Log in

View Full Version : [Cinema] Sicario (2015)

12 stars circle your brow
06-10-2015, 21:16
Καινούριος Dennis Villeneuve (Incendies, Prisoners κτλ) με Emily Blunt και Del Toro. Παίζει κι ο Jon Bernthal ο οποίος στο Walking Dead μου φαινόταν μαλάκας, αλλά από προχτές που τον είδα στο "Me And Earl..." μου άρεσε αρκετά.

http://www.imdb.com/title/tt3397884/

Phantom Duck
26-01-2016, 16:27
μιλάμε για την ταινία της χρονιάς (όπως το prisoners του ίδιου ήταν χαλαρά η αντίστοιχη το 2013). φο βε ρές εικόνες και τρομακτικά καλός ντελ τόρο, ο τύπος πραγματικά ξέρει να φτιάχνει θρίλερ με την κυριολεκτική έννοια, δεν υπάρχει δευτερόλεπτο χαλάρωσης (και σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα ότι γυρνάει το blade runner 2).

Parasight
26-01-2016, 16:39
^Συμφωνώ απολύτως, το είχα δει πριν κάμποσο καιρό και είχα ξεχάσει να γράψω. Del Toro όντως φοβερός, Blunt επίσης λατρεία, Brolin αξία. Γενικό στήσιμο/ατμόσφαιρα 10/10.

antimusic
26-01-2016, 16:46
yup.

KoiliaSamprela
28-01-2016, 10:57
τολμώ να πω ότι ο Dennis Villeneuve είναι ο αφρός αυτήν την εποχή. Δεν με έχει απογοητεύσει ούτε μια φορά.
(παίζει και το Polytechnique (https://en.wikipedia.org/wiki/Polytechnique_(film)) με ελληνικά λόγια για όσους δεν το έχουν δει

Dr.Gonzo
28-01-2016, 12:51
Καταφτάνω να συνυπογράψω κι εγώ! Φοβερή ατμόσφαιρη, σκοτεινή και "πνιγηρή" αλλά ...πρωτότυπη, με φρέσκια ματιά. Del Toro σαρρώνει και μόνο που υπάρχει στο πλάνο, απλά δεν μπορεί να απογοητεύσει αυτός ο άνθρωπος, δηλώνω φανμπόης αρρωστημένος και αμετανόητος.
Η ευχάριστη "έκπληξη"... η Emily Blunt. Ερμηνεία πολύ στιβαρή, που σε αγκιστρώνει και ταυτόχρονα ένας χαρακτήρας πολύ ιδιαίτερος, να ισορροπεί διαρκώς μεταξύ συναισθηματικής σταθερότητας και κατάρρευσης...

*Δόκιμα να αναφέρω την αναπάντεχη καψούρα που έπαθα με την Blunt ε... φυσικά κι επόμενα, πέρα από την εξωτερική εικόνα, είναι ο ρόλος της τέτοιος που ενώ ο χαρακτήρας είναι τεχνικά ασυνήθιστος, μας επιτρέπεται να δούμε αρκετές συναισθηματικές και προσωπικές πτυχές του. Σαν επακόλουθο, προσφέρεται μεγάλη οικειότητα στον θεατή (σε εμένα τουλάχιστον λολ) και έτσι, λογικό είναι, σου γίνεται ιδιαίτερα συμπαθής ο χαρακτήρας...

Κέβιν Σόρμπο
28-01-2016, 13:06
δεν σε ξερω, αλλα αξιζει να την προσεξεις και στο Edge of Tomorrow, που ειναι συμπαθητικο action sci-fi

Dr.Gonzo
28-01-2016, 13:57
Ούτε εγώ σε ξέρω, αλλά με αφόρμη το Sicario... είδα πρόσφαρα και το Edge Of Tomorrow!
:D :D
Πράγματι δεν απογοητεύτηκα, είναι και σε αυτό πολύ καλή! Αν συνέκρινα ρόλους, θα έλεγα ότι ο χαρακτήρας της στο Sicario είναι έτσι γραμμένος που τον βρίσκω πολύ πιο περίπλοκο και ενδιαφέρων. Αλλά και στο (πολύ ωραίο) Edge Of Tomorrow... δυσκόλα την ξεχνάς, για άλλους λόγους.
http://i.imgur.com/ReqMzTC.jpg
Θα τρελαθούμε τελείως τώρα... δεν περίμενα ποτέ να δω τόσο λάγνα τους... τρικέφαλους σε μια γυναίκα...

freak brother
01-02-2016, 17:45
κατι ελειπε , δλδ εκει που εχτισε ατμοσφαιρα και λιγο πηρες να παρεις πρεφα χαρακτηρες , τελειωσε ... επισης η πρωταγωνιστρια οχι κομαντο , με αυτο το χερακι ουτε g3 δε μπορει να σηκωσει .

