PDA

View Full Version : [Cinema] STAR WARS: Rogue One (2016)

Κωλαράκι Τορνευτό
16-07-2016, 13:17
HUb_zpdyDpU

Δεκεμβριο 2016. Ωραιο θα ναι τουτο. Εγω λεω θα ειναι καλυτερο απο το Force Awakens.

atom_smasher
17-07-2016, 15:38
καυλωτικό τρειλερ. Δείχνει πιο σοβαρό από τα προηγούμενα 4 και θέλω να ελπίζω πως απευθύνεται σε ένα πιο ώριμο κοινό...

Κωλαράκι Τορνευτό
17-07-2016, 17:00
Αφου σου αρεσε το τρεηλερ, μαλακια δεν ειναι να μη μπορεις να μπεις στην αιθουσα να το δεις?

atom_smasher
17-07-2016, 18:56
Φιξερ, άλλο η ωριμότητα και άλλο η ηλικία στην ταυτότητα.

Κωλαράκι Τορνευτό
18-07-2016, 12:19
Tο ιδιο λεμε :P

FIXXXER
14-10-2016, 11:23
Εχω διχαστει παρα πολυ. Αυτο το πραγμα που βλεπουμε στα τρεηλερ φαινεται εξαισιο απο τη μια.
Απο την αλλη, δεν ειναι και παρα πολυ Star Wars. Και που ειναι οι εξωγηινοι ρε παιδια?
Βεβαια το οτι δεν κυκλοφορει ως ενα "επεισοδιο" του saga, αλλα ως ξεμπαρκο στορι, ειναι πολυ θετικο.
Δεν ξερω, γενικα ψηθηκα για κατι διαφορετικο.

frdj1zb9sMY sC9abcLLQpI

Κέβιν Σόρμπο
14-10-2016, 12:12
εχω την εντυπωση πως καλα κανουν και δεν βαλανε εξωγηινους στους κυριως ρολους / ατομα που θα ριχνουν ξυλο και θα τρωνε στη μαπα τα a la Saving Private Ryan διαστημικα πιστολιδια. Θα σε εβγαζε αποτομα απο το γκριτινεςς (σικ) και την αληθοφανεια που προσπαθουν να προωθησουν με τουτη την ιστορια, πραγμα που χειροκροτω, γιατι θελω να δω επιτελους αυτο το Wars στο Star Wars.

Tωρα οταν λες οτι δε σου φαινεται παρα πολυ Star Wars εννοεις επειδη δεν ειναι campy του κερατα; καλυτερα. μιλαμε για το συμπαν ολο, δεν ειναι δυνατον να ειναι ολα χανσολικη λερα

FIXXXER
14-10-2016, 20:34
Σκατα στο γκριτινες, ειδαμε και πως ηταν στο TFA
Τωρα οσο για αληθοφανεια....................................... οκ τι να πω.
Αληθοφανεια σε Σταρ Γουορς? Να αφαιρεσουν και τον ηχο των λεηζερς απο το διαστημα?

asimoulis
14-10-2016, 23:27
Απο την αλλη, δεν ειναι και παρα πολυ Star Wars.

Είμαστε πολλοί που μας αρέσει αυτό.

FIXXXER
14-10-2016, 23:38
Ε τι να κανουμε, δε γινεται να νιωθουν ολοι, καποιοι δεν εχετε γουστο. :*

MoRmEnGiL
15-10-2016, 11:48
De gzerw ti malakies lete se auto to thread, alla egw eimai super stoked k de mporw na perimenw.

OniBocho
15-10-2016, 12:11
Εμένα το μόνο που με χάλασε ήταν η αποκάλυψη της σχέσης πατέρα-κορης. Κατά τα άλλα, δείχνει να είναι πολλές κλάσεις πάνω από το TFA.

Στη συγκεκριμένη περίοδο (το Rogue One θα τελειώσει 10 λεπτά πριν την έναρξη του A New Hope) οι εξωγήινοι έχουν διωχθεί βάναυσα από την αυτοκρατορία, οπότε στέκει λίγο η έλλειψη τους. Στο TFA ήταν που δε μου έκατσε καλά.

OniBocho
16-12-2016, 11:03
Η ταινία ξεφτύλισε τα πάντα. Είναι ένα δίωρο σεμινάριο σκηνοθεσίας και sci-fi epic, το οποίο θα έπρεπε να βάζουν με το ζόρι τον Τζέη Τζέη να βλέπει για κανένα χρόνο, μπας και νιώσει ΠώΣ κάνεις Star Wars ταινίες.

