View Full Version : Destroy All Humanoids
KoiliaSamprela
20-12-2017, 09:43
Νταμπλ ποστ φορ δε γουίν
Την Παρασκευή μας επισκέφτηκε ένα "άρρωστο" γατί, μαύρο αρσενικό. Στην καινούρια μου γειτονιά που είναι γατοαποικία ζουν περίπου 20, εκτός από μια που δεν κάθεται με τίποτα όλα τα άλλα στειρωμένα.
Ο άρρωστος λοιπόν, που μάλλον τον έχει χτυπήσει αυτοκίνητο και είναι και κουφός ήρθε στην βεράντα μας σαν να ζητούσε βοήθεια, του βάλαμε έφαγε και του δίνουμε λιωμένη αντιβίωση στην κονσέρβα.
Σήμερα αν καταφέρουμε να τον πιάσουμε θα πάει και σε γιατρό.
Όμως η ουσία δεν είναι αυτή, η ουσία είναι ότι σε μια γατοαποικία 20++ γατών δέχτηκαν το άρρωστο πλάσμα χωρίς να δοκιμάσει να του επιβληθεί κανένα άλλο. Ακόμα και όταν του βάζει κάποιος κονσέρβα να φάει, τα άλλα δεν το ενοχλούν μέχρι να τελειώσει το φαγητό του.
Το λέω τώρα και συγκινούμε γιατί το έβλεπα και σήμερα το πρωί. Είναι ντροπή να αποκαλούμε κακότροπους ανθρώπους "ζώα" , είναι φορές που πιστεύω δεν μας αξίζουν όλα αυτά τα πλάσματα, γιατί είμαστε εγωιστές χωρίς ίχνος σεβασμού και αγάπης για όλα αυτά που έχουμε. Χωρίς σεβασμό για όλα αυτά που μας δίνουν ζωή.
ναι είδα και μπιγκ λεμπόφσκι εχτές και είμαι σε χίπικο μουντ
αστοδιάλο
ypersyntelikos
20-12-2017, 11:07
γέλασα και μου φυγαν μυξούλες
When Black Roses Bloom
20-12-2017, 20:58
Νταμπλ ποστ φορ δε γουίν
Την Παρασκευή μας επισκέφτηκε ένα "άρρωστο" γατί, μαύρο αρσενικό. Στην καινούρια μου γειτονιά που είναι γατοαποικία ζουν περίπου 20, εκτός από μια που δεν κάθεται με τίποτα όλα τα άλλα στειρωμένα.
Ο άρρωστος λοιπόν, που μάλλον τον έχει χτυπήσει αυτοκίνητο και είναι και κουφός ήρθε στην βεράντα μας σαν να ζητούσε βοήθεια, του βάλαμε έφαγε και του δίνουμε λιωμένη αντιβίωση στην κονσέρβα.
Όμως η ουσία δεν είναι αυτή, η ουσία είναι ότι σε μια γατοαποικία 20++ γατών δέχτηκαν το άρρωστο πλάσμα χωρίς να δοκιμάσει να του επιβληθεί κανένα άλλο. Ακόμα και όταν του βάζει κάποιος κονσέρβα να φάει, τα άλλα δεν το ενοχλούν μέχρι να τελειώσει το φαγητό του.
Το λέω τώρα και συγκινούμε γιατί το έβλεπα και σήμερα το πρωί. Είναι ντροπή να αποκαλούμε κακότροπους ανθρώπους "ζώα" , είναι φορές που πιστεύω δεν μας αξίζουν όλα αυτά τα πλάσματα, γιατί είμαστε εγωιστές χωρίς ίχνος σεβασμού και αγάπης για όλα αυτά που έχουμε. Χωρίς σεβασμό για όλα αυτά που μας δίνουν ζωή.
αστοδιάλο
Εννοείται πώς δεν μας αξίζουν. Είμαστε σιχαμένοι εγωιστές του κερατά, χρυσάφι πιάνουμε και γίνεται σκατά. Εδώ βλέπεις ή ακούς σκηνικά για γάτες ή για σκύλους που σώσαν κάποιον απο τους "αιώνιους" εχθρούς τους απο δύσκολη κατάσταση (γάτα που βοηθάει κουτάβι να βγεί απο τρύπα, σκύλα που ταΐζει γατάκια που τα παράτησε η μάνα τους, κλπ) και εμείς δεν μπορούμε να βρούμε άκρη με άτομα του ίδιου είδους.
