Log in

View Full Version : A Perfect Circle - Eat the Elephant (2018)

Drumsick
03-09-2018, 20:56
https://media.hardwiredmagazine.com/2018/04/a-perfect-circle-eat-the-elephant-2018-featured-810x456.jpg

1. Eat The Elephant
2. Disillusioned
3. The Contrarian
4. The Doomed
5. So Long, And Thanks For All The Fish
6. TalkTalk
7. By And Down The River
8. Delicious
9. DLB
10. Hourglass
11. Feathers
12. Get The Lead Out

https://youtu.be/BIsH686xWl0

https://youtu.be/-aOyAvbj2Fg

Νέος δίσκος μετά από 14 χρόνια λοιπόν, με σαφέστατη στροφή προς πιο alternative-pop-rock μονοπάτια.

Εγώ σήμερα τον πήρα χαμπάρι, και ομολογουμένως έχω ανάμικτα συναισθήματα προς το παρόν. Σε πρώτη φάση μου φαίνεται αρκετά ρηχός και εύπεπτος, έως κακός σε σημεία. Πολύ αισθητή η απουσία πραγματικά "σκληρών" σημείων επίσης, και φυσικά δε γίνεται να μην σχολιαστεί το τραγελαφικό artwork. Θέλω ωστόσο να του δώσω αρκετές ακροάσεις ακόμα, γιατί δε μπορώ να πω πως ακούγεται δυσάρεστα συνολικά.

Τον άκουσε κανένας άλλος?

inb4 αποθέωση από φιξξξερ

Purify
04-09-2018, 01:40
Απαράδεκτα κακός δίσκος που όμως περιέχει την καλύτερη στιχουργική και τραγουδιστική στιγμή του Maynard James Keenan εδώ και πάνω απο δέκα-δεκαπέντε χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=r03V9OEJlgg

Time is money and money's time
We wasted every second dime
On diets, lawyers, shrinks and apps and flags and plastic surgery
Now Willy Wonka, Major Tom, Ali, and Leia have moved on
Signal the final curtain call in all its atomic pageantry

Bravissimo, hip hip hooray
For this fireworks display
Mind and body blown away
What a radiant crescendo!

Ticker tape parade
Our hair and skin like
Marilyn Monroe
In an afterwind

On politicians, fancy water and guns and plastic surgery
Like our Prince and Reenie's mom
All the dolphins have moved on
Signaling the final curtain call in all its atomic pageantry

Bravissimo, hip hip hooray
What a glorious display
Melt our joyous hearts away
Under the mushroom cloud confetti

Hip hip hooray
For this fireworks display
Mind and body blown away
What a radiant crescendo

Hip hip hooray
Hip hip hooray
Ticker tape parade
Our hair and skin like
Marilyn Monroe in an afterwind

On diets, lawyers, shrinks and apps and flags and plastic surgery
Now Willy Wonka, Major Tom, Ali, and Leia have moved on
Signal the final curtain call in all its atomic pageantry

Drumsick
04-09-2018, 19:03
Οκ, μετά από μερικές ώριμες ακροάσεις, δεν υπάρχει πια αμφιβολία οτι πρόκειται για μια εμπορική μπουρδίτσα, με σαφή προσανατολισμό τους Red και "Rock" FM ανα τον κόσμο, που περιέχει εντελώς cringe worthy σημεία (Hourglass, Get The Lead Out), αν αναλογιστεί κανείς υπό ποια επωνυμία έχει κυκολοφορήσει και ποιός βρίσκεται στα φωνητικά. Δυστυχώς, δεν θα ήταν τραβηγμένο να μιλήσουμε για ξεπούλημα ή/και αρπαχτή.
Από κει και πέρα όμως, για αυτό που είναι, δεν είναι κακό δισκάκι και ακούγεται ευχάριστα. Θα εκτιμούσα απλώς να μην είχαν αμαυρώσει έτσι την ιστορία των APC και να έφτιαχναν ένα ακόμα πρότζεκτ για να παίξει ο Keenan.

