10
δεν παρακολουθω ΝΒΑ βρε, ουτε Star Wars
Ψιλοαναμενόμενο, γιατί βλέπεις ΜΠΑΟΚ, που τα συνδυάζει. Καθώς η όποια επαφή της ΣΚΑΤΟΜΑΔΑΣ σου ή των ΚΟΥΡΑΔΟΜΥΑΛΩΝ οπαδών της με τον αθλητισμό, είναι επιστημονική φαντασία.
''Ποδοσφαιροπαδισμός και ψυχασθένεια''
λολ
Raven Lord
22-04-2020, 09:31
εναν αντμιν να βαζει μια φωτο με μπατσους και συνθημα ΠΑΟΚτσηδικο (τσιμουδια εδω)
νομίζω ότι κατάλαβες ότι η φώτο είναι χιουμοριστική και ειρωνεύεται τους μπάτσους οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το γράφεις. για να προσθέσεις μια έξτρα πρόταση?
δεν έχω καν ιδέα ποιος φαεινός νους μπορεί να συνέθεσε ένα τέτοιο κομψοτέχνημα και ούτε με ενδιαφέρει από ποιο γήπεδο προέρχεται.
προφανως και ειναι χιουμοριστικια σε ενα θρεντ το οποιο κλεινει/κλανει τα ματια σε αλλους ποδαροψυχασθενησμους πως σκατα γραφετι
ενας ΟΠΑΔΟΣ βρε το συνεθεσε κι εσυ το αναπαρηγαγες, κανοντας την χαρη σε εναν ποδαρο*&^)&%#^%$&^%%%
ΤΙ δεν καταλαβαινεις?
Raven Lord
22-04-2020, 09:44
ένα (πετυχημένο imo) χιουμοριστικό meme για τα επεισόδια στα νησιά με το προσφυγικό είναι, χωρίς να έχει ουδεμία σχέση με οπαδικά.
για τα οπαδικά έχει συζητηθεί πολλάκις κι εδώ και στο τσατ. για 'μενα πέθανε η φάση. μακρυά, ανεξαρτήτως γηπέδου. όλοι τα ίδια σκατά ανέχονται - επιτρέπουν να συμβαίνουν και τους ίδιους εγκληματίες στηρίζουν.
συγνωμη, δεν παρακολουθω το τσατ
οσο για το αν χαθεικε το οπαδικο μια χαρα λαιξ εκανες σε ποστ μου για τον γαυρο
ελαμωρε μλκ....ηλεος δηλαδης
OniBocho
22-04-2020, 09:52
Όχι όλοι ρε μαλάκα κι εσύ. Όλοι ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
Raven Lord
22-04-2020, 09:59
συγνωμη, δεν παρακολουθω το τσατ
οσο για το αν χαθεικε το οπαδικο μια χαρα λαιξ εκανες σε ποστ μου για τον γαυρο
ελαμωρε μλκ....ηλεος δηλαδης
ακόμη γελάω με αυτές τις κατάστασεις, απλά δεν μπορώ να το δω πια πιο σοβαρά από ένα αστείο. προφανώς επίσης δεν είναι όλα και όλοι το ίδιο.
Art In Haste
30-06-2020, 10:05
Πέφτω από τα σύννεφα....
https://www.kathimerini.gr/1085121/gallery/epikairothta/ellada/8anatos-voylgaroy-opadoy-sth-8essalonikh-gia-an8rwpoktonia-me-dolo-kathgoreitai-h-26xronh-odhgos
μπόνους
https://www.in.gr/2020/01/20/sports/football/sygklonizei-aderfi-tou-adikoxamenou-tosko-vid/
Λασπόνερα
30-06-2020, 10:22
Αυτά γίνονται.
Δεν καταλαβαίνω το μένος και το κόμπλεξ σας προς μία συγκεκριμένη ομάδα και τους οπαδούς της. :puke::puke:
tsimpouklano
30-06-2020, 13:59
Δυστυχώς, αυτά γίνονται. Ανεξαρτήτως ομάδας. Και μία στο τόσο κάποιος (φουκαριάρης) την πληρώνει.
Με το καλό να δικασθούν οι υπαίτιοι και να λάβουν τις ποινές που αναλογούν.
Art In Haste
30-06-2020, 14:12
Tsimp τα διάβασες; Είδες ποιος είναι ο τύπος, ποιοι οι φίλοι του, και ποιον δικηγόρο έχει; Αλλά συμβαίνουν αυτά. Ακριβώς όπως είπες, με το καλό να δικασθούν οι υπαίτιοι και να λάβουν τις ποινές που αναλογούν.
tsimpouklano
30-06-2020, 15:03
Σαφώς. Το άρθρο της Καθημερινής (ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ακρίβεια) θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για ένα καθαρά δημοσιογραφικό άρθρο.
