PDA

View Full Version : [TV] The Man In The High Castle

Raven Lord
22-11-2015, 21:12
http://www.imdb.com/title/tt1740299

βασισμένο στο μυθιστόρημα του p.k. dick, εξιστορεί μια δυστοπική εκδοχή των 60ς στις ΗΠΑ, όπου οι δυνάμεις του άξονα βγήκαν νικήτριες στο 2ο ΠΠ.
είχαν βγεί ήδη 2 επεισόδια και τώρα ξεκίνησε κανονικάσε εβδομαδιαία βάση. καλό φαίνεται.

Parasight
22-11-2015, 21:18
Εϊχα δει πριν κανένα εξάμηνο τον πιλότο αλλά δε μου γέμισε το μάτι ως μεταφορά. Ίσως του δώσω μια ευκαιρία ακόμη λόγω Dick.

antimusic
22-11-2015, 21:18
του άμαζον είναι, όλο μαζί βγήκε, πλήρης σεζόν. είχα δει τον πιλότο πέρυσι, σαν παραγωγή φαίνεται καλή, τα υπόλοιπα θα δείξουν. να πω οτι θα χαρώ να το έχουν αμερικανοποιήσει γιατί το βιβλίο το παράτησα πριν τα μισά...

Parasight
22-11-2015, 21:32
θα χαρώ να το έχουν αμερικανοποιήσει γιατί το βιβλίο το παράτησα πριν τα μισά...Tι;; :-o Είχες κι άλλη επαφή με λογοτεχνία Dick ή η μοναδική;

Εμένα ακριβώς αυτό δε μου πολυκόλλησε στον πιλότο πάντως, παραήταν "αμερικανοποιημένο" ως παραγωγή όπως λες εσύ. Θα δούμε.

antimusic
22-11-2015, 22:01
ε είχα τόσες ωστε να καταλάβω οτι δεν μου αρέσει γενικότερα ο ντικ. πολλές καλές ιδέες που δεν πάνε πουθενά. εμφανές περισσότερο στα μυθιστορήματά του, στα διηγήματα δεν προλαβαίνει να χαωθεί.

η σειρά είναι παραγωγή του ridley scott που την ανέθεσε στον frank spotniz, οπότε περιμένω κάτι μεηνστρήμ αλλά διασκεδαστικό, θα δούμε.

Parasight
23-11-2015, 13:12
ε είχα τόσες ωστε να καταλάβω οτι δεν μου αρέσει γενικότερα ο ντικ. πολλές καλές ιδέες που δεν πάνε πουθενά. εμφανές περισσότερο στα μυθιστορήματά του, στα διηγήματα δεν προλαβαίνει να χαωθεί.Απλά να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε τότε λοιπόν :)

Drumsick
04-02-2016, 22:31
Tι ΠΑΠΑΡΙΑ χριστέ μου. Δεν έχω ξαναδεί σειρά να ξεκινάει με τόσο καλό πιλότο, ωραία παραγωγή κτλ, και τελικά να καταλήγει τόσο απύθμενη μαλακία. Κάθε επεισόδιο χειρότερο από το προηγούμενο. Μηδέν.

Urlic
05-02-2016, 02:28
Tι ΠΑΠΑΡΙΑ χριστέ μου. Δεν έχω ξαναδεί σειρά να ξεκινάει με τόσο καλό πιλότο, ωραία παραγωγή κτλ, και τελικά να καταλήγει τόσο απύθμενη μαλακία. Κάθε επεισόδιο χειρότερο από το προηγούμενο. Μηδέν.
από το 7 κ μετά έγινε πολύ μαλακία, το τέλος τι ήθελε να μας πει τελικά ?

Drumsick
05-02-2016, 07:50
Πολύ επιεική σε βρίσκω. Από το 3ο είχα αρχίσει να ξενερώνω άσχημα. Το τελευταίο θα το δω σήμερα ή αύριο.

Drumsick
06-02-2016, 00:37
Ήθελα να έρθω να γκρινιάξω για τα πιο βασανιστικά 60 λεπτά της ζωής μου, αλλά η τελευταία σκηνή με έκαψε. Ψιλοεπιβεβαιώνει κάποιες θεωρίες που είχα από την αρχή, και με αφήνει γεμάτη απορίες.
Θέλω να μου πει κάποιος που έχει διαβάσει το βιβλίο και έχει δει και τη σειρά, αν βρίσκει τη μεταφορά καλή. Υπάρχει ρε παιδί μου κάποιος λόγος που το στόρυ κυλάει τόσο καθυστερημένα? Που μπάζει από παντού? Που είναι τίγκα στο ραντομνεςς? Εμπλέκονται κάπου ΒΑΡΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ή κάτι που να δικαιολογεί τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές των χαρακτήρων?

http://i.imgur.com/THLoc0q.jpg

KoiliaSamprela
06-02-2016, 00:42
η αλήθεια είναι ότι έμεινα στο 3 ή 4 επεισόδιο χωρίς πολύ ενδιαφέρον να δω παρακάτω

Parasight
06-02-2016, 05:27
Να μην το ξεκινήσω καν δλδ. Καλά με είχε αφήσει μεχ ο πιλότος πέρσι.

metamelia1
06-09-2016, 05:19
gamaei

Raven Lord
01-01-2017, 17:33
πολύ δυνατή 2η σεζόν

When Black Roses Bloom
10-01-2017, 12:03
Το ξεκίνησα στο αεροπλάνο του γυρισμού απο Ελλάδα. Είμαι στο 7ο επεισόδιο της 1ης σεζόν. Πολύ ωραίο και νομίζω μπορώ να διακρίνω αλληγορικές σκηνές (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος) όπως π.χ.

