View Full Version : Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα
atom_smasher
08-07-2015, 16:52
να παει με την προταση του , να διαπραγματευτει συντομα , αμα δεν την δεχτουν και εχει σχεδιο για δραχμη να πει τα λεγαμε , αμα δει οτι δε περναγε να παρει των δανειστων να μεινουμε στο ευρω . Η διαπραγματευση ηταν αστεια , αμα κατσεις και διαβασεις καποια ισοδυναμα , πχ εσοδα απο ΦΠΑ εφετος 50 μυρια του χρονου 700 ... 350 μυρια απο τεχνολογια κινητων 4-5G , εσοδα απο λιστα λαγκαρντ 6-8 δις κλπ... λογικο ειναι να μη περασουν μου φαινεται .
ρε φρικ ημαρτον. αρχίζεις να μου φαίνεσαι όπως ο ικονοκλατς βλέπει εμένα...
Sotos_The_Tequiler
08-07-2015, 16:52
γνώμη μου είναι ότι την Κυριακή θα έχετε συμφωνία.
Αν δε γίνει συμφωνία πέφτει η κυβέρνηση κι έρχεται μια νέα και την υπογράφει. Μην το κουράζετε...
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/o-tzhmeros-kalei-se-praksikophma-katepeigoysa-prokatarktikh-ereyna.3566199.html
LAWL
Drumsick
08-07-2015, 18:39
Γενικά πολλή βιασύνη για κράξιμο ρε παιδιά. Αράξτε λίγο να δούμε που το πάει ο άνθρωπος. Ως τώρα έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις, έχει προκαλέσει ΤΟΝ χαμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, όλο και περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί τονίζουν πόσο μεγάλη ιστορικοοικονομικοπολιτικη μαλακία θα είναι ένα grexit και θέλουν να επιτευχθεί μια συμφωνία, λαμβάνοντας υπ'όψιν και το σαφές όχι του δημοψηφίσματος. Μνημόνιο θα είναι φυσικά η πρόταση που θα υποβάλλει, τι θα ήταν? Το θέμα είναι πως ξεκάθαρα προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνο γίνεται, ενώ φαίνεται πως έχει πρόθεση για μέτρα που θα βοηθήσουν όντως στην ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας και τέλος πάντων μια στροφή των βαρών προς "τους πάνω".
Η μεγαλύτερη δυσκολία στη θέση του Τσίπρα, είναι πιστεύω ακριβώς η επίγνωση πως αν αρνηθεί να υπογράψει οτιδήποτε, θα παραιτηθεί/τον ρίξουν, και οι επόμενοι θα υπογράψουν τα χειρότερα, ενώ αν υπογράψει κάτι που περιέχει υφεσιακά μέτρα, θα εξεγερθούν οι περισσότεροι και θα τον πουν προδότη του Έθνους που δεν άκουσε τη σαφή Λαϊκή Εντολή. Ας είμαστε λίγο διαλλακτικοί λέω εγώ, αφού εντός ευρώ, δε νομίζω πως μπορεί να μας φέρει άλλος καλύτερη συμφωνία. Τώρα το αν αυτή είναι η σωστή οδός ή καλύτερα να πούμε YOLO και δραχμούλα, δεν το ξέρω και προσωπικά το φοβάμαι λίγο σαν σενάριο, παρ'όλο που μακροπρόθεσμα μάλλον θα ήταν καλύτερα, αλλά τέλος πάντων θα ήθελα να δω και τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση Σύριζα σε βάθος χρόνου, κι ας το ξεκινήσει με ένα πιο λαιτ μνημόνιο.
ypersyntelikos
08-07-2015, 19:03
Νομίζω αυτό που είπε η drumsick είναι ακριβώς αυτό που σκέφτεται ο μέσος όρος των ανθρώπων του "όχι".
Raven Lord
08-07-2015, 19:10
o freak θα είχε εξελιχθεί στο καλύτερο επικοινωνιολόγο του σαμαρά. θα του γλίτωνε πιθανώς και τη θεσούλα, κάτι που δεν κατάφεραν γατάκια τύπου πρετεντέρη :P
τα ενδεχόμενα είναι τα εξής:
- αν η συμφωνία είναι τέτοια η οποία "δεν υπογράφεται" από την παρούσα κυβέρνηση (λογικά τέτοια θα είναι), μάλλον πάμε σε εκλογές
- αν "οι άλλοι" απλά γαυγίζουν και προσπαθούν να το τραβήξουν στα άκρα μπας και δεχθούμε να μας σοδομίσουν χωρίς σάλιο και στο τέλος προσφέρουν κάτι καλύτερο (πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα), τότε το συζητάμε.
Θάνος Τζήμερος
08-07-2015, 19:20
Επειδή η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν τα όρια τους, ετοιμάζω πραξικόπημα τη Δευτέρα και γερά μαπίδια σε κομμούνια και αναρχοάπλυτους με την παρέα μου (Μπαρμπαλιός και λοιποί). Όλοι οι μαομπούληδες και οι σταλινόφλωροι θα μάθουν από κοντά τι θα πει Λοκ-ιανή γροθιά.
freak brother
08-07-2015, 20:22
καλα δε λεω και κατι τρελο , οτι η συμφωνια αμα ειχε γινει συντομοτερα θα ηταν καλυτερη , και να διωξει τους γραφικους που αποτελουν τροχοπέδη για το μελλον της χωρας οπως λεει οτι την βλεπει ο Τσιπρας .
Taksitzhs
08-07-2015, 20:28
το ερωτημα ειναι κατα ποσο ειναι διατεθειμενος να συγκρουστει με μεγαλοκαρχαριες γιατι μεχρι στιγμης δε μ εχει πεισει και τοσο -καλο παραδειγμα αποτελει η εξορυξη στις σκουριες. ειναι πολυ νωρις ακομα για να πουμε παντως, θελω να ελπιζω πως απλα δεν ηθελε να εχει περισσοτερα μετωπα ανοικτα και πως μετα την υπογραφη μιας (γαμησε τα) συμφωνιας θα κοιταξει να διευθετησει οτιδηποτε αλλο. διαφορετικα, ολο αυτο θα αποδειχθει μια φουσκα που μεγεθυνθηκε ωστε να καταφερουν να περασουν ακομα πιο σκληρα μετρα που υπο αλλη περιπτωση θα προκαλουσαν αντιδρασεις. ηδη πολλοι γυρω μας, το βλεπετε και εσεις, θα δεχοντουσαν πλεον ενα νεο μνημονιο απο εκει που ηταν καθετοι προεκλογικα
Sotos_The_Tequiler
08-07-2015, 20:47
η εξεταστική πως πήγε; Κανα μάθημα περνάμε;
Επειδή η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν τα όρια τους, ετοιμάζω πραξικόπημα τη Δευτέρα και γερά μαπίδια σε κομμούνια και αναρχοάπλυτους με την παρέα μου (Μπαρμπαλιός και λοιποί). Όλοι οι μαομπούληδες και οι σταλινόφλωροι θα μάθουν από κοντά τι θα πει Λοκ-ιανή γροθιά.
ypersyntelikos
08-07-2015, 21:08
Για ποιο λόγο ο Τσίπρας να πάει σε εκλογές; Το δημοψήφισμα νομίζω απέδειξε ότι για καιρό ακόμα δε θα έχει σοβαρό εγχώριο αντίπαλο.
ikonoklast
08-07-2015, 21:46
Γιατί το δημοψήφισμα τυπικά δεν έθεσε ερώτημα ευρωζώνης οπότε υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης αν δεν υπάρξει συμφωνία κλπ. Η αλήθεια είναι πώς είναι σωστό αυτό, καθώς πολύς κόσμος του ΟΧΙ, το στήριξε σαν όπλο καλύτερης διαπραγμάτευσης και θα ψήφιζε αλλιώς σε πιθανό ερώτημα ευρώ/δραχμή.
Σε περίπτωση μη συμφωνίας έχουμε να δουμε ΜΠΑΚΑΚΑΟ καταστάσεις. Δεν εξετάζω καν ένα σενάριο άτακτης ή συντεταγμένης χρεοκοπίας εδώ χωρίς καμία επεξεργασία απο πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, όπου ουσιαστικά θα κληθεί να βγάλει το φίδι απο την τρύπα ο κινηματικός κόσμος με δομές αλληλεγγύης κλπ.
Το ενδιαφέρον είναι τι θα γίνει στην ευρώπη, όπου φαίνεται καθαρά πλέον ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι περιφερειακές χώρες, PIGS κλπ αλλά θα διασπαστεί πυρηνικά ο γαλλογερμανικός άξονας. Οι γερμανοί δείχνουν να γιολάρουν και δεν ξέρω γιατί δεν θα πρεπε. Οι γάλλοι όμως ειδικά στις τελευταίες συνεδριάσεις φαίνεται ότι έχουν χεστεί πάνω τους και είναι λογικό, αν αποτύχουν να κρατήσουν σε συνοχή την ευρωζώνη η Λεπέν μάλλον έχει διαλύσει τα πάντα σε ορίζοντα 2 χρόνων. Ουασιγκτον κλπ επίσης έχουν χεστεί πάνω τους για την πιθανότητα ενός γεωπολιτικού μπουρδέλου στην περιοχή, για δικούς τους λόγους.
Είτε υποταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι, ο ευρωσκεπτικισμός και η διάλυση είναι το μόνο μέλλον εντός της ΕΕ. Το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η προσπάθεια του να ενδώσει και να συμφωνήσει σε νέα μνημόνια αλλά η αδυναμία του να αναδείξει σαφώς και ρητά την ανάγκη ύπαρξης ενός plan b που νωρίτερα ή αργότερα θα είναι αναπόδραστο. Όσο πιο απροετοίμαστα και χαοτικά γίνει αυτό, τόσο το χειρότερο για όλους μας και εδώ δυστυχώς έχει δίκιο το (ανύπαρκτο κατα τ' άλλα) ΚΚΕ.
Raven Lord
08-07-2015, 21:47
γιατί χωρίς εκλογές δεν μπορεί να πάει σε αλλαγή νομίσματος
Taksitzhs
08-07-2015, 22:12
Η Ιταλια ηδη εχει αρχισει να δειχνει σοβαρα σημαδια ευρωσκεπτικισμου, δηλωνοντας πως υπαρχει εμφανες πολιτικο προβλημα. Ναι μεν λεει ''αλλα οκ, πρεπει να τηρειτε τους κανονες για να μεινετε'', πεταει ομως τις μπηχτες της που πιστευω πως δε θα ηταν απλα μπηχτες αν στο πανηγυρι ηταν μεσα και αλλες χωρες με σοβαρα θεματα (Ισπανια πχ).
Drumsick
08-07-2015, 22:34
Είτε υποταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι, ο ευρωσκεπτικισμός και η διάλυση είναι το μόνο μέλλον εντός της ΕΕ. Το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η προσπάθεια του να ενδώσει και να συμφωνήσει σε νέα μνημόνια αλλά η αδυναμία του να αναδείξει σαφώς και ρητά την ανάγκη ύπαρξης ενός plan b που νωρίτερα ή αργότερα θα είναι αναπόδραστο. Όσο πιο απροετοίμαστα και χαοτικά γίνει αυτό, τόσο το χειρότερο για όλους μας και εδώ δυστυχώς έχει δίκιο το (ανύπαρκτο κατα τ' άλλα) ΚΚΕ.
Σύμφωνοι, αλλά το έγκλημα είναι λίγο βαρύς χαρακτηρισμός νομίζω. Παρέλαβαν ένα χαοτικό μπουρδέλο, και δεν τους έχει δοθεί αρκετός αέρας ούτε για να προετοιμάσουν καλά καλά το plan a. Από κει και πέρα, είναι προφανές από την γενικότερη ρητορεία του Τσίπρα, πως παρότι δηλώνει φιλοευρωπαίος, κάθε άλλο παρά τυφλός στα προβλήματα της ΕΕ είναι, καθώς και στην ανάγκη που υπάρχει για μια ολιστική προσέγγιση προς την επίλυσή τους. Δεδομένου πως μιλάμε για μια κυβέρνηση μόλις 5 μηνών όμως, νομίζω πως είναι άδικο να περιμένουμε να έχουν στο τσεπάκι θαυματουργές λύσεις σε τόσο πολυσύνθετα προβλήματα, ειδικά τη στιγμή που έχουν δηλώσει εγκάθετα εκατονωχτακόσες φορές πως δεν επιθυμούν ρήξη σε καμία περίπτωση, και plan b εντός ΕΕ δεν υφίσταται.
chris_boss
08-07-2015, 22:54
- αν η συμφωνία είναι τέτοια η οποία "δεν υπογράφεται" από την παρούσα κυβέρνηση (λογικά τέτοια θα είναι), μάλλον πάμε σε εκλογές
δεν "υπογράφει" η κυβέρνηση αλλά η βουλή. λογικα θα περάσει με ψήφους νδ, πασοκ, ποταμιου
chris_boss
08-07-2015, 23:10
Σύμφωνοι, αλλά το έγκλημα είναι λίγο βαρύς χαρακτηρισμός νομίζω. Παρέλαβαν ένα χαοτικό μπουρδέλο, και δεν τους έχει δοθεί αρκετός αέρας ούτε για να προετοιμάσουν καλά καλά το plan a. Από κει και πέρα, είναι προφανές από την γενικότερη ρητορεία του Τσίπρα, πως παρότι δηλώνει φιλοευρωπαίος, κάθε άλλο παρά τυφλός στα προβλήματα της ΕΕ είναι, καθώς και στην ανάγκη που υπάρχει για μια ολιστική προσέγγιση προς την επίλυσή τους. Δεδομένου πως μιλάμε για μια κυβέρνηση μόλις 5 μηνών όμως, νομίζω πως είναι άδικο να περιμένουμε να έχουν στο τσεπάκι θαυματουργές λύσεις σε τόσο πολυσύνθετα προβλήματα, ειδικά τη στιγμή που έχουν δηλώσει εγκάθετα εκατονωχτακόσες φορές πως δεν επιθυμούν ρήξη σε καμία περίπτωση, και plan b εντός ΕΕ δεν υφίσταται.
Είναι έγκλημα γιατί είχαν από το ΄12 να προετοιμαστούν για αυτό. Τουναντίον, κατέπνιγαν κάθε αντίθετη φωνή στο εσωτερικό.
Το μόνο που κατάλαβα στη γενικότερη πάντως στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ (του Βαρουφάκη) ήταν να πετύχει ρήγμα στο γαλλογερμανικό άξονα. Κι ως ένα βαθμό κατάφερε να φανεί ότι δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων. Εκτός βέβαια, από τη δική τους μεριά παίζουν καλός-κακός μπάτσος.
Δεν υπαρχει μονο ο γαλλογερμανικος αξονας, ασχετο αν κανουν αυτοι κουμαντο. Υπαρχουν και οι Πολωνοι που τωρα το σκεφτονται αν θα μπουν στο ευρω (και σιγουρα το σκεφτονται Βουλγαρια, Τσεχια, Ουγγαρια, Ρουμανια) και οι Ιταλοι που πετανε σποντες και δεν φαινονται και πολυ ευτυχισμενοι με την εξελιξη τα τελευταια χρονια και δη μεσα στο 2015
chris_boss
08-07-2015, 23:28
Ποιοι Πολωνοί βρε καρδιά μου
Raven Lord
09-07-2015, 00:13
δεν "υπογράφει" η κυβέρνηση αλλά η βουλή. λογικα θα περάσει με ψήφους νδ, πασοκ, ποταμιου
κατά κάποιο τρόπο έτσι προσβάλεται η αρχή της δεδηλωμένης, οπότε πέφτει η κυβέρνηση
freak brother
09-07-2015, 09:18
Γενικά πολλή βιασύνη για κράξιμο ρε παιδιά. Αράξτε λίγο να δούμε που το πάει ο άνθρωπος. Ως τώρα έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις, έχει προκαλέσει ΤΟΝ χαμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, όλο και περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί τονίζουν πόσο μεγάλη ιστορικοοικονομικοπολιτικη μαλακία θα είναι ένα grexit και θέλουν να επιτευχθεί μια συμφωνία, λαμβάνοντας υπ'όψιν και το σαφές όχι του δημοψηφίσματος. Μνημόνιο θα είναι φυσικά η πρόταση που θα υποβάλλει, τι θα ήταν? Το θέμα είναι πως ξεκάθαρα προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνο γίνεται, ενώ φαίνεται πως έχει πρόθεση για μέτρα που θα βοηθήσουν όντως στην ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας και τέλος πάντων μια στροφή των βαρών προς "τους πάνω".
Η μεγαλύτερη δυσκολία στη θέση του Τσίπρα, είναι πιστεύω ακριβώς η επίγνωση πως αν αρνηθεί να υπογράψει οτιδήποτε, θα παραιτηθεί/τον ρίξουν, και οι επόμενοι θα υπογράψουν τα χειρότερα, ενώ αν υπογράψει κάτι που περιέχει υφεσιακά μέτρα, θα εξεγερθούν οι περισσότεροι και θα τον πουν προδότη του Έθνους που δεν άκουσε τη σαφή Λαϊκή Εντολή. Ας είμαστε λίγο διαλλακτικοί λέω εγώ, αφού εντός ευρώ, δε νομίζω πως μπορεί να μας φέρει άλλος καλύτερη συμφωνία. Τώρα το αν αυτή είναι η σωστή οδός ή καλύτερα να πούμε YOLO και δραχμούλα, δεν το ξέρω και προσωπικά το φοβάμαι λίγο σαν σενάριο, παρ'όλο που μακροπρόθεσμα μάλλον θα ήταν καλύτερα, αλλά τέλος πάντων θα ήθελα να δω και τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση Σύριζα σε βάθος χρόνου, κι ας το ξεκινήσει με ένα πιο λαιτ μνημόνιο.
αυτο με το "light" μνημονιο προσπαθει να περασει τοσο καιρο ο Συριζα προς τα εξω για ευνοητους λογους και με καθε μεσο .
ikonoklast
09-07-2015, 16:28
PLHROFORIES milane gia potami sthn kybernhsh, prokeimenou symfwnia. :nj:
tsimpouklano
09-07-2015, 16:33
Σήμερα άκουγα φορτσάκη στον παπαδάκη, όπου έλεγε πως θα ψηφίσουν τη συμφωνία που θα φέρει ο σύριζα.
Και ακόμα και να μην, το ποτάμι δεν είχε βγει και είχε πει πως θα στηρίξει οπως και να έχει; Τι να το κάνει στην κυβέρνηση λοιπόν ο σύριζα;
Taksitzhs
09-07-2015, 16:37
Χμ, παραξενο μου φαινεται, το Ποταμι δημιουργηθηκε εξ αρχης για να κοψει ποσοστα απ το Συριζα και να συνδραμει σε μια συνεργασια με τους εθνοσωτηρες. Το πιθανοτερο ειναι και οι αλλοι δυο να τα ψηφισουν δηλαδη και δεν το καταλαβαινω, γιατι να μην εκμεταλλευτουν την τελεια ευκαιρια να ριξουν τη κυβερνηση; Θα μου πεις γιατι μετα θα πρεπει να τα υπογραψουν αυτοι, ειναι περιεργο ομως και παλι, κατι δε μου παει καλα. Ποσο μαλλον απ τη στιγμη που η Μερκελ λεει οτι το κουρεμα δε παιζει να γινει.
Πολυ φοβαμαι πως ο Συριζα εβαλε προβια και ολο αυτο ηταν φαρσοκωμωδια, θελω να πιστευω πως οχι, αν υπογραψει τετοιο ντηλ περασει-δε περασει θα ειναι πολιτικη αυτοκτονια και το μονο που απομενει ειναι τα χειροτερα (δεν εννοω υφεσιακα μετρα, αλλα τους καραφλουληδες).
Drumsick
09-07-2015, 17:49
Δε νομίζω πως στοχεύει κανείς σε κούρεμα του χρέους. Για απομείωση μιλάνε, με τη λογική της παράτασης της περιόδου αποπληρωμής, ώστε να αναπνεύσει λίγο η οικονομία και να μπορέσουν να επενδυθούν επιτέλους κάποια χρήματα σε ανάπτυξη. Απ'οτι φαίνεται όμως, τα του χρέους στην καλύτερη θα συζητηθούν τον Οκτώβρη, αφού τώρα τέθηκε συγκεκριμένος όρος να μην γίνει αναφορά στο χρέος στην πρόταση που θα υποβληθεί (τα μουνιά). Αν υπάρξει κάποια στοιχειώδης δέσμευση για συζητήσεις τον Οκτώβρη, και κάνουν επιτέλους μια γαμημένη υποχώρηση κι αποδεχθούν τις μεταρρυθμίσεις όπως θέλει να τις κάνει ο Τσίπρας (πχ αντικατάσταση του ΕΚΑΣ με κάποιο άλλο επίδομα ορ σμθ), πιστεύω θα υπάρξει συμφωνία.
