View Full Version : Ξανακυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα
Αξίζει νέο θρεντ
Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας: Θεοδώρα Τζάκρη
https://pbs.twimg.com/media/CPiY2jSWwAA0paz.jpg:large
Aleister
23-09-2015, 02:41
Το καλυτερο ειναι αυτο: Υπουργός Παιδείας: Νίκος Φίλης
Kingdom Gone
23-09-2015, 11:53
Όχι, το καλύτερο είναι ο PORTAPORTA
(το σβησε ο τσακαλακος το τουιτερ του, δείτε ενδεικτικά εδώ: http://info-war.gr/%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%85%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%82/)
freak brother
23-09-2015, 12:35
καλα εχω παθει σοκ , δε το περιμενα απο την Συριζαρα !! :P
(το σβησε ο τσακαλακος το τουιτερ του, δείτε ενδεικτικά εδώ: http://info-war.gr/%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%85%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%82/)
https://youtu.be/VL04klS5gvM?t=5m30s
@ 5:30
Taksitzhs
23-09-2015, 13:32
Πελεγρινης, ε. Βαρουφακης νο2. Πρυτανης στο Πανεπιστημιο που διδασκε ηταν.
Phantom Duck
23-09-2015, 15:44
τι εννοείς;
Πάντως, μέσα στο όλο κλίμα του κοινωνικοπολιτικού εμετού και του διαπροσωπικού ζόφου, αν ο ακροδεξιός υφυπουργός αποπεμφθεί/παραιτηθεί, θα οφείλεται κυρίως στο ελληνικό Twitter.
Κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, επειδή ένας από τους δρόμους είναι μέσω της πληροφόρησης και των δικτύων που, όπως αποδεικνύεται, δεν φιμώνονται έτσι εύκολα.
Τα λέει πολύ καλύτερα κι ελπιδοφόρα ο Paul Mason, εδώ (http://www.theguardian.com/books/2015/jul/17/postcapitalism-end-of-capitalism-begun).
https://www.transcend.org/tms/wp-content/uploads/2015/07/sharing-capitalism-utopia3.jpeg
Headphones
23-09-2015, 23:58
«όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς».
«Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις συνεργατών οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα ζητώ και προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά το ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό»
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=448963&catID=1
«Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.
Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ.Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=448973&catID=1
Δακρυα
antimusic
24-09-2015, 05:49
ούτε βασίλης ζαχαρόπουλος.
Πάντως, μέσα στο όλο κλίμα του κοινωνικοπολιτικού εμετού και του διαπροσωπικού ζόφου, αν ο ακροδεξιός υφυπουργός αποπεμφθεί/παραιτηθεί, θα οφείλεται κυρίως στο ελληνικό Twitter.
ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΝΟΧΗΣ???
"Και θα blogaro τακιτκα (sic)
για την δική σας πάρτη
μήπως και τις ιδέες μου
τις κάνετε και party."
http://2.bp.blogspot.com/-iyi4xK7fY3w/T6GE_AIKQNI/AAAAAAAAAcU/JetXJ-O4q3c/s1600/sgouridis.jpg
...
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12019965_484657061695239_9003127198938481081_n.jpg?oh=7a6b8fbf603cae056585539f18aaa147&oe=5664DE79
Κέβιν Σόρμπο
25-09-2015, 11:07
...
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12019965_484657061695239_9003127198938481081_n.jpg?oh=7a6b8fbf603cae056585539f18aaa147&oe=5664DE79
http://2.bp.blogspot.com/-X70mzm5xMaU/TftF8c9sZiI/AAAAAAAADT0/MEMatbvVhqQ/s1600/Master_Roshi_On_Turtle.PNG
https://pbs.twimg.com/media/CP6XLVXWcAAUDtM.jpg:large
asimoulis
16-03-2016, 00:46
Έχουν πέσει όλοι οι κόπροι να φάνε το μουζάλα επειδή είπε τη γείτονα με το πραγματικό της όνομα. Μάγκας, ακόμα και μίλησε για γκάφα μετά (αναγκαστικά).
sfinotouvlaki
16-03-2016, 01:07
Οκ, τσιμπάω εγώ. Γιατί είναι το πραγματικό της όνομα;
asimoulis
16-03-2016, 01:28
Όχι σοβαρά γιατί τσιμπάς, έτσι λέγεται εδώ και δεκαετίες. Διαπλανητικά.
sfinotouvlaki
16-03-2016, 01:36
Μπα. Επίσης, "με το πραγματικό της όνομα" προφανώς παραπέμπει στο πώς πρέπει να λέγεται και όχι στο πώς λέγεται. Τώρα, αν εννοείς ότι πρέπει να λέγεται Μακεδονία επειδή λέγεται (και στο οποίο κάνεις λάθος) Μακεδονία, τότε οκ, δεν υπάρχουν πολλά να κουβεντιαστούν.
Ο κοσμος διαφωνει μαζι σου ασιμουλη, και δεν ειναι τοσο απλο: https://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_naming_dispute#Naming_policies_of_foreign_countries_and_organisations
Εκτος αν εννοεις οτι διαπλανητικα σημαινει χωρις τη μη Σλαβικη-Σοβιετικη Ευρωπη, το Μεξικο, την Αυστραλια και μερικες ακομα χωρες.
Επισης το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ, την Ευρωπαικη Ενωση, και καθε επισημο φορεα.
atom_smasher
16-03-2016, 01:39
η χώρα λέγεται Μακεδονία απ όλους εκτός απο επίσημα.Κοινώς ο κόσμος το χει τουμπανο και μεις κρυφο καμάρι
pitsirikos
16-03-2016, 01:49
η χώρα λέγεται Μακεδονία απ όλους εκτός απο επίσημα.Κοινώς ο κόσμος το χει τουμπανο και μεις κρυφο καμάρι
Αυτό ακριβώς.
asimoulis
16-03-2016, 01:53
Για κάποιο λόγο νομίζω ότι όλοι οι homo sapiens τη λένε στη καθομιλουμένη μακεδονία. Εκτός από τους (περισσότερους, όχι όλους) ελληνικής καταγωγής homo sapiens που είναι δύσκολο να ερμηνεύσει κανείς γιατί αλλά έχουν γίνει απόπειρες.
O χάρτης του φίξερ είναι 10 15 σύμμαχοι της ελλάδας για official purposeς είναι για τους διπλωμάτες αυτά.
Δεν ξέρω τι είναι σωστό ή όχι να λέγεται, ξέρω ότι αποκαλείται έτσι. Ούτε ξέρω αν η φινλανδία είναι σωστό να λέγεται φινλανδία ή η γουαδελούπη γουαδελούπη.
Οπότε κλάιν μάιν ένας έλληνας υπουργός δεν χρησιμοποίησε επίσημη διπλωματική γλώσσα. So what, άπειροι κρατικοί αξιωματούχοι λένε σκόπια (παντελώς σλανγκ αλλά κανείς δεν ενοχλείται).
Art In Haste
16-03-2016, 01:56
Το σίγουρο είναι πως οι μισοί κάτοικοι της δε θέλουν να την ονομάζουν Μακεδονία και αυτοί να αποκαλούνται Μακεδόνες.
asimoulis
16-03-2016, 02:01
source
sfinotouvlaki
16-03-2016, 02:01
Υποθέτω πως επίσης δεν ξέρεις αν είναι σωστό το Ισραήλ να σουλατσάρει σε Δυτική Όχθη και Γάζα, δεν ξέρεις αν αν είναι σωστό να ελέγχεται η μισή Συρία από τους πιθήκους και ο κόσμος όλος από τους καπιταλιστάς. Υποθέτω πως απλώς ξέρεις ότι αυτά συμβαίνουν;
asimoulis
16-03-2016, 02:08
Έχεις δίκιο είπα μαλακία. Είναι σωστό να λέγεται μακεδονία γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται και οι συγκεκριμένοι έχουν αυτοπροσδιοριστεί από παλιά. Εϊναι ολόσωστο. Και το κόλλημα της ελλάδας είναι γιατί είναι ένα κράτος τραμπούκος με τους μικρότερους γείτονες.
Για κάποιο λόγο νομίζω ότι όλοι οι homo sapiens τη λένε στη καθομιλουμένη μακεδονία. Εκτός από τους (περισσότερους, όχι όλους) ελληνικής καταγωγής homo sapiens που είναι δύσκολο να ερμηνεύσει κανείς γιατί αλλά έχουν γίνει απόπειρες.
O χάρτης του φίξερ είναι 10 15 σύμμαχοι της ελλάδας για official purposeς είναι για τους διπλωμάτες αυτά.
Δεν ξέρω τι είναι σωστό ή όχι να λέγεται, ξέρω ότι αποκαλείται έτσι. Ούτε ξέρω αν η φινλανδία είναι σωστό να λέγεται φινλανδία ή η γουαδελούπη γουαδελούπη.
Οπότε κλάιν μάιν ένας έλληνας υπουργός δεν χρησιμοποίησε επίσημη διπλωματική γλώσσα. So what, άπειροι κρατικοί αξιωματούχοι λένε σκόπια (παντελώς σλανγκ αλλά κανείς δεν ενοχλείται).
Το θεμα ειναι πως η Φινλανδια και η Γουαδελουπη δε θελουν να αποκαλουνται Τεξας ή Ελλαδα ή Μακεδονια ή Βορεια Ντακοτα. Εχουν μοναδικη ονομασια, και αρα δεν υπαρχει κανενα προβλημα με κανεναν αλλον, ουτε εχει γινει παγκοσμιως θεμα εδω και 25 χρονια το ονομα τους. Να ναι καλα οι καταπληκτικοι Ελληνες πολιτικοι της δεκαετιας του 90, που δεν ηθελαν να αποκαλειται Βορεια Δημοκρατιας της Μακεδονιας, και τωρα οι homo sapiens που αναφερεις την αποκαλουν Μακεδονια.
Αλλο καθομιλουμενη, αλλο επισημη διπλωματικη γλωσσα. Το να μην καταλαβαινεις τι αντικτυπο μπορει να εχει οταν ενας υπουργος μιας χωρας που πασχιζει εδω και 20 χρονια το να μην περασει ως επισημο ονομα το "Μακεδονια" ειναι ακριβως αντιθετο με τη λογικη σου, που λεει πως "ε αφου ετσι ολοι το λενε, ετσι λεγεται". Ειναι και τα δυο απλο common sense. Για τον ιδιο λογο οι αξιωματουχοι που λες την αναφερουν ως Σκοπια, κι οχι για να ειναι επισημοι και να χρησιμοποιουν "σωστη γλωσσα". Αλλιως θα επρεπε ολοι να τους λεμε FYROM, οπως δηλαδη ισχυε για καμια δεκαρια χρονια, μεχρι που οι "Μακεδονες" περασαν υπουλα το Macedonia και τωρα εχεις να λες ετσι οτι "αφου ετσι ειναι ρε παιδια, εχει μακεδονικες πινακιδες, αρα μακεδονια λεγεται" :razz:
Art In Haste
16-03-2016, 02:10
source
Google it, οι Αλβανοί θέλουν να μπουν σε ΕΕ/ΝΑΤΟ και στα αρχίδια τους το όνομα που ούτως ή άλλως δε το θέλουν αφού θέλουν να λέγονται Αλβανοί.
sfinotouvlaki
16-03-2016, 02:10
Ε, ναι, και ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται εδαφικά και αυτό κάνουν από την αρχή της ιστορίας οι φαν του εδαφικού αυτοπροσδιορισμού.
asimoulis
16-03-2016, 02:12
Οι αλβανοί είναι 25% και φυσικά δεν είναι όλοι separatists κλπ. Όπως και οι άλλες εθνικές ομάδες.
asimoulis
16-03-2016, 02:17
Το να μην καταλαβαινεις τι αντικτυπο μπορει να εχει οταν ενας υπουργος μιας χωρας που πασχιζει εδω και 20 χρονια το να μην περασει ως επισημο ονομα το "Μακεδονια" ειναι ακριβως αντιθετο με τη λογικη σου, που λεει πως "ε αφου ετσι ολοι το λενε, ετσι λεγεται". Ειναι και τα δυο απλο common sense. Για τον ιδιο λογο οι αξιωματουχοι που λες την αναφερουν ως Σκοπια, κι οχι για να ειναι επισημοι και να χρησιμοποιουν "σωστη γλωσσα". Αλλιως θα επρεπε ολοι να τους λεμε FYROM, οπως δηλαδη ισχυε για καμια δεκαρια χρονια, μεχρι που οι "Μακεδονες" περασαν υπουλα το Macedonia και τωρα εχεις να λες ετσι οτι "αφου ετσι ειναι ρε παιδια, εχει μακεδονικες πινακιδες, αρα μακεδονια λεγεται" :razz:
Διαφωνούμε αλλά συνεννοούμαστε. Ο μουζάλας εγώ και άλλοι διαφωνούμε με αυτήν την διαχρονική θέση και θέλουμε να αλλάξει και να αποκατασταθούνε οι σχέσεις στο έπακρο. Και να ανοίξει και συζήτηση υγιής για τη σχετική μειονότητα κλπ κλπ κλπ. Εικάζω για το μουζάλα έτσι? τέτοια 'λάθη' δεν κάνεις ;)
Οκ, οταν εχεις πολυ καλη φιλη ΣΚΟΠΙΑΝΗ που εχει μεγαλωσει θεωρωντας οτι ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν Μακεδονας (δηλαδη απο τη χωρα της), πως η Ελλαδα εχει κλεψει την ιστορια της Μακεδονιας (δηλαδη της χωρας της) και πως η Αρχαια Αυτοκρατορια που εφτανε μεχρι την Ινδια ηταν Μακεδονικη (δηλαδη της χωρας της), και πως ειναι αυτονοητο πως οτιδηποτε αναφερεται παγκοσμιως ως Μακεδονικο σημαινει απο τη Μακεδονια (δηλαδη τη χωρα της), η οποια μαλιστα ειναι μορφωμενη και εξυπνη και πολυ καλοσυνατη, τοτε τα λεμε ισως λιγο καλυτερα. Γιατι προφανως μπορει να μιλας με ποσοστα και 25% και για "αποκατασταση σχεσεων", αλλα μαλλον δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζεις. Το τι ακριβως διδασκεται στα σχολεια της "Μακεδονιας" και το τι αποψη εχουν οι ανθρωποι εκει περα για τα εδαφη, την ιστορια, κτλ μαλλον απεχει πολυ απο αυτο που εχεις στο μυαλο σου.
Art In Haste
16-03-2016, 02:26
Οι αλβανοί είναι 25%
Καλά
Aleister
16-03-2016, 02:35
asimoulis πρεπει να σου ηρθε ορεξη για τρολλινγγ ε
οι τυποι προσπαθουν να καπηλευτουν την ιστορια ενος χωρου που δεν συνορευει αμεσα καν με το κρατος τους (!) χεσε τα υπολοιπα περι γλωσσας, ιερο αιλλυνικω DNA κτλ το ολο θεμα ειναι τοσο γελοιο που δεν αξιζει καν να το συζηταει κανεις στα σοβαρα
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/33/Map_Macedonia_336_BC-en.svg/2000px-Map_Macedonia_336_BC-en.svg.png
(για να ειμαστε και on topic τωρα το ολο σκηνικο με Μουζαλα μυριζει σταχτη στα ματια απο που και να το πιασεις, η τα συμφωνησαν να τους ριξει ο συγκαμμενος γιατι δεν μπορουν να περασουν το μαχαιρι στις συνταξεις η ειναι απλα μια μαλακια που σκαρφιστηκαν για να χασουν τις επομενες 3 μερες να συζητανε γι'αυτο τα media)
asimoulis
16-03-2016, 02:39
Οκ, οταν εχεις πολυ καλη φιλη ΣΚΟΠΙΑΝΗ που εχει μεγαλωσει θεωρωντας οτι ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν Μακεδονας (δηλαδη απο τη χωρα της), πως η Ελλαδα εχει κλεψει την ιστορια της Μακεδονιας (δηλαδη της χωρας της) και πως η Αρχαια Αυτοκρατορια που εφτανε μεχρι την Ινδια ηταν Μακεδονικη (δηλαδη της χωρας της), και πως ειναι αυτονοητο πως οτιδηποτε αναφερεται παγκοσμιως ως Μακεδονικο σημαινει απο τη Μακεδονια (δηλαδη τη χωρα της), η οποια μαλιστα ειναι μορφωμενη και εξυπνη και πολυ καλοσυνατη, τοτε τα λεμε ισως λιγο καλυτερα. Γιατι προφανως μπορει να μιλας με ποσοστα και 25% και για "αποκατασταση σχεσεων", αλλα μαλλον δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζεις. Το τι ακριβως διδασκεται στα σχολεια της "Μακεδονιας" και το τι αποψη εχουν οι ανθρωποι εκει περα για τα εδαφη, την ιστορια, κτλ μαλλον απεχει πολυ απο αυτο που εχεις στο μυαλο σου.
