View Full Version : Συνεχείς αποσυνδέσεις
sfinotouvlaki
06-07-2015, 19:15
Τι μπορεί να φταίει για συνεχείς αποσυνδέσεις από το το internet; Η σύνδεση κρατάει καμιά 15sec, αποσυνδέεται ("Ενσύρματη δίκτυο/ Αποσύνδεση - βρίσκεστε πλέον εκτός σύνδεσης") και μετά από 2-3sec ξανασυνδέεται αυτόματα ("Ενσύρματη δίκτυο/ Η σύνδεση επιτεύχθηκε") . Τo λειτουργικό είναι Elementary OS, εκδοση 0.2.1. (Luna), 32bit και το μοντεμ ZTE ZXHN H108NS. Το πρόβλημα άρχισε μετά την αλλαγή παρόχου και μόντεμ. Το ασύρματο παίζει κανονικά. Πώς το λύνουμε;
metamelia1
06-07-2015, 19:24
pare tilefono
Aleister
06-07-2015, 19:28
http://www.sitecom.com/image/broadband-adsl2-splitter/910/998x448
Taksitzhs
06-07-2015, 19:32
Ποιο παροχο εχεις, σε ποια περιοχη εισαι αυτο το καιρο (Σερρες; ), συνδεεσαι ενσυρματα; Υπαρχει μια περιπτωση να αποσυνδεεται επειδη θα κανουν ολες τις γραμμες VOIP, εχω ακουσει και απ αλλους προβληματα, ειχα και γω παρομοιο που φαινεται να εχει λυθει προσωρινα εστω. Ισως χρειαστει να σου κατεβασει τη ταχυτητα 1mbps μηπως λυθει. Επισης για ποσες αποσυνδεσεις μεσα στη μερα μιλαμε;
tsimpouklano
06-07-2015, 20:06
Και σε μένα τα κάνει αυτά το μπουρδέλο, αλλά όταν π.χ. κλείσω torrent ή/και dropbox σταματά να το κάνει (σχεδόν).
Wind btw, γαμιέσαι.
sfinotouvlaki
06-07-2015, 20:31
Firefox, δώσε νούμερο! Aliester, όχι! Κίτρινη φυλή, Σέρρες, ο πάροχος νομίζω είναι ΟΤΕ, ενσύρματα. Αποσυνδέεται συνεχώς (δες πρώτο ποστ). Τορρεντ και τέτοια δεν παίζουν. Υποθέτω έχει να κάνει με τα λίνουξ, αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς.
H108NS είναι δικό μας. Όταν αποσυνδέεσαι αναβοσβήνει ο συγχρονισμός (ADSL λαμπάκι)? Αν ναι δοκίμασε πρώτα να δεις τι γίνεται χωρίς καθόλου φίλτρα στη γραμμή μην στρώνει και πρέπει να αλλάξεις φίλτρα. Αν απλά σβήνει το internet ή κοκκινίζει ή δεν είναι τα φίλτρα παίρνεις 13888 για βλάβη και μπορεί να σε εξυπηρετήσω και προσωπικά :)
Να μην ρωτήσω αν έβαλες το καλώδιο σε άλλη θύρα στο ρούτερ, αναποδα απ οτι το χες, αλλο καλώδιο κλπ ε?
12 stars circle your brow
06-07-2015, 21:22
https://www.youtube.com/watch?v=7sOshcE6pYY&index=2&list=PLU4KPmG1We5pGb0LLwr6hFhwC0Z6M6eTg
:pink:
Taksitzhs
06-07-2015, 22:12
H108NS είναι δικό μας. Όταν αποσυνδέεσαι αναβοσβήνει ο συγχρονισμός (ADSL λαμπάκι)? Αν ναι δοκίμασε πρώτα να δεις τι γίνεται χωρίς καθόλου φίλτρα στη γραμμή μην στρώνει και πρέπει να αλλάξεις φίλτρα. Αν απλά σβήνει το internet ή κοκκινίζει ή δεν είναι τα φίλτρα παίρνεις 13888 για βλάβη και μπορεί να σε εξυπηρετήσω και προσωπικά :)
Το εκανα και γω αυτο για καποιες ωρες, τους ειχα παρει τηλ πρωτα βεβαια και μου ειπαν να το κανω, και μου ζητησαν να μην εχω συνδεδεμενο ουτε το τηλεφωνο εκεινο το διαστημα, μονο το νετ χωρις τα φιλτρα. Για να λες οτε και συνεχεις αποσυνδεσεις (δηλαδη δε μπορεις σχεδον καθολου να μπεις νετ; ) δεν εχει να κανει με ο,τι σου ειπα, το πιθανοτερο να ναι θεμα λογισμικου ή του πως συνδεεσαι. Παρτους κανα τηλεφωνο, πιστευω θα βρεις ευκολα ακρη.
