PDA

View Full Version : Leprous - Malina (2017)

Krux
18-05-2017, 18:33
http://oi66.tinypic.com/2rygfw2.jpg

25 αυγουστου

atom_smasher
19-05-2017, 14:21
wx.pali?

Ra Pariah
16-06-2017, 21:15
Έπονται τα «Βαμβακερά»; :disco:

Zarou City Rider
18-06-2017, 23:11
Εκτός από το εξαιρετικό ρεφραίν, το κομμάτι είναι αρκετά αδύναμο. Σε ορισμένες στιγμές τα riffs μοιάζουν να είναι αρκετά ασύνδετα μεταξύ τους και οι αλλαγές γίνονται μόνο και μόνο για να μπει και πάλι το ρεφραίν. Τουλάχιστον εμένα αυτό μου βγάζει. Επίσης, ο Baard είναι θεός εντάξει, αλλά θα προτιμούσα να έπαιζε κάποιον πιο σταθερό ρυθμό στα κουπλέ και όχι συνεχώς "ανάποδα" με τα hi-hat γιατί στερεί από το κομμάτι τη "ραχοκοκαλιά" που θα έπρεπε να προσφέρουν τα τύμπανα.

ΥΓ1. Πότε έφυγε ο ψηλός και πήραν τον Ognedal από τη σόλο μπάντα του Ihsahn στην κιθάρα;
ΥΓ2. Ο drummer των Leprous μόνος του γλεντάει όλες τις αραχνιασμένες heavy metal κυκλοφορίες της χρονιάς φίλε Ρα. :Ρ

Krux
21-06-2017, 11:17
You’ll find me here
When I’m gone
Where I made
My surrender

μόνο leprous

Zarou City Rider
26-06-2017, 20:52
Επί τη ευκαιρία, ένας πολύ καλός φίλος διασκεύασε το κομμάτι. Αν θέλετε, τσεκ:
https://www.youtube.com/watch?v=KXzaxVrJfRg

Zarou City Rider
29-07-2017, 14:21
Μούφα.

H.
01-08-2017, 18:42
Μούφα είναι τα μούτρα σου. Το 2ο κομμάτι πατάει το 1ο, που κι εκείνο είναι δυνατό δηλαδή. Γενικά δε μπορεί κάποιος να περιμένει congregation, δεν γίνεται δηλαδή και να θες, αλλά σίγουρα είναι το μόνο φοβερό συγκρότημα ενός ιδιώματος που για μένα πνέει τα λοίσθια.

Krux
11-08-2017, 09:00
τι ΔΙΣΚΑΡΑ είναι αυτή γαμώ το ξεσταύρι...

FIXXXER
11-08-2017, 22:10
Πολυ σοβαρη υποψηφιοτητα για δισκος της χρονιας. Με διαφορα η καλυτερη μπαντα της δεκαετιας 2010-2019 με 4 αριστουργηματικους δισκους ως τωρα.

Λεκές
12-08-2017, 14:53
Εντυπωσιάστηκα με τα τραγούδια που έχουν ποσταριστεί. Τι ακούμε από αυτούς;

supermachoman
12-08-2017, 17:38
Πολυ σοβαρη υποψηφιοτητα για δισκος της χρονιας. Με διαφορα η καλυτερη μπαντα της δεκαετιας 2010-2019 με 4 αριστουργηματικους δισκους ως τωρα.

μ'έχει τρομοκρατήσει αυτό εδώ γιατί παίζει να έχεις δίκιο, δε μπορώ να σκεφτώ καλύτερους - το αστείο είναι ότι δε μ'αρέσουν οι Leprous LOL

να ανοίξουμε άλλο θέμα αν είμαι οφφτόπι, αλλά τόσο σκατά τα μεταλλορόκ στα 10ς?

FIXXXER
12-08-2017, 22:22
Εντυπωσιάστηκα με τα τραγούδια που έχουν ποσταριστεί. Τι ακούμε από αυτούς;

Ολα εκτος απο το πρωτο βασικα, αλλα ξεκινα με το Congregation και λιωστο. Αν ρωτας για τραγουδια, ξεκινα απο The Price, Flood, The Valley, Forced Entry, Foe, Cloak, Third Law, Moon... και πολλα αλλα :touched:

μ'έχει τρομοκρατήσει αυτό εδώ γιατί παίζει να έχεις δίκιο, δε μπορώ να σκεφτώ καλύτερους - το αστείο είναι ότι δε μ'αρέσουν οι Leprous LOL

Γενικα ειναι σκατα, αλλα οι συγκεκριμενοι ειναι οαση (το γιατι δε σου αρεσουν δεν το ξερω, δε μπορω να βρω λογο να μην αρεσουν σε καποιον που του αρεσουν παρεμφερη genres οι Leprous)
Και φυσικα εχω δικιο, δεν υπαρχει αλλη μπαντα με 4 δισκαρες απο το 2010 μεχρι σημερα.

BLiTzER
12-08-2017, 23:15
Ίσως επειδή μόνο η Britney βγάζει νέο δίσκο κάθε 1-2 χρόνια.

nikosPL
12-08-2017, 23:21

Μια χαρά είναι το μέταλ, πάντα υπήρχαν ενδιαφέροντες δουλειές κ μπάντες κ πάντα θα υπάρχουν.

FIXXXER
12-08-2017, 23:45
Ίσως επειδή μόνο η Britney βγάζει νέο δίσκο κάθε 1-2 χρόνια.