Γνωστά αυτά, αλλά το πραγματικό πρόβλημα θα ήταν αν έλεγε το ίδιο όσοι τους λένε μασεντόνιανς και πιο συγκεκριμένα οι σλάβοι αδερφοί τους. Επειδή λοιπόν μιλάω με πολλούς απο αυτούς εδώ που είμαι, σέρβους βόσνιους κλπ ενώ τους φαίνεται γελοίο το naming dispute το ίδιο γελοίο τους φαίνεται και η παράκρουση των γειτόνων με μεγαλέξανδρο κλπ.
asimoulis
16-03-2016, 02:44
Δύο σλάβοι συζητούν κάπου στη μακεδονία το 1900:
οι τυποι προσπαθουν να καπηλευτουν την ιστορια ενος χωρου που δεν συνορευει αμεσα καν με το κρατος τους (!) χεσε τα υπολοιπα περι γλωσσας, ιερο αιλλυνικω DNA κτλ το ολο θεμα ειναι τοσο γελοιο που δεν αξιζει καν να το συζηταει κανεις στα σοβαρα
Είπε ο ένας σχολιάζοντας τις φιλοδοξίες του ελληνικού κράτους και ο άλλος γέλασε δυνατά.
Ηθικό δίδαγμα: Σε έχουν κάνει ταλιμπάν από τα παιδικά σου χρόνια με τη μακεδονία ένα ολόκληρο σύστημα που δρα εδώ και 100 και πλέον χρόνια. Ξεπέρασε την προπαγάνδα τους είναι εύκολο. Την πήραμε καλώς κακώς, ομογενοποιήσαμε τον πληθυσμό ε ας μη συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο φτάνει.
zumorito
16-03-2016, 04:03
Δηλαδή δεν μπορούμε να μην γουστάρουμε εξίσου τα καραγκιοζιλίκια του σύγχρονου ελληνικού κράτους περί καπήλευσης του ονόματος και της ιστορίας της μακεδονίας όσο και αυτά των σκοπιανών?
Μακεδονία υπήρξε και δεν υπάρχει πλέον, κανείς δεν χρειάζεται/πρέπει να χρησιμοποιεί την ιστορία μιας παλιάς αυτοκρατορίας για να χτίσει εθνικό προφίλ και να αυτοπροσδιοριστεί κατά τη γνώμη μου. Ούτε αυτοί ούτε εμείς.
Αν η βάση είναι αυτή τότε μπορούμε να κάνουμε μια διαφορετική κουβέντα. Και ο κάθε Μουζάλας με το να χρησιμοποιεί τον όρο, στην ουσία ρίχνει νερό στο μύλο τους. Να πει όυτε Μακεδονία από εκεί, ούτε από εδώ. Ζούμε και οι 2 σε εδάφη που ήταν κομμάτι κάποιων άλλων.
asimoulis
16-03-2016, 05:11
Προφανώς συμφωνώ, αλλά πρέπει να ξεχωρίσουμε τα 2 θέματα, το όνομα που υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες με τους μεγαλέξανδρους.
Κάθε φορά που ανοίγω τη συζήτηση για το όνομα, οι έλληνες συνομιλητές μου βάζουν στην κουβέντα την ανιστόρητη κατά γενική ομολογία έξαρση των γειτόνων που ξεκίνησε στα 90ς. Ε έτερον εκάτερον, διαχρονικά αυτή η οντότητα είτε σαν κομμάτι της γιουγκοσλαβίας είτε μετά λέγεται μακεδονία άσχετα από μεγαλέξανδρους κλπ.
sfinotouvlaki
16-03-2016, 09:39
Όσο ανιστόρητη και υστερόβουλη είναι η έξαρση με τον Αλέξανδρο, άλλο τόσο είναι και η παλιότερη με το όνομα, την εθνικότητα και τη γλώσσα. Και προφανώς δεν είναι δυο θέματα, είναι ένα, πολύ περισσότερο για τους ίδιους, εφόσον προσπαθούν μέσω του ενός να οικειοποιηθούν το άλλο. Τώρα, αν εσύ ασιμούλη δεν το βλέπεις, είτε πρέπει να βγάλεις το κεφάλι από την άμμο είτε να σταματήσεις να προβάλεις τη δική σου φαντασίωση στα πεπραγμένα και τις προθέσεις της μιας μεριάς. Επίσης, ζουμαρίτο, αν κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την ιστορία μιας παλιάς αυτοκρατορίας (υποθέτω κι ενός παλιού κράτους, ενός παλιού πολιτισμού κ.λπ.), κάνε μας μια λίστα με το τι θα πρέπει να εγκαταλείψει κάθε κράτος. Πλάκα θα έχει.
OniBocho
16-03-2016, 09:53
Το γεγονός ότι οι γείτονες είναι κομμάτι κατσαπλιάδες, δύσκολα το αμφισβητεί κανείς. Δύσκολα όμως αμφισβητείται και το πόση πατριδοπερηφάνεια μας έχουν πουλήσει εδώ πέρα με τον Μέγα Στρατηλάτη και την Παγκόσμια Αυτοκρατορία του.
Ομολογουμένως, το πρόβλημα ξεκίνησε με τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας. Όσοι είχαμε επαφές με τους "γιουγκοσλάβους" που διακόπευαν κατά χιλιάδες στα καταγάλανα νερά της Χαλκιδικάρας, θυμόμαστε ότι ο όρος "Μακεδονία" χρησιμοποιούνταν παλαιόθεν και απλά δε δημιουργήθηκε ποτέ διπλωματικό ζήτημα, γιατί δεν προσδιόριζε κρατικά σύνορα και εθνικές ονομασίες. Με τη διάσπαση όμως του Γιουγκοσλαβικού κράτους, προέκυψε αυτή η ανάγκη και τσουπ, οι Ψωμιάδηδες του τόπου πρωτοστάτησαν στις διαμαρτυρίες για το "Μακεδονικό ζήτημα", που ο βρυκόλακας είχε σχολιάσει πως "σε δέκα χρόνια δε θα θυμάται κανείς".
Ο zumorito είπε τα πράγματα όπως τα σκέφτομαι κι εγώ. Έλα πείσε όμως τον αίλοινα κουμπούρα δάσκαλο να μη μιλήσει για την αιλοινική μαγκιά του μεγαλέκου και τον ιχώρ και δε συμμαζεύεται. Κι αντιστοίχως τον "σκοπιανό" (γελάω και μόνο στην ιδέα ότι στην αντίθετη περίπτωση "καπηλείας" θα μας αποκαλούσαν οι από εκεί "αθηναίους").
Βαλκάνια, η κωλοτρυπίδα του πλανήτη.
Βαλκάνια, η κωλοτρυπίδα του πλανήτη.
Kingdom Gone
16-03-2016, 12:27
Το θεμα ειναι πως η Φινλανδια και η Γουαδελουπη δε θελουν να αποκαλουνται Τεξας ή Ελλαδα ή Μακεδονια ή Βορεια Ντακοτα. Εχουν μοναδικη ονομασια, και αρα δεν υπαρχει κανενα προβλημα με κανεναν αλλον, ουτε εχει γινει παγκοσμιως θεμα εδω και 25 χρονια το ονομα τους. Να ναι καλα οι καταπληκτικοι Ελληνες πολιτικοι της δεκαετιας του 90, που δεν ηθελαν να αποκαλειται Βορεια Δημοκρατιας της Μακεδονιας, και τωρα οι homo sapiens που αναφερεις την αποκαλουν Μακεδονια.
Αλλο καθομιλουμενη, αλλο επισημη διπλωματικη γλωσσα. Το να μην καταλαβαινεις τι αντικτυπο μπορει να εχει οταν ενας υπουργος μιας χωρας που πασχιζει εδω και 20 χρονια το να μην περασει ως επισημο ονομα το "Μακεδονια" ειναι ακριβως αντιθετο με τη λογικη σου, που λεει πως "ε αφου ετσι ολοι το λενε, ετσι λεγεται". Ειναι και τα δυο απλο common sense. Για τον ιδιο λογο οι αξιωματουχοι που λες την αναφερουν ως Σκοπια, κι οχι για να ειναι επισημοι και να χρησιμοποιουν "σωστη γλωσσα". Αλλιως θα επρεπε ολοι να τους λεμε FYROM, οπως δηλαδη ισχυε για καμια δεκαρια χρονια, μεχρι που οι "Μακεδονες" περασαν υπουλα το Macedonia και τωρα εχεις να λες ετσι οτι "αφου ετσι ειναι ρε παιδια, εχει μακεδονικες πινακιδες, αρα μακεδονια λεγεται" :razz:
Δηλαδή άμα η επίσημη ονομασία ήταν Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας στη καθομιλουμένη θα την λέγαν όλοι έτσι και όχι Μακεδονία, το πιστεύεις; Και τη Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα πως ακριβώς θα έπρεπε να την αποκαλούμε; Βορειοδημοκρατικομακεδονική μειονότητα; Και τα Μακεντόνσκι, την διάλεκτο τους;
Και εντέλει ποιος είναι ο μεγάλος κίνδυνος αν έχουν αυτές τις απόψεις; Θα μπουν οι "Σκοπιανοί" και θα πάρουν τη Θεσσαλονίκη; Πλάκα με κάνετε;
Και στην Ελλάδα τις ίδιες βλακείες τους διδάσκουν και τις ίδιες απόψεις έχουν, όπως αποδεικνύεται απ' το παρόν θρεντ, μην ανησυχείς.
OniBocho
16-03-2016, 13:16
Παραιτήθηκε πριν λίγο λέει, ε;
sfinotouvlaki
16-03-2016, 13:20
όπως αποδεικνύεται απ' το παρόν θρεντ
Για πες...
για το δικαιωμα της αυτοδιαθεσης των λαων δε θα μιλησει κανενας?
Kingdom Gone
16-03-2016, 20:02
όπως αποδεικνύεται απ' το παρόν θρεντ
Για πες...
Δε ξέρω, φαντάζομαι πως, όπως πολλοί παρόντες, όσοι παθαίνουν υπαρξιακή ταραχή όταν αποκαλούν τη χώρα στα βόρεια σύνορα της ελλάδος με το όνομα της μάλλον έχει φάει όλη την προπαγάνδα περί δισχιλιετούς (ή είναι τρισχιλιετούς; μπερδεύομαι) συνέχειας, περί ελληνορθόδοξου πολιτισμού, φυλετικής και εθνοτικής ομοιογένειας της ελλάδας κλπ. Μπορεί να πιστεύουν μέχρι και στο κρυφό σχολειό ή και στους Ελ ακόμα, δε ξέρω. Άλλωστε άμα αρχίσει η κατηφόρα ποιος μπορεί να πει που σταματάει;
Και επειδή τέτοιου είδους χαζομάρα δε μου φαίνεται επίκτητη, χρειάζεται εκπαίδευση για να την αποκτήσει κανείς, φαντάζομαι πως το ελληνικό σχολείο, όπου επίσημα ή ανεπίσημα διδάσκονται αυτά, είναι ο τόπος του σχετικού εγκλήματος.
sfinotouvlaki
16-03-2016, 20:18
Ναι βρε παιδί μου, οι παρόντες με την υπαρξιακή ταραχή ρωτάω ποιοι είναι...
Άλλη περίπτωση να βρίσκει κάποιος άκυρο το όνομα Μακεδονία έχεις φανταστεί ή μόνο το πατρίς - θρησκεία φαντάζει ως μόνη πιθανή αιτία;
Δε ξέρω, φαντάζομαι πως, όπως πολλοί παρόντες, όσοι παθαίνουν υπαρξιακή ταραχή όταν αποκαλούν τη χώρα στα βόρεια σύνορα της ελλάδος με το όνομα της μάλλον έχει φάει όλη την προπαγάνδα περί δισχιλιετούς (ή είναι τρισχιλιετούς; μπερδεύομαι) συνέχειας, περί ελληνορθόδοξου πολιτισμού, φυλετικής και εθνοτικής ομοιογένειας της ελλάδας κλπ. Μπορεί να πιστεύουν μέχρι και στο κρυφό σχολειό ή και στους Ελ ακόμα, δε ξέρω. Άλλωστε άμα αρχίσει η κατηφόρα ποιος μπορεί να πει που σταματάει;
Και επειδή τέτοιου είδους χαζομάρα δε μου φαίνεται επίκτητη, χρειάζεται εκπαίδευση για να την αποκτήσει κανείς, φαντάζομαι πως το ελληνικό σχολείο, όπου επίσημα ή ανεπίσημα διδάσκονται αυτά, είναι ο τόπος του σχετικού εγκλήματος.
Μια βασικη διαφορα που μπορει να βρει καποιος ειναι η γλωσσα. Η αρχικη γλωσσα που χρησιμοποιηθηκε στην Ελλαδα οταν πρωτοαπελευθερωθηκε ηταν η καθαρευουσα ελληνικη. Υποθετω οτι σε επιπεδο φωνητικης επικοινωνιας θα υπηρχε μια πιο απλοποιημενη εκδοση απο την οποια προεκυψε η γλωσσα που μιλαμε σημερα. Με βαση κειμενα κλπ η γλωσσα η συγκεκριμενη οντως υπηρχε ολα αυτα τα χρονια. Οποτε οι Ελληνες σαν "πραμα" περαν ολων των αλλων αποτελουσαν μια ομαδα η οποια μιλαγε μια "αρχαια" και ψιλομοναδικη σε δομη γλωσσα εκεινη τη περιοδο (αντιστοιχη μοναδικοτητα εχουν και τα αλβανικα), προφανως μεταξυ αλλων (τουρκικων, σλαβικων και διαλεκτων τυπου αρβανιτικων, βλαχικων κ.α.). Οποτε εχεις καποιους τυπους που μαζευτηκαν το 1821 (και πιο πριν αλλα τοτε τα καταφεραν) και ειπαν "Εχουμε κοινη γλωσσα, κοινη θρησκεια, δε γουσταρουμε να τα σκαμε στους τουρκους να πανε να γαμηθουν θα το κανουμε μονοι μας". Επαιξε και το backround των συμμαχικων δυναμεων που θελανε να χωθουν στην Οθωμανικη Αυτοκρατορια και να τη διασπασουν, Φιλικες εταιριες, Ρωσσοι κλπ και ωπ, να ενα κρατος, που υποτιθεται οτι εχει παρελθον τους αρχαιους Ελληνες και ο,τι ειχαν κανει (με τον μεγαλεκο να ειναι ενα μερος της ιστοριας αυτης) και μελλον το Πα.Σο.Κ. και το Scarpa και το Caprice στη Μυκονο.
