PDA

View Full Version : [Cinema] Jupiter Ascending (2015)

OniBocho
16-02-2015, 15:25
Ξεκινώντας να πω ότι είμαι τεράστιος fan των Wachowski και έχω λατρέψει κάθε project τους μέχρι τώρα. Συνεχίζω λέγοντας πως το Jupiter Ascending δεν καταφέρνει να μπει σε αυτή την κατηγορία.

Η προβολή που είδαμε ήταν 3D HFR και ομολογουμένως δεν το μετανιώσαμε καθόλου. Οπτικά, πρόκειται για αριστούργημα. Ακόμη κι αν λάβουμε υπόψιν μας πως το αδύναμο σημείο της ταινίας δεν ήταν η ιδέα, αλλά το σενάριο αυτό καθ' αυτό, έστω κι έτσι λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ικανότητα των Andy και Lana Wachowski να κ-ι-ν-η-μ-α-τ-ο-γ-ρ-α-φ-ο-ύ-ν .

Το story αφορά στα σχέδια και τις ραδιουργίες της δυναστείας των Abraxas. Τρία αδέλφια, o Balem (Eddie Redmayne (http://www.imdb.com/name/nm1519666/?ref_=tt_cl_t4)), η Kalique (Tuppence Middleton (http://www.imdb.com/name/nm3095562/?ref_=tt_cl_t6)) και ο Titus (Douglas Booth (http://www.imdb.com/name/nm3150488/?ref_=tt_cl_t5)) που έχουν υπό την κατοχή τους διάφορους πλανήτες, προσπαθούν -ο καθένας για δικούς του λόγους- να ελέγξουν την κυριαρχία της Γης. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ανακαλύπτουν πως μία κάτοικος της Γης, η Jupiter Jones (Mila Kunis (www.imdb.com/name/nm0005109/?ref_=tt_cl_t1)) φαίνεται πως είναι η μετενσάρκωση της πρόσφατα δολοφονημένης μητέρας τους και προηγούμενης επικυριάρχου του πλανήτη.

Η Jupiter πέφτει θύμα απαγωγής και μέσα από μια καταιγιστική καταδίωξη με σκοπό την επανάκτησή της, μαθαίνει την αλήθεια για το σύμπαν όπως το γνώριζε, μαζεύοντας στοιχεία από την οπτική κάθε ενός εκ των Abraxas ξεχωριστά. Στην αλλόκοτη αυτή ιστορία, σύμμαχοί της είναι δύο πρώην Legionaires, ο Cain Wise (Channing Tatum (http://www.imdb.com/name/nm1475594/?ref_=tt_cl_t2)) και ο Stinger Apini (Sean Bean -προφανώς δε βάζω λινκ-), ο οποίος είναι κι αυτός που αντιλαμβάνεται πρώτος τη Βασιλική υπόσταση της Jupiter.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για life changer ταινία, αν και επαναλαμβάνω πως το οπτικό κομμάτι είναι ασύγκριτο με ό,τι μπορεί να έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη μέχρι σήμερα. Για την κεντρική ιδέα δε θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο, καθώς υπάρχει ένα σχετικό μυστήριο που την περιβάλει, αλλά αξίζει σίγουρα να σημειωθεί ότι έχει ενδιαφέρον και ότι υπάρχει σχετική συνάφεια με την αντίστοιχη του Matrix και τον ρόλο των ανθρώπων σε μεγέθη και διαστάσεις πέρα από αυτά που οι ίδιοι μπορούν να αντιληφθούν.

Parasight
16-02-2015, 16:12
Για την κεντρική ιδέα δε θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο, καθώς υπάρχει ένα σχετικό μυστήριο που την περιβάλειΈλα ρε μαν ψήσου να μας πεις, θα πρέπει να δούμε την ταινία τώρα δλδ;

ari-m
16-02-2015, 17:14
kali malakioula na perasei i wra kai tolmw na pw oti iparxei anoixti i prooptiki gia 2i kai giati oxi kai 3i tainia ... den grafw perissotera gia na min arxisw ta spoilers :P

FIXXXER
16-02-2015, 20:07
Εχω διαβασει τα χειροτερα, κι ενω ειχα κανονισει να παω να το δω σινεμα, το εβαλα στον παγο.
Ειναι οντως ΚΑΚΟ το στορυ εντελως ή απλα πεφτουμε παλι θυμα ελιτιστων που περιμεναν να πανε να δουνε τους 7 Σαμουραι στο διαστημα?
Κοινως, θα το μετανιωσω αν παω τελικα?