Sotos_The_Tequiler
09-07-2015, 18:04
το πλάνο ήταν για αποπληρωμή μόνο εφ'όσον υπάρχουν θετικοί δείκτες ανάπτυξης. Ίσως εκεί στοχεύσουν και τώρα.
chris_boss
09-07-2015, 18:23
apo simera to apogeuma i nea grammi twn germanikwn mme einai: anadiarthrwsi xreous isws einai mia lisi k ama iparxei thelisi ola ginontai
tha to kanoun to thauma tous ta troll pisteuw
Back in Frankfurt, Wolfgang Schäuble has said the IMF is correct that Greece (http://www.theguardian.com/world/greece) needs a haircut make its debt sustainable; but alas this isn’t possible under European rules.
— Steven (@Systematic_FX) July 9, 2015 (https://twitter.com/Systematic_FX/status/619146494721961985) GERMANY'S SCHAEUBLE SAYS DEBT SUSTAINABILITY IS NOT FEASIBLE WITHOUT A HAIRCUT, THINK THE IMF IS CORRECT IN SAYING THAT
— FxMacro (@fxmacro) July 9, 2015 (https://twitter.com/fxmacro/status/619143825316048896) - GERMANY'S SCHAEUBLE SAYS CANNOT BE A HAIRCUT BECAUSE IT WOULD INFRINGE SYSTEM OF EUROPEAN UNION so they are out
Schäuble also played down the significance of ‘reprofiling’ Greece’s debt mountain (eg, by extending maturities)
— World First (@World_First) July 9, 2015 (https://twitter.com/World_First/status/619144163959930880) *SCHAEUBLE: LEEWAY FOR GREEK DEBT REPROFILING VERY SMALL
Εφόσον βγαίνουν τέτοιες κακές λέξεις από το στόμα του, λογικά θα είναι στην "αντιπρόταση" κάποιο -ασαφές και μη δεσμευτικό- πλάνο για το χρέος στο μέλλον.
tsimpouklano
09-07-2015, 18:25
Ο λαφαζάνης πάντως λέει οχι σε τρίτο μνημόνιο (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500011219).
(τι σκατά θα κάνει επιτέλους, δεν μου κάνει και τρελά απίθανο να ψηφίσει όχι ΚΑΙ να μη διαγραφεί από το κόμμα, σε φάση 'στηρίζουμε και την αντίθετη άποψη στο σύριζα και μπλα μπλα μπλα', από τη στιγμή που ποτάμι ή/και νδ/πασοκ θα το ρίξουν ναι, καθώς οι κραδασμοί που θα προξενηθούν θα απορροφηθούν από το "τελικά ήρθε συμφωνία". Το θέμα έιναι κατά πόσο αυτός θελει να ναι σε ενα κόμμα συνασπισμού ριζοσπαστικής αριστεράς που θα φέρει εν τέλει ενα τριτο μνημονιο.)
Taksitzhs
09-07-2015, 19:34
Για το αποπανω,
Η πρόταση της κυβέρνησης συζητήθηκε ενδελεχώς στο κυβερνητικό συμβούλιο (συμμετέχουν μόνο υπουργοί) και εγκρίθηκε, όπως είπε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Θα πρέπει, βέβαια, να περιμένουμε και τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη που το μεσημέρι είπε πως δεν θα βάλει την υπογραφή του σε προτάσεις που θα είναι "η καταδίκη του λαού".
Ο Λαφαζανης συμμετειχε κανονικα.
asimoulis
09-07-2015, 19:36
σταρχίδια μας, να πάει να πνιγεί τσιμπουκώνοντας ρώσους ολιγάρχες
Aleister
09-07-2015, 23:21
1ο μνημονιο (ΓΑΠ) - μετρα 5 δις
2ο μνημονιο (Σαμ-Μπενι Αζελ-Κυρ Φωτη) - μετρα 12 δις
30 μνημονιο (τσιπροκαμμενο) capital controls συν μετρα 12-15 δις λεει και ισως ανεβει ακομα μεχρι την Κυριακη αν το καταρριψει ο Σοιμπλε
ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ
σαδηφξκοασδηφκξασδηφιασηδιφηασιοδφηασδηιαδηφιξασδηφοιαησδοιφαη
Taksitzhs
09-07-2015, 23:27
Το νεο μνημονιο ειναι κατα πολυ χειροτερο εκεινου πριν το δημοψηφισμα, αυτο ειναι το αστειο. 6 δις για δυο χρονια δεν ηταν; Ενω τωρα ειναι μεχρι 15 για τρια. Grexit τωρα ή ποτε βασικα.
chris_boss
09-07-2015, 23:31
Λογικό μετά από δυο βδομάδες τραπεζικής αργίας αλλά η σωστή απάντηση είναι η εξης:
ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΡΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Taksitzhs
09-07-2015, 23:39
Αν υποκυψουμε τελειωσαμε, μετα θα πεσει καθε αμυνα και προσωπειο. Οκ, και εγω πιστευω πως με δραχμη θα ειναι δυσκολα γιατι δεν εχουμε παραγωγικο τομεα και η ΕΕ αν θελει μπορει να εξακολουθει να μας πηδα με κυρωσεις και να πληξει τις εξαγωγες μας πολυ ευκολα. Αυτο ομως ειναι οχι απλα αργος θανατος, σε δεκα χρονια η χωρα θα ειναι νεκρη γιατι ηδη δε κινειται φυλλο στην αγορα και το μονο βεβαιο ειναι οτι τα επομενα μετρα θα ειναι ξανα τα ιδια και χειροτερα. Οι ανθρωποι ειναι επικινδυνοι, σοβαρα, αν η προταση δε περιλαμβανει καποια σημαντικοτατη ελαφρυνση χρεους τοτε ειμαι βεβαιος πως ολο αυτο το πραγμα ηταν μια καλοστημενη φαρσοκωμωδια για να το νομιμοποιησουν στα ματια του κοσμου.
Σταματηστε μωρε με τις θεωριες συνομωσιας. Αν ηθελαν το υπεγραφαν με ευνοικοτερους ορους πριν 4 μηνες ή πριν 3 μηνες ή πριν 2 μηνες, και εβρισκαν αλλο τροπο να το παρουσιασουν ως "την θετικη λυση". Λες να τα χαν κανονισμενα κιολας με τους Γερμανους απο το 2014 και να μας το κρυβαν. Πω πω ημαρτον πια με αυτην τη γαμημενη καχυποψια του στυλ "Ε ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΒΡΩΜΑΓΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ" ελεος
Aleister
10-07-2015, 00:02
ποιος μιλησε για θεωριες συνομωσιας what the fuck?
αναλυση της καταστασης κανουμε, ο Τσιπρας εχει αποτυχει σε ολα και συναγωνιζεται ανετα ΓΑΠ για την χειροτερη κυβερνηση απο το '10 και μετα.
Taksitzhs
10-07-2015, 00:22
Σορρυ ρε Φιξ αλλα το να προτεινει μετρα 15 δις δεν εχει καμια λογικη. Για ποιο λογο εγινε το δημοψηφισμα τοτε, μηπως μας λυπηθουν; Ξεραμε πως δεν ηταν διατεθειμενος να ερθει σε ρηξη, αλλα μολις μας εδειξε πως στην υστατη ωρα θα υπεγραφε οποιαδηποτε συμφωνια.
Aleister
10-07-2015, 00:25
το δημοψηφισμα εγινε γιατι ειναι βλαξ και πιστευε πως ειχε πιασει τον παππα απο τα αρχιδια και δεν θα του εκλειναν τις τραπεζες πριν την τριτη που εληγε το προγραμμα.
Sotos_The_Tequiler
10-07-2015, 00:29
μαλάκες, κουράζετε...
Taksitzhs
10-07-2015, 00:33
Εχεις δικιο. Λογικο ομως να καραφλιαζουμε, ιστοριες γι αγριους.
chris_boss
10-07-2015, 01:12
Λήκαρε το κείμενο της πρότασης.
θα είχε άλλο νόημα να πω τσεκάρετε στους ρώσους
με μια διαγώνια ματιά φαίνεται πανομοιότυπο με αυτό που απορρίψαμε
Το προγραμμα γενικα εννοειται πως θα ηταν αρκετα παρεμφερες με οποιοδηποτε προγραμμα θα μπορουσε να υπογραφει για τους απλους λογους που δεν αλλαζουν ειτε ΝΑΙ ειτε ΟΧΙ ειτε αλλη κυβερνηση ειτε πραξικοπημα:
Α. Χρωσταμε. Χρωσταμε πολλα.
Β. Οι Ευρωπαιοι δε θελουν να δωσουν αλλα. Οχι χωρις να μας εχουν με το λουρι περασμενο και σφιγμενο σε λαιμο και σε αρχιδια.
Γ. Οσο δεν παρουσιαζεται οικονομικη ανορθωση στην Ελλαδα, δεν προκειται κανεις να μας χαριστει.
Παρα ταυτα, το προγραμμα που προτεινε η ελληνικη κυβερνηση εχει μεν μεγαλυτερο δανειο σε χρηματικο ποσο, αλλα διαφερει σε ποσοστα φορολογιων, συνταξεων και συντελεστες πλεονασματος. Αυτο ΑΝ θεωρησουμε οτι μπορουμε να εμπιστευτουμε μια κυβερνηση Συριζα πως εχει την παραμικρη ιδεα τι κανει, μπορει να καταληξει σε καποια προοδο, και αυτο ειναι που θελουν να δουν οι Ευρωπαιοι. Δεν τους ενδιαφερει τοσο να παρουν ολο το χρηματικο ποσο που χρωσταμε, οσο το οτι να δειξουμε πως μπορουμε σιγα σιγα να αποκτησουμε θετικο συντελεστη αντι για αρνητικο, με προοπτικη να αποπληρωσουμε τα χρεη σιγα σιγα. Ωστε να μας ελεγχουν για τις επομενες δεκαετιες, κι οχι μονο τις τελευταιες δυο βδομαδες.
Τωρα αυτοι που καθονται και λενε οτι ξερω γω οι Ευρωπαιοι ειναι φιλοι μας και θελουν να μας βοηθησουν και αλλα τετοια ομορφα, ειτε παιρνουν σκληρα ναρκωτικα ειτε βολευονται αμεσα ή εμμεσα απο την κατασταση. Ξεπουλημενοι δηλαδη.
Σορρυ ρε Φιξ αλλα το να προτεινει μετρα 15 δις δεν εχει καμια λογικη. Για ποιο λογο εγινε το δημοψηφισμα τοτε, μηπως μας λυπηθουν; Ξεραμε πως δεν ηταν διατεθειμενος να ερθει σε ρηξη, αλλα μολις μας εδειξε πως στην υστατη ωρα θα υπεγραφε οποιαδηποτε συμφωνια.
Το δημοψήφισμα έγινε γιατί οι δημοκράτες εταίροι ήθελαν να ρίξουν τον Τσίπρα οπότε του έδωσαν πρόταση τελεσίγραφο χωρίς προοπτική για το χρέος.
Άνοιξε μεν το ζήτημα του χρέους, αυξήθηκε το πακέτο των μέτρων δε λόγω capital controls.
Η φάση είναι: δανειζόμαστε για να αποπληρώσουμε ένα μη βιώσιμο χρέος με όρους καταστροφικούς για την κοινωνία και την οικονομία αλλά η κοινωνία θέλει ευρώ πάση θυσία οπότε με τρίτο μνημόνιο θα βγούμε από την κρίση.
Ο Τσίπρας μετά το δημοψήφισμα και τα προεκλογικά του πώς θα σταθεί στην κοινωνία και δε θα χάσει όλο το πολιτικό του κεφάλαιο; Πώς ο κόσμος δε θα θεωρεί ότι τον κορόιδεψε;
Η αριστερή πλατφόρμα θα σηκώσει κεφάλι και δε θα στηρίξει τη συμφωνία.
Εκλογές και κυβέρνηση ΝΔ πάλι;
Ας είναι σκατά το μνημόνιο, προτιμώ συριζα στο τιμόνι.
Το ύψος των μέτρων πρέπει να σταθμιστεί από το ποιος πληρώνει τη λυπητερή, πόσο υφεσιακά είναι και αν υπάρχει αντίβαρο σε επενδυτικό πακέτο.
Drumsick
10-07-2015, 07:39
Νταξ, ζούμε οργουελικές καταστάσεις, που κάποτε (ελπίζω) θα διδάσκονται ανάμεσα στις πιο ντροπιαστικές στιγμές της ανθρωπότητας (γιατί οι μεγαλύτεροι ψυχασθενείς προέρχονται από τη Γερμανία? Έχει κάτι το νερό?).
Λυπάμαι πραγματικά τον Τσίπρα. In retrospect, το δημοψήφισμα αποδεικνύεται πολύ κακή κίνηση, και στη θέση που τον έχουν φέρει, θα του στοιχίσει μάλλον την πρωθυπουργία. Τον δικαιολογώ παρ'όλα αυτά. Αν είχε να κάνει με ανθρώπους, θα ήταν δυνατό χαρτί η στήριξη του λαού. Του λαού που δεν έχει πάρει και πολλή πρέφα βέβαια.. Άρχισαν ήδη οι άμυαλοι "προδομένοι" του όχι την κλάψα για ψέμματα και σπασμένες υποσχέσεις.
Ελπίζω πραγματικά να επικρατήσει η λογική, και να παραμείνει ο Σύριζα στην κυβέρνηση παρά το μνημόνιο, ώστε να επιστρέψουμε σε μια σχετική σταθερότητα, και να σκεφτούμε πιο ψύχραιμα τι εναλλακτικό μπορεί ενδεχομένως να γίνει παρακάτω.
Αλληλεγγύη στον βαθιά παγιδευμένο Σύντροφο Αλέξη ρε μουνιά.
KoiliaSamprela
10-07-2015, 09:07
Εγώ από την άλλη δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Η μόνη νίκη για τον Τσιπρα θα είναι αν μπει στο χαρτί και το χρέος.
Έχουμε πει ότι από την στιγμή που ο συριζα ειναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα δεν περιμένεις κάτι καλύτερο πέρα από τα χορευτικά.
Εμένα το πρόβλημά μου είναι ότι σε θέματα της κοινωνίας έχει μείνει πίσω , οκ υπογράφηκε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια αλλά τι κάνουμε με το συμβόλαιο συμβίωσης ?
Η Αμυγδαλέζα -και η κάθε Αμυγδαλέζα - είναι ακόμα ανοιχτές, και δεν έχω δει καν κινήσεις για το κλείσιμό τους. Το κολαστήριο στον Κορυδαλλό? έχουν βρεθεί ιδιώτες να το απολυμάνουν δωρεάν , που είναι η "αριστερή κοινωνική βούληση" για κάτι με μηδενικό έως ελάχιστο χρηματικό κόστος ? Ο Πανούσης? οι μπάτσοι μετά το μούδιασμα των 2 πρώτων εβδομάδων πάλι μια από τα ίδια, δέρνουν και προβοκάρουν ότι βρουν.
Εγώ έχω επικεντρώσει εκεί την κριτική μου και όχι πως διαχειρίζεται μια χαμένη παρτίδα ποκερ. Από την στιγμή που έχουν επιλέξει στον συριζα το #menoumeevropi και ο κόσμος του #ΟΧΙ σε μεγάλο ποσοστό επίσης δεν έχει ουσία να ασχοληθούμε με το τι κατάφερε και τι οχι.
chris_boss
10-07-2015, 09:14
Γ. Οσο δεν παρουσιαζεται οικονομικη ανορθωση στην Ελλαδα, δεν προκειται κανεις να μας χαριστει.
τι είδους αναδιάρθρωση δηλαδή; γιατί το όλο σκηνικό γίνεται για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ώστε να γίνουν επιτέλους κι εδώ μερικά ωραία νόμιμα sweatshops. αν εννοείς ενίσχυση παραγωγής κλπ, να σου θυμίσω ότι βρισκόμαστε στην ευρωπαϊκή ένωση.
freak brother
10-07-2015, 09:19
αυτο με το "light" μνημονιο προσπαθει να περασει τοσο καιρο ο Συριζα προς τα εξω για ευνοητους λογους και με καθε μεσο .
εδω γιατι εφαγα μουτζα ρε παιδια ;
τι είδους αναδιάρθρωση δηλαδή; γιατί το όλο σκηνικό γίνεται για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ώστε να γίνουν επιτέλους κι εδώ μερικά ωραία νόμιμα sweatshops. αν εννοείς ενίσχυση παραγωγής κλπ, να σου θυμίσω ότι βρισκόμαστε στην ευρωπαϊκή ένωση.
Ανορθωση εγραψα, οχι αναδιαρθρωση. Βιαγκρα κτλ
chris_boss
10-07-2015, 09:41
οκ, λάθος μου. ας περιμένουμε να εμφανιστεί και να ξαναδιαπραγματευτούμε
OniBocho
10-07-2015, 09:50
Μπορεί να μην είναι τόσο άμεσα σχετικό με το παρόν νήμα, αλλά μιας και η τωρινή κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει το εξαγριωμένο θηρίο που ονομάζεται "Ευρώπη", θα ήθελα να παραθέσω μερικές σκέψεις/απορίες, συγκεντρωμένες από τις εξελίξεις των τελευταίων 4-5 ετών:
* το χρέος πέρασε από ιδιωτικό (τράπεζες) σε δημόσιο (κράτη) μέσω του PSI πριν 2-3 χρόνια. Κομμάτι του PSI ήταν και το τότε κούρεμα του χρέους, όμως τελικά η ελλάδα εμφανίστηκε να χρωστάει τα ίδια (ίσως και περισσότερα). Πωτς γκένεν ατό;
* η συνεχής ανά τα έτη ανακεφαλαίωση των τραπεζών, οδήγησε πού ακριβώς; Στο να μείνουν 4 (Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank_ -αν ξεχνάω κάποια διορθώστε με- οι οποίες δεν έχουν τελικά (και πάλι) τα κεφάλαια για να κινηθούν και παρόλο που οδηγίες λένε πως η ΕΚΤ υποχρεούται να τις τροφοδοτεί, αυτό δε συμβαίνει. Τα συνεπακόλουθα τα βλέπουμε στο καθημερινό προσκύνημα του Άη ΤιΕμ.
να μη λησμονήσουμε στο σημείο αυτό ότι κατά τη θητεία Παπαδήμου η Αγροτική Τράπεζα πουλήθηκε στην Πειραιώς σε τιμή ίση με το 4% (κατ' εκτίμηση) της ακίνητης ΜΟΝΟ περιουσίας της ΑΤΕ. Κι ο μόνος από αυτούς τους τσιφλικάδες τραπεζίτες που την "πλήρωσε" ήταν ο Λαυρεντιάδης κι αυτός από μαλακία του, αν δεν απατώμαι.
* Βλέπουμε όλοι την κατάσταση από τη θεσμοθετημένη και νομότυπη πλευρά της και δε σχολιάζουμε την προστυχιά του τζόγου των CDS και των futures, που μπορεί και να έχουν καταδικάσει κοσμάκη σε θάνατο.
* (σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με τον Freak Brother) έχεις μια ΠτΒ που προεδρεύει σε μια επιτροπή, της οποίας πόρισμα προκύπτει πως το χρέος χαρακτηρίζεται απεχθές και ως τέτοιο οφείλει να αναδιαρθρωθεί. Μία ΠτΒ που μένεται για τις αποζημιώσεις του Κατοχικού Δανείου και ενώ μιλάμε για Σκυλί του Πολέμου (με ό,τι αυτό συνεπάγεται, προσωπικά δε μου αρέσει γιατί σε πολλές στιγμές πλέον η Κωνσταντοπούλου δείχνει μια έπαρση που δε βοηθάει τους στόχους που -το λέω καλόπιστα- έχει θέσει. Τι συμβαίνει με αυτό το θέμα; Ως κυβέρνηση που έλεγες ξεκάθαρα πως αποζητούσες τη ρήξη, κυνηγάς καθόλου αυτή την οδό; Με την Κωνσταντοπούλου τί συμβαίνει ακριβώς; Την έχεις εκεί για να καταφέρει όντως κάτι ή γιατί φοβάσαι πως σύντομα θα σε αντικαταστήσει κι άρα από τη θέση της ΠτΒ την φθείρεις και την αποδυναμώνεις;
Προφανώς έχουν να αντιμετωπίσουν το δυσκολότερο έργο από τη μεταπολίτευση κι έπειτα, αλλά το πρόβλημα φαίνεται πως περισσότερο βρίσκεται στο τί θέλει και τί προσπαθεί να πετύχει αυτή η κυβέρνηση, παρά στους διάφορους μαλάκες που πάντα και για όλους θα υπάρχουν, για να συνομωσιολογούν, κράξουν, βρίσουν, μαλώσουν, προδώσουν κι όλα αυτά τα όμορφα που βλέπουμε στην καταγαμημένη κοινωνία μας, ιδίως από το θεσπέσιο βήμα που δίνουν τα social media.
