Log in

View Full Version : Heroes of the Storm / HotS

Aleister
02-02-2015, 03:18
Ειναι κανεις αλλος απο ER στην Beta? Επεσε αρκετα μεγαλο κυμα invites το Σ/Κ απ'οτι ειδα, οσοι δεν λαβατε τιποτα ακομη καντε sign up μονο για HotS και Overwatch στο Beta preferences και ανανεωνετε το τακτικα. Λεει στελνουν keys καθε μερα τυχαια, δεν παιρνουν υποψη specs του υπολογιστη πλεον.

Κι εγω τη βδομαδα που μας περασε μπηκα και μεχρι στιγμης εχω παρατηρησει τα εξης:

Τα υπερ

- Τα controls και ο χειρισμος γενικοτερα. Εχουν σφραγιδα Blizzard ρε παιδι μoυ. Δεν μαχεσαι εναντια στο engine του παιχνιδιου οπως στο LoL και στο Dota που τα "clunky" turn rates και τα bugs δινουν και παιρνουν. To παιχνιδι ειναι κυριλε.
- Ειναι το πιο fast paced moba που εχει βγει μεχρι στιγμης οχι μονο απο πλευρας gameplay. Παντα υπαρχει κατι να κανεις για να καλυτερευσει η θεση της ομαδας σου στον χαρτη και να βρεθειτε ενα βημα πιο κοντα στη νικη, ας ειστε και πισω. Αν υπαρχει συνεννοηση μεταξυ σας το παιχνιδι δεν χανεται μεχρι να πεσει η βαση. Πανε οι εποχες που περναγαμε 15 λεπτα farmαρωντας creeps σιωπηλα για ενα showdown με την αλλη ομαδα που θα κρατουσε λιγα δευτερολεπτα και θα εκρινε το αποτελεσμα ολοκληρου του ματς τις 8 στις 10 φορες.
- Οι χαρακτηρες. Ειναι αλλο να παιζεις με τα cartoon της Riot και της Valve, και αλλο να παιζεις με τον OG Anubarak απο Warcraft III και τον Zeratul οπως και να το κανουμε. Απο μικρο παιδι ονειρευομουν ενα crossover των παιχνιδιων της Blizzard σε στυλ Marvel vs Capcom και επιτελους το ειδα :touched:

Τα κατα

- Υπερβολικα απλοικο customization. Σχεδον μεχρι αηδιας. Δεν υπαρχει καποιο in game shop με items, παρα μονο ενα κουτσουρεμενο talent system βασισμενο σε εκεινο του WoW που καθε 2-3 level σου δινει την επιλογη να διαλεξεις ενα νεο skill (ειτε passive ειτε active), η να αλλαξεις τον τροπο που δουλευει ενα απο αυτα που ηδη εχεις. Δεν λεω, σε αφηνει να αλλαξεις το playstyle σου αρκετα, αλλα μεχρι ενος σημειου. Δεν μπορεις να πεις α θα παιξω τον Χ χαρακτηρα ως split-pusher η τον Υ χαρακτηρα ως assassin αν και ο ρολος του ειναι κανονικα tank και να δημιουργησεις ενα δικο σου metagame οπως συνηθως βλεπουμε να συμβαινει στα αλλα mobas. Εισαι αρκετα περιορισμενος και δυστυχως δεν βλεπω η Blizzard να το αλλαζει πριν το release γιατι φοβουνται να αναμετρηθουν με τους κολοσσους LoL/Dota και πανε για το πιο casual market που θελει κατι απλο και διαφορετικο.
- Ορισμενα skins και mounts σπανε αρκετα την αισθητικη του παιχνιδιου. πχ Illidan καβαλα σε μονοκερο βαμμενο στα χρωματα του ουρανιου τοξου :fear:
- Η απουσια ενος καθαρου Dota map ειναι αισθητη. Θα επρεπε να υπηρχε για το γαμωτο, στο κατω κατω ο λογος που υπαρχει το Dota ειναι επειδη το map creator του Warcraft 3 επετρεψε να γινει.

Για πειτε. Αν ειμαστε αρκετοι να οργανωσουμε και κανα ER tourney.

BLiTzER
02-02-2015, 03:41
Τα παιχνίδια της Blizzard πάντα είχαν μια "easy to play, hard to master" νοοτροπία. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτό. Δηλαδή διαφωνώ με το 1ο "κατά" σου. Δεν είναι "απλοϊκό". Είναι διαφορετικό.