Απο την αλλη οι φιλοι προς τα βορεια (δε τους κατονομαζω σκοπιανους η μακεδονες προς το παρον θα περιμενω να βγαλετε ακρη :lol: ) ξεκινησαν το ολο νταβαντουρι τους πολυ πιο προσφατα, οι Βουλγαροι τους λενε Βουλγαρους, οι Αλβανοι τους λενε Αλβανους, εμεις τους λεμε ο,τι σκατα τους λεμε, οι υπολοιποι τους λενε Μακεδονες και η γλωσσα τους ειναι πολυ πιο συγχρονη απο τη δικη μας. Οποτε με βαση τετοιου ειδους δεδομενα, τεχνικα εχουν λιγοτερα διαπιστευτηρια απο αυτους που ιδρυσαν τον Ελληνικο κρατος (οταν το εκαναν). Στο κατω κατω εμεις γιατι ειμαστε Σλαβοι; Δε καταλαβα; Ολοι περασαν απο τη βαλκανικη χερσονησο, Σλαβοι, Βουλγαροι, Βυζαντινοι, Ρωμαιοι, Τουρκοι, Αραβες, Σταυροφοροι διαφορων προελευσεων κλπ.
Προφανως τα παραπανω που λεω τα λεω με εκπαιδευση μεσου ελληνικου σχολειου, αρα οκ μπορει να λεω και μαλακιες, αλλα εγω κατι τετοιο εχω στο μυαλο μου πανω στο θεμα. Παντως νομιζω οτι συγκρισεις του τυπου "οταν ιδρυθηκε το Ελληνικο κρατος γιατι ονομαστηκε Ελληνικο" ειναι αρκετα ατυχεις δεδομενης της τοτε και τωρα γεωπολιτικης καταστασης.
Kingdom Gone
16-03-2016, 20:52
Άλλη περίπτωση να βρίσκει κάποιος άκυρο το όνομα Μακεδονία έχεις φανταστεί ή μόνο το πατρίς - θρησκεία φαντάζει ως μόνη πιθανή αιτία;
Γιατί ρωτάς, θες να δεις αν σε συμπεριλαμβάνει; Υπαρξιακή ταραχή έχουν όσοι θεωρούν πως ένα τέτοιο όνομα θα μπορούσε να είναι κάποιου είδους απειλή για την ύπαρξη και την ακεραίοτητα του κράτους ή του έθνους και που θίγονται όποτε κάποιος το χρησιμοποιεί δημοσίως στην ελλάδα. Αν σε βρίσκει σύμφωνο κάτι τέτοιο τότε ναι, μάλλον ανήκεις στην σχετική κατηγορία.
Να το βρίσκει άκυρο έτσι γενικά δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοείς. Σα γεωγραφικός προσδιορισμός μου φαίνεται οκ, σαν ιστορικός προσδιορισμός μου φαίνεται άκυρος, δε βρίσκω δηλαδή πως η μακεδονία έχε μεγαλύτερο έρεισμα από την ελλάδα στο μεγαλεξανδρο και το όλο πάρεδωσε επί του θέματος μου φαίνεται καρναβάλι. Αλλά το να υποστηρίζεις την απαγόρευση αυτού του ονόματος μόνο στο πλαίσιο πατρις-θρησκεία-οικογένεια μου φαίνεται νοητό ή στο πλαίσιο τσαμπουκά του ελληνικού κράτους στα βαλκάνια, δύο πλαίσια που εδώ που τα λέμε δύσκολα κανείς μπορεί να ξεχωρίσει ολοσχερώς.
Δεν μου έχει δοθεί, ούτε απ' τους παρόντες ούτε γενικά, κάποια άλλη αιτιολόγηση. Εσύ γιατί διαφωνείς στη χρήση του ονόματος;
VidnaObmana
16-03-2016, 21:45
Γιατί ρωτάς, θες να δεις αν σε συμπεριλαμβάνει; Υπαρξιακή ταραχή έχουν όσοι θεωρούν πως ένα τέτοιο όνομα θα μπορούσε να είναι κάποιου είδους απειλή για την ύπαρξη και την ακεραίοτητα του κράτους ή του έθνους και που θίγονται όποτε κάποιος το χρησιμοποιεί δημοσίως στην ελλάδα. Αν σε βρίσκει σύμφωνο κάτι τέτοιο τότε ναι, μάλλον ανήκεις στην σχετική κατηγορία.
Να το βρίσκει άκυρο έτσι γενικά δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοείς. Σα γεωγραφικός προσδιορισμός μου φαίνεται οκ, σαν ιστορικός προσδιορισμός μου φαίνεται άκυρος, δε βρίσκω δηλαδή πως η μακεδονία έχε μεγαλύτερο έρεισμα από την ελλάδα στο μεγαλεξανδρο και το όλο πάρεδωσε επί του θέματος μου φαίνεται καρναβάλι. Αλλά το να υποστηρίζεις την απαγόρευση αυτού του ονόματος μόνο στο πλαίσιο πατρις-θρησκεία-οικογένεια μου φαίνεται νοητό ή στο πλαίσιο τσαμπουκά του ελληνικού κράτους στα βαλκάνια, δύο πλαίσια που εδώ που τα λέμε δύσκολα κανείς μπορεί να ξεχωρίσει ολοσχερώς.
Δεν μου έχει δοθεί, ούτε απ' τους παρόντες ούτε γενικά, κάποια άλλη αιτιολόγηση. Εσύ γιατί διαφωνείς στη χρήση του ονόματος;
Και σαν γεωγραφικος δεν στεκει τοσο.. Γεωγραφικα η Μακεδονια ειναι ευρυτερη περιοχη, που περιλαμβανει μερος της βορειας ελλαδας, ενα μικρο κομματι της βουλγαριας και το κρατος που ονομαζεται... Μακεδονια. Οποτε ειναι λιγο παραλογος σαν προσδιορισμος
Aleister
16-03-2016, 21:48
https://i.imgur.com/9dyRMI6.jpg
kleidwste to
sfinotouvlaki
16-03-2016, 22:23
Εσύ γιατί διαφωνείς στη χρήση του ονόματος;
Γιατί εκτός του ότι δεν στέκει ιστορικά, δεν στέκει ούτε γεωγραφικά. Η γεωγραφική περιοχή "Μακεδονία", όσο χαλαρά και να την ορίσει κάποιος, δεν ταυτίζεται με το συγκεκριμένο κράτος. Κάθε εθνική ιδεολογία, πάνω στην οποία δημιουργείται ένα έθνος κράτος, είναι αναπόφευκτα ασαφής και περιλαμβάνει μυθικά στοιχεία, αλλά, συνήθως, αυτά έχουν κάποια υπαρκτή ιστορική, πολιτισμική και γεωγραφική βάση. Ιστορικός δεν είμαι, αλλά όσα γνωρίζω σχετικά με κάνουν να πιστεύω ότι αυτή η βάση εδώ απουσιάζει. Όσο αισθητικά θλιβερό είναι να βλέπεις Έλληνες να μπερδεύουν μύθο με ιστορία και να τονίζουν την ελληνικότητα του σύμπαντος, άλλο τόσο στενόχωρο είναι και στις υπόλοιπες περιπτώσεις.
Τώρα, όσον αφορά στον υπαρξιακό κίνδυνο, δεν με απασχόλησε ποτέ ιδιαίτερα, για την ακρίβεια θεωρώ ότι πλάκα θα είχε, αλλά, σε κάθε περίπτωση, ιστορικά αυτή η διαμάχη ήταν συνδεδεμένη και με τέτοια στοιχεία, απ' όσο γνωρίζω. Το ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι φόβοι τώρα, δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν στο μέλλον, ο ιστορικός χρόνος σε γενικές γραμμές λειτουργεί διαφορετικά από τον άμεσα πολιτικό. Δεν θα ήταν ανήκουστο πάντως. Άλλωστε, η ίδια η ιστορία των Βαλκανίων και οι εθνικιστικές ιστοριογραφίες τους δείχνουν πως η ιστορικοπολιτισμική μυθοπλασία χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό για την αναδρομική δικαιολόγηση εδαφικών απαιτήσεων.
asimoulis
16-03-2016, 22:46
Κι εγώ το πιστεύω ότι οι βόρειοι γείτονες κινδυνεύουν δυνητικά από την Ελλάδα όχι βέβαια σήμερα με αυτές τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Επί του ονόματος τώρα ο καθένας εκ των πραγμάτων θα το λέει όπως θέλει. Απλά πόσταρα την αγανάκτηση μου για το κράξιμο που τρώει ο μουζάλας και θεωρώ την ονομασία ''μακεδονία'' θεμιτή και ότι δείχνει σεβασμό σε μια εθνική ομάδα που έχει διαχρονικά υποστεί πολλά και σε μια μικρή χώρα που θα έπρεπε να είχαμε καλές σχέσεις.
Πιθανές λύσεις με σύνθετη ονομασία ώστε να μην πληγωθούν όσοι έλληνες αισθάνονται συναισθηματικό δέσιμο με την πολιτιστική κληρονομιά του συγκεκριμένου ονόματος χάθηκαν λόγω εθνικού παροξυσμού στα 90ς και δεν τις εξετάζω πλέον.
Kingdom Gone
16-03-2016, 22:52
Εσύ γιατί διαφωνείς στη χρήση του ονόματος;
Γιατί εκτός του ότι δεν στέκει ιστορικά, δεν στέκει ούτε γεωγραφικά. Η γεωγραφική περιοχή "Μακεδονία", όσο χαλαρά και να την ορίσει κάποιος, δεν ταυτίζεται με το συγκεκριμένο κράτος. Κάθε εθνική ιδεολογία, πάνω στην οποία δημιουργείται ένα έθνος κράτος, είναι αναπόφευκτα ασαφής και περιλαμβάνει μυθικά στοιχεία, αλλά, συνήθως, αυτά έχουν κάποια υπαρκτή ιστορική, πολιτισμική και γεωγραφική βάση. Ιστορικός δεν είμαι, αλλά όσα γνωρίζω σχετικά με κάνουν να πιστεύω ότι αυτή η βάση εδώ απουσιάζει. Όσο αισθητικά θλιβερό είναι να βλέπεις Έλληνες να μπερδεύουν μύθο με ιστορία και να τονίζουν την ελληνικότητα του σύμπαντος, άλλο τόσο στενόχωρο είναι και στις υπόλοιπες περιπτώσεις.
Τώρα, όσον αφορά στον υπαρξιακό κίνδυνο, δεν με απασχόλησε ποτέ ιδιαίτερα, για την ακρίβεια θεωρώ ότι πλάκα θα είχε, αλλά, σε κάθε περίπτωση, ιστορικά αυτή η διαμάχη ήταν συνδεδεμένη και με τέτοια στοιχεία, απ' όσο γνωρίζω. Το ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι φόβοι τώρα, δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν στο μέλλον, ο ιστορικός χρόνος σε γενικές γραμμές λειτουργεί διαφορετικά από τον άμεσα πολιτικό. Δεν θα ήταν ανήκουστο πάντως. Άλλωστε, η ίδια η ιστορία των Βαλκανίων και οι εθνικιστικές ιστοριογραφίες τους δείχνουν πως η ιστορικοπολιτισμική μυθοπλασία χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό για την αναδρομική δικαιολόγηση εδαφικών απαιτήσεων.
Το ότι μπορεί να "μη στέκει" ιστορικά και γεωγραφικά δεν είναι λόγος από μόνος του, ακόμα κι αν ισχύει. Άλλωστε δε νομίζω πως όλη η συζήτηση εκκινεί από καμιά καΐλα ιστορικής ή γεωγραφικής ακρίβειας, οπότε το σημαντικό είναι το πολιτικό διακύβευμα. Δε νομίζω πως μπορεί κανείς να θεωρεί πως μπορεί να κάνει αμερόληπτη φιλολογική κουβέντα επί του θέματος στην ελλάδα αυτή τη στιγμή. Άλλωστε το ζουμί είναι πως η κατάρριψη των εθνικών μύθων των δίπλα είναι πολύ εύκολη, αλλά των δικών μας είναι που αποδεικνύεται πάντα δύσκολη, ακόμη κι αν το παίζουμε αμερόληπτοι.
Φυσικά μπορεί σε κάποιο ασαφές μέλλον πολλά να γίνουνε, το μέλλον διαρκεί πολύ και τα λοιπά, το ως τώρα δεδομένο πάντως είναι αντίστροφο, δηλαδή έχει η ελλάδα περισσότερο δείξει έμπρακτη επιθετικότητα προς τη μακεδονία, από τα βέτο στις διαδικασίες ένταξης στην ευρώπη, από τα μακεδονικά συλλαλητήρια, όπου αν θυμάμαι καλά ήταν αρκετά ευμεγεθή, στηρίζονταν από ένα μεγάλο κομμάτι της πολιτικής τάξης αυτής της χώρας και φωναζόντουσαν συνθήματα όπως πχ "σύνορα με τη σερβία". Αν αυτά δεν είναι επιθετικότητα και υπαρξιακή απειλή προς την γείτονα τότε τι είναι; Οπότε δε νομίζω πως μια θέση ίσως αποστάσεων, όπως αυτή της τελευταίας πρότασης της πρώτης παραγράφου σου, είναι πραγματικά εφικτή, όταν μιλάμε για δύο συγκρουόμενους εθνικισμούς.
asimoulis
16-03-2016, 23:00
Μη ξεχνάμε και το εμπάργκο του Ανδρέα, πάτος.
Art In Haste
16-03-2016, 23:04
Μη μπερδεύεσαι, δεν υπήρξε κανένα βέτο ένταξης στην ΕΕ. Στο ΝΑΤΟ υπήρξε με την στηρίξη της πλειοψηφίας των μελών του και ακόμα και αν βρεθεί λύση στο όνομα έχει ήδη προειδοποιήσει για βέτο η Αλβανία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Αλβανών.
Από κει και πέρα αν εσύ δε θεωρείς επιθετικότητα τους χάρτες της μεγάλης Μακεδονίας, την οποία και διδάσκονται έτσι στα σχολεία τους, ενώ σύμφωνα με τις συνθήκες πρέπει να εξαλείψουν καθε αλύτρωτες σκέψεις τότε πάω πάσο. Σε εμάς τουλάχιστον δε θυμάμαι να λέμε κάτι παρόμοιο.
Kingdom Gone
17-03-2016, 01:56
Μη μπερδεύεσαι, δεν υπήρξε κανένα βέτο ένταξης στην ΕΕ. Στο ΝΑΤΟ υπήρξε με την στηρίξη της πλειοψηφίας των μελών του και ακόμα και αν βρεθεί λύση στο όνομα έχει ήδη προειδοποιήσει για βέτο η Αλβανία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Αλβανών.
Από κει και πέρα αν εσύ δε θεωρείς επιθετικότητα τους χάρτες της μεγάλης Μακεδονίας, την οποία και διδάσκονται έτσι στα σχολεία τους, ενώ σύμφωνα με τις συνθήκες πρέπει να εξαλείψουν καθε αλύτρωτες σκέψεις τότε πάω πάσο. Σε εμάς τουλάχιστον δε θυμάμαι να λέμε κάτι παρόμοιο.
Τι λες καημένε που δεν λέγαμε κάτι παρόμοιο, πολύ χειρότερα λέγαμε και όχι μόνο τα λέγαμε, ήμασταν κοντά και στο να τα κάνουμε. Τα συλλαλητήρια τα θυμάσαι για το μακεδονικό;
https://www.youtube.com/watch?v=ZRtsMmIOrIc
Art In Haste
17-03-2016, 02:00
Τι σχέση έχουν τα συλλαλητήρια πριν 25 χρόνια ρε φίλε με αυτά που διδάσκοντα σήμερα/αύριο στα σχολεία τους αυτοί;Ή μήπως τα συλλαλητήρια ήταν επιθετική κίνηση; Ω ναι, 1 μύριο θα φύγουν από την Αριστοτέλους και θα πάνε περπατώντας να μπουκάρουν και να τα καταλάβουν την χώρα ως ο άλλος Αλέκος.
