View Full Version : Rotting Christ - The Heretics (2018)
commissar
28-11-2018, 19:40
http://assets.blabbermouth.net.s3.amazonaws.com/media/rottingchristhereticscd.jpg
01. In The Name of God (04:14)
02. Vetry Zlye (03:13)
03. Heaven And Hell And Fire (04:52)
04. Hallowed Be Thy Name (05:06)
05. Dies Irae (03:46)
06. I Believe (03:42)
07. Fire God And Fear (04:50)
08. The Voice of the Universe (05:23)
09. The New Messiah (03:07)
10. The Raven (05:23)
Ωραίο εξώφυλλο αν και προτιμώ το τελευταίο Behemoth ή, έστω από τον ίδιο καλλιτέχνη, το καινούριο Mass Infection.
Κατά τα άλλα αναμένεται 3ος (τουλάχιστον) σερί ίδιος δίσκος, θα προσπεράσω χωρίς τύψεις.
edit, εκτός αν όλα τα κομμάτια είναι έτσι:
https://www.youtube.com/watch?v=I4LDxWlveKE
Είμαι λίγο πιο αισιόδοξος πλέον
stam and the witches
28-11-2018, 21:37
Είναι φοβερό. Το songwriting γίνεται όλο και χειρότερο, θέλει υπερπροσπάθεια. Αδυνατώ να πιστέψω ότι γράψαν αυτό το ριφφ, βγήκαν από το στούντιο, έκατσαν να πιουν μία μπύρα, και είπαν "καλό δεν ήταν;".
Θεωρώ ότι οι RC κάνουν χαβαλέ πλέον. Γράφουν εντελώς detached από οποιαδήποτε μουσικότητα, έμπνευση, αξιοπρέπεια. Το κομμάτι έχει ένα μόνο κουτσορίφφ (που μακάρι να ήταν η ποσότητα το θέμα), κι αυτό φέρει τα στοιχεία της απόλυτης ανεμπνευσιάς και χυδαιότητας. Το απόλυτο συνθετικό cringe. Και εις χειρότερα.
commissar
28-11-2018, 21:44
Πάλι τα ίδια; :touched:
Θεωρώ ότι οι Rotting Christ είναι ένα πεμπτοκλασάτο μεταλλοσκυλάδικο, με "επικές" μελωδίες από τα Lidl, ριφφ με 5ες επαρχιωτικής μεταλλικής αισθητικής, ντραμς παντελώς ηλίθια (αν και στην πορεία ο ντράμμερ βελτιώθηκε αισθητά), και τελοσπάντων μία συνολική τυρίλα του κερατά.
Ναι δε θα αλλάξουν ούτε τώρα, move along
stam and the witches
28-11-2018, 21:56
Εκτιμώ το life coaching σου και όντως τίποτα δε θα αλλάξει, η ζωή θα συνεχιστεί κλπ. Ούτε ο Μάρκος Σεφερλής θα αλλάξει, αλλά όταν τον πετυχαίνω στην τιβί θα τον βρίζω, γιατί μπορώ, γιατί έτσι γίνεται.
commissar
28-11-2018, 21:58
Κανένα lifecoaching, αν εσύ θες σε κάθε νέο θρεντ να λες ότι τους θεωρείς ένα "πεμπτοκλασάτο μεταλλοσκυλάδικο" δε θα σου πω εγώ να μην το κάνεις, απλά όταν πετυχαίνω αυτά τα ποστς θα σου λέω ότι είναι αχρείαστα σαν τον Μάρκο Σεφερλή, γιατί μπορώ, γιατί έτσι γίνεται.
stam and the witches
28-11-2018, 22:10
Δε θα πεις κιόλας "τι περίμενατε το 2018, για την ηλικία τους ο δίσκος γαμάει", "ναι είναι άτεχνοι αλλά δεν ισχυρίστηκαν ποτέ το αντίθετο" κλπ;
Δεν ξέρω πόσο σου κοστίζει ένα ποστ μου για τους RC κάθε 5 χρόνια, ενδεχομένως να είναι αρκετά αχρείαστο, αλλά κι εγώ σας βλέπω εδώ και 15 χρόνια να κάνετε το ίδιο ποστ.
Ra Pariah
28-11-2018, 22:13
ΨΟΜΙ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Ό,ΤΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ' ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ!!!!!`1~~!~!
:headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:
:headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:
Zarou City Rider
29-11-2018, 00:50
Είναι φοβερό. Το songwriting γίνεται όλο και χειρότερο, θέλει υπερπροσπάθεια. Αδυνατώ να πιστέψω ότι γράψαν αυτό το ριφφ, βγήκαν από το στούντιο, έκατσαν να πιουν μία μπύρα, και είπαν "καλό δεν ήταν;".
