PDA

View Full Version : [Cinema] Mad Max (2015)

Urlic
17-05-2015, 22:10
το ξεκινάω το θέμα γιατί είδα την καλύτερη περιπέτεια για φέτος . Βγαλμένο με παλιά πετυχημένη συνταγή , ωμή βία .φοβερή φωτογραφία, διάλογοι λίγοι αλλά πετυχημενοι, ηθοποιοί γαματοι, και πλοκή που δεν ξεκολλας ουτε δευτερόλεπτο. Απλά είχα καιρό να δω τέτοια ταινία που να μου βγάζει τόσα αισθήματα. Miller's return

12 stars circle your brow
17-05-2015, 22:44
Το είδα πρεμιέρα την Πέμπτη και καραγάμησε.

FIXXXER
17-05-2015, 23:07
Διορθωστε καποιος το Mad στον τιτλο και βαλτε κεφαλαιο το πρωτο, τυφλωθηκα.

On topic, στα πολυ to do list

Urlic
17-05-2015, 23:10
Διορθωστε καποιος το Mad στον τιτλο και βαλτε κεφαλαιο το πρωτο, τυφλωθηκα.

On topic, στα πολυ to do list
ανέβηκε από κινητό και δεν το πρόσεξα....[emoji3]

pitsirikos
18-05-2015, 00:31
πρεπει ναχουμε δει τα παλια η θα καταλαβουμε ?

BURNIN AMBITION
18-05-2015, 00:43
θα φαω μουτζες αλλα...

βικινγκς? βικινγκς? σοβαρα? επειδη ειναι της μοδας?

το χερι τερμινειτορ γιατι? επειδη πουλαει?

η ερμηνεια του τομ χαρντι πολυ λιγη. δεν επιασε ερμηνειες μελ γκιμπσον με την καμια. δεν εδειξε την τρελα του μοαντ μαξ οπως θελουμε

και τελος με κουρασε καπου στη μεση το ολο λαβ στορυ. παρακρατησε

κατα τα αλλα ηταν μια καλη περιπετεια στη συνταγη του μαντ μαξ 2. καλογυρισμενη και καλη σκηνοθεσια. αν δεν λεγοταν μαντ μαξ θα του εβαζα και μεγαλυτερο βαθμο. ενα 7αρακι απομενα

GraveMiasma
18-05-2015, 00:45

file eisai hli8ios ? einai tainia me pistolidia gamwthpanagia mou.

Urlic
18-05-2015, 00:53
και κατι ακομα ......αλληγορικη ταινια.......

antimusic
18-05-2015, 00:57

γενικά τα μαντ μαξ δεν είναι ακριβώς σήκουελς, πιο πολύ σαν αυτοτελή επεισόδια. δεν χρειάζεται να δεις τα παλιά για να δεις αυτό αλλά αν δεν εχεις δει τουλάχιστον το 2 χάνεις μια εξαιρετική ταινία.

cromags
18-05-2015, 01:01
θα φαω μουτζες αλλα...

η ερμηνεια του τομ χαρντι πολυ λιγη. δεν επιασε ερμηνειες μελ γκιμπσον με την καμια. δεν εδειξε την τρελα του μοαντ μαξ οπως θελουμε

Γενικά η ταινία μου φάνηκε κατώτερη των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν από αρκετούς ερίτες..καμία σχέση με το παλιό σε ατμόσφαιρα, χαρακτήρες κ πλοκή. Όσο για την ερμηνεία του χάρντι, που στο Bronson κένταγε, ορισμένες φορές μου φάνηκε σχεδόν αστεία κάνοντας αυτή του γκίμπσον να φαίνεται κλάσης καλύτερη.