Raven Lord
10-07-2015, 11:01
παιδιά μη βιάζεστε. η πρόταση πέρασε από την κυβερνητική ομάδα αλλά δεν την έχουν δει οι ευρωπαίοι ακόμη.
περιμένετε μήπως την κυριακή σου πουν πάλι "είναι πολύ καλή βάση για συζήτηση, αλλά εμείς θέλουμε μέτρα 15 δις", τα σπάσεις όλα και τη δευτέρα το πρωί βγει ο γιούνκερ και πει "γιατί ρε πούστη μου τα χαλάσαμε για ένα δεκάευρω?"
12 stars circle your brow
10-07-2015, 11:04
Το ότι έχουμε φτάσει να περιμένουμε τους Ευρωπαίους να μην δεχτούν μέτρα χειρότερα από αυτά που προτείνονταν από τους ίδιους πριν 5 μήνες, κάτι λέει για μας.
Raven Lord
10-07-2015, 11:12
δεν το περιμένουμε, έτσι είναι η κατάσταση. το είπα και τις προηγούμενες μέρες ότι μια ενδεχόμενη ρήξη δε θα οφείλεται σε απροθυμία της δικής μας κυβέρνησης. ξέρω από πρώτο χέρι, από τα φοιτητικά μας χρόνια ο τσίπρας θεωρεί ότι μόνο μέσα από την ΕΕ έχουμε προοπτική (ήταν μόνιμο θέμα προστριβής μεταξύ μας), οπότε λογικά θα έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του για να μη φύγουμε. έλα όμως που δεν τον θέλει η ευρώπη! 6 μήνες τ'ωρα οι ευρωπαίοι υπονομεύουν την κυβέρνηση και αφού ούτε με τους τελευταίους εκβιασμούς τα κατάφεραν,ίσως να θεωρούν ότι είμαστε καλύτερα με την ελλάδα εκτός.
βέβαια, το παιχνίδι είναι πολύ πιο σύνθετο για να προβλεφθεί η οποιαδήποτε έκβαση. αν υποθέσουμε ότι βγαίνουμε από την ευρωζώνη, αλλά μένουμε στην ευρωπαϊκή ένωση, μια εχθρική ελλάδα θα μπορούσε να γίνει εμπόδιο σε σημαντικές αποφάσεις οι οποίες απαιτούν ομοφωνία. τελοσπάντων, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. από δευτέρα θα ξέρουμε τι γίνεται και το συζητάμε. με μνημόνιο κατά πάσα πιθανότητα, σταδιακά το κλείνω το μαγαζί και σκέφτομαι άλλες λύσεις. με ρήξη μπορεί να περιμένω τις εξελίξεις.
scarecrow
10-07-2015, 11:48
Εάν υπογράψει μνημόνιο ο Τσίπρας δεν υπάρχει ελπίδα σε αυτόν το τόπο.
Κρίμας τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που του έστειλαν ο Μοράλες,ο Κάστρο και ο Μαδούρο.
Raven Lord
10-07-2015, 12:39
εμείς επιλέξαμε!
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Fun/CAM02572_zpsmbgvag5n.jpg
Parasight
10-07-2015, 12:44
http://i.imgur.com/hkwFA0l.jpg
chris_boss
10-07-2015, 13:28
παιδιά μη βιάζεστε. η πρόταση πέρασε από την κυβερνητική ομάδα αλλά δεν την έχουν δει οι ευρωπαίοι ακόμη.
περιμένετε μήπως την κυριακή σου πουν πάλι "είναι πολύ καλή βάση για συζήτηση, αλλά εμείς θέλουμε μέτρα 15 δις", τα σπάσεις όλα και τη δευτέρα το πρωί βγει ο γιούνκερ και πει "γιατί ρε πούστη μου τα χαλάσαμε για ένα δεκάευρω?"
είναι ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό και φαίνεται από τις πρώτες αντιδράσεις των γερμανών που είναι στο πνεύμα του "καλή η πρόταση αλλά κάτι λείπει".
Sotos_The_Tequiler
10-07-2015, 16:09
http://i.imgur.com/k61vK4W.jpg
ikonoklast
10-07-2015, 17:37
Πέμπτη δραχμή.
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11667508_953501098006037_8095012345947855970_n.jpg?oh=06f41279c1d78748fd90a8db45ee09a4&oe=56567300
asimoulis
10-07-2015, 17:42
ο τσίπρας θεωρεί ότι μόνο μέσα από την ΕΕ έχουμε προοπτική
Αυτό όμως είναι που κάνει τον Συνασπισμό διαφορετικό από το ΚΚΕ (κλπ), ο λόγος ύπαρξης του στην τελική.
freak brother
10-07-2015, 17:48
Κραζω γιατι εταξε βασικο μισθο 751 ευρω
μέσα στο 2016, όπως είπαν
καταργηση ΕΝΦΙΑ
το 2016, όπως είπαν
αφορολογητο στα 12.000
το δεύτερο εξάμηνο του 2015, είπαν
υποσχέσεις που έγιναν μετεκλογικά ε
τεσπα, δεν είμαι για πόλιτικς, πρώτη φορά όμως βλέπω καλές προθέσεις από κυβέρνηση and that's all
αντε σε ενα χρονο θα χουν στρωσει ολα με το νεο μνημονιο
asimoulis
10-07-2015, 18:10
Πέμπτη δραχμή.
Λάθος μου, πίστεψα για λίγες μέρες ότι οι ρώσοι ετοιμάζανε τρελό χτύπημα, όρθοντοξ τζιχάντ κι έτσι, τελικά ήταν μόνος του ο Τσίπρας κοίταξε την άβυσσο και τον κοίταξε κι αυτή.
Raven Lord
10-07-2015, 18:58
Αυτό όμως είναι που κάνει τον Συνασπισμό διαφορετικό από το ΚΚΕ (κλπ), ο λόγος ύπαρξης του στην τελική.
παρά τη φαινομενική ομοιότητα, καμιά σχέση σε πολλά επίπεδα.
asimoulis
10-07-2015, 19:34
παρά τη φαινομενική ομοιότητα, καμιά σχέση σε πολλά επίπεδα.
Ναι ναι, διαφορετικό λέω, makes sense ότι έλεγε αυτό που έλεγε, είχανε ήδη ψηφίσει μάαστριχτ κλπ.
Raven Lord
10-07-2015, 19:39
α ναι, από αυτή την άποψη ισχύει
Raven Lord
10-07-2015, 20:03
λοιπόν, επειδή μέχρι την κυριακή δε γνωρίζω τι θα γίνει, είτε περάσει, είτε δεν περάσει η πρόταση η κατάληξη είναι μία αργά ή γρήγορα και εύχομαι μια ενδεχόμενη συμφωνία, απλά να χρησιμεύσει ώστε να προετοιμαστούμε για το αναπόφευκτο και όχι να μας δυναστεύει για πάντα.
Drumsick
10-07-2015, 20:36
Για αυτό εδώ τι λέμε? Ευσταθούν αυτά που λέει?
Panagiotis Hadjistefanou
ΠΡΟΣ ΜΟΥΛΩΧΤΕΣ ΚΑΡΙΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ
Γελοίοι που υποστηρίζετε ότι η ένταξη της Ελλάδας στο ΕΜΣ είναι απλά για προετοιμασία μέχρι ένα οργανωμένο Grexit σε τρία χρόνια - αυτά να πάτε να τα πείτε αλλού, όχι σε μένα, εγώ έχω διαβάσει το καταστατικό του ΕΜΣ και γνωρίζω πολύ καλά ότι άπαξ και υπαχθεί η Ελλάδα σε αυτό τον υπερεθνικό οργανισμό τότε χάνει την εθνική της ανεξαρτησία και το Ελληνικό κράτος γίνεται ένα διακοσμητικό όργανο του οποίου οι κυβερνήσεις μπορούν να αλλάζουν κατά το δοκούν των τεχνοκρατών - οικονομικών δολοφόνων.
Υπό καθεστώς ΕΜΣ, τα αποτελέσματα των οποιωνδήποτε εκλογών είναι αποκλειστικά για διασκέδαση εντυπώσεων και διαχείριση λαϊκής αντίστασης. Οι αποφάσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης εκλέξουν οι Έλληνες δεν θα λαμβάνονται από κανέναν υπ' όψιν, ενώ αν είναι ενοχλητικές απλά θα επιβάλλεται εγκάθετος πρωθυπουργός α λα Ρέντσι / Παπαδήμος.
Περεταίρω, ένας θεμελιώδης όρος του είναι ότι τα στελέχη του και οι αποφάσεις του χαίρουν πλήρους ασυλίας, δηλαδή οποιαδήποτε προσφυγή σε δικαστήρια αποκλείεται αξιωματικά.
Η οποιαδήποτε περεταίρω διαπραγμάτευση με το ΕΜΣ είναι αποκλειστικά και μόνο εθνική προδοσία που δεν έχει υπάρξει ποτέ εφάμιλλη στην ιστορία της ανθρωπότητας - πρόκειται περί παράδοσης άνευ όρων και ορίων της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας μιας χώρας χωρίς καν να έχει υπάρξει η παραμικρή πολεμική επιβολή ή έστω ένα εσωτερικό πραξικόπημα. Ψάχτε το.
freak brother
10-07-2015, 20:49
Για αυτό εδώ τι λέμε? Ευσταθούν αυτά που λέει?
Panagiotis Hadjistefanou
ΠΡΟΣ ΜΟΥΛΩΧΤΕΣ ΚΑΡΙΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ
Γελοίοι που υποστηρίζετε ότι η ένταξη της Ελλάδας στο ΕΜΣ είναι απλά για προετοιμασία μέχρι ένα οργανωμένο Grexit σε τρία χρόνια - αυτά να πάτε να τα πείτε αλλού, όχι σε μένα, εγώ έχω διαβάσει το καταστατικό του ΕΜΣ και γνωρίζω πολύ καλά ότι άπαξ και υπαχθεί η Ελλάδα σε αυτό τον υπερεθνικό οργανισμό τότε χάνει την εθνική της ανεξαρτησία και το Ελληνικό κράτος γίνεται ένα διακοσμητικό όργανο του οποίου οι κυβερνήσεις μπορούν να αλλάζουν κατά το δοκούν των τεχνοκρατών - οικονομικών δολοφόνων.
Υπό καθεστώς ΕΜΣ, τα αποτελέσματα των οποιωνδήποτε εκλογών είναι αποκλειστικά για διασκέδαση εντυπώσεων και διαχείριση λαϊκής αντίστασης. Οι αποφάσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης εκλέξουν οι Έλληνες δεν θα λαμβάνονται από κανέναν υπ' όψιν, ενώ αν είναι ενοχλητικές απλά θα επιβάλλεται εγκάθετος πρωθυπουργός α λα Ρέντσι / Παπαδήμος.
Περεταίρω, ένας θεμελιώδης όρος του είναι ότι τα στελέχη του και οι αποφάσεις του χαίρουν πλήρους ασυλίας, δηλαδή οποιαδήποτε προσφυγή σε δικαστήρια αποκλείεται αξιωματικά.
Η οποιαδήποτε περεταίρω διαπραγμάτευση με το ΕΜΣ είναι αποκλειστικά και μόνο εθνική προδοσία που δεν έχει υπάρξει ποτέ εφάμιλλη στην ιστορία της ανθρωπότητας - πρόκειται περί παράδοσης άνευ όρων και ορίων της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας μιας χώρας χωρίς καν να έχει υπάρξει η παραμικρή πολεμική επιβολή ή έστω ένα εσωτερικό πραξικόπημα. Ψάχτε το.
κατσε τι εννοει , οτι οι τελευταιες πχ 3 κυβερνησεις της Ελλαδα δεν ηταν διακοσμητικες και θα ειναι οι επομενες επι ΕΜΣ ;
tsimpouklano
10-07-2015, 20:54
Αν τον ακολουθεί κανεις στο fb, ας του γράψει οτι ειναι περαιτέρω και όχι περεταίρω, τζίζας.
Σε άλλα νέα, ραχηλάκι δαγκωτό όχι στην πρόταση.
Taksitzhs
10-07-2015, 21:11
Εδω λιγο πιο αναλυτικα,
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_9.html
Ο ΕΜΣ δεν είναι κάτι απλό. Είναι ένα ίδρυμα ελεγχόμενης χρεοκοπίας με έδρα το Λουξεμβούργο για τις χώρες της ευρωζώνης που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους. Η συνθήκη για τον ΕΜΣ δεν είναι παρά μία συνθήκη χρέους για την προστασία του ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο και ο διευθύνων σύμβουλος έχουν απόλυτη εξουσία έναντι των κρατών μελών που οφείλουν να συμμορφώνονται «άνευ όρων και αμετάκλητα», όπως ορίζεται αυτολεξεί στην Συνθήκη Ίδρυσης του ΕΜΣ. Στην ουσία πρόκειται για το στήσιμο ενός ανεξέλεγκτου οργανισμού με έδρα το Λουξεμβούργο ώστε να μην υπόκειται σε κανέναν έλεγχο και καμία εξουσία, δικαστική, ή άλλης μορφής.
Ας δούμε τι προβλέπει η Συνθήκη Ίδρυσης του ΕΜΣ. Επιγραμματικά με το άρθρο 32 παρ. 2 της Συνθήκης: «Ο ΕΜΣ διαθέτει πλήρη νομική προσωπικότητα· έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα:
α) να αποκτά και να διαθέτει κινητή και ακίνητη περιουσία,
β) να συμβάλλεται,
γ) να είναι διάδικος και
δ) να συνάπτει συμφωνία και/ή πρωτόκολλα για την έδρα, όποτε είναι αναγκαίο, για την εξασφάλιση της αναγνώρισης και της επιβολής του νομικού καθεστώτος και των προνομίων και ασυλιών του.»
Η παρ. 3 του ίδιου άρθρου αναφέρει: «Ο ΕΜΣ, η ακίνητη περιουσία, οι πόροι του και τα περιουσιακά του στοιχεία, ανεξαρτήτως τοποθεσίας και κατόχου, χαίρουν ασυλίας από οιασδήποτε μορφής δικαστική διαδικασία, εκτός εάν ο ΕΜΣ παραιτηθεί ρητώς από την ασυλία του για τους σκοπούς οιασδήποτε διαδικασίας ή βάσει των όρων οιασδήποτε συμβάσεως, συμπεριλαμβανομένης της τεκμηρίωσης των χρηματοδοτικών του μέσων.»
Η παρ. 4 του ίδιου άρθρου αναφέρει: «Η περιουσία, οι χρηματοδοτικοί πόροι και τα στοιχεία του ενεργητικού του ΕΜΣ, ανεξαρτήτως τοποθεσίας και κατόχου, χαίρουν ασυλίας έναντι έρευνας, επίταξης, δήμευσης, απαλλοτρίωσης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κατάσχεσης, αφαίρεσης ή δέσμευσης βάσει εκτελεστικών, δικαστικών, διοικητικών ή νομοθετικών μέτρων.»
Οι παρ. 5 & 6 του ίδιου άρθρου αναφέρουν: «Τα αρχεία του ΕΜΣ και όλα τα έγγραφα που ανήκουν στον ΕΜΣ ή βρίσκονται στην κατοχή του είναι απαραβίαστα. Οι χώροι των εγκαταστάσεων του ΕΜΣ είναι απαραβίαστοι.»
Ενώ οι παρ. 8 & 9 του ίδιου άρθρου αναφέρουν: «Στον βαθμό που είναι αναγκαίο για την άσκηση των δραστηριοτήτων που προβλέπονται στην παρούσα συνθήκη, όλη η περιουσία, οι χρηματοδοτικοί πόροι και τα στοιχεία του ενεργητικού του ΕΜΣ δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό, ρύθμιση, έλεγχο και μορατόρια οποιασδήποτε φύσεως. Ο ΕΜΣ απαλλάσσεται από οιαδήποτε υποχρέωση έγκρισης ή αδειοδότησης ως πιστωτικό ίδρυμα, πάροχος επενδυτικών υπηρεσιών ή άλλου είδους επίσημη αδειοδοτημένη, ή ρυθμιζόμενη οντότητα δυνάμει των νομοθεσιών εκάστου μέλους του ΕΜΣ.»
Μάλιστα στο άρθρο 32 παρ. 8 της Συνθήκης ίδρυσης του ΕΜΣ προβλέπεται: «Στον βαθμό που είναι αναγκαίο για την άσκηση των δραστηριοτήτων που προβλέπονται στην παρούσα συνθήκη, όλη η περιουσία, οι χρηματοδοτικοί πόροι και τα στοιχεία του ενεργητικού του ΕΜΣ δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό, ρύθμιση, έλεγχο και μορατόρια οποιασδήποτε φύσεως.»
Με άλλα λόγια ο δανεισμός και οι εγγυήσεις που θα αποσπάσει ο ΕΜΣ από το κράτος μέλος που έχει τεθεί υπό την κηδεμονία του «δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό, ρύθμιση, έλεγχο και μορατόρια οποιασδήποτε φύσεως.» Κι έτσι το κράτος οφειλέτης είναι αναγκασμένο να υποστεί ότι έχει αποφασιστεί ερήμην του χωρίς να έχει καν το δικαίωμα διαπραγμάτευσης ώστε δήθεν να πετύχει τίποτε περιορισμούς, ρυθμίσεις, ελέγχους και μορατόρια στον τρόπο δανεισμού του από τον ΕΜΣ.
Τι γίνεται όταν ο ΕΜΣ εγκρίνει την έναρξη ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος προς την Ελλάδα; Τότε συντάσσεται «με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ») όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής. Το περιεχόμενο του ΜΚ αντικατοπτρίζει τις αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και το μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής που έχει επιλεγεί.» (άρθρο 13, παρ. 3) Επομένως κάθε νέα χρηματοδότηση, οφείλει να συνοδεύεται από «μνημόνιο κατανόησης», όπως αυτά που μας έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.
Το καινούργιο είναι ότι το «ΜΚ [Μνημόνιο Κατανόησης] συνάδει πλήρως με τα μέτρα συντονισμού των οικονομικών πολιτικών που προβλέπονται στη ΣΛΕΕ [Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης], ιδίως με τυχόν πράξεις του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε γνώμης, προειδοποίησης, σύστασης ή απόφασης απευθυνόμενης στο ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ.» (στο ίδιο άρθρο) Δηλαδή αυτή την φορά το Μνημόνιο δεν είναι μια διμερής συμφωνία με το υπό χρηματοδότηση κράτος, όπως είναι η Ελλάδα, απόρροια μιας συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης. Εντάσσεται στη ΣΛΕΕ και στο δίκαιο της ΕΕ.
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πώς η εφαρμογή του μνημονίου δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την συμμετοχή της χώρας μας στην «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» Κι επομένως η τήρηση του μνημονίου, εντάσσεται στο άρθρο 28 του Συντάγματος που «προβλέπει περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της,» προκειμένου να διευκολυνθεί η «συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης,» όπως ρητά αναφέρεται στην ερμηνευτική δήλωση του συγκεκριμένου άρθρου.
Γι’ αυτό και η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράφει το ΜΚ εξ ονόματος του ΕΜΣ» (παρ. 4) και επίσης η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή – σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ – επιφορτίζεται με την παρακολούθηση της συμμόρφωσης προς τους όρους που συνοδεύουν τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής.» (παρ. 5).
asimoulis
10-07-2015, 22:25
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t35.0-12/11720397_741354649323443_1433791365_o.jpg?oh=2b0f598adb48251109a2d29fe3e6359a&oe=55A1E4D8
Taksitzhs
10-07-2015, 22:35
Μπραβο Συριζα, παλι καλα που θα τα εβαζες με τους μεγαλοκαρχαριες.
KoiliaSamprela
10-07-2015, 22:40
Πέμπτη δραχμή.