Η σύνδεση κρατάει καμιά 15sec, αποσυνδέεται ("Ενσύρματη δίκτυο/ Αποσύνδεση - βρίσκεστε πλέον εκτός σύνδεσης") και μετά από 2-3sec ξανασυνδέεται αυτόματα ("Ενσύρματη δίκτυο/ Η σύνδεση επιτεύχθηκε") .... Το ασύρματο παίζει κανονικά..
Να τονίσω λίγο ότι είναι θέμα είτε ρουτερ(δεν πολυπαίζει βέβαια να έχουν και οι 4 θύρες το ίδιο προβλημα), είτε εθερνετ καλωδίου, είναι καρτας δικτυου του πισι.
sfinotouvlaki
08-07-2015, 09:21
Να μην ρωτήσω αν έβαλες το καλώδιο σε άλλη θύρα στο ρούτερ, αναποδα απ οτι το χες, αλλο καλώδιο κλπ ε?
Η σύνδεση κρατάει καμιά 15sec, αποσυνδέεται ("Ενσύρματη δίκτυο/ Αποσύνδεση - βρίσκεστε πλέον εκτός σύνδεσης") και μετά από 2-3sec ξανασυνδέεται αυτόματα ("Ενσύρματη δίκτυο/ Η σύνδεση επιτεύχθηκε") .... Το ασύρματο παίζει κανονικά..
Να τονίσω λίγο ότι είναι θέμα είτε ρουτερ(δεν πολυπαίζει βέβαια να έχουν και οι 4 θύρες το ίδιο προβλημα), είτε εθερνετ καλωδίου, είναι καρτας δικτυου του πισι.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν είμαι σίγουρος τι αναβοσβήνει στο ρούτερ όταν αποσυνδέεται - το ρούτερ είναι σε άλλο σπίτι από το πισι (επίσης δεν είναι δική μου η σύνδεση, οπότε δεν είχα το χρόνο να το πολυκοιτάξω). Θα το δω πάντως, αν και πόσο πιθανό είναι να αναβοσβήνει κάτι εφόσον αποσύνδεση και επανασύνδεση γίνονται σε 3-4 δευτερόλεπτα μέσα;
Animae, ναι, άλλαξα θύρες, καλώδιο λίγο δύσκολο γιατί είναι καμιά εικοσαριά μέτρα :P. Τέσπα, θα ξαναπαίξω λίγο με τα φίλτρα κι αν δεν, θα πάρω τον Η.!
20 μέτρα καλώδιο είναι σημαντικός παράγοντας που τώρα τον αναφέρεις όμως. Το μήκος είναι στα όρια καλής λειτουργίας για ίντερνετς. Εφόσον είναι για 3-4 δευτερόλεπτα η αποσύνδεση όντως δε μπορεί να είναι από τη γραμμή οπότε μάλλον στο καλώδιο είναι το θέμα σου (αν πάντα έχεις δει φιλτράκια).
Γουαι-φαι λεει οτι δεν εχει θεμα, οποτε δυσκολο να ειναι η συνδεση και τα φιλτρα κλπ. Καλωδιο η ρουτερ θεμα με το εθερνετ.
sfinotouvlaki
10-07-2015, 09:34
Άλλαξα φίλτρα, άλλαξα και το καλώδιο που συνδέει ρούτερ και πισί και το πρόβλημα εξακολουθεί. Με το μέγεθος του καλωδίου δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα, ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Εκτός κι αν έχει θέμα το καλώδιο που καταλήγει στην τηλεφωνική γραμμή (κι αυτό καταλήγει σε άλλο σπίτι και επίσης μέχρι την αλλαγή δεν υπήρχε θέμα). Τέσπα, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή εκεί που είναι το πισί, οπότε γίνεται και δυσκολότερο να ελεγχθούν όλες οι πιθανές περιπτώσεις.
Το γουαι-φαι παιζει κανονικα χωρις προβλημα οταν παρουσιαζεται αποσυνδεση στο πισι?
sfinotouvlaki
12-07-2015, 16:32
Ανιμε, ναι.