Ποση ασχετοσυνη χωραει σε ενα ποστ? Στο χω ξαναπει, μιλα για κοινωνικοοικονομικοπολιτικα καλυτερα, στα οποια εισαι αψογος, στη μουσικη αστο καλυτερα :touched:

SKATA STO METAL ειμαστε εννοειται, σιγα το σοβαρο ειδος μουσικης, 99% σκουπιδια και 1% αξιολογα.

animae
13-08-2017, 09:19
Και φυσικα εχω δικιο, δεν υπαρχει αλλη μπαντα με 4 δισκαρες απο το 2010 μεχρι σημερα.

Caligula Horse λέγονται και γάμουν. 3 δισκαρες για την ακρίβεια.

KoiliaSamprela
13-08-2017, 13:58
Χωρίς να θέλω να προβοκάρω και το λέω 100% σοβαρά, έβαλα και άκουσα Leprous και Caligula Horse από 2 τραγούδια.
Παιδιά αυτό δεν έχει καμιά σχέση με Μεταλ ... έχω ενστάσεις μέχρι και για το Ροκ.
Μην με ρωτήσετε δλδ τι θεωρώ μέταλ τώρα γιατί δεν έχω ιδέα αλλά αν αυτό είναι μέταλ τότε τι μουσική ακούει ο Ρα?

BLiTzER
13-08-2017, 14:17
Υπάρχει το μέταλ, που είναι ακόμα μουσική και βγάζει ακόμα μπαντάρες και δισκάρες, και υπάρχει και το χεβιμέταλ.

Parasight
13-08-2017, 14:57
Τώρα είναι όλα πια ξεκάθαρα επιτέλους.

animae
13-08-2017, 16:08
Χωρίς να θέλω να προβοκάρω και το λέω 100% σοβαρά, έβαλα και άκουσα Leprous και Caligula Horse από 2 τραγούδια.
Παιδιά αυτό δεν έχει καμιά σχέση με Μεταλ ... έχω ενστάσεις μέχρι και για το Ροκ.
Μην με ρωτήσετε δλδ τι θεωρώ μέταλ τώρα γιατί δεν έχω ιδέα αλλά αν αυτό είναι μέταλ τότε τι μουσική ακούει ο Ρα?

Για το μεταλ δεν το θεωρω παραλογο να χεις ενστασεις, για το ροκ, νταξει το παρακανες :)

Να μην πουμε οτι πλεον το "μεταλ" εχει ξεχειλωσει σαν μουσικη και ορος τα τελευταία 20 χρονια.

Snipah
13-08-2017, 17:37

κλάμα :pink:

FIXXXER
13-08-2017, 18:27

Οι Λεπρους ειναι progressive rock/metal. Αλλα οτι και να ειναι, δεν εχει σημασια. Οι ταμπελες φτιαχτηκαν για να συνεννοουμαστε, και στη συνεχεια χρησιμοποιουνται απο καθε ηλιθιο, για να απορριψει πραγματα χωρις να εξετασει καν αν του αρεσουν ή οχι (προφανως δεν εννοω εσενα).

Κατα τα αλλα, ειναι μαλλον κοπλιμεντο για τη μουσικη των Leprous να μη θεωρουνται μεταλ (!)

atom_smasher
13-08-2017, 20:35
κοπλιμέντο θα θεωρείτο εάν δεν επένδυαν στα λεφτά των μεταλλάδων για την καλλιτεχνική τους επιβίωση.

FIXXXER
13-08-2017, 21:04
Εσυ, ο Ρα Παραηα, και η Μητερα Τερεζα! Που δινετε τα κολλαριστα ευρουδακια σας για να επιβιωνουν και οι Λεπρους.

Να στε καλα, σας ευχαριστουμε πολυ για την τεραστια προσφορα σας, ρε τους μπαγασες τους Νορβηγους, σας κοροιδεψαν ολους τοσο πετυχημενα.

atom_smasher
13-08-2017, 22:03
προσωπικά πλήρωσα για το λαιβ τους, σιντι ομως ουτε γ αστειο.

BLiTzER
13-08-2017, 22:05
2017 έχουμε, ποιος αγοράζει σιντί; :touched:

FIXXXER
13-08-2017, 22:11
προσωπικά πλήρωσα για το λαιβ τους, σιντι ομως ουτε γ αστειο.

Καλα να παθεις

Keeper Of The Seventh Son
13-08-2017, 22:15
exoun to katitis tous de lew. auta ta pramata omws de ta paizane oi dredg, oi 3, oi coheed and cambria k oi circa survive? giati tosos xamos me dautous?

FIXXXER
13-08-2017, 22:16
Εσυ, ο Ρα Παραηα, και η Μητερα Τερεζα! Που δινετε τα κολλαριστα ευρουδακια σας για να επιβιωνουν και οι Paradise Lost.

Να στε καλα, σας ευχαριστουμε πολυ για την τεραστια προσφορα σας, ρε τους μπαγασες τους Βρετανους, σας κοροιδεψαν ολους τοσο πετυχημενα.

Πισω στη λακουβα σου, που ακολουθεις και το τοπικ. Οι Paradise Lost το μονο που εχουν κοροιδεψει ειναι ατομα με πολυ περιορισμενη αντιληψη της μουσικης.

atom_smasher
13-08-2017, 22:56

καλά κανείς. εμείς όμως τους στηρίζουμε και όχι οι δήθεν ανοιχτόμυαλοι μουσικόφιλοι. αυτοί άλλωστε ακούνε τζαζ.

animae
14-08-2017, 00:38

Εγω

KoiliaSamprela
14-08-2017, 08:24
Κατ αρχήν είπα δεν θα προβοκάρω και είπα έχω ενστάσεις για το ροκ που ήταν προβοκατόρικο, οπότε ανακαλώ.