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11667508_953501098006037_8095012345947855970_n.jpg?oh=06f41279c1d78748fd90a8db45ee09a4&oe=56567300
https://pbs.twimg.com/media/CJklCjXUcAA99jC.jpg:large
OniBocho
11-07-2015, 07:19
απόγευμα! όχι απογεύμα ρε μλκ... :touched: :touched: :touched:
εκτός αν εννοεί πως είναι από γεύμα (τον φάγαμε κι έτσι)
OniBocho
11-07-2015, 07:26
Double post (αυτό είναι το original post, αλλά απλά δεν μπορούσα να αντισταθώ στην ψωλ... υπογραφή του Τσακαλώτου) αλλά ήθελα να παραθέσω το εξής που άκουσα βλέποντας τη χθεσινή συνεδρίαση επιτροπής, κατά τις 19:00.
"Ακόμα κι αν σας ζητήσουν κι άλλα πράγματα οι θεσμοί, εσείς θα πρέπει να τα δεχτείτε γιατί δεν έχετε καμία εξουσιοδότηση για ΡΗΞΗ, αλλά για συμφωνία"
Ιάσων Φωτήλας, Ποτάμι (τι άλλο; )
ψάχνω να βρω το βίντεο, γιατί η ατάκα σε συνδυασμο με το πώς τραμπαλίζονταν ο γελοίος αυτός τύπος στο έδρανό του, ολοκληρώνει την ηδωνή.
Δίκιο έχεις. Κι άλλα μέτρα θα ζητήσουν. Και για σπάσιμο η Μέρκελ είπε ότι θέλει κι άλλες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που δε θα αντιβαίνουν όσες έχουν γίνει στα προηγούμενα μνημόνια κατά τον Τέλλογλου (!) και άλλες ιδιωτικοποιήσεις. Ο στόχος είναι η ταπείνωση της αριστεράς και να πέσει ο Τσίπρας πάση θυσία. Γιατί θα σηκώσουν κι άλλοι λαοί κεφάλι. Κλάμα για το δεκάευρω αλλά ο Γιούνκερ είναι τρελό πουστρόνι στην όλη φάση. Τον έχουν ξεφτιλίσει πάμπολα διεθνή μέσα για τα ψέματά του. Κρίμα που ο Τσίπρας βιάστηκε να πάρει την εξουσία και δεν περίμενε τον κουτσαβάκη να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο και να έρθει μετά άνετος.
Μετά την απώλεια της δεδηλωμένης, οι εκλογές είναι μονόδρομος. Ακόμα και αν μπει προσωρινά ο Σταύρος στην κυβέρνηση. Ο Τσίπρας πάει στις διαπραγματεύσεις με τη χειρότερη δυνατή στήριξη. Οι δανειστές ξέρουν ότι δε θα μείνει στην εξουσία. Βλέπω διάσπαση σύριζα, νίκη μετώπου λογικής (νδ, πασοκ, ποτάμι) που μάλλον θα κατέβουν μαζί και πιθανό κόμμα δραχμής στις επικείμενες εκλογές. Τα μέτρα θα μπορεί να τα επαναδιαπραγματευτεί η νέα κυβέρνηση θα μας πουν οι δανειστές. Και κάπως έτσι χάθηκε κάθε ευκαιρία να καταπολεμηθεί η σαπίλα στο κράτος και στις σχέσεις του με τους ολιγάρχες.
5 χρόνια μνημόνια και δεν υπάρχει plan b. Μαλάκες.
KoiliaSamprela
11-07-2015, 08:46
freak brother
11-07-2015, 11:56
Δίκιο έχεις. Κι άλλα μέτρα θα ζητήσουν. Και για σπάσιμο η Μέρκελ είπε ότι θέλει κι άλλες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που δε θα αντιβαίνουν όσες έχουν γίνει στα προηγούμενα μνημόνια κατά τον Τέλλογλου (!) και άλλες ιδιωτικοποιήσεις. Ο στόχος είναι η ταπείνωση της αριστεράς και να πέσει ο Τσίπρας πάση θυσία. Γιατί θα σηκώσουν κι άλλοι λαοί κεφάλι. Κλάμα για το δεκάευρω αλλά ο Γιούνκερ είναι τρελό πουστρόνι στην όλη φάση. Τον έχουν ξεφτιλίσει πάμπολα διεθνή μέσα για τα ψέματά του. Κρίμα που ο Τσίπρας βιάστηκε να πάρει την εξουσία και δεν περίμενε τον κουτσαβάκη να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο και να έρθει μετά άνετος.
Μετά την απώλεια της δεδηλωμένης, οι εκλογές είναι μονόδρομος. Ακόμα και αν μπει προσωρινά ο Σταύρος στην κυβέρνηση. Ο Τσίπρας πάει στις διαπραγματεύσεις με τη χειρότερη δυνατή στήριξη. Οι δανειστές ξέρουν ότι δε θα μείνει στην εξουσία. Βλέπω διάσπαση σύριζα, νίκη μετώπου λογικής (νδ, πασοκ, ποτάμι) που μάλλον θα κατέβουν μαζί και πιθανό κόμμα δραχμής στις επικείμενες εκλογές. Τα μέτρα θα μπορεί να τα επαναδιαπραγματευτεί η νέα κυβέρνηση θα μας πουν οι δανειστές. Και κάπως έτσι χάθηκε κάθε ευκαιρία να καταπολεμηθεί η σαπίλα στο κράτος και στις σχέσεις του με τους ολιγάρχες.
το πλαν με τα νταουλια , ζουρναδες ,προγραμματα Θεσσαλονικης ηταν τοσο καλο που δε θα χρειαζοταν πλαν μπι , ολα κοστολογημενα . και γενικα 3 λαλουν και 2 χορευουν δε ξερω αν ηταν στρατηγικα ψεμματα αυτα που ελεγε το προγραμμα , η απλα ο Τσιπρας ειναι τοσο χαζος.. επειδη ειμαι ρομαντικος θελω να ελπιζω το δευτερο .
Θάνος Τζήμερος
11-07-2015, 17:01
Άκυρο το πραξικόπημα για Δευτέρα. Όλα κουλ.
περιμενω στη γωνια το grexit με τον πακτωλο δηναριων μου,
για να παρω τις μετοχες απο τον χοντρο για μισο κιλο φετα
tsimpouklano
11-07-2015, 20:28
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11202109_378434689025944_7925620110479739416_n.jpg?oh=d8c65c54c6eab8f37531b18d00a37b8a&oe=5615859B
:touched:
Taksitzhs
11-07-2015, 21:11
Κοιταξτε, οπως και να χει θεωρω πως εμειναν πιστοι στις προεκλογικες τους δεσμευσεις. Πιο ισχυρη διαπραγματευτικη ομαδα δεν θα μπορουσαμε να εχουμε.
http://i58.tinypic.com/2rqce1x.jpg
Οι υπουργοι των αλλων χωρων ζητουν αλλαγη κυβερνησης, και ο Σοιμπλε 5ετες grexit.
Taksitzhs
11-07-2015, 21:22
Αν οντως το ειπε αυτο ο Σοιμπλε ή το εχει παρει τοσο πανω του που τρολλαρει χωρις αυριο ή ειναι τρελος.
Αλλα site τη διαψευδουν, αλλα site μιλουν για επιθεση του Σναιντερ (αρχηγος σοσιαλδημοκρατων) στον Σοιμπλε για τη προταση αυτη.
Η ιδεα ειναι 5 χρονακια εξω να στρωσετε και μετα ξαναμπαινετε.
scarecrow
11-07-2015, 21:33
Συμπληρωματικά μέτρα λένε:
-συσκευασμένα- επεξεργασμένα τρόφιμα πάνε από το 13% στο 23%
-η εστίαση πάει από το 13% στο 23%
-όλες οι μεταφορές πάνε κι αυτές στο 23%
και άλλα ωραία....τι να πω..τραγικοί...
Taksitzhs
11-07-2015, 21:34
Ναι, και λεει οτι θελουν ακινητα αξιας 50 δις, τα εχω διαβασει. Δεν υπαρχει περιπτωση να τα λενε σοβαρα, η σωστη σταση θα ηταν να πουμε οκ παμε για 5ετες Grexit να πεσουν ολοι να φανε τον Σοιμπλε να τελειωνει η ιστορια.
Edit: Ελεος.
tsimpouklano
11-07-2015, 21:48
Ειλικρινά δεν ξέρω αν πραγματικά πέφτετε από τα σύννεφα ή απλά τρολλάρετε. Δηλαδή τι, υπήρχε περίπτωση Ό,ΤΙ και να πήγαινε σήμερα, η εε να ηταν ικανοποιημένη; Ή να έλεγε μετά από όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες, όλα τζιτζί μάγκες, συνεχίζούμε σα να μην έγινε τίποτα; Μέτρα εξευτελισμού θέλουν και όσο και να βαυκαλίζονται πως τους έχουν εκβιάσει, με τους ίδιους γαμημένους ανθρώπους πάνε και διαπραγματεύονται, μέσα στην ίδια την ένωση επιδιώκουν να παραμείνουν.
Και βλέπεις και τα χθεσινά στη βουλή και καταλαβαίνεις πως το βαρέλι τελικά δεν έχει ούτε αριστερό πάτο. Καραγκιόζιδες και επικίνδυνοι.
Taksitzhs
11-07-2015, 23:08
Ελπιζω να λογικευτουν οι δικοι μας και να πουν αυτες ειναι οι προτασεις μας, πηραμε οσα μετρα ηταν εφικτα. Αν θελουν να μας πεταξουν εξω, ο,τι και να αντιπροτεινουμε δε θα τους κανει, εκτος πια και αν τα μετρα ειναι τοσο εξευτελιστικα που καλυτερα να φυγουμε. Αν παλι δεν ειναι αυτος ο σκοπος τους να βαλουμε μια τελεια με τακτ και το κουκλοθεατρο θα σταματησει.
Καλα μουνοπανα οι Ιταλοι παντως, στα λογια μας παροτρυναν και τωρα κοκοκο. Να δω τι θα γινει οταν μεγαλωσει και το δικο τους χρεος και θα μεινουν εκτεθειμενοι στους Γαλλους που ειναι οι κυριοι δανειστες τους.
Εντωμεταξυ η Φινλανδια μας εριξε Χ για δανειο, γιατι η κυβερνηση της κινδυνευει να πεσει, αν συμφωνησει. Ενα κομμα του κυβερνητικου συνασπισμου, εθνικιστικο κομμα συγκεκριμενα το "Αληθινοι Φινλανδοι" απειλησε οτι θα φυγει απο τον κυβερνητικο συνασπισμο αμα δωθει δανειο. Θα προσπαθησουν να το παρουν με το ζορι λεει, μεσω ενος κανονισμου του ESM.
Ενα καλο που εχει καταφερει ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι οτι εχει δειξει ποια ειναι η πραγματικη "δημοκρατια" της Ευρωπης. Το γιατι θελει ντε και καλα να συμμετασχει σε αυτη ενω βλεπει οτι προκοπη δε γινεται δε μπορω να το καταλαβω.
chris_boss
12-07-2015, 01:19
https://pbs.twimg.com/media/CJqMmNHWEAA704z.jpg:large
Αυτό είναι υποτίθεται το κείμενο της γερμανικής πρότασης. Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι είναι σα να γράφτηκαν από άλλο άνθρωπο. Το 1 και ειδικά το α) είναι εξωφρενικό (καλά έτσι μας φαινόταν και η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο το '11).
Αντιθέτως το 2 στην παρούσα κατάσταση μου φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.
Εκανε δηλωση και ειπε οτι ειναι κατι σαν plan b homework.
Μακαρι να μας βγαλουν απο το ευρω να τελειωνουμε.
Το κακο ειναι οτι χασαμε το τελευταιο χαρτι που μας ειχε απομεινει. Πλεον δε μπορουμε ουτε να απειλησουμε οτι θα γινουμε καμικαζι.
chris_boss
12-07-2015, 01:34
Ναι, λάθος μου. Δεν κατατέθηκε σαν πρόταση, απλώς άφησε να διαρρεύσει κατά τη διάρκεια της συνόδου.
Να ριξουν τον Τσιπρα θελουν παση θυσια. Δεν εχει αξιοπιστια η κυβερνηση και μαλακιες.
Τωρα δεν υπαρχει αλλη επιλογη απο τη μνημονιαρα.
Σχεδιο για γκρεξιτ δεν υπαρχει.
Ρηξη για καλυτερους ορους πηγε να γινει (βλεπε δηλωσεις για οικονομικη πολιορκια, επαρκεια φαρμακων, ο στρατος εγγυαται την ασφαλεια στο εΣωτερικο κλπ) αλλα η απαραδεκτα πολιτικη εκτ εκλεισε τη ρευστοτητα. Αν δεν υπαρξει αμεσα λυση θα αναγκαστουμε να τυπωσουμε νομισμα.
Το προσπαθησε, το πηγε μεχρι τη χρεοκοπια αλλα πηρε τα @@ του στα μετρα. Εξαλλου δε δεχονται ισοδυναμα. Αυτη ειναι η ευρωπη. Θετικα οτι μειωσε τα πλεονασματα και ανοιξε το χρεος. Οι αλλοι απο το 2012 επαιρναν μετρα λιτοτητας με την υποσχεση του χρεους ενω ειχαμε πλεονασματα. Υπογραφη μνημονιου, εκλογες, ελπιδα στο ενδιαμεσο η ευρωπη να αλλαξει και να δωσει σοβαρα κονδυλια για την αναπτυξη και αν δεν τοτε σχεδιο για γκρεξιτ.
Γκρεξιτ χωρις σχεδιο ειναι αυτοκτονια. Εξαλλου δεν εχει εντολη για αυτο και ο κοσμος θελει ευρω παση θυσια.
Το δυνατο χαρτι του Τσιπρα ειναι πλεον μονο η παταξη διαπλοκης και διαφθορας και οτι θα πληρωσουν και οι εχοντες επιτελους. Α και το ηθικο πλεονεκτημα δεν κυβερνουσα εγω 40 χρονια οποτε δε φταιω που φτασανε οι αλλοι τη χωρα στα χαλια του 2009.
freak brother
12-07-2015, 09:11
εισαι ευρωπαιος ηγετης , βλεπεις το προγραμμα ιδιωτικοποιησεων της κυβερνησης , πας να γκουγκλαρεις ποιος υπουργος θα τις κανει , ντα νταννννννννννννν Λαφαζανης . Πας να δεις ισοδυναμα , βλεπεις οπως εγραψα και τις προαλλες 350 μυρια απο 5g συνδεσεις στα κινητα , 700 μυρια απο φοροδιαφυγη γιατι θα δωσουν καμερες στους τουριστες (φετος 50) , 350 απο αδειες τηλεοπτικες , 9 δις απο λιστα Λαγκαρντ εφετο ενω εχουν μαζευτει σε 5 μηνες ελαχιστα σε μια κυβερνηση που χει σημαια να παει ο βασικος 751 ευρω απο 600 ,κανεις ενα δημοψηφισμα κερδας και φερνεις παλι στο τραπεζι την συμφωνια που ο λαος απεριψε δλδ νομιζω οτι ειναι λιγο λογικο να εχεις καποιες μικρες επιφυλάξεις για την σοβαροτητα αυτης της κυβερνησης .
προβλημα αξιοπιστιας εχει η χωρα οχι η κυβερνηση.
Μπηκαμε με αλχημειες στο ευρω και πεντε χρονια τωρα λενε οτι τους κοροιδευουμε στην εφαρμογη των μετρων.
Αυτα ελεγε ο Σοιμπλε εχτες στο EUROGROUP. Τωρα οτι θελουν να πεσει ο Τσιπρας ακομα και τωρα ειναι προφανες.
Ιδιωτικοποιησεις δεν ηθελαν να κανουν καθολου αλλα συμβιβαστηκαν σε πρωτη φαση να κρατησει ενα ποσοστο μετοχων το δημοσιο και να αλλαξουν οι οροι στα αεροδρομια και στα λιμανια. Αλλα η Γερμανια μεσω δντ απαιτησε να παρει τα αεροδρομια οπως ειναι και ζητησε και το πακετακι των μετοχων του οτε γιατι ολα αυτα πανε σε γερμανικες εταιριες.
Εδω ζητησαν να παρουμε πισω το νομο για τις τριγωνικες συναλλαγες για να μην πιαστουν οι εταιριες του. Τι να λεει.
Με το δημοψηφισμα οντας πολιτικα κυριαρχος ο Τσιπρας ηλπιζε οτι θα σταματησουν να προσπαθουν να τον ριξουν. Σε δευτερη φαση, ανοιξε το ζητημα του χρεους και αλλαξε η χρηματοδοτηση του πακετου και καποιοι επιμερους οροι της συμφωνιας.
freak brother
12-07-2015, 10:28
προβλημα αξιοπιστιας εχει η χωρα οχι η κυβερνηση.
Μπηκαμε με αλχημειες στο ευρω και πεντε χρονια τωρα λενε οτι τους κοροιδευουμε στην εφαρμογη των μετρων.
Αυτα ελεγε ο Σοιμπλε εχτες στο EUROGROUP. Τωρα οτι θελουν να πεσει ο Τσιπρας ακομα και τωρα ειναι προφανες.
Ιδιωτικοποιησεις δεν ηθελαν να κανουν καθολου αλλα συμβιβαστηκαν σε πρωτη φαση να κρατησει ενα ποσοστο μετοχων το δημοσιο και να αλλαξουν οι οροι στα αεροδρομια και στα λιμανια. Αλλα η Γερμανια μεσω δντ απαιτησε να παρει τα αεροδρομια οπως ειναι και ζητησε και το πακετακι των μετοχων του οτε γιατι ολα αυτα πανε σε γερμανικες εταιριες.
Εδω ζητησαν να παρουμε πισω το νομο για τις τριγωνικες συναλλαγες για να μην πιαστουν οι εταιριες του. Τι να λεει.
Με το δημοψηφισμα οντας πολιτικα κυριαρχος ο Τσιπρας ηλπιζε οτι θα σταματησουν να προσπαθουν να τον ριξουν. Σε δευτερη φαση, ανοιξε το ζητημα του χρεους και αλλαξε η χρηματοδοτηση του πακετου και καποιοι επιμερους οροι της συμφωνιας.
καλα ασε μην αρχισουμε να γραφουμε τι ΗΛΠΙΖΕ 5 μηνες τωρα ο Τσιπρας
saloth sar lol αλλα γενικα προφανως ειναι χεσμενος. Γενικα ο κοσμος δεν εχει την αισθηση σε τι κατασταση ειμαστε. Απλα φοβουνται ενα κουρεμα λογω Κυπρου και μεχρι εκει. Εχει κοψει τη ρευστοτητα η εκτ και οι γερμανοι θελουν να τραβηξουν τον ela απο τις τραπεζες που στις 20 αν δεν πληρωσουμε την εκτ θεωρω οτι παει ο ela. Δεν πληρωσαμε το δντ (για να ανοιξει το χρεος μαλλον) οποτε αν θελει ο efsf κανει απαιτητα τα δανεια του. Ειναι δικα του δηλαδη τραπεζες, επιχειρησεις, ακινητη περιουσια. Και δεν υπαρχει plan b. Η φαση ειναι κοιταμε την αβυσσο και μας κοιταει και αυτη. Και εδω που ειμαστε θα υπογραψει ο,τι του δωσουν. Τι λυση υπαρχει επι της παρουσης;
freak brother, ουτε εγω καταλαβαινω τι εγινε. Εδω η Μερκελ ελεγε οτι ηθελε μια συμφωνια ενιαια και δε θα μπαιναμε σε τριτο μνημονιο. Τοσες συναντησεις, τοσα τηλεφωνα και ολα ηταν θεατρο για να στριμωξουν τον Τσιπρα; Ενοχλησε σιγουρα το αρθρο του Τσιπρα στη lemonde με τη συγκρουση αριστερας με νεοφιλελευθερισμο και οι παλικαρισμοι 'δε θα μας βγαλουν απο το ευρω' που τους εξελαβαν ως εκβιασμο οι Γερμανοι.
Σε καθε περιπτωση, ειμαστε σε ενα προγραμμα που δε βγαινει. Και θιγει τα αδυναμα στρωματα.
Βλεπω τον Giscard d'Estaing να λεει οτι πρεπει να βγουμε απο το ευρω. Αντε και με δικο μας σχεδιο.
Drumsick
12-07-2015, 13:18
ΓΕΛΑΩ ΔΥΝΑΤΑ.
http://cdn1.24live.co/images/2015/07/11/1436622672793144.jpg
enitharmon
12-07-2015, 13:28
Το γιατι θελει ντε και καλα να συμμετασχει σε αυτη ενω βλεπει οτι προκοπη δε γινεται δε μπορω να το καταλαβω.