ο τρόπος που ζεί ο Frank μου θύμισε πολύ το πώς θα ζούσαν οι Εβραίοι στα Γκέτο της Βαρσοβίας κλπ

Raven Lord
10-01-2017, 13:28
γενικά, το σκηνικό είναι καλά δουλεμένο στο πώς θα ήταν η καθημερινή ζωή σε μια τέτοια περίπτωση.
αφού αντέχεις 1η σεζόν, η οποία ομολογουμένως όσο προχωράει γίνεται βαρετή, η 2η θα σε αποζημιώσει.

OniBocho
05-09-2018, 12:18
Είμαι στο 3ο επεισόδιο της 2ης σεζόν. Ομολογώ ότι μου αρέσει πολύ, θεωρώ ότι όλοι οι Ιάπωνες ηθοποιοί παίζουν εξαιρετικά, μπορώ να καταλάβω κάποιον που το βλέπει και δεν τον ελκύει γιατί θεωρεί τις αποφάσεις των χαρακτήρων αλλοπρόσαλλες, αλλά επί προσωπικού, θεωρώ πως αυτό συμβαίνει μόνο στην Τζουλιάνα, η οποία λογικό είναι να μην ξέρει που πηγαίνει.

Η δεύτερη σεζόν πηγαίνει σαφώς καλύτερα, το μόνο που δεν ξέρω είναι τι ακριβώς θα δείξουν στην επερχόμενη τρίτη.

Θεωρητικά πάντα, η ιστορία δεν τελείωσε ποτέ ούτε στο βιβλίο.

EDIT: Rufus Sewell ΓΤΧ

MoRmEnGiL
05-09-2018, 16:36
EDIT: Rufus Sewell ΓΤΧ

ΑΦΤΟ ΝΕ.

Raven Lord
14-12-2019, 12:19
η 4η (και τελευταία) πήγε γαμιώντας μέχρι την τελευταία και αμφιλεγόμενη σκηνή. τηρουμένων των αναλογιών, καλή σειρά θα έλεγα. ούτε το κούρασε με ατέλειωτες φλυαρίες και τέλειωσε στην ώρα της.

Art In Haste
14-12-2019, 12:50
Είδα την πρώτη σεζόν και δεν ξανασχολήθηκα/ξεχάστηκα, λες να δώσω μια ευκαιρία ακόμη; Που σημαίνει βέβαια πάλι από την αρχή.

Raven Lord
14-12-2019, 13:06
είμαι μεγάλος φαν δυστοπικών, εναλλακτικής ιστορίας κλπ σεναρίων οπότε δεν είμαι ο κατάλληλος να σου πω. για το budget πάντως, μια χαρά πήγε imo

Art In Haste
14-12-2019, 13:24
Αυτά με τραβάνε και μένα όπως λέγαμε και για το βιβλίο με τον αλέκο τις προάλλες, θα μπει στο πρόγραμμα.

Raven Lord
14-12-2019, 13:28
1η κάνει μια κοιλιά προχωρώντας όπως και η τρίτη. υπομονή :P

Art In Haste
08-09-2020, 21:33
Θέλω να μου πει κάποιος που έχει διαβάσει το βιβλίο και έχει δει και τη σειρά, αν βρίσκει τη μεταφορά καλή. Υπάρχει ρε παιδί μου κάποιος λόγος που το στόρυ κυλάει τόσο καθυστερημένα? Που μπάζει από παντού? Που είναι τίγκα στο ραντομνεςς? Εμπλέκονται κάπου ΒΑΡΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ή κάτι που να δικαιολογεί τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές των χαρακτήρων?

Η μόνη σχέση που έχει η σειρά με το βιβλίο είναι ο τίτλος της και τα ονόματα μερικών χαρακτήρων. Νομίζω οι γιάνκηδες δώσανε ρεσιτάλ ότι ναναι μεταφοράς βιβλίου σε σειρά.

Από κει και πέρα, η πρώτη σεζόν είχε την φάση της, μέτρια σίγουρα αλλά λες δεν γαμιέται. Η δεύτερη ανέβηκε κατακόρυφα επίπεδο και θα μπορούσε να τελειώσει έτσι. Η τρίτη και η τέταρτη δεν έχουν λόγω ύπαρξης και είναι μια μαλακία και μισή.

Raven Lord
09-09-2020, 00:07
δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά και μόνο που έβλεπα την αμερικάνικη σημαία με σβάστικα κάτι μου έκανε :P
τεσπα, η σειρά είχε τα + και τα -, αλλά γενικά τη διασκέδασα