Τώρα σε μια πιο ορθή σκέψη (το πρωί στο χέσιμο) σκέφτηκα τις εποχές τις "δικές μου", με το hair metal, τους posers κλπ, που ναι μεν δεν έχουν καμιά σχέση με "τις τωρινές φλωριές" αλλά πάντα υπήρχε αυτή η τάση. Οι παλαιότεροι (λολ δηλαδή μόνο εγώ) θα θυμούνται το Little Wing στην Νέα Σμύρνη και την παρέα γνωστής Ελληνικής χεβι μεταλ μπάντας που ότι έπαιζε και δεν ήταν NWOBHM η κραυγή ήταν μία "ΑΠ ΤΟΝ ΚΏΛΟ" προς τον χαρωπό DJ που προσπαθούσε να ανοίξει τα μάτια στον κόσμο.
Μετά από απουσία πολλών ετών από την βαριά μεταλλική σκηνή είχα ακούσει Slipknot και πάλι μου είχε φανεί πολύ λάιτ για τα χεβι μεταλ γούστα μου (αλλά μερικά κομμάτια μου έμειναν), καλά κάτι χοροπηδηχτά τύπου λινκιν παρκ τα προσπέρασα με ταχύτητα.
Οπότε θα είχε ενδιαφέρον όντως μια κουβέντα γύρω από την εξέλιξη αυτού που λέγαμε κάποτε Heavy Metal, έχει γίνει πάλι underground και τα βαριές μεταλλικές μπάντες τις ξέρουν μόνο οι μυημένοι, είναι απλά ένα γεροντίστικο κόλλημα που τραβάω και γίνομαι ένα με τον στίχο τον Dead Kennedys που θέλω να ακούω τα ίδια και τα ίδια?
Και για να είμαι ξεκάθαρος, εγώ Θρας άκουγα και όχι χεβι μέτσολ :P

Ας βάλω εγώ το παστελάκι
1-0

KoiliaSamprela
14-08-2017, 08:24
ενας admin να κάνει split το thread και να μεταφέρει τα ανούσια ποστ σαν τα δικά μου που είναι άσχετα με το άλμπουν
:touched:

Ra Pariah
14-08-2017, 15:01
Ο Κοιλίτσας που αγαπήσαμε παράφορα! <3

Κατά τ' άλλα -και εν τάχει-, παταγώδης αποτυχία της 'tallica κερκίδας να κάνει το οποιοδήποτε χιούμορ και οποιοδήποτε φλέημ στο παρόν θρεντ. Ας πιστεύει ο Φίκκκος -με το τιγκαρισμένο στα αναβολικά και ανέραστο "«prog»" στο οποίο αρέσκεται- ό,τι θέλει κι ας τα έχει ταξινομήσει όπως θέλει στο κεφαλάκι του. Οι αντιφάσεις μεταξύ των μηνυμάτων μιλούν από μόνες τους. Επίσης, ο γαυρισμός καλά κρατεί κ.ο.κ.

Αποφεύγω να τρολάρω heavily (the pun was intended) μόνο και μόνο από σεβασμό στον Χάρη, ο οποίος έχει 3-4 παράσημα στον χώρο.

00i00
15-08-2017, 18:42
ηθελα καπου να το βαλω (στον γκωλο μου δε χωραει...)

Ξρουκ ακου, θα γουσταρεις... (κι εσυ φιξξξερ ! )

https://youtu.be/co6eZmQl1yg

(κολλαει και στο PL thread, σε κατι τετοια πατησαν εξαλλου και βγαλαν παράδες)

FIXXXER
16-08-2017, 02:36
Ο Κοιλίτσας που αγαπήσαμε παράφορα! <3

Κατά τ' άλλα -και εν τάχει-, παταγώδης αποτυχία της 'tallica κερκίδας να κάνει το οποιοδήποτε χιούμορ και οποιοδήποτε φλέημ στο παρόν θρεντ. Ας πιστεύει ο Φίκκκος -με το τιγκαρισμένο στα αναβολικά και ανέραστο "«prog»" στο οποίο αρέσκεται- ό,τι θέλει κι ας τα έχει ταξινομήσει όπως θέλει στο κεφαλάκι του. Οι αντιφάσεις μεταξύ των μηνυμάτων μιλούν από μόνες τους. Επίσης, ο γαυρισμός καλά κρατεί κ.ο.κ.

Αποφεύγω να τρολάρω heavily (the pun was intended) μόνο και μόνο από σεβασμό στον Χάρη, ο οποίος έχει 3-4 παράσημα στον χώρο.

Μαριε, τρολλαρεις χωρις να το ξερεις καν πρωτον, δευτερον, ως μεταλλας, δε μπορεις να τρολλαρεις και πολυ καλα, οποτε μην ανησυχεις! :pink:

Βασικα, οχι απλα δε με ενδιαφερει το genre στο οποιο θα βαλεις εσυ (και ο καθενας) τους Leprous, αλλα οπως ειπα ηδη, ΜΑΚΑΡΙ να μην θεωρουνται μεταλ. Γιατι αν ηταν μεταλ, τοτε θα ειχαν ενα πολυ χαμηλο ταβανι ποιοτητας, το οποιο απο οτι φαινεται δεν εχουν. Απο κει και περα, οκ, εσυ μπορεις να κοιμασαι ησυχος καθε βραδυ λεγοντας οτι το παρακατω δεν ειναι progressive metal. Εδω καποιοι τον ειδαν live και ειπαν οτι δεν εβγαζε φωνη :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: A ρε αθανατο ER, μια ζωη ΣΚΑΤΑ ρε, αεναη απολαυση κατα καποιον τροπο...

https://www.youtube.com/watch?v=78-vJwCVJvk

00i00
16-08-2017, 02:51
αν δεν σε ενδιαφερει το genre τοτες για τι βριζεις το μΕΤΑΛ?

