PDA

View Full Version : Αγορά CD Player

Ghoul
15-01-2018, 19:37
Αρκετά με το hype των βινυλίων!~

Ψάχνω να αγοράσω ένα CD Player Hi-Fi Component γιατί ένα Sony (κλεμμένο από τον Once_Emperor) που είχα μέχρι πρότινος δεν παίζει τα μισά (αυθεντικά) CD. Εξετάζω τις παρακάτω περιπτώσεις:

Pioneer PD-10-K (https://technosound.gr/pioneer-pd-10-k/)

Pioneer PD-M426A (https://technosound.gr/pioneer-pd-m426a/)

Επίσης διαβάζω καλά λόγια για Marantz (http://www.soundimage.gr/product.php?id_product=9593).

Δεν θα ήθελα να δώσω πάνω από 250ευρώ. Ήδη τα 200+ μου φαίνονται πολλά.

Αν έχετε κάποια αξιόπιστη πρόταση ή να μου πείτε τι να προσέξω από χαρακτηριστικά θα το εκτιμούσα βαθύτατα.

Art In Haste
15-01-2018, 20:03
Να ασχοληθείς με το hype των κασσετών πριν ξαναγυρίσεις στο cd το σκέφτηκες;

Στα σοβαρά τώρα δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω, εγώ ξέθαψα το στερεοφωνικό μου που ήταν χαντακωμένο 10και χρόνια, το έκανα ένα σέρβις και όλα ωραία.

When Black Roses Bloom
16-01-2018, 02:08
Χωρίς να θέλω να σε φρικάρω, το ξέρεις ότι τα CD έχουν χρόνο ζωής ε? Δηλαδή, έχω CD αγορασμένα το 90, που είναι τόσο παλιά που πλέον δεν παίζουν σε κάποιο στέρεο :|

atom_smasher
16-01-2018, 11:46
Χωρίς να θέλω να σε φρικάρω, το ξέρεις ότι τα CD έχουν χρόνο ζωής ε? Δηλαδή, έχω CD αγορασμένα το 90, που είναι τόσο παλιά που πλέον δεν παίζουν σε κάποιο στέρεο :|

και έλεγα τι φταίει και δεν παίζουν τα σιντί μου...βέβαια δεν τα έχω μαζί μου...ούτε cd player εχω...

Ra Pariah
16-01-2018, 12:15

Έλα ρε λατρεία τώρα, υπερβάλλεις... Έχω CD από τα 80's που παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα (μεταχειρισμένα έφθασαν σε μένα προφανώς). Εάν είναι αυθεντικό το CD δεν έχει θέμα, εκτός κι αν προέρχεται από ορισμένες διαφορετικές ηπείρους (π.χ. θυμάμαι το παλιό hi-fi δεν μου έπαιζε ένα Sadhaka, που είχε κοπεί σε αμερικάνικο εργοστάσιο) ή είναι shape ή hybrid (CD η μία πλευρά, DVD η άλλη). Δεν είναι, επίσης, κακή ιδέα να έχετε ένα ειδικό πετσετάκι και σπρέι καθαρισμού δίπλα στο στερεοφωνικό σας και να καθαρίζετε τα δισκάκια που πρόκειται να παίξετε.

Ghoul
16-01-2018, 14:28
ανοίγετε μεγάλη, πλην ενδιαφέρουσα, συζήτηση η οποία ταιριάζει σε άλλο θρεντ (https://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?2600-Bynilio-h-Cd).

Τον χρόνο ζωής των CD τον επηρεάζουν πολύ οι συνθήκες φύλαξης, η χρήση τους από τον άνθρωπο αλλά και ο τρόπος κατασκευής τους. Είναι ευαίσθητα στην θερμότητα και στην υγρασία αλλά και σε γρατζουνιές. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για το βινύλιο (το οποίο επιπλέον φθείρεται και με την επανάληψη παιξίματος σε αντίθεση με το CD). Τα αντιγραμμένα CD-R έχουν όντως πολύ μικρό χρόνο ζωής, ενώ τα "αυθεντικά" CD μπορεί να φτάσουν από 25-100 χρόνια ή ακόμη και μέχρι... 776 χρόνια υπό ιδανικές συνθήκες (σύμφωνα με έρευνες). Στην πραγματικότητα όμως, δεν νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε κάποιον γενικό κανόνα μέχρι στιγμής (τουλάχιστον δεν βρήκα κάποιο απόλυτο ερευνητικό συμπέρασμα). Μερικά ενδιαφέροντα άρθρα που συνάντησα (έχουν και αρκετά σχετικά references):

CD vs. Vinyl Record (https://www.diffen.com/difference/CD_vs_Vinyl_Record)

The first generation of CDs is already rotting and dying (http://cdm.link/2017/02/a-generation-of-cds-is-already-rotting-and-dying/)

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ; όλοι με πικάπ ασχολείστε ρε τσαρλατάνοι;

για τη νέα μόδα με τις κασέτες δεν σχολιάζω καν, ανάθεμα κι αν έχουν walkman όσοι αγοράζουν (οκ, σχολίασα τελικά).

