PDA

View Full Version : Το Delay το καλό.

korrupt3r
08-01-2017, 14:16
Εδώ και καιρό με τρώει το χεράκι μου για να πάρω καινούριο πετάλι delay.
Τα υποψήφια είναι:
1. Boss DD-500, 2. TC Electronic Alter Ego x4, 3. Line 6 DL4 και ένα μεγάλο ίσως για το Strymon Timeline.
Αυτό που έχω τώρα είναι το Digitech Hardwire DL8. Καλό αλλά θέλω ένα do-it-all.

Κανείς με γνώση στο θέμα?

Xtikio
08-01-2017, 14:21
https://www.thomann.de/gb/trex_replica.htm

des kai afto, emena einai to agapimeno mou delay

korrupt3r
08-01-2017, 14:32
Ναι είναι ωραίο το γαμίδι.
Και για τους μερακλήδες: https://www.thomann.de/gb/t_rex_replicator_tape_echo.htm

Επίσης ένα ακόμα είναι το Source Audio Nemesis.

Sotos_The_Tequiler
08-01-2017, 14:37
τι χειριστήρια θες να έχει και τι τιμή πάνω κάτω;

babality
08-01-2017, 16:06
για πολλους best choice.
http://www.tcelectronic.com/flashback-delay/

αγαπημενο αλλα ακριβο. παει με το expression pedal οπου οταν το μαθεις ειναι λες και παιζεις με ολοκληρη πεταλιερα ταυτοχρονα.
http://www.jampedals.com/delay-llama-supreme/

για πολλους best choice νο.2
http://www.musiciansfriend.com/amplifiers-effects/electro-harmonix-memory-boy-delay-guitar-effects-pedal

korrupt3r
08-01-2017, 21:11
Βασικά ανέφερα αυτά που ανέφερα γιατί έχουν διαφορα modes και καλύπτουν ένα κάποιο φάσμα. Σχεδόν όλα φτάνουν και να χρησιμοποιούνται σαν chorus, flanger κλπ κ έχουν presets. Το tweekability με ενδιαφέρει. Δλδ τα παραπάνω εκτός από το dl4 έχουν editor και τους αλλάζεις τα φώτα.

Coroner
08-01-2017, 23:57
Αν έχεις τα φράγκα είσαι εδώ: https://www.thomann.de/gr/eventide_timefactor.htm

Γενικά σε delay πήγαινε και άκου αν μπορείς. Την έχω πατήσει από review αγοράζοντας στα τυφλά delay...

OniBocho
09-01-2017, 09:00
Το flashback που προτείνει ο babality πάντως είναι εξαιρετικό delay. :)

korrupt3r
09-01-2017, 10:50
To Flashback feedback-ιάζει ωραία; έχει trails όταν κλείνει;

takissam
09-01-2017, 11:15
Καλή Χρονιά σε όλο το forum!
Οι επιλογές που βάζεις στο αρχικό post είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους... Η πρόταση για το ποιό να διαλέξεις εξαρτάται από τις απαιτήσεις που έχεις από το delay σου!
Το DD-500 είναι ουσιαστικά η εξέλιξη του DD-20 και μια προσπάθεια της Boss να έρθει κοντά στην κατηγορία της Strymon - Eventide. Το TimeLine είναι εξαιρετικό και πάει πολύ βαθειά σε ρυθμίσεις (είναι από τα λίγα πετάλια που χρειάστηκα να διαβάσω αναλυτικά το manual για να το φέρω στα μέτρα μου και ακόμα είμαι στην επιφάνεια....). Το Nemesis είναι επίσης εξαιρετικό!
Αν τέλος έχεις ανάγκη από πολλά presets και ωραίους αλγόριθμους, χωρίς να δώσεις μια περουσία, βρες το TimeFactor μεταχειρισμένο.
Τα Strymon δεν τα "σκοτώνουν" εύκολα, τα Eventide μπορεί να τα πετύχεις σε καλή τιμή!

