PDA

View Full Version : [Cinema] Arrival (2016)

geologiko_karoto
17-08-2016, 12:52
https://www.youtube.com/watch?v=ZLO4X6UI8OY

imdb (http://www.imdb.com/title/tt2543164/)

«Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ειδικού γλωσσολόγου, που της ανατίθεται η μεγαλύτερη εργασία της ζωής της: να επικοινωνήσει με τα Heptapods – εξωγήινα αεροσκάφη που προσγειώνονται ανά τον κόσμο. Καθώς η γυναίκα μαθαίνει να επικοινωνεί με αυτά τα όντα, ξαφνικά αρχίζει να βιώνει έντονα flashbacks, τα οποία πιθανότατα περιέχουν πληροφορίες που μπορούν να αποκαλύψουν τον πραγματικό λόγο της άφιξης τους στη Γή.»

Σκάιφάι, Ντενί Βιλνέβ, εξωγήινα καρκατζούλια

8 Δεκέμβρη στα σινεμά

KoiliaSamprela
17-08-2016, 13:53
μου αρέσει ήδη , είμαι πουτανάκι του βιλνεβ και το απολαμβάνω

Ethereal
17-08-2016, 14:08
Ο ορισμός του teaser
https://m.youtube.com/watch?v=gTrX8fRNLBc

Κέβιν Σόρμπο
17-08-2016, 14:39
ειδα πρωτο τηζερ πριν μια βδομαδα και δεν βλεπω τιποτε αλλο. φαινεται ηδη θαυμασια, αναμενουμε.

Phantom Duck
17-08-2016, 14:47
είχα μείνει στο ότι ετοιμάζει το blade runner και μου 'σκασε ξαφνικά αυτό, μπορούμε να γλείψουμε ομαδικώς βιλνέβ.

όποιος θέλει μπορεί να βρει online τη νουβέλα πάνω στην οποία βασίστηκε η ταινία, "story of your life". δεν ξέρω πόσο spoilerιάζει την ταινία (τα action σημεία καθόλου πάντως) αλλά έχει φοβερό feeling.

Krux
17-08-2016, 15:14
μεγάλος φανμπόις του βιλνεβ και εγώ. αναμένουμε.

Παρακμιακό Εργαλείο
24-08-2016, 12:21
Hell yeah!
Χύνουμε ήδη ε;

Κέβιν Σόρμπο
08-11-2016, 13:39
Οταν εχετε την ευκαιρια, τραβηχτειτε να δειτε το Αrrival.

Μη δειτε το τρεηλερ αμα μπορειτε, η ταινια ομως ειναι πολυ δυνατη.

απο τα χερια του Denis Villeneuve (Sicario, Enemy, Prisoners, nuffsaid)

Εξυπνο, suspense drama sci-fi.

edit: this was not the thread I was looking for. Αμα θελει καποιος το βαζει στο καλο sci-fi, αλλιως χεστηκαμε βασικα.

Edit2: ωμηγαμησω, εχει θρεντ για την ταινια. Βαλτε το εκει.

http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?30462-Arrival-(2016)

KoiliaSamprela
08-11-2016, 14:07
Οταν εχετε την ευκαιρια, τραβηχτειτε να δειτε το Αrrival.

Μη δειτε το τρεηλερ αμα μπορειτε, η ταινια ομως ειναι πολυ δυνατη.

απο τα χερια του Denis Villeneuve (Sicario, Enemy, Prisoners, nuffsaid)

Εξυπνο, suspense drama sci-fi.

edit: this was not the thread I was looking for. Αμα θελει καποιος το βαζει στο καλο sci-fi, αλλιως χεστηκαμε βασικα.

Edit2: ωμηγαμησω, εχει θρεντ για την ταινια. Βαλτε το εκει.

http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?30462-Arrival-(2016)

που το είδες ρε αρχηγέ ?