Πάμε στο άρθρο του in.gr. Διαβάζουμε ότι μάλλον υπάρχει στενή συγγενική σχέση μεταξύ κατηγορουμένου και αστυνομικού, ο οποίος φημολογείται ότι συνδέεται με το περιβάλλον Σαββίδη (οι λέξεις στα italics είναι του άρθρου, όχι δικές μου). Διαβάζουμε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων (που είναι ΠΑΟΚ, πρφανώς) συνδέεται φιλικά με παράγοντα του ΠΑΟΚ (που είναι ΠΑΟΚ κι αυτός, προφανώς), γεγονός το οποίο βέβαια μένει ασχολίαστο, απλά ως αίολο επιχείρημα που - σε συνδυασμό με την πιο πάνω φημολογία - μπαίνει για να ενισχύσει τον πραγματικό λόγο συγγραφής του άρθρου, που δεν είναι άλλος από την κόντρα Μαρινάκη-Σαββίδη. Για αυτό και το άρθρο υπογράφεται από τον δημοσιογραφικό γυμνοσάλιαγκα Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο που έχει αναγάγει σε υψηλή τέχνη το γλύψιμο στον Μαρινάκη και όχι από κανέναν δευτεροτρίτο δημοσιογραφίσκο. Και πατάνε από πάνω και μία συνέντευξη της αδερφής να έρθει να δέσει ο συναισθηματισμός με το «καριόλη Σαββίδη» να μη χρειαστεί καν φιλτράρισμα.
Στα σοβαρότερα θέματα από τον Λευτεράκη και την εξωτερική πολιτική του Βαγγέλα τώρα, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα για το τί τρέχει, αλλά σίγουρα η σύνδεση που προκύπτει απ' την κοινή εκπροσώπηση Σαββίδη και κατηγορουμένου, πέρα από ύποπτη, δείχνει ότι - τουλάχιαστον - κάτι τρέχει. Από το ότι μπορεί να κινήθηκαν νήματα, «επειδή ΠΑΟΚ είσαι ξερωγώ να πούμε» (το οποίο, αν με ρωτάς, θεωρώ και το πιο πιθανό - κακώς εννοείται!), ώστε να αποφεχθεί η προφυλάκιση, έως πραγματική εμπλοκή στο περιστατικό. Μόνο που στο άρθρο του in.gr, η σύνδεση μεταξύ περιστατικού και διοίκησης λαμβάνεται ως δεδομένη, τα όποια επιχειρήματα πετιούνται απλά για να κολλήσουν αυτή τη βεβαιότητα, οπότε προτιμώ να απέχω απ' την φημολογία και να μένω σε αυτά που πραγματικά συμβαίνουν, που εννοείται πως βάσιμα κινούν υποψίες.
Art In Haste
30-06-2020, 15:20
Έχουμε βέβαια και φωτογραφίες, μια παρέα μια ομάδα.
OniBocho
01-07-2020, 07:38
Ρε μαλάκα Αρτ, τώρα τι κάνεις, τα βάζεις ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ;
Parasight
01-07-2020, 08:09
Σαφώς. Το άρθρο της Καθημερινής (ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ακρίβεια) θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για ένα καθαρά δημοσιογραφικό άρθρο.
Πάμε στο άρθρο του in.gr. Διαβάζουμε ότι μάλλον υπάρχει στενή συγγενική σχέση μεταξύ κατηγορουμένου και αστυνομικού, ο οποίος φημολογείται ότι συνδέεται με το περιβάλλον Σαββίδη (οι λέξεις στα italics είναι του άρθρου, όχι δικές μου). Διαβάζουμε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων (που είναι ΠΑΟΚ, πρφανώς) συνδέεται φιλικά με παράγοντα του ΠΑΟΚ (που είναι ΠΑΟΚ κι αυτός, προφανώς), γεγονός το οποίο βέβαια μένει ασχολίαστο, απλά ως αίολο επιχείρημα που - σε συνδυασμό με την πιο πάνω φημολογία - μπαίνει για να ενισχύσει τον πραγματικό λόγο συγγραφής του άρθρου, που δεν είναι άλλος από την κόντρα Μαρινάκη-Σαββίδη. Για αυτό και το άρθρο υπογράφεται από τον δημοσιογραφικό γυμνοσάλιαγκα Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο που έχει αναγάγει σε υψηλή τέχνη το γλύψιμο στον Μαρινάκη και όχι από κανέναν δευτεροτρίτο δημοσιογραφίσκο. Και πατάνε από πάνω και μία συνέντευξη της αδερφής να έρθει να δέσει ο συναισθηματισμός με το «καριόλη Σαββίδη» να μη χρειαστεί καν φιλτράρισμα.
