View Full Version : Leprous ~ 21/9 @ Eightball, Θεσσαλονίκη & 22/9 @ An Club, Αθήνα
commissar
22-09-2015, 11:52
Τέλος πάντων συμφωνώ ότι καλά μας γάμησαν αλλά άλλες φορές μας είχαν ξεκωλιάσει.
Ξ Ε Κ Ω Λ Ι Α Σ Μ Α λοιπόν χθες, ετοιμαστείτε για μεγάλα πράγματα όσοι πάτε σήμερα
edit αφού πήγε στο report, να πούμε καμιά κουβέντα παραπάνω.
sixfornine μέτριοι, επιεικώς, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Για ποιο λόγο ο άλλος άφησε τα ντραμς για να πιάσει μικρόφωνο δεν κατάλαβα, τεσπα.
mother of millions μου αρέσουν πολύ έτσι κι αλλιώς, χθες ίσως τους αδίκησε λίγο ο ήχος, πχ θάφτηκε τελείως η κομματάρα (https://www.youtube.com/watch?v=om3rxFI86h8)
Leprous, ό,τι είπα, πάνω και πιο κάτω. Τεράστιο λάιβ, τεράστια μπάντα.
The Flood
Foe
Third Law
Rewind
The Cloak
Acquired Taste
Red
Slave
The Price
Moon
Down
Chronic
Forced Entry
dFTCA0WRffg
Me, Myself and I
22-09-2015, 14:59
Μόνο εγώ ξένερωσα χθες? Καλοί ήταν (ενώ τους περίμενα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ) αλλά τα φωνητικά δεν βγήκαν ποτέ..
commissar
22-09-2015, 15:22
Καλοί ήταν λέει :touched:
Ή λες για τους six for nine ή ναι, είσαι ο μόνος, εγώ όποιον είδα/μίλησα χθες μετά το λάιβ παραμιλούσε.
Πες όμως, έτσι από περιέργεια, τι παραπάνω μπορεί να περίμενες για να πεις νταξ, καλοί ήταν μωρέ. Ο Einar χτυπιόταν σαν να μην υπήρχε αύριο όταν δεν τραγουδούσε, ο ντράμερ έκανε το ίδιο ενώ έπαιζε, οι 2 πιτσιρικάδες έπαιζαν τα πάντα στις οχτάχορδές τους, 100 λεπτά οδοστρωτήρας χωρίς κενά ανάμεσα στα τραγούδια και "πωπω τι καλό κοινο που είστε, δεν σας ακούω" κλπ, αγνή ΚΑΒΛΑ ήταν το λάιβ, πώς μπορεί κάποιος να ξενέρωσε χθες, τι είναι αυτά που διαβάζω γαμώ
Me, Myself and I
22-09-2015, 15:35
Καλά μην τρελαίνεσαι. Από όρεξη, διάθεση κτλ τα παιδιά τα δώσαν όλα δεν έχω παράπονο.
Εγώ ξενέρωσα με τη φωνή, νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω, τα τραγούδια απλά δεν βγαίναν. Ίσως πέσαμε σε άσχημη βραδιά.
rage for order
22-09-2015, 15:58
Καλοί ήταν λέει :touched:
Ή λες για τους six for nine ή ναι, είσαι ο μόνος, εγώ όποιον είδα/μίλησα χθες μετά το λάιβ παραμιλούσε.
Πες όμως, έτσι από περιέργεια, τι παραπάνω μπορεί να περίμενες για να πεις νταξ, καλοί ήταν μωρέ. Ο Einar χτυπιόταν σαν να μην υπήρχε αύριο όταν δεν τραγουδούσε, ο ντράμερ έκανε το ίδιο ενώ έπαιζε, οι 2 πιτσιρικάδες έπαιζαν τα πάντα στις οχτάχορδές τους, 100 λεπτά οδοστρωτήρας χωρίς κενά ανάμεσα στα τραγούδια και "πωπω τι καλό κοινο που είστε, δεν σας ακούω" κλπ, αγνή ΚΑΒΛΑ ήταν το λάιβ, πώς μπορεί κάποιος να ξενέρωσε χθες, τι είναι αυτά που διαβάζω γαμώ
Και γω μαζί του για τα φωνητικά και μόνο. Εντάξει το αποτέλεσμα του δίσκου δεν το πιάνει (λογικό και αναμενόμενο) αλλά γενικά ήταν πεσμένος ο τραγουδιάρης. Μάλλον είχε και προβλήματα με τον ήχο γιατί έβγαζε το ακουστικό του συχνά.