MoRmEnGiL
16-01-2018, 15:24
Digital mono.

KoiliaSamprela
16-01-2018, 15:34
έχω walkman , επίσης δεν ισχύει αν έχεις καλή και ρυθμισμένη {κεφαλή + βελόνα } ότι φθείρουν τον δίσκο, αυτά ήταν επί γραμμόφωνου

Leech
16-01-2018, 15:53
Είχα ηχοσύνολο σε φέτες που στις αρχές των 00ς το συνέδεσα με το pc και ήμουνα ΧΑΪΤΕΚ.
Όταν χάλασε το cd player, απλά άρχισα να πάιζω τα σιντιά στο πισί.
Μετά χάλασε το κασετόφωνο, απλά κατέβασα τις κασέτες μου σε mp3
Τώρα χάλασε και το πικάπ, αλλά ετσι κι αλλιώς βαριέμαι πια και να κατεβάζω mp3, απλά ακούω από youtube/bandcamp. :wave:

Τεμπελητς 21

Art In Haste
16-01-2018, 16:02
για τη νέα μόδα με τις κασέτες δεν σχολιάζω καν, ανάθεμα κι αν έχουν walkman όσοι αγοράζουν (οκ, σχολίασα τελικά).

Έφτιαξα το στέρεο λέμε, δουλεύει το ντεκ μια χαρά!

Keeper Of The Seventh Son
16-01-2018, 16:15
mpikes ston isio dromo gkoul!
pantws egw oloklirwthika san anthrwpos otan piga k kasetofwno gia to stereofwniko

Parasight
17-01-2018, 08:39
έχω walkman , επίσης δεν ισχύει αν έχεις καλή και ρυθμισμένη {κεφαλή + βελόνα } ότι φθείρουν τον δίσκο, αυτά ήταν επί γραμμόφωνουΩραίες εποχές ρε φίλε, τι να πει η νέα γενιά

When Black Roses Bloom
17-01-2018, 08:49
έχω walkman , επίσης δεν ισχύει αν έχεις καλή και ρυθμισμένη {κεφαλή + βελόνα } ότι φθείρουν τον δίσκο, αυτά ήταν επί γραμμόφωνου

Δουλέυει ρε Μήτσε το γουόκμαν σου?

KoiliaSamprela
17-01-2018, 09:02

Δουλέυει ρε Μήτσε το γουόκμαν σου?

ΓΕΣ
Σονυ κιτρινο το "αδιάβροχο"
και έχω και ένα διπλό ακάι σε φέτα που δεν νομίζω να δουλεύει :D

00i00
20-01-2018, 10:37
Γιαννο και τα Πιονεερ και τα Μαραντζ ειναι καλα, εχουν παραδοσις στα σιντιSlayer και οι δυο εταιριες

η Pioneer λιγο μπαμπεσα μιας και λανσαρε το ανεστραμενο cd, αλλα ισκυς
η Marantz εχει γραψει ιστορια με το CD63

εαν δεν εχεις αναλογου μπατζετ ηχοσυνολο δεν αξιζει τον κοπο να χωσεις φραγκα

τεσπα, τσεκαρε και τα Rotel που αποσο θυμαμαι ηταν υπερτιμια στην ιδια τιμη με πολλα στο μεταιχμιο του hi-end

Ghoul
20-01-2018, 13:23
Τελικά, ύστερα από προτροπή του Once_Emperor, ψάχνω για μεταχειρισμένα Marantz, Cambridge Audio, Nad, Arcam. Και τα Rotel πρέπει να είναι καλά. Ισχύει αυτό που λες, ότι δεν αξίζει να δώσεις φράγκα αν δεν έχεις αντίστοιχο ποιοτικά ηχοσύστημα.

Επίσης σκέφτηκα μήπως το Sony CD Player που έχω διορθωνόταν με καμιά αλλαγή κεφαλής αλλά δεν ξέρω αν αξίζει.

00i00
20-01-2018, 13:29
πεταμενα εβραια...
τα Nad ειναι καλα για ενισκυτες, Arcam ναι (ξερει ο νεαρος), τα Κεμπριτζ ειναι σκετικα νεα στην αγορα (εχουν ιστορια βεβαιας)

Ghoul
29-01-2018, 02:28
έτσι για την ιστορία, τελικά πήρα το Marantz CC4001 (https://www.marantz.co.uk/uk/products/pages/productdetails.aspx?catid=hifi&subcatid=sacdcdplayer&productid=cc4001&status=discontinue) μεταχειρισμένο. καλό φαίνεται.