Μετά από αυτό αγχώνομαι και για την επερχόμενη κυκλοφορία των Tool.. Ευελπιστώ όμως πως ξέδωσε εδώ σε φλωριά και δεν θα απογοητεύσει και εκεί.

FANTASMA
05-09-2018, 09:33
inb4 αποθέωση από φιξξξερ

Μπα. Ψιλομαλακιουλα ειναι, δε με κρατησε για παραπανω απο μια ακροαση.

Οι Perfect Circle ηταν απο την πρωτη μερα γεννησης τους ενα μερικως super group + side project με στοχο το να ακουγονται στους red και τους rock fm αυτου του κοσμου, αρα δεν εκπλησσομαι με την κατευθυνση του τελευταιου τους αλμπουμ. Το πρωτο αλμπουμ το γουσταρα αρκετα γιατι ηταν εμπνευσμενο και με πολυ γαματες πιασαρικες κομματαρες, αλλα παραμενει κι αυτο ενα αλμπουμ που βγηκε για να ψαρωσουν τα τοτε 16χρονα ψαγμενα εναλλακτικα τυπακια, τα οποια τωρα ειναι 34 και δεν εντυπωσιαζονται ευκολα πλεον απο κατι τετοια. Τωρα το γιατι να εχει μια μπαντα οπως οι Tool ενα side project οταν εχουν κυκλοφορησει μεσα σε 25 χρονια ιστοριας 2 δισκαρες και 2 παπαριες, αυτο ομολογω δεν το καταλαβαινω.

ypersyntelikos
05-09-2018, 10:35
13th step και Mer de Noms είναι τεράστιες δισκάρες, μην τα τσουβαλιάζουμε όλα σε μουσικούλες για rock fm και red

Για να είμαι ειλικρινής πιο πολύ μου θύμισε Puscifer ο δίσκος παρά APC

Προς τα κει το πάει και ο Maynard γενικότερα τελευταία

Και ναι, ανησυχούμε μην είναι μαλακιάρα το νέο Tool, αν ποτέ βγει

ypersyntelikos
05-09-2018, 11:06
μάλλον κανς λαθς

άκουσα στα 15 μου aenima και lateralus, τώρα είμαι 31, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είχα την ίδια σχεδόν ανατριχίλα

αλλά ντάξει, και να βγάλουν μλκια άλμπουν οι tool, τι να καϊνς α κατσ να μαλωινς

inb4 rage από fixxer για αυτό εδώ

(απο τυπά που φανατιζεται με muse επισης ε)

Purify
05-09-2018, 13:50
Τωρα το γιατι να εχει μια μπαντα οπως οι Tool ενα side project οταν εχουν κυκλοφορησει μεσα σε 25 χρονια ιστοριας 2 δισκαρες και 2 παπαριες, αυτο ομολογω δεν το καταλαβαινω.

Οι A Perfect Circle είναι side project του Maynard, αν δεν κάνω λάθος δεν υπήρξε ποτέ καμμία συμμετοχή άλλου μέλους των Tool σε κάποιο δίσκο ή live.

ion_storm
05-09-2018, 16:25
Με εξαίρεση το So Long, And Thanks For All The Fish, το οποίο το ακούω συχνά και γουστάρω, ο υπόλοιπος δίσκος είναι ένα αρκετά καλό αδιάφορο background.
Το So Long έχει στιχάρες, υπέροχη μελωδία, φωνητικά και ένα πολύ παρακμιακό vibe, οπότε Bravissimo, hip hip hooray.

