PDA

View Full Version : Turbonegro - Rocknroll Machine (2018)

Parasight
01-02-2018, 19:31
https://i.imgur.com/uQMle5Y.jpg

E-E-EΣΚΑΣΕ

Αυτή τη στιγμή είμαι στην πρώτη ακρόαση και χύνω σπέρμα από τα αυτιά. Επανέρχομαι όταν θα μπορώ να αρθρώσω λέξεις που βγάζουν νόημα.

atom_smasher
01-02-2018, 20:03
Ευχάριστο νέο. Πάω να ακούσω

Reject
03-02-2018, 19:59
Η γνωστή άνευρη, αδιάφορη συνταγή.

Διαλάτε το γιατί δεν.

The Good Son
04-02-2018, 18:36
Ωραίο εξώφυλλο. Ως φαν των Journey, στηρίζω.

nikos_souvlas
05-02-2018, 01:55
Η γνωστή άνευρη, αδιάφορη συνταγή.

Διαλάτε το γιατί δεν.

Αυτό.

Δεν άντεξα ν' ακούσω όλα τα κομμάτια... Και λατρεύω όλους τους δίσκους μέχρι το Scandinavian Leather.

atom_smasher
05-02-2018, 12:39
Εν πρώτοις θα έλεγα άνευρο. Σαν κιςς ώρες ώρες μου ακούστηκαν.

Keeper Of The Seventh Son
05-02-2018, 22:10
Εν πρώτοις θα έλεγα άνευρο. Σαν κιςς ώρες ώρες μου ακούστηκαν.

+1
to proigoumeno mou arese poli k ta fwnitika eixan fantasia k aliteia, s auto einai ena monotono xliaro prama xwris eksarseis k tsaxpinia

Parasight
06-02-2018, 08:56
^Θα συμφωνήσω για το Sexual Harrassment, εκεί ο καινούριος φρόντμαν έδωσε νέα ώθηση στη μπάντα ουσιαστικά. Τούτο εδώ από την άλλη το περιμέναμε έτσι, από τα βίντεος που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους δυο χρόνια πριν. Πoλύ synthwave, και πολύ περισσότερη glam/sleaze διάθεση. Σε καμία περίπτωση ανάμεσα στα καλύτερα άλμπουμς τους, αλλά προσωπικά έχω ιδιαίτερη σχέση με τη μπάντα, και μάλιστα όχι μόνο μουσική, οπότε αυτόματα η καύλα ξεκινάει και μόνο με την ιδέα νέου άλμπουμ, πόσο μάλλον να το ακούω κιόλας. Βέβαια τα Turbonegro στοιχεία δεν είναι μόνο μουσικά, είναι ο στίχος, το καυστικό χιούμορ (αυτό ουσιαστικά για μένα έδινε λόγο ύπαρξης σε κατά τα άλλα αδιάφορα άλμπουμς, πχ Retox), το image, η δήλωση του ότι και μόνο υπάρχουν ακόμη από μόνη της. Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσω να υπερασπιστώ το άλμπουμ με "επιχειρήματα", δεν υπάρχει κανένα νόημα σε αυτό.

Ένας απλός ακροατής δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά σαφώς, αλλά περί ορέξεως εννοείται.

Επίσης, από πότε είναι αρνητικό το ότι "ακούγονται σαν Kiss"; :p

Reject
06-02-2018, 17:28
Synthwave βαφτίζουμε ότι σχεδόν περιμένεις να μπει ο David Lee Roth?

Αν θέλαμε μουσική και χιούμορ ακούγαμε και Crucial Youth.

Άντε, με το καλό και Reo Speedwagon τα ΠΑΙΔΙΑ. "Δουλεύουν στο στουντιο και αυτό φαίνεται", τους περιμένουμε στην Ελλάδα να τους δούμε για να "φέρουν εις πέρας άλλη μία μεγάλη εμφάνιση".

Τα απανταχού Τουρμπογιουγκεντ να ναι καλά και να πουλάν μπουφάν...εμάς λόγος δεν μας πέφτει.

Κρίμα, γιατί κάποτε ακουγόντουσαν. Πλέον μόνο hype.

Και που σαι, ξέρουμε ήδη την "συνταγή" για το επόμενο αλμπουμ. "Οι Turbonegro επέστρεψαν στα γνωστά μονοπάτια, μετά τον πειραματισμό του Rock n Roll Machine που ξένισε πολλούς είναι η αλήθεια".

atom_smasher
06-02-2018, 17:34
^Θα συμφωνήσω για το Sexual Harrassment, εκεί ο καινούριος φρόντμαν έδωσε νέα ώθηση στη μπάντα ουσιαστικά. Τούτο εδώ από την άλλη το περιμέναμε έτσι, από τα βίντεος που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους δυο χρόνια πριν. Πoλύ synthwave, και πολύ περισσότερη glam/sleaze διάθεση. Σε καμία περίπτωση ανάμεσα στα καλύτερα άλμπουμς τους, αλλά προσωπικά έχω ιδιαίτερη σχέση με τη μπάντα, και μάλιστα όχι μόνο μουσική, οπότε αυτόματα η καύλα ξεκινάει και μόνο με την ιδέα νέου άλμπουμ, πόσο μάλλον να το ακούω κιόλας. Βέβαια τα Turbonegro στοιχεία δεν είναι μόνο μουσικά, είναι ο στίχος, το καυστικό χιούμορ (αυτό ουσιαστικά για μένα έδινε λόγο ύπαρξης σε κατά τα άλλα αδιάφορα άλμπουμς, πχ Retox), το image, η δήλωση του ότι και μόνο υπάρχουν ακόμη από μόνη της. Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσω να υπερασπιστώ το άλμπουμ με "επιχειρήματα", δεν υπάρχει κανένα νόημα σε αυτό.