FIXXXER
16-08-2017, 03:06
αν δεν σε ενδιαφερει το genre τοτες για τι βριζεις το μΕΤΑΛ?

Γιατι να μην το βριζω? Οτι θελω θα κανω!

00i00
16-08-2017, 03:09
λολ...βρε μαζι σου

απλα ξερεις, ολα σου τα ακουσματα (και ποσταρισματα) εχουν να κανουν με ΜΕΤΑΛ (false ξεfalse)

FIXXXER
16-08-2017, 03:39
Ναι ναι, σιγουρα!!! Ολα, και τα 5 μου ακουσματα

00i00
16-08-2017, 03:43
θα ηθελα πραγματικα να μου (με) πεις τα ακουσματα σου σε μεσες ακρες
αν καταδεχεσαι βεβαια

atom_smasher
16-08-2017, 11:40
o agaphtos fixxer wres wres feretai san ton tsompanh pou katevhke sthn polh kai ekane pentikiour kai koitazei uperoptika tous ypoloipous blaxous pleon.

Krux
16-08-2017, 15:43
μιχάλη εξαιρετικό πράμα. δώσε ίνφα.

ο φίχχχερ καλά τα λέει γενικά απλά για ακόμα μια φορά είναι στις δύσκολες μέρες του μήνα.

πάμε λίγο για το δισκάκι όμως ε;

λοιπόν το Malina είναι ένας ακόμα εξαιρετικός δίσκος από τους Νορβηγούς. υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν εδώ για πρώτη φορά στην δισκογραφία των Leprous όπως το οτι για πρώτη φορά δεν έχουμε harsh vocals σε δίσκο Leprous. μιλώντας για τα φωνητικά να πούμε οτι ο Einar κάνει carry σχεδόν ολάκερο τον δίσκο από την αρχή ως το τέλος. αυτό συμβαίνει όχι μόνο εξαιτίας των συνθέσεων αλλά λόγω και της παραγωγής που έχει βάλει τις κιθάρες και τα τύμπανα ηχητικά σε πιο δευτερεύοντα ρόλο και εκεί προκύπτει και η pop oriented αίσθηση που αφήνει ο δίσκος. πάμε όμως πιο αναλυτικά.

1. Bonneville ~ για πρώτη φορά δίσκος Leprous αρχίζει με χαλαρή τζαζ. έχουμε συνηθίσει σε πολύ πιο έντονα μπασίματα σε κάθε δίσκο. passing, bilateral, foe, the price. αυτό βέβαιως γρήγορα αλλάζει μετά το 02:30 σε ένα ήχο σήμα κατατεθέν των Leprous. γενικά τραγούδι που δεν αφήνει δυνατό σημάδι αλλά είναι ωραιότατο transition για το επόμενο κομμάτι

2. Stuck ~ ενα πραγματικά πανέμορφο κομμάτι το οποίο αποκτάει απίστευτο context μέσα στο δίσκο. δεν υπάρχει κάτι που να μην μου αρέσει εδώ. κόλλημα τεράστιο το ρεφραίν το οποίο το σιγοτραγουδάς όλη την ημέρα. το synth τελείωμα δε με τα τσέλο και το transition στο επόμενο κομμάτι είναι απλά έπος

3. From the flame ~ αισθάνομαι οτι αυτά τα 3 πρώτα κομμάτια είναι ένα 14λεπτο έπος. το πως δένουν ηχητικά μεταξύ τους είναι απίστευτο παρόλο που είναι τρία εντελώς διαφορετικά θέματα. ακόμα ένα εξαιρετικό κομμάτι, φωνάρες, τυμπανάρες, στιχάρες και κανένα transition για το επόμενο κομμάτι

4. Captive ~ το πρώτο ΤΕΡΑΣΤΙΟ κομμάτι του δίσκου. μπαίνει με ήχο Leprous από congregation για 30 δεύτερα και μετά σκάει μια απίστευτη γκρούβα από εκεί που δεν το περιμένεις. ειδικά το δεύτερο κουπλέ που παίζει το ρυθμό synthed και σκάνε και οι δύο κιθάρες απλά ...

5. Illuminate ~ για μένα αυτό είναι το πιο pop κομμάτι του δίσκου. αν δεν είχε το πανέμορφο ρεφραίν θα το έλεγα ως και φίλλλερ. δεν είναι πολλά αυτά που συμβαίνουν εδώ πέρα από το κουλό σινθορίφφ αλλά αυτά είναι νηπιαγωγείο για τους Leprous.

6. Leashes ~ το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κομμάτι του δίσκου. ξεκινάει με μελωδία όνειρο και φωνητικά Einar από άλλο πλανήτη. No salvation to be found, holding me back no mooo-ooo-ooore και κόλαση. το σημείο που ο Tor παίζει την barytone με τα βιολιά/τσέλο από πίσω τι να λέμε επίσης. κομμάτι που θα αφήσει το στίγμα του στην δισκογραφία των Leprous. περιμένω σαν τρελός στίχους και να το ακούσω λάηβ φυσικά.

7. Mirage ~ από το Mirage και μετά ο δίσκος μεταλλάσεται. ηχητικά πιστεύω οτι πλησιάζει περισσότερο στο Coal παρόλο που τα δυνατά ρίφφς και τα περίεργα μετρήματα περιορίζονται περισσότερο στα ρεφραίνς. ωραίο κομμάτι το οποίο μετά το 05:20 μετατρέπεται σε prog οργασμό που θυμίζει bilateral.