Phantom Duck
20-12-2017, 21:46
επίσης υπάρχουν βίδρες που σκοτώνουν τα μωρά τους και τα μεταφέρουν στη θάλασσα για καμιά βδομάδα για να τα βιάζουν, ας μη γενικεύουμε...
Raven Lord
22-12-2017, 12:25
Νταμπλ ποστ φορ δε γουίν
αστοδιάλο
Εννοείται πώς δεν μας αξίζουν. Είμαστε σιχαμένοι εγωιστές του κερατά, χρυσάφι πιάνουμε και γίνεται σκατά. Εδώ βλέπεις ή ακούς σκηνικά για γάτες ή για σκύλους που σώσαν κάποιον απο τους "αιώνιους" εχθρούς τους απο δύσκολη κατάσταση (γάτα που βοηθάει κουτάβι να βγεί απο τρύπα, σκύλα που ταΐζει γατάκια που τα παράτησε η μάνα τους, κλπ) και εμείς δεν μπορούμε να βρούμε άκρη με άτομα του ίδιου είδους.
δε θέλω να σας χαλάσω τη ρομαντική σας άποψη για τον κόσμο και τη ζωή γενικότερα, αλλά αυτά που περιγράφετε είναι απειροελάχιστες εξαιρέσεις στη φύση. ο κανόνας είναι τα ζώα να είναι το ίδιο κάφροι με τον άνθρωπο και ο μόνος λόγος που έχουμε το πλεονέκτημα απέναντί τους - και ως επακόλουθο κάνουμε μεγαλύτερες καφρίλες - είναι η ανώτερη εφυΐα που έχουμε σε σχέση με τα άλλα είδη. μη γελιέστε όμως, ο κανόνας είναι οι λύκοι π.χ. να έχουν τόσο αυστηρή ιεραρχία που μπορεί τα κατώτερα μέλη να λιμοκτονήσουν για να φάνε τα ανώτερα ή οι αρσενικές γάτες να σκοτώνουν τα γατάκια για να κάνουν περισσότερο σεξ.
When Black Roses Bloom
22-12-2017, 12:53
Νταμπλ ποστ φορ δε γουίν
αστοδιάλο
δε θέλω να σας χαλάσω τη ρομαντική σας άποψη για τον κόσμο και τη ζωή γενικότερα, αλλά αυτά που περιγράφετε είναι απειροελάχιστες εξαιρέσεις στη φύση. ο κανόνας είναι τα ζώα να είναι το ίδιο κάφροι με τον άνθρωπο και ο μόνος λόγος που έχουμε το πλεονέκτημα απέναντί τους - και ως επακόλουθο κάνουμε μεγαλύτερες καφρίλες - είναι η ανώτερη εφυΐα που έχουμε σε σχέση με τα άλλα είδη. μη γελιέστε όμως, ο κανόνας είναι οι λύκοι π.χ. να έχουν τόσο αυστηρή ιεραρχία που μπορεί τα κατώτερα μέλη να λιμοκτονήσουν για να φάνε τα ανώτερα ή οι αρσενικές γάτες να σκοτώνουν τα γατάκια για να κάνουν περισσότερο σεξ.
Νομίζω ότι δίνεις περισσότερο credit στον άνθρωπο απ'όσο πρέπει.
MoRmEnGiL
22-12-2017, 13:39
Απ την άλλη, ο άνθρωπος έχει γαμήσει όλον τον πλανήτη, έχει εξαφανίσει άπειρα είδη ζωής από αυτόν, καταστρέφει το περιβάλλον όχι μόνο των άλλων αλλά και το δικό του, και έχει σκοτώσει υπερπολλαπλάσια μέλη του ιδίου του είδους του σε σχέση με την πλειοψηφία των υπολοίπων μορφών ζωής. Επίσης ο άνθρωπος δημιούργησε το λαστ κρίσμας.
Σαμπρελίνο πίνξ εις το δεκαδιάστατο πολύεδρικό ενδοδιαστασιακό σχήμα.