Κέβιν Σόρμπο
08-11-2016, 14:14
UK, advanced screening που κανει το τοπικο σινεμα για κατοχους πασσου

δε θελω να πω τιποτα και να χαλασω την ταινια σε κανεναν, απλα πως ενω το κυριως sountrack της ταινιας ειναι πραγματικα αποκοσμο και θριλλερικο, δουλεια του Johansson που ειναι επι χρονια συνεργατης του Βιλνεβ, στη ταινια φιγουραρει και αυτο το μεγαλουργημα (https://www.youtube.com/watch?v=GNFuiMZYDpQ) του Max Richter, που γενικα σα να κανει περιληψη της ολης ατμοσφαιρας.

επισης, αυτο περι τρεηλερ δεν το λεω ελεω πλοτ, αλλα ελεω τονου.

KoiliaSamprela
08-11-2016, 14:27
UK, advanced screening που κανει το τοπικο σινεμα για κατοχους πασσου

δε θελω να πω τιποτα και να χαλασω την ταινια σε κανεναν, απλα πως ενω το κυριως sountrack της ταινιας ειναι πραγματικα αποκοσμο και θριλλερικο, δουλεια του Johansson που ειναι επι χρονια συνεργατης του Βιλνεβ, στη ταινια φιγουραρει και αυτο το μεγαλουργημα (https://www.youtube.com/watch?v=GNFuiMZYDpQ) του Max Richter, που γενικα σα να κανει περιληψη της ολης ατμοσφαιρας.

επισης, αυτο περι τρεηλερ δεν το λεω ελεω πλοτ, αλλα ελεω τονου.

Μας έχει και ψάχνουμε κινηματογράφους .... τορεντάδικα , μετά σκοτεινό ιντερνε ... πες έτσι ρε άνθρωπε :)

Κέβιν Σόρμπο
08-11-2016, 14:33
σχωρατε με, απλα βγηκα εξω καυλωμενος.

Coroner
28-11-2016, 00:14
μέτριο. Το περίμενα πολύ καλύτερο με βάση reviews/imdb και απογοητεύτηκα. Κάτι πάει να πει, αλλά χάνει πολύ στην εκτέλεση. Το soundtrack όντως πολύ καλό.

Κέβιν Σόρμπο
09-12-2016, 12:10
μέτριο. Το περίμενα πολύ καλύτερο με βάση reviews/imdb και απογοητεύτηκα. Κάτι πάει να πει, αλλά χάνει πολύ στην εκτέλεση. Το soundtrack όντως πολύ καλό.

τι σε ξενερωσε με την εκτελεση;

επισης, bump.

Phantom Duck
09-12-2016, 17:28
μια χαρά ήταν, η αλήθεια είναι ότι έχοντας δει τρέηλερ και διαβάσει το διήγημα σκάλωσα πολύ λιγότερο απ' ότι αν ήμουν απροετοίμαστος. ας έχει, πάμε για blade runner τώρα.

Krux
10-12-2016, 11:58
ειχα μεγαλες προσδοκιες γιατι βιλνεβ αλλα τελικα εφυγα ολιγον τι απογοητευμενος. οχι γιατι το ταινιακι ηταν μαπε αλλα γιατι εγω ηλπιζα στο κατι παραπανω. το καστ δεν με αρεσε καθολου, περιμενα να δω πως θα το παει η ανταμς αλλα δεν. καλα ο χοκαη ουτε για το λατρεμενοι μου γειτονες δεν κανει. γουητακερ παντα αγαπης αλλα εγκλωβισμενος σε μικρο ρολο.

ισως αυτο που με ξενερωσε περισσοτερο ηταν το ποσο ταυτιστηκε σεναριακα με το contact. ακομα και στις εννοιες χωρος, χρονος, διασταση, παρελθον, παρον, μελλον η χροια μεταξυ των δυο ταινιων ηταν ιδια, απλα επαιξε καλυτερο σκηνοθετικο παιχνιδι απο πλευρας βιλνεβ με αυτα τα back and forth πλανα στον χρονο.