babality
09-01-2017, 15:18
τακισαμ εισαι ενημερωμενος. το delay μαζι με reverb τα θεωρω τα πιο δυσκολα πεταλια να τα βαλεις μεσα στη μιξη της μπαντας και να ακουστουν ωραια. γι'αυτο και θα παρω και ποστ κορονερ και θα συμφωνησω επισης. οπωσδηποτε δοκιμαζεις πριν αγορασεις (τιποτα δεν ειναι οπως ακουγεται utube κλπ) και οπωσδηποτε τσεκαρεις πολλα. ας πουμε φιλε κοραπτερ η ερωτηση σου αν feedbackιαζει ωραια δεν υφισταται να απαντηθει. ομως το trail υφισταται που ζητας.
τσεκαρεις οφισιαλ σαπορτ
http://support.tcelectronic.com/hc/en-us/articles/228317308-Flashback-Triple-Delay-Does-it-do-delay-spillover-

το true bypass function δε, ειναι αυτο που εβαλε την TC στον δυνατο ανταγωνισμο σε ολα της τα πεταλια.

takissam
09-01-2017, 15:35
τακισαμ εισαι ενημερωμενος. το delay μαζι με reverb τα θεωρω τα πιο δυσκολα πεταλια να τα βαλεις μεσα στη μιξη της μπαντας και να ακουστουν ωραια. γι'αυτο και θα παρω και ποστ κορονερ και θα συμφωνησω επισης. οπωσδηποτε δοκιμαζεις πριν αγορασεις (τιποτα δεν ειναι οπως ακουγεται utube κλπ) και οπωσδηποτε τσεκαρεις πολλα. ας πουμε φιλε κοραπτερ η ερωτηση σου αν feedbackιαζει ωραια δεν υφισταται να απαντηθει. ομως το trail υφισταται που ζητας.
τσεκαρεις οφισιαλ σαπορτ
http://support.tcelectronic.com/hc/en-us/articles/228317308-Flashback-Triple-Delay-Does-it-do-delay-spillover-

το true bypass function δε, ειναι αυτο που εβαλε την TC στον δυνατο ανταγωνισμο σε ολα της τα πεταλια.

Συμφωνώ! Είναι εφέ που θέλουν ψάξιμο και ανάλογα το τι θέλεις να πετύχεις σε καλύπτουν διαφορετικά πράγματα.
Το try before you buy είναι κανόνας (αν και δυστυχώς δεν υπάρχει πάντα η δυνατότητα αυτή!).
Το θέμα "true bypass" τώρα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο από μόνο του... Από προσωπική εμπειρία πλέον είναι το τελευταίο που με απασχολεί (για παράδειγμα τώρα στην πεταλιέρα μου έχω ένα TimeLine και ένα Space και τα δύο τα έχω στο buffered output).

korrupt3r
10-01-2017, 11:04
Λοιπον. Μετά από περαιτέρω μελέτη έχουν αλλάξει τα υποψήφια σε τρία.
1.Timeline 2.Timefactor 3.Nemesis. Θέλω ένα καλό tape όπως όλοι, μου αρέσουν τα περίεργα πράγματα που κάνει το timeline τύπου bit crusher (και γενικότερα ψάχνω κ περίεργα πράγματα για noise φάση) κ από presets κ 5 να έχει δεν με ενοχλεί. Το Timefactor καλό αλλά κάνει τα τρελα του timeline ή είναι πιο στάνταρ digital delay; επίσης έχει κανένα από αυτά κάτι του τύπου hold/ freeze function?

takissam
10-01-2017, 11:15
Λοιπον. Μετά από περαιτέρω μελέτη έχουν αλλάξει τα υποψήφια σε τρία.
1.Timeline 2.Timefactor 3.Nemesis. Θέλω ένα καλό tape όπως όλοι, μου αρέσουν τα περίεργα πράγματα που κάνει το timeline τύπου bit crusher (και γενικότερα ψάχνω κ περίεργα πράγματα για noise φάση) κ από presets κ 5 να έχει δεν με ενοχλεί. Το Timefactor καλό αλλά κάνει τα τρελα του timeline ή είναι πιο στάνταρ digital delay; επίσης έχει κανένα από αυτά κάτι του τύπου hold/ freeze function?

