View Full Version : [Cinema] Whiplash (2014)
antimusic
10-01-2015, 19:56
https://www.youtube.com/watch?v=7d_jQycdQGo
προοσκαρική περίοδος και σκάσανε τα σκρηνερς επιτέλους, δείτε το ακόμα κι αν όπως κι εγώ δε σκαμπάζετε από ντραμς ή τζαζ.
freak brother
12-01-2015, 10:19
ωραιο
Drumsick
17-01-2015, 18:39
Ωραίο ήταν. Ο πρωταγωνιστής μοιάζει με Νικόλα φλούξους.
Parasight
19-01-2015, 08:45
Τζαζ γκάβλες. Δεν το παίζω τζαζίστας, αλλά μια μικρή σχέση την έχω. Απόλαυση από την αρχή ως το τέλος η ταινία. Να τη δείτε.
supermachoman
20-01-2015, 17:27
να πω κι εγώ την αντίθετη γνώμη, μπορεί να πετάξω και κάναδυο σπόιλερς
προσπάθησα να τη δω σα να μην έχω ακουμπήσει ποτέ drums στη ζωή μου, γιατί ήξερα ότι θα ήταν τελείως off (και ήταν, αν θέλετε το συζητάμε κι αυτό)
ήθελα πολύ να μου αρέσει η ταινία αλλά τελικά δεν - υπερβολή για την υπερβολή, μηδέν buildup, μηδέν ταύτιση/δέσιμο με τον κεντρικό χαρακτήρα, ΚΑΝΕΙΣ στην ταινία δεν είχε θετικά motives - πέρα απ'τη γκόμενα του πρωταγωνιστή που oh wait, θα την εξαφανίσουμε για να δείξουμε πόσο tunnel visioned είναι ο τύπος λόγω του πάθους του για το όργανο
-break για να πω ότι δε με αποασχολεί η κάθε ταινία να περνάει ένα μήνυμα, αλλά με ενοχλεί όταν μπαίνει στα λημέρια μου και δίνει λάθος μηνύματα-
και προφανώς τα τραγικά vibes που πέρναγε όλη την ώρα - η ιστορία με τον Charlie Parker εντελώς αλλαγμένη για να δώσει "το ελεύθερο" στον Fletcher να κάνει ότι γουστάρει (όχι, ο Jo Jones δε πέταξε ποτέ πιατίνι στο κεφάλι του, το έριξε απλά στο έδαφος για να τον "ξυπνήσει" και να τον γελοιοποιήσει λίγο)
ΚΑΜΙΑ συναδελφικότητα μεταξύ των μουσικών, σε ΚΑΝΕΝΑ παρτ της ταινίας
το ότι από κει που τα drums ήταν "η ζωή του", τα έβαλε έτσι απλά στην αποθήκη - ΛΟΛ αν το έχει κάνει ποτέ αυτός στην πραγματική ζωή, απλά ΔΕΝ γίνεται
αφήνω στην άκρη τα μπλαστίδια, τα αίματα ενώ έπαιζε (ναι, αν παίζεις κάνα χρόνο γίνεται γιατί δεν έχει σκληρύνει το δέρμα σου και δεν έχεις τεχνική - στο φυτώριο των καλύτερων jazz μουσικών στον κόσμο όμως απλά ΔΕΝ γίνεται), το τρακάρισμα (ΛΟΛ)
κρατάω το πολύ ωραίο τέλος και την ερμηνεία του καράφλα, γιατί αλλιώς θα νευριάσω με τη μιάμιση ώρα που έχασα
Ισχύει ότι είναι υπερδραματικό για εφφέ και μικρή επαφή έχει με την πραγματικότητα, αλλά, από την άλλη, μιλάμε για hollywood ε. Είναι αστείο, πάντως, ότι στο ευρύ κοινό αρέσει, ενώ στους μουσικούς, όχι ^^
http://www.kcet.org/arts/artbound/counties/los-angeles/drummer-peter-erskine-on-whiplash-film.html
Raven Lord
02-02-2015, 20:26
εγώ δεν είμαι μουσικός, αλλά συμφωνώ 100% με τον σουπερμάτσομαν. πού είναι η ευχαρίστηση που αντλεί ο καλλιτέχνης από την τέχνη του? εδώ τα πράγματα είναι χειρότερα από τους πεζοναύτες. το μύνημα είναι καλύτερα να πας εθελοντής στο αφγανιστάν παρά να ασχοληθείς με τη μουσική. δεν ξέρω τι γίνεται στα μουσικά κολλέγια εκεί πέρα, αλλά αυτό που παρουσίασε η ταινία δε θυμίζει σε τίποτα τέχνη. οι μουσικοί παρουσιάζονται πιο πολύ σαν μετρονόμοι, στυγνοί επαγγελματίες και ο καθένας για την πάρτη του και σίγουρα όχι ως άνθρωποι που δημιουργούν μέσα στα πλαίσια μιας ομάδας όπως η μπάντα.