γιατί πάρα πολύς κόσμος ακόμα είναι στη φάση "καλύτερα να έχω διακοσια ευρώ λιγότερα, από το να μην έχω τίποτα με τη δραχμή"
δεν έγινε ποτέ σοβαρή επιχειρηματολογία υπέρ δραχμής για να μην ανησυχεί όσος κόσμος έχει ακόμα δουλειά. Κανένα κόμμα δεν έχει ακόμα πλειοψηφία για γκρεξιτ
freak brother
12-07-2015, 13:33
o κοσμος μπορει να ειναι ετσι , αλλα οι γνωριζοντες πολιτικοι ξερουν οτι αμα ερθει γκρεξιτ τωρα δεν εχει γινει προφανως καμια προετοιμασια ουτε υπηρξε ποτε πλαν μπι (οπως γενικοτερα σε αυτη την χωρα) οποτε προβλεπεται ενα χαος που θα το ακολουθησει να πουλιουνται αχρηστευμενα πλεον περιουσιακα στοιχεια του κρατους κοψοχρονια , και εταιριες με μισθα δραχμες , εν καιρο βεβαια γιατι χωρις προγραμματισμο για τροφη - καυσιμα κλπ σε περιπτωση αταχτης φυγης απο ευρω , ολα θα γινουν κατα τυχη (οπως επισης γινονται γενικοτερα σε αυτη την χωρα) η επομενη μερα στην καλη περιπτωση θα φερει αλληλεγγύη ο ενας να βοηθαει μονιασμενα τον αλλο για ενα καλυτερο αυριο , η κατι πιο ακραιο για να "φερει ταξη και να προστατευσει" τους ΕΛΛΗΝΕΣ που κινδυνευουν απο Ε.Ε και ξενοι .
Το non-paper που εκφράζει θέσεις της Γερμανικής κυβέρνησης που διέρρευσε χθες κάνει πάντως την πρόταση Γιουνκέρ αλλά και την πρόταση Τσακαλώτου να φαίνονται με χάδι. Λογικά πλέον μας σπρώχνουν και με τα δύο χέρια εκτός ευρώ. Να δούμε τι θα γίνει και σήμερα.
Taksitzhs
12-07-2015, 14:22
Αν μας πεταξουν το ευρω ναι μπορει να μη διαλυθει αλλα ειναι λιγο δυσκολο οι ισχυρες οικονομιες της ευρωπης να μεινουν ανεπηρεαστες. Κατι Λιθουανιες καλα κανουν και γιολαρουν γιατι οι οικονομιες τους ειναι μικρες και (θεωρητικα παντα) δε θα παρουν και πολυ χαμπαρι. Γαλλοι και Ιταλοι ομως δε παιζει να μη μεινουν εκτεθειμενοι, οι Γερμανοι ενταξει ειτε τρολλαρουν σκληρα, ειτε κοιτουν τη μεγαλυτερη εικονα χωρις να υπολογιζουν απωλειες, οποτε δε τους μετραω.
Edit, ενταξει, δε μιλανε σοβαρα ε,
Το Reuters μεταδίδει τώρα την ύπαρξη ενός προσχεδίου με όσα ζητά η Ευρώπη άμεσα από την Αθήνα για να προχωρήσει η συμφωνία. Από αυτά σημειώνουμε:
- Πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% από το 2018
- Πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΗΕ, στον τομέα της ενέργειας
- Απελευθέρωση αγορών, στο πεδίο των φαρμάκων, των αδειών στα φαρμακεία, στους φούρνους και στο γάλα.
- Απελευθέρωση εργασιακών σχέσεων, μαζικές απολύσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
asimoulis
12-07-2015, 16:25
Το non-paper που εκφράζει θέσεις της Γερμανικής κυβέρνησης που διέρρευσε χθες κάνει πάντως την πρόταση Γιουνκέρ αλλά και την πρόταση Τσακαλώτου να φαίνονται με χάδι. Λογικά πλέον μας σπρώχνουν και με τα δύο χέρια εκτός ευρώ. Να δούμε τι θα γίνει και σήμερα.
Γιατί ποιος θα αρνηθεί ο,τι θα ζητήσουν σήμερα; Η ΧΑ η ανταρσύα και τα "ΟΧΙ" του σύριζα; Κι ο καμμένος ίσως;
sfinotouvlaki
12-07-2015, 16:29
Από τι θα επηρεαστούν; Απ' όσο ξέρω, τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία έχουν μεταφέρει το χρέος τους από τις τράπεζες, οπότε δεν υπάρχει κάποιος τραγικός κίνδυνος. Αν κάτι θέλουν να απιφύγουν από μιά πιθανή έξοδο της Ελλάδας, νομίζω έχει πολύ περισσότερο να κάνει με την πολιτική της σταθερότητα της ευρωζώνης και την ενοποίηση, παρά με την οικονομία.
Aleister
12-07-2015, 16:52
Η Γαλλια απλα εκμεταλλευεται την κατασταση για να κανει αντιπολιτευση, δεν μπορει να καθεται και να κοιταει την Γερμανια να κανει ο.τι θελει για παντα.
asimoulis
12-07-2015, 20:08
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t35.0-12/11721055_742197249239183_1705500549_o.jpg?oh=b9523838c0f14eaf83307a7e615a8d1e&oe=55A5825C
Taksitzhs
12-07-2015, 22:42
Καποια απο αυτα οντως χρειαζονται, διευρυνση της φορολογικης βασης και νομικη διασφαλιση της ανεξαρτησιας της ελ στατ πχ. Θα δεχθει η κυβερνηση ομως να ψηφισει αυτα τα μετρα; Μεταφορα του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβουργο ΚΑΙ ιδιωτικοποιηση ΑΔΜΗΕ; Μηπως να τους χαρισουμε και την Ακροπολη;
Και ολα αυτα λενε για να ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ οι διαπραγματευσεις, πραγμα που σημαινει πως το πιθανοτερο ειναι να προσθεσουν και αλλα στη πορεια. Αφου θα μας εχουν περασει τη θηλεια σε σημειο που θα δεχτουμε ανευ ορων και αλλα επιπροσθετα.
Μαλάκες τι κάθεστε και συζητάτε, η πρόταση για το ΤΑΙΠΕΔ σε άλλες εποχές θα ήταν αφορμή για πόλεμο και δεν κάνω πλάκα (https://en.wikipedia.org/wiki/Occupation_of_the_Ruhr).
Δεν έχω ιδέα τι σκατά κάνει ο Τσίπρας εκεί πάνω τόσες ώρες, αλλά μετά από αυτό, το Grexit είναι στα μάτια μου αναπόφευκτο. Δεν έχει υπάρξει πιο εξευτελιστική διεθνής πρόταση σε ελληνική κυβέρνηση από τον Οκτώβρη του '40 και θα έπρεπε ο Τσίπρας να είναι ήδη πίσω και να τυπώνει δραχμές.
Taksitzhs
13-07-2015, 00:19
Δεν εχω καταλαβει αν ειναι απλα τοσο λιγος ή κουκλοθεατρο να δικαιολογησουν ο,τι δε θα μπορουσαν να περασουν οι εθνοσωτηρες. Δεν εχει σημασια ομως, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Η μονη λυση ειναι Grexit τωρα οσο δυσκολα και αν θα ειναι τα πραγματα. Σε τρια χρονια δε παιζει να εχουμε πρωτογενες πλεονασμα 3,5%, θα ειμαστε περισσοτερο χρεωμενοι και με λιγοτερους πορους.
Aleister
13-07-2015, 00:28
Μαλάκες τι κάθεστε και συζητάτε, η πρόταση για το ΤΑΙΠΕΔ σε άλλες εποχές θα ήταν αφορμή για πόλεμο και δεν κάνω πλάκα (https://en.wikipedia.org/wiki/Occupation_of_the_Ruhr).
Δεν έχω ιδέα τι σκατά κάνει ο Τσίπρας εκεί πάνω τόσες ώρες, αλλά μετά από αυτό, το Grexit είναι στα μάτια μου αναπόφευκτο. Δεν έχει υπάρξει πιο εξευτελιστική διεθνής πρόταση σε ελληνική κυβέρνηση από τον Οκτώβρη του '40 και θα έπρεπε ο Τσίπρας να είναι ήδη πίσω και να τυπώνει δραχμές.
Η πραγματικη ξεφτιλα ειναι οτι αυτα τα μετρα (ο θεος να τα κανει) ειναι για να ξεκινησουν οι διαπραγματευσεις! Στην πορεια θα στειλει κι αλλα ο Γερουν.
Sotos_The_Tequiler
13-07-2015, 00:30
μάλλον σκέφτεται τι θα κάνει με τους "μένουμε Ευρώπη"
θα έπρεπε ο Τσίπρας να είναι ήδη πίσω και να τυπώνει δραχμές.
Dr.Gonzo
13-07-2015, 00:36
http://www.topontiki.gr/article/136445/kroygkman-ayto-einai-praxikopima#.VaLXnKkGhFg.facebook
Hashtag #ThisIsACoup -διαδώστε
Το FOX λεει οτι το ΔΝΤ μολις ζητησε παραιτηση Τσιπρα.
αμα πανε να μας φυτεψουν νεο παπαδημο αυτη τη φορα θα τους παρει ο διαολος
Τσιπρας μεγαλος χεστης.
Επρεπε να τραβηξει δυο χαστουκια στον Σοιμπλε και να σηκωθει να φυγει.
Ειστε οφφ τοπικ εδω και αρκετες σελιδες. Οποιος θεωρει οτι η κυβερνηση Τσιπρα ειναι το πραγματικο προβλημα, εχει καποιο προβλημα στον εγκεφαλο.
ΝΑ γινει σπλιτ και νεο τοπικ για τριτο παγκοσμιο πολεμο που εχει ξεκινησει εδω και 20 χρονια και ειναι οικονομικος, ετσι για τη φασαρα.
ikonoklast
13-07-2015, 05:12
Τέλειωσε η (τρίτη κατά σειρά) τετραμερής, συνεχίζουν σύνοδο, πιθανώς κατα τις 6 συνέντευξη τύπου.
Παγκόσμιο τρεντινγκ το #thisisacoup
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11144960_10207199513486376_7991969330893422161_n.jpg?oh=4247ee3a0a1cf8aae30c7854ffd63aac&oe=565A5CFD
ikonoklast
13-07-2015, 07:48
Tέταρτη τετραμερής. Σε 8 ώρες ξεκινάει το επόμενο eurogroup. Οι τύποι την έχουν δει διήμερο ΕΑΑΚ. \m/
Όσο ξενυχτάω φτιάχνω μπανεράκια. https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11144439_954744521215028_3867712272359502415_n.png?oh=89abd1f1fdef850e197c91dec5894219&oe=5624276B
OniBocho
13-07-2015, 09:00
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/q81/s720x720/11698636_700142470116479_7668513062208961332_n.jpg?oh=060150c1f79b94f60614dcfd88665c9e&oe=5611C126
metamelia1
13-07-2015, 09:50
symfwnia
Pornofunk
13-07-2015, 10:35
ti kala
meinameeurwpi
Αντε, να δουμε αν θα παραιτηθουν ολοι ή ποτε θα εχουμε εκλογες
freak brother
13-07-2015, 11:11
ποιοι θα παραιτηθουν αυτοι που ψηφισαν το ΝΑΙ στην βουλη ;
Οι συριζαιοι, απο ντροπη.
13-07-2015, 11:16
Καμία ντροπή, καμία τσίπα, μόνο Τσίπρα.
Raven Lord
13-07-2015, 11:22
είτε τώρα, είτε σε 6 μήνες, είτε σε ένα χρόνο, η αλλαγή νομίσματος θα είναι αναπόφευκτη. η λυπητερή ΔΕ βγαίνει.
προσωπικά, πολύ δύσκολα θα κρατήσω το γραφείο μέχρι το τέλος του χρόνου, ακόμη και αν απλά συνεχιζόταν το προηγούμενο "πρόγραμμα". ευχαριστώ σύντροφε αλέξη
Pornofunk
13-07-2015, 11:24
mia einai i lysi
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11698634_393659027505081_125905948454826752_n.jpg?oh=d9ec1e8a0fefb2e249e9992eef47a311&oe=5627DF76
Pornofunk
13-07-2015, 13:09
ti tha proteines esy?
Phantom Duck
13-07-2015, 14:09
είτε τώρα, είτε σε 6 μήνες, είτε σε ένα χρόνο, η αλλαγή νομίσματος θα είναι αναπόφευκτη. η λυπητερή ΔΕ βγαίνει.
προσωπικά, πολύ δύσκολα θα κρατήσω το γραφείο μέχρι το τέλος του χρόνου, ακόμη και αν απλά συνεχιζόταν το προηγούμενο "πρόγραμμα". ευχαριστώ σύντροφε αλέξη
χαχ τον είχες προλάβει και στο σχήμα εσύ ή κάνω λάθος;
tamagothi
13-07-2015, 14:42
κολλητάρια ήταν, πάμε όλοι να δείρουμε ρέηβεν!
γενικά όλους απ' την παρέα ενθουσιασμένους τους βλέπω.
tsimpouklano
13-07-2015, 17:14
Συνεχίζει
http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/wysiwyg/raxil-facebook.jpg
Taksitzhs
13-07-2015, 17:26
Το θεμα ειναι οτι με τα μετρα που εχουν παρθει σε τρια χρονια παμε για Grexit με συνθηκες πολυ χειροτερες. Πως αλλιως θα κατεβαζαν το βασικο μισθο στα 300 ευρω; Για δραχμες θα μιλαμε, αλλα η αντιστοιχια ειναι σωστη. Ηδη εβαλαν το χερι σε οσους πορους ηταν εφικτο επι της παρουσης, οταν δουν οτι το πρωτογενες 3.5% ειναι ανεφικτο παμε για ολικη αλωση.
Drumsick
13-07-2015, 17:52
Σκατά.
Taksitzhs
13-07-2015, 18:06
Α και κατι τελευταιο. Η εναρξη λειτουργιας του IfG (Institute for Growth) εγινε στις 22 Δεκεμβρη, λιγο πριν τις εκλογες δηλαδη. Τυχαιο; Δε νομιζω.
Raven Lord
13-07-2015, 19:14
χαχ τον είχες προλάβει και στο σχήμα εσύ ή κάνω λάθος;
ναι. και τι κατάλαβα?
Phantom Duck
13-07-2015, 19:38
τίποτα απλά σκέφτομαι ότι αυτός δεν έγινε ποτέ πολιτικός μηχανικός και ζει μια χαρά, ενώ εσύ έγινες και παλεύεις να κρατήσεις το γραφείο.
τα επαγγελματικά στελέχη γαμιούνται.
Raven Lord
13-07-2015, 20:05
επειδή έγινε για κάποιο καιρό, περιμένω να γνωρίζει τις ανάγκες των επαγγελματιών.
και υπάρχουν αρκετοί σαν εμένα στο κοντινό περιβάλλον του.
Drumsick
13-07-2015, 20:10
«Ο πρωθυπουργός με τη συμφωνία των Αρχηγών αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας και άλλων χωρών. Εκβιάστηκε με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα των καταθέσεων μέχρι τις πρωινές ώρες. Ο πρωθυπουργός απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό, μην έχοντας άλλη δυνατότητα, έφτασε στο σημείο να κάνει μια συμφωνία», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
ypersyntelikos
13-07-2015, 20:28
Τα μέτρα δεν είναι απλώς μνημόνιο. Είναι σκέτη τσόντα.
Για να έχουμε μια μικρή εικόνα των μεγεθών, ο ΟΠΑΠ πουλήθηκε για 0,65 δις. Τα 50 δις εν ολίγοις σημαίνει ότι βάζουν την Ελλάδα στο ebay με buy it now σε αυτά τα λεφτά.
http://www.koutipandoras.gr/sites/default/files/styles/article_full/public/soible_24.jpg?itok=v-Xzjy9i
Zoonchild
13-07-2015, 21:44
Για να έχουμε μια μικρή εικόνα των μεγεθών, ο ΟΠΑΠ πουλήθηκε για 0,65 δις. Τα 50 δις εν ολίγοις σημαίνει ότι βάζουν την Ελλάδα στο ebay με buy it now σε αυτά τα λεφτά.
δεν ξερω ποσο συγκρισιμο μεγεθος ειναι το συγκεκριμενο παραδειγμα. απλα να υπενθυμισω οτι μιλαμε για το 33% του ΟΠΑΠ και οχι το 100%
που πουληθηκε σε εναν απο τους μεγαλυτερους μαφιοζους της χωρας, τον Μελισσανίδη
που ειναι προσωπικος φιλος του τοτε πρωθυπουργου, αντωνη σαμαρα
που εκοβε βολτες με το χρονομισθωμενο τζετ του, παρεα με τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταυρίδη, συζητωντας τις λεπτομέρειες παραχώρησης του ΟΠΑΠ
που σε ερώτηση του υπουργού Οικονομικών πότε θα δούμε λεφτά, ο Μελισσανίδης απάντησε: «Σιγά μη δείτε και λεφτά»
Sotos_The_Tequiler
13-07-2015, 22:23
έχω ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από μέσα ότι τον τελικό εκβιασμό των έκαναν οι Αμερικανοί όντας εντελώς κάθετοι περί grexit. Επιφυλάσσομαι για την εγκυρότητα και περιμένω ρεπορτάζ για το θέμα μες το Σαββατοκύριακο που έρχεται.
«Ο πρωθυπουργός με τη συμφωνία των Αρχηγών αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας και άλλων χωρών. Εκβιάστηκε με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα των καταθέσεων μέχρι τις πρωινές ώρες. Ο πρωθυπουργός απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό, μην έχοντας άλλη δυνατότητα, έφτασε στο σημείο να κάνει μια συμφωνία», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Aleister
13-07-2015, 22:43
I flew to meet Wolfgang Schäuble for lunch during his vacation at a resort in Sylt, a North Sea island known as Germany’s Martha’s Vineyard. Schäuble was engaging, but I left Sylt feeling more worried than ever. He told me there were many in Europe who still thought kicking the Greeks out of the eurozone was a plausible — even desirable — strategy. The idea was that with Greece out, Germany would be more likely to provide the financial support the eurozone needed because the German people would no longer perceive aid to Europe as a bailout for the Greeks. At the same time, a Grexit would be traumatic enough that it would help scare the rest of Europe into giving up more sovereignty to a stronger banking and fiscal union. The argument was that letting Greece burn would make it easier to build a stronger Europe with a more credible firewall.
tl;dr Tsipras is the hero that Europe deserves, but not the one it needs right now...and so we'll hunt him...because he can take it...because he's not a hero...he's a silent guardian, a watchful protector...a Dark Knight. :nj:
Taksitzhs
13-07-2015, 23:23
Βεβαια, αν οσα εγιναν σημερα συνεβαιναν αλλες εποχες, ο κοσμος θα χε βγει εξω με τα ντουφεκια. Μακαρι να μη περασουν τα μετρα απ τη βουλη αν και χλωμο το κοβω.
Κυρία Μαριάννα
14-07-2015, 10:03
υπάρχει κ η λογική που λέει πως ο τσίπρας είναι σε καλό δρόμο..
έστω, για αυτούς που το μόνο που περίμεναν από τον σύριζα ήταν να ανέβει στην κυβέρνηση, να τα κάνει πουτάνα όλα και να έρθει κάπως έτσι η αφύπνιση του λαού (με λίγα λόγια).
KoiliaSamprela
14-07-2015, 12:20
μια ενδιαφέρουσα ανάλυση που ίσως δώσει κάποιες εξηγήσεις (http://iaktigas.blogspot.gr/2015/07/blog-post_13.html)
Drumsick
14-07-2015, 12:25
Eδω τα εξηγεί πολύ ωραία και απλά.
Reality Check: Σε Απλά Ελληνικά (https://medium.com/@panostsapanidis/reality-check-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AC-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-b06f08c6fffc)
Δε δίνει βέβαια καμία σοβαρή προοπτική εναλλακτικής, αλλα καλή ανάλυση των γεγονότων όπως και να χει.
Raven Lord
14-07-2015, 12:48
ναι επαιξε αρκετά τοκειμενάκι. καλό είναι, λίγο πολύ λέει αυτά που σκεφτόμαστε όλοι.
εμείς τι κάνουμε όμως...?
αν μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, η ιστορία έχει δείξει τη συνέχεια.
Από τη στιγμή που το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή εντός ευρώ συνετρίβη έτσι βαρύγδουπα, η μοναδική οδός είναι αυτή:
Μεταμορφώνεται και τυπικά σε νέο πασόκ και κυβερνάει όπως-όπως ίσα-ίσα για να αποτρέψει έναν εμφύλιο ή την κατάληψη της εξουσίας από τους φασίστες. Σε κάνα χρόνο αφού έχει εξομαλυνθεί κάπως η οικονομική κατάσταση, αρχίζει ο διάλογος για το συντεταγμένο grexit κατόπιν δημοψηφίσματος, λέγοντας τα πράματα με τ'όνομά τους, όπως περίπου περιγράφονται στο παραπάνω λινκ.