Ήμουν στη beta πριν μήνες και έπαιξα 20-30 παιχνίδια. Πλάκα είχε. Μου άρεσαν τα νέα στοιχεία και η προσπάθεια δημιουργίας ενός "πρωτότυπου" gameplay και γενικά το βρήκα αρκετά ευχάριστο. Ένα πράγμα δε μου άρεσε: μου έδινε μια αίσθηση "lag". Μια εσκεμμένη καθυστέρηση, αργά animations, τα abilities, οι αντιδράσεις των χαρακτήρων δεν είναι άμεσες, όπως είχα συνηθίσει. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός. Μπορεί να είναι ιδέα μου, βέβαια.

Επίσης θεωρώ παντελώς ηλίθιο το να levelάρεις τον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά, καθώς τον παίζεις. Αλλά, ξανά, ίσως είναι θέμα συνήθειας.

OniBocho
02-02-2015, 09:00
Είναι πιο γρήγορο από το ΗοΝ; (που κατ' εμέ κακώς δε βρίσκεται σε άμεση σύγκριση με το LoL, καθώς νομίζω πως είναι καλύτερο από τη DotA 2)

Aleister
02-02-2015, 13:32
Τα παιχνίδια της Blizzard πάντα είχαν μια "easy to play, hard to master" νοοτροπία. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτό. Δηλαδή διαφωνώ με το 1ο "κατά" σου. Δεν είναι "απλοϊκό". Είναι διαφορετικό.

Ήμουν στη beta πριν μήνες και έπαιξα 20-30 παιχνίδια. Πλάκα είχε. Μου άρεσαν τα νέα στοιχεία και η προσπάθεια δημιουργίας ενός "πρωτότυπου" gameplay και γενικά το βρήκα αρκετά ευχάριστο. Ένα πράγμα δε μου άρεσε: μου έδινε μια αίσθηση "lag". Μια εσκεμμένη καθυστέρηση, αργά animations, τα abilities, οι αντιδράσεις των χαρακτήρων δεν είναι άμεσες, όπως είχα συνηθίσει. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός. Μπορεί να είναι ιδέα μου, βέβαια.

Επίσης θεωρώ παντελώς ηλίθιο το να levelάρεις τον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά, καθώς τον παίζεις. Αλλά, ξανά, ίσως είναι θέμα συνήθειας.

Μηπως ειχες υψηλο ping η ηταν πολυ beta ακομα και δεν το ειχαν στησει καλα? Εμενα τα animations μου φανηκαν πολυ πιο responsive απο LoL και ειδικα Dota 2 (souce engine :puke:)
Συμφωνω σε αυτο με το leveling, ειναι ενα ενοχλητικο grind που ευτυχως κραταει λιγο.

Oni το HoN δεν το εβαλα σε καμια συγκριση γιατι ειναι dead game, και μενα μ'αρεσε οταν ηταν στα φορτε του παντως.

OniBocho
02-02-2015, 13:35
Ας μην το στείλουμε αλλού το θέμα, αλλά δεν είναι τόσο dead (yet). Προφανώς δεν έχει τον κόσμο των άλλων δύο, αλλά οκ, όσο βέβηλο κι αν ακούγεται αυτό (προς τον icefrog και την ιστορία των ΜΟΒΑ γενικότερα) μου άρεσε και αρέσει πολύ περισσότερο από τη DotA 2.

H.
02-02-2015, 20:21
Είμαι από την alpha μέσα και βασικά έχω παρατήσει το hearthstone για πάρτη του.

Aleister
03-02-2015, 02:50
Καλα το hearthstone ντακς, δεν γινεται να το παιξει κανεις και για πολυ νομιζω. Κατανταει βαρετο. Εχεις παει και ranked? Για δωσε τιποτα tips etc για μας τους καινουριους.

H.
09-02-2015, 13:04
Υπάρχει το τοπικ του hearthstone. Μόνο για το αν μπορεί να το παίξει κανείς για καιρό απλά να πω ότι είναι γνήσια ΠΡΕΖΑ το παιχνίδι.

BLiTzER
10-02-2015, 02:56
Ναι, αλλά παραμένει ένα παιχνίδι με ΚΑΡΤΕΣ. Καλύτερα πασιέντζα.

Aleister
10-02-2015, 07:40
για HotS πηγαινε η ερωτηση H.