Harbinger of Death
12-12-2016, 04:02
Όσοι θέτε το κάτι παραπάνω, το διήγημα έχει αυτό που ζητάτε, οι προσπάθειες επικοινωνίας περιγράφονται με λεπτομέρεια, δεν περνιούνται στο ντούκου.

Raven Lord
16-01-2017, 12:45
καλό ήταν, θα προτιμούσα λιγότερες κλάψες και περισσότερη επιστήμη

freak brother
16-01-2017, 13:59
βγηκε στα γνωστα τορενταδικα?

Raven Lord
16-01-2017, 17:26
μέτριο σκρινερ στο rarbg

pixies
25-01-2017, 11:25
όποιος θέλει μπορεί να βρει online τη νουβέλα πάνω στην οποία βασίστηκε η ταινία, "story of your life". δεν ξέρω πόσο spoilerιάζει την ταινία (τα action σημεία καθόλου πάντως) αλλά έχει φοβερό feeling. καποιο gateway or linking?

freak brother
25-01-2017, 15:41
Οκ το κονσεπτ ωραιο, αλλα δεν επιασα με τπτ το "τεχνικο" = επιστημονικο κομματι της μεταφρασης, αντι με μου το ξεδιαλυνει με μπερδεψε περισσοτερο.

12 stars circle your brow
03-09-2017, 12:26
Πανέμορφη ταινία.

Ra Pariah
01-12-2017, 15:14
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΠΑ - ΕΜΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. Και για όλο το κομμάτι που εξυπηρετεί την καθαρή προπαγάνδα αβαβά οι προλαλήσαντες, έτσι;

Πόσο κάνει 10 συν 7
01-12-2017, 15:19
ναι αλλα εχει μουσικαρα!

Phantom Duck
01-12-2017, 16:44
ροφλ

για πείτε

commissar
01-12-2017, 16:55
Ra δες κάνα Wonder Woman καλύτερα, από τις ταινίες της χρονιάς για μένα το Arrival και 2η σερί ερμηνειάρα από την Adams μαζί με το Nocturnal Animals

Ra Pariah
01-12-2017, 17:59
Βαριέμαι να μπω καν σε σοβαρή συζήτηση με επιχειρήματα περί αληθοφάνειας χαρακτήρων (ακόμη γελάω με το πόσο «ωραία» υποδύεται τον ρόλο του ο ηθοποιίσκος που χάνει τον ασύρματό του), γενικότερων νοημάτων κ.ο.κ. Εν τάχει, λοιπόν:

Ζέχνει ετεροστερεότυπα και κλισεδιάρικες αμπαλιάσεις (για να μην πω κλαπαρχ... και το χοντρύνω) το «φιλμ». 1) Η ζώνη της Κίνας, Ρωσίας, Πακιστάν, Σουδάν από τη μία, από την άλλη η πολιτισμένη Δύση [= Αμερική]. 2) Ο πειθήνιος και άβουλος στρατιώτης που προσπαθεί να σαμποτάρει το εγχείρημα επειδή... το είπε στον αέρα η Όλγα Τρέμη των ΗΠΑ. 3) Η κόντρα φυσικών και γλωσσολόγων (στο ελικόπτερο στην αρχή).

Αν σας άρεσε το έργο, αυτός ο κινηματογράφος σάς αξίζει... :thumbsup:

Ψομί, θα χρειαστεί πολλή κουβέντα για ποιον λόγο τα πρώτα 100' της Wonder Woman είναι απείρως πιο διασκεδαστικά από τέτοιες δοκησίσοφες ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ, που μας λένε ότι η Κίνα έχει στο αίμα της τον ανταγωνισμό και τον πόλεμο (ενώ η Αμερική έχει στο αίμα της τα παιδιά των λουλουδιών, ξέρω 'γώ...).