Απίστευτη φωτογραφία, εκπληκτική σκηνοθεσία και ερμηνείες (επιτέλους), όλα τα αναμενόμενα στοιχεία χωρίς το ηλίθιο Disney χιουμοράκι, όλα μετρημένα και ζυγισμένα στην εντέλεια, χωρίς φιλάκια, happy endings και φλυαρίες. Και τα τοπία... Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Από τους Masassi Temples στο Yavin 4 μέχρι τις βραχώδεις περιοχές του Jedha, μαγεύεσαι από το πρώτο πλάνο. Δυστυχώς αντιλαμβάνεται κανείς ότι η μεγαλύτερη αδυναμία των Ι, ΙΙ, ΙΙΙ ήταν η στήριξη στο CGΙ της εποχής, που ήταν αδύνατο να υλοποιήσει το όραμα του Lucas κι έτσι οι περισσότεροι από τους περιβάλλοντες χώρους μοιάζουν ψυχροί και ψεύτικοι. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι και τότε δε μου είχε πέσει το σαγόνι με αυτό που έβλεπα, αλλά 14 χρόνια είναι πολλά και η διαφορά φαίνεται πολύ έντονα.

Εκθαμβωτικό το γεγονός ότι η ταινία έχει 1 (έναν) Force User πλην του Vader, o οποίος -όπως φαίνεται και στο trailer- δε χρησιμοποιεί τη Δύναμη τηλεκινιτικά ή με άλλο παρεμβατικό τρόπο, παρά μόνο ως perception boost και παρόλα αυτά παραμένει τόσο Star Wars, τόσο δυνατή σε σκηνές και τόσο σκοτεινή όσο η περίοδος που διαδραματίζονται τα γεγονότα. Και φυσικά, όλες οι μικρές λεπτομέρειες που δίνουν την Expanded Universe (δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να το κατονομάσω Legends) ατμόσφαιρα, αλλά και μικρές εμφανίσεις χαρακτήρων με μία και μόνο ατάκα για να σε κάνουν να χαμογελάσεις, όταν ξέρεις τόσο καλά το Star Wars lore.

Η εμφάνιση του Vader είναι ΑΓΝΗ ΚΑΥΛΑ κι όχι απλά ένα cameo για να τραβήξει αρρωστάκια. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο VIII, αλλά μετά το χθεσινό έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δε θέλω άλλα επεισόδια, αλλά πολλά τέτοια stand alones και αν γίνεται σε διαφορετικές περιόδους.

B.S.O.D.
17-12-2016, 06:45
Η ταινία ξεφτύλισε τα πάντα. Είναι ένα δίωρο σεμινάριο σκηνοθεσίας και sci-fi epic, το οποίο θα έπρπε ενα βάζουν με το ζόρι τον Τζέη Τζέη να βλέπει για κανένα χρόνο, μπας και νιώσει ΠώΣ κάνεις Star Wars ταινίες.

Απίστευτη φωτογραφία, εκπληκτική σκηνοθεσία και ερμηνείες (επιτέλους), όλα τα αναμενόμενα στοιχεία χωρίς το ηλίθιο Disney χιουμοράκι, όλα μετρημένα και ζυγισμένα στην εντέλεια, χωρίς φιλάκια, happy endings και φλυαρίες. Και τα τοπία... Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Από τους Masassi Temples στο Yavin 4 μέχρι τις βραχώδεις περιοχές του Jedha, μαγεύεσαι από το πρώτο πλάνο. Δυστυχώς αντιλαμβάνεται κανείς ότι η μεγαλύτερη αδυναμία των Ι, ΙΙ, ΙΙΙ ήταν η στήριξη στο CGΙ της εποχής, που ήταν αδύνατο να υλοποιήσει το όραμα του Lucas κι έτσι οι περισσότεροι από τους περιβάλλοντες χώρους μοιάζουν ψυχροί και ψεύτικοι. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι και τότε δε μου είχε πέσει το σαγόνι με αυτό που έβλεπα, αλλά 14 χρόνια είναι πολλά και η διαφορά φαίνεται πολύ έντονα.

Εκθαμβωτικό το γεγονός ότι η ταινία έχει 1 (έναν) Force User πλην του Vader, o οποίος -όπως φαίνεται και στο trailer- δε χρησιμοποιεί τη Δύναμη τηλεκινιτικά ή με άλλο παρεμβατικό τρόπο, παρά μόνο ως perception boost και παρόλα αυτά παραμένει τόσο Star Wars, τόσο δυνατή σε σκηνές και τόσο σκοτεινή όσο η περίοδος που διαδραματίζονται τα γεγονότα. Και φυσικά, όλες οι μικρές λεπτομέρειες που δίνουν την Expanded Universe (δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να το κατονομάσω Legends) ατμόσφαιρα, αλλά και μικρές εμφανίσεις χαρακτήρων με μία και μόνο ατάκα για να σε κάνουν να χαμογελάσεις, όταν ξέρεις τόσο καλά το Star Wars lore.