Θεωρώ ότι οι RC κάνουν χαβαλέ πλέον. Γράφουν εντελώς detached από οποιαδήποτε μουσικότητα, έμπνευση, αξιοπρέπεια. Το κομμάτι έχει ένα μόνο κουτσορίφφ (που μακάρι να ήταν η ποσότητα το θέμα), κι αυτό φέρει τα στοιχεία της απόλυτης ανεμπνευσιάς και χυδαιότητας. Το απόλυτο συνθετικό cringe. Και εις χειρότερα.
Quoted for truth.
Αφού βγάζουν κακούς δίσκους η σκληρή κριτική είναι δικαιολογημένη. Δεν θα εκθειάσουμε τέτοια έλλειψη έμπνευσης. Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω για το τραγούδι είναι ότι ευτυχώς που ανέλαβε το σόλο ο Εμμανουήλ από τη μέση και μετά γιατί δεν θα άντεχα να ακούσω πάλι την ίδια μελωδία με 50 άλλα κομμάτια RC όπου σολάρει ο Σάκης. Για πόσο πια θα ακούμε αυτή την εισαγωγή; Πραγματικά απορώ τι σκέφτεται όταν ηχογραφεί - "Πωπω σολάρα έγραψα πάλι, λέω ν' αρχίζει κάπως έτσι, ωραία ιδέα ε;".
atom_smasher
29-11-2018, 17:15
Μεταλ με τυρί ή χωρίς;
tsimpouklano
01-12-2018, 01:21
Αρκετά μέτριο. Κακό δε λέω, γιατί πιθανώς μεσ' το δίσκο να ακούγεται καλύτερα. Γενικώς, ό,τι έχει βγει μετά το Theogonia έχει μειώσει αρκετά τις προσδοκίες.
Μπορούν να παίξουν μπάλα με κάτι τέτοιο:
https://www.youtube.com/watch?v=nMfCWWQe478
my_troubled_Mind
06-12-2018, 12:21
Το δείγμα του τελευταίου δίσκου(-δίσκων) είναι απλά αστείο και θα συμφωνήσω απόλυτα με το σταμ στο πρώτο του ποστ.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγάζεις κάτι τέτοιο έξω και ακόμα περισσότερο δεν καταλαβαίνω τους οπαδοί να γουστάρουν.
Από την άλλη, εμένα δεν μου λέει κάτι το drum machine των πρώτων δίσκων, η προφορά του ΣΑΚΙΑ ή οι σκυλομεταλ μελωδιες-προσεγγιση.
Οι πρώτοι δίσκοι ήταν μέσ'την καύλα και τη λύσσα και αν σε ενοχλεί η ''τυρίλα'' στο fgmenth, thy gift ή στο archon ή στο among two storms κ.ο. μάλλον
οι Christ δεν είναι για σένα, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, δεν θα μαλώσουμε κιόλα.
ΕΜΟΣΙΟΝ ΜΠΕΡΝΙΝΓΚ ΓΟΥΝΤΕΝ ΑΪΞΟΝΣ λέμε ρε
jack the ripper
08-12-2018, 17:17
Δε θα σχολιασω τπτ απο τα παραπανω που διαβασα.
Απλα θα ηθελα σχεδον ολες οι ασχετες σελιδες να μεταφερθουν στο θρεντ της μπαντας στο μιουσικ ντισκασιον.
Ειμαι μοντ μονο σε αυτο το σεξιον και δεν μπορω να το κανω εγω δυστυχως.
Raven Lord
08-12-2018, 19:22
όλα τα άκυρα θα μεταφερθούν αλλού, μόλις κάτσω να ασχοληθώ λίγο ;)
edit: κατά παράκληση του jack τα άσχετα με το άλμπουμ ποστς μεταφέρθηκαν στο rotting christ thread
Keeper Of The Seventh Son
19-12-2018, 23:03
Vgike kainourio kommati k einai kako
Χjιέβεν εντ χjεεεεελλ
Εχει μέσα ορισμένα ωραία σημεια, καθώς θυμίζει αρκετά sleep of the angels, αλλά η γελοιότητα του "βασικού" ριφφ των 2 νοτών (που αν ήταν πρώτη φορά που το εκαναν, θα έλεγες "νταάααξει..") και οι γελοίοι στίχοι, το κατεβάζουν στα τάρταρα. Εντελώς κακό δεν το λες, αλλά ενισχύει σταμ εντ δε μπίτσις.