Οι αυταπάτες τέλειωσαν.
Taksitzhs
14-07-2015, 16:25
Απο τη στιγμη που ο ΕΜΣ θα θετει περιορισμους στην εθνικη κυριαρχια δε παιζει Grexit πριν τελειωσει το προγραμμα, ακα μεσα/τελη 2018. Και απο τη στιγμη που θα ξεπουλησουμε τοσους πορους και την ΕΕ να θετει πιθανες μελλοντικες κυρωσεις και δασμους σε εξαγωγες μας ως μεσο εκβιασμου, ποσο εφικτη θα ειναι μια ανακαμψη;
Aleister
14-07-2015, 16:35
μια ενδιαφέρουσα ανάλυση που ίσως δώσει κάποιες εξηγήσεις (http://iaktigas.blogspot.gr/2015/07/blog-post_13.html)
πέρα απ' την πλάκα, άκουσα από γνωστή "μέσα σ' όλα" προχτές, πως ο λόγος που ο Μεϊμαράκης του έκανε πλάκα και τον έλεγε "χαρούμενο" ήταν επειδή είναι τίγκα στα Xanax και άλλα ψυχοφάρμακα 24/7 για να μην κλατάρει.
Aleister
14-07-2015, 16:55
ό,τι κάναμε και πριν
- κατεβαίνουμε σε πορείες όταν/όποτε είμαστε Αθήνα
- τα χώνουμε σε Συριζώα όπου τους βρούμε, ήταν που ήταν λίγα εκείνα που τους χώριζαν από το ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι λίγα και αυτά που τους χωρίζουν από τη ΝΔ
- εγώ σκέφτομαι και ως έξτρα ένδειξη διαμαρτυρίας να μην πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ
γενίκα επιστροφή στα παλιά
Και μόνο σαν σκέψη θα παραμείνει να μην πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ. Όταν έρθει, θα σοβαρευτείς και θα πας να τον πληρώσεις.
ypersyntelikos
14-07-2015, 19:50
Το από πάνω είναι το fake account του fake account του Τζήμερου;
OniBocho
15-07-2015, 07:48
Από τη στιγμή που το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή εντός ευρώ συνετρίβη έτσι βαρύγδουπα, η μοναδική οδός είναι αυτή:
Μεταμορφώνεται και τυπικά σε νέο πασόκ και κυβερνάει όπως-όπως ίσα-ίσα για να αποτρέψει έναν εμφύλιο ή την κατάληψη της εξουσίας από τους φασίστες. Σε κάνα χρόνο αφού έχει εξομαλυνθεί κάπως η οικονομική κατάσταση, αρχίζει ο διάλογος για το συντεταγμένο grexit κατόπιν δημοψηφίσματος, λέγοντας τα πράματα με τ'όνομά τους, όπως περίπου περιγράφονται στο παραπάνω λινκ.
Οι αυταπάτες τέλειωσαν.
Συζητώντας σοβαρά, αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας έχει κάτι που κανένας πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης δεν είχε. Σχεδόν καθολική αποδοχή και έγκριση προγράμματος. Δε σχολιάζουμε κατά πόσο το πρόγραμμα είναι δικό του, δεν ασχολούμαστε με το γεγονός ότι η κατάσταση εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε δια μέσου αισχρών εκβιασμών. Μένουμε για λίγο στο πρώτο σκέλος.
Θα ήταν αφελές να πει κάποιος ότι έχει μια μοναδική ευκαιρία να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα δεκαετιών, να κάνει τις κινήσεις που χρειάζεται (γκουχου - γκουχου, τις κινήσεις που του υπαγορεύουν) ώστε αυτό το μπουρδέλο κράτος που αναδύει πασοκίλα από τον Έβρο ως το Καστελόριζο να μπει σε μια σειρά;
Αν το κάνει, θα πάρει τουλάχιστον δύο τετραετίες ακόμη και τότε, αν όντως το επιθυμεί, ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ. Αν όχι, τότε δεν υπάρχουν όντως δικαιολογίες.
Εν τω μεταξύ, διαβάζω κάποια άρθρα αριστερών κυρίως site και ορισμένοι άνθρωποι είναι πραγματικά απελπισμένοι, ζητούν το κεφάλι του Φλαμπουράκη επί πίνακι και έχουν χάσει κάθε ίχνος ψυχραιμίας. Δεν τους αδικείς τελείως, αλλά αν κι αυτή η όποια αριστερά γαμηθεί εκ των έσω, η ασπόνδυλη απειλη -που τώρα κάθεται σε μια γωνιά της αίθουσας και τρίβει τα χεράκια της- θα γίνει ζωφερή πραγματικότητα.
Θυμάμαι πριν τις εκλογές του Γενάρη να συζητώ με τον φίλο Σπύρο Μαρκέττο και να μου εκφράζει τ ην άποψη πως "θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να βγει, για να διαλύσει την Ευρωζώνη εξ αριστερών, γιατί αν δεν το κάνει, αυτό θα συμβεί αναπόφευκτα από την ακροδεξιά με διαφορετικούς όρους και τότε τη βάψαμε καθολικά" και συζητούσαμε για τις δράσεις και τις απόψεις της Λεπέν κτλ κτλ.
Η ακροδεξιά Ευρώπη, θα καταρριφθεί από την ακροδεξιά. Vicious Cycle από τους λίγους...
Κυρία Μαριάννα
15-07-2015, 10:24
Συζητώντας σοβαρά, αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας έχει κάτι που κανένας πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης δεν είχε. Σχεδόν καθολική αποδοχή και έγκριση προγράμματος. Δε σχολιάζουμε κατά πόσο το πρόγραμμα είναι δικό του, δεν ασχολούμαστε με το γεγονός ότι η κατάσταση εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε δια μέσου αισχρών εκβιασμών. Μένουμε για λίγο στο πρώτο σκέλος.
http://replygif.net/i/285.gif
OniBocho
15-07-2015, 10:34
ΝΔ / ΠΑΣΟΚ / ΠΟΤΑΜΙ / πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ
ikonoklast
15-07-2015, 11:04
Αν το κάνει, θα πάρει τουλάχιστον δύο τετραετίες ακόμη και τότε, αν όντως το επιθυμεί, ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ.
YOLO
Raven Lord
15-07-2015, 11:16
ό,τι κάναμε και πριν
- κατεβαίνουμε σε πορείες όταν/όποτε είμαστε Αθήνα
- τα χώνουμε σε Συριζώα όπου τους βρούμε, ήταν που ήταν λίγα εκείνα που τους χώριζαν από το ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι λίγα και αυτά που τους χωρίζουν από τη ΝΔ
- εγώ σκέφτομαι και ως έξτρα ένδειξη διαμαρτυρίας να μην πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ
γενίκα επιστροφή στα παλιά
http://users.skynet.be/vonweyersberg/Weapons/mp44.jpg
Είναι λογικό ο Τσίπρας να έχει καθολική αποδοχή, αφού θα τον στηρίξουν όλοι οι πουτάνας γιοί νδ/πασοκ/ποταμι ώστε να περάσει το μνημόνιο και να χρεωθεί η δική του παράταξη την ήττα. Ακόμα κερδίζουν χρόνο χρησιμοποιώντας τον μέχρι να βρουν/αναστήσουν ένα δικό τους νεο πολιτικό μπροστάρη αφού σαμαράδες/καραμανλήδες/παπανδρέηδες μας τελείωσαν και φυσικά αυτό που γίνεται τώρα θα χρεώνεται στην "αριστερα" που μας έφτασε στο χείλος του γκρεμού για πάντα.
ikonoklast
15-07-2015, 14:35
Καθολική αποδοχή:
108 / 201 της ΚΕ:
http://rednotebook.gr/2015/07/107-meli-tis-kentrikis-epitropis-tou-siriza-aporriptoun-to-neo-mnimonio-ke-zitoun-ti-sigklisi-tou-organou/
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί σήμερα στις 19:00, καταδικάζει το κλειστό Μετρό.
http://left.gr/news/anakoinosi-tis-neolaias-syriza-gia-ti-simerini-sygkentrosi-sto-syntagma
freak brother
15-07-2015, 14:49
αποτομα τελειωσαν τα πανηγυρια στο ΣΥνταγμα για την νεολαια συριζα ...
Taksitzhs
15-07-2015, 15:11
ΝΔ / ΠΑΣΟΚ / ΠΟΤΑΜΙ / πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ
Καλα λες της μεταπολιτευσης γιατι και η χουντα καθολικη αποδοχη ειχε. Εξαιρετικο επιχειρημα. :thumbsup:
Κυρία Μαριάννα
15-07-2015, 15:19
ανοιχτό τελικά, λέει, το μετρό.
ε, δεν άντεξε ο Αλέξης τόσο Αντώνη.
εδιτ: επίσης κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητηθεί και η διπολική διαταραχή της νεολαίας σύριζα.
Aleister
15-07-2015, 15:23
ΔΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ
http://i.imgur.com/2oTxCzS.jpg
KoiliaSamprela
15-07-2015, 15:26
ανοιχτό τελικά, λέει, το μετρό.
ε, δεν άντεξε ο Αλέξης τόσο Αντώνη.
εδιτ: επίσης κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητηθεί και η διπολική διαταραχή της νεολαίας σύριζα.
με πολύ μικρή συμμετοχή αλλά τουλάχιστον στον δρόμο να πούμε την αλήθεια.
επίσης εύκολος στόχος όλες οι πληγωμένες συντρόφισσες :oops: :pink: :target:
http://www.nostimonimar.gr/%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B8%CE%AD%CE%B1/
Phantom Duck
15-07-2015, 18:27
ΔΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ
http://i.imgur.com/2oTxCzS.jpg
αυτό είναι από τα μεγαλύτερα συμβολικά πλήγματα της αριστεράς σε αυτό τον τόπο. αυτός ο άνθρωπος παραλίγο να πάρει το ΚΚΕ από την παπαρήγα.
Ευτυχώς όμως το πήρε η Παπαρήγα.
Κυρία Μαριάννα
15-07-2015, 18:43
Ευτυχώς όμως το πήρε η Παπαρήγα ...που η κόρη της πήγε σε αμερικάνικο κολέγιο.
να ολοκληρώνουμε τις φράσεις μας, αν είναι.
zumorito
15-07-2015, 19:41
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/t31.0-8/11221383_10153500338589626_7877027030651258371_o.jpg
wraithgr
15-07-2015, 23:34
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/t31.0-8/11221383_10153500338589626_7877027030651258371_o.jpg
Lafazanisters eprepe...
Lafazanisters eprepe...
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/s720x720/11745695_955958217760325_9049911677200723367_n.png?oh=18c811014e4e99ab2f964ae0d2382b12&oe=565C3089
zumorito
16-07-2015, 01:21
ε το σιαξανε οκ, :)
αυτος που το εκανε δεν εχει διαβασει τα βιβλια :)
Taksitzhs
16-07-2015, 01:54
Καταλήγοντας την τοποθέτησή της η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι ''αν το ερώτημα είναι βαρύ ας αναλογιστούμε στην ιστορία μας υπήρξαν άνθρωποι που ανέλαβαν ευθύνες και πραγματοποίησαν πολύ μεγαλύτερες αντιστάσεις από ένα κατά συνείδηση «όχι» σε αυτό που πράγματι πρέπει να αποκρουστεί''.
Μεγαλες αληθειες.
16-07-2015, 01:55
http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=Fit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDUvMTEvZ2lhbm5pcy1taXhlbG9naWFubmFraXMtdmF0aG1vaS5qcGc%3D&t=0&w=1000&h=1000
Aleister
16-07-2015, 02:22
Oscar πουστιάς.
Και τα Συριζέικα δακρυγόνα σήμερα ίδια γεύση με του Σαμαρά είχαν. Η κατάσταση είναι για κλάμματα.
geologiko_karoto
16-07-2015, 02:23
Καταλήγοντας την τοποθέτησή της η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι ''αν το ερώτημα είναι βαρύ ας αναλογιστούμε στην ιστορία μας υπήρξαν άνθρωποι που ανέλαβαν ευθύνες και πραγματοποίησαν πολύ μεγαλύτερες αντιστάσεις από ένα κατά συνείδηση «όχι» σε αυτό που πράγματι πρέπει να αποκρουστεί''.
Μεγαλες αληθειες.
http://i.imgur.com/BDTJvaj.png
KoiliaSamprela
16-07-2015, 08:40
Oscar πουστιάς.
Και τα Συριζέικα δακρυγόνα σήμερα ίδια γεύση με του Σαμαρά είχαν. Η κατάσταση είναι για κλάμματα.
Διαφωνώ κάθετα οριζόντια και διαγώνια , είχαν μια γεύση ΑΝ ΘΈΛΕΙΣ εναλλακτική
KoiliaSamprela
16-07-2015, 08:42
H ZK έκανε αρχηγική εμφάνιση ξεφτίλισε κωλαράκια και με επανέφερε στην φράξιά της .
Επίσης καλό είναι να το κόβουμε σιγά σιγά αυτό το πρώτη φορά αριστερά, γιατί δεν είναι αριστερά και δεν μας φταίει σε τίποτα να την ξεφτιλίζουμε
freak brother
16-07-2015, 10:16
ξεχασε να αναφερει πολλους νεκρους , επισης πως με το εναλλακτικο της σχεδιο που δε λεει , δε θα χρειαζονται μαγκαλια ο κοσμος να ζεσταθει γιατι θα ρεει αφθονο το τσαμπα πετρελαιο απο Βενεζουελα - Ρωσοι - Αζεροι αδερφια και απο δικες μας γεωτρησεις στο αιγαιον με την γαμηστερη εναλλακτικη που δε μας λεει . Το πιο ευκολο πραμα οπως απεδειξε ο Συριζα ως αντιπολιτευση ειναι να κραζεις το δυσκολο ειναι να χεις σχεδιο .
KoiliaSamprela
16-07-2015, 10:34
μάλιστα φρικ στην επόμενη χρησιμοποίησε αυτούσια τα επιχειρήματα του Βορίδη
Σε άλλα νέα αν έμεινες σε αυτά κρίμα
freak brother
16-07-2015, 10:37
απλα με προβληματιζει οτι δεν αναφερει κανεις καποια εναλλακτικη κακο ειναι να ζηταω να δω το πλαν μπι δλδ;
sfinotouvlaki
16-07-2015, 10:41
Η αλήθεια είναι πως κι εμάς μας προβληματίζει ελαφρώς ότι μετά από 452 ποστς κραξίματος και ειρωνείας δεν έχει υπάρξει κάποιο ποστ σου για πλαν β (ή και α). Εγώ είμαι ειλικρινά περίεργος να διαβάσω και την πρότασή σου πέρα από το κράξιμό σου.
KoiliaSamprela
16-07-2015, 10:44
γενικότερα η φάση εχτές ήταν ΝΑΙ/ΟΧΙ και είπε πράγματα αρκετά σοβαρά για να στηρίξει το ΟΧΙ , δεν ήταν "ακούστε πως θα πάμε στην δραχμή"
Μεταξύ μας δεν νομίζω ότι θέλει η ΖΚ δραχμή
freak brother
16-07-2015, 10:46
να κατεβει ενα κομμα στην βουλη , εκλογες ερχονται , χωρις φανφαρες να πει οτι θα παμε τετραετες πλανο εξοδου απο το ευρω αλλα θα φτυσουμε αιμα , να τονωθουν οι παραγωγικες μοναδες για να χουμε μια αλφα αυταρκεια στα βασικα να γινουν καποιες συνεργασιες με Ε.Ε να γινει πιο χαλαρη η εξοδος καπως , καποιες συνεργασιες που θα εξασφαλισουν ενεργειακη επαρκεια , και να το ψηφισει ο κοσμος εχοντας πληρη γνωση του τι προκειται να συμβει , οχι βασικοι 751 και καταργησεις ενφια και σανο στα προβατα . Αμα δε το ψηφισει δεν υπαρχει εναλλακτικη , μνημονιο στον γκωλο .
freak brother
16-07-2015, 10:55
Η αλήθεια είναι πως κι εμάς μας προβληματίζει ελαφρώς ότι μετά από 452 ποστς κραξίματος και ειρωνείας δεν έχει υπάρξει κάποιο ποστς σου για πλαν β (ή και α). Εγώ είμαι ειλικρινά περίεργος να διαβάσω και την πρότασή σου πέρα από το κράξιμό σου.
το κραξιμο μου νομιζω ηταν λογω του προεκλογικου πασοκικου ταξιματος του Συριζα αν προσεξες και οτι θα ερχοταν να γυρισει μπουμερανγκ και θα γαμηθουν ολα , πραγμα που ντα νταννννννν μαλλον εγινε απο τι βλεπω .
sfinotouvlaki
16-07-2015, 11:01
Γιατί θα θελήσει η ΕΕ ένωση να χάσει την Ελλάδα από το ευρώ και ταυτόχρονα θα τη βοηθήσει κιόλας να μεταβεί ομαλότερα σε μια πιο ανεξάρτητη και ανταγωνιστική για την ίδια την ΕΕ κατάσταση; Μια τέτοια ανακοίνωση δε θα προκαλούσε κάποιου είδους αναταραχές ανά τον κόσμο, επομένως και στην Ελλάδα; Επίσης, οι συνεργασίες που θα εξασφαλίσουν την ενεργειακή επάρκεια είναι οι "Βενεζουελα - Ρωσοι - Αζεροι"; Επίσης, μπορείς να δώσεις μερικά απτά παραδείγματα για το τι σημαίνει "θα φτυσουμε αιμα";
KoiliaSamprela
16-07-2015, 11:02
Ο Συριζα πέρα από τα τσιτάτα περί αριστεράς είναι το ΠΑΣΟΚ , το ΠΑΣΟΚ® δεν έχει πάνω από 4 χρόνια ζωής.
Το κόμμα που θέλει την δραχμή παίρνει 5,5% και το άλλο 6% Ο κόσμος δεν έχει θέμα με το ευρώ , να μην πληρώνει δεν θέλει.
Γενικότερα η φάση είναι Lose/Lose αλλά δε γαμείς
Parasight
16-07-2015, 11:04
Παιδιά έχουμε τόπικ γι'αυτά που ρωτάτε τον άνθρωπο (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?29905-FREAK-BROTHER-INTERVENTION)
sfinotouvlaki
16-07-2015, 11:06
Η αλήθεια είναι πως κι εμάς μας προβληματίζει ελαφρώς ότι μετά από 452 ποστς κραξίματος και ειρωνείας δεν έχει υπάρξει κάποιο ποστς σου για πλαν β (ή και α). Εγώ είμαι ειλικρινά περίεργος να διαβάσω και την πρότασή σου πέρα από το κράξιμό σου.
το κραξιμο μου νομιζω ηταν λογω του προεκλογικου πασοκικου ταξιματος του Συριζα αν προσεξες και οτι θα ερχοταν να γυρισει μπουμερανγκ και θα γαμηθουν ολα , πραγμα που ντα νταννννννν μαλλον εγινε απο τι βλεπω .
Αδιάφορο για το τι ήταν. Όπως είπες κι εσύ, το κράξιμο είναι εύκολο. Το αποδεικνύει κι ο αριθμός των κραξιματικών ποστς, άλλωστε.
freak brother
16-07-2015, 11:11
δεν διαφωνω , αλλα δε βλεπω εναλλακτικη μεσα στο ευρω εδω που φτασαμε , δλδ αν δεν βρεθηκε τωρα πολιτικη λυση μετα απο 5 μηνες στις βρυξελλες τι πρεπει να γινει για να βρεθει ;
freak brother
16-07-2015, 11:14
Αδιάφορο για το τι ήταν. Όπως είπες κι εσύ, το κράξιμο είναι εύκολο. Το αποδεικνύει κι ο αριθμός των κραξιματικών ποστς, άλλωστε.