Και για πες μας που λέγαμε κάτι παρόμοιο, σε επίσημο έγγραφο γιατί και το σχολικό βιβλίο επίσημο έγγραφο είναι, εμείς τα τελευταία 25 χρόνια; Μη μου πεις για αλύτρωτες πατρίδες το 1850 γιατί ικανό σε έχω.
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12745989_1504933449813408_1685319382243746529_n.jpg?oh=0970fb7041382e7fe9f7642508ad8cae&oe=574E5156
Δηλαδή άμα η επίσημη ονομασία ήταν Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας στη καθομιλουμένη θα την λέγαν όλοι έτσι και όχι Μακεδονία, το πιστεύεις; Και τη Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα πως ακριβώς θα έπρεπε να την αποκαλούμε; Βορειοδημοκρατικομακεδονική μειονότητα; Και τα Μακεντόνσκι, την διάλεκτο τους;
Και εντέλει ποιος είναι ο μεγάλος κίνδυνος αν έχουν αυτές τις απόψεις; Θα μπουν οι "Σκοπιανοί" και θα πάρουν τη Θεσσαλονίκη; Πλάκα με κάνετε;
Και στην Ελλάδα τις ίδιες βλακείες τους διδάσκουν και τις ίδιες απόψεις έχουν, όπως αποδεικνύεται απ' το παρόν θρεντ, μην ανησυχείς.
1. Βορεια Μακεδονια θα λεγοταν, οπως τωρα λεγεται Βορεια Ιρλανδια, Βορεια Ντακοτα, Νοτια Αφρικη, κ.ο.κ. Αν ηθελαν, θα μπορουσε να βρεθει ονομα για ολα οσα γραφεις. Δεν ειναι θεμα κινδυνου, ειναι θεμα σωστης γεωγραφιας και ιστοριας. Σιγα μην κατακτησουν οι Φυρομιανοι τη Μακεδονια επειδη αυτη τη στιγμη ο πολυς κοσμος τους αποκαλει Μακεδονες. Αυτο ειναι αφελες.
2. Εχεις χασει τη μπαλα λιγακι ε. Φαινεται κι απο τα υπολοιπα σου ποστ. Οτι απωθημενα εχεις με τους Αιλυνες, τους φασιστες και την εθνικιστικη προπαγανδα που μπορει να γινεται σε πολλα σχολεια της χωρας μας, να τα λυσεις αλλου. Εδω μιλάμε για ενα συγκεκριμενο θεμα, στο οποιο υπαρχει μια αντικειμενικη αληθεια και μια ιστορια. Οταν διδασκουν στην Ελλαδα για το Μεγα Αλεξανδρο και την αυτοκρατορια του που εφτασε μεχρι την Ινδια, εσυ θεωρεις οτι ειναι οι ιδιες βλακειες? :touched: Λες και ξερω γω τι, δεν εγιναν ολα αυτα? Μη μου πεις, και πριν 2000 χρονια φανταζομαι τοτε οι ανθρωποι ελεγαν "α ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, εμεις αυτοπροσδιοριζομαστε" :touched: :dfinger:
asimoulis
17-03-2016, 07:20
Και γιατί η μακεδονία να συνδέεται μονοσήμαντα με τον Αλέξανδρο δηλαδή από που κι ως που? Δε λέω σπουδαίο παλικάρι και τεράστιο λέγκασυ, αλλά ζήσανε πολλοί άνθρωποι επίσης όπως εβραίοι, ρομά σλάβοι για εκατοντάδες χρόνια. Και γιατί να μην μοιραστούν οι έλληνες το όνομα με αυτή την ιδιαίτερη εθνοτική ομάδα συγγενική με τους βούλγαρους που όντως είναι μακεδόνες όσο είμαι κι εγώ;
Αλλα όχι, όταν τέθηκε το θέμα στα 90ς δεν θέλησαμε να μοιραστούμε τίποτα ακόμα και αν είχαμε απέναντι σπουδαίους ανθρώπους όπως ο Κίρο Γκλιγκόροφ.
OniBocho
17-03-2016, 09:34
Τι θα λέγατε να βάζαμε στην κουβέντα και τον παράγοντα μεγατόνων, Νίκο Φίλη; Ο οποίος χοντρικά έκανε το ίδιο με το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά ακόμα κοιμάται στην καρέκλα του υπουργείου του.
Και γιατί η μακεδονία να συνδέεται μονοσήμαντα με τον Αλέξανδρο δηλαδή από που κι ως που? Δε λέω σπουδαίο παλικάρι και τεράστιο λέγκασυ, αλλά ζήσανε πολλοί άνθρωποι επίσης όπως εβραίοι, ρομά σλάβοι για εκατοντάδες χρόνια. Και γιατί να μην μοιραστούν οι έλληνες το όνομα με αυτή την ιδιαίτερη εθνοτική ομάδα συγγενική με τους βούλγαρους που όντως είναι μακεδόνες όσο είμαι κι εγώ;
Αλλα όχι, όταν τέθηκε το θέμα στα 90ς δεν θέλησαμε να μοιραστούμε τίποτα ακόμα και αν είχαμε απέναντι σπουδαίους ανθρώπους όπως ο Κίρο Γκλιγκόροφ.
Βασικα (τουλαχιστον για μενα προσωπικα), στο πεος μας ο Μεγας Αλεξανδρος και το τι σημασια μπορει να εχει για τον ταδε Βορειο Ελληνα Μακεδονα.
Απλα το ονομα Μακεδονια για μια χωρα στην οποια ανηκει ενα μικροσκοπικο κομματι της αρχαιας επαρχιας της Μακεδονιας ειναι ΛΑΘΟΣ.
Ειναι σα να διασπαστει η Μινεσοτα απο τις Κολλημενες Πολιτειες, και να απαιτει να αποκαλειται Ονταριο.
Ή να διασπαστει η Θρακη απο την Ελλαδα και να απαιτησει να λεγεται Edirne ή Istanbul.
Γιατι σου ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις? Επειδη ο Κιρο Γκλιγκοροφ ειναι ενας σπουδαιος ανθρωπος? :/
antimusic
17-03-2016, 10:37
για την άθενς, τζόρτζια τι λέμε;
Το ιδιο πραγμα ειναι, on spot οπως παντα. Τρολολολολολ
Raven Lord
17-03-2016, 11:20
την εποχή του αλέκου δεν υπήρχαν σλάβοι, τουλάχιστο στην περιοχή. οι πρώτες αναφορές σε αυτούς ανάγονται στον 6ο μ.Χ. αιώνα.
οπότε, ναι, αυτά που κάνει η φίλη του φιξξξξερ στο σχολείο είναι πολύ μεγαλύτερες βλακείες από αυτά που κάνουμε εμείς. τώρα η ονομασία, στα π@π@ρια μας.
τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/1933637_10153731702108961_2995597819611462213_o.jpg
Raven Lord
17-03-2016, 13:31
δεν είναι ακριβώς έτσι.
asimoulis
17-03-2016, 15:16
Απλα το ονομα Μακεδονια για μια χωρα στην οποια ανηκει ενα μικροσκοπικο κομματι της αρχαιας επαρχιας της Μακεδονιας ειναι ΛΑΘΟΣ.
Έχει υπάρξει εξέλιξη στον όρο από τότε.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8a/HistMac.gif
Phantom Duck
17-03-2016, 16:36
καλή ώρα, πρέπει να βρούμε γρήγορα όνομα για τη χώρα μας, δε γίνεται να καπηλευόμαστε την κληρονομιά των σαρδήνιων και της FC Marseille επειδή μένουμε σε ένα μικρό κομμάτι της Μεγάλης Ελλάδας.
πραγματικά εκπλήσομαι που το θρεντ επικεντρώνεται στον ξένο εθνικισμό ως "χειρότερο από τον δικό μας", λες και οι αλυτρωτικές τάσεις έχουν βασιστεί σε επιστημονικά στοιχεία κι εμείς έχουμε λίγο πιο δίκιο από τους άλλους.
The Good Son
17-03-2016, 18:05
Παιδιά, ανεξαρτήτως του ποιος έχει δίκιο, ανεξαρτήτως των επιχειρημάτων σας, ανεξαρτήτως της γνώμης σας, ανεξαρτήτως της γνώμης μου, η αλήθεια είναι η εξής. Όσες φορές και να γίνει αυτή η κουβέντα, είναι άσκοπη. Θα μπορούσατε κάλλιστα αντί να πληκτρολογείτε στον ασχημούλη, να διαβάζετε δυνατά τα ποστ σας στον τοίχο, επειδή δεν έχουν καμία σημασία, κανείς δεν νοιάστηκε.
Το πως θα ονομάζεται ένα κράτος, είναι καθαρά θέμα διπλωματικού παιχνιδιού το οποίο η Ελλάδα έχει χάσει εδώ και καιρό. Ακόμα και αν ο sfinotouvlakis πχ έχει δίκιο, δεν έχει καμία σημασία. Πολύ απλά επειδή η (επίσημα) FYROM θα συνεχίσει να λέγεται Μακεδονία. Όχι επειδή αυτά που λέει ο Kingdom είναι σωστά, αλλά επειδή έχουμε χάσει το διπλωματικό παιχνίδι. Για τον ίδιο λόγο είναι "αθέμιτο" ένας φορέας της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί τέτοιους όρους. Επειδή επισήμως η χώρα θεωρεί ότι δεν έχει χάσει το διπλωματικό παιχνίδι, ή μπορεί να χάσει ακόμα περισσότερα.
rat_poison
17-03-2016, 19:00
να πούμε ότι η εθνική ταυτότητα δεν έχει καμία υλική υπόσταση πέρα από το μυαλό μας. δλδ το ότι εμείς αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Έλληνες δεν είναι λόγω κάποιου εγγενούς και απτού/υλικού στοιχείου της ύπαρξής μας, αλλά μόνο γιατί είχαμε τη ζωή και τις αφετηρίες που είχαμε και γιατί αυτό μάθαμε να λέμε από παιδάκια και γιατί αυτή τη γλώσσα μιλάμε και γιατί το Πάσχα σφάζουμε αρνιά αντί να τρώμε σοκολατένια λαγουδάκια κτλ.
το ότι οι ελληνόφωνοι κάτοικοι της ελλαδικής χερσονήσου ταυτίζουν στο φαντασιακό τους την εθνικότητά τους με την εθνικότητα αρχαίων ελλήνων το οφείλουμε στην Ελληνική Νομαρχία του Ανωνύμου του Έλληνος. Ως τότε, αυτοπροσδιοριζόμασταν ως ρωμιοί, ή γραικοί, χωρίς να εξυπονοείται η συνέχεια της νεότερης με την αρχαία ελλάδα.
Ακόμα και για τους αρχαίους ημών προγόνους, η ταυτότητα Ελλάδα ως μία ενιαία οντότητα ήρθε πολύ αργότερα, με το μεγαλέξαντρο. Στην πραγματικότητα, ελλάδα σύμφωνα με τον Αριστοτέλη ήταν μια περιοχή στη δωδώνη, όπως λακεδαίμονα ήταν μια άλλη περιοχή και αττική μια παράλλη.
Ακόμα και το όνομα "Ελλάδα" δλδ, μαζί με την ταύτιση αυτών που προσδιορίζονται σήμερα ως Έλληνες με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, είναι κι αυτά κατασκευασμένα. Δλδ μπορεί στο σχολείο να μας λένε ότι ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός είναι απευθείας συνέχεια του αρχαίου και ότι το νεοελληνικό έθνος και το αρχαιοελληνικό έθνος ήταν το ίδιο, αλλά στην πραγματικότητα αρχαιοελληνικό έθνος στην κλασική αρχαιότητα δεν υπήρχε. και στο τέλος της ελληνιστικής περιόδου Έλληνας δεν ήταν ο έλληνας, αλλά αυτός που πίστευε στο δωδεκάθεο ήταν δεν ήταν έλληνας (με τη σύγχρονη έννοια του όρου).
Το πολιτικό παιχνίδι που συνέβη λοιπόν στη Μακεδονία (τη FYROM) απαιτούσε τη δημιουργία μίας εθνικής ταυτότητας για να καπελώσει το βαλκανικό πολυπολιτισμικό τουρλουμπούκι (που ήταν ακριβώς το ίδιο πολυπολιτισμικό τουρλουμπούκι του ελληνικού κομματιού της μακεδονίας πριν τους Βαλκανικούς Πόλεμους). Αυτοί λοιπόν, διάλεξαν να ταυτίσουν τον εθνικισμό τους με τον Μεγαλέξαντρο. Με τον ίδιο τρόπο αυθαίρετο τρόπο που εμείς ταυτίσαμε τον εθνικισμό μας με τον πλάτωνα και τον αριστοτέλη, με τον ίδιο τρόπο που η Γερμανία είναι Γερμανία κι όχι Φρανκία, Πρωσία, Δακία ή Σαξωνία, ενώ κάποτε αυτοπροσδιοριζόταν ως Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Raven Lord
17-03-2016, 20:25
βασικά, ισως το μόνο που έχει συνέχεια στους κατοίκους της περιοχής μας από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, είναι η γλώσσα. η γλώσσα όμως ίσως είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ενός "έθνους". στα αρχαία χρόνια δεν υπήρχε "ελληνική" εθνική ταυτότητα. ο καθένας προσδιοριζόταν βάσει του χωριού του, πόλη-κράτος του ή αυτοδιοικούμενη ανεξάρτητη περιοχή (π.χ. θεσσαλία - θεσσαλοί). παρόλα αυτά οι κάτοικοι της ελληνικής χερσονήσου, διαχώριζαν τους εαυτούς τους από τους "βαρβάρους", λόγω κάποιων χαρακτηριστικών όπως την κοινή γλώσσα, τους κοινούς θεούς κτλ κτλ. γενικά βαριέμαι να αναλύσω περεταίρω, αλλά η διαφορά με αυτά που μαθαίνουν στην ιστορία τα παιδάκια στην πγδμ είναι ότι εγώ τουλάχιστο μιλάω την εξέλιξη της γλώσσας που μιλούσε ο μεγαλέξαντρος και γράφω με σχεδόν το ίδιο αλφάβητο.
δεν έχει να κάνει με γονίδια, ιστορικές συνέχειες κ άλλες τέτοιες μπαρούφες. με τη σημερινή έννοια του όρου "έλληνας" για 'μενα, είμαι το ίδιο με τον αντετοκούμπο, το σχορτσιανίτη ή έναν που οι παππούδες του μπορεί να έζησαν στην αλβανία, τη βουλγαρία ή την κίνα, αλλά αυτός έχει μεγαλώσει εδώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. αντίθετα, ένας ελληνικής καταγωγής αυστραλός 3ης γενιάς πιθανόν να μην ξέρει ούτε τη γλώσσα μας.
αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορεί να μην υπάρχει καμία γενετική σύνδεση με τους αρχαίους λαούς που έζησαν στη χώρα μας, αλλά σε συνδέει η γλώσσα και ως ένα βαθμό κ άλλα πράγματα, όπως οι ιρανοί μαθαίνουν στην ιστορία τους για την περσική αυτοκρατορία και μιλάνε την εξέλιξη της περσικής γλώσσας (μάθαιναν τουλάχιστο πριν τους φάει η μαλακία με τις θρησκείες).
rat_poison
17-03-2016, 20:59
ε και;
ας μαθαίνουν "λάθος" ιστορία αυτοί, εμάς τι μας κόφτει δεν μπορώ να καταλάβω
και οι Εβραίοι έχουν στο εθνικό τους φαντασιακό την εικόνα του Μωυσή στην Αίγυπτο και το Πάσχα και την Έξοδο κτλ., δε σημαίνει ότι συνέβησαν κιόλας!
