PDA

View Full Version : μου πεθαίνει ο HDD?

supermachoman
18-03-2015, 16:09
έχει γίνει αρκετά αργός
μια στο τόσο κάνει ένα δυνατό κλικ
καμιά φορά δεν εμφανίζεται στο My Computer
καμιά φορά, όταν δεν εμφανίζεται στο μαηκομπουτερ, κάνει το δυνατό κλικ κάθε 5 δευτερόλεπτα, ανεβοκατεβάζοντας στροφές (ένα ρησταρτ τα λύνει όλα)

πεθαίνει? και αν ναι, προτείνετε σκληρό 1-2TB

antimusic
18-03-2015, 17:56
πεθαίνει, ναι. επιβεβαίωσε το με το HD Sentinel.

supermachoman
18-03-2015, 18:03
πεθαίνει, ναι. επιβεβαίωσε το με το HD Sentinel.

υγεία 47% λέει, 37 κατεστραμένοι τομείς

Aleister
18-03-2015, 18:10
Western Digital 1TB (Blue) ειναι οι πιο οικονομικοι και με την υψηλοτερη διαρκεια ζωης

Αν θες ΠΟΙΟΤΗΤΑ παιρνεις Samsung

BLiTzER
18-03-2015, 18:42
Για non-SSD, αγοράζεις μόνο Seagate.

Ghoul
18-03-2015, 19:12
προσωπικά μου έχουν καεί 2/2 Seagate. ποτέ ξανά. το γύρισα σε WD, οι οποίοι φαίνονται σχετικά πιο αξιόπιστοι. παρ' όλ' αυτά έχουμε τις επιφυλάξεις μας.

Aleister
18-03-2015, 19:21
Tι seagate lol

http://images.techhive.com/images/article/2014/01/backblaze-annual-hdd-failure-rate-100226259-orig.jpg

BLiTzER
18-03-2015, 19:30
Εντάξει, κάτι θα ξέρετε παραπάνω!!11

supermachoman
18-03-2015, 20:45
ε βασικά ο τωρινός Seagate είναι και τον έχω 3μισι χρόνια, φαντάζομαι θα πρεπε να'χε κρατήσει λίγο παραπάνω

θα πάω σε Caviar Blue 1T γιατί δε το φυσάω κιόλα, φχαριστώ

supermachoman
18-03-2015, 21:06
double post για υπερνουμπάδικη ερώτηση:

έχω έναν μικρό SSD (120gb) και τον HDD που πεθαίνει - το να πάρω external για να αντικαταστήσω τον πεθαμένο θα είναι χαζή κίνηση? και αν ναι, γιατί?

BLiTzER
18-03-2015, 21:11
Βαριέμαι να μπω σε αυτή την αντιπαράθεση. Προφανώς ψωνίζετε ό,τι γουστάρετε. Αλλά επίσης καταλαβαίνετε ότι ο ένας ή οι 2 ή οι 3 σκληροί σας που πέθαναν πριν την ώρα τους δε σημαίνουν απολύτως τίποτα. Τουλάχιστον όχι για τους κατασκευαστές. Μάλλον σημαίνουν για εσάς.

Ναι, θα'πρεπε να'χει κρατήσει παραπάνω από 3.5 χρόνια.

BLiTzER
18-03-2015, 21:19

έχω έναν μικρό SSD (120gb) και τον HDD που πεθαίνει - το να πάρω external για να αντικαταστήσω τον πεθαμένο θα είναι χαζή κίνηση? και αν ναι, γιατί?

Αν υποθέσουμε ότι εσωτερικός και εξωτερικός σκληρός έχουν ίδιες επιδόσεις, θα χάνεις λόγω usb vs sata.

metamelia1
19-03-2015, 00:57
i kaliteri lisi gia external einai na pareis ksexwrista enan 2,5'' wd kai external case na ton valeis o idios, kathws oi etoimoi external einai hardwired sto koutaki tous kai paizoun perierga themata me to warranty - 2,5'' logo megethous & usb power xwris prizes. an exeis kai usb3 tote einai sxedon isaksio me enan eswteriko sata, an h xrhsh pou tha kaneis einai storage se fash music/movies/whatever library tote kai usb2 ine koble efoson exeis ton ssd gia main

plitser eisai i dropi twn computer scientists, skise ta ptixia sou

BLiTzER
19-03-2015, 02:14
Scientist είσαι και φαίνεσαι.

dtbsog
19-03-2015, 16:02

Αν το δίσκο θα τον χρησιμοποιείς συνέχεια (downloading κτλ) τότε δεν υπάρχει λόγος να πάρεις εξωτερικό εκτός αν θες τόσο πολύ τη φορητότητα καθώς εκτός ότι ενδέχεται να πληρώσεις παραπάνω χρήματα και το θέμα της εγγύησης θα έχεις καλύτερη ψύξη εντός του κουτιού του υπολογιστή παρά σε εξωτερικό (υπό την προϋπόθεση ότι το κουτί σου δεν είναι φούρνος).
Τώρα αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κάθε φορά που ανοίγεις τον υπολογιστή (backup π.χ.) τότε ένα κουτάκι εξωτερικό (με on/off) θα βολέψει όσον αφορά και τη μακροζωία του δίσκου (αν και πάντα αυτό το κομμάτι είναι πολύ σχετικό). Επίσης αν είναι μπακάπ δίσκος φαντάζομαι η φορητότητα θα σου χρειαστεί για καμιά ταινία/τραγούδια κτλ να πάρεις ή δώσεις σε φίλους κτλ.

Διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα με τις ανάγκες σου και τα χρήματα που διαθέτεις αλλά σκέψου ότι και εσωτερικό να αγοράσεις ανα πάσα στιγμή αγοράζεις εξωτερικό κουτί και τελειώνει η υπόθεση ενώ το αντίστροφο είναι πιο περίπλοκο (η εγγύηση και η πιθανότητα να είναι 'κολλημένος' ο δίσκος στην εξωτερική θήκη που γράφτηκε παραπάνω).

BURNIN AMBITION
20-03-2015, 03:08
λοιπον
ο λατρειας ο μπλιτζερ ξερει απο υπολογιστες. π[ιο πολλα απο αρκετους μην τον χλεβαζετε πανω σε αυτα δουλευε. (αν και εγω διαφωνω σε αυτο μονο γουεστερν ντιτζιταλ)
λοιπον επειδη εγω καιγομαι με τετοιες μαλακιες και επειδη θελ χωρητικοτητες για τα μπουτλεγκ και για διαφορα αλλα πραγματα (εχω πανω απο δεκα τερα σκληρους) εχω να σας πω το εξηςσαν
τους γουεστερν ντιτζιταλ κανενας. εσωτερικους παντα. στους εξωτερικους υπαρχει θεμα.
οι εσωτερικοι οι green ειναι οτι πιο βαλιου φορ μανει υπαρχει. και ειναι σκυλια

ΑΛΛΑ
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ

η γουεστερν ντιτζιταλ εχει κανει μια περιεργη πουστια. μεγαλη πουστια. οι γκριν για εξοικονομηση ενεργειας, καθε 6 δευτερολεπτα που δεν χρησιμοποιουνται, παρκαρουν τις κεφαλες. με το που χρειαστουν τις ξεπαρκαρουν. αυτο το παρκαρισμα ξεπαρκαρισμα ειναι που χαλαει τους σκληρους. εχουν δηλαδη ενα πεπερασμενο αριθμο παρκαρισματοων ξεκαρκαρισματων οι σκληροι. αν θυμαμαι καλα ειναι 300.000 (το χα ψαξει οταν καιγομουν τωρα δεν θυμαμαι). μπορει να φαινεται μεγαλο νουμερο, αλλα αυτη η γαμορυθμιση τα πηδαει ολα. πχ αν κανεις σιντ σε τορεντ κτλ την εκατσες. σε ενα χρονο εναμιση θα βγουν οφφ οι σκληροι. δεν το ξερει πολυς κοσμος και την πατανε.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΟΜΩΣ
με ενα απλο τουλ που κυκλοφορει, αλλαζεις τον χρονο για παρκξαρισμα απο τα 6 στα 30 δευτερα. ειναι σημαντικοτατη διαφορα γιατι δυσκολα για 30 δευτερα δεν θα χρειαστει κατι ενας σκληρος που σινταρεις πχ. οποτε δεν θα κανει παρκαρισματα και εισαι κομπλε. μελετημενα ολα. και οι σκληροι κρατανε απειρα. ΑΠΕΙΡΑ. ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΚΛΗΡΟΥς ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΜΟΥΣΙΚΕς ΤΑΙΝΙΕς ΚΤΛ ΚΤΛ πατε σε wd green απλα κατευθειαν να κανετε την πουστιτσα αυτη. αν θελετε σκληρο για να περασετε λειτουργικο, παιρνετε εναν μπλακ και ειστε κομπλε. απλα οι μπλακ ειναι και θορυβωδεις (πιθανοτατα και αλλοι σκληροι πχ σιγκειτ για αυτη την δουλεια ναναι καλυτεροι). αν και ολοι πλεον εχουμε ssd για το λειτουργικο. οποτε για αποθηκευτικα μεσα μονο western digital green προιτεινω. για εξωτερικο σκληρο μην παρετε western digital elemnts my book ktl. εχουν μεσα τον γκριν και δυστυχως την πουστια με την αλλαγη χρονομετρου δεν μπορεις να την κανεις. εκει πρεπει να παρεις εναν εσωτερικο και απλα να τον βαλει σε κουτιο εξωτερικου. η μονη λυση. αυτα ειχα να πω. ευχαριστω προκαταβολικα για τις μουτζες. ελπιζω καποιους να τους βοηθησα

KoiliaSamprela
17-10-2015, 23:48
Λοιπόν
Πήρα έναν σκληρό SSD για την κυρά και το αποτέλεσμα ήταν στενάχωρο ... λέω τσάμπα τα λεφτά? σχεδόν ίδια απόδοση? Τελικά διαπιστώνω ότι μόνο SATA 1 , οπότε σιγά τα ωα ...
Τι να κάνω όμως κρίμα να πάει η επένδυση βλέπω είχε μια ελεύθερη pci-e λέω κάτσε μπας και παίζει καμιά κάρτα/αντάπτορας ... βρίσκω να πουλάει η κοσμονταντα ... θυμάμαι στα χρόνια μου να είναι αρχιδάκια οπότε κάνω 1-2 ερωτήσεις και μου λένε όχι εγιναν κυριλέ, βρίσκω την κάρτα 41€ να μην τα πολυλογώ δεν ξαναψωνίζω ΠΟΤΕ από εκεί, και παίρνω από έναν κινέζο με 10€
Αποτέλεσμα ήρθε και πετάει και προτείνεται σαν λύση για παλαιότερα ΠιΣιά