Δεν ακούω ραδόφωνο οπότε δεν ξέρω αν ο κόσμος ακούει τέτοια στα ραδιόφωνα, το οποίο σημαίνει άνοδο του επιπέδου του ραδιοφώνου, η/και πτώση, βαρεμάρα, γεράματα του Maynard, μπορούμε να το συζητάμε, πάντως σε μπαρ Αθήνα, ειδικά τα πιο εναλλακτικά/χιπστερ, άνετα βλέπω κόσμο να τα "χορεύει".
(το εναλλακτικά/χιπστερ, είναι επίτηδες μαζί)

Στα των Tool τώρα
Ο επόμενος δίσκος μπορεί να είναι μαλακία.
Αναρωτιέμαι τι μπορεί να περιέμενει κάποιος από Tool στην παρούσα φάση. Μπορεί να διαβάζουν και στίχους με συνοδεία ακουστικής κιθάρας και κονγκ. Θέλω να πω ότι ο δίσκος μπορεί και να μην είναι μαλακία. Αν δεν μου αρέσει επειδή δεν ακούω κάτι από τα παραπάνω, δεν το ακούω και σε πιθανό live, να ελπίζω να ξαναθυμηθούν τα άγρια νιάτα τους και να παίξουν το Hooker with a penis, και ελπίζοντας να μην το πλασάρουν με αντι-mainstream επικάλυψη και όλα καλά.
Όλα αυτά αν βγάλουν δίσκο.

Τωρα το γιατι να εχει μια μπαντα οπως οι Tool ενα side project οταν εχουν κυκλοφορησει μεσα σε 25 χρονια ιστοριας 2 δισκαρες και 2 παπαριες, αυτο ομολογω δεν το καταλαβαινω.

ποιες είναι οι 2 παπαριές;
το 10.000 Days, δηλαδή ας πούμε είναι το ένα.

Έχω βάλει το Aenima, μετά το ομώνυμο, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ποστάρω το παρακάτω ως απάντηση σε όλα και στα αρχίδια μου αν βγάλουν δίσκο με κλαρίνο και μπαλαλάικα.

https://i.imgur.com/eRbpjnl.jpg

00i00
05-09-2018, 19:44
Έχω βάλει το Aenima, μετά το ομώνυμο, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ποστάρω το παρακάτω ως απάντηση σε όλα και στα αρχίδια μου αν βγάλουν δίσκο με κλαρίνο και μπαλαλάικα.

mallon ennoei το πρωτο ΕΡ τους σε πολυεθνικια (!!!) ο φιξξξξερ και το αντερτοου
αλλα ας ελπισομε οτι το ενα απο τα δυο ειναι το 1000 φαρτς

ion_storm
05-09-2018, 21:05

mallon ennoei το πρωτο ΕΡ τους σε πολυεθνικια (!!!) ο φιξξξξερ και το αντερτοου
αλλα ας ελπισομε οτι το ενα απο τα δυο ειναι το 1000 φαρτς

Για πες για το 10.000.
Τελευταία το ακούω πάλι. Βαριέμαι λίγο, αλλά είμαι λιγότερο αρνητικός.

Εσένα είχα στο νου μου όταν έλεγα το κλαρίνα με μπαλαλάικα.

Drumsick
05-09-2018, 22:29
Οι Perfect Circle ηταν απο την πρωτη μερα γεννησης τους ενα μερικως super group + side project με στοχο το να ακουγονται στους red και τους rock fm αυτου του κοσμου.

Δε θα το'λεγα. Ήταν μεν σχετικά λαιτ μουσική, αλλά με σαφώς πιο "εναλλακτικό" όπως είπες ο προσανατολισμό. Στον καινούριο δίσκο ανοίγονται τόσο που μπορώ κάλλιστα να φανταστώ να τον ακούνε φανς του πλούταρχου που αρέσκονται και σε λίγο ΡΟΚ μια στο τόσο.

Πείτε ό,τι θέλετε. Με εξαίρεση τα χαζά fillers, εμένα μ'αρέσει το 10,000 days.