tsimpouklano
01-02-2016, 18:00
Εδώ απλώς να πούμε πως η ταινία προς το τέλος έγινε αμερικανιά, με τον Del Τoro να γαμει και να δέρνει, ως άλλος βαν Νταμ. Εντάξει, δεν έχω πρόβλημα με αυτά, αλλά από τον Βιλνέβ περίμενα κάτι (ξανά) το διαφορετικό. Στο κομμάτι της σκηνοθεσίας, πλάνα, η ατμόσφαιρα στα σύνορα, κλπ, ο άνθρωπος, έτσι απλά, δημιουργεί τέχνη. Καλή ήταν, αλλά δεν συγκρίνω με Prisoners ή Incendies. Και σίγουρα όχι καλύτερη της χρονιάς, όταν έχουν βγει Revenant και Hatefull 8.

chris_boss
01-02-2016, 20:01
Να πω κι εγώ ότι είχα μεγάλες προσδοκίες μετά τα σχόλια σας παρότι δεν εχω δει άλλη του Βιλνέβ. Συμφωνώ ότι τα πλάνα και η ατμόσφαιρα ήταν κορυφή. Σε κάθε νέα "τοποθεσία" σε έκανε να νιώθεις άβολα, όπως δηλαδή και η πρωταγωνίστρια. Προς το τέλος με χάλασε και μένα για το λόγο που λέει ο τσιμπουκλανο

δηλαδή ένας αλλοδαπός εξωτερικός σύμβουλος (πρώην εισαγγελέας) ξεγελάει FBI, πεντάγωνο, CIA κλπ και τους χρησιμοποιεί για να πάρει εκδίκηση για την οικογένεια του; λίγο τραβηγμένο

Phantom Duck
01-02-2016, 20:25
δε νομίζω ότι ξεγέλασε κανέναν, εξήγησε και ο brolin ότι προτιμούν να έχει το μονοπώλιο μία μαφία με την οποία τα κανονίζουν πιο εύκολα (και είναι και μια ήπειρο πιο χαμηλά) παρά ανταγωνισμό και τα όσα παρελκόμενα. η cia τον χρησιμοποίησε

το hateful eight δεν είναι η καλύτερη ταινία του δεκέμβρη btw

12 stars circle your brow
01-02-2016, 21:09
Να πω κι εγώ ότι είχα μεγάλες προσδοκίες μετά τα σχόλια σας παρότι δεν εχω δει άλλη του Βιλνέβ. Συμφωνώ ότι τα πλάνα και η ατμόσφαιρα ήταν κορυφή. Σε κάθε νέα "τοποθεσία" σε έκανε να νιώθεις άβολα, όπως δηλαδή και η πρωταγωνίστρια. Προς το τέλος με χάλασε και μένα για το λόγο που λέει ο τσιμπουκλανο

δες οπωσδήποτε το Incendies

δηλαδή ένας αλλοδαπός εξωτερικός σύμβουλος (πρώην εισαγγελέας) ξεγελάει FBI, πεντάγωνο, CIA κλπ και τους χρησιμοποιεί για να πάρει εκδίκηση για την οικογένεια του; λίγο τραβηγμένο

ε όχι, δεν τους ξεγέλασε, οι CIA μέσα στο κόλπο ήταν (τουλάχιστον ο Matt Graver και όσοι χρειάζονταν να ξέρουν), στο FBI και συγκεκριμένα για τους 2 πράκτορες που συμμετείχαν έστησαν το στόρι

Drumsick
01-02-2016, 21:53

Αν κατάλαβα καλά, η CIA, το πεντάγωνο κτλ, ήταν μέσα στο κόλπο, ώστε να κερδίσουν κάποιον έλεγχο στο κολομβιανό καρτέλ, σαν αντάλλαγμα για τη βοήθειά τους στο να πάρει την εκδικησούλα του ντελ τόρο.

Καλό ταινιάκι, όπως τα είπατε, φοβερή ατμόσφαιρα και σκηνοθεσία. Η σκηνή παραλαβής του έτσι μέχρι και να επιστρέψουν στη βάση, ζομγκ. Σαν υπόθεση/πλοκή οκ, δεν τρελάθηκα κιόλας.

Κατά τ'άλλα

δες οπωσδήποτε το Incendies

chris_boss
01-02-2016, 22:32
ναι, ναι, δίκιο έχετε σε αυτό. αλλά και πάλι η φάση που πυροβολεί γρηγορότερα από τη σκιά του μου προκάλεσε μια αμηχανία

Ghoul
02-02-2016, 02:03
τι εννοείς, βίρνα; θες να πεις πως η CIA ήταν μέσα στο κόλπο; τι λες, μίλα ξεκάθαρα.