stam and the witches
20-12-2018, 22:59
:headbang2::headbang2:
μ'άρεσε :oops::oops::oops::oops:
Ra Pariah
21-12-2018, 14:51
Τα τελευταία ποστ να μεταφερθούν εδώ:
https://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?31033-Rotting-Christ-The-Heretics-(2018)&p=1321565#post1321565
Ό,τι είπε ο Λητς, κατά τ' άλλα. :wave:
Pitsadoros, ta kala stoixeia se ena kako RC kommati arkoun gia na thesoun to site tou Putchfork 2 vdomades ektos leitourgias///
Zarou City Rider
21-12-2018, 15:41
Ρίχνοντας μια ματιά στην έμπνευση του Σάκης τα τελευταία πέντε χρόνια δεν γίνεται να μην καταλήξεις ότι η φάση τους είναι λυπηρή. Και δεν πιάνουμε καν το μουσικό κομμάτι.
Fire Death and Fear
Heaven and Hell and Fire
Fire and Flame
Fire God and Fear
Welcome to Hel
Sons of Hell
Χιτάκι το καινούργιο, δεκτή και η συναισθηματική προσκόλληση σε μια μπάντα, αλλά μην λέμε και ό,τι θελουμε.
Art In Haste
21-12-2018, 16:24
Οι στίχοι είναι φάση I love you, you love I?
tsimpouklano
21-12-2018, 20:19
Τι fire, hell, heaven ρε γαμώτο 1500 φορές μεσ' το κομμάτι;;;;
Το μόνο συν ότι είπαν να έχουν και κανένα μελωδικό κομμάτι (χωρίς η μελωδία καθεαυτή να λέει τίποτα).
Άκουσα και τα δύο κομμάτια και είναι μια χαρά. Έλεος που γκρινιάζετε για τους στίχους, μια ζωή τυρένιοι ήταν, απλά παλιά δε τους βγάζανε σε lyric videos :razz:
Καταλαβαίνω ότι στραβώνετε που βγάζουν τα ίδια κλπ όπως λέτε, αλλά εγώ δεν έχω ακούσει κανένα δίσκο τους μετά το Sleep πέρα από 2-3 ακροάσεις του ΑΕΑΛΟΛ όταν βγήκε, οπότε είμαι μια χαρά με τούτα δω, ωραίο μελωδικό χεβιμέταλσ, χα, σας γάμησα!!11!~11! :disco::disco::disco:
commissar
07-01-2019, 15:22
https://www.youtube.com/watch?v=QcivGKiOtSY&t=28s
Σάκη μην είσαι τόσο βλαμμένος ρε μλκ, δε με βοηθάς στο φλέημ :-(
Parasight
09-01-2019, 09:16
LOL
Art In Haste
09-01-2019, 11:57
Έχει κι άλλο καλό...
https://www.youtube.com/watch?v=eNgmeZnaGNc
freak brother
09-01-2019, 15:13
Ο Τσιπρας του μπλακ μεταλ
tsimpouklano
09-01-2019, 15:31
Συγγνώμη, αλλά πώς μπορείς να μην τον λατρέψεις;
Ra Pariah
09-01-2019, 19:52
Ό,τι είπε ο Τσιμπού. Στη συνέντευξη μια χαρά τα λέει. Σημειωτέον ότι για το Heretics δεν έχει πει -ακόμη τουλάχιστον- ότι είναι «ο πιο σκοτεινός τους δίσκος μέχρι σήμερα».
Phantom Duck
09-01-2019, 20:19
μήπως εννοείς το ΕΡΕΤΙΞ;
Ra Pariah
09-01-2019, 20:46
:touched::touched:
Art In Haste
16-02-2019, 20:37
https://i.imgur.com/YL8cF9Kh.png
tsimpouklano
16-02-2019, 20:41
Για όνομα του θεού!!!
tsimpouklano
18-03-2019, 19:39
Λοιπόν, έχοντάς τόν ακούσει αρκετές φορές αυτές τις ημέρες, μπορώ να πω ότι μ' αρέσει. Σίγουρα δεν είναι Thegonia, τελευταίο δίσκο που μου άρεσε και απ' τον οπόιο βρίσκω αρκετά κοινά. Όλα αυτά που με χαλούσαν (έλλειψη μελωδίας κατά κύριο λόγο, έστω και στοιχειώδους) στα τελευταία (Aealo και μετά) δείχνουν να ξεθυμαίνουν. Αυτά; Εγώ; Δεν ξέρω. Κάτι φαίνεται να πήγε καλύτερα σε αυτό το album. Φανταστικό εξώφυλλο εν αντιθέσει με την πολύ κακή αισθητική των τελευταίων δίσκων. Η θεματολογία πολύ καλή, επίσης, αρκετά credits από εκεί.