Τα έδωσαν όλα όπως λες, καυλώσαμε, θα πήγαινα ξανά με χίλια αλλά για να το πάρουμε από την άλλη θεωρείς ότι η φωνή του Solberg ήταν στα καλύτερά της χθες;
btw εσύ ήσουν μαζί με τον jack the ripper;
commissar
22-09-2015, 16:05
Και γω μαζί του για τα φωνητικά και μόνο. Εντάξει το αποτέλεσμα του δίσκου δεν το πιάνει (λογικό και αναμενόμενο) αλλά γενικά ήταν πεσμένος ο τραγουδιάρης. Μάλλον είχε και προβλήματα με τον ήχο γιατί έβγαζε το ακουστικό του συχνά.
Τα έδωσαν όλα όπως λες, καυλώσαμε, θα πήγαινα ξανά με χίλια αλλά για να το πάρουμε από την άλλη θεωρείς ότι η φωνή του Solberg ήταν στα καλύτερά της χθες;
btw εσύ ήσουν μαζί με τον jack the ripper;
Ναι, μετά μου είπε ποιος ήσουν =Ρ
Τι να πω, προσωπικά δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή ότι τα φωνητικά δεν βγαίνουν ή χαλάνε την εμφάνιση ή τι ξενέρωμα είναι αυτό κλπ, ακόμα και ο ήχος που τον περίμενα χάλι ήταν αξιοπρεπέστατος για τα δεδομένα του ΑΝ. Δηλαδή λέτε ότι αν ήταν στα καλύτερά της η φωνή του θα ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ όπως στο cd, αυτό λέμε ότι έλειψε από το λάιβ;
Και επίσης έγραψε και "Καλοί ήταν (ενώ τους περίμενα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ)", αυτό δηλαδή πού μπορεί να το στηρίξει κάποιος για το χθεσινό, πείτε μου γιατί ίσως τελικά εγώ ήμουν σε άλλη συναυλία :(
rage for order
22-09-2015, 16:23
Να στο πω αλλιώς. Πήγα στην συναυλία με μεγάλες προσδοκίες. Η υπόλοιπη μπάντα τις ξεπέρασε και με το παραπάνω αλλά ο Solberg ήταν λιγότερος από αυτό που περίμενα και ξαναλέω ότι δεν περίμενα να ακούσω τον δίσκο. Αν κρίνω την συναυλία σαν σύνολο συμφωνώ μαζί σου, αν είναι να πούμε τι με χάλασε θα έλεγα ότι η φωνή θα μπορούσε να είναι καλύτερη και μόνο αυτό.
Me, Myself and I
22-09-2015, 16:42
Στα λάιβ ο καθένας την βρίσκει με διαφορετικά πράγματα. Εγώ ας πούμε περιμένω πάντα και απ'όλους ήχο μπόμπα και άριστη απόδοση των κομματιών. Τα υπόλοιπα μετράνε σα μπόνους που θα ξεχωρίσει μια καλή συναυλία από μια γαμάτη συναυλία.
Αν ο χώρος δεν ευνοεί δίνω τα ελαφρυντικά μου και δεν μ'ενδιαφέρει να ακούσω τη μπάντα ακριβώς όπως στο σιντι. Η απόδοσή τους μ'ενδιαφέρει.
Χθες ο ήχος ήταν απλά ΟΚ και η φωνή δεν έβγαζε τα ψηλά. Μου φάνηκε οτι φάγανε και μερικά σημεία από κομμάτια γι'αυτόν τον λόγο. Όπως και να χει, εγώ το σκεφτόμουν όταν έπαιζαν, οτι θα φτάσουν στο γαμάτο το σημείο και ο τραγουδιάρης θα μας το χαλάσει. Οι ψηλές νότες δεν βγήκαν, τα μπρουταλ επίσης.
Ντάξει, απλά είχα μεγαλύτερες προσδοκίες! Χαρούμενος είμαι γενικά που ήρθαν και τους είδα, δεν κλαίω και τα λεφτά μου.
edit:
Χαχα, μεγάλες προσδοκίες x2
jack the ripper
22-09-2015, 18:30
Προσωπικη αποψη ειναι οτι το λαιβ ηταν απλα φανταστικο. ΟΚ ισως υπηρχαν καποια θεματακια στη φωνη το δεχομαι (στις πολυ ψηλες και στα brutal) αλλα για ΚΑΝΕΝΑ λογο δεν μπορω να πω οτι μου χαλασε το λαιβ εστω και στο ελαχιστο. Τετοια ορεξη και αποδοση συνολικα ειχα καιρο να δω οποτε το δικαιολογω.