8. Malina ~ ίσως το πιο ενιγματικό κομμάτι του δίσκου. ατμοσφαιρικό ξεκίνημα, απίστευτα φωνητικά από τον Einar και τσέλο (για ακόμα μια φορά). το κομμάτι κλιμάκώνεται με την είσοδο της κιθάρας και τον Baard που χτυπάει ένα ρυθμό από άλλο πλανήτη. απότομη κόψιμο και επιστροφή στο αρχικό τέμπο, μικρή κλιμάκωση και κλείσιμο

9. Coma ~ ψαρωτικό μπάσιμο με το σύνθι και την δίκαση που στο ρεφραίν γυρνάει σε ένα ωραιότατο ρυθμό που μπλέκει απίστευτα. χαλαρά το πιο "prog" κομμάτι του δίσκου. μετά το μισό κορυφώνει τόσο που λες οκ τώρα θα πέσει ξύλο όπως εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=v8ywTPvgilE) και θα μπει και σε αυτόν τον δίσκο το μπλακ/αβανγκάρ timestamp αλλά κόβει απότομα και ξαναγυρνάει στο γαμηστερό ρεφραίν.

10. The weight of disaster ~ το ξεκίνημα μετά το 00:15 είναι σαν να ακούς deadsoul tribe εποχής murder of crows από την μουσική μέχρι και στα φωνητικά. πάμε με μπάντι λάκι μέχρι το ρεφραίν οπόυ και σκάει ο ογκόλιθος. από τα πιο όμορφα ρεφραίνς της δισκογραφίας τους κατ εμέ. pray to the master, betray or be replaced. ξαναπέφτει σε μπάντι λάκι, μπλέκει το θέμα με κλασσικές prog παγαποντιές και ξανασκάει το ρεφραίν για κλείσιμο.

11. The last milestone ~ το τελευταίο κομμάτι δεν παίρνει και πολύ σχολιασμό. εδώ το μπαλόνι το παίζει ο Einar όλο μόνος του για ένα καθαρά κινηματογραφικό κομμάτι που όμοιο του δεν έχουν ξαναγράψει οι Leprous. απλά βάζεις ακουστικά και λιώνεις. αν είχαμε και τους στίχοι.

Krux
16-08-2017, 15:43
Γενικά το Malina είναι ένας δίσκος που δύσκολα θα φέρει καινούριους οπαδούς στην μπάντα αλλά θα ικανοποιήσει σχεδόν όλους αυτούς που ήδη τους λατρεύουν. Πολύ εσωτερικός δίσκος, που αποκρυπτογραφείται εύκολα από τον οπαδό που γνωρίζει τους κώδικες των Νορβηγών και καταφέρνει να ακούγεται pop εκεί που επιλέγει χωρίς να πέφτει στην λούμπα του catchy ήχου. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο χαίρομαι περισσότερο από όλα προσωπικά είναι το οτι ποτέ δεν μένουν στάσιμοι και πάντα προχωρούν και εξελίσουν την μουσική τους. Και θα ήταν πολύ εύκολο για αυτή την μπάντα, αυτή την στιγμή, να νιώθει οτι εδραιώνεται στην κορυφή τους prog ήχου και να δρέπει τους καρπούς των κόπων της, μιας και μιλάμε για μια εξαιρετικά πολυάσχολη μπάντα σαν σύνολο αλλά και σαν μονάδες. Και όταν μιλάω για εξέλιξη μιλάμε από endagered species to the top of the food chain. Θυμάμαι την πρώτη επαφή μαζί τους μέσω ενός blog το 2004 που ασχολούταν κυρίως με σκανδιναβικά αβανγκαρς και τους χαρακτήριζαν τότε ως μια μίξη ved buens ende του those who caress/in the woods του stange in stereo/atrox (https://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?23239-Atrox-Orgasm&highlight=atrox)/frantic bleep (https://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?23905-Frantic-Bleep-The-sense-apparatus&highlight=frantic+bleep)/arcturus.

Το κομμάτι που παρέθεταν ως δείγμα ήτο το παρακάτω μείγμα θεατρικού/αβανγκαρς/τσιφτετέλι(μην γελάτε, ακούστε :))/μπλακ/θρας/φιούζιον/προγκ/επικ/χεβι. ο μάριος να ακούσει μετά το 6ο λεπτό την πρώτη φορά (εκεί μετά τις King diamond τσιρίδες) και μετά το βάζει από την αρχή :D

https://www.youtube.com/watch?v=CGaHunj5u7s

το Aeolia το έχασα τελείως και τους ξανασυνάντησα όταν έβγαζαν το tall poppy, το οποίο btw περιέχει 3 από τα ομορφότερα κομμάτια που έχουν γράψει ποτέ οι Leprous (passing, dare you, he will kill again). μετά την συνέχεια την καταλαβαίνετε, έσκασε το bilateral και φτάσαμε εδώ που ήμαστε τώρα. κοιτάω αυτό το "ταξίδι" και κάθε "σταθμός" του είναι τόσο διαφορετικός από τον άλλο, αλλά και τόσο όμορφος στην μοναδικότητα του. γιατί άλλος δίσκος σαν αυτούς που γράφουν οι Leprous δεν υπάρχει σε αντίθεση με την προγκ υπο-πλέμπα που έτρεχε να αντιγράψει το τελευταίο δισκίο κούηνσραηχ αν ήτο περισσοτερο χεβιμέταλλοι ή ντρη θήατερ αν ήτο περισσότερο του ωδείου. ναι θα βρεις κοινά σημεία και θα υποπτεφθείς ακούσματα αλλά δύσκολα θα πεις οτι "αυτά τα παιδιά ακούγονται σαν...".
λοιπόν, άντε και κάποιος να τους κλείσει επιτέλους γιατί στο τελευταίο λαηβ είπαν 2017 θα ήταν πίσω και ακόμα καμία ανακοίνωση.

Krux
16-08-2017, 16:14
triple post γιατί τώρα το θυμήθηκα.