και στο τέλος τι διάολο θέλει να πει ο ποιητής?
οκ, έφτασα στα όρια αλλά είμαι ο γαμάουα ντράμμερ και θα δείξω την αξία μου ως υπολογιστής και μετρονόμος? πού είναι η ανθρώπινη και η καλλιτεχνική υπόσταση του παίκτη? χάνει γκόμενα, δεν έχει φίλους, φεύγει από τη μπάντα του καράφλα και αντί να ξεδώσει στη μουσική του κλειδώνει τα ντραμς στην αποθήκη? sorry... δε με πείθει.
Phantom Duck
02-02-2015, 21:51
δε νομίζω ότι μπορεί να κατανοήσει κάποιος αυτό που αισθάνεται ένας που παίζει μουσική σε τέτοιο επίπεδο, από τη στιγμή που είναι επιλογή ζωής και καριέρα ή τίποτα πλέον είναι πολύ εύκολο να μην το ευχαριστιέσαι καθόλου, αλλά από την άλλη να είναι το μόνο πράγμα που μπορείς/θες να κάνεις στη ζωή σου. ωστόσο πράγματι η ταινία είχε αρκετές ευκολίες. από την άλλη έκατσα και είδα ταινία που έιχε 50% πρόβες ακαταλαβίστικου (για μένα) τζαμαρίσματος, και πέρασα καλά, άρα worth.
freak brother
02-02-2015, 22:54
ο τυπας που κανει τον καθηγητη (και τον θυμομαστε απο το οζ) παιζει στην νεα ταινια του Παπακαλιατη η ειναι σωσιας του ;
freak brother
02-02-2015, 22:57
ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ .
stam and the witches
02-02-2015, 23:19
Το είδα πρόσφατα. Θέλω να συμφωνήσω 1000% με τον σούπερ μάτσομαν, κι επεκτείνομαι στα: (βάζω spoiler για ασφάλεια)
- Συναδελφική αλληλεγγύη. Srsly, αφήνεις έτσι έναν συνάδελφο μουσικό να ξεφτιλίζεται δημόσια;
- Στρατιωτικοποίηση. Ήμαρτον, με σπασμένο ηθικό δε μπορεί να παίξει κανείς.
- Προσωπική ζωή. Γιατί αν παρατάς τέτοιο κορίτσι, δε σου φταίνε τα τύμπανα.
- Μουσική αυτή καθεαυτή. Για μία χαλαρή φυστικόμπαρη χαζομαρούλα, να κάτσεις να φας την ψυχή σου, πάει πολύ.
Δυστυχώς όμως, μπορεί να μη μελετάω 10 ώρες την ημέρα όπως τέτοιοι μουσικοί, αλλά βλέποντας από διάφορους μουσικούς γύρω μου, τείνω να πιστέψω ότι υπάρχουν και τέτοιες καταστάσεις. Όπως μία κοπέλα που με χώρισε σχεδόν όπως αυτός ο τύπος :touched: :(
thanasis00
03-02-2015, 12:50
Σίγουρα ήταν υπερδραματική η τανία αλλά σίγουρα δε πιάνει το 100% των μουσικών παγκοσμίως... Περιγράφει έναν τύπο που απλά έχει τη ψύχωση να φτάνει πέρα από τα όρια τους μαθητές του, και βρέθηκε ο ντράμμερ που έχει ήδη τη δική του ψύχωση και βρήκε κάποιον που να τον κάνει να φύγει εντελώς από τα όρια. Ίσως τίνει σε λίγο scifi περίπτωση, αλλά γενικά είχε το ενδιαφέρον της η ταινία.