Η εμφάνιση του Vader είναι ΑΓΝΗ ΚΑΥΛΑ κι όχι απλά ένα cameo για να τραβήξει αρρωστάκια. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο VIII, αλλά μετά το χθεσινό έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δε θέλω άλλα επεισόδια, αλλά πολλά τέτοια stand alones και αν γίνεται σε διαφορετικές περιόδους.
Συμφωνώ απολύτως.Απολαυση βγηκα από την αίθουσα κ ένιωθα γεμάτος . Ή ταινία ήταν όπως έπρεπε να ήταν κ το StarWars που βγήκε πέρσι. Το κατατασω τόσο καλό όπως κ την πρώτη τριλογία κ μετά το TFA. Να προσθέσω ακόμα , τήν πολύ καλή διασκευή του soundtrack από το παλιό . Το cgi απλό , πολύ αληθινό, ευχάριστη έκπληξη σε όλες τις σκηνές.

asimoulis
17-12-2016, 19:54
An Exclusive Look Inside the Gorgeous Art of Rogue One (http://io9.gizmodo.com/an-exclusive-look-inside-the-gorgeous-art-of-rogue-one-1790185737)

atom_smasher
18-12-2016, 18:39
Πάω σε μία ώρα...πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός! τελευταίο σταργουορς...

σχολιασμός: Καλύτερη ταινία Star Wars εδώ και 30 χρόνια. Όποιος διαφωνεί είναι μαλάκας.φιλικά.

KoiliaSamprela
21-12-2016, 09:54
Αν και είμαι μαλάκας, η ταινία ΓΑ-ΜΗ-ΣΕ
Την ευχαριστήθηκα απίστευτα, ήταν μια πραγματική όαση στις μπουρούχες που μας σέρβιραν τόσα χρόνια ως σταργουορ.
Θέλουμε και το φαν και το χιούμορ αλλά όπως το έβγαλαν εδώ ήταν το ιδανικό, ούτε καραγκιοζιλίκια ούτε τίποτα, ρισπεχτ.

Και όπως καλός φίλος σχολίασε επιτέλους μας δείχνουν τον Darth Vader να δέρνει , όχι μόνο καρπαζά για έναν Sith Lord
Επίσης μεγάλη στιγμή που έβαλαν κουκούλα στον Chirrut

OniBocho
21-12-2016, 10:16
Γιατί βρίζεις τον Σαμπρέλα τώρα εσύ;

atom_smasher
22-12-2016, 02:11
μα δεν έβρισα.

OniBocho
22-12-2016, 08:09
Στον Σαμπρέλα μιλούσα κύριε Ταύρε!

BURNIN AMBITION
22-12-2016, 14:34
η ταινια ειναι ενα εξαρακι, και ειστε χαιβανια. να ιτο τελος ηταν πολυ δυνατο. αλλα μονο εγω ειδα μετριες ερμηνειες? ωραια περασα, αλλα....

atom_smasher
22-12-2016, 14:41
6??!!!!!!!!!!!!!!!!.....

OniBocho
22-12-2016, 17:49
Δεν πειράζει, προτιμώ να είμαι χαϊβάνι που βάζει 9 στο Rogue One από το να βλέπω ταινίες του 3 και να λέω ότι γαμάνε επειδή παίζει ο governator.

rat_poison
22-12-2016, 21:17
η αριστερή κάλτσα του πιο τίποτα κομπάρσου του rogue one έπαιζε καλύτερα από το γαμημένο πρωταγωνιστή των ΙΙ ΙΙΙ και συγκρίσιμα με το γαμημένο πρωταγωνιστή (τον μικρό τουλάχιστον) των IV V VI

η ταινία είναι ΠΟΛΥ καλή και θαραλλέα παίρνει ρίσκα που δεν περίμενα.