υπάρχουν άπειρα καλύτερα prog rock για να ακούσετε από τους Caligula.

ψαχτείτε με Agent Fresco και συγκεκριμένα το Destrier

https://manofmuchmetal.files.wordpress.com/2015/07/af-cover.jpg

FIXXXER
16-08-2017, 20:13
Το μεσαιο απο τα 3 ποστς που το βρηκες ρε συ το review? Δεν το βρισκω πουθενα, ουτε στα ελληνικα ουτε στα αγγλικα με μεταφραση.
Το καλυτερο review που εχω διαβασει ειναι αυτο παντως: http://canthisevenbecalledmusic.com/leprous-malina/

Krux
16-08-2017, 20:25
Δεν ξερω τι σου εχει συμβει γενικα στην ζωη σου και δεν με ενδιαφερει να μαθω αλλα εχεις ξεφυγει εντελως. Θα προτιμουσα να μου μιλουσες μονο αν εχεις κατι ουσιαστικο να πεις για τον δισκο αλλιως κρατα το κατινοχιουμορ σου για την παρτη σου.

FIXXXER
16-08-2017, 20:59
Δεν ξερω τι προκαλεσε την αποπανω εκρηξη σου, εγω απαντησα σοβαρα για το δισκο σε ολο μου το ποστ. Το μεσαιο ποστ ειναι δικο σου review? Νομιζα πως το εχεις κανει copy/paste απο καπου αλλου, γιατι αλλωστε αναφερεις στα ποστς σου και το Stuck και το ποσο ομορφα κανει την μεταβαση στο επομενο κομματι, ενω η εκδοση που εχει ληκαρει δυστυχως το συγκεκριμενο τραγουδι το εχει κομμενο στο τελος.

Μια χαρα ειναι η ζωη μου μανιτσα μου, δεν ξερω γιατι πρεπει να εχει συμβει κατι στη ζωη μου σωνει και καλα :touched: Εσυ ειπες οτι εχω περιοδο, ενω εγω δεν ειπα κατι για σενα, δεν ξερω γιατι κατηγορεις εμενα για κατινοχιουμορ οταν εισαι ο μονος που το εκανε, και μαλιστα το προσπερασα, γιατι αποφασισα να μιλησω σοβαρα μαζι σου. Ειναι επικινδυνο το σκοταδι, να το προσεχεις. Τεσπα, ηρεμησε, δεν ξερω γιατι τοσα νευρα. Μαλλον η φωτο του James ειναι που εκνευριζει τον κοσμο. Πες για το δισκο, τον εχεις βρει ολοκληρο τελικα και ειναι δικο σου το review?

Krux
16-08-2017, 21:18
Και στο δικο μου φαηλ αποτομα κοβει και δεν ξερω αν θα ειναι και το οριτζιναλ ετσι αλλα οπως και να εχει το transition απο συνθι και τσελος σε συνθι ειτε με αποτομο κοψιμο ειτε με fade out εμενα το ιδιο μου κανει

FIXXXER
16-08-2017, 21:28
Και στο δικο μου φαηλ αποτομα κοβει και δεν ξερω αν θα ειναι και το οριτζιναλ ετσι αλλα οπως και να εχει το transition απο συνθι και τσελος σε συνθι ειτε με αποτομο κοψιμο ειτε με fade out εμενα το ιδιο μου κανει

Ολα καλα, απλα με μπερδεψες με αυτο:

2. Stuck ~ ενα πραγματικά πανέμορφο κομμάτι το οποίο αποκτάει απίστευτο context μέσα στο δίσκο. δεν υπάρχει κάτι που να μην μου αρέσει εδώ. κόλλημα τεράστιο το ρεφραίν το οποίο το σιγοτραγουδάς όλη την ημέρα. το synth τελείωμα δε με τα τσέλο και το transition στο επόμενο κομμάτι είναι απλά έπος

Γιατι το κομματι που εχει ληκαρει ειναι 5:06 σε διαρκεια (λειπει δηλαδη το εναμιση τελευταιο λεπτο) ενω στο δισκο ειναι 6:48 συμφωνα με το επισημο tracklist. Αρα απορησα, λεω, καλα πως το ακουσε αυτος ολοκληρο. Και γιατι δεν το ακουμε κι εμεις?

Γενικα παντως καλα τα λες, το Stuck ειναι απλα υπεροχο τραγουδι. Απλα δεν υπαρχει κανενα transition στο επομενο τραγουδι δυστυχως. Αμα βρεις κανα καλο leak πες ομως.

Το review ειναι δικο σου τελικα ή οχι?

Krux
16-08-2017, 22:13
Το διαρκειας 5:06 εχω και εγω οποτε ναι καλο ειναι να ακουσουμε πως κλεινει το φουλ βερσιον.

animae
17-08-2017, 00:17
triple post γιατί τώρα το θυμήθηκα.

υπάρχουν άπειρα καλύτερα prog rock για να ακούσετε από τους Caligula.

ψαχτείτε με Agent Fresco και συγκεκριμένα το Destrier

https://manofmuchmetal.files.wordpress.com/2015/07/af-cover.jpg

Τωρα στα αληθεια "υπαρχουν απειρως καλυτερες μπαντες απο αυτή που πρότεινε ο ταδε?".
Σε φαση, γαμησε μας ρε κρουξακο.
Που θα κρινεις και το γουστο μου.

Krux
17-08-2017, 08:20
μανμου δεν έκρινα, είπα την άποψη μου.

γενικά το θρεντ έγινε λίγο ποθτάνα οπότε τσους.

animae
17-08-2017, 08:39
μανμου δεν έκρινα, είπα την άποψη μου.

γενικά το θρεντ έγινε λίγο ποθτάνα οπότε τσους.

