View Full Version : Καθαρά ή μεικτά;
ypersyntelikos
19-09-2018, 13:42
Έχουμε χοντρή διαφωνία με ένα φίλο.
Όταν μιλάτε με παρέα για τα "μισθολογικά" σας, λέτε το καθαρό ή το μεικτό ποσό για να συννενοηθείτε;
πχ. "εγώ στη δουλειά μου παίρνω 800 ευρώ." -> τι καταλαβαίνετε από αυτό, 800 τσέπη ή 660 τσέπη;
Προφανώς όταν λέω το μισθό μου σε κάποιον ΠΑΝΤΑ εννοώ το καθαρό
Κάτι μου λέει ότι αυτό το θρεντ θα θυμίσει "κυλιόμενες σκάλες και τραγελαφικοί"
Parasight
19-09-2018, 13:47
Τι νόημα έχει να λες τα μεικτά; Χρησιμεύει στο να βγει κάποιο συμπέρασμα;
Καθαρά προφανώς.
Λασπόνερα
19-09-2018, 14:24
Καθαρά φυσικά, φέρε τον φίλο σου εδώ.
commissar
19-09-2018, 15:05
Πραγματικά δεν ξέρω ούτε έναν που να μην εννοεί τα καθαρά, κάνε πολλ να το τρίψεις στη μούρη του φίλου σου
OniBocho
19-09-2018, 15:18
Εγώ πάντως που είμαι ΑΦΕΝΤΙΚΟ πάντα στις συζητήσεις που κάνω με φίλους μου λέω τα ΜΕΙΚΤΑ που δίνω στους υπαλλήλους μου, για να φαίνονται περισσότερα :!:
Εαν δεν ζητηθούν μεικτά στην συζήτηση, οι λόγοι ειναι 2 για να τα πείς
1) είσαι αφεντικός, όπως είπε ο ονιγιατομπουτσο.
2) παιρνεις καλό μισθό και θες να δείξεις ότι είναι ακόμα μεγαλύτερος.
Με λίγα λόγια δεν υπάρχει λόγος να πείς μεικτά αν δεν στο ζητήσουν.
Telepetel
19-09-2018, 17:17
Καθαρό μόνο.
https://s.slang.gr/media/201001/7faf263dee0417f8981c-1428191419.jpg:cold:
tsimpouklano
19-09-2018, 18:27
Καθαρά, προφανώς.
Σε άλλα νέα, αναφέρεστε και άλλοι στο 2ο δάκτυλο του ποδιού ως "μεσσαίο" ή μόνον εγώ;
The Good Son
19-09-2018, 18:39
Καθαρά
Ο φίλος σου είναι βλάκας, όλοι εννοούν καθαρά και ο μόνος που εννοεί τα μικτά είναι ο ονιμπότσο.
/thread.
Drumsick
19-09-2018, 18:45
Οποιοσδήποτε προλετάριος αναφέρεται στα καθαρά φυσικά. Μόνο σ'αυτες τις silicon valley σας έχω ακούσει να μιλάνε για μεικτά, μάλλον επειδή έτσι σας το πλασάρουν και οι εταιρίες που σας προσλαμβάνουν.
Raven Lord
19-09-2018, 18:46
για τον μισθωτό φυσικά μισθός είναι ό,τι μπαίνει στην τσέπη και για τον εργοδότη ό,τι βγαίνει. άρα καθαρά για τον πρώτο, μεικτά για το δεύτερο.
Boskizo gidia
19-09-2018, 22:47
Εδω το φιλαρακι μου ο σπετιμ σπεταμ σικταρ ισχαρ μεχμετ αλι τζειχαν ελ ταλαλ αλεμοαουη απο το ελ μπασαν που βοσκιζει πρατινες στο διπλανο χωριο και ερχετε με 3μηνη βιζα (φερνει και τσιπουρο απο κορομπιλα) και τα παιρνει μαυρα,τι ειναι;
μεικτα η καθαρα;
commissar
19-09-2018, 22:51
τι ειναι;
μεικτα η καθαρα;
Καθαρό ban για συνεχόμενη παραβίαση του κανόνα #3
Boskizo gidia
19-09-2018, 22:58
Τον #11 τον ξεχασες
Καθαρά, προφανώς.
