View Full Version : ~ DHG - A Umbra Omega
vosinakis
09-03-2015, 22:17
http://www.metalhammer.gr/images/january2015/news/DHG2.jpg
οι ''μονγκολοιντς του οσλο - φιλοι του καιαδα'' ξαναψτυπουν με aldrahn φωνη-ψυχη βαθεια κ το ER σαν να εχει μεινει πισω μΕ φαινεται, απο την πρωτη τζουρα κατανοεις οτι καταλαγιασε η πιο ροκνρολλ θεματολογια του στυλ '' ο σατανας ειναι οι κακοι των κομιξ ". ο aldrahn εχει εξελιξει κ τους 10 παλαβους τραγουδιστες μεσα του κ τα οποια ηλεκτρονζζζζ στοιχεια δωσανε την θεση τους σε μαυροψυχεδελικ αναφορες απο τη γνωστη μπαντα που συμμετειχε ο yusaf στα 90ς..
βεν μπουεν γουατ?
https://www.youtube.com/watch?v=QJrI07bNfnc
https://www.youtube.com/watch?v=eZH-5QQ_r1k
Clockwork Orange
10-03-2015, 12:23
το the love divine πρεπει να εχει samples απο ufo grendizer!
Ra Pariah
10-03-2015, 17:35
Τι έγινε; Κρύβεστε οι οπαδοί της μπάντας;;! Για να βγαίνει ο καθένας να λέει τη γνώμη του, μην ντρέπεστε!
Zarou City Rider
11-03-2015, 22:22
Δυστυχώς πρόκειται για ένα album με πολλές ατέλειες και ενδεχομένως πολλά μυστικά, τα οποία, όμως, δυσκολεύομαι να ανακαλύψω. Τα κομμάτια μου φαίνονται ''πιεσμένα'' και χωρίς συνοχή, ενώ τα περίεργά jazz/ acoustic σημεία είναι άκυρα. Πού πήγαν τα χαοτικά, ηλεκτρονικά μέρη...; Κάποια ''liquid'' αρπίσματα είναι ωραία, (όχι τα δυσαρμονικά VBE influenced riffs, τα πιο ambient αρπίσματα λέω, π.χ. 7:11 στο ''Aphelion Void''). Γενικά έχει πολύ καλές στιγμές, αλλά σαν σύνολο δεν δένει και πολύ... :/
babality
11-03-2015, 23:27
το rip των ρωσσοι ακουσατε? μιλαμε για πιο σκατα πεθαινεις. αυτο χαλαει την παραγωγη ρε
Zarou City Rider
12-03-2015, 18:29
το rip των ρωσσοι ακουσατε? μιλαμε για πιο σκατα πεθαινεις. αυτο χαλαει την παραγωγη ρε
Δε θυμάμαι από πού ήταν το link, αλλά αυτό που κατέβασε είναι 192 kbps, οπότε σίγουρα δεν κολακεύει την παραγωγή.
Telepetel
12-03-2015, 20:56
το rip των ρωσσοι ακουσατε?
Επειδή είδα και σε άλλο θρεντ να αναφέρονται στους ρώσσοι, ποιό σάιτ εννοείτε; Το μιντιαπόρταλ είναι το μόνο που ξέρω και δεν είχε το dhg, οπότε enlighten me please.:-D
O' Clock
12-03-2015, 21:02
Έχω ακούσει τα 2 τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει επίσημα. Μ' αρέσει η νέα κατεύθυνση και νομίζω πως, αν κάτι δεν πολυκολλάει στα νέα τραγούδια, αυτά είναι τα 'τυπικά' Dodheimsgard riffs.
Αναμένουμε το πλήρες.
O' Clock
12-03-2015, 22:50
Τι έγινε; Κρύβεστε οι οπαδοί της μπάντας;;! Για να βγαίνει ο καθένας να λέει τη γνώμη του, μην ντρέπεστε!
Να μείνω λίγο σε αυτό το post.
Να ντρεπόμαστε για τί?
Οι Dodheimsgard τα τελευταία 15+ χρόνια είναι ένα συγκρότημα στα όρια του metal. Αν λοιπόν εννοείς ότι πλέον δεν είναι metal, ξεκάθαρα, αυτό που παίζουν και γι' αυτο να κρυβόμαστε - την πάτησες!
Τώρα, αν θεωρείς ότι είναι απίστευτα χαμηλής ποιότητας ακόμα και για τα πλαίσια αυτού που παίζουν, πάω πάσο.