FANTASMA
05-09-2018, 23:51
inb4 rage από fixxer για αυτό εδώ

(απο τυπά που φανατιζεται με muse επισης ε)

Καπου εχεις μπερδευτει αν νομιζεις οτι μου προκαλειται το οποιοδηποτε rage σε κουβεντες για μουσικη, ποσο μαλλον λογω τρολλς που νομιζουν οτι "φανατιζεται" ο κοσμος με μουσικη :touched:

Πολυ ωραιο το Mer De Noms, το επομενο δε με τρελανε να σου πω την αληθεια, εγραψα ηδη την αποψη μου για τους Perfect Circle.

Οσον αφορα τους Tool και μιας και ρωτησες (μπορει να ηταν και καποιος αλλος?), τα Aenima και Lateralus τα βρισκω ανυπερβλητα επη. Το Undertow μου ειναι στην πλειοψηφεια του ο ορισμος της αδιαφοριας, ενω το 10000 Days ειναι γαματο στα πρωτα του 15 λεπτα και μετα απλα υπνος. Ναι, υπνος και σε Pot και σε Rosetta Stoned, μερικα καλα ριφφς δεν ειναι αρκετα καποιες φορες.

Τεσπα, δε μπορω να παρω πολυ στα σοβαρα μια μπαντα με 2 (αντε 3) γαματους δισκους σε 25 χρονια δισκογραφιας, τους εφαγε ο χρονος αυτους δυστυχως.

commissar
05-09-2018, 23:57
Τεσπα, δε μπορω να παρω πολυ στα σοβαρα μια μπαντα με 2 (αντε 3) γαματους δισκους σε 25 χρονια δισκογραφιας, τους εφαγε ο χρονος αυτους δυστυχως.

Σαν τους Metallica τα τελευταία 25 χρόνια δηλαδή :!:

ion_storm
06-09-2018, 00:00
Το παραπάνω ποστ μου δίνει πάτημα να πω ότι και οι Thorns 1 δίσκο έχουν σε αντίστοιχα χρόνια, αλλά αυτό δεν λέει κάτι.
Γιατί παίζει ρόλο το πόσους δίσκους έχουν κυκλοφορήσει; Είναι θέμα ποσότητας;

edit: το πιο πάνω ποστ.

FANTASMA
06-09-2018, 00:08

Σαν τους Metallica τα τελευταία 25 χρόνια δηλαδή :!:
Τα τελευταια 15 ναι. Μετα απο 7 δισκαρες. Εχει μια διαφορα οπως και να το κανεις.
Στα 25 βρισκονται οι Μεηντεν, μην μπερδευεσαι. Μιληστε ομως για καθε αλλη μπαντα στο τοπικ των APC, εχει νοημα :touched:

commissar
06-09-2018, 00:34
Μιληστε ομως για καθε αλλη μπαντα στο τοπικ των APC, εχει νοημα :touched:

Εσύ το ξεκίνησες με τους Tool :touched:

FANTASMA
06-09-2018, 00:42
Μιληστε ομως για καθε αλλη μπαντα στο τοπικ των APC, εχει νοημα :touched:

Εσύ το ξεκίνησες με τους Tool :touched:
Ε ναι, κανενα νοημα να λες για τους Tool στο topic των APC....

commissar
06-09-2018, 00:44
Ίσως, γιατί δεν είναι side project τους :!:

commissar
06-09-2018, 00:55
Γιατί όχι;

commissar
06-09-2018, 00:58
Ναι σόρυ που δε σε αφήνω-ουμε να κάνεις ουσιαστικά ποστς στο αλμπουμς σεξιον όπως αυτό (https://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?30699-Leprous-Malina-(2017)&p=1317674&viewfull=1#post1317674), ας γυρίσουμε στο "2 ποστς τη μέρα στο ηαρ"

(Εντωμεταξύ ήταν η πρώτη φορά που έγραψα σε 2 φόρουμς για Μετάλλικα και δεν έχω γράψει ποτέ για σταρ γουορς, προφανώς με μπερδεύεις με άλλον αλλά έτσι είναι αυτά, συμβαίνουν)

OniBocho
06-09-2018, 05:39
Από το '79 μέχρι το 2017, οι Maiden έχουν βγάλει μόνο δύο μέτριους προς κακούς δίσκους. Τα No Prayer for the Dying και σχεδόν 25 χρόνια μετά, το Final Frontier.