Ένας απλός ακροατής δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά σαφώς, αλλά περί ορέξεως εννοείται.

Επίσης, από πότε είναι αρνητικό το ότι "ακούγονται σαν Kiss"; :p

ξέρω γω...είναι οι κιςς; όχι. άρα γιατί να μην ακούσω κιςς, αντί γι αυτούς;

Parasight
06-02-2018, 18:15
Reject δεν έχεις καθόλου άδικο στα περί Turbojugends κλπ και είμαι ο τελευταίος που θα τα εξιδανικεύσω ή θα τα δικαιολογήσω. Κάθε μπάντα με ιστορία δεκαετιών αυτό κάνει, εξαργυρώνει αυτήν ακριβώς την ιστορία, οι Turbonegro δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι. Από κει και πέρα, είναι το πού βγάζει ο καθένας καύλες. Τα έχουμε πει νομίζω πάνω-κάτω, τα ξέρουμε και ξέρω ότι μόνο σε άσχετο δεν απευθύνομαι.

edit:
ξέρω γω...είναι οι κιςς; όχι. άρα γιατί να μην ακούσω κιςς, αντί γι αυτούς;Σωστά ρε μανμου, αφού άλλωστε όλο το σημερινό χέβι μέταλ πχ που βγαίνει μέχρι σήμερα είναι παρθενογέννεση και δε θυμίζει τίποτα άλλο. Μόνο ορίτζιναλ πράγματα.

Reject
06-02-2018, 19:25
Reject δεν έχεις καθόλου άδικο στα περί Turbojugends κλπ και είμαι ο τελευταίος που θα τα εξιδανικεύσω ή θα τα δικαιολογήσω. Κάθε μπάντα με ιστορία δεκαετιών αυτό κάνει, εξαργυρώνει αυτήν ακριβώς την ιστορία, οι Turbonegro δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι. Από κει και πέρα, είναι το πού βγάζει ο καθένας καύλες. Τα έχουμε πει νομίζω πάνω-κάτω, τα ξέρουμε και ξέρω ότι μόνο σε άσχετο δεν απευθύνομαι.

edit:
ξέρω γω...είναι οι κιςς; όχι. άρα γιατί να μην ακούσω κιςς, αντί γι αυτούς;Σωστά ρε μανμου, αφού άλλωστε όλο το σημερινό χέβι μέταλ πχ που βγαίνει μέχρι σήμερα είναι παρθενογέννεση και δε θυμίζει τίποτα άλλο. Μόνο ορίτζιναλ πράγματα.

Βασικά η χολή είναι επειδή στεναχώρια για μία μπάντα που κάποτε αγαπούσα.

Και ξέρεις, όσο πιο πολύ, τόσο πιο πολύ και το μίσος μετα. Δηλαδή μωρή κυρά-γαμιόλες, 3 καλοκαίρια μαζί σας και με Revolvers βγάλαμε, μην ξηγιέστε ετσι ρε μουνόπανα. Διώχτε πια τον Euroboy και φέρτε ένα Sick boy-παραλήρημα.

Και πλέον η φάση Τουρμπογιουγκεντ έχει γίνει εμετική. Εκεί που κάποτε το έβλεπες με χιούμορ ρε παιδί μου, πλέον το να βλέπεις τον κάθε χατζηροκά να είναι οπαδάρας με μπουφάν, ε είναι κάπως. Δηλαδή βρε αγόρι μου άντε να ακούσεις κανένα Cirith Ungol ή κάνένα Battle Beast, άντε δηλαδή δηλαδή τώρα.

Parasight
06-02-2018, 19:32
Παραγγέλνουμε μπουφάν αυτόν τον καιρό χαχαχα :pink:

Το θέμα είναι για ποιον το κάνει ο καθένας (για τον εαυτό του ή για μόστρα), και αυτό το ξέρει επίσης ο καθένας για τον εαυτό του. Είμαι αρκετά γέρος για να μην επηρεάζομαι από το τι πιστεύουν οι γύρω μου αλλά να ξέρω τι μου αρέσει και γιατί.

Reject
06-02-2018, 19:37
Πόσο πάει πλέον το μαλλί για το μπουφάν Παρασαιτ?