Aleister
16-02-2015, 22:01
oi wachowski exoun na kanoun tainia me "kalo" story apto 1999

tha pame giati einai gamhmena kaloi skhnothetes opws kai na to kanoume kai giati gia ena scifi zoume re gamw to!

FIXXXER
16-02-2015, 23:18
Δεν ξερω τι εννοεις με το "καλο" στορυ αλλα V for Vendetta και ειδικα Cloud Atlas εχουν γαμω τα στορυ. Το δευτερο βασικα ειναι σε ολους τους τομεις εξαιρετικο.
Καλα για τα σηκουελ του Ματριξ απλα θα απεχω απο την κουβεντα.... για πολλους λογους, ενας εκ των οποιων ειναι οτι θα σκασει Ονιμποτσο φανμποης και θα μηδενισει οποιαδηποτε θετικη αποψη για αυτες τις ταινιες.

Aleister
16-02-2015, 23:52
to v for vendetta den pianetai, htan adaptation graphic novel

to cloud atlas twra thelei diko tou thread gia na to valoume katw na to analysoume kai exei perasei o kairos tou opote lol gama to, apla tha pw pws einai ena guilty pleasure me arketes "ladies" (kai top notch skhno8esia opws panta) sigoura ena vhma pros thn swsth katey8ynsh pantws

gia to jupiter tha grapsw thn apopsara mou apo vdomada logika den exw prolavei na paw akoma na to dw

phthoggon
17-02-2015, 00:34
Τελικά υπάρχει αυτή η ταινία? Από την πρώτη στιγμή που διάβασα την ανακοίνωση της υπόθεσης ήθελα να ελπίζω ότι προκειται για επικό τρολλάρισμα των Γουατσόφσκι. H σκουπιδιάρισα που είναι βασίλισσα και τη βάζουν με το ζόρι στα διαπλανητικά παιχνίδια ή κάτι τέτοιο. Πώς όλα τα υπόλοιπα γύρω από αυτή τη χαζομάρα θα είναι ένα τεράστιο ψυχεδελικό κάψιμο. Και μετά βγαίνει το τρέιλερ...

=|

Μάλλον υπερεκτιμημένοι γενικά και το Cloud Atlas που το περίμενα πώς και πως έχω την εντύπωση ότι αν το ξαναδώ θα με απογοητεύσει. Μάλλον καλύτερο το 5λεπτο τρέηλερ με τους Μ83 από την ταινία.

FIXXXER
17-02-2015, 01:00
Δεν ειμαι σιγουρος γιατι να πρεπει να υποβαλεις τον εαυτο σου στην αρνητικη προκαταληψη περι Cloud Atlas. Μου φαινεται σα να γραφεις "θα το δω οσες φορες χρειαστει ωστε να αποφασισω οτι δε μου αρεσει, γιατι δεν πρεπει να μου αρεσει". Κατα τα αλλα, γιατι σε χαλασε το τρεηλερ του Jupiter Ascending? Ισα ισα που το τρεηλερ φαινεται πως θα μπορουσε να προκειται για εκπληκτικη αισθητικα space opera. Το Fifth Element σου αρεσει phthoggon?

antimusic
17-02-2015, 01:59
to v for vendetta den pianetai, htan adaptation graphic novel

και το cloud atlas ήταν adaptation novel.

phthoggon
17-02-2015, 04:39
Δεν ειμαι σιγουρος γιατι να πρεπει να υποβαλεις τον εαυτο σου στην αρνητικη προκαταληψη περι Cloud Atlas. Μου φαινεται σα να γραφεις "θα το δω οσες φορες χρειαστει ωστε να αποφασισω οτι δε μου αρεσει, γιατι δεν πρεπει να μου αρεσει". Κατα τα αλλα, γιατι σε χαλασε το τρεηλερ του Jupiter Ascending? Ισα ισα που το τρεηλερ φαινεται πως θα μπορουσε να προκειται για εκπληκτικη αισθητικα space opera. Το Fifth Element σου αρεσει phthoggon?