Στα σοβαρότερα θέματα από τον Λευτεράκη και την εξωτερική πολιτική του Βαγγέλα τώρα, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα για το τί τρέχει, αλλά σίγουρα η σύνδεση που προκύπτει απ' την κοινή εκπροσώπηση Σαββίδη και κατηγορουμένου, πέρα από ύποπτη, δείχνει ότι - τουλάχιαστον - κάτι τρέχει. Από το ότι μπορεί να κινήθηκαν νήματα, «επειδή ΠΑΟΚ είσαι ξερωγώ να πούμε» (το οποίο, αν με ρωτάς, θεωρώ και το πιο πιθανό - κακώς εννοείται!), ώστε να αποφεχθεί η προφυλάκιση, έως πραγματική εμπλοκή στο περιστατικό. Μόνο που στο άρθρο του in.gr, η σύνδεση μεταξύ περιστατικού και διοίκησης λαμβάνεται ως δεδομένη, τα όποια επιχειρήματα πετιούνται απλά για να κολλήσουν αυτή τη βεβαιότητα, οπότε προτιμώ να απέχω απ' την φημολογία και να μένω σε αυτά που πραγματικά συμβαίνουν, που εννοείται πως βάσιμα κινούν υποψίες.Όπου γράφεις "Σαββίδης", το αντικαθιστούμε με "Μαρινάκης" και αναρωτιέμαι αν θα καθόσουν να γράψεις τόσο μεγάλο σεντονάκι ψύχραιμης επιχειρηματολογίας με έκκληση στο "αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου" ή αν θα προτιμούσες να δεις κι εσύ ως δεδομένη τη σύνδεση περιστατικού και αντίστοιχης διοίκησης.
Με τον Διαμαντίδη ήμασταν στο ίδιο σχολείο (νομίζω ένα χρόνο μικρότερος μου) και τον γνώριζα και από τα κοινά στέκια και παρέες στο Ωραιόκαστρο.
Παίζει να είναι από τα πιο σιχαμένα άτομα που έχω συναντήσει ποτέ στην ζωή μου. Ενα κακομαθημένο, ψηλομύτικο, μαλακισμένο που πάντα έκανε τον μάγκα και τον νταή με τις τσέπες του μπαμπά του. Ο,τι πιο σκατένιο μπορείτε να σκεφτείτε σε μια ανθρώπινη ύπαρξη, το κουβαλάει αυτός ο τύπος.
tsimpouklano
01-07-2020, 13:47
Στα σοβαρότερα θέματα από τον Λευτεράκη και την εξωτερική πολιτική του Βαγγέλα τώρα, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα για το τί τρέχει, αλλά σίγουρα η σύνδεση που προκύπτει απ' την κοινή εκπροσώπηση Σαββίδη και κατηγορουμένου, πέρα από ύποπτη, δείχνει ότι - τουλάχιαστον - κάτι τρέχει. Από το ότι μπορεί να κινήθηκαν νήματα, «επειδή ΠΑΟΚ είσαι ξερωγώ να πούμε» (το οποίο, αν με ρωτάς, θεωρώ και το πιο πιθανό - κακώς εννοείται!), ώστε να αποφεχθεί η προφυλάκιση, έως πραγματική εμπλοκή στο περιστατικό. Μόνο που στο άρθρο του in.gr, η σύνδεση μεταξύ περιστατικού και διοίκησης λαμβάνεται ως δεδομένη, τα όποια επιχειρήματα πετιούνται απλά για να κολλήσουν αυτή τη βεβαιότητα, οπότε προτιμώ να απέχω απ' την φημολογία και να μένω σε αυτά που πραγματικά συμβαίνουν, που εννοείται πως βάσιμα κινούν υποψίες.Όπου γράφεις "Σαββίδης", το αντικαθιστούμε με "Μαρινάκης" και αναρωτιέμαι αν θα καθόσουν να γράψεις τόσο μεγάλο σεντονάκι ψύχραιμης επιχειρηματολογίας με έκκληση στο "αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου" ή αν θα προτιμούσες να δεις κι εσύ ως δεδομένη τη σύνδεση περιστατικού και αντίστοιχης διοίκησης.
Δηλαδή απ' το "σεντονάκι" καταλαβαίνεις πως βάζω πλάτη στα επιχειρήματα εναντίον του Σαββίδη; Ωραία, γιατί μόνο αυτό δεν κάνω, ειδικά αν διάβασες την 3η παράγραφο, που αμφιβάλλω.
Πιο πάνω, όμως, αναφέρομαι στα «επιχειρήματα» που παρουσιάζει το 2ο άρθρο που ανέβασε ο Art, που ακόμα και σε αυτό δεν παρουσιάζονται ως ακράδαντες αποδείξεις, αλλά ως φημολογίες και πιθανότητες (πέρα του δικηγόρου). Σε άρθρο που γράφεται από την αφρόκρεμα του μαρηνακισμού (φυσικά υπάρχει και αφρόκρεμα σαββιδισμού, το ίδιο σιχαμένη), τον Λευτέρη τον Χαραλαμπόπουλο, που στα ίδια sites έχει βαλθεί να μας πείσει πως το πρεζοπλοίο μετέφερε άχνη ζάχαρη και πως οι μάρτυρες δεν άντεχαν το φαΐ της φυλακής και αυτοκτόνησαν. Αν είναι έτσι, να ενημερωνόμαστε και από κάτι σκουπιδο-site τύπου paok24 και sdna, για να έχουμε «σφαιρική» ενημέρωση :|