stam and the witches
04-02-2015, 18:49
Ισχύει ότι είναι υπερδραματικό για εφφέ και μικρή επαφή έχει με την πραγματικότητα, αλλά, από την άλλη, μιλάμε για hollywood ε. Είναι αστείο, πάντως, ότι στο ευρύ κοινό αρέσει, ενώ στους μουσικούς, όχι ^^
http://www.kcet.org/arts/artbound/counties/los-angeles/drummer-peter-erskine-on-whiplash-film.html
Musicians sitting there all stony-faced while the bandleader or conductor raises his fist to stop the band over and over again. Jazz has too many free spirits for that kind of behavior to fly.
Δεδομένης της κεντρικής του ιστορίας, του φιλόδοξου και ταλαντούχου νέου, που με τη βοήθεια του μέντορά του αγγίζει το μεγαλείο, το φιλμ θα μπορούσε να είναι από ένα χλιαρό, κλισέ, αμερικανικό success story μέχρι ένα παλαιάς σοβιετικής νοοτροπίας δράμα για τον σπαρμένο με εμπόδια δρόμο προς τη διασημότητα. Δεν είναι τίποτε από τα δύο.
Είναι μια μινιμαλιστική, εξαιρετικά ευαίσθητη ταινία για τη φιλοδοξία, για τη μοναχικότητα των ξεχωριστών ανθρώπων, για το πού βρίσκονται τα όρια στην προσπάθεια του ανθρώπου να διεκδικήσει το μεγαλείο. Σκηνοθετημένη με έμπνευση αλλά και μέτρο, με δύο απίθανες ανδρικές ερμηνείες (ειδικά ο Τζέι Κέι Σίμονς εκτοξεύεται μ’ αυτόν τον ρόλο στη σφαίρα του θρύλου) και με τα κρουστά να σφυροκοπούν αδιάκοπα κι ανηλεώς τ’ αυτιά, προκαλώντας ένταση κάθε απόχρωσης. Μια απρόσμενα δυνατή, γοητευτική ταινία, από τις ωραιότερες αποκαλύψεις της χρονιάς.
Είπε η Λήδα Γαλανού για το "Full Metal Jacket" meets "The Page Turner" :touched:
BURNIN AMBITION
05-02-2015, 16:39
η ταινια μας εμαθε οτι εισαι γαματος ντραμερ αν σουιγκαρεις στα 400 μπιπιεμ. μαλιστα....μηδεν (εν τω μεταξυ ο ντραμερ ηταν για κλωτσιες ε)
freak brother
05-02-2015, 16:58
Γαματος ΤΖΑΖ ντραμερ. Λεει
BURNIN AMBITION
05-02-2015, 17:22
ναι αυτο εννοουσα. και σε πινκαρα παρολο που δεν σου αξιζει. δηλαδη γαματος τζαζ ντραμερ ειναι ο γρηγορος ντραμερ? γιατι στην ταινια αυτο εισεπραξα εγω... τεσπα
ikonoklast
08-02-2015, 00:26
Πολύ καλή ταινία. Όχι η καλύτερη του Κιουμπρικ αλλά του πάει σίγουρα το αντιπολεμικό στυλ. Φοβερή η σκηνή με το jelly doughnut.
Drumsick
08-02-2015, 00:37
T.. τι?
Drumsick
08-02-2015, 00:52
Βασικά ήταν τόσο κακό, που λέω δε μπορεί να τρολλάρει, θα υπάρχει κάποια λογική εξήγηση.
ikonoklast
08-02-2015, 01:14
Εμένα μ' άρεσε και μπράβο μου που το έκανα.