Σε άλλα νέα, αναφέρεστε και άλλοι στο 2ο δάκτυλο του ποδιού ως "μεσσαίο" ή μόνον εγώ;
αφου ειναι το μεσαιο
FANTASMA
20-09-2018, 05:32
Στο εξωτερικο ειναι παντως παντου τα μικτα και συνηθως σε ετησιο μισθο, κι οχι σε μηνιαιο. Ειναι δυστυχως αλλη μια νικη του σιχαμενου καπιταλισμου, αφου ετσι δημιουργειται η εντυπωση οτι οι εργαζομενοι βγαζουν περισσοτερα απο οτι βγαζουν. Αλλα εχει να κανει και με το οτι τα συμβολαια προφανως αναφερονται σε μικτα ποσα, αρα αυτα ειναι επισημα ο μισθος. Αυτα σε πληρωνει η εταιρια τελος παντων, ασχετα αν δεν παιρνεις ολο το ποσο εσυ.
Ον τοπικ, δε ρωταω ποτε κανεναν ποσα παιρνει, και οταν με ρωτανε δεν απανταω, γιατι το θεωρω γενικα μια αγενη ερωτηση.
ypersyntelikos
20-09-2018, 10:17
Ον τοπικ, δε ρωταω ποτε κανεναν ποσα παιρνει, και οταν με ρωτανε δεν απανταω, γιατι το θεωρω γενικα μια αγενη ερωτηση.
Ούτε με φίλους; Δεν προκύπτει από τη συζήτηση;
FANTASMA
20-09-2018, 11:01
Ούτε με φίλους; Δεν προκύπτει από τη συζήτηση;
Μονο με ελαχιστους, και ακομα και με αυτους δεν ξερω ακριβη ποσα, και δε με ενδιαφερει να ξερω προσωπικα. Γενικα οι κουβεντες για δουλειες με κανουν να βαριεμαι αφανταστα οποτε τις αποφευγω, εκτος αν το θεμα της συζητησης εχει να κανει με κατι ενδιαφερον που μπορει να συνεβη, κι οχι με κλισε διαλογους. Αν χακαρε καποιος κανεναν, ποιους σιχαινονται στον εργασιακο χωρο, αν εγινε καμια σεξουαλικη παρενοχληση, τετοια καθημερινα πραγματα.
Ξερω, ειμαι η ψυχη του παρτι.
tsimpouklano
20-09-2018, 12:58
Ή ο γλύφτης του αφεντικού και παίρνεις υψηλότερο μισθό για αυτό και δε θες να το συζητάς με τους συναδέλφους-φίλους σου.
FANTASMA
20-09-2018, 13:12
Δεν εχω κανεναν συναδελφο φιλο, ουτε αφεντικο, ουτε υψηλοτερο μισθο απο κανεναν στην ιδια θεση με μενα αφου οι μισθοι στα ακαδημαικα αποφασιζονται απο την πολιτεια.
tsimpouklano
20-09-2018, 13:17
Είσαι μία λατρεία ρε γαμώτο σου <3
Ή ο γλύφτης του αφεντικού και παίρνεις υψηλότερο μισθό για αυτό και δε θες να το συζητάς με τους συναδέλφους-φίλους σου.
Αν έπαιρνα υψηλό μισθό πάντως, δεν θα ντρεπόμουν να το πω.
Γενικά το να ντρεπεσαι να λες πόσο παίρνεις(ασχετο με αυτό που λεει ο φιξερ βέβαια) σημαίνει ότι πιστεύεις ότι κάτι σημαίνει αυτό για το προσωπο σου, είτε καλό, είτε κακό.
Σε φίλους ίσως και να πω, αν χρειάζεται πάνω στην συζήτηση, αλλά γενικά δεν υπάρχει λόγος να πεις πόσα παίρνεις.