ξεκινώντας από κάτι signature style μεν, επουσιώδες δε:

στην αρχή δεν πετάει κίτρινα γράμματα, και το πλάνο που μας δείχνει τα αστέρια ανεβαίνει κι όχι κατεβαίνει. μία σύμβαση που κρατάνε όλες οι ταινίες και όλα τα παιχνίδια star wars που έχω παίξει (και δεν είναι κα λίγα: kotor 1 2, jedi academy 1 2, republic commando, SW battlefront 2)

ασήμαντο, αλλά με το που το είδα λέω χμμμμμ μας πλασάρουν ότι παν για το κάτι διαφορετικό, άει να δούμε

μέχρι τα πιο σημαντικά

αισθάνεσαι πραγματικά ότι οι ήρωες κινδυνεύουν! κι όχι μόνο κινδυνεύουν αλλά ψοφάνε. γρήγορα διαπιστώνεις ότι δεν πρόκεται να μείνει και κανείς ζωντανός!
η στιγμή που γίνεται αυτό φανερό ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη σε blockbuster ταινία φαντασίας (επιστημονικής ή όχι) που είχα τελευταία

OniBocho
23-12-2016, 09:13
Μίλα καλύτERα μη γίνουμε από δυο πλανήτες Twi'leks. Μια χαρά ήταν κι ο Christensen, απλώς χρειάζονταν σκηνοθέτη να τον διαχειριστεί καλύτερα, εννοείται όμως πως γαμούσε κι έδερνε ο Mark Hamill.

Βασικά, εγώ χαμογέλασα πολύ έντονα σε δυο πολύ όμορφες αναφορές:

για όσους βλέπουν Rebels, στην ανακοίνωση για General Syndulla στη βάση των επαναστατών, αλλά δε θυμάμαι γαμώτο αν η υποτίτληση ήταν "ο στρατηγός ή η στρατηγός"

και

στην εμφάνιση των Ponda Baba και Cornelius Evazan, τους οποίους συναντά ο Luke στην cantina του Chalmun στο Mos Eisley. Το χέρι που αφαιρεί ο Ben Kenobi είναι του Ponda Baba :touched:

Kaserinos
24-12-2016, 17:08
κάτι μικρό:

https://scontent.fath4-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/15682735_909386909197128_1025397194_n.jpg?oh=5ff4aa062f23fa5ce124898b94cf0b35&oe=5860C5D3

Krux
25-12-2016, 22:02
περα απο τον abasi ολοι οι αλλοι ειναι ισως τα πιο ακυρα ατομα για το σημερινο προγκ

Taliban
25-12-2016, 23:00
Ο Djesus δε παιζει προγκ ρε μαν.

OniBocho
25-12-2016, 23:35
Να πάτε στο Τρημ Θηατερ νήμα να τα πείτε αυτά. Εδώ μιλάμε για Σταρ Γουωρς.

12 stars circle your brow
27-12-2016, 21:31
Έφυγε και η Carrie Fisher...

BLiTzER
08-01-2017, 02:01
Το είδα σήμερα. Καλή μαλακία. Το σώζει μόνο το ότι λέγεται Star Wars. Και η σκηνή Vader στο τέλος.

KoiliaSamprela
08-01-2017, 02:10
Το είδα σήμερα. Καλή μαλακία. Το σώζει μόνο το ότι λέγεται Star Wars. Και η σκηνή Vader στο τέλος.

lol

BLiTzER
08-01-2017, 02:15
Εντάξει, υπερβάλλω. Αλλά, ρε φίλε ναούμ, έχουμε 20γαμημένο17. Περιμένουμε κάτι παραπάνω από κάτι που έχουμε δει ξανά και ξανά και ξανά όσο τρέχει το franchise. Οι ηθοποιίες ήταν μετριότατες, με πολλή επιείκια, το σενάριο λίγο πιο 0 από τους διαλόγους, το χιούμορ ήταν εξαιρετικό αν είσαι 6 χρονών και πίου πίου για τα τελευταία 85 λεπτά. Οκ, όλα αυτά περνούσαν το '70τόσο και το οπτικό κομμάτι ήταν όμορφο, αλλά, όπως είπα, έχουμε 2017 και περιμένουμε κάτι περισσότερο.

Κατά τ'άλλα το απόλαυσα γιατί ήταν Star Wars (και για Vader, είπαμε), αλλά δεν είχε να δώσει τίποτα απολύτως παραπάνω.

antimusic
08-01-2017, 06:48
Εντάξει, υπερβάλλω. Αλλά, ρε φίλε ναούμ, έχουμε 20γαμημένο17. Περιμένουμε κάτι παραπάνω από κάτι που έχουμε δει ξανά και ξανά και ξανά όσο τρέχει το franchise. Οι ηθοποιίες ήταν μετριότατες, με πολλή επιείκια, το σενάριο λίγο πιο 0 από τους διαλόγους, το χιούμορ ήταν εξαιρετικό αν είσαι 6 χρονών και πίου πίου για τα τελευταία 85 λεπτά. Οκ, όλα αυτά περνούσαν το '70τόσο και το οπτικό κομμάτι ήταν όμορφο, αλλά, όπως είπα, έχουμε 2017 και περιμένουμε κάτι περισσότερο.