Ρε, διαβάζεις καλά?? Είπα ότι περίμενα πώς και πώς να τη δω. Νομίζω σου έχουν αφήσει κόμπλεξ οι αριστεροπερίεργοαβαντγκάρντς ότι θα θάψουν τις αγαπημένες σου ταινίες :P Στο περίπου αυτό που εννοώ είναι ότι ήθελα ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΙΝΙΑ στο Cloud Atlas και ενώ μου άρεσε (ξαναλέω ότι το τρέηλερ ήταν το πιο promising πράγμα έβερ) φοβάμαι ότι με 2η φορά δε θα επιβεβαιωθώ. Είναι κάτι στους Γουατσόφσκι που ενώ θέλουν και προσπαθούν για το κάτι ποιο πχιοτικό, μου φαίνεται ότι μόνο για λίγο-πιο-πχοιοτικό teenage μπλοκμπάστερ το έχουν πραγματικά τελικά. Μακάρι να μην επιβεβαιωθώ.

Τρέηλερ Jupiter Ascending, ε λολζ. Άντε να πούμε και για Hunger Games τότε... θα βλέπεται προφανώς, υπερθέαμα και ετς, αλλά γελάω με την αισθητική, σόρυ. Το Fifth Element που εντάξει ποπκορν ταινία πάλι δε θυμάμαι να ήταν τόσο κιτσαριό πάντως.

FIXXXER
17-02-2015, 07:32
1. Καλα διαβαζω, καταλαβα ολα οσα εγραψες! Απλα δεν καταλαβαινω γιατι να λες οτι ενω σου αρεσε την πρωτη φορα που το ειδες, θεωρεις οτι τη δευτερη φορα θα το βρεις μαλακια. Τελος παντων, εγω το βρισκω παρα πολυ καλο το Cloud Atlas.

2. Περι ορεξεως... :P Προσωπικα μαρεσει πολυ η αισθητικη στο τρεηλερ του Jupiter Ascending, με εξαιρεση τον πρωταγωνιστη με τα ξανθα φρυδια (λολζ).

3. Αυτο που λες για τους Γουατσοφσκιζ ψιλο-ισχυει (οχι 100%). Δε θα το ελεγα τοσo teenage-oriented sci-fi, οσο sci-fi με καπως πιο κομιξαδικη-και-ταυτοχρονα-κιτς αισθητικη.

4. Το Fifth Element ειναι τερμα κιτσαριο, και ταυτοχρονα ειναι απο τις καλυτερες ταινιες των 90ς. Γενικως, οχι μονο sci-fi.

OniBocho
17-02-2015, 08:22
Οι δημιουργίες των Wachowski κραυγάζουν την κομιξάδικη παιδεία τους και δεν είναι καθόλου άσχημο αυτό. Μην ξεχνάμε ότι έγινε ολόκληρος ντόρος και αν δεν απατώμαι το δικαστήριο αποφεύχθη την τελευταία στιγμή (ίσως γιατί έπεσαν χρήματα) ως προς το πόσο βασίστηκε/αντέγραψε το Matrix τα Invisibles του Grant Morrison. Είναι κάτι που προσωπικά, όχι απλώς δεν ενοχλεί, αλλά ενδεχομένως με κάνει να έλκομαι ακόμη περισσότερο.

Το Cloud Atlas όντως χρήζει δικό του thread, εκπληκτική ταινία σε όλα της, από ιδέες, σενάριο, ρυθμό, φωτογραφία, πλοκή, μουσική, στα πάντα της. Και άποψη το ότι δε γυρίστηκε σε 3D.