προφανως και ειναι ευκολο , δεν εχω να κυβερνησω ομως , την ωρα μου περναω στο διαδικτυακο μας καφενειο :p
sfinotouvlaki
16-07-2015, 11:21
Σίγουρα πάντως μπορείς να κάνεις κάτι πιο παραγωγικό, πόσο μάλλον αν αυτό είναι που ζητάς από τους άλλους, είτε αυτοί οι άλλοι είναι κυβερνήσεις είτε είναι άτομα. Αν πιστεύεις ότι ο πολίτης μπορεί να είναι ανεύθυνος, αλλά η κυβέρνηση όχι, είμαι, πάλι, περίεργος να ακούσω το γιατί και το πώς μια τέτοια στάση δεν οδηγεί απευθείας σε ανεύθυνες κυβερνήσεις.
freak brother
16-07-2015, 11:27
Γιατί θα θελήσει η ΕΕ ένωση να χάσει την Ελλάδα από το ευρώ και ταυτόχρονα θα τη βοηθήσει κιόλας να μεταβεί ομαλότερα σε μια πιο ανεξάρτητη και ανταγωνιστική για την ίδια την ΕΕ κατάσταση; Μια τέτοια ανακοίνωση δε θα προκαλούσε κάποιου είδους αναταραχές ανά τον κόσμο, επομένως και στην Ελλάδα; Επίσης, οι συνεργασίες που θα εξασφαλίσουν την ενεργειακή επάρκεια είναι οι "Βενεζουελα - Ρωσοι - Αζεροι"; Επίσης, μπορείς να δώσεις μερικά απτά παραδείγματα για το τι σημαίνει "θα φτυσουμε αιμα";
νομιζω το προγραμμα Σοιμπλε ελεγε για ανθρωπιστικη βοηθεια και εξοδο απο το ευρω , θα το κανε η Ε.Ε ισως στα πλαισια αλληλεγγύης αλλα δε βαζω και χερι στην φωτια, το θα φτυσουμε αιμα το εννοω κατι σαν το προγραμμα του Σταλιν για εκβιομηχανιση κλπ σε προφανως αλλη κλιμακα με εμφαση στην καλλιεργεια με κοσμο να την κανει απο τις πολεις εφοσον δε θα υπαρχει και τπτ να κανει μεχρι να να παρει τα μπρος η οικονομια , αλλιως δε βγαινουν τα κουκια με 80% εισαγωγες κρεατος και χωρις να παραγουμε σχεδον τπτ τεχνολογικο , δε ξερω ποιες θα ειναι οι συνεργασιες γιατι δε ξερω με τι ντηλ μια χωρα θα δεχοταν να δινει ενεργεια σε μια αλλη , οταν η αλλη θα θελει να την πλερωκει σε δραχμη , κατι αλλο θα ζητησει , βασεις θα ειναι , κατι αλλο ;
freak brother
16-07-2015, 11:28
Σίγουρα πάντως μπορείς να κάνεις κάτι πιο παραγωγικό, πόσο μάλλον αν αυτό είναι που ζητάς από τους άλλους, είτε αυτοί οι άλλοι είναι κυβερνήσεις είτε είναι άτομα. Αν πιστεύεις ότι ο πολίτης μπορεί να είναι ανεύθυνος, αλλά η κυβέρνηση όχι, είμαι, πάλι, περίεργος να ακούσω το γιατί και το πώς μια τέτοια στάση δεν οδηγεί απευθείας σε ανεύθυνες κυβερνήσεις.
δε καταλαβα Χριστο
σφινότουβλο έβαλα ίσως λίγο παραπάνω κόμματα (λολολολολ), κατά τα άλλα πολύ τον ευχαριστήθηκα τον συλλογισμό σου !
ΦΡΙΚΙΜΠΡΙΚΙ ΓΚΑΥΛΙΑΡΗ ΜΟΥ, ξαναδώστου μιαν ανάγνωση με προσοχή και σκέψου να τα λέει ο αγαπημένος σου πολιτικός
edit: eprepenagrapsw manmu
sfinotouvlaki
16-07-2015, 11:41
Μάλιστα, ευχαριστώ για την απάντηση, φρικ. Το άλλο που δεν κατάλαβες λέει πως το ότι ο σύριζα κυβερνάει ενώ εσύ όχι δεν είναι καλή δικαιολογία, ή επιχείρημα, για την ανευθυνότητα (συνεχές κράξιμο αντί κάτι ουσιαστικότερου) του πολίτη, αφού, ηθικά είναι αδικαιολόγητη υιοθέτηση μέτρων και σταθμών, ενώ, πρακτικά, η άποψη αυτή (ότι δηλαδή ο πολίτης μπορεί ελεύθερα να κράζει χωρίς να έχει να πει κάτι άλλο) οδηγεί κατευθείαν σε ανεύθυνες κυβερνήσεις.
Το περίεργο είναι που αυτά τα λέει ο ΔΟΛ
Το ιστορικό της υπόθεσης
Η υπόθεση για την οποία ελεγχόταν ο επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής αφορούσε στη διαδικασία πρόσληψης δικηγόρου στην ΕΛΣΤΑΤ. Το Νοέμβριο του 2013 ο κ. Γεωργίου αποφάσισε να προσλάβει στην ΕΛΣΤΑΤ δικηγόρο που παρείχε ήδη νομικές υπηρεσίες στην Αρχή και πληρωνόταν με δελτίο παροχής.
Έτσι, προκήρυξε διαγωνισμό όπου ζητούσε ο υποψήφιος να έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Δημόσιο Δίκαιο ή εμπειρία και εργασία στις ανεξάρτητες αρχές ή σε ΝΠΔΔ. Η ίδια προκήρυξη ανέφερε πως η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων θα γίνει από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος «θα εξετάσει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων σύμφωνα με την παρούσα προκήρυξη και θα τους καλέσει σε ατομική συνέντευξη προκειμένου να καταλήξει στην απόφασή του».
Η εν λόγω προκήρυξη, λόγω του αδιαφανούς της διαδικασίας, παραβίασε το Ν. 4194/2013 που ορίζει ότι η επιλογή υποψηφίων γίνεται από πενταμελή επιτροπή στην οποία συμμετέχουν α) αντιπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, β) Τρεις δικηγόροι που ορίζονται από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο (εν προκειμένω της Αθήνας) και γ) εκπρόσωπος του ενδιαφερόμενου φορέα (εν προκειμένω της ΕΛΣΤΑΤ).
Διαπιστώνοντας ότι δεν τηρήθηκε ο νόμος, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τρεις φορές το χρηματικό ένταλμα για την πληρωμή του δικηγόρου από την ΕΛΣΤΑΤ, κρίνοντας πως για την πρόσληψη του φερομένου ως δικαιούχου του εντάλματος δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ έκρινε πως πρόκειται κατ' ουσία για πρόσληψη δικηγόρου με πάγια αντιμισθία, και όχι νομικού συμβούλου.
Τον Ιούνιο του 2014, προ έτους, το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών του Ελεγκτικού Συνεδρίου χαρακτήρισε άκυρη την πρόσληψη του δικηγόρου και έκρινε πως το χρηματικό ένταλμα πληρωμής της ΕΛΣΤΑΤ δεν πρέπει να θεωρηθεί.
«Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ»
Ο κ. Γεωργίου μη θέλοντας να επικρέμαται η παρανομία του, φέρεται να ζήτησε στα τέλη του 2014 από τους θεσμούς να περιληφθεί στις διατάξεις για τον νέο Κανονισμό Στατιστικών Υποχρεώσεων των φορέων του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος και ρύθμιση για το σχετικό θέμα, ώστε να τακτοποιηθεί η «εκκρεμότητα».
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης και οι συνεργάτες τους ενημερώθηκαν για το σχετικό αίτημα μόλις τον προηγούμενο Απρίλιο κατά τις εργασίες του Brussels Group. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες αιφνιδιάσθηκαν διότι η τρόικα τους παρέδωσε έτοιμες και γραμμένες τις διατάξεις για τον Κανονισμό Στατιστικών Υποχρεώσεων, οι οποίες περιελάμβαναν και την επίμαχη διάταξη που ψήφισε χθες η Βουλή.
Για το θέμα του δικηγόρου της ΕΛΣΤΑΤ ενήμερος ήταν και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς ο οποίος συντόνισε την κατάρτιση του νομοσχεδίου που ψήφισε χθες η Βουλή. Πληροφορίες αναφέρουν πως παρά τις αντιρρήσεις που διατύπωσε τελικά απεδέχθη την συμπερίληψη των διατάξεων στο νομοσχέδιο, που καθιστούν αναδρομικά σύννομες τις ενέργειες του κ. Γεωργίου.
freak brother
16-07-2015, 11:56
δε ξερω ανευθυνος για μενα δεν ειναι ο πολιτης που κριτικαρει τα κακα μια κυβερνησης , αλλα αυτος που ψηφιζει ΓΑΠ γιατι λεφτα υπαρχουν , ΖΑΠΕΙΑ 1-2 γιατι θα παρει λεφτα και Προγραμμα Σαλονικα γιατι θα μας δωσουν λεφτα . Το να κανεις κριτικη σε μια κυβερνηση ειναι πανευκολο φυσικα , αλλα οταν συζηταγα με συριζαιους και τους ελεγα - ελα ρε παιδια τωρα αυτο δε γινεται
ξερεις ποσοι ανθρωποι που εκτιμω τα πιστευαν κατα γραμμα το προγρ ,. Θεσσαλονικης και τωρα κλαιγονται σαν προδομενοι πασοκοι ... ανευθυνο ειναι πρωθυπουργος χωρας σε τρελη κριση να λεει μετα απο 5 μηνες , ειχα αυταπατες , οχι εγω που κραζω τους κυβερνωντες στο e.r :P
sfinotouvlaki
16-07-2015, 12:29
δε ξερω ανευθυνος για μενα δεν ειναι ο πολιτης που κριτικαρει τα κακα μια κυβερνησης , αλλα αυτος που ψηφιζει ΓΑΠ γιατι λεφτα υπαρχουν , ΖΑΠΕΙΑ 1-2 γιατι θα παρει λεφτα και Προγραμμα Σαλονικα γιατι θα μας δωσουν λεφτα . Το να κανεις κριτικη σε μια κυβερνηση ειναι πανευκολο φυσικα , αλλα οταν συζηταγα με συριζαιους και τους ελεγα - ελα ρε παιδια τωρα αυτο δε γινεται
ξερεις ποσοι ανθρωποι που εκτιμω τα πιστευαν κατα γραμμα το προγρ ,. Θεσσαλονικης και τωρα κλαιγονται σαν προδομενοι πασοκοι ... ανευθυνο ειναι πρωθυπουργος χωρας σε τρελη κριση να λεει μετα απο 5 μηνες , ειχα αυταπατες , οχι εγω που κραζω τους κυβερνοντες στο e.r :P
Καταρχάς, ας δούμε αν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα βασικά και αυτονόητα. Μια ανεύθυνη κυβέρνηση μπορεί να είναι ανεύθυνη ως κυβέρνηση κι ένας πολίτης να είναι ανεύθυνος ως πολίτης. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Επίσης, μια που οτιδήποτε κάνει ένας πολίτης έχει τον αντίκτυπό του, διαφορετικοί πολίτες μπορεί να επιδυκνείουν ανευθυνότητα σε διαφορετικούς τομείς. Κάποιος μπορεί να είναι ανεύθυνος γιατί ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και κάποιος άλλος γιατί, ενώ παραδέχεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή είναι εύκολο να κράζεις και μάλλον ανεύθυνο αν δεν συνοδεύεται από κάτι ουσιαστικότερο, εξαιρεί για κάποιον λόγο τον εαυτό του. Λέω, λοιπόν, ότι δεν δικαιολογείται μια τέτοια εξαίρεση. Η συμπεριφορά σου εδώ είναι η ίδια με αυτή για την οποία κατηγόρησες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι είσαι πολίτης κι αυτοί κυβερνώντες, το πολύ πολύ να αλλάζει το επίπεδο ευθύνης, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν την εξαφανίζει.
Κατά τ' άλλα, αν εσύ ήξερες ότι ήταν παραμύθια όλες οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, τι λόγο έχεις να κλέγεσαι σαν προδομένος πασόκος στο θρεντ; Αυτοί που τα πίστευαν, δικαιολογούνται να νιώθουν προδομένοι και να κράζουν για τα παραμύθια. Εσύ που ήξερες ότι είναι παραμύθια δεν έχεις λόγο να νιώθεις προδομένος. Κράξε για το μνημόνιο καθαυτό.
Raven Lord
16-07-2015, 13:26
το μόνο που ήθελαν/θέλαμε όλοι είναι μια προοπτική. καλώς ή κακώς πιστέψαμε ότι ο συριζα θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να την προσφέρει. το ότι τελευταία στιγμή έκανε πίσω και μας έδωσε άλλα τρία τουλάχιστο χρόνια στα σκουπίδια είναι το γεγονός που κράζουμε.
από εκεί και πέρα υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του λαού που προτιμάει να "φτύσει αίμα" με οδηγό την ελπίδα, παρά να "φτύσει αίμα" για να ξεπληρώνουμε το τροχήλατο κτήνος και την ευρωπαϊκή συμμορία που μας έχει επιβάλλει τη στυγνότερη χούντα που έχει δει "δημοκρατική" χώρα. και στην τελική, υπάρχουν αξιες, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία, οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες, ακόμη κ αν θα πρέπει να πεινάσουμε για να τις διατηρήσουμε.
Death MD
16-07-2015, 14:03
το μόνο που ήθελαν/θέλαμε όλοι είναι μια προοπτική. καλώς ή κακώς πιστέψαμε ότι ο συριζα θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να την προσφέρει. το ότι τελευταία στιγμή έκανε πίσω και μας έδωσε άλλα τρία τουλάχιστο χρόνια στα σκουπίδια είναι το γεγονός που κράζουμε.
από εκεί και πέρα υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του λαού που προτιμάει να "φτύσει αίμα" με οδηγό την ελπίδα, παρά να "φτύσει αίμα" για να ξεπληρώνουμε το τροχήλατο κτήνος και την ευρωπαϊκή συμμορία που μας έχει επιβάλλει τη στυγνότερη χούντα που έχει δει "δημοκρατική" χώρα. και στην τελική, υπάρχουν αξιες, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία, οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες, ακόμη κ αν θα πρέπει να πεινάσουμε για να τις διατηρήσουμε.
μεσες ακρες οτι ειπε.
OniBocho
16-07-2015, 14:08
Μάλιστα, ευχαριστώ για την απάντηση, φρικ. Το άλλο που δεν κατάλαβες λέει πως το ότι ο σύριζα κυβερνάει ενώ εσύ όχι δεν είναι καλή δικαιολογία, ή επιχείρημα, για την ανευθυνότητα (συνεχές κράξιμο αντί κάτι ουσιαστικότερου) του πολίτη, αφού, ηθικά είναι αδικαιολόγητη υιοθέτηση μέτρων και σταθμών, ενώ, πρακτικά, η άποψη αυτή (ότι δηλαδή ο πολίτης μπορεί ελεύθερα να κράζει χωρίς να έχει να πει κάτι άλλο) οδηγεί κατευθείαν σε ανεύθυνες κυβερνήσεις.
Παραδέξου, σε παρακαλώ, ότι βερμπαλίζεις επίτηδες.
Dr.Gonzo
16-07-2015, 14:54
μεσες ακρες οτι ειπε.
Death MD στο σέξιον όμως δεν ποστάρεις. Γιατί δεν ποστάρεις; Άσε το μαλμπόρι και πιάσε το σκαστόρι.
Death MD
16-07-2015, 22:59
Death MD στο σέξιον όμως δεν ποστάρεις. Γιατί δεν ποστάρεις; Άσε το μαλμπόρι και πιάσε το σκαστόρι.
Μεγαλωσα πολυ και μ αρεσει να παρατηρω περισσοτερω απ το να ποσταρω. Τον παιζω και λιγοτερο τωρα οποτε καταλαβαινεις.
Sotos_The_Tequiler
16-07-2015, 23:22
http://i.imgur.com/9e1wKOy.jpg
http://www.random-austerity-measure-generator.com
Varoufakis has to stay standed up for 69 hours for no reason and Greece will have pensions for this month.
Parasight
20-07-2015, 13:11
Υπάρχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ; (https://polyfimoss.wordpress.com/2015/07/19/%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1/)
freak brother
20-07-2015, 13:29
υπαρχουν πλεον κομματα με διαφορετικη πολιτικη εκτος απο το κκε ;
Raven Lord
20-07-2015, 13:37
Τσίπρας για πρόεδρος της ΝΔ!
H ZK έκανε αρχηγική εμφάνιση ξεφτίλισε κωλαράκια και με επανέφερε στην φράξιά της .
Επίσης καλό είναι να το κόβουμε σιγά σιγά αυτό το πρώτη φορά αριστερά, γιατί δεν είναι αριστερά και δεν μας φταίει σε τίποτα να την ξεφτιλίζουμε
Η άμεση απειλή ήταν οι τράπεζες όχι το grexit. Η ΖΚ τα είπε ωραία και στηρίζουμε αλλά δεν ξεκαθάρισε ότι αν δεν έλεγε ναι ο Τσίπρας υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ο κόσμος να έχανε άμεσα τις καταθέσεις του γιατί θα εκκαθάριζαν τις αφερρέγγυες τράπεζες οπότε παππούδες θα πάθαιναν εγκεφαλικά.
Στην παρούσα φάση το ναι ήταν μονόδρομος. Το θέμα είναι τι θα γίνει με το χρέος. Αν δε δούμε την τελική συμφωνία, δε μπορούμε να πούμε πάμε για grexit.
Επίσης πόσο τρόμπες οι αληθινά αριστεροί του συριζα; Τίμιο θα ήταν να παραιτηθείς αφού ψηφίσεις όχι όπως ο Κοδέλας. Ολα τα άλλα είναι μαϊμουδιές. Εξάλλου αριστεροί ηγέτες στην ευρώπη που αποδοκιμάζουν τη συμφωνία λένε ότι θα ψήφιζαν ναι αν ήταν στη θέση του Τσίπρα.
Ακόμα ο στόχος είναι να πέσει ο Τσίπρας. Πολλά από τα ζητήματα που έθεσαν επιτακτικά δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο αλλά χτυπάνε ιδεολογικά το σύριζα (ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, ομαδικές απολύσεις κλπ). Θέλουν να χάσει τη στήριξη του κόσμου και να πέσει.
German officials privately admit: if they can't force #Grexit, they'll make Greeks suffer to crush Tsipras & keep other countries in line.
Η μεγαλύτερη μαλακία είναι αυτό το υπερταιπεδ των 50 δις. Θα βάλουν χέρι στα πετρέλαια; 30 χρόνια θα έχουμε επιτήρηση της κομισιον; Τι γίνεται;
Εμπεδώνεται ότι οι εκλογές δεν παίζουν ρόλο σε χώρες που είναι σε πρόγραμμα. Τα νομοσχέδια έρχονται στα αγγλικά και απλά τα μεταφράζουν. Η μόνη διαφορά είναι η σοβαρή βούληση για πάταξη της διαφθοράς/φοροδιαφυγής και ότι δεν έχουν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν το μνημόνιο ως πρόσχημα για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ολιγαρχών όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Με την εφαρμογή του μνημονίου ο Τσίπρας θα το χάσει το πολιτικό του κεφάλαιο. Μόνο θετικό ενδεχόμενο να υπάρξει οριστική ρύθμιση του χρέους μετά την πρώτη αξιολόγηση ώστε να μιλάμε όντως για τα τελευταία μέτρα και να αρχίσει η τρόικα να δέχεται ισοδύναμα μετά τις εκλογές σε Ισπανία/Πορτογαλλία.
Και κάτι τελευταίο, αν υπήρχε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και έλεγαν όλοι ότι δε δεχόμαστε αυτά τα παράλογα οικονομικά μέτρα, οι δανειστές θα υποχωρούσαν. Αλλά η εξουσία είναι γλυκιά για τη ΝΔ και αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα.
ypersyntelikos
21-07-2015, 07:53
Στην παρούσα φάση το ναι ήταν μονόδρομος.
ΝΟΤ
Ακόμα ο στόχος είναι να πέσει ο Τσίπρας.
ΝΟΤ
η σοβαρή βούληση για πάταξη της διαφθοράς/φοροδιαφυγής
ΝΟΤ
δεν έχουν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν το μνημόνιο ως πρόσχημα για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ολιγαρχών
ΝΟΤ
να μιλάμε όντως για τα τελευταία μέτρα
ΝΟΤ
και να αρχίσει η τρόικα να δέχεται ισοδύναμα μετά τις εκλογές σε Ισπανία/Πορτογαλλία.
ΝΟΤ
Και κάτι τελευταίο, αν υπήρχε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και έλεγαν όλοι ότι δε δεχόμαστε αυτά τα παράλογα οικονομικά μέτρα, οι δανειστές θα υποχωρούσαν.
ΝΟΤ γαμώ
freak brother
21-07-2015, 09:06
οπως αποδειχτηκε και απο τα προηγουμενα μνημονια , αυξηση του φπα φερνει μειωση στα εσοδα του κρατους παντως ... πραγμα το οποιο ελεγε και ο Συριζας πριν απο πολυ πολυ καιρο (6 μηνες πριν) .
wraithgr
21-07-2015, 10:00
Δεν πειραζει, κρατησανε αλλη μια φορα μισθους και συνταξεις στο απυροβλητο και ετσι θα κινηθει η οικονομια....