For the record, ήλπιζα για ένα black metal δυναμίτη αλλά δεν χαλάστηκα καθόλου.
zumorito
20-03-2015, 14:37
ΛΟιπόν μετά από πολλές ακροάσεις, καταστάλλαξα πιστεύω για το νέο Ved Buens Ende. :) Να τονίσω ότι παίζει το ριπ που έχω να μην είναι το καλύτερο εκεί έξω και αυτό διότι οι κιθάρες μου φαίνονται αρκετά πίσω και έχουν ψιλοθαφτεί.
O Βικότνικ έχει αρκετή έμπνευση και συμφωνώ με το ότι σε πρώτο άκουσμα φαίνεται να μην υπάρχει συνοχή αλλά σκόρπιες καλές ιδέες, όμως με τις πολλές φορές το εμπέδωσα καλύτερα. Χαοτικά ηλεκτρονικά μέρη είναι ελάχιστα,κάπου κάπου σκάνε τα γνωστά blastίδια φάση satanic art και 666 αλλά είναι σπάνια και οι κιθάρες μέσα σε πηγάδι, τα δυσαρμονικά κιθαριστικά θέματα πιο έντονα απο ποτέ, ο Aldrahn έχει ψιλοδιευρυνει την εκφραστικότητα και το που πατάει η φωνή του (παραμένει άψογος κατ'εμε), mellow ambient διάσπαρτα εδώ και εκέι, γενικά είναι δύσκολο άλμπουμ και έχει τόσα πολλά πράγματα το κάθε κομμάτι που θέλει δουλειά απο όποιον το ακούει (οκ αν δεν σου κάθεται κιόλας, πάσο). Άλλωστε μιλάμε για 6 15λεπτα τραγούδια.
Εν κατακλειδι εγώ έχω μείνει υπερευχαριστημένος, στην αρχή ήμουν λίγο meeeh αλλά τώρα το λατρεύω. Αν οι κιθάρες έιναι στη σωστή τους θέση όταν βρω κάνα ριπ της προκοπής, ο δίσκος θα ανέβει άνετα 2 σκαλοπάτια.
υγ. καλά το blue moon duel παίζει να έιναι και από τα καλύτερα πράγματα που έχουν γράψει ( μαζί με το architect of darkness, οι δυνατότερες στιγμές του umbra omega). cheers!
Υπάρχει κάνα rip της προκοπής κάπου?
Art In Haste
20-03-2015, 17:47
Έσκασε 320 πριν λίγες μέρες στα γνωστά μέρη.
Ra Pariah
20-03-2015, 17:59
Το υλικό θα αναδειχθεί στο ΦΛΑΨ αρχείο. Οι φανατικοί οπαδοί, πάντως, θα ψάξουν τους σκληρούς δίσκους αυτού που έκανε το mastering της κυκλοφορίας.
O' Clock
20-03-2015, 19:29
^Σωστό.
Εναλλακτικά, αγορά του αυθεντικού όταν βγει!
Πάντως εγώ το άκουσα που stream-άρει στο χαμμερ (http://www.metalhammer.gr/2014-01-18-10-42-36/news-2/6469-dodheimsgard-a-umbra-omega-streaming) . Κι εκεί η ποιότητα μέτρια μου φαίνεται κι έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως τελικά έτσι το βγάζουν. Σαν αναβίωση του ήχου των Beherit ίσως?
Πρέπει να παραδεχτώ πως, από τις λίγες φορές που τον άκουσα... μάλλον δεν το πιάνω. Συγκλονιστικά μέρη υπάρχουν πάντως.
Taksitzhs
20-03-2015, 19:40
Εγω παντως δεν ακουω και τοσο VBE στο δισκο, βασικα μαλλον καταλαβαινουμε τι εννοουσαν οταν ελεγαν οτι η οπτικη μεταξυ των δυο βασικων πυρηνων ειναι πλεον πολυ διαφορετικη οταν ανακοινωσαν τη δευτερη διαλυση τους. Προσωπικα ειμαι ικανοποιημενος επειδη για διαφορους λογους περιμενα μαλακια και ειναι αξιοπρεπες. Επεσαν στη παγιδα του να προσπαθησουν να γραψουν τον αντιεμπορικο δισκο που θα ψαρωσει το συμπαν, πραγμα οχι κατακριτεο γιατι ειναι ο πρωτος δισκος Dodheimsgard με Aldrahn απο εποχη 666 και μοιραια θα υπηρχαν συγκρισεις, ΕΠΡΕΠΕ λοιπον (και δυστυχως) για τα ματια του κοσμου να ειναι αντισυμβατικο. Η Φωνη παντως δινει τη καλυτερη της ερμηνεια. Εβερ. Σοβαρα. Μεμονωμενα σε αλλους δισκους θα βρουμε υψηλοτερα highlights, αλλα τοσο σαλεμα μαζεμενο, οχι, ποτε. Εχω την εντυπωση πως ακομα και λαικα να τραγουδησει αυτος ο ανθρωπος θα τα κανει να ακουστουν γαματα (που εγω ακουω λαικα ουτως ή αλλως, αλλα αλλη υποθεση αυτο).