Δε βλέπω όμως γιατί να εξανίσταται κανείς με τη μια μπαρούφα και όχι με την (οποιαδήποτε) άλλη
Raven Lord
17-03-2016, 21:02
μιλάμε για αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα, όχι για μυθολογία.
rat_poison,
Αυτο που γραφεις ισχυει για καθε φυλη? Δηλαδη ενας ανθρωπος με ανοιχτα χαρακτηριστικα βοριοευρωπαιου, ας πουμε νορβηγου, απλα αυτοπροσδιοριζεται και δεν εχει καμια σχεση με τους προγονους του? Ειναι νορβηγος επειδη απλα του το ειπαν στο σχολειο? Πως εισαι τοσο βεβαιος οτι ενα ποσοστο απο τους σημερινους ελληνες δεν εχει καμια σχεση με τους αρχαιους? Πως εξηγεις το γεγονος οτι πολλα εθιμα απο εκεινη την εποχη, επιβιωνουν μεχρι τις μερες μας σε διαφορα μερη της ελλαδας? Αν καποιος γεννηθει σε αυτο τον τοπο και φερει τα χαρακτηριστικα του μεσογειακου τυπου, γιατι θεωρειται απιθανο να εχει την απειροελαχιστη σχεση με πανω-κατω 100 γενιες πισω?
Μπορει η ταυτοτητα να ηρθε με τον μεγα αλεξανδρο, αλλα παντα για πολεις με κοινη γλωσσα, θρησκεια κλπ. Οι μακεδονες δωριεις δεν ηταν? Προφανως και υπηρχε πανελληνια συνειδηση και γνωση πως υπαρχουν πολλα κοινα στοιχεια αναμεσα στις πολεις-κρατη στον αρχαιο κοσμο, και αυτο φαινεται σε κρισημες ωρες για τη χωρα, οπως στη μαχη του μαραθωνα ή τη ναυμαχια, οπου φυσικα δεν πολεμησαν μοναχα αθηναιοι πολιτες. Στους ολυμπιακους αγωνες, μονο ελληνες δεν συμμετειχαν?
rat_poison
17-03-2016, 21:08
anti
με τον τρίτο ξάδερφό σου έχεις το ίδιο κοινό ποσοστό DNA που έχεις με έναν οποιονδήποτε άγνωστο
και ναι, αν πάρεις τον πρωτότοκο γιο του Έρικ του Ερυθρού και τον μεγαλώσεις με ένα gay ζευγάρι στο Σαν Φραντσίσκο για γονείς, θα αποκτήσεις έναν χιπστερά αμερικάνο, όχι έναν υπερβόρειο θαλασσοπόρο εξερευνητή.
raven
μα και το ότι είσαι απόγονος του πλάτωνα και του αριστοτέλη κι αυτό μυθολογία είναι
Raven Lord
17-03-2016, 21:12
προσωπικά, δεν το προσδιορίζω βάσει φυλής.
όμως υπάρχουν αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα. ο αλέξανδρος ήταν μακεδόνας - ελληνικό φύλο - και μιλούσε μια διάλεκτο των αρχαίων ελληνικών. την εποχή του δεν υπήρχαν σλάβοι, ούτε μακεδονική γλώσα, ούτε μακεδονική γραφή. το να μαθαίνουν στη γείτονο ότι ήταν σλάβος και μιλούσε μακεντόνσκι ή πώς σκατά τα λένε, είναι μπαρούφα. απλά.
edit: μυθολογία είναι ότι είσαι γενετικά απόγονος, όχι ότι υπήρξαν πραγματικά και μιλούσαν τον πρόγονο της γλώσσας μας και ακολουθούσαν πολλά από τα ήθη και έθιμα που έχουμε σήμερα. εσύ μου λες για μωυσήδες και εξόδους που είναι παραμύθια.
rat_poison
17-03-2016, 21:16
δε διαφωνεί κανείς για τις ιστορικές μπαρούφες, απλά το θέμα είναι ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Δλδ έναν Ζιμπαμπουανό τον νοιάζει αν εμείς μαθαίνουμε για το κρυφό σχολειό;
ή μήπως φοβόμαστε στρατιές ψευδομακεδόνων που, πωρωμένοι από ανιστόρητο εθνικιστικό μένος, θα'ρθουν να μας πάρουν τα σπίτια τις γυναίκες και τη σειρά στο ΙΚΑ;
αυτοί που θα διαβάσουν ιστορία κανονικά κι όχι αυτοί που θα ανακυκλώνουν τα παραμύθια της δικιάς τους Χρυσής Αυγής θα το ξέρουν αυτό που λες 100%
νομίζω πάντως ότι συνολικά η συζήτηση ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ είναι γενικά μια ηλίθια ερώτηση χωρίς νόημα. Κι αυτό γιατί το εθνικό φαντασιακό και των δύο λαών βασίζεται σε μία περίοδο που το έθνος δεν υπήρχε - τουλάχιστον με τη μορφή που το κατανοούμε από το Διαφωτισμό και μετά με την άνοδο των εθνικών κρατών.
Raven Lord
17-03-2016, 21:20
προφανώς και δε μας νοιάζει ιδιαίτερα. πάνω στα λεγόμενα του φιξξξξξερ σχολίασα που είπε ότι η φίλη του έμαθε μαλακίες στο σχολείο. δε θα κατέβω και σε διαδήλωση.
rat_poison
17-03-2016, 21:30
ναι κι εμένα το ποστ μου το αρχικό στο φίξξξ πήγαινε περισσότερο
tsimpouklano
17-03-2016, 21:32
Παιδιά, η κουβέντα σχόλασε. Ρost pix της φίλης φιξξξερ να τελειώνουμε να πάμε παρακάτω.
freak brother
17-03-2016, 23:14
παιδια η γλωσσα απο τα ελληνιστικα και μετεπειτα ρωμαικα χρονια ηταν lingua franca που λεμε , για αυτο και επεζησε ακομα και πριν την αναδειξη των βαλκανικων εθνικισμων , και Σλαβοι μιλαγαν ελληνικα και Αλβανοι και οι Τουρκοι κλπ , ο ελληνισμος ψοφισε η γλωσσα εμεινε , μετα για να φτιαξεις ενα νεο εθνος πρεπει να βρεις παραδοσεις κλπ , που στην περιπτωση μας ηταν πανευκολο γιατι οι δυτικοι πορωμενοι με την νεο κλασσικιστικη νοσταλγια απο γραπτα κλπ θελα να πιστεψουν οτι ο κατσαπλιας - αρματωλος των βουνων και ο τσομπανης αρβανιτης ηταν απογονοι του Περικλεους .
Kingdom Gone
18-03-2016, 01:40
Τι σχέση έχουν τα συλλαλητήρια πριν 25 χρόνια ρε φίλε με αυτά που διδάσκοντα σήμερα/αύριο στα σχολεία τους αυτοί;Ή μήπως τα συλλαλητήρια ήταν επιθετική κίνηση; Ω ναι, 1 μύριο θα φύγουν από την Αριστοτέλους και θα πάνε περπατώντας να μπουκάρουν και να τα καταλάβουν την χώρα ως ο άλλος Αλέκος.
Και για πες μας που λέγαμε κάτι παρόμοιο, σε επίσημο έγγραφο γιατί και το σχολικό βιβλίο επίσημο έγγραφο είναι, εμείς τα τελευταία 25 χρόνια; Μη μου πεις για αλύτρωτες πατρίδες το 1850 γιατί ικανό σε έχω.
Αν δε μπορείς να κάνεις στοιχειώδεις διαχωρισμούς και να καταλάβεις πως η έννοια της επιθετικότητας μπορεί να έχει διάφορες αποχρώσεις, και πως δε σημαίνει πάντα άμεση απειλή βίας, τύπου τώρα ξεκινάμε και πάμε και μπουκάρουμε, αλλά μπορεί κάλλιστα να σημαίνει φωνάζουμε "σύνορα με τη σερβία" στηρίζοντας στρατιωτική παρέμβαση, τότε δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ. Αν μάλιστα νομίζεις πως ο απειλούμενος σε αυτή την ιστορία είναι η ελλάδα τότε το πρόβλημα είναι σίγουρα πολλαπλάσιο. Εν πάση περιπτώσει, για να μη μείνεις παραπονεμένος, δες τους μύθους νούμερο 8 και 10 εδώ: http://www.iospress.gr/ios2005/ios20051023.htm
Kingdom Gone
18-03-2016, 01:51
1. Βορεια Μακεδονια θα λεγοταν, οπως τωρα λεγεται Βορεια Ιρλανδια, Βορεια Ντακοτα, Νοτια Αφρικη, κ.ο.κ. Αν ηθελαν, θα μπορουσε να βρεθει ονομα για ολα οσα γραφεις. Δεν ειναι θεμα κινδυνου, ειναι θεμα σωστης γεωγραφιας και ιστοριας. Σιγα μην κατακτησουν οι Φυρομιανοι τη Μακεδονια επειδη αυτη τη στιγμη ο πολυς κοσμος τους αποκαλει Μακεδονες. Αυτο ειναι αφελες.
2. Εχεις χασει τη μπαλα λιγακι ε. Φαινεται κι απο τα υπολοιπα σου ποστ. Οτι απωθημενα εχεις με τους Αιλυνες, τους φασιστες και την εθνικιστικη προπαγανδα που μπορει να γινεται σε πολλα σχολεια της χωρας μας, να τα λυσεις αλλου. Εδω μιλάμε για ενα συγκεκριμενο θεμα, στο οποιο υπαρχει μια αντικειμενικη αληθεια και μια ιστορια. Οταν διδασκουν στην Ελλαδα για το Μεγα Αλεξανδρο και την αυτοκρατορια του που εφτασε μεχρι την Ινδια, εσυ θεωρεις οτι ειναι οι ιδιες βλακειες? :touched: Λες και ξερω γω τι, δεν εγιναν ολα αυτα? Μη μου πεις, και πριν 2000 χρονια φανταζομαι τοτε οι ανθρωποι ελεγαν "α ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, εμεις αυτοπροσδιοριζομαστε" :touched: :dfinger:
1. Αρχίδια καπαμά και δυο αυγά τουρκίας, που λέει ο θυμόσοφος λαός, φίλτατε φίξξερ. Αν ήταν " θεμα σωστης γεωγραφιας και ιστοριας" δε θα κατέβαιναν ένα εκατομμύριο στο δρόμο ούτε θα μπορούσε να απειλεί να ρίξει ο καμμένος την κυβέρνηση τώρα, τι λέμε;
2. Δυστυχώς ακριβώς για την εθνικιστική προπαγάνδα μιλάμε εδώ. Δεν αρνούμαι τα όποια κατορθώματα του μεγάλου αλεξάνδρου, αρνούμαι πως η υιοθέτηση τους από το σημερινό ελληνικό έθνος είναι τίποτα άλλο από εθνικισμός, ίδιου ακριβός είδους με τον μακεδονικό εθνικισμό. Δες και το λινκ στο προηγούμενο μου ποστ.
3.Συνήθως οι dawkins-ικοί και λοιποί τεχνόκαυλοι δεν είναι εθνικιστές λόγω φιλελευθερισμού. Εσύ φαίνεται πως ψώνισες και απ΄τα δύο μαγαζιά, γιατί έτσι; Κρίμα, περίμενα εδώ να 'σαι σοβαρότερος, αλήθεια!
asimoulis
18-03-2016, 03:43
Ο λόγος που ήλθε η διπλωματική ήττα είναι τα συλλαλητήρια. Όσοι στην πολιτική τα υποδαύλισαν, η εκκλησία φυσικά και άλλοι. Ο λαός που κατέβηκε και η παιδεία που πήρε. Που ζήτησε αποφασιστικά να μην υπάρχει καθόλου το ''μακεδονία'' σε οποιαδήποτε ονομασία σύνθετη κλπ.
Αυτός ο ξεσηκωμός μας πήγε 90 χρόνια πίσω κυριολεκτικά. Ο ελληνικός σωβινισμός δεν είναι μόνο η χρυσή αυγή, είναι ένα πολύ πιο βαθύ και πλατύ πράγμα.
1. Αρχίδια καπαμά και δυο αυγά τουρκίας, που λέει ο θυμόσοφος λαός, φίλτατε φίξξερ. Αν ήταν " θεμα σωστης γεωγραφιας και ιστοριας" δε θα κατέβαιναν ένα εκατομμύριο στο δρόμο ούτε θα μπορούσε να απειλεί να ρίξει ο καμμένος την κυβέρνηση τώρα, τι λέμε;
2. Δυστυχώς ακριβώς για την εθνικιστική προπαγάνδα μιλάμε εδώ. Δεν αρνούμαι τα όποια κατορθώματα του μεγάλου αλεξάνδρου, αρνούμαι πως η υιοθέτηση τους από το σημερινό ελληνικό έθνος είναι τίποτα άλλο από εθνικισμός, ίδιου ακριβός είδους με τον μακεδονικό εθνικισμό. Δες και το λινκ στο προηγούμενο μου ποστ.
3.Συνήθως οι dawkins-ικοί και λοιποί τεχνόκαυλοι δεν είναι εθνικιστές λόγω φιλελευθερισμού. Εσύ φαίνεται πως ψώνισες και απ΄τα δύο μαγαζιά, γιατί έτσι; Κρίμα, περίμενα εδώ να 'σαι σοβαρότερος, αλήθεια!
1. Δε με ενδιαφερει τι κανουν τα ζωα στη Φυρομία και στην Ελλαδα, και ποσοι κατεβαινουν στο δρομο. Δεν ταυτιζομαι με την αποψη και τη συμπεριφορα αυτη. Με μενα μιλας, οχι με αυτους που κατεβηκαν στους δρομους.
2. ΕΣΥ λες για την εθνικιστικη προπαγανδα, και συνεχιζεις, και συνεχιζεις. Το ειδα το λινκ σου, ηταν παντελως ασχετο με το ονομα της Σλαβομακεδονιας (να ενα ονομα που θα επρεπε να συμφωνουν ολοι, αλλα οοοοχι, too easy)
3. Κοιτα να δεις τι συνεβη τωρα ρε συ, το να βαζεις ταμπελιτσες σε ανθρωπους και να τους βαζεις σε καλουπια με βασει τις ηλιθιες θεωρησεις που εχεις για την κοινωνια, τελικα δε δουλεψε??? Φοβερη εκπληξη ε? Εθνικιστη να πεις τη μανα σου, Ντοκινικο να πεις τον πατερα σου, και τεχνοκαυλο να πεις το μπατζανακη σου. Δεν ψωνισα απο κανενα μαγαζι δυστυχως για σενα, και ουτε θυμαμαι να σε ρωτησα την τελευταια φορα που ηθελα να εκφρασω την αποψη μου για ενα ζητημα, αν πρωτα θελεις να συμπληρωσω και καποιο χαρτι που να με βαζει στις ανυπαρκτες ομαδες ανθρωπων που επινοεις.
Διαβαζοντας τα ποστς σου ειναι λες και ειμαι σε Γενικη Συνελευση των εμετικων κομματικων παραταξεων στο Πολυτεχνειο πριν 12 χρονια. Τρελο blast from the past.
OniBocho
18-03-2016, 11:42
Συνέβη μόλις:
έχω promotion στο περίπτερο, από μία συγκεκριμένη καπνοβιομηχανία. Σκάνε δύο τύπισσες να πάρουν αυτά που θέλουν (όχι τσιγάρα) και τους ρωτάει το κοριτσάκι:
- καπνίζετε;
- ναι
- τι μάρκα καπνίζετε;
- τα παίρνουμε πιο φτηνά απ' τη μακεδονία.
(Σσ του εκδότη) βουλγαροαθίγκανες οι κιουρίες.
Art In Haste
18-03-2016, 12:33
Σου απαντώ μόνο για τα αγαπημένα σου 8 και 10 αφού γενικά με κάλυψε ο Φιξξξερ...