Parasight
09-02-2015, 22:02
ΑΕΛ και Whiplash, θα'μαι πάντα δίπλα σ'.
Imperium
09-02-2015, 23:45
ΑΕΛ και Whiplash, θα'μαι πάντα δίπλα σ'.
ΑΕΛ , Οnslaught , ειμαστε και οι πρωτ΄ :cool:
on topic , η ταινια θα τιμηθει συντομα , το trailer φανταζει πολυ ελπιδοφορο
ωραιότατο ήταν μωρέ.
parasight διαβάζουμε και κανα tag (άντε παρ' το πινκ σου)
Μολις το ειδα. Χλιαρο αρκετα. Ως ξυλοκοπος wannabe drummer, που οταν εχω χωρο και χρονο κλεινω 4ωρα +, δηλωνω υπευθυνα οτι δεν εχω ματωσει ουτε μια φορα. Φουσκες ναι. Αιμα οχι.
Επισης η μεθοδος "αυξησης ταχυτητας"... Τι σκατα; Ποιανου ιδεα ηταν αυτο;
ναι αυτο εννοουσα. και σε πινκαρα παρολο που δεν σου αξιζει. δηλαδη γαματος τζαζ ντραμερ ειναι ο γρηγορος ντραμερ? γιατι στην ταινια αυτο εισεπραξα εγω... τεσπα
Η ταχυτητα πουλαει. Ειδικα σε ατομα που δε σχετιζονται αμεσα (αρα το μεγαλυτερο κοινο της ταινιας).
Coloubra
11-02-2015, 06:53
re malakes idame thn idia tainia h iste telios ili8ioi
sas diavasa olous kai lete pipes
to oti den sas arese h tainia dekto alla oi logoi pou anaferete einai geliotites
an den eixa dei thn tainia 8a ipe8eta pos einai ena ektroma m'auta pou grafete
ti epixirimata einai auta?
(fantastite me na epanalamvanw ta epixirimata sas me koroideftiki foni)
egw den matosa pote
dixnei pos vasizonte sthn texniki kai thn taxitita mono kai ka8olou sto sines8ima giati?
enas mousikos den parataei pote to organo pou agapei alla panta zei m'auto h tainia einai pseftiki
osoi thn goustaroun apla den einai mousikoi kai den 3eroun g'auto
den taftistika me ton iroa egw den 8a paratousa pote mounaki sth zwh mou
den iparxei sinadelfikotita giati den einai agapimenoi? (s'auto pragmatika gelasa mou akoustike toso a8oo)
.
.
.
genika h tainia einai polu apli
exei na kanei me 2 spanious kai akreous san prosopikotites an8ropous
kai auto gia na exei endiaferon h istoria opos ginete sini8os me tis tainies den pragmatevonte ton mixalaki pou exei metal mpanta kai paei sto odio tis gitonias tou
o agonas enos solista sthn ousia na ginei apodektos apo auton pou 8eorei afthentia kai mesa apo apires ipervoles dixnei pos sto telos ta katafernei asxeta an auto einai tou goustou mas h i8ika sostos stoxos
dld den leei oti o kalos mousikos pou8ena einai kai o grigoros leei pos o tipakos sto mialo tou eixe auth thn emoni san stoxo na kataferei na ginei o kaliteros sta matia tou daskalou tou se ola ta epipeda me ka8e kostos kai me oses prosopikes 8isies xriazonte (ki as mi gamisw pote dld)
profanos kai den aresei h tainia se mousikous
oi mousikoi einai malakes
auto pragmatevete kai h tainia
kai kati akoma gia osous paizoun drums edw mesa
den iste mousikoi 3ekolate to mialo sas
Parasight
11-02-2015, 08:39
profanos kai den aresei h tainia se mousikous
oi mousikoi einai malakes
auto pragmatevete kai h tainia
kai kati akoma gia osous paizoun drums edw mesa
den iste mousikoi 3ekolate to mialo sasΚλαίω.
babality
11-02-2015, 13:14
γαμησε η ταινια. στη ρωσσια διδασκουν ετσι ακομα, λιγο στο κρατικο σαλονικας παιζουν κατι κωλοκαφροι και επισης στην παλια τζαζ/μπλουζ εποχη. επισης αιμα μπορει και να παιξει μεχρι να κανεις κάλους και να μην καταλαβαινεις
KoiliaSamprela
15-02-2015, 01:31
Εδώ αγαπητοί βιρτουόζοι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ντοκιμαντέρ αλλά με μια ταινία οπότε τις πίπες περί ικανότητας του ντραμμερ τις προσπερνάμε :) , όπως επίσης και την προσπάθεια δραματοποίησης της πώρωσής του να την περάσουμε σε πραγματικές καταστάσεις .