Fixxxer, στο Jupiter Ascending όλοι παίζουν καλά (ξεχωρίζει ο Eddie Redmayne, που για κάποιο λόγο τον εκτιμώ πάρα πολύ από τότε που τον είδα στο Pillars of the Earth), να μη σε χαλάει καθόλου ο Tatum, μπορεί να τον έχεις δει αλλού και να σου μοιάζει βλακάκος, αλλά για αυτό που χρειάζεται η ταινία και ο ρόλος του, είναι πάρα πολύ καλός.

Pacific Rimjob
17-02-2015, 10:34
αν συγκρίνετε με cloud atlas καταλαβα τι μπαρούφα θα ειναι κι αυτο

MoRmEnGiL
18-02-2015, 18:04
Na bgalete ton skasmo to cloud atlas gamouse :D

wurst
22-02-2015, 16:47
Ονιμποτσο σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, κι εσύ ό,τι ποθείς.

Phantom Duck
22-02-2015, 17:39
χαχαχαχα <3

Λεκές
22-02-2015, 18:16
Μην ξεχνάμε ότι έγινε ολόκληρος ντόρος και αν δεν απατώμαι το δικαστήριο αποφεύχθη την τελευταία στιγμή (ίσως γιατί έπεσαν χρήματα) ως προς το πόσο βασίστηκε/αντέγραψε το Matrix τα Invisibles του Grant Morrison. Είναι κάτι που προσωπικά, όχι απλώς δεν ενοχλεί, αλλά ενδεχομένως με κάνει να έλκομαι ακόμη περισσότερο.
.

elephant in the room

http://s2.hubimg.com/u/6815099_f520.jpg

ikonoklast
22-02-2015, 19:09
Θα μας σκοτίσει τα μουνιά αυτός μέχρι να του δώσουν πτυχίο.

Λεκές
22-02-2015, 19:53
Θα σε βάλω στα Acknowledgments της διατριβής μου για την υπομονή σου.

OniBocho
24-02-2015, 13:43
elephant in the room

http://s2.hubimg.com/u/6815099_f520.jpg

Λεκέ, εξηγήσου, γιατί εγώ έκανα τη σύνδεση με το medium των κόμικς. Δε μίλησα γενικά για το που βασίστηκε, γιατί άλλος θα σου πει για το Σπήλαιο, άλλος για Φράνκενστάιν, κτλ κτλ.

Να είσαι καλά, γλυκιά wurst.

Aleister
25-02-2015, 01:44
μπηκα στην αιθουσα και περιμενα να δω matrix στο διαστημα με μυστηριo science fiction εμπνευσμενο απο David Icke (ερπετα aliens αφου) και την Mila Kunis να κοβει κωλους οπως η Stoya- εεε Milla Jovovich στα Resident Evil

ειδα μια καθαρα παιδικη ταινια με κακες ερμηνειες που στην ουσια ηταν ενας αχταρμας ολων των παραμυθιων της disney μαζι με ενα ροματζο και μια πλοκη all over the place

μακρυα και οι wachowskis μπαινουν και επισημα black list πλεον

antimusic
06-05-2015, 17:09
μαλάκες μου αυτό δε βλέπεται.

Sotos_The_Tequiler
06-05-2015, 22:36
ρωσίδα μαμά-Jupiter μιλφάρα

Parasight
07-05-2015, 00:06
Αμάν ρε Aleister, τίποτα δε σου αρέσει πια ρε αδερφάκι.

FIXXXER
07-05-2015, 00:12
μαλάκες μου αυτό δε βλέπεται.

Ειπε, και ευχαριστηθηκε το Avengers.

antimusic
07-05-2015, 00:50
εσύ μπούκωνε.

OniBocho
07-05-2015, 07:26
κι εσύ τσιμπούκωνε

MoRmEnGiL
08-05-2015, 23:21
Pamploutos emetos h tainia, na to poume auto. Stripper se main rolo, me dontakia gia na einai agrios kai na piasoume kai touailaht fangkerls. Prigkipisses-girl next door, trisa8lia oti nanai plot kai skhno8esia, kai paei legontas. To mono kalo htan oti..

Errr..

Nop. Tipota apolytws.