Μέσα στα οποία συνολικά, βρίσκεις και έπη.

Έτσι, για να είμαστε ον τοπικ και να προσφέρω στην όμορφη κουβέντα σας.

Jacknife
06-09-2018, 14:45
Παιδια δεν ξερω τι λετε αλλα πολυ καλος δισκος το APC.Μακαρι το νεο Tool να ειναι ανταξιο και γιατι οχι καλυτερο του.

atom_smasher
06-09-2018, 16:39
Και δηλαδή τι το κακό έχουν οι Muse?

OniBocho
06-09-2018, 18:21
Πας να τους δεις live και τα περισσότερα είναι προηχογραφημένα ρε καρντασι.

00i00
06-09-2018, 18:33
η μιση περιοδεια για το The Wall ηταν προηχογραφημενη

@ ion storm δεν καταλαβαινω το πνευμα σου, εδω εχομε ζουρναδες

atom_smasher
06-09-2018, 21:18
Α δεν το πρόσεξα, αλλά δεν πειράζει.

FANTASMA
06-09-2018, 22:41
Χαχ εχεις δει εσυ δηλαδη τον Μπελαμι live και αποφασισες οτι δεν ειναι ενα απο τα καλυτερα πραγματα που εχεις δει ας πουμε.

OniBocho
07-09-2018, 08:45
Είπα ότι είναι καλοί. Έχω δει 2 φορές Loreena McKennitt, 2 φορές Tiger Lillies, Dark Side of the Moon (2007) και Wall (2011), 5 φορές Iron Maiden (αλλά μόνο η φετινή τους αρκούσε για να γαμήσει όλους τους γαλαξίες του σύμπαντος) KAI ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΙΛΛΑΡΑ, ε και τι να κάνουμε, ήταν πολύ καλύτερα. :)

Parasight
07-09-2018, 08:50
Μα πώς γίνεται να μη ΓΑΜΑΝΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ οι Muse, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ, ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ

Parasight
07-09-2018, 08:53
Μα πώς γίνεται να μη ΓΑΜΑΝΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ οι APC, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ, ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ

FANTASMA
07-09-2018, 09:09
Είπα ότι είναι καλοί. Έχω δει 2 φορές Loreena McKennitt, 2 φορές Tiger Lillies, Dark Side of the Moon (2007) και Wall (2011), 5 φορές Iron Maiden (αλλά μόνο η φετινή τους αρκούσε για να γαμήσει όλους τους γαλαξίες του σύμπαντος) KAI ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΙΛΛΑΡΑ, ε και τι να κάνουμε, ήταν πολύ καλύτερα. :)
Δηλαδη οι μπαντες και οι καλλιτεχνες με τους οποιους λιωνεις, εκαναν συναυλιες που τις απολαυσες περισσοτερο, τι εκπληξη :P Τι να σου πω, δεν ειναι απο τις αγαπημενες μου μπαντες οι Muse, αλλα στη 1 απο τις 3 φορες που τους εχω δει live ηταν απλα εξωπραγματικοι, και με τον καλυτερο ηχο που εχω ακουσει σε συναυλια, σε κλειστο γηπεδο φυσικα. Και οχι, δεν εννοω τιποτα προχογραφημενο. Και οι αλλες 2/3 φορες ηταν απο πολυ καλες εως σχεδον εξαιρετικες. Το μονο προβλημα στην Πλατεια Νερου ηταν ο ηχος, ο οποιος ηταν αδικαιολογητα χαμηλος στα φωνητικα αναλογα με το που στεκοσουν. Σε καποια σημεια ηταν μια χαρα. Και προφανως αυτο δεν ηταν ουτε το 50% του show που δινουν οι muse σε δικες τους αποκλειστικα συναυλιες, αλλα και παλι ηταν υπεροχο το live.