Raven Lord
22-12-2017, 13:49
δεν είπα ότι είμαστε καλύτεροι. σαφώς χειρότεροι είμαστε αφού λόγω ανώτερης εφυΐας μπορούμε να κατεστρέφουμε περισσότερο. αυτό δε σημαίνει ότι τα ζωάκια αλληλοβοηθιούνται το ένα με το άλλο και κάνουν πινξ και αγαπούλες όταν συναναστρέφονται.
(όλα αυτά δε σημαίνουν ότι συμπαθώ τον άνθρωπο περισσότερο. κάθε άλλο μάλιστα, πιστεύω ότι μόνο η μαζική εξαφάνισή του θα σώσει τον πλανήτη. απλά μην τρέφουμε αυταπάτες για το ποια είναι πραγματικά η φύση και πόσο σκληρή μπορεί να γίνει.)
Phantom Duck
22-12-2017, 14:09
κάντε σπλιτ να για μην είμαι ο μαλάκας του γατοθρεντ, γιατί αυτά τα "HUMANITY IS THE DEVIL" και "WIPE OUT THE HUMAN RACE" τα λένε μόνο ο charles manson και ιδεολογίες στις οποίες σίγουρα δεν ανήκετε.
When Black Roses Bloom
22-12-2017, 14:15
κάντε σπλιτ να για μην είμαι ο μαλάκας του γατοθρεντ, γιατί αυτά τα "HUMANITY IS THE DEVIL" και "WIPE OUT THE HUMAN RACE" τα λένε μόνο ο charles manson και ιδεολογίες στις οποίες σίγουρα δεν ανήκετε.
Split done.
Ναι μαζί σου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποιες φορές εύχομαι κρυφά να γίνει ένα ολοκαύτωμα και να γίνουμε σαν το Fallout και να ησυχάσουμε.
babality
22-12-2017, 14:29
τα λένε μόνο ο charles manson και ιδεολογίες στις οποίες σίγουρα δεν ανήκετε.
και το ντεθ μεταλ
Πόσο κάνει 10 συν 7
22-12-2017, 14:44
:malaka:
Phantom Duck
22-12-2017, 15:08
Ναι μαζί σου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποιες φορές εύχομαι κρυφά να γίνει ένα ολοκαύτωμα και να γίνουμε σαν το Fallout και να ησυχάσουμε.
εγώ όχι, γιατί για κάθε τύπο που καίει γάτες, ρίχνει πυρηνικά στο ποτάμι και βιάζει παιδάκια υπάρχουν χιλιάδες πιτσιρίκια στον τρίτο κόσμο που ουσιαστικά είναι η "πρώτη ύλη" αυτού του κόσμου και ζουν πολύ χειρότερα από το μέσο κατοικίδιο της δυτικής κοινωνίας.
καταλαβαίνω προφανώς ότι τα παραπάνω γράφονται ως υπερβολή (κι εγώ βλέπω υπέροχους συγκινητικούς σκύλαρους στο reddit και συμφωνώ ότι we don't deserve dogs) αλλά η λογική πως τα ζώα είναι hardcore φύση the force animae gaia ενώ ο άνθρωπος ΓΕΝΙΚΑ είναι ο άρνι από το πρώτο terminator είναι κάπως αντιδραστική στα πλαίσια του "μαζί τα φάγαμε". δε νομίζω ότι ευθυνόμαστε εμείς εδώ για τον παγκόσμιο καπιταλισμό για να ευχόμαστε τον αφανισμό μας.
Raven Lord
22-12-2017, 15:17
δε νομίζω ότι ευθυνόμαστε εμείς εδώ για τον παγκόσμιο καπιταλισμό για να ευχόμαστε τον αφανισμό μας.