...NOT
Phantom Duck
21-07-2015, 14:22
χμ αν δεν κάνω λάθος στήριζες το YEAH εσύ όμως, οπότε δεν καταλαβαίνω την έκπλήξή σου μετά την εφαρμογή των εν λόγω μέτρων
Εγω παντως εξεπλαγην με τους τρεις τονους στο "εκπληξη"
tamagothi
21-07-2015, 15:04
[άτιτλο]
σου έγραψα
"the night of the storm I slept in her bed"
Τζέημς Τζόϋς, Οδυσσέας, σελ 842
μου έγραψες
"βράζουμε το κοκκινογούλι για ενενήντα λεπτά"
Βέφα Αλεξιάδου, Οι συνταγές μου, σελ 201
δηλαδή
τα μιλήσαμέ
τα σύμφωνήσαμέ
Phantom Duck
21-07-2015, 15:31
είναι από autotune
wraithgr
21-07-2015, 18:01
χμ αν δεν κάνω λάθος στήριζες το YEAH εσύ όμως, οπότε δεν καταλαβαίνω την έκπλήξή σου μετά την εφαρμογή των εν λόγω μέτρων
Αν πηγαινε σε μενα αυτο, τι σχεση εχει αν στηριζα ναι ή οχι με το αν πιστευω πως δεν αντεχει αλλο η οικονομια να φορολογουμε οριζοντια τους παντες για να μην πειραχτουν οι καθε ειδους πελατες;
Phantom Duck
21-07-2015, 23:03
γιατί είναι ακριβώς ο πυρήνας της συμφωνίας που είχε προταθεί (και επανήλθε χειρότερη τελικά)- θυμίζω πως όταν ακόμα κι ο αλέξης πρότεινε φορολόγηση των μεγάλων κερδών το ΔΝΤ άσκησε βέτο γιατί αυτό θα εμπόδιζε την "ανάπτυξη".
θέλω να πω πως καλή η κριτική εκ των υστέρων, αλλά να γίνεται τουλάχιστον από αυτούς που στήριζαν τον άλλο δρόμο.
wraithgr
22-07-2015, 00:42
Μα ο "άλλος δρόμος" που λες πως δικαιούται να κάνει κριτική ήταν ακριβώς ο δρόμος του "τυπώνουμε δραχμές για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις και δε μας νοιάζει τι θα πάθει η οικονομία και οι πολίτες, θα χουμε ΔΡΑΧΜΑΡΑ να κάνουμε πολιτική νομιζματικιά, ας μπει και δελτίο στα σουπερμάρκετ". Κατά τη γνώμη μου κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με άμεση καταστροφή της χώρας που αν και πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι είναι η μόνη λύση, δυσκολεύομαι να το στηρίξω ως ορθή πορεία.
Κατά τα άλλα, "πελάτες" δεν είναι οι επιχειρήσεις που δηλώνουν τα κέρδη τους, αν τα δηλώνουν πληρώνουν και τον αντίστοιχο φόρο... Πολύ μεγαλύτερα κέρδη θα είχε το κράτος από τη φοροδιαφυγή (έγινε καλή αρχή με τη Hochtief) και από το να εξισορροπηθούν οι υπηρεσίες που παρέχει το δημόσιο με το κόστος που έχει προς τον πολίτη...
rat_poison
22-07-2015, 00:57
η δραματική χειροτέρευση στο βιωτικό επίπεδο που όλοι φοβόμαστε ότι θα έρθει με τη δραχμή, αργά ή γρήγορα θα έρθει και με το ευρώ
ας αναλύσουμε την πραγματικότητα απλά
δεν είναι ποτέ δυνατόν να πληρώσεις ένα χρέος δανειζόμενος με όρους που υπονομεύουν τη δυνατότητά σου να πληρώνεις το χρέος. ας φέρουμε ένα απλό παράδειγμα
ας πούμε ότι έχω μια επιχείρηση που σκάβει λάκους και ότι χρωστάω ένα δάνειο που πήρα για να αγοράσω ένα φτυάρι. οι γύρω μου έχουν μπουλντόζες, και γι' αυτό το λόγο η επιχείρησή μου πάει σκατά και δεν μπορώ να πληρώσω το δάνειο.
τι κάνουμε τώρα με τα μέτρα; πάμε στην τράπεζα και λέμε βγάλε με ένα δάνειο να σου αποπληρώσω το δάνειο για το φτυάρι και να φάω 30 γραμμάρια ρίζι για μια βδομάδα. η τράπεζα βάζει όρο να μου κόψει τα χέρια για να μου δώσει το δάνειο ενώ της χρωστάω.
δύο επιλογές έχω: να πάρω το δάνειο, να μην μπορώ να λειτουργήσω την επιχείρηση κι έτσι απλά να φάω ψίχουλα μέχρι την άλλη τετάρτη και να έρθω περισσότερο χρεωμένος στην ίδια κατάσταση: χωρίς όμως χέρια
ή να πω στην τράπεζα "φαλήρισα, μολών λαβέ" με κίνδυνο να με φάνε οι τραμπούκοι της τράπεζας και τα δικαστήρια.
το θέμα είναι ότι θα έρθει η στιγμή που πλέον δε θα έχω ούτε επιχείρηση, ούτε χέρια να λειτουργήσω οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. οπότε αναπόφευκτα, είτε πάρω το δάνειο είτε δεν το πάρω, οι τραμπούκοι θα έρθουν.
το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα είμαι τη στιγμή εκείνη.
μ' αυτή την αναλογία θέλω να πω ότι μια αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη. και μάλιστα με επαχθείς όρους όποτε κι αν γίνει. κι αυτό γιατί δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσεις σε ένα σύστημα που αυτός που του χρωστάς είναι αυτός που καθορίζει τους όρους με τους οποίους θα συνεχίσεις να του χρωστάς όλο και περισσότερα χρήματα.
το θέμα είναι ότι όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο λιγότερο εξαθλιωμένη θα είναι η κοινωνία και τόσο λιγότερο διαλυμένη θα είναι η παραγωγή.
το θέμα είναι ότι όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο λιγότερο εξαθλιωμένη θα είναι η κοινωνία και τόσο λιγότερο διαλυμένη θα είναι η παραγωγή.
Ας ξεκινησουμε με τα βασικα: Παραγωγή. lolwat
wraithgr
22-07-2015, 11:15
Δε διαφωνω σχετικα με την αναγκη αναδιαρθρωσης. Αλλα η αναλογια μου μοιαζει περισσοτερο πως ζητησαν οι ευρωπαιοι να χασουμε 10 κιλα και εμεις αντι να κανουμε διαιτα ξοψαμε τα χερια μας για να μη φαληρισει ο φουρναρης...
sfinotouvlaki
22-07-2015, 11:35
Η οποία αναλογία, βέβαια, είναι ατυχής αφού δε λαμβάνει υπόψη την ιστορική εξέλιξη του ζητήματος, η οποία είναι ότι πριν μας ζητήσουν να ζάσουμε 10 κιλά, μας είχαν ζητήσει να χάσουμε 30 και πριν από αυτό άλλα 30. Δε λέω, τα 20 κιλάκια που μας έχουν μείνει μάλλον είναι πολλά, οπότε γιατί να μη χάσουμε άλλα 10! Και όχι, δεν κόψαμε τα χέρια μας. Όχι μόνοι μας τουλάχιστον. Μάλλον, τους είπαμε "μαλάκες, 20 κιλά είμαστε, δεν μπορούμε να χάσουμε τα 10" και αυτοί απάντησαν "σάλτα ρε γύφτο" και μας είπαν να χάσουμε 15.
Η οποία αναλογία, βέβαια, είναι ατυχής αφού δε λαμβάνει υπόψη την ιστορική εξέλιξη του ζητήματος, η οποία είναι ότι πριν μας ζητήσουν να ζάσουμε 10 κιλά, μας είχαν ζητήσει να χάσουμε 30 και πριν από αυτό άλλα 30. Δε λέω, τα 20 κιλάκια που μας έχουν μείνει μάλλον είναι πολλά, οπότε γιατί να μη χάσουμε άλλα 10! Και όχι, δεν κόψαμε τα χέρια μας. Όχι μόνοι μας τουλάχιστον. Μάλλον, τους είπαμε "μαλάκες, 20 κιλά είμαστε, δεν μπορούμε να χάσουμε τα 10" και αυτοί απάντησαν "σάλτα ρε γύφτο" και μας είπαν να χάσουμε 15.
Βαλε και το γεγονος οτι η πολιτικη που "προτειναν" αποδειχθηκε λαθος απο τους ιδιους αλλα συνεχιζουν να τη στηριζουν και να τη κανουν ακομα χειροτερη.
Ετσι οπως εγινε πλεον δεν εχει λογικη να κανεις το οτιδηποτε στην Ελλαδα αν δεν εχεις ενα σακο λεφτα απο πισω σου. Οχι οτι παλια ηταν διαφορετικα αλλα το μεγεθος του σακου μπορουσε να ειναι μικροτερο.
Δεν υπαρχει λογος να υπαρχεις στην Ελλαδα πλεον.
Θάνος Τζήμερος
22-07-2015, 22:57
Δε διαφωνω σχετικα με την αναγκη αναδιαρθρωσης. Αλλα η αναλογια μου μοιαζει περισσοτερο πως ζητησαν οι ευρωπαιοι να χασουμε 10 κιλα και εμεις αντι να κανουμε διαιτα ξοψαμε τα χερια μας για να μη φαληρισει ο φουρναρης...
Δεν καταλαβαίνω από αναλογίες αλλά αν οι Ευρωπαίοι είναι διαιτολόγοι και οι Έλληνες φουρνάρηδες δεν έχουμε σοβαρό Ρικαρντιανό συγκριτικό πλεονέκτημα για να σταθούμε στις διεθνείς αγορές.
Υφεσιακά και παράλογα οικονομικά είναι τα μέτρα.
Συρρίκνωση της οικονομίας θα έχουν ως αποτέλεσμα. Κανένας οικονομολόγος δε λέει ότι το πρόγραμμα βγαίνει. Ούτε οι αγορές δε το λένε.
Ποια ήταν η εναλλακτική τη δεδομένη στιγμή θα μου πει κάποιος; Εξοδος απο το ευρω χωρις σχεδιο ειναι αυτοκτονικο. Χωρια οτι δεν ειχαν τετοια εντολη και ο κοσμος δεν ξερει τι τον περιμενει. Αυτο που κανουν βουλευτες του συριζα δεν ειναι σωστο. Φτασαμε στα ορια της απωλειας καταθεσεων και με το ενα ποδι ημασταν εκτος ευρω και πετανε παπαριες υπηρχε εναλλακτικη. Τι αλλο επρεπε να κανουν και δεν το εκαναν ρε συντροφια; Φουσκωνουν τα μυαλα σε νεους που δεν ξερουν τι παει να πει επιστροφη στη δρχ και απαξιωνουν την προσπαθεια που εχει γινει. Πρωτη φορα εγινε διαπραγματευση εστω κι αν δεν ειχε το αποτελεσμα που ηθελαν.
Παρενθεση: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Δεν ήταν απο το πρωτο μνημονιο. Τοτε επρεπε να διαγραψουν μερος του οπως ελεγε το δντ και μετα να μας δανεισουν μεχρι να φτασουμε σε πλεονασματα. Ωστοσο δεν το διεγραψαν γιατί θα κατέρρεαν οι γαλλογερμανικές τράπεζες που ήταν εκτεθειμένες τότε σε ελληνικά ομόλογα. Τοσα χρονια μας δανειζουν για να αναχρηματοδοτησουμε το χρεος μας, για να αποπληρωνουμε τα δανεια μας δηλαδη. Για να μην έχουμε ανάγκη από νέα δάνεια άρα και νέα μνημόνια (όρους) που θα τα συνοδεύουν πρέπει να μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές οπως κανουν ολες οι χωρες. Για να βγουμε στις αγορες πρεπει να καταστει βιωσιμο το χρεος μας αρα να αναδιαρθρωθει. Τοσα χρονια παιρνουμε μετρα λιτοτητας με την υποσχεση της αναδιαρθρωσης. Θυμιζω οτι ειχαν υποσχεθει πως με την επιτευξη πλεονασματος θα αναδιαρθρωσουν το χρεος αλλα παπαρια. Αλλη μια επιτυχια του κουτσαβακη. Αμα ρυθμισουν το χρεος ειναι τα τελευταια αδιεξοδα μετρα.
Προσωπικα θα ταχθω ανοιχτα υπερ του grexit μονο αν μετα την πρωτη αξιολογηση δεν προβουν σε αναδιαρθρωση βασει της ανακοινωσης της συνοδου κορυφης. Και αφου εκτιμησω την παρανοια των μετρων που θα ζητησουν.
Σε φάση big picture (http://fpif.org/greece-iran-and-the-rules-of-the-game/)
Alexis Tsipras had a choice. As the leader of the fledgling Syriza government in Greece, he could have told the European Union to stuff its austerity plan. He could have taken the risk that the EU would offer a better deal to keep Greece in the Eurozone. Or, failing that, he could have navigated his country into the uncharted waters of economic independence.
But he chose to “follow the rules” by accepting the EU plan. Greece is getting its financial bailout, Greeks are tightening their belts, and the Eurozone will survive more-or-less intact. Tsipras learned what happens when you challenge the rules of an elite club. Once in a while, the club changes the rules. Most of the time, the club issues an ultimatum: suck it up or move on.
Aleister
23-07-2015, 00:08
Γιατι αρχισαν να λενε την Τροικα "θεσμους" παλι στη βουλη τωρα?
Το ειχαν κοψει απο την εβδομαδα του δημοψηφισματος.
KoiliaSamprela
23-07-2015, 09:16
μινι πογκρομ εψές να πούμε γύρω από τα προπύλαια κατά κύριο λόγο ανταρσυες , κάτι εεκ και αα από της 7 μέχρι 8 8:30
Χωρίς να έγινε κάτι. Μπάτσοι παντού είτε ένστολοι είτε με πολιτικά.
Κλίμα πολεμικό χωρίς να υπάρχει καν λόγος , ίσα για την τρομοκρατία της μάζας, μετά που είχε γίνει η φάση κουμπαγιά χαλάρωσαν όλα ή εγώ είχα πλέον φύγει
wraithgr
23-07-2015, 12:09
Βασικα τα ιδια 10 κιλα μας ζητανε απο το πρωτο μνημονιο, απλα κοβοντας χερια ποδια ως "ισοδυναμα" κλπ εχουμε ριξει τοσο πολυ το αεπ που συνεχως πρεπει να αναθεωρηθουν οι προηγουμενες εκτιμησεις... Τα 10 κιλα εκει μενουν ομως... Οι Ευρωπαιοι το ανεχονταν ως τωρα γιατι τους βολευε να προσποιηθουν πως αν αγνοησουν το προβλημα για αρκετο καιρο θα βελτιωθει η παγκοσμια οικονομια αρκετα ωστε να μπορουν να το ξεχασουν για καμια δεκαετια ακομα, αλλα και γιατι ηξεραν πως οποια κυβερνηση προσπαθουσε να κανει μεταρρυθμίσεις με στοχο μειωση δαπανων θα επεφτε...
Phantom Duck
23-07-2015, 12:22
όχι, τους βολέβει γενικά.
Βασικα τα ιδια 10 κιλα μας ζητανε απο το πρωτο μνημονιο, απλα κοβοντας χερια ποδια ως "ισοδυναμα" κλπ εχουμε ριξει τοσο πολυ το αεπ που συνεχως πρεπει να αναθεωρηθουν οι προηγουμενες εκτιμησεις...
Αναρωτιεμαι αν αυτα τα πιστευεις οντως, και αν ακομα και μετα απο οσα εχουν γινει τους τελευταιους 6 μηνες βλεπεις τους Ευρωπαιους ως τους καλους που θελουν να μας βοηθησουν με tough love.
freak brother
23-07-2015, 13:55
με σταματησαν και μενα λιτες , βρηκαν ταπερ με υπολειμματα γεμιστων.
freak brother
23-07-2015, 13:56
Βασικα τα ιδια 10 κιλα μας ζητανε απο το πρωτο μνημονιο, απλα κοβοντας χερια ποδια ως "ισοδυναμα" κλπ εχουμε ριξει τοσο πολυ το αεπ που συνεχως πρεπει να αναθεωρηθουν οι προηγουμενες εκτιμησεις...
Αναρωτιεμαι αν αυτα τα πιστευεις οντως, και αν ακομα και μετα απο οσα εχουν γινει τους τελευταιους 6 μηνες βλεπεις τους Ευρωπαιους ως τους καλους που θελουν να μας βοηθησουν με tough love.
ε καλα δεν ειναι και Τσιπρας που του πηρε 6 μηνες να καταλαβει οτι εχει να κανει με στυγνους τραπεζιτες :p
Α λες να του παρει περισσοτερο δηλαδη του wraithgr?
freak brother
23-07-2015, 14:03
υπαρχουν ακομα ανθρωποι που πιστευουν στις συμμαχιες του νοτου , υπαρχουν ακομα ανθρωποι που πιστευουν στο προγραμμα της Θεσσαλονικης , ολα μπορω να τα περιμενω .
Aleister
23-07-2015, 19:31
υπαρχουν και ατομα που στηριζουν τσιπρα για να μην γινει ο ποταμης του 6% πρωθυπουργος, μαλακες υπαρχουν παντου δεν λεει κατι αυτο
wraithgr
23-07-2015, 20:34
Ρε φιξ αν αυτο καταλαβες τοτε ελεος.
υπαρχουν και ατομα που στηριζουν τσιπρα για να μην γινει ο ποταμης του 6% πρωθυπουργος, μαλακες υπαρχουν παντου δεν λεει κατι αυτο
Υπαρχουν πολλοι λογοι για να ΜΗ στηριζεις Τσιπρα, και πολλοι κακοι λογοι για να στηριζεις Τσιπρα, αλλα αυτο που εγραψες ισως ειναι ο καλυτερος λογος για να στηριζεις.
Wraithgr, ναι αυτο καταλαβα. Εσυ δεν ειχες θεσει το ερωτημα αν προτιμαμε τα παιδια μας να ειναι πολιτες της ΕΕ οταν μεγαλωσουν ή απλα πολιτες της νοτιοτερης χωρας των Βαλκανιων? Προφανως για να το θετεις αυτο το ερωτημα, εχεις μαλλον μια εντελως ουτοπικη "ΕΕ" στο μυαλο σου, η οποια στην πραγματικοτητα ειναι απλα Ε και οχι ΕΕ. Θα ηθελα να πιστευω το αντιθετο για την αποψη σου, αλλα δυστυχως με οσα γραφεις με πειθεις πως δεν.
wraithgr
24-07-2015, 09:11
Δηλαδη και δεν καταλαβες και δεν εχει νοημα να προσπαθησω να σου εξηγησω, οκ συνεννοηθηκαμε.
wraithgr
24-07-2015, 12:17
Τουλαχιστον καταλαβες και κατι σωστα.
Άχου τα, τα πιτσουνάκια :pink:
Ειναι συνηθες αμα δεν εχουμε απαντηση να λεμε "καλα δεν καταλαβες τιποτα", το εχω κανει κι εγω στο παρελθον, νταξει τι να κανουμε.
το χρεος αναδιαρθρωθηκε το 2012 με το psi.
αντι να στηθουν λαικα δικαστηρια γι'αυτη τη ληστεια ερχεται ακομα μεγαλυτερη μεσω του ταιπεδ.
συμμαχιες του νοτου δεν υπαρχουν αλλωστε μετα την επικη κωλοτουμπα του τσιπρα οι podemos παιρνουν τον πουλο.
ειμαστε μια αποικια χρεους και αυτη η κατασταση θα διαιωνιζεται μεχρι να εχουμε μια κυβερνηση που θα μας βγαλει απο το ευρω με σχεδιο, θα κρατικοποιησει τις τραπεζες και θα διαγραψει μονομερως το χρεος.
ο τσιπρας μας λεει οτι ειχε αυταπατες για την ευρωπη, εγω λεω οτι αν ολα αυτα πηγαιναν να περασουν με σαμαρα θα καιγοταν η αθηνα. οφειλω ενα μπραβο στη μερκελ για το κατορθωμα της.
85 δις μνημονιο, 50 για τοκους και 25 για τις τραπεζες.
μικρο το τιμημα για να εχουμε 20ευρα αντι για πεντοχιλιαρα στην τσεπη μας