8. Απαντάει ο ίδιος ο Ιος, γελάω βέβαια για λινκ Ιου, ''Απομένει το ζήτημα των εθνικιστικών αναφορών σε σχολικά βιβλία της ΠΓΔΜ. Κάποιες είναι όντως αλυτρωτικές''
10. Συνέντευξη Σαμαρά
Α.Π. κ. Σαμαρά ευχαριστώ που είχατε την καλοσύνη να μας μιλήσετε σήμερα. Ήθελα να ξεκινήσουμε με το ιστορικό εκείνο επεισόδιο για τη συζήτηση που είχατε με τον Μιλόσεβιτς το φθινόπωρο του ’91.
Α.Σ. Ήμασταν με δυο πρέσβεις στο Βελιγράδι, τρώγαμε βράδυ στο σπίτι του, όταν ξαφνικά μου ζήτησε να αποσυρθούν οι πρέσβεις, απέσυρε κι εκείνος τους δικούς του, και με πήγε είχε ένα μεγάλο κλειδί θυμάμαι στην τσέπη, και άνοιξε – εκείνο ήταν ουσιαστικά το δωμάτιο των επιχειρήσεων. Από την πρώτη ματιά ήταν εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι εκεί μέσα είχε καταστρώσει τους χάρτες εν όψη των λεγομένων μετακινήσεων πληθυσμών που ήθελε να κάνει και που αργότερα έγιναν παγκοσμίως γνωστές το θυμάστε ως εθνοκαθάρσεις. Ήταν σαφές ότι μετακινούσε Σερβικούς κυρίως πληθυσμούς εν όψη του γεγονότος ιδίως ότι επεδίωκε να γίνει η μεγάλη Σερβία. Αφού μου ανέλυσε όλο τον προγραμματισμό που σκεφτόταν να κάνει, ξαφνικά γύρισε και μου λεει θέλω να πας πίσω στον πρωθυπουργό σου και να του πεις δύο πράγματα. Πρώτον εν όψη του γεγονότος ότι ζουν κυρίως γύρω από την περιοχή του Τέτοβο, γύρω στους 100000 Σέρβους θα σας ενδιέφερε να μετακινήσουμε αυτούς τους Σέρβους προς τα σύνορα τα ελληνικά, ούτως ώστε να μπορεί η Ελλάδα να συνδέεται απ’ ευθείας στα σύνορά της με τη Σερβία; Και δεύτερον, θα θέλατε επειδή εγώ πρόκειται να δώσω μια λωρίδα γης του Κοσσυφοπεδίου στους Αλβανούς, στην Αλβανία, ώστε να μετακινηθούν προς τα εκεί πληθυσμοί μουσουλμανικοί του Κοσσυφοπεδίου ώστε επιτέλους να πάρουμε – θυμάμαι την έκφρασή του – λίγο αέρα στην Πρίστινα, όπου πάνω από τα 90% του πληθυσμού σας θυμίζω είναι μουσουλμάνοι στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, εφόσον λοιπόν εμείς θα τους δώσουμε ένα κομμάτι γης σας ενδιαφέρει εσάς να ζητήσει από τους Αλβανούς σε ανταπόδοση να σας δώσουν ένα κομμάτι γης αντίστοιχο στη βόρειο Ήπειρο; Καταλαβαίνετε ότι έμεινα εμβρόντητος. Του είπα δεν ξέρω τι θέλετε να κάνετε με τις μετακινήσεις πληθυσμών και δεν το καταλαβαίνω. Αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι ότι λίγο πριν, έξι μήνες πριν έχουμε υπογράψει με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Παρίσι τη συνθήκη της ΔΑΣΕ για την ασφάλεια της Ευρώπης κι εκεί πέρα ρητά απαγορεύονται οι αλλαγές των συνόρων. Και είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε τη διεθνή κοινότητα απέναντί σας ακόμη και αν επιχειρήσετε αλλαγές των συνόρων εντός των διαφορετικών χωρών που θα προκύψουν από την ενιαία μεγάλη Γιουγκοσλαβία. Γύρισα, θυμάμαι ήταν στο γραφείο του πρωθυπουργού μέσα Ντόρα, Παλαιοκρασάς, Ανδριανόπουλος. Μετά από λίγο αποχώρησαν και γυρνάω και λεω στον Μητσοτάκη θα σας πω κάτι, το οποίο είναι πρωτοφανές, αυτά κι αυτά μου είπε να σας πω ο Μιλόσεβιτς. 04.07 Ο Μητσοτάκης έμεινε σκεπτικός, λεει είναι δυνατόν; Λεω αυτά είπε. Μου λεει τι λες. Του επαναλαμβάνω τη θέση μας έναντι της ΔΑΣΕ, μου λεει άσε με να το σκεφτώ και θα σου πω. Δεν είπε ποτέ τίποτα, τον ξαναρώτησα, δεν είπε τίποτα και μόνον μετά από μετά περίπου 4-5 μήνες είδα στην περίφημη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine να δίνει συνέντευξη όπου έλεγε διαστρεβλωμένο αυτό που είχε συμβεί, δηλαδή είπε ότι ο Μιλόσεβιτς του είχε προτείνει να κάνουμε διαμελισμό των Σκοπίων, δεν είχε προτείνει αυτό, είχε προτείνει μετακινήσεις Σερβικών πληθυσμών εντός της Γιουγκοσλαβίας, και δεν είχε προτείνει εμείς να πάρουμε κάτι από τα Σκόπια, και δεν ανέφερε καθόλου σε εκείνη τη συνέντευξη την υπόθεση της βορείου Ηπείρου.
Και απλά να προσθέσω στο 1 του Φίξξξερ πως αυτός σου είπε πως άσχετα αν όλοι τώρα τους λένε Μακεδόνες αν το όνομα άλλαζε σε Βόρειο... τότε θα τους αποκαλούσαν και Βόρειο....Όπως και η μεγάλη Βόρεια Κορέα που ξέχασε να αναφέρει. Εσύ του απαντάς ότι ναναι.
Αποχωρώ από την συζήτηση αφού δε το βρίσκω λογικό να παραμένω σε αυτή.
rat_poison
18-03-2016, 13:25
Γιατί κάποιος ο οποίος δεν είναι σλαβόφωνος αλλά βουλγαρόφωνος ή αλβανόφωνος να συμφωνήσει με το όνομα σλαβομακεδονία;
Γιατί κάποιος ο οποίος μιλάει τη γλώσσα που μιλιόταν στην Πέλλα και στη Φλώρινα μέχρι το ξύπνημα των βαλκανικών εθνικισμών και την εκδίωξή της κακήν-κακώς και μιλιέται ακόμα στη Γευγελή και στο Μοναστήρι να βάλει επιθετικό προσδιορισμό στο όνομα με το οποίο αυτοπροσδιορίζεται;
Στην τελική αν αυτοί πρέπει να λέγονται σλαβομακεδονία, εμείς θα πρέπει να το αλλάξουμε σε ελληνομακεδονία - it's only fair!
freak brother
18-03-2016, 14:26
Νομιζω παντως οτι και οι Βουλγαροι Σλαβοι ειναι , οι Αλβανοι ως ενα βαθμο μονο .
Kingdom Gone
18-03-2016, 14:46
1. Δε με ενδιαφερει τι κανουν τα ζωα στη Φυρομία και στην Ελλαδα, και ποσοι κατεβαινουν στο δρομο. Δεν ταυτιζομαι με την αποψη και τη συμπεριφορα αυτη. Με μενα μιλας, οχι με αυτους που κατεβηκαν στους δρομους.
2. ΕΣΥ λες για την εθνικιστικη προπαγανδα, και συνεχιζεις, και συνεχιζεις. Το ειδα το λινκ σου, ηταν παντελως ασχετο με το ονομα της Σλαβομακεδονιας (να ενα ονομα που θα επρεπε να συμφωνουν ολοι, αλλα οοοοχι, too easy)
3. Κοιτα να δεις τι συνεβη τωρα ρε συ, το να βαζεις ταμπελιτσες σε ανθρωπους και να τους βαζεις σε καλουπια με βασει τις ηλιθιες θεωρησεις που εχεις για την κοινωνια, τελικα δε δουλεψε??? Φοβερη εκπληξη ε? Εθνικιστη να πεις τη μανα σου, Ντοκινικο να πεις τον πατερα σου, και τεχνοκαυλο να πεις το μπατζανακη σου. Δεν ψωνισα απο κανενα μαγαζι δυστυχως για σενα, και ουτε θυμαμαι να σε ρωτησα την τελευταια φορα που ηθελα να εκφρασω την αποψη μου για ενα ζητημα, αν πρωτα θελεις να συμπληρωσω και καποιο χαρτι που να με βαζει στις ανυπαρκτες ομαδες ανθρωπων που επινοεις.
Διαβαζοντας τα ποστς σου ειναι λες και ειμαι σε Γενικη Συνελευση των εμετικων κομματικων παραταξεων στο Πολυτεχνειο πριν 12 χρονια. Τρελο blast from the past.
1.2. Στη φυρομία λέει, so edgy! Manmu, το αναφέρω ξανά και ξανά γιατί αυτή είναι άποψη μου, ντααα. Δε μπορούμε να μιλάμε εσύ και εγώ εκτός context, και η ιδέα πως εσένα η άποψη σου ούτε επηρεάζεται από ούτε επηρεάζει το πλαίσιο που υπάρχει στο δημόσιο λόγο στην ελλάδα, είναι ο ορισμός της naivete και του σφυρίζω αδιάφορα.
3. Ε αφού είσαι, τι να κάνω! Καλά, μην εξάπτεσαι, εγώ φταίω που είχα ελπίδες πως θα 'σουν κάπου σωστός. Αλλά έτσι ήσουν πάντα, αχάριστος!
Σε συνελεύσεις δεν πήγαινα, μόνο κατευθείαν κατάληψη για να ΒΑΝΔΑΛΙΣΩ.
1. Ενα. Ματσο. Αηδιες. Εγω μιλουσα για ενα θεμα, εσυ ηρθες να κανεις preaching. Carry on και σε λιγα χρονια να βγαινεις και στα μετρο με κασετοφωνακι να φωναζεις για τις συνομωσιες της κυβερνησης.
2. Δεν επηρεαζομαι, οχι. Κριμα αν δε σου αρεσει. Αλλα διαμορφωνω αποψη με βαση τη δικη μου θεωρηση για την ιδανικη κοινωνια. Σταρχιδια μου ο καθε Ελληναρας που θελει να ξαναγινουμε η Μεγαλη Ελλαδα.
3. Θα σε βολευε να ειμαι, αλλα δεν ειμαι. Δεν εχεις ιδεα τι αποψη εχω για τα θεματα κοινωνιας, ιδιοκτησιας, στρατολογιας, εθνων, λαων κτλ, αλλα συνεχισε να υποθετεις. Εισαι απλα διασκεδαστικος.
4. Εγω αντιθετα, δεν ειχα καμια ελπιδα πως ισως και να μην ικανοποιουσες καθε κλισε του αριστεροπεριεργου, αλλα παντα δινω το benefit of the doubt γιατι δε γουσταρω να υποθετω πως γνωριζω καλυτερα για σενα, απο οτι εσυ για τον εαυτο σου. Εσυ δεν εχεις τετοια προβληματα προκειμενου να νιωσεις καλυτερα για τον εαυτο σου απο οτι φαινεται. Μπραβο ρε μαν, εισαι "ανοιχτομυαλος" ξερω γω. Πηγαινε στη Φυρομια να αγκαλιασεις τα αδερφια σου τους Ανθρωπους και να μιλησετε για την κοινη σας ιστορια και το πως δεν υπαρχουν συνορα εκει που ονειρευεσαι να ζησεις σε 30 χρονια.
Phantom Duck
21-03-2016, 15:56
1. Σταρχιδια μου ο καθε Ελληναρας που θελει να ξαναγινουμε η Μεγαλη Ελλαδα.
κι εμάς στ' αρχίδια μας ο κάθε σκοπιανάρας που θέλει σύνορα στον ορχομενό, ο πιτσιρικάς που μεγάλωσε με τον προσδιορισμό "μακεδόνας" δε φταίει σε τίποτα να συζητάνε κάτι τύποι στο ίντερνετ αν έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται έτσι και (το πιο αστείο) να κάνει ολόκληρο paper ο κάθε ακροδεξιός για να του πει ποιο είναι το καλύτερο όνομα γι' αυτόν.
Ο Σλαβομακεδονας εννοεις, που μεγαλωσε με τον προσδιορισμο Γιουγκοσλαβος.
Phantom Duck
22-03-2016, 01:15
και με κομμουνισμό μεγάλωσε αλλά αυτή τη στιγμή μιλάμε για 7 διαφορετικές χώρες.
και με κομμουνισμό μεγάλωσε αλλά αυτή τη στιγμή μιλάμε για 7 διαφορετικές χώρες.
σιγά τον Κομμουνισμό ειδικά στην Γιουγκοσλαβία...ξεπουλημένοι οι σλάβοι
KoiliaSamprela
22-03-2016, 10:13
σιγά τον Κομμουνισμό ειδικά στην Γιουγκοσλαβία...ξεπουλημένοι οι σλάβοι
http://wiki.phantis.com/images/thumb/0/0a/Bajevic-OSFP.jpg/300px-Bajevic-OSFP.jpg
αυτα ειναι τα αποτελεσματα του κομμουνισμου:
https://static-secure.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2014/6/6/1402073039241/Red-Star-Belgrade-008.jpg
Raven Lord
22-03-2016, 11:19
http://wiki.phantis.com/images/thumb/0/0a/Bajevic-OSFP.jpg/300px-Bajevic-OSFP.jpg
inb4
http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2014/10/1-%CE%95%CE%9E%CE%A9%CE%A6%CE%A5%CE%9B%CE%9B%CE%9F.jpg
KoiliaSamprela
22-03-2016, 12:36
ναι το αγαπω το ER
ikonoklast
22-03-2016, 16:48
Τεχνικά μιλώντας, η μεγαλύτερη περίοδος ειρήνης και μακροημέρευσης στην ιστορία αυτού του ξεμπούρδελου ήταν όσο υπήρχε κομμουνισμός και δε κουνιόταν φύλλο. Αυτό σας ΤΣΟΥΖΕΙ.
On topic, πάγια σωστή θέση στο ζήτημα της ονομασίας: ας φτιάξουν μια χώρα όλοι οι κομπλεξικοί ένθεν και ένθεν να βρίζουν το νότιο γειτονικό κράτος των αθηνών, να ηρεμήσουμε κι εμείς και απο τους εδώ μαλάκες και απο τους απο κει. Όνομα αυτού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με πρωτεύουσα το ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ.
http://www.historyofmacedonia.org/ConciseMacedonia/images/map_of_macedonia.jpg
τι γράφει το διαβατήριο σου κύριε; μακεδονία; δε μπαίνεις :!:
atom_smasher
22-03-2016, 17:25
Πόγραδετς γιατί;
ikonoklast
22-03-2016, 17:43
Μαρέσει σα λέξη. ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ.