έλα τώρα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι βάζουμε το λιθαράκι μας στην παράνοια. ειδικά οι του "ανεπτυγμένου" κόσμου,
Phantom Duck
22-12-2017, 15:21
"μαζί τα φάγαμε"
KoiliaSamprela
22-12-2017, 15:50
αυθαίρετο συμπέρασμα
ΦΡΟΥΡΆΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΦΡΟΥΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Raven Lord
22-12-2017, 16:19
"μαζί τα φάγαμε"
δεν είναι το ίδιο. έχει να κάνει περισσότερο με την παρέλευση κάθε ελπίδας για κάτι καλύτερο. έχει να κάνει με το ότι πια "δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς". πρέπει να ντυθείς, να φας να δουλέψεις, να επικοινωνήσεις, έστω κ αν όλα αυτά στηρίζουν ένα συγκεκριμένο σύστημα
αν εσύ έχεις καμιά καλύτερη πραγματοποιήσιμη ιδέα για να σωθεί ο πλανήτης και να εγκατασταθεί ένα δικαιότερο σύστημα, ευχαρίστως να την ακούσω (διαβάσω).
Phantom Duck
22-12-2017, 16:57
"μαζί τα φάγαμε"
δεν είναι το ίδιο. έχει να κάνει περισσότερο με την παρέλευση κάθε ελπίδας για κάτι καλύτερο. έχει να κάνει με το ότι πια "δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς". πρέπει να ντυθείς, να φας να δουλέψεις, να επικοινωνήσεις, έστω κ αν όλα αυτά στηρίζουν ένα συγκεκριμένο σύστημα
αν εσύ έχεις καμιά καλύτερη πραγματοποιήσιμη ιδέα για να σωθεί ο πλανήτης και να εγκατασταθεί ένα δικαιότερο σύστημα, ευχαρίστως να την ακούσω (διαβάσω).
προσωπικά προσπαθώ να είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω ότι η αταξική κοινωνία θα έχει αν όχι ξεπεράσει, αμβλύνει τέτοια προβλήματα. παρόλα αυτά, θεωρώ ότι και ένας ράντομ φιλελεύθερος τύπος που ψηφίζει, εργάζεται, ζει και (δεν) αγωνίζεται διαφορετικά από εμένα δεν είναι το ίδιο πράγμα με το 1% (ας το πούμε έτσι) που κλέβει, σκοτώνει, και μολύνει ανεξέλεγκτα υπό τη μάσκα του πάμπλουτου και του CEO γνωρίζοντας ότι ο ίδιος και οι 10ου βαθμού απόγονοί του δε θα έχουν ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, είτε ζώντας στην έκτασή του στο μονακό είτε σε ένα πολυτελές bunker όσο οι υπόλοιποι γινόμαστε mutants και κυνηγάμε ανθρώπους για λίγα καπάκια στην επιφάνεια
Art In Haste
22-12-2017, 17:10
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/48/World_population_v3.svg/481px-World_population_v3.svg.png
Αν νομίζετε πως όλα είναι καλά, ακόμα και στο low σενάριο, μάλλον είστε λάθος.
Raven Lord
22-12-2017, 18:28
με το 1% (ας το πούμε έτσι) που κλέβει, σκοτώνει, και μολύνει ανεξέλεγκτα
διαφωνώ με αυτό το 1%. μπορεί λόγω πλούτου και ισχύος να υπάρχει μόνο 1% με δυνατότητα να τα κάνει αυτά, αλλά το εν δυνάμει ποσοστό που θα μπορούσε να τα κάνει, αγνοώντας την υπόλοιπη κοινωνία, αν του δινόταν η ευκαιρία, για 'μενα είναι περίπου 90-95%... γι'αυτό τι τα θες...
asimoulis
22-12-2017, 20:27
με την τεχνολογική πρόοδο που βλέπω ήδη άνετα ζούμε 18 δις το 2100. Μέχρι τότε όμως ποιος ζει ποιος πεθαίνει.
asimoulis
22-12-2017, 20:28
Εσείς που λέτε ότι είμαστε πολλοί έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο;
When Black Roses Bloom
22-12-2017, 20:30
Εννοείς ότι ζούμε σε πυκνοκατοικημένα κέντρα σαν την ανθρώπινη κυψέλη, ο ένας πάνω στον άλλο, και δεν επεκτεινόμαστε και στον υπόλοιπο πλανήτη να τον γεμίσουμε?
freak brother
22-12-2017, 22:49
Καπως πιο ολοκληρωμενες (και ταυτοχρονα σκορπιες) σκεψεις περι μισανθρωπιας ως “παθων” τα τελευταια 2-3 χρονια.
