View Full Version : [Cinema] Le tout nouveau testament (2015)
KoiliaSamprela
04-12-2016, 12:30
The Brand New Testament (english title)
http://www.goldenglobes.com/sites/default/files/films/the_brand_new_testament.jpg
Ο Θεός υπάρχει και ζει στις Βρυξέλλες. Κυνικός, σαδιστής και αυταρχικός, διασκεδάζει σκαρώνοντας φάρσες και καταστροφές στην ανθρωπότητα. Η μικρή του κόρη, όμως, επαναστατεί, δραπετεύει από το διαμέρισμα στο οποίο είναι κλεισμένη και κατεβαίνει στον κόσμο αποφασισμένη να τον αλλάξει και να ξαναγράψει την Καινή Διαθήκη.
https://www.youtube.com/watch?v=lBoVDnJucqI
KoiliaSamprela
04-12-2016, 12:38
Λοιπόν εδώ μιλάμε για ένα αριστούργημα των ημερών μας. Άλλη μια σφαλιάρα από το Βέλγιο έρχεται να μας υπενθυμίσει αυτό που το ER ξέρει, ότι μπορεί να κάνει καλό κινηματογραφο.
Φοβερή αλληγορία που ακροβατεί από το δράμα στην κωμωδία από ηθικές αναστολές σε υπέροχο σουρεαλισμό.
Από μπουνιά στην μούρη κάθε θρησκόληπτου μέχρι παρηγοριά του ίδιου.
Προσθέτω ότι στο πλοτ (δεν είναι σπόιλερ το έχει και στο τρέιλερ) η κόρη στέλνει σε όλον τον κόσμο την ακριβή ημερομηνία θανάτου ώστε να υπάρξει η απαξίωση σε αυτόν τον σοβινιστή πατριαρχικό θεό από τον κόσμο.
Η "παναγία" όπως δεν την έχετε φανταστεί ποτέ, και μια Κατριν Ντενέβ να παίζει μοναδικό ρόλο.
Να την δείτε και να με βρίσετε αν δεν σας αρέσει ... αλλά μιλάμε για ένα από τα ομορφότερα φιλμ που είδα τον τελευταίο καιρό, σαν μια "απάντηση" στο Δογμα χωρίς να μπορεί να υπάρξει σύγκριση για άπειρους λόγους.
Art In Haste
04-12-2016, 13:12
Την περίμενα πως και πως και όταν την είδα πριν μήνες με απογοήτευσε. Βέβαια με όποιον την συζήτησα και την είχε δεί είχε αντίθετη άποψη οπότε με ξεπερνάτε άφοβα.
KoiliaSamprela
04-12-2016, 16:50
Την περίμενα πως και πως και όταν την είδα πριν μήνες με απογοήτευσε. Βέβαια με όποιον την συζήτησα και την είχε δεί είχε αντίθετη άποψη οπότε με ξεπερνάτε άφοβα.
χα, με νοιάζει να μου πεις τι σε χάλασε ... καμιά φορά βλέπουμε μια ταινία και όντως μας επηρεάζει κάτι τρίτο και σχηματίζουμε υποκειμενική γνώμη. Θα μου πεις η γνώμη είναι πάντα υποκειμενική
Αν σε χάλασε το χαπι έντ , ναι οκ και εγώ θα γούσταρα doomsday αλλά από την αρχή το κλίμα της ταινίας ήταν προς το χαπι
Art In Haste
04-12-2016, 17:09
Πάνε μήνες που το είδα και δε θυμάμαι ακριβώς αλλά θυμάμαι να ενοχλούμαι έντονα από τις συνεχής θρησκευτικές αναφορές. Και ναι οκ, για νέα καινή διαθήκη μιλάμε αλλά κουράστηκα.
sfinotouvlaki
04-12-2016, 20:35
Ούτε εμένα με ενθουσίασε. Έχει ωραία στοιχεία, αλλά, στο διά ταύτα, o φεμινισμός και ο φιλελευθερισμός της μου κάνει περισσότερο παρακμή παρά "χάπι".
Drumsick
08-12-2016, 19:46
Μεγάλη παπαριά το βρήκα εγώ.