μονο που το ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ ανηκει στην αλβανια
KoiliaSamprela
23-03-2016, 00:15
μου αρέσει να μου τον παίζουνε με τα ΠΟΔΑΓΡΕΤΣ
OniBocho
23-03-2016, 08:32
Καλά όλα αυτά που λέει ο Ικονογραδετς, αλλά σε αυτή την περίπτωση ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ Ο ΜΠΑΟΚ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ;;;;
metamelia1
23-03-2016, 11:23
sth sofia
OniBocho
23-03-2016, 11:40
Τι λέτε ρε; Στη Σόφια παίζει και τώρα, αφού.
nai alla na paroume kai th thrakh plz
atom_smasher
23-03-2016, 16:41
μαζι με την Πόλη ή χωρίς;
https://vimeo.com/161637369
:malaka:
https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/12631367_10208670578065558_6258599700735301276_n.jpg?oh=d061a9ed0b297184e59e97553d66d15b&oe=5778DFBB
KoiliaSamprela
06-04-2016, 08:45
https://vimeo.com/161637369
:malaka:
Για τι συγκεκριμένο κρατάω μια πισινή, γιατί δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο ποιος λέει το μαλάκα
KoiliaSamprela
06-04-2016, 08:50
εγώ θα βάλω αυτό πάντως https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/12932872_1768079390070907_8145219409602084861_n.jpg?oh=bf654a5de0b56d9621ddcfd2c30b800b&oe=57729C07
http://1.bp.blogspot.com/-53piRYBLPYc/VViDuDidpCI/AAAAAAAAIZc/u6JNXGmDW28/s640/11060912_10153431192524474_7430938500030785482_n.jpg
ρε που μπλέξαμε με αυτόν που πιστέψαμε!!!
https://www.youtube.com/watch?v=i22c4jDBToM
Σημερα ανακαλυψα αυτο κι ειπα να το βαλω εδω αφου υπηρχε μια σχετικη συζητηση
asimoulis
28-04-2016, 15:17
Και φέτος φαίνεται να εξελίσσεται το ίδιο στόρυ με πέρυσι. Η ένταση φαίνεται να κλιμακώνεται με τα σπασμένα να πληρώνει η οικονομία. Αφού πλέον έχει αποδειχτεί ότι Ελλάδα και ΕΕ έχουν βαθιές διαφορές στην αντίληψη των πραγμάτων ως έχουν, το είπα και πέρσυ και θα το ξαναπώ καλύτερα είναι ένα πολιτισμένο διαζύγιο και να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του. Ας μην εκπλαγούμε αν το δούμε να συμβαίνει νομίζω ότι είναι πρέπον και καλό και για τα δύο μέρη.
DWvfr_F-cvU
ypersyntelikos
28-04-2016, 19:01
http://i.imgur.com/G12pTa8.png
Σιχάματα.
asimoulis
06-05-2016, 00:51
«Το κόμμα πλέον απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια και όχι σε ένα αριστεροχώρι» είπε ο κ. Τσίπρας σαν απάντηση σε ενοχλητική ερώτηση κάποιου συντρόφου του στην τελευταία πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
https://www.efsyn.gr/arthro/nea-apo-aristerohori
μεγαλύτερος τσόγλανος δεν πέρασε από τα πολιτικά πράγματα της χώρας, ορκίζομαι αν ποτέ τον δω θα τον επιτεθώ
KoiliaSamprela
06-05-2016, 08:31
«Το κόμμα πλέον απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια και όχι σε ένα αριστεροχώρι» είπε ο κ. Τσίπρας σαν απάντηση σε ενοχλητική ερώτηση κάποιου συντρόφου του στην τελευταία πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
https://www.efsyn.gr/arthro/nea-apo-aristerohori
μεγαλύτερος τσόγλανος δεν πέρασε από τα πολιτικά πράγματα της χώρας, ορκίζομαι αν ποτέ τον δω θα τον επιτεθώ
έβλεπα τις προάλλες παλιά σκηνικά που έβγαινε αγκαλιά με τον κόσμο και αναρωτιόμουν αν έχει τα αρχίδια να το κάνει τώρα.
babality
06-05-2016, 08:38
οταν ξαναπαμε σε εκλογες απορω τι θα ψηφισει ο κοσμος. εχετε καμια ιδεα προς τα που παμε?
KoiliaSamprela
06-05-2016, 08:43
θεωρώ ότι θα πέσει κάτω από 50% η συμμετοχή με βάση τους εκλογικούς καταλόγους.
Δεν βλέπω κόμμα (δλδ ΝΔ ή Συριζα) να τσιμπάει πάνω από 25%
Και αν και είναι νωρίς βλέπω καταποντισμό ανελ μικρή πτώση χα, μικρή άνοδο κκε λεβέντης μεγάλο ερωτηματικό αλλά τον βλέπω επίσης εκτός βουλής.
Και θα μου πεις και που θα πάνε οι ψήφοι ρε Σαμπρέλα? ε δεν ξέρω λέω μαλακίες να περάσει η ώρα :)
babality
06-05-2016, 08:48
φοβαμαι κουλη. τον φοβομουνα αποταν ηταν πιτσιρικας και γελαγα με τα μουτρα του λεγοντας "κοιτα εναν ανθρωπο δεν το πιστευω". και τωρα ειναι στη βουλη. δε ξερω φοβαμαι και κουλη και ψηφους λαου και μπαρμπαδια στα χωρια και ολα. και οταν καθομαι σε γραφειο στη δουλεια που εχω χρονο να σκεφτω περισσοτερο απ'οτι στο σπιτι, φοβαμαι ακομα περισσοτερο. και δε γουσταρω καθολου γιατι οταν φοβαμαι κανω μαλακιες
KoiliaSamprela
06-05-2016, 09:25
πλέον δεν φοβάμαι κανέναν και ο κούλης τα ίδια θα κάνει.
Άλλωστε από τον τωρινό τι διαφορά θα έχει? μπάτσους? υγεία? προσφυγικό? εργασιακά ? Μην ξεχνάς το πιο αστείο απ όλα ... έχεις υπουργό εθνικής άμυνας τον Καμένο , αυτόν που για να πουλήσει μούρη στους φυρομιανούς έστειλε ελικόπτερα πάνω από την Ιδωμένη και κλαίγανε τα πιτσιρίκια γιατί νομίζανε ότι τους βομβαρδίζουν "πάλι" και κρυβόντουσαν κάτω από αμάξια .... Γενικά άστα να πάνε
babality
06-05-2016, 09:28
και εβαλε και παραλλαγη ο θεος. τι να πω.
Aleister
06-05-2016, 11:15
Αν πεσει ο Τσιπρας πριν βγαλει τουλαχιστον διετια και εκλογες να γινουν θα παμε σε οικουμενικη.
Το θεμα ειναι αν θα ειναι οικουμενικη + Grexit (πολυ πιθανο αν οι Βρετανοι ψηφισουν LEAVE) η οικουμενικη με ευρω/διπλο νομισμα.
Η φράση του Τσίπρα πάντως είναι ό,τι πιο ειλικρινές και αληθές έχει ειπωθεί από το στόμα του τον τελευταίο χρόνο. ΠΑΣΟΚ και με τη βούλα πλέον, και είναι η ώρα η -πραγματική- Αριστερά να αναπροσδιοριστεί και να αναδιοργανωθεί στα νέα δεδομένα.
Δεν τον βλέπω να πέφτει σύντομα πάντως, και ο Κούλης είναι νέος Καραμανλής στη νιοστή, χωρίς τις "δημοκρατικές εμμονές" της προηγούμενης δεκαετίας όμως, και εμένα με τρομάζει πολύ.
atom_smasher
09-05-2016, 02:16
Η φράση του Τσίπρα πάντως είναι ό,τι πιο ειλικρινές και αληθές έχει ειπωθεί από το στόμα του τον τελευταίο χρόνο. ΠΑΣΟΚ και με τη βούλα πλέον, και είναι η ώρα η -πραγματική- Αριστερά να αναπροσδιοριστεί και να αναδιοργανωθεί στα νέα δεδομένα.
Δεν τον βλέπω να πέφτει σύντομα πάντως, και ο Κούλης είναι νέος Καραμανλής στη νιοστή, χωρίς τις "δημοκρατικές εμμονές" της προηγούμενης δεκαετίας όμως, και εμένα με τρομάζει πολύ.
λεγοντας πραγματική αριστερα εννοείς την ΛΑΕ, την Ζωη, τον Λαπαβίτσα, τον Βαρουφάκη, τοι ΚΚΕ ή κάτι άλλο;
ypersyntelikos
09-05-2016, 08:29
ΣΥΡΙΖΑ: Τα περιστατικά αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει (https://left.gr/news/syriza-ta-peristatika-astynomikis-vias-kai-i-asylia-oson-ta-ypothalpoyn-prepei-na-teleiosei)
τσογλανισμός v.2
https://www.youtube.com/watch?v=BzrGOu_UxFM
babis batmanidis1 year ago
Antonisremos
OniBocho
11-09-2016, 14:45
https://youtu.be/19i8Ae9B0JU
Καλέστε μετά τις 15:00 παρακαλώ.
Λάμπρος Φισφής έπρεπε να λέει
Avraam Mizan
03-12-2016, 13:25
Παει και στο blast from the past
http://www.theschooligans.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=566&Itemid=28
asimoulis
03-12-2016, 17:13
Παει και στο blast from the past
http://www.theschooligans.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=566&Itemid=28
2008
-Πώς σου φάνηκε αυτό που έγραψε ο «Πιτσιρίκος» στο blog του: «Αυτό έχουμε πάθει με τον κ. Τσίπρα. Τα κάναμε τόσο χάλια επί δεκαετίες, που τώρα έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας πάνω σε έναν νέο άνθρωπο που –στην πραγματικότητα- δεν έχουμε ιδέα ποιος είναι, αλλά μας φαίνεται καθαρός, γλυκός και καλοπροαίρετος. Στην ουσία, του ζητάμε να μη μας προδώσει, ενώ εμείς τα έχουμε προδώσει όλα. Του ζητάμε να μην αποδειχτεί βρόμικος. Δηλαδή, του ζητάμε να μην γίνει σαν κι …εμάς. Γιατί αυτό δεν θα του το συγχωρέσουμε ποτέ…». Δεν είναι ωραία προσέγγιση;
-Ναι, είναι ωραία προσέγγιση και την προσλαμβάνω από πάρα πολύ κόσμο.
sad
KoiliaSamprela
18-10-2017, 07:28
Εχτές τερμάτισε κάθε έννοια ξεφτίλας γλυφωκολάδας και αριβισμού
Εχτές έκανε τον Σημίτη με το "ευχαριστούμε τους Αμερικάνους" να φανεί λίγος.
Εχτές γυρίσαμε σε εποχές τρομακτικές
απο Εχτές δεν νομίζω να υπάρχει συριζαίος που να θεωρεί ότι στηρίζει ένα αριστερό κόμμα
http://www.ekathimerini.com/resources/2017-10/trump_tsipras2-thumb-large-thumb-large.jpg
OniBocho
18-10-2017, 07:47
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171018/EthnosI.jpg
Και επικη τρολιά εξώφυλλο. Μόνο τα "" από τη λέξη βάσεις λείπουν.
KoiliaSamprela
18-10-2017, 07:56
μεγάλες στιγμές ζούμε
Λασπόνερα
18-10-2017, 08:11
Μάλλον παληκάρια δεν ξέρετε τί είναι η πολιτική.
Εκτός χορού όλοι είμαστε μάγκες, σκίζουμε μνημόνια και γκο μπακ κυρία μέρκελ.
Εκτός χορού σε ένα φόρουμ κράζουμε Τσίπρα για κωλογλυφάδα Τσίπρα σε Τραμπ, ενώ αν ήταν πρωθυπουργός ο Σαμπρελο-Ονιμπόκο, θα του τα έδινε στο χέρι του φασίστα Τραμπ, θα του έλεγε ίσα μωρή λινάτσα, χειρότερε πρωθυπουργέ του κόσμου, όρεξη σε είχαμε, στα @@ μας σε γράφουμε και δε θέλουμε ουτε στρατιωτική βοήθεια ούτε επενδύσεις ούτε δηλώσεις στήριξης ούτε τίποτα..... παλιογαμιόλη που σε πήρε η άλλη για τα λεφτά σου.
Να, έτσι, και θα γύριζε ο παραπάνω πρωθυπουργός περιχαρής στην Ελλάδα.
KoiliaSamprela
18-10-2017, 08:26
Μάλλον παληκάρια δεν ξέρετε τί είναι η πολιτική.
Εκτός χορού όλοι είμαστε μάγκες, σκίζουμε μνημόνια και γκο μπακ κυρία μέρκελ.
Εκτός χορού σε ένα φόρουμ κράζουμε Τσίπρα για κωλογλυφάδα Τσίπρα σε Τραμπ, ενώ αν ήταν πρωθυπουργός ο Σαμπρελο-Ονιμπόκο, θα του τα έδινε στο χέρι του φασίστα Τραμπ, θα του έλεγε ίσα μωρή λινάτσα, χειρότερε πρωθυπουργέ του κόσμου, όρεξη σε είχαμε, στα @@ μας σε γράφουμε και δε θέλουμε ουτε στρατιωτική βοήθεια ούτε επενδύσεις ούτε δηλώσεις στήριξης ούτε τίποτα..... παλιογαμιόλη που σε πήρε η άλλη για τα λεφτά σου.
Να, έτσι, και θα γύριζε ο παραπάνω πρωθυπουργός περιχαρής στην Ελλάδα.
Ο κάθε ένας κρίνεται από το τι είναι τι δηλώνει και τι πρεσβεύει
Το πρόβλημα με τον Τσίπρα είναι ότι πούλησε οτι είναι διαφορετικός , έκανε καριέρα με τον "αντιαμερικανισμό" και τώρα έφτασε στο σημείο να πει αυτό το φοβερό
"Τα κάνει με περίεργο τρόπο ο κύριος Τραμπ αλλά τα κάνει με καλό σκοπό"
Τώρα αν πιστεύεις ότι δεν μπορούσε να αποφύγει τέτοια δήλωση τότε μάλλον εσύ εθελοτυφλείς
Λασπόνερα
18-10-2017, 08:33
Δεν εθελοτυφλώ, πολύ καλά καταλαβαίνω τί γίνεται, και η τελευταία λέξη μετράει στην πολιτική, έστω και για τις εντυπώσεις.
Το λάθος όπως είπες είναι οτι πουλούσε αντιαμερικανισμο και πολλά αντί..
Δυστυχώς όμως είμαστε μία χώρα που έχει ανάγκες, και με βάση αυτές τις ανάγκες καλά έκανε ο Τσίπρας και είπε ότι είπε. Είναι υπεύθυνος 11.000.000 ανθρώπων. Μαγκιά, πνεύμα, ιδεολογία μπορούμε να πουλήσουμε σαν χώρα μέχρι ενός σημείου.
Τώρα αν νομίζεις οτι σαν πρωθυπουργός της Ελλάδος, μπορεί να βγει έξω και να λέει αλήθειες, μάλλον τότε εσύ εθελοτυφλείς.
Δεν είπα οτι μ'άρεσε, αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Εσύ είπες για κωλογλυφάδα, τώρα το περιόρισες σε μία φράση...
Τέλος πάντων όπως είπα και πριν, έτσι είναι η πολιτική και το ξέρουμε όλοι μας.
KoiliaSamprela
18-10-2017, 08:37
Ας μην πιάσουμε τις "ανάγκες" γιατί είναι υποκειμενικό.
Συμφωνούμε ότι το μεμπτό στην υπόθεση είναι το "τι λες και το τι κάνεις" , οπότε ο μάστορας γλύφει εκεί όχι που έφτυνε αλλά που κατουρούσε
Λασπόνερα
18-10-2017, 08:41
Σωστά μιλάς...
OniBocho
18-10-2017, 09:01
Πρώτον είναι ΟνιΜπότσο. :p Δευτερον δε θεωρείς ρε Λασπόνερε ότι έχει μεγάλη απόσταση το "σ(ι)ζω μνημόνια, φτυνω την Μέρκελ τόσον καλάν" και το θα βαράμε το νταουλι και οι αγορές θα χορευουν μέχρι αυτό που κάνει ο Alexis και η συγκυβερνηση με τον ψεΚΑσΜΜΕΝΟ;
Τέλος και πιο σημαντικό ενδεχομένως, είναι ότι ο τυπος βρίσκει και τα κάνει. Τέτοια αποχαυνωση μέσα σε 10 χρόνια δεν την περίμενε κανείς πιστευω. Θα μου πεις, παίζει χωρίς αντίπαλο. Ο άλλος πάει από αυτογκόλ σε αυτογκόλ (και δεν ξέρεις αν είναι καλυτερο αυτό μεταξυ μας) οπότε πάρε να 'χεις στο κιοφάλι.