Καταρχηδ, καμια ιδεολογια επισημως δεν ειναι μισανθρωπικη εκτος ελαχιστων περιπτωσεων οι οποιες μισουν την ανθρωποτης κυριως επειδη δεν πληροι τα υψηλα standards τους (πραγμα που μπορει να αντιστραφει θεωρητικα) και αν δεν συμμορφωθει δεν εχει προβλημα να τους καθαρισει ολους η να τους δει να πεθαινουν ολοι και να μεινουν οι 5-6 τελειοι μονοι τους. Unabomber φασεις και ετσι.
Ομως, εκτος και αν μιλαμε για πολυ ρομαντικους τυπους, απο τον τελευταιο μαχαιροβγαλτη φασιστα μεχρι τον τον πιο συνειδητοποιημενο κομμουνιστη ενα κοινο σημειο ειναι το μισος για ενα σχετικα μεγαλο μερος του πληθυσμου, μισος μαλιστα που μπορει να φτασει στην εξοντωση (γιατι δεν ειμαστε και χριστιανοι να περιμενουμε να διαθωθει και να ασπαστει το μανιφεστο σε ολο τον κοσμο). Δηλαδη ειναι 100% σιγουρο πως καποιοι ανθρωποι ειναι μερος του οποιου προβληματος.
Ετσι οι ρεαλιστες ξερουν οτι η οποια ιδανικη κοινωνια δεν ερχεται αν δεν φας τον τελευταιο φυλετικο/ταξικο προδοτη, καπιταλιστη, Μασονο, Εβραιο, μπατσο, χρυσαυγιτη, φρικιο, κομμουνι καπιταλιστη, τραπεζιτη κτλ. Οποτε κανενας τους δεν θα δηλωσει μισανθρωπος αλλα ταυτοχρονα ξερει οτι καποιοι απο αυτον τον ερμο πλανητη για διαφορους λογους περισσευουν. Με λιγα λογια η μικρης κλιμακας μισανθρωπια επιτρεπεται. Οποτε, για να προκαλεσω και λιγο περισσοτερο, στην ουσια μονο ενα χιπαριο εχει βαση και κυρος να κανει κριτικη περι μισους, μισανθρωπιας. :smile:
Επιπλεος, η δηλωμενη μισανθρωπια που συνανταμε στην καθημερινοτητα irl η στο internets, που καμια φορα ειναι του πολυ ακραιου τυπου (“να μπορουσα να αφανιζα ολη την ανθρωποτητα”, “μακαρι να γινει ενα τσαφ να πανε ολοι στον διαολο” κτλ) ειναι κυριως επιπολαιη και προσκαιρο αποτελεσμα κατακλυσμου συναισθηματων και πληροφοριων. Πχ μας παρατησε ο γκομενος και τσακωθηκαμε με τον μπατζανακη, ειμαι λεωφορειατζης και τρωω στην μαπα τον καθε ασχετο οδηγο καθε μερα επι 10ωρου, ειμαι σε (μια μονιμη) εφηβεια και κανεις δεν με καταλαβαινει κτλ κτλ.
Μισανθρωπια ειναι ομως και μια χρονια συνειδητη αποστροφη προς το συνολο των ανθρωπων ασχετως μορφολογικων, ιδεολογικων η δεν ξερω τι αλλων διαφορων (επισης ασχετα με το ποια νομιζεις οτι θα πρεπει να ειναι η καταληξη τους) και ειναι αποτελεσμα εμπειριων, περισυλλογης, σκεψεως κτλ χρονων. Επομενως οι λογοι ειναι περι- και πολυ- πλοκοι και μιας και εχει απασχολησει την φιλοσοφια απο τα 500 προ Jesus σημαινει οτι εχει ψωμι η υποθεση και δεν ειναι μονο αποτελεσμα προσκαιρων ερεθισματων η καπριτσιου.