Τεσπα, μιληστε κι αλλο για Muse, Metallica, Iron Maiden και Βασιλη/Θαναση Παπακωνσταντινου.

Phantom Duck
07-09-2018, 10:14

ανταλλάζεις μία iron maiden με μητσιμπόνα; τον έχω διπλό.

OniBocho
07-09-2018, 10:17
Μόνο άμα βάλεις και Θύμιο Μπακατσιά. Των Maiden και οι 5 είναι χρυσές.

babality
07-09-2018, 13:52
Τεσπα, δε μπορω να παρω πολυ στα σοβαρα μια μπαντα με 2 (αντε 3) γαματους δισκους σε 25 χρονια δισκογραφιας.

wtf

Headphones
07-09-2018, 19:38
Από το '79 μέχρι το 2017, οι Maiden έχουν βγάλει μόνο δύο μέτριους προς κακούς δίσκους. Τα No Prayer for the Dying και σχεδόν 25 χρόνια μετά, το Final Frontier.

Απ το 90 και μετα, κανενας δισκος των μειντεν δεν ακουγεται απ την αρχη ως το τελος. Αν δεν ειναι αυτος ο ορισμος του μετριου δισκου, τι ειναι? Επισης κακος το νο πρειερ, καλος το ντανς οφ ντεθ, λολ.

H.
09-09-2018, 23:43

Απ το 90 και μετα, κανενας δισκος των μειντεν δεν ακουγεται απ την αρχη ως το τελος. Αν δεν ειναι αυτος ο ορισμος του μετριου δισκου, τι ειναι? Επισης κακος το νο πρειερ, καλος το ντανς οφ ντεθ, λολ.

Ώπα, το brave new world ακούγεται υπεράνετα και βασικά λάμπει σαν διαμάντι στη "γειτονιά" του (τα διπλανά και παραδιπλανά albums των maiden).

To τελευταίο APC είναι ο καλύτερος δίσκος Puscifer.

ypersyntelikos
11-09-2018, 00:12
btw

Maynard James Keenan says Tool’s new album is coming in 2019 (https://consequenceofsound.net/2018/09/tool-album-2019/)

Drumsick
11-09-2018, 13:17
Νταξ, πατάω play στο βίντεο του λινκ, ενώ έχω ξεχάσει ανοιχτό άλλο παράθυρο youtube, στο οποίο μπαίνει ταυτόχρονα autoplay κάποια μαλακία των Maroon 5, και μένω με ανοιχτό το στόμα και είμαι σε φάση YOU HAVE GOT TO BE FUCKIN SHITTING ME! Μου πήρε κάνα 30 δευτερόλεπτα να καταλάβω τι συμβαίνει. 30 πολύ κακά δευτερόλπετα.

Πίσω στο θέμα μας, το talktalk γαμάει. Θυμίζει παλιούς καλούς APC.

Drumsick
11-09-2018, 20:51
Για να είμαι ειλικρινής, πλέον το γουστάρω πολύ όλο. Μόνο στο Feathers χασμουριέμαι. Ισχύουν όσα ειπώθηκαν φυσικά, αλλά δώστε του μια ευκαιρία, it grows on you.

cybernaut667
10-02-2020, 23:17
Έλα ρε. Πάρα.πολυ.φλωρικο.
χειροτερο κ από το προηγούμενο που ήταν ήδη ένα μεγαλο χασμουρητό. Αλλά άκουσα κάποια λάιβ τους πρόσφατα και κάπως το σωνουν .