Keeper Of The Seventh Son
21-03-2015, 13:31
i pio endiaferousa mousiki tou 2015 gia mena. k ol auta tin idia stigmi pou o leviathan vgazei glamour photos k prospathei na piasei ligo ap to feeling tou supervillain outcast. einai mprosta ta PALIKARIA
Taksitzhs
21-03-2015, 13:50
Για 2015 Macabre Omen ειναι το νο1 μεχρι στιγμης. Αν και δεν ειναι Ο υπερδισκος, λογικα θα εμφανιστει καποιος στη πορεια. Εχουμε δρομο ακομα.
O' Clock
18-04-2015, 22:54
Χωρίς (ακόμα) να το πολυπιάνω, έχω βάλει πολλές φορές να ακούσω το A Umbra Omega και όσο πάει μ'αρέσει όλο και περισσότερο.
babality
19-04-2015, 17:45
αν ημασταν στο 2005 αυτο το θρεντ θα ειχε περιπου 14 σελιδες
atom_smasher
20-04-2015, 12:16
είναι επειδή δεν εχει απομείνει σχεδόν κανείς μπλακμεταλος εδώ μεσα
KoiliaSamprela
20-04-2015, 13:40
είναι επειδή δεν εχει απομείνει σχεδόν κανείς μπλακμεταλος εδώ μεσα
το μπλακ μεταλ αντεγκράου είναι το πιο ζωντανό κομμάτι του μουσικού φόρου
atom_smasher
20-04-2015, 15:55
έχεις δίκιο, αλλά μπλακμεταλαδες δεν ειναι πλέον.
Ναι άμα τους παρατηρήσεις έναν έναν και το τι δίσκους συζητάνε μάλλον πόπερς θα τους έλεγες. Εσύ αγόρι μου θα μας πεθάνεις.
atom_smasher
23-04-2015, 01:58
μαλλον!χε
Taksitzhs
23-04-2015, 12:32
τι ειναι αυτα που ακουμε ρεεεεεεεε μην ειστε κατσαπλιαδες δωστε βαση και νοιωστε ΤΟ ΜΕΤΑΛ
https://www.youtube.com/watch?v=43EKrqjRsy4
δεν ακουμε πια μπλακ λεει τι αλλο θ ακουσουμε εδω μεσα θε μου
atom_smasher
23-04-2015, 12:34
τι ειναι αυτα που ακουμε ρεεεεεεεε μην ειστε κατσαπλιαδες δωστε βαση και νοιωστε ΤΟ ΜΕΤΑΛ
https://www.youtube.com/watch?v=43EKrqjRsy4
δεν ακουμε πια μπλακ λεει τι αλλο θ ακουσουμε εδω μεσα θε μου
δεν λέω αυτό, σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες.
τι αλλο θ ακουσουμε εδω μεσα θε μου
Ένα δίκιο το'χει ο άτομ.
ion_storm
17-06-2015, 23:43
Μετά από καιρό και αρκετές ακροάσεις, λέω ότι είναι δισκάρα το γαμημένο.
Κάτι με κρατάει και δεν αρχίζω την αποθέωση, να πω εδώ ότι μια λόξα με Dodheimsgard την έχω, αλλά έβγαλε πάλι μουσικές ο Vicotnic.
Σε διάφορες κουβέντες για τον δίσκο ακούγεται ότι είναι λίγο απλωμένος, λίγο ασύνδετος.
Έχει περίεργη και ένα κατιτίς επιτηδευμένη δομή που σε δυσκολεύει λίγο, αλλά δε γαμιέται έχει μέσα riff αρες και τα καλύτερα ίσως φωνητικά Aldrahn.
Τον ακούω μονοκόμματο και στο παρακάτω κομμάτι αισθάνομαι Το Ψύχος.
1HB5Ms9dTr8