90-100 λεπτα παιξανε ασταματητα ουσιαστικα. Ο ντραμερ ηταν σε ενα δικο του παραλληλο συμπαν και νομιζω ειχε καπου 18 χερια
commissar
22-09-2015, 18:57
Τώρα που λέτε για τα μπρούταλ φωνητικά σαν να έχετε δίκιο, και στο Congregation δεν ακούγονται καθόλου :!:
Me, Myself and I
22-09-2015, 19:31
Δεν πιάνω ακριβώς την ειρωνεία εδώ, το Congregation πάντως το θεωρώ ισάξιο ή ίσως λίγο πιο κάτω απο το coal. Πάρα πολύ καλός δίσκος δλδ αλλά όχι το έπος του bilateral.
Anyways, ελπίζω να μην προκατέβαλα αρνητικά αυτούς που θα πάνε σήμερα και να το ευχαριστηθούν όσο εσύ.
aL6TcjjPYO8 dFTCA0WRffg
Πρωτον, σας ζηλευω σε επιπεδο να θελω να σας βρισω λιγο οσους πηγατε, αν και το Αν ειναι σκατα χωρος, αλλα δε βαριεσαι.
Δευτερον, αστεια αυτα τα περι φωνης. Αν περιμενατε να ακουσατε το δισκο, ας καθοσασταν μπροστα απο το τζακι σας με ενα πινο νουαρ και γραμμοφωνο.
Τριτον, πολυ ωραιο το Bilateral, αλλα σιγα που ειναι (τοσο πολυ κιολας) ανωτερο απο τα αλλα 2 τα πιο προσφατα. Μαλλον αναποδα.
rage for order
22-09-2015, 23:01
Εντάξει το αποτέλεσμα του δίσκου δεν το πιάνει (λογικό και αναμενόμενο)
και ξαναλέω ότι δεν περίμενα να ακούσω τον δίσκο.
Δευτερον, αστεια αυτα τα περι φωνης. Αν περιμενατε να ακουσατε το δισκο, ας καθοσασταν μπροστα απο το τζακι σας με ενα πινο νουαρ και γραμμοφωνο.
:touched:
Me, Myself and I
22-09-2015, 23:18
δεν μ'ενδιαφέρει να ακούσω τη μπάντα ακριβώς όπως στο σιντι.
http://www.sport24.gr/football/diethnes-podosfairo/article3678751.ece/BINARY/original/pep2.jpg
atom_smasher
22-09-2015, 23:22
χμ, σαν να ακούγεται λίγο χειρότερα όντως από το λάιβ που τους είχα δει εδώ.
Δηλαδη αυτο που βλεπουμε και ακουμε στα αποπανω βιντεακια απεχει τοσο απο το δισκο που σας κανει να ξενερωνετε εσας, αν και ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ να ακουστει σαν το δισκο. :-|
Me, Myself and I
22-09-2015, 23:35
Θες να γράψεις φιξερ ενα ρεβιού της συναυλίας σύμφωνα με τα βιντεακια που είδες?
Οχι θελω να μου κανεις αναλυση επι 3 σελιδες για το ποσο τοις εκατο κοντα με το δισκο ηταν η φωνη του και ποσο ακριβως περιμενες να ειναι για να ικανοποιηθεις.
rage for order
23-09-2015, 00:00
Αλήθεια στο λέω, όταν διάβασα το σχόλιο σου μου πέρασε από το μυαλό αλλά δεν περίμενα ότι όντως θα έπαιρνες θέση από βιντεάκι από κινητό στο youtube. Σε είχα για καλύτερο από αυτό FIXXXER.
Ρε μαν, αμα στο βιντεο ειναι γαμω η φωνη του, δε θα ειναι ακομα καλυτερη στο live? Παμε καλα? Εκτος αν ειχε προβλημα ηχοληψιας, που ομως δεν ειπατε ποτε κατι τετοιο. Ειπατε δεν εβγαινε η φωνη του. Ε η φωνη του εβγαινε. Δεν παιρνω καμια θεση για το live εκτος αυτου. Συνεχιστε, κουραση.
Me, Myself and I
23-09-2015, 00:27
Και ενώ το έχουμε λήξει το θέμα, έχουμε ευχηθεί καλή ακρόαση στους Θεσ/κιους, έρχεται ο φιξερ, πετάει youtube videos και μας λέει να πιούμε ένα πινο νουαρ και στο τέλος κουράζεται κιολας..