Το μόνο σωστό που είπες:

2η σερί ερμηνειάρα από τον Adams μαζί με το Animals

atom_smasher
01-12-2017, 18:39
οκ, μάλλον θα έχεις δίκιο. Αλλά τα πρώτα 100 λεπτά της γουοντερ θα ήθελα μια ανάλυση. Για το μετά άς το γιατί γίνεται απλά γελοίο.

OniBocho
01-12-2017, 18:46
Γαμώ τα off topic, αλλά πραγματικά αν άξιζε ένα 10λεπτο από ολόκληρο το Wonder Woman, είναι ζήτημα. Εντάξει, ο άνθρωπος λατρεύει τύπους που φοράνε λάτεξ με ψεύτικο 6pack, τι να λέμε; :pink:

00i00
01-12-2017, 19:23
εδω εσυ γουσταρεις αθρωπες που φοραν το μινερβα τους πανω απο το κολαν αεροβικης τους...κλαιν

Ρα, οταν βγαλεις τον Ζουραρη, τον Καλεντζη και τον Ζαχαροπουλα απο το κορμι σου θες να μας πεις ποιο ειναι το σινεμα που θελεις? (φολα ηταν το Αρραηβαλ βεβαια, μαζι σου)

Ra Pariah
01-12-2017, 19:34
Αλλά τα πρώτα 100 λεπτά της γουοντερ θα ήθελα μια ανάλυση.

Όποιος δει απροκατάληπτα την ταινία θα συνειδητοποιήσει ότι χοντρικά η πρώτη μιάμιση ώρα (δεν κρατούσα ρολόι στην αίθουσα, sorry) βασίζεται αφ' ενός σε ένα «αφύσικο» ρομάντζο (βλ. την ταινία Splash) και αφ' ετέρου σε παλιάς κοπής αφήγηση, δράση και φόρμες (βλ. Indiana Jones και Θησαυρούς του Σολομώντα με τους Chamberlain και Stone). Δες για παράδειγμα την ετερόκλητη συντροφιά των «καλών», που απαρτίζεται κατά βάση από κωμικούς χαρακτήρους. Προσωπικά, μου είχε λείψει μια τέτοιου τύπου σκηνοθεσία και γι' αυτό ευχαριστήθηκα την ταινία.

Και για να μείνουμε on topic το Wonder Woman δεν αφήνει υποσχέσεις υπέρβασης του είδους-genre το οποίο υπηρετεί, αν και κατορθώνει τελικώς να επιδείξει κάτι καινούργιο (έστω αυτήν την αναζωογονημένη 80's γραφή). Από την άλλη, το Arrival, στην υπόσχεσή του να αφηγηθεί κάτι το Όλως Άλλο, μια νέα μορφή επικοινωνίας, μια νέα αντίληψη του χρόνου ως φυσικού μεγέθους, βγάζει τα ίδια του τα μάτια (ή αλλιώς αυτο-υπονομεύει τους ίδιους του τους σκοπούς) με μια παιδαριώδη σεναριακή γραφή, βγαλμένη από τις χειρότερες στιγμές του αμερικανικού κινηματογράφου.

Edit: Mike, χωρίς να δω ότι έχει μεσολαβήσει ποστ σου, νομίζω ότι εν μέρει απαντώ σε αυτό που ρωτάς. Να διευκρινίσω πάντως ότι δεν είμαι συστηματικός «καταναλωτής» ταινιών. Επίσης, δεν έχω αγαπημένους ή μισητούς συντελεστές (ηθοποιούς, σκηνοθέτες κ.λπ.) και ως εκ τούτου μπορώ να κρίνω την κάθε ταινία σαν να είναι η πρώτη μου. Φέρ' ειπείν, το τελευταίο Conan ήταν χάλι μαύρο.

OniBocho
01-12-2017, 19:38
Δεν καταλαβαίνω τι σε χαλάνε τα Μινέρβα. Επειδή δεν αγοράζουν όλοι μποξεράκια BMW το κάνεις θέμα;