Να πω κιολας οτι προσωπικα ως μισανθρωπος:
οταν βλεπω κατσουλια (γιατι για τα σκυλια χεστηκα) ποτε δεν σκεφτομαι οτι “δεν τα αξιζουμε” κτλ απλα βλεπω κατι χαριτωμενες/αγαπησιαρικες φατσουλες να κανουν χαριτωμενιες. :pink:
Δεν ειμαι της αποψεως WIPE OUT THE HUMAN RACE!!!!11 εκτος για τα memes της φασης. Βασικα θα προτιμουσα καθε ανθρωπος να ειναι αθανατος ωστε αναποφευκτα να φαει την σκατιλα που εν μερει και ο ιδιος δημιουργησε, συντηρησε κτλ χωρις να υπαρχει δυνατοτητα “εξοδου”. :wink:
Δεν πιστευω στο “μαζι τα φαγαμε” καθοτι παραμενω κομμουνι και θεωρω αυτο το “επιχειρημα” εντελως ασχετο με το θεμα (βεβαια μπορει να σχετιζεται με το σκεπτικο οτι πας μισανθρωπος γερνει προς τον νεοφιλελε χωρο). Βασικα ουτε πχ ο καπιταλισμος, ουτε η καταστροφη του πλανητη και το ποιοι ειναι υπευθυνοι κτλ εχει καμια σημασια για εμενα ως μισανθρωπο. Για εμενα το προβλημα ειναι (πολυ χοντρικα) οτι ολοι οι ανθρωποι, για διαφορους λογους (μεταξυ των οποιων και ιδεολογικοι), μεχρι ενος σημειου αγνοουν η και το χειροτερο δικαιολογουν την ανθρωπινη βλακεια με αποτελεσμα την διαιωνιση της, οταν ομως η ανθρωπινη βλακεια γιγαντωθει (γιατι εχει την ταση να συσσωρευεται και να απλωνεται) ξεπερασει τα ορια που εχει θεσει ο καθενας πλεον αργα για δακρυα και φωνες, αλλοι πεφτουν απο τα συννεφα, κανεις δεν φταιει κτλ. Ολα αυτα στο repeat απο απαρχης κοσμου. Ασχετα για το ποιο ζητημα σπεκουλαρει ο καθενας η για ποια φανταστικη η πραγματικη κενονια μιλαμε.
Παραμενω αναρχοκομμουνι αλλα εχω παψει να πιστευω οτι με σκατα πρωτες υλες μπορεις να φτιαξεις την ιδανικη κοινωνια εστω και μετα απο τις προυποθεσεις που βαζουν ολοι οι πατερουληδες. Τωρα αν ο ανθρωπος μπορει να φτιαξει η οχι, αν ηταν παντα ετσι η εγινε τωρα κτλ ειναι ηλιθιες αμπελοφιλοσοφιες και μπαρδον αλλα ζμπουτσαμ.
Χρονια πολλα, καλες εορτες και ευτυχισμενος ο νεος ετος.
o unabomber νεολουδιτης ηταν δεν ηταν καποιου ειδους ρατσιστης ορ σμθινγκ..
με την τεχνολογική πρόοδο που βλέπω ήδη άνετα ζούμε 18 δις το 2100. Μέχρι τότε όμως ποιος ζει ποιος πεθαίνει.
πεστα...τοση θαλασσα ανεκμεταλεφτια
FANTASMA
30-12-2017, 00:21
με το 1% (ας το πούμε έτσι) που κλέβει, σκοτώνει, και μολύνει ανεξέλεγκτα
διαφωνώ με αυτό το 1%. μπορεί λόγω πλούτου και ισχύος να υπάρχει μόνο 1% με δυνατότητα να τα κάνει αυτά, αλλά το εν δυνάμει ποσοστό που θα μπορούσε να τα κάνει, αγνοώντας την υπόλοιπη κοινωνία, αν του δινόταν η ευκαιρία, για 'μενα είναι περίπου 90-95%... γι'αυτό τι τα θες...
Για κανενα λογο. Η πλειοψηφια των ανθρωπων δεν ειναι εμετικα απληστοι και ακαρδοι.
Στα του θρεντ, περιμενω ακομα τον βετζετεριαν που θα την πει στον Σαμπρελα επειδη τρωει κρεας. Συνεχιστε.
KoiliaSamprela
04-01-2018, 21:13
Δεν τρώω πλέον κρέας
Raven Lord
05-01-2018, 13:42
Η πλειοψηφια των ανθρωπων δεν ειναι εμετικα απληστοι και ακαρδοι.
όχι εμετικά. απλά, άπληστοι και άκαρδοι