Στα της ταινίας τώρα ... ενώ πέρασε υπέροχα η ώρα ουσιαστικά δεν μου είπε τίποτα πέρα από την όμορφη μουσική και την πολύ πειστική ερμηνεία του Σιμμμονς.
Στην μια ώρα και 45 λεπτά θα προτιμούσα περισσότερο χτίσιμο χαρακτήρων παρά μουσική και πρόβες.
Αν τα βγάλεις αυτά τα δυο έχεις ένα επεισόδιο του Fame.
Τελικά όμως είναι μια ταινία που αν σου αρέσει η μουσική γενικότερα αξίζει να την δεις , και δεν έκλαψα ούτε τον χρόνο μου ούτε το bandwidth.
Phantom Duck
15-02-2015, 21:39
https://www.youtube.com/watch?v=MwlXf9c_fVA
Η πώρωση του πρωταγωνιστή με τον Μπάντι Ρίτς ήταν φαντάζομαι κάποιο είδος ειρωνείας...;
KoiliaSamprela
15-02-2015, 23:15
Η πώρωση του πρωταγωνιστή με τον Μπάντι Ρίτς ήταν φαντάζομαι κάποιο είδος ειρωνείας...;
πες και για μας που δεν κατέχουμε !
Ήταν αυτοδίδακτος και παρέμεινε έτσι εκ πεποιθήσεως, σε αντίθεση με τον άλλο που έτρωγε φάπες από το 'δάσκαλο' και έκανε την πάπια.
(Με αφορμή ότι τον είχε αφίσα και έβαζε σιντί του στην ταινία για 'ψυχολογική ανάταση' από τις καρπαζιές)
KoiliaSamprela
15-02-2015, 23:20
Ήταν αυτοδίδακτος και παρέμεινε έτσι εκ πεποιθήσεως, σε αντίθεση με τον άλλο που έτρωγε φάπες από το 'δάσκαλο' και έκανε την πάπια.
μερσί, πολύ ενδιαφέρον ινφο όντως :)
Ethereal
01-03-2015, 15:06
ωραιο ηταν.
για πειτε ομως τωρα,γιατι δεν ειδα να το αναφερει κανεις...
στο τελος τον σερνει στο live για να τον ξεφτιλισει και απλα του βγηκε ο νεος "τσαρλι παρκερ" και τρελαθηκε ο καραφλας του οζ,ή ηταν ολο σχεδιασμενο απο πριν για να τον σπρωξει για αλλη μια(τελευταια;) φορα περα απο τα ορια του;
freak brother
02-03-2015, 11:19
το πρωτο νομιζω .
Κέβιν Σόρμπο
02-03-2015, 12:31
δεν ειχα σκεφτει το δευτερο, και ο τροπος που τελειωνει το αφηνει πραγματι ανοιχτο σε ιντερπρετεησιο, αλλά τεινω προς το πρωτο ελεω ατακας "do you really think I didnt know it was you?" (ή ό,τι ειπε)
antimusic
02-03-2015, 13:05
ο τροπος που τελειωνει το αφηνει πραγματι ανοιχτο σε ιντερπρετεησιο
όχι. είναι το πρώτο.
To πρώτο. Απλά ο άλλος σταμάτησε να είναι αδερφάρα επιτέλους.
antimusic
02-03-2015, 23:12
To πρώτο. Απλά ο άλλος σταμάτησε να είναι αδερφάρα επιτέλους.
http://www.tbm.org/homosexuality_cause_cure.htm :!: