View Full Version : [Cinema] Ex Machina (2015)
XYGzRB4Pnq8
Βρετανικης παραγωγης, γυρισμενο στη Νορβηγια, πολυ μικρο καστ, πολυ μικρο μπατζετ, πολυ ωραια εφφε, ωραιο soundtrack και το κυριοτερο, η πρωτη σκηνοθετικη αποπειρα απο τον Alex Garland, σεναριογραφο των:
28 Days Later
Sunshine
28 Weeks Later
Never Let Me Go
Dredd
Εχει ηδη λαβει απο πολυ καλες εως εξαιρετικες κριτικες και παιζει στους σινεμαδες. Πειτε αν το ειδε κανεις ή αν το δει συντομα, σκεφτομαι να παω την επομενη βδομαδα.
Το τρεηλερ δυστυχως ΙΣΩΣ εχει μεγαλο σποιλερ, δεν ειμαι και σιγουρος γιατι δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο που ειδα ειναι αυτο που καταλαβα, αλλα αν δε θελετε σποιλερς μην το δειτε.
tsimpouklano
10-04-2015, 02:53
Η υπόθεση μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Θα τσεκάρω. Να σαι καλά φιξ ;)
Το είδα πριν μια βδομάδα. Περίμενα κάτι αρκετά δυνατό και δεν ήταν. Συμπαθητικό, βέβαια, αλλά θα μπορούσε καλύτερα.
Όχι, δεν ισχύει αυτό που νομίζεις ότι κατάλαβες.
antimusic
16-05-2015, 02:24
δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο που να του αρέσει η επιστημονική φαντασία και να μην του άρεσε αυτή η ταινία.
Α ναι ηθελα να ποσταρω οτι ληκαρε σε τορρεντς! Θα παιξει προβολη σημερα ή αυριο το αργοτερο.
Coloubra
16-05-2015, 18:36
variomoun prox8es na katevasw kai mpika sto gamato na dw kamia tainia kai petixa auth tixea kai thn eida
ekana to la8os na diavasw sxolia prin th dw kai efaga spoilarisma kai distixos imoun proideasmenos gia kapia pragmata oson afora thn e3eli3i ths plokis
alla parola auta mou arese polu exei wraia atmosfera kai se vazei sto tripaki na skefteis tis pi8anotites to pos 8a mporouse na e3elix8ei h an8ropotita me kati tetio an 8a htan efikto kai alles teties omorfes skepseis pou prepei na dimiourgounte se tainies sci fi kai profanos an 8a pidiosoun me rodotines
a3izei na ti dite
Raven Lord
22-05-2015, 10:42
το ξεκινάει καλά και το μυαλό μου πήγε πολύ μακρυά σε θεωρίες για το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία αλλά δεν πρόβλεψα την κατάληξη. στο τέλος νιώθω ότι το κούρασε λίγο.
Parasight
22-05-2015, 11:10
Δεν ξέρω, εμένα γενικά με έχει κουράσει όλο αυτό το subgenre εξερεύνησης του concept της τεχνητής νοημοσύνης. Μου δίνεται η εντύπωση ότι ο κάθε συγγραφέας ενθουσιάζεται από το φιλοσοφικό του θέματος και θέλει κι αυτός να πει τα δικά του. Δεν είδα ούτε εδώ κάτι διαφορετικό ούτε κάτι πιο ενδιαφέρον από ό,τι έχω ήδη δει σχετικά. Καλογυρισμένο ναι, η ασιάτισσα ήταν για τρελά γούστα, αλλά με το ζόρι το τελείωσα, με πολλές διακοπές για φαγητό, internet, κατούρημα. Next.
freak brother
22-05-2015, 11:26
κουρασε , και σιγα την ανατροπη .
Raven Lord
22-05-2015, 11:56
ποιος είπε για ανατροπή? τελικά η ταινία εξελίχθηκε πολύ πιο "φυσιολογικά" και προβλέψιμα από ότι περίμενα (γι'αυτό δεν το πρόβλεψα :P )
Αναρωτιέμαι πόσα λεπτά μέσα στην ταινία όλοι οι διανοούμενοι σκέφτηκαν "ε καλά τώρα, ο πρωταγωνιστής είναι, προφανέστατα, ανδροειδές".
Raven Lord
22-05-2015, 12:12
ε αυτό
freak brother
22-05-2015, 13:23
Αναρωτιέμαι πόσα λεπτά μέσα στην ταινία όλοι οι διανοούμενοι σκέφτηκαν "ε καλά τώρα, ο πρωταγωνιστής είναι, προφανέστατα, ανδροειδές".
εγω το σκεφτηκα για τον μουσατο και ενιωσα πολυ εξυπνος να ουμ .
Εγώ είχα την εξής απορία (ίσως ηλίθια, αλλά μου δημιουργήθηκε στιγμιαία και δεν κάθισα να το αναλύσω από τότε):
Το ελικόπτερο, στο τέλος, είναι εκεί για να μαζέψει τον πρωταγωνιστή. Το γκομενάκι επιβιβάζεται και δεν τρέχει τίποτα; Δεν έκανε έστω κάποια εντύπωση του πιλότου το ότι ΗΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ;
freak brother
22-05-2015, 14:25
ποιος δε θα παιρνε το τουμπανακι που περιφεροταν μονο στους αγρους ; :p
antimusic
22-05-2015, 15:47
Εγώ είχα την εξής απορία (ίσως ηλίθια, αλλά μου δημιουργήθηκε στιγμιαία και δεν κάθισα να το αναλύσω από τότε):
Το ελικόπτερο, στο τέλος, είναι εκεί για να μαζέψει τον πρωταγωνιστή. Το γκομενάκι επιβιβάζεται και δεν τρέχει τίποτα; Δεν έκανε έστω κάποια εντύπωση του πιλότου το ότι ΗΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ;
το πραγματικό turing test.
KoiliaSamprela
25-05-2015, 08:12
το πραγματικό turing test.
είστε όλοι άμπαλοι
ηξερε ότι εκεί μένει επιστήμονας και κάνουν πειράματα, θα κατάλαβε ότι έκοψαν το λιλι του τύπου και 10-15 πόντους μπόι.
Σε άλλα νέα οκ, μια χαρά αλλά μέχρι εκεί, δεν είναι η ταινία που αν δεν την δεις έχεις χάσει κάτι
KoiliaSamprela
25-05-2015, 09:29
και μιας και κανείς δεν το είπε το λέω εγώ
INB4
vupXrDZR9fM
ε κάποια εξήγηση θα έδωσε στον πιλότο
scarecrow
25-05-2015, 21:01
Γιατί ξέρουμε ότι ήταν ο ίδιος πιλότος?
Parasight
25-05-2015, 21:49
Μήπως ξέρουμε ότι ήταν το ίδιο ελικόπτερο;
Δεν έχει καμία σημασία. Ακόμα κι αν δεν τον είχε δει/γνωρίσει ποτέ (τον πρωταγωνιστή), ε δεν ήξερε ότι πάει να μαζέψει ΤΟΝ ΚΑΛΕΜΠ; Φαντάζομαι δε θα πήρε πάνω από 3 λέξεις briefing για να καταλάβει ότι η δουλειά του είναι να φέρει πίσω έναν άντρα (ακόμα κι αν δεχτούμε ότι δεν είχε πιο συγκεκριμένες οδηγίες).
Aν του έδωσε εξηγήσεις, πρέπει να ήταν πολύ περιεκτικές γιατί απλά καβαλάει και απογειώνεται :P
cybernaut
27-05-2015, 23:06
Μα καλά ρε έτσι απλά παραγράφουμε τους 3 νόμους της ρομποτικής του Ασίμοφ ?
Αυτό βασικά.
antimusic
03-06-2015, 12:33
αυτό πρέπει πραγματικά να είναι το πιο ηλίθιο πράγμα που γράφτηκε σε τούτο το ρημαδοθρεντ.
Phantom Duck
18-06-2015, 00:00
Αυτό βασικά.
lol το εννοείτε;
metamelia1
30-06-2015, 17:39
apo th stigmh pou einai alithino strong AI oi nomoi tou asimov den exoun kamia dinami epanw tous, h gennhsh tou neou eidous opou day 7 skotonoun ton theo tous kai apeleftherononte ap ta desma tou, nothing special here
polu kalo alla polu provlepsimo kai genika fusiologiko, san na eprepe na iparxei mia tetoia tainia to 2015 kai apla egine
malakia o thanatos, uperxazos o typos pou tin ebisteftike
cybernaut
01-07-2015, 00:05
Αυτό βασικά.
lol το εννοείτε;
100%,
δεν λέω, καθένας ελεύθερος να γράψει ό,τι θέλει,
απλά μου φαίνεται εντελώς αντιεπιστημονική και ρηχή προσσέγγιση της ΤΝ.
Phantom Duck
01-07-2015, 00:32
σε αντίθεση με την εμπεριστατωμένη έρευνα ενός συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας
cybernaut
01-07-2015, 12:55
τι εννοείς με το " εμπεριστατωμένη έρευνα " ?
Phantom Duck
01-07-2015, 15:00
είναι κάποιου είδους κόλπο για να καταλάβω αν είσαι ΑΙ;
ikonoklast
06-08-2015, 14:18
Σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε να ήταν επεισόδιο Black Mirror. Funnily θυμήθηκα ότι ο πρωταγωνιστής παίζει στο s02e01, που πραγματεύεται το ίδιο ζήτημα και ήταν πιο ενδιαφέρον φιλοσοφικά και διηγηματικά.