Απλα θα μπορούσες να αναφέρεις τους φρέσκους,και όχι σε αντιδιαστολή με τους αλλους.
Τεσπα, γαμησε το.

FIXXXER
17-08-2017, 20:16
Παμε παλι στον δισκο. Το Malina εχει 11 στα 11 εκπληκτικα καλα τραγουδια. Επισης, μιας και δεν αναφερθηκε ακομα, ακομα και απο το γαμημενο το rip σε μετρια ποιοτητα mp3, ο ηχος του δισκου ειναι απλα αψογος. Ο ντραμερ παιζει τα κερατα του και ακουγονται ολα πεντακαθαρα, τα πληκτρα εχουν μακραν τον αγαπημενο μου ηχο σε τετοιου ειδους μουσικη, και η κιθαρα τοσο μα τοσο καθαρη και σωστη. Φυσικα οταν εχεις μια φωναρα σαν του Einar, τη βαζεις μπροστα απο ολα αυτα, και απλα κλεβει την παρασταση. Δε μπορω να φανταστω πως θα μπορουσαν να εχουν βγαλει καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα οι Leprous, και ελπιζω στο μελλον να χρησιμοποιησουν ακομα περισσοτερο τα εγχορδα, αλλα να βαλουν κι αλλα στοιχεια στη μουσικη τους, γιατι οχι?

Krux
18-08-2017, 15:29
https://www.youtube.com/watch?v=Tl4gwOMrJiQ

BURNIN AMBITION
19-08-2017, 01:42
https://www.youtube.com/watch?v=78-vJwCVJvkσα muse με δικαση. Πετάμε και σε σημεία λιγο απο φωνή obituary και γίναμε. Θα ακούσω κάποια στιγμή σοβαρά, αλλα αυτο εδω, λίγα πραγματα

commissar
19-08-2017, 13:04
Πετάμε και σε σημεία λιγο απο φωνή obituary και γίναμε.

O Ihsahn είναι ε =Ρ

Δες κανένα βιντεάκι με το χταπόδι τον ντράμμερ να πορωθείς γιατί με τους δίσκους δε νομίζω ότι έχεις τύχη αν αυτό σου φάνηκε "λίγα πράγματα" :P

Κατά τα άλλα, χωρίς καμία πρόθεση να συνεχίσω το προηγούμενο κάτισανφλέημ, το Bloom των Caligula's Horse είναι ό,τι πιο κοντινό έχω ακούσει σε Leprous μετά το Eidos των Kingcrow.

Το Leprous ακόμα δεν το άκουσα γιατί το θέλω στη σωστή έκδοση, αλλά περιμένω άλλο ένα διαμάντι του προγκ ΜΕΤΑΛ

BURNIN AMBITION
19-08-2017, 19:48
ειχε μια μεγαλη δοση τρολαρισματος το ποστ μου. προφανως. ναι ομως τα ηρεμα του με εκνευριζουν σε σημεια. θελω ομως πριν αρχισω να λεω τις μαλακιες μου, να κατσω να ακουσω σωστα με ηρεμια και χρονολογικη σειρα τη δισκογραφια. για τον ντραμερ ναι το ξερω οτι γαμαει. ειχα δει ενα σχετικο βιντεο. θα κατσω να ακουσω με ηρεμια και τοτε θα κραξω σωστα. ή θα αποθεωσω

εντιτ, εννοειται γκουγκλαρα να δω ποιος ειναι ο Ihsahn. τελικα καταλαβα

FIXXXER
23-08-2017, 07:43
ειχε μια μεγαλη δοση τρολαρισματος το ποστ μου. προφανως. ναι ομως τα ηρεμα του με εκνευριζουν σε σημεια. θελω ομως πριν αρχισω να λεω τις μαλακιες μου, να κατσω να ακουσω σωστα με ηρεμια και χρονολογικη σειρα τη δισκογραφια. για τον ντραμερ ναι το ξερω οτι γαμαει. ειχα δει ενα σχετικο βιντεο. θα κατσω να ακουσω με ηρεμια και τοτε θα κραξω σωστα. ή θα αποθεωσω

εντιτ, εννοειται γκουγκλαρα να δω ποιος ειναι ο Ihsahn. τελικα καταλαβα

Σταματα να γραφεις παπαριες, και απλα καλυτερα να μην ακουσεις τιποτα απο Leprous, αστο, δεν ειναι για σενα. Κατσε να αποθεωσεις τα 2 χειροτερα αλμπουμς των Paradise Lost καλυτερα, δηλαδη τα 2 τελευταια.

atom_smasher
23-08-2017, 16:58
dixazomai. na paw na dw paradise lost h leprous 3ana.

FIXXXER
25-08-2017, 00:41
Ληκαρε σε 320, και με το Stuck ολοκληρο κι οχι πετσοκομμενο.

Εντωμεταξυ το εναμιση λεπτο που ειχε κοπει και δεν το ειχαμε ακουσει, ειναι απλα επικο.

Τι τρελη δισκαρα πια.

commissar
27-08-2017, 20:39
Malina = Μαλίνα = "Βατόμουρο" στα σλάβικα

Το τελείωμα του Stuck είναι για το "η ανατριχίλα σε νότες" θρεντ.