Λοιπόν, από την αρχή μέχρι το τέλος υπήρχαν 1-2 παραφωνίες σε κάθε τραγούδι. Παραφωνίες βαρβάτες κατά την άποψη μου. Και στα βιντεος που ποσταρες παίρνεις μια ιδέα. Αρκετά αυτά για να ξενερώσουν ΕΜΕΝΑ.
Τα παιδιά τα γουστάρω φουλ και το bilateral καλα σε γαμαει να ξέρεις.
Λοιπον παιδια εκει πανω στη Θεσσαλονικη, καλη ακροαση!! Ολα καλα, τραγουδησαμε και κουμπαγια και τα βρηκαμε ολα. Μετα απο 12 χρονια ΕΡ, παντα υπαρχει κατι καινουριο που δε βγαζει νοημα να διαβασεις εδω μεσα. Τωρα διαβαζουμε οτι σε βιντεο απο κινητο καποιος καταφερε να βγαλει καλυτερο ηχο απο οτι οι ιδιοι οι Λεπρους μεσα στο Αν. Ρε λες να ειναι μονταζ?? :touched: Βαρβατες παραφωνιες, μονο ατακες εισαι :touched:
YΓ. Το θεμα το εχετε "ληξει" γιατι ο κομισαρ και ο τζακ απλα βαρεθηκαν να ασχολουνται. Και αυτο δεν ειναι εικασια, μου το ειπαν.
εκπληκτικό λάηβ.
poem, κομμάτια μόνο από το skein syndrome που το περιμένουμε εδώ και μια διετία.
until rain, γελάει ο γαλαξίας
leprous, από άλλο πλανήτη. ο Einar ναι είχε κάποια θεματάκια με την φωνή του αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο(αν και πάτησαν skip στο The cloak) στο να απολαύσουμε ένα εκπληκτικό λάηβ. δεν έχω κάτι άλλο να πω. είδα leprous, είμαι ευτυχισμένος.
http://www.lagrosseradio.com/_images/fck/8393.jpg
:pink::pink::pink::pink::pink::pink:
OniBocho
23-09-2015, 10:04
Θα ήθελες να εξηγήσεις για ποιον λόγο γελάει ο γαλαξίας με τους Until Rain?
παίζουν ένα είδος μουσικής (90s ευρωπαικό progressive metal) που δεν έχει να πει τίποτα στο σήμερα. τα ίδια παντελάκη μου, τα ίδια παντελή μου. εντάξει, μακάρι να γουστάρουν τα παιδιά και να περνούν καλά αλλά εγώ δεν.
καταρχάς πληκτράς ανέκδοτο που την είδε ο jordan rudess της σαλονίκης και μου κουβάλησε ipad, imac στο λάηβ τα σύνδεσε, τα έστησε και δεν ακούσαμε ούτε νότα από το παλικάρι για όσο έπαιξαν.
γέλασα επίσης με την κοπελίτσα που κότσαραν στα δεύτερα γιατί άλλωστε που πας χωρίς δεύτερα(ούτε από αυτήν ακούσαμε τίποτα).
η υπόλοιπη μπάντα κινήθηκε στην μετριότητα με τον τραγουδιάρη να τραγουδάει μια σαν michael kiske, μια σαν chris barnes και στο ενδιάμεσο να κάνει πλάκα με την παρέα του από κάτω.
OniBocho
23-09-2015, 10:37
Ωραία, εκτιμώ την απάντηση και δε διαφωνώ ιδιαίτερα, ομολογώ. Νομίζω ότι το χειρότερο στοιχείο είναι πως το δεύτερο album των παιδιών ήταν περισσότερο "μαθήματα ρυθμικού ντικτέ" παρά μουσική. Βέβαια, προσωπικά είμαι από αυτούς που κουράζομαι εύκολα από το prog που στερείται συναισθήματος και η αλήθεια είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών prog metal συγκροτημάτων απαρτίζεται από τεχνηταράδες που όμως παίζουν (κατ' εμέ) αδιάφορα.
Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για τον Γερμενλή πάντως, γιατί γενικά είναι πολύ καλός παίχτης και τουλάχιστον σε προηγούμενα live τους, έχωνε αρκετά και ωραία πράγματα με το Kurzweil του. Όσο για τη φωνή, κανένας από τους τραγουδιστές που είχαν δε μου άρεσε ιδιαίτερα. Απλά μου φάνηκε σκληρό το "γελάει ο γαλαξίας" :)
Parasight
23-09-2015, 10:55
http://www.lagrosseradio.com/_images/fck/8393.jpg
:pink::pink::pink::pink::pink::pink:Split με ομοιότητες ακα σωσίες
http://sharpenedlead.com/wp-content/uploads/2011/03/1299484482_la-modella-mafia-michael-pitt-in-boardwalk-empire-hbo-3.jpg
τιτάνια συναυλία. άψογοι όλοι τους και ειδικά ο ντράμμερ ήταν εντυπωσιακός. ούτε που μου πέρασαν από το μυαλό όλα αυτά που λέτε για τα φωνητικά. προσωπικά δεν περίμενα τόσο καλή απόδοση. μόνο τα μπρουτάλ ήταν χάλια αλλά ποιος νοιάστηκε. γαμάτο σέτλιστ και γαμώ τους ήχους για τα δεδομένα του Αν.
http://i.imgur.com/Lm0b4du.jpg
http://i.imgur.com/R96KlyF.jpg
Λοιπόν κάτι τον κάνατε στην Αθήνα κι εκεί που είχε θεματάκια με τη φωνή του στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από θεματάκια και στο τέλος ζοριζόταν και στα απλά και το είπε και δυο φορές και ο ίδιος. Σε φάση που πχ το cloak που έχει σόλο φωνή, μόλις ήρθε η ώρα του το κόψανε γιατί δεν, θα ακουγόταν άσχημα δηλαδή.
POEM δεν ξέρω, πολύ διαφορετικό από αυτό που ήξερα, είναι από τη φάση που περιμένεις και το 2ο cd να δεις αν είναι λατρείες ή αν τελικά ήταν ένας δίσκος πυροτέχνημα και τέλος. Άλλωστε ήδη η κίνηση που έδειξε ότι το συγκρότημα είναι ένας και οι υπόλοιποι αναλώσιμοι εμένα με προδιαθέτει αρνητικά.
Until rain ας αφήναν το μωρό επάνω και ας κατέβαιναν να πιουν καμιά μπυρίτσα, μάπα, κουλουβάχατα μουσική, λίγο απ' όλα, βάλε μου και σοκολάτα και κρέμα και φράουλα και φυστίκι και λεμόνι και λίγο πιο λίγο από όλα τα υπόλοιπα. Τα συγχαρητήριά μου στον Krux που κατάλαβε τι είδος μουσικής παίζανε, εγώ ακόμα...
Οι leprous είναι το μόνο σοβαρό prog συγκρότημα που έχει μείνει. Οι άνθρωποι είναι ψυχροί εκτελεστές και λες στο τέλος έφυγα ακούγοντας αυτό ακριβώς που παίξαν στο studio όταν κάναν ηχογράφηση πριν μπουν οι μίκτες τα μάστερ κτλ κτλ. Έχω μείνει σύξυλος από την ακρίβεια εκτέλεσης (εκτός φωνής, τα είπαμε, ο άνθρωπος είχε πρόβλημα), νομίζω ότι δεν άκουσα το παραμικρό λάθος. Πόσο επίσης γουστάρω τα συγκροτήματα που κάνουν Live με το ένα κομμάτι πίσω από το άλλο, χωρίς ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΑΜΑΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΕ ΧΑΧΑΝΑ ΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡΑΚΙΑ. Μπορεί σε όλη ση τη συναυλία ο Solberg να μας είπε ίσα με 3 φορές ευχαριστώ και όλη την υπόλοιπη ώρα ξεκωλιαζόντουσαν στη σκηνή.
Τέλος αυτό το πιτσιρίκι που πήρανε στα τύμπανα, αυτό το υπερκινητικό, έπαιξε ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ το κάθε χτύπημα, ζούσε την κάθε στιγμή πραγματικά, δεν έκανε ΜΙΣΟ λάθος και γενικά είναι ότι καλύτερο έχω δει σε κρουστό τη δεκαετία που διατρέχουμε. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να παγιωθούν στο θέμα drummer, το παλικάρι είναι ΘΕΟΣ.
Α και η αλήθεια είναι ότι Congregation >= Bilateral > Coal.
Edit: Krux πάντα σου κρυφοάρεζαν οι crane και μας τον πόσταρες κι εδώ ε?
ψαξου με βιογραφικο του τραμερ να παρεις τα χαμπαρια σου
geologiko_karoto
24-09-2015, 23:01
Τέλος αυτό το πιτσιρίκι που πήρανε στα τύμπανα, αυτό το υπερκινητικό, έπαιξε ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ το κάθε χτύπημα,
http://i.imgur.com/izoZfEf.gif