GraveMiasma
18-05-2015, 03:48
και κατι ακομα ......αλληγορικη ταινια.......

ntostoyefkikh mhpws ?

antimusic
18-05-2015, 05:16
ποιο ντοστογιέφσκι είναι το αγαπημένο σου και γιατί;

Taksitzhs
18-05-2015, 05:47
ε, το πρωτο, προφανως.

babality
18-05-2015, 11:35
γαμησε η ταινια. παιζουν οι αλλες παρανοιες μεσα.

fromashesrise
18-05-2015, 14:14
Πολυ ωραια ταινια, χρονια ειχα να φχαριστηθω ταινια δρασης. θεωρω λιγο αδικο να τη συγκρινουμε με τις παλιοτερες ταινιες γιατι μπαινουν και αλλοι παραγοντες μη αντικειμενικοι στη μεση οπως γινεται και με καθε τι που το συνδεουμε με αναμνησεις απο αλλες εποχες. να τη συγκρινουμε αμα λαχει με αντιστοιχες ταινιες που βγαινουνε σημερα το 99% των οποιων για μενα ειναι εντελως νεροβραστες (βλεπε μαρβελ). επιπλεον ειχε ελαχιστα κλισαρισμενα σκηνικα (οχι οτι δεν ειχε βλ. χερι της φουριοζας) σε σχεση παλι με αντιστοιχες ταινιες.
απο την αλλη ο χαρντυ οντως ηταν λιγο λιγος κυριως γιατι η θερον ηταν ισοπεδωτικη.

Urlic
18-05-2015, 21:28
Πολυ ωραια ταινια, χρονια ειχα να φχαριστηθω ταινια δρασης. θεωρω λιγο αδικο να τη συγκρινουμε με τις παλιοτερες ταινιες γιατι μπαινουν και αλλοι παραγοντες μη αντικειμενικοι στη μεση οπως γινεται και με καθε τι που το συνδεουμε με αναμνησεις απο αλλες εποχες. να τη συγκρινουμε αμα λαχει με αντιστοιχες ταινιες που βγαινουνε σημερα το 99% των οποιων για μενα ειναι εντελως νεροβραστες (βλεπε μαρβελ). επιπλεον ειχε ελαχιστα κλισαρισμενα σκηνικα (οχι οτι δεν ειχε βλ. χερι της φουριοζας) σε σχεση παλι με αντιστοιχες ταινιες.
απο την αλλη ο χαρντυ οντως ηταν λιγο λιγος κυριως γιατι η θερον ηταν ισοπεδωτικη.
όντως η θερον τον καλυπτει ....και ο χαρακτήρας της φάνηκε περισσότερο.

antimusic
18-05-2015, 23:45
θα φαω μουτζες αλλα...

βικινγκς? βικινγκς? σοβαρα? επειδη ειναι της μοδας?

το χερι τερμινειτορ γιατι? επειδη πουλαει?

και τελος με κουρασε καπου στη μεση το ολο λαβ στορυ. παρακρατησε

κατα τα αλλα ηταν μια καλη περιπετεια στη συνταγη του μαντ μαξ 2. καλογυρισμενη και καλη σκηνοθεσια. αν δεν λεγοταν μαντ μαξ θα του εβαζα και μεγαλυτερο βαθμο. ενα 7αρακι απομενα

γιατί ήθελαν μπούφους να θυσιάζονται με την υπόσχεση της μετά θάνατον ζωής και δεν ήθελαν να τους κάνουν μουσουλμάνους ισλαμιστές, οπότε τους έκαναν καμικάζι μπερζερκρκρκ.

τι πουλάει το τερμινέητορ.

ποιά τρέλα του μαξ.

ποιό λαβ στόρι.

Keeper Of The Seventh Son
22-05-2015, 17:56
apsogi tainia. o xarnti ton epaize fantastika to salemeno (elaxistes lekseis, mougkanismata, poli peistiko vlemma)

croissant429
22-05-2015, 20:35
Η αλήθεια είναι πως με επηρέασαν οι προηγούμενες κριτικές από τους ερίτες και πήγα να το δω (σας έχω και σε εκτίμηση κουφάλες....).
Μόνο με τον μπέρνι θα συμφωνήσω......, μέτριο.

Skalani Caveman
23-05-2015, 14:33
apsogi tainia. o xarnti ton epaize fantastika to salemeno (elaxistes lekseis, mougkanismata, poli peistiko vlemma)

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα. Άψογη ταινία, άψογος Hardy, άμα περίμενε κάποιος να δει «Expendables», tough luck.

Dr.Gonzo
23-05-2015, 16:58
Αυτονόητα οι τριανταφευγάρηδες θα το συγκρίνουμε με τα παλιά, αδίκως, αφού εκείνα τα είδαμε σε τρυφερές ηλικίες και τα αναπολούμε πλέον με... ρομαντικό τρόπο.
Ανεξάρτητα με αυτό, η ταινία είναι πολύ όμορφη. Απλά όσοι διαβάζουν όλα τα πολύ θετικά σχόλια, προκαταμβάνονται ίσως από το hype και πάνε να δουν την ταίνια με φουσκωμένες προσδοκίες. Όχι φυσικά οτι αποκλείεται σε αρκετούς απλά να μην άρεσε.
Προσωπικά μου έλλειψε λιιιιιγο παραπάνω ...σενάριο, να δέσει περισσότερο την όμορφη ατμόσφαιρα των εικόνων. Επίσης, μου φάνηκε λίγο ..."μαζεμένη", θα την απολάμβανα λίγο πιο ...έξαλλη σαν ταινία γενικά, αλλά μάλλον φταίει κ το ότι εγώ είμαι ένας ανώριμας τριαντάρης και ο Miller... έχει τα διπλά μου &βάλε χρόνια... ;)

Α, επίσης, αγνοήστε όλα τα παραπάνω... Τρέξτε δείτε την για την Theron μόνο.

Phantom Duck
23-05-2015, 17:51
η ταινία είναι εκπληκτική γι' αυτό που θέλει να είναι, ο χάρντι κάνει αυτό που ο ρόλος είναι και η θερόν επίσης, οπότε συγκρίσεις περί "ερμηνείας" σε μια ταινία με τύπο που παίζει sepultura κρεμασμένος από μια νταλίκα μου φαίνονται λίγο αστείες.

σχετικά με τις παλιές ταινίες δεν ξέρω, έκατσα πρόσφατα κι είδα με το ζόρι την πρώτη που μου φαίνεται αρκετά γερασμένη, ενώ το 2 ήταν πολύ πιο γαμώ, οπότε περί ορέξεως...

The Good Son
23-05-2015, 19:17
Μετά από κάποιες μέρες που την είδα έχω να πω τα εξής.

Ως φαν των πρώτων μαδ μαχ (τα 2 πρώτα γιατί το 3ο δεν βλέπεται), η ταινία δεν αναταπεξήλθε στις προσδοκίες μου. Την περίμενα πως και πως και ομολογώ ότι είχα καρακατακαβλώσει με το trailer. Το πρόβλημα κατ εμέ ήταν η υπερβολική δόση δράσης. Η ταινία σκηνοθετικά είναι ένα διαμάντι. Σαν ατμόσφαιρα, ομολογώ ότι μια χαρά έπιασε την ποστ αποκαλύπτικ ανατριχίλα των πρώτων. Αλλά ρε φίλε πολύ δράση, κούραση αούμεν. Θεωρώ ότι δυστυχώς η ταινία έπεσε στην λούπα της μόδας που θέλει τις ταινίες δράσης να είναι ένα μπαραζ πυροτεχνημάτων για τον εντυπωσιασμό του κοινού.
Επίπροσθέτως, αν και δεν το περίμενα, ο Tom Hardy παραδόξως δεν έπιασε το καλτιλίκι του Mel Gibson. Η όλη ταινία θα έπρεπε (και η αλήθεια είναι ότι από μια σκοπιά το κάνει αυτό) να έχει κεντρικό ήρωα την Theron, που πράγματι σώζει την ταινία σαν χαρακτήρας.

Για να μην παρεξηγηθώ, η ταινία είναι άψογη, εκπληκτική κλπ. Απλά ξενέρωσα με την πολλή δράση η οποία με έκανε να κουραστώ με μια ταινία που γούσταρα πάρα πολύ να δω.

MoRmEnGiL
31-05-2015, 18:17
H skhno8esia htan apsogh, ta effe opws tonise kai o idios o Miller 90% practical effects pragma pou oxi mono fainete, alla anebazei thn tainia katakoryfa. O Hardy 8a mporouse na pei kati, h 8a mporouse na apogohteusei, alla sofa h tainia den edwse peri8wrio na ginei kati tetoio, exontas to action non stop. Isws ligo too much action, alla de griniazw, htan etsi gyrismenh pou de me xalase ka8olou to gap 30 xronwn apo to thunderdome me osa synepagetai auto.