Ντάξει εγώ είμαι και λίγο νοσταλγός της χρυσής δεκαετίας 80-90, τα ξέρεις, καμία παναγία την ρίχνω σε "οπαδάρες".

atom_smasher
06-02-2018, 21:53

edit:

Βασικά ήθελα να πω ότι ακούγονται σαν 50 ριδες μαλακοκαυληδες αλλά είπα να μην ρίξω το επίπεδο. Όχι δεν διαφωνούμε κάπου, δεν υπάρχει καμία παρθενογένεση, απλά το χαρμάνι βγαίνει κάθε φορά διαφορετικό. Η μουσική αυτή άλλωστε σαν να χει πιάσει ταβάνι.

Parasight
06-02-2018, 22:24
Τώρα δεν είσαι σοβαρός. Νομίζω ότι μεταξύ μας οι λίγοι που έχουμε παραμείνει να συζητάμε και να ψάχνουμε ακόμη σοβαρά στο music section έχουμε ξεπεράσει κάποιες άκυρες πεποιθήσεις τέτοιου τύπου. Δλδ ποια μουσική που έχει να κάνει με κιθάρες δεν έχει πιάσει ταβάνι; Οι Mastodon ξέρω γω; (τυχαίο παράδειγμα) Ή το ροκ πάει πέθανε και δε συγκρίνεται η μουσική σήμερα με τα "παλιά" που ακούγαμε εμείς τόοοοτε;
Άσε τους αφορισμούς και τα τσουβαλιάσματα σε μουσικές που έχεις μια πιο επιδερμική επαφή, μόνο δημιουργικά δεν είναι όλα αυτά. Δεν είπα να το βουλώσεις ή κάτι τέτοιο, σαφώς και έχεις δικαίωμα στην άποψη, αλλά νομίζω καταλαβαίνεις πού εστιάζω.

atom_smasher
06-02-2018, 23:05
Sorry για το μπέρδεμα, αλλά το σχόλιο μου ήταν για το μέταλ. Δεν έχω ιδέα για κάποια άλλη μουσική. Δεν με απασχολεί να υπερασπιστώ κανένα ιδίωμα.

Taliban
08-02-2018, 00:19
εγραφα ενα σεντονι-ξεσπασμα, αλλα δεν εβγαζε πολυ νοημα γιατι ειμαι εξαιρετικα εκνευρισμενος οποτε θα πω απλα οτι το βαζω σε επιπεδα πατατας σα το καινουργιο kvelertak. Φτανει με την αναβιωση 70s-80s σαβουρας.

Parasight
08-02-2018, 08:59
Αν περίμενες κάτι άλλο μετά από τα κομμάτια που δίνουν στη δημοσιότητα ως previews εδώ 2 χρόνια, δε φταίει κάποιος άλλος.

Taliban
08-02-2018, 16:51
Περαν οτι εμενα το νιτσε κ το εντουκεσιο μια χαρα μου αρεσαν, το οτι βγαλανε δυο σινγκλια ετσι δεν σημαινει αυτοματα οτι το τελικο αποτελεσμα θα ηταν αυτο. Μπορω να σκεφτω απειρες λεπτομεριουλες που θα το εκαναν αρκετα καλυτερο. Μαλακα οι τυποι δεν εχουν νευρο, ειναι σα ναναι φλωροι και να προσπαθουν να βρουν νευρο επειδη τους ειπε ο παραγωγος τους οτι το νευρο πουλαει.

green_machine
10-02-2018, 03:36
Διαλάτε το γιατί δεν.

δυστυχως ετσι ειναι. δεν θα μπορουσα να φανταστω πως οι τουρμπονεγκρο θα βγαζαν κατι τοσο βαρετο

για καποιο λογο σαν ενα πολυ κακο αλμπουμ των μονστερ μαγκνετ μου ακουγεται

Parasight
09-03-2018, 08:58
Να πω ότι γελάω με τους απογοητευμένους οπαδούς (δε μιλάω για σένα Reject, δε λογίζεσαι ως τέτοιος :pink: ) που περίμεναν κάτι άλλο, ειδικά βάσει των previews εδώ και πάνω από δυο χρόνια πριν.

Ο δίσκος είναι ακριβώς εκεί που πήγαιναν ολοφάνερα οι Turbonegro μετά το Sexual Harrassment (το οποίο κατακρίθηκε από πολλούς μέχρι και γιατί παραήταν σκληρό:!:), δεν επαναλαμβάνουν κανέναν παλιό τους εαυτό αλλά αντίθετα εξερευνούν κάτι καινούριο μέσα στη μουσική τους (αλήθεια, πού είστε εδώ όλοι οι προοδευτικοί ακροατές για να πείτε ότι το ρογκεντρολ έχει πεθάνει και επαναλαμβάνεται συνέχεια; ), και γενικά μιλάμε για δισκάρα με άπειρο replayability και λιώσιμο.

Για όλα τα παραπάνω, εννοείται πάντα περί ορέξεως. Σ'όσους αρέσουμε.

GG*
09-03-2018, 18:25
replayability δηλαδη παικτικοτητα που λεει και ο τακαρος...

Parasight
02-09-2018, 09:12
https://www.youtube.com/watch?v=08lxCVQMxxA