όντως ωραία ταινία, και η σκηνοθεσία, φωτογραφία, ατμόσφαιρα και ο ντελ τόρο, αλλά περίμενα λίγη περισσότερη πρωτοτυπία από τον βιλνέβ. Prisoners και Incendies είναι ένα σκαλί πάνω.

θα τσεκαριστεί και το Polytechnique.

Art In Haste
02-02-2016, 12:33
Την είδα Κυριακή βράδυ και μέχρι τότε είχα να κάνω μόνο με θετικά σχόλια, ευτυχώς από τότε μέχρι τώρα τα πράγματα μπήκαν λίγο στη θέση τους.

casshern
02-02-2016, 13:23
Τι εννοείς ακριβώς? Δεν σου άρεσε?
Εϊναι λίγο ασαφές το μήνυμά σου.

Κι εγώ την είδα(προσπάθησα δηλαδή) αφού διάβασα εδώ όλα αυτά τα φοβερά σχόλια και επειδή το Prisoners ήταν πράγματι στιβαρό.
Μέχρι τη μέση που άρχισα να τον παίρνω για τα καλά, πολύ κλο-κλό και από αυγό τίποτα. Ξύπνησα λίγο προς το τέλος και δεν ένιωσα ότι πρέπει να έχασα κάτι στο ενδιάμεσο. Ίσως του δώσω άλλη μια ευκαιρία πριν φάει ντηλήτ.

Μάλλον δεν είμαι πια για τίποτα παραπάνω από σειρές των 20λεπτων επεισοδίων.

Art In Haste
02-02-2016, 13:25
Δε μου άρεσε, όχι, και απορούσα με όλα τα θετικά σχόλια από παντού. Ήμουν έτοιμος να ποστάρω την κυριακή το βράδυ και λέω πάλι εγώ θα βγω ο περίεργος αλλά στο ενδιάμεσο εμφανίστηκαν και άλλοι.

KoiliaSamprela
02-02-2016, 13:38
ε παιδιά! μιλάμε για υποκειμενικά πράγματα εδώ, λογικό να μην αρέσει σε όλον τον κόσμο

Stathis63
04-02-2016, 11:05
Αυτό με τα υποκειμενικά έχει καταστρέψει τους καλύτερους καβγάδες.

Coroner
06-02-2016, 11:36
δε τρελάθηκα. Καλή ατμόσφαιρα, κάπου το πήγαινε, αλλά τπτ το ιδιαίτερο από πλοκή και ιστορία. Περίμενα σίγουρα περισσότερα.

Γενικά sicario, revenant, hateful 8 κατώτερες του αναμενόμενου. Ειδικά το revenant... τέσπα, πολύ γκρίνιαξα. Πάω να δω black books

Ghoul
12-02-2016, 02:28
παίζει και το Polytechnique (https://en.wikipedia.org/wiki/Polytechnique_(film)) με ελληνικά λόγια για όσους δεν το έχουν δει

πολύ καλή ταινία, τα είπε όλα μέσα από την απλότητά της, χωρίς πολλά πολλά. θενκς για την πρόταση.

commissar
19-12-2017, 19:59
https://www.youtube.com/watch?v=NBkC83-vh9A

Χωρίς Βιλνέβ, το φοβάμαι λίγο :fear:

Ra Pariah
13-01-2018, 12:05
Απαράδεκτη πορδή, που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να παρομοιασθεί με εμετό. Ολόκληρες σεκάνς πιο βαρετές κι από αγώνα ποδοσφαίρου παιγμένο σε χαλίκι στη δείνα επαρχιακή πόλη, εξόφθαλμα προπαγανδιστική δαιμονοποίηση του Μεξικού, και γενικά μια σιχαμένη τρύπα στο νερό σε ένα genre που κάποτε το υπηρετούσαν ΤΑΙΝΙΑΡΕΣ τύπου "The French Connection". Ο σινεμά που ΔΕΝ θέλουμε.

Phantom Duck
14-01-2018, 14:04
ευτυχώς οι υπόλοιποι θέλουμε.

KoiliaSamprela
15-01-2018, 10:55
Απαράδεκτη πορδή, που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να παρομοιασθεί με εμετό. Ολόκληρες σεκάνς πιο βαρετές κι από αγώνα ποδοσφαίρου παιγμένο σε χαλίκι στη δείνα επαρχιακή πόλη, εξόφθαλμα προπαγανδιστική δαιμονοποίηση του Μεξικού, και γενικά μια σιχαμένη τρύπα στο νερό σε ένα genre που κάποτε το υπηρετούσαν ΤΑΙΝΙΑΡΕΣ τύπου "The French Connection". Ο σινεμά που ΔΕΝ θέλουμε.