Αν θέλεις tape και όχι πολλά presets (2 δλδ) βάλε στο παιχνίδι και το El Capistan. Επίσης το TimeLine έχει ένα preset του echoplex που είναι εξαιρετικό! Το TimeFactor (προσωπική άποψη) νομίζω είναι λίγο πιο high end και bright στον ήχο. Έχει και αυτό όμως καταπληκτικούς αλγόριθμους. Hold έχουν και τα δύο (αν ψάχνεις για freeze function θα το βρεις περισσότερα στα αντίστοιχα reverb των εταιριών αυτών).
Αν από τα παραπάνω που γράφεις το πιο σημαντικό είναι ο πειραματισμός, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη χτύπα το Nemesis.....

korrupt3r
10-01-2017, 11:56
Το σκέφτηκα κ το el Capistan αλλά θέλω ένα πολυεργαλείο... Το Νέμεσις με χαλάει λίγο που για το όλο tweeking πρέπει να μπεις από εφαρμογή στο κινητό ή ταμπλετ. Επίσης δεν έχει και looper. Από την άλλη η τιμή του είναι δελεαστική.

takissam
10-01-2017, 12:01
Το σκέφτηκα κ το el Capistan αλλά θέλω ένα πολυεργαλείο... Το Νέμεσις με χαλάει λίγο που για το όλο tweeking πρέπει να μπεις από εφαρμογή στο κινητό ή ταμπλετ. Επίσης δεν έχει και looper. Από την άλλη η τιμή του είναι δελεαστική.

Μάζευε για TimeLine λοιπόν...!!!:grin:

korrupt3r
10-01-2017, 14:29
Μάλλον κάτι τέτοιο θα παίξει. Το Timefactor έχει αντίστοιχα εφέ τύπου bit crush, vinyl κλπ; Από ότι καταλαβαίνω έχει το καθένα τα δικά του ups and downs. Όπως ας πούμε ότι το Timefactor έχει dual delay σε όλα τα εφέ σε σχέση με το timeline. Ευχαριστώ όλους πάντως για την βοήθεια.

Coroner
10-01-2017, 23:12
Τσέκαρε βιντεάκια youtube (αν δε το έχεις κάνει :) ). Επίσης, αν θυμάμαι καλά από το καιρό που το έψαχνα, λένε σε fora ότι το timefactor παίζει καλύτερα σε loop από το timeline (τσέκαρε το όμως γιατί μπορεί να λέω και κουταμάρες). Το timefactor το έχω στo loop και όντως έχει dual delay που ρυθμίζεις πολύ άνετα σε real time, όπως και οτιδήποτε άλλο εφέ παίζει.

Από ήχο είναι από τα καλύτερα delay που έχω ακούσει, αν και δεν έχω ακούσει timeline.

korrupt3r
24-03-2017, 17:02
Τελικά κατέληξα στο Nemesis το οποίο ήρθε και είναι παρα πολυ καλό! Έχει πολύ ψωμί μέχρι να το ξεψαχνίσω. Πολύ φιλικοί οι τύποι στη Source Audio. Το μόνο που δεν έχει είναι looper αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή. Το modulation του υπέροχο όπως και οι analog, tape, noise tape, helix, echorec engines του. Αξίζει.

takissam
27-03-2017, 12:17
Τελικά κατέληξα στο Nemesis το οποίο ήρθε και είναι παρα πολυ καλό! Έχει πολύ ψωμί μέχρι να το ξεψαχνίσω. Πολύ φιλικοί οι τύποι στη Source Audio. Το μόνο που δεν έχει είναι looper αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή. Το modulation του υπέροχο όπως και οι analog, tape, noise tape, helix, echorec engines του. Αξίζει.
Βρες και ένα μικρό midi controller για να "ανοίξεις" τα 127 κανάλια του και είσαι κύριος ;-)
Μεγειές και καλόπαιχτο!