Λασπόνερα
18-10-2017, 09:18
Τα ίδια λέμε.
Το λάθος ήταν οτι το έπαιζε μάγκας πρωτού γίνει πρωθυπουργός και έλεγε πολλές μεγαλοστομίες. Σε κάποια από αυτά τον πίστεψα και εγώ.
Αυτά που κάνει και λέει τώρα , τα κάνει διότι του τα επιβάλλουν, διότι δε γίνεται αλλιώς, δε μπορούμε εμείς να σηκώσουμε το λάβαρο της επανάστασης.... μην επαναλαμβάνομαι τώρα.
Ο Κούλης είναι άλλη φάση, άστο. Τους αμερικάνους λέμε για τον Τραμπ, αλλά έρχεται και η σειρά μας.
Ένα καλό που άκουσα είναι οτι η Κοσιώνη μόλς γέννησε τον μελλοντικό μας πρωθυπουργό.
Raven Lord
18-10-2017, 11:17
δεν μπορώ να καταλάβω τι το διαφορετικό έχει κάνει ο τσίπρας από τους προκατόχους του. όλοι κέρδισαν τις εκλογές με κάποιες κορώνες και κάποιες υποσχέσεις και μετά έκαναν κωλοτούμπα όπου δεν τους έπαιρνε.
κ ο παπανδρέου βγήκε με το σύνθημα έξω οι βάσεις το '80 κ ο γιωργάκης με το "λεφτά υπάρχουν" κ ο μητσοτάκης με την κάθαρση... το πρόβλημα δεν είναι των πολιτικών, αλλά της κοινωνίας που παράγει τέτοιους πολιτικούς. και δεν είναι καν ελληνικό "προνόμιο". σε όλο τον κόσμο η μέση τάξη κοιτάει τον κωλαράκο της. δεν είναι έτοιμη να αποποιηθεί τα (όποια) πλεονεκτήματα (της έχουν απομείνει) και να μπει σε μια συγκρουσιακή λογική. να θυμίσω τις δημοσκοπήσεις πριν και μετά το δημοψήφισμα? "ΟΧΙ" στα μέτρα, αλλά "ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ"... κάτσε ρε μεγάλε, πού στον κόσμο και πότε στην ιστορία τα έχεις δει όλα αυτά? πού συντελέστηκε οποιαδήποτε αλλαγή χωρίς να ανοίξει μύτη και πότε αυτή η αλλαγή λειτούργησε (μακροπρόθεσμα) για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνικής οργάνωσης? μετά από κάθε "επανάσταση", απλά μια ελίτ έρχεται να αντικαταστήσει μια προηγούμενη, η οποία έκανε το λάθος να αφαιρέσει περισσότερα προνόμια από όσο άντεχε η εκάστοτε μεσαία τάξη.
ο τσίπρας κάνει το αυτονόητο για να διατηρηθεί στην εξουσία και να συντηρήσει την τρέχουσα τάξη πραγμάτων. οικονομικά κάνει ό,τι τον προστάζουν οι πραγματικοί κυβερνώντες, δείχνει υποταγή στους ισχυρούς για να τσιμπήσει κανα ψίχουλο, θα δώσει με τη σειρά του κανα ψίχουλο (που θα του επιτρέψουν) στη μεσαία τάξη σε βάθος χρόνου και πετάει μερικά κοινωνικά τυράκια για να έχει το πάτημα να λέει ότι με "τις άλλοι" δε θα τα είχαμε αυτά. κάνει ακριβώς αυτό που κατά βάθος θέλει η πλειοψηφία του λαού να κάνει, γιατί αν ο λαός δεν τα ήθελε αυτά θα είχε ήδη αντιδράσει. και μιλάμε για μια περίοδο κατά την οποία επί 7 συναπτά έτη μας γδύνουν απροκάλυπτα, όχι για εποχές με άφθονη (τεχνητή) ρευστότητα όταν όλοι ήταν βολεμένοι.
Λασπόνερα
18-10-2017, 12:06
Καλά τα λες αλλά δεν αντιπροτείνεις. Έξοδο από ΕΕ; Δάνειο από το ξανθό γένος; Γράφτα τα δανεικά στο χιόνι;
Επίσης να μην βλέπουμε μόνο το θέμα οικονομία, όπου όντως εκεί κάνουμε ό,τι μας προστάζουν.
Δεν είδαμε να γίνεται κάτι ούτε στο θέμα δημόσιας διοίκησης, διαφθοράς, φοροδιαφυγής, αυτά τα γαμημένα αυθαίρετα 30 χρόνια τα ρυθμίζουν, συγκοινωνίες, τοπική αυτοδιοίκηση, παιδεία κ.τλ. κ.τ.λ.
Εκεί για εμένα είναι η πλήρης απογοήτευση.
Raven Lord
18-10-2017, 12:27
δεν κατάλαβες, δεν κάνω κριτική στον τσίπρα ή την ΕΕ ή στο σύστημα. στο ανθρώπινο είδος κάνω κριτική. όσο η συντριπτική πλειοψηφία κοιτάει τον κώλο της εις βάρος του αδύναμου, ό,τι και να προτείνω θα καταλήξει νομοτελειακά στην ίδια ακριβώς κατάσταση.
προσωπικά τα έχω πει από καιρό. μαζική εξαφάνιση.
Λασπόνερα
18-10-2017, 12:35
Ναι, έτσι είναι δυστυχώς, ως είδος είμαστε ελαττωματικό και πάντοτε στην ιστορία αυτό γινόταν, ο δυνατός πηδούσε τον αδύναμο. Μην περιμένουμε να αλλάξει κάτι επειδή γίναμε πιο πολιτισμένοι και δεν είμαστε σε συνεχή πόλεμο με τους παραδίπλα.
Βέβαια πάντα σκέφτομαι τί θα έκανα εγώ αν ήμουν ο ισχυρός.
Ξερεις υπαρχουν καποιοι που δε μπαινουν στο κοπο να φτασουν στη θεση του Τσιπρα γιατι απλα εχουν το μυαλο να καταλαβουν οτι λενε μαλακιες αντι να πουλανε φουμαρα. Λεγεται αυτοσεβασμος. Η ολη φαση με τη κριση και τα παρεμφερη ισως μπορουσε να σωθει στην αρχη της κρισης. Πλεον δε προκειται να γινει παραεχουμε χρεωθει. Οχι οτι υπαρχει μυαλο αν βεβαια αν κρινεις με βαση το πως λειτουργει ο κοσμος στην ηλιολουστη μπανανια μας.
Εντωμεταξυ η κατασταση στην Ελλαδα ειναι οτι αυτη ειναι η ΚΑΛΗ εκδοση!!!!! Φανταστειτε τον Μητσοτακη πρωθυπουργο!!!!
Και ψιλο off topic επειδη πιασαμε περι ανθρωπινου γενους.
Το πραγματικα αστειο ειναι αυτη η πεποιθηση των (νεο)φιλελε οτι ολα βαινουν καλως. Βγαινουν ολοι και αναρωτιουνται γιατι συμβαινουν αυτα; Γιατι ο κοσμος το γυρναει στη δεξια και στον εθνικισμο/εθνικο σοβινισμο; Γιατι ολοι θελουν να καταστραφει η ευρωπη; Γιατι δε τρωνε ολοι παντεσπανια και δε φορανε κοστουμια; Γιατι υπαρχουν βλαχουρες και αμορφωτοι; Γιατι δε δουλευουν ολοι σκληρα για να πετυχουν; Οι κομμουνιστες τι θελουν να καθονται και να πληρωνονται. Αφου σας δειχνουμε το δρομο!!!!
Η ζωη του ανθρωπινου ειδους κοντευει να γινει grinding στο la2. Νομιζω οτι καπου εκει στο 2010-11 χαθηκε η μπαλα για ολο τον πλανητη. Ευτυχως οι γενιες μας θα πεθανουν στα 50 απο καρκινο απο τις ορμονες που καταναλωνουμε.
asimoulis
19-10-2017, 16:01
Τι έγινε το 2010-11;
Χάθηκε η μπάλα για όλον τον πλανήτη.
asimoulis
19-10-2017, 16:04
Ίσως η καλύτερη Barcelona ever.
atom_smasher
19-10-2017, 17:08
ναι χθες ήταν ελαφρώς πεσμένη. 2 γκολ εβαλε μονο.
Ο filthy franku πηρε ροζ στολη και εφτιαξε τον pinkman
OniBocho
25-01-2018, 10:11
Το βάνω εδώ, γιατί είχε πέσει στη δεύτερη σελίδα το θρεντ και καλό είναι να μη γίνονται τέτχοια πράγματα:
http://www.valueforlife.gr/free-time/allages-stous-nomous-gia-ta-katoikidia-varies-kyroseis-neoi-foroi-kai-afstiroi-elegxoi/
KoiliaSamprela
25-01-2018, 12:53
Θα επιβληθεί φόρος για την ιδιοκτησία κατοικίδιου. Είναι πιθανόν να εξαιρεθούν από τη φορολογία όσοι υιοθετούν αδέσποτα, όσοι χρειάζονται σκύλους για λόγους υγεία και όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα.
Και αυτο τωρα δεν θα κανει πολλους απο τους κωλανθρωπους που εχουν ενα κατοικιδιο να το πεταξουν εξω μια ωρα νωριτερα; Κατα τ'αλλα, πρωτα μουνουχισμα σε οποιον κακοποιει ζωα και μετα οτιδηποτες αλλο.
Θα με κάνετε να φανώ υπερασπιστής του Αλέξη μας, ΑΛΛΆ
πιθανόν δεν λέει αυτό που θέλετε και οι 2 να πείτε, αλλά ότι θα μπει ανάλογος φόρος στην αγοραπωλησία ζώων συντροφιάς. Αυτόματα αυτό ευνοεί την υιοθεσία από καταφύγια.
Μην μπερδεύετε παρακαλώ πολύ τα τέλη κυκλοφορίας και το τεκμήριο διαβίωσης .
KoiliaSamprela
25-01-2018, 12:55
Και ερχόμουν να πω ότι με βάση και την χτεσινή αστεία δήλωση Κούλη για το μακεδονικό το νέο-πασοκ πανηγυρίζει
Λασπόνερα
25-01-2018, 13:13
Αυτόματα αυτό ευνοεί την υιοθεσία από καταφύγια. .
Δύσκολα, όταν ο άλλος θέλει ράτσας θα πάει να αγοράσει σκύλο ράτσας.
Γεμίσαμε πιτμπουλοειδή στη Θεσσαλονίκη.
KoiliaSamprela
25-01-2018, 13:20
Αυτόματα αυτό ευνοεί την υιοθεσία από καταφύγια. .
Δύσκολα, όταν ο άλλος θέλει ράτσας θα πάει να αγοράσει σκύλο ράτσας.
Γεμίσαμε πιτμπουλοειδή στη Θεσσαλονίκη.
Έχεις ένα δίκιο σε αυτό. και όχι μόνο πιτ μπουλ ... έχω και γω έναν "πρώην" φίλο που μέσα σε όλα που έκανε και έλεγε τα τελευταία χρόνια έσκασε και ένα πολύ γενναίο ποσό για να πάρει ντοπερμαν ράτσας .... όταν τον ρώτησα γιατί μόνο για το πρώτο αλφάβητο δεν μου είπε
KoiliaSamprela
25-01-2018, 14:16
ο συριζα δεν είναι αριστερά , δεν νομίζω να το πιστεύει κανείς
Λασπόνερα
25-01-2018, 14:30
Είναι πιο αριστερά από τους προηγούμενους, ένα τοσοδούλι.
Για τα σκυλιά...
Κάποιοι καλά κάνουν και αγοράζουν, θέλουν να είναι όμορφο, το θέλουν για φύλακα, ζήτησε η κόρη τους δαλματίας κτλ. Κάποιοι παίρνοντας ένα κατοικίδιο με πεντιγκρί κατά ένα μεγάλο ποσοστό παίρνουν σκυλί χωρίς δυσπλασία κτλ. Μη τους κατακρίνουμε όλους.
Αλλά δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό το θέλει για μόστρα, και ειδικά για συντροφιά, για μέσα στο σπίτι δεν είναι δυνατόν να επιζητάς ράτσας.
Βάλτε και αυτό στη λίστα με όσα πρέπει να αλλάξουμε σαν λαός ως φιλοσοφία.
Art In Haste
23-11-2019, 13:03
Που να το βάλεις τώρα αυτό....
https://www.youtube.com/watch?v=89MCbkgXPL8
"Ο λόγος που ζητάω το λόγο, είναι επειδή είμαι μέλος της επιτροπής των αναφορών, περνάνε αυτά από τα χέρια μας ουσιαστικά, από το δικό μας το γραφείο, να πω δυο πράγματα όσον αφορά για τις αναφορές που έχουν συμβεί... υπάρχει ιστορικό από το 2006, που έχουν έρθει γύρω στις 6 αναφορές.. οι περισσότερες έχουν κλείσει έξω από τις δύο τελευταίες, αλλά θα ήθελα να καθίσω στην τελευταία στην 6η γιατί στις προηγούμενες η Κομισιόν ουσιαστικά έπρεπε να ρωτήσει τι συμβαίνει και έπαιρνε την απάντηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι υπήρχε μια μελέτη ότι δεν υπάρχει καταστροφή αλλά από το 2013 και μετά υπάρχει μια... σιγή ιχθύος. Εεε αλλα στο 2006, μάλλον θέλω να πω ότι η Κομισιόν έχει απαντήσει ότι από τη στιγμή που δεν έχει αλλάξει τίποτα, στις δυο αναφορές που υπάρχουν, στα δυο μεγάλα ζητήματα, δεν μπορούμε να πουμε ότι υπάρχει και λόγος να κρατηθούν ανοιχτές, αλλά στην τελευταία υπάρχουν και άλλες υποθέσεις να ανοίξουν, οπότε εκει υπάρχει ίσως μια ελπίδα να βρει αυτό το πράγμα έναν δρόμο που να είναι πιο δίκαιος, ΠΡΟΦΑΝΩΣ. Αυτή η αναφορά πρέπει ουσιαστικά για να δημιουργήσει κάποιο αντίκτυπο να τη φέρουμε στην Pety ξανά μέσα στις επόμενες αναφορές για το 2020 γιατί για το 2019 έχουνε κλείσει, οπότε από εκεί θα προσέχουμε και θα έχουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να μπορέσουμε να φέρουμε τη Δικαιοσύνη και όπου χρειάζεται φως να το ρίξουμε. Αυτά μπορούμε να κάνουμε σαν επιτροπή, δεν έχουμε κάποια αρμοδιότητα να πιέσουμε με κάποιον άλλο τρόπο, μόνο με το να φέρουμε στο φως ό,τι στοιχείο υπάρχει και να ζητήσουμε από την Κομισιόν να μας δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί μέχρι στιγμής".
Raven Lord
23-11-2019, 15:27
πρόεδρος εδεσσαϊκού?
OniBocho
23-11-2019, 15:28
omoiotites aka swsies, άνετα
ypersyntelikos
23-11-2019, 19:26
Μα γιατί δεν του τα γράφουν να τα πει να τελειώνουμε, αφού ηθοποιός είναι
Λασπόνερα
23-11-2019, 22:11
Η ευρωβουλή έχει καταντήσει Γιουροβίζιον.
Μα γιατί δεν του τα γράφουν να τα πει να τελειώνουμε, αφού ηθοποιός είναι
E PES TA XRISTOSTOME
atom_smasher
24-11-2019, 21:22
Ηθοποιός είναι; Νόμιζα ότι ήταν απλά όμορφος.