Κατά τ'άλλα το απόλαυσα γιατί ήταν Star Wars (και για Vader, είπαμε), αλλά δεν είχε να δώσει τίποτα απολύτως παραπάνω.

lol

OniBocho
08-01-2017, 12:27
Πρόκειται για το Apocalypse Now της γενιάς αυτής. Σε φάσεις, ήταν και καλύτερο, γιατί εκείνο απευθύνονταν σε πιθήκια που νόμιζαν ότι ο πόλεμος ήταν παιχνιδάκι, ενώ εδώ απλά αποθεώνεται η έννοια της μάχης στα sci-fi/space opera/διαστημοτέτοια.

Επίσης, είναι το μόνο Star Wars που είχε μόνο μία και μοναδική "τρύπα" κι αυτή είναι τα 45 δευτερόλεπτα της (κατά τα άλλα υπερκαυλωτική) σκηνής με τον Vader στο τέλος που λες κι εσύ. Η οποία ακυρώνει εν πολλοίς τη στάση του Vader απέναντι στη Leia στο A New Hope στο ξεκίνημα, τη στιγμή που έχει δει ΑΚΡΙΒΩΣ τι έχει συμβεί.

Κατά τα άλλα με αναγκάζεις να επαναλάβω ότι κι ένας κρετίνος του διαμετρήματος του antimusic. LawL

ypersyntelikos
08-01-2017, 13:56
Επίσης, είναι το μόνο Star Wars που είχε μόνο μία και μοναδική "τρύπα" κι αυτή είναι τα 45 δευτερόλεπτα της (κατά τα άλλα υπερκαυλωτική) σκηνής με τον Vader στο τέλος που λες κι εσύ. Η οποία ακυρώνει εν πολλοίς τη στάση του Vader απέναντι στη Leia στο A New Hope στο ξεκίνημα, τη στιγμή που έχει δει ΑΚΡΙΒΩΣ τι έχει συμβεί.

Θες να το εξηγήσεις παραπάνω;

OniBocho
08-01-2017, 14:34
Στην έναρξη του A New Hope ο Vader εισβάλει στο σκάφος της Leia, το οποίο βρίσκεται δήθεν σε διπλωματική αποστολή και αυτή είναι η δικαιολογία που του προβάλει η πριγκίπισσα. Στο Rogue One βλέπουμε ότι ο Vader έχει δει ακριβώς τι έχει συμβεί, η σκηνή που κοιτάζει το σκάφος να φεύγει δεν μπορεί να απέχει πάνω από 10 λεπτά από την έναρξη του IV. Οπότε η δικαιολογία της Leia και η αντίδρασή του Vader σε αυτήν, δεν είναι και πολύ "φυσιολογικές" στη ροή που δόθηκε.

Αλίμονο, η σκηνή γαμάει, αλλά νιώθω πως αν δεις τις δυο ταινίες στη σειρά, το συγκεκριμένο σημείο "δεν κάθεται" σωστά.

https://youtu.be/vytrv71C2N4

https://youtu.be/XYZdQRUU5IA

BLiTzER
08-01-2017, 14:35
Πρόκειται για το Apocalypse Now της γενιάς αυτής.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:touched:

Parasight
08-01-2017, 15:54
λολ οκ κλειδώνεται το φόρουμ κιέτσι.

Parasight
19-04-2017, 19:49
Ενδιαφέρον bit σχετικά με το casting της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=hyU1Y1SCX-Y&feature=youtu.be&t=234

When Black Roses Bloom
12-08-2017, 18:02
Τελευταίος και καταϊδρωμένος. Η ταινία γάμησε. Πέρασαν 2 ώρες χωρίς να καταλάβω τι έγινε. Στην αρχή μέχρι να σε βάλει στο κλίμα σέρνει λίγο τα ποδαράκια του, αλλά απο τη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι έχει γίνει το Purge και δεν υπάρχουν Τζεντάι ή αν υπάρχουν κρύβονται, ψιλοανατριχιάζεις και λές "ωνασουγαμήσω". Και μετά σκάει το Death Star και ΠΟΘΤΑΝΑ ΟΛΑ.

MoRmEnGiL
13-08-2017, 02:23
Mhn akous ton blaka mhxanobio, gamaei to Rogue one. Apo thn arxh mexri to telos, den kanei koilia pou8ena. Apolaustikh skhno8esia, poly kaloi xarakthresm genika ena epos einai.