να πχ ενα καλο κολπο ηταν οτι μπορουσες να κανεις ulti με zeratul και να κλεψεις camps απο αλλους αλλα το αλλαζουν με το αυριανο patch ακουσα

H.
14-02-2015, 23:17
Μπλίτζερ είσαι χαζός.

Κι εγώ είμαι χαζός, γιατί μου φάνηκε ότι μιλούσες για HS. Όχι, δεν είμαι ranked, έγινε μαλακία στην alpha με κάτι graphical glitches που είχε και ψώνισα πραγματικά κατά λάθος την jaina όταν πρωτοβγήκε κι έκανε 15k κι ακόμα τα κλαίω, με αποτέλεσμα να μην έχω τα φράγκα να πάρω ήρωες ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ για να κλείσω την 10άδα. Η φάση είναι quick match με φίλους και άτομα που γνωρίζεις στην πορεία μόνο.

Τώρα τι tips? Πολύ αόριστη ερώτηση. Αυτό με το ulti του zera δεν το καταλαβαίνω. Προφανώς στο void prison αναφέρεσαι (το άλλο είναι μια αηδία με πόδια) και δεν καταλαβαίνω πως κολλάει με το να κλέψεις mercs.

Aleister
21-02-2015, 15:30
οταν καθοταν ο αλλος πανω στο camp αφου το ειχε καθαρισει και περιμενε να γεμισει η μπαρα, εμπαινες με Zeratul εσκαγες Void Prison τον παγωνες, και γεμιζε η μπαρα για την δικια σου ομαδα :D

αλλα το αλλαξαν ρε gmt και δε γινεται πια

cloud
25-02-2015, 19:34
Εμένα τα controls δε μου άρεσαν καθόλου. Είναι πιο clunky από άλλα παρόμοια games κι όπως ειπώθηκε έχουν μια αίσθηση lag. Επίσης απουσιάζει παντελώς η αίσθηση του impact στα περισσότερα abilities. Δεν ξέρω αν φταίνε τα νούμερα, επειδή πολλά abilities "γαργαλάνε" ή φταίνε τα εφφέ, πιθανότατα και τα 2. Στους χαρακτήρες και τα animations έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά κάπου εκεί τελειώνουν όλα τα θετικά για εμένα. Το όλο design είναι υπεραπλουστευμένο, τα maps έχουν πολύ ξεκάθαρα σημεία που θα γίνει η δράση, κι εκτός του ότι όντως απουσιάζει η παραμετροποίηση αισθητά μειώνονται και οι διαφορετικές στρατηγικές. Πρακτικά μία στρατηγική μπορείς να κάνεις σε κάθε map για να κερδίσεις, μένει το execution.

Συνολικά πολύ κακό το αποτέλεσμα για τα δικά μου γούστα, με σχεδόν μηδενικό βάθος που δεν βλέπω κανένα λόγο να σε κρατήσει για καιρό εκτός αν μπεις στο τριπάκι να ξεκλειδώνεις -πανάκριβους- heroes. Τα διαφορετικά builds είναι μια καλή ιδεά αλλά απο φρεσκάδα στα abilities/builds δεν λέει και πολλά.

Aleister
25-02-2015, 20:44
δεν το καταλαβαινω αυτο με τα controls που λετε, επαιξα ενα LoL προσφατα μετα απο μηνες για να δω το νεο skin της Ashe και μεχρι να παει εκει που της ελεγα με right click ειχαν κανει ολοι απο 1 skill, ενω HotS ολα κυλανε πολυ πιο smooth και γρηγορα. Αν του εβαζαν ενα παραδοσιακο dota map με δικο του ladder θα κυλαγα παλι για τα καλα ας εχω βαρεθει με mobas

H.
29-03-2015, 15:43
Έχω 4 κλειδάκια για όποιον ενδιαφέρεται, το ζητάει εδώ.

supermachoman
30-03-2015, 19:15
το'βαλα κι εγώ σήμερα, ευχάριστο το γεγονός ότι δεν ασχολείται με last hits/kills κτλ, ότι η ομάδα levelάρει τουγκέδερ (φαντάζομαι ότι βοηθάει και στο να είναι λιγότερο toxic οι παίχτες)
τραγικό κατά τη γνώμη μου ότι δεν έχει items, ίσως φταίει η συνήθεια