Είναι χρήσιμο για συγκεκριμένα συμπεράσματα μόνο, σε φάση να δεις πόσο γκρινιάζει ο αλλος για εξοδα και αν έχει δίκιο. Που ποτέ δεν είναι αντικειμενικό αυτό, αλλά τέσπα.
Η μόνη πλήρης χρησιμότητα, είναι να θες να πας στην ίδια δουλειά, για να ξέρεις μισθούς κλπ.
Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος.
Raven Lord
20-09-2018, 13:25
σε φάση να δεις πόσο γκρινιάζει ο αλλος για εξοδα και αν έχει δίκιο. Που ποτέ δεν είναι αντικειμενικό αυτό, αλλά τέσπα.
έχω ακούσει από γνωστό να λέει ότι 2000 καθαρά στην αθήνα, δε σου φθάνουν... άμα έχεις μεγαλώσει με πασόκ... :?
tsimpouklano
20-09-2018, 13:32
Αναφέρθηκα για την περίπτωση που ο υποθετικός εργαζόμενος τα 'χει "καλά" με τη αφεντικό, οπότε παίρνει κάτι παραπάνω σε σχέση με τους συναδέλφους του (ίδιος τομέας, ίδια απασχόληση). Που γενικά δεν έχω δει να πολυπαίζει, περισσότερο πλάκα στον fix ήταν.
Στα περί μισθού, οι συνήθεις αναφορές αφορούν δουλειές του ποδαριού, όταν συγκρίνονται συνθήκες εργασίας και μισθός, π.χ. ο χ ταμίας στα Goodys παίρνει τόσο, ο ψ ταμίας στα McDonald's παίρνει τόσο, ή σε άλλες περιπτώσεις για να τονίσεις την διαφορά (προς τα πάνω ή προς τα κάτω) από τον μ.ο. που παίζει στην πιάτσα - κυρίως σε δουλειές bar, service, μπουφέ, ταμείο, delivery.
σε φάση να δεις πόσο γκρινιάζει ο αλλος για εξοδα και αν έχει δίκιο. Που ποτέ δεν είναι αντικειμενικό αυτό, αλλά τέσπα.
έχω ακούσει από γνωστό να λέει ότι 2000 καθαρά στην αθήνα, δε σου φθάνουν... άμα έχεις μεγαλώσει με πασόκ... :?
Ε αναλόγως, αν είσαι μόνος σου, φτάνουν προφανώς.
commissar
20-09-2018, 14:09
Αν είσαι παντρεμένος δε φτάνουν; =Ρ
Αν είσαι παντρεμένος δε φτάνουν; =Ρ
Aν είσαι παντρεμένος, δουλεύει μόνο ο ένας από τους 2 και μένεις σε ενοικιο, πιο δύσκολα (όχι ακατορθωτα ) τα πράγματα.
Αν βγάζεις σύνολο 2 χιλιάρικα, εχεις παιδί, ενοικιο, άλλαξε πόλη.
chris_boss
21-09-2018, 01:19
υπολογίζει και την ψυχική οδύνη μάλλον
απλά αυτό. πόσο δίκιο. αγενέστατη ερώτηση. το καταλαβαίνω μεταξύ πολύ στενών φίλων κτλ πάνω στη κουβέντα αλλά γενικά συμφωνώ 100% με φάντασμα.
Akatanomastos
02-10-2018, 13:13
Στο εξωτερικο ειναι παντως παντου τα μικτα και συνηθως σε ετησιο μισθο, κι οχι σε μηνιαιο. Ειναι δυστυχως αλλη μια νικη του σιχαμενου καπιταλισμου, αφου ετσι δημιουργειται η εντυπωση οτι οι εργαζομενοι βγαζουν περισσοτερα απο οτι βγαζουν. Αλλα εχει να κανει και με το οτι τα συμβολαια προφανως αναφερονται σε μικτα ποσα, αρα αυτα ειναι επισημα ο μισθος. Αυτα σε πληρωνει η εταιρια τελος παντων, ασχετα αν δεν παιρνεις ολο το ποσο εσυ.
Nίκη του καπιταλισμού είναι και όταν οι εργαζόμενοι δεν συζητάνε μισθούς μεταξύ τους.