Λες για το δεύτερο?

Ra Pariah
15-01-2018, 12:27
Τσου, για το πρώτο. 8)

KoiliaSamprela
15-01-2018, 12:37
Τσου, για το πρώτο. 8)

https://www.youtube.com/watch?v=UKaoWWC9COQ

commissar
20-09-2018, 20:48
Κανένας λόγος να βγει το 2 αλλά σταρχίδιαμαςκανείςδενοιάστηκε γιατί μια χαρά γάμησε, θα μπορούσα να δω ολόκληρη σειρά με Brolin και Del fuckin Toro να γαμάνε το σύμπαν

https://static1.srcdn.com/wordpress/wp-content/uploads/2018/06/Benicio-del-Toro-at-the-end-of-Sicario-Soldado.jpg?q=50&fit=crop&w=738

Ο πιο πάνω user που έγραψε για πορδές εμετούς και τον σινεμά που δε θέλει, ας μείνει μακριά και να δει κάνα wonder woman, ούτε τώρα είναι ο σινεμάς που θέλει :pink:

Ra Pariah
20-09-2018, 21:03
εξόφθαλμα προπαγανδιστική δαιμονοποίηση του Μεξικού

https://www.youtube.com/watch?v=yxuZtnmbqww

freak brother
21-09-2018, 12:31

με βρισκεις συμφωνο συντροφε, μεχρι τελειας.

Ra Pariah
21-09-2018, 20:25
Το κίνημα θα είναι πλέριο και μαζικό. 8)

00i00
21-09-2018, 20:30
το Φρεντς Κοννεξο δεν εχει ουδεμια σκεσις με την λεγαμενη ταινια αλλα κατα τ'αλλα με τον Ρα ειμαστε
σιγα την κουτσ'λουδα

Phantom Duck
21-09-2018, 22:08
εξόφθαλμα προπαγανδιστική δαιμονοποίηση του Μεξικού

https://www.youtube.com/watch?v=yxuZtnmbqww

https://en.wikipedia.org/wiki/2014_Iguala_mass_kidnapping

Ra Pariah
21-09-2018, 22:18
Φαντομντάκιε, έχεις και στοιχεία για μυστικό συνασπισμό των κρατών Κίνας, Ρωσίας, Πακιστάν και Σουδάν, όπως υποστηρίζει ο ίδιος σκηνοθέτης σε άλλο του --συγκλονιστικότερο-- φιλμ; Ρωτάω, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν φοβερό :!:

commissar
22-09-2018, 06:10
Έλα οκ "γούσταειναιαυτά" ξέρω, απλά να πω ότι από αυτό εδώ:

το μοναδικό κομμάτι που μπορώ να πάρω ως κριτική με βάσεις για να συζητήσουμε κάτι είναι το "εξόφθαλμα προπαγανδιστική δαιμονοποίηση του Μεξικού", κάπτεν όμπβιους κλπ.

Όσοι πάλι συμφωνείτε με το

Ολόκληρες σεκάνς πιο βαρετές κι από αγώνα ποδοσφαίρου παιγμένο σε χαλίκι στη δείνα επαρχιακή πόλη

για τη συγκεκριμένη σκηνοθεσία του Βιλνέβ, να πάτε να δείτε το καινούριο πρέντατορ που μόλις βγήκε.

Phantom Duck
22-09-2018, 13:53
Φαντομντάκιε, έχεις και στοιχεία για μυστικό συνασπισμό των κρατών Κίνας, Ρωσίας, Πακιστάν και Σουδάν, όπως υποστηρίζει ο ίδιος σκηνοθέτης σε άλλο του --συγκλονιστικότερο-- φιλμ; Ρωτάω, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν φοβερό :!:

θέλω να πω, απλά δε σου άρεσε η ταινία, όλα κουλ, δε χρειάζεται να το αποδίδεις σε κάποιο φοβερό πολιτικό πρόβλημα της ταινίας. η CIA καθοδηγεί τα καρτέλ άλλωστε, άρα κομμουνιστής ο βιλνέβ. πουστιά :?:

Lazyass
23-09-2018, 21:16
what? με την ίδια λογική
προπαγάνδα κατά των ηπα που αναφέρει ότι με τις ίδιες μεθόδους δρούσαν στο Ιρακ και φυσικά η απαγωγή και η εντολή για δολοφονία της μικρής

κατα τ'άλλα μια χαρά πέρασε το διωράκι, Μπρόλιν και Ντελ Τόρο τίμια δουλειά για να διατηρηθεί το κλίμα του σύμπαντος, με την αλλαγή σκηνοθέτη