καλά για τιμές κτλ δε το συζητάμε, υπερ-τραγικές και υπερ-blizzard. 10 ευρώ για έναν ήρωα λέει :touched:

Aleister
03-04-2015, 19:14
οι τιμες νομιζω θα αλλαξουν μολις βγει απο beta supermachoman. Anyway, μου στειλανε και μενα 4 keys ειδα πριν λιγο, τσιμπηστε οσοι ειστε ακομα στην απεξω

1) 7FK7E8-XJCR-M4JGRH-9HW6-CYHNND
2) HCMNRR-PNYG-7YK9TV-G24D-BHH76T
3) CHDDRJ-D6Y6-8NCDTM-8P8N-2M264X
4) 4DHMGD-GVPF-VVB7C7-EXY2-D99WBP

αλλα ναι το παιχνιδι ειναι φολα τελικα, τις τελευταιες 2-3 βδομαδες κοιταω τι rotation παιζει καθε τριτη και ευχομαι να μην εχει μεσα hero που δεν εχω παει 5 level για να μην το παιξω αλλο GTP ο καρκινος του dragon shrine και του blackheart's bay δεν αντεχεται

MoRmEnGiL
01-05-2015, 17:48
1) F24ZTZ-W4XD-NJF26F-2BF4-MFVC4W
2) 2T9J28-7ZBR-CYYRKH-MZ87-DJGG4F
3) HRRVB2-TVVK-8HDTWG-EEXB-JBPYCT
4) TD667E-8MVG-KKYPR7-K8RX-BP94BJ

Opoios prolabei :P

Xtikio
09-09-2015, 20:34
paizei kaneis ektos apo emena kai ton H. ?

hated
10-09-2015, 04:09
Και 'γω.παιζω καμια φορα κανα game.Αμα ψηνει κανεις ας στειλει να "partαρουμε".

Xtikio
10-09-2015, 14:58
xtikio@gmail.com

kante me add kai steilte mou e-mail farses eleftera

OniBocho
18-11-2015, 21:25
Ξεκίνησα κι εγώ να παίζω πριν καμιά εβδομάδα, είναι όμορφο με αρκετές διαφοροποιήσεις και γρήγορο ρυθμό. Προς το παρόν, δεν έχω πρόβλημα με την ανά βδομάδα εναλλαγή στους επιλέξιμους ήρωες, γιατί σου δίνει τη δυνατότητα σταδιακά να μαθαίνεις τον κάθε ήρωα, κάτι στο οποίο βοηθούν και τα awards/achievements για το κάθε hero level που ξεκλειδώνεις. Πολύ όμορφες και καλοσχεδιασμένες οι πίστες και πολύ ωραίο και το γεγονός ότι κάθε πίστα έχει κάποιο χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίσει και το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο ως προς το πώς πρέπει οι παίχτες να ανταποκριθούν στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ειδικά η πίστα με τα ορυχεία και τα golems, είναι ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή.

Ως προς τα αρνητικά, με ενοχλεί κάπως που στα quick games σπανίως εώς ποτέ οι παίχτες μιλούν μεταξύ τους κι ως εκ τούτου, δεν προσπαθούν να αναπτύξουν στρατηγική ή να σχηματίσουν ένα όμορφο, οργανωμένο ομαδικό παιχνίδι. Επίσης, αν και αυτό είναι καθαρά ζήτημα συνήθειας, το γεγονός ότι δεν μπορώ να κλικάρω και να δω την κατάσταση ενός αντιπάλου με ξενίζει αρκετά. Δεν ξέρω αν στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα είχε χρησιμότητα, αλλά όπως μπορείς στα HoN/DotA να βλέπεις το build των χαρακτήρων, μιας και το ability progression ήταν προκαθορισμένο σχεδόν, τώρα με τα talents θα ήταν βολικό να βλέπεις τι έχει επιλέξει ο εκάστοτε αντίπαλος για να προσαρμόσεις τον τρόπο παιχνιδιού σου.

Επίσης, έχοντας παίξει μόνο quick games, δεν έχω νιώσει το πώς λειτουργούν σαν ομάδα οι παίχτες, καθώς πρώτα επιλέγεις τον ήρωα με τον οποίο θα παίξεις και μετά μπαίνεις σε ομάδα, οπότε καθορισμός ρόλων στο παιχνίδι δεν υφίσταται.