Κατά τα άλλα, μόνο τα Captive και Mirage δεν αντέχω προς το παρόν και θεωρώ ότι είναι τα πιο αδύναμα σημεία του δίσκου, για μένα πάντα. Ο οποίος δίσκος είναι ό,τι πιο "εύκολο" και προσβάσιμο έγραψαν ποτέ οι Leprous, δεν το λέω για κακό προφανώς, νομίζω άνετα μπορούν να κερδίσουν νέους οπαδούς με αυτήν την κυκλοφορία σε συνδυασμό με το πόσο ισοπεδωτικοί είναι στα λάιβ τους. Και όσο κι αν μου έλειψε ένα δυνατό/άρρωστο κομμάτι, δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που το κλείσιμο ενός δίσκου με έριξε τόσο πολύ, απλά συγκλονιστικό το The Last Milestone :|

Υ.Γ. Για τους Coheed and Cambria που αναφέρθηκαν από τον Keeper, τους λατρεύω αλλά δε βρίσκω καμία ομοιότητα με τους Leprous ηχητικά. Μόνο ότι και αυτοί έβγαλαν πρόσφατα τον πιο "εύκολο" δίσκο τους, που αντίθετα με το Malina δεν ακούγεται με τίποτα.

H.
28-08-2017, 18:58
Ως αναμένετο δίσκος της χρονίας με ένα 10/11 διαμάντια. Αυτό το mirage μόνο να μην τους ξέφευγε...

FIXXXER
28-08-2017, 22:33
Τι φαση που δε σας αρεσει το Mirage? Καταπληκτικη φωνητικη μελωδια στο ρεφρεν.

H.
28-08-2017, 23:09
Best confirmation ever.

FIXXXER
29-08-2017, 06:54
Ναι μπραβο, δεν περιμενα παραπανω απο αμοιβαδα, αρα δικο μου το λαθος που ρωτησα κατι πολυ σοβαρα, ενα πληρως ασοβαρο ατομο.

Εναλλακτικη απαντηση: Ψοφα ρε κοπροσκυλο

commissar
31-08-2017, 19:29
https://www.youtube.com/watch?v=7zekvs00LAw

FIXXXER
01-09-2017, 03:01
Τhat awkward moment που το bonus τραγουδι απο τον τελευταιο δισκο της καλυτερης μπαντας των τελευταιων ετων ειναι καλυτερο απο ολοκληρα αλμπουμς αλλων μπαντων του χωρου (και μη), για να μην πω δισκογραφιες.

Krux
01-06-2018, 15:06
https://www.youtube.com/watch?v=9urirKOhgi0&feature=youtu.be

commissar
01-06-2018, 16:14
Δεύτερο κομμάτι που έμεινε έξω από τον δίσκο και θα μπορούσε ΑΝΕΤΑ να είναι κανονικά στο tracklist. Τεράστια μπάντα, τον Σεπτέμβρη ποθτάνα όλα

FANTASMA
02-06-2018, 02:37
Φοβερο το Golden Prayers.

Drumsick
05-06-2018, 08:46
Προσπαθώ σκληρά να συμπαθήσω τους Leprous, γιατί έχουν στοιχεία που μ'αρέσουν πάρα πολύ, αλλά πραγματικά ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ αυτό το εμετικά νευρόσπαστο παίξιμο στις κιθάρες σε φάσεις (όχι μόνο σε αυτό τον δίσκο). Τους είπε κανείς πως ακούγεται ωραίο αυτό το πράγμα και συνεχίζουν να το κάνουν?

Krux
05-06-2018, 09:04
explain εμετικά νευρόσπαστο παίξιμο, γιατί μάλλον ακούς άλλη μπάντα.

Drumsick
05-06-2018, 09:14
Έλα τώρα! Αποκλείεται να μην κατάλαβες τι εννοώ. Είμαι στο κινητό τώρα κ βαριέμαι να μπω στη διαδικασία να ποσταρω youtube κλπ. Το βράδυ.

Krux
05-06-2018, 09:23
αν μαντεύω σωστά ίσως μιλάς για αυτό το κοφτό παίξιμο

https://www.youtube.com/watch?v=JFGj6areDS8

ok ναι το δέχομαι οτι ηχητικά κάτι τέτοιο μπορεί να μην σου κάθεται καλά

ίσως θα έπρεπε να εστιάσεις περισσότερο στις κιθάρες που κόβουν τον πλανήτη στα τέσσερα

1:35

https://www.youtube.com/watch?v=78-vJwCVJvk

Drumsick
05-06-2018, 09:46
Μιλάω για αυτήν ακριβώς τη μαλακια. Δυστυχώς όταν μπαίνει σε κομμάτι πάρα κομμάτι, είναι δύσκολο να εστιάσεις οπουδήποτε αλλού. Για μένα τουλάχιστον που με εκνευρίζει αφόρητα.

Krux
05-06-2018, 10:09
άκου το tall poppy syndrome

FANTASMA
05-06-2018, 11:42
Αν σταματησουν να παιζουν ετσι οι Leprous, δε θα ειναι πλεον οι Leprous, οποτε μαλλον απλα δε σου αρεσουν οι Leprous και καλυτερα απλα να μην τους ακους.

Οσον αφορα το συγκεκριμενο κιθαριστικο παιξιμο, δε θα το χαρακτηριζα εμετικο νευροσπαστο προσωπικα. Μαλλον κατι σε οργασμικο και ηδονιστικα αψεγαδιαστο.

FANTASMA
14-07-2018, 18:35
Θα τους δω live ξανα το Νοεμβριο, μετα απο 2 χρονια. Ευκολα μια απο τις 5 καλυτερες συναυλιες που εχω δει.
Μονο και μονο για τον ντραμερ, αξιζει. Αρρωστος, με την καλη εννοια, κι ειναι μολις 26 χρονων το παλικαρι.

https://www.youtube.com/watch?v=vk8pDqW-dI4

https://www.youtube.com/watch?v=9urirKOhgi0

https://www.youtube.com/watch?v=nAymiEANito

https://www.youtube.com/watch?v=B-XnBAvmqhE

https://www.youtube.com/watch?v=VP0G220XWIw