Nai den eixe toecutter h tainia (actually eixe, ton Immortan paizei o idios h8opoios pou paizei ton toecutter :P) h nightrider, alla de basistike se xarakthres toso, me apotelesma na mhn exw na grinia3w gia tipota (kai eimai gnwstos gerogriniarhs) para ton a8lio hxo twn village. Pragmatika, xamhlwse re filoc ligo ton hxo, giati se tetoia entash ola einai distorted kai to fai konteuei na mou er8ei sto stoma apo to trantagma. Ai syxthr pia.

Egw pantws ths dinw thn seal of approval mou giati einai arketa diaforetikh wste na mhn kanw amesa sygkriseis, alla familiarly madmaxikh wste na goustarw. Mpernh diafwnw mazi sou htan poly kalh kai ws mad max 4, kai stand alone.

Ara de 8a aresei ston fixxxer =D

atom_smasher
31-05-2015, 22:00
Η ταινία γάμησε τα πάντα και τα κοάλα. Άκρως διασκεδαστική. Το φχαριστήθηκα και σε κράτησε στην τσίτα όλη την ώρα. Περί σκηνοθεσίας, εφέ και ηθοποιίας ουδέν παράπονο. Η σαρλιζ κλέβει την παράσταση από τον αρκετά καλό λιγομίλητο χάρντ.

babality
31-05-2015, 22:18
Μετά από κάποιες μέρες που την είδα έχω να πω τα εξής.

Ως φαν των πρώτων μαδ μαχ (τα 2 πρώτα γιατί το 3ο δεν βλέπεται), η ταινία δεν αναταπεξήλθε στις προσδοκίες μου. Την περίμενα πως και πως και ομολογώ ότι είχα καρακατακαβλώσει με το trailer. Το πρόβλημα κατ εμέ ήταν η υπερβολική δόση δράσης. Η ταινία σκηνοθετικά είναι ένα διαμάντι. Σαν ατμόσφαιρα, ομολογώ ότι μια χαρά έπιασε την ποστ αποκαλύπτικ ανατριχίλα των πρώτων. Αλλά ρε φίλε πολύ δράση, κούραση αούμεν. Θεωρώ ότι δυστυχώς η ταινία έπεσε στην λούπα της μόδας που θέλει τις ταινίες δράσης να είναι ένα μπαραζ πυροτεχνημάτων για τον εντυπωσιασμό του κοινού.
Επίπροσθέτως, αν και δεν το περίμενα, ο Tom Hardy παραδόξως δεν έπιασε το καλτιλίκι του Mel Gibson. Η όλη ταινία θα έπρεπε (και η αλήθεια είναι ότι από μια σκοπιά το κάνει αυτό) να έχει κεντρικό ήρωα την Theron, που πράγματι σώζει την ταινία σαν χαρακτήρας.

Για να μην παρεξηγηθώ, η ταινία είναι άψογη, εκπληκτική κλπ. Απλά ξενέρωσα με την πολλή δράση η οποία με έκανε να κουραστώ με μια ταινία που γούσταρα πάρα πολύ να δω.

γερασες γεροντα

Aleister
05-06-2015, 13:22
17 Ιουνιου βγαινει και το comic-prequel (http://www.vertigocomics.com/comics/mad-max-fury-road-2015/mad-max-fury-road-%E2%80%93-furiosa-1) με πρωταγωνιστη την Furiosa, το οποιο φημολογειται οτι μπορει να βρισκεται στα extras του Blu Ray και σε μορφη animated cartoon.

casshern
22-07-2015, 14:11
Δυνατή φόλα.
Τις τελευταίες 2 βδομάδες παλεύω να επιβεβαιώσω ότι δε φταίω εγώ που ίσως δεν έδωσα την απαιτούμενη προσοχή τη πρώτη φορά που την είδα. Μετά από μια 2η, αποσπασματική, αγωνιώδη, επίπονη προβολή, μπορώ να σας παραπέμψω με σιγουριά στην πρώτη φράση αυτού του ποστ.