00i00
29-01-2018, 03:16
σιντιερα? σοβαρα τωρα?

KoiliaSamprela
29-01-2018, 09:31
ωχ, θα συμφωνήσω με τον Μιχάλη ρε γμτ :(

Ghoul
29-01-2018, 10:31
γιατί ρε παιδιά;

KoiliaSamprela
29-01-2018, 11:38
η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι χαλάει πολύ εύκολα το ματάκι (για το 5πλό μάρατζ ε! το συγκεκριμένο)

Ghoul
30-01-2018, 00:26
είχες το συγκεκριμένο και σου είχε χαλάσει εύκολα το laser;

τα laser γενικά χαλάνε (οκ συνήθως σε περισσότερα από 5-10 χρόνια), γι' αυτό σκέπτομαι να πάρω ένα laser καβάτζα (τώρα που υπάρχει ακόμη) για μελλοντική αντικατάσταση.

εγώ το 5πλό το φοβόμουν μήπως χαλάσει λόγω του μηχανισμού του.

πάντως το βρήκα σε καλή ευκαιρία, γι' αυτό το τσίμπησα. ήταν στο κουτί του σαν καινούριο, με όλα τα εξαρτήματα κλειστά πακεταρισμένα, από μαγαζί που έκλεισε, απλά είχε κάποιες γρατζουνιές στο πάνω μέρος και λόγω αυτού μου το άφησε 70 ευρώ.

KoiliaSamprela
30-01-2018, 11:27
ε μια χαρά τότε.
Εγώ δεν είχα πρόβλημα με τον μηχανισμό "ακριβώς", δλδ σιγά σιγά σταμάτησαν να παίζουν το ένα μετά το άλλο, εφτασε να είναι διπλό και μετά σταμάτησε να παίζει τελείως.
Υποσημείωση νο1: ήταν σε μαγαζί
Υποσημείωση νο2: έπαιζε 15-18 ώρες την ημέρα

atom_smasher
30-01-2018, 13:46
ΤΟ γαμήδι το 5πλο στο στερεο μπλόκαρε με ένα σιντί και δεν το φτιάξαμε εδώ και 15 χρόνια. Τεχνικς νομίζω ήταν το στέρεο.

Ra Pariah
30-01-2018, 14:04
Με 'γειές (κ' καυτό μέτσαλ)! :headbang:

Ghoul
30-01-2018, 14:20
θενκς! :pink: :dfinger:

BURNIN AMBITION
30-01-2018, 23:58
δεν προλαβα να κανω τον εξυπνο. ειχα μια πενταπλη που κολαγε. ηθελε να κανεις παλι καλιμπραρισμα. δεν ηταν δυσκολο, υπαρχουν βιντεα. περα απο αυτο, ολο το μυστικο στα σιντιπλειερ ειναι το ντακ που εχουν μεσα. οποτε η μαρκα μαραντζ πχ δε λεει τιποτα. οταν εψαχνα, εψαχνα για τις μαρκες που ειχαν το καλο ντακ της φιλιπς. πηρα το μαραντζ 5000. εχει και λειζερ ευκολα αντικαταστισημο. βγαζεις και τα φιλτρα και εχεις ενα τζαιαντ κιλερ. και ολα αυτα με 110 ευροπουλα...
-ξερολας μοντ, οφφ-

00i00
31-01-2018, 00:06
ποια DAC μωρε σε αυτην την κατηγορια τιμης? κλαιν...ολα ιδια ειναι

το προβλημα στα κομοδινα εντοπιζεται κλασικα (απο την αρχη που βγηκαν) στα μοτερ και στο συστημα φορτωσης
σε μηχανικα δηλαδης μερη

τεσπα, μονο ΦΛΑΨ (στο βρηκα το Chrome σε ΦΛΑΨ Μπερναμπισε, απλα θα περιμενεις ολιγον)

sod1013
31-01-2018, 10:32
με 300 ευρα τι παιρνω?
ο καλυτερος ηχος που εχω ακοθσει σε σι ντι{κ γενικα{χςρισ σχεδον καθολου εμπειρια κ σε αυτοκιθνητο βεβαια}} ειναι απο μπλουπουνκτ μηχανημα.
ποιος πιανει τετοιο ηχο?
μιν τσεκαρε φρικιτς λολ
btw πουλαω αυτο το pioneer 30w πμ οποιος θελει κ πιστευω θα τα βρουμε
https://s13.postimg.org/a2uc8ukif/0249.jpg