Ίσως είναι ζήτημα προσέγγισης και μόνο, αυτά που εντοπίζω ως αρνητικά. Παρόλα αυτά, είναι ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι, που με έχει ξαναπωρώσει με το genre των MOBA και με κάνει να εύχομαι να είχα περισσότερο χρόνο για μερικές καψαλιές.

Για όποιον παίζει και θέλει να παίξουμε μαζί, OniBocho#2646

SpiritCrusher
18-11-2015, 22:56
Αν θυμάμαι καλά με το TAB βλέπεις τα builds. Αλλάζει στα keybinds

H.
20-11-2015, 14:34
Με το tab βασικά βλέπεις τα επιμέρους score και κάτω έχει φαρδιά πλατιά μόνο επιλογή που λέει show talents. Και το πραγματικό παιχνίδι είναι το ranked.

OniBocho
20-11-2015, 22:42
Μέχρι να φτάσω να παίξω ranked ρε συ, θα γεράσω. Και τόσο που προλαβαίνω, πάλι καλά λέω!

Xtikio
22-11-2015, 16:48
στράτο θα επανέρθω

H.
23-11-2015, 18:51
https://www.youtube.com/watch?v=PQXNQOCHYTI

tsimpouklano
25-11-2015, 11:18
Πριν λίγες μέρες το βαλα και έπαιξα 2-3 games.

Αρκετά πιο fast paced από dota 2, χωρίς να χει να αφιερώσεις 40+ min για ένα game. Στα πλην μέχρι τώρα το pick πριν το party, αλλά πιστεύω στο search που κάνει υπάρχουν σχετικά φίλτρα. Σε πιο μεγάλα σε διάρκεια games τύπου dota 2 και πάλι, ίσως αυτό θα ήταν πρόβλημα, αλλά για την ώρα το full combat που γίνεται μ'αρέσει και δεν υπάρχει πρόβλημα. Στα ranked ίσως να υπάρχει θέμα αλλά ειναι νωρίς για να πω.

Γενικά ωραίο, σίγουρα θα μας κρατήσεις αρκετές ώρες συντροφιά στο χειμώνα που έρχεται :)

Xtikio
26-11-2015, 07:05
TSIMPOUKLANO KANE ADD

H.
27-11-2015, 20:00
Σε άλλα νέα σοφή επιλογή Blizzard για haunted mines επ' αόριστον εκτός παιχνιδιού. Imbalanced map από τότε που βγήκε μέχρι και τώρα. Ελπίζει όλο το community να μην γυρίσει ποτέ.

Xtikio
28-11-2015, 01:56
oxiiiiiiiiiiiiiiiiii to agapimeno mou map !

H.
28-11-2015, 17:37
Μπορεί το concept να ήταν όμορφο όμως για το παιχνίδι ήταν βαρίδι καθώς δημιουργούσε χίλια μύρια θέματα, με ήρωες οι οποίοι ήταν απλά καλοί ή μέτριοι και δεν χρειαζόταν να τους κάνει κάτι η blizzard να είναι ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ map υπερbroken (βλ. Sylvanas) ή εντελώς unplayable (βλ. lost vikings). Γενικά καλή κίνηση καθώς ισχύει και αυτό το οποίο είπε και η ίδια η blizzard, πλέον τα τόσα πολλά maps μάλλον κακό κάνουν παρά βοηθάνε το game..

cromags
21-04-2016, 00:39
Υπέρτατη κωλάρα η Tracer :cool:

BLiTzER
04-05-2017, 17:25
Yo!

Είχα να λογκάρω 2 χρόνια, αλλά είδα ΑΥΤΟ (http://eu.battle.net/heroes/en/heroes20/megabundles/) και είπα να μπω. 20 δωρεάν ήρωες, λοιπόν. Γαμώ. Ειδικά για νουμπάδες, όπως εγώ, που είχα παίξει ελάχιστα και είχα 4 ήρωες όλους κι όλους (οι 3 πρέπει να ήταν δώρο :lol: ). Και γενικά άλλαξαν πράγματα στην v2.0, δίνουν συχνά rewards (ακόμα και epixx!!11) για να διατηρούν το ενδιαφέρον κτλ κτλ κτλ. Ωραία είναι. Μπείτε.

KoiliaSamprela
29-05-2017, 21:47
μπήκα, δεν έχω ξαναπαίξει τέτοια παιχνίδια :)
έχει πλάκα , παίζω σολο, δεν ξέρω τι κάνω :D