Υπερβολική και υπερβολικά πρόχειρη δράση, κακά εφφέ, σκηνοθεσία ΙΚΕΑ. Ερμηνευτικά, οι Ζαν Κλοντ Βαντάμ και Μαρία Σολωμού έχουν δώσει και καλύτερα δείγματα γραφής. Για να είμαστε δίκαιοι, η φωτογραφία είχε μερικές δυνατές στιγμές και, παριέργως, το τελευταίο κυνηγητό σε κρατάει στην τσίτα παρόλα τα όσα κωμικοτραγικά εκτυλίσσονται, αλλά επ'ουδενί δε σώζεται το ναυάγιο.

Να πω την αλήθεια, θυμόμουν το τόπικ σαφώς πιο μονόπλευρο, αλλά υπάρχουν και μερικές φωνές λογικής. Σε καμιά περίπτωση δεν αντιρροπούν τις εκστατικές κραυγές θαυμασμού, οπότε θα ήθελα να βάλω το λιθαράκι μου κι εγώ στην προσπάθεια του μελλοντικού ανυποψίαστου αναγνώστη να αποφασίσει αν πρέπει να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη ταινία:

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ, ΦΙΛΟΣ
ΕΧΕΙΣ 2 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ?

Taliban
22-07-2015, 18:23
Εμενα μου αρεσε, σου εδινε την αισθηση οτι δεν υπηρχε καποιο ουσιαστικο σεναριο (κατα τη γνωμη μου οντως δεν υπηρχε) αλλα κατι σαν κορμος εξελιξης της ταινιας, αλλα απο την αλλη δε σε ενοχλουσε. Εμενα το λοβστορυ μου φανηκε ελαχιστο, και γενικα η φαση με το ελαχιστο cg γαμαει μακαρι να γινονταν ολες οι ταινιες δρασης ετσι.
Επισης η Ναμιμπια γαμαει φανταστικη χρωματικη παλετα γενικα μου αρεσει το περιβαλλον της ερημου ως αισθητικη με την συγκεκριμενη χωρα να ειναι τοπ για μενα.
Την ευχαριστηθηκα αφανταστα.

BLiTzER
23-07-2015, 16:22
Η ταινία γάμησε μια χαρά για ταινία δράσης με ανύπαρκτο σενάριο. Ελάχιστες ενστάσεις, τις οποίες έχω ξεχάσει ήδη.

Και suspended τύπος με κιθάρα που φτύνει φωτιές. Αυτό μόνο του αρκούσε για να σπάσει τα κοντέρ.

Επίσης είμαι 30φεύγα και δε θυμάμαι ούτε μισή σκηνή από τα original mad max.

metamelia1
23-07-2015, 18:44
mages to kleidi ths tainias einai h epiviwsh kai sto kentro aytou einai o mad max

apo th stigmh pou exase gynaika kai paidi saltare kai katalave pws gia na epiviwseis se enan post-apocalyptic kosmo einai na mh dhmiourgeis desmous me kanenan, zwh ison epiviwsh ison monos

oloklhrh h tainia einai kathreftis aytou pou ekprosopei h yparksh tou dhladh YOLO

aristourghma apo ta liga kai h antitheti apopsi einai mh apodekth

Aleister
23-07-2015, 19:33
το εχεις παρερμηνευσει

ο μαξ υποτιθεται οτι ειναι τρελος γιατι ειναι ο μοναδικος λογικος σε εναν κοσμο που εχουν τρελαθει ολοι οι υπολοιποι

metamelia1
23-07-2015, 19:53
oxi

Raven Lord
27-07-2015, 10:14
Η ταινία γάμησε μια χαρά για ταινία δράσης με ανύπαρκτο σενάριο. Ελάχιστες ενστάσεις, τις οποίες έχω ξεχάσει ήδη.

Και suspended τύπος με κιθάρα που φτύνει φωτιές. Αυτό μόνο του αρκούσε για να σπάσει τα κοντέρ.

έτσι ακριβώς. γάμησε ασάλιωτα.